Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen."

Transkriptio

1 Toimitusnumero (8) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Sivutoimitukset: RAUTATIEALUE, Tampere-Seinäjoki välillä Jalasjärven raja-alavallintie Rajankäynti: useita rekisteriyksikköjä Aika: kello 10:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Jalasjärven palvelupiste (ent. kunnantalo), entinen valtuustosali Juhani Hurskainen Heikki Kossila ja Markku Kangasniemi Läsnäolijat: Toimituksen hakijan (Liikennevirasto) edustajana Maj-Britt Finne Etelä-Pohjanmaan ELY - keskuksesta ratalain 43a :n mukaisesti. Liikenneviraston puolesta oli paikalla myös rataisännöitsijä Ville Kandell Ramboll Oy:stä. Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen. Säädösviite: KMA 46 1 mom. 1. Pöytäkirjassa käytettävät säädösten lyhenteet KML Kiinteistönmuodostamislaki ( / 554) KMA Kiinteistönmuodostamisasetus ( / 1189) LunL Laki kiinteän omaisuuden ja erityisten oikeuksien lunastamisesta "Lunastuslaki" ( / 603) RataL Ratalaki ( /110) YksTL Laki yksityisistä teistä ( / 358) OK Oikeudenkäymiskaari ( / 4) MK Maakaari ( ( 540) KTML Laki kiinteistötoimitusmaksusta ( / 558) KTMA Asetus kiinteistötoimitusmaksusta ( / 1560) 2. Toimituksen vireilletulo ja toimituksen tarkoitus Toimitusinsinööri selosti toimituksen vireilletulon ja tarkoituksen. Toimitus on tullut vireille Liikenneviraston kirjallisella hakemuksella. Liikennevirasto on havainnut rautatiealueiden ulottuvuuksissa epäselvyyksiä ja on ilmoittanut tarpeelliseksi selvittää koko rataverkon tarkka ulottuvuus ja merkitä rata-alueet maastoon vuoden 2018 loppuun mennessä. Rajaamishankkeen tarkoituksena on kartoittaa rautatiealue ja täten määrätä se alue, johon rataverkonpitäjällä, Suomen valtiolla/liikennevirastolla on ratalain mukainen omistusoikeus. Tämän toimituksen tarkoituksena on selvittää ja määrätä rautatiealueen rajat välillä Seinäjoen kaupunginraja - Alavallintie Kurikan kaupungissa (ent. Jalasjärven kunta) sekä suorittaa tarpeelliset rajankäynnit ja tilusjärjestelyt. Lisäksi toimituksen yhteydessä merkitään rautatiealueen suoja-alue kiinteistörekisteriin sekä perustaa kaikki radan pitämiseksi tarpeelliset ja vielä puuttuvat tieoikeudet. Toimituksessa on mitattu olemassa olevat pyykit ja rakennettu tarpeen mukaan kadonneiden tilalle uudet. Toimituksessa on kartoitettu vain vanhat rajat.

2 Toimitusnumero (8) Lainkohdat KMA Tiedottaminen ja kokouksen laillisuus Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä Maanmittauslaitoksen diaarista ilmeneville asianosaisille. Toimitusmiehiä koskevat samat esteellisyyssäädökset kuin mitä on sanottu tuomarin esteellisyydestä Oikeudenkäymiskaaren 13 Luvussa. Koska tässä toimituksessa on kyse rata-alueen rajojen vahvistamisen lisäksi mahdollisesti myös korvauksista, on toimitusinsinööri katsonut tarpeelliseksi käyttää uskottuja miehiä. Toimitusinsinööri kysyessä asioista, ei tiedottamista, toimitusmiehiä tai toimituksen suorittamista vastaan esitetty huomautuksia. Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusmiehet ovat esteettömät ja kokous on laillinen. Lainkohdat Tiedottaminen: LunL 16, KML , KMA 38, 41 Laillisuus: RataL 43, LunL 12-14, 17 KML 4, 5, 8, 11-12, KMA Edellytykset Toimituksen kohteena oleva rataosa sijaitsee Kurikan kaupungin alueella entisen Jalasjärven kunnan ja Seinäjoen kaupunginrajan sekä Alavallintien välillä. Toimituksessa on tarkoituksena selvittää vanhan rautatiealueen rajojen sijaintia osoittavien rajamerkkien paikat ja rakentaa puuttuvat rajamerkit sekä suorittaa tarpeelliset rajankäynnit. Toimituksessa lisäksi selvitetään rautatiealueen rakenteiden osalta mahdollisesti aiemmin tapahtuneet leviämiset ja lunastetaan näiltä osin lisäalueet rata-alueeseen kuuluvaksi. Toimituksessa käsitellään myös tarvittavat tieoikeusasiat sekä suoritetaan tarpeelliset tilusjärjestelyt. Ratalain 43 4 mom. mukaisesti voidaan ratatoimitus pitää ilman ratasuunnitelmaa, jos kyseessä on rautatien kunnossapidon tai parantamisen seurauksena tapahtunut rata-alueen leveneminen. Kiinteistönmuodostamislain mom. ja kiinteistönmuodostamisasetuksen 53 :n mukaisesti voidaan kiinteistötoimituksen yhteydessä suorittaa toimituksen suorittamisen kannalta tärkeitä rajankäyntejä tai muita kiinteistönmäärityksiä. Edellytykset toimitukselle ovat olemassa. 5. Maastotyöt ja arkistotutkimukset Kartoittajat Tuula Palovuori sekä Soile Sinnemäki ovat suorittaneet arkistotutkimukset sekä mitanneet ja merkinneet tarpeellisilta osin maastoon rata-alueen. Kartoittajat ovat lisäksi rakentaneet uudelleen mittausten yhteydessä kadonneiksi havaitut rajamerkit. Maastomittauksen yhteydessä on havaittu muutamia kiinteistörekisterissä olevia virheitä ja näitä korjataan tämän toimituksen yhteydessä. Mittaukset on tehty noudattaen vanhoja pyykkejä ja rajalinjauksia, kuten aikaisemmissa toimituksissa on määritelty. Mittaukset on tehty RTK -mittauksena satelliittimittauslaitteistolla vuosina Asianosaisten kuuleminen Kartoittaja Tuula Palovuori esitteli suoritettuja maastotöitä toimituskartan avulla. Asianosaisilla oli mahdollisuus keskustella suoritetuista maastotöistä kartoittajan kanssa.

