KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta"

Transkriptio

1 KILPAILUKÄSIKIRJA

2 Sisällysluettelo 1 Kilpailusäännöt Paikallissäännöt Kilpailut Mestaruuskilpailut Seuran lyöntipelimestaruus Seuran reikäpelimestaruus Reikäpelit Pelimuodot Lyöntipeli Pistebogey Reikäpeli Scramble Texas Scramble Greensome Best ball Lippukilpailu Tasoitusjärjestelmä EGA CBA... 10

3 1 Kilpailusäännöt Kaikissa AGN:n järjestämissä kilpailuissa noudatetaan golfin sääntöjen lisäksi SGL:n pysyviä, kaikilla Suomen kentillä noudatettavia paikallissääntöjä ja kentän kulloinkin voimassa olevia paikallissääntöjä. Tasatulokset hcp-sarjassa Voittaja selviää seuraavalla menetelmällä 18 r kilpailussa: 1. Pienempi tarkka tasoitus 2. Parempi hcp-tulos viim. 9r, 6r, 3r, viimeisellä reiällä 3. Arpa Tasatulokset scratch-sarjassa Voittaja selviää seuraavalla menetelmällä 18 r kilpailussa: 1. Parempi lyöntipelitulos viim. 9r, 6r, 3r, viimeinen reikä 2. Arpa Etiketti ja turvallisuus Kilpailuissa on noudatettava golfin etikettiä, sekä yleisiä että paikallisia turvallisuusohjeita. Jos pelaajan katsotaan käytöksellään rikkoneen golf-etikettiä tai turvallisuusohjeita on kilpailutoimikunnalla oikeus rikkeen vakavuudesta riippuen antaa pelaajalle huomautus, varoitus tai sulkea pelaaja kilpailusta. Turvallisuusohjeiden rikkominen johtaa aina kilpailusta sulkemiseen. Myöhästyminen tai poisjäänti Pelaajan myöhästyessä korkeintaan viisi minuuttia, rangaistus on kaksi lyöntiä tai reikäpelissä reiän menetys. Jos pelaaja myöhästyy enemmän kuin viisi minuuttia, on rangaistuksena kilpailusta sulkeminen. Mestaruuskilpailuissa aiheeton poisjäänti tai keskeyttäminen aiheuttaa pelikiellon seuraavan vuoden mestaruuskilpailussa. Kilpailuja koskevat erityissäännöt löytyvät kilpailukansiosta. Ilmoittautuminen/Peruuttaminen kilpailuissa Jäsenet ja pelioikeutetut voivat ilmoittautua yksilökilpailuihin Nexgolfajanvarausohjelman kautta, kilpailuilmoittautumiset kohdasta. Kaikkiin kilpailuihin voi aina ilmoittautua sähköpostitse, puhelimitse tai henkilökohtaisella ilmoituksella paikanpäällä caddiemasterille (puh / info(at)aurinkogolf.fi). Viikonloppukilpailujen ilmoittautuminen päättyy normaalisti edeltävänä torstaina klo Tarkemmat tiedot kilpailuohjeessa. Ilmoittautuessa on mainittava pelaajan kotiseura sekä tarkka tasoitus. Kilpailuosallistuminen tulee tarvittaessa peruuttaa kirjallisesti sähköpostilla caddiemasterille. Arvonnan jälkeen tapahtuneesta peruutuksesta peritään pelioikeuden omaavilta 10 euron ja muilta 25 euron maksu. Sairastapauksissa maksua ei peritä. Mikäli kilpailuista jää pois ilman perumista laskutetaan kilpailumaksu. Mestaruuskilpailuissa langetetaan kilpailukielto koskien seuraavan vuoden mestaruuskilpailuita.

4 2 Paikallissäännöt Kiinteät haitat (Sääntö 24-2) a) Väylien 9, 13, 14 ja 18 omenapuut. b) Tuetut ja/tai punaisella/oranssilla nauhalla merkityt puut. c) Kaikki valkoisella spraymaalilla merkityt alueet. Vapautuminen säännön 24-2 mukaisesti. Jälkien korjaamisesta kentällä Kaikkien pelaajien viihtyvyyden parantamiseksi jokaisen on noudatettava seuraavia yksinkertaisia sääntöjä. Lyöntijäljet Lyöntijäljet pitää korjata. Divotti pitää polkaista paikoilleen kunnolla, muutoin se ei juurru enää kiinni. Pallon alastulojäljet viheriöllä Pallon alastulojäljet viheriöllä tulee ehdottomasti korjata. Tästä syystä pelaajalla pitää aina olla mukanaan griinihaarukka. Oikeaoppinen tapa korjata alastulojälki on painaa haarukka reiän viereen ja työntää pintanurmea reikää kohti. Toista ympäri reikää. Bunkkerit Jäljet bunkkereissa tulee haravoida. Harava jätetään kokonaan bunkkerin sisään väylän suuntaisesti koneellisen leikkuun nopeuttamiseksi. Roskat Roskat laitetaan roskiksiin, ei tii-tikuille varattuihin kippoihin. Maatuviakaan roskia (banaaninkuoret yms) ei saa heittää ojiin tai metsiköihin. Laita ne roska-astioihin. Lisäksi Suomen Golfliiton paikallissäännöt ovat kentällä voimassa.

5 3 Kilpailut 3.1 Mestaruuskilpailut Seuran lyöntipelimestaruus Seuran lyöntipelimestaruus Lyöntipeli scratch Pääkenttä Osallistumisoikeus: Pelaajat, joiden kotiseura on Aurinko Golf Miehet & Naiset Reikien määrä: M 54, N 36 Tasoitusvaatimus: M 30, N 36 Miehet valkoinen, Naiset sininen Cut-raja: Sunnuntain päätöskierrokselle mukaan pääsee miehistä 36 parasta ja naisista 12 parasta. Sunnuntaina pelataan käänteisessä järjestyksessä. Tasatuloksen ratkaisu: Mestaruudesta uusitaan 4 reiän uusinnalla, mikäli tulos on edelleen tasan, jatkuu uusinta äkkikuolemalla reikä kerrallaan. Uusinta pelataan reiällä 10, 11, 12 ja 13. Muut sijat ratkaistaan matemaattisella menetelmällä. Kilpailumaksut: Kilpailu on maksuton pelioikeuden omaaville. Muut pelaajat maksavat greenfee maksun.

6 3.1.2 Seuran reikäpelimestaruus Seuran reikäpelimestaruus Osallistumisoikeus: Osallistuja määrä: Kilpailumaksut: Reikäpeli scratch Pääkenttä Pelaajat, joiden kotiseura on Aurinko Golf Miehet Kisaan otetaan 16 pelaajaa mukaan tasoitusjärjestyksessä. Miehet valkoinen Reikäpelit Miesten & Naisten reikäpelit Osallistumisoikeus Osallistujien määrä: Kilpailumaksut Tasoitusero: Reikäpeli hcp Pääkenttä Pelaajat, joiden kotiseura on Aurinko Golf Vain yli 21-vuotiaat Miehet & Naiset Jokaisessa sarjassa vähintään 8 osallistujaa Miehet keltainen, Naiset punainen ½ pelitasoitukset, tasoituseron pyöristys ylöspäin 1,5 2, Senioreiden reikäpelit Osallistumisoikeus: Osallistujien määrä: Kilpailumaksut: Tasoitusero: Reikäpeli hcp Pääkenttä Pelaajat joiden kotiseura on Aurinko Golf Miehet & Naiset Jokaisessa sarjassa vähintään 8 osallistujaa Miehet keltainen, Naiset punainen ½ pelitasoitukset, tasoituseron pyöristys ylöspäin 1,5 2

7 Junioreiden reikäpelit Osallistumisoikeus: Osallistujien määrä: Kilpailumaksut: Tasoitusero: Reikäpeli hcp Ysi+kenttä Pelaajat, joiden seura on Aurinko Golf Juniorit Jokaisessa sarjassa vähintään 8 osallistujaa Pojat keltainen, Tytöt punainen ½ pelitasoitukset, tasoituseron pyöristys ylöspäin 1,5 2 Joukkuereikäpelit Osallistumisoikeus: Osallistujien määrä: Kilpailumaksut: Tasoitusero: Reikäpeli hcp, Greensome Pääkenttä Pelaajat, joiden kotiseura on Aurinko Golf Yleinen Jokaisessa sarjassa vähintään 8 osallistujaa Miehet keltainen, Naiset punainen ½ pelitasoituksien keskiarvoista, tasoituseron pyöristys ylöspäin 1,5 2. Esimerkit reikäpelien tasoitusten laskennasta: Henkilökohtaiset reikäpelit: Pelaaja hcp 15,2 ja pelaaja hcp 26,4, Pelitasoitukset 15 ja 26. Puolitetaan eli 7,5 ja 13. Tasoitusero on 5,5, joka pyöristetään 6. Joukkuereikäpelit: Joukkue 1: pelaajat hcp 15,2 ja 26,4 ja joukkue 2: pelaajat hcp 19,6 ja 32,1. Pelitasoitukset joukkue 1: 15 ja 26 eli keskiarvo 20,5. Joukkue 2: 20 ja 32 eli keskiarvo 26. Keskiarvojen erotus 5,5 joka puolitetaan 2,75, joka pyöristetään 3.

8 4 Pelimuodot 4.1 Lyöntipeli 4.2 Pistebogey 4.3 Reikäpeli 4.4 Scramble Lyöntipelissä pelikierrosten määrä on annettu kilpailumääräyksissä. Voittaja on pelaaja, jolla on vähiten lyöntejä. Kilpailu voi olla tasoituksellinen tai tasoitukseton. Pelaaja saa 2 pistettä pelatessaan reiän parissa + tasoituslyöntiensä määrä reiällä (= pelaajan laskennallinen par reiällä). Jokainen lyönti alle tasoituksen antaa yhden lisäpisteen, ja jokainen lyönti yli tasoituksen vähentää pisteen Reikäpeli on ottelu kahden pelaajan tai joukkueen välillä täyden kierroksen reikien voitosta. Reikä voitetaan pelaamalla se vähemmillä lyönneillä kuin vastustaja. Joukkue voi voittaa, tasata tai hävitä reiän. Reikäpeli voidaan pelata tasoituksin tai ilman. Tasoituksin pelattaessa saa suuremmalla tasoituksella pelaava slope-tasoitusten eron verran lyöntejä hyväkseen. Reikäpelissä saadut tasoituslyönnit käytetään tuloskortin HCP-sarakkeen mukaisessa järjestyksessä. Esim. viisi lyöntiä saavat pelaaja tai joukkue käyttävät tasoituslyönnit niillä rei illä, joiden HCP-sarakkeen järjestysluku on 1-5. Pelaajien on syytä jokaisen pelatun reiän jälkeen todeta ottelun tilanne. Se ilmaistaan termeillä reikää voitolla tai tasan ja reikää jäljellä. Joukkue on dormie, kun se on yhtä monta reikää voitolla kuin reikiä on jäljellä. Ottelun on voittanut se joukkue, joka on voitolla useamman reiän kuin jäljellä on pelaamattomia reikiä. Jos peli on tasan täyden kierroksen jälkeen, jatketaan peliä välittömästi reikä kerrallaan (sudden death). Tasoituksellisessa kilpailussa tasoitukset ovat per täysi kierros. Reikäpelitulokset eivät vaikuta pelaajan tasoitukseen. Tasoitus: 1/2 tasoitukset. Tasoituseron pyöristys ylöspäin 1,5->2. Scramble-joukkueeseen kuuluu 2-4 pelaajaa. Kaikki lyövät avauksensa tiiltä ja avauksien jälkeen joukkue valitsee mielestään parhaimmassa paikassa olevan pallon. Pallon paikka merkitään. Joukkueen lyöntijärjestys on vapaa. Muut pallot pudotetaan enintään yhden mailanmitan päähän merkityn pallon paikasta samanlaiselle kentän osalle. Pallon pudottamiseen sovelletaan sääntöä 20-2b ja c. Joukkueen jäsenet pelaavat omaa palloaan. Viheriöllä ja esteissä pallot asetetaan. Viheriöllä tarkasti samaan paikkaan ja esteissä mahdollisimman samankaltaiseen paikkaan enintään yhden mailanmitan päähän valitun pallon paikasta; ei lähemmäksi reikää. Esim. jos valittu pallo on jalanjäljessä, kaikki lyövät pallonsa jalanjäljestä. Huom.! Valittuun palloon saa koskea muualla kuin viheriöllä vain säännön 22 Peliä auttava tai haittaava pallo tilanteessa ja on toimittava em. säännön mukaisesti. Tunnetaan myös henkilökohtainen scramble, jossa yksi pelaaja lyö joka lyöntivuorolla kahta palloa valiten niistä paremman jatkolyöntejä varten.

9 4.5 Texas Scramble Tasoitus: Joukkueen pelitasoitus on 15% yhteenlasketusta pelitasoituksesta. Texas Scramble 4 hengen: Kaikki pelaajat lyövät tiiltä ja avauksien jälkeen joukkue valitsee mielestään parhaimmassa paikassa olevan pallon. Pallon paikka merkitään. Pelaaja, jonka pallo valitaan, jättää lyönnin väliin ja joukkueen seuraava pelaaja lyö palloa ja kaksi muuta jäsentä pudottavat pallonsa, kuitenkin enintään yhden mailanmitan päähän merkitystä paikasta. Pallon pudottamiseen sovelletaan sääntöä 20-2b ja c. Tasoitus: Joukkueen pelitasoitus on 15% yhteenlasketusta pelitasoituksesta. 4.6 Greensome/Foursome 4.7 Best ball 4.8 Lippukilpailu Greensome on nelinpelin muunnelma. Molemmat joukkueen pelaajat lyövät aloituslyöntipaikalta. Joukkue valitsee toisen pallon pelipallokseen. Valitulla pallolla jatkaa peliä se pelaaja, jonka pallo poimittiin pelistä pois. Palloa lyödään tämän jälkeen vuoron perään. Huom.! Greensomessa ei voida pelata tiiltä varapalloa. Jos molemmat pallot katoavat tai menevät ulos, joukkue valitsee toisen pelaajan pallon (esim. pelaaja A). Joukkueen toinen jäsen lyö uuden pallon siltä tiiltä, jolta A pelasi. Kyseessä on tällöin kolmas lyönti. Greensomea voidaan pelata lyöntipelinä tai reikäpelinä. Foursomessa toinen joukkueen pelaajista avaa parittomat väylät ja toinen pelaaja avaa parilliset väylät. Tämän jälkeen peliä jatketaan kuten greensomessa. Pelimuotojen erona on siis se, että foursomessa joukkue lyö tiiltä vain yhden pallon. Tasoitus: Pelaajan suurin huomioitava tasoitus on 36. Matalamman tasoituksen pelaajan pelitasoituksesta otetaan huomioon 60% ja korkeamman tasoituksen pelaajalta 40%. Molempien näin lasketut tasoituslyönnit lasketaan yhteen. Saatu tulos pyöristetään kokonaislukuun. Best ball, paraspallo, pelataan tavallisesti 2-3 hengen joukkueilla. Esimerkiksi kaksi parasta tulosta kolmesta lasketaan joukkueen tulokseksi. Jokaiselle pelaajalle pidetään normaalisti omaa tuloskorttia. Joukkueen kapteeni kirjaa lisäksi joukkueen tuloksen. Pelimuotoa voidaan pelata lyöntipelinä, pistebogina tai reikäpelinä. Tasoitus: BestBall:ssa jokainen pelaaja pelaa omalla pelitasoituksella. Max slope 36. Lippukilpailu on tasoituksellinen lyöntipeli. Lippukilpailussa pelaaja käyttää omaa slopetasoitustaan vastaavan määrän lyöntejä (72 + oma slope). Lopputulokseksi merkitään se kohta kentällä, mihin viimeinen lyönti päätyy, esim. jos päädytään 17. väylällä 80 metrin päähän lipusta tuloskorttiin ja mukanaolevaan merkkauslippuun kirjoitetaan oma nimi ja tulokseksi: väylä 17 80m. Mukana oleva lippu pystytetään väylälle vastaavaan paikkaan. Greenille päättyneitä tuloksia liputetaan greenin ulkopuolelle, greenille ei lippua pystytetä.

10 5 Tasoitusjärjestelmä 5.1 EGA EGA tasoitusjärjestelmän tarkoituksena on saavuttaa yhtenäinen ja oikeudenmukainen tasoitusjärjestelmä koko Euroopassa ja mahdollistaa eritasoisille pelaajilla pelaaminen ja kilpaileminen mahdollisimman reilusti ja tasapuolisesti. Saadakseen virallisen EGA tasoituksen tulee pelaajan ottaa yhteyttä kansallisen liiton alaiseen seuraan. Pelaajan tulee pelata vähintään kolme tasoituskelpoista kierrosta ja palauttaa pelaajan ja merkitsijän allekirjoittamat kortit kyseisiltä kierroksilta. Sinulle myönnetään tasoitus, joka vastaa parasta palauttamaasi tulosta. Pelaa niin hyvin kuin pystyt jokaisella kierroksella ja palauta niin monta tasoituskierrostulosta kuin mahdollista kauden aikana tämä ohje on kaikkien tasoitusjärjestelmien perusta. Pidä huolta, että kortissasi on oikein kirjattu tasoitus sen pitäisi kertoa sinun sen hetkisen pelitaitosi. Jos tasoituksesi on liian korkea tai matala, ota yhteyttä seurasi tasoitustoimikuntaan CBA Joskus golfkierros pelataan olosuhteissa, jotka eivät ole "normaalit" suhteessa siihen mitä ne ovat olleet kenttää slope-määritettäessä, esim. huono ilma tai vaikea kenttäasettelu, mutta kuitenkin EGAn tasoitusmääräysten mukainen. Kyseinen kierros on kuitenkin tasoituskelpoinen, jos muutoin tasoitusmääräykset täyttyvät. Kuitenkin, kun olosuhteet ovat tarpeeksi "epänormaalit", on epäreilua jos tällaiset tulokset vaikuttaisivat pelaajan tasoitukseen ja tällöin jonkinlainen säätö tarvitaan tasoittamaan tätä eroa. EGAn tasoitusjärjestelmässä tätä kutsutaan Tasoitussäädöksi (CBA). CBA-laskennassa kilpailun pelaajien tuloksia suhteutettuna tasoitusvyöhykkeeseen verrataan laskettuun pelaajien oletettuihin tuloksiin, jos pelattaisiin "normaaleissa" olosuhteissa. Jos tulokset poikkeavat tiettyjen rajojen ulkopuolelle, tehdään puskurivyöhykkeelle kullekin pelaajalle säätöä. Säätö voi olla (i) ylöspäin (jos pelaajat pelaavat oletettua paljon paremmin) tai (ii) alaspäin (jos pelaajat pelaavat oletettua paljon huonommin) niissä rajoissa, joita normaali puskurivyöhyke sallii. Lisäksi voi olla, että olosuhteet ovat niin huonot, että tulokset vaikuttavat tasoituksiin vain laskevasti. CBA tulee ottaa huomioon ennen kuin tasoitusmuutoksia lasketaan. CBA lasketaan vain 18-reiän tasoituskilpailuihin eikä esim. 9-reiän tasoituskilpailuihin tai harjoituskierroksille. CBA-laskennan tarkoituksena on lisätä yksi elementti EGAn tasoitusjärjestelmän oikeudenmukaisuuteen. Pelaajan ei tarvitse huolehtia CBA-laskennasta, vaan se suoritetaan automaattisesti tasoitusta ylläpitävän tahon toimesta.

KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta

KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta KILPAILUKÄSIKIRJA Sisällysluettelo 1. Kilpailusäännöt... 3 1 Kilpailut... 4 1.1. Mestaruuskilpailut... 4 1.1.1. Seuran lyöntipelimestaruus... 4 1.1.2. Seuran reikäpelimestaruus... 4 2.2. Muut kilpailut

Lisätiedot

KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta

KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta KILPAILUKÄSIKIRJA Sisällysluettelo 1. Kilpailusäännöt... 3 1 Kilpailut... 4 1.1. Mestaruuskilpailut... 4 1.1.1. Seuran lyöntipelimestaruus... 4 1.1.2. Seuran reikäpelimestaruus... 5 2.2. Muut kilpailut

Lisätiedot

Päivitetty 23.7.2012. Yleiset kilpailumääräykset

Päivitetty 23.7.2012. Yleiset kilpailumääräykset Yleiset kilpailumääräykset 1 Sisällys Ilmoittautuminen 3 Tapa 3 Maksut 3 Jälki-ilmoittautuminen 3 Yli-ilmoittautuminen 3 Sarjan peruuttaminen 3 Toimenpiteet kilpailun keskeyttämiseksi 4 Kilpailua ei voida

Lisätiedot

YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET

YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET Tuusulan Golfklubi 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. ILMOITTAUTUMINEN Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Tapa 3 Maksut 3 Jälki-ilmoittautuminen 3 Yli-ilmoittautuminen 3 Sarjan peruuttaminen

Lisätiedot

YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET

YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET Tuusulan Golfklubi 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. ILMOITTAUTUMINEN Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Tapa 3 Maksut 3 Jälki-ilmoittautuminen 3 Yli-ilmoittautuminen 3 Sarjan peruuttaminen

Lisätiedot

SUOMEN SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT JA NIIDEN LAJIKOHTAISET KILPAILUSÄÄNNÖT

SUOMEN SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT JA NIIDEN LAJIKOHTAISET KILPAILUSÄÄNNÖT SUOMEN SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT JA NIIDEN LAJIKOHTAISET KILPAILUSÄÄNNÖT GOLF YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton golfmestaruuskilpailuissa noudatetaan R&A Rules Limited ja The United States Golf

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE YLEISTÄ Club Finlandia Golf ei ole mihinkään kansalliseen liittoon kuuluva virallinen golfseura, vaan epävirallinen yhdistys, joten järjestämämme

Lisätiedot

Sotilasurheiluliiton mestaruuskilpailuissa kilpaillaan seuraavissa sarjoissa.

Sotilasurheiluliiton mestaruuskilpailuissa kilpaillaan seuraavissa sarjoissa. 1(5) GOLF 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton golfmestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton (SGL) sääntöjä näissä säännöissä mainituin poikkeuksin ja lisäyksin. Sääntökirjoja saa golfkentiltä ja niitä

Lisätiedot

HELSINGIN GOLFKLUBIN YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET YLEISTÄ

HELSINGIN GOLFKLUBIN YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET YLEISTÄ HELSINGIN GOLFKLUBIN YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET YLEISTÄ Helsingin Golfklubin kilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton kilpailukäsikirjaa, tasoitusmääräyksiä, paikallissääntöjä ja soveltuvin osin ohjetta

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE YLEISTÄ Club Finlandia Golf ei ole mihinkään kansalliseen liittoon kuuluva virallinen golfseura, vaan epävirallinen yhdistys, joten järjestämämme

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET KAUDELLE 2016

KILPAILUMÄÄRÄYKSET KAUDELLE 2016 Messilän Golf ry Kilpailutoimikunta Messilä 28.01.2016 KILPAILUMÄÄRÄYKSET KAUDELLE 2016 Nämä kilpailumääräykset ovat voimassa kaudella 2016 kaikissa Messilä Golfin järjestämissä kilpailuissa. Mikäli Messilä

Lisätiedot

YLEISET KILPAILU- JA TASOITUSSÄÄNNÖT 2019

YLEISET KILPAILU- JA TASOITUSSÄÄNNÖT 2019 Kankaisten Golf Masku 1.5.2019 YLEISET KILPAILU- JA TASOITUSSÄÄNNÖT 2019 1. Säännöt, ohjeet ja määräykset 2. Paikallissäännöt 3. Tasoitukset ja oikeus kilpailla 4. Tasoituskortin jättäminen 5. Muu ohjeistus

Lisätiedot

2015 Senioritapahtumat

2015 Senioritapahtumat 2015 Senioritapahtumat Viikkokilpailut - maanantaisin klo 10 1/10 Kaikki pelaamaan mukavassa seurassa - kilpailit tai et! Kilpailusäännöt: Naisilla pelimuotona on pb ja miehillä pelimuoto vaihtelee pb

Lisätiedot

YLEISET KILPAILU- JA TASOITUSSÄÄNNÖT 2014

YLEISET KILPAILU- JA TASOITUSSÄÄNNÖT 2014 Kankaisten Golf Masku 18.10.2013 YLEISET KILPAILU- JA TASOITUSSÄÄNNÖT 2014 1. Säännöt, ohjeet ja määräykset 2. Paikallissäännöt 3. Tasoitukset ja oikeus kilpailla 4. Tasoituskortin jättäminen Säännöt,

Lisätiedot

Tasatulosten ratkaisu Kytäjän kilpailuissa

Tasatulosten ratkaisu Kytäjän kilpailuissa Tasatulosten ratkaisu Kytäjän kilpailuissa Kytäjä Golf kilpailutoimikunta Yleiskatsaus Lyöntipelikilpailussa kahdella tai useammalla pelaajalla saattaa olla sama lopputulos. Tällöin tarvitaan säännöt tasatilanteen

Lisätiedot

Suomi on mukana Euroopan Golfliiton ns. EGA-tasoitusjärjestelmässä. Sen perustana ovat:

Suomi on mukana Euroopan Golfliiton ns. EGA-tasoitusjärjestelmässä. Sen perustana ovat: TIIVISTELMÄ TASOITUSMÄÄRÄYKSISTÄ v. 2007-2010 (Linkki: Tasoitusmääräykset kokonaisuudessaan) Yleistä Suomi on mukana Euroopan Golfliiton ns. EGA-tasoitusjärjestelmässä. Sen perustana ovat: 1. GONGU-järjestelmän

Lisätiedot

Reikäpelimestaruuskilpailut

Reikäpelimestaruuskilpailut Reikäpelimestaruuskilpailut 4-5.8.2018 Kilpailuinfo Reikäpelien kilpailuformaatti Mukaan maksimissaan 32 miestä, 16 naista tasoitusjärjestyksellä Ensimmäinen kierros pelataan 4 pelaajan lohkoissa 3x6 reiän

Lisätiedot

YLEISET KILPAILU- JA TASOITUSSÄÄNNÖT 2016

YLEISET KILPAILU- JA TASOITUSSÄÄNNÖT 2016 Kankaisten Golf Masku 4.5.2016 YLEISET KILPAILU- JA TASOITUSSÄÄNNÖT 2016 1. Säännöt, ohjeet ja määräykset 2. Paikallissäännöt 3. Tasoitukset ja oikeus kilpailla 4. Tasoituskortin jättäminen Säännöt, ohjeet

Lisätiedot

Seniorikirje 2/2019 REIKÄPELI TUTUKSI. Reikäpeli on erilaista kuin lyöntipeli! Eero Aro Seniorivastaava

Seniorikirje 2/2019 REIKÄPELI TUTUKSI. Reikäpeli on erilaista kuin lyöntipeli! Eero Aro Seniorivastaava 1 Seniorikirje 2/2019 REIKÄPELI TUTUKSI Eero Aro Seniorivastaava Reikäpeli on golfin perinteisin pelimuoto. Reikäpelissä pelaaja ja vastustaja kilpailevat toisiaan vastaan voittaen, häviten tai tasaten

Lisätiedot

XIV ILMAVOIMIEN PETEN PYTTY GOLFKILPAILUT 7-8.8.2015 (VIERUMÄKI)

XIV ILMAVOIMIEN PETEN PYTTY GOLFKILPAILUT 7-8.8.2015 (VIERUMÄKI) Satakunnan Lennosto Ohjeistus 1 (5) Ilmavoimien Golf pelaajat XIV ILMAVOIMIEN PETEN PYTTY GOLFKILPAILUT 7-8.8.2015 (VIERUMÄKI) 1 YLEISTÄ Satakunnan Lennoston urheiluseura Saturnus järjestää PETEN PYTTY

Lisätiedot

REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0

REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0 REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0 en versiot: Versio Pvm Muuttaja / Muutos 1.0 1.5.2004 RRu / luotu 4.5.2004 RRu / Muutokset 2.0 18.5.2015 RRu / JymyGolf versio Sisälysluettelo 1 JYMYGOLF REIKÄPELI... 2

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki)

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) 23.-25.7.2019 1. Säännöt Kilpailu pelataan R&A:n julkaiseman Rules of Golf (voimassa tammikuu

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf 25.-27.7.2018 1. Säännöt Kilpailussa noudatetaan Suomen Golfliiton julkaisemia Golfin sääntöjä (voimassa 1. tammikuuta

Lisätiedot

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan!

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Kortteliliiga 2018 Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Viime kesänä aloitettu Kortteliliiga sai kaikilta siihen osallistuneilta erittäin myönteisen palautteen. Ensi kesänä on

Lisätiedot

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan!

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Kortteliliiga 2018 Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Viime kesänä aloitettu Kortteliliiga sai kaikilta siihen osallistuneilta erittäin myönteisen palautteen. Ensi kesänä kesänä

Lisätiedot

TORNA GOLF REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0

TORNA GOLF REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0 TORNA GOLF REIKÄPELIN PELIOHJEET en versiot: Versio Pvm Muuttaja / Muutos 1.0 1.5.2004 RRu / luotu 1.1 4.5.2004 RRu / Tuomaritoimikunnan tarkastama versio 1.2 27.4.2005 RRu / Muutettu mm. tasoitustenlaskentaa

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE YLEISTÄ Club Finlandia Golf ei ole mihinkään kansalliseen liittoon kuuluva virallinen golfseura, vaan epävirallinen yhdistys, joten järjestämämme

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista b) Olen oman pelini tuomari c)huomioin toiset pelaajat GOLFIN ETIKETTI 2 Mitä seuraavista asioista teet

Lisätiedot

Tervetuloa kauden 2011 avajaistilaisuuteen. Golf on siistiä!

Tervetuloa kauden 2011 avajaistilaisuuteen. Golf on siistiä! Tervetuloa kauden 2011 avajaistilaisuuteen Naistoimikunta Sari Sarahonka Ladykapteeni ja naistoimikunnan puheenjohtaja Karita Ahlstrand Airi Kilpiäinen Riitta Kouhia Anne Mäntylä Sirpa Oksanen Naisten

Lisätiedot

GOLFLIIGA 2019 KILPAILUSÄÄNNÖT

GOLFLIIGA 2019 KILPAILUSÄÄNNÖT GOLFLIIGA 2019 KILPAILUSÄÄNNÖT OSALLISTUMISOIKEUS GOLF LIIGA 2019 (WAGC) on kaiken tasoisille mies- ja nais klubipelaajille suunnattu avoin golfkiertue. Kiertue koostuu ympäri Suomen eri LIIGA paikkakunnilla

Lisätiedot

Peliohje 20.4.2011 1(6)

Peliohje 20.4.2011 1(6) 1. Rakentaja Cup, reikäpeli 2 1.1. Yleistä reikäpelistä 2 1.2. Arvonta ja pelaajien sijoittaminen ottelukaavioon 2 1.3. Tasoitukset ja tiit 3 1.4. Pelikentät ja kustannukset 3 1.5. Tuomaritoiminta 4 1.6.

Lisätiedot

SÄÄNTÖOSIO. Kirjallinen sääntö- ja etikettikoe VASTAUKSET. Golfpelissä sääntöjen noudattamisesta on vastuussa

SÄÄNTÖOSIO. Kirjallinen sääntö- ja etikettikoe VASTAUKSET. Golfpelissä sääntöjen noudattamisesta on vastuussa GREEN CARD Kirjallinen sääntö- ja etikettikoe Nimi: VASTAUKSET Kysymykset ovat monivalintakysymyksiä, joihin voi olla yksi tai useampi oikea vastaus. Oikea vastaus on tummennettu. Vastaukset kannattaa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 ALUSTAVA TOIMINTASUUNNITELMA 1 (5) Toimintasuunnitelma 2017 Tehtävä Kilpailutoimikunta vastuulla on kilpailujen järjestäminen ja avustajien hankkiminen kilpailujen erilaisiin toimitsijatehtäviin. Myös

Lisätiedot

Sääntöpähkinä 1 / 2013

Sääntöpähkinä 1 / 2013 Sääntöpähkinä 1 / 2013 1 Sääntöpähkinä 1 / 2013 Vastaukset kysymyksiin perusteluineen. Kysymys 1. Haitta vesiesteessä Pelataan reikää, jonka greenin toisella sivulla on lampi, jonka griinin puoleisella

Lisätiedot

MUURAME GOLF Päivitetty KILPAILUMÄÄRÄYKSET 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET. Poikkeukset määräyksiin mainitaan kilpailukutsuissa.

MUURAME GOLF Päivitetty KILPAILUMÄÄRÄYKSET 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET. Poikkeukset määräyksiin mainitaan kilpailukutsuissa. MUURAME GOLF Päivitetty 10.5.2018 KILPAILUMÄÄRÄYKSET 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET Poikkeukset määräyksiin mainitaan kilpailukutsuissa. Osallistumisoikeus Ellei kilpailukutsussa ole toisin mainittu,

Lisätiedot

KILPAILUKUVAUKSET 2015

KILPAILUKUVAUKSET 2015 KILPAILUKUVAUKSET 2015 Helsingin SISÄISET KILPAILUT Viikkokilpailu miehet ja naiset Jäsenten välinen kilpailu, joka koostuu 14 osakilpailusta. Viikkokilpailua ei pelata viikoilla 25, 26 ja 34. Pelimuoto

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan b) Olen liikkumatta ja puhumatta c) Katson mihin hänen pallonsa menee Oikea vastaus B ja

Lisätiedot

Viikkokilpailut pelataan torstaisin (vapaat lähdöt). Lähtöaikoja voi varata kilpailua edeltävästä sunnuntaista alkaen.

Viikkokilpailut pelataan torstaisin (vapaat lähdöt). Lähtöaikoja voi varata kilpailua edeltävästä sunnuntaista alkaen. ESPOON GOLFSEURA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2010 Yleiset kilpailumääräykset Ilmoittautumisia otetaan vastaan aikaisintaan kaksi viikkoa ennen kilpailua. Ilmoittautuminen tehdään kirjallisesti, faxilla,

Lisätiedot

Seuratiedote 2/09 LIITE 4

Seuratiedote 2/09 LIITE 4 CSA-järjestelmä Johdantoa USGAn Course Rating -järjestelmässä todetaan: USGAn Course Ratingin ja Slope Ratingin määritysten tulee vastata olosuhteita kauden aikana, jolloin suurin osa kierroksista pelataan.

Lisätiedot

Merkittäviä tapahtumia 2009

Merkittäviä tapahtumia 2009 18.-19.4. Golfohjaajan peruskurssi Merkittäviä tapahtumia 2009 Golfliiton järjestämä koulutus jossa annetaan perusteet golfohjaamiseen. Tarkemmat tiedot ja aikataulu ilmoitetaan lähempänä nettisivuilla.

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014. ESI istumalentopallo Lappeenranta

KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014. ESI istumalentopallo Lappeenranta KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014 ESI istumalentopallo Lappeenranta Se yksi ja alkuperäinen istumalentopallon MARJOLA BEACH VOLLEY turnaus JO VUODESTA 1993

Lisätiedot

KESKEISIÄ GOLFSÄÄNTÖJÄ KÄYTÄNNÖSSÄ. Jarmo Siekkinen

KESKEISIÄ GOLFSÄÄNTÖJÄ KÄYTÄNNÖSSÄ. Jarmo Siekkinen KESKEISIÄ GOLFSÄÄNTÖJÄ KÄYTÄNNÖSSÄ MÄÄRITELMIÄ (tärkeimpiä) Neuvo Sääntökirjan käyttäminen Neuvo on ohje tai ehdotus, joka saattaa vaikuttaa pelaajan pelisuunnitelmaan, mailan valintaan tai lyöntiin. Neuvoksi

Lisätiedot

Winter Tour 2014 PariScramble Open Sports Coach -golfsimulaattorissa

Winter Tour 2014 PariScramble Open Sports Coach -golfsimulaattorissa Winter Tour 2014 PariScramble Open Sports Coach -golfsimulaattorissa Simulaattorin perusasetukset alkusarjaan marraskuu 2013 - huhtikuu 2014 Valitaan jompikumpi pelattava kenttä - Linna Golf ja etu9 -

Lisätiedot

Winter Tour 2015 PariScramble Open ja Personal Open

Winter Tour 2015 PariScramble Open ja Personal Open Winter Tour 2015 PariScramble Open ja Personal Open Sports Coach -golfsimulaattoreissa Simulaattorin perusasetukset PariScambleen (Personal kisassa normaali lyöntipeli) Valitaan pelattava kenttä - Linna

Lisätiedot

Golfin säännöt. Voimassa alkaen

Golfin säännöt. Voimassa alkaen Golfin säännöt Voimassa 1.1.2019 alkaen Virallinen Rules of Golf -sovellus Saatavilla ILMAISEKSI ja toimii iphone, ipad ja Android -laitteilla. Lisätietoa RandA.org/apps Golfin Säännöt Voimassa 1.1.2019

Lisätiedot

TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ SENIORITREFFIT HARRI HONKATUKIA.

TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ SENIORITREFFIT HARRI HONKATUKIA. TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ SENIORITREFFIT 6.3.2018 HARRI HONKATUKIA harri.honkatukia@kolumbus.fi Tiiauspaikka PALLO PELATTAVA PAIKALTAAN SÄÄNTÖ 13. PALLO PELATTAVA PAIKALTAAN Pelaaja ei saa parantaa eikä sallia

Lisätiedot

Kanavagolfin tipsit lajin aloittamiseen

Kanavagolfin tipsit lajin aloittamiseen Kanavagolfin tipsit lajin aloittamiseen Hienoa, olet siis kiinnostunut tietämään miksi golfista tulisi sinulle uusi harrastus. Tätä varten olemme tehneet tietopaketin, jonka avulla sinun on helppo aloittaa

Lisätiedot

Kaikki juniori-ikäiset golfarit ja golfarin alut

Kaikki juniori-ikäiset golfarit ja golfarin alut Junioritoimikunta Tavoitteena on tarjota laadukasta, iloista, mielekästä, motivoivaa ja monipuolista opetusta. Treeniryhmät ja treenien sisältö suunnitellaan ikä- ja osaamistason mukaan. Lisäksi tavoitteena

Lisätiedot

St. Laurence Golf ry. Ladytoiminta 2011

St. Laurence Golf ry. Ladytoiminta 2011 St. Laurence Golf ry Ladytoiminta 2011 TAPAHTUMAKALENTERI Toukokuu: ti 3.5. Kauden avajaiset klo 18 klubitalon yläkerrassa to 26.5. Peli-ilta, 18r. pb/rumble, Kalkki-Petteri ma 30.5. Seuraottelu NGK-StLG

Lisätiedot

SÄÄNTÖILTA, PEURAMAA GOLF

SÄÄNTÖILTA, PEURAMAA GOLF SÄÄNTÖILTA, PEURAMAA GOLF 4.5.2018 AGENDA TÄNÄÄN Pelimuotoja Peuramaan paikallissäännöt Golfsääntöjä REIKÄPELI Reikäpelissä pelataan kunkin reiän voitosta Pelaaja voi luovuttaa reiän koska tahansa ennen

Lisätiedot

Vuosaari Golf Helsinki paikallissäännöt 2019

Vuosaari Golf Helsinki paikallissäännöt 2019 Vuosaari Golf Helsinki paikallissäännöt 2019 10.6.2019 A. Ulkona ja kentän ulkorajat B. Estealueet Kentän ulkoraja on valkoisten tolppien tai raja-aidan pylväiden kentän puoleisten reunojen välinen maan

Lisätiedot

Jyväs-Golf ry Kilpailumääräykset

Jyväs-Golf ry Kilpailumääräykset Jyväs-Golf ry Kilpailumääräykset Jyväskylässä 29.7.2015. Päivitetty 10.7.2018. Kilpailuissa noudatettavat säännöt Kaikissa Jyväs-Golfin järjestämissä kilpailuissa noudatetaan voimassa olevia golfin virallisia

Lisätiedot

SEA GOLF RÖNNÄS. Jami Ihalainen SENIORITOIMIKUNNAN. Toimintakausi 2011

SEA GOLF RÖNNÄS. Jami Ihalainen SENIORITOIMIKUNNAN. Toimintakausi 2011 SEA GOLF RÖNNÄS Jami Ihalainen SENIORITOIMIKUNNAN Toimintakausi 2011 Senioritoimikunta v 2011 Vastuualueet Puheenjohtaja: Jami Ihalainen - Yhteyshenkilö hallitus / piiri ja UAS-seniorit Jäsenet: Eki Stenberg

Lisätiedot

AULANGON GOLFKLUBI ry SENIORIEN GOLFKAUSI

AULANGON GOLFKLUBI ry SENIORIEN GOLFKAUSI AULANGON GOLFKLUBI ry SENIORIEN GOLFKAUSI 2013 Hyvää golfkautta 2013 seniorit Tänäkin vuonna senioritoiminta jatkuu tuttuun, totuttuun tapaan. Viikkokilpailut pelataan samoin kuin vuosikymmenet on totuttu.

Lisätiedot

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS Liigaan voivat osallistua Ratagolfliiton jäsenseurat rajoittamattomalla joukkuemäärällä. Kahdella ylimmällä sarjatasolla kuitenkin voi pelata

Lisätiedot

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 3.3.3.7 Kilpailujen arvontaa vastaan tehtävä vastalause voidaan esittää suullisesti ylituomarille, jonka

Lisätiedot

VÄYLÄOPAS. par 72 6 134 m 5 778 m 5 346 m 5 005 m

VÄYLÄOPAS. par 72 6 134 m 5 778 m 5 346 m 5 005 m VÄYLÄOPAS par 72 6 134 m 5 778 m 5 346 m 5 005 m Tervetuloa golfkentälle! Tämä väyläopas kehittää sinua nopeasti tekemään parempia päätöksiä golfkierroksen aikana. Hyvä tuloskortti perustuu omien taitojesi

Lisätiedot

Messilä golfin paikallissäännöt

Messilä golfin paikallissäännöt Messilä golfin paikallissäännöt Pelialueen rajat ja merkinnät Valkoinen paalu Punainen paalu/punainen mittalaatta Keltamusta paalu/keltainen mittalaatta Keltainen paalu/harjakset maassa tai viiva Punainen

Lisätiedot

SÄÄNTÖJEN IHMEELLINEN MAAILMA LADYKAPTEENIT TIMO HUVINEN,

SÄÄNTÖJEN IHMEELLINEN MAAILMA LADYKAPTEENIT TIMO HUVINEN, SÄÄNTÖJEN IHMEELLINEN MAAILMA LADYKAPTEENIT 20.1.2018 TIMO HUVINEN, timo.huvinen@ramboll.fi SÄÄNNÖT ERITASOISILLE PELAAJILLE 45 % kaikista golfaajista omaa aktiivisen tasoituksen Golfin lopettaneista enemmistö

Lisätiedot

Kortteliliigan idea ja tavoitteet

Kortteliliigan idea ja tavoitteet Kortteliliiga 2017 Kortteliliigan idea ja tavoitteet Kilpailu on ainutlaatuinen ja sopii erityisesti Tapiola Golfiin, jossa suuri osa jäsenistöä asuu aivan kentän lähistöllä ja jäsenistöä leimaa paikallisuus.

Lisätiedot

KURSSIMATERIAALI PERUSKURSSILLE 2018

KURSSIMATERIAALI PERUSKURSSILLE 2018 KURSSIMATERIAALI PERUSKURSSILLE 2018 Tutustu myös: www.golf.fi www.golfpiste.com You tube hakusanoilla: säännöt ja etiketti pelikäytännöt GOLF PELINÄ JA SEN TARKOITUS Golfissa on tarkoitus pelata pallo

Lisätiedot

PELAAMINEN UUSITARINA, HARD CARD JA KESKEISIÄ GOLFSÄÄNTÖJÄ KÄYTÄNNÖSSÄ. Jarmo Siekkinen

PELAAMINEN UUSITARINA, HARD CARD JA KESKEISIÄ GOLFSÄÄNTÖJÄ KÄYTÄNNÖSSÄ. Jarmo Siekkinen PELAAMINEN UUSITARINA, HARD CARD JA KESKEISIÄ GOLFSÄÄNTÖJÄ KÄYTÄNNÖSSÄ SUOMEN GOLFLIITON KILPAILUJEN KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA PAIKALLISSÄÄNNÖT HARD CARD Kilpailuissa noudatettavat säännöt ovat Suomen Golfliiton

Lisätiedot

Naisten kauden avajaiset klo 18 klubitalon ravintolasalissa

Naisten kauden avajaiset klo 18 klubitalon ravintolasalissa Ladytoiminta 2012 TAPAHTUMAKALENTERI Huhtikuu ti 24.4. Naisten kauden avajaiset klo 18 klubitalon ravintolasalissa Toukokuu: to 24.5. to 31.5. Seuraottelu NGK-StLG, Pyhä Lauri Peli-ilta, 18r. rumble (hcp/pb),

Lisätiedot

KILPAILUKALENTERI 2008

KILPAILUKALENTERI 2008 KILPAILUKALENTERI 2008 Kilpailut alkavat klo 09.00, ellei toisin mainita toukokuu - kesäkuu TOUKOKUU 03.05. La Avauslyönti Seuran kapteeni Ole Johansson lyö pelikauden avauslyönnin klo 10.00 24.05. La

Lisätiedot

SGL Uudenmaan Alue Juniorien joukkuereikäpelisarja Kilpailumääräykset 2010

SGL Uudenmaan Alue Juniorien joukkuereikäpelisarja Kilpailumääräykset 2010 SGL Uudenmaan Alue Juniorien joukkuereikäpelisarja Kilpailumääräykset 2010 1 1. Soveltamisala Näitä kilpailumääräyksiä käytetään Uudenmaan alueen juniorien joukkuereikäpelisarjassa vuonna 2010. Sarjassa

Lisätiedot

TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ SENIORITREFFIT HARRI HONKATUKIA,

TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ SENIORITREFFIT HARRI HONKATUKIA, TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ SENIORITREFFIT 2.3.2017 HARRI HONKATUKIA, harri.honkatukia@kolumbus.fi SISÄLTÖ Uusi paikallissääntö Kentän merkinnät, ulkorajat, vesiesteet Vesiesteiden sillat Pickalassa Pelinopeus

Lisätiedot

Sääntöpähkinä 2 / 2013

Sääntöpähkinä 2 / 2013 Sääntöpähkinä 2 / 2013 1 Sääntöpähkinä 2 / 2013 Vastaukset kysymyksiin perusteluineen. Vastauksia 75 kappaletta. (SHG 49, VaG 16, Muut 10) Määritelmä: Alla olen käyttänyt lyhennettä Dec. viittamaan annettuihin

Lisätiedot

Golf-toimintaa Koneen ja Konecranesin henkilökunnalle ja eläkeläisille

Golf-toimintaa Koneen ja Konecranesin henkilökunnalle ja eläkeläisille Golf-toimintaa Koneen ja Konecranesin henkilökunnalle ja eläkeläisille Uutiset Edelliset uutiset 14.3.2011 KoKe-mestaruuskisa sunnuntaina 12.6.2011 7.3.2011 Vuokraa Hyvinkään pelioikeus Tapahtumat Johtokunta

Lisätiedot

Golfin Säännöt. Pelaajan opas. Voimassa alkaen

Golfin Säännöt. Pelaajan opas. Voimassa alkaen Golfin Säännöt Pelaajan opas Voimassa 1.1.2019 alkaen Virallinen Rules of Golf -sovellus Saatavilla ILMAISEKSI ja toimii iphone, ipad ja Android -laitteilla. Lisätietoa RandA.org/apps Golfin Säännöt Pelaajan

Lisätiedot

AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA 25.-26.5.2013

AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA 25.-26.5.2013 AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA Lajivalikoimassa: 25.-26.5.2013 jalkapallo, petanque, shakki, tennis, maastojuoksu, yleisurheilu, golf ja köydenvetoa Oheistapahtumia: Meriristeily, Iltatapahtuma

Lisätiedot

TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ LADYKAPTEENIT TIMO HUVINEN,

TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ LADYKAPTEENIT TIMO HUVINEN, TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ LADYKAPTEENIT 21.1.2017 TIMO HUVINEN, timo.huvinen@ramboll.fi Tiiauspaikka PALLOA ON LYÖTÄVÄ KUNNOLLA SÄÄNNÖT KITEYTETTYNÄ Pallo pelattava paikaltaan SÄÄNTÖ 13. PALLO PELATTAVA PAIKALTAAN

Lisätiedot

SENIORIEN VUOSIOHJELMA 2016

SENIORIEN VUOSIOHJELMA 2016 SGR Senioritoimikunta / Elias Huotari 15.02.2016 SENIORIEN VUOSIOHJELMA 2016 Toimikunta Puheenjohtaja Elias Huotari Yhteyshenkilö hallitus / tiedottaminen Jäsenet Eki Stenberg Seuraottelut Tuula Merentie

Lisätiedot

Winter Tour 2014 Sports Coach Joukkue Scramble Open - golf simulaattorissa

Winter Tour 2014 Sports Coach Joukkue Scramble Open - golf simulaattorissa Winter Tour 2014 Sports Coach Joukkue Scramble Open - golf simulaattorissa Simulaattorin perusasetukset alkusarjaan marraskuu 2013- huhtikuu 2014 Valitaan jompikumpi pelattava kenttä - Linna Golf ja etu9

Lisätiedot

KAUPUNKIOTTELU LAPPEENRANTA 2010

KAUPUNKIOTTELU LAPPEENRANTA 2010 KAUPUNKIOTTELU LAPPEENRANTA 2010 Tervetuloa 26. kaupunkiotteluun 3.-4.9.2010 Lappeenrantaan Itä-Suomen kaikki golfseurat ja lisäksi kaksi aikaisemmin mukana ollutta golfseuraa on kutsuttu 26:een golfseurojen

Lisätiedot

Uusien jäsenten perehdyttäminen. Seuran kapteeni Hanno Strang

Uusien jäsenten perehdyttäminen. Seuran kapteeni Hanno Strang 1 Uusien jäsenten perehdyttäminen Seuran kapteeni Hanno Strang 5.7.2011 Espoo Ringside Golf Oy Espoo Ringside Golf Ry Golfyhteisö 2 Muut toimijat Ringside Golf Klubiravintola Merja ja Harry Wegelius Pro-shop

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

SENIORIEN VUOSIOHJELMA 2012

SENIORIEN VUOSIOHJELMA 2012 SGR Senioritoimikunta / Jami Ihalainen 14.4.2012 SENIORIEN VUOSIOHJELMA 2012 Toimikunta Puheenjohtaja o Jami Ihalainen Yhteyshenkilö hallitus / piiri / UAS-seniorit Jäsenet o Eki Stenberg Ystävyysottelut

Lisätiedot

Golf sääntöjen kertausta. Jarmo Siekkinen Tarina Golf 2016

Golf sääntöjen kertausta. Jarmo Siekkinen Tarina Golf 2016 Golf sääntöjen kertausta Jarmo Siekkinen Tarina Golf 2016 Sisältö GOLF SÄÄNNÖT 2016 ALKAEN SÄÄNTÖKIRJA HTTP://GOLF.FI/WP-CONTENT/UPLOADS/SITES/4/2016/03/RULES2016_FIN_FINAL_VER040316.PDF (Golfsääntöjen

Lisätiedot

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012 NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012 Tässä kirjeessä on infoa Suomen Cupista 2012. Suomen Cupin finaalit pelataan 29.- 30.9. Cupiin voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen aikuisten joukkueet, jotka

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 20.-21.7.2013 Se yksi ja alkuperäinen istumalentopallon MARJOLA BEACH VOLLEY turnaus JO VUODESTA 1993 21. MARJOLA TURNAUS 2013 Tervetuloa

Lisätiedot

Suomen Golfliitto Ladygolf Gloria LadyCup

Suomen Golfliitto Ladygolf Gloria LadyCup Suomen Golfliitto Ladygolf Gloria LadyCup Gloria LadyCup 19. vuosi Taustaa Gloria LadyCup aloitettiin nimellä NiceCup vuonna 2000 ja esikuvana on ollut Ryder Cup joukkuekilpailu. Vastakkain asettuvat Itä-Suomen

Lisätiedot

AULANGON GOLFKLUBI ry SENIORIEN GOLFKAUSI

AULANGON GOLFKLUBI ry SENIORIEN GOLFKAUSI AULANGON GOLFKLUBI ry SENIORIEN GOLFKAUSI 2015 Hyvää kesää 2015 seniorit Tervetuloa mukaan senioritoimintaan ja nauttimaan golfista. Tänäkin vuonna senioritoiminta jatkuu tuttuun, totuttuun tapaan. Viikkokilpailut

Lisätiedot

Naistoimikunnan toimintakertomus 2018 Kohderyhmä Osallistujat

Naistoimikunnan toimintakertomus 2018 Kohderyhmä Osallistujat Naistoimikunnan toimintakertomus 2018 Kohderyhmä Osallistujat Kauden avaustapahtuma: kauden toiminnan esittely, tutustuminen, golfiin liittyvää ohjelmaa (golfjooga ja kauden golfvaatetrendit) Golfjooga

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Silverin Palmuliigaan!

Tervetuloa mukaan Silverin Palmuliigaan! Tervetuloa mukaan Silverin Palmuliigaan! Palmuliiga starttaa helmi-maaliskuun vaihteessa, ja pelit etenevät oheisen otteluohjelman mukaan! Joukkueet on jaettu alkukilpailussa kahteen kuuden joukkueen lohkoon.

Lisätiedot

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT OTTELUIDEN PELAAMINEN RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliiga kauden 2018-2019 sääntöjä seuraavin poikkeuksin. Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä mustalla kiekolla. Maalien koko

Lisätiedot

SEURATIEDOTE SUOMEN GOLFLIITON

SEURATIEDOTE SUOMEN GOLFLIITON SUOMEN GOLFLIITON SEURATIEDOTE Loka-/Marraskuu 2012 SEURATIEDOTE LOKA-/MARRASKUU 2012 Tässä seuratiedotteessa: Green Card suoritukset liittoon IT- ja Viestintäseminaari Golfseurojen seuratuki Juniorigolfohjelman

Lisätiedot

Suomen Golfliitto Tasoitusmääräykset 2007 2010. EGA Handicapping System

Suomen Golfliitto Tasoitusmääräykset 2007 2010. EGA Handicapping System Suomen Golfliitto Tasoitusmääräykset 2007 2010 EGA Handicapping System European Golf Association 2007 2 Sisällysluettelo 3 OSA 1. JOHDANTO... 5 1. LÄHTÖKOHTA; EGA-TASOITUSJÄRJESTELMÄN TARKOITUS; KANSALLISTEN

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista b) Olen oman pelini tuomari c)huomioin toiset pelaajat Oikea vastaus B ja C GOLFIN ETIKETTI 2 Mitä seuraavista

Lisätiedot

RANKING KIERTUE

RANKING KIERTUE RANKING KIERTUE 2016 2017 Kiertueelle otetaan vähintään 90 keilaajaa järjestyksessä seuraavalla tavalla: 1. 32 kauden 2015 2016 kiertuefinaaliin selvinnyttä keilaajaa 2. Naisten, miesten ja nuorten poikien

Lisätiedot

H55 SM 2014 Ohjeet. AIKATAULU Perjantai 4.7. ja Lauantai 5.7. Aamupäivä Lähdöt 8.00-10.00 tiiltä B1 ja C1

H55 SM 2014 Ohjeet. AIKATAULU Perjantai 4.7. ja Lauantai 5.7. Aamupäivä Lähdöt 8.00-10.00 tiiltä B1 ja C1 AIKATAULU Perjantai 4.7. ja Lauantai 5.7. Aamupäivä Lähdöt 8.00-10.00 tiiltä B1 ja C1 Toimitsijat paikalla viimeistään Startterit ja aputuomarit klo 7.30 Forecaddie kuljettaja klo 7.30 Forecaddiet: B1

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

Hangon Bridgeviikko

Hangon Bridgeviikko Hangon Bridgeviikko 21. 30.7.2017 Perinteinen Hangon Bridgeviikko järjestetään heinäkuun viimeisellä viikolla. Kilpailuohjelma on sama kuin vuonna 2016. Hanko Cup -kilpailuun on ilmoittauduttava torstaihin

Lisätiedot

2005-2006. Keilahallit ovat nykyisin täynnä uusia asiakkaita, mutta heidän sitouttamisensa aktiivisiksi keilaajiksi on vaikeata.

2005-2006. Keilahallit ovat nykyisin täynnä uusia asiakkaita, mutta heidän sitouttamisensa aktiivisiksi keilaajiksi on vaikeata. 2005-2006 Keilahallit ovat nykyisin täynnä uusia asiakkaita, mutta heidän sitouttamisensa aktiivisiksi keilaajiksi on vaikeata. Kummikeilailun korvaava Frendi - Kisa alkaa. Mukaan on otettu tulokkaiden

Lisätiedot

Suomen Golfliitto KILPAILUKÄSIKIRJA 2006

Suomen Golfliitto KILPAILUKÄSIKIRJA 2006 Suomen Golfliitto KILPAILUKÄSIKIRJA 2006 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISET MÄÄRÄYKSET JA SUOSITUKSET... 6 1.1 Kilpailut... 6 Liiton yleiset kilpailut... 6 Avoimet kilpailut... 6 Seurojen sisäiset kilpailut...

Lisätiedot

Säännöt & Asetukset. Säännöt & Asetukset. Versio 1.00 /

Säännöt & Asetukset. Säännöt & Asetukset. Versio 1.00 / Säännöt & Asetukset 1. Yleiset säännöt 1.1: Joukkueen koko: 6 pelaajaa. 1.2: Yksi pelaaja voi olla vain yhdessä joukkueessa turnauksen aikana. 1.3: Turnauksessa käytetään turnausjärjestäjän tarjoamia äänikanavia

Lisätiedot

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006.

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. TEAMGOLF-KUTSU Ajankohta Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. Lähtöaika Ensimmäinen lähtö klo 10.00. Pelitapa Kierrokset Parikilpailu

Lisätiedot

JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU

JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU Ajankohta Kilpailu järjestetään Impivaarassa sunnuntaina 21.5. Lähtöaika Kilpailu alkaa massalähdöllä klo 9.00. Pelitapa Kierrokset Parikilpailu parannusyrityksillä, tarkempi

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan b) Olen liikkumatta ja puhumatta c) Katson mihin hänen pallonsa menee GOLFIN ETIKETTI 2 Miksi

Lisätiedot

Elokuu 2016 VIERUMÄEN GOLFSEURAN TIEDOTE CADDIE MASTER KILPAILUJA

Elokuu 2016 VIERUMÄEN GOLFSEURAN TIEDOTE CADDIE MASTER KILPAILUJA Elokuu 2016 VIERUMÄEN GOLFSEURAN TIEDOTE 10.8.2016 Classic caddie master ma-pe 8-18, la-su 7-18 Cooke caddie master la-to 8-17, pe 7-17 Back office (ajanvaraus) 9-17 CADDIE MASTER Kenttien ja caddiemasterin

Lisätiedot

Sääntöpähkinä 3 / 2013

Sääntöpähkinä 3 / 2013 Sääntöpähkinä 3 / 2013 1 Sääntöpähkinä 3 / 2013 Vastaukset kysymyksiin perusteluineen. Määritelmä: Alla olen käyttänyt lyhennettä Dec. viittamaan annettuihin sääntötulkintoihin, engl. Decision. Nämä soveltavat

Lisätiedot