Keski-Suomen Kuljetus Oy, Muurame

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Keski-Suomen Kuljetus Oy, 40950 Muurame"

Transkriptio

1 Saarijärven kaupun ki Ympäristönsuojelutoimi Pl 13, Saarijärvi (014) Päätös ympäristölupahakemuksesta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 2 Hakija Keski-Suomen Kuljetus Oy, Muurame Toiminta ja sen sijainti Kallion louhinta, räjäytystyö ja louheen murskaus, Saarijärven kau punki, Saarijärven kylä, Karhila Rn:o 8:46 Kiinteis tönhaltija Maanvuokrasopimus on allekirjoitettu voimassa 20 vuotta. Kes ki-suo men Kuljetus Oy / Eeva Heinänen, Koiralammentie 17 As 1, Saarijärvi Luvan hakemisen peruste Ympäristönsuojelulaki 27 1 momentti ja liite 1, 7c kohta Toimivaltainen viranomainen Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen Ympäristönsuojelulaki 34 Ympäristönsuojeluasetus 2 6,b Hakemuksen vireilletulo Ympäristölupahakemus on toimitettu ympäristönsuojeluvi ranomai selle lupaprosessin käsittelyä on lykätty hakijan pyynnöstä. Kä sitte lyä on jat ket tu Kaavoitus- ja lupatilanne ja muut maankäyttörajoitukset Alueella ei ole yleiskaavaa eikä merkintöjä maakuntakaavassa. Alueella on voimassa maa-ainestenottolupa. Maa-ainesluvan voi massa olo päättyy Otettava kokonaismäärä on m3. Alueella on suoritettu louhintaa ja murskausta myönnetyllä me lu il moi tuk sel la. Meluilmoituksen määräyksessä 11 on todettu, että lou hin ta- ja murskaustoiminnalle tulee hakea jatkossa ympäristölupa. Ympäristöolosuhteet Alue sijaitsee Saarijärven kaupungin Saarijärven kylässä noin ki lo metrin päässä Kolkanlahden kyläkeskuksesta valtatie 13 itäpuolella Varkaus mäen etelään viettävällä rinteellä. Lähin vesistö on noin kilometrin pääs sä sijaitseva Saarijärvi. Lähin asutus sijaitsee toiminta-alueen lounas puo lel la noin 400 metrin etäisyydellä. Alueen eteläpuolella olevaan Ma ja lah den asutukseen etäisyyttä on noin 650 metriä. Majalahden suun taan toiminta-alue sijoittuu samalle korkeustasolle alueen muu taman asuintalon kanssa ja välimaasto on lähes avointa. Kolkanlahden van hain ko tiin on etäisyyttä 500 metriä ja Kolkanlahden kyläkouluun 650 metriä. Alueella on harjoitettu jo aiemmin kiviainesten ottoa ja murs kaus ta, joten alue ei ole luonnontilainen.

2 Ilmoitettu toiminta Toiminta ja tuotanto Toiminta käsittää kallion louhintaa, johon kuuluu panostusreikien poraa mi nen kallioon ja tämän jälkeen kallion räjäyttäminen. Syntynyt louhe murskataan murskauslaitteistolla tarvittaviksi lajitteiksi. Murs kauslait teis toon liian suuret lohkareet rikotaan kaivinkoneeseen tai esi murskai meen kiinnitetyllä iskuvasaralla. Lisäksi toiminta käsittää tu ki toi minto ja, esimerkiksi louheen syöttämisen ja valmiin tuotteen kasaamisen va ras to ka soi hin pyöräkuormaajilla. Poraukseen käytetään hydraulista porakalustoa. Yleisesti käytössä on esi mer kik si Tamrock Ranger 700 -poravaunu. Rikotus tapahtuu Rammer S 84-iskuvasaralla tai muulla vastaavalla mallilla. Louhinnassa käytetään kemiitti nimistä räjähdysainetta 2,8-3,4 t ja mak si mis saan 9,4-11,2 t. Räjähteitä ei varastoida ottoalueella. Murskauslaitteisto koostuu useasta osaprosessista. Murskaukseen käy te tään siirrettävää murskainta. Murskauskalusto esim. Metso, joka on kol mi vai hei nen. Siihen kuuluu esimurskain LT100, välimurskain 300 GB ja jälkimurskain LT Lisäksi laitokseen kuuluu kuljettimia ja 2- tai 3-tasoseuloja. Sähkö tuotetaan kontissa sijaitsevalla aggregaatilla. Murs kaus lai tos voi myös mahdollisesti olla tela-alustainen ns. Lo kotrack-tyyp pi nen laitos, joka koostuu samoista osaprosesseista. Kivimurskaa tuotetaan keskimäärin t/a ja maksimissaan t/a. Arvioitu murskattava kiviainesmäärä on hakemuksen mukaan noin m3. Alueelle ei tuoda muualta kiviaineksia. Murskauslaitoksen sähköenrgia tuotetaan aggregaatilla, joka käyttää polt to ai nee naan kevyttä polttoöljyä. Kevyen polttoöljyn va ras toin ti määrä on alueella on noin 10 m3. Louhinta ja murskaustoiminnan käyntikausi on noin 1-2 kuukautta vuodes sa. Louhinta ja murskaus tapahtuu ma - to kello vä lise nä aikana ja pe Toiminnasta aiheutuvat päästöt ja jätteet Talousjätettä syntyy l/vk ja jäteöljyä 400 kg vuodessa. Toiminnan vaikutukset ympäristöön Pohjaveden ja maaperän suojelu Toiminta ei aiheuta päästöjä vesiin. Päästöt ilmaan Murskauslaitoksen hiukkaspäästöt (murskauspöly) ovat 0,4 mg/m3/h. Päästöt syntyvät murskauslaitteiston, maansiirtokoneiden ja autojen se kä agregaatin pakokaasuista. Murskausasemalla pölyä syntyy kiviaineksen käsittelystä, kul je tuk sesta, murskauksen yhteydessä sekä varastoinnissa. Leijuman määrään

3 vai kut ta vat kiviaineksen kosteus, sää ja ilman kosteus, tuuli, kiviaines ja jalostettava tuote. Meluntorjunta Kallion louhinnassa melua aiheuttaa poraus- ja räjäytystyö. Murs kaustoi min nas sa melua syntyy suurten lohkareiden rikkomisesta ja ki vi ainek sen syötöstä sekä esi- että jälkimurskaimen käyntiäänistä. Me luhait to ja vähennetään murskausaseman sijoittelulla ja varastokasojen käyt tä mi sel lä meluvalleina. Ympäristönsuojelutoimet Suunnitellut ympäristönsuojelutoimet Moottoripolttoöljy varastoidaan lukittavaan kaksoisvaipalliseen säiliöön. Säi liön tilavuus on10 m3. Säiliö on varustettu ylitäytön estimellä. Voiteluaineet säilytetään 200 litran tynnyreissä lukittavassa puo li pe rävau nus sa. Murskausaseman pölyävät kohteet kastellaan vedellä. Varastokasojen si joit ta mi nen estää pölyä leviämästä ympäristöön. Haitallinen pö ly vaiku tus rajoittuu murskausaseman läheisyyteen. Alueelle tuleva so ra pintai nen tie kastellaan tarvittaessa. Jätteiden käsittely ja hyödyntäminen Talousjäte kerätään jäteastiaan, josta ne toimitetaan asianmukaiseen kä sit te lyyn. Hydrauli- ja voitelujäteöljyt säilytetään erillisissä säiliöissä tii vis poh jai ses sa ja katetussa varastossa. Jäteöljy säilytetään lu kit tavas sa kontissa. Kiinteät ongelmajätteet varastoidaan omiin jätesäiliöihin. Kaik ki ongelmajätteet toimitetaan ongelmajätelaitokselle. Käytetyt kulutusosat menevät takaisin valmistajille, jotka käyttävät niitä uu sien osien valmistamiseen. Romu toimitetaan romunkeräykseen. Parhaan käyttökelpoisen tekniikan arviointi Etäisyys lähimpään asutukseen on yli 500 metriä. Koneet ja laitteet ovat tarkoitukseen hyväksyttyjä ja täyttävät niille asetetut vaatimukset. Häiriötilanteet Toimet onnettomuuksien estämiseksi Polttoainesäiliöt ovat kaksoisvaipparakenteisia, ongelmajätteet va rastoi daan erillisissä säiliöissä tiivispohjaisessa, katetussa ja lukittavissa kon teis sa. Toimet onnettomuus- ja häiriötilanteiden aikana Työntekijät perehdytetään onnettomuustilanteiden varalle. Työmaalla on imeytysturvetta öljyvahinkojen varalle. Riskin arviointi Räjähteitä ei varastoida alueella.

4 Tiedot toiminnan ja sen käytön tarkkailusta Käyttötarkkailu Ei ilmoitetu. Raportointi Ei ilmoitettu. Asian käsittely Hakemuksesta tiedottaminen Kuulutus on ollut näkyvillä Saarijärven kaupungin ilmoitustaululla välisen ajan ja kuulutus on julkaistu il mesty nees sä Saarijärveläinen -lehdessä. Erityistiedoksianto on lähetetty naa pu reil le Muistutukset ja mielipiteet Hakemuksesta annettiin kolme mielipidettä. Syöte-Huvilat Oy Kantamme kyseessä olevaan louhoshankkeeseen on puoltava sillä eh dol la, että käytössä oleville maa-alueillemme ei aiheudu min kään laisia pölyhaittoja kyseisestä louhoksesta. Alueemme ja louhoksen välissä kannattanee säilyttää metsiä pöly- ja ää ni suo ja na niin paljon kuin on mahdollista. Räjäytystöitä tehdessä tulee noudattaa suurta huolellisuutta ja tarkkuut ta, jotta olemassa oleville rakennuksille ei aiheudu vaurioita. Ilkka ja Maria Sissonen ( ) Murskausaseman toiminta häiritsee normaalia asumista, ei ole kohtuul lis ta että kolke, jylinä ja autojen peruutuspiipitykset kuuluvat var haises ta aamusta iltamyöhään. Jos toiminta pitää sallia, niin se pitää rajoit taa 8-16 väliselle ajalle haittojen minimoimiseksi. Kesän 2010 murskaus ase man toiminta oli jo riittävän häiritsevää, erityisen häiritseviä ää niä syntyi kun kaivinkoneeseen liitetyllä "iskuvasaralla" murskattiin rä jäy tyk ses sä liian isoiksi jääneitä kivenmurikoita pienemmiksi murskaus ko nee seen sopiviksi. Taloltamme on noin 7OO m ki ven murs kauspaikal le ja välissä ori ainoastaan 100 m harvennettua metsää ja notkel ma, murskaamo sijaitsee noin 160 m korkeuskäyrällä samoin kuin mei dän talomme, äänet kuuluvat murskauspaikalta meille todella hyvin. Isoista räjäytyksistä pitää tiedottaa tarkka ajankohta, lapsiperheessä (Lap set 1, 2 ja 4v) ei ole mukava säikkyä räjäytysten takia. Viime vuoden räjäytys säikäytti lapsia todella pahasti. Huomioikaa myös lupaa antaessanne, että alueella on loma-asuntoja (PeI to lan tie 31 A), ohjeelliset meiurajathan ovat silloin käsittääkseni 10 db tiukemmat. Pölyhaittaa murskauksesta emme hyväksy lainkaan, lasten al tis tu mista kivipölylle ei saa tapahtua.

5 Ehdotamme lomakauden rauhoittamista (kesä-, heinä- ja elokuu) melua aiheuttavilta toiminnoilta. Viimekesäisen kokemuksen perusteella voimakkaat räjäytykset tun tuvat asuinrakennuksessa ja voivat aiheuttaa vaurioita, on epäilys että näin on käynyt viime kesänä. Reijo Tapper ( ) Johdanto mielipideperusteeksi Kesällä v kotona yhtä äkkiä alkoi kuulua ennenkokematon vinku va ja voimistuva ääni. Mieleen ehti tulla, että on putoamassa len toko ne tai meteoriitti. Valtavaksi voimistuneeen ujelluspätkän jälkeen alkoi hetken koko taloa vavisuttanut tärinäjakso, että sen tunsi voi makkaa na lattiassakin jalkojen alla. Jäin kuuntelemaan mahdollisia hä lytys ajo neu vo jen ääniä. Kun ei kuulunut mitään, aloin miettiä, olisiko sitten kin suoritettu joku alkuräjähdys, kun esim. huhujen mukaan KTK oli si ollut hankkeissa rakentaa uutta tukikohtaa. Ilmeni sitten, että se oli minulle yllätyksenä tulleesta Varkausmäen kivi lou hin nan aloituksesta. Ajallisesti räjäytyksen jälkeen kotona ilmeni kah des sa kiintolevyllisessä laitteessa toimintahäiriöitä, niin että toinen kiin to le vy piti alustaa. En voi kuin yhdistää nämä räjäytykseen ja asuin ta lon tärinään. Naapurustossa kouluikäinen poika oli itkien juossut sisälle äitinsä luo, että onko syttynyt sota. Kolkanlahden teol li suusalu eel la ajallisesti rakennukseen oli syntynyt vaurio. Sitten seurasi päivittäen sisällekin kuulunut monenlainen kolina, ro mina ja tasaisesti yhtämittainen ilm, murskausääni. Se oli pihassa ke sällä selkeästi korviin tulevan häiritsevä ja rasittava äänimelu, ja oli kuulta vis sa sisälläkin. Vaikka 13-tieltä rekka-autojenkin ääniä voi kuulua, niin ne ovat erilaisia ja lyhytkestoisia. Yritin puhelimitse kysyä ja varmistaa TUKESilta räjäytysluvasta ja ilman minulla olleesta ennakkotiedosta. Soitin pari kertaa, mutta en saa nut puhelimeen asiaan vastaajaa. Mielipide asuinpaikkaani liittyen Em. konkreettisina kokemuksina en voi ajatella, että samanlainen räjäy tys sekä ilmeisesti lohkomis- kuljetus- ja murskausmelu voisi olla asial li ses ti sallittua ja hyväksyttyä asuntoomme ja asuin ym pä ris töömme liittyen. Suunnittelupohjaiset ja teoreettiset tärinä- ja melumallit voivat poiketa yllättävästi käytännössä. Asianomaiset tahot tietävät, millai sel la räjähdysainemäärällä ja millaisilla tekotavoilla ja mahdollisilla me lu suo jauk sil la syntyi tällaisia kokemuksia ja seurauksia. Yleisiä näkemyksiä ko. kiviaineksen ottamiseen ja murskaukseen Käsittääkseni aikoinaan samalta alueelta katkaistiin hir si ta lo val mis tajal ta suora liittymä 13-tielle. Sallitaanko nyt läheisyyteen tälle toi minnal le suora liittymä 13-tielle. Jos sallitaan, liittymä ilmeisesti tulee 13-tien toisella puolen olevan vanhusten oleskelupuiston nurkalle. Tällöin kaikki aineksen ottoon liittyvä kuljetus ja liikenne tapahtuvat yhden liit ty män kautta puiston nurkalle, riippumatta mihin kuljetus sitten suuntau tui si.

6 Murskausalueen lähialueella on ehkä osin 400 m alarajoilla mm. erityis koh tei ta. Peltoahon ja Kolkanrinteen vanhusyksiköt ja niille Lions jär jes tö jen aikaansaama liikunta- ja virkistyspuisto. On Kolkanlahden ala kou lu, Keski-Suomen Ratsastuskeskus, Syöte-Huvila Oy hir si ta loteh das. Kohdemäen molemmin puolin Lauta- ja Varkauspurolla on mm. vireillä ole van Kolkanlahden osayleiskaavan mukaan luontoarvoja, mm. liito-ora viin liittyen. Todettakoon, että olen tutustunut myös mm. tuoreeseen Länsi- ja Sisä-Suo men aluehallintoviraston hylkäävään ympäristölupapäätökseen , Nro 13/2011 /1, Dnro LSSAVI/334/04.08/2010. Lausunnot Alue ei sijaitse pohjavesialueella, joten lausuntoa ei ole pyydetty.. Hakijan kuuleminen Keski-Suomen Kuljetus Oy on antanut seuraavan vas tauksen Ilkka ja Maria Sissosen ja Reijo Tapperin esittämiin mie li pi tei siin , koskien Karhila tilalla olevaan kal lio alu eeseen, ja siihen liittyvään kalliokiviaineksen jalostamiseen, Saa ri jär ven ky läs sä. Johdantona viitaten ko. kallioalueeseen ja 2009, liittyen tapahtumiin lou hin nas ta ja räjäytyksestä ympäristölle aiheutuneesta haitasta. On erit täin valitettavaa, että tapahtumasarja mitä tulee räjäytyksestä aiheu tu nee seen kovaan "pamaukseen", oli silloisen räjäytystyön suo ritta neel ta yritykseltä ajattelemattomuutta, liittyen maanpäällisiin ir to kivien räjäytykseen, ja siihen että räjäytystyötä edeltäneeseen ajan ilmoit ta mat ta jättämiseen, emme valitettavasti ehtineet tiedottaa ta pahtu mis ta lähialueen asukkaita, kun räjäytys suoritettiin. Em. haittoihin mi tä on esitetty tapahtuman aiheuttaneen, olemme käsitelleet mie li piteen jättäneitten asianosaisten kanssa menneitten vuosien kuluessa, ja toivonkin asian olevan avoin ja niiltä osin loppuun käsitelty. Keski-Suomen Kuljetus Oy suoritti alueella 5/2013 räjäytystyön, louhim me alueelta käyttötarkoituksiimme kiveä. Kävimme naapuruston kans sa keskustelun, ja räjäytystyön ajaksi sijoitimme tärinämittarit (3) kiin teis töön (Sissonen, Syöte-huvilat Oy, Kolkanlahden vanhainkoti), tä ri nä mit ta ri tu los räjäytyksen jälkeen näytti nollatulosta, eli silloinen räjäy tys oikein suoritettuna ei aiheuttanut ympäristölle haittaa, mitä tulee maan tä ri nään ja räjäytyksestä aiheutuneeseen ääneen. Ta pah tu masta tiedotimme jakamalla räjäytystiedot postitse Kolkanlahden ta louksiin. Ko. räjäytyksessä käytettävän räjähteen määrää pienennettiin luvas sa, ja maapäällä olevat irtokivet jätettiin ampumatta, sillä toi men piteel lä oli suuri merkitys kaikkeen siihen mitä 2009 tapahtui. Olen keskus tel lut asianosaisten kanssa tapahtuman jälkeen, ja siihen pe rustaen tunnelmat on ollut myönteisiä. Keski-Suomen Kuljetus Oy:llä olisi tarkoitus murskauttaa alueella Murskaustarpeemme vuositasolla n tonnia, eli työ ajak si muutettuna 2 viikkoa/vuosi. Keski-Suomen Kuljetus Oy esit-

7 tää että toimintaa murskauksen ja räjäytystyön osalta ei suoritettaisi aika vä lil lä , että ko. toiminnasta aiheutuisi mah dol li sim man vähän haittaa ympäristölle, niin kuin mielipiteissä on käy nyt julki. Normaali kuljetus ja lastaustoiminnot alueella ovat sa tunnai sia, johtuen tilauskannasta, ja näin ollen katson että toiminta niiltä osin ei aiheuta häiriötä alueen asukkaille. Yhteenvetona mielipiteisiin, osa perustuu olettamuksiin, ja niiltä osin jä tän ne käsittelemättä, mutta teksteissä esille tulleet asiat, mitkä on konk reet ti sia haittoja, ne on valitettavia. Keski-Suomen Kuljetus Oy:llä on ISO 9001:2008 sertifikaatti, toimintaamme arvio Inspecta Ser ti fiointi, johon osana kuuluu luonto ja ympäristö, toiminnan osana ha luamme kantaa vastuun ko. asioista huomioon ottaen keskeisen sijainnin suh tees sa asumukseen. Omalta osalta haluamme kantaa vastuun siitä että toimintamme ei ole häiritsevää, eikä aiheuta haittaa ym pä röi välle luonnolle. Jos haettavan ympäristöluvan myöntäminen Keski-Suomen Kuljetus Oy:lle Karhila tilalle aiheuttaa lisäselvityksiä, olemme val miit niitä toimittamaan. Meillä on tarkoitus informoida asianosaisia,jotka ovat välittömässä vaikutuksessa ko. kallioalueeseen. Ympäristönsuojeluviranomaisen ratkaisu Saarijärven kaupungin ympäristönsuojeluviranomainen myöntää Keski-Suo men Kuljetus Oy:lle ympäristönsuojelulain 27 mukaisen ym päris tö lu van kallion louhintaan, räjäytystyöhön ja kiviaineksen murs kaukseen Saarijärven kaupungin Saarijärven kylässä sijaitsevalle Karhila Rn:o 8:46 (vuokra-alue) tilalle. Toimintaa on harjoitettava hakemuksen ja seuraavien lupamääräysten mu kai ses ti: 1. Murskausaseman toiminnoista aiheutuva melu ei saa ylittää lä himmis sä häiriintyvissä kohteissa yöllä kello välisenä aikana A-pai no tet tua ekvivalenttitasoa 50 db eikä päivällä kello vä li se nä aikana 55 db. Loma-asuntojen pihalla melutaso ei saa ylittää 45 db. Murskaustoimintaa saa tehdä arkisin maanantaista torstaihin kel lo välisenä aikana ja perjantaina Murskausta ei saa suorittaa kesä-, heinä- ja elokuussa. Pe rus tel lus ta syys tä murskaus- ja työaika voi ti la päi ses ti poiketa edellä mainitusta ai ka si don nai suu des ta. Poik kea mi ses ta tulee aina ilmoittaa häiriintyville koh teil le ja kunnan ym pä ris tön suo je lu vi ran omai sel le. 2. Poraaminen on tehtävä arkipäivisin kello välisenä ai kana. Kallion räjäytys tulee suorittaa arkisin maanantaista perjantaihin kel lo välisenä aikana. Räjäytyksestä tulee ilmoittaa hy vissä ajoin häi riin ty vil le kohteille. 3. Murskauslaitos tulee sijoittaa toiminta-alueen matalimmalle kohdalle si ten, että ottoalueen reunat eh käi se vät melun leviämisen mah dol lisim man pitkään. Varastokasat tulee pitää riittävän korkeina ja ne on sijoi tet ta va siten, että melun leviäminen melulle alttiisiin kohteisiin estyy.

8 4. Ottamistoiminnan aikana alueelle muodostuvat yli kolme metriä korkeat jyrkänteet tulee suojata säänkestävällä aidalla. 5. Pölynerottimen kuitusuodattimen puhdistustehon tulee olla sel lainen, ettei ulos johdettavan kaasuvirran hiukkaspitoisuus ylitä 20 mg/m3. Hiukkasten kokonaisleijuma häiriintyvissä kohteissa saa olla vuo ro kau si kes ki ar vo na korkeintaan 120 µg/m3. 6. Alueet, joilla työkoneet liikkuvat ja alueelle johtava tie on hoidettava si ten, että pölyäminen jää mahdollisimman vähäiseksi. 7. Toiminnassa käytettävät polttoaineet tulee säilyttää kak sois vaip pasäi liöis sä tai polttoainesäiliöt tulee sijoittaa riittävän suuriin tiiviisiin katet tui hin suoja-altaisiin. Työkoneiden tankkauspaikat tulee suojata siten, ettei niistä aiheudu ympäristön pilaantumista. 8. Raaka-ainevarastot tulee hoitaa siten, ettei niistä aiheudu haittaa ym pä ris töl le. 9. Alueen jätehuolto on järjestettävä siten, ettei jätteistä aiheudu epäsiis teyt tä, roskaantumista eikä muutakaan haittaa ympäristölle. Alu eella muodostuva yhdyskuntajäte on varastoitava jätesäkkiin tai -astiaan ja se on toimitettava kaatopaikalle. Hyötykäyttöön kelpaava jäte on toimi tet ta va asianmukaisiin keräyspisteisiin. 10. Ongelmajätteet ja muut ympäristölle vaaralliset kemikaalit ja hai talli set aineet on varastoitava niille sopivissa astioissa tiivispohjaisessa, sul je tus sa tilassa. Ongelmajätteet on toimitettava luvallisiin vas taan otto paik koi hin toiminnan loputtua. Ongelmajätteistä on pidettävä kirjaa, jos ta käy ilmi jätteiden määrä, laatu, sekä vastaanottopaikka, päi vämää rä ja toimittaja. Kirjanpito on pyydettäessä esitettävä ym pä ris tö lupaa valvoville viranomaisille. 11. Alueella on oltava varastossa vähintään 100 kg imeytysturvetta tai vas taa vaa öljyn, polttoaineen ja kemikaalin imeyttämiseen sopivaa ainet ta. Maahan valunut öljy, polttoaine ja kemikaali on välittömästi otetta va talteen imeytysaineella ja käytetty imeytysaine on varastoitava alu eel la olevassa asianmukaisessa jäteastiassa. Maa-aines on poistet ta va niin syvältä, että kaikki maahan valuneet aineet saadaan pois tet tua. 12. Suurissa häiriötilanteista sekä poikkeuksellista tilanteista on teh tävä välittömästi ilmoitus palo-ja pelastusviranomaiselle sekä ym pä ris tövi ran omai sel le ja ryhdyttävä toimenpiteisiin vahingosta aiheutuvan ympä ris tö hai tan ehkäisemiseksi. 13. Laitoksen toiminnasta tulee pitää käyttöpäiväkirjaa, johon on merkit tä vä päivittäiset toiminta-ajat, valmistusmäärät, tiedot on gel ma jätteis tä ja ympäristönsuojelun kannalta merkittävät tapahtumat kuten häi riö ti lan teet ja niistä aiheutuneiden haittojen torjuntatoimet. Käyt töpäi vä kir ja on pyydettäessä esitettävä valvontaviranomaiselle. 14. Murskaustoiminnan pää tyt tyä alue on siistittävä ja alueelta on pois tet ta va kaikki murskauksessa käy te tyt laitteet ja tavarat sekä alueel le kertyneet romut ja jätteet.

9 Asetuksen ja muiden säännösten noudattaminen Jos asetuksella annetaan tämän lain tai jätelain nojalla jo myönnetyn lu van määräystä ankarampia säännöksiä tai lu vasta poik keavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tar kistami sesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. Päätöksen voimassaolo Ympäristönsuojeluviranomaisen päätös on voimassa tois taiseksi. Päätöksen täytäntöönpano Toiminta voidaan muutoksenhausta huolimatta aloittaa lupapäätöstä nou dat taen ennen kuin tä mä lupa on lain voi mai nen. Käsittelymaksu Ympäristöluvan käsittelymaksu, johon sisältyy kuulutus- ja kuu le miskus tan nuk set on 2 390,16. Päätöksen perustelut Lupaharkinnan perusteet Ympäristölupa on myönnettävä, jos toiminta täyttää ym pä ris tön suo jelu lain ja jätelain sekä niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset. Lu pa vi ran omai sen on tutkittava asiassa annetut lausunnot ja tehdyt muis tu tuk set sekä luvan myöntämisen edellytykset. Lupaviranomaisen on muutoinkin otettava huomioon mitä yleisen ja yksityisen edun turvaa mi sek si säädetään. Lisäksi lupa-asiaa ratkaistaessa on nou da tetta va, mitä luonnonsuojelulaissa ja sen nojalla säädetään. Luvan myöntämisen edellytykset Luvan myöntäminen edellyttää, ettei toiminnasta, asetettavat lu pamää räyk set ja toiminnan sijoituspaikka huomioon ottaen, aiheudu yksi nään tai yhdessä muiden toimintojen kanssa: 1) terveyshaittaa; 2) merkittävää muuta 5 :n 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettua seurausta tai sen vaaraa; 3) :ssä kiellettyä seurausta; 4) erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista taikka ve den han kinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaa rantu mis ta toiminnan vaikutusalueella; 5) eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17 :n 1 momentissa tarkoi tet tua kohtuutonta rasitusta. Ympäristönsuojelulain 12 mukaan toimintaa ei saa sijoittaa ase makaa van vastaisesti. Sijoittamisessa on lisäksi noudatettava, mitä 11 :ssä säädetään. Lupamääräyksissä on otettu huomioon annetut mielipiteet ja ym pä ristön suo je lu lain 52 mu kai ses ti toiminnan luonne, alueen ominaisuudet jol la toiminnan vai ku tuk set ilmenee, toiminnan vaikutus ympäristöön ko ko nai suu te na, pi laan tu mi sen ehkäisemiseksi tarkoitettujen toimien mer ki tys ympäristön ko ko nai suu den kannalta sekä tekniset ja ta loudel li set mahdollisuudet to teut taa nämä toimet.

10 Hakija on hakemuksessa ilmoittanut, että toiminnassa käytettävät kaik ki koneet ja laitteet sekä apuvälineet ovat ajantasaisen tekniikan mu kai sia, joten voidaan olettaa, että ne täyttävät myös lain vaa ti mukset par haas ta käyttökelpoisesta tekniikasta. Keski-Suomen Kuljetus Oy:n esittämästä toiminnasta ei aiheudu edellä lu van myöntämisen edellytyksissä mainittuja haittoja tai vaaroja, mikä li toi mi taan hakemuksen ja annettujen lupaehtojen mukaisesti. Lupaehtojen perustelut 1. Lupamääräyksessä on annettu yleismääräys melutasosta lähimpien häi riin ty vien kohteiden piha-alueella. Kesäaikaista toimintaa on rajoitettu loma- ja vakituisen asutuksen viihtyisyyden turvaamiseksi. 2. Räjäytyksestä aiheutuva ääni on selkeä, voimakas ja kuuluu kauas, jo ten äänen poikkeavan luonteen vuoksi räjäytystyöt on toteutettava päi vä ai kaan. 3. Määräys on annettu melu- ja pölypäästöjen leviämisen vä hen tä misek si 4. Aita on määrätty rakennettavaksi turvallisuussyistä estämään ih misten ja eläinten putoamiseksi jyrkänteeltä. 5 ja 6. Hiukkasten kokonaisleijumalle annettuja arvoja ja muut mää rätyt toimenpiteet pölypäästön vähentämiseksi ovat tarpeen toiminnassa syn ty vän pölyhaittojen vähentämiseksi. 7 ja 8. Polttoaineiden ja muiden kemikaalien käyttöä ja varastoimista kos ke vat määräykset ovat tarpeen maaperän ja pohjaveden suo je lemi sek si. 9. Määräykset alueen puhtaanapitoon ja jätteiden varastointiin ovat tar peen ympäristöhaittojen estämiseksi ja jätteiden asianmukaisen käsit te lyn varmistamiseksi 10. Määräykset ongelmajätteiden varastointiin ja käsittelyyn ovat tarpeen pohjavesien pilaantumisen ehkäisemiseen ja muiden ym pä ris töhait to jen estämiseksi sekä ongelmajätteiden asianmukaisen käsittelyn var mis ta mi sek si. 11. Maahan valuneet öljyt, polttoaineet ja muu kemikaali on pois tet tava nopeasti ja tarkasti alueen pohjaveden pilaantumisen estämiseksi. Ko. aineiden keräämiseksi on järkevää käyttää siihen tarkoitukseen so vel tu vaa imeytysainetta. 12. Määräykset häiriötilanteiden ja poikkeuksellisten tilanteiden varalle on annettu ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi. 13. Määräys on annettu lupamääräysten valvonnan helpottamiseksi. 14. Määräykset alueen puhdistamiseksi on annettu toi min nan har joit tajan velvoitteesta puhdistaa roskaantunut alue toiminnan päätyttyä.

11 Sovelletut oikeusohjeet Ympäristönsuojelulaki 1, 2, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 22, 23, 27, 34, 39, 42, 43, 44, 48, 49, 52, 53, 58, 62, 66, 70, 83, 84, 85, 87, 190, 191, 198, 199 ja 205 :t Ympäristönsuojeluasetus 2, 3, 4, 11, 12, 13, 14, ja 15 :t Laki eräistä naapuruussuhteista 17 Jätelaki 1, 2, 3, 4, 6, 8, 12, 15, 19, 51 ja 52 :t Jäteasetus 3, 3a, 5, 6 ja 7 :t Asetus kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ym pä ris tön suo je lus ta Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista Valtioneuvoston päätös ilmanlaadun ohjearvoista ja rikkilaskeuman tavoi te ar vois ta Valtioneuvoston päätös öljyjätehuollosta Valtioneuvoston päätös ongelmajätteistä annettavista tiedoista sekä on gel ma jät tei den pakkaamisesta ja merkinnästä Päätöksestä kuuluttaminen Ympäristönsuojeluviranomainen tiedottaa tästä päätökses tä julkisesti kuu lut ta mal la Saarijärven kaupungin ilmoitus taululla. Päätöksen antaminen Päätös annetaan julkipanon jälkeen Muutoksen haku Paikka ja aika Tähän päätökseen saa hakea valittamalla muutosta Vaa san hallinto-oikeudelta, siten kuin hallintolainkäyttölaissa säädetään. Valituskirjelmä liitteineen on toimitettava päätöksen teh neelle viran omaiselle. Saarijärvi Ympäristösihteeri Kalle Laitinen Päätös Tiedoksi Hakijalle päätös maksua vastaan. Julkisten saatavien perimisestä ilman tuomiota tai päätöstä sekä oikeudesta tehdä maksua koskeva perustevalitus säädetään verojen ja maksujen täytäntöönpanosta annetussa laissa. Ympäristölupamaksu on ko. lain 3 mukaan suoraan ulosottokelpoinen. Keski-Suomen ELY-keskus Saarijärven Karstulan seudun terveydenhuollon ky Ympäristölautakunta Reijo Tapper Ilkka ja Maria Sissonen Syöte-Huvilat Oy Liitteet

12 Valitusoikeus Valitusoikeus on: 1) sillä, jonka oikeutta tai etua asia saattaa koskea; 2) rekisteröidyllä yhdistyksellä tai säätiöllä, jonka tarkoituk sena on ym pä ris tön-, terveyden- tai luonnonsuojelun taikka asuin ympäristön viih tyi syy den edistäminen ja jonka toimin ta-alueella kysymyksessä ole vat ympäristövaikutukset il menevät; 3) toiminnan sijaintikunnalla ja muulla kunnalla, jonka alu eella toiminnan ympäristövaikutukset ilmenevät; 4) alueellisella ympäristökeskuksella sekä toiminnan sijain tikunnan ja vai ku tus alu een kunnan ympäristönsuojeluvi ranomaisella; 5) muulla asiassa yleistä etua valvovalla viranomaisella Valituskirjelmä on toimitettava Saarijärven kaupungin ym päristönsuojeluviranomaiselle viimeistään kolmenkym menen päivän kuluessa pää tök sen antopäivästä. Päätös annetaan julki panon jälkeen, jolloin sen katsotaan tulleen asianosaisen tietoon silloin kun se on annettu. Va li tus kir jel mä on toimi tettava ympäristönsuojeluviranomaiselle ennen valitus ajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhan nusaatto tai ar kilauantai, saa valituskirjelmät toimittaa en simmäisenä sen jälkeisenä ar ki päivänä. Omalla vastuul la valitusasia kirjat voi lähettää postitse tai lähe tin vä li tyk sel lä. Postiin valituskirjelmät on jätettävä niin ajoissa, et tä ne eh ti vät pe rille valitusajan viimeisenä päivänä ennen vi raston aukioloajan päättymistä. Valituskirjelmässä on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaadi-taan teh tä väk si - muutosvaatimuksen perusteet Valituskirjelmä on valittajan tai valituskirjelmän muun laati jan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on al lekirjoittanut valituskirjelmän, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkun ta ja postiosoite. Valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alku peräisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljen nöksenä sekä todistus sii tä päivästä, josta valitusaika on luettava. Lisäksi valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joi hin valittaja ve toaa vaatimuksensa tueksi, joll ei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Saarijärven kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen postiosoite on: Saarijärven kaupunki Ympäristönsuojelutoimi PL 13, Saarijärvi

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuskielto

MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuskielto MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus Oikaisuvaatimuskielto Pöytäkirjan tehdyistä päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014)

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 25.11.2008 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 490 110 Dnro KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA Ympäristöluvan siirtäminen HAKIJA Skanska Asfaltti

Lisätiedot

Destia Oy, Heidehofintie 2, 01301 VANTAA

Destia Oy, Heidehofintie 2, 01301 VANTAA Saarijärven kaupun ki Ympäristönsuojelutoimi Pl 13, 43101 Saarijärvi (014) 459 8309 Päätös ympäristölupahakemuksesta Annettu julkipanon jälkeen Dnro 3 Hakija Destia Oy, Heidehofintie 2, 01301 VANTAA Toiminta

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2014 ASIA Ruoppausmassa-alueen R809 sulkemista Kokkolan suurteollisuusalueella koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 61/2010/1 Dnro LSSAVI/164/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 22.6.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee uutta porsastuotantotoimintaa

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen 1 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179 Annettu julkipanon jälkeen 5.8.2005 ASIA HAKIJA Yksityiskohtaiselle suunnitelmalle jäte- ym. vesien käsittelyssä toteutettavista

Lisätiedot

Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, JJ Kaivin ja Kallio Oy (Dnro YMP 320/1402/2014)

Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, JJ Kaivin ja Kallio Oy (Dnro YMP 320/1402/2014) Pirkkalan kunta Ympäristöpäällikkö Viranhaltijapäätös 03.06.2014 2/2014 Sivu 1 1402 Taipaleentie 157 23660 Kalanti Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, (Dnro YMP 320/1402/2014)

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Paahtopuu Oy:n pellettitehtaan jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen,

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen, Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2011/2 Dnro ESAVI/32/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2011 ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa Etelä-Suomi Päätös Nro 46/2011/2 Dnro ESAVI/708/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA BCDE Group Waste Management Ltd Oy:n biologisen hapetuslaitoksen ympäristölupapäätöksen määräysten tarkistamista

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA OTE PÖYTÄKIRJASTA Lahden kaupunki Lahden seudun ympäristölautakunta 29.04.2014 27 Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti D/1603/11.01.00.01/2012

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista,

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista, Etelä-Suomi Päätös Nro:t 1) 51/2010/2 2) 52/2010/2 Dnro:t 1) ESAVI/554/04.08/2010 2) ESAVI/569/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.10.2010 ASIA 1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola Etelä-Suomi Päätös Nro 75/2010/2 Dnro ESAVI/282/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Joutsan Kuljetus Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden käsittelyn

Lisätiedot

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi Perusturvalautakunta 30 08.05.2014 Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi 89/05.09.00/2013 Perusturvalautakunta 30 Valmistelija: perusturvajohtaja

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna Etelä-Suomi Päätös Nrot 161/2011/1 Dnro ESAVI/272/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.12.2011 ASIA Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

KANGASALAN KAUPUNKI PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro TE 1451/2018 Tekninen keskus. Ympäristötarkastaja

KANGASALAN KAUPUNKI PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro TE 1451/2018 Tekninen keskus. Ympäristötarkastaja Ympäristötarkastaja 14.11.2018 1 11 PÄÄTÖS MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVASTA TILAPÄISESTÄ TOIMINNASTA, SIEVITALO OY Asia Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisen ilmoituksen johdosta. Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko.

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. Etelä-Suomi Päätös Nro 71/2010/3 Dnro ESAVI/405/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2010 ASIA Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. HAKIJA Arto Heikkilän perikunta Timo Heikkilä,

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

Päätös Nro 87/2018/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/8132/2018. Sähkö- ja valokuitukaapelien rakentaminen Pälkäneveden Siltasalmen alitse, Pälkäne

Päätös Nro 87/2018/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/8132/2018. Sähkö- ja valokuitukaapelien rakentaminen Pälkäneveden Siltasalmen alitse, Pälkäne Päätös Nro 87/2018/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/8132/2018 Annettu julkipanon jälkeen 19.11.2018 ASIA Sähkö- ja valokuitukaapelien rakentaminen Pälkäneveden Siltasalmen alitse, Pälkäne HAKIJA Elenia

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 230/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/124/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 230/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/124/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 230/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/124/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA HAKIJA TOIMINNAN SIJAINTI Hikinoro Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Hallintokatu Äänekoski Dnro 193/ /2018 Pvm

Ympäristölautakunta Hallintokatu Äänekoski Dnro 193/ /2018 Pvm ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 193/11.01.00.00/2018 Pvm 21.2.2018 Annettu julkipanon jälkeen 28.2.2018 ASIA HAKIJA Haapasora Oy:n louhinta- ja murskaustoiminnan

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386 Annettu julkipanon jälkeen 8.1.2008 ASIA Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, Loimaa HAKIJA

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA HAKIJA Hämeen Hyötymateriaalit Oy:n Vaivian jätteenkäsittelylaitoksen jätelain 120 :n mukainen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro /1 Dnro PSAVI/4481/2018 Annettu julkipanon jälkeen

LUPAPÄÄTÖS Nro /1 Dnro PSAVI/4481/2018 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 1422018/1 Dnro PSAVI/4481/2018 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2018 ASIA Kajaanin Romu Oy:n ympäristöluvan nro 31/2017/1 lupamääräyksen 16 muuttaminen, Kajaani LUVAN HAKIJA Kajaanin Romu

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 30.4.2015 4 195/15 Ympäristösihteeri

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 30.4.2015 4 195/15 Ympäristösihteeri Asia, jota päätös koskee Asianosaiset PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISESTA MELUA AIHEUTTAVAA TILAPÄISTÄ TOIMINTAA KOSKEVASTA ILMOITUKSESTA Haminan kaupunki / Hamina Bastioni Raatihuoneentori

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Tekninen lautakunta 24 29.08.2013 Ympäristöluvan myöntäminen Louhinta Kääntä Oy:lle Teknltk 24 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Hakija

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta Kaavin kunta VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Ympäristösihteeri 29.08.2017 2 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta, joka koskee murskausta ILMOITUKSEN

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 24.4.2014 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kärsämäki LUVAN HAKIJA Lehtorannan Liha Oy Luonuanojantie 50 86710

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen Kuivajätteen välivarastointi, Oulu

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen Kuivajätteen välivarastointi, Oulu 1 PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2014 ASIA Kuivajätteen välivarastointi, Oulu HAKIJA Stora Enso Oyj PL 196 90101 Oulu 2 HAKEMUS Stora-Enso Oyj, Oulun tehtaat

Lisätiedot

ASIA Kuparivalimon ja -valssaamon ympäristöluvan lupamääräysten 2-4 ja 19 mukaisten selvitysten määräaikojen pidentäminen, Pori

ASIA Kuparivalimon ja -valssaamon ympäristöluvan lupamääräysten 2-4 ja 19 mukaisten selvitysten määräaikojen pidentäminen, Pori Etelä-Suomi Päätös Nro 172/2017/1 Dnro ESAVI/5884/2017 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2017 ASIA Kuparivalimon ja -valssaamon ympäristöluvan lupamääräysten 2-4 ja 19 mukaisten selvitysten määräaikojen pidentäminen,

Lisätiedot

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/ Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/2016 15.7.2016 Kuulutus Vesilain mukainen päätös Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 15.7.2016 antanut päätöksen nro 56/2016/2. Hakija Asia Sähkökaapelin rakentaminen

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot