Nopein tapa kuivata kädet hygieenisesti HEPA suodatetulla ilmalla.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nopein tapa kuivata kädet hygieenisesti HEPA suodatetulla ilmalla."

Transkriptio

1 Nopein tapa kuivata kädet hygieenisesti HEPA suodatetulla ilmalla.

2 01 02 Dyson Airblade Tap -käsienkuivaaja on asennettu johtavan F1-tallin WC-tiloihin. Miksi siedämme tuotteita, jotka eivät toimi kunnolla? Vuonna 1907 paperipyyhkeet ilmestyivät WC-tiloihin. Sähkökäyttöinen käsienkuivaaja teki ensiesiintymisensä vuonna Mutta kumpikaan ei ole muuttunut paljon vuosien saatossa vaan ne voivat yhä olla kalliita, epähygieenisiä ja haitallisia ympäristölle. Dysonin insinöörien mielestä tilanteessa oli paljon parantamisen varaa. Siksi he laittoivat vuonna 2006 pisteen sata vuotta kestäneille huonoille käsienkuivatustavoille ja kehittivät Airblade -teknologian.

3 03 04 Paperipyyhkeiden ongelmat Paperipyyhkeet ovat kalliita ja haitallisia ympäristölle. Ne voivat myös lisätä WC-tilojen huoltotarvetta roskien ja tukosten vuoksi. Ja koska paperitelineet ovat monesti tyhjiä, mikä tekee käsien kuivattamisesta mahdotonta, paperipyyhkeet voivat aiheuttaa hygieniaongelmia myös WC-tilan ulkopuolella. Tiesitkö? Käsien kuivuuden varmistaminen on tärkeää hyvän hygieniatason säilyttämisen kannalta, sillä kosteat kädet voivat levittää jopa kertaa enemmän bakteereja koskettamilleen pinnoille.

4 05 06 Muiden käsienkuivaajien ongelmat Lämminilmakuivaajat Lämminilmakuivaajat ovat hitaita. Siksi ne kuluttavat paljon energiaa, niiden käyttökustannukset ovat korkeat ja ne ovat epähygieenisiä. Kuivausaika voi olla jopa 43 sekuntia, minkä vuoksi monet luovuttavat ennen kuin kädet ovat kuivat mikä saattaa saada bakteerit leviämään nopeammin. Oletko koskaan katsonut valumissäiliön sisään? Jotkin käsienkuivaajat keräävät likavettä valumissäiliöön. Säiliöt ovat kuitenkin epähygieenisiä ja tarjoavat oivallisen paikan bakteerien itämiseen. Valumissäiliöt on tyhjennettävä ja puhdistettava säännöllisesti, mikä lisää WC-tilojen puhdistamiseen kuluvaa aikaa ja voi aiheuttaa likaveden läikkymistä. Ilmavirtakuivaajat Muut ilmavirtakuivaajat voivat näyttää samalta kuin Dyson Airblade -käsienkuivaaja, mutta suorituskyvyssä ne eivät pärjää. Heikkotehoisten moottoreiden vuoksi suurin osa muista ilmavirtakuivaajista ei pysty luomaan tehokasta ilmavirtaa, jota tarvitaan käsien kuivattamiseen nopeasti. Niissä ei myöskään välttämättä ole riittävästi tehoa ilman puhaltamiseksi HEPA-suodattimen läpi. Siksi useimmat muista ilmavirtakuivaajista ovat sekä hitaampia että epähygieenisempiä kuin Airblade -teknologia. Tiesitkö? NSF-terveysorganisaation asiantuntijoiden mukaan käsienkuivaajaa voidaan pitää hygieenisenä, jos se kuivattaa kädet alle 15 sekunnissa. Tiesitkö? Vähän aikaa sitten tehdyissä testeissä Dysonin mikrobiologit havaitsivat korkeampia bakteeripitoisuuksia valumissäiliössä kuin keskimääräisessä kotitalouskäytössä olevassa WC-istuimessa. 1 1 Lähteet: Dyson in-house testing, 2015; Scott et al., 2009; Medrano-Felix et al., 2010.

5 07 08 Dyson Airblade -käsienkuivaajat toimivat eri tavalla Dysonin V4- digitaalimoottori + HEPA-suodatin + Airblade -teknologia = Nopein tapa kuivata kädet hygieenisesti HEPA-suodatetun ilman avulla Dysonin V4-digitaalimoottori Perinteiset moottorit voivat olla kookkaita, hitaita ja tehottomia. Lisäksi ne käyttävät hiiliharjoja, jotka kuluvat ajan myötä. Dysonin V4-digitaalimoottori on erilainen. Se on yksi maailman pienimmistä täysin integroiduista 1600 W:n moottoreista. Vanhanaikaisten hiiliharjojen sijaan se käyttää digitaalista pulssitekniikkaa pyöriäkseen jopa kolme kertaa perinteisiä moottoreita nopeammin. HEPA-suodatin Peseytymistiloissa majailevat bakteerit ja virukset voivat aiheuttaa vilustumisia, flunssaa, sairauksia tai ripulia. Dyson Airblade -käsikuivaajiin on asennettu vakiona HEPA-suodattimet, jotka nappaavat 99,9 % WC-tilan ilmassa olevista hiukkasista, kuten bakteereista ja viruksista. Käsien kuivaamisessa käytetään puhtaampaa ilmaa likaisen ilman sijaan. Airblade -teknologia Dysonin V4-digitaalimoottori vetää joka sekunti jopa 35 litraa ilmaa HEPA-suodattimen läpi ja pakottaa sen ulos pienistä 0,8 mm leveistä aukoista. Se tuottaa 690 km/h:n nopeudella kulkevia ohuita suodatettuja ilmanauhoja, jotka kaapivat veden käsistä ja kuivaavat ne nopeasti ja hygieenisesti. Mikään muu käsienkuivaaja ei käytä tätä teknologiaa

6 09 10 Airblade -teknologia on kehittynyt Dyson Airblade -käsienkuivaaja käyttää Dysonin V4-digitaalimoottoria. Se on yksi maailman pienimmistä täysin integroiduista W:n moottoreista. Moottorin pieni koko ja suuri teho ovat mahdollistaneet uusimman käsienkuivaajateknologiamme. Tämä tarkoittaa, että voit nauttia kompaktista Dyson-käsienkuivaajasta, jonka syvyys on vain 10 senttimetriä. Kuivaaja on myös 50 % alkuperäismallia hiljaisempi, mutta se kuivattaa kädet silti 10 sekunnissa. Airblade -teknologiaa voi löytää jopa vesihanasta. Pieni ja pippurinen Airblade -teknologia. Ohut ja kompakti. Alkuperäinen Dyson Airblade -käsienkuivaaja. Suunniteltu akustisesti uudelleen, jotta melu vähenee 50 %. Airblade -käsienkuivausteknologia hanassa. Pese ja kuivaa kädet pesualtaalla.

7 11 12 Vain Dyson Airblade -käsienkuivaajat tarjoavat kaikki nämä edut. Kuivausaika sekuntia. Hygieenisin. Alhaisemmat käyttökustannukset. Parempi ympäristölle. 5 vuoden takuu. 5

8 13 14 Muut käsienkuivaajat ovat liian hitaita NSF P335 -standardiin perustuvat testit ovat osoittaneet, että useimmat muut käsienkuivaajat ovat huomattavasti hitaampia kuin mitä niiden valmistajat väittävät. Niiden väitteet nopeasta kuivausajasta perustuvat käsien kuivaamiseen ilman HEPA-suodatinta. Monet meistä jättävät käsien kuivauksen kesken käyttäessään hidasta käsienkuivaajaa. Kosteat kädet voivat kuitenkin levittää jopa kertaa enemmän bakteereja kuin kuivat kädet. Dysonin käsienkuivaimet ovat nopeita Mittaus perustuu NSF:n P335 protokollaan, mikä osoittaa Dyson Airblade käsienkuivainten olevan nopeita. Joka sekunti jopa 35 litraa ilmaa pakotetaan ulos pienistä 0,8 mm leveistä aukoista. Se tuottaa 690 km/h:n nopeudella kulkevia ohuita ilmanauhoja, jotka kaapivat veden käsistä ja kuivaavat ne nopeasti ja hygieenisesti. 43 sek 22 sek 10 sek 10 sek 12 sek Ei HEPA-suodatinta vakiona HEPA-suodatin vakiona HEPA-suodatin vakiona HEPA-suodatin vakiona NSF P335 -standardi Lisätietoja NSF P335 -standardista on esitteen loppupuolella olevassa viiteosiossa.

