S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PIRKKALAN KUNTA PARTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Ehdotusvaihe SELOSTUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PIRKKALAN KUNTA PARTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Ehdotusvaihe 27.10.2014 SELOSTUS"

Transkriptio

1 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PIRKKALAN KUNTA PARTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Ehdotusvaihe SELOSTUS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21221

2 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 1 (20) PARTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Partolan asemakaavan muutos Kaavan päiväys: Valmisteluvaihe Ehdotus Alueen määrittely: Asemakaavan muutos koskee: Kylä/kunnanosa: Partolan asemakaava-alue Kortteli nro: 1708 Asemakaavan muutoksella muodostuu: Pirkkalan kunnan kortteli Yhteystiedot: Pirkkalan kunta Maankäyttö- ja kaavoitusyksikkö Suupantie PIRKKALA Mika Raatikainen toimistoarkkitehti mika.raatikainen@pirkkala.fi FCG Suunnittelu ja tekniikka Pyhäjärvenkatu TAMPERE Maritta Heinilä suunnittelupäällikkö, arkkitehti SAFA maritta.heinila@fcg.fi Projektinumero: P21221 Vireilletulo: Valmisteluvaiheen nähtävillä olo: ympäristölautakunta Ehdotusvaiheen käsittely: Kaavan hyväksyminen: ympäristölautakunta kunnanhallitus nähtävillä olo kunnanhallitus valtuusto Kaavan lainvoimaisuus:

3 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 2 (20) 1.2 Kaava-alueen sijainti Asemakaava-alue sijaitsee Pirkkalan kunnan koillisosassa, Partolassa, noin kolme kilometriä Pirkkalan kunnan keskustasta. Partola rajautuu idässä Tampereen rajaan. Kävelyetäisyydelle alueen lähinaapuriin Tampereen Härmälänrantaan on juuri valmistumassa uusi asuinalue noin asukkaalle. Alueelta on hyvät kevyen liikenteen yhteydet sekä Pirkkalan keskustan että Härmälän suuntiin. Kuva 1. Asemakaava-alue sijoittuu Partolaan, Pirkkalan kunnan koillisosaan. 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus Työssä laaditaan asemakaavan muutos kortteliin Kaavamuutoksen tavoitteena on vastata alueen toimijoiden nykyisiin tarpeisiin ja tukea liikekiinteistön elinvoimaisuuden ja käytettävyyden säilyminen. Samalla tuetaan koko Partolan kaupallisen alueen elävyyden, vetovoimaisuuden, palvelutason ja palveluiden monipuolisuuden säilymistä. Alue palvelee kotikuntansa Pirkkalan asukkaiden lisäksi myös laajalti myös lähialueensa Tampereen ja muiden kuntien asukkaita. Tavoitteena on asemakaavamuutoksella mahdollistaa vähittäiskaupan sijoittuminen kauppakeskus Veskan nykyisiin tiloihin. Korttelin rakennusten ulkoasua tai pihaalueiden tai liikenteen järjestelyjä ei ole tarkoitus muuttaa.

4 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 3 (20) 1.4 Selostuksen sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus Selostuksen sisällysluettelo... 3 TIIVISTELMÄ LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Suunnittelutilanne Pirkanmaan maakuntakaava Pirkanmaan 1. maakuntakaava Pirkanmaan 1. vaihemaakuntakaava (turvetuotanto) Pirkanmaan 2. vaihemaakuntakaava (liikenne ja logistiikka) Yleiskaava Asemakaava Rakennusjärjestys Rakennuskiellot ja pohjakartta Aluetta koskevat muut selvitykset ja suunnitelmat ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve, suunnittelun käynnistäminen, päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Asemakaavan tavoitteet Mielipiteet, muistutukset ja lausunnot Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Valmistelu- eli luonnosvaihe Ehdotusvaihe Suunnitteluvaiheiden käsittelyt ja päätökset ASEMAKAAVAMUUTOKSEN KUVAUS Kaavan rakenne Yleiskaavallinen tarkastelu Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Aluevaraukset Korttelialueet Virkistysalueet Katu- ja muut alueet Kaavan vaikutukset ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Toteuttaminen, ajoitus ja seuranta... 20

5 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 4 (20) Liitteet 1 Seurantalomake 2 Asemakaavan pienennös 3 kaavamerkinnät ja -määräykset 4 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5 Viranomaisneuvottelumuistio 6 Kaupan selvitys 7 Vastineet luonnosvaiheen palautteeseen TIIVISTELMÄ Suunnittelualue sijoittuu Partolan kaupunginosan kortteliin Alue kuuluu Partolan asemakaava-alueeseen, joka on vahvistettu Alueen laajuus on noin 5,6 ha. Kaavamuutoksessa muutetaan korttelin asemakaavamerkintää Liike- ja toimistorakennusten korttelialue (K), paremmin nykytilannetta vastaavaksi. Uusi merkintä on Liikerakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikön (KM). Alueen rakennusoikeus ja rakennettava ala pysyy samana. Kaavoitusaloitteen on tehnyt ja kaavoituksesta vastaa alueen maanomistaja / Ejendomsinvest Oy.

6 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 5 (20) 2 LÄHTÖKOHDAT 2.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Asemakaavamuutosalue sijaitsee yritys- ja liikerakentamisen alueella Partolassa, Pirkkalan kunnassa lähellä Tampereen kaupungin rajaa. Lähistöllä on myös Pirkkahalli eli Tampereen messu- ja urheilukeskus. Etäisyys Pirkkalan kuntakeskukseen on noin kolme kilometriä ja Tampereen keskustaan noin kuusi kilometriä. Kuva 2. Kaava-alue ja kilometrin etäisyysvyöhykkeet. Alue sijoittuu Pirkkalan kunnan koillisosaan. Kaava-alueelle sijoittuu kauppakeskus Veska. Alue on rakennettu, maastonmuodoiltaan tasainen eikä siellä ole varsinaista luonnonympäristöä jäljellä. Rakennettu ympäristö Alueella ei ole asukkaita. Alueen läheisyyteen sijoittuu kuitenkin runsaasti uutta ja vanhaa asutusta niin Pirkkalan kuin Tampereen puolellekin. Pirkkalan Pereen alueella on uutta ja rakentumassa olevaa kerrostalo- ja rivitaloasutusta ja Tampereen puolella läheinen Härmälän asuinalue on rakentunut teollisuusalueesta kerrostaloalueeksi.

7 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 6 (20) Kuva 3. Kuva 4. Kauppakeskus Veskaan on sijoittunut muodin ja pukeutumisen, vapaa-ajan, viihteen ja elektroniikan, sisustuksen ja lahjatavaroiden liikkeitä sekä ravintoloita/kahviloita.

8 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 7 (20) Kulkuyhteydet Tampereelta ja Nokialta ovat hyvät, alue on joukkoliikenteellä (linjaauto) saavutettavissa ja kiinteistön pihassa on laaja pysäköintialue. Yhdyskuntarakenne Asemakaavamuutosalue sijaitsee yritys- ja liikerakentamisen alueella Partolassa, Saapastien pohjoispuolella. Naistenmatkantie sivuaa alueen itäosaa. Lähiympäristössä toimii kaupan suuryksiköitä. Kaupallisen toiminnan vuoksi alueen rakenne on hajanainen, sillä suuret kaupan yksiköt vaativat laajoja pysäköintialueita tonteilleen. Kävelyetäisyydelle alueen lähinaapuriin Tampereen Härmälänrantaan on juuri valmistumassa uusi asuinalue, johon rakennetaan noin asuntoa. Kauppakeskuksen alueelta on hyvät kevyen liikenteen yhteydet sekä Pirkkalan keskustan että Härmälän suuntiin. Alueella toimivat kunnallistekniset verkostot. Kaupunki-/ taajamakuva Suunnittelualue sijaitsee rakennetussa ympäristössä, joka muodostuu pääosin suurimittakaavaisesta yritys- ja liikerakentamisesta ja varsin laajoista pysäköintikentistä. Kaavamuutoksella ei ole vaikutusta kaupunkikuvaan, sillä rakennusten ulkoasua ei ole tarkoitus muuttaa. Palvelut Partola on paikallisesti ja seudullisesti merkittävä palvelurakentamisen alue. Alueella toimii mm. Citymarket, Motonet, S-Market, Hong Kong Pirkanmaa Oy, Bauhaus, Verkkokauppa.com, H&M, Lindex ja Dressmann. Kaavamuutoksella tuetaan palvelutason parantumista ja palveluiden monipuolistumista, sekä koko alueen elävyyden ja vetovoimaisuuden säilymistä. Liikenne Kortteliin ajo tapahtuu Saapastien liittymästä. Saapastieltä pääsee Naistenmatkantietä pitkin Pirkkalan keskustaan. Naistenmatkantieltä pääsee myös Nuolialantien kautta Tampereen keskustaan sekä valtatielle 3. Rakennettu kulttuuriympäristö ja muinaismuistot Alueen ympäristön rakennuskanta on pääosin uutta, eikä alueella ole tiedossa olevia muinaismuistoja eikä kulttuuriympäristön arvokohteita. Tekninen huolto Kaava-alueen kunnallistekninen verkko on toteutettu. (kunnallistekniikka, vesihuolto, energiahuolto, tietoliikenne, jätehuolto ja puhtaanapito, muu yhdyskuntatekninen huolto, vaara-alueet sekä puolustusvoimien alueet) Ympäristönsuojelu ja ympäristöhäiriöt Naistenmatkantie saattaa aiheuttaa kaava-alueelle meluhaittaa. Alueelle ei kuitenkaan ole suunnitteilla melulle herkkiä toimintoja.

9 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 8 (20) Maanomistus Alue on yksityisessä maanomistuksessa, sen omistaa Ejendomsinvest Oy. Naistenmatkantie on valtion omistuksessa. Kuva 5. Suunnittelualueen sijainti ja kiinteistörajat ortokuvalla (Paikkatietoikkuna.fi 2013, MML 2013). 2.2 Suunnittelutilanne Pirkanmaan maakuntakaava 2040 Maakunnan kasvuun ja menestykseen tähtäävät maankäytölliset ratkaisut tehdään maakuntakaavassa. Tästä lähtökohdasta maakuntavaltuusto päätti kokouksessaan ( 30) käynnistää Pirkanmaan maakuntakaavan 2040 laatimisen. Pirkanmaan liiton maakuntahallitus päätti asettaa Pirkanmaan maakuntakaavan 2040 osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä Pirkanmaan maakuntahallitus hyväksyi kokouksessaan palautteiden perusteella täydennetyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Lisätietoja maakuntakaavoituksen etenemisestä saa Pirkanmaan liitolta ja kaavan kotisivuilta maakuntakaava2040.pirkanmaa.fi/ Pirkanmaan 1. maakuntakaava Pirkanmaan 1. maakuntakaava on kokonaismaakuntakaava, jossa käsitellään samanaikaisesti kaikki maakunnan keskeiset maankäyttökysymykset. Pirkanmaan 1. maakuntakaava on hyväksytty maakuntavaltuustossa ja vahvistettu valtioneuvostossa

10 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 9 (20) Kuva 6. Ote Pirkanmaan 1. maakuntakaavasta. Partolaan on osoitettu kaksi km1-merkintää ja yksi km2- merkintä. Partolan alue on työpaikka-aluetta (TP). Merkinnällä osoitetaan liike- ja toimistorakentamiseen tai tuotantokäyttöön varattuja seudullisesti merkittäviä alueita. Alueelle voidaan sijoittaa asumista, jos siihen ei kohdistu ympäristöhäiriöitä. Aluetta koskee suunnittelumääräys: Alueen toteuttamisessa tulee kiinnittää huomiota tarkoituksenmukaiseen toteuttamisjärjestykseen. Partolan alueen länsipuolella kulkee viheryhteystarve etelästä pohjoiseen. Merkinnällä osoitetaan taajamiin liittyviä olemassa olevia tai tavoitteellisia viheryhteyksiä, joilla on erityistä merkitystä alueellisen virkistysalueverkoston ja/tai ekologisten yhteyksien kannalta. Tätä koskee suunnittelumääräys: Yksityiskohtaisessa suunnittelussa tulee määrittää viheryhteyden tarkempi sijainti sekä varmistaa maastokäytävän riittävä leveys, jotta alueellinen viheralueiden muodostama verkosto voidaan toteuttaa riittävän yhtenäisenä kokonaisuutena. Partolan alueelle on osoitettu kaksi km1-merkintää ja yksi km2-merkintä. km1: vähittäiskaupan suuryksikkö Merkinnällä osoitetaan vaikutuksiltaan seudullisesti merkittävän vähittäiskaupan suuryksikön alue. Merkintä on tarkoitettu sellaisten vähittäiskaupan suuryksiköiden osoittamiseen, jotka eivät sijoitu keskustatoimintojen alueelle (C, ca). Tätä koskee suunnittelumääräys: Merkinnän osoittamalle alueelle saa sijoittaa seudullisesti merkittävän vähittäiskaupan suuryksikön. Suuryksikön mitoituksessa ja tarkemmassa sijoittumisessa on otettava huomioon seudun palvelurakenteen tasapainoinen kehittäminen siten, ettei vähittäiskaupan suuryksikkö aiheuta palvelutarjonnassa alueellisia tai väestöryhmittäisiä palveluiden saavutettavuuteen vaikuttavia merkittäviä haitallisia muutoksia. Aluetta ei saa myöskään ottaa käyttöön ennen kuin alueelle johtavat liikennejärjestelyt on toteutettu sinne sijoitettavan toiminnan laajuuden edellyttämällä tavalla.

11 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 10 (20) km2: vähittäiskaupan suuryksikkö Merkinnällä osoitetaan vaikutuksiltaan seudullisesti merkittävän vähittäiskaupan suuryksikön alue. Merkintä on tarkoitettu sellaisten vähittäiskaupan suuryksiköiden osoittamiseen, jotka eivät sijoitu keskustatoimintojen alueelle (C, ca). Merkinnän osoittamalle alueelle saa sijoittaa seudullisesti merkittävän, erikoiskaupan myymälätiloja sisältävän, vähittäiskaupan suuryksikön. Merkintä mahdollistaa Tampereen kaupunkiseudun ulkopuolella myös päivittäistavarakaupan myymälätilojen sijoittamisen alueelle. Päivittäistavarakaupan sijoittumisedellytykset ja mitoitus tulee erikseen selvittää yksityiskohtaisen kaavoituksen yhteydessä. Suuryksikön mitoituksessa ja tarkemmassa sijoittumisessa on otettava huomioon seudun palvelurakenteen tasapainoinen kehittäminen siten, ettei vähittäiskaupan suuryksikkö aiheuta palvelutarjonnassa alueellisia tai väestöryhmittäisiä palveluiden saavutettavuuteen vaikuttavia merkittäviä haitallisia muutoksia. Aluetta ei saa myöskään ottaa käyttöön ennen kuin alueelle johtavat liikennejärjestelyt on toteutettu sinne sijoitettavan toiminnan laajuuden edellyttämällä tavalla. Maakuntakaavan selostuksessa on km-merkintöjä kuvattu seuraavasti: "Km -merkintöjä on Tampereen kaupunkiseudulla osoitettu yhteensä 16 ja muualla Pirkanmaalla kuusi. Kaupunkiseudulla km -alueista 11 on osoitettu päivittäistavarakauppaa mahdollistavalla merkinnällä km1 ja 5 vain erikoiskaupan suuryksiköiden merkinnällä km2. Pääosa merkinnöistä osoittaa olemassa olevia kauppapaikkoja ja niiden suuryksiköitä. Maakuntakaavaan kokonaan uusia keskustojen ulkopuolelle sijoittuvia ennen vuotta 2010 toteutettavia päivittäistavarakaupan hypermarket -kokoluokan myymälöitä (km1) on kaupunkiseudulle osoitettu kaksi (Nokia, Kalkun risteys ja Ylöjärvi, Elovainion alue). Tämän lisäksi ennen vuotta 2010 on varauduttu kahden suuren supermarketkokoluokan myymälän laajentamiseen hypermarket -luokkaan (Kuljun kartano Lempäälässä ja Partola Pirkkalassa). Vuoden 2010 jälkeen maakuntakaavassa on varaus yhdelle uudelle hypermarket kokoluokan myymälälle kaupunkiseudun länsiosiin, Nokian Kalkkuun. Muut km1 merkinnät osoittavat jo olemassa olevia seudullisesti merkittäviä suuryksiköitä. Km2 varauksien alueet ovat tällä hetkellä rakentumattomia. Alueille on kuitenkin, voimassa /vireillä olevia asemakaavoja niiden muodostamiseksi kaupallisten palvelujen alueiksi. Km2 -alueista kaksi on jo toteutuneita (Lentola Kangasalalla ja Partola Pirkkalassa). Lempäälän Marjamäki on rakenteilla. Tampereen Lahdesjärven asemakaavaa on tehty pääosin paljon tilaa vaativan erikoistavarakaupan Retail Park tyyppiselle myymälälle. Ylöjärven Elovainion alueella on voimassa oleva asemakaava. [ ] Valtioneuvosto on päätöksessään jättänyt vahvistamatta Nokian Kalkun alueen vähittäiskaupan suuryksikköjä koskevat kohdemerkinnät km1 ja km1v sekä Pirkkalan Linnakorven alueen vähittäiskaupan suuryksikköä koskevan kohdemerkinnän km2v." Pirkanmaan 1. vaihemaakuntakaava (turvetuotanto) Turvetuotantoa koskeva 1. vaihemaakuntakaava on vahvistettu Ympäristöministeriössä Vahvistetusta kaavasta tehtiin valitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jonka korkein hallinto-oikeus hylkäsi Vaihemaakuntakaavaan ei ole osoitettu toimintoja suunnittelualueelle.

12 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 11 (20) Pirkanmaan 2. vaihemaakuntakaava (liikenne ja logistiikka) Pirkanmaan maakuntavaltuusto päätti kokouksessaan Pirkanmaan 2. vaihemaakuntakaavan hyväksymisestä ja saattamisesta ympäristöministeriön vahvistettavaksi (9 ). Kaava tuli voimaan ympäristöministeriön päätöksellä ja se sai lainvoiman Kaavassa ei ole osoitettu toimintoja suunnittelualueelle. Tampereelta etelään johtava rata on osoitettu merkittävästi parannettavaksi radaksi, jota koskee suunnittelumääräys: Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa on varauduttava junaliikenteen edellyttämän radan rakenteen ja turvallisuuden parantamiseen sekä tasoristeysten poistamiseen. Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa tulee erityistä huomiota kiinnittää luonto-, maisema- ja kulttuuriympäristöarvojen sekä ulkoilu- ja viheryhteyksien jatkuvuuden turvaamiseen. Rataosaan Tampere-Valkeakoski liittyy erityismääräys 9: Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa on varauduttava rataosalla kahden lisäraiteen toteuttamiseen. Lisäksi Pirkkalan kunnan alueella on osoitettu moottori- tai moottoriliikennetie, liikenneterminaalin ohjeellinen sijainti, kaupunkikehittämisen kohdealue (kk3) sekä raideliikenteen yhteystarpeita Yleiskaava Kuva 7. Ote 2. vaihemaakuntakaavasta (Pirkanmaan liitto 2012). Partolan osayleiskaava on hyväksytty valtuustossa ja se on kuulutettu lainvoimaiseksi

13 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 12 (20) Osayleiskaavassa suunnittelualue on osoitettu kaupallisten palvelujen alueeksi, jolle ei saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikköä. Kaavassa on osoitettu kevyen liikenteen yhteystarve eteläiseen kortteliin. Lisäksi suunnittelualueen ympäri kulkee kevyen liikenteen reittejä. Kuva 8. Ote Partolan yleiskaavasta (Pirkkalan kunta 2013) Asemakaava Pirkkalassa on vireillä myös taajamaosayleiskaava, mutta osayleiskaava ei koske suunnittelualuetta. Alueella on voimassa asemakaava, joka on saanut lainvoiman Asemakaavassa kortteli 1708 on osoitettu: Liike- ja toimistorakennusten korttelialue (K). Kortteliin ei saa sijoittaa maankäyttö- ja rakennuslain 114 :n tarkoittamaa vähittäiskaupan suuryksikköä eikä päivittäistavarakaupan myymälää. Korttelialueelle saa rakentaa asuntoja vain kiinteistön hoidolle välttämätöntä henkilökuntaa varten. suurin sallittu kerrosluku: II-kerrosta Merkintä osoittaa, kuinka monta prosenttia rakennusalalle sallitusta kerrosalasta saadaan käyttää pienteollisuustiloja varten, joille ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia: ty 50 % rakennusoikeus kerrosalaneliömetreinä: p = pysäköimispaikka. Autopaikkakentillä ja jalankulkualueiden reunassa tulee olla istutuskaistat, joihin istutetaan vähintään yksi yli 3 m korkea puu enin-

14 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 13 (20) tään 10 m välein riviin. Istutuksille tulevat alueenosan maisemoidaan hoidettuna nurmi-istutus- tai kiveysalueina. Säilytettävä/istutettava puurivi. Vähintään 3 m mittaisia Pirkkalan koivuja riviin enintään 8 m välein. Istutettava alueen osa. Alueenosalla istutetaan tai säilytetään istutuksille varatuilla osilla vähintään yksi yli 3 m korkea puu 100 m 2 kohti puuryhmissä puurivit mukaan lukien. Alueenosalle saa sijoittaa autopaikka- ja liikennealueita sekä yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevan rakennuksen. Muut istutusalueenosat maisemoidaan hoidettuna nurmi-, istutus- tai kiveysalueina. u = uloke. Alituskorkeus maanpinnasta vähintään 4,2 m. ma= maanalainen tila Nuoli osoittaa rakennusalan sivun, johon rakennus on rakennettava kiinni. Autopaikkoja on rakennettava seuraavasti K-korttelialueelle: o yksi kutakin asuntokerrosalan 75 m 2 kohti o yksi kutakin liikekerrosalan 50 m 2 kohti K-korttelissa o yksi kutakin toimistokerrosalan 60 m 2 kohti Rakennusjärjestys Kuva 9. Ote asemakaavayhdistelmästä (Pirkkalan kunta 2013). Pirkkalan kunnan rakennusjärjestys on tullut voimaan ja 40 muutos on tullut voimaan

15 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 14 (20) Rakennuskiellot ja pohjakartta Alueella ei ole voimassa rakennuskieltoja. Asemakaavan pohjakartta täyttää kaavoitusmittausasetuksen 1284/1999 mukaiset asetukset Aluetta koskevat muut selvitykset ja suunnitelmat Kaupallisten vaikutusten arviointi Partolan ja Linnakorven alueista, Suunnittelukeskus Oy, 2005 Kaupan selvitys Partolan alueelta, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy 2014/ FM Taina Ollikainen. 3 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 3.1 Asemakaavan suunnittelun tarve, suunnittelun käynnistäminen, päätökset Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen laatimiseen on ryhdytty maanomistajan aloitteesta. Tarkoituksena on tarkistaa kaava vastaamaan toiminnan nykyisiä tavoitteita. Kaavoitusaloitteen on tehnyt ja kaavoituksesta vastaa alueen maanomistaja / Ejendomsinvest Oy. Pirkkalan kunta on kuuluttanut kaavan vireille Partolan asemakaavan muutos vireille kunnanhallituksen päätöksellä. Ympäristölautakunta on päättänyt valmisteluvaiheen aineiston nähtävillepanosta Osallistuminen ja yhteistyö Osallisilla on mahdollisuus antaa mielipiteensä ja muistutuksensa kaavan nähtävilläolon aikana kaavaluonnos- ja kaavaehdotusvaiheessa. MRL 62 :n mukaan osallisia ovat alueen maanomistajat ja ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Osallisia ovat mm. seuraavat tahot: alueen maanomistajat rajanaapurit lähialueiden asukkaat Pirkanmaan ELY-keskus: o liikenne ja infrastruktuuri o ympäristö ja luonnonvarat Pirkanmaan liitto Pirkanmaan aluepelastuslaitos Pirkkalan kunnan tekninen lautakunta Tampereen kaupunki muut mahdolliset osalliset Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lähetetty tiedoksi viranomaistahoille. Aloitusvaiheessa on järjestetty viranomaisneuvottelu Valmisteluvaiheen kaavaluonnoksesta pyydettiin lausunnot viranomaisilta.

16 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 15 (20) Kaavaehdotuksesta pyydetään viranomaislausunnot. Kaavatyön edetessä voidaan tarvittaessa järjestää viranomaistyöneuvotteluja. 3.3 Asemakaavan tavoitteet Tavoitteena on laatia alueelle asemakaavan muutos, jolla vastataan alueen toimijoiden nykyisiin tarpeisiin ja tuetaan liikekiinteistön elinvoimaisuuden ja käytettävyyden säilymistä. Samalla tuetaan koko Partolan kaupallisen alueen elävyyden, vetovoimaisuuden, palvelutason ja palveluiden monipuolisuuden säilymistä. Alue palvelee kotikuntansa Pirkkalan asukkaiden lisäksi myös laajalti myös lähialueensa Tampereen ja muiden kuntien asukkaita. Kävelyetäisyydelle alueen lähinaapuriin Tampereen Härmälänrantaan on juuri valmistumassa uusi asuinalue noin asukkaalle. Alueelta on hyvät kevyen liikenteen yhteydet sekä Pirkkalan keskustan että Härmälän suuntiin. Voimassa olevan Partolan osayleiskaavan (2001/2002) mukaan alueelle ei voida sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikköä, joka on Pirkanmaan alueella tulkittu yli k- m2:n suuruiseksi. Pirkanmaan 1. maakuntakaavassa alueelle on sijoitettu vähittäiskaupan suuryksikön merkintä Km2. Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa maakuntakaavan Km2 merkintää vastaava toiminta kauppakeskus Veskan yhteyteen, kauppakeskuksen nykyisiin tiloihin. Korttelin rakennuksia tai sen piha-alueiden tai liikenteen järjestelyjä ei ole tarkoitus muuttaa. Tavoitteena on muuttaa voimassa olevan asemakaavan K-aluevarausmerkintä, joka kieltää vähittäiskaupan suuryksikön, KM:ksi joka mahdollistaa vähittäiskaupan suuryksikön. Tällä hetkellä kauppakeskusta koskevana rajoituksena on 2000 krs-m2:n enimmäisyksikkökoko keskustan ulkopuolella toimivalle erikoistavarakaupalle, joka on liian pieni potentiaalisille toimijoille. Työn tavoitteita ja reunaehtoja on tarkasteltu järjestetyssä aloitusvaiheen viranomaisneuvottelussa yhteistyössä tilaajan, Pirkkalan kunnan, Pirkanmaan ELYkeskuksen ja konsultin edustajien kanssa. Työn pohjaksi on laadittu valmistunut kaupan selvitys Partolan alueelta (FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy). 3.4 Mielipiteet, muistutukset ja lausunnot Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) asetettiin nähtäville samaan aikaan valmisteluvaiheen kaava-aineiston kanssa kesäkuussa Valmistelu- eli luonnosvaihe Ehdotusvaihe Valmisteluvaiheen kaava-aineisto asetettiin nähtäville samaan aikaan osallistumis- ja arviointisuunnitelman kanssa kesäkuussa Kaavaluonnosaineistosta saatiin 3 lausuntoa. Tampereen kaupunki ilmoitti halukkuudestaan lausua, mutta ei lähettänyt lausuntoaan määräaikaan mennessä. Tampere lisättiin kuitenkin osallisten listaan ja siltä pyydetään lausunto ehdotusvaiheessa. Lausunnot ja vastineet on esitetty kaavaselostuksen liitteenä Suunnitteluvaiheiden käsittelyt ja päätökset Partolan asemakaavan muutos on tullut vireille kunnanhallituksen päätöksellä.

17 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 16 (20) Asemakaavasuunnitelmasta laaditaan yksi vaihtoehto. Valmisteluvaiheen aineisto (kaavaluonnos) asetetaan nähtäville kesäkuussa Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen ehdotusvaiheen kuuleminen suoritetaan marraskuussa ASEMAKAAVAMUUTOKSEN KUVAUS 4.1 Kaavan rakenne Rakennusoikeuden kerrosneliömetrimäärä pysyy nykyisen kaavan mukaisena. Kaavaalue tukeutuu olemassa olevaan katu- ja kunnallistekniikan verkkoon. Mitoitus Uusi kaava Pinta-ala Rakennusoikeus Muutettava asemakaava Rakennusoikeus Pinta-alan muutos Pintaala Rakennusoikeuden muutos K KM Katu 8537, ,0 0 Maanalaisia tiloja 190,1 Taulukko 1 Pinta-alatiedot ja rakennusoikeudet. Asemakaavamuutoksessa rakennusoikeutta liike- ja myymälätiloille on esitetty yhteensä k-m2. KM-merkinnän yhteydessä on esitetty, että vähittäiskaupan suuryksikön koko saa olla enintään 9000 k-m 2. Kortteliin saa osoittaa päivittäistavarakauppaa enintään 400 k-m 2. Liite 1 Seurantalomake 4.2 Yleiskaavallinen tarkastelu Laadittavan asemakaavan tulisi noudattaa suunnittelualueella voimassa olevan yleiskaavan sisältöä. Pirkanmaan ElY-keskuksen luonnosvaiheen lausunnon mukaan olemassa olevien erikoistavarakaupan tilojen yhdistämistä yhdeksi kokonaisuudeksi ei Partolan kaupan alueen toteutunut tilanne huomioon ottaen vaikuta sillä tavalla palvelujen saavutettavuuteen, että yleiskaavan muuttaminen hankkeen johdosta olisi välttämättä tarpeen. Kuitenkin, koska asemakaavamuutos ei ole voimassa olevan Partolan osayleiskaavan mukainen, tulee asemakaavasuunnitteluun sisällyttää yleiskaavallinen tarkastelu. Arviointi suoritetaan käymällä läpi maankäyttö- ja rakennuslaissa esitetyt yleiskaavan sisältövaatimukset ja arvioimalla niiden toteutuminen suunnittelualueella (MRL 39, 2. momentti kohdat 1-9). MRL 39.2 kohta 1: Yhdyskuntarakenteen toimivuus, taloudellisuus ja ekologinen kestävyys; Kauppakeskus Veska sijaitsee Pirkkalan kunnan koillisosassa, Partolassa, noin kolme kilometriä Pirkkalan keskustasta itään. Alueen itäpuolella kulkee Tampereen kaupungin raja ja eteläpuolella valtatie 3 (E12). Partolan alue palvelee Pirkkalan asukkaiden lisäksi laajalti myös Tampereen ja muiden lähikuntien asukkaita. Kortteli liittyy kiinteästi Partolan yritys- ja liikerakentamisen keskukseen ja voi hyödyntää lähellä olevia palveluita ja rakenteita. Kauppakeskus Veskan läheisyyteen sijoittuu runsaasti uutta ja vanhaa asutus-ta niin Pirkkalan kuin Tampereen puolelle. Partolan alueelta on hyvät kevyen liikenteen yhteydet sekä Härmälän että Pirkkalan keskustan suuntiin. Kulkuyhteydet jul-

18 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 17 (20) kisella liikenteellä ovat hyvät sekä Pirkkalan keskustan että Tampereen suuntaan Naistenmatkantien viereisen sijainnin ansiosta. Muutettavan asemakaavan rakennusoikeus ei kasva, vaan se on osoitettu samoina kerrosneliömetreinä (26400 k-m2) kuin aiemmassakin kaavassa. MRL 39.2 kohta 2: Olemassa olevan yhdyskuntarakenteen hyväksikäyttö; Suunnitelma edistää olemassa olevien teknistenverkostojen hyväksikäyttöä sijoittumalla valmiiksi rakennettuun ympäristöön, johon mm. johtoliittymät ovat helposti ratkaistavissa. Kauppakeskus Veska on jo liittynyt alueen kunnallistekniseen verkostoon. Suunnitelma hyödyntää olemassa olevaa katuverkostoa. MRL 39.2 kohta 3: Asumisen tarpeet ja palveluiden saatavuus; Suunnittelualueelle sijoittuu kaupan palveluita, mutta ei asumista. Kauppakeskus Veskan lähivaiku-tusalueella 1 km etäisyydellä asui vuoden 2012 lopussa noin asukasta ja 3 km etäisyydellä noin asukasta. Kävelyetäisyydelle alueen lähinaapuriin Tampereen Härmälänrantaan on juuri valmistumassa uusi asuinalue noin asukkaalle. MRL 39.2 kohta 4: Mahdollisuudet liikenteen, erityisesti joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen, sekä energia-, vesi- ja jätehuollon tarkoituksenmukaiseen järjestämiseen ympäristön, luonnonvarojen ja talouden kannalta kestävällä tavalla; Alue liittyy olemassa olevaan katuverkkoon ja kunnallistekniseen verkostoon. Alue on kevyen liikenteen tavoitettavissa. MRL 39.2 kohta 5: Mahdollisuudet turvalliseen, terveelliseen ja eri väestöryhmien kannalta tasapainoiseen elinympäristöön; Tonttimaa on tasainen maastonmuodoiltaan, mikä mahdollistaa erityyppisiä ratkaisuja rakennussuunnittelussa ja siten edistää esimerkiksi esteettömyyden toteutumista. Kaavan pienestä koosta johtuen sillä ei voida vaikuttaa lähialueen liikenneturvallisuuteen.. Piha-alueiden jäsentelyä on ohjattu kaavamääräyksin, mikä edesauttaa ympäristön laatua koskevien tavoitteiden säilymistä. Lisäksi pihajärjestelyjen avulla on mahdollista parantaa kevyen liikenteen turvallisuutta ja miellyttävyyttä korttelialueen sisällä. MRL 39.2 kohta 6: Kunnan elinkeinoelämän toimintaedellytykset; Kauppakeskus Veska ja sitä ympäröivä Partolan alue on luonteeltaan kaupallisten palveluiden keskittymä, joka tarjoaa sekä päivittäistavarakaupan että erikoiskaupan palveluja. Partola tarjoaa kaupan palveluita kävely- ja pyöräilyetäisyydellä asuville asukkaille sekä yksityisautoilla alueelle kauempaa lähiseudulta tuleville asiakkaille. Asemakaavamuutoksen mahdollistama Kauppakeskus Veskan vähittäiskaupan suuryksikkö ei vaikuta Pirkkalan kuntakeskustan kehittymiseen ja kaupan palveluihin, koska asemakaavamuutos ei aiheuta merkittäviä muutoksia nykytilanteeseen; kauppakeskus on olemassa oleva erikoiskaupan keskittymä ja liiketiloissa on jo aiemmin toiminut erikoiskaupan yksikkö. MRL 39.2 kohta 7: Ympäristöhaittojen vähentäminen; Asemakaavan toteutuminen tulee lisäämään jonkin verran henkilöautoliikennettä. Suunnittelualueelle on hyvät kevyen liikenteen yhteydet, sekä toimiva joukkoliikenne (bussi). Asemakaavaratkaisulla ei juuri voida vaikuttaa alueen ympäristöhaittojen vähentämiseen, toisaalta ratkaisu ei myöskään henkilöautoliikenteen vähäisen lisääntymisen lisäksi aiheuta lisää ympäristöhaittoja. MRL 39.2 kohta 8: Rakennetun ympäristön, maiseman ja luonnonarvojen vaaliminen; Alueella ei sijaitse rakennetun kulttuuriympäristön arvokohteita tai maisema- ja luonnonarvoja.

19 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 18 (20) MRL 39.2 kohta 9:Virkistykseen soveltuvien alueiden riittävyys; Asemakaava-alueen koosta johtuen sen yhteydessä ei ratkaista virkistykseen soveltuvia alueita, eikä sen yhteydessä sijaitse virkistykseen soveltuvia alueita. Johtopäätökset Asemakaavan muutos ei olennaisesti muuta olemassa olevaa tilannetta. Asemakaavassa voidaan toteuttaa maankäyttö- ja rakennuslaissa yleiskaavalle asetetut sisältövaatimukset. 4.3 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen 4.4 Aluevaraukset Korttelialueet Virkistysalueet Kaava-alue sijaitsee Pirkkalan kunnassa, Partolan kaupunginosassa. Suunnittelualueen ympäristö on rakennettua, suurimittakaavaista yritysaluetta. Piha-alueiden jäsentelyä on ohjattu kaavamääräyksin, mikä edesauttaa ympäristön laatua koskevien tavoitteiden säilymistä. Suunnittelualue on liikerakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikön (KM). Korttelialueen kaavamerkinnät ja määräykset ovat asemakaavamuutoksen myötä säilyneet ennallaan lukuun ottamatta käyttötarkoitusmerkintää (KM). Asemakaavassa on osoitettu liikerakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikön (KM). Rakennusoikeus on osoitettu kerrosalaneliömetreinä k-m2. Kerrosten lukumäärä on enintään kaksi (II). KM-merkinnän yhteydessä on esitetty, että vähittäiskaupan suuryksikön koko saa olla enintään 9000 k-m 2. Kortteliin saa osoittaa päivittäistavarakauppaa enintään 400 k-m 2. Naistenmatkantien ja Saapastien reunoihin on kortteliin osoitettu istutettava/puustoisena säilytettävä alue. Kortteliin on osoitettu liityntäkieltoalueita ajoneuvoliikenteelle Saapastien ja Kenkätien varsilta. Liite 3 Asemakaavan pienennös, kaavamerkinnät ja määräykset Suunnittelualueelle ei sijoitu virkistysalueita Katu- ja muut alueet Naistenmatkantie on osoitettu katuna.

20 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 19 (20) 4.5 Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Väestörakenne ja kehitys alueella Yhdyskuntarakenne Asemakaavamuutos ei osoita asumista alueelle. Alue säilyy kaavamuutoksen puolesta kaupan työpaikka-alueena ja työllistää useita kymmeniä henkilöitä. Muutettavan asemakaavan rakennusoikeus ei kasva, vaan se on osoitettu samoina kerrosneliömetreinä (26400 k-m2) kuin aiemmassakin kaavassa. Muutkin määräykset käyttötarkoitusmerkintää lukuun ottamatta pysyvät ennallaan. Asemakaavamuutos mahdollistaa enintään 9000 k-m 2 vähittäiskaupan suuryksikön sijoittamisen alueelle ja päivittäistavarakauppaa enintään 400 k-m 2. Liiketiloihin voi sijoittua paljon tilaa vaativaa erikoiskauppaa ja erikoiskauppaa. Yhdyskuntatalous Taajamakuva Palvelut ja työpaikat Liikenne Koska Partolan alueelle on jo rakennettu kunnallistekniikka, ei asemakaavan toteuttaminen aiheuta kustannuksia kunnalle. Liikekiinteistöjen sisäisistä muutoksista ja rakentamiskuluista vastaavat toimijat tai kiinteistön omistaja. Rakennusoikeus pysyy asemakaavamuutoksessa samana, eikä pihan jäsennöinti muutu. Vaikutukset taajamakuvaan ovat vähäiset. Vähittäiskaupan suuryksikön mahdollistaminen kortteliin mahdollistaa palvelujen ja työpaikkojen säilymisen alueella. Alueen käytöstä johtuva liikenteen määrä ei tule merkittävästi kasvamaan voimassa olevaan asemakaavaan verrattuna. Monipuolistuvien toimintojen myötä liikennemäärät saattavat hieman kasvaa. Asemakaavamuutoksen mukainen toiminta tukeutuu pääosin henkilöautoiluun ja sen toteutuminen tulee lisäämään jonkin verran henkilöautoliikennettä. Suunnittelualueelle on hyvät kevyen liikenteen yhteydet, sekä toimiva joukkoliikenne (bussi). Piha-alueiden rakentamisessa olisi kiinnitettävä erityistä huomiota liikkumisen miellyttävyyteen, turvallisuuteen ja toimivuuteen kevyen liikenteen keinoin. Rakennettu kulttuuriympäristö ja muinaismuistot Tekninen huolto Alueella ei sijaitse muinaismuistoja tai rakennetun kulttuuriympäristön arvokohteita. Asemakaavamuutos ei muuta teknisen huollon tilannetta suhteessa aiempaan asemakaavaan. Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Maisemarakenne, luonnonolot Pohjavedet ja pienilmasto Suunnittelualueen ympäristö on voimakkaasti ihmisen muokkaamaa eikä nyt esitetty suunnitelma tältä osin maankäytöllisesti vaikuta ympäristöön. Alue ei ole pohjavesialuetta, eikä toiminnan muutos vaikuta suunnittelualueen pienilmastoon.

21 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 20 (20) Luonnon monimuotoisuus ja luonnonvarat Maa- ja kallioperä Asemakaavamuutos ei vaikuta suunnittelualueen luonnon monimuotoisuuteen tai luonnonvaroihin. Maa- ja kallioperää ei tarvitse louhia asemakaavamuutoksen johdosta. Vaikutukset turvallisuuteen ja elinoloihin Liikenneturvallisuus Sosiaalinen ympäristö, ihmisten elinolot ja elinympäristö Virkistys Asemakaavan muutos saattaa hieman lisätä henkilöautoliikenteen liikennemääriä. Pihajärjestelyin on mahdollista parantaa kevyen liikenteen turvallisuutta ja miellyttävyyttä. Asemakaavamuutoksella saatetaan saada aikaan uusia työpaikkoja, joilla on positiivisia vaikutuksia sosiaaliseen ympäristöön. Myös palvelujen lisääminen parantaa läheisten asuinalueiden elinympäristöä. Asemakaavamuutoksella ei ole vaikutusta ympäröiviin virkistysalueisiin. Itse suunnittelualueelle ei osoiteta virkistysaluetta. 5 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 5.1 Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Kaavan toteutusta on ohjattu rakentamistapaa koskevin kaavamääräyksin. 5.2 Toteuttaminen, ajoitus ja seuranta Toteuttaminen voidaan aloittaa kaavan saatua lainvoiman. Kunta valvoo rakennuslupien kautta kaavan toteuttamista. FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Hyväksynyt: Laatinut: Tuomas Miettinen aluepäällikkö, DI Maritta Heinilä suunnittelupäällikkö arkkitehti SAFA, YKS-506 Helena Ylinen suunnittelupäällikkö arkkitehti SAFA, YKS-305

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) LIITE 4 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PIRKKALAN KUNTA PARTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21221 1 (11) SISÄLLYSLUETTELO 1 Mitä ja missä on suunnitteilla?... 2 2 Mitä suunnitelmia

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16-KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava Asemakaava koskee Nokian kaupungin 16. kaupunginosan kaavoittamatonta aluetta/ kiinteistöjä 536-407-24-3, 536-407-10-31,

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Kauppakeskus Veska, kaupallinen selvitys

Kauppakeskus Veska, kaupallinen selvitys LIITE 6 PIRKKALAN KUNTA Kauppakeskus Veska, kaupallinen selvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti Sisällysluettelo 1 Asemakaavamuutoksen sisältö... 2 2 Nykytilanne ja kehitysnäkymät...

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54

NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 107-AK1602 MYNÄMÄEN KUNTA NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 14.10.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (16) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 19.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 Kaavaselostus, ehdotus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 11.12.2012

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 30.5.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Asemakaavan laajennus koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 08 Kurikankylä.

Asemakaavan laajennus koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 08 Kurikankylä. Liite 1. 1(14) Asemakaavan laajennus koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 08 Kurikankylä. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. 3. Keskustan läheisyyteen soveltuva

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 79-81, 85 ja sekä katu-, viher- ja erityisaluetta

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 79-81, 85 ja sekä katu-, viher- ja erityisaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 27.3.2018 1( 5) Asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma AK 0619 Lamminkadun eteläpään asemakaavamuutos 6. (Suopelto) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 162-AK1603 MYNÄMÄEN KUNTA RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 28.10.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(13) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 504. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulo: Kaavoituskatsaus 2014 Kaavaluonnos: 16.12.2014 Kaavaehdotus: 3.3.2015 Kaupunginhallitus: 31.8.2015, 116 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RUOKOLAHDEN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20848 1 (8) P20848 Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN KOHDE...

Lisätiedot

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Liite _ TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.2.2018. tark 22.10.2018 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2018 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT.. FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25.8.2014 P195-P19523

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

Kirkonkylän osayleiskaava

Kirkonkylän osayleiskaava Kirkonkylän osayleiskaava Yleiskaavapäällikkö Anita Pihala 8.6.2016 1 Osayleiskaavatyö alkaa... Miksi? Kirkonkylän kehittämistä varten laaditaan osayleiskaava, jossa ratkaistaan alueen maankäytölliset

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, kortteli 615

Asemakaavan muutos, kortteli 615 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI Asemakaavan muutos, kortteli 615 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 5.10.2012 P195-P19523 Kaavaselostus

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 42 / Ymp.ltk 27.8.2013 / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.8.2013 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2013 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 51. kaupunginosan korttelin 5003 tonttia 5 koskeva asemakaavan muutos HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(13) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 44. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

Kaavaselostus LUONNOS KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ

Kaavaselostus LUONNOS KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Kaavaselostus LUONNOS 29.8.2016 KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Kaavaselostus Sivu 1/8 SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 2 1.1 Suunnittelualueen sijainti ja kuvaus...

Lisätiedot

Liite 4 / Ymp.ltk / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite 4 / Ymp.ltk / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 4 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(12) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 326 ja 327. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS 29.10.2012 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 2 3. LAADITUT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT... 2 3.1. VALTAKUNNALLISET

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(12) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 403. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis-

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

Lausunto 1 (4) Dnro 148/05.01/2017. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Raaseporin kaupunki/kaavoituslautakunta. Elina Kurjenkatu 11 B

Lausunto 1 (4) Dnro 148/05.01/2017. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Raaseporin kaupunki/kaavoituslautakunta. Elina Kurjenkatu 11 B Lausunto 1 (4) 8.3.2017 Dnro 148/05.01/2017 Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen Raaseporin kaupunki/kaavoituslautakunta Elina Kurjenkatu 11 B 10300 Karjaa Lausuntopyyntö 7.2.2017 Lepin liikealue, itäisen osan

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 89a JA 264

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 89a JA 264 132-AK1305 NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 89a JA 264 KAAVASELOSTUS Ehdotus 16.1.2014 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 30.5.2018 päivitetty: 15.5.2018, 8.11.2018 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.2.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN

KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA)

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANK YTT PALVELUT 10.9.2013 Osallistumis-

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI LIITE 1 MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSAN NRO 8 KORTTELIN 801 TONTTI 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.11.2014, TARK. 6.2.2015 Sisältö 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 11.5.2015 päivitetty: 4.2.2016 on lakisääteinen

Lisätiedot

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Tohmajärven kunta Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos 7.12.2018 1/5 7.12.2018 Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Sisältö 1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL 1 (13) VAALAN KUNTA Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL Asemakaavaselostus Kaavamuutosalueen rajaus voimassa olevalla asemakaavakartalla.

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 1. 1(8) Kurikan kaupunki Asemakaavamuutos koskien Nummi (3) korttelia 11 sekä virkistysaluetta. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Kuva 1 Asemakaavan muutosalue Nummen kaupunginosassa Liite

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. vireille tulo:

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. vireille tulo: YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: päivitetty:..2018..2018 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja, jossa esitetään

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.1.2015 Nosto Consulting Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ISO-IIVARINTIEN ASEMAKAAVA

ISO-IIVARINTIEN ASEMAKAAVA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus YKSYKKÖSEN YRITYSALUE ISO-IIVARINTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2016 päivitetty: 15.09.2016 on lakisääteinen

Lisätiedot