MAYDAY 1/2007. Sisällys: Mayday 1/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAYDAY 1/2007. Sisällys: Mayday 1/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset"

Transkriptio

1 Mayday 1/07

2 sisällys Mayday 1/07 MAYDAY 1/2007 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Jussi Saude Saunamäki Matinkartanontie 6 F Espoo p Maydayn toimituskunta: Anne, Heikki, Henkku, Lotta, Nansu ja Tia Taitto: Saude Kuvat: Anne, Heikki, Lotta ja Saude Kannen kuva:saude Mainosmyynti: Jussi Saude Saunamäki p Sisällys: 2. Sisällys 3. Pääkirjoitus 4. Uutiset 6. Merimetsoille uusi vene 7. Unelmasta totta 8. Erikoishaastattelu 11. Vanhemmille 12. Kuukauden merimetso 14. Haaveilua Venemessuilla 16. Outolintu 17. Jouluretki 18. Juorut 19. Jotain muuta 20. Peräpeili Memen kotisivu:

3 Mayday 1/07 pääkirjoitus Parasta ikinä Partiotoiminnan arjessa aina välillä käy niin, että homma alkaa maistua puulta ja viikot tuntuvat pursuavan pelkkiä työllistäviä rutiineja. Sudarien riehuminen ärsyttää, vartiolaiset eivät innostu kunnolla mistään, johtajat eivät tee muuta kuin nakittavat apinan raivolla toisiaan ikäviin velvollisuuksiin. Alkaa tuntua siltä, että kaipaisi jotain ihan vain itseään varten. Miksi aina pitää tehdä toisille, eikö joskus voisi itsekin hauskaa ilman, että täytyy huolehtia muista. Espoo on täynnä vaeltajia ja johtajia, jotka tekevät mielettömästi partiotyötä joka viikko lasten ja nuorten partioharrastuksen hyväksi. Nuo vaeltajat ja johtajat, me, emme kuitenkaan jaksa loputtomasti. Kyllä te tiedätte. Mikä auttaisi jaksamaan ja toisi lisää energiaa? Mikä sytyttäisi liekin taas uudelleen ja antaisi virtaa vähintään vuodeksi eteenpäin. Mikä kylväisi meihin tekemisen meiningin ja mielettömän vimman? Vimman? VIMMA! Mä lähden Vimmalle. Koska haluan uutta energiaa, pitää hauskaa, valvoa myöhään, istua notskilla, tutustua ainakin kymmeneen uuteen ihmiseen tosi hyvin, kuunnella bändejä, kokkailla, meloa kanootilla, kuiskutella, innostua, muistella Vimmaa vielä monta kesää jälkeenpäin. Kaikki parhaat tyypit Espoosta on lähdössä Vimmalle. Olet yksi niistä, tuu mukaan! Vimma on parasta ikinä. Tai eihän sitä vielä voi tietää, mutta oon jo aika vakuuttunut. Kaikkia memevaeltajia ja johtajia Vimmalle odottaen, Suski Lippukunnanjohtaja Ps. Vimmalle ehtii ilmoittautua vappuun asti. Tsekkaa Niin, ja liity IRC-galtsuyhteisöön!

4 uutiset Mayday 1/07 Memeuutisia Memeuutisia MEMEUUTISIA Suski jatkaa lippukunnanjohtajana Helmikuun 22. päivä valittiin Merimetsojen vuosikokouksessa toimihenkilöitä vuodelle Lippukunnanjohtajana jatkaa Suski. Lippukunnanjohtajan apulaisena aloitaa Henkku, rahastonhoitajana jatkaa Henkka. Amiraaliksi valittiin Aksu ja sihteeriksi Petsku. Ensi vuonna Sampona toimii Sanna, akelana Nansu ja vajona Henu. Uuden tittelin tiedotusvastaavana otti hoitaakseen Saude, joka toimii myös varastovastaavana. Tia jatkaa kolovastaavana ja Lotta koulutusvastaavana. Jäsenrekisteriä hoitaa Sofia. Ensi kesänä Lepuuttajalle! Kesäinen saaristo kutsuu merimetsoja kuudennelle Lepuuttaja-leirille Upea leiripaikka sijaitsee Räfsösaarella Porkkalanniemen edustalla, Kirkkonummen seurakunnan mailla. Lepuuttaja on merimetsojen oma lippukuntaleiri, jolle odotetaan 70 innokasta partiolaista. Olethan sinäkin heidän joukossaan? Leirin johtajana toimii Heikki Hessu Salmela. Leirikirje on jo kolahtanut postiluukustasi, mutta lisätietoja ja kirjeen löydät myös memen nettisivuilta Kannatuspinssejä tulossa! Veneprojektin tiimoilta on tulossa myyntiin merimetsojen omia kannatuspinssejä. Pinssien myyntitulot laitetaan luonnollisesti lyhentämättömänä veneprojektin tilille. Myös Sankaripurjehtija t-paidat ovat suunnitteilla. Pinssin kuvan on suunnitellut Saude Lohisoppaa tarjolla huhtikuussa! = Tervetuloa Merimetsojen perinteiselle lohikeittolounaalle la klo Matinkappelille. Lounaalle voi tulla koko perheen voimin ja ottaa myös tuttavat, sukulaiset ja naapurit mukaan! Lounaan tuotto käytetään kokonaisuudessaan venerahaston kartuttamiseen. Riihitys = Riihitys on taidonnäyte jokaisen luokkasuorituksen perässä. Tällä kertaa riihitys järjestetään yhteisesti kaikille LOMMOn lippukunnille. Riihitys suoritetaan rastityylisenä ratana, jonka pituus on luokkamerkistä riippuen noin 5 15 km. Riihitys järjestetään Pirttimäen ulkoilualueella. Lisätietoja riihityksen vastuuhenkilöltä Petskulta!

5 Mayday 1/07 uutiset Memeuutisia Memeuutisia MEMEUUTISIA Vimma vaeltajille Luukissa Vimma on EPT:n ensimmäinen vaeltajaleiri ikinä ja se järjestetään Luukissa kesäkuuta. Vimmalla seikkaillaan, tunnelmoidaan, nauretaan, ihastutaan, rentoudutaan ja mennään lujaa. Vimma on täynnä kavereita, eräilyä, festarimeininkiä ja vaaleanpunaista perunamuusia. Vimma on jotain ainutlaatuista ja sinä voit olla osa sitä. Lumiveistoskisassa memet taas palkintosijoille! Hurraa, Merimetsojen Fendarit-vartio sijoittui kolmanneksi EPT:n lumiveistosskabassa! Fendarit veistelivät lumesta käärmeen ja pojan, joka irvisteli käärmeelle. Upeaa, tytöt! Paraatipäivä Huikean suuri merishuuto kaikuu taas Helsingin ydinkeskustan kortteleissa 22.4., kun pääkaupunkiseudun kaikki partiolaiset valtaavat senaatintorin. Keksitkö uuden memehuudon? Olethan sinäkin mukana kasvattamassa memejoukkoa ja tekemässä päivästä ikimuistoista! Lisätietoja omalta johtajaltasi tai Henkulta Veneprojektin nettisivut avattu! Lisätietoa ja ajankohtaiset tiedot veneprojektista. Uutiset ja kuvia. Käy tutustumassa. Sivut ovat Petskun ja Sauden käsialaa. Vaeltajat sählyturnauksessa Ept:n sählytyurnaus järejestettiin tänä vuonna 25.3 Otaniemen Otahallissa. Memestä oli mukana pienehkö joukkue, joka joutui tyytymään jumbosijaan kovan peluutuksen takia. Sankaripurjehtijoiden joukkue tosin pelasi nousujohteisesti, sillä alun hankaluuksien ja maalittomuuden jälkeen päästiin jo tasapeliin. Mukana joukkueessa olivat: Aksu, Hessu, Henu, Lotta, Maija, Henkku ja Petsku. Veneprojekti edistyy Memeläiset vaeltajat ovat olleet aktiivisia ja keräsivät rahaa jakamalla kilpailukuponkeja Aleksi 13-tavaratalon Shopbailuissa ja pakkaamalla kasseja K-citymarket Ison Omenan uudistuksen avajaisissa. Tulevista kampanjoista mainittakoon kesäkukkamyynti ja pesuaine- ja paperimyynti.

