Seuratiedote 2/09 LIITE 4

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Seuratiedote 2/09 LIITE 4"

Transkriptio

1 CSA-järjestelmä Johdantoa USGAn Course Rating -järjestelmässä todetaan: USGAn Course Ratingin ja Slope Ratingin määritysten tulee vastata olosuhteita kauden aikana, jolloin suurin osa kierroksista pelataan. Kierroksia pelataan kuitenkin useasti olosuhteissa, joissa joko sää tai kentän kunto ei vastaa normaalia ja jotka kuitenkin vaikuttavat EGA tasoitusmääräysten mukaisesti pelaajan tasoitukseen. CSA-laskenta kehitettiin havainnoimaan olosuhteet, jotka poikkeavat huomattavasti normaalista ja vaikuttavat siten, että normaalin olosuhteen Rating ei enää ole oikea ja jotain tulosten säätöä pitäisi tehdä tämän korjaamiseksi. CSA-järjestelmä on tehty erittäin hyvin toimivan Competition Scratch Score (CSS) -järjestelmän pohjalta. Kyseisen järjestelmän on kehittänyt British Council of National Golf Unions ja se esiteltiin ensi kerran CSA-laskennassa pelaajien tuloksia verrataan kyseisten pelaajien odotettuihin tuloksiin normaaleissa olosuhteissa. Jos tulosten odotettu vaihtelu (variaatio) ylittää tietyt rajaarvot, tehdään pistekorjaus kaikkien pelaajien pistebogey-tuloksiin. Kyseinen pistekorjauksen suuruus ja suunta riippuu lasketun vaihtelun suuruudesta. Oletettu tulos voi vaihdella sen mukaan kuinka paljon eri tasoitusryhmäläisiä suhteessa muihin tasoitusryhmiin on kilpailussa mukana. Kun olosuhteet poikkeavat normaalista, voidaan CSA-laskennalla säätää pistebogey-tuloksia ylöspäin (+1, +2 tai +3 pistettä) tai alaspäin (-1 piste) ja kun olosuhteet ovat erittäin poikkeukselliset, voidaan tulokset julistaa vain laskukelpoisiksi (kaikille lasketaan aluksi +3 pistettä), jolloin tasoitukset eivät kenelläkään nouse. Vuoden 2009 alusta tulee CSA-laskenta suorittaa kaikissa järjestetyissä tasoituskelpoisissa kilpailuissa, joissa sitä on mahdollista sääntöjen mukaan käyttää. Yleisimmät käytön estävät syyt ovat, jos kilpailussa on vähemmän kuin 15 pelaajaa, kilpailu on 9- reikäinen tai kilpailu ei muuten ole ollut tasoituskelpoinen Mitä CSA on? CSA-järjestelmä siis korvaa vanhan käytössä olleen 10 % -säännön, joka saattoi merkitä sitä, että kilpailutulokset eivät olleet nostavia tuloksia. CSA-laskennassa pelaaja voi saada lisää pisteitä tai yhden pisteen vähemmän pelattuun pistebogey-tulokseensa. Kyseinen laskenta perustuu oletettuihin tuloksiin, joita kyseisen tasoisten pelaajien tulisi pelata normaalissa olosuhteissa tai normaalikuntoisella kentällä. Kyseinen järjestelmä voi myös antaa tulokseksi sen, että pelatut kierrokset eivät ole tasoitusta huonontavia tuloksia.

2 Mitä CSA-vaatii seuroilta? Suurin osa seuroista ei joudu itse laskemaan CSA-laskentaa kilpailukierroksen jälkeen, vaan seurojen käyttämä ohjelmisto tekee sen sitä pyydettäessä. CSA-laskennan automaattisesti tekeviä Suomessa käytettäviä ohjelmistoja ovat ainakin NexGolf ja GolfBox. Kyseiset ohjelmistot kattavat noin 90 % Suomen seuroista. Jos seuran ohjelmisto ei osaa CSA-laskentaa tehdä, tulee kilpailutoimikunnan tehdä se heti kilpailun päätyttyä. Ohjelmistot, jotka sisältävät CSA-laskentaominaisuuden, osaavat suoraan tehdä laskennan. Alla on kuvia sekä NexGolf- että GolfBox-ohjelmista ja miltä CSA-laskenta ja sen ilmoittaminen tuloksissa näyttää. Kyseisissä ohjelmistoissa laskenta hyväksytään nappia painamalla ja laskettu CSA-laskentatulos tulee automaattisesti näkymään tuloslistoissa. Yllä olevassa on laskenta suoritettu ja hyväksytty GolfBox-ohjelmistossa

3 Yllä kolme esimerkkiä NexGolfin tuloslistoista ja CSA-laskennasta Lisätietoja ohjelmien CSA-ominaisuuksista ja niiden käytöstä antaa kyseisen ohjelmiston toimittaja. FAQ 1. Q: Voiko CSA-laskennan suorittaa 9-reikäiselle kilpailulle? A: Ei 2. Q: Kaksi kilpailua samana päivänä, kaksi CSA-arvoa? A: Jos kaksi tai useampi kilpailu järjestetään samana päivänä samoilta tiimerkeiltä, lasketaan vain yksi CSA-arvo (myös, jos yksi kilpailu, jossa on eri luokkia tai tasoitusryhmiä jne.) Jos olosuhteet ovat hyvin erilaiset päivän aikana eri kilpailuilla tai kilpailu sisältää päivän aikana esimerkiksi kaksi kierrosta, niin tällöin lasketaan kaksi CSA-arvoa.