3 Toimitusnumero (8) Tämän jälkeen keskusteltiin toimitukseen liittyvistä asioista kuten katselmuksesta ja korvausvaatimuksista. Toimitusinsinööri totesi asianosaisille, että maastomittauksen yhteydessä on havaittu mahdollista lisälunastuksen tarvetta ja nämä kohdat on merkitty toimituskartalle ja ilmoitettu myös kutsujen mukana niille asianosaisille, joita asia koskee. Ville Kandell ilmoitti, että kaksoisraiteen varauksen vuoksi mitään laajempia alueita ei luovuteta pois. Yhden kuvion osalta todettiin, että sillä kohtaa voidaan liitos tehdä. Pellolle päin kaatuvia tai osuvia puita voivat maanomistajat poistaa maalaisjärkeä käyttämällä. Asianosaisilla ei ollut lisättävää asiaan. Lainkohdat KMA Maastokatselmus ja toimituskartta Toimitusinsinööri on kehottanut kutsukirjeessä maanomistajia tutustumaan omien maidensa kohdalla tehtyihin toimenpiteisiin. Kutsussa on myös mainittu, että maastokatselmus tehdään vain tarpeen mukaan. Nyt katselmuksen tarpeesta keskusteltaessa todettiin, että tarvetta ei ole. Toimituksessa on tarpeen laatia toimituskartta ratakiinteistöjen ja suoritettujen rajankäyntien sekä mittausten perusteella arvioitujen lisälunastustarpeiden esittämiseksi. Kartta laaditaan uuden satelliittimittauksen ja kiinteistörekisterikartan perusteella. Toimituskartta on tehty mittakaavassa 1:2000 osin uuden mittauksen perusteella ja osin rekisteriaineiston perusteella. Kartan mittausluokka on 3. Lainkohdat KML 188, KMA Rajankäynnit Toimituksen yhtenä päämääränä on selvittää ratakiinteistöjen rajojen paikat ja tämän vuoksi kaikki rautatien sekä siihen rajoittuvien tilojen väliset rajat käydään tämän toimituksen yhteydessä. Näin toimien rata-alueen ulottuvuus on toimituksen jälkeen selvä. Toimituksessa käydään rautatiealueen kiinteistöjen Rautatiealue Ratikylä sekä Rautatiealue Pohjoislammi kaikki rajat ratayksiköihin rajoittuvia tiloja vastaan. Kartoittaja Tuula Palovuori selosti tehtyjä rajankäyntien maastotöitä ja periaatteita. Lunastusrajalle rakennettujen vanhojen lohkopyykkien sijainti lunastusrajaan nähden on määritetty rajapisteenä rajan suuntaa määrittämättä radasta ulospäin. Päätöksen perustelut Lain mukaisesti toimituksen yhteydessä havaittu epäselvä raja on käytävä ja koko valtakunnallisen hankkeen tarkoituksena on rata-alueiden ulottuvuuden selvittäminen. Rajankäyntien perusteena ovat lunastustoimituksen nro mukaiset pakkolunastuskartat sekä kyseisen toimituksen jälkeen mahdollisesti suoritettujen rajankäyntien osalta vanhat toimituskartat.

4 Toimitusnumero (8) Käydään edellä mainitusti kaikki ratayksikköjen ja niihin rajoittuvien tilojen väliset kiinteistörajat. Rajankäynnit ja uudet rajat on merkitty toimituskartalle punaisella. Rajankäynnit on selostettu erillisessä rajankäyntiselitelmässä ja rajamerkit koordinaattiluettelossa. Lainkohdat KML mom. 104, KMA Rautatien suoja- ja näkemäalueet Rautatiealueella on lain mukaan voimassa suoja-alue, joka ulottuu 30 m etäisyydelle raiteen keskilinjasta tai useamman raiteen kyseessä ollessa uloimman raiteen keskilinjasta. Suoja-alue merkitään kiinteistörekisteriin käytönrajoitusalueena. Suoja-alue ei ole voimassa asemakaava-alueella. Ville Kandell ilmoitti, että radanpitäjän näkökulmasta suoja-alue ei aiheuta käytännössä juurikaan rajoitteita. Radanpitäjä ei nykyään juurikaan rajoita kiinteistöille rakentamista. Näkemäalue koskee lähinnä tasoristeysten alueita ja on tarkoitettu pidettäväksi vapaana kaikista näkemistä rajoittavista esteistä mitä on tarpeen liikenneturvallisuuden vuoksi. Tässä toimituksessa ei perusteta uusia näkemäalueita. Rautatiealueen lunastustoimituksessa on aikoinaan perustettu näkemäalueita tasoylikäytävien kohdilla, mutta tasoylikäytävät on poistettu ja korvattu muilla järjestelyillä. Näin ollen näkemäalueetkin ovat käyneet tarpeettomiksi. Toimituksessa poistetaan näkemäalueiden merkinnät, mutta lunastettuja alueita ei palauteta kiinteistöihin. Toimitusinsinööri selosti suoja- ja näkemäalueiden rajoituksia sekä radanpitäjän oikeuksia. Lisäksi toimitusinsinööri mainitsi maanomistajan mahdollisuudesta saada korvauksia, jos suoja- tai näkemäalueesta aiheutuu taloudellista menetystä. Suoja- ja näkemäalueet perustuvat ratalakiin ja näistä suoja-alue merkitään tämän toimituksen yhteydessä kiinteistörekisteriin tiloja rasittavaksi käyttöoikeuden rajoitukseksi. Rasiteluontoiset näkemäalueet poistetaan, mutta rautatiealueeksi lunastetut näkemäalueet säilytetään rautatieyksiköissä. Lainkohdat RataL Tilus- ja yksityistiejärjestelyt Ratatoimituksessa tulee tutkia tilusvaihtojen ja -järjestelyjen samoin kuin yksityistiejärjestelyjen tarve. Toimituksen tekijät ovat havainneet karttatarkastelun perusteella mahdollisia tilusjärjestelykohteita. Kutsujen mukana on toimitettu tieto kaikille maanomistajille, että toimituksen yhteydessä voidaan tehdä tilusvaihtoja/-järjestelyjä, joilla voidaan poistaa tai vähentää radan aiheuttamaa haittaa. Edellä mainitusti radanpitäjä ilmoitti, että rata-alueita ei luovuteta pois. Näin ollen valtaosa etukäteen pohdituista tilusjärjestelyistä jää suorittamatta. Yksityisten maanomistajien välillä suoritetaan kaksi ennalta suunniteltua tilusjärjestelyä. Tieoikeudet ovat tiloille tarpeelliset niiden tarkoituksenmukaista käyttöä varten. Tieoikeuksista ei aiheudu huomattavaa haittaa rautatiekiinteistöille. Tieoikeuksia ei ole aiemmin niin lunastuksen kuin myöhempien toimitustenkaan yhteydessä käsitelty kokonaisuutena. Muutama tieoikeus on perustettu metsäteinä, mutta läheskään kaikki rautatiehen rajoittuvat tilat eivät ole olleet näissä mukana. Radanpitäjä on rakennuttanut huoltotiet kestämään 25 tn painoiset ajoneuvot ja tämä tulee huomioida teitä käytettäessä. Mikäli tie halutaan parempaan kuntoon, on pidettävä yksi-

5 Toimitusnumero (8) tyistietoimitus ja perustettava tiekunta asiaa hoitamaan. Tällöin radanpitäjä olisi ainoastaan yksi tiekunnan osakas. Suoritetaan seuraavat tilusjärjestelyt: - Tilaan Keskitaivalmäki liitetään pinta-alaltaan 0,0180 ha suuruinen rautatien erottama palsta tilasta Alaniemi. - Tilaan Maunola liitetään pinta-alaltaan 0,0447 ha suuruinen rautatien erottama palsta tilasta Laitamäki - Tilaan Ostola liitetään pinta-alaltaan yhteensä 0,0617 ha suuruinen alue lunastusyksiköistä Tiealue ja Tiealue. Vastaanottavat tilat maksavat korvauksen liitettävästä alueesta luovuttajalle. Korvaukset on eritelty ja selitetty erillisessä asiakirjassa. Perustetaan seuraavat uudet tieoikeudet: - K6118/1-2 rautatiealueeseen rajoittuvia tiloja varten. Tilat on lueteltu toimituskartalla K25263 rautatiealueeseen rajoittuvia tiloja varten. Lainkohdat RataL 53-56, 59, KML mom., YkstL 7, 8, Korvaukset Toimitusinsinööri selosti korvausten määräämisen perusteita. Tässä toimituksessa lunastetaan joitakin lisäalueita rata-alueen levenemisen johdosta. Samoin korvauksia määrätään edellä mainitusti tilusjärjestelyjen osalta. Korvaukset määrätään kaikista taloudellisista menetyksistä joita edellä mainitut toimet aiheuttavat. Lisäksi edunvalvontakustannusten korvaukset tulevat maksettavaksi. Korvauksia tulee erikseen vaatia ja toimitusinsinööri totesi läsnä olevilla olevan oma etu valvottavanaan ja kukaan ei vastustanut edunvalvontakustannusten korvaamista. Toimitusmiehet totesivat, että huomioiden kokouksen kesto, n. 2 h, korvaus edunvalvonnasta ilman ansionmenetyksestä esitettyä selvitystä on tämän kokouksen osalta 35. Korvaus maksetaan kaikille läsnä olleille. Päätöksen perustelut Lunastukset ja tilusjärjestelyt: Lunastustoimikunta katsoi, että huomioiden lunastusten luonne, nauhamaiset lunastukset tienvieriojien varrella, ja niillä kasvava kasvillisuus, on korvaustasona metsämaan osalta riittävä 2500 /ha, jos alueella on puustoa ja 210 /ha, jos kyseessä on pelkkä maapohja. Pellon osalta lunastustoimikunta katsoi, että viime vuosien hintakehitys on nostanut viljellyn maan keskihintaa siten, että alueella käypänä hintana on n /ha. Näin ollen korvaukset määrätään tämän mukaisesti. Edunvalvontakustannusten korvaus: Lunastustoimituksessa on määrättävä maksettavaksi edunvalvonnasta aiheutuvat kohtuulliset korvaukset. Edunvalvontakustannuksia ovat esim. ansion menetys ja matkakustannukset. Matkakustannukset korvataan julkisten kulkuneuvojen mukaan, mikäli sellaisia on käytettävissä, muutoin oman auton käytön mukaisesti. Tilakohtaiset korvaukset on selostettu erillisessä asiakirjassa.

