MAYDAY 1/2007. Sisällys: Mayday 1/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAYDAY 1/2007. Sisällys: Mayday 1/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset"

Transkriptio

1 Mayday 1/07

2 sisällys Mayday 1/07 MAYDAY 1/2007 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Jussi Saude Saunamäki Matinkartanontie 6 F Espoo p Maydayn toimituskunta: Anne, Heikki, Henkku, Lotta, Nansu ja Tia Taitto: Saude Kuvat: Anne, Heikki, Lotta ja Saude Kannen kuva:saude Mainosmyynti: Jussi Saude Saunamäki p Sisällys: 2. Sisällys 3. Pääkirjoitus 4. Uutiset 6. Merimetsoille uusi vene 7. Unelmasta totta 8. Erikoishaastattelu 11. Vanhemmille 12. Kuukauden merimetso 14. Haaveilua Venemessuilla 16. Outolintu 17. Jouluretki 18. Juorut 19. Jotain muuta 20. Peräpeili Memen kotisivu:

3 Mayday 1/07 pääkirjoitus Parasta ikinä Partiotoiminnan arjessa aina välillä käy niin, että homma alkaa maistua puulta ja viikot tuntuvat pursuavan pelkkiä työllistäviä rutiineja. Sudarien riehuminen ärsyttää, vartiolaiset eivät innostu kunnolla mistään, johtajat eivät tee muuta kuin nakittavat apinan raivolla toisiaan ikäviin velvollisuuksiin. Alkaa tuntua siltä, että kaipaisi jotain ihan vain itseään varten. Miksi aina pitää tehdä toisille, eikö joskus voisi itsekin hauskaa ilman, että täytyy huolehtia muista. Espoo on täynnä vaeltajia ja johtajia, jotka tekevät mielettömästi partiotyötä joka viikko lasten ja nuorten partioharrastuksen hyväksi. Nuo vaeltajat ja johtajat, me, emme kuitenkaan jaksa loputtomasti. Kyllä te tiedätte. Mikä auttaisi jaksamaan ja toisi lisää energiaa? Mikä sytyttäisi liekin taas uudelleen ja antaisi virtaa vähintään vuodeksi eteenpäin. Mikä kylväisi meihin tekemisen meiningin ja mielettömän vimman? Vimman? VIMMA! Mä lähden Vimmalle. Koska haluan uutta energiaa, pitää hauskaa, valvoa myöhään, istua notskilla, tutustua ainakin kymmeneen uuteen ihmiseen tosi hyvin, kuunnella bändejä, kokkailla, meloa kanootilla, kuiskutella, innostua, muistella Vimmaa vielä monta kesää jälkeenpäin. Kaikki parhaat tyypit Espoosta on lähdössä Vimmalle. Olet yksi niistä, tuu mukaan! Vimma on parasta ikinä. Tai eihän sitä vielä voi tietää, mutta oon jo aika vakuuttunut. Kaikkia memevaeltajia ja johtajia Vimmalle odottaen, Suski Lippukunnanjohtaja Ps. Vimmalle ehtii ilmoittautua vappuun asti. Tsekkaa Niin, ja liity IRC-galtsuyhteisöön!

4 uutiset Mayday 1/07 Memeuutisia Memeuutisia MEMEUUTISIA Suski jatkaa lippukunnanjohtajana Helmikuun 22. päivä valittiin Merimetsojen vuosikokouksessa toimihenkilöitä vuodelle Lippukunnanjohtajana jatkaa Suski. Lippukunnanjohtajan apulaisena aloitaa Henkku, rahastonhoitajana jatkaa Henkka. Amiraaliksi valittiin Aksu ja sihteeriksi Petsku. Ensi vuonna Sampona toimii Sanna, akelana Nansu ja vajona Henu. Uuden tittelin tiedotusvastaavana otti hoitaakseen Saude, joka toimii myös varastovastaavana. Tia jatkaa kolovastaavana ja Lotta koulutusvastaavana. Jäsenrekisteriä hoitaa Sofia. Ensi kesänä Lepuuttajalle! Kesäinen saaristo kutsuu merimetsoja kuudennelle Lepuuttaja-leirille Upea leiripaikka sijaitsee Räfsösaarella Porkkalanniemen edustalla, Kirkkonummen seurakunnan mailla. Lepuuttaja on merimetsojen oma lippukuntaleiri, jolle odotetaan 70 innokasta partiolaista. Olethan sinäkin heidän joukossaan? Leirin johtajana toimii Heikki Hessu Salmela. Leirikirje on jo kolahtanut postiluukustasi, mutta lisätietoja ja kirjeen löydät myös memen nettisivuilta Kannatuspinssejä tulossa! Veneprojektin tiimoilta on tulossa myyntiin merimetsojen omia kannatuspinssejä. Pinssien myyntitulot laitetaan luonnollisesti lyhentämättömänä veneprojektin tilille. Myös Sankaripurjehtija t-paidat ovat suunnitteilla. Pinssin kuvan on suunnitellut Saude Lohisoppaa tarjolla huhtikuussa! = Tervetuloa Merimetsojen perinteiselle lohikeittolounaalle la klo Matinkappelille. Lounaalle voi tulla koko perheen voimin ja ottaa myös tuttavat, sukulaiset ja naapurit mukaan! Lounaan tuotto käytetään kokonaisuudessaan venerahaston kartuttamiseen. Riihitys = Riihitys on taidonnäyte jokaisen luokkasuorituksen perässä. Tällä kertaa riihitys järjestetään yhteisesti kaikille LOMMOn lippukunnille. Riihitys suoritetaan rastityylisenä ratana, jonka pituus on luokkamerkistä riippuen noin 5 15 km. Riihitys järjestetään Pirttimäen ulkoilualueella. Lisätietoja riihityksen vastuuhenkilöltä Petskulta!

5 Mayday 1/07 uutiset Memeuutisia Memeuutisia MEMEUUTISIA Vimma vaeltajille Luukissa Vimma on EPT:n ensimmäinen vaeltajaleiri ikinä ja se järjestetään Luukissa kesäkuuta. Vimmalla seikkaillaan, tunnelmoidaan, nauretaan, ihastutaan, rentoudutaan ja mennään lujaa. Vimma on täynnä kavereita, eräilyä, festarimeininkiä ja vaaleanpunaista perunamuusia. Vimma on jotain ainutlaatuista ja sinä voit olla osa sitä. Lumiveistoskisassa memet taas palkintosijoille! Hurraa, Merimetsojen Fendarit-vartio sijoittui kolmanneksi EPT:n lumiveistosskabassa! Fendarit veistelivät lumesta käärmeen ja pojan, joka irvisteli käärmeelle. Upeaa, tytöt! Paraatipäivä Huikean suuri merishuuto kaikuu taas Helsingin ydinkeskustan kortteleissa 22.4., kun pääkaupunkiseudun kaikki partiolaiset valtaavat senaatintorin. Keksitkö uuden memehuudon? Olethan sinäkin mukana kasvattamassa memejoukkoa ja tekemässä päivästä ikimuistoista! Lisätietoja omalta johtajaltasi tai Henkulta Veneprojektin nettisivut avattu! Lisätietoa ja ajankohtaiset tiedot veneprojektista. Uutiset ja kuvia. Käy tutustumassa. Sivut ovat Petskun ja Sauden käsialaa. Vaeltajat sählyturnauksessa Ept:n sählytyurnaus järejestettiin tänä vuonna 25.3 Otaniemen Otahallissa. Memestä oli mukana pienehkö joukkue, joka joutui tyytymään jumbosijaan kovan peluutuksen takia. Sankaripurjehtijoiden joukkue tosin pelasi nousujohteisesti, sillä alun hankaluuksien ja maalittomuuden jälkeen päästiin jo tasapeliin. Mukana joukkueessa olivat: Aksu, Hessu, Henu, Lotta, Maija, Henkku ja Petsku. Veneprojekti edistyy Memeläiset vaeltajat ovat olleet aktiivisia ja keräsivät rahaa jakamalla kilpailukuponkeja Aleksi 13-tavaratalon Shopbailuissa ja pakkaamalla kasseja K-citymarket Ison Omenan uudistuksen avajaisissa. Tulevista kampanjoista mainittakoon kesäkukkamyynti ja pesuaine- ja paperimyynti.

6 venekampanja Mayday 1/07 Merimetsoille uusi vene kesäksi 2008? Merimetsojen keväällä 2005 käynnistynyt veneprojekti on edennyt ennakoituakin paremmin. Vajaassa kahdessa vuodessa rahaa on kerätty jo lähes euroa. Jotta veneen hankinnasta ei tule ikuisuusprojektia, on projektille asetettu nyt huima tavoite: kesällä 2008 Merimetsot seilaavat uudella veneellä! Millainen vene? Tulevaksi veneeksi on kaavailtu nykyisen kokoista noin jalkaista purjevenettä. Tämän kokoinen vene on riittävän tilava partiopurjehduksille, mutta vielä helppo hallita pienelläkin miehistöllä. Tavoitteena on hankkia joko uusi tai n. 5 vuotta vanha vene. Valintaan vaikuttaa myös suuri makuupaikkojen määrä (vähintään 8), helppo hallittavuus ja ennen kaikkea turvallisuus. Mistä varat veneeseen? Uutta venettä ei kuitenkaan hankinta vielä tähän mennessä kerätyllä eurolla. Suuri tavoitteemme on saada kuluvan vuoden aikana saman verran lisää ja toki vanhan veneen myymisestä hyödytään jotakin. Loppu tullaan tarvittaessa rahoittamaan lainalla, joka maksetaan muutaman vuoden kuluessa pois. Varainhankinta ei siis lopu siihen, että vene saadaan. Tahti voidaan kuitenkin pitää paljon maltillisempana lainaa takaisin maksettaessa. Julistamme nyt varainhankinnassa LOPPUKIRIVUODEN! Rahallinen tavoite on haastava, mutta ei mahdoton. Apua tarvitsemme kuitenkin jokaiselta merimetsolta ja heidän perheiltään!

7 Mayday 1/07 venekampanja Miten unelmasta tulee totta? Tänä vuonna tulemme järjestämään useita varainhankintatapahtumia, tekemään mahdollisimman paljon erilaisia keikkoja sekä myymään myös erilaisia tuotteita. Tärkeää on saada ylläpidettyä kaikki vanhat, hyväksi havaitut rahanlähteet, mutta löytää myös mahdollisimman paljon uusia. Tämän onnistumiseksi Sinä voit tehdä seuraavaa: EPS:n vartiovuorot Varojen keräämiseksi teemme vartiovuoroja EPS:n satamassa. Vuoroja voivat tehdä yli 18-vuotiaat memeläiset ja kaikki vanhemmat. Yksikin vuoro kauden aikana auttaa kovasti ja kartuttaa mukavasti venerahastoamme. Vartijoilta ei vaadita mitään erityistä osaamista ja työ on käytännössä EPSissä vuoron ajan päivystämistä ja valppaana olemista. Yksityiskohtaiset tehtävä- ja toimintaohjeet löytyvät vartiotornista. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi! Lisätietoja Kirsi Kettuselta Yrityskeikat: Kysele omalta työpaikaltasi ja muilta tutuilta, olisiko jollakin yrityksellä tarvetta partiolaisten avulle. Hoidamme mielellään yrityksille esim. postituksia, pysäköinnin opastusta, lettujen paistoa tai ohjelmapisteitä tapahtumissa, inventaarioita, lahjojen pakkaamista, mitä tahansa sopivaa. Parhaita ovat työt, jotka eivät vaadi pelkästään täysi-ikäisiä, mutta kaikki tarjoukset otetaan vastaan! Mainostila: Myymme mainostilaa Merimetsojen Mayday-lehdestä sekä nettisivuilta yrityksille ja yhteisöille. Hinnat: 50 euroa puolisivua, 100 euroa koko sivu. Nettisivuille banneri 100 euroa koko vuosi. Avustukset ja sponsorointi: Etsimme sponsoreita uudelle veneellemme. Olemme kiinnostuneita kaikenlaisista yhteistyötarjouksista: rahallisesta tuesta, mainostilan myymisestä veneestä, työtä vastaan saatavista avustuksista yms. Myös yksityiset voivat lähteä mukaan lahjoituksilla. Niistä tiedotamme tarkemmin syksyllä. Toivomme myös sankkaa osallistujajoukkoa erilaisiin tapahtumiimme!

8 haastattelu Mayday 1/07 V E N E - TOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJAN HAASTATTELU Mikä ihme on venetoimikunta ja ketkä siihen kuuluu? Maydayn erikoishaastattelussa venetoimikunnan puheenjohtaja Henrik Henkka Mikkola valottaa kampanjan tärkeimpiä asioita ja fiiliksiään pestistä. Teksti ja kuvat: Saude Mikä on venetoimikunta? Venetoimikunta koordinoi Memen veneprojektia. Käytännössä se tarkoittaa eri vaihtoehtojen kartoitusta, tavoitteiden asettamista ja ennen kaikkea varainhankinnan suunnittelua ja sen toteuttamisesta huolehtimista. Keitä venetoimikuntaan kuuluu? Itseni lisäksi porukkaan kuuluu (aakkosjärjestyksessä luonnollisesti ettei kukaan pahastu): Aksu, Henri, Henrietta, Nansu, Petsku, Sanna ja Saude. Mikä on sinun osuutesi venetoimikunnan puheenjohtajana? Itse toimin lähinnä porukan hengellisenä johtajana ja eteenpäin tuuppijana. Hommiini sisältyy myös jonkin verran paperinpyöritystä ja varainhankintakeikkojen vastaanottoa.

9 Mayday 1/07 haastattelu Miten juuri sinut valittiin puheenjohtajan virkaan? Kukaan muu ei ollut riittävän hullu ryhtyäkseen tähän pestiin. Veikkaanpa, että jos projekti onnistuu upeasti, ei kukaan tule kiittelemään minua sen kummemmin, mutta jos kaikki kaatuukin, niin eiköhän musta saada tehtyä syntipukki ;) Pääsenkö mukaan venetoimikuntaan? Periaatteessa venetoimikuntaan voi tulla kuka vaan asiasta kiinnostunut, mutta käytännössä toimikunta on jo aika täysi. Väkimäärä halutaan pitää rajoitettuna, jotta päätöksenteko ja toiminta olisi mahdollisimman tehokasta. Toimikunnalla ei olisi mitään merkitystä, jos puolet johtajistosta olisi mukana siinä, sehän olisi sitten aivan sama puida asioita JN:ssä. Onko venetoimikunta sisäpiiri, joka päättää kaikesta liittyen uuteen veneeseen? Totta kai venetoimikunta on eräänlainen sisäpiiri, se olisi valehtelua jos muuta väittäisin. Sen toiminta pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman avoimena ja läpinäkyvänä. Toimikunta tekee jonkinasteisia päätöksiä esim. varainhankinnan ja muun vastaavan suhteen, mutta itse venehankintaan liittyviin päätöksiin ei sen toimivalta riitä. Teoriassa venehankinnasta päättää lippukunnan hallitus, mutta käytännössä asia päätettäneen jossain määrin demokraattisesti joskus tulevaisuudessa järjestettävässä tilaisuudessa. Tiivistettynä voisikin sanoa, että toimikunta tekee suosituksia, joiden tarkoituksena on auttaa päätöksentekijöitä. Kuinka realistinen hanke uusi vene on? Olennaista tässä asiassa on se, että miten uusi vene määritellään. Jos uudella veneellä tarkoitetaan uudempaa käytettyä venettä, niin hanke on 95%:sen realistinen. Sen sijaan jos puhutaan upouudesta veneestä, niin hanke on 80-90% realistinen. Upouuden veneen kohdalla ratkaisevaa on venemyyjien/-valmistajien innostus sponsoroida meitä. Yhtenä vaihtoehtonahan on pohdittu myös da Vinssin peruskunnostusta ja se on aivan varmasti 100% realistinen vaihtoehto. Täytyy kuitenkin muistaa, että partio on vapaaehtoistoimintaan perustuva harrastus, johon ei perinteisesti liity samanlaista rahantekokoneistoa kuin esim. jääkiekkoon. Toisin sanoen mikään ei ole varmaa ennen kuin jossain määrin uusi vene killuu EPS:N laiturissa. jatkuu

10 haastattelu 10 Mayday 1/07 Mitä pitää vielä tehdä, jotta tavoite saavutetaan? Rahaa, rahaa, rahaa, hieman taustaselvityksiä ja rahaa. Tavoitteemme ei siis ole mistään muusta kiinni kuin varainhankinnan onnistumisesta. Siinä erityisesti lippukuntalaisten vanhemmilla on äärettömän tärkeä rooli, vain heidän kontakteillaan voimme saada riittävästi varainhankintakeikkoja ja muita tukijoita. Mitä venetoimikunta on jo saanut aikaan? Toimikuntahan on vasta kolmisen kuukautta vanha, joten ihan hirveästi ei ole vielä ehditty tehdä. Lippukuntalaiset on kuitenkin jo saatu kiitettävästi aktivoitumaan varainhankinnassa ja ensimmäiset myyntituotteetkin on jo tilattu. Myös erilaisia venevaihtoehtoja on kartoitettu sekä tarjouspyyntöjä jätetty uusista veneistä. Mistä saan lisätietoja? Lisätietoja saa Henkalta, eli minulta. tai Myös venekampanjan nettisivuilta osoitteesta Vapaa sana? Koko venetoimikunnan sekä ennen kaikkea kaikkien nykyisten ja tulevien lippukuntalaisten puolesta vetoan kaikkiin vanhempiin, jotta he auttaisivat meitä parhaan kykynsä mukaan tekemään unelmastamme totta! Henkka johtaa venetoimikunnan kokousta

11 Mayday 1/07 11 vanhemmille Vanhemmat, apuanne tarvitaan Omistatko kenties yrityksen tai tarvittaisiinko työpaikallasi apua? Etsimme veneprojektiimme yhteistyökumppaneita. Olemme kiinnostuneita kaikenlaisista yhteistyötarjouksista: rahallisesta tuesta, mainostilan myymisestä, yritysten tarjoamasta talkootyöstä sekä muista mahdollisista töistä. Teemme esim. - postituksia - pysäköinnin opastusta - mainosten tai ilmapallojenjakoa - inventaarioita - lahjojen pakkaamista - Voimme järjestää yrityksen tapahtumaan ohjelmaa, kanttiinin, lettujenpaistoa, narikanhoitajia tms. Olemme laatineet yrityskirjeen, joka on ladattavissa memen nettisivuilta. Hyödyntäkää kirjettä vapaasti projektista kerrottaessa. Meripartiolaiset ovat Suomen suurimpia purjehduskouluttajia. Partiolaisten purjehduskoulutus on erittäin laadukasta ja kiiteltyä - se opettaa paitsi merenkulkua, myös suurta vastuullisuutta. Toivoisimme, että näkisitte tässä mahdollisuuden olla mukana tukemassa nuorten ja lasten pitkäjänteistä, laadukasta vapaa-ajan toimintaa. Tuki partiotyölle juuri nyt olisi myös hieno kunnianosoitus perinteikkäälle harrastukselle. Partiotoiminta viettää nimittäin tänä vuonna 100- vuotisjuhlavuotta. Suomen Partiolaiset on maamme merkittävimpiä nuorisojärjestöjä.

12 kuukauden merimetso 12 Mayday 1/07 Kuukauden merimetso Huhtikuussa oma Annemme näyttää, mistä merimetso ruikkii. Taustalla julkisuuteen epätoivoisesti pyrkivät Heli ja Sanna. Teksti ja kuva: Lotta Sinut valittiin ysärien PA-remmi -vaeltajaryhmän johtajaksi. Miltä ovat valta ja vastuu maistuneet? No... Ihan hyvältä. On ihan kiva, kun on periaatteessa pelkästään se oma vartio, niin näin pysyy yhteyksissä muihin. No ei mul nyt oo sen enempää poweria ku muilla, enemmänki pidän sitä kasassa, kaikki saa ehdotella... Haluaisitko avata ryhmän nimeä muillekin? Perämoottorin apukäynnistysremmi. Johi selosti siitä meidän kokouksessa, se on joku purjeveneen osa. Se oli sen verran monimutkanen, et kaikki tykästy siihen. Mistä syntyvät parhaat partiomuistot? Elli. No okei ööh varmaan just tää ku tutustuu uusiin ihmisiin. Monien sattumien summa, joku sanoo jotain jossain tilanteessa, ja se painuu sit mieleen... Pidetään hauskaa. Jos sinun pitäisi kuvailla itseäsi yhdellä sanalla, mikä se olisi? Yhdellä sanalla... En tiiä kertooks Anne kaiken :D Niken sanoja lainaten: EPÄONNISTUNUT TYTTÖ! Tytöil ei kuulemma oo näin iso haba eikä ne syö yht paljon (ku pojat). Sinulla on kaksi veljeä. Miten se on vaikuttanut henkiseen kehitykseesi? Annen huomio: Toisella ei oo paitaa(niken sanoja edelleen lainaten EPÄONNISUNUT TYTTÖ. Mutta hyvin on mut kouluttanu. Ne on mun rakkaita isoveljiä. (Sannan huomio: Niille on varmaan kasvanu kaikki Annen säärikarvat ku sil ei kasva yhtään! ) Mikä on suosikkisi vuotuisista partiotapahtumista? Voivoivoi... Nyt pistit pahan... Jouluredu on aik kiva ku siel on koko lippukunta silleen supussa, pienessä tilassa. Ja se on yleensä ain silleen et mulla on nimpparit sinä viikonloppuna.

13 Mayday 1/07 13 kuukauden merimetso Vielä pari valintatehtävää. a) Piilis vai Korvis? -Piilis b) hedelmäsalaatti vai rahka? -rahka c) meri vai järvi? -meri Olisiko ollut vielä jotakin, mitä olisit halunnut näin ihan lehdessä sanoa? RINNAT! WORLD PEACE (Sanna ja Heli häiriköivät) Kirjota siihen että... Eeei älä kirjotakkaan... Kirjota nyt et... Sannasannasanna... Sanna... Sanna. Mä tuun aina rakastaa sua ja sun äititeresamaisia piirteitäs. Sanna sä oot meiän oma tissijumala! Venekampanjan alustava tapahtumakalenteri 2007: Maaliskuu Kaunotar ja Hirviö musikaali / Helsingin Kaupunginteatteri Reviisori-näytelmä / Kansallisteatteri Huhtikuu Kannatusmerkkien myynti käynnistyy klo Koko perheen perinteinen lohikeittolounas Matinkappelilla. Leivonnaismyyjäiset ja arpajaiset! Toukokuu Paperi ja pesu-ainemyynti Kesäkukkamyynti Lokakuu Teatteriesityksiä Paperi ja pesu-ainemyynti Marraskuu Partiolaisten joulukalenterien ja korttien myynti Joulukuu Puurojuhla Koko vuoden: Vartiovuorot Varainhankintakeikat Erilaisten tuotteiden myyntikampanjoita

14 venemessut 14 Mayday 1/07 Henu, Nansu ja Henkka miettivät seuraavaa osastoa venemessuilla HAAVEILUA VENE- Teksti: Nansu Kuvat: Saude MESSUILLA Memen venetoimikunta vieraili helmikuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä suurilla Venemessuilla. Messuilla päästiin kurkistamaan sisään erilaisiin purjeveneisiin ja ottamaan kannella tuntumaa veneillä purjehtimiseen. Messuilta löytyikin pari purjevenettä, jotka saattaisivat sopia lippukuntamme käyttöön. Erityisesti venetoimikunnan kiinnostuksen herätti vasta lyhyen aikaa Suomen markkinoilla ollut Delphia 33, jota katseltiin hyvin vakavasti sillä silmällä. Veneessä on mukavasti ulkotilaa isommallekin joukolle ja virallisia nukkumapaikkoja kahden takakajuutan versiossa

15 Mayday 1/07 15 venemessut kaikkiaan kahdeksan. Lisäksi veneeseen pystyisi rakentamaan tarvittaessa pari ylimääräistä punkkaa. Sisätilat olivat avarat ja valoisat verrattuna da Vinssiin. Seisomakorkeuttakin riitti jopa Henulle. Delphia kiinnosti venetoimikuntaa niin suuresti, että veneestä jätettiin heti tarjouspyyntö. Maahantuojan kanssa käydään parhaillaan neuvotteluja ja odotellaan tarjousta. Kaikki muutkin vaihtoehdot ovat toki kuitenkin yhä avoinna. Delphia 33 Uusi isopurje da Vinssiin Vene-messuilla on aina mukana myös suuri määrä erilaisia venevarusteiden myyjiä. Tapahtumassa oli hyvä tilaisuus tutkia uusia vempaimia, ihastella uusinta purjehdusmuotia tai vaikka haaveilla purjehdusmatkasta Kreikan saaristossa. Messuilta tilattiin myös uusi isopurje da Vinssiin. Vaikka näillä näkymin purjehdimmekin da Vinssillä viimeistä kesää, oli viime kesänä vahingoittuneen purjeen tilalle hankittava uusi. Viimeinen kesä päästäänkin sitten purjehtimaan täysin purjein! Petsku Amiraalimme Aksu

16 outolintu 16 Mayday 1/07 Outolintu Tässä Maydayn sarjassa pääset hieromaan älynystyröitäsi. Sinun kuuluu siis arvata, kuka kuvassa oleva henkilö on. Alla olevaan kuvaan kuuluu myös vihjeitä, joiden avulla ratkaisu on ehkä helpompaa.. tai sitten ei! Oikea vastaus julkaistaan ensi Maydayn numerossa samaisen sarjan yhteydessä. Onnea arvauksiin! Kuka yrittää syödä Petskun pään?! Vihjeet: - Tämä kuva on otettu Memen 30-vuotisjuhlissa - Hänellä on hyvä ruokahalu - Hän nukkuu mielellään - Hän on yksi Memen kippareista - Hän on Hessua vanhempi, mutta Henkkaa nuorempi - Hän kuuluu venetoimikuntaan Arvaatko jo, kuka hän on? Vastaus ensi numerossa..

17 Mayday 1/07 17 jouluredu JOULUREDU Merimetsojen perinteisestä jouluretkestä on kulunut jo aikaa, mutta muistatko vielä mitä retkellä tapahtui? Mitä joulupukki oli tehnyt? Saatiinko pukki käymään Luukissa? Viime joulukuussa joulupukkia vastaan nostettiin useita syytteitä, joista ainoastaan partiolaisten neuvokkuus voi hänet pelastaa. Näistä asetelmista lähti käyntiin Memen perinteinen jouluredu Luukissa. Perjantaina Matinkylän amiksella oli monta innokasta, toinen toistaan pienempää Memeä lähdössä bussilla kohti seikkailua. Jo samana iltana meille selvisi että joulupukki oli pahassa pinteessä, kun muunmuassa possut ja hawaijilaiset syyttivät häntä eri rikkomuksista. Tämän seurauksena FBI pidätti joulupukin kaappaamalla hänet auton takakonttiin aivan meidän silmiemme alla... Lauantai päivä kului tehdessämme palveluksia joulupukkia syyttäneille tahoille. Meidän piti muunmuassa parannella kiinailaisten leluja, jotta ne kelpaisivat joulupukille sekä tehdä näytelmiä lepyyttääksemme filmistaraa. Monien kinkkisten käänteiden ja palveluksien jälkeen tuomioistuin vapautti joulupukin iltaohjelmassa. Näin ollen joulupukki pääsi jakamaan kaikille pikku Memeläisille pienet joulun odotus lahjat. Sunnuntai aamupäivällä pistettiin pelit ja rensselit pakettiin ja hurruteltiin pienen bussiväärinkäsityksen saattelemana takaisin Matinkylään. Huolimatta siitä, että kaikki eivät päässet täysin aikataulussa kotiin, olivat pärstät iloisia ja kommentit kuluneesta viikonlopusta myönteisiä. Yksi partiovuoden kohokohdista oli taas takana ja seuraavan innokas odotus alkamassa. Mitähän ne seuraavaksi keksivät...? Teksti ja kuvat: Anne ja Heikki

18 juorut 18 Mayday 1/07 TÄSSÄ BISNEKSESSÄ NÄKEE JA KUULEE KAIKENLAISTA TÄSSÄ BISNEKSESSÄ NÄKEE JA KUULEE KAIKENLAISTA Maija tullessa Luukkiin: Noh, löytyikö hiiriä? Iltaohjelman suunnittelua: Henkku Hessulle: Et sä mahu Henun auton takakonttiin. Hessu: Miksen? Henkku: Koska Henun autos ei oo takakonttia! Carina haluaa treffeille! Joulubuugii, joulubuugii, sheikkaa äässii, heiluta titsei... Arvaa mikä laulu?! Punavihreä valo vilkkuu seinässä, Suski: Ää, ää, Johi! Mikä tää pommijuttu on?! Johi: Tää on jyrsijävaroitin. Tääl on varmaan rottia. Suski: IIK! Carinalle muki Sudaripoika trangiarastilla: Ensin sinne laitetaan se moottori, ja sitten se sinoli. Kermavaahtoa, nam! Suski ja Henu sai suulliset kermavaahtoa, jonka päällä oli joulusuklaata. Sudarit nukkuu 2/sänky. Henkku, Henu, Axu, Tia ja Carina nukkuu viisisteen yhdistetyissä kahdessa sängyssä. Väsyneet katseet, käheä äässi... Henkku unohti kaminan pj:stä. Saude hei et arvaa mitä nyt puuttuu... TAAS puuttuu suola tai pippuri. Tällä kertaa pippuri. Bibi <3 Nikke Seuraa punaista lankaa... Pahat tytöt joutui siivoamaan vessaa. Aga hieroi Carinaa, Carina: Ihan niinku ois seittemännes taivaas Henkku & Saude: Tuntuuks tää hyvält? Sofia <3 Hessu <3 Sofia Venetoimikunta bongattu Vene07-messuilla yli purjeveneen sisältä... Saude teki tulevasta Lepuuttajasta mainokset ja laittoi pääosaan vaatimattomasti oman kuvansa! (Samat mainokset vietiin käsistä ennen kuin niitä saatiin edes kolon seinille!) Henu lähtee VOK-kurssille 15 vuotiaiden tyttöjen perään.. khöm khör! Eikun siis kouluttamaan! Tai siis kouluttamaan purjehtimista.. Uudet kipparit on jees! Henkka ilmoitti kipparien kokouksessa haluttomuudestaan lähteä minnekkään Henun kanssa.. Ollaan kinasteltu jo aivan liikaa kaikesta mahdollisesta Karinan mies lähti Dubaihin, mutta mitä tekee Karina?! Petsku vietti kipparikurssin teoriaviikonloppua Henun ja Sauden inttikaverin kanssa.. Tohon annejuttuun mul on sexikkäit kuvavaihtoehtoiki.. Lähetä juorusi osoitteeseen: Niklas on vielä pieni ja kiltti!

19 Mayday 1/07 19 jotain muuta MITÄ TAPAHTUI LEPUUTTAJA NELOSELLA? MIKÄ ON SUSKIN TOINEN NIMI? PALJON KYSYMYKSIÄ, MUTTA ET TIEDÄ KENELTÄ KYSYÄ. TAI MIKÄ PAHEMPAA ET KEHTAA KYSYÄ! Ei huolta. Maydayn toimituskunta kehtaa kysyä ja tietää keneltä kysyä! Uusi osio, kysy vaeltajilta auttaa pulmassa. Lähetä kysymyksesi Karza on monille memeläisille tuttu, luotettava, rauhallinen ja mukava kippari. Karza on ollut meripartiotoiminnassa mukana ikuisuudet, mutta koska Karza oli ensimmäistä kertaa purjehtimassa meripartiolaisena? Vastaus: Karza kiittelee myötäsukuisista adjektiiveista kysymyksessä ja vastaa: kesällä 1976, Kalsongilla eli virallisemmin Isokeisarilla oltiin liikkeellä. Tilaa Merimetsojen upea historiikki Sankaripurjehtijat Rennolla Meme-huumorilla höystetty historiikki Sankaripurjehtijat kokoaa värikkäästi yhteen legendaariset tarinat ja unohtumattomat muistot Merimetsojen vuosien varrelta. Kirjasta kuvastuu hyvin, miten sama hulvaton lippukuntahenki on ollut olemassa aivan alusta alkaen. Siitä kertovat esimerkiksi 1970-luvun lopussa Merimetsojen tekemä Tätien kadun yli talutuksen maailmanennätys (Guinness World Records) tai yhtälailla Väiski leirillä savun portiksi rakennettu pyöröovi. Hauskat tarinat ja iloiset värikuvat vuorottelevat upeassa kirjassa kertoen Merimetsojen 30-vuotisesta taipaleesta, jonka aikana lippukunta on kasvanut yhdeksi Espoon elinvoimaisimmista partiolippukunnista. Kirja ei ole tylsä faktateos, vaan sopii hyvin sudenpennunkin luettavaksi. Historiikki on myös mainio tapa uusien partiolaisten perheille tutustua partiotoimintaan! Kirjan hinta on 20 euroa. Tilauksen voi tehdä internetissä osoitteessa Kirjat toimitetaan suoraan tilaajille partiokokoukseen tai kirjan voi haluttaessaan tilata myös postissa kotiin (postimaksu 2,40 e lisätään hintaan). Sankaripurjehtijat on kirja nro 1 jokaisen Meme-perheen kirjahyllyyn! Tilaa heti!

20 peräpeili 20 Mayday 1/07 Peräpeili Toimihenkilöt: Lippukunnanjohtaja Susanna Anttilainen Lippukunnanjohtajan apulainen Henrietta Kekälainen Sihteeri Petteri Hyvärinen jäsenasiat Rahastonhoitaja, venetmk puheenjohtaja Henrik Mikkola talousasiat, venekamp. Amiraali Alex Pitkänen purjehdusasiat Akela Anna Koroma-Mikkola sudenpentuasiat Sampo Sanna Kuusisto vartiot Tiedotusvastaava Jussi Saunamäki Mayday, Internet Vaeltajajohtaja Henri Tikkanen vaeltajaryhmät Jäsenrekisterinhoitaja Sofia Lundberg jäsentiedot Vartiot: Ankkurit Cassandra Windell Laura Petäjistö Fendarit Katri Kanerva Jenni Lairila Saara Siintola Kölit Samuli Raunio Jaakko Arra Johannes Niinikoski Melaveikot Heikki Salmela Alex Pitkänen Räpylät Elli-Mari Alaranta Anne Kuittinen Laumat: Pienet Merenneidot Sanna Kuusisto Heli Männistö Pienet Meritähdet Susanna Anttilainen Inka Kettunen Pienet Pelastusveneet Henrietta Kekäläinen Pikkupotkurit Susanna Anttilainen Inka Kettunen

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

MAYDAY 3/2007. Sisällys: Mayday 3/07. sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki

MAYDAY 3/2007. Sisällys: Mayday 3/07. sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Mayday 3/07 1 sisällys 2 Mayday 3/07 MAYDAY 3/2007 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Jussi Saude Saunamäki Matinkartanontie 6 F 74 02230 Espoo p.

Lisätiedot

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Suomen Taitoluisteluliitto Radiokatu 20, 00093 VALO, Finland puhelin 02 919 333 20 fax 09 3481 2095 office@stll.fi www.stll.fi www.facebook.com/taitoluistelu Tehtävä: Lämmittely

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

MAYDAY 2/2007. Sisällys: Mayday 2/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki

MAYDAY 2/2007. Sisällys: Mayday 2/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Mayday 2/07 sisällys Mayday 2/07 MAYDAY 2/2007 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Jussi Saude Saunamäki Matinkartanontie 6 F 74 02230 Espoo p. 0505225434

Lisätiedot

MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 1/06. 1/2006 Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki

MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 1/06. 1/2006 Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki sisällys 2 Mayday 1/06 MAYDAY 1/2006 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Lotta Hyvärinen Iirislahdentie 1 02230 Espoo p. 045 636 2333 lotta@merimetsot.net Maydayn

Lisätiedot

Mesikämmen 2/2006 2/2006

Mesikämmen 2/2006 2/2006 Mesikämmen 2/2006 2/2006 Partiolippukunta Mankkaan Eräsusien tiedotuslehti 2/2006 2 Mesikämmen 2/2006 Mesikämmen on partiolippukunta Mankkaan Eräsusien virallinen tiedotuslehti. Päätoimittaja ja taitto:

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15)

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15) III Luokan riihitys III luokan loppututkinnon riihitys on valoisan aikaan tehtävä partiotaitokilpailun kaltainen päiväretki. Reitti on noin 7 km pitkä. Reitin varrella on lähdön ja maalin lisäksi 6 miehitettyä

Lisätiedot

Gepa Käpälä Jännittävä valinta

Gepa Käpälä Jännittävä valinta Gepa Käpälä Jännittävä valinta Moikka! Mä oon Gepa Käpälä. Oon 7-vuotias ja käyn eskaria. Siili Iikelkotti ja oravakaksoset on siellä kanssa. Mutta mä oon niitä nopeampi. Oon koko Aparaattisaaren nopein.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2005

TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2005 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14 Unelmoitu Suomessa Sisällys ä ä ä ö ö ö ö ö ö ä ö ö ä 2 1 Perustiedot ö ä ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ä ö ä ää ö ä ä ä ä ö ä öö ö ä ä ä ö ä ä ö ä ää ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ö ä ä ää ö ä ä ä ää ö ä ä ö ä ä ö ä ä ä

Lisätiedot

Osallistujan palautelomake

Osallistujan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 45 Osallistujan palautelomake 1. Ikäni Kysymykseen vastanneet: 42 (ka: 4,9) (1.1) Alle 7 v 9,5% 4 (1.2) 7 v 14,3% 6 (1.3) 8 v 9,5% 4 (1.4) 9 v 9,5% 4 (1.5) 10 v 14,3% 6 (1.6) 11

Lisätiedot

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Kiertäjäkansa/ Paiste Mäenpää Houkantie Lempäälä Kiertäjäkansa 2 / 2003

Kiertäjäkansa/ Paiste Mäenpää Houkantie Lempäälä Kiertäjäkansa 2 / 2003 Kiertäjäkansa 2 / 2003 Partiolippukunta Kyynärön Kiertäjät Perustettu 1978 Lpkj: Jarkko Haliseva Annalantie 6A 33880 Lempäälä Puhelin: 040-5015944 Sähköp.: jarkko.haliseva@nic.fi Sihteeri: Heikki Kylmäniemi

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia 1 Mun perhe suomi äidinkieli suomi äidinkieli perhe äiti _ vaimo isä _ mies vanhemmat lapsi isoäiti tyttö isoisä poika isovanhemmat vauva sisko tyttöystävä poikaystävä veli Ootko sä naimisissa? * Joo,

Lisätiedot

Märsky 29.10.2012. Heikki Pajunen Novetos Oy. Luomme menestystarinoita yhdessä

Märsky 29.10.2012. Heikki Pajunen Novetos Oy. Luomme menestystarinoita yhdessä Märsky 29.10.2012 Heikki Pajunen Novetos Oy Luomme menestystarinoita yhdessä Aamun ajatus By Positiivarit: Maanantai 29.10.2012 AAMUN AJATUS Elämä on 10-prosenttisesti sitä miten elää ja 90-prosenttisesti

Lisätiedot

Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia

Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia Muhoksen Kirkonkylän koulu ja Honkalan koulu Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia Vanhemmat 7 13-vuotiaiden lasten osallisuuden edistäjinä Kyselyn toteuttaminen Kysely tehtiin yhteistyössä rehtoreiden

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

MAYDAY. Sisällys: 2 Mayday 1/04. sisällys 1/2004. Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 1. Kansi

MAYDAY. Sisällys: 2 Mayday 1/04. sisällys 1/2004. Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 1. Kansi Mayday 1/04 1 sisällys 2 Mayday 1/04 MAYDAY 1/2004 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Tiiamari Pennanen Aapelinkatu 9 e 56 02230 Espoo p. 050-364

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

MAYDAY 4/2007. Sisällys: Kannessa: Mayday 4/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus

MAYDAY 4/2007. Sisällys: Kannessa: Mayday 4/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus Mayday 4/07 1 sisällys 2 Mayday 4/07 MAYDAY 4/2007 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Jussi Saude Saunamäki Matinkartanontie 6 F 74 02230 Espoo p. 0505225434

Lisätiedot

MAYDAY. Sisällys: 2 Mayday 2/04. sisällys 2/2004. Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 1. Kansi

MAYDAY. Sisällys: 2 Mayday 2/04. sisällys 2/2004. Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 1. Kansi Mayday 2/04 1 sisällys 2 Mayday 2/04 MAYDAY 2/2004 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Tiiamari Pennanen Aapelinkatu 9 e 56 02230 Espoo p. 050-364

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 1 SISÄLTÖ 1) Uudet seura-asut 3 2) Yhteistyösopimus Aito Säästöpankin kanssa 3 3) Perjantaipalaverit 4 4) Varainhankintaa 5 5) Ajankohtaiset pelaaja- ja joukkueasiat 5

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Ringettekoulu F E D C B 2. Vastaaja isä 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!!

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!! MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelma2015 Partiolippukunta MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelmavuodelle2015 MankkaanEräsudetryjatkaa22.toimintavuotenaanpartio=ohjelmantoteuttamista.Vuonna2015 lippukuntakiinnittääerityistähuomiotatoimintansalaadukkuuteensekäyli15=vuotiaidenpysymiseen

Lisätiedot

Arjen ankkurit selviytymisen mittarit. Selviytyjät ryhmä, Pesäpuu ry

Arjen ankkurit selviytymisen mittarit. Selviytyjät ryhmä, Pesäpuu ry Arjen ankkurit selviytymisen mittarit Selviytyjät ryhmä, Pesäpuu ry Mitä tarvitaan? Mistä riippuu? Kuka määrittää? Turvallisuus Mistä riippuu? Turvallisuus Katse eteenpäin Katse hetkessä Mistä riippuu?

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI!

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! SINULLA ON OIKEUKSIA! Netistä saa enemmän irti, kun pitää oikeuksistaan huolta ja toimii itse vastuullisesti. Nettiä voi käyttää lähes jokainen ja jokainen

Lisätiedot

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0 Monen vuoden tauon jälkeen Susiveikot lähtee ikiomalle kesäleirille Bengtsårin saareen Hangon edustalle. Saarella odottaa huikea seikkailu täynnä yllätyksiä ja elämyksiä. Et varmasti halua jäädä rannalle

Lisätiedot

Tietoa JyVe johtajille. Suosittelen lukemaan, olitpa ryhmänjohtaja tai muu (enemmän tai vähemmän) aktiivi

Tietoa JyVe johtajille. Suosittelen lukemaan, olitpa ryhmänjohtaja tai muu (enemmän tai vähemmän) aktiivi + Tietoa JyVe johtajille Suosittelen lukemaan, olitpa ryhmänjohtaja tai muu (enemmän tai vähemmän) aktiivi + Tapahtuu lähitulevaisuudessa n Versojen Hiljaiset päivät Hämeenlinnassa 20.-22.3. n Seikkailijat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Ajattelun muuttaminen on ZestMarkin työtä VANHA AJATTELU JA VANHA TOIMINTA " ZestMark on nuorten valmentamisen ja oppimistapahtumien asiantuntija.

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

-kunniavieras tai troubleshoooter: kriittinen onnistuminen. Jos pelinjohtaja ei tunnista kumpiakaan, eivät hahmot voi onnistua kriittisesti.

-kunniavieras tai troubleshoooter: kriittinen onnistuminen. Jos pelinjohtaja ei tunnista kumpiakaan, eivät hahmot voi onnistua kriittisesti. Faijan BMW Tunnin roolipeli menetetystä nuoruudesta. Pelaajien hahmot (3-5 pelaajaa) olivat kavereita yläkoulussa ja vielä muutaman vuoden senkin jälkeen. Sitten jatko-opiskelut ja työelämä heittivät hahmot

Lisätiedot

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Uskomatonta ja ennenkokematonta: Uskomatonta ja ennenkokematonta: LEIRI KESKELLÄ KAUPUNKIA! Oululaiset partiolaiset kokoontuvat yhteiselle leirille Kuusisaareen ensi kesänä. Ohjelmaa merellä, rannalla, keskellä kaupunkia. Uusien ja vanhojen

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

TAIKURI VERTAISRYHMÄT

TAIKURI VERTAISRYHMÄT TAIKURI VERTAISRYHMÄT C LAPSILLE JOIDEN VANHEMMAT OVAT ERONNEET Erofoorumi 3.11.15 Tina Hav erinen Suom en Kasv atus- ja perheneuvontaliitto Kenelle ja miksi? Alakouluikäisille kahden kodin lapsille joiden

Lisätiedot

Seinät puhuvat asukkaat tekemässä tulevaisuuden tiloja

Seinät puhuvat asukkaat tekemässä tulevaisuuden tiloja Seinät puhuvat asukkaat tekemässä tulevaisuuden tiloja ASPA-palveluiden Koti on enemmän -seminaari 16.4.2013 Tutkija Tuuli Kaskinen Demos Helsinki Twitter: @tuulikas Tavoitteena on tukea kehitysvammaisia

Lisätiedot

- Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä -

- Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä - - Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä - 1 Tervetuloa vapaaehtoiseksi partioon! Vaikka partio onkin tarkoitettu lapsille ja nuorille, on partiossa aikuisilla vapaaehtoisilla eli vapareilla

Lisätiedot

Hallituksen kokous 1 / 2010-2011

Hallituksen kokous 1 / 2010-2011 Hallituksen kokous 1 / 2010-2011 Aika: 22.8.2010 klo 16:37 17:52 Paikka: Paikalla: Vartiokolo, Vetelintie 5 kerhohuoneisto, Helsinki Mika Kontiainen (puheenjohtaja), Mikko Mulari (sihteeri), Hannes Hämäläinen

Lisätiedot

LIPPUKUNNAN TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

LIPPUKUNNAN TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Versio Oikeudet: 1.9.2015 vj Jäsenrekisterinhoitaja LIPPUKUNNAN TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Jokaisella lippukunnalla on lippukuntakortti, jossa on välilehdillä tärkeää tietoa lippukunnasta. YHTEYSTIEDOT Yhteystiedot

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

KevAAn partiokohokohta, eli Kohtaaminen, lahestyy!

KevAAn partiokohokohta, eli Kohtaaminen, lahestyy! KevAAn partiokohokohta, eli Kohtaaminen, lahestyy! Lauantaina 27.4. Helsingissä tärähtää, kun kaikki Pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan partiolaiset kokoontuvat yhteiseen partiopäivään, eli Kohtaamiseen. Tämä

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2008

Toimintasuunnitelma vuodelle 2008 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1/5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusien viidettätoista toimintavuotta leimaavat uudistuksen tuulet. Tavoitteena on ottaa syksyllä 2008 käyttöön Suomen Partiolaisten

Lisätiedot

OPAS SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA

OPAS SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA A K E L A N OPAS 3. SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA AKELAN OPAS 3. SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA Tekstit: Ohjelmaryhmä, sudenpenturyhmä, Suvi Jaakkola Avustajat: Partiotalo Kuvitus: Annu Martelius Taitto:

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Sudenpentujen päiväretki Korkeasaareen Kaikki TaMen sudenpennut tekevät päiväretken Korkeasaareen 9.4. Lisätietoa tapahtumakirjeliitteessä.

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Mikun koekuvausmateriaali MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: SANNA on POKEttanut sinua. S0 INT.

Lisätiedot

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Kerro kokemuksia ja mielipiteitä Lahjan Päivästä. Tänä vuonna kampanjaa vietetään uudella konseptilla ja senkin vuoksi on tärkeää kuulla sinun mielipiteesi

Lisätiedot

MAYDAY. 4/2005 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: 4. Uutiset

MAYDAY. 4/2005 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: 4. Uutiset sisällys 2 Mayday 4/05 MAYDAY 4/2005 Sisällys: 4/2005 Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys Painopaikka: Vientipaino Oy,, Helsinki Päätoimittaja: Lotta Hyvärinen Iirislahdentie 1 02230 Espoo p. 045 636

Lisätiedot

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään?

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään? Tervetuloa partioon Partio on vastavoima Miks mun pitäis ja Ei kuulu mulle -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin

Lisätiedot

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 HSY:n kompostointikurssi Aiheuttaako kompostointi päänvaivaa? Oletko suunnitellut kompostin perustamista? Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostointikurssille ma 2.5.2016

Lisätiedot

Erotu joukosta. Miksi seurojen on oltava aktiivisia tiedottajia. Arja Vartia

Erotu joukosta. Miksi seurojen on oltava aktiivisia tiedottajia. Arja Vartia Erotu joukosta Miksi seurojen on oltava aktiivisia tiedottajia Arja Vartia Toimitusten resurssit Urheilutoimituksissa on yleensä viikonloppuisin vain muutama toimittaja Medioiden kustannuspaineet ovat

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja Leikkiä oppia liikkua harjoitella syödä nukkua terapia koulu päiväkoti kerho ryhmä haluta inhota tykätä jaksaa ei jaksa Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa,

Lisätiedot

Lahjoita lukuhetki palvelukonseptin polku kirjastoille

Lahjoita lukuhetki palvelukonseptin polku kirjastoille Hei! Tämähän on hieno juttu! Mielelläni lahjoittaisin lukutuokiota hoivakotiin. Mukavaa kun saa jakaa iloa muillekin. Lahjoittaja Marja Aaltonen Tämä ilahduttaisi kovasti meidän asukkaita eikä vaatisi

Lisätiedot

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon (touko-kesäkuu) Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Etsivä nuorisotyö aitoa kohtaamista ja aikaa nuoren tueksi. Pauliina Koljonen

Etsivä nuorisotyö aitoa kohtaamista ja aikaa nuoren tueksi. Pauliina Koljonen Etsivä nuorisotyö aitoa kohtaamista ja aikaa nuoren tueksi Pauliina Koljonen Matkalla etsiväksi nuorisotyöntekijäksi Lukio-opintoja 2 vuotta Keskeyttämisen jälkeen vuoden työharjoittelu nuorisotyössä 1994-1996

Lisätiedot

TERVETULOA VOIMANPESÄÄN. Miian tarina

TERVETULOA VOIMANPESÄÄN. Miian tarina TERVETULOA VOIMANPESÄÄN Miian tarina Ajattelin, että tää on viimeinen ovi, jonka avaan. Oon hakenut apua jo niin monesta paikasta tuntuu, että kukaan ei osaa auttaa. Sossu sanoi, että mun kannattais mennä

Lisätiedot

Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana. Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013

Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana. Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013 Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013 Vanhempien Akatemia toimivia kasvatuskäytäntöjä vanhemmuuden tueksi Toteuttaja Nuorten Ystävät ry RAY:n tuella Vuosille

Lisätiedot

Vakka. Partio kuuluu myös aikuisille!

Vakka. Partio kuuluu myös aikuisille! Vakka Partio kuuluu myös aikuisille! Syksy 2014 Hämeen Partiopiiri ry Aikuisjaosto Syksy 2014 Kannen kuva: Hannu Halmejärvi Seuraavan sivun kuva: Hannu Strömberg Tervehdys aikuisjaostosta! Aikuinen partiossa

Lisätiedot

sovitus Tiituksen Satu-kertomuksesta ja Marjatta Kurenniemen Joulukuusen koristeita - kertomuksesta.

sovitus Tiituksen Satu-kertomuksesta ja Marjatta Kurenniemen Joulukuusen koristeita - kertomuksesta. Näytelmä Joulusatu : sovitus Tiituksen Satu-kertomuksesta ja Marjatta Kurenniemen Joulukuusen koristeita - kertomuksesta. Laatinut: Jaroslava Novikova Opetuskommentit: 1. Kyseessä on draamaa. Esitimme

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

Töölön Siniset ry. Vanhempainilta

Töölön Siniset ry. Vanhempainilta Töölön Siniset ry Vanhempainilta 30.8.2006 Töölön Siniset ry:n rakenne Vuosikokous Hallitus Lippukunnajohtaja Johtajat Akela Sampo Valtermanni LJN Laumanjohtaja VJN Vartionjohtaja Hankeohjaaja Laumat Vartiot

Lisätiedot

Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa. Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi!

Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa. Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi! Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi! "Missäs sun toinen sukka on? [Naurua.] Tosi kivaa kun on vaan yks sukka. Ehdottomasti yks

Lisätiedot

LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA

LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA 24.2.2015 Salo Katri Inkinen, erityisperhetyöntekijä, Tl&p-menetelmäkouluttaja Lausteen perhekuntoutuskeskus, Vaalan Perheyksikkö, Turku MITEN KOULUTUSTA

Lisätiedot

MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 4/03 4/2003. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset

MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 4/03 4/2003. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset Mayday 4/03 1 sisällys 2 Mayday 4/03 MAYDAY 4/2003 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Liisankuja 4 c 19 02230 Espoo p. 040-568 3835 anna@merimetsot.net

Lisätiedot

Joka kaupungissa on oma presidentti

Joka kaupungissa on oma presidentti Kaupungissa on johtajia. Ne määrää. Johtaja soittaa ja kysyy, onko tarpeeksi hoitajia Presidentti päättää miten talot on rakennettu ja miten tää kaupunki on perustettu ja se määrää tätä kaupunkia, Niinkun

Lisätiedot

Vuonna 2014 on edelleen tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan ja pyrkiä kasvattamaan jäsenmäärää.

Vuonna 2014 on edelleen tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan ja pyrkiä kasvattamaan jäsenmäärää. TOIMINTASUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Lippukunnan tarkoituksena on edistää partiolaisen myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä. Tähän sisältyy

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin.

Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin. Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin. 3. 4. Mitä sanomalehteä luet? Etsi lehdestä seuraavat perustiedot: a) lehden nimi b) ilmestymisnumero c) irtonumeron hinta d) päätoimittaja e)

Lisätiedot

Välähdyksiä lasten maailmasta välähdyksiä tulevaisuudesta

Välähdyksiä lasten maailmasta välähdyksiä tulevaisuudesta Välähdyksiä lasten maailmasta välähdyksiä tulevaisuudesta Lapsen ääni ja peruspalvelut -päivä Jyrki Reunamo Merja Salmi 7.4.2011 Hyvinkää, Laurea Helsingin yliopisto 1. Ajatellaan että olet leikkimässä

Lisätiedot

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää.

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. 2. NUMERO (EI 1) + PARTITIIVI o Minulla on kaksi autoa. o Kadulla seisoo

Lisätiedot

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat NAKKILAN PARTIOLAISET RY Noora Heikintalo 13.11.2010 PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 1/3 LIPPUKUNNAN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Lauantaina 13.11.2010 klo 16.00-17.20 Paikka Partiomaja, Savikontie

Lisätiedot

T-TE SCANDIC TASTE & DESIGN Me Johan & Nyströmillä uskomme, että skandinaavinen desing ei tarkoita pelkästään muotoilua vaan siihen voidaan liittää myös maku. Otimme vastaan kunnianhimoisen haasteen lähtiessämme

Lisätiedot

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE JO ITSENÄISTYNEILTÄ- ITSENÄISTYVILLE NUORILLE Talla.... vihkolla haluamme jakaa kokemuksiamme teille. Omilleen-toiminnan kokemusasiantuntijaryhmä on suunnitellut vihkon sisällön. Ryhmään on osallistunut

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - D tytöt - c-tytöt - D-pojat - d-pojat - c-pojat - D-pojat - f-tytöt - d-pojat - f-tytöt - D-tytöt

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot