Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusmiehet ovat esteettömiä ja kokous on laillinen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusmiehet ovat esteettömiä ja kokous on laillinen."

Transkriptio

1 Toimitusnumero (8) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: RAUTATIE-ALUE, Hattulan (82) rataosuus Sivutoimitukset: Rajankäynti: [Useita yksiköitä] Aika: kello Paikka: Juteinitalon auditorio, os. Kauppatie 3, Parola Toimitusinsinööri: Liisa Teppo Uskotut miehet: Leila Ylitalo ja Risto Anttila Läsnäolijat: Läsnäololuettelon mukaiset asianosaiset, ptk:n liite 1. Toimituksen vireilletulo Toimitusinsinööri selosti toimituksen vireilletulon. Pääradan rajan määräämistoimitus Hattulan kunnan osalta on tullut vireille Liikenneviraston hakemuksella Tiedottaminen ja kokouksen laillisuus Kokouksesta on tiedotettu lähetetyillä kutsukirjeillä Maanmittauslaitoksen diaarista ilmeneville asianosaisille. Kokouskutsu on julkaistu myös Hämeen Sanomat- nimisessä paikallislehdessä Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusmiehet ovat esteettömiä ja kokous on laillinen. Lainkohdat KML 4 ja KML Toimituksen tarkoitus Liikennevirasto on hakenut ratatoimitukset mm. pääradan Helsinki - Tampere väliselle rataosuudelle. Toimitusten ensisijaisena tarkoituksena on nykyisen rautatiealueen rajojen selvittäminen. Tässä toimituksessa käsitellään pääradan Hattulan kunnan alueella sijaitsevia rataosuuksia. Kyseinen rautatiealue on muodostunut vuosina 1877,1918, 1978 ja 1996 suoritetuissa lunastustoimituksissa. Lunastuksien jälkeen rajamerkkejä on hävinnyt huomattavissa määrin rautatiealueen rajoilta. Tämän toimituksen päätarkoituksena on kartoittaa rata-aluetta rajaavat lunastuspyykit, määrittää kadonneiden lunastuspyykkien alkuperäinen paikka, rakentaa määritetylle paikalle uusi rajamerkki ja käydä raja rata- ja naapurikiinteistön välillä. Lisäksi tarkoituksena on kartoittaa koko rautatiealue ja määrätä se alue, johon rataverkonpitäjällä, Suomen valtiolla/liikennevirastolla on ratalain mukainen omistusoikeus. Toimituksen maastotöiden yhteydessä on mitattu tarkasti kaikki rata-alueelta löytyneet rajamerkit. Hävinneiden rajamerkkien paikalle on rakennettu rata-alueeseen rajoittuvien kiinteistöjen välisille rajoille uudet putkipyykit. Kiinteistön ja rata-alueen väliselle rajalle on rakennettu tarvittavilta osin uudet rajamerkit tai rajapaalut (muovipaalut) entisten hävinneiden rajamerkkien paikalle. Lisäksi tässä yhteydessä on mitattu tarvittavilta osin myös ne alueet, joissa rata-alueen rakenteet ylittävät nykyisen rautatiealueen rajan. Hattulassa muutamissa kohdin rautatie-

2 Toimitusnumero (8) tä varten rakennettu huoltotie sijaitsee osittain yksityisen maanomistajan maalla. Näiltä osin on tarkoitus määrätä myös maanomistajille korvaus menetystä alueesta. 4. Edellytykset Toimitusinsinööri selosti, että Maanmittauslaitoksen ja Liikenneviraston tavoitteena on, että kaikkien Suomen rautateiden rajat on tarkistettu ja maastoon merkitty vuoden 2017 loppuun mennessä. Mittaukset on saatu pääosin suoritettua ja kokoukset ovat nyt loppusuoralla. Toimituksen kohteena oleva rataosat sijaitsevat Hattulan kunnan alueella. Toimituksessa on tarkoituksena selvittää vanhan rautatiealueen rajojen sijaintia osoittavien rajamerkkien paikat. Lisäksi on selvitetty rautatiealueen rakenteiden osalta mahdollisesti aiemmin tapahtuneet leviämiset. Toimituksessa suoritetaan rajankäyntejä sekä vähäisessä määrin myös lunastuksia koskien rata-alueen leviämisiä huoltoteiden kohdilla. Edellytykset toimitukselle ovat olemassa. Lainkohdat KML 101 ja KML Maastotyöt Maanmittauslaitoksen kartoittaja Jani Messman on mitannut ja merkinnyt tarpeellisilta osin rata-alueen maastoon. Mittaukset on tehty noudattaen vanhoja pyykkejä ja rajalinjauksia, kuten aikaisemmissa toimituksissa on määritelty. Mittaukset on tehty RTK-mittauksena GPS-laitteella. Asemakaavan sitovan tonttijaon alueella kadonneita pyykkejä ei ole pääsääntöisesti korvattu uusilla, koska alueella on tarkka pohjakartta, eikä rajan paikasta ole ollut epäselvyyttä. 6. Arkistotutkimukset Todetaan, että maastotyöt on tarpeellisin osin tehty. Rajankäyntejä varten kaikki vanhat maanmittaustoimitukset on tutkittu. 7. Asianosaisten kuuleminen Keskusteltiin toimitukseen liittyvistä asioista. Asianosaisille annettiin mahdollisuus tutustua toimituskarttoihin ja selostettiin kunkin kohdalla käydyt rajat. 8. Maastokatselmus ja toimituskartta Maastokatselmusta ei ollut tarpeen suorittaa. Lainkohdat KML 188, KMA 48 Toimituskartta on tehty mittakaavassa 1:2000 uuden mittauksen ja osin rekisterikartta-aineiston perusteella. Kartan mittausluokka haja-asutusalueella on 3 ja asemakaava-alueella mittausluokka on 2.

3 Toimitusnumero (8) 9. Lunastusyksiköiden muodostaminen Rekisterinpitäjän päätöksellä Tnro , ark. MMLm/6709/44/2018, on suoritettu lunastusyksiköiden yhdistäminen, joka on merkitty rekisteriin Uusi yhdistämällä muodostettu lunastusyksikkö on Rautatiealue. Vanhat rautatiekiinteistöt, joista nykyinen kiinteistö on muodostettu, ovat lakanneet Lohkominen Lohkominen: Lunastusyksiköstä Rautatiealue muodostetaan seuraavat uudet lunastusyksiköt lohkomalla toimituskartan osoittamalla tavalla: Hattulan rata Parolan liikennepaikka Hattulan rata Rajankäynti Toimituksessa käydään rata-alueen rajat Hattulan kunnan alueella, seuraavilla ratakiinteistöillä: Hattulan rata Parolan liikennepaikka Hattulan rata 2 Rajankäynnin perusteena ovat arkistotutkimuksissa tutkitut vanhat toimituskartat ja radan pakkolunastuskartat. Käytännössä rajankäyntejä varten on tehty tarvittavat arkistotutkimukset vanhoista pakkolunastustoimituksista sekä muista rata-alueeseen liittyvistä aiemmista maanmittaustoimituksista Koska rajankäynnin perusteena olevat toimitukset ovat hyvin vanhoja, tapauskohtaisesti rajankäyntiperusteina on käytetty maastohavaintoja (lähinnä maastosta löytyneitä rata-alueen vanhoja rajamerkkejä) tai/ja vanhoja pakkolunastustoimituksia sekä muita aiempia rata-alueeseen liittyviä maanmittaustoimituksia. Lisäksi todetaan, että joissakin tilanteissa rekisterissä olevien vanhojen kadonneiden pyykkien koordinaattien osoittama paikka vastaa hyvin nautinnan mukaista paikkaa. Lunastusrajalle rakennettujen vanhojen lohkopyykkien sijainti lunastusrajaan nähden on määritetty rajapisteenä rajan suuntaa määrittämättä radasta ulospäin. Mm. metsärajoja ei ole vaadittu avattaviksi, eikä ole avattu, mutta rajalinjoille on tarvittavilta osin rakennettu sitä osoittavia näkevöitysmerkkejä avaamisen helpottamiseksi. Toimituksessa rakennetut rajamerkit ja niiden kiinteistökohtainen sijainti on määritetty tarkemmin pöytäkirjan liitteenä olevassa rajankäyntiselitelmässä. Toimitusinsinööri esitteli rajankäyntejä toimituskartan avulla. Edellä mainittujen ratakiinteistöjen pinta-alat korjataan Jako-tietojärjestelmää vastaaviksi.

4 Toimitusnumero (8) 12. Rata-alueen lunastukset Tässä toimituksessa liitetään rata-alueeseen sellaiset huoltotiet, jotka on rakennettu ainoastaan rata-alueiden huoltoa varten eikä niillä ole muita luvallisia käyttäjiä. Tämän toimituksen yhteydessä maastoon on rakennettu tarpeelliset pyykit ja puuttuvat paalut, sekä laadittu kartta ja selitelmä lunastettavista alueista. Rautatiealueen siirtyessä radanpitäjän omistukseen raukeavat lunastettavaan rautatiealueeseen kohdistuvat kiinnitykset, käyttöoikeudet ja muut erityiset oikeudet. Toimitusinsinööri ilmoitti, että niiden kiinteistöjen omistajille, joita lunastukset koskevat, on lähetetty kokouskutsun liitteenä kartta ja selitelmä, josta näkyy lunastettava pinta-ala. 13. Korvausperusteet ja korvauspäätös Tiloille määrättävät yksityiskohtaiset kohteen-, haitan- ja vahingonkorvaukset ovat näkyvissä toimituskirjassa. Korvaukset on määrätty toimituksen lopettamispäivän mukaisina. Korvausten määräämisessä on käytetty seuraavia perusteita: Arvioitavan alueen kaavoitustilanne: Voimassa Hattulan keskeisten alueiden osayleiskaava. Arvioitavat alueet ovat merkitty Suojaviheralueiksi, EL. Voimassa olevassa yleiskaavassa Hämeenlinnan puolella arvioitavat alueet ovat Maa- ja metsätalousaluetta, M. Arvioivat alueet ovat tällä hetkellä viljelykäytössä, matkaa Hämeenlinnan keskustaan noin 8 km. ja Parolan keskustaan noin 3 km. Ottaen huomioon mm. sen, että Katinalan pientalovaltainen asemakaava-alue rajoittuu nyt arvioitavaan alueeseen, voidaan katsoa että arvioitavalla alueella on nykyistä maankäyttöä eli viljelymaata suurempaa odotusarvoa. Aluetta voidaan arvioida ns. raakamaana, joka on mahdollista kaavoittaa lähivuosina rakentamiseen. Hämeenlinnan kaupunki on hankkinut raakamaata arvioitavan alueen läheltä muutamia vuosia sitten. Arvioinnin perusteet: Arvioinnin teoreettisena perusteena todetaan, että korvaustoimituksessa lähtökohtana korvauksia määrättäessä pidetään haltuunottohetken yleistä hinta- ja kustannustasoa. Jos yleinen hintataso on kohonnut haltuunottohetken jälkeen, korjataan korvaus kohonnutta hintatasoa vastaavaksi (LunL 30.3 ). Lunastuslain 29 :n mukaan lunastettavan omaisuuden omistajalla on oikeus saada täysi korvaus (lunastuskorvaus) lunastuksen vuoksi aiheutuvista taloudellisista menetyksistä. Lunastettavasta omaisuudesta on määrättävä omaisuuden käyvän hinnan mukainen täysi korvaus (kohteenkorvaus). Mikäli käypä hinta ei vastaa luovuttajan täyttä menetystä, arvioiminen on perustettava omaisuuden tuottoon tai siihen pantuihin kustannuksiin. Edelleen teoreettisena perusteena todetaan, että hankkeen vaikutusta ei saa ottaa huomioon maan arvoa määrättäessä eli, siltä osin kuin huoltotien rakentaminen on korottanut tai laskenut maan arvoa, ei tällaista arvon muutosta tule ottaa huomioon korvauksia määrättäessä (LunL 31 ).

5 Toimitusnumero (8) Tässä tapauksessa lunastus toimeenpannaan rautatien huoltotien jo tapahtuneen leventymisen vuoksi, Lunastuslain 31.1 :ssä tarkoittama yritys on tässä tapauksessarautatien huoltotie ja sen toteuttaminen. Vallitsevan oikeus- ja toimituskäytännön (mm. KKO:1994:15) mukaan tämä tarkoittaa sitä, että omaisuus on arvioitava sen käytön tai käyttömahdollisuuden mukaan, mitä alueella oli ennen lunastusperusteen syntyä. Lähtökohtana korvaushintojen määrittämiseen on lain perusteella kauppa-arvomenetelmä vertailukauppoineen, jota sovelletaan kauppahintaselvitysten nojalla asuinalueiden, mukaan lukien raakamaa-alueiden korvaushinnan selvittämiseksi. Kauppahintatutkimus: Hattulan raakamaakaupat: Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kauppahintarekisterin mukaan Hattulan kunnan alueella on tehty vuosina 01/2008 4/2018 yhteensä 16 kpl raakamaan kauppaa, joissa Hattulan kunta ostajana. Näissä vertailukaupoissa (16 kpl) neliöhintojen mediaani oli 2,01 /m2 ja keskiarvo 2,23 /m2, minimihinta 1,18 /m2 ja maksimihinta 2,76 /m2, keskihajonta 0,47 /m2. Kaupan kohteiden pinta-alojen keskiarvo oli n. 5,8 ha. Hämeenlinnan raakamaakaupat: Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kauppahintarekisterin mukaan Hämeenlinnan kaupungin alueella on tehty vuosina 01/2008 4/2018 yhteensä 17 kpl raakamaan kauppaa, joissa Hämeenlinnan kaupunki ostajana. Näissä vertailukaupoissa (17 kpl) neliöhintojen mediaani oli 2,40 /m2 ja keskiarvo 2,45 /m2, minimihinta 2,06 /m2 ja maksimihinta 2,97 /m2, keskihajonta 0,25 /m2. Kaupan kohteiden pinta-alojen keskiarvo oli n. 14,7 ha. Raakamaakaupoissa kauppahintaan sisältyy myös puusto, pelkkä maapohjan arvo esim. Hämeenlinnan kaupoissa on 2,10 /m2. Katinalassa rautatien vieressä Hattulan kunta on ostanut v raakamaata hintaan 2,0 /m2. Hattulan viljelymaakaupat: Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kauppahintarekisterin mukaan Hattulan kunnan alueella on tehty vuosina 01/2014 4/2018 yhteensä 9 kpl viljellyn maan kauppaa, pois lukien sukulaiskaupat. Näissä vertailukaupoissa (9 kpl) neliöhintojen mediaani oli 0,80 /m2 ja keskiarvo 0,86 /m2, minimihinta 0,57 /m2 ja maksimihinta 1,40 /m2, keskihajonta 0,28 / m2. Kaupan kohteiden pinta-alojen keskiarvo oli n. 6,5 ha. Hämeenlinnan viljelymaakaupat: Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kauppahintarekisterin mukaan Hämeenlinnan kaupungin alueella on tehty vuosina 01/2014 4/2018 yhteensä 9 kpl viljellyn maan kauppaa, pois lukien sukulaiskaupat. Näissä vertailukaupoissa (9 kpl) neliöhintojen mediaani oli 0,92 /m2 ja keskiarvo 0,99 /m2, minimihinta 0,75 /m2 ja maksimihinta 1,28 /m2, keskihajonta 0,20 /m2. Kaupan kohteiden pinta-alojen keskiarvo oli n. 5,2 ha. Nyt arvioitavalla alueella ei ole muuta korvattavaa omaisuutta (puustoa, rakennuksia eikä rakenteita) kuin maapohja.

6 Toimitusnumero (8) Rakennuspaikkojen hintataso ei ole noussut viime vuosina Hämeenlinnan eikä Hattulan alueilla. Rakennusmaata on runsaasti tarjolla sekä kunnilla että yksityisillä. Asuinrakentaminen, erityisesti pientalojen rakentaminen on ollut vähäistä ja tonttikauppoja on tehty vähän. Toimitusmiehet päättivät määrätä seuraavat maapohjakorvaukset korvattaville kohteille: Raakamaa 2,10 /m2 Arvoja määrättäessä on otettu huomioon mm. kauppahintatilastot, hinnoittelun yleisperiaatteet ja siihen liittyvän markkinakatsauksen sekä rautatiealueeksi otettujen alueiden sijainnilliset ja laadulliset seikat. 14. Lunastuspäätös Lunastustoimikunta julisti lunastuspäätöksen, joka on erillinen Lunastettava omaisuus -niminen asiakirja. Lunastettavien alueiden haltuunotto tapahtuu kun toimitus on lainvoimainen ja omistusoikeus siirtyy kun toimitus merkitään rekisteriin. 15. Tieoikeudet ja muut rasitteet Tässä toimituksessa ei ole tarpeen käsitellä tieoikeuksia eikä rasitteita. 16. Suoja-alueet Ratalain 37 :n mukainen suoja-alue on merkitty toimituskarttaan. Suoja-alueista mahdollisesti määrättävää korvausta ei käsitellä tässä toimituksessa, koska suoja-alueesta mahdollisesti aiheutuvaa vahinkoa tai merkittävää haittaa ei pystytä tässä vaiheessa arvioimaan. Korvausasia voidaan tarvittaessa ottaa myöhemmin ratatoimituksessa käsiteltäväksi. 17. Kustannusten osittelu Kyse on osasta valtakunnallista hanketta, jossa määritetään rautatiealueet. Toimituksesta aiheutuvat kustannukset määrätään hakijan eli Liikenneviraston maksettavaksi. 18. Asiakirjojen lähettäminen Toimitusinsinööri selosti asianosaisille asiakirjojen lähettämisen perusteet. Toimituskartta on nähtävillä internetissä osoitteessa: Toimituksen pöytäkirja ja toimituskartta lähetetään muutoksenhakuaikana pyydettäessä asianosaisille 2 viikon kuluessa pyynnöstä. Lainkohdat KMA Lopettaminen Toimitukseen voi hakea valittamalla muutosta 30 päivän kuluessa toimituksen lopettamisesta lukien.

7 Toimitusnumero (8) Oheisesta valitusosoituksesta ilmenee sekä toimituksen lopettamispäivä, että valitusajan päättymispäivä. Toimitus saavuttaa lainvoiman valitusajan päätyttyä tai kun mahdollinen muutoksenhaku on lopullisesti ratkaistu. Koska kaikki toimituksen asiat oli käsitelty, toimitusinsinööri lopetti toimituksen. Lainkohdat KML 190

8 Toimitusnumero (8) Valitusosoitus Tämä valitusosoitus koskee toimitusta , lopettamispäivä Ratatoimitus rajan määräämiseksi RAUTATIE-ALUE, Hattulan (82) rataosuus Rajankäynti: [Useita yksiköitä] Toimitukseen tai siinä annettuun ratkaisuun saa hakea muutosta kirjallisella valituksella maaoikeudelta. Määräaika valituksen tekemiseen on kolmekymmentä (30) päivää siitä päivästä, jona toimitus lopetettiin tai päätös annettiin. Muutoksenhakuasiakirjat on toimitettava puhevallan menettämisen uhalla maaoikeuteen viimeistään maanantaina viraston aukioloaikana. Tässä asiassa toimivaltainen maaoikeus toimii Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa, joka on avoinna virka-aikana klo 8-16:15. käyntiosoite: Arvi Kariston katu 5, Hämeenlinna postiosoite: Arvi Kariston katu 5, Hämeenlinna sähköpostiosoite: kanta-hame.ko(at)oikeus.fi Muutoksenhakuasiakirjat voi toimittaa henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä taikka lähettää postitse, lähetin välityksellä tai sähköpostina maaoikeuteen. Muutoksenhakuasiakirjat lähetetään lähettäjän vastuulla. Muutoksenhakukirjelmässä on mainittava kaikki seuraavat asiat: toimitus tai muu päätös, jota muutoksenhakemus koskee miltä kohdin toimitukseen tai siinä tehtyyn ratkaisuun haetaan muutosta muutokset, jotka vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan todisteet, jotka aiotaan esittää ja asiat, jotka todisteilla aiotaan näyttää toteen vaatimus oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta, jos valittaja pitää sitä aiheellisena mahdollinen pyyntö perusteluineen asian ratkaisemisesta ilman suullista pääkäsittelyä Muutoksenhakukirjelmässä on ilmoitettava muutoksenhakijan nimi ja hänen laillisen edustajansa, asiamiehensä tai avustajansa yhteystiedot sekä postiosoite, johon kutsut, kehotukset ja ilmoitukset voidaan lähettää. Myös todistajan tai muun kuultavan yhteystiedot on ilmoitettava. Jos postiosoite muuttuu, uusi osoite on ilmoitettava maaoikeudelle. Valittajan tai kirjelmän laatijan (jollei valittaja ole laatinut sitä itse) on allekirjoitettava muutoksenhakukirjelmä. Muutoksenhakukirjelmään on liitettävä tämä valitusosoitus tai sen jäljennös ja lisäksi asiakirjat, joihin muutoksenhakukirjelmässä vedotaan ja jotka eivät sisälly muutoksenhaun alaisen toimituksen tai ratkaisun käsittelyn asiakirjoihin. Jos asianosainen laillisen esteen vuoksi tai muusta hyväksyttävästä syystä ei voi määräajassa hakea muutosta, maaoikeus voi asettaa hakemuksesta uuden määräajan muutoksenhaun tekemistä varten. Uutta määräaikaa on pyydettävä kirjallisella hakemuksella, joka on osoitettava maaoikeudelle ja toimitettava ennen muutoksenhakuajan päättymistä maaoikeuteen. Hakemukseen on liitettävä selvitys hakemuksen perusteesta. Tällöin on noudatettava muutoksenhakukirjelmän laatimisohjeita. Maaoikeus voi kehottaa toimituksen asianosaista antamaan vastauksen muutoksenhakemukseen, jos hakemus koskee asianosaisen oikeutta. Vastaus ja siihen liitetyt asiakirjat annetaan tiedoksi muutoksenhakijalle. Maaoikeus voi kehottaa toimitusinsinööriä antamaan kirjallisen lausuntonsa. Lausunto annetaan tiedoksi pääkäsittelyyn kutsuttavalle asianosaiselle. Jollei asiaa ratkaista ilman pääkäsittelyä, maaoikeuden istunnosta ilmoitetaan kirjeellä, joka annetaan postin kuljetettavaksi tai muulla tavoin toimitetaan asianosaiselle vähintään 14 päivää ennen istuntoa. Jos muutoksenhakija jää pois istunnosta, muutoksenhakemus jätetään sillensä. Muun asianosaisen poissaolo ei estä asian ratkaisemista. Maaoikeus voi suorittaa paikalla katselmuksen. Valitusasian käsittelystä maaoikeudessa peritään yleensä 500 euron oikeudenkäyntimaksu. Asianosaisten oikeudenkäyntikuluihin maaoikeudessa sovelletaan riita-asioiden oikeudenkäyntikuluja koskevia oikeudenkäymiskaaren 21 luvun säännöksiä. Toimitusinsinööri: Liisa Teppo

Kohde: Päärata (Helsinki-Tampere), Hyvinkää 106, Tuusulan ja Hyvinkään välinen raja - Hyvinkään AK-alue - Hausjärven raja

Kohde: Päärata (Helsinki-Tampere), Hyvinkää 106, Tuusulan ja Hyvinkään välinen raja - Hyvinkään AK-alue - Hausjärven raja Toimitusnumero 2014-477195 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Päärata (Helsinki-Tampere), Hyvinkää 106, Tuusulan ja Hyvinkään välinen raja - Hyvinkään AK-alue - Hausjärven raja Sivutoimitukset:

Lisätiedot

4. Osuudet yhteisiin alueisiin Lohkokiinteistö ei saa osuutta yhteisiin alueisiin, koska emäkiinteistöllä ei niitä ole.

4. Osuudet yhteisiin alueisiin Lohkokiinteistö ei saa osuutta yhteisiin alueisiin, koska emäkiinteistöllä ei niitä ole. Pöytäkirja Toimitusnumero 2018-595976 2(3) Toimituksessa käydään seuraavat rajat: Rajamerkki 15 ja 14 ovat hävinnet kaivauksissa. Rajaa käydään pyykistä 29-15-70-14 kartan osoittamalla tavalla Mäntylä

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2017-559156 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita kiinteistöjä Aika: 30.11.2017 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipisteen valtuustosali Kyrö.

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijan toimii Merja Hakamäki. Läsnäolijoista on erillinen

Toimitusvalmistelijan toimii Merja Hakamäki. Läsnäolijoista on erillinen Toimitusnumero 2016-531015 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Aura (19); Useita yksiköitä... Aika: 5.5.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Auran kunnanvirasto valtuustosali

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-532005 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 18.1.2017 kello 09:00 Paikka: Loimaan kaupungintalon valtuustosali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

-Harri Korkeamäki, erikoissuunnittelija, Luontopalvelut

-Harri Korkeamäki, erikoissuunnittelija, Luontopalvelut Toimitusnumero 2016-546193 1(6) Suojelualuekiinteistön muodostaminen, loppukokous Kohde: VASKIJÄRVEN LUONNONPUISTO: 503-431-1-127 Ruissaarensuo, 503-457-1-33 Korpi, 503-457-2-43 Kaukosuo II, 503-457-3-31

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2016-527036 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 8.5.2017 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2, Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2015-515042 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Alueellinen yksityistietoimitus/ Hausjärven (086) lounaisosa Aika: 13.10.2016 kello 10:00 Paikka: Hausjärven kunnantalo, valtuustosali

Lisätiedot

Hakijan, Väyläviraston puolesta rataisännöitsijä Kai Grönqvist. Paikalla olevat asianosaiset on esitetty pöytäkirjan liitteessä.

Hakijan, Väyläviraston puolesta rataisännöitsijä Kai Grönqvist. Paikalla olevat asianosaiset on esitetty pöytäkirjan liitteessä. Toimitusnumero 2017-548517 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Kerava-Porvoo rautatie, rataosa Olli - Porvoo, Järnvägsområde 638-871-1-5, Porvoo Aika: 18.2.2019 kello 10.00 Paikka: Seuratalo Högbacka

Lisätiedot

Liikennevirasto, Merja Rajala, UUD-ELY, valtakirja Koivusalo Lähderinne

Liikennevirasto, Merja Rajala, UUD-ELY, valtakirja Koivusalo Lähderinne Toimitusnumero 2016-523794 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Loviisa-Lahti-Heinola, Rautatiealue 504-871-1-1, Myrskylä Sivutoimitukset: Rajankäynti: 504-871-1-1 Rautatiealue Aika: 20.6.2017

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2017-557569 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Liitekartan mukainen alue Tammelan kunnassa Sivutoimitukset: Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: [Useita yksiköitä] Aika: 1.11.2017

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-533025 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Pöytyä (636): Useita yksiköitä Aika: 29.11.2016 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste Toimitusinsinööri: Pekka

Lisätiedot

Tammisaaren luontokeskus, Rantapuistikko, Tammisaari (Raasepori) Metsähallitus Harri Korkeamäki Hans-Erik Nyman

Tammisaaren luontokeskus, Rantapuistikko, Tammisaari (Raasepori) Metsähallitus Harri Korkeamäki Hans-Erik Nyman Toimitusnumero 2016-532655 1(5) Hankeuusjako Kohde: Aika: 29.3.2017 kello 12.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: 710-413-1-14 Stor-Jussarö, 710-413-1-25 Gaddarna, 710-413-1-30 Valtionalue,

Lisätiedot

Kerava - Sköldvik rautatie, Rautatiealue , Sipoo. Seuratalo Mårsbacka Martinkylässä, os. Mårsbackantie 115, Sipoo

Kerava - Sköldvik rautatie, Rautatiealue , Sipoo. Seuratalo Mårsbacka Martinkylässä, os. Mårsbackantie 115, Sipoo Toimitusnumero 2017-547387 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Aika: 18.2.2019 kello 13.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Kerava - Sköldvik rautatie, Rautatiealue 753-871-1-2,

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-521684 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 7.4.2016 kello 09.00 Paikka: Koski Tl:n kunnan valtuussali Koski Tl Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Toimitusinsinööri päätti suorittaa pyydetyn toimituksen.

Toimitusinsinööri päätti suorittaa pyydetyn toimituksen. Toimitusnumero 2018-580160 1(5) Kiinteistönmääritys (KML 283 ) Kohde: Yhteinen vesi-alue 753-876-14-0 Kunta: Sipoo Aika: 29.11.2018 kello 10:00 Paikka: Kunnanhallituksen kokoushuone (Iso kylätie 18, 04131

Lisätiedot

Sudenpesänkangas, Evo ja Siperia / Kunnat: Hämeenlinna, Padasjoki ja Asikkala

Sudenpesänkangas, Evo ja Siperia / Kunnat: Hämeenlinna, Padasjoki ja Asikkala Toimitusnumero 2017-552779 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 24.8.2017 kello 13.00 Sudenpesänkangas, Evo ja Siperia / Kunnat: Hämeenlinna, Padasjoki ja Asikkala Paikka: Kauppakeskus Tuulonen,

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-544424 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Marttila (480); Useita yksiköitä... Aika: 7.3.2017 kello 09.00 Paikka: Marttilan kunnanvirasto valtuustosali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-575478 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 26.10.2018 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Käsityöläiskatu 2 Naantali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5.

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Toimitusnumero 2017-549857 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Kohde: Kunta; Pöytyä (636); Useita kiinteistöjä Aika: 28.9.2017 kello 09.00 Paikka:

Lisätiedot

- Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

- Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-583526 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 19.2.2019 kello 12.00 Paikka: Taivassalon nuorisokoti Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat: - Toimitusvalmistelija

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2017-546760 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita kiinteistöjä Aika: 13.6.2017 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipisteen valtuustosali Kyrö.

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-573644 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Pyhäranta1 Aika: 28.6.2018 kello 09.00 Paikka: Rohdaisten koulu (liikuntasali) Rantatie 7 Pyhäranta Toimitusinsinööri: Henri Wilcken

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-543570 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 27.4.2017 kello 09.00 Paikka: Hausjärven kunnanvirasto, os. Keskustie 2-4, Oitti Toimitusinsinööri: Liisa

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-521836 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Alueellinen tietoimitus Hausjärvi, Rutajärven ympäristö Aika: 19.4.2016 kello 11:00 Paikka: Hausjärven kunnantalo, valtuustosali (Keskustie

Lisätiedot

Helvetinjärven kansallispuisto / Kunta: Ruovesi. Ruoveden kunnan valtuustosali, Ruovedentie 30, Ruovesi

Helvetinjärven kansallispuisto / Kunta: Ruovesi. Ruoveden kunnan valtuustosali, Ruovedentie 30, Ruovesi Toimitusnumero 2016-524765 1(6) Hankeuusjako Kohde: Aika: 13.4.2016 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: 702-891-1-1 Helvetinjärven kansallispuisto / Kunta: Ruovesi Ruoveden

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-585519 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 30.1.2019 kello 12:00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Aika: kello 9:30 Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste, kokoushuone: Nekala (osoite: Yliopistonkatu 38, Tampere)

Aika: kello 9:30 Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste, kokoushuone: Nekala (osoite: Yliopistonkatu 38, Tampere) Toimitusnumero 2016-521757 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Aika: 29.3.2017 kello 9:30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste, kokoushuone: Nekala (osoite:

Lisätiedot

Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen.

Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen. Toimitusnumero 2014-475937 1(8) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Sivutoimitukset: 164-401-3-101 RAUTATIEALUE, Tampere-Seinäjoki välillä Jalasjärven raja-alavallintie Rajankäynti: useita rekisteriyksikköjä

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML)

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Toimitusnumero 2016-533827 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Humppila (103); useita yksiköitä... Aika: 24.11.2016 kello 09.30 Paikka: Humppilan kunnanviraston valtuustosali, Kisakuja 2,

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-596212 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 27.5.2019 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo Valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2016-543441 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 3.5.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnanvirasto

Lisätiedot

Muut asianosaiset ilmenevät pöytäkirjan liitteestä. Lisäksi oli läsnä kartoittaja Juhani Salonen Maanmittauslaitoksesta.

Muut asianosaiset ilmenevät pöytäkirjan liitteestä. Lisäksi oli läsnä kartoittaja Juhani Salonen Maanmittauslaitoksesta. Toimitusnumero 2016-546182 1(7) Suojelualuekiinteistön muodostaminen, loppukokous Kohde: Aika: 8.11.2017 kello 12.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Kotisten ja Sudenpesänkankaan luonnonsuojelualueiden

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-581139 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 25.9.2018 kello 12.00 Paikka: Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2017-549376 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Rautasuo, Luutasuo, Komionvuori Aika: 6.11.2017 kello 10:00 Paikka: Lopen kunta, valtuustosali (Yhdystie 5, 12700 Loppi) Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen.

Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen. Toimitusnumero 2014-475850 1(8) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Sivutoimitukset: Tampere-Seinäjoki rautatie välillä Kihniöntie - Kihniön kunnanraja Rajankäynti: useita rekisteriyksikköjä Aika:

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2017-548869 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Sivutoimitukset: Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: [Useita yksiköitä] Aika: 30.5.2017 kello 10.00 Paikka: Hausjärven

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-574854 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita kiinteistöjä... Aika: 12.11.2018 kello 9:30 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2 Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Toimitusnumero (6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi

Toimitusnumero (6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Toimitusnumero 2016-523828 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Loviisa-Lahti rautatie, Orimattilan eteläosa Sivutoimitukset: Rajankäynti Aika: 8.12.2017 kello 09.30 Paikka: Niinikosken Kerhola,

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-529683 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta : Marttila (480); Useita yksiköitä... Aika: 16.11.2016 kello 09.00 Paikka: Marttilan kunnanvirasto valtuustosali Marttila Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Paikka: Euran osuuspankin Kiukaisten konttorin kokoushuone Eurakoskentie 38, 27400 Kiukainen.

Paikka: Euran osuuspankin Kiukaisten konttorin kokoushuone Eurakoskentie 38, 27400 Kiukainen. Toimitusnumero 2007-228546 1(5) Uusjako Kohde: Aika: 7.8.2014 kello 10.00 Alhonkulma-Laihian tilusjärjestelyn toimitusalue Paikka: Euran osuuspankin Kiukaisten konttorin kokoushuone Eurakoskentie 38, 27400

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-584615 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä Aika: 30.1.2019 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin kohdalla, Riihimäki 694

Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin kohdalla, Riihimäki 694 Toimitusnumero 2015-500564 1(7) Maantietoimitus Kohde: Aika: 28.6.2017 kello 9.00 Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-575011 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä Aika: 27.9.2018 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-531269 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Salo (734); Useita yksiköitä... Aika: 9.12.2016 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo, kokoustila Kataja Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2017-552818 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 28.8.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnanviraston

Lisätiedot

-Harri Korkeamäki, erikoissuunnittelija, Luontopalvelut -Anne Halla-Aho, puistomestari, Luontopalvelut

-Harri Korkeamäki, erikoissuunnittelija, Luontopalvelut -Anne Halla-Aho, puistomestari, Luontopalvelut Toimitusnumero 2016-546191 1(8) Suojelualuekiinteistön muodostaminen Kohde: Sivutoimitukset: Aika: 4.4.2018 kello 11.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: 834-407-2-62 Nummi, 834-407-3-23 Kavituskallio

Lisätiedot

Toimitusnumero (5) Alueellinen tietoimitus (budj.)

Toimitusnumero (5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Toimitusnumero 2016-544103 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä. Aika: 21.3.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Sysmän teatteritalo, Väihkyläntie 1 Sysmä. Pauli

Lisätiedot

Liesjärven kansallispuisto, useita kiinteistöjä / Kunta: Karkkila, Somero, Tammela. Hämeen luontokeskuksen auditorio, Härkätie 818, Letku

Liesjärven kansallispuisto, useita kiinteistöjä / Kunta: Karkkila, Somero, Tammela. Hämeen luontokeskuksen auditorio, Härkätie 818, Letku Toimitusnumero 2016-524761 1(5) Hankeuusjako Kohde: Aika: 21.4.2016 kello 14.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Liesjärven kansallispuisto, useita kiinteistöjä / Kunta: Karkkila,

Lisätiedot

Alueellinen tietoimitus Pääradan, Puujoen, Hiidenjoen ja Turengin asemakaava-alueen rajaama alue, 165 Janakkala

Alueellinen tietoimitus Pääradan, Puujoen, Hiidenjoen ja Turengin asemakaava-alueen rajaama alue, 165 Janakkala Toimitusnumero 2016-530336 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 10.8.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Alueellinen tietoimitus Pääradan, Puujoen, Hiidenjoen ja Turengin

Lisätiedot

Toimitusnumero (6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi

Toimitusnumero (6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Toimitusnumero 2016-523901 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Loviisa-Lahti rautatie, Orimattila keskiosa Sivutoimitukset: Rajankäynti Aika: 8.12.2017 kello 14.30 Paikka: Helinäntupa, os. Kuismapolku

Lisätiedot

Erillisen liitteen mukaisesti: Läsnäololuettelo

Erillisen liitteen mukaisesti: Läsnäololuettelo Toimitusnumero 2016-522275 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 18.8.2016 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Toimitusalue rajoittuu etelässä Ryttyläntiehen, lännessä Helsinki-Tampere

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Kiinteistönmuodostamisasetus (KMA) 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Kiinteistönmuodostamisasetus (KMA) 38, 42, 43 Toimitusnumero 2018-574885 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Forssa (061); useita yksiköitä Aika: 10.10.2018 kello 09.30 Paikka: Forssan kaupungintalon valtuustosali, osoite Turuntie 18,

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-587547 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 25.1.2019 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo Valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

SAARISTONMEREN KANSALLISPUISTO, KEMIÖ JA PARAINEN. Niinistösali, Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2 Turku

SAARISTONMEREN KANSALLISPUISTO, KEMIÖ JA PARAINEN. Niinistösali, Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2 Turku Toimitusnumero 2016-532654 1(5) Hankeuusjako Kohde: Aika: 22.2.2017 kello 12.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: SAARISTONMEREN KANSALLISPUISTO, KEMIÖ JA PARAINEN Niinistösali, Valtion

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-583313 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 15.11.2018 kello 14:00 Paikka: Rohdaisten koulu (liikuntasali) Rantatie 7 23950 Pyhäranta Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-589376 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 6.6.2019 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2, Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Kokous on laillinen eikä muutakaan estettä kokoukselle ole olemassa.

Kokous on laillinen eikä muutakaan estettä kokoukselle ole olemassa. Toimitusnumero 2015-495738 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Akaa (20), Useita yksiköitä Aika: 24.4.2015 kello 09.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 Rasitetoimitus Tunnukset 91-91- Asemakaava: Tonttijako: Aika: Paikka: Toimitusinsinööri: Toimitusmääräys: Hakijat: Läsnä olleet: XXXXX / pp.kk.vvvv XXXXX / pp.kk.vvvv pp.kk.20vv

Lisätiedot

Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin kohdalla, Riihimäki 694

Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin kohdalla, Riihimäki 694 Toimitusnumero 2015-500564 1(5) Maantietoimitus Kohde: Aika: 6.6.2017 kello 9.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin

Lisätiedot

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5.

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Toimitusnumero 2017-554661 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Kohde: Kunta; Pöytyä (636): Useita yksiköitä Aika: 28.9.2017 kello 12.00 Paikka: Pöytyän

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-533939 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 1.12.2016 kello 10.00 Paikka: Hausjärven kunnanvirasto, Keskustie 2-4, Oitti Toimitusinsinööri: Liisa Teppo

Lisätiedot

Kahvila Karvion Uittotupa. Uitontie 1, Karvionkanava. Rasilainen Mikko Olavi Saukonniemi Muut asianosaiset:

Kahvila Karvion Uittotupa. Uitontie 1, Karvionkanava. Rasilainen Mikko Olavi Saukonniemi Muut asianosaiset: Toimitusnumero 2015-499612 1(7) Yksityistietoimitus Kohde: Aika: 9.6.2015 kello 11.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Saukonniemen yksityistie Kunta: Heinävesi Kahvila Karvion Uittotupa. Uitontie

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Merja Hakamäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Merja Hakamäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2016-534096 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Masku (481): Useita yksiköitä... Aika: 20.6.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maskutalo, Masku Pekka

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Paula Rinne. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen luettelo.

Toimitusvalmistelijana toimii Paula Rinne. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen luettelo. Toimitusnumero 2016-540749 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 2.3.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Loimaan kaupungintalo

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2017-557775 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä Aika: 15.11.2017 kello 10.00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2016-539737 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 19.1.2017 kello 09:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnan valtuustosali

Lisätiedot

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Auranmaan Viikkolehti nimisessä lehdessä.

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Auranmaan Viikkolehti nimisessä lehdessä. Toimitusnumero 2016-539671 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita yksiköitä Aika: 20.3.2017 kello 09.00 Toimitusinsinööri: Pekka Heino Läsnäolijat: Toimitusvalmistelijana

Lisätiedot

Harju Hannu Rasinniemi Jokioinen 2008-K15493 Joki-Lavian yksityistie. Harju Heikki Kiukkallio

Harju Hannu Rasinniemi Jokioinen 2008-K15493 Joki-Lavian yksityistie. Harju Heikki Kiukkallio Toimitusnumero 2017-547599 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä. Aika: 14.3.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Sysmän teatteritalo, Väihkyläntie 1 Sysmä. Pauli

Lisätiedot

Toimitusalue käsittää useita kiinteistöjä Vesilahden kunnassa ja 6 kiinteistöä Urjalan kunnan puolella.

Toimitusalue käsittää useita kiinteistöjä Vesilahden kunnassa ja 6 kiinteistöä Urjalan kunnan puolella. Toimitusnumero 2016-523029 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 20.6.2016 kello 9:30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Toimitusalue käsittää useita kiinteistöjä Vesilahden kunnassa ja

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-574573 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Pyhäranta2 Aika: 12.9.2018 kello 09.00 Paikka: Rohdaisten koulu (liikuntasali) Rantatie 7 Pyhäranta Toimitusinsinööri: Henri Wilcken

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2017-571143 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 25.9.2018 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Asianosaiset eivät kysyttäessä esittäneet huomautuksia toimituksen tiedottamisesta.

Asianosaiset eivät kysyttäessä esittäneet huomautuksia toimituksen tiedottamisesta. Toimitusnumero 2016-539955 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: 109 Hämeenlinna, Kalvola useita yksiköitä... Aika: 29.11.2017 kello 10:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Iittalan Palotalo, Hämeenlinna

Lisätiedot

Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanviraston valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi

Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanviraston valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi Toimitusnumero 2016-538645 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: 6.3.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Nurmijärven kunnanviraston

Lisätiedot

Rengon Pitopalvelu Oy, osoite Tulinummi 4, Renko. Läsnäololista pöytäkirjan liitteenä Toimitusvalmistelija Virpi Salmela Maanmittauslaitokselta

Rengon Pitopalvelu Oy, osoite Tulinummi 4, Renko. Läsnäololista pöytäkirjan liitteenä Toimitusvalmistelija Virpi Salmela Maanmittauslaitokselta Toimitusnumero 2017-546724 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 7.9.2017 kello 09.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Nummenkylä ja Ylimmäinen / Kunta: Hämeenlinna Rengon Pitopalvelu

Lisätiedot

Kohde: Lietsa, Longankulma ja Ruokojoki / Kunta: Hämeenlinna (109) Aika: kello Rengon Pitopalvelu Oy, osoite Tulinummi 4, Renko

Kohde: Lietsa, Longankulma ja Ruokojoki / Kunta: Hämeenlinna (109) Aika: kello Rengon Pitopalvelu Oy, osoite Tulinummi 4, Renko Toimitusnumero 2017-549626 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Lietsa, Longankulma ja Ruokojoki / Kunta: Hämeenlinna (109) Aika: 9.11.2017 kello 09.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Rengon

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-544930 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä, 433-895-2-14 Yleinen tie Kunta: Loppi Aika: 8.2.2018 kello 10:00 Paikka: Lopen kunnantalo, valtuustosali (Yhdystie

Lisätiedot

Ruoveden Osuuspankki kokoustila, Ruovedentie 13, Ruovesi. Muut asianosaiset: Erillinen läsnäololuettelo on pöytäkirjan liitteenä

Ruoveden Osuuspankki kokoustila, Ruovedentie 13, Ruovesi. Muut asianosaiset: Erillinen läsnäololuettelo on pöytäkirjan liitteenä Toimitusnumero 2016-524765 1(7) Hankeuusjako Kohde: Aika: 6.9.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: 702-403-1-13 Haukkaranta, 702-403-4-5 Sinivuokko, 702-403-21-2 Haukkajärvi,

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-524946 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Lieto (838); Useita yksiköitä... Aika: 10.11.2016 kello 09.00 Paikka: Liedon kunnantalon valtuustosalissa Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Humppila (103): useita yksiköitä... Aika: kello Humppilan kunnanviraston valtuustosali, Kisakuja 2, Humppila

Humppila (103): useita yksiköitä... Aika: kello Humppilan kunnanviraston valtuustosali, Kisakuja 2, Humppila Toimitusnumero 2016-542070 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Humppila (103): useita yksiköitä... Aika: 27.4.2017 kello 12.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Humppilan kunnanviraston valtuustosali,

Lisätiedot

Toimitusnumero 2013-438127 1(6) Kiinteistönmääritys (KML 283 )

Toimitusnumero 2013-438127 1(6) Kiinteistönmääritys (KML 283 ) Toimitusnumero 2013-438127 1(6) Kiinteistönmääritys (KML 283 ) Kohde: 536-431-878-1 Yhteinen sorapalsta, 536-431-878-2 Yhteinen maa-alueet, 536-431-878-3 Yhteinen suopalsta, 536-431-878-5 Yhteinen soranottoalue,

Lisätiedot

Huom! Tätä internet-sivulla olevaa pöytäkirjaa on muokattu siten, etteivät kiinteistöjen omistukset tai muut yksilöidyt yksityiselämän tiedot ilmene.

Huom! Tätä internet-sivulla olevaa pöytäkirjaa on muokattu siten, etteivät kiinteistöjen omistukset tai muut yksilöidyt yksityiselämän tiedot ilmene. Toimitusnumero 2013-436620 1(8) Maantietoimitus rajan määräämiseksi Huom! Tätä internet-sivulla olevaa pöytäkirjaa on muokattu siten, etteivät kiinteistöjen omistukset tai muut yksilöidyt yksityiselämän

Lisätiedot

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaan Lehti nimisessä lehdessä.

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaan Lehti nimisessä lehdessä. Toimitusnumero 2017-559114 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 21.11.2017 kello 09.00 Paikka: Loimaan kaupungintalon valtuustosali Loimaa. Toimitusinsinööri:

Lisätiedot