6 Toimitusnumero (8) 12. Kiinteistöjaotuksen muutos Toimituksen yhteydessä on järkevää yhdistää rautatieyksikköjä ja näin vähentää rekisteriyksikköjen määrää. Tässä toimituksessa voidaan yhdistää useita rautatiealueen lunastusyksikköjä suuremmiksi yksiköiksi. Koska lunastusyksiköistä ei luovuteta, yhtä tapausta lukuunottamatta, alueita rata-alueeseen rajoittuviin tiloihin, voidaan aiemmin rautatiealueeksi lunastetut alueet muodostaa kahdeksi rautatiekiinteistöksi. Yhdistämiset tehdään radanpitäjän osoituksen mukaisesti. Muodostettiin seuraavat uudet ratakiinteistöt: Rautatiealue Ratikylä, pinta-ala 21,6154 ha sekä Rautatiealue Pohjoislammi, pinta-ala 30,5824 ha Vanhat rautatiekiinteistöt, joista nykyiset rata-alueet on muodostettu, lakkaavat tässä toimituksessa. 13. Kustannusten osittelu Hanke on osa rautatiealueiden määrittämistä valtakunnallisesti. Ratalain mukaisesti on ratatoimituksen kustannukset määrättävä radanpitäjän maksettavaksi. Toimituksesta aiheutuvat kustannukset määrätään hakijan maksettavaksi. Lainkohdat RataL Asiakirjojen lähettäminen Toimitusinsinööri kertoi laittavansa pöytäkirjan internet -sivulle nähtäväksi kahden viikon kuluessa toimituksen lopettamisesta. Pöytäkirjassa mainittua läsnäololuetteloa ei laiteta yksityisyyden suojasta johtuvista syistä nettisivulle nähtäväksi. Luettelo talletetaan ja arkistoidaan toimituksen asiakirjoihin. Nähtäville laitetaan myös toimituskartta, josta asianosaiset voivat tulostaa tarvitsemansa osan. Tilakohtaista karttaotetta ei enää toimiteta, koska sellainen on toimitettu jo kutsun mukana. Toimituksen rekisteröimisestä ilmoitetaan erillisellä ilmoituksella sekä toimittamalla kiinteistörekisteriote. Radanpitäjälle toimitetaan lisäksi toimituskartat täydellisinä. Asiakirjat toimitetaan edellä mainitulla tavalla. Lainkohdat KML 191, KMA Lopettaminen Toimitusinsinööri totesi kaikki toimituksessa käsiteltäväksi tarkoitetut asiat käsitellyiksi ja selosti muutoksenhakumenettelyn antaen suullisen valitusosoituksen. Toimitukseen voi hakea valittamalla muutosta 30 päivän kuluessa toimituksen lopettamisesta lukien. Oheisesta valitusosoituksesta ilmenee sekä toimituksen lopettamispäivä, että valitusajan päättymispäivä. Toimitus saavuttaa lainvoiman valitusajan päätyttyä tai kun mahdollinen muutoksenhaku on lopullisesti ratkaistu. Pelto sama kaikissa tapauksissa Koska kaikki toimituksen asiat oli käsitelty, toimitusinsinööri lopetti toimituksen. Toimitus lopetetaan. Muutoksenhaku on sallittu kuten edellä on mainittu.

7 Toimitusnumero (8) Lainkohdat KML 190

8 Toimitusnumero (8) Valitusosoitus Tämä valitusosoitus koskee toimitusta , lopettamispäivä Ratatoimitus rajan määräämiseksi RAUTATIEALUE, Tampere-Seinäjoki välillä Jalasjärven raja-alavallintie Rajankäynti: useita rekisteriyksikköjä Toimitukseen tai siinä annettuun ratkaisuun saa hakea muutosta kirjallisella valituksella maaoikeudelta. Määräaika valituksen tekemiseen on kolmekymmentä (30) päivää siitä päivästä, jona toimitus lopetettiin tai päätös annettiin. Muutoksenhakuasiakirjat on toimitettava puhevallan menettämisen uhalla maaoikeuteen viimeistään perjantaina viraston aukioloaikana. Tässä asiassa toimivaltainen maaoikeus toimii Pohjanmaan käräjäoikeudessa, joka on avoinna virka-aikana klo 8-16:15. käyntiosoite: Korsholmanpuistikko 43, Vaasa postiosoite: PL 251, Vaasa sähköpostiosoite: pohjanmaa.ko(at)oikeus.fi Muutoksenhakuasiakirjat voi toimittaa henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä taikka lähettää postitse, lähetin välityksellä tai sähköpostina maaoikeuteen. Muutoksenhakuasiakirjat lähetetään lähettäjän vastuulla. Muutoksenhakukirjelmässä on mainittava kaikki seuraavat asiat: toimitus tai muu päätös, jota muutoksenhakemus koskee miltä kohdin toimitukseen tai siinä tehtyyn ratkaisuun haetaan muutosta muutokset, jotka vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan todisteet, jotka aiotaan esittää ja asiat, jotka todisteilla aiotaan näyttää toteen vaatimus oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta, jos valittaja pitää sitä aiheellisena mahdollinen pyyntö perusteluineen asian ratkaisemisesta ilman suullista pääkäsittelyä Muutoksenhakukirjelmässä on ilmoitettava muutoksenhakijan nimi ja hänen laillisen edustajansa, asiamiehensä tai avustajansa yhteystiedot sekä postiosoite, johon kutsut, kehotukset ja ilmoitukset voidaan lähettää. Myös todistajan tai muun kuultavan yhteystiedot on ilmoitettava. Jos postiosoite muuttuu, uusi osoite on ilmoitettava maaoikeudelle. Valittajan tai kirjelmän laatijan (jollei valittaja ole laatinut sitä itse) on allekirjoitettava muutoksenhakukirjelmä. Muutoksenhakukirjelmään on liitettävä tämä valitusosoitus tai sen jäljennös ja lisäksi asiakirjat, joihin muutoksenhakukirjelmässä vedotaan ja jotka eivät sisälly muutoksenhaun alaisen toimituksen tai ratkaisun käsittelyn asiakirjoihin. Jos asianosainen laillisen esteen vuoksi tai muusta hyväksyttävästä syystä ei voi määräajassa hakea muutosta, maaoikeus voi asettaa hakemuksesta uuden määräajan muutoksenhaun tekemistä varten. Uutta määräaikaa on pyydettävä kirjallisella hakemuksella, joka on osoitettava maaoikeudelle ja toimitettava ennen muutoksenhakuajan päättymistä maaoikeuteen. Hakemukseen on liitettävä selvitys hakemuksen perusteesta. Tällöin on noudatettava muutoksenhakukirjelmän laatimisohjeita. Maaoikeus voi kehottaa toimituksen asianosaista antamaan vastauksen muutoksenhakemukseen, jos hakemus koskee asianosaisen oikeutta. Vastaus ja siihen liitetyt asiakirjat annetaan tiedoksi muutoksenhakijalle. Maaoikeus voi kehottaa toimitusinsinööriä antamaan kirjallisen lausuntonsa. Lausunto annetaan tiedoksi pääkäsittelyyn kutsuttavalle asianosaiselle. Jollei asiaa ratkaista ilman pääkäsittelyä, maaoikeuden istunnosta ilmoitetaan kirjeellä, joka annetaan postin kuljetettavaksi tai muulla tavoin toimitetaan asianosaiselle vähintään 14 päivää ennen istuntoa. Jos muutoksenhakija jää pois istunnosta, muutoksenhakemus jätetään sillensä. Muun asianosaisen poissaolo ei estä asian ratkaisemista. Maaoikeus voi suorittaa paikalla katselmuksen. Valitusasian käsittelystä maaoikeudessa peritään yleensä 500 euron oikeudenkäyntimaksu. Asianosaisten oikeudenkäyntikuluihin maaoikeudessa sovelletaan riita-asioiden oikeudenkäyntikuluja koskevia oikeudenkäymiskaaren 21 luvun säännöksiä. Toimitusinsinööri: Juhani Hurskainen

Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen.

Muut toimituksen läsnäolijat on kirjattu erilliseen liitteeseen. Toimitusnumero 2014-475850 1(8) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Sivutoimitukset: Tampere-Seinäjoki rautatie välillä Kihniöntie - Kihniön kunnanraja Rajankäynti: useita rekisteriyksikköjä Aika:

Lisätiedot

Kohde: Päärata (Helsinki-Tampere), Hyvinkää 106, Tuusulan ja Hyvinkään välinen raja - Hyvinkään AK-alue - Hausjärven raja

Kohde: Päärata (Helsinki-Tampere), Hyvinkää 106, Tuusulan ja Hyvinkään välinen raja - Hyvinkään AK-alue - Hausjärven raja Toimitusnumero 2014-477195 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Päärata (Helsinki-Tampere), Hyvinkää 106, Tuusulan ja Hyvinkään välinen raja - Hyvinkään AK-alue - Hausjärven raja Sivutoimitukset:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2017-559156 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita kiinteistöjä Aika: 30.11.2017 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipisteen valtuustosali Kyrö.

Lisätiedot

4. Osuudet yhteisiin alueisiin Lohkokiinteistö ei saa osuutta yhteisiin alueisiin, koska emäkiinteistöllä ei niitä ole.

4. Osuudet yhteisiin alueisiin Lohkokiinteistö ei saa osuutta yhteisiin alueisiin, koska emäkiinteistöllä ei niitä ole. Pöytäkirja Toimitusnumero 2018-595976 2(3) Toimituksessa käydään seuraavat rajat: Rajamerkki 15 ja 14 ovat hävinnet kaivauksissa. Rajaa käydään pyykistä 29-15-70-14 kartan osoittamalla tavalla Mäntylä

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijan toimii Merja Hakamäki. Läsnäolijoista on erillinen

Toimitusvalmistelijan toimii Merja Hakamäki. Läsnäolijoista on erillinen Toimitusnumero 2016-531015 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Aura (19); Useita yksiköitä... Aika: 5.5.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Auran kunnanvirasto valtuustosali

Lisätiedot

Hakijan, Väyläviraston puolesta rataisännöitsijä Kai Grönqvist. Paikalla olevat asianosaiset on esitetty pöytäkirjan liitteessä.

Hakijan, Väyläviraston puolesta rataisännöitsijä Kai Grönqvist. Paikalla olevat asianosaiset on esitetty pöytäkirjan liitteessä. Toimitusnumero 2017-548517 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Kerava-Porvoo rautatie, rataosa Olli - Porvoo, Järnvägsområde 638-871-1-5, Porvoo Aika: 18.2.2019 kello 10.00 Paikka: Seuratalo Högbacka

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2016-527036 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 8.5.2017 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2, Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Liikennevirasto, Merja Rajala, UUD-ELY, valtakirja Koivusalo Lähderinne

Liikennevirasto, Merja Rajala, UUD-ELY, valtakirja Koivusalo Lähderinne Toimitusnumero 2016-523794 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Loviisa-Lahti-Heinola, Rautatiealue 504-871-1-1, Myrskylä Sivutoimitukset: Rajankäynti: 504-871-1-1 Rautatiealue Aika: 20.6.2017

Lisätiedot

Kerava - Sköldvik rautatie, Rautatiealue , Sipoo. Seuratalo Mårsbacka Martinkylässä, os. Mårsbackantie 115, Sipoo

Kerava - Sköldvik rautatie, Rautatiealue , Sipoo. Seuratalo Mårsbacka Martinkylässä, os. Mårsbackantie 115, Sipoo Toimitusnumero 2017-547387 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Aika: 18.2.2019 kello 13.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Kerava - Sköldvik rautatie, Rautatiealue 753-871-1-2,

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2015-515042 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Alueellinen yksityistietoimitus/ Hausjärven (086) lounaisosa Aika: 13.10.2016 kello 10:00 Paikka: Hausjärven kunnantalo, valtuustosali

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-532005 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 18.1.2017 kello 09:00 Paikka: Loimaan kaupungintalon valtuustosali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

-Harri Korkeamäki, erikoissuunnittelija, Luontopalvelut

-Harri Korkeamäki, erikoissuunnittelija, Luontopalvelut Toimitusnumero 2016-546193 1(6) Suojelualuekiinteistön muodostaminen, loppukokous Kohde: VASKIJÄRVEN LUONNONPUISTO: 503-431-1-127 Ruissaarensuo, 503-457-1-33 Korpi, 503-457-2-43 Kaukosuo II, 503-457-3-31

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-533025 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Pöytyä (636): Useita yksiköitä Aika: 29.11.2016 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste Toimitusinsinööri: Pekka

Lisätiedot

Muut läsnäolijat on kirjattu erilliseen luetteloon.

Muut läsnäolijat on kirjattu erilliseen luetteloon. Toimitusnumero 2014-481290 1(10) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Sivutoimitukset: Aika: 4.5.2018 kello 9:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: 743-401-4-1 Rautatiealue, Seinäjoki-Vaasa

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2017-557569 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Liitekartan mukainen alue Tammelan kunnassa Sivutoimitukset: Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: [Useita yksiköitä] Aika: 1.11.2017

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-521684 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 7.4.2016 kello 09.00 Paikka: Koski Tl:n kunnan valtuussali Koski Tl Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-544424 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Marttila (480); Useita yksiköitä... Aika: 7.3.2017 kello 09.00 Paikka: Marttilan kunnanvirasto valtuustosali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-575478 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 26.10.2018 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Käsityöläiskatu 2 Naantali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

- Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

- Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-583526 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 19.2.2019 kello 12.00 Paikka: Taivassalon nuorisokoti Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat: - Toimitusvalmistelija

Lisätiedot

Tammisaaren luontokeskus, Rantapuistikko, Tammisaari (Raasepori) Metsähallitus Harri Korkeamäki Hans-Erik Nyman

Tammisaaren luontokeskus, Rantapuistikko, Tammisaari (Raasepori) Metsähallitus Harri Korkeamäki Hans-Erik Nyman Toimitusnumero 2016-532655 1(5) Hankeuusjako Kohde: Aika: 29.3.2017 kello 12.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: 710-413-1-14 Stor-Jussarö, 710-413-1-25 Gaddarna, 710-413-1-30 Valtionalue,

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-596212 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 27.5.2019 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo Valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5.

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Toimitusnumero 2017-549857 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Kohde: Kunta; Pöytyä (636); Useita kiinteistöjä Aika: 28.9.2017 kello 09.00 Paikka:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-585519 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 30.1.2019 kello 12:00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Seinäjoki-Haapamäki välillä Niemisjoki-Keuruun raja, Ähtäri

Seinäjoki-Haapamäki välillä Niemisjoki-Keuruun raja, Ähtäri Toimitusnumero 2015-504008 1(10) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Aika: 11.11.2016 kello 10:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Seinäjoki-Haapamäki välillä Niemisjoki-Keuruun raja, Ähtäri

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusmiehet ovat esteettömiä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusmiehet ovat esteettömiä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-529803 1(8) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: 82-403-1-4 RAUTATIE-ALUE, Hattulan (82) rataosuus Sivutoimitukset: Rajankäynti: [Useita yksiköitä] Aika: 12.4.2018 kello 10.00 Paikka:

Lisätiedot

Toimitusinsinööri päätti suorittaa pyydetyn toimituksen.

Toimitusinsinööri päätti suorittaa pyydetyn toimituksen. Toimitusnumero 2018-580160 1(5) Kiinteistönmääritys (KML 283 ) Kohde: Yhteinen vesi-alue 753-876-14-0 Kunta: Sipoo Aika: 29.11.2018 kello 10:00 Paikka: Kunnanhallituksen kokoushuone (Iso kylätie 18, 04131

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-573644 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Pyhäranta1 Aika: 28.6.2018 kello 09.00 Paikka: Rohdaisten koulu (liikuntasali) Rantatie 7 Pyhäranta Toimitusinsinööri: Henri Wilcken

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2016-543441 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 3.5.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnanvirasto

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2017-546760 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita kiinteistöjä Aika: 13.6.2017 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipisteen valtuustosali Kyrö.

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-521836 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Alueellinen tietoimitus Hausjärvi, Rutajärven ympäristö Aika: 19.4.2016 kello 11:00 Paikka: Hausjärven kunnantalo, valtuustosali (Keskustie

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-574854 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita kiinteistöjä... Aika: 12.11.2018 kello 9:30 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2 Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Sudenpesänkangas, Evo ja Siperia / Kunnat: Hämeenlinna, Padasjoki ja Asikkala

Sudenpesänkangas, Evo ja Siperia / Kunnat: Hämeenlinna, Padasjoki ja Asikkala Toimitusnumero 2017-552779 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 24.8.2017 kello 13.00 Sudenpesänkangas, Evo ja Siperia / Kunnat: Hämeenlinna, Padasjoki ja Asikkala Paikka: Kauppakeskus Tuulonen,

Lisätiedot

Helvetinjärven kansallispuisto / Kunta: Ruovesi. Ruoveden kunnan valtuustosali, Ruovedentie 30, Ruovesi

Helvetinjärven kansallispuisto / Kunta: Ruovesi. Ruoveden kunnan valtuustosali, Ruovedentie 30, Ruovesi Toimitusnumero 2016-524765 1(6) Hankeuusjako Kohde: Aika: 13.4.2016 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: 702-891-1-1 Helvetinjärven kansallispuisto / Kunta: Ruovesi Ruoveden

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-581139 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 25.9.2018 kello 12.00 Paikka: Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-587547 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 25.1.2019 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo Valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-543570 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 27.4.2017 kello 09.00 Paikka: Hausjärven kunnanvirasto, os. Keskustie 2-4, Oitti Toimitusinsinööri: Liisa

Lisätiedot

Toimitusnumero (6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi

Toimitusnumero (6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Toimitusnumero 2016-523828 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Loviisa-Lahti rautatie, Orimattilan eteläosa Sivutoimitukset: Rajankäynti Aika: 8.12.2017 kello 09.30 Paikka: Niinikosken Kerhola,

Lisätiedot

Aika: kello 9:30 Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste, kokoushuone: Nekala (osoite: Yliopistonkatu 38, Tampere)

Aika: kello 9:30 Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste, kokoushuone: Nekala (osoite: Yliopistonkatu 38, Tampere) Toimitusnumero 2016-521757 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Aika: 29.3.2017 kello 9:30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste, kokoushuone: Nekala (osoite:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-584615 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä Aika: 30.1.2019 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-529683 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta : Marttila (480); Useita yksiköitä... Aika: 16.11.2016 kello 09.00 Paikka: Marttilan kunnanvirasto valtuustosali Marttila Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML)

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Toimitusnumero 2016-533827 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Humppila (103); useita yksiköitä... Aika: 24.11.2016 kello 09.30 Paikka: Humppilan kunnanviraston valtuustosali, Kisakuja 2,

Lisätiedot

Paikka: Euran osuuspankin Kiukaisten konttorin kokoushuone Eurakoskentie 38, 27400 Kiukainen.

Paikka: Euran osuuspankin Kiukaisten konttorin kokoushuone Eurakoskentie 38, 27400 Kiukainen. Toimitusnumero 2007-228546 1(5) Uusjako Kohde: Aika: 7.8.2014 kello 10.00 Alhonkulma-Laihian tilusjärjestelyn toimitusalue Paikka: Euran osuuspankin Kiukaisten konttorin kokoushuone Eurakoskentie 38, 27400

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-589376 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 6.6.2019 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2, Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-575011 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä Aika: 27.9.2018 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 Rasitetoimitus Tunnukset 91-91- Asemakaava: Tonttijako: Aika: Paikka: Toimitusinsinööri: Toimitusmääräys: Hakijat: Läsnä olleet: XXXXX / pp.kk.vvvv XXXXX / pp.kk.vvvv pp.kk.20vv

Lisätiedot

Yksityistietoimitus, Yhteinen loppukokous toimituksen nro kanssa.

Yksityistietoimitus, Yhteinen loppukokous toimituksen nro kanssa. Toimitusnumero 2009-319165 1(6) Yksityistietoimitus, Yhteinen loppukokous toimituksen nro 2012-415788 kanssa. Kohde: Aika: 22.8.2016 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Mattilan ja Palon

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2017-548869 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Sivutoimitukset: Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: [Useita yksiköitä] Aika: 30.5.2017 kello 10.00 Paikka: Hausjärven

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2017-549376 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Rautasuo, Luutasuo, Komionvuori Aika: 6.11.2017 kello 10:00 Paikka: Lopen kunta, valtuustosali (Yhdystie 5, 12700 Loppi) Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-531269 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Salo (734); Useita yksiköitä... Aika: 9.12.2016 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo, kokoustila Kataja Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Toimitusnumero (6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi

Toimitusnumero (6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Toimitusnumero 2016-523901 1(6) Ratatoimitus rajan määräämiseksi Kohde: Loviisa-Lahti rautatie, Orimattila keskiosa Sivutoimitukset: Rajankäynti Aika: 8.12.2017 kello 14.30 Paikka: Helinäntupa, os. Kuismapolku

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2017-552818 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 28.8.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnanviraston

Lisätiedot

Kahvila Karvion Uittotupa. Uitontie 1, Karvionkanava. Rasilainen Mikko Olavi Saukonniemi Muut asianosaiset:

Kahvila Karvion Uittotupa. Uitontie 1, Karvionkanava. Rasilainen Mikko Olavi Saukonniemi Muut asianosaiset: Toimitusnumero 2015-499612 1(7) Yksityistietoimitus Kohde: Aika: 9.6.2015 kello 11.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Saukonniemen yksityistie Kunta: Heinävesi Kahvila Karvion Uittotupa. Uitontie

Lisätiedot

Huom! Tätä internet-sivulla olevaa pöytäkirjaa on muokattu siten, etteivät kiinteistöjen omistukset tai muut yksilöidyt yksityiselämän tiedot ilmene.

Huom! Tätä internet-sivulla olevaa pöytäkirjaa on muokattu siten, etteivät kiinteistöjen omistukset tai muut yksilöidyt yksityiselämän tiedot ilmene. Toimitusnumero 2013-436620 1(8) Maantietoimitus rajan määräämiseksi Huom! Tätä internet-sivulla olevaa pöytäkirjaa on muokattu siten, etteivät kiinteistöjen omistukset tai muut yksilöidyt yksityiselämän

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-533939 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 1.12.2016 kello 10.00 Paikka: Hausjärven kunnanvirasto, Keskustie 2-4, Oitti Toimitusinsinööri: Liisa Teppo

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2017-557775 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä Aika: 15.11.2017 kello 10.00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5.

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Toimitusnumero 2017-554661 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Kohde: Kunta; Pöytyä (636): Useita yksiköitä Aika: 28.9.2017 kello 12.00 Paikka: Pöytyän

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-583313 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 15.11.2018 kello 14:00 Paikka: Rohdaisten koulu (liikuntasali) Rantatie 7 23950 Pyhäranta Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2016-539737 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 19.1.2017 kello 09:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnan valtuustosali

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2017-571143 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 25.9.2018 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimituksessa Tiina Miettinen.

Toimitusvalmistelijana toimituksessa Tiina Miettinen. Toimitusnumero 2016-527023 1(8) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Iskolansaaren mukainen alue Naantalin kaupungin Merimaskussa Aika: 7.10.2016 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalon valtuustosali,

Lisätiedot

Liesjärven kansallispuisto, useita kiinteistöjä / Kunta: Karkkila, Somero, Tammela. Hämeen luontokeskuksen auditorio, Härkätie 818, Letku

Liesjärven kansallispuisto, useita kiinteistöjä / Kunta: Karkkila, Somero, Tammela. Hämeen luontokeskuksen auditorio, Härkätie 818, Letku Toimitusnumero 2016-524761 1(5) Hankeuusjako Kohde: Aika: 21.4.2016 kello 14.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Liesjärven kansallispuisto, useita kiinteistöjä / Kunta: Karkkila,

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Paula Rinne. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen luettelo.

Toimitusvalmistelijana toimii Paula Rinne. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen luettelo. Toimitusnumero 2016-540749 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 2.3.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Loimaan kaupungintalo

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Kiinteistönmuodostamisasetus (KMA) 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Kiinteistönmuodostamisasetus (KMA) 38, 42, 43 Toimitusnumero 2018-574885 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Forssa (061); useita yksiköitä Aika: 10.10.2018 kello 09.30 Paikka: Forssan kaupungintalon valtuustosali, osoite Turuntie 18,

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Merja Hakamäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Merja Hakamäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2016-534096 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Masku (481): Useita yksiköitä... Aika: 20.6.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maskutalo, Masku Pekka

Lisätiedot

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Auranmaan Viikkolehti nimisessä lehdessä.

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Auranmaan Viikkolehti nimisessä lehdessä. Toimitusnumero 2016-539671 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita yksiköitä Aika: 20.3.2017 kello 09.00 Toimitusinsinööri: Pekka Heino Läsnäolijat: Toimitusvalmistelijana

Lisätiedot

Alueellinen tietoimitus Pääradan, Puujoen, Hiidenjoen ja Turengin asemakaava-alueen rajaama alue, 165 Janakkala

Alueellinen tietoimitus Pääradan, Puujoen, Hiidenjoen ja Turengin asemakaava-alueen rajaama alue, 165 Janakkala Toimitusnumero 2016-530336 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 10.8.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Alueellinen tietoimitus Pääradan, Puujoen, Hiidenjoen ja Turengin

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-574573 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Pyhäranta2 Aika: 12.9.2018 kello 09.00 Paikka: Rohdaisten koulu (liikuntasali) Rantatie 7 Pyhäranta Toimitusinsinööri: Henri Wilcken

Lisätiedot

Erillisen liitteen mukaisesti: Läsnäololuettelo

Erillisen liitteen mukaisesti: Läsnäololuettelo Toimitusnumero 2016-522275 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 18.8.2016 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Toimitusalue rajoittuu etelässä Ryttyläntiehen, lännessä Helsinki-Tampere

Lisätiedot

Muut asianosaiset ilmenevät pöytäkirjan liitteestä. Lisäksi oli läsnä kartoittaja Juhani Salonen Maanmittauslaitoksesta.

Muut asianosaiset ilmenevät pöytäkirjan liitteestä. Lisäksi oli läsnä kartoittaja Juhani Salonen Maanmittauslaitoksesta. Toimitusnumero 2016-546182 1(7) Suojelualuekiinteistön muodostaminen, loppukokous Kohde: Aika: 8.11.2017 kello 12.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Kotisten ja Sudenpesänkankaan luonnonsuojelualueiden

Lisätiedot

Toimitusnumero (5) Alueellinen tietoimitus (budj.)

Toimitusnumero (5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Toimitusnumero 2016-544103 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä. Aika: 21.3.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Sysmän teatteritalo, Väihkyläntie 1 Sysmä. Pauli

Lisätiedot

Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanviraston valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi

Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanviraston valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi Toimitusnumero 2016-538645 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: 6.3.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Nurmijärven kunnanviraston

Lisätiedot

Kokous on laillinen eikä muutakaan estettä kokoukselle ole olemassa.

Kokous on laillinen eikä muutakaan estettä kokoukselle ole olemassa. Toimitusnumero 2015-495738 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Akaa (20), Useita yksiköitä Aika: 24.4.2015 kello 09.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste,

Lisätiedot

SAARISTONMEREN KANSALLISPUISTO, KEMIÖ JA PARAINEN. Niinistösali, Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2 Turku

SAARISTONMEREN KANSALLISPUISTO, KEMIÖ JA PARAINEN. Niinistösali, Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2 Turku Toimitusnumero 2016-532654 1(5) Hankeuusjako Kohde: Aika: 22.2.2017 kello 12.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: SAARISTONMEREN KANSALLISPUISTO, KEMIÖ JA PARAINEN Niinistösali, Valtion

Lisätiedot

Harju Hannu Rasinniemi Jokioinen 2008-K15493 Joki-Lavian yksityistie. Harju Heikki Kiukkallio

Harju Hannu Rasinniemi Jokioinen 2008-K15493 Joki-Lavian yksityistie. Harju Heikki Kiukkallio Toimitusnumero 2017-547599 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä. Aika: 14.3.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Sysmän teatteritalo, Väihkyläntie 1 Sysmä. Pauli

Lisätiedot

Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin kohdalla, Riihimäki 694

Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Arolammin kohdalla, Riihimäki 694 Toimitusnumero 2015-500564 1(7) Maantietoimitus Kohde: Aika: 28.6.2017 kello 9.00 Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: Valtatie 3 Helsinki-Hämeenlinna parantaminen rakentamalla eritasoliittymä

Lisätiedot

Ruoveden Osuuspankki kokoustila, Ruovedentie 13, Ruovesi. Muut asianosaiset: Erillinen läsnäololuettelo on pöytäkirjan liitteenä

Ruoveden Osuuspankki kokoustila, Ruovedentie 13, Ruovesi. Muut asianosaiset: Erillinen läsnäololuettelo on pöytäkirjan liitteenä Toimitusnumero 2016-524765 1(7) Hankeuusjako Kohde: Aika: 6.9.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Uskotut miehet: Läsnäolijat: 702-403-1-13 Haukkaranta, 702-403-4-5 Sinivuokko, 702-403-21-2 Haukkajärvi,

Lisätiedot

-Harri Korkeamäki, erikoissuunnittelija, Luontopalvelut -Anne Halla-Aho, puistomestari, Luontopalvelut

-Harri Korkeamäki, erikoissuunnittelija, Luontopalvelut -Anne Halla-Aho, puistomestari, Luontopalvelut Toimitusnumero 2016-546191 1(8) Suojelualuekiinteistön muodostaminen Kohde: Sivutoimitukset: Aika: 4.4.2018 kello 11.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: 834-407-2-62 Nummi, 834-407-3-23 Kavituskallio

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-524946 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Lieto (838); Useita yksiköitä... Aika: 10.11.2016 kello 09.00 Paikka: Liedon kunnantalon valtuustosalissa Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

K11856 Syvälahden yksityistie, Kunta: Savonlinna. Savonlinnan kaupungin valtuustosali. Olavinkatu 27, Savonlinna.

K11856 Syvälahden yksityistie, Kunta: Savonlinna. Savonlinnan kaupungin valtuustosali. Olavinkatu 27, Savonlinna. Toimitusnumero 2017-559400 1(6) Yksityistietoimitus Kohde: Aika: 14.11.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: 000-2007-K11856 Syvälahden yksityistie, Kunta: Savonlinna Savonlinnan kaupungin

Lisätiedot

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaan Lehti nimisessä lehdessä.

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaan Lehti nimisessä lehdessä. Toimitusnumero 2017-559114 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 21.11.2017 kello 09.00 Paikka: Loimaan kaupungintalon valtuustosali Loimaa. Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Kunta: Loimaa (430): Useita yksiköitä... Aika: kello Loimaan kaupungin Alastaron toimipisteen valtuustosali Alastaro.

Kunta: Loimaa (430): Useita yksiköitä... Aika: kello Loimaan kaupungin Alastaron toimipisteen valtuustosali Alastaro. Toimitusnumero 2016-531865 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430): Useita yksiköitä... Aika: 2.12.2016 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Loimaan kaupungin Alastaron

Lisätiedot

Asianosaiset eivät kysyttäessä esittäneet huomautuksia toimituksen tiedottamisesta.

Asianosaiset eivät kysyttäessä esittäneet huomautuksia toimituksen tiedottamisesta. Toimitusnumero 2016-539955 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: 109 Hämeenlinna, Kalvola useita yksiköitä... Aika: 29.11.2017 kello 10:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Iittalan Palotalo, Hämeenlinna

Lisätiedot