AIKA klo 14:30-16:40 Neuvotteluhuone Willimies, kaupungintalon 02. krs. Nimi Tehtävä Lisätieto. Jäsen. Jäsen. Jäsen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AIKA klo 14:30-16:40 Neuvotteluhuone Willimies, kaupungintalon 02. krs. Nimi Tehtävä Lisätieto. Jäsen. Jäsen. Jäsen."

Transkriptio

1 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ AIKA klo 14:30-16:40 PAIKKA Neuvotteluhuone Willimies, kaupungintalon 02. krs Päätöksentekijät Nimi Tehtävä Lisätieto Hyöppinen-Sipari Ulla- Jäsen Riitta Luottamushenkilö Karhu Jari Jäsen Luottamushenkilö Pulkkinen Petri Jäsen Luottamushenkilö Pykäläinen Tuija Maaret Jäsen Luottamushenkilö Loukiainen Jyry Varapuheenjohtaja Kemppinen Paula Pöytäkirjan tarkastaja Tikka Pekka Jäsen Ojanen Mikko Jäsen Hallikainen Anna-Liisa Jäsen Levomäki Liisa Pöytäkirjan tarkastaja Härkönen Lea Jäsen Luukka Leena Jäsen Kauppinen Jaana Puheenjohtaja Luottamushenkilö Muut osallistujat Haakana Pia - Lappalainen Mirva - Backman Mauri Suunnitteluinsinööri Priha Leena - Natunen Sanna Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Poissaolevat Hokkanen Helena -

2 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastus 4 34 Eksoten ja Kelan taksipalvelut 5 35 Uusi K-sairaala 7 36 Mikä kaupunki edistää parhaiten esteettömyyttä Invalidiliiton 8 haastekilpailu 37 Vammaisneuvoston kesäkivaa tapahtuma Marjolassa Liikennevaloverkoston päivittäminen kaupungissa katselmus 10 kesällä 39 Aloite Williparkki Oy:n omistamiin 13 pysäköintitaloihin automaattinen rekisterinumeron tunnistuslaite 40 Lausunto Lappeenrannan kesäteatterin 15 äänentoistosta ja siihen liitettävästä induktiosilmukasta 41 Lappeenrannan keskustataajaman LE -paikkojen kartoitus - 18 tilannekatsaus 42 Keskustaajaman osayleiskaava 2030 eteläinen osa-alue vaihe Esteettömyystyöryhmän kuulumiset Muut asiat Seuraava kokous 23

3 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todetaan laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Pöytäkirjan tarkastus Tämän kokouksen pöytäkirja päätetään tarkastaa ja valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi vammaisneuvoston jäsenet Paula Kemppainen ja Liisa Levomäki. Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi vammaisneuvoston jäsenet Paula Kemppainen ja Liisa Levomäki.

5 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Eksoten ja Kelan taksipalvelut Eksoten kuljetuspalvelujen tilauskäytännöt muuttuivat Eksote kilpailutti tilausvälityskeskuspalvelun ja kiireettömät henkilökuljetukset. Kilpailutuksen myötä kuljetuspalveluiden tilaaminen ja asiakaspalautteiden vastaanotto keskitettiin. Kuljetuspalvelumatkat tilataan keskitetystä tilausnumerosta alkaen. Suomen Kuntalogistiikka Oy välittää tilaukset edelleen ajoneuvoille. Asiakas voi tilata yhden tai useamman matkan kerrallaan. Palvelujen saatavuus Tilaukset suositellaan tehtävän palvelujen käynnistämisvaiheessa mahdollisimman hyvissä ajoin, mielellään jo edellisenä päivänä, toivotun palvelun ajankohdan varmistamiseksi. Matkat tulee tilata vähintään 60 minuuttia ennen toivottua noutoaikaa (kuljetuksen aloittamisaika). Mikäli yksittäisessä tilanteessa kuljetusta ei ole saatavilla tilausvälityskeskuksesta, voit jäädä odottamaan vapautuvaa kuljetusta tai hankkia kuljetuksen itse ja toimittaa kuitin kustannuksista Iso apu- palvelukeskukseen. Tilausvälityskeskus välittää Eksoteen tiedon ko. tilanteista (milloin asiakkaalla on oikeus korvaukseen). Matkojen yhdistely ja yksilölliset tarpeet Kuljetuspalvelumatkoja pyritään yhdistelemään muiden matkustajien matkojen kanssa. Kuljetusten yhdistelemisessä huomioidaan asiakkaan kuljetuspalvelupäätös, kohtuullisen matka-ajan toteutuminen, asiakkaan tarvitsema liikenneväline sekä yhdistelyyn soveltuvien ajoneuvojen saatavuus.

6 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Kuljetusten yhdistely ei koske niitä asiakkaita, joille Eksote on tehnyt päätöksen yksinmatkustusoikeudesta. Yksinmatkustusoikeutta ja vakiotaksioikeutta haetaan kirjallisella kuljetuspalveluhakemuksella. Tilauksen yhteydessä antamallasi luvalla matkoja voidaan yhdistellä jo alkaen. Yhdistellyistä matkoista ei tarvitse maksaa kuljetuspalvelujen omavastuuta. Vaikeavammaisten kuljetuspalvelu Vaikeavammaisten kuljetuspalvelua voit saada, jos sinulla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja vammasi tai sairautesi estää julkisten liikennevälineiden käytön. Vammasta aiheutuvan haitan tulee kestää pääsääntöisesti vähintään yhden vuoden. Sinulla on oikeus saada asiointiin ja virkistykseen vähintään 18 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa sekä välttämättömat työ- ja opiskelumatkat. Kelan Taksipalvelu Jos asiakkaan terveydentila ei salli julkisen liikenteen käyttöä, on mahdollista käyttää taksia. Eksoten alueella Kelan korvaamat taksimatkat tilataan Etelä-Karjalan taksikeskuksesta. Taksin käytöstä lisää Kelan verkkosivuilla: Kokouksessa Eksoten vammaispalveluiden erikoisasiantuntija Leena Luukka kertoo Eksoten taksipalveluiden päivän tilanteesta. (PH) Merkitään tiedoksi kokouksessa kuultu. Keskustellaan tilanteesta ja päätetään mahdollisista jatkotoimenpiteistä asian suhteen. Merkittiin tiedoksi kokouksessa kuultu. Keskusteltiin tilanteesta. Päätettiin tehdä Eksoten hallitukselle lausunto asiasta ke Eksoten hallituksen kokoukseen.

