KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. KeTeKin phukseille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. KeTeKin phukseille 2015 2016"

Transkriptio

1 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KeTeKin phukseille

2 ONNEA UUDELLE PHUKSILLE! Onnittelut oikeasta valinnasta ja opiskelupaikasta lappeen Rannan kemiantekniikan koulutusohjelmassa. Tässä lärpäkkeessä on sinulle pientä esimakua tulevasta sekä tärkeää informaatiota. Lärpäkkessä on esitelty sinua vastassa olevat opiskelijat eli tuutorit ja phuksivastaava. He toimivat oppaanasi, kun saavut yliopistolle ensimmäisenä päivänä. Tuutorit ohjeistavat ja auttavat sinut opiskelun alkuun. Yhdessä phuksivastaavan kanssa he pitävät myös huolen, että kaikki pitävät hauskaa ja tutustuvat toisiinsa sekä teekkari- ja opiskelukulttuuriin. Onnea vielä kerran ja nähdään syksyllä, terveisin; Tuutorit, phuksivastaava, Opintoneuvoja, killan hallitus ja toimarit

3 JONI PERHOLEHTO, PHUKSIVASTAAVA Hei! Olen Joni Perholehto ja kotoisin Hyvinkäältä. Aloitan neljättä opiskeluvuottani ja toimin ensi vuoden phuksivastaavana. Opiskeluaikana olen toiminut killan toimihenkilönä viimeiset kolme vuotta ja kuulun ylioppilaskunnan kulttuurijaostoon. Vapaa-aikani vietän kouluhommia tehden, lenkkeillen ja osallistuen erinäisiin opiskelijatapahtumiin. Tehtäviini phuksivastaavana sisältyy uusien opiskelijoiden eli myös sinun perehdyttäminen, yhdessä muiden fuksivastaavien kanssa, lappeen Rannan opiskelijakulttuuriin sekä Skinnarilan hengen merkityksen opettaminen. Jos mieleenne tulee kysymyksiä, minulle voi laittaa sähköpostia. Ohjeet löytyvät lärpäkkeen loppupuolelta. Hyvää kesää ja toivottavasti näemme syksyllä!

4 IIDA MONTONEN, TUUTORI Moikka! Olen Iida, toista vuottaan aloittava kemisti ja yksi ensi vuoden tuutoreista. Olen lähtöisin Naantalista (Turun lähistöltä), eikä yleensä turkulaisella tule ensimmäiseksi mieleen pakata tavaransa ja muuttaa susirajalle, mutta päivääkään en ole katunut! Täällä vastassanne ovat mielenkiintoiset opiskelut, mahtava opiskelijayhteisö sekä tapahtumarikkaita opiskelutapahtumia, missä tutustut varmasti uusiin ihmisiin ja luot elämän loppuun kestäviä ystävyyssuhteita. Kannustan sinua lähtemään rohkeasti mukaan kaikenlaisen toimintaan ja osallistumaan erilaisiin tapahtumiin heti alusta saakka ja tekemään fuksivuodestanne unohtumattoman! Odotan innolla tutustumista sinuun ja kaikkiin uusiin phukseihin. Tervetuloa Lappeenrantaan kokemaan unohtumaton fuksivuosi!

5 REETTA MÄÄTTÄNEN, TUUTORI Moi! Nimeni on Reetta Määttänen ja olen toisen vuoden kemiantekniikan opiskelija ja ensi syksyn tuutori LUT:ssa. Lappeen Rannoille olen tieni löytänyt Helsingistä ja täytyy myöntää, että se on ollut yksi elämäni parhaista päätöksistä. Täällä olen tutustunut mahtaviin ihmisiin ja saanut paljon uusia kokemuksia. Tapahtumiin ja killan sekä kerhojen toimintaan kannattaa lähteä rohkeasti mukaan. Itse olen tällä hetkellä kiltamme sihteeri ja päässyt sitä kautta vaikuttamaan killan asioihin ja tapahtumiin. Onnea vielä opiskelupaikasta Lappeenrannassa ja toivottavasti me nähdään syksyllä fuksiviikkojen merkeissä!

6 JOONAS LIIKANEN, TUUTORI Moi! Olen Joonas Liikanen 21v, aloitan syksyllä toisen vuoteni kemistinä ja olen kotoisin Kotkasta. Olen urheilun suuri ystävä ja tykkään aktiivisesti nauttia opiskelijaelämästä. Tuutorina opastan sinut muiden tuutoreiden ohella opiskelun sekä opiskelijaelämän alkuun Lappeenrannassa. Ole aktiivinen ja avoin niin voin luvata sinulle unohtumattoman phuksivuoden.

7 MIKKO LAMMINEN, TUUTORI Moro phuksit! Tosiaan olen Mikko ja toinen lukuvuosi alkaa pikkuhiljaa kolkuttelemaan ovilla. Olen kotoisin Porvoosta ja harrastuksiin kuuluu golffia, tennistä ja muita pallopelejä säännöllisen epäsäännöllisesti. phuksivuosi itselläni oli tähän asti elämäni parasta aikaa ja toivon, että se tulee myös teillä olemaan. Tervetuloa lappeen Rannoille ja nähdään syksyllä!

8 JENNI AALTONEN, TUUTORI Heissan! Olen Jenni 20-vuotias toisen vuoden kemiantekniikan opiskelija. Tänne lappeen Rannoille tulin opiskelemaan Helsingistä. Olen tutustunut täällä paljon uusiin ihaniin ihmisiin opiskelujen ja aktiivisen opiskelijaelämän ohella. Uskon, että sinä ja kaikki fuksit saatte mahtavan vastaanoton teekkarikulttuuriin.

9 MIIA VÄHÄAHO, OPINTONEUVOJA Heippa ja tervetuloa Lappeenrantaan! Olen neljännen vuoden kemiantekniikan opiskelija. Lisäksi työskentelen opintoneuvojana kemiantekniikan sekä laskennallisen tekniikan koulutusohjelmissa osana yliopiston henkilökuntaa. Tehtävänäni opintoneuvojana on varmistaa, että pääset hyvin opintojesi alkuun ja saat tarvittaessa apua opinnoissasi koko opiskelujesi ajan. Iloista kesää ja syksyllä tavataan!

10 MUITA IHMISIÄ Tutustut fuksiviikoilla tuutoreiden, phuksivastaavan ja muiden phuksien lisäksi suureen määrään uusia ihmisiä. Vanhemmista tieteenharjoittajista tutustutte varmasti jo alkumetreillä killan hallituslaisiin (kuvassa) sekä killan toimihenkilöihin eli toimareihin.

11 MIKÄ ON KILTA JA MITÄ HYÖTYÄ SIITÄ ON SINULLE? Jokaisella koulutusohjelmallaan on oma ainejärjestönsä eli kilta. Kiltaan kuuluvat lähes poikkeuksetta kaikki kyseisen opiskelijat. Killan liittymismaksuun sisältyy esimerkiksi opiskelijahaalarit sekä kahvin/teen vapaa juonti kiltahuoneella. Kemiantekniikan kilta, KeTeK, ei ole yliopiston suurimpia kiltoja, mutta jäsenet pitävät sitäkin parempaa huolta toisistaan. Killan etuihin kuuluu myös kiltahuone (seuraavalla sivulla lisää), jossa ihmiset voivat viettää aikaa keskenään esimerkiksi luentojen välillä. Killan toimintaa pyörittävät killan hallitus ja toimihenkilöt. Heidän tehtävänään on järjestää killan jäsenille monenlaista tapahtumaa ja huolehtia esimerkiksi kahvin riittävyydestä kiltahuoneella.

12 KILTAHUONE ELI KILTIS Kiltahuone, ystävien kesken kiltis, on paikka jossa saman koulutusohjelman opiskelijat viettävät yhdessä aikaa. Kiltis on kovassa käytössä varsinkin arkipäivien aikana, mutta huhujen mukaan sinne saattaa eksyä myös viikonloppuisin lukemaan tenttiin tai juomaan kahvia. Kiltis on yksi parhaita paikkoja tutustua oman killan jäseniin eri vuosikursseilta ja kysyä neuvoja vanhemmilta opiskelijoilta. Vaikkakin usein neuvoja saa myös kysymättäkin.

13 OPISKELIJAHAALARIT Olet ehkä jo aiemminkin nähnyt ja kuullut opiskelijoiden haalareista, joista usein opiskelijat tunnistetaan katukuvassa. Haalareita käytetään suurimmassa osassa opiskelijatapahtumia ja ne kuuluvat killan jäsenyysetuihin. Haalarit tulet saamaan jo fuksivuoden aikana ja ne jalassa lasket myös vappuaaton kasteessa Saimaaseen. Jokaisella killalla on omanväriset haalarinsa, joten meidän yliopistolta löytyy yhdeksät erilaiset haalarit. Värit opit varmasti tuntemaan melko nopeasti muihin opiskelijoihin tutustuessa. Hyvä on kuitenkin tietää, että sinä tulet saamaan KeTeKin mustat haalarit.

14 MITEN VARAUTUA LAPPEENRANTAAN MUUTTAMISEEN? Hae opiskelija-asuntoa LOAS :ilta tai yksityiseltä puolelta! Kannattaa laittaa asunnon tarvitsemisajankohdaksi 1.8, jolloin asunto on usein helpompi saada. Jos haluat muuttaa samaan soluun kaverin kanssa, kirjoita se hakemukseen kohtaan Kämppäkaveritoivomus. Ota muuttaessasi ylioppilaslakkisi mukaan! Kirjoista ei tarvitse etukäteen huolehtia, mutta graafinen laskin on järkevää ottaa mukaan! Älä huolehdi turhia, kaikki tupaa kyllä järjestäytymään!

15 ASUMINEN JA ELÄMINEN Yliopistomme sijaitsee Skinnarilan Vapaa Valtiossa eli SVV:ssä, jossa on noin 2000 opiskelijalle asunnot LOASin kautta. Skinnarilasta löytyy myös kaikki päivittäin tarvittavat palvelut 2 kilometrin säteellä yliopistosta. Tämän vuoksi Skinnarilan alue onkin suosittua asuinaluetta opiskelijoiden keskuudessa. Mikäli haluat kuitenkin asua lähempänä keskustaa tai keskustassa, löytyy myös sieltä kiitettävästi opiskelijaasuntoja. Yliopistolle pääsee näppärästi bussilla keskustasta, sillä Yliopisto- Keskusta väliä kulkee kolme eri bussilinjaa noin 15 minuutin välein. Ei ole siis mikään ongelma asua Skinnarilan ulkopuolella niin halutessaan.

16 YHTEYDENPITO Uusille phukseille on tehty oma FB-ryhmä nimeltään Kemiantekniikan phuksit ja tuutorit Käy liittymässä sinne, niin pääset kyselemään mikäli jokin askarruttaa. Ryhmän kautta voit myös tutustua muihin phukseihin sekä tuutoreihin etukäteen. Killan omilta nettisivuilta osoitteesta löytyy tietoa killasta, yhteystietoja, valokuvia ja muuta. Käy toki sielläkin katselemassa. Tuutorit ja vanhemmatkin tieteenharjoittajat saa kiinni sähköpostilla. Yliopiston sähköpostiosoitteet ovat muotoa FB-ryhmää ja sähköpostia kannattaa hyödyntää etenkin ennen ensimmäistä päivääsi yliopistolla. Killalta löytyy myös Instagram -tili käyttäjällä ketekry. Sieltä löytyy maistiaisia killan opiskelijameiningeistä, joihin pääset itse ottamaan syksyllä osaa. Tervetuloa vielä kerran ja nähdään syksyllä!

TUUTOREIDEN TERVEHDYS

TUUTOREIDEN TERVEHDYS TUUTOREIDEN TERVEHDYS Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi

Lisätiedot

TUTOREIDEN TERVEHDYS

TUTOREIDEN TERVEHDYS TUTOREIDEN TERVEHDYS Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun! Me Tutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kouvolan

Lisätiedot

Y H T E I SKUNT AT I E T E I D E N J A FI L O SO FI AN KAND I D AAT T I - J A MAI ST E R I O H J E L MA

Y H T E I SKUNT AT I E T E I D E N J A FI L O SO FI AN KAND I D AAT T I - J A MAI ST E R I O H J E L MA Y H T E I SKUNT AT I E T E I D E N J A FI L O SO FI AN KAND I D AAT T I - J A MAI ST E R I O H J E L MA VE E R A R A H IK A IN E N Heippa! Olen Veera, yksi kolmesta Veerasta ja myös teidän tuleva tutorinne.

Lisätiedot

Yhteinen tervehdys! Hellurei!

Yhteinen tervehdys! Hellurei! Yhteinen tervehdys! Hellurei! Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan opinalaamme tietojenkäsittelytiedettä(tkt) Itä-Suomen yliopistoon Savon sydämeen, Kuopion kampukselle. Meidät tunnistetaan valkoisista haalareista,

Lisätiedot

Kotoisa Joensuu kutsuu teitä, tulevat psykologian opiskelijat!

Kotoisa Joensuu kutsuu teitä, tulevat psykologian opiskelijat! 19.6.2018 Kotoisa Joensuu kutsuu teitä, tulevat psykologian opiskelijat! Suuret ja lämpimät onnittelut opiskelupaikan johdosta! Tervetuloa opiskelemaan psykologiaa, alaa, joka kartoittaa ihmissuhteiden

Lisätiedot

Hei ja tervetuloa Katkolle! Olen Erika, 21-vuotias yleisen kasvatustieteen toisen vuoden opiskelija. Sivuaineena minulla on toistaiseksi ollut vain

Hei ja tervetuloa Katkolle! Olen Erika, 21-vuotias yleisen kasvatustieteen toisen vuoden opiskelija. Sivuaineena minulla on toistaiseksi ollut vain Hei uusi Turun yliopiston opiskelija! Onnittelut pääsystä Turun yliopistoon kasvatustieteiden tiedekuntaan. Eikö olekin mahtava tunne, kun suuresta hakijajoukosta juuri sinä pääset punaista haalaria kantavien

Lisätiedot

SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET

SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET SISÄLLYSLUETTELO SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET... 1 YHTEINEN TERVEHDYS... 2 OMAT TERVEHDYKSET... 3 Eronen Ville... 3 Husso Oki... 4 Karjalainen Maiju... 5 Malkavaara Heikki... 6

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO

YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO Moikkamoi! Olen Eeva, 21-vuotias sosiaalityön opiskelija, tuutori ja teidän tulevan ainejärjestönne Socius ry:n fuksi- ja tuutorvastaava.

Lisätiedot

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun!

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kouvolan kampukselle,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014 Prosessiteekkarit ry.

Toimintasuunnitelma 2014 Prosessiteekkarit ry. Toimintasuunnitelma 2014 Prosessiteekkarit ry. 1. Johdanto Prosessiteekkarit (myöh. yhdistys) on vuonna 2012 perustettu teekkariyhdistys, jonka tarkoituksena on yhdistää Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijoita,

Lisätiedot

Tervetuloa, sinä tuleva LaTelainen!

Tervetuloa, sinä tuleva LaTelainen! Kaavakokoelma 2018 Tervetuloa, sinä tuleva LaTelainen! Tervetuloa Lappeenrannan teknillisen yliopiston laskennallisen tekniikan ja analytiikan ainejärjestö Lateksii ry:hyn. Olet juuri astumassa uuten ja

Lisätiedot

Kemiantekniikan kilta ry 1 (3) LÄSNÄ: Saara Laamanen, puheenjohtaja Leo Bruk, sihteeri Reetta Määttänen Joonas Liikanen (saapui klo 12:09)

Kemiantekniikan kilta ry 1 (3) LÄSNÄ: Saara Laamanen, puheenjohtaja Leo Bruk, sihteeri Reetta Määttänen Joonas Liikanen (saapui klo 12:09) Kemiantekniikan kilta ry 1 (3) KEMIANTEKNIIKAN KILTA RY SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS AIKA:, klo. 12:00 PAIKKA: Luokka 4511 LÄSNÄ: Saara Laamanen, puheenjohtaja Leo Bruk, sihteeri Reetta Määttänen Joonas

Lisätiedot

Tervetuloa Fuksit. ARMATUURI:in!

Tervetuloa Fuksit. ARMATUURI:in! Tervetuloa Fuksit ARMATUURI:in! Tervetuloa lappeen Rantaan! Suuret onnittelut tuoreesta opiskelupaikasta ja tervetuloa LUT:iin! Olet astumassa korkeakouluopiskelun maailmaan, joka todennäköisesti eroaa

Lisätiedot

Haastattelun suorittaja (1.kerta) Päivä Haastattelun suorittaja (2.kerta) Päivä

Haastattelun suorittaja (1.kerta) Päivä Haastattelun suorittaja (2.kerta) Päivä TULOHAASTATTELU Nimi Nuoren nro Haastattelun suorittaja (1.kerta) Päivä Haastattelun suorittaja (2.kerta) Päivä Tulohaastattelun tarkoituksena on nuoren mielipiteiden kuuleminen ja nuoren tilanteen laajempi

Lisätiedot

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille SISÄLTÖ Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen Opintoportaali Uni Opetuksen alkaminen ja infopäivät LOAS ja opiskelijakortti Opintotuki

Lisätiedot

TERVETULOA ARMATUURIIN FUKSIT!

TERVETULOA ARMATUURIIN FUKSIT! TERVETULOA ARMATUURIIN FUKSIT! Tervetuloa lappeen Rantaan! Suuret onnittelut tuoreesta opiskelupaikasta ja tervetuloa LUT:iin! Olet astumassa korkeakouluopiskelun maailmaan, joka todennäköisesti eroaa

Lisätiedot

Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille

Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille SISÄLTÖ Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen Opintoportaali Uni Opetuksen alkaminen ja orientaatioviikko LOAS ja opiskelijakortti Opintotuki

Lisätiedot

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN Tähän vihkoon on koottu kysymyksiä, jotka auttavat sinua miettimään omaa vointiasi. Vihkon kysymykset auttavat sinua myös miettimään, millaista apua

Lisätiedot

Moi! Tervetuloa oikikseen! Moi uudet fuksit!

Moi! Tervetuloa oikikseen! Moi uudet fuksit! Moi! Olen Heikki Sivula, espoolainen toisen vuoden oikeustieteen opiskelija. Toimin teidän fuksikapteeninanne koko fuksivuotenne ajan, ja minuun kannattaa ottaa yhteyttä aina kun siltä tuntuu. Minä ja

Lisätiedot

Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON!

Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON! Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON! Sinut on hyväksytty opiskelemaan Maantiede ja ympäristöpolitiikka hakukohteesta. Toivomme, että odotat innolla opiskelujen aloittamista yliopistossa sekä viihdyt valitsemallasi

Lisätiedot

LÄSNÄ: Jenni Latva-Kokko, puheenjohtaja Reetta Määttänen, sihteeri. Anna-Riina Haverinen (17:08) Laura Ylitalo

LÄSNÄ: Jenni Latva-Kokko, puheenjohtaja Reetta Määttänen, sihteeri. Anna-Riina Haverinen (17:08) Laura Ylitalo Kemiantekniikan kilta ry 1 (7) PÖYTÄKIRJA 5 / 2015 HALLITUKSEN KOKOUS AIKA:, klo. 17:00 PAIKKA: Kiltahuone LÄSNÄ: Jenni Latva-Kokko, puheenjohtaja Reetta Määttänen, sihteeri Saara Laamanen Joonas Liikanen

Lisätiedot

SÄÄNNÖT: LIITE 1. Nimi, kotipaikka, kieli ja tarkoitus

SÄÄNNÖT: LIITE 1. Nimi, kotipaikka, kieli ja tarkoitus SÄÄNNÖT: Nimi, kotipaikka, kieli ja tarkoitus 1 nimi: Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan killaksi, nimi on Kemiantekniikan Kilta ry. 2 Kotipaikka Killan kotipaikka on Lappeenrannan kaupunki.

Lisätiedot

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi:

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi: PEVA TOIMINTA nimi: PASSI Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti: 1. Opiskelutaidot

Lisätiedot

Kemiantekniikan kilta ry:n TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE KOULUTUS- JA OPINTOASIAT. Kemiantekniikan kilta ry 1 (5)

Kemiantekniikan kilta ry:n TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE KOULUTUS- JA OPINTOASIAT. Kemiantekniikan kilta ry 1 (5) Kemiantekniikan kilta ry 1 (5) Kemiantekniikan kilta ry:n TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1. KOULUTUS- JA OPINTOASIAT 1.1. Työskentely ja yhteistyö osaston ja yksiköiden kanssa Kilta toimii yhteistyössä

Lisätiedot

Koulutuksen tavoitteena on...

Koulutuksen tavoitteena on... Koulutuksen tavoitteena on... Muistuttaa ajankohtaisista asioista: orientaatio, asuminen, pankkipalvelut Tutustuttaa yhteistyötahoihin ja toimintaympäristöön Mahdollistaa kv tuutoreiden verkostoituminen

Lisätiedot

Tietotekniikka kandifuksit FUKSIVIIKKO

Tietotekniikka kandifuksit FUKSIVIIKKO Tietotekniikka kandifuksit FUKSIVIIKKO 28.8. 1.9.2017 Klo 9 10 10 11 11 12 Maanantai 28.8. 10:00 11:30 Tervetuloa @LUT Tiistai 29.8. 9:00 10:00 Info aiempia opintoja suorittaneille Sali 2209 10:00 10:15

Lisätiedot

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. Koulutusohjelman esittely klo

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. Koulutusohjelman esittely klo 27.8.2018 28.8.2018 29.8.2018 30.8.2018 31.8.2018 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LUT Highway It s My Way klo 9-10.00 @2310 Welcome to the Land of the Curious klo 10-11.30 @Viipuri-Sali

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

SUOKI TOIMINTA PASSI

SUOKI TOIMINTA PASSI I K O SU M I TO A T IN A P I SS nimi: Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti:

Lisätiedot

Moro. Olen Harri, 22-vuotias umpikiero savolainen Nilsiästä. Syksyllä lähtee käyntiin toinen vuosi kemian parissa luokanopettajalinjalla, sitä ennen k

Moro. Olen Harri, 22-vuotias umpikiero savolainen Nilsiästä. Syksyllä lähtee käyntiin toinen vuosi kemian parissa luokanopettajalinjalla, sitä ennen k Morjens! Olen Krista, kohta 21-vuotias entinen mikkeliläinen. Syksyllä aloittelen kolmatta vuotta kemistiopintojen parissa täällä Joensuussa. Tuutorina olen toista vuotta, ja toimin tänä vuonna myös tuutorivastaavana.

Lisätiedot

Opiskelijaksi LAPIN YLIOPISTOON

Opiskelijaksi LAPIN YLIOPISTOON Opiskelijaksi LAPIN YLIOPISTOON HAE LAPIN YLIOPISTOON SINNE EIVÄT PIENETKÄÄN UNELMAT HUKU. Lapin yliopisto lyhyesti Tiedekunnat Kasvatustieteiden tiedekunta Oikeustieteiden tiedekunta Taiteiden tiedekunta

Lisätiedot

OPINTOKYSELY 2014. Tämä on Inkubion vuoden 2014 opintokysely

OPINTOKYSELY 2014. Tämä on Inkubion vuoden 2014 opintokysely OPINTOKYSELY 2014 Tämä on Inkubion vuoden 2014 opintokysely Inkubio on saanut ensimmäiset uuden kandidaattiohjelman mukaiset opiskelijat fuksien myötä ja korkeakoulun päässä sorvataan paraikaa maisteriuudistusta.

Lisätiedot

North2north Winnipeg Kanada

North2north Winnipeg Kanada North2north Winnipeg Kanada WINNIPEG Manitoba provinssin pääkaupunki Kanadan 7. suurin kaupunki Väkiluku 634 000 asukasta Kaupungissa on kaksi yliopistoa University of Winnipeg (n. 9000 opiskelijaa) ja

Lisätiedot

Orientaatioviikon aikataulu

Orientaatioviikon aikataulu Aalto yliopisto Perustieteiden korkeakoulu Fuksit 2013 Orientaatioviikon aikataulu 2. 6. syyskuuta 2013 Hyvä uusi opiskelija, kädessäsi on orientaatioviikon ohjelmaesite, josta löydät tiedot orientaatioviikon

Lisätiedot

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Saapumislehti Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leiripäällikön terveiset Vihdoinkin on tulla aika perinteisen pelastusalanliiton vuosittaisen koulutusleirin. Toivotankin

Lisätiedot

Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun!

Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun! Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun! Alkuseikkailu 2016 17. 19.8.2016 Tervetuloa Opexiin! Onnea, onnea ja vielä kerran onnea uuden opiskelupaikkasi johdosta, sinä uunituore OKL-fuksi! VAKAVA-koe

Lisätiedot

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakouluun!

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakouluun! Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kasarminmäelle, osaksi

Lisätiedot

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kasarminmäelle, osaksi

Lisätiedot

Jäsenistön tyytyväisyyskysely - Perusraportti

Jäsenistön tyytyväisyyskysely - Perusraportti Jäsenistön tyytyväisyyskysely - Perusraportti 1. Vuosikurssi 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 N 2. Oletko toiminut/toimitko kilta-aktiivina? Kyllä 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 En 3. Oletko

Lisätiedot

Tampereen yliopiston opiskelijakysely toisen vuoden opiskelijoille Opiskelijoiden näkemyksiä tuutoroinnista

Tampereen yliopiston opiskelijakysely toisen vuoden opiskelijoille Opiskelijoiden näkemyksiä tuutoroinnista Tampereen yliopisto, Opintopalvelut 23.2.2012 / AK Tampereen yliopiston opiskelijakysely toisen vuoden opiskelijoille Opiskelijoiden näkemyksiä tuutoroinnista Toisen vuoden opiskelijat Osallistuitko opiskelijatuutorointiin

Lisätiedot

Orientaatioviikon ohjelma, Tuotantotalouden kandidaatti

Orientaatioviikon ohjelma, Tuotantotalouden kandidaatti Orientaatioviikon ohjelma, Tuotantotalouden kandidaatti 29.8. 2.9.2016 Klo 9 10 10 11 11 12 Maanantai 29.8. Tervetuloa Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon Viipuri-sali Tiistai 30.8. Info aiempia opintoja

Lisätiedot

Tradenomi, Myyntityön koulutus,

Tradenomi, Myyntityön koulutus, Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS18, päiväopetus Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan myyntityötä Turun AMK:ssa! Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja

Lisätiedot

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun 2016 Luento #3 Tiedeyhteisö ja työelämä Kysymyksiä parin viikon takaa Toinen kotimainen kieli https://into.aalto.fi/display/filc/toinen+kotimainen+kieli

Lisätiedot

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. Koulutusohjelman esittely klo

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. Koulutusohjelman esittely klo 27.8.2018 28.8.2018 29.8.2018 30.8.2018 31.8.2018 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Welcome to the Land of the Curious klo 10-11.30 @Viipuri-Sali Info aiempia opintoja suorittaneille opiskelijoille

Lisätiedot

Alkio-opisto. Jyväskylän Korpilahdella

Alkio-opisto. Jyväskylän Korpilahdella Alkio-opisto Jyväskylän Korpilahdella Avoimia yliopisto- ja amk-opintoja Yleissivistäviä opintoja Kokous-, juhla- ja majoituspalveluja Kursseja Jyväskylän Korpilahdella Monipuolista oppia ja hyötyä Valmistautumista

Lisätiedot

MIELEN HYVINVOINTIA JA MYÖTÄTUNTOA OPISKELIJAYHTEISÖIHIN

MIELEN HYVINVOINTIA JA MYÖTÄTUNTOA OPISKELIJAYHTEISÖIHIN MIELEN HYVINVOINTIA JA MYÖTÄTUNTOA OPISKELIJAYHTEISÖIHIN - NYYTI RY:N VAPAAEHTOISTOIMINTA Yksinäisyys Argumenta-hankkeessa -työpaja, 8. 9.5.2017 Leena Tuuttila/ Nyyti ry Nyyti ry perustettiin 22.11.1984

Lisätiedot

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet maisteriohjelmiin hyväksytyille

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet maisteriohjelmiin hyväksytyille Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet maisteriohjelmiin hyväksytyille SISÄLTÖ Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen Opintoportaali Uni Opetuksen alkaminen ja infopäivät LOAS ja opiskelijakortti Opintotuki

Lisätiedot

Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin

Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin Lapsen nimi: LASTEN OIKEUKSIEN JULISTUS Lapsella on oikeus Erityiseen suojeluun ja hoivaan Riittävään osuuteen yhteiskunnan voimavaroista Osallistua ikänsä ja kehitystasonsa

Lisätiedot

Osoite. Kansalaisuus Äidinkieli. Vanhempien / huoltajan luona Jos vain toisen huoltajan luona, kumman? Yksin omassa asunnossa Muuten, miten?

Osoite. Kansalaisuus Äidinkieli. Vanhempien / huoltajan luona Jos vain toisen huoltajan luona, kumman? Yksin omassa asunnossa Muuten, miten? TULOHAASTATTELULOMAKE Tämän lomakkeen tarkoituksena on helpottaa opiskelusi aloitusta ja suunnittelua. Luokanvalvojasi keskustelee kanssasi lomakkeen kysymyksistä ja perehdyttää Sinut ammatillisiin opintoihin.

Lisätiedot

Orientaatiopäivät Ympäristötekniikka

Orientaatiopäivät Ympäristötekniikka 26.8.2019 27.8.2019 28.8.2019 29.8.2019 30.8.2019 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Info aiempia opintoja suorittaneille opiskelijoille klo 9-10 @1316 Welcome to the Land of the Curious klo

Lisätiedot

OPINTOJEN OHJAUS & OPINTOPALVELUT

OPINTOJEN OHJAUS & OPINTOPALVELUT OPINTOJEN OHJAUS & OPINTOPALVELUT 1 Opiskelijapalvelut Opintojen ohjaus -tiimimme ja opiskelijoiden asiakaspalvelutiimimme auttavat ja tukevat sinua kaikissa mahdollisissa opiskeluun liittyvissä asioissa.

Lisätiedot

Inkubion opintokysely 2015 * Required

Inkubion opintokysely 2015 * Required Inkubion opintokysely 2015 * Required 1. Sukupuoli * Mies Nainen 2. Vuosikurssi * 1 After the last question in this section, skip to question 5. 2 After the last question in this section, skip to question

Lisätiedot

Tradenomi (AMK), mediatuotanto

Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tervetuloa opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun! Lue tästä tarkemmat ohjeet oman ryhmäsi aloitukseen ja opintoihin valmistautumiseen. Opintojen aloitus Aloitusaika: ke

Lisätiedot

FuksiReseptori. Bioteekkarikilta Bionerin fuksilehti 2015

FuksiReseptori. Bioteekkarikilta Bionerin fuksilehti 2015 FuksiReseptori Bioteekkarikilta Bionerin fuksilehti 2015 Sisällysluettelo Puheenjohtajan tervehdys 3 Fuksitiimi esittäytyy 4 Kiltayhdyshenkilö kertoo TEK:istä 5 Tutkinto-ohjelman vetäjän tervehdys 6 Tutori

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Moikka! Oon Heli, 21-vuotias sosiaalitieteiden fuksivuotta lopetteleva tuutori. Toimin siis jo melko aukottomana tietopankkina opiskelukäytäntöihin li

Moikka! Oon Heli, 21-vuotias sosiaalitieteiden fuksivuotta lopetteleva tuutori. Toimin siis jo melko aukottomana tietopankkina opiskelukäytäntöihin li Heipparallaa, fuksit! Olen Roosa, 22, ja aloittelen nyt kolmatta vuottani yliopistossa pääaineenani tästä syksystä alkaen sosiaalipsykologia. Olen alun perin kotoisin niinkin pieneltä paikkakunnalta kuin

Lisätiedot

Kalle Kokko Hanna Kataja (Poistui 17:07) Siiri Venäläinen (Poistui 17:00) Arttu Kaukinen

Kalle Kokko Hanna Kataja (Poistui 17:07) Siiri Venäläinen (Poistui 17:00) Arttu Kaukinen Kemiantekniikan kilta ry 1 (5) PÖYTÄKIRJA 1 / 2016 HALLITUKSEN KOKOUS AIKA:, klo. 16:00 PAIKKA: Kiltahuone LÄSNÄ: Saara Laamanen, puheenjohtaja Leo Bruk, sihteeri Joonas Liikanen Reetta Määttänen Heidi

Lisätiedot

SOSIAALITYÖN TUUTORIT

SOSIAALITYÖN TUUTORIT Heipparallaa, fuksit! Olen Roosa, 22, ja aloittelen nyt kolmatta vuottani yliopistossa pääaineenani tästä syksystä alkaen sosiaalipsykologia. Olen alun perin kotoisin niinkin pieneltä paikkakunnalta kuin

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68 Palaute orientaatioviikosta 19.9.1 Vastauksia yhteensä: Hakukohteeni on 1 1 1 11 Informaatioverkostot Teknillinen fysiikka ja matematiikka Tietotekniikka Tuotantotalous Mikä oli parasta orientaatioviikossa?

Lisätiedot

Taitto: Miro Turunen Kansikuva: Stiina Luoma Kansikuvapoika: Leevi Laakkonen. - Kaplaaki - Industrial Engineering and Management students -

Taitto: Miro Turunen Kansikuva: Stiina Luoma Kansikuvapoika: Leevi Laakkonen. - Kaplaaki - Industrial Engineering and Management students - FUKSLAAKI 2018 Taitto: Miro Turunen Kansikuva: Stiina Luoma Kansikuvapoika: Leevi Laakkonen - Kaplaaki - Industrial Engineering and Management students - SISÄLLYSLUETTELO Alkusanat... 4 Puheenjohtajan

Lisätiedot

Kandipalaute - Kandidatrespons - Finnish Bachelor's Graduate Survey. Suomi Svenska English

Kandipalaute - Kandidatrespons - Finnish Bachelor's Graduate Survey. Suomi Svenska English Kandipalaute - Kandidatrespons - Finnish Bachelor's Graduate Survey Suomi Svenska English Hyvä opiskelija, Suomalaissa yliopistoissa toteutetaan valtakunnallinen opiskelijapalautekysely Kandipalaute. Kysely

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakouluun!

Tervetuloa opiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakouluun! Tervetuloa opiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakouluun! Olet saanut opiskelupaikan Tietotekniikan koulutusohjelmasta: nuorten koulutus, insinööri (AMK), Bulevardi 31, Helsinki Toivotamme sinulle onnea

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Kuvataiteilija (AMK), PKUVAS18, päiväopetus

Kuvataiteilija (AMK), PKUVAS18, päiväopetus Kuvataiteilija (AMK), PKUVAS18, päiväopetus Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan Kuvataiteen koulutukseen! Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja aikatauluja

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Pöytäkirja ENERGIATEKNIIKAN KILTA Sivu 1 / ARMATUURI RY 2/2016 21.1.2016

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Pöytäkirja ENERGIATEKNIIKAN KILTA Sivu 1 / ARMATUURI RY 2/2016 21.1.2016 ENERGIATEKNIIKAN KILTA Sivu 1 / ENERGIATEKNIIKAN KILTA PÖYTÄKIRJA ARMATUURI ry Ylioppilastalo Laserkatu 10 53850 Lappeenranta HALLITUKSEN KOKOUS Aika: Torstai klo 19.30 Paikka: Skinnarilan sauna Skinnarilankatu

Lisätiedot

Yliopiston hallinto ja säännöt (ja muuta mukavaa) Koposektori Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 8.2.2012

Yliopiston hallinto ja säännöt (ja muuta mukavaa) Koposektori Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 8.2.2012 Yliopiston hallinto ja säännöt (ja muuta mukavaa) Koposektori Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 8.2.2012 Yliopiston hallinto Yliopiston ylin johto Monijäsenisiä hallintoelimiä Päättäviä toimielimiä

Lisätiedot

Tuotannon johtaminen - orientaatio

Tuotannon johtaminen - orientaatio Tuotannon johtaminen - orientaatio 30.8.-2.9.2016 Klo 9 10 Maanantai 29.8. Tiistai 30.8. Keskiviikko 31.8. Studies and other practicalities Viipuri-Sali Opiskelijapalveluiden päällikkö Minna Ranta & Opintojen

Lisätiedot

AKTIVOI YLIOPISTON KÄYTTÄJÄTUNNUS Tunnuksen voi aktivoida 1.8. alkaen osoitteessa

AKTIVOI YLIOPISTON KÄYTTÄJÄTUNNUS Tunnuksen voi aktivoida 1.8. alkaen osoitteessa HEI TULEVA FUKSI Onneksi olkoon pääsystäsi Itä-Suomen yliopistoon Joensuun kampuksen luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaan! Fuksivuodestasi tulee varmasti hauska ja ikimuistoinen. Tuutoreinasi

Lisätiedot

Tradenomi (AMK), Liiketoiminnan Logistiikka, PLILOS18, päiväopetus

Tradenomi (AMK), Liiketoiminnan Logistiikka, PLILOS18, päiväopetus Tradenomi (AMK), Liiketoiminnan Logistiikka, PLILOS18, päiväopetus Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan Liiketoiminnan Logistiikan Tradenomikoulutukseen.

Lisätiedot

Fukslaaki. Kaplaaki Ry. Lappeenrannan tuotantotalouden opiskelijoiden kilta

Fukslaaki. Kaplaaki Ry. Lappeenrannan tuotantotalouden opiskelijoiden kilta Fukslaaki 2009 Kaplaaki Ry Lappeenrannan tuotantotalouden opiskelijoiden kilta 2 Sisällys Alkusanat 3 Arvon tulevat fuksit 4 Osaston tervehdys 5 Kaplaaki ry:n hallitus ja 6 toimihenkilöt Opinto-osio 16

Lisätiedot

Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta!

Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta! Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta! Tervetuloa opiskelemaan kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen asiantuntijakoulutukseen (kaako) Itä- Suomen yliopistoon! Syksyllä pääsemme

Lisätiedot

LUT Highway. Avoimen yliopiston väyläopintojen mukaiset opinnot mennessä. Elokuu 2018 LUT Highway 2

LUT Highway. Avoimen yliopiston väyläopintojen mukaiset opinnot mennessä. Elokuu 2018 LUT Highway 2 Avoimen yliopiston väyläopintojen mukaiset opinnot 31.5.2019 mennessä 2 väyläohjelma Ohjelmassa aloittaa opiskelijoita Kauppatiede 39 Tuotantotalous 26 Tietotekniikka 14 Energiatekniikka 3 Ympäristötekniikka

Lisätiedot

Biolääketieteen koulutusohjelman johdantopäivät

Biolääketieteen koulutusohjelman johdantopäivät 1(5) Biolääketieteen koulutusohjelman johdantopäivät 9. 15.8.2016 Tiistai 9.8.2016 Tervetuloa yliopistoon, tiedekuntaan, koulutusohjelmaan ja opiskelijayhteisöön! Keltahaalariset tuutorit Medisiinan aulassa

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Orientaatiopäivät 27.-31.8.2018 27.8.2018 28.8.2018 29.8.2018 30.8.2018 31.8.2018 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Welcome to the Land of the Curious klo 10-11.30 @Viipuri-Sali Lounas LUT:n

Lisätiedot

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN PUHUMISEN HARJOITUSTESTI Tehtävä 1 KERTOMINEN Kerro, mitä teet, kun sinua jännittää. Sinulla on kaksi minuuttia aikaa miettiä, mitä sanot ja 1,5 minuuttia aikaa puhua. Aloita puhuminen, kun kuulet kehotuksen

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Välittämisen ilmapiiri (VIP) toiminta osana opiskelijoiden hyvinvointia

Välittämisen ilmapiiri (VIP) toiminta osana opiskelijoiden hyvinvointia Välittämisen ilmapiiri (VIP) toiminta osana opiskelijoiden hyvinvointia INSSI foorumi 17.3.2010 Joni Ranta Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Tausta ja tavoitteet Suomessa tapahtuneet traagiset ampumatapaukset

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry Perhetalo Heideken Sepänkatu 3 20700 Turku p. 02 273 6000 info.varsinais-suomi@mll.fi Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Lisätiedot

TUUTOROINTI. Järjestökoulutus

TUUTOROINTI. Järjestökoulutus TUUTOROINTI Järjestökoulutus 11.2.2014 SESSION KUVAUS Mitä tuutorointi on? Miksi tuutorointiin ja tuutoreihin kannattaa panostaa? Miten tuutorointi liittyy ainejärjestöihin? Mitä tuutorivastaavien tulee

Lisätiedot

Suomalaisten tutkinto-opiskelu ulkomaisissa korkeakouluissa

Suomalaisten tutkinto-opiskelu ulkomaisissa korkeakouluissa Suomalaisten tutkinto-opiskelu ulkomaisissa korkeakouluissa 26.9.2018 Irma Garam Opetushallitus Kansainvälistymisen neuvontapalvelut Perustietoja suomalaisten tutkinto-opiskelusta ulkomailla Opiskelijamäärä

Lisätiedot

YHTEISTYÖTÄ LASTEN JA NUORTEN PARHAAKSI. Tervetuloa mukaan vanhempaintoimintaan! Suomen Vanhempainliitto 1

YHTEISTYÖTÄ LASTEN JA NUORTEN PARHAAKSI. Tervetuloa mukaan vanhempaintoimintaan! Suomen Vanhempainliitto 1 YHTEISTYÖTÄ LASTEN JA NUORTEN PARHAAKSI Tervetuloa mukaan vanhempaintoimintaan! Suomen Vanhempainliitto 1 Iloa lapselle ja nuorelle Vanhempaintoiminta joukkovoimaa hyvän elämän puolesta Vanhempaintoiminta

Lisätiedot

TLT-opintokysely 2011

TLT-opintokysely 2011 TLT-opintokysely Sähköinsinöörikilta toteutti keväällä opintokyselyn TLT-opiskelijoille. Kysely toteutettiin nettilomakkeena, ja siihen vastasi 7 TLT-opiskelijaa. Tämä on yhteenveto kyselyn tuloksista

Lisätiedot

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu Onnittelut saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan mainonnan suunnittelun polkuopintoja! Tässä infokirjeessä on tietoja, ohjeita ja

Lisätiedot

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kymenlaakson Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kymenlaakson Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kymenlaakson Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kasarminmäelle, osaksi opiskelijakaartiamme.

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO ENERGIATEKNIIKAN KILTA Sivu! 1 /! 7 ARMATUURI RY 7/

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO ENERGIATEKNIIKAN KILTA Sivu! 1 /! 7 ARMATUURI RY 7/ ENERGIATEKNIIKAN KILTA Sivu! 1 /! 7 ENERGIATEKNIIKAN KILTA PÖYTÄKIRJA ARMATUURI ry Ylioppilastalo Laserkatu 10 53850 Lappeenranta HALLITUKSEN KOKOUS Aika: Torstai klo 12.00 Paikka: Mikroluokka 209, YO-talo,

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Vastaava päätoimittaja ja taitto: Tapio Jokinen. Kansikuva: Anni Ylönen. Kansikuvan muokkaus sekä takakansi: Kim Koivula

SISÄLLYSLUETTELO. Vastaava päätoimittaja ja taitto: Tapio Jokinen. Kansikuva: Anni Ylönen. Kansikuvan muokkaus sekä takakansi: Kim Koivula SISÄLLYSLUETTELO Alkusanat...1 Puheenjohtajan terveiset...2 Lappeenrannan tuotantotalous..3 Opiskelu LUT:ssa...4 Kaplaaki Ry:n hallitus ja toimihenkilöt 5 ESTIEM...11 Tekniikan Akateemisten Liitto...12

Lisätiedot

Kuopion kampuksen koulutuspoliittisen jaoston kokous 1/2015

Kuopion kampuksen koulutuspoliittisen jaoston kokous 1/2015 KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Kuopion kampuksen koulutuspoliittisen jaoston kokous 1/2015 Aika: 21.1.2015 klo 16 Paikka: Kuopio, Lukeman kokoushuone, Yliopistonranta 3. ASIALISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen

Lisätiedot

Kaplaaki ry Tuotantotalouden opiskelijoiden kilta

Kaplaaki ry Tuotantotalouden opiskelijoiden kilta Kaplaaki ry Tuotantotalouden opiskelijoiden kilta Fukslaaki 2010 Vastaava päätoimittaja ja taitto: Jesse Meuronen Kannen kuva: Erkka Holviala Painopaikka: Digipaino, Lappeenranta 2010 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun!

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kouvolan kampukselle,

Lisätiedot

VALITSE LUKIO-OPINNOT

VALITSE LUKIO-OPINNOT VALITSE LUKIO-OPINNOT OVI MAHDOLLISUUKSIEN MAAILMAAN. Lukio on tärkeä ponnahduslauta tulevaisuuteesi. Se tarjoaa Sinulle hyvät valmiudet ja suoran väylän eri alojen jatko-opintoihin sekä lisäaikaa tulevaisuutesi

Lisätiedot

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI 26.8.2019 27.8.2019 28.8.2019 29.8.2019 30.8.2019 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Welcome to the Land of the Curious klo 10-11.30 @Viipuri-Sali Lounas Info aiempia opintoja suorittaneille

Lisätiedot

Lappeenrannan teknillinen yliopisto Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 TUOTANTOTALOUDEN KILTA KAPLAAKI RY

Lappeenrannan teknillinen yliopisto Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 TUOTANTOTALOUDEN KILTA KAPLAAKI RY 1. YLEISTÄ Lappeenrannan teknillinen yliopisto Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Kaplaaki ry toimii Lappeenrannan teknillisen yliopiston tuotantotalouden opiskelijoiden etujärjestönä sosiaali-, opinto-,

Lisätiedot

Vastaava päätoimittaja ja taitto: Eppu Paajanen Kannen kuvat: Aki Jussila ja Tiina Puolakka

Vastaava päätoimittaja ja taitto: Eppu Paajanen Kannen kuvat: Aki Jussila ja Tiina Puolakka Vastaava päätoimittaja ja taitto: Eppu Paajanen Kannen kuvat: Aki Jussila ja Tiina Puolakka SISÄLLYSLUETTELO Alkusanat...3 Puheenjohtajan terveiset...4 Lappeenrannan tuta...5 Opiskelu LUT:ssa...6 Kaplaaki

Lisätiedot

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä - Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Sosiaaliset tilanteet Elämäntilanteen selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Nimesi:

Lisätiedot