Bosch TEE SE ITSE KAIKKIEN AIKOJEN PIENIN LASERETÄISYYSMITTALAITE JOULULAHJAVINKKEJÄ OPAS: NÄIN LÖYDÄT OIKEAT LISÄVARUSTEET ... JA PALJON MUUTA!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Bosch TEE SE ITSE KAIKKIEN AIKOJEN PIENIN LASERETÄISYYSMITTALAITE JOULULAHJAVINKKEJÄ OPAS: NÄIN LÖYDÄT OIKEAT LISÄVARUSTEET ... JA PALJON MUUTA!"

Transkriptio

1 Bosch TEE SE ITSE KAIKKIEN AIKOJEN PIENIN LASERETÄISYYSMITTALAITE JOULULAHJAVINKKEJÄ OPAS: NÄIN LÖYDÄT OIKEAT LISÄVARUSTEET... JA PALJON MUUTA! Talvi 2013/2014

2 2 18 voltin laitteet 18 VOLTIN JÄRJES- TELMÄ Yhteistä 18 voltin järjestelmälle: Ei johtoja sopii käytettäväksi sekä ulko- että sisätiloissa Sama akku ja laturi käyvät kaikkiin 18 voltin laitteisiin Säästät rahaa, kun voit ostaa 18 voltin laitteet ilman akkua ja laturia UUTUUS Akkupuukkosaha PSA 18 Li SOLO 4 Kevyt ja kompakti puukkosaha. Sahaa kaikkia materiaaleja helposti ja nopeasti. SDS-järjestelmän ansiosta terän vaihtoon ei tarvita työkaluja. Nopeutta on helppo säätää virtapainikkeesta. Erittäin ergonominen ja monipuolinen puukkosaha sopii lukemattomiin erilaisiin sahaustehtäviin. Yhteensopiva kaikkien Bosch Power 4All 18V -tuotteiden kanssa.

3 18 voltin laitteet 3 Valtavasti tehoa ilman johtoja 10 UUTUUS Akkupyörösaha PKS 18 Li SOLO PKS 18 LI -akkupyörösahaa käyttäessäsi sinun ei tarvitse aina etsiä lähintä pistorasiaa. Vaihdettavan Bosch Power4All 18V -akun ansiosta sahaa voi käyttää missä tahansa ja milloin tahansa. Keveytensä ja sahauskapasiteettinsa ansiosta tämä akkupyörösaha sopii useimpiin tee se itse -projekteihin. Pakkaukseen kuuluu sahanterä. Yhteensopiva kaikkien Bosch Power 4All 18V -tuotteiden kanssa. Skannaa koodi, niin pääset suoraan ohjeisiin. MUISTA MYÖS TARVIKKEET 12 Yleisporanteräsarja Tuotesarjaan kuuluvat: 1 Akkulehtipuhallin ALB 18 LI solo 06008A Akkuviimeistelyleikkuri 18 V ART 26 LI solo L02 3 Akkupistosaha PST 18 LI solo Akkupuukkosaha PSA 18 Li SOLO 06033B Akkuvalaisin PML LI Akkupensasleikkuri 18 V AHS 52 LI solo Akkuhiomakone PSM 18 LI solo 06033A Akku 18 V 1600Z00000, Laturi 18 V 1600Z Akkupensasleikkuri 18 V AHS 48 LI solo Akkuiskuporakone PSR 18 LI-2i solo Akkuporakone PSR 18 LI-2 solo Akkupyörösaha PKS 18 Li SOLO 06033B Akkuporavasara Uneo Maxx solo CYL-9 -yleisporanterä sopii lähes kaikkien sisätilojen materiaalien kuten betonin, tiilien, kattotiilien, kuitulevyjen, kevyiden rakennusmateriaalien, monikerroksisten materiaalien, laattojen, puun, muovin, metallilevyjen ja alumiinin poraamiseen. Lyhyesti sanottuna tämä poranterä selviää kaikesta! Sama akku ja laturi käyvät kaikkiin 18 voltin laitteisiin Aloita ostamalla yksi 18 voltin laite, esimerkiksi akkuporakone, sekä akku ja laturi. Säästät rahaa ostaessasi seuraavia 18 voltin Solo-laitteita, sillä sama akku ja laturi käyvät kaikkiin sarjan laitteisiin. Yhteensopivat laitteet tunnistaa 18 V Power4All -merkistä.

4 4 10,8 voltin laitteet ÄLYKÄSTÄ TEKNIIKKAA AINA KÄYTTÖVALMIS Sama akku ja laturi käyvät kaikkiin 10,8 voltin laitteisiin UUTUUTTA Akkupistosaha PST 10,8 LI Akkuvalaisin PLI 10,8 LI Akkuporavasara UNEO 10,8 LI Akkumonitoimityökalu PMF 10,8 LI solo Akkupensasleikkuri AHS LI solo A02. 3 Akkuiskuporakone PSB 10,8 Li-2 SOLO Akkuporakone PSR 10,8 LI-2 solo Akkuhiomakone PSM 10,8 LI solo Akkupistosaha PST 10,8 LI SOLO 06033B Akkuvalaisin PLI 10,8 LI SOLO 06039A Akkuporavasara UNEO 10,8 LI-2 SOLO Erittäin tehokas Pitkä akkujen käyttöikä Lataus ei purkaudu itsestään Ei ylikuumene MUISTA MYÖS TARVIKKEET Kärkisarja värikoodeineen Kärkisarja muovikotelossa. 32-osainen värikoodeineen. Oikean kärjen löytäminen on helppoa. Kaikille osille on oma paikkansa, joten ne pysyvät järjestyksessä. Hiomapaperipakkaus osainen hiomapaperipakkaus. Puun ja maalin hiontaan. Sama akku ja laturi käyvät kaikkiin 10,8 voltin laitteisiin Aloita ostamalla yksi 10,8 voltin laite, esimerkiksi akkuporakone, sekä akku ja laturi. Säästät rahaa ostaessasi seuraavia 10,8 voltin Solo-laitteita, sillä sama akku ja laturi käyvät kaikkiin sarjan laitteisiin. Yhteensopivat laitteet tunnistaa 10,8 V Power4All -merkistä.

5 Mittalaitteet 5 Mittalaitteet Digitaaliset mittalaitteet ovat monikäyttöisiä, ja tarpeen silloin, kun silmämääräiset mitat eivät riitä. Mittaaminen vaatii äärimmäistä tarkkuutta, sillä pienikin mittavirhe voi pilata muuten täydellisen työn. UUTUUS Etäisyysmittalaite Taskukokoinen etäisyysmittalaite, joka mittaa jopa 15 metrin päähän yhdellä painalluksella. Etäisyysmittalaite PLR Rakenneilmaisin mittaa tarkemmin kuin vatupassi, ja itsetasauksen ansiosta se toimii luotettavasti paikasta Rakenneilmaisinta käytetään sähköjohtojen, putkien ja muiden rakenteiden paikantamiseen riippumatta. ennen poraamista tai talttaamista. Ilmaisimen avulla löydät metallin, sähköjohdot ja piilossa Laseretäisyysmittalaite olevat puurakenteet. Laseretäisyysmittalaite mittaa etäisyyden lähettämällä ja vastaanottamalla valosignaalin Ristilinjalaser (lasersäteen). Lähetyksen ja vastaanottamisen Elektroninen työkalu, joka lasersäteiden avulla välisestä ajasta mittalaite laskee valon kulkeman matkan (eli etäisyyden). Tätä kutsutaan heijastaa seinälle täsmälleen vaakasuorat ja pystysuorat viivat. Näin sinun ei enää tarvitse optiseksi mittaustavaksi. laseretäisyysmittalaitteen etuja ovat tarkkuus ja nopeus. kannatella koko ajan vatupassia, joten voit tehdä merkintöjä molemmat kädet vapaina. Laite Helppokäyttöisten mittalaitteiden valikoimamme laajenee nyt kahdella uudella laitteella: laseretäisyysmittalaite PLR 15:llä ja rakenneilmaisin PMD 7:llä. Rakenneilmaisin PMD Onko sinulla varaa olla ilman? Tunnistaa metallin ja jännitteelliset johdot, joten voit poratessasi välttää mm. sähköjohdot. Piste- ja linjalaser PLL 1P Tämä pieni laser on moderni vatupassi, joka voi heijastaa sekä laserlinjan että -pisteen. Korvaamaton työkalu esim. silloin, kun haluat porata vastakkaisille seinille reiät samalle korkeudelle. Ristilinjalaser Quigo ll Kätevä muun muassa silloin, kun haluat ripustaa seinälle tauluja tai sisustusesineitä suoraan linjaan. Heijastaa täsmälleen 90 asteen ristin seinälle. Quigo ilmoittaa, kun se ei ole vaakatasossa.

6

7 Täydellinen joululahja...

8 ... innokkaalle... Poravasara PBH 2500 RE Tehokas poravasara läpäisee kovimmatkin materiaalit. Epäkeskohiomakone PEX 400 AE 06033A4000 Kätevä hiomakone on tehokas ja tekee erittäin siistiä jälkeä. Sopii erinomaisesti sekä suorien että kaarevien pintojen hiontaan. Lämpötilatunnistin PTD Pistosaha PST 1000 PEL 06033A0300 Löydä nopeasti asuntosi kylmäsillat muodostumiselle alttiit kohdat. PTD sisäilman ja pintojen lämpötilan sek kosteuden. Näyttö ilmaisee selkeäst laadun mahdollisesti vaarantavat tek Pyörösaha PKS 55 A Tehokas pyörösaha, joka on omiaan suoriin ja pitkiin sahauksiin. Pistosahojen eliittiä. Tehokas moottori, suuri sahauskapasiteetti ja 4-vaiheinen heiluritoiminto. SDS-järjestelmän ansiosta terän vaihtoon ei tarvita työkaluja. Nauhahiomakone PBS 75 AE 06032A1100 Tehokas ja nopea nauhahiomakone suurten pintojen hiontaan. Laitteessa on voimakas 750 watin moottori, joka pyörittää hiomanauhaa jopa 350 m/min. Akkuoksasaha Kätevä työkalu oksien sahaam oksat tukevast saha sopii myö Puukkosaha PSA 9000 E 06033A6001 Sahaa kaikkea: puuta, metallia, muovia ja useita muita materiaaleja. Sopii käytettäväksi sekä sisäettä ulkotiloissa. Työtaso PWB B05200 Vakaa, kestävä ja kevyt työtaso. Bambusta tehty työtason levy on äärimmäisen kestävä ja alumiinista tehty runko varmistaa, että taso ei koskaan ruostu. PWB 600 on vain 9 cm paksu, kun se on taitettu kokoon. Työtaso toimitetaan koottuna.

9 ... luovalle... Akkupuutarhaleikkuri ISIO E Sopii erinomaisesti pensaiden, pienten pensasaitojen ja nurmikon reunojen leikkaamiseen. V-Line-poraus/ruuvaussarja, 83-osainen V-Line TiN -poranterä- ja kärkisarjaan kuuluvat LED-taskulamppu ja kiintoavain. Yhteensä 83 osaa. Kaikki tarpeellinen useimpiin kodin nikkarointeihin. ja homeen 1 mittaa ä ilmani sisäilman ijät. Akkusinkiläpistooli PTK 3,6 LI Kätevä akkukäyttöinen sinkiläpistooli, joka sopii niin sisä- kuin ulkotiloissakin tehtäviin töihin. Jopa 100 sinkilää minuutissa. KEO talvella joulukuusten ja kesällä iseen. Irrotettava oksapidin pitää i paikallaan sahatessasi niitä, joten s yhdellä kädellä käytettäväksi. Akkuliimapistooli PKP 3,6 LI Anna luovuuden kukoistaa! Liima sopii lähes kaikille materiaaleille. Se tarttuu tiukasti, ei tipu ja kuivuu nopeasti. Pöytäporakone PBD B07000 Kun vaadit tarkkuutta ja tehokkuutta. Täysin elektroninen nopeuden ja poraussyvyyden säätö.

10 V-Line-poraus/ruuvaussarja, 48-osainen V-Line TiN -poranterä- ja kärkisarjaan kuuluu myös magneettipidin. Yhteensä 48 osaa. Kattava sarja kodin nikkarointeihin.... aloit ja Pistosaha PST A0700 Pieni ja kätevä pistosaha, joka sopii ahtaisiinkin paikkoihin. Yhdistelmähiomakone PSM 160 A Akkuporakone PSR 14,4 LI ,4 voltin tehokas ja kompakti akkuporakone, jossa kaksi vaihdetta. Helppokäyttöinen elektroninen vääntömomentin säätö on integroitu vaihteenvalitsimeen: yhdestä painikkeesta vaihtuu sekä vääntömomentti että vaihde. Testivoittaja, GDS 10/2012. Monipuolinen ja erittäin tehokas hiomakone. Sopii hyvin kulmien ja reunojen hiomiseen. Integroitu pölynpoisto ja hiomalevyn tarrakiinnitys. Iskuporakone PSB 500 RE Pieni iskuporakone, jonka tehokkuus yllättää. Akkuporakone PSR 14,4 LI Poraamiseen ja ruuvien vääntämiseen puuhun ja kipsiin. Ruuvinväännin PSR SELECT Laitteessa on sisäänrakennettun 12 kärkeä, joten oikea kärki on aina käden ulottuvilla. Akkuruuvinväännin IXO IV PLUS Tämä korvaamaton apuväline yltää joka paikkaan.

11 televalle rakentajalle remontoijalle......korvaamattomia V-Line-poraus/ruuvaussarja, 41-osainen V-Line TiN -poranterä- ja kärkisarjaan kuuluu myös kulmaruuvitaltta. Yhteensä 41 osaa. Hyvä aloituspakkaus työkalupakkiin, sillä siinä on kaikki tavanomaisimmissa tehtävissä tarvittavat osat. Poravasara PBH 2100 RE 06033A9300 Työvalaisin WORKLIGHT Kätevä työvalaisin, jonka voi ripustaa tai asettaa seisomaan oman tukijalkansa varassa. Väh. 3 tunnin käyttöaika yhdellä latauksella. Tehokas poravasara läpäisee kovimmatkin materiaalit. Rakenneilmaisin PMD Onko sinulla varaa olla ilman? Tunnistaa seinän sisällä tai takana piilossa olevat esineet ennen poraamista. Tunnistaa raudan, kuparin, puun ja jännitteelliset johdot. Näin voit poratessasi välttää esim. vesiputket ja sähköjohdot. Iskuporakone PSB RE Kovien materiaalien poraamiseen. a Akkuporakone PSR 10,8 LI Poraamiseen ja ruuvien vääntämiseen puuhun ja kipsiin. Liimakynä GLUE PEN 06032A2000 Nerokkaasti suunniteltu johdoton liimakynä, joka liimaa tarkasti. Erinomainen vaihtoehto tavallisille liimapuikoille. Tarpeellinen keittiössä kuin keittiössä.

12 12 Tee se itse -nukkekoti Kun tiedät, mitä teet, voit rakentaa kauniin nukkekodin käden käänteessä. Aloittelijoiltakin kuluu rakentamiseen vain puoli päivää. Materiaalit maksavat noin euroa. Seuraavassa ohjeessa käytetään 15 mm:n koivuvaneria. Lisää kuvia sekä tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta bosch-do-it.com Tarvittavat sähkötyökalut: Monitoimityökalu (esim. PMF 250 CES) Pyörösaha (esim. PKS 18 LI) Pistosaha (esim. PST 18 LI) Hiomakone (esim. PSM 18 LI) Akkuporakone/-ruuvinväännin (esim. PSR 18 LI-2) Akkuruuvinväännin (esim. PSR Select) Hienoruiskutuslaite (esim. PFS 105 E) Muut tarvikkeet: 50 mm:n poranterä Hiomapaperi, karkeus Lyijykynä, mitta, teroitin, pyyhekumi Työtaso (2 särmättyä puukappaletta, mitat noin 500 x 58 x 38 mm) Muovia tai vanhoja sanomalehtiä pintojen suojaamista varten Pukit (mikäli saatavilla) Turvavarusteet: hengityssuoja, suojalasit, käsineet, kuulonsuojaimet Nukkekoti 1 Johdanto Voit pyytää rautakauppaa tai puuseppää sahaamaan tarvittavat levyt sopivan kokoisiksi. Jos käytät muita materiaaleja tai vahvuuksia, mukauta osaluettelo sitä vastaavasti. Muista käyttää suojalaseja ja kuulosuojaimia koko ajan. 2 Sahaa ikkunat ja ovet Päätä ensin, kuinka monta ikkunaa haluat etupuolella olevaan seinään. Piirrä ikkuna-aukkojen paikat ja sahaa ne monitoimilaitteella. Jotta et vahingossa sahaisi työpöytää, aseta listat sahattavan kappaleen alle ja kiinnitä levy ruuvipuristimella työpöytään. Kun olet sahannut ikkunat, piirrä oviaukko toiseen ulkoseinään ja sahaa se samalla tavoin kuin ikkunat. 3 Poraa pienet ikkunat Poraa tämän jälkeen pienten ikkunoiden aukot sivuseiniin. Tätä varten sinun on ensin merkittävä tarkkaan ympyrän keskipiste. Kiinnitä sivuseinä tukevasti jäljelle jääneeseen levynkappaleeseen. Poraamiseen voit käyttää normaalia porakonetta. 4 Sahaa jiirit ja katon kallistukset Seuraavaksi sahataan 45 asteen jiirit: molempiin kattolevyihin, kohtaan, jossa ne myöhemmin yhdistetään katon harjassa, sivuosien yläreunoihin sekä ylemmän pohjalevyn molempiin päätyihin, joiden päälle katto tulee. Kiinnitä levy ruuvipuristimilla alustaan jiirien sahaamista varten. Aseta käsipyörösahaan 45 asteen kulma ja kiinnitä ohjainkisko. Sahaa tämän jälkeen vielä sivuseinät. Kiinnitä levy ruuvipuristimilla ja aseta käsipyörösaha 0 asteeseen. Ohjainkiskon avulla saat kauniin tasaisen sahausjäljen. 5 Liimaa kattolevyt yhteen Kun molempiin kattolevyihin on tehty jiirit, ne liimataan toisiinsa leikkauspintaa pitkin. Aseta levyt tätä varten vastakkain, niin että niiden sisäpuolelle tulevat puolet ovat alaspäin ja jiirit koskettavat toisiaan. Kiinnitä levyt yhteen teipillä, jolloin syntyy eräänlainen sarana. Käännä levyt tämän jälkeen, levitä leikkauspinnoille runsaasti liimaa ja taita kattolevyt harjakatoksi. Vedä teippi katon räystäiden välille, jolloin liimattu liitos puristuu yhteen. Liiman on annettava kuivua noin 20 minuuttia. 6 Kokoa nukketalo Nyt yksittäiset osat ovat valmiit ja on aika koota nukketalo. Ruuvaa ensimmäisenä sivuseinät kiinni pohjalevyyn. Ruuvien kiinnityspaikkojen määrittämiseksi sinun ei tarvitse kuin jakaa materiaalin paksuus (eli 15 mm) kahdella. Piirrä tämän jälkeen ulkoseiniin viiva 7,5 mm päähän alareunasta ja merkitse siihen ruuvien paikat. Poraa tämän jälkeen reiät sivuseiniin ja tee upotukset. Sitten voit kiinnittää sivuseinät Tarvittavat materiaalit: Kpl Kuvaus Pituus Leveys Paksuus Materiaali 1 Etuseinä 633 mm 473 mm 15 mm Koivuvaneri 2 Alemmat pohjalevyt 603 mm 345 mm 15 mm Koivuvaneri 1 Ylempi pohjalevy 455 mm 345 mm 15 mm Koivuvaneri 2 Ulkoseinät 336 mm 350 mm 15 mm Koivuvaneri 2 Sisäseinä 190 mm 310 mm 15 mm Koivuvaneri 2 Katto 531 mm 410 mm 15 mm Koivuvaneri Uppokantaruuvit, 3 x 25 mm. Noin 1 litra valkoista dispersiomaalia seiniin ja lattioihin. Noin 0,5 litraa punaista dispersiomaalia kattoon. akkuruuvinvääntimellä pohjalevyyn. Seuraavaksi kiinnitetään alempi sisäseinä pohjalevyyn. Lopuksi etuseinä (julkisivu) kiinnitetään jo kiinniruuvattuihin osiin. Tämän jälkeen ylempi sisäseinä ruuvataan kiinni ylemmän kerroksen pohjalevyyn, levy asetetaan taloon ja kiinnitetään samalla tavalla. Ennen kuin asennat ylemmän pohjalevyn (sisäkatto), johon olet tehnyt jiirit, poraa molemmille puolille kaksi reikää suorassa kulmassa jiirien läpi. Ulkokatto kiinnitetään lopuksi näiden reikien läpi sisäkautta nukketaloon. 7 Näkyvien pintojen maalaus Katto tulee irrottaa vielä ennen maalaamista, sillä se käsitellään erikseen. Täytä hienoruiskutuslaitteen säiliö maalilla ja ohenna tarpeen vaatiessa vähäisellä vesimäärällä. 8 Valmis Itse tehty nukkekoti saa lasten mielikuvituksen lentoon. Sisustamisen jälkeen se on valmis leikkeihin! Löydät nukkekodin täydellisen ohjeen sekä paljon muuta osoitteesta boschdo-it.com.

13 Hiominen 13 KÄYTTÖ- KOHTEET Suorien pintojen hionta Kaarevien pintojen hionta Urien hionta Kaikki hionnat työkalua vaihtamatta Välien hionta Yksi sähkötyökalu kaikkiin hiontatehtäviin PRR 250 ES -rullahiomakone on yhtä monipuolinen kuin tekemäsi työt. Kattavan lisävarustevalikoiman ansiosta sillä pystyy hiomaan kaikkien materiaalien kaikki pinnat. Rullahiomakone PRR 250 ES 06033B5000 Tällä ainutlaatuisella ja voimakkaalla hiomakoneella voit työstää lukemattomia erilaisia materiaaleja ja pintoja. PRR 250 ES pystyy hiomaan sellaisetkin kohteet, jotka ennen piti hioa käsin. Tarvikkeet Muotojen hionta Kartionmuotoinen Hiomaholkki, 30mm Karkeus 80: 1600A00157 Karkeus 120: 1600A00158 Joustava hiomarulla, 15mm Karkeus 80: 1600A00154 Karkeus 120: 1600A00155 Lamellirulla, 5mm Karkeus 80: 1600A00150 Karkeus 120: 1600A00151 Lamellirulla, 10mm Karkeus 80: 1600A0014Y Karkeus 120: 1600A0014Z Metallin hionta Lisätietoja PRR 250 ES -rullahiomakoneesta osoitteessa Hiomaholkki, 60mm Karkeus 80: 1600A0014P Karkeus 120: 1600A0014R Karkeus 240: 1600A0014S Joustava hiomarulla, 60mm Karkeus 80: 1600A00152 Karkeus 120: 1600A00153 Lamellirulla, 60mm Karkeus 80: 1600A0014V Karkeus 120: 1600A0014W Karkeus 240: 1600A0014X Messinkinen harja, 10mm 1600A00159

14 14 Monitoimilaitteet Monilahjakkuudet Hämmästytä ystäväsi upeasti viimeistellyillä töilläsi. PMF-monitoimilaitteet ovat oikeita monikäyttöisyyden mestareita. Kattava lisävarustevalikoima mahdollistaa laitteiden käytön lukemattomissa erilaisissa tehtävissä. Voit käyttää niitä sahaamiseen, katkaisuun, kaavintaan, hiontaan, kiillotukseen, raspaamiseen, leikkaamiseen ja paljon muuhun. Nämä monitoimi- laitteet yltävät ahtaisiinkin paikkoihin, aivan seinän viereen ja lattian pintaan. Sopii erinomaisesti parketin asentamiseen, saumojen korjaamiseen ja ruosteenpoistoon. UUSI TERIEN KIINNI- TYSJÄRJESTELMÄ Järjestelmään on nyt lisätty värikoodit, joten työhön sopivan terän löytäminen on Puu Metalli Saumat ja entistä helpompaa. Pehmeä puu Yhteensopiva seuraavien merkkien kanssa: Bosch Makita Fein MultiMaster Hitachi Skil 10x30mm x30mm x20mm x20mm x20mm Puu ja metalli 32x40mm mm x30mm Saumajyrsin "3Max" Kova metalli Metalli Saumat ja laatat Puu "C-Tec" 32x40mm "MetalMax" 20x40mm "MetalMax" 32x40mm mm 1,6mm Kerrosmateriaali Kova puu 32x40mm "C-Tec" 32x40mm mm 2,5mm Osoitteessa voit tarkemmin tutustua monitoimilaitteisiimme 65x40mm

15 Monitoimilaitteet 15 VUODEN PARAS JOULULAH- JAVINKKI Monitoimityökalu PMF 250 CES Syvyydenrajoitin, terien vaihto ilman työkaluja (SDS-järjestelmä), tärinävaimennettu kahva, vakioelektroniikka ja 250 watin moottori. Monitoimityökalu PMF 190 E Kompakti koko, syvyydenrajoitin, nopeudensäätö, tärinävaimennettu rakenne ja tehokas moottori. Monitoimityökalu PMF 250 CES TOOLBOX Monikäyttöinen sähkötyökalu laadukkaassa laukussa, jossa mukana myös lisävarusteita. Kaikki nikkarointiin tarvittava yhdessä laukussa! Monitoimityökalu PMF 10,8 LI Kevyt ja kätevä akkumonitoimityökalu, joka painaa vain 0,9 kg ja jossa on akkua säästävä toiminto. Boschin muiden 10,8 voltin laitteiden kanssa yhteensopiva akku. laatat Puu ja metalli Kerrosmateriaalit Hiominen 32x30mm x50mm "C-Tec" 32x40mm Terä 28x50mm Aaltokuvioitu terä 28x50mm Hiomalevy delta 93mm Hiomapaperi delta 93mm Træ Hiomalevy 78mm x40mm mm Kaavin 52x26mm Kaavin 52x45mm Hiomapaperi delta 93mm Sten Hiomapaperi delta 93mm Maling mm mm Segmenttiterä 100mm Segmenttiterä 100mm Karhunkieli 93mm K Puhdistuskarhunkieli 28x50mm Timanttiterä 85mm BIM-TIN 65mm BIM-TIN 85mm Kiillotushuopa, kova 93mm BIM-TIN65mm BIM-TIN85mm

16 Rullahiomakone PRR 250 ES Tutustu tähän uutuuteen ja sen tarvikkeisiin -sivuillamme Robert Bosch Oy Äyritie 8 E Vantaa

Helppo hiominen laitetta vaihtamatta

Helppo hiominen laitetta vaihtamatta Uudenveroiseksi...... kädenkäänteessä Helppo hiominen laitetta vaihtamatta Make it your home. Kotisi parhaaksi. Maailmanuutuus Bosch-rullahiomakone PRR 250 ES. Sen helposti vaihdettavat erilaisille materiaaleille

Lisätiedot

ERITTÄIN MONIPUOLINEN

ERITTÄIN MONIPUOLINEN Monitoimityökalut BTM50 BTM40 TM3000 ERITTÄIN MONIPUOLINEN Laaja valikoima lisävarusteita eri käyttötarkoituksiin Oskilloiva monitoimityökalu BTM50 BTM40 Yhteensopiva kaikkien OIS (Oscillating Interface

Lisätiedot

perustyökalu Joka verstaan Bosch-pylväsporakone PBD 40

perustyökalu Joka verstaan Bosch-pylväsporakone PBD 40 Joka verstaan perustyökalu Bosch-pylväsporakone PBD 40 UUTUUS! Bosch-pylväsporakone PBD 40 suurimpaan tarkkuuteen ja käyttömukavuuteen. Lisätietoja löydät osoitteesta www.bosch-do-it.fi. Rakentajan ja

Lisätiedot

...oikein! kerralla... Onnistu

...oikein! kerralla... Onnistu Onnistu kerralla......oikein! UUTUUS! Boschin akkupora/ruuvinvääntimet PSR 14,4 LI-2 ja PSR 18 LI-2 varustettuna Bosch PowerControlilla. Näin miellyttävää ja helppoa ei poraaminen ole ollut koskaan. Lisätietoja

Lisätiedot

LAAJA VALIKOIMA TERIÄ MONITOIMIKONEILLE

LAAJA VALIKOIMA TERIÄ MONITOIMIKONEILLE LAAJA VALIKOIMA TERIÄ MONITOIMIKONEILLE tarvikkeet monitoimikoneille cv 18DBL / CV 350V Monta työkalua, yksi kone Hitachi multikoneella voit leikata, kaapia, hioa, murskata, puhdistaa ja kiillottaa. Monitoimikone

Lisätiedot

Välttämätön apuväline puutarhassa

Välttämätön apuväline puutarhassa Nauti Rentoudu Välttämätön apuväline puutarhassa Make it your home. Tee puutarhatyöt kevyesti ja ergonomisesti Boschin Isio-puutarhatyökalulla. Monikäyttöistä moottoriyksikköä voidaan käyttää erilaisilla

Lisätiedot

Robert Bosch GmbH. Lipasto

Robert Bosch GmbH. Lipasto Lipasto Tyylikästä muotoilua kotiisi. Lipasto Yksilöllinen katseenvangitsija ja kätevät säilytystilat samassa: suositusta materiaalisekoituksesta valmistettu lipasto. 1 Johdanto Materiaalisekoituksesta

Lisätiedot

Elegantti taso TV:lle, DVD-levyille jne.

Elegantti taso TV:lle, DVD-levyille jne. Elegantti taso TV:lle, DVD-levyille jne. Tyylikäs näyttämö Elegantti taso TV:lle, DVD-levyille jne. Yksinkertainen, matala, käytännöllinen: tässä kalustetasossa on tilaa niin sisällä kuin päälläkin! Täydellinen

Lisätiedot

6 Piristävää lisäystä RYOBI One Plus 18V Akkutyökalusarjaan!

6 Piristävää lisäystä RYOBI One Plus 18V Akkutyökalusarjaan! 17. Tammikuu 2012 6 Piristävää lisäystä RYOBI One Plus 18V Akkutyökalusarjaan! RYOBI One Plus on ainutlaatuinen 18V akkujärjestelmä, jonka akkuja ja latureita voidaan käyttää yli 35:n sähkötyökalun ja

Lisätiedot

tarkat sahaukset Täydellisen

tarkat sahaukset Täydellisen Täydellisen tarkat sahaukset Aiemmin ei sahaaminen ja leikkaaminen ole ollut tarkempaa. Boschin pöytäkoneilla PTS 10, PCM 7, PCM 10, PCM 8S ja pistosahojen sahapöydällä PLS 300 sekä laattaleikkurilla PTC

Lisätiedot

3VUOTTA. Talvi 2013. Hiiliharjaton pieni ja kevyt. Voimakas yleiskone. Äärimmäistä vääntöä. Pikalataus 22min. kampanjatuotteet TAKUU

3VUOTTA. Talvi 2013. Hiiliharjaton pieni ja kevyt. Voimakas yleiskone. Äärimmäistä vääntöä. Pikalataus 22min. kampanjatuotteet TAKUU Talvi 21 kampanjatuotteet BDF459SHE Akkuporakone HIILIHARJATON Akut 2x1V 1,Ah Li-ion (latausaika n. min) Vääntövoima 25/45 Nm Kierrosluku -4 / -1.5 min -1 Paino 1,5 kg Lithium-ion Slim Battery Hiiliharjaton

Lisätiedot

Robert Bosch GmbH. Harjoitteluseinä

Robert Bosch GmbH. Harjoitteluseinä Harjoitteluseinä Täysosuma! Harjoitteluseinä Sinun ei enää tarvitse lähteä urheiluhalliin harjoitellaksesi maaliin ampumista, voit tehdä sitä myös omassa puutarhassasi. 1 Johdanto Harjoitteluseinä on jalkapallon

Lisätiedot

Robert Bosch GmbH. Yleissäilytystila

Robert Bosch GmbH. Yleissäilytystila Järjestyksen ylläpitäjä Hyvästi epäjärjestys! on ihanteellinen säilytyspaikka kaikelle, mikä muuten lojuisi tai lentelisi ympäriinsä. 1 Johdanto Kaapit, laatikot, hyllyt kaikki eilisen päivän huonekaluja.

Lisätiedot

Voimakas 18 V:n tuoteperhe

Voimakas 18 V:n tuoteperhe Voimakas 18 V:n tuoteperhe Vaihda vain kone älä akkua! UUTUUS! Vahva 18 V:n tuoteperhe litiumioniakkuteknologialla Sama akku kaikille 18 V:n Bosch-puutarha- ja -sähkötyökaluille 18 V:n litiumioniakut huipputason

Lisätiedot

Tarvikkeet. P-81175 22-os ruuvikärkisarja. P-79778 17-os ruuvikärkisarja. D-34936 31-os ruuvikärkisarja. P-74740 13-os ruuvikärkisarja

Tarvikkeet. P-81175 22-os ruuvikärkisarja. P-79778 17-os ruuvikärkisarja. D-34936 31-os ruuvikärkisarja. P-74740 13-os ruuvikärkisarja Tarvikkeet P-81175 22-os ruuvikärkisarja Torx/PH/PZ/Kuusio 25mm, magneettijatko, hylsyadapteri 1/4 0 88381 44726 3 9,95 8,02 alv 0% P-79778 17-os ruuvikärkisarja Torx/PH/PZ 25mm ja magneettihylsy 0 88381

Lisätiedot

KÄSISAHAT 2010 www.magnum-tools.com

KÄSISAHAT 2010 www.magnum-tools.com www.manum-tools.com Puulla on Suomessa pitkät perinteet rakentamisen ja teollisuuden raaka-aineena. Puu on edelleen ainutlaatuinen luonnonmateriaali, joka sopii moniin käyttökohteisiin. isäksi puun työstäminen

Lisätiedot

Sohvapöytä upotettuine tarjottimineen

Sohvapöytä upotettuine tarjottimineen Sohvapöytä upotettuine tarjottimineen Käykää pöytään Sohvapöytä upotettuine tarjottimineen Tässä sohvapöydässä on sitä jotakin: siinä on upotettu tarjotin, jonka avulla voit helposti tarjoilla vieraillesi

Lisätiedot

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä.

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita. Katso tarvikeluettelo seuraavalta sivulta. HUOM! Ruuvit ovat Torx-ruuveja.

Lisätiedot

Vaihtokampanja! Kevät/kesä 2012 BDF456RFE. BDF456Z Runkoversio. Rekisteröi uusi koneesi www.makita.fi kotisivulla!

Vaihtokampanja! Kevät/kesä 2012 BDF456RFE. BDF456Z Runkoversio. Rekisteröi uusi koneesi www.makita.fi kotisivulla! Kevät/kesä 2012 kampanjatuotteet BDF456RFE Makita toimii kuin Duracellpupu Koneella ruuvaa, vaikka muut ovat jo hyytyneet! Akut 18V Li-ion 3,0Ah 2 kpl, 50/36 Nm Ylikuormitussuoja ja syväpurkauksen esto

Lisätiedot

Ylivoimainen erikoistarjous

Ylivoimainen erikoistarjous Ylivoimainen erikoistarjous minimonsterkit Lisää sivulla 2 Bosch-sähkötyökalut ammattilaisille ammattilaisilta Pidätämme oikeuden muutoksiin. Tarjoukset voimassa rajoitetun ajan tai niin kauan kuin tavaraa

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

Hyllykkö huoneenjakajana

Hyllykkö huoneenjakajana Hyllykkö huoneenjakajana Kaksi parasta puolta Hyllykkö huoneenjakajana Kaikella on tosin puolensa. Mutta tämän huoneenjakajan puolet ovat toinen toistaan kauniimpia. No eipä sitten muuta kuin hoiin! 1

Lisätiedot

Robert Bosch GmbH. Nojatuoli ja jakkara

Robert Bosch GmbH. Nojatuoli ja jakkara Nojatuoli ja jakkara Ahkeruus on ilomme. Nojatuoli ja jakkara Tässä itse tehdyssä ssa voit rentoutua paremmin kuin missään muualla. Eli aloitetaanpa hommat! 1 Johdanto Tämän kauniin huonekalun rakentamiseen

Lisätiedot

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta.

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta. Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

uusi aikakausi Aina oikea valinta Boschin Compact -sukupolvi Poravasaroiden Uudet Universal Bosch-poravasarat PBH 2100 RE/SRE

uusi aikakausi Aina oikea valinta Boschin Compact -sukupolvi Poravasaroiden Uudet Universal Bosch-poravasarat PBH 2100 RE/SRE Aina oikea valinta Boschin Compact -sukupolvi Poravasaroiden uusi aikakausi Uudet Universal Bosch-poravasarat PBH 2100 RE/SRE UUTUUS! Bosch-poravasarat PBH 2100 RE/SRE Optimaalinen käsiteltävyys kompaktin

Lisätiedot

Skidplate, takapuskuri

Skidplate, takapuskuri Installation instructions, accessories Ohje nro 31265633 Versio 1.3 Osa nro 31265630, 30756290, 31316484, 31316485, 31316074, 31316075 Skidplate, takapuskuri IMG-340000 Volvo Car Corporation Skidplate,

Lisätiedot

3 akulla! Kampanjamalli. akkua. Bosch sähkötyökalut ammattilaisille ammattilaisilta. Myyntijakso

3 akulla! Kampanjamalli. akkua. Bosch sähkötyökalut ammattilaisille ammattilaisilta. Myyntijakso Kampanjamalli 3 akulla! Akkuruuvinväännin GSR 14,4 V-LI Professional sis. 3 kpl 2,6 Ah:n akkua Lisää sivulla 4 3 akkua Bosch sähkötyökalut ammattilaisille ammattilaisilta Myyntijakso4. Myyntijakso 5 Pidätämme

Lisätiedot

Ei bensiiniä, ei johtoa, täysi voima UUTUUS! UUTUUS! UUTUUS! Boschin litiumioniteknologialla varustetut akkupuutarhatyökalut

Ei bensiiniä, ei johtoa, täysi voima UUTUUS! UUTUUS! UUTUUS! Boschin litiumioniteknologialla varustetut akkupuutarhatyökalut Ei bensiiniä, ei johtoa, täysi voima UUTUUS! UUTUUS! UUTUUS! Boschin litiumioniteknologialla varustetut akkupuutarhatyökalut Täysi teho kokonaan ilman johtoa Innovatiivisella litiumioniteknologialla varustetut

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Hinnat sisältävät SER-kierrätysmaksun. Lähde: JM Rekisteripalvelut Oy puh. 09-8565 3044. www.in-house.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Hinnat sisältävät SER-kierrätysmaksun. Lähde: JM Rekisteripalvelut Oy puh. 09-8565 3044. www.in-house. Lisätietoja tuotteistamme saat alueellisesti palvelevilta piiripäälliköiltämme: Länsi-Suomi Hannu Hurmerinta 0500-501 426 Itä-Suomi Tuomo Myllärinen 050-320 9202 PK-Seutu Markus Malmberg 050-584 9392 Pohjois-Suomi

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

Metalli. Yhdistele metallintyöstöön tarkoitettuja akkukoneita yksilöllisesti. UUTTA. Yhdistele ja hyödy

Metalli. Yhdistele metallintyöstöön tarkoitettuja akkukoneita yksilöllisesti. UUTTA. Yhdistele ja hyödy Metalli Yhdistele metallintyöstöön tarkoitettuja akkukoneita yksilöllisesti. UUTTA Yhdistele ja hyödy FEIN Select + tarjoaa mahdollisuuden yhden tai useamman ammattimaiseen metallintyöstöön tarkoitetun

Lisätiedot

Työohje: sahaaminen käsikäyttöisillä sahoilla (käsisaha, selkäsaha, askartelusaha

Työohje: sahaaminen käsikäyttöisillä sahoilla (käsisaha, selkäsaha, askartelusaha POM1YTN Teknologiakasvatus ja tekninen työ Työohje Eveliina Rantala ja Katja Riivari Työohje: sahaaminen käsikäyttöisillä sahoilla (käsisaha, selkäsaha, askartelusaha ja lehtisaha) kahvat sahojen terät

Lisätiedot

LI-ION POWER 72V AKKUKONEET. suorituskykyä ilman johtoja

LI-ION POWER 72V AKKUKONEET. suorituskykyä ilman johtoja LI-ION POWER 72V AKKUKONEET suorituskykyä ilman johtoja Yksinkertaisesti tehokas: 72V Akku PAREMPI SINULLE, PUUTARHALLE JA YMPÄRISTÖLLE ieb ed ing ungen (abrufbar unte us* lakk se ch a ar erg rw w tell

Lisätiedot

Robert Bosch GmbH. Tyylikäs pesupöytä

Robert Bosch GmbH. Tyylikäs pesupöytä Tyylikäs pesupöytä Siistiä Tyylikäs pesupöytä Minimalistinen muotoilu on päivän trendi kylpyhuoneessa. Eikä syyttä, kuten tämä pesupöytä todistaa: sillä väheän on eneän! 1 Johdanto Idea, jonka on täysosuma:

Lisätiedot

Mäkiauto pienille kilpa-ajajille

Mäkiauto pienille kilpa-ajajille Mäkiauto pienille kilpa-ajajille Poraa, ruuvaa, paina kaasua. Mäkiauto Ei hevosvoimia, mutta sitäkin enemmän innostusta: mäkiauto saa pienien ralliajajien sydämet lyömään nopeammin. 1 Johdanto Se on vain

Lisätiedot

todella helppokäyttöinen

todella helppokäyttöinen Vaivatonta viimeistelyä Täydellinen päivä Erinomainen leikkuuteho, todella helppokäyttöinen Make it your home. Uusi ART 18 LI on hyvä valinta. Innovatiivinen Durablade takaa erinomaisen leikkuutehon, ja

Lisätiedot

Nopeuden huippua Uusi harjaohjelma

Nopeuden huippua Uusi harjaohjelma Nopeuden huippua Uusi harjaohjelma UUTUUS! Ratkaisut kaikkiin käyttösovelluksiin kaikille porakoneille ja kulmahiomakoneille 2 Teräslankaharjat Yleiskatsaus Metalli Inox Tuote Tyyppi Harja Teräslankaharjat

Lisätiedot

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja Asennusohjeet Huvimajalle Katariina 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä 4

Lisätiedot

SCANTOOL ECO 13 Penkkiporakone 13 mm 230V

SCANTOOL ECO 13 Penkkiporakone 13 mm 230V 2016 SCANTOOL ECO 13 Penkkiporakone 13 mm 230V ST2661300 350 W 2-13 mm 520-2620 rpm 13 mm pikaistukka 575 mm 19 kg Kevyt ja kompakti penkkiporakone niin kotiverstaalle kuin autotalliinkin. Kone on varustettu

Lisätiedot

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje Tuotteet ja tarvikkeet 3 Profiilit 4 Ennen asentamista 5 Asennusperiaatteet 6 Säilyttäminen 7 Työstäminen 8 Kiinnitystarvikkeet 9 Asentaminen 10 Asennustiedot

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2 KÄYTTÖOPAS ver. 1.2 VAROITUS Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle kolme (3) vuotiaille lapsille. VAROITUS Emme kanna mitään vastuuta mahdollisista onnettomuuksista tai vahingoista, jotka johtuvat laiminlyönnistä

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Lue ensin koko ohje lävitse,

Lisätiedot

Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä

Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä Pitkä pöytä joka kestää ulkona seisomista ja jonka ympärille mahtuu monta ihmistä. Talläinen pöytä pitäisi olla jokaisessa puutarhassa. Pöytä ja ennen kaikkea penkit

Lisätiedot

Tuotteen keskeiset ominaisuudet

Tuotteen keskeiset ominaisuudet Iskuporakoneet AdvancedImpact 900 Uusi AdvancedImpact 900, joka on varustettu Boschin innovatiivisella Kickback Control -ominaisuudella ja 2-vaihteisella vaihteistolla kaikille kotinikkareille, jotka haluavat

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

HIOMATARVIKKEET. Katkaisulaikka M-Pro i Inox. Katkaisulaikka M-Pro ALU. Saumanavauslaikka M-Pro. Napasyvennetty saumanavauslaikka teräkselle.

HIOMATARVIKKEET. Katkaisulaikka M-Pro i Inox. Katkaisulaikka M-Pro ALU. Saumanavauslaikka M-Pro. Napasyvennetty saumanavauslaikka teräkselle. Katkaisulaikka M-Pro i Inox Katkaisulaikat ruostumattomalle ja haponkestävälle teräkselle. Teollisuuslaatu tehokkaille koneille. 75683522 75693522 x,0x22,2 x,6x22,2 756207522 75637522 x2,0x22,2 230x2,6x22,2

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

TARVIKESARJAT. MA00680_Finnish.indd 1 06/09/2013 10:17

TARVIKESARJAT. MA00680_Finnish.indd 1 06/09/2013 10:17 TARVIKESARJAT 2013 MA00680_Finnish.indd 1 06/09/2013 10:17 DEWALT-tarvikkeista on nyt koottu tarvikesarjat täyttämään tarpeesi riippumatta siitä, mitä sähkötyökalua käytät. Käytätpä sitten akkukonetta

Lisätiedot

UUTUUS! Huippu- 329 akv 23% 267,48 alv 0% Tuotenro 0 601 514 000. tarjous! 18 V 3,0 Ah akku. Pistosaha GST 140 CE Professional ja L-BOXX

UUTUUS! Huippu- 329 akv 23% 267,48 alv 0% Tuotenro 0 601 514 000. tarjous! 18 V 3,0 Ah akku. Pistosaha GST 140 CE Professional ja L-BOXX Bosch ammattilaisuutiset 5 2011 Voimassa 10.10.-31.12. Lue lisää sivulta 2. Pistosaha GST 140 CE ja L-BOXX 329 akv 23% 267,48 alv 0% Tuotenro 0 601 514 000 Huippu- tarjous! 18 V 3,0 Ah akku Lue lisää sivulta

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Merkinnät: B Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. C

Lisätiedot

Siipiratasalus. Petri Sinivuori 92

Siipiratasalus. Petri Sinivuori 92 Siipiratasalus Petri Sinivuori 92 Tehtävänä on tehdä annettujen ohjeiden mukaan siipiratasalus, joka sopivalla moottorilla toimii myös sähkövoimalana. Silloin voima voidaan ottaa esim. vesihanasta ja patteri

Lisätiedot

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA METALLI Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA Uudet FEIN-hiomakoneet FEIN ErgoGrip-kahvalla väsymättömään hiontaan. Pidon lisääminen lisää turvallisuutta,

Lisätiedot

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m.

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Lasikatot Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Takuun voimassaolo edellyttää tämän ohjeen noudattamista. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita.

Lisätiedot

Mäkiauto pienille kilpa-ajajille Poraa, ruuvaa, paina kaasua.

Mäkiauto pienille kilpa-ajajille Poraa, ruuvaa, paina kaasua. Mäkiauto pienille kilpa-ajajille Poraa, ruuvaa, paina kaasua. Ei hevosvoimia, mutta sitäkin enemmän innostusta: mäkiauto saa pienien ralliajajien sydämet lyömään nopeammin. 1. Johdanto Se on "vain" mäkiauto,

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

Bosch on keksinyt uusia välineitä puutarhan hoitoon.

Bosch on keksinyt uusia välineitä puutarhan hoitoon. Bosch on keksinyt uusia välineitä puutarhan hoitoon. Innostu uudelleen omasta puutarhastasi! Akkukäyttöiset puutarhatyökalut www.bosch-garden.fi 1619LA1214 Akkukäyttöiset Boschpuutarhatyökalut varustettuna

Lisätiedot

MILWAUKEE ISKUPORAKONE M18 CPD-0

MILWAUKEE ISKUPORAKONE M18 CPD-0 MILWAUKEE ISKUPORAKONE M18 CPD-0 Tuotekoodi: 4933431245 n suunnittelema hiiliharjaton POWERSTATE moottori tarjoaa jopa 10x pidemmän moottorin käyttöiän ja jopa 25% enemmän voimaa Yksittäisten kennojen

Lisätiedot

Ammattimaiset sähkötyökalut ja varusteet

Ammattimaiset sähkötyökalut ja varusteet Ammattimaiset sähkötyökalut ja varusteet NEW YKSI OOTTORI. ONTA ERI KaYTToa. oottori ja käyttölaitteet myydään erikseen. Rekisteröity malli. Patentti 1101605.2 vireillä. 6,5 hv 3 l 20 cm Ø 3150 min -1

Lisätiedot

KOHTA HELPOTTAA SUOMEN HUUSSITEHDAS

KOHTA HELPOTTAA SUOMEN HUUSSITEHDAS KOHTA HELPOTTAA SUOMEN HUUSSITEHDAS HUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE 31.5.2012 PAKKAUSLISTA Tarvikepussi: vedin, ovisaranat, takaluukun saranat (Euromakki), lankahaka, työntösalpa, ruuvit 5x80 mm,

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Etene asennuksessa ohjeen

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

Leica LINO TM L2. Täydellinen linjaustyökalu. SWISS Technology by Leica Geosystems

Leica LINO TM L2. Täydellinen linjaustyökalu. SWISS Technology by Leica Geosystems Leica LINO TM L2 Täydellinen linjaustyökalu SWISS Technology by Leica Geosystems 959290_fi_Lino-Folder.indd 1 2.4.2007 13:54:19 Uhr Yksinkertaisesti täydellinen kaikissa vaiheissa! Leica LINO L2:n avulla

Lisätiedot

Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone. WSE 7 Vario

Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone. WSE 7 Vario Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 828-0 Faksi +49 744 899 Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone WSE 7 Vario Tilausnumero 377.82 Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone + VR-elektroniikka: portaaton

Lisätiedot

Vaiheittaiset ohjeet Majan rakentaminen puuhun

Vaiheittaiset ohjeet Majan rakentaminen puuhun Vaiheittaiset ohjeet Majan rakentaminen puuhun Sopivan puun valitseminen Valitse muodoltaan ja rakenteeltaan sopiva puu ja varmista, että se on terve. Tämä on erittäin tärkeää, jotta majalla on tukeva

Lisätiedot

Parasta ammattilaisille

Parasta ammattilaisille Parasta ammattilaisille Tutustu uusiin SuperCutin ja MultiMasterin Longlife-teriin! Multimaster Aidolla Saksassa rankkaan käyttöön valmistetulla MultiMasterilla sujuvat parkettisahaukset, läpiviennit,

Lisätiedot

TULOILMAVENTTIILI VLR-100

TULOILMAVENTTIILI VLR-100 TULOILMAVENTTIILI VLR-100 Uuteen läpivientiin VELCO VLR-100 tuotekokonaisuus. Sisältää termostaatilla varustetun Velco korvausilmaventtiilin, F9 -luokan Filtrete suodattimen, ulkoritilän sekä jatko- ja

Lisätiedot

Rakenna oma puukuivuri

Rakenna oma puukuivuri Rakenna oma puukuivuri Sauno puutavarankuivuri Rakennusohje Kuivaimen osat ruuvataan yhteen erikoisruuveja käyttämällä. Tämän ohjeen avulla voit rakentaa omia tarpeitasi vastaavan kuivaimen. Katso ohjeen

Lisätiedot

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT Hifitalo 2010 Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT Kasausohje YHTEYSTIEDOT Myymälä: info@hifitalo tel.044 055 3595 Asentamo: asentamo@hifitalo.fi tel.040 588 4680 Onnittelut, olette ostaneet itsellenne laatutuotteen

Lisätiedot

HIGH POWER. Monipuolinen linjalaser helpottaa kohdistamista! UUSI. Innovation in Tools

HIGH POWER. Monipuolinen linjalaser helpottaa kohdistamista! UUSI. Innovation in Tools Innovation in Tools Monipuolinen linjalaser helpottaa kohdistamista! HIGH POWER 3D PowerPlane-Laser 3D ja AutoLine-Laser 3D: Nyt myös kätevällä seinäpidikkeellä UUSI 3D-laserin edut Tehokasta työskentelyä

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORXruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja 3 kpl

Lisätiedot

Tarvikkeet Multi-Cutter -monitoimityökaluille

Tarvikkeet Multi-Cutter -monitoimityökaluille Tarvikkeet Multi-Cutter -monitoimityökaluille Back 650 Tarvikkeet Multi-Cutter -monitoimityökaluille Johdanto Bosch-tarvikkeet 11/12 Vain 3Ma laastin poistoterä yhdistää kaikki yleiset käyttökohteet, jotka

Lisätiedot

Tehdasmaalattu lista nopeuttaa työtä. Mutta silloin ei ole tapana peittää maalilla tiivisteitä ja liitoksia.

Tehdasmaalattu lista nopeuttaa työtä. Mutta silloin ei ole tapana peittää maalilla tiivisteitä ja liitoksia. 1. Listat asennetaan rakentamisen ja korjaamisen loppuvaiheessa. Yleensä listojen asennusjärjestys on kattolistat, vuorauslaudat ja jalkalistat. Käsittelemättömät listat kiinnitetään, tiivistetään ja maalataan

Lisätiedot

Asennusohje. Devicell Dry

Asennusohje. Devicell Dry Asennusohje Devicell Dry 1 Asennusohje SF Tekniset tiedot Rakenne: Alumiinilla päällystetty polystyreeni U-arvo: 3 W/m2K Koko: 50 x 100 cm (0,5 m2) Paksuus: 13 mm Alumiinin paksuus: 1 mm Eriste: 12 mm

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Monitoimityökalut monine toimintoineen

Monitoimityökalut monine toimintoineen Kaikkiin yksityiskohtiin Kaikkiin tilanteisiin Monitoimityökalut monine toimintoineen New Compact Generation Easy Universal Expert Make it your home. Kotisi parhaaksi! Uudet värähtelevät monitoimityökalut

Lisätiedot

Monitoimityökalut monine toimintoineen

Monitoimityökalut monine toimintoineen Kaikkiin yksityiskohtiin Kaikkiin tilanteisiin Monitoimityökalut monine toimintoineen New Compact Generation Easy Universal Expert Make it your home. Kotisi parhaaksi! Uudet värähtelevät monitoimityökalut

Lisätiedot

SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET Solkungen tekniset tiedot - SUN 600: Pinta-ala 0,75m2 Koko 1000 x 750 x 80mm Asennus Pysty- tai vaakatasoon Tuulettimen teho n. 40m3/h Maksimiteho 600W Vuosituotto

Lisätiedot

Magswitchin h y ö d y t :

Magswitchin h y ö d y t : Muuttaa tapoja. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut yhtä helppoa kontrolloida erittäin tehokasta magneettia. Magswitch on kehittänyt erittäin tehokkaan magneettityökalun, joka yhtä nuppia vääntämällä on helppo

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Merkinnät: B Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. C

Lisätiedot

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin.

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. Valmistasoitteet Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. VIIMEISTELYSILOTE Kiilto Fine HIENO, KEVYTTÄYTTEINEN VALKOINEN VIIMEISTELYTASOITE KUIVIIN

Lisätiedot

Teräskehäisten liukuovien asennusohje

Teräskehäisten liukuovien asennusohje Teräskehäisten liukuovien asennusohje Asenna yläliukukisko kuvan. osoittamalla tavalla varjoura näkyvään suuntaan päin Aseta alaliukukisko lattialle. Oikea kohta on mm yläliukukiskon etureunasta alaliukukiskon

Lisätiedot

KAPRO-vesivaa at ja mittavälineet Helsinki 0214. KAPRO-vesivaa at ja mittavälineet

KAPRO-vesivaa at ja mittavälineet Helsinki 0214. KAPRO-vesivaa at ja mittavälineet Helsinki 0214 KAPRO-vesivaa at ja mittavälineet Sisältö KAPRO-vesivaa at ja mittavälineet 990 Zeus... 3 985D Digiman... 3 779 Spirit... 3 920 Shark... 4 983 Sähkömiehen veisvaaka... 4 724 Valettu vesivaaka

Lisätiedot

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 N S ta tai m ä BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 ONNISTUNUT SALKKU Salkkuja on eri kokoisia, muotoisia ja värisiä. Huomiota kiinnitetään seuraaviin kohtiin. SALKUN AUKAISEMINEN PYÖRÖSAHALLA JA SEN

Lisätiedot

Robert Bosch GmbH. Eteisen valaisin

Robert Bosch GmbH. Eteisen valaisin Eteisen valaisin Ihastuttavan rentouttavaa Eteisen valaisin Oikea valo on erittäin tärkeää tunnelman kannalta. Tämä upea suorakaiteen muotoinen valaisin luo täydellisen, miellyttävän ilmapiiriin eteistiloihin.

Lisätiedot

KOMEROT: - Tarkista, että kaikki tarvittavat osat ovat mukana

KOMEROT: - Tarkista, että kaikki tarvittavat osat ovat mukana RUNKOJEN KASAUSOHJE Alakaapit...2 Komerot...3 Yläkaapit...4 Laatikoston runko...5 Rullakiskolaatikoston runkokiskot...6 Rullakiskolaatikon kasaus...8 Rullakiskolaatikon etulevyn asenus...9 Vaimennetun

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot Asennusvinkkejä Asennusvinkkejä Varo poraamasta sähköjohtoihin, kanaviin, putkiin tai muihin vahingoittuviin osiin. Jos olet epävarma näiden johtojen ja putkien sijainnista, ota yhteyttä sähköasentajaan

Lisätiedot

ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688. Automaattinen lataus ja kaukosäätö

ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688. Automaattinen lataus ja kaukosäätö ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688 Automaattinen lataus ja kaukosäätö Kiitoksia että valitsitte meidän Robottipölynimurin! Robotti-imuri on meidän luoma ja valmistettu käyttämään meidän omaa elektronista teknologiaa.

Lisätiedot

22min. Talvi Hiiliharjaton pieni ja kevyt. Voimakas yleiskone. Äärimmäistä vääntöä 329,- 399,- kampanjatuotteet. Pikalataus. 58/91 Nm!

22min. Talvi Hiiliharjaton pieni ja kevyt. Voimakas yleiskone. Äärimmäistä vääntöä 329,- 399,- kampanjatuotteet. Pikalataus. 58/91 Nm! Talvi 2013 kampanjatuotteet BDF459SHE Akkuporakone HIILIHARJATON Akut 2x18V 1,3Ah Li-ion (latausaika n. 30 min) Vääntövoima 25/45 Nm Kierrosluku 0-400 / 0-1.500 min -1 Paino 1,5 kg 269,- 216,94 alv 0%

Lisätiedot

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Satulinna 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Linnunpöntön kokoamisohje

Linnunpöntön kokoamisohje Linnunpöntön kokoamisohje Kiitämme Sinua leijonien rakennussarjan hankkimisesta. Kun seuraat kokoamisen työvaiheittaisia ohjeita huolellisesti, olet saanut rakennettua toimivan kodin linnulle. Rakennussarjojen

Lisätiedot

Tee-se-itse.fi Ja saat sellaisen, kuin sattuu tulemaan! http://www.tee-se-itse.fi

Tee-se-itse.fi Ja saat sellaisen, kuin sattuu tulemaan! http://www.tee-se-itse.fi Baarikaappi Jatketaanpa samoilla linjoilla kuin edellisessä artikkelissa "tynnyrin mallinen baarikappi". Tällä kertaa esitellään hieman tavanomaisempi baarikaappi, joka on myöskin huomattavasti helpompi

Lisätiedot

monipuolinen! Uskomattoman UUTUUS!

monipuolinen! Uskomattoman UUTUUS! Uskomattoman monipuolinen! UUTUUS! Uutuus! Boschin johdoton monitoimityökalu PMF 10,8 LI. Uskomattoman monipuolinen: sahaus, katkaisu, jyrsintä, hionta, kaavinta... Monitoimityökalulla PMF 180 E ja uudella

Lisätiedot

KAMPANJA- TARJOUKSET

KAMPANJA- TARJOUKSET NUMMERO 3 SYYS JOULUKUU 2011 KAMPANJA- TARJOUKSET SYYS JOULUKUU 2011 DW745RS PÖYTÄSAHA JA JALUSTA 250 mm terä. Halkaisuleveys 410 mm. 1700 W moottori. Ylikuormitussuoja. Jalusta pyörillä (DE7400). 999

Lisätiedot

Pakkauskoko: 10 Alekoodi: 432. Pakkauskoko: 25 Alekoodi: 424. Pakkauskoko: 30 Alekoodi: 424. Pakkauskoko: 5 Alekoodi: 424

Pakkauskoko: 10 Alekoodi: 432. Pakkauskoko: 25 Alekoodi: 424. Pakkauskoko: 30 Alekoodi: 424. Pakkauskoko: 5 Alekoodi: 424 Käsisahat... 2 C1141 - KÄSISAHA 22" 2-LEIKKUU... 2 G324H22R7 - KÄSISAHA RESPECT 22"... 2 G328H22R5 - KÄSISAHA CLASSIC 22"... 2 G229H2211 - KÄSISAHA RAPID 22" 550MM... 2 G321H22R7 - KÄSISAHA EXPRESSO 22"

Lisätiedot

Kekkilä Kompostoiva 160 L. Kekkilä Ekomatic Kuivikekäymälä 110 L. Kekkilä Puutarha- ja mökkikompostori 310 L. Kekkilä Nurmikkolannoite 10 kg

Kekkilä Kompostoiva 160 L. Kekkilä Ekomatic Kuivikekäymälä 110 L. Kekkilä Puutarha- ja mökkikompostori 310 L. Kekkilä Nurmikkolannoite 10 kg PIHAPIIRIIN Kompostoiva 160 L Puutarhalannoite 6 kg Nurmikkolannoite 10 kg Duomatic kompostoiva kuivikekäymälä esikompostoi käymäläjätteesi kätevästi kahden sisäastian ansiosta. Toinen astia on käytössä,

Lisätiedot

lukuisille eri pinnoille

lukuisille eri pinnoille Vaivaton Nopea muutto Seinäntyöstöjärjestelmä lukuisille eri pinnoille PWR 180 CE -seinäntyöstöjärjestelmän monipuolisten vaihtopäiden avulla poistat rappauksen, laattaliiman tai tapetin jäämät sekä silotat

Lisätiedot

Mutteriväännin iskevä M18 CIW12-402C

Mutteriväännin iskevä M18 CIW12-402C yhdistää POWERSTATE hiiliharjattomat moottorit, REDLITHIUM-ION akkuteknologian ja REDLINK PLUS suoja- ja ohjauselektroniikan. Nämä muodostavat täysin uuden kategorian työkalujen käyttövarmuudessa, suorituskyvyssä

Lisätiedot