7 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Uusi K-sairaala Etelä-Karjalan keskussairaalan uusi K-siipi otettiin käyttöön kesällä Vuodeosastot muuttivat K-siipeen touko-kesäkuun vaihteessa ja päivystys muutti Lisätietoa uudesta K-sairaalasta esitelinkin kautta: / Vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmä kävi tutustumassa vielä tuolloin keskeneräiseen, juuri vesivahingon tapahduttua, K-sairaalaan. Tuolloin puuttuivat vielä muun muassa opasteet. Tuolloin sovittiin, että tehdään uusi kierros. Esteettömyystyöryhmä suorittaa uuden kierroksen lokakuun alussa. Uudesta K-sairaalasta on julkaistu myös mediassa paljon kommentteja: (PH) Merkitään tiedoksi esteettömyystyöryhmän uusintakierros. Keskustellaan K-sairaalan tilanteesta ja toimivuudesta. Merkittiin tiedoksi esteettömyystyöryhmän uusintakierrokset 3.10 ja Keskusteltiin K-sairaalan tilanteesta ja toimivuudesta.

8 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Mikä kaupunki edistää parhaiten esteettömyyttä Invalidiliiton haastekilpailu Invalidiliiton pääjohtaja Petri Pohjonen ja Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ovat haastaneet ehdottamaan kaupungeista hyvää esteettömyystekoa. Hyvä esteettömyysteko voi olla jo olemassa oleva asia tai idea sellaiseksi. Ja niitä voi olla myös useampia. Hyvää esteettömyystekoa voi ehdottaa aina 31. elokuuta saakka. Parhaat esteettömyysteot julkistetaan Invalidiliiton juhlaseminaarissa 15. marraskuuta. Vammaisneuvoston ja esteettömyystyöryhmän sihteeri ilmoitti seuraavan koskien Lappeenrantaa: Vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmän aloitteista ja myös omasta aloitteestaan Lappeenrannan kaupunki on tehnyt useita kohteita esteettömäksi vuoden 2017 aikana: Lotta-puiston sisäänkäynti tehtiin esteettömäksi, Tyysterniemen rantaraittia tehtiin esteettömäksi 400 m Saimaan rannalla, Korkkitehtaan rantapolkua kunnostettiin esteettömäksi, Arboretum - puulajipuiston kulkureitti tehtiin esteettömäksi, Pappilanniemen luonnonsuojelualueen luontoreittipolku tehtiin esteettömäksi ja Kauppaneuvos Lallukan muistomerkille Suomi 100 -hengessä tehtiin esteetön kulkuväylä. Uutisointia aiheesta: 24a908cfa0a9 sekä Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi lähetetty esitys Lappeenrannasta.

9 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Vammaisneuvoston kesäkivaa tapahtuma Marjolassa Vammaisneuvoston kolmas Kesäkivaa Marjolassa pidettiin to Paikalla oli jälleen runsaasti osanottajia. Ohjelma oli seuraava: Kahvitarjoilu, Ajankohtaiskatsaus vammaispalveluista, Tapahtumassa oli tarjolla eri pisteillä esittelyjä ja toimintoja: Vammaisurheilu VAU ry esitteli liikunnan apuvälineitä Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimella oli oma info-pisteensä Invalidiliitto, Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys, Lappeenrannan Reumayhdistys, Lappeenrannan Seudun Hengitysyhdistys, Saimaan Luustoyhdistys sekä Joutsenon Sydänyhdistys esittelivät toimintaansa. Pyörätuolitanssiin pääsi tutustumaan Minna Turkian opastuksella ensin esitystä seuraamalla ja sen jälkeen osallistumalla ja Milla Susijoki ohjaa sovellettua tanssia, joka sopii kaikille. Etelä-Karjalan Pelastuslaitos esitteli alkusammutusvälineitä ja niitä pääsi myös kokeilemaan Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. Todettiin, että tapahtuma oli jälleen onnistunut.

10 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Liikennevaloverkoston päivittäminen kaupungissa katselmus kesällä Lappeenrannan kaupungin virkamiehet ja vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmän jäsenet Mikko Ojanen ja Pekka Tikka sekä Etelä-Karjalan Näkövammaiset Ry:n edustaja Tero Tuomainen tekivät yhteisen katselmuksen koskien kaupungin liikennevaloja. 1. Näkövammaisen liikkuminen kaupungilla Mikko Ojanen ja Tero Tuomainen sekä Pekka Tikka kertoivat näkövammaisten sekä muiden vammaisten kannalta oleellisista seikoista koskien liikennevaloja ja turvallista kadun ylittämistä: - Liian hiljainen opastusääni suhteessa ympäristön ääniin koetaan ongelmallisena. Lisäksi hankalaksi koetaan, kun äänimerkkinä käytetään erilaista ääntä eri risteyksissä. - On myös kohteita, joissa opastusääni kuuluu eri voimakkuudella eri puolella tietä tai ääniopastus toimii vain toiseen suuntaan katua ylitettäessä, esim. Iso Apu palvelukeskuksen ja Peltolan koulun luona. Matkakeskukselta keskustaan päin tullessa R- Kioskin kohdilla ääniopastus puuttuu kokonaan. - Myös vuodenaika vaikuttaa äänen kuuluvuuteen; paksusti lehtiä maassa tai räntäkerros heikentävät äänen kuuluvuutta. Lisäksi kerrottiin muista liikkumiseen vaikuttavista asioista: suojatien kohdalla jalkakäytävän reunassa oleva parin sentin korotus sekä opastenastat kertovat näkövammaiselle käyttäjälle suojatien alkamisen/päättymisen. Myös esimerkiksi tien reuna tai jalkakäytävän ja pyörätien erottaminen toisistaan onnistuu parhaiten, kun käytetään pinnaltaan erilaista materiaalia. - Halutun paikan löytäminen ääniopastein sekä eri materiaalein merkatuin tien pinnoin on tärkeä asia.

11 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Näkövammaiset liikkuvat siellä, missä muutkin ihmiset. Ei ole olemassa yhtä ainutta reittiä, jota käytetään. Lisäksi kaupungissa tehtävät rakennustyöt muuttavat reittejä usein. Tärkeimpiä saavutettavia kohteita ovat julkiset rakennukset, kauppakeskukset, matkustuspalvelupisteet sekä muut palvelut. 2. Lähiympäristön liikennevalot sekä suojatiet Käytiin yhdessä tutustumassa lähimpiin liikennevaloihin sekä suojateihin ja todettiin niiden puutteet sekä onnistuneet ratkaisut. Äänen voimakkuus oli ympäristöönsä sopiva. Valtakadun ja Snellmaninkadun risteyksessä oli liikennevalotolppa, jossa ei ollut merkkiä, kumman kadun liikennevaloa ääniopaste koskee. Taipalsaarentien ylityksen valotolppa on kääntynyt, joten painonappilaatikon opastenuoli ohjaa noin 40 astetta suojatieltä ohi. Junaradan ylityksessä puomit ohjaavat kevyttä liikennettä vain toiseen suuntaan mennessä. 3. Kaupungin liikennevalojen tilanne Terho Tiainen sekä Timo Kalevirta kertoivat kaupungin liikennevalotilanteesta. - Liikennevaloja on kaupungissa eri-ikäisiä, valoja on huollettu ja mikrofoneja puhdistettu, millä on vaikutusta myös äänen voimakkuuteen. - Valojen uusiminen ja äänen yhtenäistäminen on aloitettu keskusta-alueella ja se jatkunee vielä 2-3 vuotta. - Opasteääni tulee olemaan piipitys/ naksutus. Uutta, Helsingissä testattua, vihellyksen kaltaista ääntä ei liikennevaloasetus salli. - Opasteäänen voimakkuus säätyy taustamelun mukaan. Jotkut asukkaat ovat valittaneet tiettyjen valojen liian kovasta äänestä, voimakkuutta on laskettu. - Vikatilanteesta ei automaattista ilmoitusta mene, kaupungin nettisivujen kautta voi lähettää palautetta, myös Terho Tiaiselle sekä tiemestareille voi soittaa ongelmatilanteissa. Tekstiviestiilmoitusjärjestelmä ei täysin toimi, ei käytössä Lappeenrannassa.

12 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Opasteääni sijaitsee nyt 1,20m korkeudella. Mahdollista myös nostaa myös 3,20 /3,30 m korkeuteen. 4. Tehtävät toimenpiteet - Mainitut kohteet käydään läpi ja korjataan heti, jos on korjattavissa. - Painonapit lisätään, mikäli on tarvetta. - Opasteääni sijaitsee sopivalla korkeudella, ei tarvetta nostaa ylös. - Junaradan puomitus kuuluu VR:lle. - Äänet kuuluvat kaupunkiympäristöön. Liian kova merkkiääni on turvallisuuden kannalta pienempi paha kuin liian hiljainen. Jatkossa seurantapalaveri 2 kertaa vuodessa. Kokouksessa kuullaan paikalla olleiden Pekka Tikan ja Mikko Ojasen kommentit katselmuksesta. (PH) Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

13 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Aloite Williparkki Oy:n omistamiin pysäköintitaloihin automaattinen rekisterinumeron tunnistuslaite Edellisessä kokouksessa todettiin kohdassa esteettömyystyöryhmän kuulumiset, että on tehty aloite: Williparkki Oy.n omistamiin pysäköintitaloihin automaattinen rekisterinumeron tunnistuslaite. Aloitteen sisältö on seuraava: Maksulliset yksityiset pysäköintitalot aiheuttavat kohtuutonta haittaa toimintarajoitteisille Lappeenrannassa kaupunkikeskustan suunnittelu on yhä enenevissä määrin siirtänyt ns. maanpäällisiä julkisia pysäköintipaikkoja yksityisiin maanalla sijaitseviin pysäköintitaloihin. Tämä aiheuttaa kohtuutonta haittaa toimintarajoitteisille Inva - pysäköintiluvan haltijoille seuraavin perusteluin: Toimintarajoitteinen ei pysty samassa ajassa suoriutumaan asioista kuten ns. terve ihminen. Hänelle menee asioiden toimittamiseen vammasta riippuen enemmän aikaa ja tästä taas aiheutuu normaalia kalliimpi pysäköintimaksu. Joten perustelu, että tasapuolisuuden vuoksi kaikilta veloitetaan pysäköintimaksu, ei ole tasapuolinen toimintarajoitteista kohtaan. Maanalaisen tai minkä tahansa portilla suljetun pysäköintitalon lippuautomaatilla toimiminen ei ole toimintarajoitteiselle helppoa, joillekin jopa mahdotonta. Toimintarajoitteinen kokee fyysisesti hankalaksi, vammasta riippuen, kurottautua ottamaan lippuautomaatilta sisään mennessä lippua ja vastaavasti ulos mennessä syöttämään lippuautomaattiin lippua.

14 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Julkisen palvelun pitää olla esteetöntä ja myös pääsy julkisen palvelun ääreen. Inva -pysäköintiluvan haltijan tulee päästä myös Lappeenrannassa esimerkiksi pankkeihin, kirjastoon, kaupunginteatteriin tai keskussairaalaan. Näiden parkkipaikat sijaitsevat yksityisissä pysäköintitaloissa. Tässä tulee huomioida myös se asia, että yksityiset julkiset palvelut ovat saman lain alaisia kuin julkiset palvelut. (esim. kaupat) Lappeenrannan kaupungin esteettömyystyöryhmä tämän aloitteen kautta esittää Williparkki Oy:n omistajalle, Lappeenrannan kaupungille seuraavaa: Williparkki Oy:n omistamiin pysäköintitaloihin asennetaan automaattinen rekisterinumeron tunnistuslaite Inva - pysäköintiluvalla liikkuvien maksutonta pysäköintiä ja esteetöntä kulkua varten. Edellä mainittu toimenpide on teknisesti toteutettavissa. Kokouksessa kuullaan tilannepäivitys tehtyyn aloitteeseen.(ph) Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi kokouksessa kuultu vastine aloitteeseen. Todettiin vastineessa olevan puutteita. Päätettiin, että esteettömyystyöryhmä tekee annettuun vastaukseen vastineen.

15 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Lausunto Lappeenrannan kesäteatterin äänentoistosta ja siihen liitettävästä induktiosilmukasta Käsittelyhistoria Vammaisneuvosto Aiempi käsittely: Vammaisneuvosto 15 Lappeenrannan kaupungin kesäteatterista puuttuu äänentoistolaitteet ja induktiosilmukka. Kesäteatterin nettisivuilla ilmoitetaan kesäteatterin olevan esteetön. Todettakoon, että kaikilta osin kesäteatteri ei ole esteetön eli ei kuulemisen osalta. Esteettömyystyöryhmän jäsen Pekka Tikka, Etelä-Saimaan kuulo ry:n varapuheenjohtaja on ottanut asian esille tähän kokoukseen. Lappeenrannan kaupungin käyttöteknikko Teemu Myyryläinen totesi asiasta seuraavasti: Kesäteatterin toiminta on kokonaan ulkoistettu. Kaupungin puolesta kesäteatterissa ei ole tekniikkaa. Induktiosilmukka on rakennusmääräysten mukaan oltava julkisessa tilassa, jossa on kiinteä äänentoisto. Kesäteatterilla ei tämän tiedon mukaan ole kiinteää äänentoistoa. Jos kesäteatteriin halutaan tehdä induktiosilmukka, niin se voitaisiin toteuttaa ns. yleismikki toiminnolla. Siihen voidaan tehdä optio sille, että silmukkaan saadaan liitettyä vierailevan ryhmän mikseri ja sitä kautta mahdolliset näyttelijöiden mikrofonit. Todettakoon, että yleismikin käyttöönotto on teknisesti mahdollista. Se ei ole tosin lähellekään yhtä hyvä kuin näyttelijöiden lähimikrofoneista saatu ääni. Varmuutta ei ole, kuinka paljon tämän yleismikin kautta toimiva induktiosilmukka auttaisi kuulokojetta käyttävää henkilöä. Jos yleismikki otettaisiin käyttöön, niin siihen pitäisi valita erittäin suuntaava mikrofoni ja siinä pitää olla hyvä tuulisuoja. Ja tietysti mikrofoni pitäisi saada mahdollisimman lähelle lavaa ja ylös, jotta

16 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ yleisöstä tulevat häiriöäänet jäisivät mahdollisimman vähäisiksi.(ph) Keskustellaan asiasta. Päätetään toimenpiteistä. Merkittiin tiedoksi. Päätettiin tehdä lausunto asiasta. Tämän kokouksen käsittely: Vammaisneuvoston kokouksessa käsiteltiin asiaa ensimmäistä kertaa: Esteettömyystyöryhmän nimissä lähetettiin lausunto: Vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmä esittää parhaimpana ratkaisuna, huolimatta kesäteatteri-toiminnan ulkoistamisesta, että kaupunki vastaisi kesäteatterin äänitekniikasta kokonaisuudessaan. Esteettömyystyöryhmä esittää, jos mahdollista, tuleviin sopimuksiin kirjattavaksi seuraavasti: Kesäteatteria käyttävät eri toimijat tuovat esityksiinsä omat äänentoistolaitteet, kaupunki rakentaa induktiosilmukan koko katsomon alueelle ja kytkee sen toimijoiden laitteistoon yhteensopivaksi. Jos näytelmissä on orkesteri tai musiikki-instrumentteja, niin voidaan käyttää yleismikrofoneja, vaihtoehtoisesti kohdemikrofoneja apuna, saadakseen musiikki kuultavaksi myös kuulolaitteen omaavalle henkilölle. Näillä toimenpiteillä saavutetaan kesäteatterille lisäarvoa niin käyttäjille kuin toimijoillekin, saavutetaan markkinoitu esteetön kesäteatteri status ja lopputuloksena on tyytyväinen maksanut

17 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ asiakas ja hyvää palautetta saanut teatteriesitys ja esteetöntä ympäristöä edistänyt kaupunki. Esityslistaa tehdessä ei oltu vielä saatu vastausta lausuntoon. (PH) Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi kokouksessa kuultu vastaus. Keskusteltiin ja päätettiin tehdä asiasta investointiesitys Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimelle.

18 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Lappeenrannan keskustataajaman LE -paikkojen kartoitus - tilannekatsaus Käsittelyhistoria Vammaisneuvosto Aiempi käsittely: Vammaisneuvosto 26 Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmä antoi lausunnon pyynnöstä Lappeenrannan ydinkeskustan sekä Lappeenrannan julkisten palveluiden, toimintojen ja pysäköintialueiden LE -paikkojen kartoitus. Lausunnon lopussa esteettömyystyöryhmä esittää seuraavasti: Esteettömyystyöryhmä esittää tämän raportin kohdalla, että käydään yhteisessä palaverissa kaupungininsinöörin ja esteettömyystyöryhmän edustajien kanssa läpi ne kohteet, jotka eivät kuulu Kadut ja Ympäristölle vaan esteettömyystyöryhmä voisi lähestyä asiallisesti muiden kohteiden omistajia ja hallinnoijia. Palaveria esitetään koolle maaliskuun loppuun mennessä. Rakennusvalvonta tulee osallistaa toimenpiteisiin koskien LE - paikkoja muiden toimijoiden osalta. Tämä ohjaus kuulunee Elinkeino ja kaupunkikehitystoimialan johtoon. Lappeenrannan kaupungin Elinkeino- ja kaupunkikehityksen Kadut ja Ympäristö toimiala ei ole ottanut yhteyttä vielä tähän mennessä annetun lausunnon tai tekeillä olevan LE-paikkojen päivityksen / korjausten suhteen. (PH) Puheenjohtajan esitys Merkitään tiedoksi. Keskustellaan mahdollisista toimenpiteistä. Merkittiin tiedoksi. Kaupunki on luvannut kesän aikana tehdä jo jotain toimenpiteitä. Kokous pidetään elokuun lopulla.

19 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Tämän kokouksen käsittely: Lappeenrannan kaupungin Elinvoima ja kaupunkikehitys toimialan Kadut ja Ympäristö ei ole vielä kutsunut palaveria aiheesta koolle. Kokouksessa kuullan mahdollinen päivitys aiheeseen.(ph) Merkitään tiedoksi. Lappeenrannan kaupungin Elinvoima ja kaupunkikehitys - toimialan Kadut ja Ympäristö on nyt luvannut pikaisesti kutsua palaveriin aiheesta koolle. Merkittiin tiedoksi.

20 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Keskustaajaman osayleiskaava 2030 eteläinen osa-alue vaihe 3 Vammaisneuvosto on saanut lausuntopyynnön aiheesta Keskustaajaman osayleiskaava 2030 eteläinen osa-alue vaihe 3. Lausunto on annettava mennessä. Vammaisneuvosto on antanut lausunnon vaiheesta 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Asiaa käsitelty kokouksessa : w/18634 Aineisto liittyen vaiheeseen 3: a106-6d0c Lappeenrannan Kaupunkisuunnittelu valmistelee keskustaajaman osayleiskaavan Eteläisen osaalueen vaiheiden 2 ja 3 osayleisyleiskaavoja. Vaiheiden 2 ja 3 osayleiskaavoituksesta on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelmat, jotka olivat nähtävillä kommenttien keräämistä ja lausuntojen antamista varten välisenä aikana. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma pidetään nähtävillä alkaen kaavan laadinnan ajan. Alustavista kaavaluonnoksista järjestetään asukastilaisuus syksyllä Alueiden kaavaluonnokset tulevat nähtäville loppuvuodesta Päätetään annettavasta lausunnosta vaiheeseen 3. Päätettiin, että työvaliokunta antaa vaiheesta 3 lausunnon.

21 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Esteettömyystyöryhmän kuulumiset Vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmä on kokoontunut vuoden aikana jo kahdesti. Edellinen kokous oli Elokuun kokous siirtyy syyskuulle. Toimintasuunnitelman mukaa syyskuun kokouksen jälkeen pidetään vielä kokous marraskuussa Esityslistalla aikaisemmissa kohdissa on ollut esteettömyystyöryhmän toimintaa kesän ja tulevan syksyn aikana. (PH) Merkitään tiedoksi. Keskustellaan kokouksessa esiin tulevista esteettömyysasioista ja tarvittaessa ohjeistetaan esteettömyystyöryhmä toimenpiteisiin. Merkittiin tiedoksi. Seuraava esteettömyystyöryhmän kokous on klo alkaen.

22 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Muut asiat Muut kokouksessa esiin tulevat asiat. Merkitään tiedoksi. Päätetään mahdolliset toimenpiteet. Merkittiin tiedoksi. KH päätöksellä muun muassa vammaisneuvostolta pyydetään lausuntoa joukkoliikennepoliittiseen ohjelmaan annetaan lausunto mennessä. Merkittiin tiedoksi. Seuraava maakunnallinen vanhus- ja vammaisneuvostojen kokous pidetään to klo Etelä- Karjalan maakuntaliitossa. Vammaisneuvostosta osallistuvat puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Todettiin vammaisneuvoston budjetti -tilanne. Tilanne näyttää loppuvuoden osalta, niin että jäljellä toimintaan on noin euroa.

23 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 4/ Seuraava kokous Toimintasuunnitelman mukaan seuraava ja vuoden viimeinen kokous pidetään 12/2018. Päätetään seuraavan kokouksen ajankohta. Seuraava kokous pidetään vk ti , klo 13:30.

Neuvotteluhuone Willimies, kaupungintalon 02. krs

Neuvotteluhuone Willimies, kaupungintalon 02. krs LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2018 1 AIKA 5.9.2018 klo 14:30 PAIKKA Neuvotteluhuone Willimies, kaupungintalon 02. krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA klo 14:00 15:00 PAIKKA Kaupungintalo, Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

AIKA klo 14:30-16:18 PAIKKA Willimies-kabinetti, kaupungintalon 02. krs, Villimiehenkatu 1

AIKA klo 14:30-16:18 PAIKKA Willimies-kabinetti, kaupungintalon 02. krs, Villimiehenkatu 1 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 AIKA 12.4.2018 klo 14:30-16:18 PAIKKA Willimies-kabinetti, kaupungintalon 02. krs, Villimiehenkatu 1 Päätöksentekijät Nimi Tehtävä Lisätieto Karhu Jari Jäsen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus/valtuusto valitsi Lappeenrannan vammaisneuvostoon seuraavat henkilöt: Vammaisneuvosto

Kaupunginhallitus/valtuusto valitsi Lappeenrannan vammaisneuvostoon seuraavat henkilöt: Vammaisneuvosto Toimintakertomus 1 (5) 2018 Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto Toimintakertomus vuodelta 2018 Vammaisneuvoston kokoonpano Lappeenrannan kaupunginhallitus on vahvistanut kokouksessaan 12.6.2017 Lappeenrannan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3 / 2018 1 AIKA klo 14:30 16:30 PAIKKA Kaupungintalo, Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Aloitteessa on kyse maksuttoman pysäköinnin järjestämisestä Williparkki Oy:n omistamiin pysäköintitaloihin inva-pysäköintiluvan omaaville.

Aloitteessa on kyse maksuttoman pysäköinnin järjestämisestä Williparkki Oy:n omistamiin pysäköintitaloihin inva-pysäköintiluvan omaaville. VASTINE VASTAUKSEEN 18.10.2018 1 (5) VAMMAISNEUVOSTON ESTEETTÖMYYSTYÖRYHMAN VASTINE WILLIPARKKI OY:N ANTAMAAN VASTAUKSEEN 18.10.2018 Jakelu: Kirjaamo, Lappeenrannan kaupunki / kirjaamo@lappeenranta.fi

Lisätiedot

AIKA klo 14:30-16:00 PAIKKA Iso-kabinetti, kaupungintalon 1. krs, Villimiehenkatu 1

AIKA klo 14:30-16:00 PAIKKA Iso-kabinetti, kaupungintalon 1. krs, Villimiehenkatu 1 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 AIKA 14.6.2018 klo 14:30-16:00 PAIKKA Iso-kabinetti, kaupungintalon 1. krs, Villimiehenkatu 1 Päätöksentekijät Nimi Tehtävä Lisätieto Karhu Jari Jäsen Luottamushenkilö

Lisätiedot

AIKA klo 14:00-15:35 Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

AIKA klo 14:00-15:35 Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta Lappeenrannan kaupunki PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 AIKA 18.1.2018 klo 14:00-15:35 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Päätöksentekijät Nimi Tehtävä

Lisätiedot

AIKA klo 15:00-16:55 Loma- ja kokoushotelli Marjola, Mikonsaarentie 15, Lappeenranta

AIKA klo 15:00-16:55 Loma- ja kokoushotelli Marjola, Mikonsaarentie 15, Lappeenranta Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 AIKA 2.5.2019 klo 15:00-16:55 PAIKKA Loma- ja kokoushotelli Marjola, Mikonsaarentie 15, Lappeenranta Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Petri Backman

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 1/ Vammaisneuvosto Julkinen Varsinainen kokous

Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 1/ Vammaisneuvosto Julkinen Varsinainen kokous Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 AIKA 21.2.2019 klo 15:00-17:10 PAIKKA Kaupungintalo, nh Venla, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Karhu Jari Jäsen Pykäläinen

Lisätiedot

Vammaisneuvoston nimeäminen ja vammaisneuvoston toimintasäännön vahvistaminen

Vammaisneuvoston nimeäminen ja vammaisneuvoston toimintasäännön vahvistaminen Kaupunginhallitus 350 12.06.2017 Vammaisneuvoston 2017 2021 nimeäminen ja vammaisneuvoston toimintasäännön vahvistaminen 664/00.00.01.06/2017 KH 350 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA klo 15:00 16:30 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone VENLA, 1.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-10 Kokouksen

Lisätiedot

Lappeen Ruustinna, Kaukaankatu 2, Lappeenranta

Lappeen Ruustinna, Kaukaankatu 2, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/2018 1 AIKA 11.12.2018 klo 13:30 PAIKKA Lappeen Ruustinna, Kaukaankatu 2, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA Ke klo 17:30 19:00 PAIKKA Voisalmen koulu, lasiluokka Voisalmentie 19, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA 25.1.2018 klo 17:00 18:30 PAIKKA Joutseno -talo, yläkerta, hallituksen huone Keskuskatu 4, Joutseno KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Kaupungintalo, neuvotteluhuone Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Kaupungintalo, neuvotteluhuone Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2017 1 AIKA klo 15:00 16:50 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 24.01.2017 klo 15:00 16:30 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro

Lisätiedot

Marja Pajari-Korhonen, kirjoitustulkki Arja Purtilo, kirjoitustulkki

Marja Pajari-Korhonen, kirjoitustulkki Arja Purtilo, kirjoitustulkki Kokous Vammaisneuvoston kokous 1/2018 Aika, paikka Tiistaina 23.1.2018 kello 16.00-17.50 Imatran kaupungintalo, kokoustila Imatrankoski, h 308 Osallistujat Heikki Luukkanen, puheenjohtaja Helena Roiha,

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Vammaisneuvosto AIKA 16.03.2017 kello 15:00-16:15 PAIKKA Pääterveysasema, II kerroksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Vanhusneuvoston nimeäminen ja vanhusneuvoston toimintasäännön vahvistaminen

Vanhusneuvoston nimeäminen ja vanhusneuvoston toimintasäännön vahvistaminen Kaupunginhallitus 351 12.06.2017 Kaupunginvaltuusto 100 04.09.2017 Vanhusneuvoston 2017 2021 nimeäminen ja vanhusneuvoston toimintasäännön vahvistaminen 665/00.00.01.06/2017 KH 351 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ AIKA klo 10:00. Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ AIKA klo 10:00. Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 30.1.2018 klo 10:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 18.1.2018 klo 14:00 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 16/2018 1 AIKA 13.12.2018 klo 17:00-18:12 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (12 ) Vammaisneuvosto 14.10.2015 AIKA 14.10.2015 klo 09:00-10:35 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 10 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Pöytäkirjan tarkastaja Luottamushenkilö Arvela Eeva. Jäsen Luottamushenkilö Munnukka Riitta

Nimi Tehtävä Lisätieto Pöytäkirjan tarkastaja Luottamushenkilö Arvela Eeva. Jäsen Luottamushenkilö Munnukka Riitta Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 AIKA 30.1.2018 klo 10:00-11:30 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs Päätöksentekijät Nimi Tehtävä Lisätieto Vanhanen Nyky Pöytäkirjan tarkastaja Luottamushenkilö

Lisätiedot

AIKA klo 10:00-11:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen sali, 4. krs, Villimiehenkatu 1. Nimi Tehtävä Lisätieto Arvela Eeva. Jäsen.

AIKA klo 10:00-11:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen sali, 4. krs, Villimiehenkatu 1. Nimi Tehtävä Lisätieto Arvela Eeva. Jäsen. Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 AIKA 22.3.2018 klo 10:00-11:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen sali, 4. krs, Villimiehenkatu 1 Päätöksentekijät Nimi Tehtävä Lisätieto Vanhanen Nyky Poistui klo Luottamushenkilö

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4 1 Kokouskutsu 4/2018 Aika klo 13:00-13:37 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino 3 krs. Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus 4 3 Kainuu sote- ja maakuntauudistus/osallisuuden

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 4/ (8) Vammaisneuvosto Aika , klo 16:03-17:40. Käsitellyt asiat

Tuusulan kunta Pöytäkirja 4/ (8) Vammaisneuvosto Aika , klo 16:03-17:40. Käsitellyt asiat Tuusulan kunta Pöytäkirja 4/2018 1 (8) Aika 11.04.2018, klo 16:03-17:40 Paikka Martta Maria Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus 25 HSL- infoa 26 Sote-asiat

Lisätiedot

Perjantai Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs

Perjantai Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs Perjantai 12.10.2018 12.00 14.00 Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs läsnä: Tornion Invalidit ry. Raimo Toratti Lapin Näkövammaiset ry., Soile Järvirova Tornion kerho Tornion kaupunginhallitus

Lisätiedot

KAJAANIN VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS klo kaupungintalo Kekkonen (3. krs.)

KAJAANIN VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS klo kaupungintalo Kekkonen (3. krs.) KAJAANIN VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS klo 13.00 kaupungintalo Kekkonen (3. krs.) Kokouksessa asiantuntijoina ovat paikalla rakennusinsinööri Markus Hämäläinen (taidemuseon esteettömyys) kehityspäällikkö Tuula

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunginteatterin puutteita esteettömyysnäkökulmasta

Lappeenrannan kaupunginteatterin puutteita esteettömyysnäkökulmasta Vastine 8.11.2016 1 (6) Lappeenrannan kaupunginteatterin puutteita esteettömyysnäkökulmasta Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmän vastine Lappeenrannan Teatterikiinteistö Oy:n

Lisätiedot

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite Asiointi- ja virkistysmatkat Hakeminen Vaikeavammaisten kuljetuspalvelua voi hakea henkilö, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka ei vammansa tai sairautensa

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA klo 14:00 16:15 PAIKKA Kaupungintalo, Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu www.eksote.fi Asiointi- ja virkistysmatkat Hakeminen Vaikeavammaisten kuljetuspalvelua voi hakea henkilö, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Vanhus- ja vammaisneuvosto AIKA 20.02.2019 klo 15:04-16:12 PAIKKA Messi KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 4 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, Mikkeli

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 4 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, Mikkeli Kokoustiedot Aika tiistai klo 16.30 18.30 Paikka Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA 6.9.2018 klo 17:30 19:10 PAIKKA Lappeenrannan Upseerikerho, Upseeritie 2, 53900 Lappeenranta Tykistöpäässä, yläkerrassa sijaitseva, Maasotakoulun kabinetti

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 1 AIKA klo 15:00 17:10 PAIKKA Kaupungintalo, VENLA, 1.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VAMN 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 9 VAMN 9 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 9

VAMN 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 9 VAMN 9 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 9 2/2017 15.5.2017 Asiat VAMN 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 9 VAMN 9 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 9 VAMN 10 VAMMAISNEUVOSTOJEN LAKISÄÄTEISYYS 1.6.2017 LÄHTIEN 10 VAMN 11 VAMMAISNEUVOSTON UUDET

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4. 3 Vammaisneuvoston vaikuttaminen kaupunkistrategian päivitykseen 5

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4. 3 Vammaisneuvoston vaikuttaminen kaupunkistrategian päivitykseen 5 1 Kokouskutsu 2/2018 Aika klo 13:00 14:03 Paikka Kaupungintalo, ravintola Kajateria Messenius Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus 4 3 n vaikuttaminen

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Vammaisneuvosto AIKA 17:00-19:45. PAIKKA Perusturvan kokoustila, Terraario Kuruntie 10

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Vammaisneuvosto AIKA 17:00-19:45. PAIKKA Perusturvan kokoustila, Terraario Kuruntie 10 YLÖJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Vammaisneuvosto 27.11.2018 AIKA 17:00-19:45 PAIKKA Perusturvan kokoustila, Terraario Kuruntie 10 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.09.2017 klo 13:00-15:40 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite 2016

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite 2016 www.eksote.fi Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite 2016 Asiointi- ja virkistysmatkat Hakeminen Vaikeavammaisten kuljetuspalvelua voi hakea henkilö, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Vammaisneuvosto 07.04.2016 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 7 Monipalvelukeskuksen johtaja Carita Turusen puheenvuoro 4 8 Tilakeskuksen päällikkö Markku Iivanaisen puheenvuoro

Lisätiedot

Vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen ja vammaisneuvoston 2013-2016 nimeäminen

Vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen ja vammaisneuvoston 2013-2016 nimeäminen Vammaisneuvosto 4 31.01.2013 Kaupunginhallitus 90 11.02.2013 Kaupunginvaltuusto 34 18.02.2013 Vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen ja vammaisneuvoston 2013-2016 nimeäminen 202/00.00.01.06/2013

Lisätiedot

Vanhusneuvosto

Vanhusneuvosto Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 2/2018 12 Vanhusneuvosto 16.05.2018 Aika 16.05.2018 klo 14:00-15:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA. Maanantai Kaupungintalo, valtuustosali. Länsi-Pohjan AVH-yhdistys ry.

VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA. Maanantai Kaupungintalo, valtuustosali. Länsi-Pohjan AVH-yhdistys ry. VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA Maanantai 28.8.2017 13.00 15.30 Kaupungintalo, valtuustosali Läsnä: Tornion Invalidit ry. Lapin Näkövammaiset ry., Tornion kerho Tornion seurakunta Liikuntatoimi Tornion Reuma

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/ ( 8) Vammaisneuvosto

Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/ ( 8) Vammaisneuvosto Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 8) Aika 10.10.2018, klo 16:00-17:04 Paikka Hyrylä n terveyskeskus 2 krs., kokoustila Martta- Maria Käsitellyt asiat 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 42 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Hyryläntie 13, terveyskeskus, 2 krs, kokoushuone Aleksis. 17 Ikäihmisten päivätoiminnan ja pesupalvelujen uudelleenjärjestely ja kuljetushankinta

Hyryläntie 13, terveyskeskus, 2 krs, kokoushuone Aleksis. 17 Ikäihmisten päivätoiminnan ja pesupalvelujen uudelleenjärjestely ja kuljetushankinta Tuusulan kunta Pöytäkirja 3/2018 1 (9) Aika 26.03.2018, klo 10:01-12:37 Paikka Hyryläntie 13, terveyskeskus, 2 krs, kokoushuone Aleksis Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2017 1, AIKA klo 18:00 20:30 PAIKKA Myllymäen koulu Hiessillankatu 11, 53550 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus ja toiminnan esittely 2

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017. Vammaisneuvosto

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017. Vammaisneuvosto Vammaisneuvosto 25.10.2017 1 Aika 25.10.2017 kello 16:00-17:30 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Läsnä Kokkonen Tanja puheenjohtaja Kaakkois-Suomen Lihastautiyhd. Kokkonen Jorma varapuheenjohtaja

Lisätiedot

24.2.2009 VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3

24.2.2009 VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3 1/2009 24.2.2009 Asiat VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3 VAMN 4 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

14.3.2013 VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3

14.3.2013 VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3 1/2013 14.3.2013 Asiat VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3 VAMN 4 VAMN 5 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA

Lisätiedot

Aika klo 18:00-21:10 Oulunkylän kirkko, Teinintie 10, 2.krs, rippikoulusali

Aika klo 18:00-21:10 Oulunkylän kirkko, Teinintie 10, 2.krs, rippikoulusali Oulunkylän seurakunnan seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA Aika 11.04.2016 klo 18:00-21:10 Paikka Oulunkylän kirkko, Teinintie 10, 2.krs, rippikoulusali Saapuvilla olleet jäsenet Anne Lindell, puheenjohtaja

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Tiistai 6.11.2018 klo 9.15 10.21 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Vanhusneuvosto Kokousaika 16.01.2017 klo 14:00-15:35 Kokouspaikka Parikkalan terveysaseman kokoushuone Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pispanlinnan palvelukeskus, Simolankatu 4B, 2. krs. 4 Henkilökuljetukset tulevaisuudessa -seminaariin osallistuminen

Pispanlinnan palvelukeskus, Simolankatu 4B, 2. krs. 4 Henkilökuljetukset tulevaisuudessa -seminaariin osallistuminen Tampere Pöytäkirja 1/2016 1 (13) Aika 22.09.2016, klo 14:00-15:40 Paikka Pispanlinnan palvelukeskus, Simolankatu 4B, 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen. Kaijansinkko Leena. Nousiainen Satu Papinniemi Markku Pulkkinen Tiina Räsänen Erkki Seppälä Tarja

Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen. Kaijansinkko Leena. Nousiainen Satu Papinniemi Markku Pulkkinen Tiina Räsänen Erkki Seppälä Tarja LAPPEENRANNAN TOIMITILAT OY KOKOUSTIEDOT PÖYTÄKIRJA NRO 5/2018 1 Aika Torstai klo 17:00 19:53 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen OSALLISTUJAT Iitiä Markus Ruokoniemi Kimmo Arminen

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4. 3 Kajaanin Älykäs elinkaarikortteli hanke 5

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4. 3 Kajaanin Älykäs elinkaarikortteli hanke 5 1 Kokouskutsu 3/2019 Aika klo 15:00 16:09 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Lönnrot 3 krs. Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus 4 3 Kajaanin Älykäs elinkaarikortteli

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) Tarkastuslautakunta TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 10.00 11.20. Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 Vanhusneuvosto 30.11.2018 Aika 30.11.2018 klo 12:00-13:35 Paikka Kuntoutuskeskus Kankaanpää, Aurinkokabinetti Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 (12 ) Vammaisneuvosto 13.12.2018 AIKA 13.12.2018 klo 09:00-10:10 PAIKKA Kaupungintalo kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus 3 29 Laillisuus ja

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Vammaisneuvosto Ravintola Musta Kissa, Valtakatu 13, Valkeakoski

VALKEAKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Vammaisneuvosto Ravintola Musta Kissa, Valtakatu 13, Valkeakoski Kokousaika 13.12.2016 klo 13:47 15:15 Kokouspaikka Läsnä Poissa Ravintola Musta Kissa, Valtakatu 13, 37600 Valkeakoski Marenk Marianne, puheenjohtaja Seppälä Aila, varapuheenjohtaja Innala Irma, jäsen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Vammaisneuvosto Aika 17.01.2019 klo 14:00-16:01 Paikka Tornikabinetti, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri Pöytäkirja sivu 1(5) nro 2/2017 Elin: Vähemmistökielinen lautakunta Aika: 21.11.2017, klo 13.00 14.30 Paikka: Vaasan keskussairaala, X-talon 6. kerroksen kokoushuone Päätöksentekijät Läsnäolijat: Holm

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 Vammaisneuvosto 12.10.2017 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 16 Sosiaali- ja terveysjohtaja Erja Pentin puheenvuoro 4 17 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen 6 18 Muut

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Pöytäkirjan tarkastaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Pöytäkirjan tarkastaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 13/2018 1 AIKA 16.10.2018 klo 17:00-19:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA Ti klo 17:30 18:53 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA neuvottelutila Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA neuvottelutila Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA 5.2.2018 klo 17:30 19:20 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA neuvottelutila Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi Markku Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi Markku Jäsen Lappeenranta Free Zone Oy Ltd:n hallitus Pöytäkirja 9/2018 1 AIKA 16.10.2018 klo 17:00-19:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 96 Nuorisovaltuuston kokous AIKA 8.2.2016 Klo 16.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 98 2 KOKOUKSEN AVAUS... 98 3 PUHEENJOHTAJAN JA

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Vammaisneuvosto LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Vammaisneuvosto LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 9 Vammaisneuvosto 30.09.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 7 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 11 8 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 12 9 TUTUSTUMINEN HÄMEENKYRÖN

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 2/2019 1 AIKA 21.2.2019 klo 17:04-18:53 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Hooman

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Hooman Ari Jäsen. Ruotsalainen Ulla Kokoussihteeri Papinniemi Markku Pöytäkirjan tarkastaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Hooman Ari Jäsen. Ruotsalainen Ulla Kokoussihteeri Papinniemi Markku Pöytäkirjan tarkastaja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy:n hallituspöytäkirja 1/2019 1 AIKA 21.2.2019 klo 17:04-18:53 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Hooman Ari Jäsen Arminen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/ ( 9) Tarkastuslautakunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/ ( 9) Tarkastuslautakunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/2018 1 ( 9) Aika 25.10.2018, klo 18:00-20:40 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, Herman - kokoustila Käsitellyt asiat 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 49 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 Aika 25.11.2014 klo 15:10 17:30 Paikka Kylmälahden leirikeskus Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 34 35 36 37 38 39 Kaupungin talouskatsaus 1.1. 31.10.2014 Kaupungin

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / 2017 1 AIKA 19.1.2017 klo 18:00 - PAIKKA Myllymäen koulu Hiessillankatu 11, 53 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus ja toiminnan esittely 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS Aika: 12.12.2018 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 4

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Vammaisneuvosto 21.03.2016 AIKA 21.03.2016 klo 18:00-19:06 PAIKKA Helmirannan kokoustila, Helminkuja 3, 62200 Kauhava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Valtakunnallisen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.9.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/ (14) Vammaisneuvosto Aika , klo 16:07-18:08. Kokoustila Martta-Maria.

Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/ (14) Vammaisneuvosto Aika , klo 16:07-18:08. Kokoustila Martta-Maria. Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 16:07-18:08 Paikka Kokoustila Martta-Maria Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaaminen 41 Kokouksen läsnäolijat 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS Aika: 09.10.2018 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 4

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Tarkastuslautakunta 16.09.2014 AIKA 16.09.2014 klo 16:00-20:21 PAIKKA KPMG:n toimitilat, Isokatu 32B, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / ISO KABINETTI, Lappeenrannan kaupungintalo, 1. krs, sisääntuloaula Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / ISO KABINETTI, Lappeenrannan kaupungintalo, 1. krs, sisääntuloaula Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA 23.8.2018 klo 16:30 17:35 PAIKKA ISO KABINETTI, Lappeenrannan kaupungintalo, 1. krs, sisääntuloaula Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 (9 ) Vammaisneuvosto 01.12.2014 AIKA 01.12.2014 klo 09:00-11:07 PAIKKA Keskustan palvelutalo, Sauvosaarenkatu 25 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 5 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Lahdenpohja, Lahdenpohjantie 1, Mikkeli

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 5 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Lahdenpohja, Lahdenpohjantie 1, Mikkeli Kokoustiedot Aika torstai klo 16.00 17.45 Paikka Lahdenpohja, Lahdenpohjantie 1, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 (9 ) Vammaisneuvosto 10.04.2019 AIKA 10.04.2019 klo 09:00-10:45 PAIKKA Keskustan Palvelutalo, Sauvosaarenkatu 25 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Laillisuus

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2010 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2010 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2010 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 26.3.2010 klo 13.00 15.00 Paikka Neuvotteluhuone 201, virastotalo, Harjukatu 21 OSALLISTUJAT Kalevi Heinonen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA tiistai 27.2.2018 klo 17:30 19:00 PAIKKA Ylämaan urheilu- ja nuorisotalo Ylämaantie, Ylämaa KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Oulun kaupunki Pöytäkirja 1/2017 Maahanmuuttajaneuvosto Päivämäärä

Oulun kaupunki Pöytäkirja 1/2017 Maahanmuuttajaneuvosto Päivämäärä Aika klo 16.30-18.33 Paikka Monikulttuurikeskus Villa Victor Päätöksentekijät Jamal Awad puheenjohtaja Angela Suorsa jäsen Anna Litewka-Anttolainen jäsen Dlovan Ishaya jäsen 16.47-> Gordon Roberts Luz

Lisätiedot

Enonkosken PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 1 kappelineuvosto

Enonkosken PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 1 kappelineuvosto Enonkosken PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 1 Kokousaika 14.03.2016 klo 18.00-20.05 Paikka Enonkosken seurakuntatoimisto Läsnä x puheenjohtaja Pekka Auvinen x aluekappalainen Touko Ahokas x jäsen Heikki Kylliäinen

Lisätiedot

Paikka kaupungintalo os. Pohjolankatu 13, Kokoushuone Brahe 3. krs. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4

Paikka kaupungintalo os. Pohjolankatu 13, Kokoushuone Brahe 3. krs. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4 1 Kokouskutsu 5/2018 Aika klo 9:00-11:10 Paikka kaupungintalo os. Pohjolankatu 13, Kokoushuone Brahe 3. krs. Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus 4 3

Lisätiedot

Asialista Lounashuone, Maaherrankatu 9-11, Mikkeli

Asialista Lounashuone, Maaherrankatu 9-11, Mikkeli Kokoustiedot Aika torstai klo 16.00-17.30 Paikka Lounashuone, Maaherrankatu 9-11, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1 06.02.2018 Aika 06.02.2018, 10:00-13:55 Paikka Kuopion kampus, Medistudia luentosali MS306, Yliopistonranta 1 A Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Kaarniranta Kai

Lisätiedot

9.6.2010 VAMN 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 9 VAMN 9 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 9

9.6.2010 VAMN 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 9 VAMN 9 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 9 2/2010 9.6.2010 Asiat VAMN 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 9 VAMN 9 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 9 VAMN 10 LAUSUNNON ANTAMINEN KANGASALAN UUDEN LUKION RAKENNUSPIIRUSTUKSISTA 10 VAMN 11 VAMMAISPALVELULAIN

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2.

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. Mikkeli Pöytäkirja 5/2017 1 (9) Aika 19.12.2017, klo 16:00-18:45 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 3/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 3/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 3/2017 22 Vanhus- ja vammaisneuvosto Kokousaika 23.11.2017 klo 15:00-16:35 Kokouspaikka Parikkalan hyvinvointikeskuksen kokoushuone, Lehmuskuja 3, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4. 3 Maakunnallinen vammaisneuvosto 5

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4. 3 Maakunnallinen vammaisneuvosto 5 1 Kokouskutsu 2/2019 Aika klo 14:30 15:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Lönnrot 3 krs. Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus 4 3 Maakunnallinen vammaisneuvosto

Lisätiedot

VAMN 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 VAMN 11 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 11

VAMN 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 VAMN 11 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 11 2/2015 24.3.2015 Asiat VAMN 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 VAMN 11 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 11 VAMN 12 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2014 12 VAMN 13 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Vanhusneuvosto 05.10.2017 Aika 05.10.2017 klo 12:00-12:40 Paikka Kokoushuone Petäjä, kaupungintalo Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot