Robert Bosch GmbH. Eteisen valaisin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Robert Bosch GmbH. Eteisen valaisin"

Transkriptio

1 Eteisen valaisin Ihastuttavan rentouttavaa Eteisen valaisin Oikea valo on erittäin tärkeää tunnelman kannalta. Tämä upea suorakaiteen muotoinen valaisin luo täydellisen, miellyttävän ilmapiiriin eteistiloihin. 1 Johdanto Tämä upea suorakaiteen muotoinen valaisin luo täydellisen, mukavan ilmapiiriin eteistiloihin. Saat paremman vaikutelman kiinnittämällä useamman valaisimen riveittäin samalle seinälle. Loisteputki säästää sähköä ja lämmön kehitys on vähäistä. Valaisin antaa miellyttävää epäsuoraa valoa petsattujen etulevyjen välissä olevan mattalasilevyn läpi. Sahauta tarvittavat osat puutavaraliikkeessä tai puusepällä. Seuraava teko-ohje on tehty pyökkiliimapuulle (etuosa) ja keskitiiviille paksuudeltaan 19 mm:n kuitulevylle (MDF; tuki). Mikäli käytät muita materiaaleja tai paksuuksia, muuta kappaleluetteloa vastaavasti. Valaisin koostuu kahdesta osasta: 1. MDF-taustalevystä ja kahdesta lyhyestä sivulevystä. 2. Kahdesta pyökkiliimapuulevystä, jotka on kiinnitetty akryylimattalasilevyyn. Jokainen osa koostuu ylä-/alalevystä, joihin on tehty reiät tuuletusta varten, ja etupaneelista. Etupaneelin ruuvinreiät peitetään materiaalin värisin puutapein. Loisteputki on takalevyssä piilotettuna alemman etupaneelin taakse. Loisteputki heijastaa valon valkoisesta taustasta tasaisesti akryylimattalasilevyä vasten. Virta tulee taustan läpi valaisimen takana olevasta seinävirtalähteestä. Tarvittavat sähkötyökalut: > Yhdistelmähiomakoneet > Akkupora/ruuvinvääntimet > Akkuruuvinväännin > Hienoruiskutuslaite Apuvälineet: > Puuporasarja > 20 mm:n oksaporanterä > Senkkausterä > 68 mm:n reikäsaha

2 > 4,5 mm:n teräsporanterä > Hiomapaperia, karkeudet 240, 180 ja 150, sieni > Puuliimaa > Metrimitta, pehmeä lyijykynä, pyyhekumi, teroitin > 5 ruuvipuristinta > Suojakelmua tai vanhoja sanomalehtiä > Tukipalkkeja 1200 x 30 x 40 mm tai pukit > Hengityssuojain, suojalasit ja käsineet Yksityiskohtainen materiaaliluettelo: Kpl Nimitys Pituus Leveys Vahvuus Materiaali 1 Taustaseinä 1200 mm 262 mm 19 mm MDF 2 Taustasivua 262 mm 38 mm 19 mm MDF 2 Etuosa 1200 mm 100 mm 19 mm Liimapuuta, pyökki 2 Ylä- ja alalevyä 1200 mm 61 mm 19 mm Liimapuuta, pyökki 1 Akryylilasi 1200 mm 262 mm 44 mm n. 10 Puutappeja, halkaisija 8 mm n. 10 Linssikantaruuvia, 4 x 17 mm, aluslevyineen n. 50 Uppokantaruuvia, 4 x 35 mm 2 Ruuvia sopivine tulppineen seinään kiinnitystä varten 1 Loisteputki kantoineen, n mm 2 Osien merkitseminen Koska työstät levyjä yksitellen ja toinen toisensa jälkeen, ne on merkittävä yksiselitteisesti. Näin voit koota ne oikein yhteen asennusta varten lakkaamisen, petsaamisen ja esiporaamisen jälkeen. 3 Taustan esiporaus Merkitse reikien paikat taustan etuosaan. Aseta sivut taustan päälle siten, kuin ne kiinnitetään myöhemmin yhteen. Merkitse sivujen reunat taustan sisäpinnalle. Merkitse nyt kahden porausreiän paikat 9,5 mm:n syvyyteen (puolet levyn paksuudesta) ulkoreunoista ja noin mm:n etäisyydelle pitkittäissivuista.

3 Esiporaa reiät 4,5 mm:n puuporanterillä ja senkkaa ne taustaan niin syvälle, ettei ruuvinkannat tule ulos. 4 Taustan ja sivujen kiinnittäminen ruuveilla Kiinnitä sivut tarkasti paikoilleen ruuvipuristimilla taustaan. Jotta MDF ei kiinnitettäessä repeä, esiporaa ruuvien reiät myös sivuihin. Poraa taustan reikien läpi sivujen reunat 3,5 mm:n puuporanterillä. Nyt voit yhdistää taustan ja sivut akkuruuvinvääntimellä ja 4 x 35 mm:n puuruuveilla alarakenteeseen. 5 Tappireikien poraaminen Tähän 1200 mm:n mittaiseen valaisimeen riittää neljästä viiteen tappireikää. Kulmaliitosta varten suosittelemme tappimallinetta tai merkkauskärkiä. Yksistään mittaamalla ja merkitsemällä ei tappien reikiä voi asettaa niin tarkasti paikoilleen, että ne ovat myöhemmin tarkasti vastakkain! Poraa porakoneella ja 8 mm:n puuporanterällä ylä- ja alalevyn etureunoihin kuhunkin viisi tappireikää, joiden sijainnit siirrät tappimallineella etulevyjen takapuolelle. Tappimalline on merkkauskärjellä varustettu metallinasta. Työnnä se vuorotellen päätypuolen reikiin, joiden paikat haluat merkitä vastakappaleeseen. Paina esiporattua työstettävää kappaletta vastaavaa osaa vasten tarkasti reuna reunassa siihen kohtaan, jossa sen on oltava. 6 Tuuletusreikien poraaminen Myös loisteputki kehittää lämpöä. Siksi sinun olisi porattava ylä-/alalevyihin kuhunkin viisi halkaisijaltaan 20 mm:n reikää. Merkitse reikien paikat keskelle levyä. Kiinnitä levy hukkapalan päälle tai tukipalkkien päälle niin, ettei työtaso vahingoitu, kun oksaporanterä työntyy ulos porattaessa. 7 Etulevyn kulman liimaaminen Pane liimaa tappireikiin ja ylä-/alalevyjen liimapinnoille ja kiinnitä puutapit. Pane vähän liimaa myös etulevyn reikiin ja kiinnitä molemmat osat yhteen. Purista liitokset ruuvipuristimilla yhteen, kunnes liima on kuivunut. Huomioi valmistajan ilmoittamat kuivumisajat. Käytä puristuksessa hukkapalaa välikappaleena siten, että paino jakautuu oikein. Näin vältät työstettävään kappaleeseen mahdollisesti syntyvät painojäljet. Poista ylijäänyt liima aina heti kostealla rievulla. 8 Sähköjohdon ulostulon ja seinäkiinnitysreikien poraaminen Pistorasian reiän normaali halkaisija on 68 mm. Koska meidän valaisimemme kiinnitetään seinään suoraan seinän virtalähteen päälle, olemme poranneet porakoneella ja reikäsahalla vastaavan kokoisen aukon taustaan. Tässä tapauksessa sinunkin pitäisi porata kaksi reikää seinäkiinnitystä varten taustan ylempään kolmannekseen. Käytä 6 mm:n puuporanterää ja senkkaa reiät. Kiinnitä tausta poraamista varten kahdelle tukipalkille tai hukkapalan päälle niin, ettei työtaso vahingoitu, kun reikäsaha tai puuporanterä työntyy ulos työkappaleesta läpi.

4 9 Puupintojen hiominen Viistä etulevyjen etureunat 150- tai 180-karkeuksisella hiomapaperilla 45 :n kulmaan. Hio näkyvät pinnat hiomakoneella aina puunsyiden suuntaisesti ensin karkeahkolla (150 tai 180), sitten hienolla (240 karkeuteen asti) hiomapaperilla. Tämän jälkeen pinnat kostutetaan sienellä. Kun puu kuivuu, irtonaiset puunsyyt nousevat ylös. Voit hioa ne pois 180-karkeuksisella hiomapaperilla. Tämän jälkeen puu voidaan pintakäsitellä. Vihje: huomioi, että hiomapaperi ei ole liian kulunut, jotta puunsyyt voidaan hioa pois eikä vain painaa alas. 10 Pinnan peittaus Petsaus tarkoittaa, että puu värjätään. Petsi voidaan levittää hienoruiskutuslaitteella. Puu ei saa suojaa petsistä; se vaatii vahausta tai lakkausta. Lue ensin huolellisesti valmistajan työskentely- ja turvallisuusohjeet. Työskentele hyvin tuuletetussa tilassa ja vältä. Mikäli petsaat maaliruiskulla, suojaa työtaso huolellisesti muovilla tai vanhoilla sanomalehdillä. Suosittelemme työskentelemään hyvin ilmastoidussa huoneessa. Käytä myös hengityssuojaa, suojalaseja ja käsineitä. Aseta kulloinkin työstettävä kappale kahden tukipalkin tai pukin päälle, niin että se tavallaan leijuu. Kokeile petsausta koekappaleeseen. Ruiskuta petsi tasaisin rinnakkaisin vedoin (4 senttimetriä limittäin), kunnes valaisimen osan etupuoli on värjäytynyt tasaisesti. Vaihda osan kulman asentoa vähän petsaamisen aikana, jotta reunat saavat myös väriä. Pane osat varovasti sivuun, kunnes pinnat ovat kuivuneet täysin. Myös tässä puunsyyt voivat nousta ylös kuten kostutettaessa. Voit hioa ne varovasti pois 220- tai 240-karkeuksisella hiomapaperilla pyynsyyn suuntaisesti. 11 Etuosan lakkaaminen Maaleista on saatavana lukuisia eri vaihtoehtoja ja hintaluokkia. Tärkeää valinnalle ovat työstettävyys, niiden tekniset ominaisuudet ja mitä vaatimuksia sinulla on pinnan laadulle sekä kestävyydelle. Pyydä neuvoa alan ammattiliikkeen edustajalta. Peitä myös lakatessasi työtaso huolellisesti ja käytä hengityssuojainta, suojalaseja ja käsineitä. Pähkinäpuun väriseksi petsatut etuosat käsitellään korkealuokkaisella, kahdesta komponentista koostuvalla polyuretaanilakalla, joka levitetään maaliruiskulla. Sekoita lakka ja kovettaja valmistajan ohjeiden mukaan ja täytä maaliruisku sekoituksella. Säädä suihku suuttimesta, lakkamäärä säätöpyörästä ja ruiskuta koepalaan. Säädä suihku aina suihkusuunnan mukaan vaakasuoraan tai pystysuoraan ja reunoissa kartionmuotoiseksi. Levitä ensimmäinen lakkakerros ohuesti. Aloita reunoista (nosta kevyesti osaa). Lakkaa tämän jälkeen pinnat tasaisin rinnakkaisin vedoin. Kun olet tehnyt välihionnan 240-karkeuksisella hiomapaperilla, käytä seuraavaan kerrokseen samaa kirkasta lakkaa kuin pohjustuslakkauksessa.

5 Tällä kertaa voit levittää vähän paksumman kerroksen. Aloita jälleen reunoista ja ruiskuta pinnat tasaisin rinnakkaisin vedoin. 12 Akryylilasin kiinnittäminen etulevyyn Esiporaa akryylimattalasilevy 4,5 mm:n teräsporanterällä ylhäältä ja alhaalta kuhunkin viiteen kiinnityskohtaan. Aseta molemmat etulistat etusivuihin, asenna akryylilasilevy paikoilleen ja kiinnitä nämä 4 x 17 mm:n linssikantaruuveilla. Saadaksesi paremman painon jakautumisen käytä aluslevyjä. 13 Loisteputkien asentaminen Kiinnitä nyt loisteputket 4 x 35 mm:n uppokantaruuveilla taustaan. 14 Takalevyn asentaminen seinään ja etulevyn kiinnittäminen Kiinnitä takalevy haluamaasi paikkaan. Merkitse reikien sijainti niin, että ne täsmäävät seinässä olevien taustan reikien kanssa. Varmista rakenneilmaisimen avulla, että halutuissa kohdissa ei ole virta- eikä vesijohtoja. Poraa reiät seinämateriaalin mukaan porakoneella tai poravasaralla ja 6 mm:n kivi-/betoniporanterällä seinään, imuroi reiät ja kiinnitä tulpat. Kiinnitä ripustukseen sopivat ruuvit akkuruuvinvääntimellä. Kiinnitä lopuksi valaisimen etuosa takaosaan. Kiinnitä se ylhäältä kahdella 4 x 35 m:n uppokantaruuvilla. Huomioi myös neuvomme, kuinka kiinnität toisiinsa kaksi puuosaa. 15 Valmis! Bosch ei vastaa teko-ohjeiden täydellisyydestä eikä oikeellisuudesta. Näiden ohjeiden käyttö tapahtuu omalla vastuulla. Ole varovainen ja huolehdi omasta turvallisuudestasi.

Elegantti taso TV:lle, DVD-levyille jne.

Elegantti taso TV:lle, DVD-levyille jne. Elegantti taso TV:lle, DVD-levyille jne. Tyylikäs näyttämö Elegantti taso TV:lle, DVD-levyille jne. Yksinkertainen, matala, käytännöllinen: tässä kalustetasossa on tilaa niin sisällä kuin päälläkin! Täydellinen

Lisätiedot

Robert Bosch GmbH. Tyylikäs pesupöytä

Robert Bosch GmbH. Tyylikäs pesupöytä Tyylikäs pesupöytä Siistiä Tyylikäs pesupöytä Minimalistinen muotoilu on päivän trendi kylpyhuoneessa. Eikä syyttä, kuten tämä pesupöytä todistaa: sillä väheän on eneän! 1 Johdanto Idea, jonka on täysosuma:

Lisätiedot

Hyllykkö huoneenjakajana

Hyllykkö huoneenjakajana Hyllykkö huoneenjakajana Kaksi parasta puolta Hyllykkö huoneenjakajana Kaikella on tosin puolensa. Mutta tämän huoneenjakajan puolet ovat toinen toistaan kauniimpia. No eipä sitten muuta kuin hoiin! 1

Lisätiedot

Loistava kirjoituspöytä

Loistava kirjoituspöytä Loistava kirjoituspöytä Fiksu huonekalu Loistava kirjoituspöytä Kuka tarvitsee vielä suurilla laatikoilla ja hyllyillä varustettua kirjoituspöytää? Pienikokoinen kirjoituspöytä on paljon hienompi. 1 Johdanto

Lisätiedot

Robert Bosch GmbH. Harjoitteluseinä

Robert Bosch GmbH. Harjoitteluseinä Harjoitteluseinä Täysosuma! Harjoitteluseinä Sinun ei enää tarvitse lähteä urheiluhalliin harjoitellaksesi maaliin ampumista, voit tehdä sitä myös omassa puutarhassasi. 1 Johdanto Harjoitteluseinä on jalkapallon

Lisätiedot

Sohvapöytä upotettuine tarjottimineen

Sohvapöytä upotettuine tarjottimineen Sohvapöytä upotettuine tarjottimineen Käykää pöytään Sohvapöytä upotettuine tarjottimineen Tässä sohvapöydässä on sitä jotakin: siinä on upotettu tarjotin, jonka avulla voit helposti tarjoilla vieraillesi

Lisätiedot

Robert Bosch GmbH. Yleissäilytystila

Robert Bosch GmbH. Yleissäilytystila Järjestyksen ylläpitäjä Hyvästi epäjärjestys! on ihanteellinen säilytyspaikka kaikelle, mikä muuten lojuisi tai lentelisi ympäriinsä. 1 Johdanto Kaapit, laatikot, hyllyt kaikki eilisen päivän huonekaluja.

Lisätiedot

Robert Bosch GmbH. Lipasto

Robert Bosch GmbH. Lipasto Lipasto Tyylikästä muotoilua kotiisi. Lipasto Yksilöllinen katseenvangitsija ja kätevät säilytystilat samassa: suositusta materiaalisekoituksesta valmistettu lipasto. 1 Johdanto Materiaalisekoituksesta

Lisätiedot

Näin tehdään. (eli pyörötappiliitos tai poratappiliitos)

Näin tehdään. (eli pyörötappiliitos tai poratappiliitos) Näin tehdään (eli pyörötappiliitos tai poratappiliitos) 1. 7. 6. 2. 3. 5. 4. Liima-tappi -liitos on vahva liitostyyppi. Sen avulla liitetään puumateriaaleja toisiinsa (esim. lauta, liima- tai mdf-levy).

Lisätiedot

Robert Bosch GmbH. Nojatuoli ja jakkara

Robert Bosch GmbH. Nojatuoli ja jakkara Nojatuoli ja jakkara Ahkeruus on ilomme. Nojatuoli ja jakkara Tässä itse tehdyssä ssa voit rentoutua paremmin kuin missään muualla. Eli aloitetaanpa hommat! 1 Johdanto Tämän kauniin huonekalun rakentamiseen

Lisätiedot

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä.

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita. Katso tarvikeluettelo seuraavalta sivulta. HUOM! Ruuvit ovat Torx-ruuveja.

Lisätiedot

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet Kokoamisohjeet suorille parviportaille MSJ-Wood 15.5.2010 www.jussi-portaat.fi Teit erinomaisen valinnan ostaessasi JUSSI-portaan. Ohjeen sisältö: Sisällysluettelo

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje Oven pyörästö korokeholkki Päätystopparit Hypynestin Korokelauta seinäkiinnitykseen korokelaudan kanssa Vasen Oikea seinäkiinnitykseen Kisko Vedin Alaohjurit lattiakiinnitteinen Alaohjuri seinäkiinnitteinen

Lisätiedot

Saab 9-3 CV M Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault.

Saab 9-3 CV M Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Takaspoileri MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 12

Lisätiedot

KOMEROT: - Tarkista, että kaikki tarvittavat osat ovat mukana

KOMEROT: - Tarkista, että kaikki tarvittavat osat ovat mukana RUNKOJEN KASAUSOHJE Alakaapit...2 Komerot...3 Yläkaapit...4 Laatikoston runko...5 Rullakiskolaatikoston runkokiskot...6 Rullakiskolaatikon kasaus...8 Rullakiskolaatikon etulevyn asenus...9 Vaimennetun

Lisätiedot

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas Printed in Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen Ominaisuudet voivat vaihdella malleittain. Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen 20 40 minuuttia Ennen

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

SCdefault. 900 Asennusohje. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :84-15 Oct Mar 02

SCdefault. 900 Asennusohje. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :84-15 Oct Mar 02 SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Takaspoileri MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 12

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

merkintävärillä. 1. Mittaa ja merkitse terassisi arvioitu koko ja sijainti linjalangalla tai suihkuta

merkintävärillä. 1. Mittaa ja merkitse terassisi arvioitu koko ja sijainti linjalangalla tai suihkuta 1. Mittaa ja merkitse terassisi arvioitu koko ja sijainti linjalangalla tai suihkuta merkintävärillä. 2. Merkitse terassin korkeus talon etuseinään liitunarulla. 3. Poista kaikki kasvualusta ja korvaa

Lisätiedot

Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä

Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä Pitkä pöytä joka kestää ulkona seisomista ja jonka ympärille mahtuu monta ihmistä. Talläinen pöytä pitäisi olla jokaisessa puutarhassa. Pöytä ja ennen kaikkea penkit

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Kuva1. Tyypillinen katevaurio.

Kuva1. Tyypillinen katevaurio. Tässä artikkelissa käsitellään suurien muovikatehalkeamien korjaamista kotikonstein ja ilman muovihitsaamista. Menetelmä sopii hyvin pitkien katehalkeamien korjaamiseen. Mikäli esimerkiksi kiinnikekannakkeita

Lisätiedot

Muistin ja valinnaisten lisäkorttien asennus

Muistin ja valinnaisten lisäkorttien asennus Näiden ohjeiden avulla voit poistaa muisti- tai valinnaisia lisäkortteja. Katso alla olevasta kuvasta, missä on poistettavan kortin liitin. Kiintolevyn liitin 1 Lisäkortin liitin Laiteohjelmakortin liitin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ Malli: 010A Sisällysluettelo Tekniset tiedot... 2 Pakkauksen sisältö... 3 Turvaohjeet... 3 Kokoamisohje... 4 Osien esittely... 7 Pituuden säätö sivuttaistuen... 8 Korkeussäätö sivutuki...

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Merkinnät: B Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. C

Lisätiedot

Tarkista puunrunko lian, kivien ja vanhojen ruuvien varalta estääksesi sahan ketjua rikkoutumasta.

Tarkista puunrunko lian, kivien ja vanhojen ruuvien varalta estääksesi sahan ketjua rikkoutumasta. LUE SEURAAVAT OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KUIN KÄYTÄT UUTTA GRANBERG-SAHALAITOSTA. SÄHKÖTYÖKALUJEN, KUTEN MOOTTORISAHOJEN, KÄYTTÖ VOI OLLA VAARALLISTA JA TUO MUKANAAN LOUKKAANTUMISEN TAI KUOLEMAN VAARAN.

Lisätiedot

Saab 9-3 4D M Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault.

Saab 9-3 4D M Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Takaspoileri MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 12

Lisätiedot

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä,

Lisätiedot

Saunasetti 900 asennusohje

Saunasetti 900 asennusohje Saunasetti 900 asennusohje Yleistä Valokuitutekniikalla siirretään valoa projektorista valokuitukaapelia pitkin valaistavaan kohteeseen. Valokuidussa kulkeva valo ei johda sähköä eikä lämpöä ja voidaan

Lisätiedot

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje KISKOPAKETILLE Mirror Line Oy @mirrorline Oven pyörästö Kiskon korokeholkki Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Hypynestin Jaa kuvasi tuotteestamme somessa #mirrorline#ladonovi Korokelauta

Lisätiedot

Suojuspelti, moottorin alle

Suojuspelti, moottorin alle Installation instructions, accessories Ohje nro 31269439 Versio 1.2 Osa nro 31269431, 31269432, 31269433, 31269434 Suojuspelti, moottorin alle IMG-328898 Volvo Car Corporation Suojuspelti, moottorin alle-

Lisätiedot

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT Hifitalo 2010 Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT Kasausohje YHTEYSTIEDOT Myymälä: info@hifitalo tel.044 055 3595 Asentamo: asentamo@hifitalo.fi tel.040 588 4680 Onnittelut, olette ostaneet itsellenne laatutuotteen

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen!

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen! Asennusohje Toimitussisältö Luxnel valopaneeli koostuu valaisinelementistä, laminoidusta valokuvasta ja karkaistusta turvalasista. Valaisinelementin on IP44 suojattu Virtalähde 24VDC IP65, pistotulpalla

Lisätiedot

Mäkiauto pienille kilpa-ajajille

Mäkiauto pienille kilpa-ajajille Mäkiauto pienille kilpa-ajajille Poraa, ruuvaa, paina kaasua. Mäkiauto Ei hevosvoimia, mutta sitäkin enemmän innostusta: mäkiauto saa pienien ralliajajien sydämet lyömään nopeammin. 1 Johdanto Se on vain

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, Hitch. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 21 IMG

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, Hitch. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 21 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 30796885 Versio 1.1 Osa nro 30796880 Vetokoukku, Hitch IMG-228967 Volvo Car Corporation Vetokoukku, Hitch- 30796885 - V1.1 Sivu 1 / 21 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO. ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO.  ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 CENTER Asennusohjeet DESIGN 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY Piilipuunkatu 11 21200 RAISIO Asennettaessa Design - kupua vinoon sisäkattoon, tulee rakentaa ns. oikaisulaatikko,

Lisätiedot

Skidplate, takapuskuri

Skidplate, takapuskuri Installation instructions, accessories Ohje nro 31265633 Versio 1.3 Osa nro 31265630, 30756290, 31316484, 31316485, 31316074, 31316075 Skidplate, takapuskuri IMG-340000 Volvo Car Corporation Skidplate,

Lisätiedot

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä, rasvoista

Lisätiedot

kääntyvän suihkuseinän:

kääntyvän suihkuseinän: Näin asennat kääntyvän suihkuseinän: mallit: SS-450 / 650 / 750 / 850 sekä niistä kiinteän suihkuseinän ja -nurkan Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040 HUOM. Seinään ei saa kiinnittää mitään taskukarmin kohtaan! 1) Tarkista toimitussisältö oheisen osaluettelon mukaan. Karmi

Lisätiedot

Rakennusohjeet Rakenna pergola

Rakennusohjeet Rakenna pergola Rakennusohjeet Rakenna pergola Nauti kesästä ilmavaan pergolaan luodussa romanttisessa puutarhahuoneessa. Miltä kuulostaisi oma ulkoilmakylpylä romanttisesti sisustetussa pergolassa? Tai viihtyisä puolivarjoisa

Lisätiedot

Vastaanottimen ja paristojen kotelon osat, käynnistimen rengas ja kahva, pidike ja ruuvit

Vastaanottimen ja paristojen kotelon osat, käynnistimen rengas ja kahva, pidike ja ruuvit RAKENNUSOHJE Vastaanottimen ja paristojen kotelon osat, käynnistimen rengas ja kahva, pidike ja ruuvit 363 1 Lehden nro 84 mukana sait 11 uutta osaa mittakaavan 1:7 F2007-autoosi. Uudet osat ovat vastaanottimen

Lisätiedot

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m.

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Lasikatot Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Takuun voimassaolo edellyttää tämän ohjeen noudattamista. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita.

Lisätiedot

Huonekalujen kokoamisohje

Huonekalujen kokoamisohje Huonekalujen kokoamisohje Tämä ohje on tehty antamaan yleisiä ohjeita huonekalujemme kasaamisesta sekä helpottamaan itse kasaamista. Huonekalujen kasaaminen voi joskus olla työlästä, mutta sitä ei kannata

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

Mäkiauto pienille kilpa-ajajille Poraa, ruuvaa, paina kaasua.

Mäkiauto pienille kilpa-ajajille Poraa, ruuvaa, paina kaasua. Mäkiauto pienille kilpa-ajajille Poraa, ruuvaa, paina kaasua. Ei hevosvoimia, mutta sitäkin enemmän innostusta: mäkiauto saa pienien ralliajajien sydämet lyömään nopeammin. 1. Johdanto Se on "vain" mäkiauto,

Lisätiedot

Saab 900 M94-, Saab 9-3

Saab 900 M94-, Saab 9-3 SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Takaspoileri MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTALLATIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 400

Lisätiedot

Yleiset asennusohjeet. Kaikella on paikkansa.

Yleiset asennusohjeet. Kaikella on paikkansa. Yleiset asennusohjeet 0 Kaikella on paikkansa. Ennen kalusteiden asennusta lue asennusohjeet huolellisesti läpi. Huomioon otettavia asioita ennen asennusta. Huomioi myös, että tämä asennusohje kertoo yleiset

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p KOMERON ASENNUSOHJE Tehdas: p. 020 7562 550 mirror@mirrorline.fi www.mirrorline.fi Luetaan kokonaan ennen asennusta! HUOM! Asennuksessa tarvitaan 2 henkilöä. - Avaa kaikki pakkaukset ja tarkista, että

Lisätiedot

ASENNUSOPAS KATON JAKO SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT. Merkinnät:

ASENNUSOPAS KATON JAKO SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT. Merkinnät: ASENNUSOPAS Kuva 1 E A G B F C D H Merkinnät: Seinälista UD 28/27 Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm C = Maks. 900 mm D = Maks.900 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu

Lisätiedot

Lasiseinän asennusohje

Lasiseinän asennusohje Lasiseinän asennusohje Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi 1. Katon panelointi Lasiseinän yläreunassa käytetään normaalitilanteessa upotettavaa lasilistaa. Tällä

Lisätiedot

Emolevyn kannen poistaminen

Emolevyn kannen poistaminen Aiemmin asennetut muisti- ja liitäntäkortit voidaan helposti poistaa seuraavilla sivuilla olevien ohjeiden mukaisesti. 1 Katkaise tulostimen virta. 2 Irrota virtajohto. 3 Irrota rinnakkais- tai Ethernet-kaapeli

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORXruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja 3 kpl

Lisätiedot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot Asennusvinkkejä Asennusvinkkejä Varo poraamasta sähköjohtoihin, kanaviin, putkiin tai muihin vahingoittuviin osiin. Jos olet epävarma näiden johtojen ja putkien sijainnista, ota yhteyttä sähköasentajaan

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 31316158 Versio 1.3 Osa nro 30756974, 30758207 Alcoguard IMG-335486 Volvo Car Corporation Alcoguard- 31316158 - V1.3 Sivu 1 / 22 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION ELITE M9000. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION ELITE M9000 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Mikrosementin asentaminen

Mikrosementin asentaminen Mikrosementin asentaminen 1. Pinnan valmistelu Pinnan tulee olla kauttaaltaan puhdas ja tasainen. Mikäli pinnassa on eri materiaalien yhtymäkohtia (materiaalien eri imukyky), lisää kaksi (2) kerrosta Impoxy

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden asennuksessa tulee noudattaa useita varotoimenpiteitä. Huomioi turvallisuussyistä alla esitetyt varoitukset

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Merkinnät: B Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. C

Lisätiedot

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus.

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus. Form No. Ajovalo- ja katsastusvarustussarja 202-malli ja uudempi Workman HD -työajoneuvo Mallinro: 20-5030 Mallinro: 20-5045 3386-909 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

F2000 Karavaanimarkiisi

F2000 Karavaanimarkiisi Asennus ja käyttöohjeet F2000 Karavaanimarkiisi Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä! Pakkauksen sisältö NIMIKE KUVAUS 1 Kankaan lukitustanko 2 putki 3 Vasen varsi 4 Oikea varsi 5 Seinäkiinnike

Lisätiedot

Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia

Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia RAKENNUSOHJE Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia 251 Lehden nro 60 mukana sait 13 uutta radio-ohjattavan F2007-autosi osaa. Osat ovat vaihteistokotelo, jarruakseli,

Lisätiedot

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET 1. Oven karmin asennuksessa käytetään 16 kpl säätöholkkeja (24mm), joilla karmi säädetään asennusaukkoon. 2. Oven karmin ja asennusaukon

Lisätiedot

Radio-ohjattavan F2007:n runko

Radio-ohjattavan F2007:n runko ASENNUS Radio-ohjattavan F2007:n runko Lehden nro 7 liitteenä on ominaisuuksiltaan ja mitoiltaan tärkeä osa. Se on pienoismallisi pohjalevy eli runko. Runko on suorakaiteen muotoinen, kärjestään kapeneva

Lisätiedot

PrimoFront Flip. PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous

PrimoFront Flip. PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous Verhous koostuu tasosta, etupaneelista, konsoleista ja integroidulla tuloilmalaitteella varustetusta taitettavasta luukusta. Sähkö-, puhelin- ja dataliikenteen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

E G. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen.

E G. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen. STRATOPANEL Kuva 1 E A G B F C D H Merkinnät: Seinälista UD 28/27 Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 Ristilukitsin Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu asennussyvyydestä Levyn reuna A = Maks. 300 mm B =

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS SENNUSOPS - PUUKOOLUS Merkinnät: Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. Ruuvi (SN

Lisätiedot

Asentaminen ohjaamon ulkopuolelle. Yleistä. Reiät ja reikämerkinnät. Reikien poraus

Asentaminen ohjaamon ulkopuolelle. Yleistä. Reiät ja reikämerkinnät. Reikien poraus Yleistä Yleistä Tässä asiakirjassa kuvataan, minne reiät, reikämerkinnät ja hitsausmutterit sijoitetaan ohjaamon ulkopuolella. Tarkoituksena on helpottaa lisälaitteiden ja varusteiden asennusta. Reiät

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Kuva 1 B Merkinnät: Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä.

Lisätiedot

Käyttö-jaasennusohjeet FDF6046 FDF9046 Liesikupu

Käyttö-jaasennusohjeet FDF6046 FDF9046 Liesikupu Käyttö-jaasennusohjeet FDF6046 FDF9046 Liesikupu SUOSITUKSIA JA EHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ Kupu on suunniteltu yksinomaan kotikäyttöön keittiöhajujen poistamiseksi. Käytä kupua ainoastaan siihen tarkoitukseen

Lisätiedot

SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET Solkungen tekniset tiedot - SUN 600: Pinta-ala 0,75m2 Koko 1000 x 750 x 80mm Asennus Pysty- tai vaakatasoon Tuulettimen teho n. 40m3/h Maksimiteho 600W Vuosituotto

Lisätiedot

Rakennusohjeet Rakenna oikea pyöräkatos

Rakennusohjeet Rakenna oikea pyöräkatos Rakennusohjeet Rakenna oikea pyöräkatos Pyörät kannattaa pysäköidä suojakatokseen. Tässä yksinkertaisessa pyöräkatoksessa pyörät ovat aina valmiina. Seiniin voi kiinnittää koukkuja ja hyllyjä pyöräpumpuille,

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31399510 Versio 1.0 Osa nro 31260698 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378205 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Rakennusprojekti. Rakenna istutuspöytä / kesäkeittiö

Rakennusprojekti. Rakenna istutuspöytä / kesäkeittiö Rakennusprojekti Rakenna istutuspöytä / kesäkeittiö Rakenna pihalle reilunkokoinen ja tukeva istutuspöytä, niin sinun ei tarvitse enää sotkea keittiössä ruukkujen ja multasäkkien kanssa. Pöytälevy on kestävää

Lisätiedot

CNC-JYRSINRUNGON KASAUSOHJE

CNC-JYRSINRUNGON KASAUSOHJE CNC-JYRSINRUNGON KASAUSOHJE 2012 Copyright Pairtec avoin yhtiö Ver. 1.0 Tekniset tiedot Syvyys : 607mm Leveys : 60mm Korkeus : 600mm Paino : ~50Kg Työstöala : 0 x 20mm Valmistaja Pairtec avoin yhtiö www.pairtec.com

Lisätiedot

ASENNUS- JA KOKOAMISOHJEET

ASENNUS- JA KOKOAMISOHJEET ASENNUS- JA KOKOAMISOHJEET SISÄLLYS TARVITTAVAT TYÖKALUT JA TARVIKKEET...3 KAAPPIEN KASAAMINEN... 4 ASENNUSKORKEUDET... 6 KAAPPIEN KIINNITYS...7 OVET...8 SARANAT... 9 VETIMEN KIINNITYS...10 LAATIKOT...11

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET LIUKUSUIHKUOVI

ASENNUSOHJEET LIUKUSUIHKUOVI ASENNUSOHJEET LIUKUSUIHKUOVI TÄRKEÄÄ - ENNEN KUIN ALOITAT! Tarkista tuote välittömästi saatuasi sen kuljetuksessa tapahtuneiden vahinkojen, puuttuvien osien ja tai valmistusvirheiden varalta. Vahingoista

Lisätiedot

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen ja huoltoon.

Lisätiedot

Spoileri, takaluukku

Spoileri, takaluukku Ohje nro Versio Osa nro 30763557 1.2 39838432, 39839011, 39820254, 39820251, 39813508, 39812259, 39887612, 39887610, 39887608, 39887606, 39887602, 39887600, 39887596, 39887604, 39887594, 39887588, 39887584,

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

Siipiratasalus. Petri Sinivuori 92

Siipiratasalus. Petri Sinivuori 92 Siipiratasalus Petri Sinivuori 92 Tehtävänä on tehdä annettujen ohjeiden mukaan siipiratasalus, joka sopivalla moottorilla toimii myös sähkövoimalana. Silloin voima voidaan ottaa esim. vesihanasta ja patteri

Lisätiedot

ASENNUSOPAS SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN KATON JAKO RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT

ASENNUSOPAS SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN KATON JAKO RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT ASENNUSOPAS Kuva 1 E A G B F C Seinälista UD 28/27 H D Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm Ristilukitsin C = Maks. 900 mm D = Maks.900 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl.

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359444 Versio 1.2 Osa nro 31359438 Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. IMG-247665 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia,

Lisätiedot

Teräskehäisten liukuovien asennusohje

Teräskehäisten liukuovien asennusohje Teräskehäisten liukuovien asennusohje Asenna yläliukukisko kuvan. osoittamalla tavalla varjoura näkyvään suuntaan päin Aseta alaliukukisko lattialle. Oikea kohta on mm yläliukukiskon etureunasta alaliukukiskon

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

E G H D. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen.

E G H D. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen. SOLOPANEL Kuva 1 E A G B F C Seinälista UD 28/27 H D Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 Ristilukitsin A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu asennussyvyydestä) C = Maks. 900

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Lue ensin koko ohje lävitse,

Lisätiedot

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat ja terassinovet Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO VESISET Plus + ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO 50/ 75/ 100 mm SANEERAUS Kaivon asennus laattaan s.2 Kaivon asennustuurna s.3 Muhvin ja putken asennus s.4 Ylin kerros ja mutkat s.6 Seinäkiinnikkeet

Lisätiedot

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET Sivuprofiili Koontiprofiili Seinäprofiili (valinnainen) Klick!! Ennen kuin aloitat uuden lämpökaton asentamisen, tulee sinun tarkistaa, että olet vastaanottanut kaikki osat,

Lisätiedot