6 venekampanja Mayday 1/07 Merimetsoille uusi vene kesäksi 2008? Merimetsojen keväällä 2005 käynnistynyt veneprojekti on edennyt ennakoituakin paremmin. Vajaassa kahdessa vuodessa rahaa on kerätty jo lähes euroa. Jotta veneen hankinnasta ei tule ikuisuusprojektia, on projektille asetettu nyt huima tavoite: kesällä 2008 Merimetsot seilaavat uudella veneellä! Millainen vene? Tulevaksi veneeksi on kaavailtu nykyisen kokoista noin jalkaista purjevenettä. Tämän kokoinen vene on riittävän tilava partiopurjehduksille, mutta vielä helppo hallita pienelläkin miehistöllä. Tavoitteena on hankkia joko uusi tai n. 5 vuotta vanha vene. Valintaan vaikuttaa myös suuri makuupaikkojen määrä (vähintään 8), helppo hallittavuus ja ennen kaikkea turvallisuus. Mistä varat veneeseen? Uutta venettä ei kuitenkaan hankinta vielä tähän mennessä kerätyllä eurolla. Suuri tavoitteemme on saada kuluvan vuoden aikana saman verran lisää ja toki vanhan veneen myymisestä hyödytään jotakin. Loppu tullaan tarvittaessa rahoittamaan lainalla, joka maksetaan muutaman vuoden kuluessa pois. Varainhankinta ei siis lopu siihen, että vene saadaan. Tahti voidaan kuitenkin pitää paljon maltillisempana lainaa takaisin maksettaessa. Julistamme nyt varainhankinnassa LOPPUKIRIVUODEN! Rahallinen tavoite on haastava, mutta ei mahdoton. Apua tarvitsemme kuitenkin jokaiselta merimetsolta ja heidän perheiltään!

7 Mayday 1/07 venekampanja Miten unelmasta tulee totta? Tänä vuonna tulemme järjestämään useita varainhankintatapahtumia, tekemään mahdollisimman paljon erilaisia keikkoja sekä myymään myös erilaisia tuotteita. Tärkeää on saada ylläpidettyä kaikki vanhat, hyväksi havaitut rahanlähteet, mutta löytää myös mahdollisimman paljon uusia. Tämän onnistumiseksi Sinä voit tehdä seuraavaa: EPS:n vartiovuorot Varojen keräämiseksi teemme vartiovuoroja EPS:n satamassa. Vuoroja voivat tehdä yli 18-vuotiaat memeläiset ja kaikki vanhemmat. Yksikin vuoro kauden aikana auttaa kovasti ja kartuttaa mukavasti venerahastoamme. Vartijoilta ei vaadita mitään erityistä osaamista ja työ on käytännössä EPSissä vuoron ajan päivystämistä ja valppaana olemista. Yksityiskohtaiset tehtävä- ja toimintaohjeet löytyvät vartiotornista. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi! Lisätietoja Kirsi Kettuselta Yrityskeikat: Kysele omalta työpaikaltasi ja muilta tutuilta, olisiko jollakin yrityksellä tarvetta partiolaisten avulle. Hoidamme mielellään yrityksille esim. postituksia, pysäköinnin opastusta, lettujen paistoa tai ohjelmapisteitä tapahtumissa, inventaarioita, lahjojen pakkaamista, mitä tahansa sopivaa. Parhaita ovat työt, jotka eivät vaadi pelkästään täysi-ikäisiä, mutta kaikki tarjoukset otetaan vastaan! Mainostila: Myymme mainostilaa Merimetsojen Mayday-lehdestä sekä nettisivuilta yrityksille ja yhteisöille. Hinnat: 50 euroa puolisivua, 100 euroa koko sivu. Nettisivuille banneri 100 euroa koko vuosi. Avustukset ja sponsorointi: Etsimme sponsoreita uudelle veneellemme. Olemme kiinnostuneita kaikenlaisista yhteistyötarjouksista: rahallisesta tuesta, mainostilan myymisestä veneestä, työtä vastaan saatavista avustuksista yms. Myös yksityiset voivat lähteä mukaan lahjoituksilla. Niistä tiedotamme tarkemmin syksyllä. Toivomme myös sankkaa osallistujajoukkoa erilaisiin tapahtumiimme!

8 haastattelu Mayday 1/07 V E N E - TOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJAN HAASTATTELU Mikä ihme on venetoimikunta ja ketkä siihen kuuluu? Maydayn erikoishaastattelussa venetoimikunnan puheenjohtaja Henrik Henkka Mikkola valottaa kampanjan tärkeimpiä asioita ja fiiliksiään pestistä. Teksti ja kuvat: Saude Mikä on venetoimikunta? Venetoimikunta koordinoi Memen veneprojektia. Käytännössä se tarkoittaa eri vaihtoehtojen kartoitusta, tavoitteiden asettamista ja ennen kaikkea varainhankinnan suunnittelua ja sen toteuttamisesta huolehtimista. Keitä venetoimikuntaan kuuluu? Itseni lisäksi porukkaan kuuluu (aakkosjärjestyksessä luonnollisesti ettei kukaan pahastu): Aksu, Henri, Henrietta, Nansu, Petsku, Sanna ja Saude. Mikä on sinun osuutesi venetoimikunnan puheenjohtajana? Itse toimin lähinnä porukan hengellisenä johtajana ja eteenpäin tuuppijana. Hommiini sisältyy myös jonkin verran paperinpyöritystä ja varainhankintakeikkojen vastaanottoa.

9 Mayday 1/07 haastattelu Miten juuri sinut valittiin puheenjohtajan virkaan? Kukaan muu ei ollut riittävän hullu ryhtyäkseen tähän pestiin. Veikkaanpa, että jos projekti onnistuu upeasti, ei kukaan tule kiittelemään minua sen kummemmin, mutta jos kaikki kaatuukin, niin eiköhän musta saada tehtyä syntipukki ;) Pääsenkö mukaan venetoimikuntaan? Periaatteessa venetoimikuntaan voi tulla kuka vaan asiasta kiinnostunut, mutta käytännössä toimikunta on jo aika täysi. Väkimäärä halutaan pitää rajoitettuna, jotta päätöksenteko ja toiminta olisi mahdollisimman tehokasta. Toimikunnalla ei olisi mitään merkitystä, jos puolet johtajistosta olisi mukana siinä, sehän olisi sitten aivan sama puida asioita JN:ssä. Onko venetoimikunta sisäpiiri, joka päättää kaikesta liittyen uuteen veneeseen? Totta kai venetoimikunta on eräänlainen sisäpiiri, se olisi valehtelua jos muuta väittäisin. Sen toiminta pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman avoimena ja läpinäkyvänä. Toimikunta tekee jonkinasteisia päätöksiä esim. varainhankinnan ja muun vastaavan suhteen, mutta itse venehankintaan liittyviin päätöksiin ei sen toimivalta riitä. Teoriassa venehankinnasta päättää lippukunnan hallitus, mutta käytännössä asia päätettäneen jossain määrin demokraattisesti joskus tulevaisuudessa järjestettävässä tilaisuudessa. Tiivistettynä voisikin sanoa, että toimikunta tekee suosituksia, joiden tarkoituksena on auttaa päätöksentekijöitä. Kuinka realistinen hanke uusi vene on? Olennaista tässä asiassa on se, että miten uusi vene määritellään. Jos uudella veneellä tarkoitetaan uudempaa käytettyä venettä, niin hanke on 95%:sen realistinen. Sen sijaan jos puhutaan upouudesta veneestä, niin hanke on 80-90% realistinen. Upouuden veneen kohdalla ratkaisevaa on venemyyjien/-valmistajien innostus sponsoroida meitä. Yhtenä vaihtoehtonahan on pohdittu myös da Vinssin peruskunnostusta ja se on aivan varmasti 100% realistinen vaihtoehto. Täytyy kuitenkin muistaa, että partio on vapaaehtoistoimintaan perustuva harrastus, johon ei perinteisesti liity samanlaista rahantekokoneistoa kuin esim. jääkiekkoon. Toisin sanoen mikään ei ole varmaa ennen kuin jossain määrin uusi vene killuu EPS:N laiturissa. jatkuu

10 haastattelu 10 Mayday 1/07 Mitä pitää vielä tehdä, jotta tavoite saavutetaan? Rahaa, rahaa, rahaa, hieman taustaselvityksiä ja rahaa. Tavoitteemme ei siis ole mistään muusta kiinni kuin varainhankinnan onnistumisesta. Siinä erityisesti lippukuntalaisten vanhemmilla on äärettömän tärkeä rooli, vain heidän kontakteillaan voimme saada riittävästi varainhankintakeikkoja ja muita tukijoita. Mitä venetoimikunta on jo saanut aikaan? Toimikuntahan on vasta kolmisen kuukautta vanha, joten ihan hirveästi ei ole vielä ehditty tehdä. Lippukuntalaiset on kuitenkin jo saatu kiitettävästi aktivoitumaan varainhankinnassa ja ensimmäiset myyntituotteetkin on jo tilattu. Myös erilaisia venevaihtoehtoja on kartoitettu sekä tarjouspyyntöjä jätetty uusista veneistä. Mistä saan lisätietoja? Lisätietoja saa Henkalta, eli minulta. tai Myös venekampanjan nettisivuilta osoitteesta Vapaa sana? Koko venetoimikunnan sekä ennen kaikkea kaikkien nykyisten ja tulevien lippukuntalaisten puolesta vetoan kaikkiin vanhempiin, jotta he auttaisivat meitä parhaan kykynsä mukaan tekemään unelmastamme totta! Henkka johtaa venetoimikunnan kokousta

11 Mayday 1/07 11 vanhemmille Vanhemmat, apuanne tarvitaan Omistatko kenties yrityksen tai tarvittaisiinko työpaikallasi apua? Etsimme veneprojektiimme yhteistyökumppaneita. Olemme kiinnostuneita kaikenlaisista yhteistyötarjouksista: rahallisesta tuesta, mainostilan myymisestä, yritysten tarjoamasta talkootyöstä sekä muista mahdollisista töistä. Teemme esim. - postituksia - pysäköinnin opastusta - mainosten tai ilmapallojenjakoa - inventaarioita - lahjojen pakkaamista - Voimme järjestää yrityksen tapahtumaan ohjelmaa, kanttiinin, lettujenpaistoa, narikanhoitajia tms. Olemme laatineet yrityskirjeen, joka on ladattavissa memen nettisivuilta. Hyödyntäkää kirjettä vapaasti projektista kerrottaessa. Meripartiolaiset ovat Suomen suurimpia purjehduskouluttajia. Partiolaisten purjehduskoulutus on erittäin laadukasta ja kiiteltyä - se opettaa paitsi merenkulkua, myös suurta vastuullisuutta. Toivoisimme, että näkisitte tässä mahdollisuuden olla mukana tukemassa nuorten ja lasten pitkäjänteistä, laadukasta vapaa-ajan toimintaa. Tuki partiotyölle juuri nyt olisi myös hieno kunnianosoitus perinteikkäälle harrastukselle. Partiotoiminta viettää nimittäin tänä vuonna 100- vuotisjuhlavuotta. Suomen Partiolaiset on maamme merkittävimpiä nuorisojärjestöjä.

12 kuukauden merimetso 12 Mayday 1/07 Kuukauden merimetso Huhtikuussa oma Annemme näyttää, mistä merimetso ruikkii. Taustalla julkisuuteen epätoivoisesti pyrkivät Heli ja Sanna. Teksti ja kuva: Lotta Sinut valittiin ysärien PA-remmi -vaeltajaryhmän johtajaksi. Miltä ovat valta ja vastuu maistuneet? No... Ihan hyvältä. On ihan kiva, kun on periaatteessa pelkästään se oma vartio, niin näin pysyy yhteyksissä muihin. No ei mul nyt oo sen enempää poweria ku muilla, enemmänki pidän sitä kasassa, kaikki saa ehdotella... Haluaisitko avata ryhmän nimeä muillekin? Perämoottorin apukäynnistysremmi. Johi selosti siitä meidän kokouksessa, se on joku purjeveneen osa. Se oli sen verran monimutkanen, et kaikki tykästy siihen. Mistä syntyvät parhaat partiomuistot? Elli. No okei ööh varmaan just tää ku tutustuu uusiin ihmisiin. Monien sattumien summa, joku sanoo jotain jossain tilanteessa, ja se painuu sit mieleen... Pidetään hauskaa. Jos sinun pitäisi kuvailla itseäsi yhdellä sanalla, mikä se olisi? Yhdellä sanalla... En tiiä kertooks Anne kaiken :D Niken sanoja lainaten: EPÄONNISTUNUT TYTTÖ! Tytöil ei kuulemma oo näin iso haba eikä ne syö yht paljon (ku pojat). Sinulla on kaksi veljeä. Miten se on vaikuttanut henkiseen kehitykseesi? Annen huomio: Toisella ei oo paitaa(niken sanoja edelleen lainaten EPÄONNISUNUT TYTTÖ. Mutta hyvin on mut kouluttanu. Ne on mun rakkaita isoveljiä. (Sannan huomio: Niille on varmaan kasvanu kaikki Annen säärikarvat ku sil ei kasva yhtään! ) Mikä on suosikkisi vuotuisista partiotapahtumista? Voivoivoi... Nyt pistit pahan... Jouluredu on aik kiva ku siel on koko lippukunta silleen supussa, pienessä tilassa. Ja se on yleensä ain silleen et mulla on nimpparit sinä viikonloppuna.

13 Mayday 1/07 13 kuukauden merimetso Vielä pari valintatehtävää. a) Piilis vai Korvis? -Piilis b) hedelmäsalaatti vai rahka? -rahka c) meri vai järvi? -meri Olisiko ollut vielä jotakin, mitä olisit halunnut näin ihan lehdessä sanoa? RINNAT! WORLD PEACE (Sanna ja Heli häiriköivät) Kirjota siihen että... Eeei älä kirjotakkaan... Kirjota nyt et... Sannasannasanna... Sanna... Sanna. Mä tuun aina rakastaa sua ja sun äititeresamaisia piirteitäs. Sanna sä oot meiän oma tissijumala! Venekampanjan alustava tapahtumakalenteri 2007: Maaliskuu Kaunotar ja Hirviö musikaali / Helsingin Kaupunginteatteri Reviisori-näytelmä / Kansallisteatteri Huhtikuu Kannatusmerkkien myynti käynnistyy klo Koko perheen perinteinen lohikeittolounas Matinkappelilla. Leivonnaismyyjäiset ja arpajaiset! Toukokuu Paperi ja pesu-ainemyynti Kesäkukkamyynti Lokakuu Teatteriesityksiä Paperi ja pesu-ainemyynti Marraskuu Partiolaisten joulukalenterien ja korttien myynti Joulukuu Puurojuhla Koko vuoden: Vartiovuorot Varainhankintakeikat Erilaisten tuotteiden myyntikampanjoita

14 venemessut 14 Mayday 1/07 Henu, Nansu ja Henkka miettivät seuraavaa osastoa venemessuilla HAAVEILUA VENE- Teksti: Nansu Kuvat: Saude MESSUILLA Memen venetoimikunta vieraili helmikuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä suurilla Venemessuilla. Messuilla päästiin kurkistamaan sisään erilaisiin purjeveneisiin ja ottamaan kannella tuntumaa veneillä purjehtimiseen. Messuilta löytyikin pari purjevenettä, jotka saattaisivat sopia lippukuntamme käyttöön. Erityisesti venetoimikunnan kiinnostuksen herätti vasta lyhyen aikaa Suomen markkinoilla ollut Delphia 33, jota katseltiin hyvin vakavasti sillä silmällä. Veneessä on mukavasti ulkotilaa isommallekin joukolle ja virallisia nukkumapaikkoja kahden takakajuutan versiossa

15 Mayday 1/07 15 venemessut kaikkiaan kahdeksan. Lisäksi veneeseen pystyisi rakentamaan tarvittaessa pari ylimääräistä punkkaa. Sisätilat olivat avarat ja valoisat verrattuna da Vinssiin. Seisomakorkeuttakin riitti jopa Henulle. Delphia kiinnosti venetoimikuntaa niin suuresti, että veneestä jätettiin heti tarjouspyyntö. Maahantuojan kanssa käydään parhaillaan neuvotteluja ja odotellaan tarjousta. Kaikki muutkin vaihtoehdot ovat toki kuitenkin yhä avoinna. Delphia 33 Uusi isopurje da Vinssiin Vene-messuilla on aina mukana myös suuri määrä erilaisia venevarusteiden myyjiä. Tapahtumassa oli hyvä tilaisuus tutkia uusia vempaimia, ihastella uusinta purjehdusmuotia tai vaikka haaveilla purjehdusmatkasta Kreikan saaristossa. Messuilta tilattiin myös uusi isopurje da Vinssiin. Vaikka näillä näkymin purjehdimmekin da Vinssillä viimeistä kesää, oli viime kesänä vahingoittuneen purjeen tilalle hankittava uusi. Viimeinen kesä päästäänkin sitten purjehtimaan täysin purjein! Petsku Amiraalimme Aksu

16 outolintu 16 Mayday 1/07 Outolintu Tässä Maydayn sarjassa pääset hieromaan älynystyröitäsi. Sinun kuuluu siis arvata, kuka kuvassa oleva henkilö on. Alla olevaan kuvaan kuuluu myös vihjeitä, joiden avulla ratkaisu on ehkä helpompaa.. tai sitten ei! Oikea vastaus julkaistaan ensi Maydayn numerossa samaisen sarjan yhteydessä. Onnea arvauksiin! Kuka yrittää syödä Petskun pään?! Vihjeet: - Tämä kuva on otettu Memen 30-vuotisjuhlissa - Hänellä on hyvä ruokahalu - Hän nukkuu mielellään - Hän on yksi Memen kippareista - Hän on Hessua vanhempi, mutta Henkkaa nuorempi - Hän kuuluu venetoimikuntaan Arvaatko jo, kuka hän on? Vastaus ensi numerossa..

17 Mayday 1/07 17 jouluredu JOULUREDU Merimetsojen perinteisestä jouluretkestä on kulunut jo aikaa, mutta muistatko vielä mitä retkellä tapahtui? Mitä joulupukki oli tehnyt? Saatiinko pukki käymään Luukissa? Viime joulukuussa joulupukkia vastaan nostettiin useita syytteitä, joista ainoastaan partiolaisten neuvokkuus voi hänet pelastaa. Näistä asetelmista lähti käyntiin Memen perinteinen jouluredu Luukissa. Perjantaina Matinkylän amiksella oli monta innokasta, toinen toistaan pienempää Memeä lähdössä bussilla kohti seikkailua. Jo samana iltana meille selvisi että joulupukki oli pahassa pinteessä, kun muunmuassa possut ja hawaijilaiset syyttivät häntä eri rikkomuksista. Tämän seurauksena FBI pidätti joulupukin kaappaamalla hänet auton takakonttiin aivan meidän silmiemme alla... Lauantai päivä kului tehdessämme palveluksia joulupukkia syyttäneille tahoille. Meidän piti muunmuassa parannella kiinailaisten leluja, jotta ne kelpaisivat joulupukille sekä tehdä näytelmiä lepyyttääksemme filmistaraa. Monien kinkkisten käänteiden ja palveluksien jälkeen tuomioistuin vapautti joulupukin iltaohjelmassa. Näin ollen joulupukki pääsi jakamaan kaikille pikku Memeläisille pienet joulun odotus lahjat. Sunnuntai aamupäivällä pistettiin pelit ja rensselit pakettiin ja hurruteltiin pienen bussiväärinkäsityksen saattelemana takaisin Matinkylään. Huolimatta siitä, että kaikki eivät päässet täysin aikataulussa kotiin, olivat pärstät iloisia ja kommentit kuluneesta viikonlopusta myönteisiä. Yksi partiovuoden kohokohdista oli taas takana ja seuraavan innokas odotus alkamassa. Mitähän ne seuraavaksi keksivät...? Teksti ja kuvat: Anne ja Heikki

18 juorut 18 Mayday 1/07 TÄSSÄ BISNEKSESSÄ NÄKEE JA KUULEE KAIKENLAISTA TÄSSÄ BISNEKSESSÄ NÄKEE JA KUULEE KAIKENLAISTA Maija tullessa Luukkiin: Noh, löytyikö hiiriä? Iltaohjelman suunnittelua: Henkku Hessulle: Et sä mahu Henun auton takakonttiin. Hessu: Miksen? Henkku: Koska Henun autos ei oo takakonttia! Carina haluaa treffeille! Joulubuugii, joulubuugii, sheikkaa äässii, heiluta titsei... Arvaa mikä laulu?! Punavihreä valo vilkkuu seinässä, Suski: Ää, ää, Johi! Mikä tää pommijuttu on?! Johi: Tää on jyrsijävaroitin. Tääl on varmaan rottia. Suski: IIK! Carinalle muki Sudaripoika trangiarastilla: Ensin sinne laitetaan se moottori, ja sitten se sinoli. Kermavaahtoa, nam! Suski ja Henu sai suulliset kermavaahtoa, jonka päällä oli joulusuklaata. Sudarit nukkuu 2/sänky. Henkku, Henu, Axu, Tia ja Carina nukkuu viisisteen yhdistetyissä kahdessa sängyssä. Väsyneet katseet, käheä äässi... Henkku unohti kaminan pj:stä. Saude hei et arvaa mitä nyt puuttuu... TAAS puuttuu suola tai pippuri. Tällä kertaa pippuri. Bibi <3 Nikke Seuraa punaista lankaa... Pahat tytöt joutui siivoamaan vessaa. Aga hieroi Carinaa, Carina: Ihan niinku ois seittemännes taivaas Henkku & Saude: Tuntuuks tää hyvält? Sofia <3 Hessu <3 Sofia Venetoimikunta bongattu Vene07-messuilla yli purjeveneen sisältä... Saude teki tulevasta Lepuuttajasta mainokset ja laittoi pääosaan vaatimattomasti oman kuvansa! (Samat mainokset vietiin käsistä ennen kuin niitä saatiin edes kolon seinille!) Henu lähtee VOK-kurssille 15 vuotiaiden tyttöjen perään.. khöm khör! Eikun siis kouluttamaan! Tai siis kouluttamaan purjehtimista.. Uudet kipparit on jees! Henkka ilmoitti kipparien kokouksessa haluttomuudestaan lähteä minnekkään Henun kanssa.. Ollaan kinasteltu jo aivan liikaa kaikesta mahdollisesta Karinan mies lähti Dubaihin, mutta mitä tekee Karina?! Petsku vietti kipparikurssin teoriaviikonloppua Henun ja Sauden inttikaverin kanssa.. Tohon annejuttuun mul on sexikkäit kuvavaihtoehtoiki.. Lähetä juorusi osoitteeseen: Niklas on vielä pieni ja kiltti!

19 Mayday 1/07 19 jotain muuta MITÄ TAPAHTUI LEPUUTTAJA NELOSELLA? MIKÄ ON SUSKIN TOINEN NIMI? PALJON KYSYMYKSIÄ, MUTTA ET TIEDÄ KENELTÄ KYSYÄ. TAI MIKÄ PAHEMPAA ET KEHTAA KYSYÄ! Ei huolta. Maydayn toimituskunta kehtaa kysyä ja tietää keneltä kysyä! Uusi osio, kysy vaeltajilta auttaa pulmassa. Lähetä kysymyksesi Karza on monille memeläisille tuttu, luotettava, rauhallinen ja mukava kippari. Karza on ollut meripartiotoiminnassa mukana ikuisuudet, mutta koska Karza oli ensimmäistä kertaa purjehtimassa meripartiolaisena? Vastaus: Karza kiittelee myötäsukuisista adjektiiveista kysymyksessä ja vastaa: kesällä 1976, Kalsongilla eli virallisemmin Isokeisarilla oltiin liikkeellä. Tilaa Merimetsojen upea historiikki Sankaripurjehtijat Rennolla Meme-huumorilla höystetty historiikki Sankaripurjehtijat kokoaa värikkäästi yhteen legendaariset tarinat ja unohtumattomat muistot Merimetsojen vuosien varrelta. Kirjasta kuvastuu hyvin, miten sama hulvaton lippukuntahenki on ollut olemassa aivan alusta alkaen. Siitä kertovat esimerkiksi 1970-luvun lopussa Merimetsojen tekemä Tätien kadun yli talutuksen maailmanennätys (Guinness World Records) tai yhtälailla Väiski leirillä savun portiksi rakennettu pyöröovi. Hauskat tarinat ja iloiset värikuvat vuorottelevat upeassa kirjassa kertoen Merimetsojen 30-vuotisesta taipaleesta, jonka aikana lippukunta on kasvanut yhdeksi Espoon elinvoimaisimmista partiolippukunnista. Kirja ei ole tylsä faktateos, vaan sopii hyvin sudenpennunkin luettavaksi. Historiikki on myös mainio tapa uusien partiolaisten perheille tutustua partiotoimintaan! Kirjan hinta on 20 euroa. Tilauksen voi tehdä internetissä osoitteessa Kirjat toimitetaan suoraan tilaajille partiokokoukseen tai kirjan voi haluttaessaan tilata myös postissa kotiin (postimaksu 2,40 e lisätään hintaan). Sankaripurjehtijat on kirja nro 1 jokaisen Meme-perheen kirjahyllyyn! Tilaa heti!

20 peräpeili 20 Mayday 1/07 Peräpeili Toimihenkilöt: Lippukunnanjohtaja Susanna Anttilainen Lippukunnanjohtajan apulainen Henrietta Kekälainen Sihteeri Petteri Hyvärinen jäsenasiat Rahastonhoitaja, venetmk puheenjohtaja Henrik Mikkola talousasiat, venekamp. Amiraali Alex Pitkänen purjehdusasiat Akela Anna Koroma-Mikkola sudenpentuasiat Sampo Sanna Kuusisto vartiot Tiedotusvastaava Jussi Saunamäki Mayday, Internet Vaeltajajohtaja Henri Tikkanen vaeltajaryhmät Jäsenrekisterinhoitaja Sofia Lundberg jäsentiedot Vartiot: Ankkurit Cassandra Windell Laura Petäjistö Fendarit Katri Kanerva Jenni Lairila Saara Siintola Kölit Samuli Raunio Jaakko Arra Johannes Niinikoski Melaveikot Heikki Salmela Alex Pitkänen Räpylät Elli-Mari Alaranta Anne Kuittinen Laumat: Pienet Merenneidot Sanna Kuusisto Heli Männistö Pienet Meritähdet Susanna Anttilainen Inka Kettunen Pienet Pelastusveneet Henrietta Kekäläinen Pikkupotkurit Susanna Anttilainen Inka Kettunen

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Mesikämmen 2/2006 2/2006

Mesikämmen 2/2006 2/2006 Mesikämmen 2/2006 2/2006 Partiolippukunta Mankkaan Eräsusien tiedotuslehti 2/2006 2 Mesikämmen 2/2006 Mesikämmen on partiolippukunta Mankkaan Eräsusien virallinen tiedotuslehti. Päätoimittaja ja taitto:

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2005

TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2005 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Ringettekoulu F E D C B 2. Vastaaja isä 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia 1 Mun perhe suomi äidinkieli suomi äidinkieli perhe äiti _ vaimo isä _ mies vanhemmat lapsi isoäiti tyttö isoisä poika isovanhemmat vauva sisko tyttöystävä poikaystävä veli Ootko sä naimisissa? * Joo,

Lisätiedot

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!!

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!! MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelma2015 Partiolippukunta MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelmavuodelle2015 MankkaanEräsudetryjatkaa22.toimintavuotenaanpartio=ohjelmantoteuttamista.Vuonna2015 lippukuntakiinnittääerityistähuomiotatoimintansalaadukkuuteensekäyli15=vuotiaidenpysymiseen

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot

MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 1/06. 1/2006 Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki

MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 1/06. 1/2006 Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki sisällys 2 Mayday 1/06 MAYDAY 1/2006 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Lotta Hyvärinen Iirislahdentie 1 02230 Espoo p. 045 636 2333 lotta@merimetsot.net Maydayn

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

-kunniavieras tai troubleshoooter: kriittinen onnistuminen. Jos pelinjohtaja ei tunnista kumpiakaan, eivät hahmot voi onnistua kriittisesti.

-kunniavieras tai troubleshoooter: kriittinen onnistuminen. Jos pelinjohtaja ei tunnista kumpiakaan, eivät hahmot voi onnistua kriittisesti. Faijan BMW Tunnin roolipeli menetetystä nuoruudesta. Pelaajien hahmot (3-5 pelaajaa) olivat kavereita yläkoulussa ja vielä muutaman vuoden senkin jälkeen. Sitten jatko-opiskelut ja työelämä heittivät hahmot

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja Leikkiä oppia liikkua harjoitella syödä nukkua terapia koulu päiväkoti kerho ryhmä haluta inhota tykätä jaksaa ei jaksa Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa,

Lisätiedot

LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA

LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA 24.2.2015 Salo Katri Inkinen, erityisperhetyöntekijä, Tl&p-menetelmäkouluttaja Lausteen perhekuntoutuskeskus, Vaalan Perheyksikkö, Turku MITEN KOULUTUSTA

Lisätiedot

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 HSY:n kompostointikurssi Aiheuttaako kompostointi päänvaivaa? Oletko suunnitellut kompostin perustamista? Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostointikurssille ma 2.5.2016

Lisätiedot

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Sudenpentujen päiväretki Korkeasaareen Kaikki TaMen sudenpennut tekevät päiväretken Korkeasaareen 9.4. Lisätietoa tapahtumakirjeliitteessä.

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Mikun koekuvausmateriaali MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: SANNA on POKEttanut sinua. S0 INT.

Lisätiedot

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen-

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Käydään läpi kotitehtävä Mieti lomakkeen avulla asioita jotka toimivat hyvin elämässäsi joihin toivoisit muutosta. Asioita, joita haluaisit muuttaa elämässäsi voidaan

Lisätiedot

KATUKIIT TIEDOTUSLEHTI 1/99

KATUKIIT TIEDOTUSLEHTI 1/99 KATUKIIT TUKIITÄJÄ JÄT TIEDOTUSLEHTI 1/99 www.katukiitajat.fi.fi Hei taas kaikki vanhat ja uudet jäsenet! Taas on yksi luisteluvuosi takana ja pikkujoulut juhlittu. Porukkaa olikin mukavasti paikalla.

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE JO ITSENÄISTYNEILTÄ- ITSENÄISTYVILLE NUORILLE Talla.... vihkolla haluamme jakaa kokemuksiamme teille. Omilleen-toiminnan kokemusasiantuntijaryhmä on suunnitellut vihkon sisällön. Ryhmään on osallistunut

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään?

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään? Tervetuloa partioon Partio on vastavoima Miks mun pitäis ja Ei kuulu mulle -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin

Lisätiedot

TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena

TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena Turun alueen koordinaattori Karoliina Kallio KM ja Salon ja Paimion koordinaattori Sirpa Stenström sosiaaliohjaaja Miten nuori ohjautuu toimintaan? Kunnan ammattilainen

Lisätiedot

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 Satuhetki Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Suomen joukkueen Viestintä

Suomen joukkueen Viestintä Suomen joukkueen Viestintä Suomen joukkueen viestintä Jamposti * Suomen joukkueen virallinen tiedotuslehti, joka ilmestyy ennen leiriä neljä kertaa, leirillä joka päivä ja leirin jälkeen kerran. * Nro

Lisätiedot

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan:

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan: Kero, mitä menet tekemään. Malli: Menen yliopistoon Menen yliopistoon opiskelemaan. Menen kauppaan 5. Menen uimahalliin Menen kotiin 6. Menen kahvilaan Menen ravintolaan 7. Menen pankkiin 4. Menen kirjastoon

Lisätiedot

Töölön Siniset ry. Vanhempainilta

Töölön Siniset ry. Vanhempainilta Töölön Siniset ry Vanhempainilta 30.8.2006 Töölön Siniset ry:n rakenne Vuosikokous Hallitus Lippukunnajohtaja Johtajat Akela Sampo Valtermanni LJN Laumanjohtaja VJN Vartionjohtaja Hankeohjaaja Laumat Vartiot

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - D tytöt - c-tytöt - D-pojat - d-pojat - c-pojat - D-pojat - f-tytöt - d-pojat - f-tytöt - D-tytöt

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

EPT 4/2016. tiedottaa

EPT 4/2016. tiedottaa EPT 4/2016 tiedottaa ESPOON PARTIOTUKI RY Puheenjohtaja Lippukuntakoordinaattori Toimisto Pankkitili Martta Jämsén (050 551 4815) Tarja Vartiainen Töölönkatu 55 00250 Helsinki puh. 8865 1212 s-posti ept@partio.fi

Lisätiedot

Leikkipuistomme tavoitteena on tarjota lapsille tuttu, turvallinen, virikkeellinen ja monipuolisesti palveleva ympäristö.

Leikkipuistomme tavoitteena on tarjota lapsille tuttu, turvallinen, virikkeellinen ja monipuolisesti palveleva ympäristö. KUUSISTON LEIKKIPUISTON TOIMINTASUUNNITELMA KEVÄÄLLE 2016. Leikkipuistomme tavoitteena on tarjota lapsille tuttu, turvallinen, virikkeellinen ja monipuolisesti palveleva ympäristö. Lasten kanssa puistossamme

Lisätiedot

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat NAKKILAN PARTIOLAISET RY Noora Heikintalo 13.11.2010 PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 1/3 LIPPUKUNNAN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Lauantaina 13.11.2010 klo 16.00-17.20 Paikka Partiomaja, Savikontie

Lisätiedot

Ranska, Chamonix TAMMIKUU

Ranska, Chamonix TAMMIKUU Ranska, Chamonix TAMMIKUU Tulin Ranskaan 2.1.2013 Riitan & Katjan kanssa. Oltiin hotelilla, joskus 9 jälkeen illalla. Sain oman huoneen ja näytettiin pikaisesti missä on suihkut ja vessat. Ensimmäisenä

Lisätiedot

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS Miten kohtelet muita? Ihmiset ovat samanarvoisia Vastuu ja omatunto Missä Jumala on? Opettajalle TAVOITE Oppilas saa keskustelujen ja tekstien kautta mahdollisuuden muodostaa ja syventää käsityksiään ihmisyydestä

Lisätiedot

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi TEE OIKEIN Kumpi on (suuri) suurempi, Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) helpompi

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 6.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 6.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(6) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Kuva 1 Tässä vielä harjoiteltiin Viimeisiä veneitä Anne-Maija näyttää sanoja etupenkissä Itsenäisyyspäivänä olikin sunnuntai ja perinteinen

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

ARJEN VOIMAVARAT JA NIIDEN JAKSAMISTA TUKEVA SEKÄ TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ VAIKUTUS - Muistisairaan puolison miesomaishoitajana toimivien kokemuksia

ARJEN VOIMAVARAT JA NIIDEN JAKSAMISTA TUKEVA SEKÄ TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ VAIKUTUS - Muistisairaan puolison miesomaishoitajana toimivien kokemuksia ARJEN VOIMAVARAT JA NIIDEN JAKSAMISTA TUKEVA SEKÄ TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ VAIKUTUS - Muistisairaan puolison miesomaishoitajana toimivien kokemuksia Elina Hynninen ja Maria Kolehmainen Toimeksiantajat: Itä-Suomen

Lisätiedot

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin.

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin. O-oletko sä masa? Riippuu kuka kysyy. Mammakerholaiset vinkkasivat, että täältä saisi kamaa. Sitten mennään sinisellä unella. Lapsi todennäköisesti herää kerran tai pari, mutta sammuu kyllä kuin saunalyhty.

Lisätiedot

PrePETS 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki

PrePETS 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki PrePETS 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki KLUBISIHTEERIN AVAINTEHTÄVÄT PrePETS 2016 10.2. 16.2. - 18.2.2016 Tiedosta tehtäväsi ja vastuusi Keskity olennaiseen Pidä klubisi pyörimässä TITLE 2 Klubisihteerin

Lisätiedot

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan.

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Tunteet voivat olla miellyttäviä tai epämiellyttäviä ja ne muuttuvat ja vaihtuvat.

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Ympäristötoiminnan neuvottelupäivä Marketta Karhu Oulun seudun ympäristötoimi Maakunnallinen ympäristötietoisuuden yhteistyöalkoi

Lisätiedot

201 vastausta. Tiivistelmä. Sukupuoli. Ikä. 1) Käytän Nuorisotiloja. Tyttö % Poika %

201 vastausta. Tiivistelmä. Sukupuoli. Ikä. 1) Käytän Nuorisotiloja. Tyttö % Poika % 201 vastausta Tiivistelmä Sukupuoli Tyttö 100 50 % Poika 101 50 % Ikä 6lk 23 11 % 7lk 38 19 % 8lk 44 22 % 9lk 52 26 % Lukio/ammattikoulu 36 18 % Olen vanhempi kuin edelliset vastausvaihtoehdot 8 4 % 1)

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

-mpi (komparatiivi) tuttu - tutun - tutumpi. siisti - siistin - siistimpi

-mpi (komparatiivi) tuttu - tutun - tutumpi. siisti - siistin - siistimpi MILLAINEN? vertailu -mpi (komparatiivi) tuttu - tutun - tutumpi kevyt - kevyen - kevyempi siisti - siistin - siistimpi iloinen - iloisen hidas hitaan - iloisempi - hitaampi -mpi (komparatiivi) KAKSITAVUISET,

Lisätiedot

Matti tapasi uuden naapurin Jussin. Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata!

Matti tapasi uuden naapurin Jussin. Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata! Matti tapasi uuden naapurin Jussin Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata! M : Niin olet muuttanut uuteen taloon nyt. Miltä sinusta

Lisätiedot

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN PUHUMISEN HARJOITUSTESTI Tehtävä 1 KERTOMINEN Kerro, mitä teet, kun sinua jännittää. Sinulla on kaksi minuuttia aikaa miettiä, mitä sanot ja 1,5 minuuttia aikaa puhua. Aloita puhuminen, kun kuulet kehotuksen

Lisätiedot

Työssäoppimassa Tanskassa

Työssäoppimassa Tanskassa Työssäoppimassa Tanskassa Taustatietoja kohteesta: Herning- kaupunki sijaitsee Tanskassa Keski- Jyllannissa. Herningissä asukkaita on noin. 45 890. Soglimt koostuu yhteensä 50 hoitopaikasta. Soglimtissa

Lisätiedot

MAYDAY. Sisällys: 2 Mayday 2/04. sisällys 2/2004. Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 1. Kansi

MAYDAY. Sisällys: 2 Mayday 2/04. sisällys 2/2004. Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 1. Kansi Mayday 2/04 1 sisällys 2 Mayday 2/04 MAYDAY 2/2004 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Tiiamari Pennanen Aapelinkatu 9 e 56 02230 Espoo p. 050-364

Lisätiedot

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Satutunti UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin.

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin. Yhdessä enemmän Ei jätetä ketään yksin. Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Vapaaehtoistoiminta ja auttaminen tuottavat iloa ja tekevät onnelliseksi Onnelliseksi voit tehdä monella tavalla. Yksi tapa on tulla

Lisätiedot

Kun sä olet poissa kurssilta

Kun sä olet poissa kurssilta Kun sä olet poissa kurssilta Kun sä olet poissa kurssilta, soita tai kirjoita viesti. Anteeksi, mä en voi tulla tänään kurssille, koska mä oon sairas. mulla on flunssa. mun vatsa on tosi kipeä. mun lapsi

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

MAYDAY 4/2007. Sisällys: Kannessa: Mayday 4/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus

MAYDAY 4/2007. Sisällys: Kannessa: Mayday 4/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus Mayday 4/07 1 sisällys 2 Mayday 4/07 MAYDAY 4/2007 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Jussi Saude Saunamäki Matinkartanontie 6 F 74 02230 Espoo p. 0505225434

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

Kuka tekee arjen valinnat? Hyvää ikää kaikille seminaari Seinäjoki 18.9.2014 autismikuntoutusohjaaja Sanna Laitamaa

Kuka tekee arjen valinnat? Hyvää ikää kaikille seminaari Seinäjoki 18.9.2014 autismikuntoutusohjaaja Sanna Laitamaa Kuka tekee arjen valinnat? Hyvää ikää kaikille seminaari Seinäjoki 18.9.2014 autismikuntoutusohjaaja Sanna Laitamaa Erityistarpeita vai ihan vaan perusjuttuja? Usein puhutaan autismin kirjon ihmisten kohdalla,

Lisätiedot

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Jos suunnittelet muuttoa, on hyödyllistä pohtia etukäteen, millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Sinut ry:n lehti 2014 Testaa tietosi Sinuista Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Mikä tää on? Hyppysissäsi oleva lehti on sijaisperheiden nuorille suunnattu Sinutlehti. Suomen Sijaiskotinuorten

Lisätiedot

Ääniohjattu vilkkuvalo ledeillä toteutettuna

Ääniohjattu vilkkuvalo ledeillä toteutettuna Ääniohjattu vilkkuvalo eillä toteutettuna Idea ei valitettavasti ole lähtöisin omasta päästäni - niin mukavaa kuin olisikin ollut riistää kunnia itselleen - vaan on keksijäperhe Ponkalalta. Olen usein

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä Sivu 1/6 14.10.2009 Yleistä Vuosi 2010 on Töölön Sinisten 77. toimintavuosi. Kokoontumispaikkamme tullee olemaan Töölönkadun kolo ja retkipaikkamme Långvikin uusi kämppä. Alkavan vuoden tavoitteena on

Lisätiedot

Työpahoinvoinnin alkeet. Alueelliset nuorten työpajapäivät Syötekeskus Maija Saviniemi

Työpahoinvoinnin alkeet. Alueelliset nuorten työpajapäivät Syötekeskus Maija Saviniemi Työpahoinvoinnin alkeet Alueelliset nuorten työpajapäivät Syötekeskus 12.11.2014 Maija Saviniemi Miksi olen pessimisti? Miksi tarkastelemme työtä pahoinvoinnin näkökulmasta? Onko työpahoinvoinnissa edes

Lisätiedot

Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja Sari Metsäkivi 30.1.2015 luokat 1.-3. ohjaava opettaja Heidi Rouvali

Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja Sari Metsäkivi 30.1.2015 luokat 1.-3. ohjaava opettaja Heidi Rouvali Kaikkien Ahmoon koulun oppilaiden kuuleminen lukuvuonna 2014-2015 1. Oppilasneuvostojen kuuleminen Ahmoo 28.1.2015 Mukana Silja Silvennoinen ja Eija Pajarinen Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

EPT 2/2010 tiedottaa tiedote0210.indd 1 19.2.2010 18:39:57

EPT 2/2010 tiedottaa tiedote0210.indd 1 19.2.2010 18:39:57 EPT tiedottaa 2/2010 tiedote0210.indd 1 19.2.2010 18:39:57 ESPOON PARTIOTUKI RY Puheenjohtaja Järjestösihteeri Toimisto Pankkitili Martti Suontausta (040 506 2400) Annukka Helander Töölönkatu 55 00250

Lisätiedot

äijäjooga Äijäjoogin kalenteri 2009 jhl:n oma painos

äijäjooga Äijäjoogin kalenteri 2009 jhl:n oma painos äijäjooga ÄIJÄJOOGAN PÄÄSYVAATIMUKSET: Riittävän kankea Lattia on kurkottaessa pelottavan kaukana Sukupuoli: ÄIJÄ Kyky hengittää sisään ja ulos Halu kilpailuvapaaseen vyöhykkeeseen Posketon uteliaisuus

Lisätiedot

Vuonna 2013 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan.

Vuonna 2013 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan. TOIMINTASUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Lippukunnan tarkoituksena on edistää partiolaisen myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä. Tähän sisältyy

Lisätiedot

Ritva bingo-emäntänä VANA

Ritva bingo-emäntänä VANA VANA JOUNI TENTATTA- Ritva bingo-emäntänä Halusin haastatella Jounia siksi, että hän on ahkerasti kirjoittanut lehteemme vuosien aikana, mutta en muista onko häntä haastateltu lehdessä kertaakaan. Esitin

Lisätiedot

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen ELÄMÄN HALLINTA & HYVÄ ARKI ITSEVARMA URHEILIJA MYÖNTEINEN ASENNE MOTIVAATIO & TAVOITTEEN ASETTAMINEN Myönteinen asenne Pidä hyvää huolta sisäisestä lapsestasi,

Lisätiedot

Merenkulkija 4/2014. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö:

Merenkulkija 4/2014. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö: Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net Merenkulkija 4/2014 Sisältö: Johtokunnan yhteystiedot Kommodorin palsta Tärkeät päivämäärät Talvisäilytysmaksut ja korjaus talvisäilytyshinnastoon Veneiden

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

Tapahtuma Aika Paikka Yhteyshenkilö

Tapahtuma Aika Paikka Yhteyshenkilö Toimintasuunnitelma 2016 Päivitetty 25.3.2016 Keskiviikkomelonnat ovat 1-2 tunnin kestoisia porukalla tehtäviä kevyitä melontalenkkejä. Peruskurssien jälkeiset neljä ovat ohjattuja. Voi myös lähteä koskeen

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

LIPPUKUNTATUEN UUDISTUKSEN JALKAUTTAMINEN PIIRISTÄ LIPPUKUNTIIN

LIPPUKUNTATUEN UUDISTUKSEN JALKAUTTAMINEN PIIRISTÄ LIPPUKUNTIIN 1.6.2016 LIPPUKUNTATUEN UUDISTUKSEN JALKAUTTAMINEN PIIRISTÄ LIPPUKUNTIIN Hei piireihin! Tämä on Lippukuntatuen uudistuksen materiaalipaketti 3, joka käsittelee uuden työnjaon jalkautusta lippukuntiin.

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä

Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä PAAVO KEVÄTSEMINAARI 2014 Teema: Tutkimus ja käytäntö vuoropuhelussa 21.3.2014 Tutkija Riikka Haahtela, Tampereen yliopisto Esityksessäni vastaan

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika: Keskiviikko 3.6.2015 klo 19.00 Paikka: Paikalla: Tinametsä 5, Espoo Seuran jäsenet: Päivi Leinonen Leea Sokura Seppo Fagerlund Tuomo Hynninen 1) Kokouksen avaus Seuran

Lisätiedot

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta.

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet ovat seurusteluvaihe, itsenäistymisvaihe ja rakkausvaihe. Seuraavaksi saat tietoa näistä vaiheista. 1.

Lisätiedot

Kim Polamo T:mi Tarinapakki

Kim Polamo T:mi Tarinapakki Kim Polamo T:mi Tarinapakki Työnohjauksen voima Lue, kuinka työnohjaus auttaa työssäsi. 1 Tässä esitteessä on konkreettisia esimerkkejä työnohjaus -formaatin vaikutuksista. Haluan antaa oikeaa tietoa päätösten

Lisätiedot

Kulttuurintutkimuksen koulutusohjelman valintakoe 2009 VALINTAKOETEHTÄVÄT. Koe sisältää neljä vaihtoehtoa:

Kulttuurintutkimuksen koulutusohjelman valintakoe 2009 VALINTAKOETEHTÄVÄT. Koe sisältää neljä vaihtoehtoa: Kulttuurintutkimuksen koulutusohjelman valintakoe 2009 VALINTAKOETEHTÄVÄT Koe sisältää neljä vaihtoehtoa: I II III IV Novellianalyysi Perinnetekstin analyysi Kuva-aineiston analyysi Populaarimusiikkiaineiston

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 Toivalan Urheilijat ry ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 PVM: 10.1.2016 1. Joukkueen toimihenkilöt: Valmentajat: Suvi Kankkunen Puh. 050 381 2105, kankkunens@gmail.com Erika Hyttinen Puh.

Lisätiedot

MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ!

MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ! MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ! Nuortenillan toiminta-ajatus ja tavoite Kahden eri seurakunnan nuoret kohtaavat toisiaan ja tutustuvat seurakuntien nuorisotoimintaan, jakavat kokemuksia, ideoita,

Lisätiedot

Materiaalikirje yhteyshenkilölle toukokuu 2016

Materiaalikirje yhteyshenkilölle toukokuu 2016 Materiaalikirje yhteyshenkilölle toukokuu 2016 Tämä materiaalikirje tulee seurakuntaan vain nimetyille Kirkon Ulkomaanavun yhteyshenkilöille. Ota uudet materiaalit käyttöösi ja kartoita lisätarvetta eri

Lisätiedot