4 3. Q: Miksi CSA-arvoa ei lasketa harjoituskierroksille? A: Harjoituskierrosten tuloksien hyväksyntä eri EGA jäsenliittojen osalta vaihtelee ja useasti harjoituskierrostuloksia palautettaessa ei kyseisenä päivänä ole tarpeeksi jätetty muita harjoituskierrostuloksia, joiden perusteella CSA-arvo voitaisiin laskea. Kokemuksen mukaan pelaaja ei yleensä lähde harjoituskierrokselle, jos olosuhteet ovat epäedullisia ja jolloin CSA-laskennasta olisi jotain merkittävää hyötyä. Myös CSA-arvon laskennassa vieraspelaajien tekemien tasoituskierrosten tulosten rekisteröinnin ja hyväksikäytön mahdollisuus on erittäin vaikeasti toteutettavissa. Tässä tiedotteessa olevat tekstit ja määritelmät löytyvät pääsääntöisesti EGA:n kotisivuilta seuraavista kohdista: EGA-tasoitusjärjestelmä: Valikosta EGA Handicap System ja klikkaamalla samannimistä kirjan kuvaa tai suoraan osoitteesta: CSA-laskentaan on tullut hiukan muutoksia alkaen ja koko teksti ja muutokset löytyvät EGA Handicap System valikon alta kohdasta News & Publications ja siellä kohdasta EGA Handicap System Appendix D, Amendments as from Suora linkki kyseiseen tiedostoon: CSA-järjestelmä on kuvattu EGA Tasoitusjäjestelmässä liitteessä D. Suomenkielinen EGA-tasoitusjärjestelmä löytyy Kilpailu- ja pelikäsikirjasta 2007 sekä keväällä ilmestyvästä vastaavasta uudesta painoksesta. Samainen teksti löytyy myös sähköisenä osoitteessa: CSA-laskennan suorittaminen Määritelmä Competition Stableford Adjustment on pistekorjaustekijä, joka tehdään pelaajan pistebogey-tulokseen jokaisen pelatun tasoituskelpoisen kilpailukierroksen jälkeen EGA tasoitusmääräysten kohdan 20.6 mukaan. Menettely CSA-laskenta tehdään jokaisen tasoituskelpoisen kilpailukierroksen jälkeen seuraavan menettelyn mukaisesti.

5 Pelaajien lukumäärä sisältäen ei palautetut tulokset Prosenttiosuudet Pyöristetty % Tasoitusryhmä 1 A A x 100 / D F I Tasoitusryhmä 2 B A + B x 100 / D G M Tasoitusryhmät A + B M - I = J J Tasoitusryhmät C M K Yhteensä A + B + C D Yhteensä I + J + K tai 35 (katso kohta 6) pistettä tai enemmän olevien pistebogey-tulosten määrä kategorioissa 1, 2 ja E E x 100 / D H L 1. Syötä laatikoihin A, B ja C pelaajien lukumäärä, sisältäen ei palautetut tulokset, jokaisesta tasoitusryhmästä 1, 2 ja Syötä kaikkien pelaajien lukumäärä tasoitusryhmistä 1, 2, 3 ja 4 (sisältäen ei palautetut tulokset) laatikkoon D. Tämä saatu lukumäärä ei saa olla alle 15. Jos lukumäärä on alle 15, niin CSA-laskelmaa ei voida tehdä. 3. Laske laatikoihin F ja G prosenttiosuus viereisten laatikoiden luvuista suhteessa laatikon D lukumäärään. 4. Pyöristä laatikon F luku lähimpään 10 %:iin ja laita tulos laatikkoon I (5 % pyöristetään ylöspäin). 5. Pyöristä laatikon G luku lähimpään 10 %:iin ja laita tulos laatikkoon M (5 % pyöristetään ylöspäin). Vähennä I saadusta luvusta M ja syötä tämä laatikkoon J; M I =J. 6. Syötä laatikkoon E lukumäärä pelaajista tasoitusryhmissä 1, 2 3 ja 4, jotka ovat saaneet kilpailukierroksella vähintään 34 pistebogey-pistettä, jos M = 60 % tai enemmän. Jos M = 50 % tai vähemmän, laske lukumäärä E käyttäen rajana 35 pistebogey-pistettä. Laske prosenttiosuus H. 7. Laske laatikkoon K luku, joka saadaan vähentämällä laatikon M arvo sadasta (100). Saatu prosenttiluku ei välttämättä ole sama, joka saataisiin laskemalla prosenttiluku laatikosta C edellä mainituilla tavoilla. 8. Pyöristä luku laatikossa H lähimpään kokonaisluku (0.5 pyöristetään ylöspäin) ja syötä tämä luku laatikkoon L.

6 9. Valitse Taulukko B. Valitse rivi mikä sisältää prosenttiluvut laatikoista I, J ja K. 10. Etsi laatikon L sisältämä luku valitulta riviltä. Pistebogey-tuloksiin saatava pistekorjaus löytyy kyseisen sarakkeen yläpuolelta ja tämä luku lisätään tai poistetaan kaikkien pelaajien pistebogey-tuloksiin ennen kuin pelaajalle tehdään tasoitusmuutokset kyseisen korjatun pistebogey-tuloksen mukaisesti 11. Otsikko Vain laskevat tulokset sarakkeen yläosassa tarkoittaa, että kyseisenkilpailun tulokset eivät vaikuta tasoitukseen nostavasti. Tasoitusta alentavat tulokset lasketaan sen jälkeen, kun kaikille pelaajille on lisätty pistebogey-tuloksiin kolme (3) pistettä. 12. Jos kilpailu on keskeytetty ja lopetettu mistä tahansa syystä, laskevat tasoitustulokset lasketaan käyttäen pistebogey-tuloksia ilman pistekorjausta. Nostavia tuloksia ei hyväksytä. 13. Tasoituskelpoisessa kilpailussa tasoitusryhmään 5 kuuluvien pelaajien tasoituksien nostaminen ja laskeminen tapahtuu pelaajien pistebogey-tuloksilla, joihin ei käytetä pistekorjausta. 14. Tasoitustoimikuntaa muistutetaan siitä, että sillä ei ole oikeutta päättää, onko tasoituskelpoinen kilpailu tai eikö se ole Vain laskevat tulokset -kilpailu. 15. CSA-laskentaa ei voi käyttää harjoituskierroksille tai 9-reikäisiin kilpailuihin. Taulukko B: Competition Stableford Adjustment (CSA) Tasoituskategoriat Vain laskevat tulokset % 0 % 100 % % 10 % 90 % % 20 % 80 % % 30 % 70 % % 40 % 60 % % 50 % 50 % % 60 % 40 % % 70 % 30 % % 80 % 20 % % 90 % 10 % % 100 % 0 % % 0 % 90 % % 10 % 80 % % 20 % 70 % % 30 % 60 % % 40 % 50 % % 50 % 40 % % 60 % 30 %

7 10 % 70 % 20 % % 80 % 10 % % 90 % 0 % % 0 % 80 % % 10 % 70 % % 20 % 60 % % 30 % 50 % % 40 % 40 % % 50 % 30 % % 60 % 20 % % 70 % 10 % % 80 % 0 % % 0 % 70 % % 10 % 60 % % 20 % 50 % % 30 % 40 % % 40 % 30 % % 50 % 20 % % 60 % 10 % % 70 % 0 % % 0 % 60 % % 10 % 50 % % 20 % 40 % % 30 % 30 % % 40 % 20 % % 50 % 10 % % 60 % 0 % % 0 % 50 % % 10 % 40 % % 20 % 30 % % 30 % 20 % % 40 % 10 % % 50 % 0 % % 0 % 40 % % 10 % 30 % % 20 % 20 % % 30 % 10 % % 40 % 0 % % 0 % 30 % % 10 % 20 % % 20 % 10 % % 30 % 0 % % 0 % 20 % % 10 % 10 % % 20 % 0 % % 0 % 10 % % 10 % 0 % % 0 % 0 % I J K L (Prosentteina)

Suomi on mukana Euroopan Golfliiton ns. EGA-tasoitusjärjestelmässä. Sen perustana ovat:

Suomi on mukana Euroopan Golfliiton ns. EGA-tasoitusjärjestelmässä. Sen perustana ovat: TIIVISTELMÄ TASOITUSMÄÄRÄYKSISTÄ v. 2007-2010 (Linkki: Tasoitusmääräykset kokonaisuudessaan) Yleistä Suomi on mukana Euroopan Golfliiton ns. EGA-tasoitusjärjestelmässä. Sen perustana ovat: 1. GONGU-järjestelmän

Lisätiedot

Golf. GameBook. Tasoituskierroksen. voi nyt helposti syöttää puhelimella. sekä uusi keskusrekisterin hallintaohjelmisto

Golf. GameBook. Tasoituskierroksen. voi nyt helposti syöttää puhelimella. sekä uusi keskusrekisterin hallintaohjelmisto Golf Tasoituskierroksen GameBook voi nyt helposti syöttää puhelimella Golf Koulutus GameBook 5.3.2019 & ebirdie sekä uusi keskusrekisterin hallintaohjelmisto AGENDA 1 Tilannekatsaus 2 Tasoituskierroksen

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Suomen Golfliitto Tasoitusmääräykset 2007 2011. EGA Handicapping System

Suomen Golfliitto Tasoitusmääräykset 2007 2011. EGA Handicapping System Suomen Golfliitto Tasoitusmääräykset 2007 2011 EGA Handicapping System European Golf Association 2007 2 Sisällysluettelo 3 OSA 1. JOHDANTO... 5 1. LÄHTÖKOHTA; EGA-TASOITUSJÄRJESTELMÄN TARKOITUS; KANSALLISTEN

Lisätiedot

Suomen Golfliitto Tasoitusmääräykset 2007 2010. EGA Handicapping System

Suomen Golfliitto Tasoitusmääräykset 2007 2010. EGA Handicapping System Suomen Golfliitto Tasoitusmääräykset 2007 2010 EGA Handicapping System European Golf Association 2007 2 Sisällysluettelo 3 OSA 1. JOHDANTO... 5 1. LÄHTÖKOHTA; EGA-TASOITUSJÄRJESTELMÄN TARKOITUS; KANSALLISTEN

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE YLEISTÄ Club Finlandia Golf ei ole mihinkään kansalliseen liittoon kuuluva virallinen golfseura, vaan epävirallinen yhdistys, joten järjestämämme

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE YLEISTÄ Club Finlandia Golf ei ole mihinkään kansalliseen liittoon kuuluva virallinen golfseura, vaan epävirallinen yhdistys, joten järjestämämme

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

Westiekerho.fi päätoiminnallisuudet

Westiekerho.fi päätoiminnallisuudet Sitefactory Oy Juuso Hurri / Ohjelmoija juuso.hurri@sitefactory.fi 26.6.2015 Westiekerho.fi päätoiminnallisuudet Tämä dokumentti esittelee westiekerho.fi palvelun päätoiminnallisuudet joita tarvittaan

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Tervetuloa kauden 2011 avajaistilaisuuteen. Golf on siistiä!

Tervetuloa kauden 2011 avajaistilaisuuteen. Golf on siistiä! Tervetuloa kauden 2011 avajaistilaisuuteen Naistoimikunta Sari Sarahonka Ladykapteeni ja naistoimikunnan puheenjohtaja Karita Ahlstrand Airi Kilpiäinen Riitta Kouhia Anne Mäntylä Sirpa Oksanen Naisten

Lisätiedot

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan!

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Kortteliliiga 2018 Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Viime kesänä aloitettu Kortteliliiga sai kaikilta siihen osallistuneilta erittäin myönteisen palautteen. Ensi kesänä kesänä

Lisätiedot

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue Tulospalvelun käyttö Ringette/Länsi-Suomen alue 1 Tulospalvelun käyttö E-, D- ja Harraste-sarjoissa Tulospalvelu https://ringette.torneopal.fi/ Joukkueenjohtajat lisäävät pelaajat joukkueeseen tulospalvelussa

Lisätiedot

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan!

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Kortteliliiga 2018 Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Viime kesänä aloitettu Kortteliliiga sai kaikilta siihen osallistuneilta erittäin myönteisen palautteen. Ensi kesänä on

Lisätiedot

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006.

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. TEAMGOLF-KUTSU Ajankohta Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. Lähtöaika Ensimmäinen lähtö klo 10.00. Pelitapa Kierrokset Parikilpailu

Lisätiedot

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Muuttuneet toimintatavat Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Toimitsijakoulutus Seurojen toimitsijakouluttajat kouluttavat oman seuran ottelutoimitsijat! Seurojen kouluttajat löytyvät

Lisätiedot

Tiedotus- ja ilmoittautumistyökalun käyttöohje

Tiedotus- ja ilmoittautumistyökalun käyttöohje Peuramaa Golf Hjortlandet ry Nuorisotoimikunta Tiedotus- ja ilmoittautumistyökalun käyttöohje Peuramaan nuorisotoiminnan käytännön järjestelyiden tehostamiseksi on otettu käyttöön Internetpohjainen tapahtumien

Lisätiedot

JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU

JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU Ajankohta Kilpailu järjestetään Impivaarassa sunnuntaina 21.5. Lähtöaika Kilpailu alkaa massalähdöllä klo 9.00. Pelitapa Kierrokset Parikilpailu parannusyrityksillä, tarkempi

Lisätiedot

SÄÄNTÖUUDISTUS TULEE OLETKO VALMIS? SGS SYYSKOKOUS TIMO HUVINEN,

SÄÄNTÖUUDISTUS TULEE OLETKO VALMIS? SGS SYYSKOKOUS TIMO HUVINEN, SÄÄNTÖUUDISTUS TULEE OLETKO VALMIS? SGS SYYSKOKOUS 13.11.2018 TIMO HUVINEN, timo.huvinen@ramboll.fi HISTORIALLINEN SÄÄNTÖMUUTOS 1.1.2019 Edellinen suuri sääntömuutos oli 1984, jolloin mm. nykyinen sääntökirja

Lisätiedot

Winter Tour 2015 PariScramble Open ja Personal Open

Winter Tour 2015 PariScramble Open ja Personal Open Winter Tour 2015 PariScramble Open ja Personal Open Sports Coach -golfsimulaattoreissa Simulaattorin perusasetukset PariScambleen (Personal kisassa normaali lyöntipeli) Valitaan pelattava kenttä - Linna

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Ponnahdusikkunoiden ja karttatekstien hallitseminen ArcGIS Online kartoissa

Ponnahdusikkunoiden ja karttatekstien hallitseminen ArcGIS Online kartoissa Ponnahdusikkunoiden ja karttatekstien hallitseminen ArcGIS Online kartoissa Ponnahdusikkunoiden ja karttatekstien hallitseminen ArcGIS Online kartoissa... 1 1. Mikä on ponnahdusikkuna... 1 2. Ponnahdusikkunan

Lisätiedot

Koripallon Live Score

Koripallon Live Score Koripallon Live Score Tässä ohjeessa neuvotaan TorneoPal Live Scoren käyttäminen koripalloturnauksissa. Kirjautuminen Kirjaudu järjestelmään osoitteessa https://extranet.torneopal.fi Järjestelmä kysyy

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lions Clubs International MD 107 Finland Lionsverkkokauppa.fi Verkkokaupassa myynnissä kortit, arpojen lisätilaukset, tarvikemyynnin tuotteet, Monta tapaa tehdä hyvää tuotteet

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE YLEISTÄ Club Finlandia Golf ei ole mihinkään kansalliseen liittoon kuuluva virallinen golfseura, vaan epävirallinen yhdistys, joten järjestämämme

Lisätiedot

Yksikkökate tarkoittaa katetuottoa yhden tuotteen kohdalla. Tämä voidaan määrittää vain jos myytäviä tuotteita on vain yksi.

Yksikkökate tarkoittaa katetuottoa yhden tuotteen kohdalla. Tämä voidaan määrittää vain jos myytäviä tuotteita on vain yksi. KATETUOTTOLASKENTA laskennassa selvitetään onko liiketoiminta kannattavaa. Laskelmat tehdään liiketoiminnasta syntyvien kustannuksien ja tuottojen perusteella erilaisissa tilanteissa. laskennassa käytetään

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet avannut kotisivut Kotisivukoneella, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lions Clubs International MD 107 Finland Lionsverkkokauppa.fi muutokset Uutuutena verkkokaupassa on tarvikemyynnin tuotteet, Monta tapaa tehdä hyvää tuotteet ja Punainen

Lisätiedot

TORNA GOLF REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0

TORNA GOLF REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0 TORNA GOLF REIKÄPELIN PELIOHJEET en versiot: Versio Pvm Muuttaja / Muutos 1.0 1.5.2004 RRu / luotu 1.1 4.5.2004 RRu / Tuomaritoimikunnan tarkastama versio 1.2 27.4.2005 RRu / Muutettu mm. tasoitustenlaskentaa

Lisätiedot

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Opettajat voivat WebOodissa kirjata arviointeja kokonaisille opintojaksoille ja siirtää ne rekisteröitäviksi

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

Winter Tour 2014 PariScramble Open Sports Coach -golfsimulaattorissa

Winter Tour 2014 PariScramble Open Sports Coach -golfsimulaattorissa Winter Tour 2014 PariScramble Open Sports Coach -golfsimulaattorissa Simulaattorin perusasetukset alkusarjaan marraskuu 2013 - huhtikuu 2014 Valitaan jompikumpi pelattava kenttä - Linna Golf ja etu9 -

Lisätiedot

PlanMan Project 2015 projektihallintaohjelmisto loma-aikataulu

PlanMan Project 2015 projektihallintaohjelmisto loma-aikataulu PlanMan Project 2015 projektihallintaohjelmisto loma-aikataulu (PlanMan Project 2015 projektihallintaohjelmisto on PlanMan Oy:n kehittämä ja ylläpitämä tuote) 23.10.2015 Pekka Väätänen Loma-aikataulupohjan

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 5.0 2 (7) Dokumentin tiedot Dokumentti: Rating-manuaali Lisätieto: Versio: Versio 5.0 Tekijä: SPTL Kilpailuvaliokunta Viimeksi muokattu: 1.9.2016 Dokumentin

Lisätiedot

NETTISIVUJEN PÄIVITYS OHJEET versio 1.1

NETTISIVUJEN PÄIVITYS OHJEET versio 1.1 1/7 Sisällysluettelo: YLEISOHJEET 1 HALLINTA 1 Hallinnan etusivu 2 Uutiset 3 Luo uusi uutinen 3 Luo uusi uutiskuva 4 Muokkaa vanhoja uutisia 4 Kuvagalleriat 4 Kalenteri 5 Joukkue 5 Pelaajat 5 Ottelut 6

Lisätiedot

Johtokuntien ja johdon raportti. Hartolan Golfklubi Syyskuu 2017

Johtokuntien ja johdon raportti. Hartolan Golfklubi Syyskuu 2017 Johtokuntien ja johdon raportti Hartolan Golfklubi Syyskuu 2017 Tietoa raportista VASTAUSMÄÄRÄT Alla on tähän mennessä suoritettujen Pelaaja Ensin -kyselyiden vastausmäärät. Kysely Kutsuttuja Vastauksia

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Työpaja Työpaja on vertaisarviointiin soveltuva työkalu. Työpaja mahdollistaa töiden palautuksen ja niiden jakelun opiskelijoiden arvioitavaksi sekä arvioinnin antamisen. Laita Muokkaustila päälle ja lisää

Lisätiedot

SEURATIEDOTE SUOMEN GOLFLIITON

SEURATIEDOTE SUOMEN GOLFLIITON SUOMEN GOLFLIITON SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2011 SEURATIEDOTE / TOUKOKUU 2011 SEURATASOITUKSEN (HCP 37-54) LASKEMINEN PAR 3 -KENTÄLLÄ Golfliiton hallitus on päättänyt, että seurat voivat halutessaan hyväksyä

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Valitse aineisto otsikoineen maalaamalla se hiirella ja kopioimalla (Esim. ctrl-c). Vaihtoehtoisesti, Lataa CSV-tiedosto

Valitse aineisto otsikoineen maalaamalla se hiirella ja kopioimalla (Esim. ctrl-c). Vaihtoehtoisesti, Lataa CSV-tiedosto Versio k15 Näin laadit ilmastodiagrammin Libre Officen taulukkolaskentaohjelmalla. Ohje on laadittu käyttäen Libre Officen versiota 4.2.2.1. Voit ladata ohjelmiston omalle koneellesi osoitteesta fi.libreoffice.org.

Lisätiedot

Tässä tehtävässä käsittelet metodeja, listoja sekä alkulukuja (englanniksi prime ).

Tässä tehtävässä käsittelet metodeja, listoja sekä alkulukuja (englanniksi prime ). Tehtävä 1: Metodit, listat, alkuluvut (4p) Tässä tehtävässä käsittelet metodeja, listoja sekä alkulukuja (englanniksi prime ). Alkuluvut ovat lukuja, jotka ovat suurempia kuin yksi ja jotka ovat jaollisia

Lisätiedot

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Tähän käsikirjaan on koottu Ecomiin liittyviä yleisiä aiheita ja toimintatapoja, joiden opiskelemisesta on hyötyä kaikille Ecomin käyttäjille. 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan

Lisätiedot

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Populus matkojen hallinta Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Päivitetty 8.2.2017 Sisältö: 1. Populukseen kirjautuminen ja käyttäjätunnukset 2. Useammat ajot samalle matkalaskulle 3. Yksittäisen matkalaskun

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 ALUSTAVA TOIMINTASUUNNITELMA 1 (5) Toimintasuunnitelma 2017 Tehtävä Kilpailutoimikunta vastuulla on kilpailujen järjestäminen ja avustajien hankkiminen kilpailujen erilaisiin toimitsijatehtäviin. Myös

Lisätiedot

KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta

KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta KILPAILUKÄSIKIRJA Sisällysluettelo 1 Kilpailusäännöt... 3 2 Paikallissäännöt... 4 3 Kilpailut... 5 3.1 Mestaruuskilpailut... 5 3.1.1 Seuran lyöntipelimestaruus... 5 3.1.2 Seuran reikäpelimestaruus... 6

Lisätiedot

Kentän laajentamisen rakennustyöt 27-väyläiseksi aloitettiin kauden 2015 alussa.

Kentän laajentamisen rakennustyöt 27-väyläiseksi aloitettiin kauden 2015 alussa. Kankaisten Golfpuisto Oy:n osakkaille OSAKASTIEDOTE 24.11.2015 Ohessa on yhtiökokouskutsu. Sen mukaisesti viralliset yhtiökokousasiakirjat löytyvät yhtiön www-sivuilta. Seuraavassa tiivistettyjä poimintoja

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

2015 Senioritapahtumat

2015 Senioritapahtumat 2015 Senioritapahtumat Viikkokilpailut - maanantaisin klo 10 1/10 Kaikki pelaamaan mukavassa seurassa - kilpailit tai et! Kilpailusäännöt: Naisilla pelimuotona on pb ja miehillä pelimuoto vaihtelee pb

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet kirjautunut sisään kotisivuillesi, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET

YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET Tuusulan Golfklubi 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. ILMOITTAUTUMINEN Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Tapa 3 Maksut 3 Jälki-ilmoittautuminen 3 Yli-ilmoittautuminen 3 Sarjan peruuttaminen

Lisätiedot

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet Pekka Penttala 9.11.2008 1 (11) VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet... 1 1 Yleistä www-sivujen käytöstä... 2 2 Sivujen osoitteet...

Lisätiedot

ProPilkki 2. yhteistyössä tapahtumassa Virtuaalinen pilkkiviikko 19.03.2012 25.03.2012. järjestäjänä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry

ProPilkki 2. yhteistyössä tapahtumassa Virtuaalinen pilkkiviikko 19.03.2012 25.03.2012. järjestäjänä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry ProPilkki 2 yhteistyössä tapahtumassa Virtuaalinen pilkkiviikko 19.03.2012 25.03.2012 järjestäjänä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry 1) Asennus 2) Pelin käynnistys 3) Pelaaminen 4) Verkkopelin

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento. Ikkuna aukeaa. Voit valita Näytettävät opinnot - osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

1 Ensimmäisen asteen polynomifunktio

1 Ensimmäisen asteen polynomifunktio Ensimmäisen asteen polynomifunktio ENNAKKOTEHTÄVÄT. a) f(x) = x 4 b) Nollakohdassa funktio f saa arvon nolla eli kuvaaja kohtaa x-akselin. Kuvaajan perusteella funktion nollakohta on x,. c) Funktion f

Lisätiedot

Johtokuntien ja johdon raportti. Hartolan Golfklubi Heinäkuu 2017

Johtokuntien ja johdon raportti. Hartolan Golfklubi Heinäkuu 2017 Johtokuntien ja johdon raportti Hartolan Golfklubi Heinäkuu 2017 Tietoa raportista VASTAUSMÄÄRÄT Alla on tähän mennessä suoritettujen Pelaaja Ensin -kyselyiden vastausmäärät. Kysely Kutsuttuja Vastauksia

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet: Invest for Excel 3.6

Uudet ominaisuudet: Invest for Excel 3.6 Uudet ominaisuudet: Invest for Excel 3.6 Microsoft Excel versiot... 2 Käyttöoppaat... 2 Sähköinen allekirjoitus... 2 Mallikansiot... 2 Liikearvon poisto ja tuloverotus... 4 Sisäinen korkokanta ennen veroja...

Lisätiedot

Autotallin ovi - Tehtävänanto

Autotallin ovi - Tehtävänanto Autotallin ovi - Tehtävänanto Pisteytys (max 9p): 1 piste per läpi mennyt testi (max 7p) Reflektointitehtävä (max 2p yksi piste jos osaa vastata edes osittain ja toinen piste tyhjentävästä vastauksesta)

Lisätiedot

SUOMEN BRIDGELIITTO FINLANDS BRIDGEFÖRBUND RY

SUOMEN BRIDGELIITTO FINLANDS BRIDGEFÖRBUND RY Movements Movements on hankala sana suomentaa. Se on kilpailunjohtajan valitsema menetelmä kilpailun läpiviemiseksi yhdessä tai useammassa istunnossa. Movements sisältää siis joko täydelliset ohjeet pelaajien,

Lisätiedot

Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt)

Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt) Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1 (7) Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt) Kun opiskelija ilmoittautuu opetustapahtumaan WebOodissa, järjestelmä tarkistaa

Lisätiedot

Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot. Visma Fivaldi Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot Visma Fivaldi 20.8.2019 1(22) Sisällysluettelo Yleistä 3 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 3 Palkansaajien lomapalkkojen palkkalajit 4 Esimerkki

Lisätiedot

LPG ry junioreiden säännöt

LPG ry junioreiden säännöt LPG ry junioreiden säännöt Yleiset Laukaan Peurunkagolfin junioritoiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lapselle mahdollisuus harrastaa golfia haluamallaan tavalla. Ryhmiä pyritään tarjoamaan

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Nuorten hyvinvointi tilastotietokannan käyttöohjeet Tieke 18.5 2015

Nuorten hyvinvointi tilastotietokannan käyttöohjeet Tieke 18.5 2015 Nuorten hyvinvointi tilastotietokannan käyttöohjeet Tieke 18.5 2015 Taulukon valinta Valitse vasemmalta kansioita, kunnes saat taulukkoluettelon näkyviin. Jos etsit tietoa jostain tietystä aiheesta, voit

Lisätiedot

Asiakastietojen tuominen toisesta tietokannasta etaika-ohjelmistoon. Kuinka yhdistän tietoja eri asiakastietokantojen välillä

Asiakastietojen tuominen toisesta tietokannasta etaika-ohjelmistoon. Kuinka yhdistän tietoja eri asiakastietokantojen välillä Asiakastietojen tuominen toisesta tietokannasta etaika-ohjelmistoon Kuinka yhdistän tietoja eri asiakastietokantojen välillä Aloitus Asiakastietoja voidaan tuoda ulkoisesta lähteestä CSV-tiedostona (Excel)

Lisätiedot

Kytäjä Club Tour ( KCT )

Kytäjä Club Tour ( KCT ) Säännöt 2012 28.3.2012/Kytäjä Golf r.y. kilpailutoimikunta Kytäjä Club Tour ( KCT ) 1. Kytäjä Club Tour Kytäjä Club Tour on koko Kytäjän golfkauden kestävä henkilökohtainen kilpailusarja, joka on avoin

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

AKTIVITEETIN KIRJAAMINEN

AKTIVITEETIN KIRJAAMINEN AKTIVITEETIN KIRJAAMINEN Kirjaudu järjestelmään omilla tunnuksillasi osoitteessa www.lions.fi/rekisteri. Valitse päävalikosta teetti jolloin saat aktiviteetti-hakusivun näkymän. Aktiviteetti lisätään Lisää

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE MUOKKAUSTILA Muokkaustilaan siirtyminen Siirry muokkaustilaan klikkaamalla copyright ( )- merkkiä omalla sivustollasi (esim. seurannimi.sporttisaitti.com). Merkki löytyy sivun alareunasta. Kirjoita käyttäjätunnus

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Juha Haataja 4.10.2011

Juha Haataja 4.10.2011 METROPOLIA Taulukkolaskenta Perusteita Juha Haataja 4.10.2011 Lisätty SUMMA.JOS funktion käyttö (lopussa). Tavoite ja sisältö Tavoite Taulukkolaskennan peruskäytön hallinta Sisältö Työtila Omat kaavat,

Lisätiedot

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Page 1 of 13 BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Kirjaudu sähköpostiviestistä suoraan tai kirjoittamalla osoiterivi osoitehakemistoon: https://invoiceready.emce.net/neologinf/login.aspx klikkaa Työlistaa

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Webforum Version 14.4 uudet ominaisuudet Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Yleistä & hallinnointi... 5 Dokumentit... 5 Perättäinen tarkistus- ja hyväksymisprosessi...

Lisätiedot

Laske Laudatur ClassPadilla

Laske Laudatur ClassPadilla Enemmän aikaa matematiikan opiskeluun, vähemmän aikaa laskimen opetteluun. Laske Laudatur ClassPadilla Lyhyt matematiikka, syksy 2015 Casio Scandinavia Keilaranta 4 02150 Espoo info@casio.fi Hyvä Opettaja

Lisätiedot

Pelaajien hallinta tulospalvelussa

Pelaajien hallinta tulospalvelussa Pelaajien hallinta tulospalvelussa Joukkueen tietoja (kaikki joukkueet) sekä Live Scorea (naisten ja miesten SM) hallitaan tulospalvelussa: tulospalvelu.finnhandball.net. Pääset joukkueesi tietoihin yläpalkin

Lisätiedot

CEM DT-3353 Pihtimittari

CEM DT-3353 Pihtimittari CEM DT-3353 Pihtimittari Sivu 1/5 CEM DT-3353 Pihtimittari Ongelma Mittarin ohjelmisto ilmoittaa NO DATA vaikka tiedonsiirtokaapeli on kytketty tietokoneen ja mittarin välille, mittarissa on virta päällä

Lisätiedot

Ohjelmoinnin peruskurssi Y1

Ohjelmoinnin peruskurssi Y1 Ohjelmoinnin peruskurssi Y1 CSE-A1111 21.9.2015 CSE-A1111 Ohjelmoinnin peruskurssi Y1 21.9.2015 1 / 25 Mahdollisuus antaa luentopalautetta Goblinissa vasemmassa reunassa olevassa valikossa on valinta Luentopalaute.

Lisätiedot

TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO KÄYTTÖOHJE TIETOVARASTON KUUTIOT

TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO KÄYTTÖOHJE TIETOVARASTON KUUTIOT TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO KÄYTTÖOHJE TIETOVARASTON KUUTIOT 14.11.2011 Sisältö Perustietoa tietovarastosta... 2 Perustietoa kuutioista... 2 Dimensioiden valinta... 2 Uuden dimension lisääminen aikaisemman

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

CABAS. Perusominaisuuksien käyttö

CABAS. Perusominaisuuksien käyttö CABAS Perusominaisuuksien käyttö Aloitussivu s.3-4 Laskelman luominen s.5-6 Omistajan/Ajoneuvon tiedot s.7-8 Vahinkotiedot s.9 Veloitukset s.10 Korjauskohteet s.11 Toimenpiteet/korjauskohteet s.12-14 Pintaoikaisu

Lisätiedot

VERKKOKUMPPANUUS PÄHKINÄNKUORESSA VEIKKAUS

VERKKOKUMPPANUUS PÄHKINÄNKUORESSA VEIKKAUS VERKKOKUMPPANUUS PÄHKINÄNKUORESSA VEIKKAUS sivu MIKÄ VERKKOKUMPPANUUS? Seuranne nettisivuille asennetaan nettibanneri, josta on linkkaus Veikkauksen sivuille Aktivoimalla seuran jäsenet, kannattajat ja

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki)

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) 23.-25.7.2019 1. Säännöt Kilpailu pelataan R&A:n julkaiseman Rules of Golf (voimassa tammikuu

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Tietokannan luominen:

Tietokannan luominen: Moodle 2 Tietokanta: Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia, linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat,

Lisätiedot

Kortteliliigan idea ja tavoitteet

Kortteliliigan idea ja tavoitteet Kortteliliiga 2017 Kortteliliigan idea ja tavoitteet Kilpailu on ainutlaatuinen ja sopii erityisesti Tapiola Golfiin, jossa suuri osa jäsenistöä asuu aivan kentän lähistöllä ja jäsenistöä leimaa paikallisuus.

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot