Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN"

Transkriptio

1 1 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN

2 1913 Koti-lehti 2 Koti ja koulu Vanhemmat käykööt usein lastensa opettajain luona ja opettajat myös sikäli kun voivat vanhempien luona tiedustelemassa ja antamassa tietoja lasten käytöksestä ja edistymisestä ja sitten yhdessä neuvotellaan sopivista menettelytavoista. Jos lastanne on mielestänne kohdannut vääryys, niin kääntykää opettajan puoleen. Asia saa usein näin aivan uuden valon. Älkää jättäkö lapsenne kasvatusta yksin koulun huoleksi. Ei kumpikaan yksin, vaan yhdessä auttaen ja tukien toinen toistansa. Kaarlo Lassila Ote vanhempain kokouksen alustuksesta vuodelta 1913, Koti-lehti, Kotikasvatusyhdistyksen äänenkannattaja.

3 3 Sisällysluettelo 1 Johdanto 4 2. Mikä on vanhempainyhdistys? 5 3. Rekisteröity vai rekisteröimätön 6 vanhempainyhdistys? 3.1. Rekisteröity yhdistys Rekisteröimätön yhdistys 6 4. Vanhempainyhdistyksen perustaminen Perustava kokous Vanhempainyhdistyksen säännöt Perustamiskirja Vanhempainyhdistyksen rekisteröityminen Hallituksen järjestäytymiskokous Jäseneksi Suomen Vanhempainliittoon Esimerkki vanhempainyhdistyksen perustamisesta 10 Liitteet Liite 1. Kutsu perustavaan kokoukseen (malli) 12 Liite 2. Perustavan kokouksen esityslista (malli) 13 Liite 3. Perustavan kokouksen esityslista (malli) - puheenjohtajan kappale 14 Liite 4. Koulun vanhempainyhdistyksen mallisäännöt 15 Liite 5. Vanhempainyhdistyksen mallisäännöt puheenjohtajan kappale 20 Liite 6. Yhdistyksen toimihenkilöiden tehtäviä 23 Liite 7. Perustamiskirja (malli) 25 Liite 8. Hallituksen järjestäytymiskokous 26 Liite 9. Jäsenhakemus koulun vanhempainyhdistykseen (malli) 27 Liite 10. Jäsenhakemus päiväkodin vanhempainyhdistykseen (malli) 28 Liite 11. Ilmoittautuminen toimijarinkiin (malli) 29 Liite 12. Yhdistyksen hallinto 30

4 1 Johdanto 4 Tässä vanhempainyhdistyksen perustamispaketissa kerrotaan vanhempainyhdistyksen perustamiseen liittyvät toimenpiteet. Kaukana on rakettitiede ja ydinfysiikka. Alussa kuvataan lyhyesti vanhempainyhdistystoimintaa ja käydään läpi, miksi vanhempainyhdistyksen kannattaa toimia rekisteröitynä yhdistyksenä. Kuten nopeasti huomaat, tämä ei ole vaikeaa! Vanhempainyhdistyksen perustamistoimenpiteet kuvataan lähtien liikkeelle perustavan kokouksen koolle kutsumisesta. Keskeinen osa perustavan kokouksen kulkua on yhdistyksen sääntöjen käsittely ja hyväksyminen. Suomen Vanhempainliitto on laatinut ja ennakkotarkastuttanut mallisäännöt, joita vanhempainyhdistykset voivat käyttää sellaisenaan tai tehdä niihin omaan yhdistykseen sopivat muutokset. Mallisäännöt tekevät vanhempainyhdistyksen perustamisen vaivattomaksi nämä säännöt ovat käytössä yli 1000 vanhempainyhdistyksessä, joten neuvonta on vaivatonta ja asiat mahdollisimman yksiselitteisiä. Suomen Vanhempainliittoon liittyvän vanhempainyhdistyksen tulee olla rekisteröity yhdistys. Perustamispaketissa käsitellään myös yhdistyksen rekisteröityminen ja Suomen Vanhempainliiton jäsenyyden hakeminen. Vanhempaintoiminta on avointa kaikille vanhemmille. Toiminta muotoutuu paikallisten toiveiden, taitojen ja voimavarojen mukaan. Vanhempien läsnäolo lapsen päiväkodissa ja koulussa on tärkeää. Osallistumalla vanhempaintoimintaan tuet lapsen kasvua ja oppimista, saat vertaistukea vanhemmuuteen ja voit vaikuttaa koko päiväkoti- tai kouluyhteisön hyvinvointiin. Vanhempainyhdistysten toiminta on yleishyödyllistä toimintaa, joka perustuu vapaaehtoisuuteen. Tervetuloa mukaan kasvavaan joukkoon!

5 2 Mikä on vanhempainyhdistys? 5 Vanhempainyhdistystoiminta on vanhempien järjestämää toimintaa koulun tai päiväkodin kaikkien lasten hyväksi. Se on monimuotoista lasten kasvua, oppimista ja hyvinvointia edistävää vapaaehtoistyötä, joka tuo iloa myös tekijöilleen. Vanhempaintoiminta on myös vaikuttamista. Monet vanhempainyhdistykset vaikuttavat kunnan päätöksentekijöihin, jotta sisäilma olisi terveellistä, kouluruoka lämmintä ja opettajat päteviä. Asioita on riittämiin. Vanhempainyhdistystoiminta voi olla siis tapahtumia, retkiä, kerhoja, leikkejä, keskusteluja, vaikuttamista sekä tämän rinnalla vanhempien vertaistukea. Koulun pihajuhlien makkaranpaistopisteellä vaihdamme huomaamattamme arjen iloja ja suruja opimme tuntemaan toisemme. Se on vertaistukea. Toimintamuodot rakentuvat aina paikallisten toiveiden ja vanhempainyhdistyksessä toimivien innostuksen, taitojen ja voimavarojen mukaan. Jokaisen vanhemman osaamista tarvitaan. Vanhempainyhdistys voi osallistua koulun tai päiväkodin toiminnan kehittämiseen ja tuoda uusia tapoja kodin ja koulun/päiväkodin väliseen yhteistyöhön. Vanhempainyhdistys on päiväkodin tai koulun henkilökunnan yhteistyökumppani. Parhaimmillaan koulu tai päiväkoti on ylpeä vanhemmista. Parhaimmillaan vanhemmat ovat ylpeitä päiväkodistaan ja koulustaan. Tästä hyötyvät etenkin lapsemme. Vanhempainliitosta saa vinkkejä ja ideoita toimintaan. Järjestämme vuosittain alueellisia koulutustilaisuuksia eri puolilla Suomea ja kokoonnumme kerran vuodessa yhteen valtakunnalliseen liittokokoukseen. Monenlaista materiaalia löytyy osoitteista ja Vanhempainyhdistyksemme voivat tilata Liitosta esitteitä ja Koti ja Koulu lehteä ilmaiseksi tilaisuuksiinsa. Sähköinen Jäsenkirje tulee postiisi kerran kuussa (vapaasti tilattavissa kotisivuiltamme) ja Liitto lähettää myös tavallisella postilla kuulumisia. Jäsenyys kannattaa, vanhempaintoiminta kannattelee! Perustetaan vanhempainyhdistys! Tässä toimet pähkinänkuoressa. 1. Yhdistyksen sääntöjen valmistelu. Suomen Vanhempainliitossa on laadittu avuksi ennakkotarkastetut koulun / päiväkodin vanhempainyhdistyksen mallisäännöt. 2. Perustavan kokouksen järjestäminen. Perustamiskirjan allekirjoitus. 3. Hallituksen järjestäytymiskokous. 4. Yhdistyksen rekisteröityminen. 5. Suomen Vanhempainliiton jäsenyyden hakeminen.

6 3 Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? 6 Vanhempainyhdistys voi toimia rekisteröitynä tai rekisteröimättömänä yhdistyksenä. Yhdistyksen sujuvan toiminnan ja siinä toimivien henkilöiden oikeusturvan vuoksi suosittelemme vahvasti yhdistyksen rekisteröimistä Rekisteröity yhdistys Rekisteröity vanhempainyhdistys perustetaan perustavassa kokouksessa. Sen voi perustaa vähintään kolme (yli 15-vuotiasta) henkilöä. Perustavan kokouksen jälkeen yhdistys ilmoittautuu Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään Yhdistysrekisteriin, josta se saa rekisterinumeron. Rekisteröity yhdistys on taloudellisesti ja oikeudellisesti itsenäinen. Yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet eivät ole henkilökohtaisessa taloudellisessa vastuussa yhdistyksen toiminnasta. Yhdistyksen jäsenet valitsevat yhdistyksen puheenjohtajan ja hallituksen toimeenpanemaan yhdistyksen kokouksen tekemiä päätöksiä. Näin puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet valtuutetaan toimimaan jäsenistön puolesta. Rekisteröity yhdistys on tämän takia turvallisempi, jatkuvuutta lisäävä ja sen päätöksenteko on avointa ja demokraattista. Kannattaa lisäksi muistaa, että vain ja ainoastaan rekisteröity yhdistys tulkitaan niin sanotusti yleishyödylliseksi toimijaksi. Rekisteröity yhdistys voi: tehdä sitoumuksia ja sopimuksia omistaa omaisuutta avata oman pankkitilin hakea lupia ja avustuksia (kuntien, säätiöiden ja muiden tahojen avustukset myönnetään pääsääntöisesti vain rekisteröityneelle yhdistykselle) saada luvan kerätä rahaa toimia verottomasti tietyissä rajoissa ottaa vastaan lahjoituksia olla jäsenenä toisessa yhdistyksessä toimia työnantajana vaikuttaa kunnan asioihin: rekisteröityneellä yhdistyksellä on vastaavat oikeudet vaikuttaa kunnan asioihin kuin yksittäisellä kuntalaisella Rekisteröimätön yhdistys Rekisteröimätön yhdistys ei ole oikeuskelpoinen. Se ei voi hankkia nimiinsä omaisuutta, pankkitiliä eikä se voi olla toisen yhdistyksen jäsenenä. Sen perustaminen ja toiminta on vapaamuotoista, eikä hallitus voi toimia yhdistyksen puolesta sen muita jäseniä sitovasti. Rekisteröimättömän yhdistyksen toiminnasta vastuun kantavat ne henkilöt, jotka ovat järjestäneet ja osallistuneet vastuun aiheuttavaan toimintaan. Joskus rekisteröitymätön vanhempaintiimi saattaa olla hyvinkin vaikeasti tunnistettavissa kuka toimii vetäjänä, kehen voin olla yhteydessä. Kuppikuntaistuminen on vanhempaintoiminnassakin joskus ongelmana. Selkeät rakenteet ja sävelet ehkäisevät tätä.

7 4 Vanhempainyhdistyksen perustaminen 7 Ja sitten perustamaan yhdistystä! Aika usein vanhempainyhdistyksen perustamisessa on mukana konkareita, jotka tuntevat yhdistystoimintaa. Rehtorikin saattaa olla käynnistävä voima ja opastaa alkutaipaleella. Tässä kuitenkin näet, että vanhempainyhdistyksen perustaminen on helppoa kenelle tahansa ja Vanhempainliiton toimisto auttaa aina Perustava kokous Rekisteröity yhdistys perustetaan järjestämällä perustava kokous. Perustavaa kokousta ja yhdistyksen toimintaa suunniteltaessa asiasta kannattaa keskustella myös koulun rehtorin tai päiväkodin johtajan kanssa, jotta yhteistyö on sujuvaa jo alusta alkaen. Perustavan kokouksen kokoon kutsumiselle ei ole erillisiä, sen tarkempia säännöksiä, jo kolme ihmistä voi perustaa rekisteröidyn yhdistyksen. Jotta vanhempainyhdistyksestä tulisi heti alussa kaikkien vanhempien yhteinen, kokoukseen kannattaa kutsua kaikki koulun, oppilaitoksen tai päiväkodin vanhemmat. Perustavaan kokoukseen on hyvä kutsua myös koulun/päiväkodin edustaja. Kokouskutsu kannattaa lähettää hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta. Kutsuun voi liittää vastausosan, jossa kysytään halukkuutta osallistua yhdistyksen toimintaan. Liite 1. Kutsu perustavaan kokoukseen. Uuden yhdistyksen perustamisesta voi kutsujen lähettämisen ohella tiedottaa esim. paikallislehdessä. Samalla voi kysyä, onko lehti halukas tekemään jutun perustettavasta yhdistyksestä. Näin yhdistys saa tunnettuutta toiminnalleen jo alkuvaiheessa. Perustava kokous on yhdistyksen ensimmäinen virallinen kokous. Kokouksen avaajana voi toimia kuka tahansa, usein joku kokouskutsun allekirjoittajista. Ehkäpä juuri Sinä! Avauksen jälkeen kokoukselle valitaan puheenjohtaja, sihteeri, pöytäkirjantarkastajat sekä ääntenlaskijat mahdollisia äänestystilanteita varten. Kokouksen puheenjohtaja johtaa kokousta esityslistan mukaisesti. Liite 2. Perustavan kokouksen esityslista. Liite 3. Perustavan kokouksen esityslista puheenjohtajan kappale. Kokouksessa: tehdään päätös rekisteröidyn vanhempainyhdistyksen perustamisesta ja allekirjoitetaan perustamiskirja hyväksytään yhdistykselle säännöt. Liite 4. Koulun vanhempainyhdistyksen mallisäännöt. valitaan ensimmäiselle toimintakaudelle yhdistyksen puheenjohtaja, hallituksen jäsenet ja toiminnantarkastajat Liite 6. Yhdistyksen toimihenkilöiden tehtäviä. sovitaan mahdollisista jäsenmaksuista päätetään Suomen Vanhempainliittoon liittymisestä päätetään muista mahdollisista asioista. Jatkossa yhdistyksen toimintaa ohjaavat yhdistyksen säännöt.

8 4.2. Vanhempainyhdistyksen säännöt Rekisteröidyllä yhdistyksellä tulee olla säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on tarkastanut ja hyväksynyt. Perustavassa kokouksessa säännöt kannattaa käydä kohta kohdalta läpi, jotta kaikki läsnäolijat voivat ne hyväksyä tai ehdottaa niihin muutoksia. Säännöt kannattaa aina tehdä oman yhdistyksen toiminnan kannalta sopiviksi. Suomen Vanhempainliitto on laatinut ja ennakkotarkastuttanut mallisäännöt, joita vanhempainyhdistykset voivat käyttää sellaisenaan tai tehdä niihin perustavassa kokouksessa tarvittavat muutokset. 8 Vanhempainliiton ennakkotarkastettujen sääntöjen käyttäminen rekisteröinnissä on edullisempaa kuin kokonaan omien tai osin muutettujen sääntöjen. Mitään nyrkkisääntöä ei ole siitä, milloin mallisääntöihin tehtyjen muutosten määrä nostaa rekisteröinnin hintaa. Hinta muotoutuu tapauskohtaisesti, hinnasta voi kysyä etukäteen neuvoa Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteristä Perustamiskirja Vanhempainyhdistyksen perustamiskokouksessa allekirjoitetaan niin sanottu perustamiskirja. Sen voivat allekirjoittaa kaikki perustajajäseniksi haluavat (yli 15-vuotiaat) henkilöt. Allekirjoittajia pitää olla vähintään kolme. Allekirjoittajat liittyvät samalla yhdistyksen jäseniksi. Liite 7. Perustamiskirja (malli) Vanhempainyhdistyksen rekisteröityminen Rekisteröitävä yhdistys ilmoitetaan Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin. Yhdistys rekisteröidään tekemällä perusilmoitus yhdistysrekisteriin. Ilmoituksen voi tehdä sähköisesti tai paperisena. Sähköisen ilmoituksen tekeminen maksaa vähemmän. Perusilmoituslomake yhdistysrekisteriin on ladattavissa Patentti- ja rekisterihallituksen kotisivuilta. Täytetty ilmoitus toimitetaan Patentti- ja rekisterihallitukseen ja sen liitteinä tulee olla: perustamiskirja yhtenä alkuperäiskappaleena yhdistyksen säännöt kuitti tai kuittijäljennös rekisteröitymismaksun suorittamisesta. Yhdistys on virallisesti rekisteröitynyt, kun se saa rekisteröintinumeron/hyväksynnän Patentti- ja rekisterihallituksesta Hallituksen järjestäytymiskokous Koulun tai päiväkodin vanhempainyhdistyksen mallisääntöjen mukaan yhdistyksen hallituksen tulee ennen rekisteröintiä valita varapuheenjohtaja, sihteeri ja rahastonhoitaja (puheenjohtajan valitsee perustamiskokous ja jatkossa syyskokous). Tämä tapahtuu hallituksen järjestäytymiskokouksessa (Liite 8. Hallituksen järjestäytymiskokous). Näin yhdistyksellä on nimenkirjoittajat ja saatte yhdistysrekisteriin toimitettavan perusilmoituksen täytettyä. Usein hallitus järjestäytyy heti perustamiskokouksen jälkeen.

9 4.6. Jäseneksi Suomen Vanhempainliittoon Rekisteröitynyt vanhempainyhdistys voi olla Suomen Vanhempainliiton jäsen (lainsäädännön mukaan vain rekisteröity yhdistys voi olla toisen yhdistyksen jäsen). Suomen Vanhempainliitto on vanhempainyhdistysten kattojärjestö, joka neuvoo, tiedottaa ja kouluttaa vanhempainyhdistyksen toimintaan liittyvissä asioissa sekä tuottaa materiaalia yhdistysten käyttöön. Kerran kuukaudessa ilmestyvässä sähköisessä Jäsenkirjeessä on muun muassa ajankohtaista tietoa kouluun ja kasvatukseen liittyvistä asioista. Koti ja koulu -lehti ja muu aineisto ovat yhdistyksillemme maksuttomia ja niitä voi tilata vanhemmille jaettaviksi. Liitto järjestää myös koulutusta ja tapaamisia vanhempainyhdistysten toimijoille. Valtakunnan tasolla Vanhempainliitto tuo esiin vanhempien näkökulmaa kasvatukseen, opetukseen ja lasten hyvinvointiin liittyvissä asioissa ja vaikuttaa päättäjiin. Jäsenyys on maksuton. 9 Jäsenhakemuslomake löytyy Suomen Vanhempainliiton verkkosivuilta. Täytä jäsenhakemus huolellisesti. Tulosta ja lähetä hakemus allekirjoitettuna Suomen Vanhempainliittoon. Muistathan liittää hakemuksen mukaan yhdistysrekisterissä hyväksytyt yhdistyksenne säännöt. Huomaatko! Näin helppoa oli perustaa rekisteröity vanhempainyhdistys! Seuraavassa vielä yksi tarina.

10 4.7. Esimerkki vanhempainyhdistyksen perustamisesta Maija, Markku ja Kalle päättävät perustaa vanhempainyhdistyksen. Seuraavassa vanhempainillassa Maija esittelee idean muille vanhemmille. Hän jakaa samalla materiaalia, jota on tilannut Suomen Vanhempainliitosta. Seuranneessa keskustelussa kannatetaan vanhempainyhdistyksen perustamista ja valitaan suunnitteluryhmä valmistelemaan perustamista. 10 Suunnitteluryhmä on yhteydessä koulun rehtoriin/päiväkodin johtajaan ja keskustelee vanhempainyhdistyksen perustamisesta, yhteistyöstä sekä koulun/päiväkodin toiveista vanhempainyhdistykselle. Suunnitteluryhmä käy läpi perustamiskokouksen esityslistan, kyselee ehdokkaita yhdistyksen puheenjohtajaksi, hallituksen jäseniksi ja toiminnantarkastajiksi sekä paneutuu vanhempainyhdistyksen mallisääntöihin. Ryhmässä sovitaan, että Maija avaa perustavan kokouksen ja Kalle pitää alustuksen yhdistyksen perustamisesta. Kalle selvittää ehtisikö paikkakunnalla jo toimivan toisen vanhempainyhdistyksen edustaja, alueyhdistyksen edustaja tai Suomen Vanhempainliiton toimiston väki tulla kertomaan vanhempainyhdistystoiminnasta. Lopuksi laaditaan kokouskutsu ja sovitaan, että Maija kysyy myös rehtorilta/päiväkodin johtajalta, voiko kutsun lähettää koteihin lasten mukana. Markku innostuu ja soittaa paikallislehden toimitukseen ja kysyy, voiko heidän toimittajansa tulla mukaan kokoukseen tai voisiko perustamisesta lähettää lehdelle jutun. Kaupunginosalehti innostui heti. Markku lupasi hoitaa saman tien kokouksen kahvituksenkin. Kokousiltana asiat käsitellään esityslistan mukaan: päätetään perustaa rekisteröity vanhempainyhdistys, hyväksytään säännöt, valitaan puheenjohtaja, hallituksen jäsenet ja toiminnantarkastajat (kts. Liite 2). Päätetään mahdollisesta jäsenmaksusta, josta päätökseksi tänä vuonna tuli 0 euroa, yhdistyksen liittymisestä Suomen Vanhempainliittoon sekä muista asioista. Kokouksessa keskustellaan vilkkaasti vanhempainyhdistyksen tulevasta toiminnasta ja huolehditaan, että kaikki halukkaat kokoukseen osallistujat täyttävät yhdistyksen jäseneksi liittymislapun ja ilmoittautuvat vanhempainyhdistyksen toimijarinkiin. Sovitaan myös, että kaikki halukkaat ovat tervetulleita osallistumaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksiin joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina. Vanhempainyhdistyksen uusi hallitus pitää järjestäytymiskokouksen (kts. Liite 8) heti perustavan kokouksen jälkeen. Siellä jaetaan tehtävät hallituksen jäsenten kesken ja päätetään pankkitilin avaamisesta. Yhdistyksen rekisteröinti-ilmoitus liitteineen lähetetään Yhdistysrekisteriin. Kun rekisteröityminen on kunnossa ja ilmoitus siitä saapuu postissa, jäsenhakemus lähetetään yhdistyksen sääntöjen kera Suomen Vanhempainliittoon. Uusi yhdistys on valmis toimimaan. Ilo raikuu koulun arjesta suurempana kuin koskaan ennen.

11 Liitteet 11

12 Liite 1. Kutsu perustavaan kokoukseen 12 K U T S U Nyt mukaan! Perustamme kouluumme/päiväkotiimme vanhempainyhdistyksen torstaina x.x.200x klo koulun/päiväkodin juhlasalissa Yhteistyökuja 10. Ohjelmassa: Kahvi Keskustelua vanhempainyhdistyksen perustamisesta ja toiminnasta Vanhempainyhdistyksen perustaminen Kaikki vanhemmat, lapset ja henkilökunta joukolla mukaan! T E R V E T U L O A! Maija Kalle puh puh Vastaus palautetaan x.x.201x mennessä. Perheestämme tulee aikuista lasta. Illan aikana haluaisimme keskustella: Olen kiinnostunut toimimaan yhdistyksen puheenjohtajana tai hallituksessa: Olen kiinnostunut toimimaan yhdistyksen toiminnantarkastajana: Olen kiinnostunut toimimaan vanhempainyhdistyksen tapahtumien ym. järjestelyissä: Erityisesti minua kiinnostaa: Olen estynyt tulemasta perustavaan kokoukseen, mutta minut voi valita mainitsemiini tehtäviin Nimi: Allekirjoitus: Yhteystiedot puhelin sähköposti:

13 Liite 2. Perustavan kokouksen esityslista 13 VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAVA KOKOUS ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen virkailijoiden valinta - puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa sekä ääntenlaskijaa 3. Esityslistan hyväksyminen 4. Alustus/keskustelua yhdistyksen perustamisesta 5. Rekisteröidyn yhdistyksen perustamispäätöksen tekeminen 6. Sääntöjen hyväksyminen 7. Yhdistyksen puheenjohtajan ja hallituksen muiden jäsenten valinta 8. Jäsenmaksu 9. Toiminnantarkastajien valinta 10. Päätetään Suomen Vanhempainliittoon liittymisestä 11. Muut osanottajien esille ottamat asiat 12. Kokouksen päättäminen

14 Liite 3. Perustavan kokouksen esityslista - puheenjohtajan kappale 14 VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAVA KOKOUS ESITYSLISTA Puheenjohtajan kappale 1. Kokouksen avaus Kokouksen avaa joku koollekutsujista. 2. Kokouksen virkailijoiden valinta Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa sekä ääntenlaskijaa. 3. Esityslistan hyväksyminen Kokouksen puheenjohtajaksi valittu henkilö johtaa puhetta tästä esityslistan kohdasta alkaen. 4. Alustus ja keskustelua yhdistyksen perustamisesta Käydään keskustelua rekisteröidyn yhdistyksen perustamisesta, yhdistyksen toimintamuodoista sekä yhteistyöstä muiden yhdistysten ja tahojen kanssa. Taustatietoa löytyy Suomen Vanhempainliiton kotisivuilta. Sivuilta löytyy myös tietoa Liiton tarjoamista palveluista: neuvonnasta, koulutuksesta, seminaareista ja aineistosta. Myös paikkakunnan muiden järjestöjen palveluja ja aineistoa voi hyödyntää vanhempainyhdistyksen toiminnassa. Seudulla jo toimivan vanhempainyhdistyksen edustajan tai Suomen Vanhempainliiton toimiston väkeä voi pyytää kokoukseen mukaan kertomaan toiminnasta. 5. Rekisteröidyn yhdistyksen perustamispäätöksen tekeminen Perustamiskirjan allekirjoittaminen. 6. Sääntöjen hyväksyminen Pohjana kannattaa käyttää Suomen Vanhempainliiton mallisääntöjä. Säännöt luetaan ja hyväksytään pykälä pykälältä. Samalla tehdään tarpeelliset täydennykset ja paikallisten tarpeiden mukaiset korjaukset. Tarvittaessa tehtävien muutosten laillisuuden voi tarkistaa yhdistyslaista, joka löytyy esim. palvelusta 7. Yhdistyksen puheenjohtajan ja hallituksen muiden jäsenten valinta Yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenten valinta tehdään hyväksyttyjen sääntöjen mukaisesti (mallisäännöt kohta 11). 8. Jäsenmaksu Kokous määrittelee jäsenmaksun ensimmäiselle toimintakaudelle. Jatkuu seuravalla sivulla

15 Kokous voi myös päättää, ettei yhdistys kerää toimintakaudella jäsenmaksua. Mallisäännöissä olevia jäsenmaksuun liittyviä kohtia ei tarvitse tällöin poistaa säännöistä vaan jäsenmaksusta päätetään vuosittain. Jäsenmaksun määrä ei voi olla avoin, summa pitää olla tiedossa, muuten jäsenmaksun kerääminen katsotaan luvan vaativaksi rahankeräykseksi (Rahankeräyslaki /255, 9, kohta 4) Toiminnantarkastajien valinta Yhdistys valitsee toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan. Tarkastajien ei tarvitse olla alan ammattilaisia. Toiminnantarkastaja ei saa olla hallituksen jäsen eikä hänelle sukua taikka saman talouden jäsen. Hän ei myöskään saa olla taloudellisessa riippuvuussuhteessa yhdistykseen. 10.Päätetään Suomen Vanhempainliitoon liittymisestä Jäsenhakemus lähetetään Suomen Vanhempainliittoon, kun yhdistysrekisteri on hyväksynyt yhdistyksen rekisteröitymisen. Hakemukseen liitetään yhdistyksen säännöt. Jäsenyys on maksuton. 11. Muut osanottajien esille ottamat asiat Yhdistyksen hallitukselle annetaan valtuudet tehdä Yhdistysrekisterin mahdollisesti vaatimat korjaukset sääntöihin. Ilman valtuutusta pitäisi kutsua kokoon ylimääräinen yhdistyksen kokous, kun kyseessä on sääntömuutos. Valtuutus kirjataan kokouksen pöytäkirjaan. Huolehditaan, että halukkaat kokoukseen osallistujat liittyvät yhdistyksen jäseniksi ja heidän yhteystietonsa otetaan ylös toimijarinkiä ja tiedottamista varten. Sovitaan hallituksen järjestäytymiskokouksen ajankohdasta (sen voi pitää heti perustavan kokouksen jälkeen tai myöhemmin). 12. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päättää kokouksen. Kokouksen sihteeri kirjoittaa kokouksesta pöytäkirjan, allekirjoittajina toimivat puheenjohtaja, sihteeri ja pöytäkirjantarkastajat. Pöytäkirjaa ei tarvitse lähettää yhdistysrekisteriin tai Suomen Vanhempainliittoon. Perustamiskokouksen pöytäkirja arkistoidaan yhdessä yhdistyksen muiden pöytäkirjojen kanssa.

16 Liite 4. Koulun vanhempainyhdistyksen mallisäännöt 16 KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN MALLISÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on vanhempainyhdistys ja se toimii koulun (koulujen), yhteydessä ja sen kotipaikka on (kunta). 2. Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on - edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä kasvatuskumppanuutta, vuorovaikutusta ja yhteistoimintaa - tukea koteja ja koulua terveellisen ja turvallisen oppimis- ja kasvuympäristön luomiseksi lapsille sekä edistää lasten hyvinvointia - tuoda esille vanhempien näkemyksiä koulua, opetusta ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä - toimia oppilaiden vanhemmille yhteistyön ja vertaistuen foorumina. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys - perehtyy koulun toimintaan ja opetuksen järjestämiseen - järjestää neuvottelu-, keskustelu- ja muita vastaavia tilaisuuksia ja tapahtumia sekä vanhempainiltoja yhteistyössä koulun kanssa - tiedottaa vanhempainyhdistyksen toiminnasta ja tukee vanhempien ja koulun välistä viestintää - pitää yhteyttä koulun toimijoihin, sekä toimii yhteistyössä lasten ja nuorten hyväksi toimivien tahojen kanssa - voi tukea toiminnallisesti ja taloudellisesti koulua, oppilaskunta-, oppilaiden kerho- ja harrastustoimintaa - tekee esityksiä ja aloitteita, sekä ottaa yhteyttä paikallisiin viranomaisiin ja luottamushenkilöihin vaikuttaakseen päätöksentekoon. Yhdistys voi rahoittaa toimintaansa julkisilla avustuksilla, keräämällä jäsenmaksua sekä järjestämällä asianmukaisen luvan saatuaan juhlia, arpajaisia, myyjäisiä, kirpputoreja ja muita vastaavia varainhankintakampanjoita. Yhdistys voi vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja. Yhdistys on toiminnassaan poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Yhdistys on Suomen Vanhempainliitto ry:n jäsen. Jatkuu seuravalla sivulla

17 3. Jäsenet 17 Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voidaan hyväksyä 1 :ssä mainitun (mainittujen) koulun (koulujen) oppilaiden vanhemmat, muut huoltajat ja kouluhenkilöstö. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Kunniajäseneksi voidaan hallituksen esityksestä yhdistyksen vuosikokouksessa kutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt tai tukenut yhdistyksen toimintaa. Saavutetut jäsenoikeudet turvataan. 4. Jäsenmaksu Yhdistyksen varsinaisilta jäseniltä perittävästä jäsenmaksusta päättää vuosikokous. Jäsenmaksu on maksettava hallituksen määräämänä aikana. Kunniajäsenet eivät maksa jäsenmaksuja. 5. Jäsenen eroaminen tai erottaminen Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle, tai ilmoittamalla erosta hallituksen kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi. Jäsen katsotaan eronneeksi, jos hän ei ole maksanut jäsenmaksua kahteen vuoteen. Jäsen voidaan erottaa, kun jäsenen lapsi siirtyy pois yhdistyksen piirissä olevasta koulusta. 6. Hallitus Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja 4-10 muuta varsinaista jäsentä. Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan, sekä keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan, tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta, tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet jäsenistä on läsnä. Yhdistyksen hallitus voi asettaa erikseen määrittelemiään tehtäviä varten toimikuntia ja jaostoja, jotka ovat vastuussa toiminnastaan hallitukselle. 7. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja yhdessä, tai jompikumpi heistä yhdessä sihteerin, rahastonhoitajan tai hallituksen siihen määräämän muun toimihenkilön kanssa. Jatkuu seuravalla sivulla

18 8. Tilikausi ja toiminnantarkastus 18 Yhdistyksen toiminta- ja tilivuosi on Tilinpäätös ja vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajalle tarkastettavaksi vähintään kuukausi ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajan on annettava kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta hallitukselle. 9. Yhdistyksen vuosikokous Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain syyskuussa. Yhdistyksen vuosikokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä yksi ääni. Yhdistyksen vuosikokouksen päätökseksi tulee se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa. Yhdistyksen ylimääräinen kokous pidetään, milloin hallitus sen katsoo aiheelliseksi, yhdistyksen kokous niin päättää, tai vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä mainitsemiaan asioita varten kirjallisesti pyytää. 10. Yhdistyksen kokousten koolle kutsuminen Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta jäsenille postitetuilla kirjeillä tai sähköpostitse. Jatkuu seuravalla sivulla

19 Vuosikokous Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1 Kokouksen avaus. 2 Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa. 3 Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4 Hyväksytään kokouksen työjärjestys. 5 Esitetään yhdistyksen vuosikertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto edelliseltä toiminta- ja tilivuodelta. 6 Vahvistetaan tilinpäätös edelliseltä tilikaudelta sekä päätetään vastuuvapauden myöntämisestä yhdistyksen hallitukselle ja muille tilivelvollisille tai niistä toimenpiteistä, joihin yhdistyksen hallinto antaa aihetta. 7 Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet. 8 Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja tarkastamaan kuluvan toimintavuoden taloutta ja hallintoa. 9 Vahvistetaan jäsenmaksun suuruus. 10 Vahvistetaan toimintasuunnitelma kuluvaa toimintavuotta varten. 11 Vahvistetaan talousarvio kuluvaa toimintavuotta varten. 12 Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat. Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokoukseen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun. 12. Yhdistyksen sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta. Kun yhdistys päätetään purkaa, käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi, käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.

20 Liite 5. Vanhempainyhdistyksen mallisäännöt puheenjohtajan kappale 20 SUOMEN VANHEMPAINLIITTO 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistysrekisteriin merkityt yhdistykset eivät voi olla samannimisiä. Yhdistysrekisterin verkkosivuilta yhdistysrekisterin alta löytyy hakupalvelu, josta voi halutessaan tarkistaa onko yhdistykselle suunniteltu nimi jo käytössä. Yhdistysrekisteri ottaa myös tarvittaessa yhteyttä ja pyytää muuttamaan nimeä, jos sinne rekisteröitäväksi ehdotettava nimi on jo rekisteröity. Suomen Vanhempainliiton sivuilta, Tietoa liitosta -kohdan alta voi käydä katsomassa jäsenrekisteriä ja tutkia millaisia nimiä vanhempainyhdistyksillä on käytössä. 2. Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta 3. Jäsenet Suomessa kukaan ei voi automaattisesti olla minkään yhdistyksen jäsen, vaan se vaatii aina henkilön suostumuksen. Eli jäseneksi ei voi automaattisesti kirjata esim. kaikkia koulun oppilaiden vanhempia. Varsinaiset jäsenet voivat osallistua yhdistyksen vuosi- ja ylimääräisin kokouksiin päätösvaltaisina. 4. Jäsenmaksu Rahankeräyslaki edellyttää, että jäsenmaksun määrän tulee olla määritelty, summaa ei voi siis jättää avoimeksi. Avoin summa katsotaan rahankeräykseksi, johon tarvitaan rahankeräyslupa. 5. Jäsenen eroaminen tai erottaminen Yhdistykseen liittyneellä tulee olla mahdollisuus erota siitä halutessaan 6.Hallitus Yhdistyslain mukaan hallituksessa tulee olla vähintään kolme jäsentä puheenjohtajan lisäksi, ylärajaa ei ole määritelty. Hallituksessa voi myös olla varajäseniä, jos niin halutaan. Tämä tulee kirjata sääntöihin. Jatkuu seuravalla sivulla

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013.

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013. Vallilan vanhemmat-yhdistyksen kokous 02.04.2013 Aika: Tiistai 02.04.2013 klo 18.00 Paikka: Vallilan koulun opettajanhuone 1. Läsnä Opettaja Sami Paavola Annu Kilpeläinen (3A) Anu Vauramo (6A) Kati Lounema

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku.

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 1 Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on -edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on KIIHTELYSVAARAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN säännöt (hyväksytty 10.1.2006) 1 Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Muotialan päiväkodin vanhempainyhdistys ry ja se toimii. edistää lasten vanhempien ja päiväkodin välistä yhteistoimintaa

Yhdistyksen nimi on Muotialan päiväkodin vanhempainyhdistys ry ja se toimii. edistää lasten vanhempien ja päiväkodin välistä yhteistoimintaa MUOTIALAN PÄIVÄKODIN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Muotialan päiväkodin vanhempainyhdistys ry ja se toimii Muotialan päiväkodin yhteydessä ja sen kotipaikka on Tampere. 2 Yhdistyksen

Lisätiedot

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 27.9.2011 1 Yhdistyksen nimi on Yy-Kaa-Koo ry (Yhteinen Kasvatus Koulussa), ja se toimii Piikkiön yhtenäiskoulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Kaarinan

Lisätiedot

Luolajan koulun vanhempainyhdistys ry Vuosikokous Säännöt rekisteröity

Luolajan koulun vanhempainyhdistys ry Vuosikokous Säännöt rekisteröity Luolajan koulun vanhempainyhdistyksen säännöt Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimenä on Luolajan koulun vanhempainyhdistys, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys. Yhdistyksen kotipaikkana

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö.

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö. KYRÖSKOSKEN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KOSKEN KOPLA RY Säännöt 22.9.2014 (vuosikokous) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Viikinkiajan Laiva ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Inarijärvi-yhdistys ry ja sen kotipaikka on Inarin kunta. Yhdistyksen toiminta-alue käsittää Inarin, Utsjoen ja Sodankylän

Lisätiedot

Stansvikin kyläyhdistys ry:n

Stansvikin kyläyhdistys ry:n Stansvikin kyläyhdistys ry:n SÄÄNNÖT Patentti- ja rekisterihallitus hyväksynyt 14.12.2016, rekisterinumero 194.862 Yhdistyksen nimi ja kotikunta Stansvikin kyläyhdistys ry, kotikunta Helsinki Tarkoitus

Lisätiedot

Lahela-Seuran säännöt

Lahela-Seuran säännöt Lahela-Seuran säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lahela-Seura ry ja sen kotipaikka on Tuusula 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Yhdistyksen

Lisätiedot

Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kapernaumin Kyläyhdistys Ry. Se on kaupunginosayhdistys, jonka kotipaikka on Seinäjoen kaupunki. 2. Tarkoitus ja

Lisätiedot

Anonyymit Sinkut Seuran säännöt

Anonyymit Sinkut Seuran säännöt Anonyymit Sinkut Seuran säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Anonyymit Sinkut Seura ry ja sen kotipaikka on Jyväskylä 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi.

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. IMATRAN KETTERÄ JUNIORIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa 16.12.2017 yhteystiedot osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D 88600 Sotkamo kotipaikka Tampere rekisterinumero 186.788 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989)

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989) Yhdistyslaki (503/1989) Päivitetty: 12.12.2016 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on HPK Kannattajat ry ja sen kotipaikka on Hämeenlinnan kaupunki. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen

Lisätiedot

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille.

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille. TURVAPAIKANHAKIJOIDEN TUKI ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Turvapaikanhakijoiden tuki ry Stöd för asylsökande r f Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi.

Lisätiedot

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry, josta voidaan käyttää lyhennystä

Lisätiedot

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere.

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2. Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoitus on vastustaa

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Speed & Powerboat Society Ry ja sen kotipaikka on Parainen.

Yhdistyksen nimi on Speed & Powerboat Society Ry ja sen kotipaikka on Parainen. Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Speed & Powerboat Society Ry ja sen kotipaikka on Parainen. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on toimia

Lisätiedot

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti.

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti. SUOMEN ERIKOISKULJETUSTEN LIIKENTEENOHJAAJAT SEKLI RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 9/2013 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt

Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt 12.3.2012 1(5) Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry ja sen kotipaikka on Masku 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Pienoisvenekerho

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T

YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T Nimi: Kuopion Rakennusarkkitehtiopiskelijat ry Kotipaikka Kuopio Osoite Opistotie 2 70200 KUOPIO Rekisterinumero: 216.108 Perustamisajankohta: 20.10.2015 Rekisteröity 17.11.2015

Lisätiedot

Jakkukylän kyläyhdistys ry:n säännöt

Jakkukylän kyläyhdistys ry:n säännöt Jakkukylän kyläyhdistys ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Jakkukylän kyläyhdistys ry ja sen toimipaikka on Iin kunta. 2 Tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen tarkoituksena on: o valvoa

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tutkimushoitajat ry ja sen kotipaikka on Helsinki

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tutkimushoitajat ry ja sen kotipaikka on Helsinki Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tutkimushoitajat ry ja sen kotipaikka on Helsinki VANHA 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tutkimushoitajat

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Suomen luolaseuran säännöt

Suomen luolaseuran säännöt Suomen luolaseuran säännöt 14.6.2010 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen luolaseura ry., ruotsiksi Finlands grottförening rf. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan käyttää englanninkielistä

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille.

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille. Lounaisrannikon Senioriopettajat ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lounaisrannikon Senioriopettajat ry, epävirallinen lyhenne LRSO. Sen kotipaikka on Naantali. Yhdistys

Lisätiedot

2 Yhdistys on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys. 1. järjestää esitelmätilaisuuksia ja muuta tiedotustoimintaa

2 Yhdistys on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys. 1. järjestää esitelmätilaisuuksia ja muuta tiedotustoimintaa HELSINGIN PSYKOTERAPIAYHDISTYS r.y. HELSINGFORS PSYKOTERAPIFÖRENING r.f. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Helsingin Psykoterapiayhdistys r.y., Helsingfors Psykoterapiförening

Lisätiedot

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keravan Taidemuseon ystävät ry. ja sen kotipaikka on Kerava. Yhdistyksen toimialue on Keravan kaupunki ja sen lähialueella

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N kotipaikka Yhdistyksen on nimi Hämeenlinna. on Hämeenlinnan kristillisen koulun kannatusyhdistys ry ja sen 2 YHDISTYKSEN

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on, Finlands Coach Förening rf Yhdistyksen nimestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä Finnish Coach Federation kansainvälisissä yhteyksissä

Lisätiedot

Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen.

Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on BMX Helsinki ry ja sen kotipaikka on Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää pyöräilyä ja levittää pyöräilyn harrastusta,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ALAKAUPUNGIN ASUKASYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

JYVÄSKYLÄN ALAKAUPUNGIN ASUKASYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka JYVÄSKYLÄN ALAKAUPUNGIN ASUKASYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Jyväskylän alakaupungin asukasyhdistys ry ja sen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. Yhdistyksen

Lisätiedot

TAMPEREEN PIANOSEURA RY:N SÄÄNNÖT

TAMPEREEN PIANOSEURA RY:N SÄÄNNÖT TAMPEREEN PIANOSEURA RY:N SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tampereen Pianoseura ry, ja sen kotipaikka on Tampere. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Karkkilan vapaa-ajattelijat ry. Säännöt

Karkkilan vapaa-ajattelijat ry. Säännöt Karkkilan vapaa-ajattelijat ry Säännöt Rekisteröity ja hyväksytty PRH:ssa 08.11.2006 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Karkkilan vapaa-ajattelijat ry ja sen kotipaikka on Karkkila 2

Lisätiedot

PESÄPUU ry Säännöt 2.12.2013

PESÄPUU ry Säännöt 2.12.2013 PESÄPUU ry Säännöt 2.12.2013 PESÄPUU ry 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on PESÄPUU ry, kotipaikka on Jyväskylän kaupunki ja toimialueena koko maa. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 (5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 3. Jäsenet Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää

Lisätiedot

SUOMEN DIABETESLIITTO RY DIABETESYHDISTYKSEN MALLISÄÄNNÖT. Käsitelty Suomen Diabetesliiton liittohallituksessa

SUOMEN DIABETESLIITTO RY DIABETESYHDISTYKSEN MALLISÄÄNNÖT. Käsitelty Suomen Diabetesliiton liittohallituksessa SUOMEN DIABETESLIITTO RY DIABETESYHDISTYKSEN MALLISÄÄNNÖT Käsitelty Suomen Diabetesliiton liittohallituksessa 12.6.2012 Patentti- ja Rekisterihallituksen ennakkotarkastuspäätös 14.01.2013 SUOMEN DIABETESLIITTO

Lisätiedot

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY Säännöt 14.4.2016 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen katalyysiseura, ruotsiksi Finska katalyssällskapet

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta. TVA- Pori ry:n Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on TVA Pori ja sen kotipaikka on Pori Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT Kotipaikka Helsinki Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen

Lisätiedot

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989)

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989) Yhdistyslaki (503/1989) Päivitetty: 07.08.2018 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on ja sen kotipaikka on Hämeenlinnan kaupunki. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

tuoda esille vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien ihmisten sekä heidän läheistensä näkemyksiä yhteiskunnassa.

tuoda esille vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien ihmisten sekä heidän läheistensä näkemyksiä yhteiskunnassa. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Me osalliset ry, ruotsiksi Vi delaktiga rf ja sen kotipaikka on Espoo. Yhdistys on kaksikielinen, suomi ruotsi. Yhdistyksen pöytäkirjakieli

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry, käyttönimi Hyvinkään Setlementti ja sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki

Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry, käyttönimi Hyvinkään Setlementti ja sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki 1 Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry:n säännöt 16.4.2004 alkaen 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry, käyttönimi Hyvinkään Setlementti ja sen kotipaikka

Lisätiedot

EHDOTUS YHDISTYKSEN SÄÄNNÖIKSI

EHDOTUS YHDISTYKSEN SÄÄNNÖIKSI EHDOTUS YHDISTYKSEN SÄÄNNÖIKSI 1 Yhdistyksen nimi on nimi on Filosofisen praktiikan verkosto ry (virallinen lyhenne on FiPra ry), Nätverket för Filosofisk Praxis rf, Philosophical Practice Network. Yhdistyksen

Lisätiedot

LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT

LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Leppälammi - Taipaleen Kotiseutuyhdistys

Lisätiedot

Lapin tutkimusseura ry:n säännöt

Lapin tutkimusseura ry:n säännöt Lapin tutkimusseura ry:n säännöt Hyväksytty Lapin tutkimusseuran kokouksessa 18.6.2007 ja 18.12.2007. Merkitty yhdistysrekisteriin 4.8.2008. Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Lapin tutkimusseura ja kotipaikka

Lisätiedot

Espoon Soutajat - Esbo Roddare ry

Espoon Soutajat - Esbo Roddare ry Espoon Soutajat - Esbo Roddare ry 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Espoon Soutajat ry - Esbo Roddare rf, kotipaikka on Espoo ja viralliset kielet suomi ja ruotsi. Rekisteröimiskielenä

Lisätiedot

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Joensuun Nuorisoverstas ja kotipaikka Joensuu. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorten elämänhallinnan valmiuksia

Lisätiedot

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen.

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Sei Shin Ken Kai ry ja sen kotipaikka on Seinäjoki. 2 Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää itsepuolustus- ja kamppailu-urheilua

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen säännöt. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pro-tukipiste, ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen nimestä voidaan kansainvälisissä yhteyksissä käyttää epävirallista englanninkielistä

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Merkitty rekisteriin 26.03.1996 Jäljennös annettu 18.02.2015 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan

Lisätiedot

Slovenia-seuran säännöt

Slovenia-seuran säännöt Slovenia-seuran säännöt YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS Yhdistyksen nimi on Slovenia-seura ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää slovenialaisen kulttuurin tuntemusta

Lisätiedot

Lakeuden Tokoilijat ry. yhdistyksen säännöt

Lakeuden Tokoilijat ry. yhdistyksen säännöt Lakeuden Tokoilijat ry yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lakeuden Tokoilijat ry ja sen kotipaikka on Ilmajoki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki. SAUNASEURA VASTAISKU RY 1(5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistys pyrkii edistämään yhteistyöverkoston

Lisätiedot

Vanhempainyhdistyksen. perustamisopas. Suomen Vanhempainliitto. 1 Vanhempainyhdistyksen perustamisopas Suomen Vanhempainliitto

Vanhempainyhdistyksen. perustamisopas. Suomen Vanhempainliitto. 1 Vanhempainyhdistyksen perustamisopas Suomen Vanhempainliitto Vanhempainyhdistyksen perustamisopas Suomen Vanhempainliitto 1 Vanhempainyhdistyksen perustamisopas Suomen Vanhempainliitto Vanhempainliitto tukee sinua yhdistyksen perustamisessa! S uomen Vanhempainliitto

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN PERUSTAMISOPAS

Suomen Vanhempainliitto VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN PERUSTAMISOPAS 1 VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN PERUSTAMISOPAS 2 Koti ja koulu Vanhemmat käykööt usein lastensa opettajain luona ja opettajat myös sikäli kun voivat vanhempien luona tiedustelemassa ja antamassa tietoja lasten

Lisätiedot

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA...3 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS...3 3 TOIMINNAN LAATU...3 4 JÄSENYYTTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET...4 5 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Lisätiedot

SOUTH WEST KARTING FIN RY YHDISTYSSÄÄNNÖT

SOUTH WEST KARTING FIN RY YHDISTYSSÄÄNNÖT 1 (5) SOUTH WEST KARTING FIN RY YHDISTYSSÄÄNNÖT 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on South West Karting Fin ry ja sen kotipaikkana on Raision kaupunki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki.

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seura toimii Suomen Hiihtoliitto ry:n, Suomen Ampumahiihtoliitto

Lisätiedot

Turun Opiskelevat Muotoilijat TOM ry. Yhdistyksen nimi on Turun Opiskelevat Muotoilijat TOM ry. ja sen kotipaikka on Turku.

Turun Opiskelevat Muotoilijat TOM ry. Yhdistyksen nimi on Turun Opiskelevat Muotoilijat TOM ry. ja sen kotipaikka on Turku. Turun Opiskelevat Muotoilijat TOM ry Säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Turun Opiskelevat Muotoilijat TOM ry. ja sen kotipaikka on Turku. 2 Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

B A T A K U N K U - y h d i s t y k s e n S Ä Ä N N Ö T

B A T A K U N K U - y h d i s t y k s e n S Ä Ä N N Ö T B A T A K U N K U - y h d i s t y k s e n S Ä Ä N N Ö T 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Batakunku-yhdistys, kotipaikka on Helsinki, yhdistyksen kielinä ovat suomi ja englanti, pöytäkirjakieli

Lisätiedot

Suomen kahvakuula ry:n säännöt

Suomen kahvakuula ry:n säännöt Suomen kahvakuula ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen kahvakuula ry ja sen kotipaikka on Laukaa. Yhdistys on merkitty yhdistysrekisteriin 28.3.2007. 2 Tarkoitus ja

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Helsingin Melojat ry ja kotipaikka Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Helsingin Melojat ry ja kotipaikka Helsinki. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Helsingin Melojat ry ja kotipaikka Helsinki. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Helsingin Melojat ry on aatteellinen melontaseura, jonka tarkoituksena on melontaharrastuksen

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki. AVITA - AUDIOVISUAALINEN TOIMIALA ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 15.12.2015 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka

Lisätiedot

VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. sivu 1/5 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. sivu 1/5 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI sivu 1/5 VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI Yhdistyksen nimi on Vantaan liike- ja virkanaiset ry. Yhdistyksen kotipaikka on Vantaa. Yhdistys on suomenkielinen.

Lisätiedot

SUOMEN TMT-MUSIIKKITERAPEUTIT RY.

SUOMEN TMT-MUSIIKKITERAPEUTIT RY. SUOMEN TMT-MUSIIKKITERAPEUTIT RY. SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen TMT-musiikkiterapeutit ry. ja sen kotipaikka on Pietarsaari. Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi.

Lisätiedot

TOURULAN-KEIHÄSKOSKEN KYLÄYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka

TOURULAN-KEIHÄSKOSKEN KYLÄYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka TOURULAN-KEIHÄSKOSKEN KYLÄYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tourulan-Keihäskosken kyläyhdistys ry ja sen kotipaikka on Pöytyän kunta. Yhdistyksen toiminta-alueena on Tourulan

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen. IKAALISTEN NUORISO-ORKESTERIN TUKI RY SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on

Lisätiedot

- nimisen yhdistyksen, liittyneet siihen jäseniksi ja hyväksyneet sille oheiset säännöt. Päivämäärä

- nimisen yhdistyksen, liittyneet siihen jäseniksi ja hyväksyneet sille oheiset säännöt. Päivämäärä PERUSTAMISKIRJA Me allekirjoittaneet olemme perustaneet - nimisen yhdistyksen, liittyneet siihen jäseniksi ja hyväksyneet sille oheiset säännöt. Paikka Päivämäärä Allekirjoitukset ja nimenselvennykset

Lisätiedot

Arctic Taekwon-Do ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 (6) Saarenrinne 18 96910 Rovaniemi ARCTIC TAEKWON-DO RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT

Arctic Taekwon-Do ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 (6) Saarenrinne 18 96910 Rovaniemi ARCTIC TAEKWON-DO RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT Arctic Taekwon-Do ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 (6) ARCTIC TAEKWON-DO RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Arctic Taekwon-Do. Yhdistyksen toimialue on Rovaniemi ja Lapin lääni.

Lisätiedot

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005.

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. 1. Yhdistyksen nimi on Lappeenrannan Taideyhdistys r.y., sen

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen nimi on Naisyrittäjyyskeskus ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys. Yhdistyksen englanninkielinen nimi on Women s Enterprise Agency.

Lisätiedot

Purasten sukuseura ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka

Purasten sukuseura ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka Purasten sukuseura ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Purasten sukuseura ry ja kotipaikka Rautalammin kunta. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimitystä sukuseura tai seura.

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

Zürichin Suomi-koulun säännöt

Zürichin Suomi-koulun säännöt Zürichin Suomi-koulun säännöt I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Zürichin Suomi-koulu (Finnische Schule Zürich) ja sen kotipaikka on Zürich, Sveitsi.

Lisätiedot

OULUN LIPOTTARET RY, TOIMINTASÄÄNNÖT

OULUN LIPOTTARET RY, TOIMINTASÄÄNNÖT 1/5 OULUN LIPOTTARET RY, TOIMINTASÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Oulun Lipottaret ry ja sen kotipaikka on Oulu 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 YLIMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS OULUN LYSEOLLA 12.3.2007 klo 18 Puheenjohtajana Aarne Jaakola Sihteerinä Esa Moilanen Läsnä 20 jäsentä. 1 Oulun Numismaattisen kerhon varapuheenjohtaja Juhani Paitsola avasi kokouksen

Lisätiedot

JÄLJENNÖS 1(4) 19.03.2013. llmastovanhemmat ry Helsinki Selvenius-Hurme Hanna Liisa Tuohimäentie 100 D 00670 HELSINKI 209.726 19.03.2013 19.03.

JÄLJENNÖS 1(4) 19.03.2013. llmastovanhemmat ry Helsinki Selvenius-Hurme Hanna Liisa Tuohimäentie 100 D 00670 HELSINKI 209.726 19.03.2013 19.03. Patentti- ja rekisterihallitus JÄLJENNÖS 1(4) Rekisterinumero: 209.726 YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi: Kotipaikka: Osoite: Rekisterinumero: Merkitty rekisteriin: Jäljennös annettu: Helsinki Selvenius-Hurme Hanna

Lisätiedot

SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY 21.10.2014

SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY 21.10.2014 SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS R.Y:N SÄÄNNÖT Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 10.7.2009 ja 14.10.2009 (1 ja 5 ) SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja toiminta-alue Yhdistyksen

Lisätiedot

LAMK Seniorit ry säännöt

LAMK Seniorit ry säännöt LAMK Seniorit ry säännöt 14.3. 2017 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on LAMK Seniorit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lahti. 2 TARKOITUS Yhdistyksen tarkoituksena on: - edistää jäsentensä hyvinvointia

Lisätiedot

AURINKOLAHDEN VENEKERHO RY:N SÄÄNNÖT 15.9.2005

AURINKOLAHDEN VENEKERHO RY:N SÄÄNNÖT 15.9.2005 AURINKOLAHDEN VENEKERHO RY:N SÄÄNNÖT 15.9.2005 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Aurinkolahden Venekerho ry ja kotipaikka Helsinki. Yhdistyksen nimestä käytetään epävirallista lyhennettä AVK. 2

Lisätiedot

Paistinkääntäjät ry Vuosikokouskutsu. Esityslista:

Paistinkääntäjät ry Vuosikokouskutsu. Esityslista: Paistinkääntäjät ry 15.5.2018 Vuosikokouskutsu Aika: Lauantaina 18.8.2018 klo 10.00=> Paikka: Original Sokos Hotel Alexandra, kabinetti Hannikaisenkatu 35, 40100 Jyväskylä Esityslista: 1. Kokouksen avaus.

Lisätiedot

Kouvolan pelastuskoirat ry. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Kouvolan pelastuskoirat ry. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Kouvolan pelastuskoirat ry Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kouvolan Pelastuskoirat ry ja sen kotipaikka on Kouvola. Yhdistyksen toimialueena on Kymenläänin kennelpiiri.

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1(4)

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1(4) 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka, kieli, toiminta-alue ja keskusjärjestö Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja pöytäkirja- ja rekisteröintikielenä

Lisätiedot

Yhdistyksen ulkojäseneksi voidaan hyväksyä yhdistyksen toiminnasta kiinnostunut henkilö, joka ei voi liittyä varsinaiseksi tai seniorijäseneksi.

Yhdistyksen ulkojäseneksi voidaan hyväksyä yhdistyksen toiminnasta kiinnostunut henkilö, joka ei voi liittyä varsinaiseksi tai seniorijäseneksi. Synop ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Synop ry ja kotipaikka Helsinki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on 1. toimia Helsingin yliopiston meteorologian

Lisätiedot

Tuohisaaren kyläyhdistys 1 (5) Rapakiventie 26 58620 Lohilahti

Tuohisaaren kyläyhdistys 1 (5) Rapakiventie 26 58620 Lohilahti KYLÄYHDISTYKSEN 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Tuohisaaren kyläyhdistys ry, ja sen kotipaikka on Savonlinnan kaupunki. Yhdistyksen toimialueena on Tuohisaari ja sitä ympäröivät

Lisätiedot

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pilvenmäen Ravinaiset ry ja sen kotipaikka on Forssan kaupunki. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

Pirkanmaan Pinna yhdistyksen säännöt

Pirkanmaan Pinna yhdistyksen säännöt Pirkanmaan Pinna yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pirkanmaan Pinna ry ja sen kotipaikka on Ylöjärvi. 2. Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi 6.10.2006 Voimassa olevat säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Ravitsemustieteen Yhdistys Föreningen

Lisätiedot