Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla"

Transkriptio

1 Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Perehdytysmateriaali Kaikukorttitoiminnassa mukana oleville kulttuurikohteille vuonna 2018

2 Tavoitteet Taustaa Kenelle Kaikukortti on tarkoitettu? Mikä Kaikukortti? Kaikukortti-toiminnan periaatteita ja ohjeita Kaikukortin tukipalvelu Muuta Lisätietoja

3 Kulttuuri kuuluu kaikille! Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla ja teattereissa vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin hyvin tiukka. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kulttuuripalveluihin.

4 On ihanaa, kun nyt on voinut käydä kulttuuritapahtumissa ja on voinut viedä lapsetkin, kun ei minulla muuten ole mitenkään varaa ostaa koko porukalle lippuja. Kaikukortin haltija Espoossa v Minulle Kuhmon [Kamarimusiikin] käynti oli tämän kesän kohokohta. Se oli sielulle mannaa! Sanotaan, että ihminen ei elä pelkästään leivästä ja minä allekirjoitan sen täysin. - - Kun mieli on hyvä niin kehokin voi paremmin. Buranaa yms. ei ole mennyt läheskään niin paljon. Kaikukortin haltija Kainuussa v. 2016

5 Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Tavoitteena on edistää kulttuurin saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta. Kaikukortti luo uudenlaisia kumppanuuksia ja rakenteita kulttuuri- ja sotealan välille. Kaikukortti tukee kuntien ja maakuntien työtä hyvinvoinnin edistämiseksi.

6 Kaikukortti-toiminta on kaupungin kulttuurihyvinvointistrategian mukaista toimintaa, ja kulttuurin ja hyvinvoinnin yhteen saattamista konkreettisesti. Kajaanin kaupungin sivistysjohtaja Mikko Saari Kaikukortti on Espoossa vakiintunut työvälineeksi, jossa yhdistyvät kulttuurin ja sotealan tavoitteet hyvinvoinnin edistämiseksi. Espoon kaupungin kulttuurin tulosyksikön eritysasiantuntija Helena Sarjakoski

7 Kulttuuripalvelujen käyttö ja taiteen tekeminen vaikuttavat tutkitusti ihmisten elämänlaatuun, terveyteen, hyvinvointiin ja osallisuuteen yhteiskunnassa. Kulttuuritoimijoille Kaikukortti voi olla keino tavoittaa uusia yleisöjä, lisätä toiminnan yhteiskunnallista vaikuttavuutta, nostaa esitysten ja kurssien täyttöastetta ja kasvattaa tunnettuutta. Sosiaali- ja terveysalan toimijoille Kaikukortti voi toimia osana sosiaalista kuntoutusta, jota edellytetään myös Sosiaalihuoltolaissa. Kortti voi olla keino tukea asiakasta ja tarjota hänelle mielekästä tekemistä vapaa-ajalla.

8 Tavoitteena edistää mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä varallisuudesta riippumatta. Kulttuurielämään osallistuminen on kaikkien ihmisten perusoikeus! Tavoitteena edistää sitä, että kulttuuripalvelujen käyttäminen ja taiteen tekemisen harrastaminen ei olisi kiinni siitä, että siihen ei ole taloudellisia mahdollisuuksia.

9 Taustalla Kaikukorttia pilotoitiin Espoossa vuonna 2015 ja Kainuun maakunnassa vuosina osana Kulttuuripassin pilotointi- ja jatkohankkeita (9/ /2017). Kortti on käytössä kummallakin alueella. Parhaillaan valtakunnallista Kaikukortti-toimintaa kehitetään Kaikukortti kaikuu -hankkeen (11/ /2019) kautta. Hankkeen tavoitteena on, että Kaikukortti-toiminta leviää asteittain pysyväksi toimintatavaksi koko Suomeen toiminnasta kiinnostuneille alueille. Hanke on Kulttuuria kaikille -palvelun koordinoima ja opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Kulttuuria kaikille -palvelun rahoittama.

10 Kenelle? Kaikukortti on tarkoitettu henkilöille, jotka käyttävät asiakkaana palveluita sellaiselta sosiaali- ja terveysalan toimijalta, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa, ja jotka ovat niin tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etteivät voi siitä syystä käyttää kulttuuripalveluja.

11 Mikä Kaikukortti? Kaikukortti on kortti jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kaikkiin niihin kulttuuripalveluihin, jotka kuuluvat valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon. Kaikukortti käy ristiin eri Kaikukortti-alueiden välillä.

12 - on sosiaalisen kuntoutuksen työväline - on ei-rahallisen tuen muoto

13 Paikallisen Kaikukortti-verkoston kulttuurikohteet vuonna 2018: Paikallisen Kaikukortti-verkoston kulttuurikohteet luetellaan esimerkiksi alueen Kaikukortti-verkkosivulla, asiakkaan Kaikukortti-esitteessä ja paikallisissa työntekijän ohjeissa (Kaikukortti-käsikirja Kaikukortin jakajille). Tutustu muiden alueiden Kaikukortti-tarjontaan:

14 Paikallisen Kaikukortti-verkoston Kaikukorttia jakavat tahot vuonna 2018: Paikallisen Kaikukortti-verkoston Kaikukorttia jakavat tahot luetellaan esimerkiksi alueen Kaikukortti-verkkosivulla, asiakkaan Kaikukortti-esitteessä ja paikallisissa työntekijän ohjeissa (Kaikukortti-käsikirja Kaikukortin jakajille). Tutustu muiden alueiden Kaikukortti-tarjontaan:

15 Kaikukortti-toiminnan periaatteita ja ohjeita Kaikukortin toimintamalli Kaikukortin toimintamallissa kuvataan Kaikukortin valtakunnalliset toimintaperiaatteet. Kaikukortti-verkostoissa mukana olevat kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan organisaatiot sitoutuvat näiden periaatteiden noudattamiseen. Toimintamalli on päivitetty ja se on voimassa toistaiseksi.

16 Uutta 2018: Kortilla voi hankkia lippuja myös omille lapsenlapsille (aiemmin vain omille lapsille). Kortti käy ristiin eri Kaikukorttia käyttävien alueiden kesken (poikkeuksena Savonlinnan kokeilu v. 2018) Työntekijä voi hankkia yhteisön kortilla itsensä lisäksi lippuja myös mahdollisille alle 16-vuotiaille asiakkailleen.

17 Mikä on Kaikukortti? Numeroitu pahvinen kortti. Asiakkaalle maksuton. Kortin saamisen ikäraja: 16 v. Henkilökohtainen. Käyttökertoja ei ole rajattu. Pääsylipun ja kurssipaikan hinta: 0 euroa. Maksuttoman pääsylipun voi hankkia myös omille lapsille ja lapsenlapsille samaan tilaisuuteen (ei koske kurssipaikkoja). Voimassa 12 kk. - Jos Kaikukorttia vasta kokeillaan alueella, kortti on voimassa kokeiluajan.

18 Kuka saa Kaikukortin? 1/2 Kaikukortin voivat saada ainoastaan henkilöt, jotka käyttävät asiakkaana palveluita sellaiselta sosiaalija terveysalan toimijalta, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa. ovat niin tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etteivät voi siitä syystä käyttää kulttuuripalveluja.

19 Kuka saa Kaikukortin? 2/2 Kaikukortin saaminen ei edellytä tietyn tulorajan alittamista. Olennaista on asiakkaan kokemus siitä, että oma taloudellinen tilanne on niin tiukka, ettei kulttuuripalveluja voi siitä syystä käyttää. Tiukka taloudellinen tilanne voi johtua moninaisista syistä, kuten esimerkiksi yksinhuoltajuudesta, pitkäaikaisesta työttömyydestä tai sairastamisesta, eläkkeen pienuudesta tai velkakierteestä. Kaikukortin saaminen ei edellytä asiakkaalta erillisiä todistuksia tuloista. Olennaista on että henkilö tunnistetaan Kaikukorttia jakavan paikan asiakkaaksi. Kaikki Kaikukorttia jakavat paikat eivät ylläpidä asiakasrekistereitä, joten asiakasrekisteriin kuuluminen ei ole ehdoton edellytys.

20 Miten Kaikukortti annetaan? Kaikukorttia jaetaan Kaikukortti-verkoston sosiaali- ja terveysalan kohteissa. Tavoitteena on, että korttia jakavan paikan kaikki asiakastyötä tekevät työntekijät kertovat Kaikukortista kaikille kortin kohderyhmään kuuluville asiakkailleen. Kortin saavilta henkilöitä kerätään taustatiedot (syntymävuosi, sukupuoli, äidinkieli, postinumero ja elämäntilanne) (Huom. ei nimeä). Kaikukortin lisäksi asiakkaalle annetaan Kaikukortin kulttuuritarjonnasta kertova paikallinen Kaikukortti-esite vuodelle Tavoitteena on, että Kaikukortin jakanut työntekijä kertoo asiakkaalle kortin käyttömahdollisuuksista kuten kulttuuritarjonnasta, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa.

21 Mikä on yhteisön Kaikukortti? Yhteisön Kaikukortti on kortti, jolla Kaikukorttia jakavan paikan työntekijä voi hankkia itselleen (ja alle 16-vuotiaille asiakkailleen) maksuttoman pääsylipun silloin kun hän järjestää omille asiakkailleen pienryhmäkäynnin tai osallistuu kahdestaan oman asiakkaansa kanssa. Tavoitteena tukea osallistumista ja osallisuutta. Myös Kaikukorttia jakavan paikan edustaja, esimerkiksi vapaaehtoinen tai opiskelija, voi käyttää yhteisön Kaikukorttia. Kortti on organisaatiokohtainen. Ryhmällä tai asiakkaalla pitää olla omat Kaikukortit. Huom. Yhteisön Kaikukorttia ei voi käyttää kurssipaikkojen hankintaan.

22 Mikä tarjonta on Kaikukortin piirissä? Kaikukortti-toiminnan perusarvona on yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet. Kaikukortin piirissä tulee olla koko kulttuuritoimijan oma tarjonta, johon myös muilla alennusryhmillä on pääsy. Kulttuuritoimija voi poikkeustilanteessa rajata oman tarjonnan saatavuutta Kaikukortilla esimerkiksi kiertuetoimintaan liittyvistä syistä. Suurimman osan omasta tarjonnasta tulee kuitenkin aina olla Kaikukortin piirissä. Mahdollisista rajauksista on viestittävä selkeästi asiakkaille. Elokuvapuolella ja joissakin opistoissa toistaiseksi rajatumpi tarjonta.

23 Lippujen hankkiminen Kaikukortilla Lähtökohtana on, että liput/kurssipaikat voi hankkia Kaikukortilla kaikkia käytössä olevia myyntikanavia pitkin Huom. Lippuja ei laiteta myyntiin verkkokauppaan. Kaikukortilla lipun hankkivaa eivät saa koskea katsomopaikkarajoitukset Jos lippuja/kurssipaikkoja myydään suoraan toimistolta/vastaavasta, lippujen/kurssipaikkojen tulee olla saatavilla suoraan myös Kaikukortilla. Jos lippuja myydään kaupallisen lipunvälitystoimiston kautta, lippujen tulee olla saatavilla lipunvälitystoimistosta myös Kaikukortilla. Huom. Asiakas vastaa palvelumaksusta, myös mahdollisen avustajan maksuttoman lipun osalta.

24 Lippujen hankkiminen Kaikukortilla Kulttuuritoimijalla on poikkeustilanteessa mahdollisuus rajata: pääsylippujen/ kurssipaikkojen varausmahdollisuus siten, että liput/kurssipaikat tulevat varaukseen ja lunastettaviksi vasta kuukautta ennen esitystä/kurssia. pääsylippujen lunastusmahdollisuus siten, että liput tulevat lunastukseen vasta esitysiltana esimerkiksi 30 min ennen esitystä.

25 Kaikukortti-hankintojen tilastointi 1/2 Pääsylippu- tai kurssipaikkahankinnan varauksen ja lunastuksen yhteydessä kortinhaltijalta kysytään kortin kirjain- ja numerosarja (esim. E1234 tai K0142). Huom. Asiakkailta ei kerätä mitään muita tietoja kuin kortin numero. Kaikukorttitoiminnassa otetaan se riski, että asiakkaaseen ei voi olla yhteydessä puhelimitse, jos esitys peruuntuu. Kaikukortin haltijoiden tiedot kuuluvat sosiaali- ja terveysalan asiakastietojen piiriin ja ovat siten arkaluonteisia. Kaikukortin haltijoista ei toistaiseksi muodosteta rekisteriä. Kaikukortti tulee olla mukana lippua varattaessa, lunastettaessa sekä tilaisuuteen osallistuttaessa. Tarvittaessa asiakasta voi myös pyytää todistamaan henkilöllisyyden.

26 Kaikukortti-hankintojen tilastointi 2/2 Asiakaspalvelija kirjaa kortin kirjain- ja numerosarjan (esim. E1234 tai K0142) sähköiseen lipunmyyntijärjestelmään tai vastaavaan (esim. aluksi paperiseen kaavakkeeseen). Kortin kirjain- ja numerosarjaan kytketään oikea lipputyyppi. a. Kaikukortti-lippu (kirjaa nro!) b. Kaikukortti-lippu lapselle (kirjaa nro!) Lipputyypin kirjaaminen on olennaista, jotta saadaan tietoa siitä, hankitaanko Kaikukorteilla lippuja myös lapsille. Jos työntekijä tai yhteisön edustaja käyttää yhteisön Kaikukorttia ja hankkii pääsyliput itselleen sekä pienryhmälle tai yksittäiselle asiakkaalle: a. Pienryhmän jäsenillä tai asiakkaalla on oltava omat Kaikukortit (jos he ovat yli 16- vuotiaita). b. Jokaisen Kaikukortin ja yhteisön Kaikukortin kirjain- ja numerosarja tulee kirjata ylös lippuhankinnan yhteydessä. Lisäksi kortit tulee olla mukana tilaisuuteen osallistuttaessa.

27 Lipunmyynnin ja kurssipaikkojen raportointi Kaikukorttiin liittyvät myyntiraportit toimitetaan oman alueen / kunnan Kaikukortti-verkoston vastuuhenkilölle sovitun aikataulun mukaisesti. Kaikukortin haltijoita koskevat tilastotiedot kootaan paikallisessa Kaikukorttikoordinaatiossa yhteen ja toimitetaan Kulttuuria kaikille -palvelulle. Kulttuuria kaikille -palvelu ylläpitää Kaikukortin käyttöön ja kortin käyttäjiin liittyviä valtakunnallisia tilastoja.

28 Oheisessa taulukossa on esimerkki myyntiraportista: Teatteri Hilla Kortin kirjain- ja numerosarja Lippu aikuiselle Lippu lapselle (alle 16 v.) Esityksen nimi Päivämäärä E Taikuri Matti K Kesäyön taika Yhteensä 2 4

29 Mahdollisuus asettaa yläraja 1/2 Kulttuuritoimijalla on mahdollisuus asettaa vähintään 5 prosentin yläraja Kaikukortin haltijoille per esitys/kurssipaikka. Tämä ei ole kiintiö. Kaikukortin haltijoiden tulee varata pääsyliput ja kurssipaikat yhtä ajoissa kuin muidenkin. Pieniin esityksiin on mahdollista asettaa yläraja 2 lippua/esitys. Pienellä esityksellä tarkoitetaan enintään 50 hengen katsomoa tai opistojen kursseja. Poikkeus koskien isoja festivaaleja, joihin myydään ainoastaan 1-3 päivän lippuja: mahdollisuus asettaa vähintään 20 yhden päivän lipun yläraja. Koskee festivaaleja, joihin voi hankkia ainoastaan päivälippuja ja jotka vetävät kerrallaan yli 1000 henkeä.

30 Mahdollisuus asettaa yläraja 2/2 Kannusta Kaikukortin piiriin! Omassa talossa vieraileville tuottajille voi ehdottaa Kaikukortin piirissä olemista. Vieraileva tuottaja voi halutessaan asettaa kahden paikan ylärajan per esitys.

31 Mahdollisuus rajauksiin Kulttuuritoimijalla on poikkeustilanteessa mahdollisuus rajata: pääsylippujen/ kurssipaikkojen varausmahdollisuus siten, että liput/kurssipaikat tulevat varaukseen ja lunastettaviksi vasta kuukautta ennen esitystä/kurssia. pääsylippujen lunastusmahdollisuus siten, että liput tulevat lunastukseen vasta esitysiltana esimerkiksi 30 min ennen esitystä.

32 Muuta huomioitavaa kulttuurikohteessa 1/2 Kaikukortti-verkostoon kuuluva kulttuurikohde sitoutuu siihen, että vammaisen henkilön avustajalle/tulkille/oppaalle on aina maksuton sisäänpääsy. Huom. Kaikukortin haltijan tulee huolehtia siitä että mahdolliselle avustajalle tai vastaavalle on hankittu oma paikkalippu. Lähtökohtana on, että Kaikukortti-asiakkaille tarjotaan maksuton narikka. Kaikukortilla hankittavaan lippuun voi esimerkiksi tulostua teksti Maksuton narikka, tai narikan voi saada Kaikukorttia näyttämällä.

33 Muuta huomioitavaa kulttuurikohteessa 2/2 Lähtökohtana on, että Kaikukortti-verkoston kulttuuritoimijalla on saavutettavuus- ja esteettömyystiedot verkkosivuilla ja muussa omassa viestinnässä. Tukea tietojen tuottamiseen saa esimerkiksi Kulttuuria kaikille -palvelusta ja oppaasta Entä saavutettavuus : tietopaketit_ja_oppaat_viestinta

34 Viestinnästä 1/2 Kaikkein tärkeintä on, että kerrotte mahdollisuudesta hankkia teille pääsylippuja tai kurssipaikkoja Kaikukortilla samoissa paikoissa, joissa muutenkin kerrotte hinnoistanne ja keinoista hankkia teille lippuja. Näin Kaikukortin haltijoiden on helppo saada tietoa siitä, mihin Kaikukortilla pääsee ja miten liput hankitaan. Tavoitteena on, että Kaikukortin käyttäminen olisi asiakkaan näkökulmasta helppoa ja selkeää Viestinnän yhdenmukaisuus ja selkeys tärkeää Kaikukortilla on oma materiaalipankki, josta löytyy Kaikukortin logo ja graafisia elementtejä (iso elementti, polka, punaiset nuolet) Lataa osoitteesta:

35 Viestinnästä 2/2 Kertokaa viestinnässänne, että olette Kaikukortin kulttuurikohde Kerrottehan siitä, että olette mukana Kaikukortti-verkostossa mahdollisimman monipuolisesti esimerkiksi verkkosivuillanne, uutiskirjeissänne, painetussa viestintämateriaalissa ja sosiaalisessa mediassa. Voitte halutessanne hyödyntää Kaikukortin valmista palvelukuvausta ja kopioida tekstin lähes sellaisenaan esimerkiksi verkkosivuillenne. Palvelukuvaus auttaa kertomaan siitä, että on mukana Kaikukortti-toiminnassa. Palvelukuvaus ja muita viestintäohjeita löytyy paikallisista työntekijöiden ohjeista (Kaikukortti-käsikirja kulttuurikohteille).

36 Yhteishenkilön nimeäminen ja henkilökunnan ohjeistus Kaikukortti-toimintaan Jokaisella Kaikukortti-toiminnassa mukana olevalla kulttuurialan organisaatiolla tulee olla nimetty Kaikukortti-yhteyshenkilö. Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuurialan organisaatiot sitoutuvat ohjeistamaan oman henkilöstönsä Kaikukortti-toimintaan.

37 Kaikukortti-toiminnan paikalliset vastuuhenkilöt Kaikukortti-toiminnan paikallisesta koordinoinnista vastaavat tahot luetellaan paikallisella Kaikukortti-verkkosivulla ja asiakkaalle tarkoitetussa Kaikukortti-esitteessä sekä työntekijöiden ohjeissa ( Kaikukortti käsikirja kortin jakajille ja Kaikukortti-käsikirja kulttuurikohteille ). Yleensä paikallisessa työryhmässä tai työparina on mukana työntekijä tai työntekijöitä sekä kunnan/kaupungin kulttuuripuolelta että paikalliselta sote-puolelta.

38 Sitoumus Kaikukortti-toiminnasta paikallisesti Alueen Kaikukortti-vastuutahot tekevät Kaikukortti-kokeilun ajaksi sitoumuksen yksittäisten Kaikukortti-kumppaneiden kanssa. Kaikukortin valtakunnalliseen toimintamalliin sitoutuminen on ehto verkostossa mukana olemiselle. Sen jälkeen, kun Kaikukorttia on kokeiltu alueella, ei kunnan/kaupungin/alueen ja yksittäisten Kaikukorttikumppaneiden välisiä paikallisia sitoumuksia tarvitse enää tehdä. Kaikukortin valtakunnalliseen toimintamalliin sitoutuminen on kuitenkin edelleen ehto verkostossa mukana olemiselle. Käytännössä kumppanit sitoutuvat toimintamallin noudattamiseen esimerkiksi sillä, että niiden nimet on listattu paikalliseen Kaikukortti-esitteeseen ja paikalliselle Kaikukorttiverkkosivulle.

39 Kaikukortin tukipalvelu 1/2 Kaikukortilla on valtakunnallinen tukipalvelu.* Tukipalvelun roolina on valvoa Kaikukortin käyttöä valtakunnallisesti. Kaikukortti on rekisteröity tavaramerkki. Tukipalvelu auttaa uusia alueita kokeilemaan Kaikukorttia, ylläpitää Kaikukortin valtakunnallisia tilastoja ja tukee Kaikukorttia jo ylläpitäviä alueita. Tukipalvelu myös markkinoi Kaikukorttia uusille alueille, kehittää palautteen ja kokemusten perusteella Kaikukortin valtakunnallista toimintamallia ja tukee kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan välistä yhteistyötä ja -rakenteita. * Tukipalvelu toimii valtakunnallisen Kulttuuria kaikille -palvelun alaisuudessa ainakin Kaikukortti kaikuu -hankkeen ajan 11/ /2019. Tarkoitus on tämän jälkeen vakiinnuttaa tukipalvelun toiminta pysyväksi.

40 Kaikukortin tukipalvelu 2/2 Vastuu Kaikukortin kokeilemisen käytännön koordinoinnista ja Kaikukortin ylläpitämisestä alueella on aina paikallinen. Tukipalvelun roolina on antaa paikallisille vastuuhenkilöille koulutusta ja pääasiassa etätukea Kaikukortin kokeilemiseen liittyen sekä osallistua paikalliseen kehittämistyöhön kuten palautekokouksiin.

41 Sitoumus Kaikukortti-toiminnasta Kaikukortin tukipalvelun ja alueen kanssa Kaikukortin tukipalvelu tekee sitoumuksen Kaikukortti-toiminnan ylläpitämisestä alueen Kaikukortti-vastuutahojen kanssa. Kaikukortin valtakunnalliseen toimintamalliin sitoutuminen on ehto verkostossa mukana olemiselle.

42 Muuta: Kaikukortti-pop up Kaikukortti-pop up-kohde on Kaikukortti-verkostojen ulkopuolinen toimija, joka tarjoaa erikoisetuja Kaikukortin haltijoille yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa. Kansallisgalleria tarjoaa kaikukorttilaisille maksuttoman sisäänpääsyn kaikkiin museoihinsa eli Ateneumin taidemuseoon, nykytaiteen museoon Kiasmaan sekä Sinebrychoffin taidemuseoon vuonna Lue lisää:

43 Muuta: Kaikukortti-toimintamalli on vuoden 2018 Hyvä käytäntö palkinnon voittaja Kaikukortti voitti Sosiaalialan asiantuntijapäivillä Talentia ry:n vuoden 2018 Hyvä käytäntö -palkinnon. Tiedote:

44 Lisätietoja Kaikukortista: Aura Linnapuomi, Kaikukortti kaikuu -hankkeen hankejohtaja Kaikukortin tukipalvelu / Kulttuuria kaikille -palvelu aura.linnapuomi@cultureforall.fi puh Mira Haataja, Kaikukortti kaikuu -hankkeen hankekoordinaattori Kaikukortin tukipalvelu / Kulttuuria kaikille -palvelu mira.haataja@cultureforall.fi puh Laura Karvonen, Kaikukortti kaikuu -hankkeen it-koordinaattori Kaikukortin tukipalvelu / Kulttuuria kaikille -palvelu laura.karvonen@cultureforall.fi puh Lisätietoja Kaikukortista valtakunnallisesti:

45 #kaikukortti #kulttuuriakaikille Kaikukortti eri alueilla: Kaikukortti Espoossa: Kaikukortti Kainuussa: sote.kainuu.fi/kaikukortti Kaikukortti-kokeilu Lappeenrannassa: Kaikukortti-kokeilu Savonlinnassa: kaikukortti Kaikukortti-kokeilu Karkkilassa: Päivitetty

46 Lisätietoja Kulttuuria kaikille -palvelusta: Kulttuuria kaikille -palvelu edistää osallistumiselle avoimia ja monenlaisia yleisöjä ja tekijöitä huomioivia kulttuuripalveluja. Tarjoamme tietoa ja työkaluja kulttuuripalveluiden saavutettavuuden ja moninaisuuden edistämiseen alan työntekijöille. Kulttuuria kaikille -palvelua ylläpitää Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry, jonka jäseninä on kuusitoista kulttuurialan kattojärjestöä: Jäsenet 2018: Finland Festivals ry Globe Art Point ry Kansalaisopistojen liitto KoL Luckan rf Lukukeskus ry Sirkuksen tiedotuskeskus Suomen elokuvasäätiö Finland Association ry Suomen kirjastoseura ry Suomen kulttuuritalot ry Suomen museoliitto ry Suomen Sinfoniaorkesterit ry Suomen Taiteilijaseura Suomen Teatterit ry Taiteen perusopetusliitto TPO Teatterikeskus ry Teatterin tiedotuskeskus TINFO

Valtakunnallinen Kaikukortti -toimintamalli, päivitetty

Valtakunnallinen Kaikukortti -toimintamalli, päivitetty Valtakunnallinen Kaikukortti -toimintamalli, päivitetty 4.1.2018 Sisällys Mikä on Kaikukortti Kuka saa Kaikukortin? Miten Kaikukortti annetaan? Kaikukortin luovutuslomake Mikä on yhteisön Kaikukortti?

Lisätiedot

Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli

Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli Kaikukortin toimintamallissa kuvataan Kaikukortin valtakunnalliset toimintaperiaatteet. Kaikukortti-verkostoissa mukana olevat kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan

Lisätiedot

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Perehdytysmateriaali Kaikukorttitoiminnassa mukana oleville kortin jakajille vuonna 2018 Tavoitteet Taustaa Kenelle Kaikukortti

Lisätiedot

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Perehdytysmateriaali Karkkilan Kaikukortti-toiminnassa mukana oleville kulttuurikohteille vuonna 2019 Tavoitteet Taustaa Kenelle

Lisätiedot

Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli

Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli aikukortin valtakunnallinen toimintamalli aikukortin valtakunnallisessa toimintamallissa kuvataan aikukortin valtakunnalliset toimintaperiaatteet. aikkien aikukortti-kumppanien tulee sitoutua saman toimintamallin

Lisätiedot

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Perehdytysmateriaali Kaikukorttitoiminnassa mukana oleville kortin jakajille vuonna 2019 Tavoitteet Taustaa Kenelle Kaikukortti

Lisätiedot

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Perehdytysmateriaali Karkkilan Kaikukortti-toiminnassa mukana oleville kortin jakajille vuonna 2019 Tavoitteet Taustaa Kenelle

Lisätiedot

Kulttuuria kaikille Kaikukortti Kainuussa. Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille -palvelu Hanna-Riikka Karjalainen, Paltamon kunta 7.2.

Kulttuuria kaikille Kaikukortti Kainuussa. Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille -palvelu Hanna-Riikka Karjalainen, Paltamon kunta 7.2. Kulttuuria kaikille Kaikukortti Kainuussa Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille -palvelu Hanna-Riikka Karjalainen, Paltamon kunta 7.2.2018 Mikä Kaikukortti on? - Pahvinen, maksuton henkilökohtainen kortti

Lisätiedot

Kulttuuria kaikille -palvelu, Espoon ja Kainuun Kaikukortti-tilastojen koostetta vuosilta

Kulttuuria kaikille -palvelu, Espoon ja Kainuun Kaikukortti-tilastojen koostetta vuosilta Kulttuuria kaikille -palvelu, 2018. Espoon ja Kainuun Kaikukortti-tilastojen koostetta vuosilta 2015 2017 Tänne on koottu joitakin Kaikukortti-tilastoja Espoosta ja Kainuusta. Espoo ja Kainuu olivat ensimmäiset

Lisätiedot

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN Tietoa Kaikukortista karkkilalaisille Kaikukorttiverkoston kulttuuritoimijoille vuonna 2019 Kaikille kulttuuria! Karkkilassa on käytössä Kaikukortti! Kaikukortilla voi hankkia

Lisätiedot

Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään

Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään Esite Kaikukortin haltijoille Karkkilassa vuonna 2018 Kiinnostaako kulttuuri? Mikä on Kaikukortti? Kuka voi saada Kaikukortin? Mistä voit saada Kaikukortin?

Lisätiedot

- Kaikukortilla maksuttomia kulttuurielämyksiä Kempeleessä

- Kaikukortilla maksuttomia kulttuurielämyksiä Kempeleessä 2019 - Kaikukortilla maksuttomia kulttuurielämyksiä Kempeleessä Kiinnostaako kulttuuri? Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa vaikka

Lisätiedot

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN Tietoa Kaikukortista karkkilalaisille Kaikukorttiverkoston sosiaali- ja terveysalan toimijoille vuonna 2019 Kaikille kulttuuria! Karkkilassa on käytössä Kaikukortti! Kaikukortilla

Lisätiedot

Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään vuonna 2019

Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään vuonna 2019 Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään vuonna 2019 Esite Kaikukortin haltijoille Karkkilassa vuonna 2019 Kiinnostaako kulttuuri? Mikä on Kaikukortti? Kuka voi saada Kaikukortin? Mistä voit

Lisätiedot

Sisällys. Kaikille kulttuuria Kaikukortilla opas Kaikukortin kokeiluun ja käyttöönottoon. Kulttuuria kaikille -palvelun julkaisuja 1/2018

Sisällys. Kaikille kulttuuria Kaikukortilla opas Kaikukortin kokeiluun ja käyttöönottoon. Kulttuuria kaikille -palvelun julkaisuja 1/2018 Sisällys Kaikille kulttuuria Kaikukortilla opas Kaikukortin kokeiluun ja käyttöönottoon Kulttuuria kaikille -palvelun julkaisuja 1/2018 Kirjoittajat: Mira Haataja ja Aura Linnapuomi Etukannen kuva: Kajaanin

Lisätiedot

KAIKUKORTILLA KULTTUURIA JA HYVINVOINTIA KAINUUSSA

KAIKUKORTILLA KULTTUURIA JA HYVINVOINTIA KAINUUSSA Mira Haataja, VTM, Suunnittelija ja hankekoordinaattori, Kulttuuria kaikille -palvelu Terve kunta -verkoston Hyvinvointityö kuntien vahvuudeksi -seminaari 28.9.2017 KAIKUKORTILLA KULTTUURIA JA HYVINVOINTIA

Lisätiedot

Kulttuuria ihan kaikille? Aura Linnapuomi Kulttuuria kaikille -palvelu

Kulttuuria ihan kaikille? Aura Linnapuomi Kulttuuria kaikille -palvelu Kulttuuria ihan kaikille? Aura Linnapuomi Kulttuuria kaikille -palvelu 11.11.2016 Mistä minä tulen: Kulttuuria kaikille - palvelu Kuvassa: Mira Haataja, Rita Paqvalén, Ahmed Al-Nawas, Aura Linnapuomi,

Lisätiedot

Tarinoita ja sitaatteja Kaikukortista

Tarinoita ja sitaatteja Kaikukortista Tarinoita ja sitaatteja Kaikukortista poimintoja Kaikukortin saamasta palautteesta Kaikukortin väliaika - tiedossa kahvia ja pullaa! -tilaisuuteen 29.5.2018 Espoossa Kaikukortti mahdollisti sen, että ylipäätänsä

Lisätiedot

Kaikukortti Lappeenranta kevät 2019

Kaikukortti Lappeenranta kevät 2019 Kiinnostaako kulttuuri- ja urheilutapahtumat? Kevät 2019 Lappeenranta Kaikukortti Lappeenranta kevät 2019 koonnut erityisasiantuntija Tuula Helén, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tiimi www.eksote.fi

Lisätiedot

Kysely Kaikukortin haltijoille

Kysely Kaikukortin haltijoille 1 Kysely Kaikukortin haltijoille Hyvä Kaikukortin haltija! Kaikukortti-toimintaa on kokeiltu Lappeenrannassa nyt 1.6.2017 lähtien. Tämän kyselyn tavoitteena on saada tietoa siitä, miten käyttökelpoisena

Lisätiedot

Kysely Kaikukortin haltijoille

Kysely Kaikukortin haltijoille Kysely Kaikukortin haltijoille 22.9.-27.10.2017 Hyvä Kaikukortin haltija! Kaikukortti-toimintaa on kokeiltu Kainuussa nyt toista vuotta. Tämän kyselyn tavoitteena on saada tietoa siitä, miten käyttökelpoisena

Lisätiedot

Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa

Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa Kyselylomakkeet liitteeksi Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa. Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukortti-kumppaneiden kokemuksia Kaikukortti-kokeilusta Kainuussa vuonna 2017 sekä

Lisätiedot

oikeus osallistua kulttuurielämään

oikeus osallistua kulttuurielämään oikeus osallistua kulttuurielämään Mira Haataja, 14.10.2016 Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen päivät 2016, Tulevaisuuden kunta hyvinvoinnin edistäjänä, Kaukametsä, Kajaani. 1. Mikä ja kenelle? 2. Miksi

Lisätiedot

KAIKUKORTILLA MAKSUTTOMIA KULTTUURIELÄMYKSIÄ OULUSSA

KAIKUKORTILLA MAKSUTTOMIA KULTTUURIELÄMYKSIÄ OULUSSA KAIKUKORTILLA MAKSUTTOMIA KULTTUURIELÄMYKSIÄ OULUSSA 2018 2019 Esite Kaikukortin haltijoille Oulussa 2018-2019 Mikä on Kaikukortti? Lippuja myös lapsillesi Kuka voi saada Kaikukortin? Mistä voit saada

Lisätiedot

KAIKUKORTILLA MAKSUTTOMIA KULTTUURIELÄMYKSIÄ OULUSSA

KAIKUKORTILLA MAKSUTTOMIA KULTTUURIELÄMYKSIÄ OULUSSA KAIKUKORTILLA MAKSUTTOMIA KULTTUURIELÄMYKSIÄ OULUSSA 2018 2019 Esite Kaikukortin haltijoille Oulussa 2018-2019 Mikä on Kaikukortti? Lippuja myös lapsillesi Kuka voi saada Kaikukortin? Mistä voit saada

Lisätiedot

Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään Rovaniemellä

Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään Rovaniemellä Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään Rovaniemellä 2019-2020 Esite Kaikukortin haltijoille Rovaniemellä 2019-2020 Kiinnostaako kulttuuri? Mikä on Kaikukortti? Kuka voi saada Kaikukortin?

Lisätiedot

Saavutettavuus esittävissä taiteissa

Saavutettavuus esittävissä taiteissa Saavutettavuus esittävissä taiteissa Saavutettavuusasiantuntija Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille -palvelu Sirkuksen tiedotuskeskuksen toimisto 30.1.2018 Alustuksen sisältö Kulttuuria kaikille -palvelusta

Lisätiedot

Kaisa Koskela Palvelukoordinaattori / kulttuurin tulosyksikkö. Kaikkien kulttuuripalvelut -selvitys

Kaisa Koskela Palvelukoordinaattori / kulttuurin tulosyksikkö. Kaikkien kulttuuripalvelut -selvitys Kaisa Koskela kaisa.k.koskela@espoo.fi Palvelukoordinaattori / kulttuurin tulosyksikkö Kaikkien kulttuuripalvelut -selvitys Tavoitteena hahmottaa kokonaistilannetta ja palvelutarpeita kulttuurisen moninaisuuden

Lisätiedot

Monien kulttuurien espoolaiset kulttuurin tulosyksikön palveluissa

Monien kulttuurien espoolaiset kulttuurin tulosyksikön palveluissa Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 23.8.2018 Kaisa Koskela, Kulttuurin tulosyksikkö Monien kulttuurien espoolaiset kulttuurin tulosyksikön palveluissa Kulttuurin tulosyksikkö Kulttuurilautakunta Svenska

Lisätiedot

Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa

Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukortti-kumppaneiden kokemuksia Kaikukortti-kokeilusta Kainuussa vuonna 2017 sekä kehittämisideoita Teksti: Mira Haataja 6.9.2018 2 / 51 Kaikukortti-kysely

Lisätiedot

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN Tietoa Kaikukortista kainuulaisille Kaikukorttiverkoston kulttuuritoimijoille vuonna 2017 Kaikille kulttuuria! Kainuussa on käytössä Kaikukortti! Kaikukortilla voi hankkia

Lisätiedot

Kaikukortti-kysely Kainuussa

Kaikukortti-kysely Kainuussa Kaikukortti-kysely Kainuussa Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukortti-kumppaneiden kokemuksia Kaikukortti-kokeilusta Kainuussa vuonna 216 sekä kehittämisideoita Teksti: Mira Haataja 21.5.218 2 / 93 Kaikukortti-kysely

Lisätiedot

Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus

Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille - palvelu, Valtion taidemuseo 9.11.2011 Esityksen rakenne Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet

Lisätiedot

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN Tietoa Kaikukortista kainuulaisille Kaikukortti-verkoston sosiaali- ja terveysalan toimijoille vuonna 2017 Kaikille kulttuuria! Kainuussa on käytössä Kaikukortti! Kaikukortilla

Lisätiedot

Kaikukortti-kumppanuussitoumus

Kaikukortti-kumppanuussitoumus Kaikukortti-kumppanuussitoumus Sitoumuksen osapuolet Kumppanuussitoumuksen osapuolina ovat Kulttuuria kaikille -palvelu/ Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry, jäljempänä Kulttuuria kaikille -palvelu ja

Lisätiedot

KAIKUKORTTI-KYSELY. Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukorttikumppaneiden. Kaikukortti-toiminnasta Lappeenrannassa

KAIKUKORTTI-KYSELY. Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukorttikumppaneiden. Kaikukortti-toiminnasta Lappeenrannassa KAIKUKORTTI-KYSELY Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukorttikumppaneiden kokemuksia Kaikukortti-toiminnasta Lappeenrannassa 1.6.2017-23.10.2017 Pirkko Haikara ja Elisa Mustamaa KAAKKOIS-SUOMEN SOSIAALIALAN

Lisätiedot

Kenelle kulttuuripalveluja tuotetaan?

Kenelle kulttuuripalveluja tuotetaan? Kenelle kulttuuripalveluja tuotetaan? Normikriittisen saavutettavan kulttuuripolitiikan aakkoset Rita Paqvalén, Kulttuuria kaikille -palvelu Kulttuurin Kaukametsä, Kajaani, 5.9.2013 Kulttuuria kaikille

Lisätiedot

Kulttuurilähete pienten lasten perheille Tampereella

Kulttuurilähete pienten lasten perheille Tampereella Kulttuurilähete pienten lasten perheille Tampereella Marianna Lehtinen Lastenkulttuurin johtava koordinaattori Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut 1 Kuka, miksi ja kenelle? Kehitetty Tampereen kaupungin

Lisätiedot

PIRKANMAALLE LAADITAAN KULTTUURIHYVINVOINTISUUNNITELMA

PIRKANMAALLE LAADITAAN KULTTUURIHYVINVOINTISUUNNITELMA PIRKANMAALLE LAADITAAN KULTTUURIHYVINVOINTISUUNNITELMA 25.10.2016 Arttu Haapalainen taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Taiteen edistämiskeskus / Pirkanmaa Kun tanssin, tunnen oloni normaaliksi

Lisätiedot

Elämyksiä kulttuurista! - Kaikukortilla maksutta sisään Keski-Pohjanmaalla ja Kruunupyyssä

Elämyksiä kulttuurista! - Kaikukortilla maksutta sisään Keski-Pohjanmaalla ja Kruunupyyssä Elämyksiä kulttuurista! - Kaikukortilla maksutta sisään Keski-Pohjanmaalla ja Kruunupyyssä Esite Kaikukortin haltijoille Kiinnostaako kulttuuri? Mikä on Kaikukortti? Kuka voi saada Kaikukortin? Mistä voit

Lisätiedot

PIRKANMAAN ALUEELLINEN KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA

PIRKANMAAN ALUEELLINEN KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA PIRKANMAAN ALUEELLINEN KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma on strateginen alueellinen asiakirja, joka sijoittuu alueelliseen

Lisätiedot

Kulttuuriluotsi ja -kaveritoimintaa Suomessa. Hanne Laitinen, Pilvi Nissilä & Marko Nousiainen

Kulttuuriluotsi ja -kaveritoimintaa Suomessa. Hanne Laitinen, Pilvi Nissilä & Marko Nousiainen Kulttuuriluotsi ja -kaveritoimintaa Suomessa Hanne Laitinen, Pilvi Nissilä & Marko Nousiainen Yhdessä enemmän Kohtaamisia, sisältöä, mielekästä tekemistä Virtaa arkeen: virkeyttä, nostetta ja kulttuurikuntoa,

Lisätiedot

PIRKANMAALLE LAADITAAN KULTTUURIHYVINVOINTISUUNNITELMA!

PIRKANMAALLE LAADITAAN KULTTUURIHYVINVOINTISUUNNITELMA! PIRKANMAALLE LAADITAAN KULTTUURIHYVINVOINTISUUNNITELMA! 31.1.2017 Arttu Haapalainen taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Taiteen edistämiskeskus / Pirkanmaa Soile Vuolle hyvinvointikoordinaattori ja

Lisätiedot

Elämyksiä kulttuurista. Kaikukortilla maksutta sisään

Elämyksiä kulttuurista. Kaikukortilla maksutta sisään Elämyksiä kulttuurista Kaikukortilla maksutta sisään Kiinnostaako kulttuuri? Kaikukortilla voit käydä Espoossa maksutta festivaaleilla, konserteissa, teattereissa tai museoissa! Kulttuuri kuuluu kaikille

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelun esittely. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelun esittely. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelun esittely Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Maaliskuu 2015 Miksi nuorten vaikuttamispalvelu verkossa? Nuorten kiinnostuksen kohteet tulevat näkyviksi Mahdollistaa nuorten mielipiteiden kuulemisen

Lisätiedot

Kaikukortti-käsikirja Kaikukorttia jakaville sotetoimijoille

Kaikukortti-käsikirja Kaikukorttia jakaville sotetoimijoille Kaikukortti-käsikirja Kaikukorttia jakaville sotetoimijoille Kaikille kulttuuria! Kainuussa on käytössä Kaikukortti! Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuritarjontaan ja kurssipaikkoja

Lisätiedot

Kuntien kulttuuritoiminnan kehittämishanke

Kuntien kulttuuritoiminnan kehittämishanke Kuntien kulttuuritoiminnan kehittämishanke Kulttuurin Kaukametsä Luova talous ja kulttuuri alueiden voimana 31.8.2011, Helsinki Hallitusohjelma Hallitus toteuttaa koko maan laajuisen kuntauudistuksen,

Lisätiedot

Kulttuuria kaikille -palvelu / Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry ja kirjoittaja

Kulttuuria kaikille -palvelu / Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry ja kirjoittaja Kaikukortti-kysely Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukortti-kumppaneiden kokemuksia Kaikukortti-toiminnasta sekä kehittämisideoita. Espoon Kaikukorttikokeilu 1.4. 31.12.2015 Teksti: Mira Haataja 22.6.2016

Lisätiedot

Kulttuuria kaikille!

Kulttuuria kaikille! Kulttuuria kaikille! Tietoa Kaikukortin käytöstä kortin haltijoille Evijärven Kauhavan ja Lappajärven Kaikukortti-toiminta 2019 2020 Kaikukortilla maksutta sisään! 15.5.2019 Sisällys 1. Kiinnostaako kulttuuri?...

Lisätiedot

Kulttuurilähete pienten lasten perheille Tampereella

Kulttuurilähete pienten lasten perheille Tampereella Kulttuurilähete pienten lasten perheille Tampereella Marianna Lehtinen Lastenkulttuurin johtava koordinaattori Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut 1 Kuka, miksi ja kenelle? Tampereen kaupungin neuvolapalveluiden

Lisätiedot

Kulttuuripassin jatkohankkeen loppuraportti. Mira Haataja ja Aura Linnapuomi

Kulttuuripassin jatkohankkeen loppuraportti. Mira Haataja ja Aura Linnapuomi Kulttuuripassin jatkohankkeen loppuraportti Mira Haataja ja Aura Linnapuomi 27.12.2018 sivu 2 / 78 Kulttuuripassin jatkohankkeen loppuraportti Kulttuuria kaikille -palvelun julkaisuja 1/2019 Kirjoittajat:

Lisätiedot

MUSEOKORTTI 5.5. ALKAEN YKSI VUOSI, 200 MUSEOTA, 54

MUSEOKORTTI 5.5. ALKAEN YKSI VUOSI, 200 MUSEOTA, 54 MUSEOKORTTI 5.5. ALKAEN YKSI VUOSI, 200 MUSEOTA, 54 Museokor:n tavoi@eet Kannustaa ihmisiä vierailemaan museoissa en:stä useammin Ø Lisätä museoiden kävijöitä ja monipuolistaa kävijöiden museoelämyksiä

Lisätiedot

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja käsittelyn laillinen peruste

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja käsittelyn laillinen peruste Tietosuojaseloste EU:n tietosuoja asetus 2016/679 Henkilötietolaki 523/1999 1. Rekisterin nimi Kiasma teatterin uutiskirjelista 2. Rekisterinpitäjä Nimi ja Y tunnus Kansallisgalleria, 0800570 2 Osoite

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 31/ (6) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 31/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 31/2017 1 (6) Päätöshistoria Suomenkielisen työväenopiston jk 16.05.2017 27 Helsingin suomenkielisen työväenopiston johtokunta antoi seuraavan lausunnon Kaikukortti-aloitteesta:

Lisätiedot

PIRKANMAAN ALUEELLINEN KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA

PIRKANMAAN ALUEELLINEN KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA PIRKANMAAN ALUEELLINEN KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma on strateginen alueellinen asiakirja, joka sijoittuu alueelliseen

Lisätiedot

Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutus Kelan päätoimitalo Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma

Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutus Kelan päätoimitalo Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma 1 Mikä Kelan asema on SOTE-uudistuksessa? Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutus Kelan päätoimitalo 19.1.2017 Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma SOTE-uudistus tavoitteena on kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja

Lisätiedot

Kaikille kulttuuria!

Kaikille kulttuuria! Kaikille kulttuuria! Kainuussa kokeillaan uutta Kaikukorttia, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuritarjontaan Tietoa Kaikukortista kainuulaisille kulttuuritoimijoille Nro:... Nro:... Asiakkaan

Lisätiedot

Kulttuuripassin pilotointihankkeen loppuraportti. Aura Linnapuomi 2.5.2016

Kulttuuripassin pilotointihankkeen loppuraportti. Aura Linnapuomi 2.5.2016 Kulttuuripassin pilotointihankkeen loppuraportti Aura Linnapuomi 2.5.2016 sivu 2 / 33 Kulttuuripassin pilotointihankkeen loppuraportti Kulttuuria kaikille -palvelun julkaisuja 2/2016 Kirjoittaja: Aura

Lisätiedot

Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa

Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa Porin kulttuuritoimi veturina Emma Susi, kulttuurituottaja Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus Ideasta hankkeeksi koulutuspäivä Porin kaupunginkirjasto 3.10.2011

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA KULTTUURI TEA HANKKEESTA. Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain infotilaisuus 1

AJANKOHTAISTA KULTTUURI TEA HANKKEESTA. Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain infotilaisuus 1 AJANKOHTAISTA KULTTUURI TEA HANKKEESTA Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain infotilaisuus 1 KULTTUURI TEA HANKE MIKSI? Tiedontuotannon ja tietovarannon kehittäminen opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

Yhteinen keittiö hanke Etelä-Pohjanmaa. Julia Sillanpää

Yhteinen keittiö hanke Etelä-Pohjanmaa. Julia Sillanpää Yhteinen keittiö hanke Etelä-Pohjanmaa Yhteinen keittiö hanke Etelä-Pohjanmaa Sosiaali- ja terveysministeriön kärkihanke: Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta Hyvät käytännöt

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Jarno Turunen Muutosjohtaja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto Järjestöt maakuntauudistuksessa, Joensuu 21.6.2017 Uudistuksen päätavoitteet o maakunnan elinvoima ja kestävä

Lisätiedot

Tule jäädäksesi Rovaniemen kulttuurialan kotouttamisohjelma

Tule jäädäksesi Rovaniemen kulttuurialan kotouttamisohjelma Tule jäädäksesi Rovaniemen kulttuurialan kotouttamisohjelma Riikka Vuorenmaa, projektikoordinaattori Sintija Dutka, kokemusasiantuntija Tavoite projektin alussa Selkeäkielinen ja tiivis Kulttuurialan kotouttamisohjelma

Lisätiedot

Standardien 2 ja 3 käytäntöön soveltaminen - Alkoholi mini-intervention käyttöönotto

Standardien 2 ja 3 käytäntöön soveltaminen - Alkoholi mini-intervention käyttöönotto Standardien 2 ja 3 käytäntöön soveltaminen - Alkoholi mini-intervention käyttöönotto Heli Hätönen, TtM Ennaltaehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön koordinaattori Imatran kaupunki Perustelut Imatralla

Lisätiedot

Museot yhdessä yhteinen perintö hanke. 10+ museot 18.3.2015. Kimmo Levä pääsihteeri

Museot yhdessä yhteinen perintö hanke. 10+ museot 18.3.2015. Kimmo Levä pääsihteeri Museot yhdessä yhteinen perintö hanke 10+ museot 18.3.2015 Kimmo Levä pääsihteeri Itsenäisyyden juhlavuoden projekti Yhteinen perintö hanke on museoalan yhteisesti toteuttama osa Valtioneuvoston koordinoimaa

Lisätiedot

Keskipohjolan kulttuuripalkinto 2018 Teemallinen suuntaus Museot ja kulttuuriperintö

Keskipohjolan kulttuuripalkinto 2018 Teemallinen suuntaus Museot ja kulttuuriperintö Keskipohjolan kulttuuripalkinto 2018 Teemallinen suuntaus Museot ja kulttuuriperintö Keskipohjola-komitea julistaa vuosittain haettavaksi kaksi kulttuuripalkintoa edistääkseen Keskipohjolan kulttuurialan

Lisätiedot

Mukava Kainuu. Muutosta, kasvua ja vahvistusta perhekeskuksiin Kainuussa Marja-Liisa Ruokolainen, sosiaalialan erikoissuunnittelija

Mukava Kainuu. Muutosta, kasvua ja vahvistusta perhekeskuksiin Kainuussa Marja-Liisa Ruokolainen, sosiaalialan erikoissuunnittelija Mukava Kainuu Muutosta, kasvua ja vahvistusta perhekeskuksiin Kainuussa Mukava Kainuu Perhekeskustoimintamallin kehittäminen Visio: Lapset ensin Lapsiystävällinen maakunta Tavoitteena on 1. Muuttaa, kasvattaa

Lisätiedot

Elämyksiä kulttuurista

Elämyksiä kulttuurista PEKKA ELOMAA Elämyksiä kulttuurista Kaikukortilla maksutta sisään Espoo 2018 AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUT Mikä on Kaikukortti? Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille,

Lisätiedot

6 Kainuu. 6.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

6 Kainuu. 6.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 6 Kainuu 6.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 6.1. KAINUU Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 1 kpl Taajaan asutut: 1 kpl Maaseutumaiset: 7 kpl Kainuun maakuntaan

Lisätiedot

Henkilökohtainen budjetointi. Johanna Perälä

Henkilökohtainen budjetointi. Johanna Perälä Henkilökohtainen budjetointi Johanna Perälä 18.3.2019 Henkilökohtainen budjetointi ja sote-uudistus Tulevaisuudessa sote-palveluita tuotetaan ja käytetään hyvin erilaisessa toimintaympäristössä kuin nyt

Lisätiedot

Tule jäädäksesi Rovaniemen kulttuurialan kotouttamisohjelma

Tule jäädäksesi Rovaniemen kulttuurialan kotouttamisohjelma Tule jäädäksesi Rovaniemen kulttuurialan kotouttamisohjelma Riikka Vuorenmaa, projektikoordinaattori Sintija Dutka, kokemusasiantuntija Tavoite projektin alussa Selkeäkielinen ja tiivis Kulttuurialan kotouttamisohjelma

Lisätiedot

Elämyksiä kulttuurista!

Elämyksiä kulttuurista! Elämyksiä kulttuurista! Kainuun Kaikukortti toiminta vuonna 2019 Esite Kaikukortin haltijoille Kainuussa vuonna 2019 Kiinnostaako kulttuuri? Mikä on Kaikukortti? Kuka voi saada Kaikukortin? Mistä voit

Lisätiedot

Henkilökohtainen budjetti

Henkilökohtainen budjetti Sosiaali- ja terveysvaliokunta 16.5.2018 Riitta Hakoma Yleisesti valinnanvapauslakiesityksestä Hallituksen esitys eduskunnalle (HE 16/2018) laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa

Lisätiedot

Kulttuuriosuuskunta ILME

Kulttuuriosuuskunta ILME Vuonna 2011 oulussa perustettu monialainen ammattitaiteilijoiden osuuskunta Tuottaa yhteisö- ja soveltavantaiteen produktioita, hankkeita, esityksiä, näyttelyitä työpajoja ja muita palveluita Oulun kaupungin

Lisätiedot

Viestintä ja tiedotus hankkeessa. 1 Hanna Laaksonen

Viestintä ja tiedotus hankkeessa. 1 Hanna Laaksonen Viestintä ja tiedotus hankkeessa 1 Viestintäsuunnitelma Monissa hankkeissa on tarpeen tehdä myös erillinen viestintä- ja tiedotussuunnitelma. Tiedotussuunnitelma tukee ja konkretisoi hankkeen toteutusta

Lisätiedot

Suomussalmi uuden lain toimeenpanijana. Joni Kinnunen

Suomussalmi uuden lain toimeenpanijana. Joni Kinnunen Suomussalmi uuden lain toimeenpanijana Joni Kinnunen 20.3.2019 Suomussalmi Noin 8000 asukkaan kunta Kainuussa Väestö vähenee ja ikääntyy Pitkät välimatkat Taiteen ammattilaisten kapea kärki, yhteisön ja

Lisätiedot

Arvio toimintamallista: Vapaa-ajan ranneke kimmokkeena yhdessä virkistymiseen

Arvio toimintamallista: Vapaa-ajan ranneke kimmokkeena yhdessä virkistymiseen Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke Sokra (THL) 26.02.2018 Arvio toimintamallista: Vapaa-ajan ranneke kimmokkeena yhdessä virkistymiseen Mielekäs ja itse valittu vapaa-ajan toiminta

Lisätiedot

Jäsenpalvelut. Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n palvelut on suunnattu liiton jäsenopiskelijakunnille. Palveluidemme tarkoitus on

Jäsenpalvelut. Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n palvelut on suunnattu liiton jäsenopiskelijakunnille. Palveluidemme tarkoitus on Jäsenpalvelut Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n palvelut on suunnattu liiton jäsenopiskelijakunnille. Palveluidemme tarkoitus on tukea opiskelijakuntatoimijoiden edellytyksiä toimia ammattikorkeakouluopiskelijoiden

Lisätiedot

Yhteinen keittiö -hanke

Yhteinen keittiö -hanke Yhteinen keittiö -hanke 2017-2018 Yhteinen keittiö -hanke toteuttaa osaltaan hallituksen kärkihankkeen tavoitteita Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta Hyvät käytännöt pysyvään

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko

Sote- ja maakuntauudistus. Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko Sote ja maakuntauudistus Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko 12.5.2017 1 Uusi soterakenne 1.1.2019 2 Lähde:www.alueuudistus.fi Maakuntien tehtävät ja uusi soterakenne 1.1.2019 Valtakunnallinen lupa

Lisätiedot

Yhteistyön tiivistäminen uusissa maakunnissa Kumppanuuspäivä

Yhteistyön tiivistäminen uusissa maakunnissa Kumppanuuspäivä Yhteistyön tiivistäminen uusissa maakunnissa Kumppanuuspäivä 18.10.2017 Asko Peltola Maakuntajohtaja Etelä-Pohjanmaan liitto Mitä tapahtuu? Sote-tehtävät siirtyvät kunnilta maakunnille yli puolet kuntien

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Uusi vaikuttamispalvelu: Nuortenideat.fi Demokraattinen vaikuttamiskanava Nuorten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva Matalan kynnyksen palvelu, näkyvä

Lisätiedot

Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma. Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen

Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma. Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma TAVOITE: Hyvinvointi- ja terveyserojen kaventaminen mahdollistamalla

Lisätiedot

Kohtaamispaikkatoiminnan kehittäminen Pirkanmaan LAPE Pippuri

Kohtaamispaikkatoiminnan kehittäminen Pirkanmaan LAPE Pippuri Kohtaamispaikkatoiminnan kehittäminen 2.10.2017 Pirkanmaan LAPE Pippuri 1 4.10.2017 Päivi Viitanen-Marchegiano Päivän ohjelma 2.10.2017 Kuulumiskierros Terveiset THL:n Valtakunnallisilta LAPE-päiviltä

Lisätiedot

Elämyksiä kulttuurista. Kaikukortilla maksutta sisään

Elämyksiä kulttuurista. Kaikukortilla maksutta sisään Elämyksiä kulttuurista Kaikukortilla maksutta sisään Espoo 2017 Kiinnostaako kulttuuri? Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia lippuja esimerkiksi museoon, teatteriin tai konserttiin.

Lisätiedot

Pohjanmaan liitto Tasa-arvo työryhmä

Pohjanmaan liitto Tasa-arvo työryhmä Pohjanmaan liitto 16.05.2017 Tasa-arvo työryhmä 1. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma osana kaupungin toimintaa Kaupunginhallitus asetti toimikunnnan 21.3.2016 ( 106) valmistelemaan tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmat

Lisätiedot

Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt

Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt LIITE 6. VIRTA OULUN VIESTINTÄSUUNNITELMA Virta Oulu alahankkeessa noudatetaan Oulun kaupungin viestintäohjetta: http://www.ouka.fi/viestinta/pdf/viestintaohje.pdf Taulukko 1. Sisäinen viestintä. Kohderyhmä

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä

Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä Kulttuuria kaikille -palvelu 4.1.2017 2 / 6 Johdanto Tapahtumia kaikille! Opas saavutettavan kulttuurifestivaalin järjestämiseen on Kulttuuria

Lisätiedot

Info- tilaisuus Sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan palvelusetelelin käyttöönotosta Ritva Anttonen, Laura Vänttinen, Susanna Hult

Info- tilaisuus Sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan palvelusetelelin käyttöönotosta Ritva Anttonen, Laura Vänttinen, Susanna Hult Info- tilaisuus Sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan palvelusetelelin käyttöönotosta 6.9.2018 Ritva Anttonen, Laura Vänttinen, Susanna Hult 6.9.2018 Sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta Sosiaalihuoltolain

Lisätiedot

SOFIAN KANNATUSYHDISTYS RY SOFIA-OPISTO TOIMINTASUUNNITELMA

SOFIAN KANNATUSYHDISTYS RY SOFIA-OPISTO TOIMINTASUUNNITELMA 1 SOFIAN KANNATUSYHDISTYS RY SOFIA-OPISTO TOIMINTASUUNNITELMA 2019 23.11.2018 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. SOFIA-OPISTON TEHTÄVÄ.. 3 2. TOIMINNAN KEHITTÄMINEN 3 3. HENKILÖSTÖN KOULUTUS JA OSALLISTAMINEN 4 4.

Lisätiedot

Museo 2015 tavoitteet, organisointi ja museoyhteistyö. Elina Anttila

Museo 2015 tavoitteet, organisointi ja museoyhteistyö. Elina Anttila Museo 2015 tavoitteet, organisointi ja museoyhteistyö Elina Anttila 14.2.2012 Elina Anttila museo 2015 Mitä museo 2015 on? Museoiden yhteishanke, jossa kartoitetaan museoiden kokoelmahallinnan prosesseja,

Lisätiedot

Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallisen kehittämishankkeen (SOSKU) hyviä käytäntöjä

Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallisen kehittämishankkeen (SOSKU) hyviä käytäntöjä Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallisen kehittämishankkeen (SOSKU) hyviä käytäntöjä Merja Paulasaari Forssan osahanke Saksankujan aamupala 1krt/vk, kerrostalon kerhotilassa Osallistuminen vapaaehtoista

Lisätiedot

Tulevaisuuden palvelusetelit

Tulevaisuuden palvelusetelit Tulevaisuuden palvelusetelit 16.8.2018 Palvelusetelit tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet Sotella tai ilman Asiakkaan valinnanvapauden lisääminen Kunnan roolin vieminen kohti järjestäjää monituottajamallin

Lisätiedot

Kaikille kulttuuria!

Kaikille kulttuuria! Kaikille kulttuuria! Kainuussa kokeillaan uutta Kaikukorttia, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuritarjontaan Tietoa Kaikukortista sosiaali- ja terveysalan yhteisöille Nro:... Nro:... Asiakkaan

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Nuorten vaikuttamispalvelu

Lisätiedot