Bosch TEE SE ITSE KAIKKIEN AIKOJEN PIENIN LASERETÄISYYSMITTALAITE JOULULAHJAVINKKEJÄ OPAS: NÄIN LÖYDÄT OIKEAT LISÄVARUSTEET ... JA PALJON MUUTA!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Bosch TEE SE ITSE KAIKKIEN AIKOJEN PIENIN LASERETÄISYYSMITTALAITE JOULULAHJAVINKKEJÄ OPAS: NÄIN LÖYDÄT OIKEAT LISÄVARUSTEET ... JA PALJON MUUTA!"

Transkriptio

1 Bosch TEE SE ITSE KAIKKIEN AIKOJEN PIENIN LASERETÄISYYSMITTALAITE JOULULAHJAVINKKEJÄ OPAS: NÄIN LÖYDÄT OIKEAT LISÄVARUSTEET... JA PALJON MUUTA! Talvi 2013/2014

2 2 18 voltin laitteet 18 VOLTIN JÄRJES- TELMÄ Yhteistä 18 voltin järjestelmälle: Ei johtoja sopii käytettäväksi sekä ulko- että sisätiloissa Sama akku ja laturi käyvät kaikkiin 18 voltin laitteisiin Säästät rahaa, kun voit ostaa 18 voltin laitteet ilman akkua ja laturia UUTUUS Akkupuukkosaha PSA 18 Li SOLO 4 Kevyt ja kompakti puukkosaha. Sahaa kaikkia materiaaleja helposti ja nopeasti. SDS-järjestelmän ansiosta terän vaihtoon ei tarvita työkaluja. Nopeutta on helppo säätää virtapainikkeesta. Erittäin ergonominen ja monipuolinen puukkosaha sopii lukemattomiin erilaisiin sahaustehtäviin. Yhteensopiva kaikkien Bosch Power 4All 18V -tuotteiden kanssa.

3 18 voltin laitteet 3 Valtavasti tehoa ilman johtoja 10 UUTUUS Akkupyörösaha PKS 18 Li SOLO PKS 18 LI -akkupyörösahaa käyttäessäsi sinun ei tarvitse aina etsiä lähintä pistorasiaa. Vaihdettavan Bosch Power4All 18V -akun ansiosta sahaa voi käyttää missä tahansa ja milloin tahansa. Keveytensä ja sahauskapasiteettinsa ansiosta tämä akkupyörösaha sopii useimpiin tee se itse -projekteihin. Pakkaukseen kuuluu sahanterä. Yhteensopiva kaikkien Bosch Power 4All 18V -tuotteiden kanssa. Skannaa koodi, niin pääset suoraan ohjeisiin. MUISTA MYÖS TARVIKKEET 12 Yleisporanteräsarja Tuotesarjaan kuuluvat: 1 Akkulehtipuhallin ALB 18 LI solo 06008A Akkuviimeistelyleikkuri 18 V ART 26 LI solo L02 3 Akkupistosaha PST 18 LI solo Akkupuukkosaha PSA 18 Li SOLO 06033B Akkuvalaisin PML LI Akkupensasleikkuri 18 V AHS 52 LI solo Akkuhiomakone PSM 18 LI solo 06033A Akku 18 V 1600Z00000, Laturi 18 V 1600Z Akkupensasleikkuri 18 V AHS 48 LI solo Akkuiskuporakone PSR 18 LI-2i solo Akkuporakone PSR 18 LI-2 solo Akkupyörösaha PKS 18 Li SOLO 06033B Akkuporavasara Uneo Maxx solo CYL-9 -yleisporanterä sopii lähes kaikkien sisätilojen materiaalien kuten betonin, tiilien, kattotiilien, kuitulevyjen, kevyiden rakennusmateriaalien, monikerroksisten materiaalien, laattojen, puun, muovin, metallilevyjen ja alumiinin poraamiseen. Lyhyesti sanottuna tämä poranterä selviää kaikesta! Sama akku ja laturi käyvät kaikkiin 18 voltin laitteisiin Aloita ostamalla yksi 18 voltin laite, esimerkiksi akkuporakone, sekä akku ja laturi. Säästät rahaa ostaessasi seuraavia 18 voltin Solo-laitteita, sillä sama akku ja laturi käyvät kaikkiin sarjan laitteisiin. Yhteensopivat laitteet tunnistaa 18 V Power4All -merkistä.

4 4 10,8 voltin laitteet ÄLYKÄSTÄ TEKNIIKKAA AINA KÄYTTÖVALMIS Sama akku ja laturi käyvät kaikkiin 10,8 voltin laitteisiin UUTUUTTA Akkupistosaha PST 10,8 LI Akkuvalaisin PLI 10,8 LI Akkuporavasara UNEO 10,8 LI Akkumonitoimityökalu PMF 10,8 LI solo Akkupensasleikkuri AHS LI solo A02. 3 Akkuiskuporakone PSB 10,8 Li-2 SOLO Akkuporakone PSR 10,8 LI-2 solo Akkuhiomakone PSM 10,8 LI solo Akkupistosaha PST 10,8 LI SOLO 06033B Akkuvalaisin PLI 10,8 LI SOLO 06039A Akkuporavasara UNEO 10,8 LI-2 SOLO Erittäin tehokas Pitkä akkujen käyttöikä Lataus ei purkaudu itsestään Ei ylikuumene MUISTA MYÖS TARVIKKEET Kärkisarja värikoodeineen Kärkisarja muovikotelossa. 32-osainen värikoodeineen. Oikean kärjen löytäminen on helppoa. Kaikille osille on oma paikkansa, joten ne pysyvät järjestyksessä. Hiomapaperipakkaus osainen hiomapaperipakkaus. Puun ja maalin hiontaan. Sama akku ja laturi käyvät kaikkiin 10,8 voltin laitteisiin Aloita ostamalla yksi 10,8 voltin laite, esimerkiksi akkuporakone, sekä akku ja laturi. Säästät rahaa ostaessasi seuraavia 10,8 voltin Solo-laitteita, sillä sama akku ja laturi käyvät kaikkiin sarjan laitteisiin. Yhteensopivat laitteet tunnistaa 10,8 V Power4All -merkistä.

5 Mittalaitteet 5 Mittalaitteet Digitaaliset mittalaitteet ovat monikäyttöisiä, ja tarpeen silloin, kun silmämääräiset mitat eivät riitä. Mittaaminen vaatii äärimmäistä tarkkuutta, sillä pienikin mittavirhe voi pilata muuten täydellisen työn. UUTUUS Etäisyysmittalaite Taskukokoinen etäisyysmittalaite, joka mittaa jopa 15 metrin päähän yhdellä painalluksella. Etäisyysmittalaite PLR Rakenneilmaisin mittaa tarkemmin kuin vatupassi, ja itsetasauksen ansiosta se toimii luotettavasti paikasta Rakenneilmaisinta käytetään sähköjohtojen, putkien ja muiden rakenteiden paikantamiseen riippumatta. ennen poraamista tai talttaamista. Ilmaisimen avulla löydät metallin, sähköjohdot ja piilossa Laseretäisyysmittalaite olevat puurakenteet. Laseretäisyysmittalaite mittaa etäisyyden lähettämällä ja vastaanottamalla valosignaalin Ristilinjalaser (lasersäteen). Lähetyksen ja vastaanottamisen Elektroninen työkalu, joka lasersäteiden avulla välisestä ajasta mittalaite laskee valon kulkeman matkan (eli etäisyyden). Tätä kutsutaan heijastaa seinälle täsmälleen vaakasuorat ja pystysuorat viivat. Näin sinun ei enää tarvitse optiseksi mittaustavaksi. laseretäisyysmittalaitteen etuja ovat tarkkuus ja nopeus. kannatella koko ajan vatupassia, joten voit tehdä merkintöjä molemmat kädet vapaina. Laite Helppokäyttöisten mittalaitteiden valikoimamme laajenee nyt kahdella uudella laitteella: laseretäisyysmittalaite PLR 15:llä ja rakenneilmaisin PMD 7:llä. Rakenneilmaisin PMD Onko sinulla varaa olla ilman? Tunnistaa metallin ja jännitteelliset johdot, joten voit poratessasi välttää mm. sähköjohdot. Piste- ja linjalaser PLL 1P Tämä pieni laser on moderni vatupassi, joka voi heijastaa sekä laserlinjan että -pisteen. Korvaamaton työkalu esim. silloin, kun haluat porata vastakkaisille seinille reiät samalle korkeudelle. Ristilinjalaser Quigo ll Kätevä muun muassa silloin, kun haluat ripustaa seinälle tauluja tai sisustusesineitä suoraan linjaan. Heijastaa täsmälleen 90 asteen ristin seinälle. Quigo ilmoittaa, kun se ei ole vaakatasossa.

6

7 Täydellinen joululahja...

8 ... innokkaalle... Poravasara PBH 2500 RE Tehokas poravasara läpäisee kovimmatkin materiaalit. Epäkeskohiomakone PEX 400 AE 06033A4000 Kätevä hiomakone on tehokas ja tekee erittäin siistiä jälkeä. Sopii erinomaisesti sekä suorien että kaarevien pintojen hiontaan. Lämpötilatunnistin PTD Pistosaha PST 1000 PEL 06033A0300 Löydä nopeasti asuntosi kylmäsillat muodostumiselle alttiit kohdat. PTD sisäilman ja pintojen lämpötilan sek kosteuden. Näyttö ilmaisee selkeäst laadun mahdollisesti vaarantavat tek Pyörösaha PKS 55 A Tehokas pyörösaha, joka on omiaan suoriin ja pitkiin sahauksiin. Pistosahojen eliittiä. Tehokas moottori, suuri sahauskapasiteetti ja 4-vaiheinen heiluritoiminto. SDS-järjestelmän ansiosta terän vaihtoon ei tarvita työkaluja. Nauhahiomakone PBS 75 AE 06032A1100 Tehokas ja nopea nauhahiomakone suurten pintojen hiontaan. Laitteessa on voimakas 750 watin moottori, joka pyörittää hiomanauhaa jopa 350 m/min. Akkuoksasaha Kätevä työkalu oksien sahaam oksat tukevast saha sopii myö Puukkosaha PSA 9000 E 06033A6001 Sahaa kaikkea: puuta, metallia, muovia ja useita muita materiaaleja. Sopii käytettäväksi sekä sisäettä ulkotiloissa. Työtaso PWB B05200 Vakaa, kestävä ja kevyt työtaso. Bambusta tehty työtason levy on äärimmäisen kestävä ja alumiinista tehty runko varmistaa, että taso ei koskaan ruostu. PWB 600 on vain 9 cm paksu, kun se on taitettu kokoon. Työtaso toimitetaan koottuna.

9 ... luovalle... Akkupuutarhaleikkuri ISIO E Sopii erinomaisesti pensaiden, pienten pensasaitojen ja nurmikon reunojen leikkaamiseen. V-Line-poraus/ruuvaussarja, 83-osainen V-Line TiN -poranterä- ja kärkisarjaan kuuluvat LED-taskulamppu ja kiintoavain. Yhteensä 83 osaa. Kaikki tarpeellinen useimpiin kodin nikkarointeihin. ja homeen 1 mittaa ä ilmani sisäilman ijät. Akkusinkiläpistooli PTK 3,6 LI Kätevä akkukäyttöinen sinkiläpistooli, joka sopii niin sisä- kuin ulkotiloissakin tehtäviin töihin. Jopa 100 sinkilää minuutissa. KEO talvella joulukuusten ja kesällä iseen. Irrotettava oksapidin pitää i paikallaan sahatessasi niitä, joten s yhdellä kädellä käytettäväksi. Akkuliimapistooli PKP 3,6 LI Anna luovuuden kukoistaa! Liima sopii lähes kaikille materiaaleille. Se tarttuu tiukasti, ei tipu ja kuivuu nopeasti. Pöytäporakone PBD B07000 Kun vaadit tarkkuutta ja tehokkuutta. Täysin elektroninen nopeuden ja poraussyvyyden säätö.

10 V-Line-poraus/ruuvaussarja, 48-osainen V-Line TiN -poranterä- ja kärkisarjaan kuuluu myös magneettipidin. Yhteensä 48 osaa. Kattava sarja kodin nikkarointeihin.... aloit ja Pistosaha PST A0700 Pieni ja kätevä pistosaha, joka sopii ahtaisiinkin paikkoihin. Yhdistelmähiomakone PSM 160 A Akkuporakone PSR 14,4 LI ,4 voltin tehokas ja kompakti akkuporakone, jossa kaksi vaihdetta. Helppokäyttöinen elektroninen vääntömomentin säätö on integroitu vaihteenvalitsimeen: yhdestä painikkeesta vaihtuu sekä vääntömomentti että vaihde. Testivoittaja, GDS 10/2012. Monipuolinen ja erittäin tehokas hiomakone. Sopii hyvin kulmien ja reunojen hiomiseen. Integroitu pölynpoisto ja hiomalevyn tarrakiinnitys. Iskuporakone PSB 500 RE Pieni iskuporakone, jonka tehokkuus yllättää. Akkuporakone PSR 14,4 LI Poraamiseen ja ruuvien vääntämiseen puuhun ja kipsiin. Ruuvinväännin PSR SELECT Laitteessa on sisäänrakennettun 12 kärkeä, joten oikea kärki on aina käden ulottuvilla. Akkuruuvinväännin IXO IV PLUS Tämä korvaamaton apuväline yltää joka paikkaan.

11 televalle rakentajalle remontoijalle......korvaamattomia V-Line-poraus/ruuvaussarja, 41-osainen V-Line TiN -poranterä- ja kärkisarjaan kuuluu myös kulmaruuvitaltta. Yhteensä 41 osaa. Hyvä aloituspakkaus työkalupakkiin, sillä siinä on kaikki tavanomaisimmissa tehtävissä tarvittavat osat. Poravasara PBH 2100 RE 06033A9300 Työvalaisin WORKLIGHT Kätevä työvalaisin, jonka voi ripustaa tai asettaa seisomaan oman tukijalkansa varassa. Väh. 3 tunnin käyttöaika yhdellä latauksella. Tehokas poravasara läpäisee kovimmatkin materiaalit. Rakenneilmaisin PMD Onko sinulla varaa olla ilman? Tunnistaa seinän sisällä tai takana piilossa olevat esineet ennen poraamista. Tunnistaa raudan, kuparin, puun ja jännitteelliset johdot. Näin voit poratessasi välttää esim. vesiputket ja sähköjohdot. Iskuporakone PSB RE Kovien materiaalien poraamiseen. a Akkuporakone PSR 10,8 LI Poraamiseen ja ruuvien vääntämiseen puuhun ja kipsiin. Liimakynä GLUE PEN 06032A2000 Nerokkaasti suunniteltu johdoton liimakynä, joka liimaa tarkasti. Erinomainen vaihtoehto tavallisille liimapuikoille. Tarpeellinen keittiössä kuin keittiössä.

12 12 Tee se itse -nukkekoti Kun tiedät, mitä teet, voit rakentaa kauniin nukkekodin käden käänteessä. Aloittelijoiltakin kuluu rakentamiseen vain puoli päivää. Materiaalit maksavat noin euroa. Seuraavassa ohjeessa käytetään 15 mm:n koivuvaneria. Lisää kuvia sekä tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta bosch-do-it.com Tarvittavat sähkötyökalut: Monitoimityökalu (esim. PMF 250 CES) Pyörösaha (esim. PKS 18 LI) Pistosaha (esim. PST 18 LI) Hiomakone (esim. PSM 18 LI) Akkuporakone/-ruuvinväännin (esim. PSR 18 LI-2) Akkuruuvinväännin (esim. PSR Select) Hienoruiskutuslaite (esim. PFS 105 E) Muut tarvikkeet: 50 mm:n poranterä Hiomapaperi, karkeus Lyijykynä, mitta, teroitin, pyyhekumi Työtaso (2 särmättyä puukappaletta, mitat noin 500 x 58 x 38 mm) Muovia tai vanhoja sanomalehtiä pintojen suojaamista varten Pukit (mikäli saatavilla) Turvavarusteet: hengityssuoja, suojalasit, käsineet, kuulonsuojaimet Nukkekoti 1 Johdanto Voit pyytää rautakauppaa tai puuseppää sahaamaan tarvittavat levyt sopivan kokoisiksi. Jos käytät muita materiaaleja tai vahvuuksia, mukauta osaluettelo sitä vastaavasti. Muista käyttää suojalaseja ja kuulosuojaimia koko ajan. 2 Sahaa ikkunat ja ovet Päätä ensin, kuinka monta ikkunaa haluat etupuolella olevaan seinään. Piirrä ikkuna-aukkojen paikat ja sahaa ne monitoimilaitteella. Jotta et vahingossa sahaisi työpöytää, aseta listat sahattavan kappaleen alle ja kiinnitä levy ruuvipuristimella työpöytään. Kun olet sahannut ikkunat, piirrä oviaukko toiseen ulkoseinään ja sahaa se samalla tavoin kuin ikkunat. 3 Poraa pienet ikkunat Poraa tämän jälkeen pienten ikkunoiden aukot sivuseiniin. Tätä varten sinun on ensin merkittävä tarkkaan ympyrän keskipiste. Kiinnitä sivuseinä tukevasti jäljelle jääneeseen levynkappaleeseen. Poraamiseen voit käyttää normaalia porakonetta. 4 Sahaa jiirit ja katon kallistukset Seuraavaksi sahataan 45 asteen jiirit: molempiin kattolevyihin, kohtaan, jossa ne myöhemmin yhdistetään katon harjassa, sivuosien yläreunoihin sekä ylemmän pohjalevyn molempiin päätyihin, joiden päälle katto tulee. Kiinnitä levy ruuvipuristimilla alustaan jiirien sahaamista varten. Aseta käsipyörösahaan 45 asteen kulma ja kiinnitä ohjainkisko. Sahaa tämän jälkeen vielä sivuseinät. Kiinnitä levy ruuvipuristimilla ja aseta käsipyörösaha 0 asteeseen. Ohjainkiskon avulla saat kauniin tasaisen sahausjäljen. 5 Liimaa kattolevyt yhteen Kun molempiin kattolevyihin on tehty jiirit, ne liimataan toisiinsa leikkauspintaa pitkin. Aseta levyt tätä varten vastakkain, niin että niiden sisäpuolelle tulevat puolet ovat alaspäin ja jiirit koskettavat toisiaan. Kiinnitä levyt yhteen teipillä, jolloin syntyy eräänlainen sarana. Käännä levyt tämän jälkeen, levitä leikkauspinnoille runsaasti liimaa ja taita kattolevyt harjakatoksi. Vedä teippi katon räystäiden välille, jolloin liimattu liitos puristuu yhteen. Liiman on annettava kuivua noin 20 minuuttia. 6 Kokoa nukketalo Nyt yksittäiset osat ovat valmiit ja on aika koota nukketalo. Ruuvaa ensimmäisenä sivuseinät kiinni pohjalevyyn. Ruuvien kiinnityspaikkojen määrittämiseksi sinun ei tarvitse kuin jakaa materiaalin paksuus (eli 15 mm) kahdella. Piirrä tämän jälkeen ulkoseiniin viiva 7,5 mm päähän alareunasta ja merkitse siihen ruuvien paikat. Poraa tämän jälkeen reiät sivuseiniin ja tee upotukset. Sitten voit kiinnittää sivuseinät Tarvittavat materiaalit: Kpl Kuvaus Pituus Leveys Paksuus Materiaali 1 Etuseinä 633 mm 473 mm 15 mm Koivuvaneri 2 Alemmat pohjalevyt 603 mm 345 mm 15 mm Koivuvaneri 1 Ylempi pohjalevy 455 mm 345 mm 15 mm Koivuvaneri 2 Ulkoseinät 336 mm 350 mm 15 mm Koivuvaneri 2 Sisäseinä 190 mm 310 mm 15 mm Koivuvaneri 2 Katto 531 mm 410 mm 15 mm Koivuvaneri Uppokantaruuvit, 3 x 25 mm. Noin 1 litra valkoista dispersiomaalia seiniin ja lattioihin. Noin 0,5 litraa punaista dispersiomaalia kattoon. akkuruuvinvääntimellä pohjalevyyn. Seuraavaksi kiinnitetään alempi sisäseinä pohjalevyyn. Lopuksi etuseinä (julkisivu) kiinnitetään jo kiinniruuvattuihin osiin. Tämän jälkeen ylempi sisäseinä ruuvataan kiinni ylemmän kerroksen pohjalevyyn, levy asetetaan taloon ja kiinnitetään samalla tavalla. Ennen kuin asennat ylemmän pohjalevyn (sisäkatto), johon olet tehnyt jiirit, poraa molemmille puolille kaksi reikää suorassa kulmassa jiirien läpi. Ulkokatto kiinnitetään lopuksi näiden reikien läpi sisäkautta nukketaloon. 7 Näkyvien pintojen maalaus Katto tulee irrottaa vielä ennen maalaamista, sillä se käsitellään erikseen. Täytä hienoruiskutuslaitteen säiliö maalilla ja ohenna tarpeen vaatiessa vähäisellä vesimäärällä. 8 Valmis Itse tehty nukkekoti saa lasten mielikuvituksen lentoon. Sisustamisen jälkeen se on valmis leikkeihin! Löydät nukkekodin täydellisen ohjeen sekä paljon muuta osoitteesta boschdo-it.com.

13 Hiominen 13 KÄYTTÖ- KOHTEET Suorien pintojen hionta Kaarevien pintojen hionta Urien hionta Kaikki hionnat työkalua vaihtamatta Välien hionta Yksi sähkötyökalu kaikkiin hiontatehtäviin PRR 250 ES -rullahiomakone on yhtä monipuolinen kuin tekemäsi työt. Kattavan lisävarustevalikoiman ansiosta sillä pystyy hiomaan kaikkien materiaalien kaikki pinnat. Rullahiomakone PRR 250 ES 06033B5000 Tällä ainutlaatuisella ja voimakkaalla hiomakoneella voit työstää lukemattomia erilaisia materiaaleja ja pintoja. PRR 250 ES pystyy hiomaan sellaisetkin kohteet, jotka ennen piti hioa käsin. Tarvikkeet Muotojen hionta Kartionmuotoinen Hiomaholkki, 30mm Karkeus 80: 1600A00157 Karkeus 120: 1600A00158 Joustava hiomarulla, 15mm Karkeus 80: 1600A00154 Karkeus 120: 1600A00155 Lamellirulla, 5mm Karkeus 80: 1600A00150 Karkeus 120: 1600A00151 Lamellirulla, 10mm Karkeus 80: 1600A0014Y Karkeus 120: 1600A0014Z Metallin hionta Lisätietoja PRR 250 ES -rullahiomakoneesta osoitteessa Hiomaholkki, 60mm Karkeus 80: 1600A0014P Karkeus 120: 1600A0014R Karkeus 240: 1600A0014S Joustava hiomarulla, 60mm Karkeus 80: 1600A00152 Karkeus 120: 1600A00153 Lamellirulla, 60mm Karkeus 80: 1600A0014V Karkeus 120: 1600A0014W Karkeus 240: 1600A0014X Messinkinen harja, 10mm 1600A00159

14 14 Monitoimilaitteet Monilahjakkuudet Hämmästytä ystäväsi upeasti viimeistellyillä töilläsi. PMF-monitoimilaitteet ovat oikeita monikäyttöisyyden mestareita. Kattava lisävarustevalikoima mahdollistaa laitteiden käytön lukemattomissa erilaisissa tehtävissä. Voit käyttää niitä sahaamiseen, katkaisuun, kaavintaan, hiontaan, kiillotukseen, raspaamiseen, leikkaamiseen ja paljon muuhun. Nämä monitoimi- laitteet yltävät ahtaisiinkin paikkoihin, aivan seinän viereen ja lattian pintaan. Sopii erinomaisesti parketin asentamiseen, saumojen korjaamiseen ja ruosteenpoistoon. UUSI TERIEN KIINNI- TYSJÄRJESTELMÄ Järjestelmään on nyt lisätty värikoodit, joten työhön sopivan terän löytäminen on Puu Metalli Saumat ja entistä helpompaa. Pehmeä puu Yhteensopiva seuraavien merkkien kanssa: Bosch Makita Fein MultiMaster Hitachi Skil 10x30mm x30mm x20mm x20mm x20mm Puu ja metalli 32x40mm mm x30mm Saumajyrsin "3Max" Kova metalli Metalli Saumat ja laatat Puu "C-Tec" 32x40mm "MetalMax" 20x40mm "MetalMax" 32x40mm mm 1,6mm Kerrosmateriaali Kova puu 32x40mm "C-Tec" 32x40mm mm 2,5mm Osoitteessa voit tarkemmin tutustua monitoimilaitteisiimme 65x40mm

15 Monitoimilaitteet 15 VUODEN PARAS JOULULAH- JAVINKKI Monitoimityökalu PMF 250 CES Syvyydenrajoitin, terien vaihto ilman työkaluja (SDS-järjestelmä), tärinävaimennettu kahva, vakioelektroniikka ja 250 watin moottori. Monitoimityökalu PMF 190 E Kompakti koko, syvyydenrajoitin, nopeudensäätö, tärinävaimennettu rakenne ja tehokas moottori. Monitoimityökalu PMF 250 CES TOOLBOX Monikäyttöinen sähkötyökalu laadukkaassa laukussa, jossa mukana myös lisävarusteita. Kaikki nikkarointiin tarvittava yhdessä laukussa! Monitoimityökalu PMF 10,8 LI Kevyt ja kätevä akkumonitoimityökalu, joka painaa vain 0,9 kg ja jossa on akkua säästävä toiminto. Boschin muiden 10,8 voltin laitteiden kanssa yhteensopiva akku. laatat Puu ja metalli Kerrosmateriaalit Hiominen 32x30mm x50mm "C-Tec" 32x40mm Terä 28x50mm Aaltokuvioitu terä 28x50mm Hiomalevy delta 93mm Hiomapaperi delta 93mm Træ Hiomalevy 78mm x40mm mm Kaavin 52x26mm Kaavin 52x45mm Hiomapaperi delta 93mm Sten Hiomapaperi delta 93mm Maling mm mm Segmenttiterä 100mm Segmenttiterä 100mm Karhunkieli 93mm K Puhdistuskarhunkieli 28x50mm Timanttiterä 85mm BIM-TIN 65mm BIM-TIN 85mm Kiillotushuopa, kova 93mm BIM-TIN65mm BIM-TIN85mm

16 Rullahiomakone PRR 250 ES Tutustu tähän uutuuteen ja sen tarvikkeisiin -sivuillamme Robert Bosch Oy Äyritie 8 E Vantaa

KEITTIÖN ASENNUSOPAS

KEITTIÖN ASENNUSOPAS KEITTIÖN ASENNUSOPAS Tee-se-itse-opas keittiön asentamiseen Tämän oppaan avulla voit asentaa keittiösi itse. Oppaasta löydät vinkkejä ja ideoita, asennuksen eri vaiheet ja tiedot tarvittavista työkaluista.

Lisätiedot

SÄHKÖTYÖKALUT JA TARVIKKEET AMMATTILAISILLE 2011

SÄHKÖTYÖKALUT JA TARVIKKEET AMMATTILAISILLE 2011 SÄHKÖTYÖKALUT JA TARVIKKEET AMMATTILAISILLE 2011 ERINOMAISTA INSINÖÖRITAITOA vuoden kokemuksella rakennusteollisuudelle tarkoitettujen ammattisähkötyökalujen suunnittelusta, mikä tapahtuu tiloissamme Idsteinissa,

Lisätiedot

RAKENNETAAN PUUSTA NIKSIN JA NIKKARIN KANSSA 1 RAKENNETAAN PUUSTA NIKSIN JA NIKKARIN KANSSA

RAKENNETAAN PUUSTA NIKSIN JA NIKKARIN KANSSA 1 RAKENNETAAN PUUSTA NIKSIN JA NIKKARIN KANSSA RAKENNETAAN PUUSTA NIKSIN JA NIKKARIN KANSSA Moi! Puun käyttäminen on hyväksi luonnolle Me olemme Niksi ja Nikkari ja meidän mielestä on mahtavaa rakennella asioita puusta. Yleensä tiedämme täsmälleen,

Lisätiedot

Se on pienestä kiinni.

Se on pienestä kiinni. Tarina Hilti tarvikkeiden takana Se on pienestä kiinni. Hilti Innovaatiolehti 1-2015 DX 2 monipuoliseen suorakiinnitykseen Uusi ankkurimassa muurattuihin rakenteisiin Se on pienestä kiinni Höyhensarjalaiset,

Lisätiedot

Kreikkalainen historioitsija Herodotos kertoo, että Niilin tulvien hävittämät peltojen rajat loivat maanmittareiden

Kreikkalainen historioitsija Herodotos kertoo, että Niilin tulvien hävittämät peltojen rajat loivat maanmittareiden MAB2: Geometrian lähtökohdat 2 Aluksi Aloitetaan lyhyellä katsauksella geometrian historiaan. Jatketaan sen jälkeen kuvailemalla geometrian atomeja, jotka ovat piste ja kulma. Johdetaan näistä lähtien

Lisätiedot

OY HEMPEL (FINLAND) AB

OY HEMPEL (FINLAND) AB Kiitos, kun valitsit Hempelin Tervetuloa lukemaan Hempelin veneenhoito-opasta. Näiden ohjeiden avulla maalausprojektisi onnistuu. Koko Hempel-valikoiman tietojen lisäksi oppaassa on yksityiskohtaiset ohjeet

Lisätiedot

GHP 10 Marine Autopilot järjestelmän asennusohje

GHP 10 Marine Autopilot järjestelmän asennusohje GHP 10 Marine Autopilot järjestelmän asennusohje Saat veneestäsi irti parhaan suorituskyvyn ja vältät sen vaurioitumisen, kun asennat GHP 10 autopilottijärjestelmän seuraavien ohjeiden mukaisesti. Lue

Lisätiedot

Keittiön asennus- ja kokoamisohje

Keittiön asennus- ja kokoamisohje Sisällysluettelo: 1. Kokoonpano - Tavaran vastaanotto 1 - Aloittaminen 1 - Työkalut ja tarvikkeet 1 - Kalustetukku-kalusteiden mallisto ja materiaalit 2-3 - Rakennekuvat 4 - Alakaappi 5 - Sokkelijalan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3197-FI-B

KÄYTTÖOHJE MB3197-FI-B KÄYTTÖOHJE FI -B Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta! Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-sarjan pyörätuolien perusominaisuuksia. Oman turvallisuutesi vuoksi ja jotta saisit kaiken hyödyn

Lisätiedot

Kapeammalla palstalla on sanasto, jossa

Kapeammalla palstalla on sanasto, jossa Puhdistuspalvelu Sisältö MATERIAALIN KÄYTTÄJÄLLE... 4 1 MITÄ SIIVOUS ON?... 5 2 YLLÄPITOSIIVOUS... 7 2.1 PUHDISTUSMENETELMÄT... 7 2.2 SIIVOUSVÄLINEET... 9 2.3 PESUAINEEN KÄYTTÖOHJE... 13 2.4 SIIVOUSKONEET...

Lisätiedot

Sisältö. Lukijalle 3. Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4. Yhteistyökumppanit. Toiveesta taloksi 6. Mitä hyvän talon tekeminen vaatii?

Sisältö. Lukijalle 3. Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4. Yhteistyökumppanit. Toiveesta taloksi 6. Mitä hyvän talon tekeminen vaatii? Sisältö Lukijalle 3 Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4 Energiatehokkaan kodin rakentamisen ei tarvitse maksaa enempää kuin tavallisen talon rakentamisen. Kysymys on viisaiden ja pitkäjänteisten valintojen

Lisätiedot

SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA

SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA www.termopanels.fi SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA Sisällysluettelo Johdanto 3 Seinäelementit PUR/PIR PolTherma DS PolTherma PS PolTherma

Lisätiedot

AKKUKONEET GYROSKOOPPITEKNOLOGIA

AKKUKONEET GYROSKOOPPITEKNOLOGIA ONSITE OFFERS KAMPANJAT PERFORM & PROTECT GYROSKOOPPITEKNOLOGIA AKKUKONEET NUMERO 3 SYYS-JOULUKUU 2013 www.dewalt.com UUTUUS DEWALTIN LI-ION TYÖKALUJEN KEHITYS AKKUKONEET HIILIHARJATTOMAT MOOTTORIT vähemmän

Lisätiedot

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisältö a TomTom ONE/XL/ XXL b EasyPort TM -pidike c Autolaturi d RDS-TMC-liikennevastaanotin*

Lisätiedot

LAATUA JOKA KOSKETTAA FI 14

LAATUA JOKA KOSKETTAA FI 14 LAATUA JOKA KOSKETTAA FI 14 QUALITY IN WOOD SINCE 1857 Kährs sijaitsee Nybrossa, Etelä-Ruotsin metsien sydämessä, siellä missä kaikki alkoi yli 150 vuotta sitten. Vuonna 1857 Johan Kähr perusti pienen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR

ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR SC1809 12 EN 1298 - IM - fi TURVALLISUUTTA JOKA ASKELEELLA wibeladders.fi

Lisätiedot

Acrobat LCD (19 ja 22 )

Acrobat LCD (19 ja 22 ) Acrobat LCD (19 ja 22 ) Käyttöohje Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 3 B Puh. (09) 580 3880 00400 Helsinki www.kl-support.fi Sisällysluettelo ACROBAT LCD 19 JA 22... 3 TURVALLISUUSOHJEITA... 3

Lisätiedot

Vesitorni. Mittakaava 1:160. Kokoonpano-ohje

Vesitorni. Mittakaava 1:160. Kokoonpano-ohje Vesitorni Mittakaava 1:160 Kokoonpano-ohje Lokakuu 2014 1 Sarjan sisältö Kokoamiseen tarvittavat työkalut Uushopeasyövytteet: Seinäelementtipelti (0,3 mm) Tiilielementtipelti (0,2 mm) Kattopelti (0,3 mm)

Lisätiedot

Valaistus. Suunnittelu. Rakentaminen. Energiatehokkuus. Jokakodin valaistusopas

Valaistus. Suunnittelu. Rakentaminen. Energiatehokkuus. Jokakodin valaistusopas Valaistus Suunnittelu Rakentaminen Energiatehokkuus Jokakodin valaistusopas 12/2010 Sisältö Sisältö...1 1 Johdanto...3 2 Valaistussuunnittelun perusteita...4 2.1 Luonnonvalo osana kodin valaistusta...4

Lisätiedot

Hyvä tästä vielä tulee. Perinnerakennusmestarin parhaat vinkit

Hyvä tästä vielä tulee. Perinnerakennusmestarin parhaat vinkit Hyvä tästä vielä tulee Perinnerakennusmestarin parhaat vinkit Kuva: Eija Haapalainen, Pirkanmaan maakuntamuseo Hyvä tästä vielä tulee Perinnerakennusmestarin parhaat vinkit Tapani Koiranen Mari Imppola

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SRM-222ES VAROITUS

KÄYTTÖOHJE SRM-222ES VAROITUS 1Kansi SUOMI KÄYTTÖOHJE SRM-222ES VAROITUS LUE KÄYTTÖOHJE HUOLELLA JA NOUDATA LAITTEEN TUR- VALLISUUTTA KOSKEVIA OHJEITA. OHJEIDEN LAIMINLYÖNTI VOI AIHEUTTAA VAKAVIA VAHINKOJA. Tärkeitä tietoja 2Tärkeitä

Lisätiedot

TUTUSTU ENSIN PERUSPELEIHIN, JOIDEN VÄLINEISIIN NÄMÄ VINKIT OVAT! Nämä ohjeet ja muita tee se itse ohjeita löydät osoitteesta www.solia.

TUTUSTU ENSIN PERUSPELEIHIN, JOIDEN VÄLINEISIIN NÄMÄ VINKIT OVAT! Nämä ohjeet ja muita tee se itse ohjeita löydät osoitteesta www.solia. 1 TEE SE ITSE VÄLINEET TUTUSTU ENSIN PERUSPELEIHIN, JOIDEN VÄLINEISIIN NÄMÄ VINKIT OVAT! Nämä ohjeet ja muita tee se itse ohjeita löydät osoitteesta www.solia.info PUHALLUSTIKKA - Maalitaulun voit piirtää

Lisätiedot

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 Liesituuletin 394-12 Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 TURVALLISUUSOHJEET Lue nämä käyttö- ja asennusohjeet sekä ennen kaikkea niissä olevat turvallisuusohjeet ennen tuotteen asennusta

Lisätiedot

FINIXA edustaa innovatiot laatua. INIXA edustaa: innovatiota laatua omaa kehitystä. FINIXA edustaa: innovatiota laatua omaa kehitystä

FINIXA edustaa innovatiot laatua. INIXA edustaa: innovatiota laatua omaa kehitystä. FINIXA edustaa: innovatiota laatua omaa kehitystä FI 2012 Chemicar Europe on joka markkinoi tuotenimiä, tiöksi joka kehittää omia uotta sitten Chemicar aloitti Trisk ja Debrasel tuotteiden enkin vuosien jälkeen, Chemicar otteitaan, joista voidaan mainita

Lisätiedot

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 No.720201 SISÄLTÖ Sivu Takuu 1 Yleiset turvallisuusohjeet 2 Erityisesti huomiotavat varoitukset 3 Asennus 4 Pakkauksen purkaminen & Asennus 5 Asennuskaavio (1) 6 Osaluettelo

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3196-FI-D

KÄYTTÖOHJE MB3196-FI-D KÄYTTÖOHJE FI -D Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta! Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-sarjan pyörätuolien perusominaisuuksia. Exigo 20 -pyörätuoli on Handicare:n valmistama. Oman

Lisätiedot

Käyttöohje 326R X-SERIES. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Käyttöohje 326R X-SERIES. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Käyttöohje 326R -SERIES Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish MERKKIEN SELITYKSET Tunnukset VAROITUS Huolimaton tai virheellinen käyttö saattaa aiheuttaa

Lisätiedot

TUKES TURVATEKNIIKAN KESKUS PL 123, Lönnrotinkatu 37, 00181 Helsinki Puhelin (09) 61 671, Fax (09) 616 7566 www.tukes.fi. Kodin sähköturvallisuusopas

TUKES TURVATEKNIIKAN KESKUS PL 123, Lönnrotinkatu 37, 00181 Helsinki Puhelin (09) 61 671, Fax (09) 616 7566 www.tukes.fi. Kodin sähköturvallisuusopas TUKES TURVATEKNIIKAN KESKUS PL 123, Lönnrotinkatu 37, 00181 Helsinki Puhelin (09) 61 671, Fax (09) 616 7566 www.tukes.fi Kodin sähköturvallisuusopas 2 3 KODIN SÄHKÖTURVALLISUUSOPAS Esipuhe Sähkön käyttö

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT Building Technology Sähkölämmitys Tämä esite antaa käytännöllisiä vinkkejä sähkölämmitykseen, lämmityksen asennukseen ja hyötyihin, joista asunnonomistajat voivat nauttia vuosia

Lisätiedot

TE 30/TE 30-AVR/ TE 30-C-AVR/ TE 30-M-AVR

TE 30/TE 30-AVR/ TE 30-C-AVR/ TE 30-M-AVR TE 30/TE 30-AVR/ TE 30-C-AVR/ TE 30-M-AVR Bedienungsanleitung Operating instructions Mode d emploi Istruzioni d uso Manual de instrucciones Manual de instruções Gebruiksaanwijzing Brugsanvisning Bruksanvisning

Lisätiedot