KILPAILU- JA OLOSUHDEVALIOKUNTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KILPAILU- JA OLOSUHDEVALIOKUNTA"

Transkriptio

1 Suomen Urheiluliitto Pöytäkirja / KW KILPAILU- JA OLOSUHDEVALIOKUNTA Kokous 4/2012 Aika: , klo Paikka: Läsnä: SLU-talo, Sali I Yrjö Kelhä, pj. Harri Aalto Anne Fröberg Harri Heikkilä Ari Honkanen Raimo Kallioniemi Jaana Kujala Mika Muukka Jarmo Mäkelä Hannu Nurmi Ella Rantala Ingemar Sundelin Kari Wauhkonen, siht. 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja Yrjö Kelhä avasi kokouksen klo Avauksessaan hän totesi, että vuosi 2012 on ollut pohjustamassa uusia strategioita niin liittotasolla kuin erikseen myös liiton kilpailutoimintoja koskien. Avauksen yhteydessä pidettiin pienimuotoinen mutta lämmin seremonia, jossa kiitettiin valiokunnan aina vuoden 1995 lopulta lähtien sihteerinä ja esittelijänä toiminutta Kari Wauhkosta hänen eläkkeelle lähtönsä kynnyksellä. Myöhemmin kokouksen aikana kiitettiin myös valiokunnan seitsemän vuoden ajan puheenjohtajana toiminutta ja valiokunnan jäsenenä kaiken kaikkiaan 13 vuotta työskennellyttä Yrjö Kelhää, joka nyt on siirtymässä pohjoisen alueen aluevalmennuspäälliköksi SUL:n toimihenkilönä. 2 Kokouksen esityslista Tehtiin esityslistaan lisäys kohdaksi 7.6: Tampereen Pyrinnön esitys nuorten SMhallien kuulantyöntöjen aikataulujen sopeuttamisesta saman viikonlopun lauantaina Porissa pidettävien kiekon talvimestaruuskisojen kanssa. Muilta osin ennalta lähetetty esityslista hyväksytiin muutoksitta.

2 2 3 Edellisen kokouksen ( ) pöytäkirja hyväksyttiin muutoksitta. 4 Ilmoitusasiat 4.1 Yleiset ilmoitusasiat / KW Kari Wauhkonen antoi valiokunnalle yhteenvedon eläkkeelle jäämisen aikataulustaan sekä jatkosuunnitelmistaan yleisurheilun parissa tämän jälkeen. KW kiitti valiokuntaa hyvästä yhteistyöstä ja ammattitaitoisesta työskentelystä kuluneina vuosina sekä toivotti valiokunnan työlle menestystä sen uuden strategian mukaisessa roolissa. 4.2 Yleiset ilmoitusasiat / MM Mika Muukka antoi valiokunnalle yleisesittelyn liiton uudesta kilpailustrategiasta, joka oli hyväksytty liittovaltuuston ylimääräisessä kokouksessa Strategia-asiat näkyvät jo voimakkaasti vuoden 2013 toimintasuunnitelmassa ja työskentelyssä. 4.3 Hallituksen informaatio / AF Anne Fröberg antoi yhteenvedon liiton hallituksen ja liittovaltuuston kuluneena syksynä pidetyistä kokouksista. Keskeisiä asioita olivat olleet muun muassa: - Liiton uusien strategioiden loppukäsittely ja hyväksyminen - Liiton taloustilanteen tarkastelu ja toimenpiteiden suunnittelu - EM 2012:n toteutuminen järjestelyjen ja talouden osalta - Uuden kuuteen alueeseen perustuvan toimintarakenteen suunnittelu - SM-kisojen uuden kiertojärjestyksen valmistelu vuosille Palautteet loppukauden 2012 arvokisoista Valiokunta kävi lyhyesti kommentoiden läpi kotimaassa loppukaudesta järjestettyjen arvokisojen kirjalliset raportit. M/N22 SM-kisojen ja SM-moniottelujen osalta ei ollut erityisiä kommentteja. SM-maraton oli ollut hyvä kilpailu, mutta valiokunnan edellytettiin jatkossa huolehtivan siitä, että kyseinen kilpailu käydään aina ennen seuraluokittelupisteiden laskentakauden päättymistä. Kalevan Kisoista käytiin hieman pitempi keskustelu, jossa todettiin, että kisojen tekninen valmistelu ja toimintojen yleinen koordinointi oli monilta osin pettänyt (esim. aikataulut, kuulutustyöskentely, ensiapu). Täydelliset raportit kuluneelta ja edellisiltä vuosilta ovat aina seuraavien kisojen järjestäjien käytettävissä. Niitä voi tilata liiton toimistolta.

3 3 6 Kilpailukalenteri Arvokilpailukalenteri 2013 Vuoden 2013 arvokilpailukalenterin päivitetty versio oli saatu tiedoksi kokouksen ennakkomateriaalien mukana. Mika Muukka kävi läpi kalenterin sisältöä aikajärjestyksessä ja ilmoitti viime päivinä tietoon tulleista lisäyksistä ja muutoksista. Käytiin kalenterista lyhyt keskustelu ja todettiin sen rakentelutyön edenneen hyvin. Uudet täydentyneet versiot pyritään päivittämään liiton nettisivuille mahdollisimman nopeasti. 6.2 Suunnitellut alue/pm-kisapäivät 2013 Alueiden (6 kpl) mukaan tuleminen kilpailujärjestelmään on luomassa muutosta vanhoista pm-kilpailuista laajempiin aluemestaruuskilpailuihin. Alkuvaiheessa vuonna 2013 tulee kuitenkin vielä esiintymään molempia kilpailumuotoja. Kilpailujen ajankohdat tulee jatkossakin päättämään kilpailu- ja olosuhdevaliokunta. Prosessi tulee kulkemaan seuraavasti: 2013: Lähtökohtaisesti pyritään siirtymään kohti aluemestaruuskilpailuja. Häme ja Varsinais-Suomi ovat kuitenkin anoneet poikkeuslupia, jotta voisivat vielä järjestää omat pm-kilpailunsa heille sopivina ajankohtina. Nämä lupapyynnöt on hyväksytty. 2014: Pm-kisoja saattaa vielä esiintyä, mutta kaikkien on noudatettava valiokunnan antamia päivämääriä. 2015: Vain aluemestaruuskilpailut sallitaan. Valiokunta antaa kaikille yhteiset päivät. Aluevastaavat toimivat kalenteriasioissa alueittensa edustajina ja yhteistyössä liiton kilpailu- ja olosuhdepäällikön kanssa. 6.3 Hallikauden 2013 pääkilpailujen koordinointi Hallikauden pääkilpailujen koordinointia, ts. kalenterin tasapainoisen rakentumisen tukemista, suoritettiin yhteistyössä kisajärjestäjien kanssa keväästä aina kokouksen aluspäiviin asti. Kisojen järjestäjät ovat vuosi vuodelta tiedostaneet koordinoinnin hyödyllisyyden yhä paremmin, mikä on helpottanut työskentelyä. Hallikauden 2013 pääkilpailujen kalenteri vahvistettiin valiokunnassa ja se on pöytäkirjan liitteenä nro 1.

4 4 6.4 Kansallisten kilpailujen ja kilpailusarjojen valintamenettely Valiokunta kävi perusteellisen keskustelun kansallisten kisojen valintaan liittyvistä menettelytavoista. Keskustelun perusteella päätettiin, että otetaan kaikki hakemukset sisään ja myönnetään kansallisen kilpailun status ensin 30 potentiaalisesti parhaalle kilpailulle ja varmistetaan tämän jälkeen oikeudenmukainen jakautuminen alueiden kesken myöntämällä harkinnan mukaan enintään 5 lisäkilpailua. 6.5 Kansalliset moniottelut Mika Muukka esitteli moniotteluväen puolelta tulleen toivomuksen kansallisesta kolmen kilpailun moniottelusarjasta. Kyseessä olisi eräänlainen moniottelujen eliittikisasarja. Sunnittelun periaatteena on, että uusi sarja tuo lisäarvoa, mutta ei kuitenkaan syö muiden kansallisten kisojen kiintiötä. MM viimeistelee suunnitelman niin, että se voidaan käsitellä ja vahvistaa aluevastaavien kalenterikokouksessa tammikuussa Avoimien aluekisojen valintamenettely Hakusivusto avoimille aluekisoille (siis käytännössä entisille piirien myöntämille kilpailuille ) aukeaa kilpailukalenteri.fi -palvelussa Myöntämiset suorittavat alue- ja piirivastaavat. Näin pyritään välttämään päällekkäisyydet. Avoimien aluekisojen tulee olla valmiina maaliskuun 2013 loppuun mennessä. Tämänkin jälkeen voidaan hakea/myöntää avoimia aluekisoja kilpailukalenteri.fipalvelun kautta alueiden/piirien ohjeiden mukaisesti, kuitenkin viimeistään 3 vrk. ennen kisaa. 7 Tulevien vuosien SM-kisojen asiat 7.1 SM-kisojen 2013 majoitusmaksut Alle puolelta vuoden 2013 SM-järjestäjistä oli saatu ennakkotietoja tulevista majoitusmaksuista. Vanhaan tapaan tiedot pantiin kiertämään kokouksessa sillä ohjeistuksella, että jos joku maksu herättää suuruutensa johdosta huomiota, se otetaan keskusteluun. Järjestäjien lähettämät tiedot eivät aiheuttaneet keskustelua edellyttäviä kommentteja. 7.2 Talvikauden 2013 SM-kisojen tulosrajat Saatiin tiedoksi valmennusjohdon, kisajärjestäjien ja kilpakävelytoimikunnan toivomuksista kootut esitykset talvikauden SM-kilpailujen tulosrajoiksi ja ajanottorajoiksi. Aikuisten SM-halleihin oli tulosrajaesitykset kaikkiin lajeihin viestejä lukuun ottamatta. Juoksuissa oli omat rajat sisällä ja ulkona tehtyjä tuloksia varten,

5 5 200 m ja 400 m matkoilla lisäksi kolmas raja suurhalleissa tehdyille tuloksille. Koska kilpailut käydään 200 metrin hallissa, ei ohjelmassa ole pitkiä aitajuoksuja. Nuorten SM-halleihin esitettiin viime vuosien tapaan tulosrajoja 17-sarjojen pituussuuntaisiin hyppyihin. Nyt raja asetettiin järjestäjien toivomuksesta myös N19- sarjan pituushyppyyn. Kilpakävelylajeissa käytettiin aikuisten SM-halleissa tulosrajoina minkä tahansa matkan A-luokkaa, kun taas nuorten halleissa jatkettiin hyväksi todettuja ajanottorajoja. SM-talviheitoille esitettiin tulosrajoja vain yleisten sarjojen kilpailuihin. Hallimoniottelut esitettiin edelleen pidettäviksi ilman tulosrajoja. Valiokunta hyväksyi kaikki esitykset. Rajat julkaistaan SUL:n nettisivuilla. Kaikki hyväksytyt rajat on lueteltu myös pöytäkirjan liitteessä nro [ Kilpakävelytoimikunta oli sisällyttänyt esitykseensä myös ulkoratakauden SMkävelylajien tulos- ja ajanottorajat. Valiokunta hyväksyi nämäkin esitykset, ja ne viedään ulkoratakauden 2013 tulosrajaluetteloon, jonka käsittely tapahtuu valiokunnan vuoden 2013 ensimmäisessä kokouksessa helmikuussa. ] 7.3 Nuorten ( ) SM-kisojen tulosrajapolitiikka vuonna 2013 Valiokunta oli edellisessä kokouksessaan ( ) käynyt alustavaa keskustelua nuorten sarjojen SM-kisojen tulosrajojen tarpeellisuudesta, mutta oli siirtänyt käsittelyn marraskuun kokoukseen, jotta mukaan saataisiin myös SJR:n ja VJR:n näkemykset. Viime vuosina vakioratkaisuna on ollut vapaa osanotto eli toiminta ilman tulosrajoja. Käydyssä keskustelussa päätettiin, että muutoksia järjestelmään tehdään tulossa olevien muiden uudistusten yhteydessä, toisin sanoen mestaruuskilpailusääntöjen päivityksen myötä vuonna Täten vielä vuonna 2013 edellä mainituissa kisoissa ei käytetä tulosrajoja. 7.4 Tuomarineuvostot, lähettäjät, kuuluttajat ja kävelyn ylituomarit vuonna 2013 Käsiteltiin esitykset tuomarineuvostojen, lähettäjien, kuuluttajien ja kävelyn ylituomarien nimeämiseksi vuoden 2013 SM- ja muihin arvokilpailuihin. Tuomarineuvostot: Saatiin tiedoksi ja hyväksyttiin kilpailupäällikön kokonaisesitys, joka kattoi vuoden 2013 kaikki listalla olevat SM-kilpailut sekä M/N19-sarjan pohjoismaisen nelimaaottelun. Mahdollisten muutostarpeiden ilmaantuessa kilpailu- ja olosuhdepäällikkö ja/tai puheenjohtaja etsii ja nimittää korvaavat henkilöt.

6 6 Kuuluttajat: Saatiin tiedoksi Juha Kylänpään lähettämät lähes koko kilpailuohjelman kattavat esitykset ja hyväksyttiin ne. Täydennykset ja mahdolliset vaihdot hoidetaan Juha Kylänpään toimesta SUL:n toimistoa samalla informoiden. Lähettäjät: Saatiin tiedoksi Vesa Artmanin lähettämät lähes koko kilpailuohjelman kattavat esitykset ja hyväksyttiin ne. Täydennykset ja mahdolliset vaihdot hoidetaan Vesa Artmanin toimesta SUL:n toimistoa samalla informoiden. Kävelyn ylituomarit: Saatiin tiedoksi ja hyväksyttiin kilpakävelytoimikunnan esitykset niihin kilpailuihin, joissa on kävelylajeja. Täydennykset ja mahdolliset vaihdot hoidetaan Anne Fröbergin toimesta SUL:n toimistoa samalla informoiden. Luettelo yllä mainituista toimihenkilöistä julkaistaan SUL:n nettisivuilla sen jälkeen, kun varmistukset nimetyiltä itseltään on saatu. Luettelo pidetään tämän jälkeen pysyvästi näkyvillä ja sitä päivitetään mahdollisten myöhempien muutosten yhteydessä. 7.5 Kalevan Kisojen 2013 aikataulu Saatiin tiedoksi tämänhetkinen versio Vaasan Kalevan Kisojen 2013 aikataulusta ja kuultiin Ingemar Sundelinin ja Yrjö Kelhän kommentit. Todettiin, että hyvä runko on olemassa, mutta työ on joiltakin osin vielä kesken. Yrjö Kelhä pitää säännöllistä yhteyttä järjestäjiin ja valvoo työn edistymistä. 7.6 Tampereen Pyrinnön esitys nuorten SM-hallien kuulantyöntöjen aikataulutuksesta Saatiin tiedoksi Pasi Oksasen esitys, että nuorten Tampereella järjestettävien SMhallien ensimmäisen päivän ja kiekon talvimestaruuskilpailujen (Porissa ) samanaikaisuus otettaisiin huomioon kuulantyöntöjen sijoittelussa nuorten hallien aikatauluun, koska joukossa on kahden lajin, kuulan että kiekon harrastajia. Valiokunta kävi asiasta lyhyen keskustelun ja päätti hyväksyä esityksen siten, että 17- sarjat työntävät kuulan lauantaina Tampereella, jonne he halutessaan ehtivät Porista. 19- ja 22-sarjojen kuulantyönnöt ovat sitten ohjelmassa sunnuntaina. 8 Strategia-asiat 8.1 Kehittämistyöryhmä Kalevan Kisoille Todettiin, että osana SUL:n kilpailustrategiaa on Kalevan Kisojen kehittäminen pitemmällä tähtäimellä. Tätä tarkoitusta varten vetäjänä toimiva Pasi Oksanen oli lähettänyt valiokunnalle seuraavan esityksen ryhmän kokoonpanoksi: Kisajärjestäjät: Urheilijat: Markkinointi: Hannu Nurminen, Marko Ahtiainen Mikaela Ingberg, Tanja Komulainen Jari Töykkä

7 7 Kilpailu ja säännöt: Media: Liittovaltuusto: SUL: Mika Muukka, Yrjö Kelhä Jukka Ahonen, A-P Sonninen Jarmo Hakanen, Esa Kaihlajärvi Jarmo Mäkelä, Jorma Kemppainen Valiokunta vahvisti ryhmän kokoonpanon esityksen mukaisena. Valiokunta keskusteli samassa yhteydessä tarpeesta tehdä kehitystyötä myös Suomi- Ruotsi -maaottelun hyväksi. Kuultiin, että tällainen työskentely on jo käynnistymässä aivan lähiaikoina Suomen ja Ruotsin liittojen toimistojen kesken, joten erilliseen työryhmään ei juuri nyt ole tarvetta. 8.2 Uuden seuraluokittelun perusteet / HA Saatiin tiedoksi Harri Aallon johdolla laadittu suunnitelma seuraluokittelun uudistamiseksi. Suunnitelma tuodaan liittovaltuuston käsittelyyn keväällä 2013 ja mikäli se hyväksytään, uusi järjestelmä astuu voimaan vuoden 2014 pistelaskentakauden alkaessa. Valiokunta kävi asiasta keskustelun ja tukee työryhmän esitystä. 8.3 ELMO-ohjelman suunnitelma ja toimeenpano / HA Kuultiin Harri Aallon yhteenveto siitä, millaiseksi ELMO-kilpailujärjestelmä on suunnitteluvaiheen lopussa muotoutunut. Ohjelma tullaan ottamaan käyttöön vaiheittain niin, että vuonna 2013 se tulee koskemaan vain P/T 9-sarjaa heidän piirihuipentumissaan. Lyhyt graafinen ja kirjallinen yhteenveto ELMO-projektista löytyy pöytäkirjan liitteestä nro 3. 9 Olosuhdeasiat 9.1 Tilanneraportti / MM Kuultiin Mika Muukan raportti ajankohtaisista sekä tulevista olosuhdeasioista. Raportissa tuotiin esiin seuraavat kohteet: Kenttäsaneerauksia oli tänä vuonna selkeästi vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Tämä johtuu kuntien kiristyvistä taloustilanteista. Olympiastadionin saneerauksen arkkitehti päätetään ensi vuoden alussa. Uusien hallihankkeiden syntyessä tulee olla hereillä, jotta sinne saadaan mahtumaan yleisurheilun tarvitsemia paikkoja. Uusia sisäharjoittelutiloja valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä Imatralle ja Pirkkahalliin Tampereelle.

8 8 Kisojen myöntäjätahot (liitto/alueet/piirit) ovat avainasemassa olosuhdetyössä. Kisoja ei voida myöntää puutteellisille paikoille. Jatkossa SM-kisahakemusten yhteydessä mukaan tulee liittää kentän mittauspöytäkirja. Teknisen johtajan opas tulee päivittää ensi vuoden aikana. 9.2 Lähiliikuntapaikat / ER Kuultiin Ella Rantalan raportti lähiliikuntapaikkaprojektin nykytilanteesta. Suunnittelussa keskeisessä roolissa olevalla Lappset-yhtiöllä ovat perusmateriaalit jo melko valmiina. Harri Aalto muistutti, että yhteistyötä kannattaa tehdä muiden lajien kanssa, koska sen kautta päätökset myös yleisurheilua hyödyttävien lähiliikuntapaikkojen perustamisesta helpottuvat. Valiokunta kävi asiasta keskustelun ja korosti, että suunnittelussa tulee kiinnittää huomiota siihen, että liikuntapaikat sisältävät lapsille monipuolisesti kehittäviä ärsykkeitä. 9.3 Pohjoismainen tekninen konferenssi / MM, YK Kuultiin Mika Muukan ja Yrjö Kelhän kommentit Reykjavikissa pidetystä pohjoismaisten yleisurheiluliittojen teknisestä konferenssista, jossa perinteisesti olivat esillä kenttä-, väline- ja sääntöasiat. Asialistalla olivat tällä kertaa myös Suomen EMkisaraportti sekä Ruotsin ennakkoraportti vuoden 2013 EM-hallikisoista. Konferenssiin osallistui Suomesta edellä mainittujen lisäksi myös Pasi Oksanen. Konferenssia puhuttivat erityisesti jalkapallon suosimiin tekonurmiin liittyvät ongelmat, joita tuntuu esiintyvän kaikissa pohjoismaissa, joskin vaihtelevissa määrin. Myös työn laadussa ja valvomisessa tehtäessä uusia ja kunnostettaessa vanhoja kenttiä ja sisähalleja on ongelmia. 10 Tulevien vuosien SM-kisojen hakemukset Käytiin läpi tietoon tulleet hakemukset vuoden 2015 SM-kisoille. Todettiin, että kaikkiin kiertojärjestyksessä oleviin SM-kisoihin, yleisen sarjan SM-halleja lukuun ottamatta, oli tullut 1-3 hakemusta. Hannu Nurmi selvittää eteläisen alueen tilanteen edellä mainitun kilpailun kohdalla. Kiertojärjestyksen ulkopuolella oleviin kilpailuihin (hallimoniottelut, maantiejuoksut, maantiekävelyt ja maraton) ei sen sijaan ollut tullut yhtään hakemusta. Valiokunnan jäsenet pyrkivät löytämään sopivat ehdokkaat näitä kilpailuja varten [ Kokousta seuraavana päivänä saapui sähköpostitse normaalit kriteerit täyttävä hakemus kiertojärjestyksen ulkopuolella olevalle SM-maratonille ]

9 9 11 Luokitteluvaatimukset ja taitomerkkirajat vuodelle 2013 Kilpailuvaliokunta oli vuoden 2011 marraskuussa vahvistanut Juhani Jalavan valmistelemat sarjojen M/N ja M/N luokitteluvaatimukset sekä sarjojen P/T 9 15 taitomerkkirajat vuosiksi Tarkoituksena on ollut, että kyseiset tulosrajat pysyvät sellaisinaan neljän vuoden ajan, joskin niihin varattiin tarkistusmahdollisuus siltä varalta, että tulostaso joissakin lajeissa muuttuu oleellisesti tai että ohjelmaan tulee uusia lajeja. Valiokunta totesi, että luokitteluvaatimuksissa ei ole muutostarpeita, joten vuonna 2012 käytössä olleet vaatimukset vahvistettiin myös vuodelle Taitomerkkirajojen kohdalla olemassa olleisiin rajoihin ei ilmennyt muutostarpeita, mutta kun lasten viralliseen ohjelmaan tuli joukko lisäyksiä (kts. kohta 15.1), niihin pyydettiin ja saatiin Juhani Jalavalta täydentävät tulosrajat. Näillä lisäyksillä valiokunta vahvisti taitomerkkirajat vuodelle Vuoden 2013 luokitteluvaatimukset ja taitomerkkirajat sijoitetaan SUL:n nettisivuille vuodenvaihdetta edeltävien vuosipäivitysten yhteydessä. 12 Seuraluokittelun vahvistaminen vuodelle 2013 (kaudella 2012 kerätyt pisteet) Saatiin tiedoksi Juhani Jalavan laatima yhteenveto ja vahvistettiin seuraluokittelu vuodelle 2013, mikä perustuu seurojen aikavälillä keräämiin pisteisiin. Muodollisen poikkeuksen aiheutti vuoden 2012 SM-maraton, joka sijoittui kalenterissa lokakuun puolelle, siis virallisen laskentakauden jälkeen, mutta jonka antamat SM-pisteet sisällytettiin vuoden 2012 pistelaskentaan. Tästä oli valiokunta tehnyt päätöksen edellisessä kokouksessaan Luokiteltuja seuroja oli 452, mikä oli 22 vähemmän kuin edellisenä vuonna. Seuraluokittelun vahvistetut tulokset lähetetään hallitukselle tiedoksi ja julkaistaan SUL:n nettisivuilla. 13 Kalevan Maljan pistekilpailun 2012 tulosten vahvistaminen Saatiin tiedoksi seurojen keräämät SM-pisteet kuluvana vuonna ja vahvistettiin vuoden 2012 Kalevan Malja -kilpailun tulokset. Viisi parasta seuraa olivat: 1. Helsingin Kisa-Veikot 394,5 2. Turun Urheiluliitto 376,5 3. Tampereen Pyrintö Jyväskylän Kenttäurheilijat Espoon Tapiot 216

10 10 Pistekilpailun vahvistetut tulokset lähetetään hallitukselle tiedoksi ja julkaistaan SUL:n nettisivuilla. 14 Uudet Suomen ennätykset 2012 aktiivisissa SE-lajeissa ulkoradoilla Tilastopajalta ja Esa Kaihlajärveltä oli saatu syyskuussa vuoden 2012 alustavat SElistat, jotka oli jaettu valiokunnan jäsenille kommentoitavaksi. Käsittelyyn saatiin tarkistettu lista, jossa oli huomioitu vielä yksi syyskuussa tehty Suomen ennätys (M17- sarjan kiekonheitto). Valiokunta kävi listan pohjalta keskustelun ja hyväksyi ennätysluettelon esitettäväksi hallitukselle vahvistamista varten. 15 Laji-, väline- ja sääntöasiat 15.1 Lasten viralliset lajit vuodelle 2013 Saatiin tiedoksi SJR:n esittämät muutokset ja täydennykset lasten (sarjat 9 15) virallisiin lajeihin. Nämä olivat seuraavat: Ikäluokat 14 ja 15 vuotta: 200 m aitojen tilalle 300 m aidat Ikäluokat 12 ja 13 vuotta: Uusina lajeina 200 m aidat ja kolmiloikka Ikäluokat 10 ja 11 vuotta: Uusina lajeina seiväs, kolmiloikka ja moukari Ikäluokka 9 vuotta: Uutena lajina 4 x 400 m Valiokunta kävi asiasta keskustelun ja hyväksyi tehdyn esityksen muutoksitta. Vuoden 2013 lasten viralliset lajit sijoitetaan SUL:n nettisivuille vuodenvaihdetta edeltävien vuosipäivitysten yhteydessä SM-tuomarineuvostojen tehtävät Mika Muukka esitteli valmistelemansa ohjeistus- ja tarkastuslistan SM-kisojen tuomarineuvostoja varten. Listassa on tuotu selvästi esiin tuomarineuvoston puheenjohtajan muita jäseniä laajempi rooli, joskin työnjaot on järkevintä tehdä kisatilanteet ja neuvoston jäsenten valmiudet huomioon ottaen. Valiokunta kävi listan pohjalta keskustelun ja otti erityisesti kantaa neuvoston jäsenten roolitukseen erien kokoamiseen ja ratojen arpomiseen liittyvissä asioissa. Tuomarineuvosto on aina vastuussa valvonnasta, mutta voi tarvittaessa suorittaa myös itse näitä toimenpiteitä. Valiokunta vahvisti listan käytettäväksi kaikissa nimetyissä SM-tuomarineuvostoissa sekä myös soveltuvin osin muiden kilpailujen ylituomarien toiminnassa. Listaa käydään läpi tulevan kevään kouluttajapäivillä.

11 Ohjeita tulosten virallisuudelle ja tilastokelpoisuudelle Saatiin tiedoksi Mika Muukan ja Kari Wauhkosen yhdessä laatima sääntöjä täydentävä ohjeisto, joka selvittää kilpailujen hakemiselle ja läpiviennille asetettuja vaatimuksia sekä ns. sekakilpailuihin (miehiä ja naisia samassa kilpailussa) liittyviä huomioon otettavia seikkoja. Valiokunta vahvisti ohjeiston käytettäväksi kaikessa kilpailutoiminnassa. Myös nämä ohjeet käydään läpi kevään kouluttajapäivillä Kenttälajien toimitsijoiden määrät ja tehtävät Saatiin tiedoksi Raimo Kallioniemen valmistelema PowerPoint-kuvina toteutettu ohjeisto kenttälajien toimitsijaryhmien kokoonpanoista ja sijoittumisista lajien suorituspaikoilla. Ohjeiston on tarkoitus olla yleiskäyttöinen ja se soveltuu useimpiin yleiurheilukilpailuihin aina mestaruuskilpailuja ja maaotteluja myöten. Valiokunta kävi ohjeistosta keskustelun ja totesi sen erittäin hyväksi. Ohjeistoa tullaan hyödyntämään tulevissa tuomari- ja kisajärjestäjäkoulutuksissa. 16 Kouluttaja- ja koulutusasiat 16.1 Koulutustoimikunnan asiat / YK Yrjö Kelhä raportoi valiokunnan alaisesta koulutustoimikunnasta, joka oli pitänyt kokouksensa Helsingissä. Esille tuotiin mm. seuraavia asioita: Tulevat koulutustilaisuudet: Kouluttajapäivät, Järvenpää SM-järjestäjien koulutus, Tampere Teknisten johtajien koulutus, Kuortane 4-tason tuomarikoulutus (ruotsinkielinen), maaliskuun 1. tai 2. viikonloppu, Vöyri Tuomarikorttien kelpoisuusaika: Käytiin keskustelua kysymyksestä pitäisikö tuomarikorttikäytäntöön palauttaa määrämittainen voimassaoloaika, jonka jälkeen tuomarin tulee käydä uudella kurssilla päivittämässä sääntötuntemuksensa. Keskustelua jatketaan kouluttajapäivillä tulevan vuoden maaliskuussa Järvenpäässä Valtakunnalliset pääkouluttajat vuosille Valiokunta vahvisti eri koulutusalojen valtakunnalliset pääkouluttajat tuleville kolmelle vuodelle :

12 12 Tuomarikoulutus: Raimo Kallioniemi ja Pasi Oksanen Kävelytuomarikoulutus: Anne Fröberg Lähettäjäkoulutus: Vesa Artman Kuuluttajakoulutus: Juha Kylänpää Maalikamerakoulutus: Kimmo Lehtosaari Maantiereittien mittauskoulutus: Kari Ristanen Optisen mittauksen koulutus: Vesamatti Laakso 16.3 Korttien myöntämiset Valiokunta myönsi pääkouluttaja Juha Kylänpään esityksestä kansainvälisen kuuluttajakortin Riitta Maunula-Craycroftille. Seura: Kauhajoen Karhu. Piiri: Etelä-Pohjanmaa Valiokunta myönsi pääkouluttaja Kimmo Lehtosaaren esityksestä SUL:n maalikameran käyttäjän kortin seuraaville henkilöille: Petri Ronkanen, Lappeenrannan Urheilu-Miehet, Etelä-Karjala Veijo Summanen, Imatran Urheilijat, Etelä-Karjala Jukka Siltanen, HIFK Friidrott, Nyland-Åbolands ID Valiokunta myönsi puheenjohtaja Yrjö Kelhän esityksestä viitos- eli NTO-tason tuomarikortin Kari Wauhkoselle. Seura: Helsingin Kisa-Veikot. Piiri: Helsinki 17 Muut asiat 17.1 Lapuan Virkiän tyttöjen viestijoukkueet SM-viesteissä 2012 Valiokunta kävi keskustelun Lapuan Virkiän tyttöjen T15 viestijoukkueiden virheellisistä kokoonpanoista SM-viesteissä 2012 ja päätti hylätä ko. joukkueiden juoksut. 18 Puheenjohtaja kiitti valiokuntaa vuoden 2012 työskentelystä ja päätti kokouksen klo Jakelu: Kilpailu- ja olosuhdevaliokunta SUL:n hallitus Liittovaltuuston puheenjohtajisto Henkilökunta Piirien puheenjohtajat Piirien kilpailutoimikuntien puheenjohtajat Juhani Jalava

13 Liite / MM Hallikauden pääkilpailujen 2013 koordinointi 26.1 KSM I, Jyväskylä Nåidin pm-kisat, Helsinki 30.1 TuUL:n kansalliset hallikisat, Turku 1.2 KSM II, Jyväskylä Hallikisa, Kuopio Helsyn halliottelut + hallit 1., Helsinki 3.2 Tähtien kisa, Tampere 9.2 Hallimaaottelu, Växjö, SWE 9.2 Hallikisat, Pori 9.2. Av. Pohjanmaan hallikilpailut, Mustasaari Pm-hallikisat, Turku Hallikansalliset, Tampere SM-hallit, Jyväskylä 23.2 Kiekon talvimestaruuskilpailut, Pori 23.2 Moukarin talvimestaruuskilpailut, Tampere Nuorten SM-hallit, Tampere 24.2 Helsyn hallit 2., Helsinki EM-hallit, Göteborg, SWE 2.3 Keihään talvimestaruuskilpailut, Kajaani? SM-hallimoniottelut, Joensuu Euroopan talviheitto Cup,? TJIG, Tampere

14 1 Liite 2 SM-hallikauden tulosrajat vuodelle 2013 Kilpailu- ja olosuhdevaliokunta vahvistanut SM-hallit M/N ( , Jyväskylä) Yleisen sarjan SM-halleihin asetetaan kahdet vaihtoehtoiset rajat, toiset kaudella tai tehtyjen hallitulosten ja toiset kaudella 2012 tehtyjen ulkoratatulosten mukaan: Miehet hallissa / ulkona Naiset hallissa / ulkona 60 m 7,05 / 10,95 7,85 / 12, m 22,80 / 22,25 26,20 / 25,50 -yli 200 m hallissa: 22,50 25, m 51,50 / 49,60 60,50 / 58,00 -yli 200 m hallissa: 50,90 60, m 1.56,00 / 1.53, ,00 / 2.13, m 4.00,00 / 3.55, ,00 / 4.40, m 8.45,00 / 8.35, ,00 / 10.15,00 60 m aidat 8,70 / 15,25 9,00 / 14,80 korkeus 199 / / 168 seiväs 470 / / 330 pituus 700 / / 575 kolmiloikka / / kuula / / x 200 m m kävely A-luokka * 5000 m kävely A-luokka * Tulosraja on saavutettava siinä kyseisessä lajissa, johon urheilija aikoo osallistua! Huomaa, että sisä-60 m:n vastine ulkona on 100/110 m. *) Poikkeus: Kävelylajeissa tulosrajaksi käy missä tahansa kävelylajissa tehty ulkoratojen A-luokka (siis vuodelle 2013 asetetun A-luokan täyttävä tulos)!

15 2 Nuorten SM-hallit; M/N ( , Tampere) Nuorten SM-halleissa asetetaan tulosrajat järjestäjän toivomusten mukaisesti muutamiin lajeihin. Näissä lajeissa on myös mahdollisuus tehdä tulosraja joko edellisellä ( ) tai kuluvalla ( ) hallikaudella tai edellisellä (2012) ulkoratakaudella. Miehet 17 Naiset 17 Naiset 19 pituus kolmiloikka Lisäksi nuorten SM-hallien kävelylajeihin asetetaan ajanottorajat. Raja kertoo kuinka kauan ajanottojärjestelmää pidetään käynnissä kussakin lähdössä. Saadakseen sijoituksen ja virallisen ajan tulosluetteloon urheilijan on tultava maaliin ennen ajanoton päättymistä. Ajanottorajaa käytetään vaihtoehtona tulosrajoille. M22-19: 5000 m Ajanottoraja: 35 min M m Ajanottoraja: 21 min N : 3000 m Ajanottoraja: 21 min SM-hallimoniottelut ( , Joensuu) Ei tulosrajoja! SM-talviheitot 2013 (Pori , Kaustinen ja (Mustasaari ) SM-talviheitoissa tulosrajat asetetaan vain yleisen sarjan kilpailuihin. Nuorten sarjoissa ei ole tulosrajoja. Moukari (Kaustinen): Miehet: Naiset: Kiekko (Pori): Miehet: Naiset: Keihäs (Mustasaari): Miehet: Naiset: 44.00

16 ELMO- MESTARUUSKILPAILUJÄRJESTELMÄ Liite 3 (koskee piirihuipentumia) Piirihuipentumissa sarjoissa TP9-11v. miniottelut otetaan käyttöön korvaamaan hk. lajit vaiheittain vuoteen 2015 mennessä, muuten ELMO mestaruuskilpailujärjestelmä otetaan käyttöön heti. SM-taso 9-11 v (2013 TP TP9, TP10, 2015 TP9, TP10, TP11) v v 17 v Kaikki lajit, moniottelut, viestit, maastot Aluetaso Kaikki lajit, moniottelut, viestit, maastot Piiritaso Miniottelut (2 lajia/mo), moniottelut (2 moniottelua), viestit ja maastot Kaikki lajit, moniottelut (2 moniottelua), maastot ja viestit

17 ELMO Piirihuipentumissa sarjoissa TP9-11v. miniottelut otetaan käyttöön korvaamaan hk. lajit vaiheittain vuoteen 2015 mennessä, muuten ELMO mestaruuskilpailujärjestelmä otetaan käyttöön heti. Piirihuipentumassa v sarjoissa 10-13v kaikki lajit, sarjassa TP9 miniottelu Piirihuipentumassa v sarjoissa 11-13v kaikki lajit, sarjoissa TP9, 10 v miniottelut Piirihuipentumassa v sarjoissa 12-13v kaikki lajit, sarjoissa TP9,10,11v. Miniottelut Sarjoille TP9-13 on piirin kilpailuohjelmassa kaksi moniottelua / kilpailukausi Piirihuipentuman sarjojen TP9 v. miniottelut miniottelut (kaksi lajia = yksi kilpailu) 40m, 1000m Kuula, keihäs Pituus, kuula 40m, korkeus Kaksi miniottelua / päivä Urheilija voi osallistua yhteen miniotteluun / päivä

Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kilpailu KILPAILUVALIOKUNTA 18.11.2014. Aika 18.11.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I

Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kilpailu KILPAILUVALIOKUNTA 18.11.2014. Aika 18.11.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kilpailu 18.11.2014 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 18.11.2014, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Harri Heikkilä

Lisätiedot

11.11.2015. Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Anne Fröberg Harri Heikkilä Ari Honkanen (kohdat 1-9.3) Esa Kaihlajärvi Jaana Kujala

11.11.2015. Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Anne Fröberg Harri Heikkilä Ari Honkanen (kohdat 1-9.3) Esa Kaihlajärvi Jaana Kujala Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2015 Kilpailu 11.11.2015 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 11.11.2015, klo 15.01 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Anne Fröberg Harri Heikkilä Ari Honkanen

Lisätiedot

18.5.2016. Mikko Nieminen (kohd. 1-7) erikseen kutsuttuna Hannu Nurmi Hannu Nurminen Ingemar Sundelin

18.5.2016. Mikko Nieminen (kohd. 1-7) erikseen kutsuttuna Hannu Nurmi Hannu Nurminen Ingemar Sundelin Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kilpailu 18.5.2016 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 18.5.2016, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Anne Fröberg Harri Heikkilä Ari Honkanen

Lisätiedot

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kilpailu 26.2.2014. Aika 26.2.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kilpailu 26.2.2014. Aika 26.2.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kilpailu 26.2.2014 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 26.2.2014, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Harri Heikkilä

Lisätiedot

Hannu Nurminen Tuomo Salonen (kohdat ) Ingemar Sundelin. 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja Rami Urho avasi kokouksen klo

Hannu Nurminen Tuomo Salonen (kohdat ) Ingemar Sundelin. 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja Rami Urho avasi kokouksen klo Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2018 Kilpailu 17.5.2018 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 17.5.2018, klo 14.30 Paikka Sporttitalo, SUL:n toimitilat Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Anne Fröberg Ari Honkanen (kohdat

Lisätiedot

Suomen Urheiluliitto Kilpailuvaliokunta. Kalevan kisat. SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2015. Vahvistettu SUL:n kilpailuvaliokunnassa 25.2.

Suomen Urheiluliitto Kilpailuvaliokunta. Kalevan kisat. SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2015. Vahvistettu SUL:n kilpailuvaliokunnassa 25.2. Suomen Urheiluliitto Kilpailuvaliokunta SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2015 Vahvistettu SUL:n kilpailuvaliokunnassa 25.2.2015 Tulosrajakauden alku on 1.5.2014 Kalevan kisat SUL Kalevan kisojen

Lisätiedot

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kilpailu Aika , klo Sporttitalo, SUL:n toimitilat

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kilpailu Aika , klo Sporttitalo, SUL:n toimitilat Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kilpailu 11.9.2019 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 11.9.2019, klo 14.30 Paikka Sporttitalo, SUL:n toimitilat Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Anne Fröberg Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi

Lisätiedot

Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2018 Kilpailu KILPAILUVALIOKUNTA Aika , klo Sporttitalo, SUL:n toimitilat

Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2018 Kilpailu KILPAILUVALIOKUNTA Aika , klo Sporttitalo, SUL:n toimitilat Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2018 Kilpailu 21.11.2018 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 21.11.2018, klo 14.30 Paikka Sporttitalo, SUL:n toimitilat Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Anne Fröberg Ari Honkanen Esa

Lisätiedot

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kilpailu 17.9.2014. Aika 17.9.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kilpailu 17.9.2014. Aika 17.9.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kilpailu 17.9.2014 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 17.9.2014, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto (kohdat 1-7) Anne Fröberg Harri

Lisätiedot

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2014 Kilpailu 12.5.2014. Aika 12.5.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2014 Kilpailu 12.5.2014. Aika 12.5.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2014 Kilpailu 12.5.2014 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 12.5.2014, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Anne Fröberg Harri Heikkilä Heikki Holmberg

Lisätiedot

Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Harri Heikkilä Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi Yrjö Kelhä Jorma Kemppainen Esko Kuha

Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Harri Heikkilä Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi Yrjö Kelhä Jorma Kemppainen Esko Kuha Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kilpailu 9.11.2016 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 9.11.2016, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Harri Heikkilä

Lisätiedot

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kilpailu 17.9.2015. Aika 17.9.2015, klo 15.00. Valo-talo, Sali I

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kilpailu 17.9.2015. Aika 17.9.2015, klo 15.00. Valo-talo, Sali I Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kilpailu 17.9.2015 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 17.9.2015, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto Vesa Harmaakorpi (kohta 5) erikseen

Lisätiedot

Vuoden 2012 kans. ja kv. kilpailujen sekä vuoden 2014 SM-kilpailujen hakeminen

Vuoden 2012 kans. ja kv. kilpailujen sekä vuoden 2014 SM-kilpailujen hakeminen Vuoden 2012 kans. ja kv. kilpailujen sekä vuoden 2014 SM-kilpailujen hakeminen Kilpailujen luokittelu ja hakuajat SM-kilpailut 2014; haku 15.10.2011 mennessä Eliittikisat 2012; haku 30.9.2011 mennessä

Lisätiedot

Suomen Urheiluliitto Vahvistettu kilpailuvaliokunnassa 2.3.2016. Kalevan kisat. SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2016

Suomen Urheiluliitto Vahvistettu kilpailuvaliokunnassa 2.3.2016. Kalevan kisat. SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2016 Suomen Urheiluliitto Vahvistettu kilpailuvaliokunnassa 2.3.2016 SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2016 Tulosrajakauden alku on 1.5.2015 Kalevan kisat YLEISET SÄÄNNÖT 1. Kilpailuissa tulee noudattaa

Lisätiedot

18.9.2013. Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto (kohdat 1-8.1) Anne Fröberg Harri Heikkilä Ari Honkanen Raimo Kallioniemi Yrjö Kelhä

18.9.2013. Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto (kohdat 1-8.1) Anne Fröberg Harri Heikkilä Ari Honkanen Raimo Kallioniemi Yrjö Kelhä Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kilpailu 18.9.2013 KILPAILU- JA OLOSUHDEVALIOKUNTA Aika 18.9.2013, klo 14.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto (kohdat 1-8.1)

Lisätiedot

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kilpailu 21.5.2015. Aika 21.5.2015, klo 15.00. Valo-talo, Sali I

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kilpailu 21.5.2015. Aika 21.5.2015, klo 15.00. Valo-talo, Sali I Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kilpailu 21.5.2015 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 21.5.2015, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Harri Heikkilä

Lisätiedot

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kilpailu Aika , klo Sporttitalo, SUL:n toimitilat

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kilpailu Aika , klo Sporttitalo, SUL:n toimitilat Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kilpailu 16.5.2019 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 16.5.2019, klo 14.30 Paikka Sporttitalo, SUL:n toimitilat Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Anne Fröberg Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi

Lisätiedot

KILPAILU- JA OLOSUHDEVALIOKUNTA

KILPAILU- JA OLOSUHDEVALIOKUNTA Suomen Urheiluliitto Pöytäkirja 18.09.2012 / KW KILPAILU- JA OLOSUHDEVALIOKUNTA Kokous 3/2012 Aika: 12.09.2012, klo 15.00 Paikka: Läsnä: SLU-talo, Sali I Yrjö Kelhä, pj. Harri Aalto Anne Fröberg Harri

Lisätiedot

Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi. Lassi Korhonen (paikalla 5.

Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi. Lassi Korhonen (paikalla 5. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2017 Kilpailu 16.11.2017 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 16.11.2017, klo 15.05 Paikka Radiokatu 20, Sali I Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Ari Honkanen

Lisätiedot

Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi

Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kilpailu 27.2.2019 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 27.2.2019, klo 14.30 Paikka Sportti-talo, SUL:n toimitilat Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi Yrjö

Lisätiedot

Seuraluokittelun pistelaskuohjeet

Seuraluokittelun pistelaskuohjeet Seuraluokittelun pistelaskuohjeet JOHDANTO Seuraluokittelusäännöt uudistettiin SUL:n liittovaltuustossa 22.4.2006. Uusitut säännöt astuivat voimaan vuoden 2007 pistelaskentakauden alusta. Suomen Urheiluliiton

Lisätiedot

Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu

Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015 www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Tampere Junior 7.-8.3.2015 Indoor Games Lauantaina 7.3. klo 10 alkaen P15: 60 m, 800 m, 300 m aj, korkeus, 3-loikka, kuula,

Lisätiedot

Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi

Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kilpailu 11.5.2017 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 11.5.2017, klo 15.00 Paikka Radiokatu 20, Sali I Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Ari Honkanen Esa

Lisätiedot

Suomen yleisurheilun kilpailustrategia 2013-> Syyskuu 2012 - Pasi Oksanen

Suomen yleisurheilun kilpailustrategia 2013-> Syyskuu 2012 - Pasi Oksanen Suomen yleisurheilun kilpailustrategia 2013-> Syyskuu 2012 - Pasi Oksanen Strategiasta mitä halutaan? Vanha Strategia Uusi Strategia Ohjeet, säännöt tms. Ohjeet, säännöt tms. Sisältö Kilpailustrategiatyön

Lisätiedot

Tehtiin seuraavat lisäykset ennakkoon lähetettyyn esityslistaan:

Tehtiin seuraavat lisäykset ennakkoon lähetettyyn esityslistaan: Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kilpailu 18.9.2018 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 18.9.2018, klo 14.30 Paikka Sporttitalo, SUL:n toimitilat Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Anne Fröberg Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi

Lisätiedot

14.5.2013. Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto (kohdat 1-4 ja 7-12) Anne Fröberg

14.5.2013. Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto (kohdat 1-4 ja 7-12) Anne Fröberg Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2013 Kilpailu 14.5.2013 KILPAILU- JA OLOSUHDEVALIOKUNTA Aika 14.5.2013, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto (kohdat 1-4 ja

Lisätiedot

Hallikauden toimintakalenteri 2015-2016. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu

Hallikauden toimintakalenteri 2015-2016. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Hallikauden toimintakalenteri 2015-2016 www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Tampere Juni 5.-6.3.2016 Indoor Games r Lauantaina 5.3. klo 10 alkaen P15: 60 m, 800 m, 300 m aj, korkeus, 3-loikka, kuula,

Lisätiedot

Hallikauden toimintakalenteri

Hallikauden toimintakalenteri Hallikauden toimintakalenteri 2018-2019 Kuva: Veijo Ilomäki Hallikauden toimintakalenteri 2018 2019 La 8.12. La 8.12. Varustekirppari Pirkkahalli, klo 10.00 alkaen Tuo pieneksi jääneet lenkkarit, piikkarit

Lisätiedot

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kilpailu Aika , klo Radiokatu 20, Sali I

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kilpailu Aika , klo Radiokatu 20, Sali I Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kilpailu 28.2.2017 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 28.2.2017, klo 15.08 Paikka Radiokatu 20, Sali I Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Anne Fröberg Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi

Lisätiedot

Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Harri Aalto (kohdat 5-12) Anne Fröberg Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi

Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Harri Aalto (kohdat 5-12) Anne Fröberg Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2017 Kilpailu 13.9.2017 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 13.9.2017, klo 15.10 Paikka Radiokatu 20, Sali I Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Harri Aalto (kohdat 5-12) Anne Fröberg Ari

Lisätiedot

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 1 NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 2 Tilanne: -Nokian Urheilijoilla on tällä hetkellä yleisurheilujoukkueessaan iso joukko erinomaisia nuoria huippu-urheilijoita.

Lisätiedot

Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Anne Fröberg Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi

Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Anne Fröberg Ari Honkanen Esa Kaihlajärvi Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kilpailu 28.2.2018 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 28.2.2018, klo 15.05 Paikka Sportti-talo, SUL:n toimitilat Läsnä Rami Urho puheenjohtaja Anne Fröberg Ari Honkanen Esa

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006

NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006 NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006 Yleisurheilujaoston kokoonpano puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsenet -Kari Löyttymäki -Karri Packalen -Jouko Huppunen -Jari Rand -Sanna

Lisätiedot

S E U R A E N N Ä T Y K S E T

S E U R A E N N Ä T Y K S E T S E U R A E N N Ä T Y K S E T Pojat 9 40m 6.20 se, pe Elmer Vauhkonen 2015 30.8. Lapinlahti 60m 8.86 pe Elmer Vauhkonen 2015 12.8. Iisalmi 100m 14.58 pe Elmer Vauhkonen 2015 30.8. Lapinlahti 150m 21.76

Lisätiedot

Turun Senioriurheilijat ry

Turun Senioriurheilijat ry TOIMINTAKERTOMUS 2007 1 Yleistä Vuosia elämään.. ja elämää vuosiin! Turun Senioriurheilijat urheiluseura perustettiin 10 päivänä joulukuuta 2004 Kupittaan Urheiluhallissa kahdeksan henkilön toimesta. Seuran

Lisätiedot

Hallikauden toimintakalenteri 2013-2014. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu

Hallikauden toimintakalenteri 2013-2014. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Hallikauden toimintakalenteri 2013-2014 www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Tampere Junior 8.-9.3.2014 Indoor Games Lauantaina 8.3. klo 10 alkaen P15: 60 m, 800 m, 300 m aj, korkeus, 3-loikka, kuula,

Lisätiedot

Pohjoismaiset maaottelut/mestaruuskilpailut 2017 (haku 31.1.2016 mennessä)

Pohjoismaiset maaottelut/mestaruuskilpailut 2017 (haku 31.1.2016 mennessä) Vuoden 2016 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2017 Pohjoismaisten maaotteluiden, vuoden 2018 SM-kilpailujen ja vuoden 2019 Kalevan kisojen hakeminen Kilpailujen luokittelu ja hakuajat

Lisätiedot

Osallistujat: Paavo Salonen (puheenjohtaja), Juha Karttunen, Marika Laaksonen, Reijo Lahtonen, Pekka Mukula, Anu Takala ja Carla Urbano.

Osallistujat: Paavo Salonen (puheenjohtaja), Juha Karttunen, Marika Laaksonen, Reijo Lahtonen, Pekka Mukula, Anu Takala ja Carla Urbano. PÖYTÄKIRJA: PUUVENEJAOSTON KOKOUS Aika: 17.10.2015 klo 18.00 22.30 Paikka: Hotelli Gustavelund, Tuusula Osallistujat: Paavo Salonen (puheenjohtaja), Juha Karttunen, Marika Laaksonen, Reijo Lahtonen, Pekka

Lisätiedot

KAINUUN YLEISURHEILU VUODEN 2013 TILASTOT (vain yu-passin omaavat urheilijat)

KAINUUN YLEISURHEILU VUODEN 2013 TILASTOT (vain yu-passin omaavat urheilijat) KAINUUN YLEISURHEILU VUODEN 2013 TILASTOT (vain yu-passin omaavat urheilijat) NAISET 100 m 12,55-1,5 Kotka 29.8. 12,42 +2,9 Espoo 2.6. 100m aj 13,50 +0,3 Jyväskylä 28,5, 13,64-1,8 Regensburg, GER 8.6.

Lisätiedot

Valinta 16.5. Joukkue valitaan kauden 2010 ratatulosten ja SM-maastojen 2011 perusteella. Tekn.joht./valmentaja Tommy Ekblom

Valinta 16.5. Joukkue valitaan kauden 2010 ratatulosten ja SM-maastojen 2011 perusteella. Tekn.joht./valmentaja Tommy Ekblom 1. EUROPEAN RACE WALKING CUP 21.5.2011 Olhao, POR Valinta 2.5. Suomen noin kymmenen urheilijan joukkue nimetään kilpailukauden 2010 sekä halli- ja talvikausien 2011 kilpailunäyttöjen perusteella. /tekn.joht.

Lisätiedot

NURMIJÄRVELÄISSEUROJEN YLEISURHEILIJAT KAHDEKSAN PARHAAN JOUKOSSA SM-KISOISSA

NURMIJÄRVELÄISSEUROJEN YLEISURHEILIJAT KAHDEKSAN PARHAAN JOUKOSSA SM-KISOISSA NURMIJÄRVELÄISSEUROJEN YLEISURHEILIJAT KAHDEKSAN PARHAAN JOUKOSSA SM-KISOISSA (Vuodesta 1995 viralliset SM-kisat myös sarjoissa T/P 14,15 vuotta) Koonnut Ilkka Hemmilä, päivitetty 20.8.2012 (ulkoradoilla)

Lisätiedot

Puheenjohtaja kertoi LT:n kokouksesta. Pöytäkirja on toimitettu myös Koulutus- ja turvallisuuskomitean jäsenille (illalla 29.8.2001, huom. RV).

Puheenjohtaja kertoi LT:n kokouksesta. Pöytäkirja on toimitettu myös Koulutus- ja turvallisuuskomitean jäsenille (illalla 29.8.2001, huom. RV). SUOMEN ILMAILULIITTO RY PÖYTÄKIRJA Laskuvarjotoimikunta Koulutus- ja turvallisuuskomitea Kokous 4-2001 AIKA: PAIKKA: Ke 29.8.2001 klo 18.00 alkaen SIL ry, Malmi LÄSNÄ: Ilkka Keinänen puheenjohtaja Timo

Lisätiedot

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kilpailu Aika , klo Valo-talo, Sali I

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kilpailu Aika , klo Valo-talo, Sali I Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kilpailu 14.9.2016 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 14.9.2016, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto (kohdat 1-4, 5.3-12) Harri Heikkilä

Lisätiedot

Lajit / sarjat /vammaluokat Y N Y20 N20 N50 Y50-70. R1 10m ilmakivääri, pysty SH1 60 60. R2 10m ilmakivääri, pysty SH1 40 40 40 40

Lajit / sarjat /vammaluokat Y N Y20 N20 N50 Y50-70. R1 10m ilmakivääri, pysty SH1 60 60. R2 10m ilmakivääri, pysty SH1 40 40 40 40 MUUTOKSET KILPAILUTOIMINNAN YLEISSÄÄNTÖIHIN JA OHJEISIIN KY/2005 Sääntömuutokset, jotka on hyväksytty liittovaltuuston kokouksessa 19.4.2008 kilpailutoiminnan yleissäännöt ja ohjeet (KY/2005) Lisätään

Lisätiedot

1. Taustaa 3 2. Kilpailustrategiatyön tavoitteet 4 3. Nykytilan analyysi 5 4. Kilpailutoiminnan missio 8 5. Toimenpiteet 2013-2016 9

1. Taustaa 3 2. Kilpailustrategiatyön tavoitteet 4 3. Nykytilan analyysi 5 4. Kilpailutoiminnan missio 8 5. Toimenpiteet 2013-2016 9 SUOMALAISEN YLEISURHEILUN KILPAILUTOIMINNAN STRATEGIA 2013-2016 Sisältö 1. Taustaa 3 2. Kilpailustrategiatyön tavoitteet 4 3. Nykytilan analyysi 5 4. Kilpailutoiminnan missio 8 5. Toimenpiteet 2013-2016

Lisätiedot

Pvm: Kilpailu: Sarjat ja lajit: Paikka: Viim. ilm.: Kuinka ilm.: ti Maastot* Vantaa

Pvm: Kilpailu: Sarjat ja lajit: Paikka: Viim. ilm.: Kuinka ilm.: ti Maastot*  Vantaa Pvm: Kilpailu: Sarjat ja lajit: Paikka: Viim. ilm.: Kuinka ilm.: ti 25.04. Maastot* www.vhs.fi to 27.04. Tarmon kevätottelut P15: 60m, pituus, kuula, 5-ottelu T15: 60m, pituus, kuula, 5-ottelu P13: 60m,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2009

Toimintasuunnitelma 2009 Toimintasuunnitelma 2009 2 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1. Yleistä 2 2. Talous, tiedotus, tilastot ja kalenteri 4 3. Nuoriso- ja valmennustoimikunta 5 Kilpailu- ja koulutustoimikunta 5 Kouluttajat 5 4. Pm- ja

Lisätiedot

3.5.2016, Seuratalo Sampo

3.5.2016, Seuratalo Sampo 3.5.2016, Seuratalo Sampo Seuran perustaminen 1893 Otto Wilhelm Snellman (Sirkka) "Nuoret miehet, tänä iltana pidetään Karhulan kansakoululla klo ½ 8 i.p. puhe voimistelun tarpeellisuudesta ja sen jälkeen

Lisätiedot

KARHULAN URHEILIJAT / NUORISOVALMENNUSRYHMÄ

KARHULAN URHEILIJAT / NUORISOVALMENNUSRYHMÄ KARHULAN URHEILIJAT / NUORISOVALMENNUSRYHMÄ KILPAILUT KESÄ 2015 Tummennetut kilpailut tärkeitä KILPAILUJA löydät myös - kilpailukalenteri.fi Jakelu: Aino, Ali, Anna, Anni, Ansa, Carla, Ella, Elmeri,Eveliina,

Lisätiedot

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla Kisauutisia vuodelta 2013 Syyshallit Kupittaalla Sunnuntaina 17.11. käytiin syyshallit Kupittaan hallissa. Vankkaa edusti ainoastaan Maria Vähätupa (s. 2001). Maria kisasi vanhempien sarjassa (T15 kuulassa

Lisätiedot

Endurance Ultrarunning Team Finland ry

Endurance Ultrarunning Team Finland ry Aika: klo 14.00 Paikka: Urheiluopisto Solvalla, Espoo 1. Arto Ahola avasi kokouksen 2. Valittiin kokoukselle puheenjohtajaksi Arto Ahola sihteeriksi Mikael Heerman pöytäkirjan tarkastajiksi Tero Hyppölä

Lisätiedot

YLEISURHEILUN MESTARUUSKILPAILUSÄÄNNÖT

YLEISURHEILUN MESTARUUSKILPAILUSÄÄNNÖT YLEISURHEILUN MESTARUUSKILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL:n liittovaltuustossa 23.11.2013 (voimassa 1.1.2014 lähtien) 1 Yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut Sivu 1.1 Kilpailutapahtumat 2 1.2 Ajankohdat

Lisätiedot

Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku

Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku 16.11.2015 1(5) YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3

Lisätiedot

Visalaisten yleisurheilutuloksia vuodelta 2006 Maantiejuoksut, hölkät ja maastojuoksut Tammikuu 14.1.2006 Aktia Cup III osakilpailu M40 10 km 1. Esa Katajamäki 35.28 M50 10 km 2. Matti Lavonen 36.28 Helmikuu

Lisätiedot

Mynämäen kunnanjohtajan tervehdys

Mynämäen kunnanjohtajan tervehdys Mynämäen kunnanjohtajan tervehdys URHEILUKESKUKSEN MAASTOSSA PYÖRÄILLÄÄN Lauantaina 18.7.2015 maastopyöräilyn XCE SM- kilpailut tarjoavat jännittäviä ja mielenkiintoisia hetkiä Mynämäen Urheilukeskuksen

Lisätiedot

Hallikauden toimintakalenteri

Hallikauden toimintakalenteri Hallikauden toimintakalenteri 2016-2017 www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Hallikauden toimintakalenteri 2016 2017 La 10.12. La 10.12. Ma 12.12. Ma 12.12. Varustekirppari, klo 10.00 alkaen Tuo pieneksi

Lisätiedot

SM-kilpailut ja SuomiCUP

SM-kilpailut ja SuomiCUP SM-kilpailut ja SuomiCUP SISÄLTÖ 1. Kilpailut 1.1 SM-kilpailut 1.2 SuomiCup 1.3 Kilpailumuodot 2. Tulokset 2.1 Pistelasku SuomiCupissa 2.2 Kilpailukohtaiset pisteet 3. Vakuutus 4. Kilpailukausi 5. Anti-doping

Lisätiedot

JUNNUKISAT ULKOKAUDELLA 2012

JUNNUKISAT ULKOKAUDELLA 2012 JUNNUKISAT ULKOKAUDELLA 2012 Vaikka junnujen hallikausi päättyikin vasta, alkavat ulkokauden kisat täydellä tohinalla heti huhtikuusta. Helsyn hallikisoissa ihmetytti ulkopuolisista piireistä mukaan tulleet

Lisätiedot

Eliittikisojen 2015 hakeminen (haku 26.9.2014 mennessä)

Eliittikisojen 2015 hakeminen (haku 26.9.2014 mennessä) Vuoden 2015 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2016 Pohjoismaisten maaotteluiden, vuoden 2017 SM-kilpailujen ja vuoden 2018 Kalevan kisojen hakeminen Kilpailujen luokittelu ja hakuajat

Lisätiedot

9. Syksyn seuraseminaari, HSRC ehdottanut ajankohdaksi 4.-5.9.2010

9. Syksyn seuraseminaari, HSRC ehdottanut ajankohdaksi 4.-5.9.2010 SSqL:n hallituksen kokous 7. / 2010 pöytäkirja AIKA 17.6.2010 torstai klo 17.30 20.30 PAIKKA Helsinki, SLU, Kunto kabinetti Läsnä Leo Hatjasalo pj. Lars Ekholm (esittelijä) Tomi Niinimäki Juha Sarlund

Lisätiedot

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012 SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa Kilpailutoimikunnan puheenjohtajaan: Mauri Saastamoinen 050 57 47 557 / competition@bridgefinland.com SBL:n hallitus on

Lisätiedot

TULOSSEURANTA 2011 2012 TAPANILAN ERÄ / Yleisurheilu

TULOSSEURANTA 2011 2012 TAPANILAN ERÄ / Yleisurheilu 400 m 1 000 m 1 500 m 3 000 m 5 000 m 10 000 m 1/2 maraton maraton aj. aj. 110 m aj. 1 500 m ej. 3 000 m ej. aj. 400 m aj. 3 000m käv. 5 000 m käv. Kuula Kiekko Keihäs Moukari Ottelut Cooper Tulosseuranta

Lisätiedot

KAINUUN YLEISURHEILU VUODEN 2013 TILASTOT (Yu-passin omaavat urheilijat)

KAINUUN YLEISURHEILU VUODEN 2013 TILASTOT (Yu-passin omaavat urheilijat) KAINUUN YLEISURHEILU VUODEN 2013 TILASTOT (Yu-passin omaavat urheilijat) MIEHET JA M22 100 m Juho Seppänen, sy nt 1992, Kajaanin Kipinä 11,91-1,1 Kajaani 3.7. 11,53 +1,0 Kajaani 17.7. 11,85-1,9 Kajaani

Lisätiedot

(1/5) PÖYTÄKIRJA OSAKUNNAN HALLITUKSEN KOKOUKSESTA 16/2015 Aika: 5.11.2015 klo 18.00 Paikka: HO / Sillanpää. Paikalla:

(1/5) PÖYTÄKIRJA OSAKUNNAN HALLITUKSEN KOKOUKSESTA 16/2015 Aika: 5.11.2015 klo 18.00 Paikka: HO / Sillanpää. Paikalla: (1/5) PÖYTÄKIRJA OSAKUNNAN HALLITUKSEN KOKOUKSESTA 16/2015 Aika: 5.11.2015 klo 18.00 Paikka: HO / Sillanpää Paikalla: Tapio Hatakka Olga Penkkilä Maija Häkkinen Ville Timonen Juhana Järviö Jukka Heliö

Lisätiedot

SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa , ja

SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa , ja SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa 2.10.2008, 15.12.2012 ja 20.11.2015. 1 Suomen Urheiluliiton ansiomerkki, levyke, mitali ja standaari kotimaisille ja

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto Sivu 1(6) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Harri Sairiala 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

Suomen Uimaliitto Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille

Suomen Uimaliitto Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille Suomen Uimaliitto Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2009 2012 1. Valintajärjestelmän yleisperiaatteet Tämä päätös koskee valintoja MM- (ei nuorten) ja EM-kilpailuihin uinnissa, uimahypyissä ja

Lisätiedot

NURMIJÄRVELÄISSEUROJEN YLEISURHEILIJAT KAHDEKSAN PARHAAN JOUKOSSA SM-KISOISSA

NURMIJÄRVELÄISSEUROJEN YLEISURHEILIJAT KAHDEKSAN PARHAAN JOUKOSSA SM-KISOISSA NURMIJÄRVELÄISSEUROJEN YLEISURHEILIJAT KAHDEKSAN PARHAAN JOUKOSSA SM-KISOISSA (Vuodesta 1995 viralliset SM-kisat myös sarjoissa T/P 14,15 vuotta), Seuraluokitukseen kuuluvat sarjat ja lajit. 1. Oskari

Lisätiedot

Vuoden 2019 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2021 SM-kilpailujen ja vuoden 2022 Kalevan kisojen hakeminen

Vuoden 2019 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2021 SM-kilpailujen ja vuoden 2022 Kalevan kisojen hakeminen Vuoden 2019 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2021 SM-kilpailujen ja vuoden 2022 Kalevan kisojen hakeminen Kilpailujen luokittelu ja hakuajat Kalevan kisat 2022; haku 15.2.2019 mennessä

Lisätiedot

Vuoden 2013 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2015 SM-kilpailujen ja vuoden 2016 Kalevan Kisojen hakeminen

Vuoden 2013 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2015 SM-kilpailujen ja vuoden 2016 Kalevan Kisojen hakeminen Vuoden 2013 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2015 SM-kilpailujen ja vuoden 2016 Kalevan Kisojen hakeminen Kilpailujen luokittelu ja hakuajat Kalevan Kisat 2016; haku 15.2.2013 mennessä

Lisätiedot

Suomen Urheiluliiton arvokilpailujen valintajärjestelmä 2014

Suomen Urheiluliiton arvokilpailujen valintajärjestelmä 2014 Suomen Urheiluliiton arvokilpailujen valintajärjestelmä 2014 Tämä valintajärjestelmä on alustava. Ajantasainen valintajärjestelmä on aina löydettävissä Suomen Urheiluliiton internet-sivuilta. SUOMI-RUOTSI-NORJA-TANSKA/ISLANTI

Lisätiedot

1921-1959 Urho Saariaho Suomen mestaruus Seiväs 370 28-29.7.1934 Tampere Jukka Huovinen SM-hopeaa Kalevan kisat 110m aj. 15,7 10-11.8.

1921-1959 Urho Saariaho Suomen mestaruus Seiväs 370 28-29.7.1934 Tampere Jukka Huovinen SM-hopeaa Kalevan kisat 110m aj. 15,7 10-11.8. 3.11.2010 Lopullinen Raahen Vesan SM-mitalistit 1921-1999 Koonnut Eero Ukonaho 1921-1959 Urho Saariaho Suomen mestaruus Seiväs 370 28-29.7.1934 Tampere Jukka Huovinen SM-hopeaa Kalevan kisat 110m aj. 15,7

Lisätiedot

Vuosi 2008 KU-58: ryhmien koot ja kokoontumiskertojen määrät

Vuosi 2008 KU-58: ryhmien koot ja kokoontumiskertojen määrät Kokoontumiskertoja yhteensä Tikkurilan keilahalli Koulun Sali Hakunilan kalliosuoja Muualla Kenttä Kertaa/ Viikko Yhteensä Muut Nuoret Muut Nuoret Muut Nuoret Vuosi 2008 KU-58: ryhmien koot ja kokoontumiskertojen

Lisätiedot

Vuoden 2014 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2016 SM-kilpailujen ja vuoden 2017 Kalevan kisojen hakeminen

Vuoden 2014 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2016 SM-kilpailujen ja vuoden 2017 Kalevan kisojen hakeminen Vuoden 2014 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2016 SM-kilpailujen ja vuoden 2017 Kalevan kisojen hakeminen Kilpailujen luokittelu ja hakuajat Kalevan kisat 2017; haku 15.2.2014 mennessä

Lisätiedot

Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous

Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous Valtuusto 13.5.2016 Sivu 1 / 5 Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous Aika: perjantai 13.5.2015 klo 16.00 Paikka: Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto, Helena-sali, Alvar Aallon katu 9, Jyväskylä Osanottajat

Lisätiedot

Aika: sunnuntai 15.11.2015, klo 10.00 Paikka: Jyväskylä, Hotelli Scandic, Vapaudenkatu 37

Aika: sunnuntai 15.11.2015, klo 10.00 Paikka: Jyväskylä, Hotelli Scandic, Vapaudenkatu 37 Hallituksen kokous 14/2015 Pöytäkirja Aika: sunnuntai 15.11.2015, klo 10.00 Paikka: Jyväskylä, Hotelli Scandic, Vapaudenkatu 37 Kokoukset 2015 8/2015 9/2015 10/2015 11/2015 12/2015 13/2015 14/2015 Romppanen

Lisätiedot

Himangan Urheilijat ry. Yleisurheilu - Athletics. Henkilökohtainen arvokilpailumenestys

Himangan Urheilijat ry. Yleisurheilu - Athletics. Henkilökohtainen arvokilpailumenestys Himangan Urheilijat ry Henkilökohtainen arvokilpailumenestys 2006 Markus Hakala (8v.) Pm-viestit Veteli 5.7. P9 8 x 40 m 2. 1.00,61 Pm-ottelut Veteli 26.7. P9 3-ottelu 12. 406 (40 m 7,43, pituus 297, pallo

Lisätiedot

Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuskilpailut Hämeenlinnassa

Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuskilpailut Hämeenlinnassa Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuskilpailut 15. 16.9.2018 Hämeenlinnassa Kilpailukutsu Osallistumisoikeus Osallistumisoikeus on kaikilla peruskoulujen, lukioiden ja ammatillisten koulujen vakituisilla

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 8/2015 10.9.2015

PÖYTÄKIRJA 8/2015 10.9.2015 21.9.2015 Sivu 1(6) PÖYTÄKIRJA 8/2015 10.9.2015 LTKY:N EDUSTAJISTON KOKOUS AIKA 15.9.2015, klo 17.00 PAIKKA: Ylioppilastalon auditorio LÄSNÄ: Ahmad Kafil (NEON) Ahtiainen Aapo (KY), saapui kohdassa 6 Bebek

Lisätiedot

9.11. Edustajiston juhlakokous ja TYYn vuosijuhlat (juhlallisuudet alkavat klo 11.00 kulkueella H. G. Porthanin patsaalle)

9.11. Edustajiston juhlakokous ja TYYn vuosijuhlat (juhlallisuudet alkavat klo 11.00 kulkueella H. G. Porthanin patsaalle) Sivu 1/6 EDUSTAJISTON LOKAKUUN KOKOUS Aika: Keskiviikko 30.10.2013 klo 18.15 Paikka: Turku-sali, Rehtorinpellonkatu 4 A, Ylioppilastalo A Esityslista 242 Kokouksen avaus 243 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi.

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi. Tampereen Seudun Koirakerho ry VUODEN KOIRA -KILPAILUSÄÄNNÖT kaudelle 1.1.2015 31.12.2015 Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi

Lisätiedot

Vuoden 2020 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2022 SM-kilpailujen ja vuoden 2023 Kalevan kisojen hakeminen

Vuoden 2020 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2022 SM-kilpailujen ja vuoden 2023 Kalevan kisojen hakeminen Vuoden 2020 kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen, vuoden 2022 SM-kilpailujen ja vuoden 2023 Kalevan kisojen hakeminen Kilpailujen luokittelu ja hakuajat Kalevan kisat 2023; haku 15.2.2020 mennessä

Lisätiedot

Suomen ennätysten säännöt

Suomen ennätysten säännöt Hyväksytty SUL:n kilpailuvaliokunnassa 17.9.2014 Suomen ennätysten säännöt YLEISTÄ Mikä on Suomen ennätys? Suomen ennätys (SE) on kaikkien aikojen paras lajissa, sen voimassa olevilla teknisillä mitoilla

Lisätiedot

VETERAANIYLEISURHEILUN LUOKITTELUTAULUKKO MIEHET. Pentti Nieminen

VETERAANIYLEISURHEILUN LUOKITTELUTAULUKKO MIEHET. Pentti Nieminen VETERAANIYLEISURHEILUN LUOKITTELUTAULUKKO Pentti Nieminen MIEHET M35 SM-lk M-lk A-lk B-lk C-lk 60m 7.00 7.20 7.43 7.68 7.93 100m 10.90 11.30 11.75 12.25 12.75 200m 22.00 22.90 23.90 25.00 26.10 400m 49.00

Lisätiedot

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY 8.12.2007 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY 8.12.2007 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY SYYSKOKOUS 8.12.2007 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA ESITYSLISTA 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 JÄRJESTÄYTYMINEN 2.1 Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri 2.2 Valitaan kaksi

Lisätiedot

Sisulisäikäiset pm-mitalistit sarjoittain

Sisulisäikäiset pm-mitalistit sarjoittain Sisulisäikäiset pm-mitalistit sarjoittain Sarja Urheilija Kulta Hopea Pronssi Yhteensä T09 Iina Niemelä 2 1 3 6 T09 Niia Niemelä 0 1 2 3 T09 Linnea Antinaho 0 0 2 2 T09 Veera Rantala 0 0 1 1 T10 Ella Noora

Lisätiedot

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1996 tai myöhemmin syntyneet).

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1996 tai myöhemmin syntyneet). TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2012 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

Linnolahti Jarno, puheenjohtaja Asikainen Lauri Lahti Anneli Loisa Kirsi Mikkonen Pasi 11 - Piipponen Mitja Sarola Riitta

Linnolahti Jarno, puheenjohtaja Asikainen Lauri Lahti Anneli Loisa Kirsi Mikkonen Pasi 11 - Piipponen Mitja Sarola Riitta Pöytäkirja 1(5) HALLITUKSEN KOKOUS 1/2018 AIKA Keskiviikko klo 18.30 PAIKKA LÄSNÄ Mäntyniementie 1, Karhu-sali Hallitus Linnolahti Jarno, puheenjohtaja Asikainen Lauri Lahti Anneli Loisa Kirsi Mikkonen

Lisätiedot

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 2.12.2010 SBL:n hallitus vahvistaa

Lisätiedot

KISKON YLEISURHEILUENNÄTYKSET 1.10.2015

KISKON YLEISURHEILUENNÄTYKSET 1.10.2015 KISKON YLEISURHEILUENNÄTYKSET 1.10.2015 Pika- ja aitajuoksuissa (100 400 metriä sekä pika- ja aitaviestit) virallisiksi ennätyksiksi hyväksytään vain sähköisellä ajanotolla tehdyt tulokset. Lisäksi pikamatkoilla

Lisätiedot

Pöytäkirja. Hanke/EAKR/Seinäjoen seudun ilmastostrategia/projektiryhmän pöytäkirja 29.8.2011

Pöytäkirja. Hanke/EAKR/Seinäjoen seudun ilmastostrategia/projektiryhmän pöytäkirja 29.8.2011 LAPUAN KAUPUNKI Ympäristöosasto Poutuntie 8 62100 LAPUA Pöytäkirja Mika Yli-Petäys/Mirva Korpi 23.08.2011 Hanke/EAKR/Seinäjoen seudun ilmastostrategia/projektiryhmän pöytäkirja 29.8.2011 Aika: 29.8.2011,

Lisätiedot

Kainuun Yleisurheilu 2014 Henkilökohtaiset tilastotulokset seuroittain

Kainuun Yleisurheilu 2014 Henkilökohtaiset tilastotulokset seuroittain Kainuun Yleisurheilu 2014 Henkilökohtaiset tilastotulokset seuroittain MIEHET Kajaanin Kipinä: Henri Väyrynen KajKi 1991 : 10,92 +1,5 Kajaani 27.7. Pituus: 7,74 +1,3 Lappeenranta 4.6. 7,53 +0,8 Lahti 15.6.

Lisätiedot

KOTIMAISET KILPAILUSÄÄNNÖT. Jyväskylä Jorma Tuomimäki Annmari Viljanmaa Juha Torvikoski

KOTIMAISET KILPAILUSÄÄNNÖT. Jyväskylä Jorma Tuomimäki Annmari Viljanmaa Juha Torvikoski KOTIMAISET KILPAILUSÄÄNNÖT Jyväskylä 3.11.2018 Jorma Tuomimäki Annmari Viljanmaa Juha Torvikoski Kotimaiset kilpailusäännöt https://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/maastohiihto/tdtoiminta/saannot/ 1.1.9.

Lisätiedot

Vuoden 2014 Pistoolirankingkilpailun säännöt päivitetty ja hyväksytty pistoolijaoston kokouksessa

Vuoden 2014 Pistoolirankingkilpailun säännöt päivitetty ja hyväksytty pistoolijaoston kokouksessa SAL:n pistoolijaosto Vuosittain käytävän pistoolirankingkilpailun säännöt Vuoden 2014 Pistoolirankingkilpailun säännöt päivitetty ja hyväksytty pistoolijaoston kokouksessa 15.03.2014 1 Kilpailut Pistoolijaosto

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2018 2019 Kuluvan vuoden ja kevään 2019 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin Sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

OTTELUT 1979 tulos yleisömäärä pelituomari syöttötuomari su 6.5.1979 Alajärven Ankkurit - Kouvolan Pallonlyöjät 5-7 1502 Reijo Koskinen Raimo Teppo

OTTELUT 1979 tulos yleisömäärä pelituomari syöttötuomari su 6.5.1979 Alajärven Ankkurit - Kouvolan Pallonlyöjät 5-7 1502 Reijo Koskinen Raimo Teppo OTTELUT 1979 tulos yleisömäärä pelituomari syöttötuomari su 6.5.1979 Alajärven Ankkurit - Kouvolan Pallonlyöjät 5-7 1502 Reijo Koskinen Raimo Teppo su 6.5.1979 Hyvinkään Tahko - Kiteen Urheilijat 9-5 2622

Lisätiedot

KU-68 2012 SM-kisojen ja pm-kisojen sijoitukset ja sisulisäkilpailujen mitalit

KU-68 2012 SM-kisojen ja pm-kisojen sijoitukset ja sisulisäkilpailujen mitalit KU-68 2012 SM-kisojen ja pm-kisojen sijoitukset ja sisulisäkilpailujen mitalit SM-viestit 14.-15.7.2012, Pori Hopeaa P15 4x800m KU-68 Manu Lahtinen, Eetu Sikkinen 8.48,48 Benjamin Heinonen, Topi Lahtinen

Lisätiedot

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 9.11.2011 SBL:n hallitus on vahvistanut sitovasti

Lisätiedot

Pyrinnön toimintakalenteri kevät kesä 2014

Pyrinnön toimintakalenteri kevät kesä 2014 Pyrinnön toimintakalenteri kevät kesä 2014 Ma 28.4. Maasto-cup, 1. osakilpailu Kaupin uusi huoltorakennus klo 18.00 T/P 8, 9,10,11 903 metriä (klo 18.00 ja 18.10) T/P 12, 13, 14 ja 15 1806 metriä (klo

Lisätiedot