9 15 16 Airblade -teknologia on nopea ja hygieenisin Seuraavat asiat mahdollistavat sen: Dysonin V4- digitaalimoottori HEPA-suodatin Kuivausaika sekuntia Ei valumissäiliötä Antibakteerinen lisäaine Ei lämmityselementtiä Kosketusvapaa käyttö Kosteat kädet voivat levittää jopa kertaa enemmän bakteereja kuin kuivat kädet. Käsien kuivaaminen hygieenisesti on yhtä tärkeää kuin niiden peseminen Käsien kautta eri pinnoille kulkeutuvat bakteerit ja virukset voivat elää useita tunteja. Kun muut koskettavat likaantuneita pintoja, bakteerit ja virukset voivat tarttua heihin. Kosteat kädet voivat levittää jopa kertaa enemmän bakteereja kuin kuivat kädet. Sen vuoksi on erittäin tärkeää, että kädet kuivataan kunnolla. Hygieenisin käsienkuivaaja Dyson Airblade käsienkuivaimet käyttävät HEPA suodattimia nappaamaan 99,9% ilmassa olevista hiukkasista, kuten bakteereista ja viruksista. Kädet kuivataan siis 12 sekunnissa tai nopeammin puhtaammalla ilmalla likaisen ilman sijaan. Sekä Dyson Airblade V -käsienkuivaaja että Dyson Airblade db -käsienkuivaaja sisältävät antibakteerista lisäainetta, joka auttaa ehkäisemään bakteerien kasvua. Ei valumissäiliötä Kun kuivaat kätesi Dyson Airblade db -käsienkuivaajalla tai Dyson Airblade V -käsienkuivaajalla, likavesi tippuu lattialle ja höyrystyy, jolloin bakteerit kuivuvat ja kuolevat. Joissakin käsienkuivaajissa on kuitenkin valumissäiliö likaveden keräämiseen. Se tarjoaa täydellisen lisääntymisalustan bakteereille. Se on epähygieenistä.

10 17 18 Todistetun hygieeninen Bradford University Johtopäätökset: Dyson Airblade -käsienkuivaajan käyttö vähentää pestyjen käsien bakteerimääriä jopa 40 %. Tutkimuksen tausta: Akateeminen yhteisö on tarkastanut Bradford University Infection Group -ryhmän suorittaman tutkimuksen löydöt, ja ne on julkaistu Journal of Applied Microbiology -lehdessä. Mitä tutkittiin: Bakteerien poistaminen Dyson Airblade -käsienkuivaajalla. Campden BRI Johtopäätökset: Dyson Airblade -käsienkuivaajan käytöllä ei ole huomattavia vaikutuksia WC-tilan ilman bakteerimääriin paperipyyhkeisiin verrattuna. Tutkimuksen tausta: Tutkimuksen suoritti riippumaton elintarvikkeisiin keskittynyt tutkimusorganisaatio Campden BRI, jonka asiakkaisiin kuuluu hygieniakysymykset vakavasti ottavia maailmanlaajuisia elintarvikeyrityksiä, kuten Cadbury, Pepsico, Danone, Coca-Cola, Heinz ja Nestlé. Mitä tutkittiin: Bakteerimäärät WC-tilan ilmassa Dyson Airblade -käsienkuvaajien ja paperipyyhkeiden käytön jälkeen. University of Florida Johtopäätökset: Dyson Airblade -käsienkuivaajan pinta ei ole sen likaisempi kuin muutkaan pinnat, joihin kosketaan paljon WC-tiloissa. Tutkimuksen tausta: Tutkimuksen suoritti University of Florida -yliopiston College of Medicine -akatemian Division of Infectious Diseases -osaston epidemiologi. Mitä tutkittiin: Bakteerikontaminaatio Dyson Airblade -käsienkuivaajista ja muista käsienkuivaustavoista usein kosketettavissa paikoissa julkisissa WC-tiloissa, sisältäen paperipyyhetelineet, WC-istuimet, ovennupit, WC-koppien kahvat, huuhtelupainikkeet, pesutasot jne. Tutkimukset tulevat jatkumaan.

11 19 20 HACCP Internationalin sertifioima. Turvallinen elintarvikealalle. HACCP International on hyväksynyt Dyson Airblade db -käsienkuivaajan ja Dyson Airblade Tap -käsienkuivaajat käytettäviksi elintarvikkeiden valmistukseen tarkoitetuissa tiloissa. Ne ovat ainoat käsienkuivaajat, jotka on maailmanlaajuisesti sertifioitu käytettäviksi elintarviketeollisuudessa.

12 21 22 Muut käsienkuivausmenetelmät tulevat kalliiksi Paperipyyhkeitä on koko ajan täydennettävä ja hävitettävä. Useimmat muut käsienkuivaajat ovat hitaita, joten ne kuluttavat paljon energiaa. Alhaiset käyttökustannukset Dyson Airblade -käsienkuivaajien käyttö on 69% edullisempaa kuin muiden käsienkuivaajien, ja jopa 97% edullisempaa kuin paperipyyhkeiden käyttö. 2 1,460 vuodessa vuodessa 2 40 vuodessa 2 43 vuodessa 2 48 vuodessa 2 2 Laske säästöt osoitteessa

13 23 24 Suuremmat ympäristövaikutukset Dyson Airblade -käsienkuivaajat aiheuttavat jopa 79 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä joihinkin muihin käsienkuivaajiin verrattuna ja jopa 76 % paperipyyhkeisiin verrattuna. 3 Pienet ympäristövaikutukset Dyson Airblade -käsienkuivaajien ympäristövaikutukset ovat hiilidioksidipäästöillä ja energiankulutuksella mitattuna muita käsienkuivaajia pienemmät g 15.6g 8.0g 3.4g 3.6g 4.0g CO2 kuivauskertaa kohden 3 CO2 kuivauskertaa kohden 3 CO2 kuivauskertaa kohden 3 CO2 kuivauskertaa kohden 3 CO2 kuivauskertaa kohden 3 CO2 kuivauskertaa kohden 3 3 Dyson on kehittänyt yhteistyössä Carbon Trustin kanssa tavan mitata sähkölaitteiden ja paperipyyhkeiden ympäristövaikutuksia. Hiilidioksidilaskelmat tehtiin hyödyntämällä PE Internationalin GaBi-ohjelmistoa, ja ne perustuvat tuotteen käyttöön 5 vuoden ajan Yhdysvalloissa. Tuotteiden kuivausajat arvioitiin DTM 769 -standardin mukaisesti.

14 25 26 Ainoa Carbon Trustin sertifioima käsienkuivaaja Paperipyyhkeiden ympäristövaikutukset Kaikella, mitä me valmistamme tai käytämme, on hiilijalanjälki. Se edustaa tuotteen käyttöiän aikana muodostuvaa hiilidioksidia ja muita kasvihuonekaasuja. Dyson on yhteistyössä Carbon Trustin kanssa mitannut Dyson Airblade -käsienkuivaajasarjan hiilijalanjäljen. Joka ikinen osa Kaikki Dyson Airblade -käsienkuivaajan sisältämät osat arvioitiin. Materiaalit ja valmistus muodostavat 8 % kokonaispäästöistä. Vesitiet vs. maantiet Paperipyyhevarastojen jatkuva täydentäminen nojaa maantiekuljetuksiin. Dyson Airblade -käsienkuivaajat käyttävät energiatehokkaita laivoja ne edustavat alle 1 % kokonaispäästöistä. Vähemmän energiaa = vähemmän hiiltä Airblade -teknologia kuivaa nopeasti, eikä se sisällä energiasyöppöjä lämmityselementtejä. Se kuluttaa siten 80 % lämminilmakuivaajia vähemmän energiaa. Käytöstä poistaminen 5 vuoden takuulla varustettu Dyson Airblade -käsienkuivaaja on rakennettu kestämään. Siitä huolimatta monet osat on suunniteltu kierrätettäviksi merkityksettömin ympäristövaikutuksin. Paperipyyhkeiden käytöllä on huomattavia ympäristövaikutuksia, aina puiden kaatamisesta kemiallisiin prosesseihin ja hävittämiseen. Puiden kaataminen Puut ovat huomattava sellun lähde uusien paperipyyhkeiden tuotannossa. Kuljetus Kun puut on kaadettu, ne on kuljetettava metsästä sahalle. Sekoittaminen veden kanssa Paperin valmistus vaatii paljon vettä ja energiaa. Paperinmassan valmistus ja valkaisu Kemikaaleja käytetään myös valkaisuprosessissa. Ylläpito Paperipyyhetelineitä on täydennettävä jatkuvasti. Hävittäminen Suurinta osaa käytetyistä paperipyyhkeistä ei voi kierrättää. Ne on hävitettävä. Käytetyt paperipyyhkeet, pakkaukset ja roskapussit päätyvät kaatopaikalle tai polttolaitokseen.

15 vuoden takuu. Lyömätön palvelu. Testi. Testi. Testi. Dyson Airblade -käsienkuivaajat on suunniteltu kestämään. Niiden fyysistä kestävyyttä ja vastustuskykyä on testattu toistuvilla testeillä. Ne on altistettu myös todellista käyttöympäristöä vastaaviin olosuhteisiin, mikä varmistaa, että ne kestävät jatkuvaa käyttöä. Takuu Tiukkojen testien ansiosta takuu kattaa kaikki Dyson Airblade -käsienkuivainten tehdasosat alkuperäisvikojen, materiaalivirheiden ja työvirheiden osalta viiden vuoden ajan. Myynninjälkeinen tuki Jos laitteessa kuitenkin ilmenee jotain vikaa, tarjoamme korjaus- ja ylläpitotukea Dysonin huoltoinsinöörien ja itse vaihdettavien varaosien kautta. Se vähentää käyttökatkoja ja häiriöitä. Dyson Airblade db -käsienkuivaaja 5 vuotta osille, 1 vuosi työlle. Dyson Airblade V -käsienkuivaaja 5 vuotta osille, helppo itsepalvelu. Dyson Airblade Tap -käsienkuivaaja 5 vuotta osille ja työlle. 5

16 29 30 Pieni ja pippurinen Airblade -teknologia. Ohut ja kompakti. Vie vähemmän tilaa Ohut Dyson Airblade V -käsienkuivaaja tulee vain 10 cm seinätasosta ulos. Se on 60 % alkuperäistä Dyson Airblade -käsienkuivaajaa pienempi, mutta kuivattaa silti kädet 10 sekunnissa. Pieni ja pippurinen ilman kompromisseja. The Shardin näköala, turistikohde, Iso-Britannia Dyson Airblade V -käsienkuivaajien moderni ja ohut muotoilu sopii The View from The Shardin yleiseen ilmeeseen todella hyvin. Vierailijat ovat sanoneet pitävänsä laitteiden tehosta ja nopeudesta. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että olemme näiden käsienkuivaajien ensimmäisten omistajien joukossa. Sandy Clark, Operations Director. Vähän kunnossapitoa Dyson Airblade V -käsienkuivaaja on innovatiivisen takapaneelin ansiosta mahdollista asentaa seinälle tai poistaa seinältä nopeasti ja helposti. Tämä asennustapa merkitsee sitä, että Dyson Airblade V -käsienkuivaajissa on itsepalvelutakuu. Täydet tuotetiedot käyvät ilmi osoitteesta

17 31 32 Alkuperäinen Dyson Airblade -käsienkuivaaja. Suunniteltu akustisesti uudelleen, jotta melu vähenee 50 %. Huoltoasema, Iso-Britannia Vaikka meillä oli paljon käsienkuivaajia mistä valita, sisarasemamme on käyttänyt Dyson Airblade -kädenkuivaajia yli 5 vuoden ajan, ja heillä on aina ollut vain positiivista sanottavaa. Joshua Jackson, Facilities Manager. Vähemmän melua WC-tiloissa Dyson Airblade db -käsienkuivaaja on suunniteltu akustisesti uudelleen ilmavirran ja moottorin aiheuttaman äänen vähentämiseksi. Se on 50 % alkuperäistä Dyson Airblade -käsienkuivaajaa hiljaisempi, mutta kuivattaa silti kädet 10 sekunnissa. Turvallinen elintarvikealalle HACCP International on hyväksynyt Dyson Airblade db -käsienkuivaajan käytettäväksi elintarvikkeiden valmistukseen tarkoitetuissa tiloissa. Se on ainoa käsienkuivaaja, joka on maailmanlaajuisesti sertifioitu käytettäväksi elintarviketeollisuudessa. Täydet tuotetiedot käyvät ilmi osoitteesta

18 33 34 Airblade -käsienkuivausteknologia hanassa. Pese ja kuivaa kädet pesualtaalla. Coca-Cola London Eye, Iso-Britannia London Eye on maailmanlaajuisesti tunnettu maamerkki, joten sen on täytettävä korkeat laatuvaatimukset ja sama koskee WC-tilojamme. Dyson Airblade Tap -käsienkuivaajan asentaminen on mahdollistanut sen. Davey Barrett, Show Services Manager. Ei likavettä lattialla Hanassa olevan Airblade -teknologian avulla kädet voidaan kuivata altaassa 12 sekunnissa. Käyttäjien ei tarvitse siirtyä erilliseen kuivauspaikkaan, joten vettä ei tipu lattialle. Vapauta tilaa WC-tilassa Muut käsienkuivaustavat vievät arvokasta seinä- ja lattiatilaa. Dyson Airblade Tap -käsienkuivaajan ansiosta tilaa jää ylimääräisille WC-kopeille ja muille asioille. Täydet tuotetiedot käyvät ilmi osoitteesta Lyhyt Pitkä Seinä

19 35 36 Erilainen lähestymistapa Kaikki alkoi itse James Dysonista, joka mietti, voisiko pölynimuri toimia ilman pussia. Myöhemmin Dysonin insinöörit huomasivat, että käsienkuivaajat voivat kuivattaa käsiä ilman lämpöä. Ja tuulettimien ei tarvitse käyttää siipiä jäähdyttämiseen. Me Dysonilla olemme haastaneet olemassa olevan teknologian käytännöt jo yli 20 vuoden ajan. Insinöörimme toimivat tämän lähestymistavan mukaisesti joka päivä keksiäkseen uusia laitteita, jotka yksinkertaisesti toimivat paremmin. Ja matkamme on vasta alkamassa. Viite NSF P335 -standardin kriteerit. Dyson Airblade -käsienkuivaajan tekniset tiedot.

20 37 38 Ainoa sertifioidusti hygieeninen käsienkuivaaja NSF-sertifioitu Dyson pyysi riippumatonta NSFterveysorganisaatiota määrittämään kriteerit hygieeniselle käsienkuivaajalle. Tuloksena syntyi NSF P335 -standardi. Dyson Airblade -käsienkuivaajat ovat ainoat käsienkuivaajat, jotka täyttävät kaikki sen vaatimukset. Milloin kuivat kädet ovat kuivat? Näin se testataan Ilman suodatus Käsien kuivaamiseen käytettävän ilman on oltava HEPA-suodatettua Lämmittämätön ilma Kosteiden bakteereiden lämmittäminen lisää niiden lisääntymisnopeutta. Lämmitetty ilma voi myös poistaa hyviä öljyjä pesualtaasta. Kuivausaika Käsien on oltava kuivat alle 15 sekunnissa. NSF on määrittänyt kuivaksi 0,1 g jäännöskosteutta. Kosteat kädet voivat levittää jopa kertaa enemmän bakteereja. Kosketusvapaa käyttö Käsienkuivaajan on käynnistyttävä ja sammuttava ilman kosketusta. Valitse kolme mies- ja kolme naispuolista vapaaehtoista. Taittele paperipyyhe kerran, aseta se digitaaliselle vaa alle ja kirjaa paino ylös. Aseta molemmat kädet vesisäiliöön ranteisiin saakka viideksi sekunniksi. Hiero käsiä yhteen vedessä ilmakuplien poistamiseksi Aseta kädet kuivaajan alle 5 cm:n päähän ulostuloaukosta. Kuivata kädet valmistajan ohjeiden mukaisesti. Jos ohjeissa puhutaan hieromisesta, hiero käsiä kahdesti viittä sekuntia kohden. Kun ilma alkaa virrata kuivaajasta, aloita käsien hierominen ja kuivaaminen. Aloita kuivausprosessi hieromalla kämmeniä yhteen kahdesti. Jatka kuivausprosessia pyörittämällä käsiä kahdesti Ota kädet pois säiliöstä ja anna veden tippua käsistä viiden sekunnin ajan. Jatka kuivausprosessia sulkemalla ja avaamalla kädet kahdesti. <0.1g >0.1g Poista ylimääräinen vesi käsistä (sormien välissä ja ranteessa) paperipyyhkeellä, kunnes kädet tuntuvat kuivilta. Tee pyyhkeestä pallo ja aseta vaa alle viiden sekunnin sisällä. Mittaa pyyhkeen paino uudelleen ja kirjaa paino ylös. Toista testi jokaisen kuuden vapaaehtoisen kohdalla ja laske kuuden testin keskimääräinen kuivausaika. Laitetta pidetään hygieenisenä ainoastaan, jos se pystyy tehokkaasti kuivaamaan kädet alle 0,1 g jäännöskosteuteen 15 sekunnissa. Jos kosteutta on yli 0,1 g, tuotetta pidetään epähygieenisenä.

21 Verkkosivuston kautta voit ladata kaikki tekniset tiedot Verkkosivuston kautta voit ladata kaikki tekniset tiedot KORKEUS TAKANA KORKEUS SIVUSSA KORKEUS TAKANA KORKEUS SIVUSSA Kiinnitysteline (sisältäen 2 kiinnikettä) Kiinnityskohdat (4) Kaapelin sisäänvientikohta Sivulla oleva kaapelin sisäänvientikohta Takana oleva kaapelin sisäänvientikohta Vaihtoehtoinen kaapelin sisäänvientikohta Kiinnityskohdat (4) Sivulla oleva kaapelin sisäänvientikohta Kiinnityskohdat (4) Katso taulukosta suositellut asennuskorkeudet Kaikki mitat mm (+/- 5mm) Kaikki mitat mm (+/- 5mm) LATTIA LATTIA Suositellut asennuskorkeudet ovat lattiasta Laitteen mitat Suositellut asennuskorkeudet ovat lattiasta Laitteen mitat Mies X 1050 mm Y 990 mm Z 390 mm Korkeus 661 mm Leveys 303 mm Syvyys 247 mm. Mies X 1324 mm Y 1300 mm Z 930 mm Korkeus 394 mm Leveys 234 mm Syvyys 100 mm. Nainen X 975 mm Y 915 mm Z 315 mm Nainen X 1289 mm Y 1265 mm Z 895 mm Lapsi tai invalidi X 875 mm Y 815 mm Z 215 mm Lapsi tai invalidi X 1074 mm Y 1050 mm Z 680 mm

22 Lyhyt Pitkä Verkkosivuston kautta voit ladata kaikki tekniset tiedot, allassuositukset ja esiasennusoppaat. KORKEUS TAKANA KORKEUS SIVUSSA KORKEUS TAKANA KORKEUS SIVUSSA Kiinnityskohdat (4) Kiinnityskohdat (4) Kiinnityskohdat (4) Kiinnityskohdat (4) Veden sisäänvientikohta Veden sisäänvientikohta 266 Takana oleva kaapelin sisäänvientikohta 266 Takana oleva kaapelin sisäänvientikohta 142 Kaikki mitat mm (+/- 5mm) 142 Kaikki mitat mm (+/- 5mm) LATTIA LATTIA Hanan mitat Vähimmäisetäisyys Hanan mitat Vähimmäisetäisyys AB09 Korkeus 159 mm Leveys 297 mm Syvyys 286 mm Z 100 mm etäisyys lattiasta AB10 Korkeus 309 mm Leveys 297 mm Syvyys 286 mm Z 100 mm etäisyys lattiasta Moottorikotelon mitat Moottorikotelon mitat AB09 Korkeus 266 mm Leveys 142 mm Syvyys 189 mm AB10 Korkeus 266 mm Leveys 142 mm Syvyys 189 mm

23 Seinä Jos haluat kokeilla Dyson Airblade -käsienkuivaajaa tai saada lisätietoja: KORKEUS SIVUSSA KORKEUS TAKANA Veden sisäänvientikohta Kaapelin sisäänvientikohta Kiinnityskohdat LATTIA Hanan mitat AB11 Pituus 312 mm Leveys 297 mm Moottorikotelon mitat AB11 Korkeus 266 mm Leveys 142 mm Syvyys 189 mm

24 Carbon-leima on Carbon Trustin tavaramerkki. NSF-logo on NSF Internationalin rekisteröity tavaramerkki. HACCP International Non-food Certification Mark on International HACCP Internationalin rekisteröity tavaramerkki. HACCP International on sertifioinut Dyson-tuotteet suositeltujen asennus- ja käyttöolosuhteidensa mukaisesti. Dysonin lisensoima. JN:

Nopein tapa kuivata kädet hygieenisesti HEPA suodatetulla ilmalla.

Nopein tapa kuivata kädet hygieenisesti HEPA suodatetulla ilmalla. Nopein tapa kuivata kädet hygieenisesti HEPA suodatetulla ilmalla. Dyson Airblade käsienkuivain 01 02 Dyson Airblade Tap -käsienkuivaaja on asennettu johtavan F1-tallin WC-tiloihin. Miksi siedämme tuotteita,

Lisätiedot

Nopein tapa kuivata kädet hygieenisesti HEPA-suodatetulla ilmalla.

Nopein tapa kuivata kädet hygieenisesti HEPA-suodatetulla ilmalla. Nopein tapa kuivata kädet hygieenisesti HEPA-suodatetulla ilmalla. 01 02 Dyson Airblade Tap -käsienkuivaaja on asennettu johtavan F1-tallin WC-tiloihin. Miksi siedämme tuotteita, jotka eivät toimi kunnolla?

Lisätiedot

Tehonlähteenä uusin Dysonin digitaalimoottori

Tehonlähteenä uusin Dysonin digitaalimoottori Seitsemän vuoden kehittelyn jälkeen olemme vihdoin saavuttaneet jotain mullistavaa moottorisuunnittelun saralla yhden maailman pienimmistä täysin integroiduista 1 600 watin moottoreista. Se toimi lähtökohtana

Lisätiedot

Biodrier -energiatehokkaat käsienkuivaajat puhaltavat kädet kuivaksi nopeasti ja ilman jätettä.

Biodrier -energiatehokkaat käsienkuivaajat puhaltavat kädet kuivaksi nopeasti ja ilman jätettä. Biodrier -energiatehokkaat käsienkuivaajat puhaltavat kädet kuivaksi nopeasti ja ilman jätettä. Hanno hanno.airas@novosan.fi +358 50 571 7672 Tommi tommi.virkki@novosan.fi +358 400 944 042 Novosan oy Novosanin

Lisätiedot

Vaihto Wing-puhaltimiin antaa suuret energiasäästöt

Vaihto Wing-puhaltimiin antaa suuret energiasäästöt Vaihto Wing-puhaltimiin antaa suuret energiasäästöt Vaihda Wing-puhaltimiin ja puolita energiakulut! Vanhemmissa ilmanvaihtokoneissa ongelmana on usein sekä puhaltimien melutaso että energiankulutus. Jos

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut Kuivain Futura Kuivain Futura Eurooppalainen patentti EP nro. 1029211 19 patenttia todistavat laitteen teknisten ratkaisujen omaperäisyyden pistettä ja teknisten ratkaisujen Futura, kansainväliset innovatiivisuuspalkinnot

Lisätiedot

Pölynimuri Cleanfix S10 Plus ja S10 Plus Hepa

Pölynimuri Cleanfix S10 Plus ja S10 Plus Hepa Pölynimuri Cleanfix S10 Plus ja S10 Plus Hepa VAROITUKSIA Lue käyttö- ja turvallisuusohjeet ennen käyttöä! Tämä imuri ei sovellu nesteiden tai terveydelle haitallisen tai räjähdysalttiin pölyn imuroimiseen.

