OSA XII KURINPITOMENETTELYT JA RANGAISTUKSET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OSA XII KURINPITOMENETTELYT JA RANGAISTUKSET"

Transkriptio

1 OSA XII KURINPITOMENETTELYT JA RANGAISTUKSET Säännöt voimassa alkaen Sisällysluettelo Luku I KURINPITO Rikkomukset Rangaistukset Rangaistustaulukko Väliaikaiset rangaistukset Luku II TOIMEENPANO JA TOIMENPITEET KURINPITOASIOISSA Yleista Tuomarineuvosto Kurinpitolautakunta Kansalliset lajiliitot Luku III COMPETENCE AND PROCEDURES IN CASE OF DISPUTES Luku IV (kumottu ) Ta ssa osassa ka sitella a n UCI:n ja SP:n sa a nto jen rikkomisesta seuraavia rangaistuksia ja niihin liittyvia toimenpiteita niissa tapauksissa, joissa rikkomuksia koskevia rangaistuksia ei ole ma a ra tty jollain muulla erityisma a ra yksella Luku I KURINPITO 1 Rikkomukset Todisteet UCI:n ja SP:n sa a nto ihin liittyva t rikkomukset voidaan na ytta a toteen eri tavoilla Tuomareiden laatimissa raporteissa ja muistioissa annettuja lausuntoja pideta a n oikeina, jos ei toisin osoiteta Kaikki toimitsijat ovat velvollisia ilmoittamaan havaitsemistaan rikkomuksista UCI:lle tai kyseessa olevalle kansalliselle liitolle riippuen siita, kumpi on pa a to svaltainen taho kyseisessa asiassa. Kansallisten liittojen tulee raportoida UCI:lle tai pa a to svaltaiselle kansalliselle liitolle kaikki havaitsemansa rikkomukset, joista rankaiseminen kuuluu UCI:n elinten tai kansallisten liittojen pa a ta nta valtaan. Erilaiset rikkomukset Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

2 (1) Jokaista epa korrektilla tai epa rehellisella tavalla toista kohtaan ka ytta ytyva a tai sita, joka ei noudata pyo ra ilyyn liittyvia sopimuksia tai muita velvollisuuksia, rangaistaan eninta a n kolmen kuukauden mittaisella kilpailukiellolla ja/tai CHF suuruisella sakolla N Doping -sa a nto jen kohdalla noudatetaan Suomen Antidoping-toimikunnan ja Kansainva lisen Pyo ra ilyliiton sa a nto ja ja ma a ra yksia. Lisa ksi, Kurinpitolautakunta voi ma a ra ta seuraavat rangaistukset ylla mainittujen rangaistusten lisa ksi: 1. Ammattilaisjoukkueet: joukkueen rekistero inti voidaan hyla ta tai lyka ta. Ammattilaisjoukkue voidaan myo s siirta a alempaan luokkaan. 2. Kilpailunja rjesta ja : ja rjesta ja n kilpailu voidaan siirta a alempaan luokkaan. 3. Kaikissa tapauksissa Kurinpitolautakunta voi ma a ra ta minka tahansa alla olevassa kappaleessa 2 mainitun urheilullisen tai hallinnollisen rangaistuksen. (2) Kurinpitolautakunnan valtuuksista riipumatta UCI:n puheenjohtaja tai ha nen poissa ollessaan varapuheenjohtaja, voi ma a ra ta kappaleessa 1 mainitut urheilulliset tai hallinnolliset rangaistukset, kuten voitettujen tai voitettavissa olevien pisteiden poistaminen tai va liaikainen neutralisointi sulkeminen pois maailmanmestaruuskilpailuista, maanosan mestaruuskilpailuista tai Olympialaisista sulkeminen pois virallisista seremonioista sulkeminen pois UCI:n komissioista Na ita rangaistuksia voidaan soveltaa myo s siihen ryhma a n tai ryhma n ja seniin (ammattilaisjoukkue, joukkue, kansallinen liitto, jne.), johon rangaistava kuuluu. Lisa ksi puheenjohtaja voi mita to ida tai peruuttaa toistaiseksi minka tahansa UCI:n pa a to ksen, jossa ei ole noudatettu kaikkia ehtoja tai missa pa a to ksentekoon vaikuttaneet asiat osoittautuvat va a riksi tai epa ta ydellisiksi. Puheenjohtajan pa a to s on pa teva ilman jatkotoimenpiteita, lukuun ottamatta huomautusaikaa. Asianomainen voi valittaa puheenjohtajan pa a to ksesta kirjatulla kirjeella Oikeusturvalautakunnalle kahdeksan pa iva n kuluessa pa a to ksen vastaanottamisesta. Valitus ei siirra UCI:n puheenjohtajan tekema n pa a to ksen ta yta nto o npanoa, mutta muutoksenhakija voi ja tta a pyynno n siirta misesta Oikeusturvalautakunnan puheenjohtajalle. (3) Vakavissa tai kiireellisissa tapauksissa, pyo ra ilyn edun sita edellytta essa, UCI:n puheenjohtaja tai ha nen poissa ollessaan varapuheenjohtaja voi va liaikaisesti ottaa lisenssin pois kenelta tahansa lisenssinhaltijalta. Asianomainen voi valittaa puheenjohtajan pa a to ksesta Oikeusturvalautakunnalle kahdeksan pa iva n kuluessa pa a to ksen Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

3 vastaanottamisesta. Valitus ei siirra UCI:n puheenjohtajan tekema n pa a to ksen ta yta nto o npanoa. Rikkomusmuodot Jokainen, jota UCI:n sa a nno t koskevat, tulee asettaa kilpailukieltoon va hinta a n yhdeksi ja eninta a n kuudeksi kuukaudeksi seuraavissa tapauksissa: 1. va kivaltainen ka ytta ytyminen tuomareita, UCI:n elimia tai niiden ja senia, tai keta tahansa UCI:n sa a nto jen edellytta ma ssa tehta va ssa toimivaa henkilo a kohtaan osoitettu halventava ja loukkaava kielenka ytto 2. pyo ra ilyn tai UCI:n mainetta tahraava ka ytta ytyminen, tai 3. vastaamatta ja tta minen UCI:n viranomaisen tai kurinpitoelinten esitta ma a n kutsuun ilman pa teva a syyta Mista tahansa vilpillisesta toiminnasta, josta ei ole asetettu rangaistusta UCI:n sa a nno issa, rangaistaan seuraavalla tavalla: 1. Lisenssin haltija (ja rjesta ja a lukuun ottamatta): 1 12 kuukauden kilpailukielto ja rahasakko CHF Ammattilaisjoukkue, seura, muu yhdistys, ryhma tai kilpailun ja rjesta ja : 1-12 kuukauden kilpailukielto ja rahasakko CHF Edella mainitut rangaistukset kaksinkertaistetaan saman rikkomuksen toistuessa uudelleen kahden vuoden sisa lla. Vakavissa tapauksissa voidaan sakon lisa ksi antaa elinika inen kilpailukielto Mista tahansa lisenssinhaltijan (ja rjesta ja a lukuun ottamatta) tekema sta rikkomuksesta, voidaan antaa eninta a n CHF 100 rahasakko Kilpailunja rjesta ja n rikkomuksesta, josta ei ole erikseen asetettu rangaistusta UCI:n sa a nno issa, voidaan antaa rahasakkoa CHF Maanosan tai maailman kalenterin kilpailu voidaan poistaa UCI:n hallituksen pa a to ksella vuodeksi kilpailukalenterista, jos kilpailussa tehda a n sama rikkomus kahtena pera kka isena vuotena. Jos kilpailukalenteriin uudelleen valitussa kilpailussa tapahtuu rikkomus vuoden kilpailukiellon ja lkeen, voidaan kilpailu poistaa kalenterista myo s seuraavan vuoden ajaksi. Tarkennuksena ta ma n kohdan tulkintaa varten: kilpailu katsotaan samaksi kilpailuksi, jos sen ja rjesta a suoraan tai epa suorasti sama ja rjesta ja kuin aikaisemmin ja samana ajankohtana, samoilla tai la hekka in olevilla kilpailureiteilla kuin kielletty kilpailu. Riitatilanteissa lopullisesta pa a to ksesta vastaa UCI:n Oikeusturvalautakunta Ammattilaisjoukkueen, tyo nantajan, seuran, yhdistyksen tai muun pyo ra ilyn harjoittamiseen liittyva n henkilo n rikkomuksesta UCI:n sa a nto ihin liittyen voidaan antaa rahasakko CHF Va likohtaukset kilpailussa Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

4 Kilpailun va likohtauksia ovat kaikki sa a nno issa ma a ra tyt rikkomukset seka sellainen sa a nto jen mukaisesta ka ytta ytymisesta poikkeaminen, josta ei ole asetettu erikseen rangaistusta Tuomarineuvosto antaa rangaistukset maailman- tai maanosan mestaruuskilpailussa tehdyista rikkomuksista, mutta se ei voi antaa kilpailukieltoa. Tuomareiden huomauttamista rikkomuksista tulee antaa rangaistus myo s 1) ja rjesta ja n kansallisen liiton toimesta, jos lisenssinhaltija on muun kuin ja rjesta va n liiton 2) muutoin UCI:n kurinpitolaitakunnan toimesta, edellytta en, etta ja rjesta ja n kansallinen liitto tai UCI:n kurinpitolautakunta ovat saaneet tiedon kuukauden sisa lla kilpailun pa a ttymisesta Tuomarineuvoston tai tuomarin tekemista kilpailutilanteisiin liittyvista pa a to ksista ei voi valittaa, ellei rikkomuksesta ole annettu yli CHF 200 suuruista sakkoa. Ta ssa tapauksessa muut kuin kilpailun ja rjesta ja n liiton alaiset lisenssinhaltijat voivat ja tta a valituksen lisenssinhaltijan kansallisen liiton asianmukaiselle viranomaiselle (sa a nto - ja tuomarivaliokunta tai oikeusturvalautakunta). Valitus tulee ja tta a 10 pa iva n kuluessa kilpailun pa a ttymisesta. Ta ma valitus ei lykka a rangaistuksen ta yta nto o npanoa. Ulkopuolisia elimia ei voida saattaa osalliseksi, paitsi kohdassa Kansallisen liiton ja kurinpitolautakunnan tulee tiedottaa UCI:lle kahdeksan pa iva n kuluessa, etta valitus on ja tetty. Heida n tulee la hetta a UCI:lle kopio valitusta koskevasta pa a to ksesta a n saman ajan kuluessa Kilpailukiellot ilmoitetaan UCI:n kurinpitolautakunnalle. Teknologiahuijaukset bis Teknologisessa huijauksessa toimitaan vastoin artiklaa Teknologinen huijaus toteutuu Olemalla läsnä pyöräilykilpailussa tai pyöräkilpailun lähettyvillä sellaisella pyörällä joka ei vastaa artiklan mukaista pyörää. Kilpailussa tai kilpailun lähettyvillä kilpailijan käyttämä pyörä joka ei vastaa artiklan mukaista pyörää. Kaikkien ajajien ja tiimien tai muiden tahojen joita kilpailija edustaa ( erityisesti kansallinen liitto jossa kansallinen tiimi osallistuu) tulee varmistaa että kaikki heidän käyttämät pyörät ovat artiklan mukaisia. Mikä tahansa tilanne jossa pyörä ei vastaa artiklan mukaista pyörää, riippumatta onko pyörä osana kilpailua tai ei, aiheuttaa teknologisen huijauksen ajajan tai tiimin tai muiden ajajan edustamien toimijoiden toimesta kilpailussa vaikka pyörää ei käytettäisikään kilpailun aikana. Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

5 2 Rangaistukset Rikkeen tehnyttä kilpailijaa rangaistaan seuraavanlaisesti: suorituksen hylkäys, kilpailukielto min. 6 kk ja sakko CHF ja välillä. Ellei erityiset olosuhteet vaadi toisin, kilpailijan joukkuetta tai muuta toimijaa jota kilpailija edustaa rangaistaan seuraavanlaisesti: hylkäys, kilpailukielto min. 6 kk ja / tai sakko CHF välillä. Lisäksi ylläolevaan, henkilön tai UCI sääntöjen alaisen toimijan mikä tahansa teko tai laiminlyönti joka mahdollistaa, rohkaisee, fasilitoi, peittäminen tai muunlainen tarkoituksellinen avustaminen teknologisessa huijauksessa rangaistaan kilpailukiellolla, jonka kesto on min. 6 kk ja sakko CHF Yllämainittuja sakkomääriä voidaan muokata erityisissä olosuhteissa. Kommentti: Pyöräilykilpailun läheisyys tulee ymmärtää siten että se voi olla mikä tahansa sijainti kilpailupaikalla tai reitillä jossa pyörää voidaan pitää tai varastoida mahdollisuutena käyttää pyörää tietyssä kilpailussa (artikla tuli voimaan ; muokattu ). Yleistä Varoitukset ja moitteet pois lukien, sakko joka seuraa UCI sääntöjen rikkomusta, voidaan panna täytäntöön vain UCI:n Peruskirjan ja Sääntöjen nojalla jotka ovat olleet voimassa virheen teon aikana Kansalliset liitot eivät saa ottaa käyttöön muita rangaistuksia rikkeistä kuin UCI Peruskirja ja Säännöt Auktoriteetti jonka tulee reagoida UCI sääntöjen vastaiseen tekoon, noudattaa rangaistuksia, kun faktat on esitetty. Mitään rangaistusta ei voi jättää käyttämättä, ellei UCI säännöt anna siihen mahdollisuutta Ellei muutoin mahdollisteta tai noudateta Peruskirjan artiklaa 11.2, rangaistukset jotka UCI säännöt ja sakot jotka kansalliset liitot asettaa, pohjaten sen omiin sääntöihin, tulee noudattaa kaikissa UCI jäsenmaissa Kansallisten liittojen tulee varmistaa, että annetut rangaistukset tulee käytäntöön heti kun päätös rangaistuksesta on lainvoimainen Jos sama rike koostuu useista osista, rangaistukset lasketaan yhteen ymmärtäen, että rangaistukset kuuluvat samaan luokkaan ja että kokonaisrangaistus ei ylitä maksimirangaistusta joka rikkeestä on säädetty Jokainen UCI sääntöjen alainen toimija saa hyvityksenä minkä tahansa summan jonka UCI, kansallinen liitto tai organisaation tulisi maksaa kolmannelle taholle sen tekemän vääryyden vuoksi. Kolmas taho suljetaan pois toiminnasta, jos takaisinmaksua ei ole suoritettu 30 päivän aikana ensimmäisestä vaatimuksesta ja niin kauan, kun koko summa on maksettu kokonaisuudessaan takaisin. Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

6 Tarvittaessa UCI:iin voidaan asettaa pankkivakuus ko. summalle Etappikilpailuissa kaikki rangaistukset ja sakot lasketaan henkilökohtaiseen kokonaiskilpailuun. Rikkomukset voidaan riippuen rikkeen vakavuudesta ja Tuomarineuvoston niin päättäen asettaa henkilökohtaiseen etapin lopputulokseen. Jos tuomarineuvoston päätöksen myötä rikkeen tehnyt ajaja saa edun joukkuetulosten aikaan perustuvassa kokonaiskilpailussa, joukkueelle annetaan samalla 30 sekunnin sakko. Hylka a minen Hylka a misesta seuraa ajajan poistaminen kaikista kilpailutuloksista ja palkintojen menetta minen kyseisessa kilpailussa. Hylka a minen voi tapahtua ajajan poissulkemisena la hdo sta, jos rikkomus havaitaan ennen kilpailun alkamista, tai kilpailusta poissulkemisena rikkomuksen havaitsemisen ja lkeen kilpailun ka ynnissa ollessa. Jos la hdo sta poissulkeminen tai hylka a minen eiva t tapahdu ma a ra aikaan mennessa, rikkomuksesta rangaistaan tarkoituksenmukaisesti kilpailusta poissulkemisella tai hylka a misella. Ellei erikseen ole mainittu kilpailun ehdoissa, hylätyn kilpailijan tai tiimin sijoitus täytetään järjestyksessä seuraavalla kilpailijalla tai tiimillä, jotta kaikki sijoitukset on täytetty. Ratakilpailussa missä kaksi tai useampi kilpailija tai tiimi kilpailee toisiaan vastaan, kilpailija tai tiimi ei voi ottaa hylätyn kilpailijan tai tiimin sijoitusta, elleivät he ole kilpailleet toisiaan vastaan kyseessä olevalla kierroksella Ajaja, joka on suljettu pois etappikilpailusta, ei voi osallistua toiseen kilpailuun samaan aikaan, kun etappikilpailu josta rangaistus saatiin, on edelleen ka ynnissa. Rikkomuksesta seuraa 15 pa iva n kilpailukielto ja rahasakko CHF Varoitus Komissaari tai UCI:n viranomainen voi antaa varoituksen kenelle tahansa pienesta virheesta tai sa a nto jen piittaamattomuudesta lieventa vien asianhaarojen vallitessa. Huomautus UCI:n viranomaiset voivat antaa huomautuksen kenelle tahansa pyo ra ilya koskevia eettisia ja moraalisia periaatteita rikkovasta toiminnasta Huomautus voidaan julkaista UCI:n tiedotteissa ja/tai UCI:n vaatimuksesta kansallisten liittojen virallisissa tiedotteissa. Sakko UCI:n sa a nno issa olevat rahasakot on ilmoitettu Sveitsin frangeina (CHF). Jos rahasakko maksetaan jonkin toisen maan valuuttana, tulee Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

7 vastaanottajan saada vastaava nettosumma Sveitsin frangeja kuluvan vuoden tammikuun 1. pa iva n kurssin mukaisesti Hallitus voi pa a tta a alentaa asetettujen rahasakkojen ma a ra a niissa maanosissa tai maissa, joissa se katsotaan tarpeelliseksi UCI:n sa a nto jen mukaiset sakot tulee maksaa kuukauden kuluessa UCI:lta tulleen laskun saapumisesta. Lasku voidaan la hetta a kyseessa olevan osapuolen ammattilaisjoukkueelle, seuralle tai kansalliselle liitolle. Muut sakot tulee maksaa kolmen kuukauden kuluessa rangaistuksen voimaan astumisesta. Jos sakkoa ei makseta ma a ra aikaan mennessa, sakon määrään lisätään automaattisesti 20 % maksettavaa. Jos sakkoa ei ole maksettu kuukauden kuluessa eräpäivästä, rangaistuksen saanut osapuoli asetetaan automaattisesti kilpailukieltoon siihen asti, kunnes sakko on maksettu. Jos rangaistuksen saanut osapuoli on rangaistuna muustakin syystä, uudesta rikkeestä tullut rangaistus lisätään aiempaan rangaistukseen Lisenssinhaltijaa ja sita ammattilaisjoukkuetta tai seuraa, jonka ja sen lisenssinhaltija on, pideta a n yhdessa vastuullisina UCI:n sa a nto ihin liittyvista rikkomuksista annettujen sakkojen maksamisesta seka summista, joihin viitataan kohdassa Tarpeen vaatiessa sakko perita a n palkinto- tai takuusummasta Kohdassa ma a ra tyt rahasakot meneva t kilpailunja rjesta ja n kansalliselle liitolle. Kohdassa mainituista rikkomuksista ma a ra tyt rahasakot meneva t lisenssin myo nta neelle kansalliselle liitolle. Muut rahasakot meneva t UCI:lle, jonka pankkitilille ne maksetaan suoraan. Hallituksen ma a rittelemissa kohdissa sakkojen takaisin saaminen voidaan antaa ja rjesta ja n kansallisen liiton tehta va ksi. Kilpailukielto ) Kilpailukiellon seurauksena erotetulla osapuolella ei ole oikeutta osallistua UCI:n, maanosien tai kansallisten liittojen sa a nto jen mukaisesti ja rjestettyihin kilpailuihin tai UCI:n, maanosien, kansallisten liittojen ja niiden ja senja rjesto jen muihin tapahtumiin. 2) UCI sääntöihin perustuva kilpailukielto voi vaikuttaa muiden urheilumuotojen harjoittamiseen sen mukaisesti mitä muiden lajien säännöt tai sovellettavat lait näin määräävät. 3) Kilpailukiellon aikana lisenssin haltija pysyy UCI sääntöjen ja kurinpitotahojen alaisena Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

8 4) Kilpailukiellon aikana kansalliset liitot eivät saa maksaa rahaa kilpailukiellossa olevalla ja kilpailukiellossa oleva ei saa hyväksyä mitään rahallista tai muuta etua omasta urheilulajistaan. 5) UCI anti-doping säännöt määrittävät lisäksi erityiset seuraukset kilpailukiellolle. Ne esitetään Anti-Doping säännöstössä Ammattilaisjoukkueen, seuran tai muun vastaavan yhdistyksen kaikki lisenssinhaltijat, jotka ovat ja senia tai jollain tavoin yhteydessa edella mainittuihin, asetetaan kilpailukieltoon, ellei UCI:n johtokunta anna jollekin henkilo kohtaista erityislupaa toimia johtokunnan asettamien tehta vien puitteissa Huolimatta kohdan soveltamisesta lisenssi otetaan pois kilpailukiellon ajaksi. Niin kuan kuin kilpailukiellossa oleva ei ole toteuttanut kaikkia niitä velvoitteita joita nykyinen säännöstä edellyttää, lisenssiä ei voida palauttaa tai antaa uutta lisenssiä Kilpailukieltoon asetetun lisenssinhaltijan osallistuminen pyo ra ilykilpailuun katsotaan mita tto ma ksi. Kilpailuihin osallistumisesta kilpailukiellon aikana seuraa samanpituinen uusi kilpailukielto ja rahasakko CHF , huolimatta muista rangaistuksista, joita voidaan antaa kilpailukiellossa olevan rikkomuksista kilpailuun osallistumisesta. Jos kilpailukiellossa oleva lisenssin haltija rikkoo kilpailukiellon ehtoja, uusi kilpailukielto joka vastaa käynnissä olevaa ajanjaksoa, lisätään lisenssin haltijan alkuperäiseen rangaistukseen. Lisätty uusi kilpailukielto voidaan muokata lisenssin haltijan rikkeen luonteesta ja muista tilanteen olosuhteista. Kysymyksen siitä rikkoiko lisenssin haltija kilpailukieltoa ja onko muokkaus sopivaa, ratkaisee Sääntövaliokunta. Anti doping rikkeestä kilpailukieltoa vastaan säädetään artiklassa Sen tulkinta kuuluu sääntölautakunnan piiriin Pa a to kseen kilpailukiellosta tai pa a to ksesta tehtyyn muutoshakemukseen tulee automaattisesti ilmoittaa kilpailukiellon alkamis- ja loppumispa iva ma a ra t, vaikka muutoshakemuksen sisa lto a koskevia yksityiskohtia ei tutkittaisi (valituksen peruminen, kelpaamaton tai vanhentunut hakemus jne.). Kohtaa koskien, kilpailukiellon alkamisajankohta tulee asettaa alkavaksi mahdollisimman pian muutoksenhakuajan pa a ttymisen ja lkeen Kilpailukielto on voimassa urheiluun liittyvissa asioissa. Sita pideta a n voimassa myo s kilpailukauden ulkopuolella. Siita syysta kilpailukielto voidaan hajauttaa useaan osaan vuodessa Kansallisen liiton elimen, joka ma a ra a kilpailukiellon, tulee ilmoittaa UCI:lle mahdollisimman pian kilpailukiellon voimaan astumisesta. Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

9 3 Rangaistustaulukko Kansallisen liiton tulee osoittaa: 1. ajajan henkilo llisyys (sukunimi, etunimi, kansallisuus, kansallinen liitto, kilpailuluokka, lisenssinumero) 2. kilpailukiellon ma a ra nnyt auktoriteetti 3. va likohtaus, josta rangaistus annettiin 4. kilpailukiellon alkamis- ja loppumispa iva ma a ra t UCI:lle tulee ilmoittaa kilpailukieltoon liittyvien olosuhteiden muutoksista. Ta ma kohta ei koske niita ajajia, jotka eiva t ole viela osallistuneet maailmantai maanosan kalenterin kilpailuihin Huolimatta myo hemmin listatuista rangaistuksista, lisenssin haltija, joka syyllistyy vakavaan va a ryyteen voidaan tuomarin toimesta poistaa va litto ma sti kilpailusta. Mika li ka ytta ytyminen kilpailussa vahingoittaa pyo ra ilyn tai UCI:n imagoa, mainetta tai arvoa, lisenssin haltija joutuu vastaamaan teostaan Sa a nto valiokuntaan ja ha nta tullaan rankaisemaan artiklan mukaisesti Kumoamatta kohtaa seuraavassa taulukossa ilmenevista rikkomuksista asetetaan rangaistukset seuraavan taulukon mukaisesti. Taulukko koskee kaikkia kilpailumuotoja. Kuitenkin kansallisissa kilpailuissa kansallinen liitto voi asettaa pienemma t rahasakot kuin kohdassa muut kilpailut on mainittu. Kansainvälisen kilpailukalenteriin kuuluvien kilpailujen rangaistukset: Kts. UCI:n säännöt N Rangaistusten kertyminen Kilpailija, joka kilpailukauden aikana saa yhteensa kolme rangaistusta, asetetaan kahden viikon kilpailukieltoon. Rangaistukset voidaan antaa myo s saman pa iva n tai saman kilpailun aikana, jolloin kilpailijalle tapahtuman tiedottamisen annetuista rangaistuksista on kiinnitetta va erityista huomiota. Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

10 Eri tilanteet kilpailussa 1. La hto ilman kuittausta 1.1. Lähtö ilman lähtökuittausta kilpailusta poistaminen tai suorituksen hylkäys ja Joukkue ei kunnioita joukkuejärjestystä lähtökuittauksessa 2. Pyo ra 2.1 Saapuminen kilpailun la hto o n tai la hdo sta poissulkeminen etappikilpailuun sa a nto jen vastaisella pyo ra lla 2.2 Sa a nto jen vastaisen pyo ra n kilpailusta poissulkeminen tai ka ytta minen kilpailussa hylka a minen 2.3. Pyörän, joka ei vastaa artiklaa (cf. art bis), sen käyttäminen tai pyörän läsnäolo. Ajaja: hylkääminen Joukkue: hylkääminen 3. Ajoasu 3.1 Epa oleellisten varusteiden ka ytta minen La hdo sta poissulkeminen ( ) 3.2 La hto o n saapuminen ilman pakollista La hdo sta poissulkeminen kypa ra a 3.3 Pakollisen kypa ra n poistaminen Hylkääminen ja 50 kilpailun aikana 4. Kilpailunumeroiden tai pyo ra a n kiinnitettyjen numeroiden muuttaminen tai huono kiinnitys 4.1 Yhden pa iva n kilpailu Ajaja: Etappiajo 1. kerta: kerta: kerta: kilp. Poissulkeminen 4bis Kilpailunumeron tausta eri kuin mitä kilpailun Lähdöstä poissulkeminen järjestäjä on antanut (art ) 5. Kilpailu- tai runkonumero piilossa tai tunnistamaton - Yhden pa iva n kilpailu - Etappiajo 6. Ei palauta kilpailunumeroa keskeytta misen ja lkeen Ajaja: kerta: kerta: kerta: kilp. Poissulkeminen Ajaja: Vaatekappaleen ka ytta minen tai ottaminen pois Ajaja: 30 pa a lta sa a nto jen vastaisesti Joukkueen johtaja: Toiseen joukkueeseen kuuluvan ajajan Kukin kyseessa oleva ajaja: auttaminen sa a nto jen vastaisesti 8.1 Yhden pa iva n kilpailu Kilp. Poissulkeminen Etappiajo 100 per kerta ja 2', 5' ja 10' aikasakko ja kilpailusta pois- sulkeminen Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

11 4. kerrasta Muut lisenssin haltijat: Kiriin valmistautuminen Kukin kyseessa oleva ajaja: 9.1 Joukkueen ja senten va lilla : Yhden päivän kilpailu Rikkomuksesta viimeisella kilometrilla : sijoittami- nen ryhma n viimeiseksi Etappiajo 100 ja 10'' per kerta. Rikkomuksesta etapin viimeisella kilometrilla : '' ja sijoittaminen ryhma n viimeiseksi 9.2 Eri joukkueisiin kuuluvien ajajien välillä: Yhden päivän kilpailu Kilpailusta poissulkeminen Etappiajo ' Kilpailusta poissulkeminen viimeisella etapilla 1. rikkomuksesta tai muilla etapeilla toisesta rikkomuksesta 10. Loppukiri 10.1 Poikkeaminen ajolinjasta muita ajajia vaarantaen Yhden päivän kilpailu Hylka a minen Etappiajo 1. kerta: sijoittaminen ryhma n viimeiseksi '' kokonaiskilpailussa 2. kerta: sijoittaminen etapin viimeiseksi ' kokonaiskilpailussa 3. kerta: kilpailusta poissulkeminen Muut kirit Yhden päivän kilpailu Sijoittaminen ryhma n viimeiseksi Etappiajo 1. kerta: sijoittaminen ryhma n viimeiseksi kerta: sijoittaminen etapin viimeiseksi kerta: kilpailusta poissulkeminen Ajoasusta vetäminen Yhden pa iva n kilpailu Ajaja: Etappiajo '' per kerta Kilpailun viimeisella Hylkääminen kilometrilla Etapin viimeisellä kilometrillä 1. kerta: '' 2. kerta: kilpailusta poissulkeminen 11. Työntäminen Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

12 11.1 Nopeuden lisa a minen ajoneuvosta tai Ajaja: kanssakilpailijasta tyo nta en Yhden pa iva n kilpailu 30 per kerta Etappiajo '' per kerta 11.2 Saman joukkueen ja senten va linen Kukin kyseessa oleva ajaja: tyo nta minen Yhden pa iva n kilpailu 30 per kerta Etappiajo '' per kerta 11.3 Toiseen joukkueeseen kuuluvan Tyo nta va ajaja: ajajan tyo nta minen Yhden pa iva n kilpailu 50 + kilpailusta poissulkeminen Etappiajo '' aikasakko Kilpailusta poissulkeminen 1. Rikkomuksesta viimeisella etapilla tai toisesta rikkomuksesta muilla etapeilla Muu lisenssin haltija: Katsojan tyo nta ma ksi joutuminen Ajaja: varoitus 12. Ajajan tai huoltoauton etenemisen tahallinen Ajaja: esta minen 12.1 Yhden pa iva n kilpailu 50 + kilpailusta poissulkeminen 12.2 Etappiajo 50 ja 10'' aikasakko 50 + kilpailusta poissulkeminen toisesta rikkomuksesta; Rikkomuksesta etapin viimeisella kilometrilla : 100, 30'' ja sijoittaminen etapin viimeiseksi; rikkomuksesta viimeisella etapilla ja rikkomuksesta kymmenen ensimma isen ajajan joukossa olevaa kohtaan:100 + kilpailusta poissulkeminen Muu lisenssin haltija: Toisen ajajan sa a nto jenvastainen auttaminen Kyseessa olevat ajajat: kilpailun loppukierroksilla 13.1 Yhden pa iva n kilpailu kilpailusta poissulkeminen 13.2 Etappiajo kilpailusta poissulkeminen kilpailusta poissulkeminen viimeisella etapilla 1. rikkomuksestaa tai muilla etapeilla toisesta rikkomuksesta 14. Tahallinen poikkeaminen kilpailureitilta, yritys Ajaja: kilpailusta saada sijoitus kilpailussa kulkematta koko poissulkeminen kilpailureittia pyo ra lla, palaaminen kilpailuun autotai moottoripyo ra kyydin ja lkeen 14bis. Pyöräteiden, polkujen tai reittien käyttäminen jotka eivät muodosta osaa Ajaja: 100 ja/tai kilpailusta poissulkeminen Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

13 kilpailureitistä 15. Tahaton etua antava poikkeaminen kilpailureitilta Aika-ajo: 20 aikasakko Etappikilpailu: Sijoituksen alentaminen pääjoukon viimeiseksi. Yhden päivän kilpailu: kilpailusta poissulkeminen 16. Suljetun tasoristeyksen ylitta minen Kilpailusta poissulkeminen 17. Vilpillinen toiminta, vilpin yritta minen, toiseen Kyseessa olevat ajajat: joukkueeseen kuuluvien ajajien kanssa tehdyt sopimukset 17.1 Yhden pa iva n kilpailu kilp. poissulkeminen 17.2 Etappiajo ' aikasakko + kilpailusta poissulkeminen viimeisella etapilla 1. rikkomuksesta tai muilla etapeilla toisesta rikkomuksesta Muu lisenssin haltija; johtaja, osanottaja tai huoltaja: kilpailusta poissulkeminen 18. Huoltoautosta kiinnipita minen Ajaja: kilpailusta poissulkeminen ja 100 Joukkueen johtaja: kilpailusta poissulkeminen ja 100 Joukkue: huoltoauton poistaminen koko kilpailun ajaksi Ajaja: kilpailusta poissulkeminen ja 100 Ajajan kiinnipita minen jostain muusta Muu kulkuneuvosta vastuussa oleva moottoriajoneuvosta: lisenssin haltija: kilp. Poissulkeminen ja 100 Toisen joukkueen kulkuneuvo: kyseisen joukkueen johtajan sulkeminen pois kilpailusta ja huoltoauton poistaminen koko kilpailun ajaksi 19. Ajoneuvon peesaaminen 19.1 Lyhyesti Ajaja: varoitus 19.2 Jonkin aikaa Yhden pa iva n kilpailu 30 + kilpailusta poissulkeminen, jos ja tta a huomioimatta 1. Varoituksen Muu ajoneuvosta vastuussa oleva lisenssin haltija: Etappiajo 50 ja 20'' aikasakko per kerta Muu ajoneuvosta vastuussa oleva lisenssin haltija: Sa a nto jen vastainen va line- tai la a kinta huolto 20.1 Yhden pa iva n kilpailu Ajaja: 30 Viimeinen 20 km: kilpailusta poissulkeminen + 50 Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

14 20.2 Etappiajo 1. kerta: varoitus 2. kerta: 20 Seuraavat kerrat: 100 Etapin viimeinen 20 km: 50, sijoittaminen ryhma n viimeiseksi, 1' aikasakko kokonaiskilpailussa Muu lisenssin haltija: Huoltajan nojaaminen tai materiaalin pita minen ajoneuvon ulkopuolella 22. Muiden huoltova lineiden paitsi vanteiden kuljettami- nen moottoripyo ra n mukana 23. Luvatta tapahtuva ravintohuolto 23.1 Yhden pa iva n kilpailu ensimm. 50 km viimeisen 20 km:n aikana 23.2 Etappiajo ensimma isen 50 km aikana viimeisen 20 km:n aikana Joukkueen johtaja: 1. kerta: kerta: 500 Moottoripyo ra ilija : kil- pailusta poissulkeminen Ajaja: 50 Ajaja: 150 Muu lisenssin haltija: ja 20'' per kerta Kerralla Muu lisenssin haltija: Sa a nto jen vastainen ravintohuolto Ajaja: 20 per kerta Muu lisenssin haltija: 50 per kerta 25. Ajoneuvon kilpailun aikaista liikkumista Ajoneuvon kuljettaja: 100 koskeva sa a nto rikkomus 26. Virallisen auton kulun esta minen Ajaja: 20 Muu lisenssin haltija: Ammattilaisjoukkueen, kansallisen liiton tai Joukkueen johtaja: 200 muun vastaavan kulkuneuvon kyydissa olevan tuomarin ja tta minen pois kyydista kesken kilpailun 28. Kilpailuja rjesta ja n tai komissaarien ohjeiden Ajaja: noudattamatta ja tta minen Muu lisenssin haltija: Ajoneuvoa koskevien ohjeiden noudattamatta ja tta minen - Yhden pa iva n kilpailut: ajoneuvon sijoittaminen kilpailukaravaanin loppuosaan koko kilpailun ajaksi - Etappiajot: ajoneuvon sijoittaminen kilpailuka- ravaanin loppuosaan koko kyseessa olevan etapin ajaksi ja 1-3 seuraavan etapin ajaksi riippuen rikkomuksen vakavuusasteesta 29. Solvaukset, uhkaukset, sopimaton ka yto s Kaikki lisenssin haltijat: Va kivaltainen ka yto s 30.1 Ajajien keskuudessa 100 per kerta + 1' aikasakko per kerta etappiajoissa Hylka a minen erityisen aggressiivisissa tapauksissa 30.2 Muita kohtaan Ajaja: kilpailusta poissulkeminen Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

15 Muu lisenssin haltija: Ruoan, juoman tai muiden tavaroiden Kaikki lisenssin haltijat: 300 anastaminen kilpailun aikana 32. Lasipullon hallussapito Kaikki lisenssin haltijat: Minka tahansa tavaran heitta minen Kaikki lisenssin haltijat: 60. Rikkeen huolimattomasti uusiminen samassa kilpailussa: (Mikäli kilpailijaa ei tunnisteta, sakko osoitetaan kilpailijan tiimille/ seuralle) 34. Lasisen esineen pois heitta minen Kaikki lisenssin haltijat: kilp. huolimattomasti poissulkeminen Maalilinjan ylitta minen uudelleen kilpailureitin Ajaja: varoitus suuntaisesti kilpailunumeron ollessa edelleen kiinnitettyna 36. Poisja a nti seremonioista Ajaja: palkintojen menetta minen 37. poistettu 37bis. Teknisen huollon, ruokahuollon antaminen tai joukkueen johtajan ja/tai ajajan käyttäytyminen joka vahingoittaa pyöräilyn imagoa ( Esim. tahmeat pullot, teknistä huoltoa ei tehdä paikallaan ollen jne.) 1. rike: Joukkueen johtaja : 20 to 100 Kilpailija: 20 to rike samalla etapilla tai samassa kilpailussa. Joukkueen johtaja:100 Yksipa iva inen kilpailu: huoltoauto sijoitetaan karavaanin viimeiseksi. Etappikilpailu: huoltoauto sijoitetaan karavaanin viimeiseksi ko. etapilla. Ajaja: 100, 5 pisteen menetys pistekilpailussa ja rike samalla etapilla tai samassa kilpailussa Joukueen johtaja: 200, kilpailusta poistaminen Tiimi/ seura: huoltoauton menettäminen kilpailusta eikä ole mahdollisuutta korvata autoa toisella autolla. Ajaja: 200, 5 pisteen va hennys pistekilpailusta ja10 MAANTIEPYO RA ILYN ETAPPIAJOT 38. Johtajan paidan tai haalarin ka ytta ma tta ja tta minen 39. Mielenosoitus tai sopimukset kilpailusta poissulkemisen va ltta miseksi Ajaja: la hdo sta poissulkeminen tai kilpailusta poissulkeminen + 50 Ajaja: HENKILO KOHTAISET MAANTIEAIKA-AJOT Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

16 40. Ajajat eiva t noudata sa a nto jen mukaisia Ajaja: 30 va limatkoja ja va leja 40.1 Peesaaminen 30 ja aikasakko kohdan taulukon mukaisesti 41. Ajajan pera ssa olevan kulkuneuvon Joukkueen johtaja: 100 va limatkan ollessa ajajaan na hden va hemma n Ajaja: 20'' kuin 10 m 42. Kilpailurataa ja verryttelya koskevien sa a nto jen rikkominen Joukkueen johtaja: 100 Ajaja: 30 Ja rjesta ja : 150 MAANTIEJOUKKUEAJOT 43. Sa a nto jenmukaisten va limatkojen ja va lien Kukin ajaja: 30 noudattamatta ja tta minen 43.1 Peesaaminen Kukin ajaja: 30 ja aikasakko kohdan taulukon mukaisesti 44. Tyo nta minen joukkueen ja senten va lilla 44.1 Normaali kilpailu Joukkueen kilpailusta poissulkeminen + 50 per ajaja 44.2 Etappiajo 1' aikasakko etappituloksissa kullekin joukkueen ja senelle + 50 per ajaja 45. Joukkueen pera ssa olevan kulkuneuvon va limatkan ollessa joukkueeseen na hden va hemma n kuin 10 m 46. Kilpailurataa ja verryttelya koskevien sa a nto jen rikkominen Joukkueen johtaja: 100 Kukin joukkueen ajaja: 20'' Joukkueen johtaja: 100 Ajaja: 30 Kilpailun ja rjesta ja : 150 CYCLOCROSS-KILPAILUT Sa a nto jen vastainen va linehuolto Kilpailusta poissulkeminen Huolto-alueelle meneminen ilman että tekee Kilpailusta poissulkeminen huoltotoimenpiteitä 48. Ajaja ei noudata kohdassa asetettua 100 la hto ja rjestysta 49. Ajaja ei keskeyta kilpailua huolimatta 100 kohdassa mainittujen tapausten sita edellytta essa 50. Sääntöjen vastainen ravintohuolto MAASTOPYÖRÄILYKILPAILUT 51. Sääntöjen vastainen huoltaminen Kilpailusta poissulkeminen 52. Väkivaltainen teko Kilpailusta poissulkeminen 53. Kilpailija ei noudata lähtöjärjestys- sääntöä Radiolähettimen tai muun Lähdöstä poissulkeminen etäkommunikointitavan käyttäminen 55. Ylösajetun kilpailijan kilpailun jatkaminen Kilpailusta poissulkeminen Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

17 sääntöjen vastaisesti 56. Numerolaattalevyn käyttämättömyys ohjaustangossa harjoittelun aikana 100 (muutettu ) Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

18 N Aikasakkotaulukko maantieaika-ajoissa (sovelletaan etappiajoissa) Aikasakko ma a ra ytyy peesatun matkan ja nopeuden perusteella. Taulukosta aikasakko lisa ta a n loppuaikaan sekunteina. Nopeus km/h Matka 100 m m m m m m m m m m Väliaikaiset rangaistukset Mikäli rike on tapahtunut ja rikkeeseen liittyvään rangaistuspäätöstä ei voida tehdä ajoissa, sääntövaliokunta voi alustavasti julistaa rangaistuksen. Sääntövaliokunta voi tehdä muitakin alustavia toimenpiteitä harkintaa käyttäen varmistaakseen määräystenmukaisuuden voimassaolevien rangaistusten osalta. (lisätty ) Sääntövaliokunta tekee päätöksensä kulloinkin saatavilla olevien todisteiden valossa. Sääntövaliokunnan ei tarvitse kuulla osapuolia. (lisätty ) Sääntövaliokunta julistaa väliaikaisen päätöksen niin pian kuin mahdollista. Päätökset tulevat voimaan välittömästi. (lisätty ). Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

19 Jos kilpailukielto tulee voimaa väliaikaisesti, sen kesto huomioidaan asetettaessa lopullista kilpailukieltoa. (lisätty ). Luku II TOIMEENPANO JA TOIMENPITEET KURINPITOASIOISSA 1 Yleista Kansallisissa kilpailuissa tapahtuvista va likohtauksista tuomitaan ja rangaistaan ja rjesta ja n kansallisen liiton sa a nto jen mukaan. Suomessa noudatetaan UCI:n sa a nto ja N Suomen Pyo ra ilyn alaisissa kilpailuissa noudatetaan kansallisia lakeja ja sa a do ksia Muut kansallisissa kilpailuissa tapahtuneet UCI:n sa a nto ihin liittyva t rikkomukset tuomitaan ja rangaistaan lisenssin myo nta neen kansallisen liiton toimesta. Annettavat rangaistukset ovat UCI:n sa a nno issa. Toimenpiteet suoritetaan kansallisen liiton sa a nto jen mukaan Maailman ja maanosan kalenterin kilpailuissa tapahtuneet va likohtaukset tuomitaan ja rangaistaan kohtien jne. mukaan Ellei toisin mainita, muut UCI:n sa a nto ihin liittyva t rikkomukset tuomitaan ja rangaistaan tuomarineuvoston tai kurinpitolautakunnan toimesta seuraavien sa a nto jen mukaan bis Toimivaltaiselta kansalliselta liitolta vaaditaan pa a tta va isyytta faktojen suhteen vaikka rangaistavalla henkilo lla olisi toisen maan lisenssi ennen rangaistusprosessia tai sen aikana. 2 Tuomarineuvosto Kts. UCI:n säännöt Kurinpitolautakunta Kts. UCI:n säännöt Kansalliset lajiliitot Kts. UCI:n säännöt Luku III COMPETENCE AND PROCEDURES IN CASE OF DISPUTES Kts. UCI:n säännöt Luku IV (kumottu ) Suomen Pyöräily ry / Sääntökansio OSA XII ( )

UCI:n ja SPU:n sääntöihin liittyvät rikkomukset voidaan näyttää toteen eri tavoilla.

UCI:n ja SPU:n sääntöihin liittyvät rikkomukset voidaan näyttää toteen eri tavoilla. OSA XII KURINPITOMENETTELYT JA RANGAISTUKSET 12.1.000 Tässä osassa käsitellään UCI:n ja SPU:n sääntöjen rikkomisesta seuraavia rangaistuksia ja niihin liittyviä toimenpiteitä niissä tapauksissa, joissa

Lisätiedot

UCI:n ja SPU:n sääntöihin liittyvät rikkomukset voidaan näyttää toteen eri tavoilla.

UCI:n ja SPU:n sääntöihin liittyvät rikkomukset voidaan näyttää toteen eri tavoilla. OSA XII KURINPITOMENETTELYT JA RANGAISTUKSET 12.1.000 Tässä osassa käsitellään UCI:n ja SPU:n sääntöjen rikkomisesta seuraavia rangaistuksia ja niihin liittyviä toimenpiteitä niissä tapauksissa, joissa

Lisätiedot

OSA XII KURINPITOMENETTELYT JA RANGAISTUKSET

OSA XII KURINPITOMENETTELYT JA RANGAISTUKSET OSA XII KURINPITOMENETTELYT JA RANGAISTUKSET 12.1.000 Tässä osassa käsitellään UCI:n ja SPU:n sääntöjen rikkomisesta seuraavia rangaistuksia ja niihin liittyviä toimenpiteitä niissä tapauksissa, joissa

Lisätiedot

OSA XII KURINPITO JA MENTTELYTAPA

OSA XII KURINPITO JA MENTTELYTAPA OSA XII KURINPITO JA MENTTELYTAPA Säännöt voimassa alkaen 15.02.2019 Sisällysluettelo Luku I ALKUSANAT... 2 Luku II YLEISTÄ... 3 Luku III KURINPITO... 6 1 Varoitus... 6 2 Paheksunta... 6 3 Hylkäys... 6

Lisätiedot

2.1 joka rikkoo liiton voimassa olevia sääntöjä, määräyksiä tai päätöksiä, joita liiton sääntöjen nojalla on annettu ja annetaan;

2.1 joka rikkoo liiton voimassa olevia sääntöjä, määräyksiä tai päätöksiä, joita liiton sääntöjen nojalla on annettu ja annetaan; Esitys liittokokoukselle 9.4.2016 Suomen Sulkapalloliiton kurinpitosäännöt 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt: Suomen Sulkapalloliiton (jatkossa liiton) kurinpitosääntöjen alaisia ovat: 1.1

Lisätiedot

Formula 18 Ranking 21.5., 28.5., Suomalainen Pursiseura ry ( SPS )

Formula 18 Ranking 21.5., 28.5., Suomalainen Pursiseura ry ( SPS ) Formula 18 Ranking 21.5., 28.5., 4.6.2015 Suomalainen Pursiseura ry ( SPS ) Purjehdusohje 1. Säännöt 1.1. Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusa a nno issa ma a riteltyja sa a nto ja. 1.2. Kielten

Lisätiedot

KURINPITOSÄÄNNÖT. (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015)

KURINPITOSÄÄNNÖT. (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015) KURINPITOSÄÄNNÖT (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015) 1 Soveltamisala Suomen Koripalloliiton (jäljempänä liitto) kurinpitosääntöjen alaisia ovat a) liittovaltuuston jäsenet sekä liittohallituksen

Lisätiedot

12. KILLIN KAIVIN GP

12. KILLIN KAIVIN GP 12. KILLIN KAIVIN GP 21.5.2016 12. KILLIN KAIVIN GP 21.5.2016 KILPAILUN TOIMIHENKILÖT kilpailun johtaja ylituomari tuomarit, tuomarineuvosto ratamestari järjestyksenvalvonta liikenteenohjaus kuulutus Tapio

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliiton kurinpitomääräykset Hyväksytty liittohallituksessa

Suomen Cheerleadingliiton kurinpitomääräykset Hyväksytty liittohallituksessa Suomen Cheerleadingliiton kurinpitomääräykset Hyväksytty liittohallituksessa 16.06.2017 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt: Liiton kuripitomääräysten alaisia ovat: - liiton jäsenseurat - jäsenseurojen

Lisätiedot

10. KILLIN KAIVIN GP SM-KORTTELI 17.5.2014

10. KILLIN KAIVIN GP SM-KORTTELI 17.5.2014 10. KILLIN KAIVIN GP SM-KORTTELI 17.5.2014 SM-KORTTELIAJO JA 10. KILLIN KAIVIN GP 17.5.2014 KILPAILUN TOIMIHENKILÖT kilpailun johtaja ylituomari tuomarit, tuomarineuvosto ratamestari järjestyksenvalvonta

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia sosiaalialalle soveltuvaa korkeakoulututkintoa opiskelevien ammatillisena yhdistyksena ja siina tarkoituksessa

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia sosiaalialalle soveltuvaa korkeakoulututkintoa opiskelevien ammatillisena yhdistyksena ja siina tarkoituksessa SA A NNO T NIMI JA TOIMIALUE 1 Yhdistyksen nimi on. Yhdistyksesta ka yteta a n na issa sa a nno issa nimitysta yhdistys. Yhdistys on Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattija rjesto Talentia ry Fackorganisationen

Lisätiedot

Masters PM-KILPAILUT

Masters PM-KILPAILUT Masters PM-KILPAILUT 30.-31.07.2011 Sipoo - Suomi KILPAILUMÄÄRÄYKSET 1. KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja Pohjoismaiden Pyöräilyliiton kilpailusääntöjä sekä

Lisätiedot

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry KURINPITOMÄÄRÄYKSET

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry KURINPITOMÄÄRÄYKSET Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry KURINPITOMÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilo t ja yhteiso t: Liiton kuripitomääräysten alaisia ovat: - liiton jäsenseurat - kilpailutoimintaa harjoittavat

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. Liakan tempo

TEKNINEN OPAS. Liakan tempo TEKNINEN OPAS Liakan tempo 2.7.2011 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille 3. Kilpailu 4. Liitteet - kartat - kilpailunumeron kiinnittäminen - lähtöluettelot

Lisätiedot

Kari Mäkinen. Tarmo Niemi, Markku Nieminen, Rauno Pääsky, Erkki Jäppinen

Kari Mäkinen. Tarmo Niemi, Markku Nieminen, Rauno Pääsky, Erkki Jäppinen 9. KILLIN KAIVIN GP 18.5.2013 KILPAILUN TOIMIHENKILÖT kilpailun johtaja ylituomari tuomarit, tuomarineuvosto ratamestari järjestyksenvalvonta liikenteenohjaus kuulutus Tapio Niemi Hannu Autio Hannu Autio,

Lisätiedot

Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n kurinpitomääräykset

Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n kurinpitomääräykset Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n kurinpitomääräykset SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt... 1 2 Rikkomuksen laatu... 1 3 Rangaistuslajit... 2 4 Rankaisuoikeus... 2 5 Ilmoitus

Lisätiedot

Seuran kieli on suomi. Seuran toiminta-alueena on SLU:n Etela -Suomen Liikunta ja Urheilun alue.

Seuran kieli on suomi. Seuran toiminta-alueena on SLU:n Etela -Suomen Liikunta ja Urheilun alue. TOIMINTASA A NNO T 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Alppilan Salamat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki Etela -Suomen la a nissa. Yhdistys on perustettu joulukuun

Lisätiedot

SIMO KLIMSCHEFFSKIJ N MUISTOAJO Simo Klimscheffskij n muistoajo 2018 sunnuntai Kilpailuohje rev 16.4.

SIMO KLIMSCHEFFSKIJ N MUISTOAJO Simo Klimscheffskij n muistoajo 2018 sunnuntai Kilpailuohje rev 16.4. SIMO KLIMSCHEFFSKIJ N MUISTOAJO 2018 Simo Klimscheffskij n muistoajo 2018 SIMO KLIMSCHEFFSKIJ N MUISTOAJO 29.4.2018 Kilpailun johtaja Ylituomari Tuomarineuvosto Ratamestari Järjestyspäällikkö Ari Aalto

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n laji- ja kilpailutoiminnan kurinpitomääräykset

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n laji- ja kilpailutoiminnan kurinpitomääräykset Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n laji- ja kilpailutoiminnan kurinpitomääräykset Kilpailu- ja sääntövaliokunta on käsitellyt kurinpitomääräykset 31.5.2016. VAU:n hallitus on hyväksynyt kurinpitomääräykset

Lisätiedot

SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET

SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisala Suomen Uimaliiton (jäljempänä liitto) sääntöjen, kilpailumääräysten, edustusoikeusmääräysten, sarjamääräysten, näiden rangaistusmääräysten ja muiden

Lisätiedot

JALKAPALLOGOLF - Virallisemmat säännöt

JALKAPALLOGOLF - Virallisemmat säännöt JALKAPALLOGOLF - Virallisemmat säännöt Na ma sa a nno t on sovellettu kansainva lisen Jalkapallogolfyhdistyksen virallisista sa a nno ista. 1. Peli Yleista : Futisgolfissa ideana on potkaista pallo aloitusalueelta

Lisätiedot

KuntoRitarit Oy Tietosuojaseloste

KuntoRitarit Oy Tietosuojaseloste KuntoRitarit Oy Tietosuojaseloste Ta ma tietosuojaseloste sisa lta a myo s henkilo tietolain (523/1999) 10 :n mukaisen rekisteriselosteen tiedot. Ta ssa tietosuojaselosteessa kerromme, minka laisia henkilo

Lisätiedot

SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY:N KURINPITOMA A RA YKSET ALKAEN

SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY:N KURINPITOMA A RA YKSET ALKAEN SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY:N KURINPITOMA A RA YKSET 12.11.2016 ALKAEN 1. Velvoitteet Suomen ITF Taekwon-Do ry:n toimintaan osallistuvat henkilo t ja yhteiso t ovat velvollisia noudattamaan hyva a urheiluhenkea,

Lisätiedot

EUROOPPANUORET RY. SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

EUROOPPANUORET RY. SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI Yhdistyksen nimi on Eurooppanuoret ry, Unga Europeer rf. Kansainva lisissa yhteyksissa liitosta voidaan ka ytta a nimitysta JEF Finland. Na issa sa a nno

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. Bioracer Evoc GP

TEKNINEN OPAS. Bioracer Evoc GP TEKNINEN OPAS Bioracer Evoc GP 13.5.2017 Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Kilpailun organisaatio 3.Ohjeita kilpailijoille 3.1. Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut 3.2. Kilpailuluokat 3.3. Kilpailukanslia

Lisätiedot

LAPPEENRANTA GP 28.4.2012. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt

LAPPEENRANTA GP 28.4.2012. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt LAPPEENRANTA GP 28.4.2012 Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt KILPAILUKUTSU: Joulella pisimmälle Lappeenranta GP on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyönä

Lisätiedot

Asunto-ohjesääntö (hyväksytty 8/2018)

Asunto-ohjesääntö (hyväksytty 8/2018) Asunto-ohjesääntö (hyväksytty 8/2018) 1 Asumisoikeuden myo nta misesta Keskisuomalaisen Osakunnan hallitsemiin asuntoihin seka ta ma n asumisoikeuden ka ytta misesta on voimassa olevien huoneenvuokralainsa

Lisätiedot

kilpailun johtaja Tapio Niemi puh 040 5827 167 ylituomari Hannu Autio puh 0400 635 032 Raimo Sivula, Jaakko Kontula

kilpailun johtaja Tapio Niemi puh 040 5827 167 ylituomari Hannu Autio puh 0400 635 032 Raimo Sivula, Jaakko Kontula PIRKKA MTB, SM MARATON 15.09.2013 KILPAILUN TOIMIHENKILÖT järjestävä seura Tampereen Yritys ry kilpailun johtaja Tapio Niemi puh 040 5827 167 ylituomari Hannu Autio puh 0400 635 032 tuomarineuvosto tuomarit

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

Kurinpitosäännöstö Suomen Agilityliitto / hallitus

Kurinpitosäännöstö Suomen Agilityliitto / hallitus KURINPITOSÄÄNNÖSTÖ 1 YLEISET MÄÄRÄYKSET 1.1 Suomen Agilityliitto ry:n (SAGI) lisenssinhaltijat ovat velvollisia kaikessa toiminnassaan noudattamaan urheilun yleisiä eettisiä arvoja, reilun pelin periaatteita

Lisätiedot

SBL:n hallituksen esitys uudeksi kurinpitosäännöstöksi. Suomen Bridgeliitto - Finlands Bridgeförbund r.y. Kurinpitosäännöstö Syyskuu 2011

SBL:n hallituksen esitys uudeksi kurinpitosäännöstöksi. Suomen Bridgeliitto - Finlands Bridgeförbund r.y. Kurinpitosäännöstö Syyskuu 2011 SBL:n hallituksen esitys uudeksi kurinpitosäännöstöksi. Suomen Bridgeliitto - Finlands Bridgeförbund r.y. Kurinpitosäännöstö Syyskuu 2011 Johdanto Kilpailubridgen laki edellyttää kaikilta pelaajilta korkeimpien

Lisätiedot

Tuomioiden huomioon ottaminen jäsenvaltioiden välillä uudessa rikosprosessissa *

Tuomioiden huomioon ottaminen jäsenvaltioiden välillä uudessa rikosprosessissa * P6_TA(2006)0373 Tuomioiden huomioon ottaminen jäsenvaltioiden välillä uudessa rikosprosessissa * Euroopan parlamentin lainsäädäntöpäätöslauselma ehdotuksesta neuvoston puitepäätökseksi tuomioiden huomioon

Lisätiedot

AKK-Motorsport ry, Seuraamusasteikko (13.11.2015)

AKK-Motorsport ry, Seuraamusasteikko (13.11.2015) AKK-Motorsport ry, Seuraamusasteikko (13.11.2015) Seuraamusasteikko on tarkoitettu sääntörikkomuksista johtuvien sanktioiden määrittämiseen työkaluksi tuomaristoille, lajiryhmille ja hallitukselle yhtenäisen

Lisätiedot

Alkeispelastuksen sa a nno t 2015 2015-01-13

Alkeispelastuksen sa a nno t 2015 2015-01-13 Alkeispelastuksen sa a nno t 2015 2015-01-13 Oleelliset muutokset vuoden 2014 sa a nto ihin: 1.5 Hidasteet osa on päivitetty. 2.3 Rakentaminen osa on pa ivitetty. Muita muutoksia ei ole. Johdanto Alue

Lisätiedot

OSA II MAANTIEKILPAILUT

OSA II MAANTIEKILPAILUT OSA II MAANTIEKILPAILUT Säännöt voimassa alkaen 01.03.2018 Sisällysluettelo Luku I KILPAILUKALENTERI... 2 Luku II YLEISET SÄÄNNÖT... 3 1 Kilpailuun osallistuminen... 3 2 Kilpailun organisaatio... 4 3 Kilpailumenettely...

Lisätiedot

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044.3 AJAJAT 044.3.1 Ajajien ikä 044.3.2 Ajovarusteet 044.4 RATA 044.5 HARJOITUKSET 044.6

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. SM Cyclocross 2016 18.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt. 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille. 3.

TEKNINEN OPAS. SM Cyclocross 2016 18.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt. 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille. 3. TEKNINEN OPAS SM Cyclocross 2016 18.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille 3. Aikataulu 4. Kartat 15.10.2015 Kilpailun järjestäjä: Kilpailukeskus:

Lisätiedot

Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi

Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi Jalkapallosääntöjen muutokset 2018 Erotuomarin jatkokurssi Merkittävimpiä muutoksia S3 - Pelaajat 3.3 Jos erotuomaria ei informoida pelaajavaihdosta Puoliaikojen välisellä tauolla Ennen jatko-ottelua Nimetty

Lisätiedot

Tuotantotalouden Kilta Prodeko ry. Talousohje- ja rahastosa a nno t

Tuotantotalouden Kilta Prodeko ry. Talousohje- ja rahastosa a nno t SIVU: 1 / 8 Tuotantotalouden Kilta Prodeko ry Talousohje- ja rahastosa a nno t SIVU: 2 / 8 Sisältö 1 Talousohjesääntö... 3 2 Rahastojen säännöt... 5 2.1 Sijoitusrahasto (Pysyväisrahasto)... 5 2.2 Skumpparahasto...

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON KANOOTTIPOOLON LAJIKOHTAISET YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT HYVÄKSYTTY : 12.6.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISET

Lisätiedot

HOPEASOMPA - SPRINTTI Lempäälä

HOPEASOMPA - SPRINTTI Lempäälä HOPEASOMPA - SPRINTTI Lempäälä 17.2.2017 PERINTEINEN HIIHTOTAPA (ICR 310.2.1) Perinteinen hiihtotapa käsittää: vuorohiihdon tasatyönnön haarakäynnin ilman luistovaihetta mäkien laskut käännökset Yksi-

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf 25.-27.7.2018 1. Säännöt Kilpailussa noudatetaan Suomen Golfliiton julkaisemia Golfin sääntöjä (voimassa 1. tammikuuta

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. Mastercupin osakilpailu

TEKNINEN OPAS. Mastercupin osakilpailu TEKNINEN OPAS versio 1.0 19.8.2015 Teknistä opasta täydennetään tarvittaessa ennen kilpailua, tarkista että käytössäsi on viimeisin versio tästä oppaasta. ( www.koivistonisku.fi ) Mastercupin osakilpailu

Lisätiedot

SUOMEN VALJAKKOURHEILIJOIDEN LIITTO RY. KURINPITOMÄÄRÄYKSET (kurinpitosääntö) 1. VOIMASSA OLEVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET

SUOMEN VALJAKKOURHEILIJOIDEN LIITTO RY. KURINPITOMÄÄRÄYKSET (kurinpitosääntö) 1. VOIMASSA OLEVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET SUOMEN VALJAKKOURHEILIJOIDEN LIITTO RY KURINPITOMÄÄRÄYKSET (kurinpitosääntö) 1. VOIMASSA OLEVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 1.1 Liiton säännöt (liiton jäsenyys) Liiton varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA TEKNINEN OPAS v

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA TEKNINEN OPAS v 1 / 5 Royal-Pyöräily 9.7.2017 Royal Cycling Team ry KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA TEKNINEN OPAS v.1.0 21.6.2017 1. Kilpailussa noudatettavat säännöt ja määräykset 2. Kilpailuorganisaatio Tämä ohje koskee ainoastaan

Lisätiedot

LAPPEENRANTA GP SaimiaRACE Kilpailukutsu ja säännöt

LAPPEENRANTA GP SaimiaRACE Kilpailukutsu ja säännöt LAPPEENRANTA GP 25.4.2015 SaimiaRACE Kilpailukutsu ja säännöt KILPAILUKUTSU: SaimiaRACE Lappeenranta GP on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyönä järjestämä kilpailu,

Lisätiedot

Lajiliiton kurinpitomääräykset

Lajiliiton kurinpitomääräykset Lajiliiton kurinpitomääräykset 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt: Liiton kuripitomääräysten alaisia ovat: - liiton jäsenseurat - kilpailutoimintaa harjoittavat osakeyhtiöt - jäsenseurojen

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS SM-PARITEMPO 23.8.2015

TEKNINEN OPAS SM-PARITEMPO 23.8.2015 TEKNINEN OPAS SM-PARITEMPO 23.8.2015 Jenni Petrelius 1. KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Kilpailussa noudatetaan UCI:n, Suomen Pyöräilyunioni ry:n kilpailusääntöjä sekä näitä kilpailumääräyksiä.

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on ProUnioni. Näissä säännöissä käytetään yhdistyksestä nimitystä liitto. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki.

1 Yhdistyksen nimi on ProUnioni. Näissä säännöissä käytetään yhdistyksestä nimitystä liitto. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. 1 ProUnioni SÄÄNNÖT NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on ProUnioni. Näissä säännöissä käytetään yhdistyksestä nimitystä liitto. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. TARKOITUS JA TOIMINNAN MUODOT

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA TEKNINEN OPAS v.1.0 15.6.2015

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA TEKNINEN OPAS v.1.0 15.6.2015 1 / 5 Royal Pyöräily 5.7.2015 Royal Cycling Team Ry KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA TEKNINEN OPAS v.1.0 15.6.2015 1. Kilpailussa noudatettavat säännöt ja määräykset Tämä ohje koskee ainoastaan kilpasarjassa ajavia

Lisätiedot

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015 Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015 Muutos 1, Sääntö 3, s. 16 Pelaajavaihto Pelaajavaihto voidaan tehdä milloin tahansa riippumatta siitä, onko pallo pelissä vai ei. Vaihtoa tehtäessä tulee noudattaa

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA

SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA Aika: 10.12.2016 klo 15:00 Paikka: Allianssi talo, Asemapa a lliko nkatu 1, 00520 Helsinki 1. KOKOUKSEN AVAUS Esitys: Eurooppanuorten puheenjohtaja Jesse Ja a

Lisätiedot

KILPAILUN SÄÄNNÖT FIXUS-IS-Tarvike Sprint

KILPAILUN SÄÄNNÖT FIXUS-IS-Tarvike Sprint KILPAILUN SÄÄNNÖT FIXUS-IS-Tarvike Sprint 10.5.2019 KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ Järjestäjänä toimii Hämeen Moottoriseura Ry. Kilpailussa noudatetaan Harrastemoottoriurheilun kattojärjestö Ry:n (Hamu ry) teknisiä-

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki)

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) 23.-25.7.2019 1. Säännöt Kilpailu pelataan R&A:n julkaiseman Rules of Golf (voimassa tammikuu

Lisätiedot

1. Henkilötietojenkäsittely

1. Henkilötietojenkäsittely 1. Henkilötietojenkäsittely 1.1 Mitä henkilötietoja keräämme? Kera a mme na ita tietoja Nimi / yritys Puhelinnumero Sa hko postiosoite 1.2. Mistä henkilötietoja saamme? Henkilo tiedot saamme pa a asiassa

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATASARJA 2013 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATA SARJA 2013 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi.

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi. (MAKSUJÄRJESTELMÄ) Suomen Ratsastajainliitto on ottamassa käyttöönsä maksujärjestelmän Kipaan. Kun ilmoittaudut kilpailuun, niin kaikki maksaminen tapahtuu verkkopankin kautta. Kilpailun loputtua saat

Lisätiedot

23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS

23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS 23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS versio 1.1 16.6.2016 Teknistä opasta täydennetään tarvittaessa ennen kilpailua, tarkista että käytössäsi

Lisätiedot

Säännöt voimassa alkaen

Säännöt voimassa alkaen OSA I YLEISTÄ Säännöt voimassa alkaen 04.03.2019 Sisällysluettelo Luku I LISENSSINHALTIJAT... 3 1 Lisenssit... 3 2 Kilpailuluokat... 9 3 Joukkueet... 11 4 Tuomarit... 12 5 Joukkueen johtaja... 13 6 Tekninen

Lisätiedot

Kortteliajo, kriterium neutraalikierros ja ylösajot

Kortteliajo, kriterium neutraalikierros ja ylösajot Kortteliajo, kriterium neutraalikierros ja ylösajot 6.2.2016 JK 1. Neutraalikierros 2. Ylösajo 1. NEUTRAALIKIERROS Neutraalikierroksen sääntö tulee ratapyöräilystä 2.7.022 Hyväksyttävissä onnettomuustapauksissa,

Lisätiedot

RANGAISTUS- JA RIKETAULUKKO

RANGAISTUS- JA RIKETAULUKKO 4.3.2014 OFK-125 RY RANGAISTUS- JA RIKETAULUKKO [Kirjoita asiakirjan alaotsikko] OFK-125 ry Tämä taulukko on ohjeellinen rangaistustaulukko, mitä kilpailun johto ja tuomaristo soveltavat. Heillä on valta

Lisätiedot

Erikoistilanteiden kirjaaminen maastokokeissa

Erikoistilanteiden kirjaaminen maastokokeissa Erikoistilanteiden kirjaaminen maastokokeissa 6.6.2017 1(6) Erikoistilanteiden kirjaaminen maastokokeissa Jos koiran omistaja on luovuttanut koiran kilpailukirjan toimistoon on koira siinä kohtaa kirjattu

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. OULU-LEHDEN TERVAETAPIT 4.-5.7.2015 Kultainen Kampi osakilpailu Master Cup osakilpailu

TEKNINEN OPAS. OULU-LEHDEN TERVAETAPIT 4.-5.7.2015 Kultainen Kampi osakilpailu Master Cup osakilpailu TEKNINEN OPAS OULU-LEHDEN TERVAETAPIT 4.-5.7.2015 Kultainen Kampi osakilpailu Master Cup osakilpailu PowerBar Tempo Pikku-Syöte Maantieajo Pyörä-Suvala Kriterium SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt

Lisätiedot

MX KERHOJOUKKUEIDEN SM

MX KERHOJOUKKUEIDEN SM 034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN KILPAILUT... 2 034.1 MÄÄRITELMÄ... 2 034.2 KILPAILIJAT... 2 034.2.1 Kilpailuun ilmoittautuminen ja kilpailuun hyväksyminen... 2 034.2.2 Kilpailijan vaihtaminen... 2 034.2.3

Lisätiedot

Tärkeimmät Sääntömuutokset. Voimassa 1.11.2013 (kansallisesti 1.1.2014)

Tärkeimmät Sääntömuutokset. Voimassa 1.11.2013 (kansallisesti 1.1.2014) Tärkeimmät Sääntömuutokset Voimassa 1.11.2013 (kansallisesti 1.1.2014) Vammaisurheilijan osallistuminen Lajinjohtaja voi tarvittaessa soveltaa sääntöjä mahdollistaakseen urheilijan osallistumisen, kuitenkin

Lisätiedot

Erikoistilanteiden kirjaaminen ratakokeissa

Erikoistilanteiden kirjaaminen ratakokeissa Erikoistilanteiden kirjaaminen ratakokeissa 29.6.2017 1(5) Erikoistilanteiden kirjaaminen ratakokeissa Jos koiran omistaja on luovuttanut koiran kilpailukirjan toimistoon on koira siinä kohtaa kirjattu

Lisätiedot

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA SML:N ANTIDOPINGOHJELMA Sisällysluettelo: ANTIDOPINGOHJELMA 1 SML:N ANTIDOPINGTYÖN ARVOPERUSTA 2 ANTIDOPINGTYÖ JA -VALVONTA 3 DOPINGRIKKOMUKSET (LÄHDE ADT) 4 TAVOITTEET 5 TOIMENPITEET 5.1 Säännöt, ohjeistukset

Lisätiedot

SUOMEN AMPUMAURHEILULIITON KURINPITOSÄÄNTÖ

SUOMEN AMPUMAURHEILULIITON KURINPITOSÄÄNTÖ SUOMEN AMPUMAURHEILULIITON KURINPITOSÄÄNTÖ 1 Ampumaurheiluliiton toimintaa ohjaava säännöstö: Suomen Ampumaurheiluliitto ry:n (SAL) toiminta on määritetty SAL:n toimintasäännöissä. Sen mukaisesti kilpailuoikeuden

Lisätiedot

Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään myöhemmin termiä Seura.

Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään myöhemmin termiä Seura. KESKI-UUDENMAAN YLEISURHEILU RY SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja kieli Yhdistyksen nimi on Keski-Uudenmaan Yleisurheilu ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tuusula. Yhdistyksen toiminta-alue on Järvenpään

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2019 (päivitetty )

KILPAILUSÄÄNNÖT 2019 (päivitetty ) KILPAILUSÄÄNNÖT 2019 (päivitetty 31.1.2019) SISÄLLYSLUETTELO 1. SÄÄNNÖT 1.1. Luokan organisaatio 1.2. The Gran Turismo ryhmäjako 1.3. Osanottajat 1.4. Sarjan pistelaskenta 1.5. Palkinnot 1.6. Tiedotus-

Lisätiedot

Opas kuntouttavaan tyo toimintaan

Opas kuntouttavaan tyo toimintaan Opas kuntouttavaan tyo toimintaan Yleistä 2 Eurajoen kunta ja rjesta a kuntouttavaa tyo toimintaa pitkään työttömänä olleille ja sen tarkoituksena on parantaa asiakkaan ela ma nhallintaa, työelämävalmiuksia

Lisätiedot

2. Tiedotukset kilpailijoille Tiedotukset kilpailijoille pannaan viralliselle ilmoitustaululle, joka sijaitsee kerhotalon ulkoseinällä.

2. Tiedotukset kilpailijoille Tiedotukset kilpailijoille pannaan viralliselle ilmoitustaululle, joka sijaitsee kerhotalon ulkoseinällä. Optimisti ranking, Optimisti kadetti kilpailu 20-21.09.2014 Järjestäjä: Nyländska Jaktklubben, Koivusaari, Helsinki Purjehdusohjeet 1. Säännöt 1.1. Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä

Lisätiedot

Huoltajalle ilmoitus Wilma-viestillä

Huoltajalle ilmoitus Wilma-viestillä KURINPITO LUKIOSSA Häiritsevä käytös Luokasta /muusta opetustilasta poistaminen jäljellä olevan oppitunnin ajaksi Keskustellaan opiskelijan kanssa Huoltajalle ilmoitus Wilma-viestillä Wilma Opettaja/rehtori

Lisätiedot

Kuusamo, Nyt kutsuu mua Kuusamo. Metsän näen jämäkän, ja vaaran sinertävän TEKNINEN OPAS

Kuusamo, Nyt kutsuu mua Kuusamo. Metsän näen jämäkän, ja vaaran sinertävän TEKNINEN OPAS Kuusamo, Nyt kutsuu mua Kuusamo. Metsän näen jämäkän, ja vaaran sinertävän TEKNINEN OPAS Kuusamoajo, nro 81 Yhteislähtöinen maantiepyöräilyn PSM-kilpailu ja kuntoajo La 13.8.2011 SISÄLTÖ 1. Kilpailun toimihenkilöt...3

Lisätiedot

BIORACER EVOC GP RAJAMÄKI

BIORACER EVOC GP RAJAMÄKI BIORACER EVOC GP 12.5.2018 RAJAMÄKI 1. YLEISTÄ Kilpailijoiden, huoltajien ja toimihenkilöiden on noudatettava UCI:n ja SP:n sääntöjä ja näistä kilpailuista annettuja ohjeita. Kaikkien kilpailuun osallistuvien

Lisätiedot

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti:

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti: VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012-2013 A. VAROITUSTEN KERTYMINEN 1. Pelaajan saamilla yksittäisillä varoituksilla on merkitystä seuraavissa sarjamuotoisissa kilpailuissa: Futsal-Liiga, Futsal-Ykkönen

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATA SARJA 2012 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

RANKING KIERTUE

RANKING KIERTUE RANKING KIERTUE 2016-2017 Kiertueelle otetaan enintään 108 keilaajaa ja rjestyksessa seuraavalla tavalla: 1. 32 kauden 2015-2016 finaaliin selvinnytta keilaajaa 2. Naisten, miesten ja nuorten poikien maajoukkueryhma

Lisätiedot

URHEILUN OIKEUSTURVALAUTAKUNNAN TOIMIVALTA NYT JA TULEVAISUUDESSA

URHEILUN OIKEUSTURVALAUTAKUNNAN TOIMIVALTA NYT JA TULEVAISUUDESSA URHEILUN OIKEUSTURVALAUTAKUNNAN TOIMIVALTA NYT JA TULEVAISUUDESSA URHEILUOIKEUDEN PÄIVÄ 5.11.2015 HENRIK ZILLIACUS URHEILUN OIKEUSTURVALAUTAKUNNAN TAPAUKSET 1991-2015 45 40 40 35 33 30 25 24 27 24 26 20

Lisätiedot

VÄRIVÖIDEN KILPAILUSÄÄNNÖT

VÄRIVÖIDEN KILPAILUSÄÄNNÖT VÄRIVÖIDEN KILPAILUSÄÄNNÖT Kilpailuiden säännöt All Europe Taekwon-Do Federation Suomen ITF Taekwon-Do ry Kilpa- ja huippu-urheiluvaliokunta Suomen Antidopingtoimikunta Kilpailuiden järjestäjä Suomen ITF

Lisätiedot

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 1. Yleistä 1.1. Kansallisen Endurance Saloon sarjan osakilpailut järjestetään AKK- Motorsport ry:n luvalla Autourheilun Sääntökirjan 2015 ja näiden vuoden

Lisätiedot

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 9.8.2010 KOM(2010) 426 lopullinen 2010/0231 (NLE) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja Sveitsin valaliiton välisen sopimuksen tekemisestä Sveitsin valaliiton osallistumista

Lisätiedot

Yhteenveto keskeisistä hiihtosäännöistä

Yhteenveto keskeisistä hiihtosäännöistä Yhteenveto keskeisistä hiihtosäännöistä Tämän yhteenvedon tarkoitus ja käyttö - Yhteenveto sisältää keskeisiä sääntöjä esimerkkeineen hiihtäjille (kilpailijan velvollisuudet) - Yhteenvedon tavoitteena

Lisätiedot

LIIKESARJATUOMARIEN LUOKITUKSET SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 6.9.2010

LIIKESARJATUOMARIEN LUOKITUKSET SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 6.9.2010 LIIKESARJATUOMARIEN LUOKITUKSET SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 6.9.2010 1. TUOMARIOIKEUDET Suomen Taekwondoliitossa on kolme kansallisten liikesarjatuomarioikeuksien luokkaa: C, B ja A, joista C on alin ja A

Lisätiedot

KESKUSKAUPPAKAMARIN KIINTEISTÖARVIOINTILAUTAKUNNAN SÄÄNNÖT

KESKUSKAUPPAKAMARIN KIINTEISTÖARVIOINTILAUTAKUNNAN SÄÄNNÖT KESKUSKAUPPAKAMARIN KIINTEISTÖARVIOINTILAUTAKUNNAN SÄÄNNÖT 31.1.2008 1 SISÄLLYSLUETTELO I Kiinteistöarviointilautakunta 2 1 Lautakunnan tehtävät 2 2 Lautakunnan jäsenet 2 3 Lautakunnan toiminta 2 4 Esteellisyys

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. PSM-ratakilpailut KUUSAMO

TEKNINEN OPAS. PSM-ratakilpailut KUUSAMO TEKNINEN OPAS PSM-ratakilpailut KUUSAMO La 13.7.2013 SISÄLTÖ 1. Kilpailun toimihenkilöt... 3 1.1. Tuomarineuvosto... 3 1.2. Kilpailun vastuuhenkilöt... 3 1.3. Ensiapu... 3 2. Ohjeita kilpailijoille ja

Lisätiedot

EMK Espoon Merenkävijät ry Optimistijollien kadettikilpailu PURJEHDUSOHJEET

EMK Espoon Merenkävijät ry Optimistijollien kadettikilpailu PURJEHDUSOHJEET EMK Espoon Merenkävijät ry Optimistijollien kadettikilpailu 5.-6.5.2018 PURJEHDUSOHJEET 1 SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöt 2017-2020 (PKS) määriteltyjä sääntöjä ja Optimistijollaluokan

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki.

1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki. KAAKKOIS-SUOMEN VEROVIRKAILIJAT R.Y:N SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistyksen vuosikokouksessa 23.11.2011 1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki. Tarkoitus 2.

Lisätiedot

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 Näissä määräyksissä säädetään liiton otteluissa annetuista varoituksista ja kentältäpoistoista seuraavista pelikielloista. Pelikiellot ovat kilpailun

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNTÖJEN (ICR) MUUTOKSET A- ja B-tason TD-koulutus, Lahti Juha Kolu

KILPAILUSÄÄNTÖJEN (ICR) MUUTOKSET A- ja B-tason TD-koulutus, Lahti Juha Kolu KILPAILUSÄÄNTÖJEN (ICR) MUUTOKSET 2016-2017 A- ja B-tason TD-koulutus, Lahti 11.11.2017 Juha Kolu Kaikkia lajeja koskevat säännöt (ICR 200) ICR 205: Riippumatta kilpailijoiden iästä, sukupuolesta, rodusta,

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

SUOMEN ILMAILULIITTO RY. Suomen mestaruuskilpailujen yleiset säännöt

SUOMEN ILMAILULIITTO RY. Suomen mestaruuskilpailujen yleiset säännöt SUOMEN ILMAILULIITTO RY Suomen mestaruuskilpailujen yleiset säännöt Hyväksytty Suomen Ilmailuliitto ry:n lajivaliokunnan kokouksessa 22.11.2006 1 SUOMEN MESTARUUSKILPAILUJEN YLEISET SÄÄNNÖT Näitä sääntöjä

Lisätiedot

Paperi-insinöörit ry:n uudet säännöt Sääntöjen alla on lista sääntöihin tehdyistä muutoksista

Paperi-insinöörit ry:n uudet säännöt Sääntöjen alla on lista sääntöihin tehdyistä muutoksista Paperi-insinöörit ry:n uudet säännöt Sääntöjen alla on lista sääntöihin tehdyistä muutoksista Uudet säännöt hyväksytetään jäsenillä Vuosikokouksessa 15.4.2016 ja syyskokouksessa 2016 Uudet Säännöt 2016

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

ŠKODA SUPERB STAGES - KANKAANPÄÄ SYYSETAPIT

ŠKODA SUPERB STAGES - KANKAANPÄÄ SYYSETAPIT ŠKODA SUPERB STAGES - KANKAANPÄÄ SYYSETAPIT 1-2.9.2018 Sivu 2 / 18 SISÄLLYS KILPAILUN ORGANISAATIO... 5 KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ... 5 TUOMARINEUVOSTO... 5 TOIMITSIJAT... 5 OHJEITA KILPAILIJOILLE... 6 YLEISTÄ

Lisätiedot

SÄÄNTÖKANSIO. 1 Suomen Pyöräilyunioni ry/ Sääntökansio 2015 (alustava versio)

SÄÄNTÖKANSIO. 1 Suomen Pyöräilyunioni ry/ Sääntökansio 2015 (alustava versio) SÄÄNTÖKANSIO 1 2 KILPAILUSÄÄNNÖT Alkuperäiskäännös UCI:n englanninkielisestä versiosta: Vesa Mattila (1998) Lisäysten ja korjausten käännökset: Heidi Miikkulainen (2002) Lisäysten ja korjausten käännökset

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 3 1 Soveltaminen...3 2 L-SP:n piirinmestaruuskilpailut...3 3 Järjestämisoikeus...3 4 Sarjajako...4 5 Osanotto-oikeus...4

Lisätiedot

Säännöt voimassa alkaen

Säännöt voimassa alkaen OSA I YLEISTÄ Säännöt voimassa alkaen 05.03.2018 Sisällysluettelo Luku I LISENSSINHALTIJAT... 3 1 Lisenssit... 3 2 Kilpailuluokat... 9 3 Joukkueet... 10 4 Tuomarit... 11 5 Joukkueen johtaja... 12 6 Tekninen

Lisätiedot

GOLFLIIGA 2019 KILPAILUSÄÄNNÖT

GOLFLIIGA 2019 KILPAILUSÄÄNNÖT GOLFLIIGA 2019 KILPAILUSÄÄNNÖT OSALLISTUMISOIKEUS GOLF LIIGA 2019 (WAGC) on kaiken tasoisille mies- ja nais klubipelaajille suunnattu avoin golfkiertue. Kiertue koostuu ympa ri Suomen eri LIIGA paikkakunnilla

Lisätiedot