Muistio 1. Paikkatietoalustan kuntafoorumin koordinointiryhmän tapaaminen , Helsinki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muistio 1. Paikkatietoalustan kuntafoorumin koordinointiryhmän tapaaminen , Helsinki"

Transkriptio

1 Muistio 1 Paikkatietoalustan kuntafoorumin koordinointiryhmän tapaaminen , Helsinki Paikalla: Anna Mustajoki Tampereen kaupunki puheenjohtaja Ari Purhonen Espoon kaupunki Jouko Turto Turun kaupunki Kalle Salonen Porin kaupunki Eero Suominen Lempäälän kunta Timo Tolkki Helsingin kaupunki Terhi Pöllänen Porvoon kaupunki Asiantuntijajäsen Jarmo Suomisto Helsingin kaupunki Asiantuntijajäsen Timo Ruohomäki Forum Virium Asiantuntijajäsen Sari Hirvonen-Kantola Oulun yliopisto Heli Laaksonen, PTA Tuki- ja koulutus Antti Jakobsson, PTA hankepäällikkö Poissa: Antti Vertanen, MMM, Jere Rajalin, MMM Mari Laakso, MMM Aija Holopainen Lahden kaupunki Ismo Tuononen Kouvolan kaupunki (Ismon sähköpostitse toimittama kannanotto muistion liitteenä) Päätetyt asiat: 1. Kuntafoorumin koordinointiryhmän asennelupauksena on asiakaslähtöisyys, yhteistyö ja ratkaisukeskeisyys. Tieto on keskiössä. 2. Kuntafoorumin koordinointiryhmä nostaa kissat pöydälle eli yhteistyössä esittää ratkaisuvaihtoehtoja hankaliinkin asioihin, kuten: Erilaisista lähtökohdista ponnistavien kuntien erilaisen suhtautumisen avoimen datan periaatteisiin (osalla kunnista avoimen datan politiikka, osalla ei) - tavoitteena se, että kaikkien kuntien on mahdollista ja kannattavaa liittyä paikkatietoalustalle Kuntaliiton ja valtionhallinnon erilaisen suhtautumisen avoimen datan periaatteisiin ja näiden ristikkäiset näkemykset erilaisten paikkatietopalveluiden järjestelyistä - tavoitteena läpinäkyvä ja terve yhteistyö kaikkien eri toimijoiden välillä Keskustelut jatkuvat 3. Seuraavat koordinointiryhmää koskevat tehtävät (tiedossa olevat): Kuntien paikkatietoaineistoja ja -palveluja koskevan konsulttityön haastattelurungon sparraus (sähköpostitse kommenteille 14.6) Em. konsulttityön loppuraportin evaluointikokous 4.9 (Skype/Helsinki)

2 Muistio 2 PTA liiketoimintamalli työpaja 28.8 (Helsinki) Seuraava koordinointiryhmän kokous järjestetään em. liiketoimintamalli työpajan jälkeen Sari lähettää ja/tai hoitaa Helin kanssa Skypen kun Urban Agenda for the EU, Digital Transition partnership toimintasuunnitelma on valmistunut (tämä läpikäydään koordinointiryhmän toimesta) 4. Koordinointiryhmän confluence -sivuille tuodaan esitys, josta selviää nopeasti kaikki Paikkatietoalustan osahankkeet, Heli hoitaa. 5. Koordinointiryhmän confluence -sivuille tuodaan selvitys koordinointiryhmän perustamisesta ja jäsenten valikoitumisesta (tarve selvitykselle ilmeni kokouksessa käydyn keskustelun johdosta), Antti hoitaa. Keskeneräisiksi jääneet asiat: 1. Tarkennettu toimenpidesuunnitelma Puheenjohtaja Mustajoki hahmottelee suunnitelmaa eteenpäin käydyn keskustelun pohjalta 2. Syksyllä 2018 järjestettävät kuntatapaamiset. Heli lähettää aiheen tiimoilta ajatuksia/toimintaohjeita lähiaikoina tapaamisen agenda ja aineistot: 1. Lähtöajatuksia tavoitteista (Antti) Paikkatietoalusta -hankkeen hankepäällikkö Antti Jakobsson esitti ajatuksia kuntafoorumin koordinointiryhmän toiminnasta oheisen [esityksen mukaisesti]. 2. Tilannekatsaus Paikkatietoalustan osa-hankkeista (Antti) Paikkatietoalusta -hankkeen hankepäällikkö Antti Jakobsson [esitti tilannekatsauksen] Paikkatietoalusta- ja sen osahankkeiden tämän hetkisestä tilanteesta. 3. PTA viestinnän ja tuki- ja koulutuksen tilannekatsaus (Heli) Tuki- ja koulutus osahankkeen vetäjä Heli Laaksonen [esitti tilannekatsauksen] Paikkatietoalusta -hankkeen viestinnästä ja sidosryhmätyöstä. 4. Tavoitetilan asettaminen ja toimenpideohjelman määrittäminen (Anna) Kuntafoorumin koordinointiryhmän puheenjohtaja Anna Mustajoki johti puhetta. Keskusteltiin kuntafoorumin koordinointiryhmän tavoitteista ja toimenpidesuunnitelmasta. 5. Jatkosta sopiminen Todettiin ja tunnistettiin, että meillä on erilaisia kuntia joilla voi olla hyvinkin erilaiset lähtökohdat. Foorumin tavoitteena tulee olla: miten kaikilla kunnilla olisi mahdollisimman hyvä?

3 Muistio 3 Toimenpideohjelma: jatketaan edistämistä ja työstämistä Antin esittämän esityksen perusteella. Lisätään ohjelmaan epävirallinen ja virallinen osallistuminen - esim. kaavasuunnittelussa virallisia osallistamisen prosesseja mutta vierellä epävirallisia (kunnan kehittämiseen liittyviä prosesseja). Lisätään Confluence -ryhmään kuva, jossa kaikki osahankkeet esitettyinä (selkeyttämään keskustelua). Päätettiin koordinointiryhmän toimintaperiaatteista: On muistettava se, ketä varten tätä tehdään? Eli asiakasnäkökulma. Tieto on kaiken keskiössä. Yhteistyö ja ratkaisukeskeisyys = kuntafoorumin asennelupaus (allianssamallilla). Otteita käydystä keskustelusta: Miksi Paikkatietoalusta -hankkeeseen alun perin lähdettiin? KMTK perustui Aalto yliopiston tekemään laajaan tutkimukseen, jossa selvitettiin maasto-/paikkatietojen vaikuttavuutta o Mitä käyttäjät näkevät että miten pitäisi kansallisia paikkatietoja kehittää Mm. kuntien paikkatiedot pitäisi saada yhtenäisinä maastotietokannan kanssa käyttöön Maastotietokanta 2030 Visio (MMM); päätyi suht samaan tulokulmaan Lisäksi Tampereen aktiivisuus Näistä lähtökohdista käynnistettiin KMTK -hanke Maanmittauslaitoksessa. PTA lähtökohtana oli valtion digitaaliset kärkihankkeet - MMM mietti kipukohtia joita pitäisi ratkoa - selvityksen tuloksena aihepiirit (kuten osoitetietojärjestelmä, paikkatietojen yhteiskäyttöisyys, satelliittikuvat jne). Vanhat kaunat: Keskusteltiin vanhoista väärinymmärryksistä ja huonoista lähtökohdista joita on aikojen saatossa syntynyt kuntasektorin (ml. kuntaliitto) ja valtionhallinnon välillä. Todettiin, että nyt pitäisi saada kaikkien otettua askel eteenpäin / nostettua katse hiukan ylös eli nyt tehdään jotain uutta ja suunnan pitäisi olla yhteinen. Terhi/Porvoo: Ei voi sanoa paikkatietoalusta.fi sivustolla että kuntien aineisto on ilmaista (ellei olla puhuttu kuntien kanssa) Kuntien ääni kuntafoorumin kautta; kuntaliitto on olemassa sitä varten ja ei voi hyväksyä ettei kuntaliiton edustajia ole mukana tässä ryhmässä

4 Muistio 4 Vastauksena Terhin edellä esitettyihin kommentteihin/kysymyksiin: PTA perustuu vapaaehtoisuuteen - jos kunta liittyy, on tieto avointa (maksutonta) PTA:n kautta jaeltuna Kuntaliitto on edustettuna PTA ohjausryhmässä ja on ollut mukana päättämässä ao. ryhmän perustamisesta. Kuntafoorumin koordinointiryhmä raportoi ohjausryhmälle. Sari/Oulun yliopisto: Kunnilla erilaisia liiketoimintamalleja - ja ajatuksia; ajatellaanko kunnassa että maankäyttö on osa tai tapa hankkia resursseja itselleen. Vai ollaanko mahdollistajia, joilla muu elinkeinotoiminta saadaan toimimaan. Em. näkemyseroista voivat johtua ristiriitaisuudet. Timo/Helsinki: Näkee hyvänä sen että kaikki data on lähtökohtaisesti avointa. Mutta miten kun on eri intressejä ja lähtökohtia - miten perustellaan ja toisaalta miten koettaisiin reiluksi kaikkien kannalta se, että PTA:ssa data on lähtökohtaisesti avointa (=maksutonta). Pelkästään sopimusjuridiikka ja datan jakamiseen liittyvä työ vie resursseja (vs. avoin data). Jouko/Turku: Turussa yleislinjaus on, että data on avointa ja pääosin myös maksutonta, Ao toiminnasta/tiedosta vastaava toimialajohtaja tekee tarkemman päätöksen kunkin tiedon osalta. Avoin data käsitetään eri tavoin (termi). Avoin data termi ei välttämättä tarkoita kaikkialla maailmassa sitä, että data on maksutonta. Tämä on suomalainen tapa tulkita termi. Kuten KiraDigissä: kunnat ovat erilaisia. Pienten maalaiskuntien osalta suunnittelun lähtötiedon tarkkuusvaatimus ei ole sama kuin isoissa kaupungeissa. Isoissa nykyisen kaltaisen kantakartan tarkkuus ja tietosisällöt eivät riitä edes tällä hetkellä. Googlen aineisto on tosi kallista - rahastus on vaan eri paikassa. Raha tulee kiinteistöjen ja maaomaisuuden jalostamisesta, ei kantakartta-aineiston myynnistä (Turussa ao. data on avointa) Isoja muutoksia tulossa; tietomallit etc paikkatietoa syntyy kiihtyvällä nopeudella -> Pitää olla yhteisesti sovittu millaisessa muodossa data tuotetaan ja minne laitetaan. Liiketoimintamalli työtä tehdään avoimuuden ja maksuttomuuden periaatteilla. Voi olla, että on sellaisia mahdollisuuksia että rajapinnan käytöstä jotain maksettaisiin.

5 Muistio 5 Tiedonhallintalaki luonnos tulee syksyllä - näillä näkymin velvoite kunnille avoimista rajapinnoista on tulossa. Tiedonhallintalaki tulee linjaamaan siis paljon sekä kuntien että PTA osalta. Tavoitteena on, että laki tulee voimaan Meidän kannattaa odottaa em. luonnosta - se linjannee paljon sitä mitä voidaan tehdä tai joudutaan tekemään. Jarmo/Helsinki: Tavoitteena yhtenäinen semanttinen aineisto; esimerkiksi ympäristötutkimuksen kannalta tärkeää - kaupungit ja kunnat voivat tuottaa omiin tarpeisiinsa tarkempaa dataa. Avoin data: mitä jää viivan alle ei ole yksiselitteistä - esim. avoin kaupunkimalli: 100 pelifirman käytössä. Se ei välttämättä näy tänä vuonna, mutta ehkä muutaman vuoden kuluttua. Jos osa-optimoidaan jotain dataa eli jotain ei anneta avoimesti käyttöön - se ei edistä paikkatietojen ekosysteemin kehittymistä - ei saada paikkatietoja tehokäyttöön yhteiskunnassa. Eli ottaako joku GoogleMapsin käyttöön vai jotain muuta? Esim. pelastuslaitos ottaa VRK:sta tiedot vain kaksi kertaa vuodessa (saavat kaksi kertaa vuodessa ilmaiseksi). Ennen maastotietokannan avaamista; oli kaikenlaisia vaihtoehtoisia, vanhentuneita järjestelyitä - kun avattiin, niin maailma muuttui. Ari/Espoo: Avoimen datan keskustelu avattu - tulot Espoon mittakaavassa aineistoista marginaalisia. Isompi ongelma on sopimukset ja tietojen irrottaminen - aikataulullinen ongelma. Kalle/Pori: MML aineistojen perusparannus (aineistojen) tärkeää ts. esimerkiksi kiinteistöjen verotuksen osalta näiden aineistojen pitäisi olla kunnossa (entistä paremmassa kunnossa). Onko syntymässä kopiorekisteri kuntien tiedoista - tällaista ei pitäisi perustaa. Vastauksena Kallen edellä esitettyyn kysymykseen. PTA ei ole kopiorekisteri. Tavoitteena on mahdollisimman reaaliaikainen tieto tuottajalta käyttäjälle. Jotta PTA:n varaan voidaan luoda palveluita, on (kuten muutenkin alustataloudessa) oltava bufferi (palveluita ei voida tehdä sen uskon varassa että kaikkien tiedontuottajien rajapinnat olisivat toiminnassa 100 %).

6 Muistio 6 Liite: Pyynnöstä liitteenä Ismo Tuonosen (Kouvolan edustaja) sähköposti Heli Laaksoselle, kello 9:22. Huomenta Heli En pääse tänään aamupäivällä paikalle, mutta muutaman kommentin/oman näkemykseni voisin hankkeeseen/esitteeseen viitaten laittaa: - Hanke kokonaisuudessaan on mielestäni liikaa MML:n vetoinen ja ohjauksessa, syystä että koko hankkeen pihvi on kuntien tuottama aineisto. - Hankkeessa ei oteta tarpeeksi kantaa aineiston ylläpito/tuottamiskustannuksiin tai niistä saataviin korvauksiin. Se voi tulevaisuudessa vaikuttaa myös aineistojen laatuun. Mikäänhän ei ole ilmaista. - Kuntien osallisuus mainitaan lähinnä tiedon tuottajana omin kustannuksin (kunta tekee työt MML korjaa sadon). - Hankkeessa ei puhuta tiedon alkuperätiedon säilymisestä. - Hankkeessa puhutaan digiroadin ylläpidosta kuntien osalta erillisellä välineellä. Tuo lienee vanhanaikaista että aineistoja ylläpidetään erillisillä sovelluksilla/välineillä useassa eri paikassa. Rajapinnat ovat tätä päivää! - Edelleen on vahva käsitys ilmassa, että KMTK on osin kopio kuntien tiedosta. Kyselin asiaa n.3 vuotta sitten paikkatietomarkkinoilla MML:n osastolla, että EIHÄN siitä tule kopio. Minulle vakuuteltiin 4:n eri henkilön toimesta että kuntien tietoja tullaan käyttämään suoraan rajapintojen kautta. Näin lieneekin? Toisessa tapauksessa tuo esitteessä mainittu päällekkäinen työ/resurssien haaskaus jatkuu samaan tapaan kuin nytkin. Ismo Tuononen paikkatietopäällikkö puh , ismo.tuononen(at)kouvola.fi

PTA-kuntafoorumin koordinointiryhmä Toimintasuunnitelma

PTA-kuntafoorumin koordinointiryhmä Toimintasuunnitelma PTA-kuntafoorumin koordinointiryhmä Toimintasuunnitelma 2018-2019 Mitä kuntafoorumilla tavoitellaan Paikkatietoalusta Yhtenäistää ja parantaa julkisen hallinnon sähköisiä palveluita, parantaa ja tekee

Lisätiedot

Paikkatietoalusta Kuntafoorumi, Kuntaskype tapaaminen

Paikkatietoalusta Kuntafoorumi, Kuntaskype tapaaminen Paikkatietoalusta Kuntafoorumi, Kuntaskype tapaaminen 14.11.2018 1 Tänään agendalla: Ajankohtaisia asioita teemoittain Koordinointiryhmän kuulumiset ja toimintasuunnitelma Rakennukset ja rakenteet teemasta

Lisätiedot

Paikkatietoalusta. Kuntafoorumi, Kuntaskype tapaaminen

Paikkatietoalusta. Kuntafoorumi, Kuntaskype tapaaminen Paikkatietoalusta Kuntafoorumi, Kuntaskype tapaaminen 15.6.2018 1 Tervetuloa PTA kuntaskypeen! Tavoitteena on saada kaikille yhteinen käsitys siitä, missä Paikkatietoalusta hankkeessa mennään juuri nyt

Lisätiedot

Paikkatietoalusta - ajankohtaista kunnille juuri nyt! Webinaari Heli Laaksonen

Paikkatietoalusta - ajankohtaista kunnille juuri nyt! Webinaari Heli Laaksonen Paikkatietoalusta - ajankohtaista kunnille juuri nyt! Webinaari 11.9.2018 Heli Laaksonen 1 Paikkatietoalusta ja kunnat Paikkatietoalusta yhtenäistää julkishallinnon tuottamat paikkatiedot ja tuo ne helposti

Lisätiedot

Paikkatietoalustatilannekatsaus

Paikkatietoalustatilannekatsaus Paikkatietoalustatilannekatsaus PATINE 19.4.2018 Antti Jakobsson hankepäällikkö 1 Biotalous Energiatalous Kansalainen Paremmat palvelut, oman elämän parempi hallinta Liikenne ja logistiikka Rakennettu

Lisätiedot

Paikkatietoalusta. Kuntien digitaaliset paikkatiedot tehokäyttöön. Kuntakiertue Kari Hautamäki ja Jaakko Uusitalo

Paikkatietoalusta. Kuntien digitaaliset paikkatiedot tehokäyttöön. Kuntakiertue Kari Hautamäki ja Jaakko Uusitalo Paikkatietoalusta Kuntien digitaaliset paikkatiedot tehokäyttöön Kuntakiertue 2019 - Kari Hautamäki ja Jaakko Uusitalo Datalle on tarvetta. Tiedon pitää olla luotettavaa. Toiminta tehostuu Yhdenvertaisuus

Lisätiedot

Paikkatietoalusta Kuntafoorumi, Kuntaskype tapaaminen

Paikkatietoalusta Kuntafoorumi, Kuntaskype tapaaminen Paikkatietoalusta Kuntafoorumi, Kuntaskype tapaaminen 8.5.2019 1 Tänään agendalla: KMTK-Tieliikenne Ajankohtaista osoitteista Muut ajakohtaiset asiat Kysykää ja kommentoikaa! 2 PTA:n kehitys- ja koulutusympäristö

Lisätiedot

Paikkatietoalusta. Maanmittauspäivät Antti Jakobsson hankepäällikkö

Paikkatietoalusta. Maanmittauspäivät Antti Jakobsson hankepäällikkö Paikkatietoalusta Maanmittauspäivät 2018 Antti Jakobsson hankepäällikkö 1 Mitä on Yhteiskunnan Digitalisaatio? Se on organisaatiorajoja ja toimintatapoja rikkovaa, asiakaslähtöistä uusien palvelujen ja

Lisätiedot

Paikkatietoalusta-tilannekatsaus

Paikkatietoalusta-tilannekatsaus Paikkatietoalusta-tilannekatsaus Webinaari 19.2.2018 Antti Jakobsson hankepäällikkö 1 Paikkatietoalustaekosysteemi mahdollistajana M U U P A I K KA T I E T O Biotalous Lainsäädäntö Rakennettu ympäristö

Lisätiedot

Paikkatietoalusta-hanke. Tilannekatsaus v2 PATINE Antti Jakobsson Hankepäällikkö

Paikkatietoalusta-hanke. Tilannekatsaus v2 PATINE Antti Jakobsson Hankepäällikkö Paikkatietoalusta-hanke Tilannekatsaus v2 PATINE 2.10.2017 Antti Jakobsson Hankepäällikkö 1 01/2017 01/2018 Valmisteluvaihe I Valmistelu-vaihe II Käyttöönottovaihe Pilotointivaihe I Toteutusvaihe I Toteutusvaihe

Lisätiedot

Paikkatietoalusta-hanke. Maanmittauspäivät Antti Jakobsson Hankepäällikkö

Paikkatietoalusta-hanke. Maanmittauspäivät Antti Jakobsson Hankepäällikkö Paikkatietoalusta-hanke Maanmittauspäivät 31.5.2017 Antti Jakobsson Hankepäällikkö 1 2 3 80% tiedosta on paikkatietoa!? = Julkishallinnon tiedoista 80% on paikkatietoa. =Onko meillä tarvetta Julkishallinnon

Lisätiedot

Paikkatietoalusta. Kuntien digitaaliset paikkatiedot tehokäyttöön. Kuntakiertue Kari Hautamäki ja Jaakko Uusitalo

Paikkatietoalusta. Kuntien digitaaliset paikkatiedot tehokäyttöön. Kuntakiertue Kari Hautamäki ja Jaakko Uusitalo Paikkatietoalusta Kuntien digitaaliset paikkatiedot tehokäyttöön Kuntakiertue 2019 - Kari Hautamäki ja Jaakko Uusitalo Datalle on tarvetta. Tiedon pitää olla luotettavaa. Toiminta tehostuu Yhdenvertaisuus

Lisätiedot

KMTK tilannekatsaus. Risto Ilves KMTK Ohjelmapäällikkö. KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa

KMTK tilannekatsaus. Risto Ilves KMTK Ohjelmapäällikkö. KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa KMTK tilannekatsaus Risto Ilves KMTK Ohjelmapäällikkö KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa 1 KMTK Teemat ja Tasot Linkitetyt tiedot Digiroad VTJ Rakennustiedot Johtotieto Suunnitelmatiedot

Lisätiedot

Paikkatietoalusta-hanke. PATINE Antti Jakobsson Hankepäällikkö

Paikkatietoalusta-hanke. PATINE Antti Jakobsson Hankepäällikkö Paikkatietoalusta-hanke PATINE 17.8.2017 Antti Jakobsson Hankepäällikkö 1 2 01/2017 01/2018 Valmisteluvaihe I Valmistelu-vaihe II Pilotointivaihe I Toteutusvaihe I Toteutusvaihe II 09/2017 01/2018 Pilotointi-vaihe

Lisätiedot

Paikkatietoalusta ja sen mahdollisuudet. HSY:n Paikkatietoseminaari 22.3 Antti Jakobsson Hankepäällikkö

Paikkatietoalusta ja sen mahdollisuudet. HSY:n Paikkatietoseminaari 22.3 Antti Jakobsson Hankepäällikkö Paikkatietoalusta ja sen mahdollisuudet HSY:n Paikkatietoseminaari 22.3 Antti Jakobsson Hankepäällikkö 1 Paikkatietoalustat ja -portaalit Varmistavat laadun ja poistavat päällekkäisen datan Helpottavat

Lisätiedot

Kansallinen maastotietokanta tulevaisuuden paikkatiedot nyt!

Kansallinen maastotietokanta tulevaisuuden paikkatiedot nyt! Kansallinen maastotietokanta tulevaisuuden paikkatiedot nyt! Heli Laaksonen 9.2.2017 Seinäjoki YHTEISTYÖSSÄ: Paikkatietoalan ja paikkatietojen hyödyntämisen haasteet Sitran megatrendit 2016 Paikkatieto

Lisätiedot

Tammikuu KMTK rakennukset

Tammikuu KMTK rakennukset Tammikuu 2018 KMTK rakennukset Työpaja #1 29.1.2018 Työpaja #2 12.2.2018 Ohjelma 13:00 Tilaisuuden avaus, Juha Saarentaus, FLIC Järjestelmätoimittajien alustukset á 15 min 3D Systems Oy, Jarmo Muukkonen,

Lisätiedot

Selvitystyö: kuntien paikkatietoaineistot ja rajapinnat

Selvitystyö: kuntien paikkatietoaineistot ja rajapinnat Tarjouspyyntö 1 Tarjouspyyntö Selvitystyö: kuntien paikkatietoaineistot ja rajapinnat 1. Selvitystyö Julkisen hallinnon Paikkatietoalusta-hanke yhtenäistää valtion, maakuntien ja kuntien paikkatiedot.

Lisätiedot

Paikkatietoalustahanke (MMM)

Paikkatietoalustahanke (MMM) Paikkatietoalustahanke (MMM) Osakokonaisuudet Tekninen Paikkatietoalusta Määritellään, suunnitellaan ja toteutetaan julkisen hallinnon yhteinen paikkatiedon palvelualusta Maankäyttöpäätökset Muodostetaan

Lisätiedot

Paikkatietoalusta ja alueet

Paikkatietoalusta ja alueet Paikkatietoalusta ja alueet Aluetietofoorumi 2018 Antti Jakobsson hankepäällikkö 1 Biotalous Energiatalous Kansalainen Paremmat palvelut, oman elämän parempi hallinta Liikenne ja logistiikka Rakennettu

Lisätiedot

Kunnat ja Paikkatietoalusta. PTA-webinaari Heli Laaksonen / Maanmittauslaitos

Kunnat ja Paikkatietoalusta. PTA-webinaari Heli Laaksonen / Maanmittauslaitos Kunnat ja Paikkatietoalusta PTA-webinaari 27.2.2018 Heli Laaksonen / Maanmittauslaitos 1 Paikkatietoalusta: Nyt on aika saada paikkatiedot tehokäyttöön sekä kunnassa että koko yhteiskunnassa! Kunnissa

Lisätiedot

Paikkatietoalusta. Paikkatietoverkosto Antti Jakobsson

Paikkatietoalusta. Paikkatietoverkosto Antti Jakobsson Paikkatietoalusta Paikkatietoverkosto Antti Jakobsson 1 Palveluekosysteemi Yhteentoimivat aineistot ja palvelut Alusta Toimintatapojen muutos Määrittelyt 2 3 4 Käyttötapaukset Metsäsektori Turvasektori

Lisätiedot

Paikkatietoalusta-hanke Tilannekatsaus Paikkatietoasian neuvottelukunta/pta työvaliokunta Antti Jakobsson

Paikkatietoalusta-hanke Tilannekatsaus Paikkatietoasian neuvottelukunta/pta työvaliokunta Antti Jakobsson Paikkatietoalusta-hanke Tilannekatsaus Paikkatietoasian neuvottelukunta/pta työvaliokunta Antti Jakobsson 25.4.2017 1 Yleistä Suunnittelu on käynnistynyt/käynnistymässä kaikissa osahankkeissa Viestintäkanavat

Lisätiedot

Paikkatietoalusta. Kuntafoorumi, Kuntaskype

Paikkatietoalusta. Kuntafoorumi, Kuntaskype Paikkatietoalusta Kuntafoorumi, Kuntaskype 9.9.2019 1 Tänään agendalla: Paikkatiedot, turvallisuus ja tietosuoja Ajankohtaista hankkeesta Muut ajankohtaiset asiat Kysykää ja kommentoikaa! 2 KMTK käsitemallit

Lisätiedot

Paikkatieto ja paikkatiedon hyödyntäminen eri palveluissa. Kuntaliiton yhteentoimivuusseminaari Antti Jakobsson

Paikkatieto ja paikkatiedon hyödyntäminen eri palveluissa. Kuntaliiton yhteentoimivuusseminaari Antti Jakobsson Paikkatieto ja paikkatiedon hyödyntäminen eri palveluissa Kuntaliiton yhteentoimivuusseminaari 6.3.2019 Antti Jakobsson 1 2 Kaikki alkaa yhteentoimivuudesta ja yhteisestä tavoitetilasta. 3 Yhteentoimivuuden

Lisätiedot

MUISTIO 1 (5) JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi

MUISTIO 1 (5) JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi 1 (5) JHS-työ JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi Aika: 01.10.2012, klo 09:30 12:30 Paikka: Liikennevirasto, Pasila, nh Seisake Läsnä: Matti Pesu

Lisätiedot

PAIKKATIETOPOLIITTINEN SELONTEKO JA SEN TOIMENPIDEOHJELMA

PAIKKATIETOPOLIITTINEN SELONTEKO JA SEN TOIMENPIDEOHJELMA PAIKKATIETOPOLIITTINEN SELONTEKO JA SEN TOIMENPIDEOHJELMA Paikkatietoverkosto Antti Vertanen (MMM) 12.12.2018 Ensimmäinen vaihe paketissa Maa- ja metsätalousvaliokunnan mietintö valmistui 13.11. Maa- ja

Lisätiedot

NUORISOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA

NUORISOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 1 (6) NUORISOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA NOKIAN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 25.4.2018 KLO 18 NOKIAN KERHOLA: SOURANDERINTIE 13, 37100 NOKIA JAKELU Lehto Roni, varapuheenjohtaja Koski Markus, 1. sihteeri Keskinen

Lisätiedot

Kansallinen maastotietokanta

Kansallinen maastotietokanta Kansallinen maastotietokanta tulevaisuuden paikkatiedot nyt! KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa 1 Yli 80 % julkishallinnon tuottamasta ja meidän päivittäin käyttämästämme tiedosta

Lisätiedot

Yhteistyössä Kansalliseen Maastotietokantaan Risto Ilves

Yhteistyössä Kansalliseen Maastotietokantaan Risto Ilves Yhteistyössä Kansalliseen Maastotietokantaan Risto Ilves 12.5.2016 LUCAS -työpaja Maastotietojen avaaminen 2012 Aalto yliopiston tutkimus Maastotietojen avaamisen menestystekijöitä Ilmainen aineisto Helpot

Lisätiedot

Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos. Paikkatietomarkkinat Helsingin Messukeskus

Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos. Paikkatietomarkkinat Helsingin Messukeskus Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos Paikkatietomarkkinat 3.11.2009 Helsingin Messukeskus 9.11.2009 on paikkatietoinfrastruktuurin toteuttamiseen ja hyödyntämiseen liittyvän tiedon ja kokemusten vaihdon foorumi.

Lisätiedot

Paikkatietoalustahanke (MMM)

Paikkatietoalustahanke (MMM) Paikkatietoalustahanke (MMM) Rakennetaan yhteiskäyttöinen, muita järjestelmiä täydentävä paikkatieto- ja palvelualusta Parannetaan keskeisten paikkatietoaineistojen laatua ja käytettävyyttä Tuetaan kuntien,

Lisätiedot

Paikkatietoasiain neuvottelukunnan laajennettu sihteeristö Laajennetun sihteeristön kokous

Paikkatietoasiain neuvottelukunnan laajennettu sihteeristö Laajennetun sihteeristön kokous Paikkatietoasiain neuvottelukunnan laajennettu sihteeristö Laajennetun sihteeristön kokous Muistio Aika: Keskiviikko kello 13 15 Paikka: Maanmittauslaitos, Pasila, neuvotteluhuone Struve Osallistujat:

Lisätiedot

Miten KMTK-hanke käytännössä etenee

Miten KMTK-hanke käytännössä etenee Miten KMTK-hanke käytännössä etenee Kari Hautamäki 9.2.2017 Seinäjoki YHTEISTYÖSSÄ: KMTK ohjaus Tuotantojärjestelmät Tuotteet ja palvelut Pilotit KMTK Yhteistyöryhmä Tehtävät: Määritellä hankkeen yhteiskunnalliset

Lisätiedot

Paikkatietoalustahanke (MMM)

Paikkatietoalustahanke (MMM) Paikkatietoalustahanke (MMM) Osakokonaisuudet Tekninen Paikkatietoalusta Määritellään, suunnitellaan ja toteutetaan julkisen hallinnon yhteinen paikkatiedon palvelualusta Maankäyttöpäätökset Muodostetaan

Lisätiedot

Neljä innovaatiota - Kansallinen maastotietokanta tutuksi. Webinaari Ohjelmapäällikkö Risto Ilves

Neljä innovaatiota - Kansallinen maastotietokanta tutuksi. Webinaari Ohjelmapäällikkö Risto Ilves Neljä innovaatiota - Kansallinen maastotietokanta tutuksi Webinaari 20.3.2018 Ohjelmapäällikkö Risto Ilves Sisältö Maastotietokannan hajautettu ylläpito Paikkatiedon laatuvahti KMTK:n pysyvä ID Kansallinen

Lisätiedot

Paikkatietoalusta Missä mennään nyt ja tulevaisuudessa? HSY:n Paikkatietoseminaari 2019 Paikkatiedon uudet ulottuvuudet Antti Jakobsson

Paikkatietoalusta Missä mennään nyt ja tulevaisuudessa? HSY:n Paikkatietoseminaari 2019 Paikkatiedon uudet ulottuvuudet Antti Jakobsson Paikkatietoalusta Missä mennään nyt ja tulevaisuudessa? HSY:n Paikkatietoseminaari 2019 Paikkatiedon uudet ulottuvuudet 20.3.2019 Antti Jakobsson 1 Yhteentoimivuuden hallinta Laatuvahti, koordinaatistomuutospalvelu,

Lisätiedot

Osoitetietojärjestelmä. Kansallinen maastotietokanta seminaari Paula Ahonen-Rainio

Osoitetietojärjestelmä. Kansallinen maastotietokanta seminaari Paula Ahonen-Rainio Osoitetietojärjestelmä Kansallinen maastotietokanta seminaari Paula Ahonen-Rainio 1 Miksi osoitetietojärjestelmä Osoite on ihmisille luontainen tapa ilmoittaa sijainti Paikkatietojärjestelmät toimivat

Lisätiedot

JHS-hanke-ehdotus: KMTK Rakennukset ja rakenteet - kohteet

JHS-hanke-ehdotus: KMTK Rakennukset ja rakenteet - kohteet JHS-hanke-ehdotus: KMTK Rakennukset ja rakenteet - kohteet Pekka Luokkala KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa 1 Esityksen sisältö Mistä KMTK:ssa ja kohdemallinnuksessa on kyse?

Lisätiedot

mmm.fi /06.02/2017

mmm.fi /06.02/2017 PYYNTÖ 1(2) mmm.fi 31.8.2017 399/06.02/2017 Jakelun mukaan NIMEÄMISPYYNTÖ JULKISEN HALLINNON PAIKKATIETOALUSTA (PTA) -HANKKEEN TOTEUTUSVAIHEEN OHJAUSRYHMÄÄN Julkisen hallinnon paikkatietoalusta (PTA) on

Lisätiedot

Kansallinen maastotietokanta

Kansallinen maastotietokanta Kansallinen maastotietokanta 3D-Kaupunkimallit Pekka Luokkala 6.9.2018 1 Tavoitteet 2019 KMTK teemat (sisältävät tietomallit, laatuvaatimukset ja elinkaarisäännöt): Rakennukset ja rakenteet (MML ja kunnat,

Lisätiedot

YHTEINEN TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -SEMINAARI

YHTEINEN TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -SEMINAARI YHTEINEN TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN -SEMINAARI 16.5.2017 AVOIMET YMPÄRISTÖ- JA LUONNONVARA-AINEISTOT SUJUVASTI YHTEISEEN KÄYTTÖÖN PAIKKATIETOIHIN LIITTYVIÄ AJANKOHTAISIA HANKKEITA (PAIKKATIETOPOLIITTINEN SELONTEKO,

Lisätiedot

Tekninen alusta. Tavoitteet ja näkökulmia maankäyttöpäätöksiin Jani Kylmäaho, osahankepäällikkö Maanmittauslaitos

Tekninen alusta. Tavoitteet ja näkökulmia maankäyttöpäätöksiin Jani Kylmäaho, osahankepäällikkö Maanmittauslaitos Tekninen alusta Tavoitteet ja näkökulmia maankäyttöpäätöksiin 14.12.2017 Jani Kylmäaho, osahankepäällikkö Maanmittauslaitos 1 TA - Tavoitteet tiivistetysti Muiden osahankkeiden käyttötapausten tukeminen

Lisätiedot

Paikkatietoalusta-hanke. PATINE Antti Jakobsson Hankepäällikkö

Paikkatietoalusta-hanke. PATINE Antti Jakobsson Hankepäällikkö Paikkatietoalusta-hanke PATINE 6.6.2017 Antti Jakobsson Hankepäällikkö 1 Paikkatiedon ja rakennetun ympäristön kokonaisarkkitehtuuri Muodostetaan käsitys kokonaisuudesta nykyisestä ja tulevasta paikkatiedon

Lisätiedot

Paikkatietoalusta-hanke. Osoitetietojärjestelmä

Paikkatietoalusta-hanke. Osoitetietojärjestelmä Paikkatietoalusta-hanke Osoitetietojärjestelmä 1 Motivaatio Osoite on ihmisille luontainen tapa ilmoittaa sijainti Paikkatietojärjestelmät toimivat koordinaattien avulla Tarvitaan yksikäsitteinen, kattava

Lisätiedot

Kansallinen Maastotietokanta - KMTK tilannekatsaus 6/2016

Kansallinen Maastotietokanta - KMTK tilannekatsaus 6/2016 Kansallinen Maastotietokanta - KMTK tilannekatsaus 6/2016 Juha Vilhomaa 16.6.2016 YHTEISTYÖSSÄ: Sisältö KMTK-hankkeen tavoitteita tiivistetysti Organisointi Projektit ja työpaketit Yhteistyömahdollisuuksia

Lisätiedot

Paikkatietoalusta. Tilannekatsaus PATINE Antti Jakobsson

Paikkatietoalusta. Tilannekatsaus PATINE Antti Jakobsson Paikkatietoalusta Tilannekatsaus PATINE 30.11.2017 Antti Jakobsson 1 Ohjausryhmä Pitänyt kaksi kokousta jossa hyväksytty osahankesuunnitelmat (koko hankeen ajalta) ja vaihesuunnitelmat 30.12.2017 saakka

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa Muistio Ohjausryhmän kokous 6/2014 Aika: 17.10.2014, 10.00-13.00 Paikka: Tampereen kaupungintalo,

Lisätiedot

Yhteenveto Kuntapilotit 2018

Yhteenveto Kuntapilotit 2018 Yhteenveto Kuntapilotit 2018 1 Kuntapilotit hankkeen työpaketteina 2 Kuntapilottien tutkimuskysymykset 1. Suunnitteluprosessi Millainen on tulevaisuuden kaavan pohjakartta eli lähtötietomalli? Miten erilaisia

Lisätiedot

Missä mennään INSPIRE-osahankkeessa?

Missä mennään INSPIRE-osahankkeessa? Missä mennään INSPIRE-osahankkeessa? PTA-tilannekatsaus 30.10.2018 Minna Veseloff Maanmittauslaitos 1 Miksi INSPIRE-osahanke? INSPIRE-direktiivin toimeenpanoa tehostettava EU-komissiolta moitteita Suomelle

Lisätiedot

Maastotietokannan ylläpito

Maastotietokannan ylläpito Maastotietokannan ylläpito Kuntien paikkatietoseminaari 10.-11.2.2015 Risto Ilves Kehityspäällikkö, Maastotietotuotanto Maanmittauslaitos Sisältö Nykytoiminta lyhyesti Kansallinen maastotietokanta hanke

Lisätiedot

Kansallinen maastotietokanta. KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa

Kansallinen maastotietokanta. KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa Kansallinen maastotietokanta KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa 1 Yli 80 % julkishallinnon tuottamasta ja meidän päivittäin käyttämästämme tiedosta on paikkatietoa 2 Mitä on

Lisätiedot

Osoitetietojärjestelmä

Osoitetietojärjestelmä Osoitetietojärjestelmä Julkisen hallinnon yhteinen paikkatietoalusta -osahanke 22.11.2017 KMTK-seminaari, Vaasa Paula Ahonen-Rainio 1 Näkökulmat Osoitetieto = osoite + sijaintipiste Miksi osoitetietojärjestelmä

Lisätiedot

PAIKKATIETOPOLIITTINEN SELONTEKO

PAIKKATIETOPOLIITTINEN SELONTEKO PAIKKATIETOPOLIITTINEN SELONTEKO KOORDINAATIT KEHITYKSELLE Ympäristövaliokunta, asiantuntijakuuleminen Antti Vertanen, Mari Laakso (MMM) 12.9.2018 Paikkatietopoliittinen selonteko Kaikki tieto, jonka yhtenä

Lisätiedot

1 (6) Hankesuunnitelma Iisalmen elävä digitaalinen yleiskaava. Hankesuunnitelma

1 (6) Hankesuunnitelma Iisalmen elävä digitaalinen yleiskaava. Hankesuunnitelma 1 (6) Iisalmen elävä digitaalinen yleiskaava 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIIVISTELMÄ 2. HANKKEEN TEHTÄVÄ JA TAVOITTEET 3. ORGANISAATIO, ROOLIT, VASTUUT JA HALLINTO 4. HANKKEEN TOTEUTUS 5. HANKINNAT JA KUSTANNUKSET

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa Muistio Ohjausryhmän kokous 2/2014 Aika: 11.6.2014, 12.45-15.00 Paikka: Forum Virium Helsinki,

Lisätiedot

Avoimen datan vaikutuksia tiedontuottajan toimintaan

Avoimen datan vaikutuksia tiedontuottajan toimintaan Avoin data ja liiketoiminta Avoimen datan vaikutuksia tiedontuottajan toimintaan SKS/Poligonin talviseminaari 3.2.2011 Antti Kosonen MML Tietopalvelukeskus MML ja avoin data 2011 alusta MML on tarjonnut

Lisätiedot

Esityslista/pöytäkirja - Julkisen hallinnon yhteinen paikkatietoalusta -hankkeen toteutusvaiheen ohjausryhmän kokous

Esityslista/pöytäkirja - Julkisen hallinnon yhteinen paikkatietoalusta -hankkeen toteutusvaiheen ohjausryhmän kokous 2017-11-13 PTA Ohjausryhmä Esityslista/pöytäkirja - Julkisen hallinnon yhteinen paikkatietoalusta -hankkeen toteutusvaiheen ohjausryhmän kokous Aika: 13.11.2017 klo 13.30-16, MMM Läsnä: Pentti Lähteenoja

Lisätiedot

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Aika: 7.2.2014 klo 13.00-15.50 Paikka: Merikarvian kunnatalo Läsnä: Jaana Laitinen-Pesola, pj x Aino-Maija Luukkonen x Pori Leena Jokinen-Anttila

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto 1 AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS 2017 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Teemaryhmän toiminnankuvaus 4. Tavoitteiden mukainen

Lisätiedot

UMTK- SUUNNITTELUPROJEKTIN ESITTELY (UMTK = MML:N UUSI MAASTOTIETOJEN TUOTANTOJÄRJESTELMÄ)

UMTK- SUUNNITTELUPROJEKTIN ESITTELY (UMTK = MML:N UUSI MAASTOTIETOJEN TUOTANTOJÄRJESTELMÄ) UMTK- SUUNNITTELUPROJEKTIN ESITTELY (UMTK = MML:N UUSI MAASTOTIETOJEN TUOTANTOJÄRJESTELMÄ) Kai Koistinen 1 TAUSTAA 2 KMTK Kansallinen maastotietokanta kokoaa yhteen peruspaikkatiedot, joita ovat Rakennukset

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.03 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Työpaja - rakennusten sijaintitietojen ylläpitomenettelyistä

Työpaja - rakennusten sijaintitietojen ylläpitomenettelyistä Työpaja - rakennusten sijaintitietojen ylläpitomenettelyistä 29.1.2018 Bentley Stella Map, Jukka Kivelä 1 WWW.BENTLEY.COM 2018 Bentley Systems, Incorporated 2018 Bentley Systems, Incorporated Stella Map

Lisätiedot

Paikkatietoasiain neuvottelukunnan laajennettu sihteeristö Laajennetun sihteeristön kokous

Paikkatietoasiain neuvottelukunnan laajennettu sihteeristö Laajennetun sihteeristön kokous Paikkatietoasiain neuvottelukunnan laajennettu sihteeristö Laajennetun sihteeristön kokous Muistio Aika: Keskiviikko kello 14 16 Paikka: Maanmittauslaitos, Pasila, neuvotteluhuone Struve Osallistujat:

Lisätiedot

Maankäyttöpäätökset-hanke ja digikaavoituksen kuntapilotit. Maanmittauspäivät Satu Taskinen, YM

Maankäyttöpäätökset-hanke ja digikaavoituksen kuntapilotit. Maanmittauspäivät Satu Taskinen, YM Maankäyttöpäätökset-hanke ja digikaavoituksen kuntapilotit Maanmittauspäivät Satu Taskinen, YM 21.3.2018 1 2 VALMISTELU TOTEUTUS KÄYTTÖÖNOTTO 09/17 01/18 05/18 01/19 05/19 12/19 NYKY -TILA KANSAINVÄLISET

Lisätiedot

KUNNAN PAIKKATIEDOT TEHOKÄYTTÖÖN YHTEISKUNNASSA

KUNNAN PAIKKATIEDOT TEHOKÄYTTÖÖN YHTEISKUNNASSA KUNNAN PAIKKATIEDOT TEHOKÄYTTÖÖN YHTEISKUNNASSA OTETAAN KUNTIEN TUOTTAMAT PAIKKATIEDOT YHDESSÄ TEHOKÄYTTÖÖN Suomen paikkatietovaranto koostuu mm. rakennuksista, osoitteista, liikenneverkoista, maanpeite-

Lisätiedot

KANSALLINEN MAASTOTIETO- KANTA-HANKE (KMTK)

KANSALLINEN MAASTOTIETO- KANTA-HANKE (KMTK) KANSALLINEN MAASTOTIETO- KANTA-HANKE (KMTK) KMTK KUNTIEN TUOTANTO- PROSESSIT: SELVITYS KUNTIEN KANTAKARTAN YLLÄPIDON NY- KYISESTÄ TUOTANTOPROSESSIS- TA Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Yleiskuva kantakartan ylläpidosta...

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Avoimen datan ja APIen tuoreet kuulumiset. 10.6.2015 Avointa kaupunkia rakentamassa Projektipäällikkö Tanja Lahti Helsingin kaupungin tietokeskus

Avoimen datan ja APIen tuoreet kuulumiset. 10.6.2015 Avointa kaupunkia rakentamassa Projektipäällikkö Tanja Lahti Helsingin kaupungin tietokeskus Avoimen datan ja APIen tuoreet kuulumiset 10.6.2015 Avointa kaupunkia rakentamassa Projektipäällikkö Tanja Lahti Helsingin kaupungin tietokeskus Datan avaaminen Helsingissä arkipäivää HRI jatkaa työtään

Lisätiedot

Kuntien 3D-kaupunkimalli- ja paikkatietoseminaari

Kuntien 3D-kaupunkimalli- ja paikkatietoseminaari 9.2.2016 Kuntien 3D-kaupunkimalli- ja paikkatietoseminaari Ajankohta 9.2.2016-10.2.2016 Paikkakunta Helsinki Miksi osallistua Ilmoittautuminen pidetään edelleen auki. Lisäpaikoille ilmoittautuminen viimeistään

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Muistio 29.3.2018 kello 9 11 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Työryhmän jäsenet Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija,

Lisätiedot

KMTK - Palveluiden käyttöönotto tekninen vuoropuhelu Keskustelutilaisuus Pasila Jussi Immonen MML Mirjam Salomäki PTCServices Oy Kimmo

KMTK - Palveluiden käyttöönotto tekninen vuoropuhelu Keskustelutilaisuus Pasila Jussi Immonen MML Mirjam Salomäki PTCServices Oy Kimmo KMTK - Palveluiden käyttöönotto tekninen vuoropuhelu Keskustelutilaisuus Pasila 23.5.2018 Jussi Immonen MML Mirjam Salomäki PTCServices Oy Kimmo Perttilä MML 1 Esityslista Osallistujien esittely KMTK/PTA

Lisätiedot

Paikkatietoverkoston toimintasuunnitelma Taustaa Verkoston käynnistyminen Paikkatietoinfrastruktuurin toteuttaminen

Paikkatietoverkoston toimintasuunnitelma Taustaa Verkoston käynnistyminen Paikkatietoinfrastruktuurin toteuttaminen Inspire-sihteeristö 1 (6) Paikkatietoverkoston toimintasuunnitelma 2013 Tämä Paikkatietoverkoston toimintasuunnitelma 2013-2014 on hyväksytty verkoston vuosikokouksessa 12.6.2013. Aiemmin 1.6.2009 perustettu

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa Muistio Ohjausryhmän kokous 1/2014 Aika: 19.5.2014, kello 13.00-11.00 Paikka: Forum Virium Helsinki,

Lisätiedot

Paikkatietopoliittinen selonteko, yrityssektori

Paikkatietopoliittinen selonteko, yrityssektori Paikkatietopoliittinen selonteko, yrityssektori Väliraportti Sito Parhaan ympäristön tekijät Sisältö Tilanne ja aikataulu Sähköiset kyselyt ja haastattelut Työpajojen kuvaus Nostoja haastattelusta Huom!

Lisätiedot

Kansallinen maastotietokanta (KMTK) ja Paikkatietoalusta - hanke. KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa 1

Kansallinen maastotietokanta (KMTK) ja Paikkatietoalusta - hanke. KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa 1 Kansallinen maastotietokanta (KMTK) ja Paikkatietoalusta - hanke KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa 1 Tervetuloa! Aloitetaan videolla kahvin lomassa: 2 Mutta onhan meillä Google

Lisätiedot

MUISTIO 23.8.2013. JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi

MUISTIO 23.8.2013. JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi JHS-työryhmän kokous 1 (6) JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi Aika: 20.8.2013, klo 9:30 11:30 Paikka: Liikennevirasto, Pasila, nh Terminaali Läsnä:

Lisätiedot

YTPA Yksityistietiedon palvelualusta

YTPA Yksityistietiedon palvelualusta YTPA Yksityistietiedon palvelualusta Metsätieto ja sähköiset palvelut hankkeen loppuseminaari 22.1.2019 Seppo Niskanen Suomen metsäkeskus Biotalouden tietietojärjestelmä -hanke Maa- ja metsätalousministeriön

Lisätiedot

6Aika- strategian johtoryhmä

6Aika- strategian johtoryhmä 6Aika- strategian johtoryhmä 6Aika- johtoryhmän kokous 5/2014 10.12.2014, kello 13.00-14.00 Paikka: Helsingin kaupungintalo, kh- kokoushuone, Pohjoisesplanadi 11-13 Osallistujat: Tuula Antola, Espoon kaupunki

Lisätiedot

Paikkatiedot käyttöön! -hanke

Paikkatiedot käyttöön! -hanke Digitalisaatioryhmä 15.12.2015 Paikkatiedot käyttöön! -hanke Hanke, jolla edistetään ja tuetaan paikkatietojen ja paikannuksen tehokasta käyttöä laaja-alaisesti. Välineinä paikkatietoihin liittyvän osaamisen,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Kansallinen maastotietokanta KMTK Ohjelmapäällikkö Risto Ilves

Kansallinen maastotietokanta KMTK Ohjelmapäällikkö Risto Ilves Kansallinen maastotietokanta KMTK 19.11.2018 Ohjelmapäällikkö Risto Ilves Kansallinen maastotietokanta (KMTK) Kansallisessa maastotietokannassa mallinnetaan julkisen hallinnon tuottamat yhteiset paikkatiedot

Lisätiedot

KuntaTietoPalvelu ja tietotuotteet MHO

KuntaTietoPalvelu ja tietotuotteet MHO KuntaTietoPalvelu ja tietotuotteet MHO 27.10.2017 Rakennetun ympäristön ja maankäytön prosessit kunnissa Maapolitiikka - maanhankinta ja kaavan toteuttamisen varmistaminen YLEISKAAVA ASEMA- KAAVA TONTTI-

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 13/2015 18.03.2015

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 13/2015 18.03.2015 Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 21 Osallistuminen EU:n Suomen rakennerahasto-ohjelman rahoittaman 6Aika-strategian rahoitushakuun hankkeella Helsinki Region Eco HUB HEL 2015-002408 T 02 05

Lisätiedot

Kokemuksia datan avaamisesta ja esimerkkejä avoimesta ympäristödatasta pääkaupunkiseudulta

Kokemuksia datan avaamisesta ja esimerkkejä avoimesta ympäristödatasta pääkaupunkiseudulta Kokemuksia datan avaamisesta ja esimerkkejä avoimesta ympäristödatasta pääkaupunkiseudulta Ville Meloni Forum Virium Helsinki Green Net Finland - Ympäristömonitoroinnin 8. kansallinen seminaari 10.4.2013

Lisätiedot

MUISTIO 1 (5) JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi

MUISTIO 1 (5) JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi 1 (5) JHS-työ JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi Aika: 26.09.2011, klo 14:10 16:05 Paikka: Liikennevirasto, Helsinki Läsnä: Matti Pesu (Liikennevirasto;

Lisätiedot

Kansallisen paikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus. Patinen kokous

Kansallisen paikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus. Patinen kokous Kansallisen paikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus Patinen kokous 27.9.2013 Paikkatietostrategian päivitys Vision, tavoitteiden ja toimenpiteiden työstäminen strategiaryhmässä kesä- elokuu Esittely

Lisätiedot

KDK-Asiakasliittymä. KDK kevätseminaari 30.5.2012 Ari Rouvari

KDK-Asiakasliittymä. KDK kevätseminaari 30.5.2012 Ari Rouvari KDK-Asiakasliittymä KDK kevätseminaari 30.5.2012 Ari Rouvari Agenda Tavoitteet Ensimmäinen aalto Toinen aalto Järjestelmäarkkitehtuuri Demo Tavoitteet Asiakasliittymä Arkistojen, kirjastojen ja museoiden

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/ (14) Vammaisneuvosto Aika , klo 16:07-18:08. Kokoustila Martta-Maria.

Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/ (14) Vammaisneuvosto Aika , klo 16:07-18:08. Kokoustila Martta-Maria. Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 16:07-18:08 Paikka Kokoustila Martta-Maria Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaaminen 41 Kokouksen läsnäolijat 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaupunkimalli Heinolassa

Kaupunkimalli Heinolassa Kaupunkimalli Heinolassa Hankittu EAKR-hankerahoituksella, 2012 (ensimmäinen versio 2011) Alusta: Vianova Oy:n Novapoint Virtual Map (Autodesk IDSP) Tuotettu kaupungin kantakartasta, MML:n maastotietokannasta,

Lisätiedot

Sopimus paikkatiedon hyödyntämisen mahdollistajana. Inspire-verkoston työpaja Antti Rainio

Sopimus paikkatiedon hyödyntämisen mahdollistajana. Inspire-verkoston työpaja Antti Rainio Sopimus paikkatiedon hyödyntämisen mahdollistajana Inspire-verkoston työpaja Antti Rainio 17.1.2013 Sopimusviidakko Yhteinen sopimusmalli Käyttöehdot SOPIMUSMALLI Verkkopalvelusopimus

Lisätiedot

Missä mennään KMTK ohjelmassa? Ohjelmapäällikkö Risto Ilves

Missä mennään KMTK ohjelmassa? Ohjelmapäällikkö Risto Ilves Missä mennään KMTK ohjelmassa? 9.10.2018 Ohjelmapäällikkö Risto Ilves Kansallinen maastotietokanta (KMTK) Kansallisessa maastotietokannassa mallinnetaan julkisen hallinnon tuottamat yhteiset paikkatiedot

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa PÖYTÄKIRJA Johtoryhmä kokous 1/2014 Aika: 15.5.2014, kello 9.00-11.00 Paikka: Forum Virium Helsinki,

Lisätiedot

Projektisuunnitelma julkishallintoa koskevasta selvityksestä Paikkatietopoliittista selontekoa varten

Projektisuunnitelma julkishallintoa koskevasta selvityksestä Paikkatietopoliittista selontekoa varten 1 Projektisuunnitelma julkishallintoa koskevasta selvityksestä Paikkatietopoliittista selontekoa varten Selvitystyön lähtökohdat Maa- ja metsätalousministeriö valmistelee valtioneuvostolle paikkatietopoliittista

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.10.2015 klo 14.00 15.45 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Paikalla:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Inspire-prosessi ja Inspire-soveltamisala

Inspire-prosessi ja Inspire-soveltamisala Inspire-prosessi ja Inspire-soveltamisala 21.11.2011 Katselupalvelun palvelutaso Vaatimukset tulivat voimaan 9.11.2011 Vaatimukset koskevat direktiivin liitteen I&II piiriin kuuluvien paikkatietoaineistojen

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 10.1.2019 VM210:00/2018 LUONNOS JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1.

Lisätiedot

KMTK - Digiroad -yhteistyö. KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa

KMTK - Digiroad -yhteistyö. KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa KMTK - Digiroad -yhteistyö KMTK on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa 1 Tieverkon toimijoita, aineistoja ja järjestelmiä Liikennevirasto - Digiroad (VVH ja OTH) Maanmittauslaitos -

Lisätiedot