Lisätiedot

Laituri- ja Satamatuotteet

Laituri- ja Satamatuotteet Laituri- ja Satamatuotteet * Nyt annamme 5 vuoden takuun uusille tuotteille. Sinun tarvitsee vain mennä kotisivullemme, rekisteröityä ja rekisteröidä tuote. El-Björn Oy El-Björn AB on Pohjoismaiden johtava

Lisätiedot

Laituri- ja Satamatuotteet

Laituri- ja Satamatuotteet Laituri- ja Satamatuotteet * Nyt annamme 5 vuoden takuun uusille tuotteille. Sinun tarvitsee vain mennä kotisivullemme, rekisteröityä ja rekisteröidä tuote. El-Björn Oy El-Björn AB on Pohjoismaiden johtava

Lisätiedot

LAMPPUOPAS Kuinka säästät energiaa LED-lampuilla LAMPPUOPAS. www.startrading.com DECORATION LED ILLUMINATION LED SPOTLIGHT LED

LAMPPUOPAS Kuinka säästät energiaa LED-lampuilla LAMPPUOPAS. www.startrading.com DECORATION LED ILLUMINATION LED SPOTLIGHT LED LAMPPUOPAS Kuinka säästät energiaa LED-lampuilla LAMPPUOPAS www.startrading.com DECORATION LED ILLUMINATION LED SPOTLIGHT LED - tämän päivän valaistusta LED - tämän päivän valaistusta LED Säästää energiaa

Lisätiedot

Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat puhtaan juoma- ja käyttöveden merestä tai järvestä. Laite on suunniteltu kestämään jatkuvaa ammattikäyttöä.

Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat puhtaan juoma- ja käyttöveden merestä tai järvestä. Laite on suunniteltu kestämään jatkuvaa ammattikäyttöä. Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat puhtaan juoma- ja käyttöveden merestä tai järvestä. Laite on suunniteltu kestämään jatkuvaa ammattikäyttöä. Puhtaan juoma- ja käyttöveden tuotto merestä 150 litraa/t;

Lisätiedot

Elintarvikealan pk-yritysten neuvontaa koskeva selvitys ja koulutusohjelma- projekti PK-Yrittäjien koulutus ELINTARVIKELAINSÄÄDÄNNÖSTÄ

Elintarvikealan pk-yritysten neuvontaa koskeva selvitys ja koulutusohjelma- projekti PK-Yrittäjien koulutus ELINTARVIKELAINSÄÄDÄNNÖSTÄ Elintarvikealan pk-yritysten neuvontaa koskeva selvitys ja koulutusohjelma- projekti PK-Yrittäjien koulutus ELINTARVIKELAINSÄÄDÄNNÖSTÄ 2.11 Seinäjoki, 9.11 Kuopio, 17.11 Hämeenlinna, 19.1. 2012 Rovaniemi

Lisätiedot

Premier Nordic Ilmalämpöpumppu

Premier Nordic Ilmalämpöpumppu Midea Group on myös yksi suuriista valmistajista ja ulkomaanvientiyrityksistä Kiinassa. Viimeisen vuoden aikana Midea on tehnyt laskelmia ja taktisia siirtoja muuttuvilla markkinoilla, joka on taannut

Lisätiedot

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 FI F E G D B C A 3 SUOMI 08-10 4 HIUSTENKUIVAAJA HD 3700 Turvallisuus Ota huomioon seuraavat ohjeet laitetta käytettäessä. 7 Laite on suunniteltu vain kotitalouskäyttöön. 7 Älä

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Kokeile uutta ja innovatiivista! Puhdista missä ja milloin vain. Scrubbing Machines AINA LADATTU JA VALMIS KÄYTTÖÖN Uudentyyppisellä

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat raikkaan juomaveden mökillä, saaressa tai veneessä.

Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat raikkaan juomaveden mökillä, saaressa tai veneessä. Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat raikkaan juomaveden mökillä, saaressa tai veneessä. Puhtaan juomaveden tuotto merestä 25 litraa/tunti, ja järvestä sekä kaivosta 50 litraa/tunti. 72 x 28 x 29

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN IVB 5 & 7 Imurisarja, joka pystyy useimpiin päivittäisiin märkä- ja kuivaimurointitöihin. Säädettävä kahva parantaa työasentoa ja helpottaa säilytystä. Putki ja suuttimet voidaan säilyttää koneen päällä

Lisätiedot

.. KEITTIOT EDISTYNEET PUHDISTUS- RATKAISUT

.. KEITTIOT EDISTYNEET PUHDISTUS- RATKAISUT .. KEITTIOT EDISTYNEET PUHDISTUS- RATKAISUT INFUSER VENTILATION.. KEITTIO RATKAISU RASVAN POISTAMISEKSI JA HAJUN VÄHENTÄMISEKSI KEITTIÖN ILMANVAIHTOKANAVISSA JATKUVA RASVANPOISTO JATKUVA HAJUN VÄHENNYS

Lisätiedot

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisan näytöskeittiössä olevissa Whirlpoolin kodinkoneissa yhdistyvät huippuluokan teknologia ja energiatehokkuus, joilla minimoidaan

Lisätiedot

TUTKIMUS IKI-KIUKAAN ENERGIASÄÄSTÖISTÄ YHTEISKÄYTTÖSAUNOISSA

TUTKIMUS IKI-KIUKAAN ENERGIASÄÄSTÖISTÄ YHTEISKÄYTTÖSAUNOISSA TUTKIMUS IKI-KIUKAAN ENERGIASÄÄSTÖISTÄ YHTEISKÄYTTÖSAUNOISSA IKI-Kiuas Oy teetti tämän tutkimuksen saatuaan taloyhtiöiltä positiivista palautetta kiukaistaan. Asiakkaat havaitsivat sähkölaskujensa pienentyneen,

Lisätiedot

lindab yksinkertaistamme rakentamista

lindab yksinkertaistamme rakentamista lindab yksinkertaistamme rakentamista Tämän toimintaperiaatteen jo tunnet... Fiksu järjestelmä! Lindab Safe Click Asenna ilman työkaluja helposti ja nopeasti Lindabin kanavajärjestelmä perustuu tuttuun

Lisätiedot

imop Lite Ketterää siivousta

imop Lite Ketterää siivousta imop Lite Ketterää siivousta Tervetuloa mukaan vallankumoukseen imop Lite imop Lite on kevyempi kuin i-mop XL. Se on i-mop-sarjan pienin ja kevyin yhdistelmäkone. Laajentamalla nykyistä i-mop-valikoimaa

Lisätiedot

Täydelliseen puhdistukseen

Täydelliseen puhdistukseen T 12/1 eco!efficiency Täydelliseen puhdistukseen Tehokas, taloudellinen, hiljainen 40% energiansäästö hiljainen vain 56 db(a) Ei mikä tahansa imuri Uusi T 12/1 eco!efficiency on erilainen pölynimuri. Se

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

My50 E/B Matala Hinta, Korkea Laatu. Laskimme tuotteidemme hintoja. Mutta, emme luopuneet hyvästä laadusta.

My50 E/B Matala Hinta, Korkea Laatu. Laskimme tuotteidemme hintoja. Mutta, emme luopuneet hyvästä laadusta. My50 E/B Matala Hinta, Korkea Laatu. Laskimme tuotteidemme hintoja. Mutta, emme luopuneet hyvästä laadusta. affordable cleaning My50 E/B Yhdistelmäkone. EDULLINEN, koska sillä voi ajaa kuka vain ilman

Lisätiedot

CDH/CLH. CleanZone Mikrosuodattimella varustettu kattohajotin puhdastiloihin. Pikavalintataulukko

CDH/CLH. CleanZone Mikrosuodattimella varustettu kattohajotin puhdastiloihin. Pikavalintataulukko CleanZone Mikrosuodattimella varustettu kattohajotin puhdastiloihin.lyhyesti Vaaka- tai pystysuora kanavaliitäntä Geeli- tai kumitiivisteellä varustettu mikrosuodatin H14 Polttomaalattu sisäpuolelta Mittausyhde

Lisätiedot

TUOTEOPAS. PlasmaMade ilmansuodatin GUC1214

TUOTEOPAS. PlasmaMade ilmansuodatin GUC1214 TUOTEOPAS PlasmaMade ilmansuodatin GUC1214 1. INTRODUCTION The PlasmaMade ilmansuodatin GUC1214 on tehty uudelle NEN 7120 tammikuu 2015, liesituulettimia voidaan käyttää ainoastaan uudelleenkierrättämiseen.

Lisätiedot

Suojaa työpaikkasi sikainfluenssalta. (H1N1-virus)

Suojaa työpaikkasi sikainfluenssalta. (H1N1-virus) Suojaa työpaikkasi sikainfluenssalta (H1N1-virus) Sikainfluenssa on hengitysteiden sairaus, jota tavataan usein sioilla. Aiheuttajana on A-tyypin influenssavirus. On erittäin harvinaista, että ihminen

Lisätiedot

Revisio 01 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA PÄIVITYSSETTI G BD UN L. Revisio 01 Marraskuu 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA-PÄIVITYSSETTI

Revisio 01 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA PÄIVITYSSETTI G BD UN L. Revisio 01 Marraskuu 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA-PÄIVITYSSETTI 1 FI ASENNUSOHJEET B192 HEPA PÄIVITYSSETTI G BD UN L Revisio 01 Marraskuu 2006 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä 2 Valmistaja/maahantuoja 3 Osat 4 Asennusohjeet 5 Varaosat 6 Takuu 7 Räjäytyskuva 3 1 YLEISTÄ

Lisätiedot

TSI VELOCICALC 9515 KÄYTTÖOHJE

TSI VELOCICALC 9515 KÄYTTÖOHJE TSI VELOCICALC 9515 KÄYTTÖOHJE Velocicalc 9515 käyttöohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Mittarin perusvarusteet.. 3 2 Käyttöönotto. 3 Virransyöttö.. 3 Paristojen asennus... 3 Teleskooppianturin käyttö... 3 3 Mittarin

Lisätiedot

TUOTENRO NIMIKE MITAT PAINO NIM.TEHO SÄILIÖ IP-LUOKKA JOHTO. 9058501 Märkä- ja kuivaimuri GWD 350-2 638 x 600 x 868 mm 21 kg 2700 W 50 L IP24 10 m

TUOTENRO NIMIKE MITAT PAINO NIM.TEHO SÄILIÖ IP-LUOKKA JOHTO. 9058501 Märkä- ja kuivaimuri GWD 350-2 638 x 600 x 868 mm 21 kg 2700 W 50 L IP24 10 m MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN Imurisarja, joka pystyy useimpiin päivittäisiin märkä- ja kuivaimurointitöihin. Säädettävä kahva parantaa työasentoa ja helpottaa säilytystä.

Lisätiedot

VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K

VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K K-SARJAN VAUNUKUIVURI TALOUDELLISEEN JA TEHOKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun K-sarjan vaunukuivuri on edullinen, tehokas ja erittäin nopeasti käyttöönotettava lämminilmakuivuri.

Lisätiedot

PlayStation Move-tarkkuusase

PlayStation Move-tarkkuusase FI PlayStation Move-tarkkuusase Käyttöohje CECHYA-ZRA1E 7017291 Osien nimet Näkymä sivulta SELECTnäppäin Yläsuojus Vapautusvipu näppäin näppäin Tulitustilan valitsin Säädettävä tukki Piipun ohjain Pumppulatauskahva

Lisätiedot

Puu vähähiilisessä keittiössä

Puu vähähiilisessä keittiössä Puu vähähiilisessä keittiössä 16.09.2013 Matti Kuittinen Arkkitehti, tutkija Tässä esityksessä: 1. Miksi hiilijalanjälki? 2. Mistä keittiön hiilijalanjälki syntyy? 3. Puun rooli vähähiilisessä sisustamisessa

Lisätiedot

Kolmioitten harjoituksia. Säännöllisten monikulmioitten harjoituksia. Pythagoraan lauseeseen liittyviä harjoituksia

Kolmioitten harjoituksia. Säännöllisten monikulmioitten harjoituksia. Pythagoraan lauseeseen liittyviä harjoituksia Kolmioitten harjoituksia Piirrä kolmio, jonka sivujen pituudet ovat 4cm, 5 cm ja 10 cm. Minkä yleisen kolmion sivujen pituuksia ja niitten eroja koskevan johtopäätöksen vedät? Määritä huippukulman α suuruus,

Lisätiedot

SUIHKUPUHDISTUSLAITE

SUIHKUPUHDISTUSLAITE SUIHKUPUHDISTUSLAITE J1000 ja J2000 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä materiaalista IS66998 issc ECN 6884 () 4197240, 4197248 SISÄLLYSLUETTELO Turvallisuus...3 Asennusstandardit...3

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

TF 15HV TF 15 HV TF 15 HV

TF 15HV TF 15 HV TF 15 HV Käyttöohje TF 15HV TF 15 HV E87 264 08 TF 15 HV Tuotenro: E87 264 08 Täydellinen ilmanjakajalla varustettu kone. Turvallisuuden varmistamiseksi on koneen mukana toimitetut turvaohjeet luettava. Lue käyttöohje,

Lisätiedot

GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN

GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN KAIKKI HYÖDYT YHDESTÄ LÄHTEESTÄ Joustavuus on Geberit-urinaalijärjestelmän tavaramerkki - järjestelmä on täydellinen ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

TacFast tarjoaa nopean ja mutkattoman tavan asentaa lattiapäällysteitä monenlaisille aluslattioille...

TacFast tarjoaa nopean ja mutkattoman tavan asentaa lattiapäällysteitä monenlaisille aluslattioille... TacFast on mullistava mekaaninen asennusjärjestelmä TacFast Systems International -yhtiöltä, jonka toiminta perustuu innovaatioihin ja jolla on salkussaan yli 300 patenttia. Modulaariset TacFast-polypropeenilaatat

Lisätiedot

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250 Jotta keskuspölynimurin asennus olisi mahdollisimman helppoa, All-in-1 paketit on suunniteltu vastaamaan normaalin asennuksen tarpeita. Toki voit ostaa kaikki osat myös erikseen. Nilfisk Performer All-in-1

Lisätiedot

ESM 7 22-sarjan. ruuvikompressorit

ESM 7 22-sarjan. ruuvikompressorit ESM 7 22-sarjan ruuvikompressorit Ehdotonta luotettavuutta Paineilman käyttäjät tarvitsevat luotettavan, taloudellisen ja monipuolisesti varustellun kompressorin, joka vaatii vähän lattiatilaa. Gardner

Lisätiedot

1 Suunto Cadence POD... 3 2 Tietoja Suunto Cadence POD:ista... 5 2.1 JOHDANTO... 5 2.2 OHJEET... 5 2.3 PUHDISTAMINEN... 5 2.4 TEKNISET TIEDOT...

1 Suunto Cadence POD... 3 2 Tietoja Suunto Cadence POD:ista... 5 2.1 JOHDANTO... 5 2.2 OHJEET... 5 2.3 PUHDISTAMINEN... 5 2.4 TEKNISET TIEDOT... Käyttöopas fi 1 Suunto Cadence POD................................................... 3 2 Tietoja Suunto Cadence POD:ista....................................... 5 2.1 JOHDANTO...................................................

Lisätiedot

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI AIR STYLE ARKKITEHTUURINEN HELMI Hiljainen Erittäin ohut Erinomainen Energialuokitus Monipuolinen Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI Toimisto tyyliin Järjestelmä on tehokas ja pystyy suorituskyvyltään

Lisätiedot

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Ved Stranden 18 DK-1061 København K www.norden.org NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Kuluttajaopas Käytä vaatteitasi Käytä päätäsi Vaali ympäristöä! Rostra Kommunikation v/ David Zepernick,

Lisätiedot

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM 2 Getinge Clean Management System GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM (CMS) -JÄRJESTELMÄ ENTISTÄ PAREMPI PROSESSI, AINUTLAATUINEN RATKAISU Getinge voi auttaa yritystäsi hallitsemaan

Lisätiedot

Lead Facility Services Globally. ISS Palvelut ottaa vastuuta ympäristöstä yhdessä asiakkaan kanssa

Lead Facility Services Globally. ISS Palvelut ottaa vastuuta ympäristöstä yhdessä asiakkaan kanssa ISS Palvelut ottaa vastuuta ympäristöstä yhdessä asiakkaan kanssa TOIMINNALLASI ON ISO VAIKUTUS YMPÄRISTÖÖN Suurin osa ympäristövaikutuksista syntyy kiinteistöjen käytönaikaisista päivittäisistä toiminnoista,

Lisätiedot

Kemira DesinFix. Innovatiivista veden desinfiointia

Kemira DesinFix. Innovatiivista veden desinfiointia Kemira DesinFix Innovatiivista veden desinfiointia Kemira - kemian alan huippuosaamista, tuotteita ja vedenkäsittelyteknologiaa maailmanlaajuisesti Vuoteen 2050 mennessä maapallon väestö kasvaa arviolta

Lisätiedot

Spray Bark Controll Collar

Spray Bark Controll Collar Spray Bark Controll Collar Sitruunapannan käyttöohjeet JOHDANTO Haukkuminen on koiran normaalia käyttäytymistä. Joskus kuitenkin haukkuminen on ongelma omistajalle. Vastuuntuntoinen omistaja ei voi antaa

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

FILTERMAX. Moduulisuodatin kohdepoistojärjestelmiin. No. 4215.71/00

FILTERMAX. Moduulisuodatin kohdepoistojärjestelmiin. No. 4215.71/00 R Moduulisuodatin kohdepoistojärjestelmiin No. 425.7/ 2 FilterMax puhtaampi ympäristö työskennellä ja elää! En halua vapaa-aikana hengittää niitä käryjä ja hiukkasia jotka puhallamme yhteiseen ympäristöömme!

Lisätiedot

KYLPYHUONEEN TERVEYDEKSI

KYLPYHUONEEN TERVEYDEKSI KYLPYHUONEEN TERVEYDEKSI WC-TUPLANUPPI VEDEN SÄÄSTÖÖN NUPPIMALLEILLA TYYLIÄ KYLPYHUONEEN SISUSTUKSEEN MITEN HUOLEHDIT KYLPYHUONEESI HYGIENIASTA VANHAN KOTIMAISEN WC-ISTUIMEN HUOLTAMINEN WC-TUPLANUPILLA

Lisätiedot

Teollisuusinfrapunalämmitin IR Suuriin ja korkeisiin tiloihin

Teollisuusinfrapunalämmitin IR Suuriin ja korkeisiin tiloihin 3 3000 6000 W Sähkölämmitys 3 mallia Teollisuusinfrapunalämmitin Suuriin ja korkeisiin tiloihin Käyttökohteet soveltuu suurten ja korkeiden tilojen yleis- ja lisälämmitykseen. Sitä voidaan myös käyttää

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

KIINTEISTÖSUOJAUS SISÄILMA. NÄYTTELIJÄNTIE HELSINKI

KIINTEISTÖSUOJAUS SISÄILMA. NÄYTTELIJÄNTIE HELSINKI SISÄILMA SAFETYCORE OY YRITYKSENÄ Safetycore Oy:n visio on tuottaa kumppaneilleen kustannustehokkain ja laadukkain kiinteistösuojausratkaisu sekä turvatekniikan että sisäilman osalta. Turvatekniikan osalta

Lisätiedot

5.3 Ensimmäisen asteen polynomifunktio

5.3 Ensimmäisen asteen polynomifunktio Yllä olevat polynomit P ( x) = 2 x + 1 ja Q ( x) = 2x 1 ovat esimerkkejä 1. asteen polynomifunktioista: muuttujan korkein potenssi on yksi. Yleisessä 1. asteen polynomifunktioissa on lisäksi vakiotermi;

Lisätiedot

mallisto - Valitessasi täydellistä leikkuukumppania

mallisto - Valitessasi täydellistä leikkuukumppania Murray mallisto - Valitessasi täydellistä leikkuukumppania Työnnettävä ruohonleikkuri - Työnnettävät ruohonleikkurit ovat yleensä hieman kevyempiä kuin itsevetävät. Ne ovat ideaali valinta pienille ja

Lisätiedot

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET VALITTU LÄMPÖTILA ON HELPPO NÄHDÄ Selkeästä näytöstä näet helposti asetetun lämpötilan. Voit nostaa tai alentaa lämpöä patterin päädyssä olevilla plus- ja miinuspainikkeilla.

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-,

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, GODMORGON Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, NORRVIKEN- ja BREDVIKEN-pesualtaat sekä GODMORGON-lokerikot

Lisätiedot

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 GODMORGON GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGONkylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, EDEBOVIKEN-

Lisätiedot

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS SIIVOUSVÄLINEET 1. siivousvaunu 2. sanko (siivoussanko) 3. jätesäkki 4. kuivain - Voit kuivata ikkunat, peilit ja lattiat. 5. lattiamoppi ja pyyhe 6. ikkunanpesin - Voit pestä

Lisätiedot

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP-sähkölämmitin Takuutodistus Arvoisa asiakkaamme, Ostamasi tuote täyttää korkeat esteettiset ja käytännön vaatimukset. Olemme ottaneet tuotteen suunnittelussa

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

joutsenmerkityt takat

joutsenmerkityt takat joutsenmerkityt takat tulevaisuus luodaan nyt Pohjoismaisen Joutsen-ympäristömerkin tavoitteena on auttaa kuluttajaa valitsemaan vähiten ympäristöä kuormittava tuote. Palvelulle tai tuotteelle myönnettävän

Lisätiedot

Typpeä renkaisiin Pitää paineen vakaana ja vähentää kustannuksia

Typpeä renkaisiin Pitää paineen vakaana ja vähentää kustannuksia Typpeä renkaisiin Pitää paineen vakaana ja vähentää kustannuksia Rengaspaineet pysyvät kun käytät typpeä Ilma ympärillämme koostuu pääosin hapesta ja typestä. Erottamalla nämä kaasumaiset alkuaineet toisistaan

Lisätiedot

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet DL-LÄMPÖLAMPPU Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Rakenne ja mallit... 4 4. Asennus... 4 4.1 Lampun sijoitus...4 4.2 Asennustapoja...5 4.3 Lampun kokoaminen...6

Lisätiedot

Maxin käsienpesukoulu. Käsihygienia

Maxin käsienpesukoulu. Käsihygienia Maxin käsienpesukoulu Käsihygienia Viime aikoina olen oppinut asioita käsienpesusta, joten ajattelin kertoa, mitä olen tähän mennessä havainnut. Toivon, että oppiminen on sinusta yhtä kivaa kuin minustakin.

Lisätiedot

TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE. Otsonaattori ammattikäyttöön

TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE. Otsonaattori ammattikäyttöön 1. TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE Otsonaattori ammattikäyttöön OZO MINI Ozo Mini on otsonaattori, joka soveltuu hajujen poistamiseen esimerkiksi navettakeittiöistä tai muista tiloista, joissa vaaditaan jatkuvaa

Lisätiedot

Sisusta kauniilla lämmöllä

Sisusta kauniilla lämmöllä Sisusta kauniilla lämmöllä www.stravent.fi PANEELIRADIAATTORIT MODUL COMPACT INTEGRA Standardiradiaattori integroidulla venttiilillä Modul Compact Integra on varustettu integroidulla venttiilillä ja on

Lisätiedot

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. www.danfoss.fi/kylma

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. www.danfoss.fi/kylma Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. Optyma Plus New Generation koneikko Laajennettu tuotesarja: 0.6-16.5 kw MBP-sovelluksiin 0.7-9.6 kw LBP-sovelluksiin 50% % lyhyempi

Lisätiedot

PR IMULETKUSTO PR -IMULETKUSTO. OUREX OY Mäkirinteentie 3 36220 Kangasala Puh. (03) 212 8000 Faksi (03) 212 8158

PR IMULETKUSTO PR -IMULETKUSTO. OUREX OY Mäkirinteentie 3 36220 Kangasala Puh. (03) 212 8000 Faksi (03) 212 8158 - kohdepoistoletkusto, jonka muotoilu edesauttaa luomaan vieläkin paremman työympäristön. imuletkusto tuo markkinoille uuden ja täysin ainutlaatuisen muotoilun, joka yhdistää uusien materiaalien edut viimeisimpiin

Lisätiedot

Johdanto... 3. Tavoitteet... 3. Työturvallisuus... 3. Polttokennoauton rakentaminen... 4. AURINKOPANEELITUTKIMUS - energiaa aurinkopaneelilla...

Johdanto... 3. Tavoitteet... 3. Työturvallisuus... 3. Polttokennoauton rakentaminen... 4. AURINKOPANEELITUTKIMUS - energiaa aurinkopaneelilla... OHJEKIRJA SISÄLLYS Johdanto... 3 Tavoitteet... 3 Työturvallisuus... 3 Polttokennoauton rakentaminen... 4 AURINKOPANEELITUTKIMUS - energiaa aurinkopaneelilla... 5 POLTTOKENNOAUTON TANKKAUS - polttoainetta

Lisätiedot

Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006)

Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006) KombiTemp HACCP Elintarviketarkastuksiin Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006) web: web: www.haccp.fi 2006-05-23 KombiTemp HACCP on kehitetty erityisesti sinulle, joka työskentelet elintarvikkeiden

Lisätiedot

TYYLIKÄS RATKAISU KYLPYHUONEESEEN

TYYLIKÄS RATKAISU KYLPYHUONEESEEN unidrain GlassLine unidrain GlassLine sisältää lasisia suihkualtaita ja suihkuseiniä, jotka alkuperäiseen unidrain lattiakaivoon yhdistettynä muodostavat yksittäisistä osista upean, märkätilavarman ja

Lisätiedot

Esimerkkejä eri materiaalien imeytyskapasiteetin vertailusta (testattu 42-45 cp öljyllä 20 C lämpötilassa):

Esimerkkejä eri materiaalien imeytyskapasiteetin vertailusta (testattu 42-45 cp öljyllä 20 C lämpötilassa): ABSORPTIO - ADSORPTIO Neste imeytyy perinteisten luonnonkuitujen, kuten puuvillan sisään. Nykyaikainen polypropyleeni puolestaan imee nesteen kuitujen pintaan ja väliin, moninkertaistaen imeytyspinta-alan.

Lisätiedot

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM ILMAN LÄMPÖTILAN JAKAUTUMINEN HUONEISSA Ilman oviverhopuhallinta Oviverhopuhaltimella -1 C 22 C 2 C 21 C 2 C 22 C -8 C -6 C -4 C -2 C 19 C C 1 C 1 C 6 C C C 6 C 1 C 1 C 18

Lisätiedot

kansi Enerventin perusilmeellä

kansi Enerventin perusilmeellä Enervent Superior ja Premium Ilmanvaihtolaitteet ilmalämpöpumpulla kansi Enerventin perusilmeellä Fresh, hot & cool Enervent Superior- ja Premium -sarjat Ilmanvaihto lämmitys jäähdytys Ensto Enerventin

Lisätiedot

PlayStation Camera. Käyttöohje CUH-ZEY

PlayStation Camera. Käyttöohje CUH-ZEY PlayStation Camera Käyttöohje CUH-ZEY2 7028418 FI Ennen käyttöä ˎˎLue tämä käyttöohje ja yhteensopivien laitteiden käyttöohjeet huolellisesti. Säilytä ohjeet tulevaa tarvetta varten. ˎˎPäivitä käyttöjärjestelmä

Lisätiedot

Käyttöohje. FI_Free3_Wired_User_Guide.indd 1 02/06/

Käyttöohje. FI_Free3_Wired_User_Guide.indd 1 02/06/ Käyttöohje FI_Free3_Wired_User_Guide.indd 1 02/06/2017 12.40 Pakkauksen sisältö 2 3 1. RollerMouse Free3 2. Kaksi lyhyttä näppäimistön säätöpalaa 3. Kaksi pitkää näppäimistön säätöpalaa 1 /1 FI_Free3_Wired_User_Guide.indd

Lisätiedot

saumaus- ja tiivistysaineet

saumaus- ja tiivistysaineet saumaus- ja tiivistysaineet POWERCOLOR Sementtipohjaisen saumalaastin uusinta sukupolvea sisältää hopea ioneja ja käytetään 1 5 mm leveisiin saumoihin. SILVER ACTIVE SYSTEM on oligodynaaminenhopea ionien

Lisätiedot

Cover lasitusjärjestelmät parvekkeille ja terasseille Cover-lasitusjärjestelmät parvekkeille ja terasseille - laajentaa parvekkeesi ja terassisi käyttömahdollisuuksia säästä riippumatta - suojaa melulta,

Lisätiedot

Liikennepolttoaineet nyt ja tulevaisuudessa

Liikennepolttoaineet nyt ja tulevaisuudessa Liikennepolttoaineet nyt ja tulevaisuudessa Perinteiset polttoaineet eli Bensiini ja Diesel Kulutus maailmassa n. 4,9 biljoonaa litraa/vuosi. Kasvihuonekaasuista n. 20% liikenteestä. Ajoneuvoja n. 800

Lisätiedot

Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH

Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH 1 Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH Interaktiivisten valkotaulujen yleistyessä luokkatiloissa, uuden teknologian näyttöjen suosio on tullut kaikkialla

Lisätiedot

Vacon puhtaan teknologian puolesta

Vacon puhtaan teknologian puolesta Vacon puhtaan teknologian puolesta Vesa Laisi, toimitusjohtaja, Vacon Oyj 16.11.2011 11/21/2011 1 Vacon - Driven by drives Vacon on globaali taajuusmuuttajavalmistaja. Yhtiö on perustettu vuonna 1993 Vaasassa.

Lisätiedot

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje Käyttöohje 4 Pakkauksen sisältö 1. Contour Mouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. USB/Micro-USB-kaapeli 5. Käyttöohje 2 3 Yläosan toiminnot Oikea painike 5 5 Contour Mouse Keskipainike

Lisätiedot

Lehdistötiedote. Helpotusta keittiötöihin napin painalluksella 29.7.2015

Lehdistötiedote. Helpotusta keittiötöihin napin painalluksella 29.7.2015 Lehdistötiedote 29.7.2015 Hansgrohe tuo markkinoille uusia keittiöhanoja kätevällä Selectpainikkeella ja ulosvedettävillä pikapesimillä. Näiden uutuuksien avulla keittiössä työskentely muuttuu entistä

Lisätiedot

Painepaistinpannu. Electrolux Thermetic laitteet

Painepaistinpannu. Electrolux Thermetic laitteet Electroluxin painepaistinpannu on tarkoitettu laitoksiin, hotelleihin ja suuriin ravintoloihin. Sähkökallisteista painepaistinpannua on neljää kokoa, 60, 90, 100 ja 150 litraa. Sarja käsittää yksittäin

Lisätiedot

PURISTUS. Mallien määrä. Kapasiteetti mm. Tyyppi. Sivu

PURISTUS. Mallien määrä. Kapasiteetti mm. Tyyppi. Sivu Puristustyökalut Alkuasentoon palautus varmistaa aina saman luotettavan, vedenpitävän liitoksen. Tuottavat erinomaista laatua ja kestävyyttä tukena RIDGIDin elinikäinen takuu. Mallien määrä Kapasiteetti

Lisätiedot

LoFric Sense katetri, joka vastaa arkipäivän haasteisiin

LoFric Sense katetri, joka vastaa arkipäivän haasteisiin a e l c e n v e Vi différ LoFric Sense katetri, joka vastaa arkipäivän haasteisiin Kaikki naiset eivät ole samanlaisia. Eläköön se pieni ero on mottona LoFric Sensen käytölle omatoimiseen katetrointiin,

Lisätiedot

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä.

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä. Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot