MAYDAY 1/2007. Sisällys: Mayday 1/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAYDAY 1/2007. Sisällys: Mayday 1/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset"

Transkriptio

1 Mayday 1/07

2 sisällys Mayday 1/07 MAYDAY 1/2007 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Jussi Saude Saunamäki Matinkartanontie 6 F Espoo p Maydayn toimituskunta: Anne, Heikki, Henkku, Lotta, Nansu ja Tia Taitto: Saude Kuvat: Anne, Heikki, Lotta ja Saude Kannen kuva:saude Mainosmyynti: Jussi Saude Saunamäki p Sisällys: 2. Sisällys 3. Pääkirjoitus 4. Uutiset 6. Merimetsoille uusi vene 7. Unelmasta totta 8. Erikoishaastattelu 11. Vanhemmille 12. Kuukauden merimetso 14. Haaveilua Venemessuilla 16. Outolintu 17. Jouluretki 18. Juorut 19. Jotain muuta 20. Peräpeili Memen kotisivu:

3 Mayday 1/07 pääkirjoitus Parasta ikinä Partiotoiminnan arjessa aina välillä käy niin, että homma alkaa maistua puulta ja viikot tuntuvat pursuavan pelkkiä työllistäviä rutiineja. Sudarien riehuminen ärsyttää, vartiolaiset eivät innostu kunnolla mistään, johtajat eivät tee muuta kuin nakittavat apinan raivolla toisiaan ikäviin velvollisuuksiin. Alkaa tuntua siltä, että kaipaisi jotain ihan vain itseään varten. Miksi aina pitää tehdä toisille, eikö joskus voisi itsekin hauskaa ilman, että täytyy huolehtia muista. Espoo on täynnä vaeltajia ja johtajia, jotka tekevät mielettömästi partiotyötä joka viikko lasten ja nuorten partioharrastuksen hyväksi. Nuo vaeltajat ja johtajat, me, emme kuitenkaan jaksa loputtomasti. Kyllä te tiedätte. Mikä auttaisi jaksamaan ja toisi lisää energiaa? Mikä sytyttäisi liekin taas uudelleen ja antaisi virtaa vähintään vuodeksi eteenpäin. Mikä kylväisi meihin tekemisen meiningin ja mielettömän vimman? Vimman? VIMMA! Mä lähden Vimmalle. Koska haluan uutta energiaa, pitää hauskaa, valvoa myöhään, istua notskilla, tutustua ainakin kymmeneen uuteen ihmiseen tosi hyvin, kuunnella bändejä, kokkailla, meloa kanootilla, kuiskutella, innostua, muistella Vimmaa vielä monta kesää jälkeenpäin. Kaikki parhaat tyypit Espoosta on lähdössä Vimmalle. Olet yksi niistä, tuu mukaan! Vimma on parasta ikinä. Tai eihän sitä vielä voi tietää, mutta oon jo aika vakuuttunut. Kaikkia memevaeltajia ja johtajia Vimmalle odottaen, Suski Lippukunnanjohtaja Ps. Vimmalle ehtii ilmoittautua vappuun asti. Tsekkaa Niin, ja liity IRC-galtsuyhteisöön!

4 uutiset Mayday 1/07 Memeuutisia Memeuutisia MEMEUUTISIA Suski jatkaa lippukunnanjohtajana Helmikuun 22. päivä valittiin Merimetsojen vuosikokouksessa toimihenkilöitä vuodelle Lippukunnanjohtajana jatkaa Suski. Lippukunnanjohtajan apulaisena aloitaa Henkku, rahastonhoitajana jatkaa Henkka. Amiraaliksi valittiin Aksu ja sihteeriksi Petsku. Ensi vuonna Sampona toimii Sanna, akelana Nansu ja vajona Henu. Uuden tittelin tiedotusvastaavana otti hoitaakseen Saude, joka toimii myös varastovastaavana. Tia jatkaa kolovastaavana ja Lotta koulutusvastaavana. Jäsenrekisteriä hoitaa Sofia. Ensi kesänä Lepuuttajalle! Kesäinen saaristo kutsuu merimetsoja kuudennelle Lepuuttaja-leirille Upea leiripaikka sijaitsee Räfsösaarella Porkkalanniemen edustalla, Kirkkonummen seurakunnan mailla. Lepuuttaja on merimetsojen oma lippukuntaleiri, jolle odotetaan 70 innokasta partiolaista. Olethan sinäkin heidän joukossaan? Leirin johtajana toimii Heikki Hessu Salmela. Leirikirje on jo kolahtanut postiluukustasi, mutta lisätietoja ja kirjeen löydät myös memen nettisivuilta Kannatuspinssejä tulossa! Veneprojektin tiimoilta on tulossa myyntiin merimetsojen omia kannatuspinssejä. Pinssien myyntitulot laitetaan luonnollisesti lyhentämättömänä veneprojektin tilille. Myös Sankaripurjehtija t-paidat ovat suunnitteilla. Pinssin kuvan on suunnitellut Saude Lohisoppaa tarjolla huhtikuussa! = Tervetuloa Merimetsojen perinteiselle lohikeittolounaalle la klo Matinkappelille. Lounaalle voi tulla koko perheen voimin ja ottaa myös tuttavat, sukulaiset ja naapurit mukaan! Lounaan tuotto käytetään kokonaisuudessaan venerahaston kartuttamiseen. Riihitys = Riihitys on taidonnäyte jokaisen luokkasuorituksen perässä. Tällä kertaa riihitys järjestetään yhteisesti kaikille LOMMOn lippukunnille. Riihitys suoritetaan rastityylisenä ratana, jonka pituus on luokkamerkistä riippuen noin 5 15 km. Riihitys järjestetään Pirttimäen ulkoilualueella. Lisätietoja riihityksen vastuuhenkilöltä Petskulta!

5 Mayday 1/07 uutiset Memeuutisia Memeuutisia MEMEUUTISIA Vimma vaeltajille Luukissa Vimma on EPT:n ensimmäinen vaeltajaleiri ikinä ja se järjestetään Luukissa kesäkuuta. Vimmalla seikkaillaan, tunnelmoidaan, nauretaan, ihastutaan, rentoudutaan ja mennään lujaa. Vimma on täynnä kavereita, eräilyä, festarimeininkiä ja vaaleanpunaista perunamuusia. Vimma on jotain ainutlaatuista ja sinä voit olla osa sitä. Lumiveistoskisassa memet taas palkintosijoille! Hurraa, Merimetsojen Fendarit-vartio sijoittui kolmanneksi EPT:n lumiveistosskabassa! Fendarit veistelivät lumesta käärmeen ja pojan, joka irvisteli käärmeelle. Upeaa, tytöt! Paraatipäivä Huikean suuri merishuuto kaikuu taas Helsingin ydinkeskustan kortteleissa 22.4., kun pääkaupunkiseudun kaikki partiolaiset valtaavat senaatintorin. Keksitkö uuden memehuudon? Olethan sinäkin mukana kasvattamassa memejoukkoa ja tekemässä päivästä ikimuistoista! Lisätietoja omalta johtajaltasi tai Henkulta Veneprojektin nettisivut avattu! Lisätietoa ja ajankohtaiset tiedot veneprojektista. Uutiset ja kuvia. Käy tutustumassa. Sivut ovat Petskun ja Sauden käsialaa. Vaeltajat sählyturnauksessa Ept:n sählytyurnaus järejestettiin tänä vuonna 25.3 Otaniemen Otahallissa. Memestä oli mukana pienehkö joukkue, joka joutui tyytymään jumbosijaan kovan peluutuksen takia. Sankaripurjehtijoiden joukkue tosin pelasi nousujohteisesti, sillä alun hankaluuksien ja maalittomuuden jälkeen päästiin jo tasapeliin. Mukana joukkueessa olivat: Aksu, Hessu, Henu, Lotta, Maija, Henkku ja Petsku. Veneprojekti edistyy Memeläiset vaeltajat ovat olleet aktiivisia ja keräsivät rahaa jakamalla kilpailukuponkeja Aleksi 13-tavaratalon Shopbailuissa ja pakkaamalla kasseja K-citymarket Ison Omenan uudistuksen avajaisissa. Tulevista kampanjoista mainittakoon kesäkukkamyynti ja pesuaine- ja paperimyynti.

6 venekampanja Mayday 1/07 Merimetsoille uusi vene kesäksi 2008? Merimetsojen keväällä 2005 käynnistynyt veneprojekti on edennyt ennakoituakin paremmin. Vajaassa kahdessa vuodessa rahaa on kerätty jo lähes euroa. Jotta veneen hankinnasta ei tule ikuisuusprojektia, on projektille asetettu nyt huima tavoite: kesällä 2008 Merimetsot seilaavat uudella veneellä! Millainen vene? Tulevaksi veneeksi on kaavailtu nykyisen kokoista noin jalkaista purjevenettä. Tämän kokoinen vene on riittävän tilava partiopurjehduksille, mutta vielä helppo hallita pienelläkin miehistöllä. Tavoitteena on hankkia joko uusi tai n. 5 vuotta vanha vene. Valintaan vaikuttaa myös suuri makuupaikkojen määrä (vähintään 8), helppo hallittavuus ja ennen kaikkea turvallisuus. Mistä varat veneeseen? Uutta venettä ei kuitenkaan hankinta vielä tähän mennessä kerätyllä eurolla. Suuri tavoitteemme on saada kuluvan vuoden aikana saman verran lisää ja toki vanhan veneen myymisestä hyödytään jotakin. Loppu tullaan tarvittaessa rahoittamaan lainalla, joka maksetaan muutaman vuoden kuluessa pois. Varainhankinta ei siis lopu siihen, että vene saadaan. Tahti voidaan kuitenkin pitää paljon maltillisempana lainaa takaisin maksettaessa. Julistamme nyt varainhankinnassa LOPPUKIRIVUODEN! Rahallinen tavoite on haastava, mutta ei mahdoton. Apua tarvitsemme kuitenkin jokaiselta merimetsolta ja heidän perheiltään!

7 Mayday 1/07 venekampanja Miten unelmasta tulee totta? Tänä vuonna tulemme järjestämään useita varainhankintatapahtumia, tekemään mahdollisimman paljon erilaisia keikkoja sekä myymään myös erilaisia tuotteita. Tärkeää on saada ylläpidettyä kaikki vanhat, hyväksi havaitut rahanlähteet, mutta löytää myös mahdollisimman paljon uusia. Tämän onnistumiseksi Sinä voit tehdä seuraavaa: EPS:n vartiovuorot Varojen keräämiseksi teemme vartiovuoroja EPS:n satamassa. Vuoroja voivat tehdä yli 18-vuotiaat memeläiset ja kaikki vanhemmat. Yksikin vuoro kauden aikana auttaa kovasti ja kartuttaa mukavasti venerahastoamme. Vartijoilta ei vaadita mitään erityistä osaamista ja työ on käytännössä EPSissä vuoron ajan päivystämistä ja valppaana olemista. Yksityiskohtaiset tehtävä- ja toimintaohjeet löytyvät vartiotornista. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi! Lisätietoja Kirsi Kettuselta Yrityskeikat: Kysele omalta työpaikaltasi ja muilta tutuilta, olisiko jollakin yrityksellä tarvetta partiolaisten avulle. Hoidamme mielellään yrityksille esim. postituksia, pysäköinnin opastusta, lettujen paistoa tai ohjelmapisteitä tapahtumissa, inventaarioita, lahjojen pakkaamista, mitä tahansa sopivaa. Parhaita ovat työt, jotka eivät vaadi pelkästään täysi-ikäisiä, mutta kaikki tarjoukset otetaan vastaan! Mainostila: Myymme mainostilaa Merimetsojen Mayday-lehdestä sekä nettisivuilta yrityksille ja yhteisöille. Hinnat: 50 euroa puolisivua, 100 euroa koko sivu. Nettisivuille banneri 100 euroa koko vuosi. Avustukset ja sponsorointi: Etsimme sponsoreita uudelle veneellemme. Olemme kiinnostuneita kaikenlaisista yhteistyötarjouksista: rahallisesta tuesta, mainostilan myymisestä veneestä, työtä vastaan saatavista avustuksista yms. Myös yksityiset voivat lähteä mukaan lahjoituksilla. Niistä tiedotamme tarkemmin syksyllä. Toivomme myös sankkaa osallistujajoukkoa erilaisiin tapahtumiimme!

8 haastattelu Mayday 1/07 V E N E - TOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJAN HAASTATTELU Mikä ihme on venetoimikunta ja ketkä siihen kuuluu? Maydayn erikoishaastattelussa venetoimikunnan puheenjohtaja Henrik Henkka Mikkola valottaa kampanjan tärkeimpiä asioita ja fiiliksiään pestistä. Teksti ja kuvat: Saude Mikä on venetoimikunta? Venetoimikunta koordinoi Memen veneprojektia. Käytännössä se tarkoittaa eri vaihtoehtojen kartoitusta, tavoitteiden asettamista ja ennen kaikkea varainhankinnan suunnittelua ja sen toteuttamisesta huolehtimista. Keitä venetoimikuntaan kuuluu? Itseni lisäksi porukkaan kuuluu (aakkosjärjestyksessä luonnollisesti ettei kukaan pahastu): Aksu, Henri, Henrietta, Nansu, Petsku, Sanna ja Saude. Mikä on sinun osuutesi venetoimikunnan puheenjohtajana? Itse toimin lähinnä porukan hengellisenä johtajana ja eteenpäin tuuppijana. Hommiini sisältyy myös jonkin verran paperinpyöritystä ja varainhankintakeikkojen vastaanottoa.

9 Mayday 1/07 haastattelu Miten juuri sinut valittiin puheenjohtajan virkaan? Kukaan muu ei ollut riittävän hullu ryhtyäkseen tähän pestiin. Veikkaanpa, että jos projekti onnistuu upeasti, ei kukaan tule kiittelemään minua sen kummemmin, mutta jos kaikki kaatuukin, niin eiköhän musta saada tehtyä syntipukki ;) Pääsenkö mukaan venetoimikuntaan? Periaatteessa venetoimikuntaan voi tulla kuka vaan asiasta kiinnostunut, mutta käytännössä toimikunta on jo aika täysi. Väkimäärä halutaan pitää rajoitettuna, jotta päätöksenteko ja toiminta olisi mahdollisimman tehokasta. Toimikunnalla ei olisi mitään merkitystä, jos puolet johtajistosta olisi mukana siinä, sehän olisi sitten aivan sama puida asioita JN:ssä. Onko venetoimikunta sisäpiiri, joka päättää kaikesta liittyen uuteen veneeseen? Totta kai venetoimikunta on eräänlainen sisäpiiri, se olisi valehtelua jos muuta väittäisin. Sen toiminta pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman avoimena ja läpinäkyvänä. Toimikunta tekee jonkinasteisia päätöksiä esim. varainhankinnan ja muun vastaavan suhteen, mutta itse venehankintaan liittyviin päätöksiin ei sen toimivalta riitä. Teoriassa venehankinnasta päättää lippukunnan hallitus, mutta käytännössä asia päätettäneen jossain määrin demokraattisesti joskus tulevaisuudessa järjestettävässä tilaisuudessa. Tiivistettynä voisikin sanoa, että toimikunta tekee suosituksia, joiden tarkoituksena on auttaa päätöksentekijöitä. Kuinka realistinen hanke uusi vene on? Olennaista tässä asiassa on se, että miten uusi vene määritellään. Jos uudella veneellä tarkoitetaan uudempaa käytettyä venettä, niin hanke on 95%:sen realistinen. Sen sijaan jos puhutaan upouudesta veneestä, niin hanke on 80-90% realistinen. Upouuden veneen kohdalla ratkaisevaa on venemyyjien/-valmistajien innostus sponsoroida meitä. Yhtenä vaihtoehtonahan on pohdittu myös da Vinssin peruskunnostusta ja se on aivan varmasti 100% realistinen vaihtoehto. Täytyy kuitenkin muistaa, että partio on vapaaehtoistoimintaan perustuva harrastus, johon ei perinteisesti liity samanlaista rahantekokoneistoa kuin esim. jääkiekkoon. Toisin sanoen mikään ei ole varmaa ennen kuin jossain määrin uusi vene killuu EPS:N laiturissa. jatkuu

10 haastattelu 10 Mayday 1/07 Mitä pitää vielä tehdä, jotta tavoite saavutetaan? Rahaa, rahaa, rahaa, hieman taustaselvityksiä ja rahaa. Tavoitteemme ei siis ole mistään muusta kiinni kuin varainhankinnan onnistumisesta. Siinä erityisesti lippukuntalaisten vanhemmilla on äärettömän tärkeä rooli, vain heidän kontakteillaan voimme saada riittävästi varainhankintakeikkoja ja muita tukijoita. Mitä venetoimikunta on jo saanut aikaan? Toimikuntahan on vasta kolmisen kuukautta vanha, joten ihan hirveästi ei ole vielä ehditty tehdä. Lippukuntalaiset on kuitenkin jo saatu kiitettävästi aktivoitumaan varainhankinnassa ja ensimmäiset myyntituotteetkin on jo tilattu. Myös erilaisia venevaihtoehtoja on kartoitettu sekä tarjouspyyntöjä jätetty uusista veneistä. Mistä saan lisätietoja? Lisätietoja saa Henkalta, eli minulta. tai Myös venekampanjan nettisivuilta osoitteesta Vapaa sana? Koko venetoimikunnan sekä ennen kaikkea kaikkien nykyisten ja tulevien lippukuntalaisten puolesta vetoan kaikkiin vanhempiin, jotta he auttaisivat meitä parhaan kykynsä mukaan tekemään unelmastamme totta! Henkka johtaa venetoimikunnan kokousta

11 Mayday 1/07 11 vanhemmille Vanhemmat, apuanne tarvitaan Omistatko kenties yrityksen tai tarvittaisiinko työpaikallasi apua? Etsimme veneprojektiimme yhteistyökumppaneita. Olemme kiinnostuneita kaikenlaisista yhteistyötarjouksista: rahallisesta tuesta, mainostilan myymisestä, yritysten tarjoamasta talkootyöstä sekä muista mahdollisista töistä. Teemme esim. - postituksia - pysäköinnin opastusta - mainosten tai ilmapallojenjakoa - inventaarioita - lahjojen pakkaamista - Voimme järjestää yrityksen tapahtumaan ohjelmaa, kanttiinin, lettujenpaistoa, narikanhoitajia tms. Olemme laatineet yrityskirjeen, joka on ladattavissa memen nettisivuilta. Hyödyntäkää kirjettä vapaasti projektista kerrottaessa. Meripartiolaiset ovat Suomen suurimpia purjehduskouluttajia. Partiolaisten purjehduskoulutus on erittäin laadukasta ja kiiteltyä - se opettaa paitsi merenkulkua, myös suurta vastuullisuutta. Toivoisimme, että näkisitte tässä mahdollisuuden olla mukana tukemassa nuorten ja lasten pitkäjänteistä, laadukasta vapaa-ajan toimintaa. Tuki partiotyölle juuri nyt olisi myös hieno kunnianosoitus perinteikkäälle harrastukselle. Partiotoiminta viettää nimittäin tänä vuonna 100- vuotisjuhlavuotta. Suomen Partiolaiset on maamme merkittävimpiä nuorisojärjestöjä.

12 kuukauden merimetso 12 Mayday 1/07 Kuukauden merimetso Huhtikuussa oma Annemme näyttää, mistä merimetso ruikkii. Taustalla julkisuuteen epätoivoisesti pyrkivät Heli ja Sanna. Teksti ja kuva: Lotta Sinut valittiin ysärien PA-remmi -vaeltajaryhmän johtajaksi. Miltä ovat valta ja vastuu maistuneet? No... Ihan hyvältä. On ihan kiva, kun on periaatteessa pelkästään se oma vartio, niin näin pysyy yhteyksissä muihin. No ei mul nyt oo sen enempää poweria ku muilla, enemmänki pidän sitä kasassa, kaikki saa ehdotella... Haluaisitko avata ryhmän nimeä muillekin? Perämoottorin apukäynnistysremmi. Johi selosti siitä meidän kokouksessa, se on joku purjeveneen osa. Se oli sen verran monimutkanen, et kaikki tykästy siihen. Mistä syntyvät parhaat partiomuistot? Elli. No okei ööh varmaan just tää ku tutustuu uusiin ihmisiin. Monien sattumien summa, joku sanoo jotain jossain tilanteessa, ja se painuu sit mieleen... Pidetään hauskaa. Jos sinun pitäisi kuvailla itseäsi yhdellä sanalla, mikä se olisi? Yhdellä sanalla... En tiiä kertooks Anne kaiken :D Niken sanoja lainaten: EPÄONNISTUNUT TYTTÖ! Tytöil ei kuulemma oo näin iso haba eikä ne syö yht paljon (ku pojat). Sinulla on kaksi veljeä. Miten se on vaikuttanut henkiseen kehitykseesi? Annen huomio: Toisella ei oo paitaa(niken sanoja edelleen lainaten EPÄONNISUNUT TYTTÖ. Mutta hyvin on mut kouluttanu. Ne on mun rakkaita isoveljiä. (Sannan huomio: Niille on varmaan kasvanu kaikki Annen säärikarvat ku sil ei kasva yhtään! ) Mikä on suosikkisi vuotuisista partiotapahtumista? Voivoivoi... Nyt pistit pahan... Jouluredu on aik kiva ku siel on koko lippukunta silleen supussa, pienessä tilassa. Ja se on yleensä ain silleen et mulla on nimpparit sinä viikonloppuna.

13 Mayday 1/07 13 kuukauden merimetso Vielä pari valintatehtävää. a) Piilis vai Korvis? -Piilis b) hedelmäsalaatti vai rahka? -rahka c) meri vai järvi? -meri Olisiko ollut vielä jotakin, mitä olisit halunnut näin ihan lehdessä sanoa? RINNAT! WORLD PEACE (Sanna ja Heli häiriköivät) Kirjota siihen että... Eeei älä kirjotakkaan... Kirjota nyt et... Sannasannasanna... Sanna... Sanna. Mä tuun aina rakastaa sua ja sun äititeresamaisia piirteitäs. Sanna sä oot meiän oma tissijumala! Venekampanjan alustava tapahtumakalenteri 2007: Maaliskuu Kaunotar ja Hirviö musikaali / Helsingin Kaupunginteatteri Reviisori-näytelmä / Kansallisteatteri Huhtikuu Kannatusmerkkien myynti käynnistyy klo Koko perheen perinteinen lohikeittolounas Matinkappelilla. Leivonnaismyyjäiset ja arpajaiset! Toukokuu Paperi ja pesu-ainemyynti Kesäkukkamyynti Lokakuu Teatteriesityksiä Paperi ja pesu-ainemyynti Marraskuu Partiolaisten joulukalenterien ja korttien myynti Joulukuu Puurojuhla Koko vuoden: Vartiovuorot Varainhankintakeikat Erilaisten tuotteiden myyntikampanjoita

14 venemessut 14 Mayday 1/07 Henu, Nansu ja Henkka miettivät seuraavaa osastoa venemessuilla HAAVEILUA VENE- Teksti: Nansu Kuvat: Saude MESSUILLA Memen venetoimikunta vieraili helmikuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä suurilla Venemessuilla. Messuilla päästiin kurkistamaan sisään erilaisiin purjeveneisiin ja ottamaan kannella tuntumaa veneillä purjehtimiseen. Messuilta löytyikin pari purjevenettä, jotka saattaisivat sopia lippukuntamme käyttöön. Erityisesti venetoimikunnan kiinnostuksen herätti vasta lyhyen aikaa Suomen markkinoilla ollut Delphia 33, jota katseltiin hyvin vakavasti sillä silmällä. Veneessä on mukavasti ulkotilaa isommallekin joukolle ja virallisia nukkumapaikkoja kahden takakajuutan versiossa

15 Mayday 1/07 15 venemessut kaikkiaan kahdeksan. Lisäksi veneeseen pystyisi rakentamaan tarvittaessa pari ylimääräistä punkkaa. Sisätilat olivat avarat ja valoisat verrattuna da Vinssiin. Seisomakorkeuttakin riitti jopa Henulle. Delphia kiinnosti venetoimikuntaa niin suuresti, että veneestä jätettiin heti tarjouspyyntö. Maahantuojan kanssa käydään parhaillaan neuvotteluja ja odotellaan tarjousta. Kaikki muutkin vaihtoehdot ovat toki kuitenkin yhä avoinna. Delphia 33 Uusi isopurje da Vinssiin Vene-messuilla on aina mukana myös suuri määrä erilaisia venevarusteiden myyjiä. Tapahtumassa oli hyvä tilaisuus tutkia uusia vempaimia, ihastella uusinta purjehdusmuotia tai vaikka haaveilla purjehdusmatkasta Kreikan saaristossa. Messuilta tilattiin myös uusi isopurje da Vinssiin. Vaikka näillä näkymin purjehdimmekin da Vinssillä viimeistä kesää, oli viime kesänä vahingoittuneen purjeen tilalle hankittava uusi. Viimeinen kesä päästäänkin sitten purjehtimaan täysin purjein! Petsku Amiraalimme Aksu

16 outolintu 16 Mayday 1/07 Outolintu Tässä Maydayn sarjassa pääset hieromaan älynystyröitäsi. Sinun kuuluu siis arvata, kuka kuvassa oleva henkilö on. Alla olevaan kuvaan kuuluu myös vihjeitä, joiden avulla ratkaisu on ehkä helpompaa.. tai sitten ei! Oikea vastaus julkaistaan ensi Maydayn numerossa samaisen sarjan yhteydessä. Onnea arvauksiin! Kuka yrittää syödä Petskun pään?! Vihjeet: - Tämä kuva on otettu Memen 30-vuotisjuhlissa - Hänellä on hyvä ruokahalu - Hän nukkuu mielellään - Hän on yksi Memen kippareista - Hän on Hessua vanhempi, mutta Henkkaa nuorempi - Hän kuuluu venetoimikuntaan Arvaatko jo, kuka hän on? Vastaus ensi numerossa..

17 Mayday 1/07 17 jouluredu JOULUREDU Merimetsojen perinteisestä jouluretkestä on kulunut jo aikaa, mutta muistatko vielä mitä retkellä tapahtui? Mitä joulupukki oli tehnyt? Saatiinko pukki käymään Luukissa? Viime joulukuussa joulupukkia vastaan nostettiin useita syytteitä, joista ainoastaan partiolaisten neuvokkuus voi hänet pelastaa. Näistä asetelmista lähti käyntiin Memen perinteinen jouluredu Luukissa. Perjantaina Matinkylän amiksella oli monta innokasta, toinen toistaan pienempää Memeä lähdössä bussilla kohti seikkailua. Jo samana iltana meille selvisi että joulupukki oli pahassa pinteessä, kun muunmuassa possut ja hawaijilaiset syyttivät häntä eri rikkomuksista. Tämän seurauksena FBI pidätti joulupukin kaappaamalla hänet auton takakonttiin aivan meidän silmiemme alla... Lauantai päivä kului tehdessämme palveluksia joulupukkia syyttäneille tahoille. Meidän piti muunmuassa parannella kiinailaisten leluja, jotta ne kelpaisivat joulupukille sekä tehdä näytelmiä lepyyttääksemme filmistaraa. Monien kinkkisten käänteiden ja palveluksien jälkeen tuomioistuin vapautti joulupukin iltaohjelmassa. Näin ollen joulupukki pääsi jakamaan kaikille pikku Memeläisille pienet joulun odotus lahjat. Sunnuntai aamupäivällä pistettiin pelit ja rensselit pakettiin ja hurruteltiin pienen bussiväärinkäsityksen saattelemana takaisin Matinkylään. Huolimatta siitä, että kaikki eivät päässet täysin aikataulussa kotiin, olivat pärstät iloisia ja kommentit kuluneesta viikonlopusta myönteisiä. Yksi partiovuoden kohokohdista oli taas takana ja seuraavan innokas odotus alkamassa. Mitähän ne seuraavaksi keksivät...? Teksti ja kuvat: Anne ja Heikki

18 juorut 18 Mayday 1/07 TÄSSÄ BISNEKSESSÄ NÄKEE JA KUULEE KAIKENLAISTA TÄSSÄ BISNEKSESSÄ NÄKEE JA KUULEE KAIKENLAISTA Maija tullessa Luukkiin: Noh, löytyikö hiiriä? Iltaohjelman suunnittelua: Henkku Hessulle: Et sä mahu Henun auton takakonttiin. Hessu: Miksen? Henkku: Koska Henun autos ei oo takakonttia! Carina haluaa treffeille! Joulubuugii, joulubuugii, sheikkaa äässii, heiluta titsei... Arvaa mikä laulu?! Punavihreä valo vilkkuu seinässä, Suski: Ää, ää, Johi! Mikä tää pommijuttu on?! Johi: Tää on jyrsijävaroitin. Tääl on varmaan rottia. Suski: IIK! Carinalle muki Sudaripoika trangiarastilla: Ensin sinne laitetaan se moottori, ja sitten se sinoli. Kermavaahtoa, nam! Suski ja Henu sai suulliset kermavaahtoa, jonka päällä oli joulusuklaata. Sudarit nukkuu 2/sänky. Henkku, Henu, Axu, Tia ja Carina nukkuu viisisteen yhdistetyissä kahdessa sängyssä. Väsyneet katseet, käheä äässi... Henkku unohti kaminan pj:stä. Saude hei et arvaa mitä nyt puuttuu... TAAS puuttuu suola tai pippuri. Tällä kertaa pippuri. Bibi <3 Nikke Seuraa punaista lankaa... Pahat tytöt joutui siivoamaan vessaa. Aga hieroi Carinaa, Carina: Ihan niinku ois seittemännes taivaas Henkku & Saude: Tuntuuks tää hyvält? Sofia <3 Hessu <3 Sofia Venetoimikunta bongattu Vene07-messuilla yli purjeveneen sisältä... Saude teki tulevasta Lepuuttajasta mainokset ja laittoi pääosaan vaatimattomasti oman kuvansa! (Samat mainokset vietiin käsistä ennen kuin niitä saatiin edes kolon seinille!) Henu lähtee VOK-kurssille 15 vuotiaiden tyttöjen perään.. khöm khör! Eikun siis kouluttamaan! Tai siis kouluttamaan purjehtimista.. Uudet kipparit on jees! Henkka ilmoitti kipparien kokouksessa haluttomuudestaan lähteä minnekkään Henun kanssa.. Ollaan kinasteltu jo aivan liikaa kaikesta mahdollisesta Karinan mies lähti Dubaihin, mutta mitä tekee Karina?! Petsku vietti kipparikurssin teoriaviikonloppua Henun ja Sauden inttikaverin kanssa.. Tohon annejuttuun mul on sexikkäit kuvavaihtoehtoiki.. Lähetä juorusi osoitteeseen: Niklas on vielä pieni ja kiltti!

19 Mayday 1/07 19 jotain muuta MITÄ TAPAHTUI LEPUUTTAJA NELOSELLA? MIKÄ ON SUSKIN TOINEN NIMI? PALJON KYSYMYKSIÄ, MUTTA ET TIEDÄ KENELTÄ KYSYÄ. TAI MIKÄ PAHEMPAA ET KEHTAA KYSYÄ! Ei huolta. Maydayn toimituskunta kehtaa kysyä ja tietää keneltä kysyä! Uusi osio, kysy vaeltajilta auttaa pulmassa. Lähetä kysymyksesi Karza on monille memeläisille tuttu, luotettava, rauhallinen ja mukava kippari. Karza on ollut meripartiotoiminnassa mukana ikuisuudet, mutta koska Karza oli ensimmäistä kertaa purjehtimassa meripartiolaisena? Vastaus: Karza kiittelee myötäsukuisista adjektiiveista kysymyksessä ja vastaa: kesällä 1976, Kalsongilla eli virallisemmin Isokeisarilla oltiin liikkeellä. Tilaa Merimetsojen upea historiikki Sankaripurjehtijat Rennolla Meme-huumorilla höystetty historiikki Sankaripurjehtijat kokoaa värikkäästi yhteen legendaariset tarinat ja unohtumattomat muistot Merimetsojen vuosien varrelta. Kirjasta kuvastuu hyvin, miten sama hulvaton lippukuntahenki on ollut olemassa aivan alusta alkaen. Siitä kertovat esimerkiksi 1970-luvun lopussa Merimetsojen tekemä Tätien kadun yli talutuksen maailmanennätys (Guinness World Records) tai yhtälailla Väiski leirillä savun portiksi rakennettu pyöröovi. Hauskat tarinat ja iloiset värikuvat vuorottelevat upeassa kirjassa kertoen Merimetsojen 30-vuotisesta taipaleesta, jonka aikana lippukunta on kasvanut yhdeksi Espoon elinvoimaisimmista partiolippukunnista. Kirja ei ole tylsä faktateos, vaan sopii hyvin sudenpennunkin luettavaksi. Historiikki on myös mainio tapa uusien partiolaisten perheille tutustua partiotoimintaan! Kirjan hinta on 20 euroa. Tilauksen voi tehdä internetissä osoitteessa Kirjat toimitetaan suoraan tilaajille partiokokoukseen tai kirjan voi haluttaessaan tilata myös postissa kotiin (postimaksu 2,40 e lisätään hintaan). Sankaripurjehtijat on kirja nro 1 jokaisen Meme-perheen kirjahyllyyn! Tilaa heti!

20 peräpeili 20 Mayday 1/07 Peräpeili Toimihenkilöt: Lippukunnanjohtaja Susanna Anttilainen Lippukunnanjohtajan apulainen Henrietta Kekälainen Sihteeri Petteri Hyvärinen jäsenasiat Rahastonhoitaja, venetmk puheenjohtaja Henrik Mikkola talousasiat, venekamp. Amiraali Alex Pitkänen purjehdusasiat Akela Anna Koroma-Mikkola sudenpentuasiat Sampo Sanna Kuusisto vartiot Tiedotusvastaava Jussi Saunamäki Mayday, Internet Vaeltajajohtaja Henri Tikkanen vaeltajaryhmät Jäsenrekisterinhoitaja Sofia Lundberg jäsentiedot Vartiot: Ankkurit Cassandra Windell Laura Petäjistö Fendarit Katri Kanerva Jenni Lairila Saara Siintola Kölit Samuli Raunio Jaakko Arra Johannes Niinikoski Melaveikot Heikki Salmela Alex Pitkänen Räpylät Elli-Mari Alaranta Anne Kuittinen Laumat: Pienet Merenneidot Sanna Kuusisto Heli Männistö Pienet Meritähdet Susanna Anttilainen Inka Kettunen Pienet Pelastusveneet Henrietta Kekäläinen Pikkupotkurit Susanna Anttilainen Inka Kettunen

MAYDAY 2/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4.

MAYDAY 2/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4. Mayday 2/01 1 sisällys 2 Mayday 2/01 MAYDAY 2/2001 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Vastaava toimitussihteeri: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen

Lisätiedot

Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattaviisi ensimmäinen numero KIVENLAHDEN PIILEVÄT.

Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattaviisi ensimmäinen numero KIVENLAHDEN PIILEVÄT. Giba 1/05 Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattaviisi ensimmäinen numero Päätoimittaja: Kuvitus: Painosmäärä: Painopaikka: Satu Raudasoja Sepontie 3 c 13, 02130

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA MERITUULEN TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 01.12.2014 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Merituulen omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 28.5.2012 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 23.8.2009 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

KUVAT Elina Heinonen (EH) Jouko Raudasoja (JR) Ville Lahtinen (VL) Joeri van Wensen (JW) Elina Heinonen. Eeva Eriksson.

KUVAT Elina Heinonen (EH) Jouko Raudasoja (JR) Ville Lahtinen (VL) Joeri van Wensen (JW) Elina Heinonen. Eeva Eriksson. 4/10 VASTAAVATOIMITTAJA Jouko Raudasoja TAITTO Jouko Raudasoja Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattakymmenen kolmas numero KUVAT Elina Heinonen (EH) Jouko Raudasoja

Lisätiedot

Adventtikalenterikampanjan. asiamiesohje. 2012 Kalenterin kuvittaja: Lasse Katainen

Adventtikalenterikampanjan. asiamiesohje. 2012 Kalenterin kuvittaja: Lasse Katainen Adventtikalenterikampanjan asiamiesohje 2012 Kalenterin kuvittaja: Lasse Katainen Sisällysluettelo Hyvä kalenteriasiamies 3 Kalenteriasiamiehen tehtävät 5 Missä ja miten käy parhaiten kauppa? 8 Turvallisuus

Lisätiedot

NO. 2 2013. Partylite Nordic. magazine. Syksy 2013. Täynnä väriä ja energiaa! WORLDWIDE

NO. 2 2013. Partylite Nordic. magazine. Syksy 2013. Täynnä väriä ja energiaa! WORLDWIDE NO. 2 2013 Partylite Nordic magazine Syksy 2013 Täynnä väriä ja energiaa! Panosta PÄÄLLIKÖITYMISEEN - Se kannattaa! TH www.partylite.fi A NNIVERSARY 1 WORLDWIDE DRAMAATTISTA TUNNELMAA TH A NNIVERSARY WORLDWIDE

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

KAMELI. Kaikki yhteisretkistä. Tässä numerossa. >> II-riihitykessä vaadittiin muutakin solmuja ja suunnistusta

KAMELI. Kaikki yhteisretkistä. Tässä numerossa. >> II-riihitykessä vaadittiin muutakin solmuja ja suunnistusta >> sisältää Kyttyrän I Kaikki yhteisretkistä Tässä numerossa >> II-riihitykessä vaadittiin muutakin solmuja ja suunnistusta s. 8 >> LPKJ Laura Saarlo vastaa, kuinka ikäkausiuudistus näkyy lippukunnassa

Lisätiedot

Nooran sananen. Ajankohtaista. Kuulumisia kololta ja maailmalta. Menneitä. Puuhasivut

Nooran sananen. Ajankohtaista. Kuulumisia kololta ja maailmalta. Menneitä. Puuhasivut KIERTÄJÄ 1 / 14 SISÄLLYS Nooran sananen 3 Partiouutisia meiltä ja muualta Maailma odottaa WAstaa kutsuun! Tilastonurkkaus Suurjuhla 7. 8.6.2014 4 5 6 7 Ajankohtaista Kuulumisia kololta ja maailmalta Pestiystäväkirja

Lisätiedot

Kadonneiden tavaroiden jäljillä s. 8-9. Flash Mob! s. 14-15. Oikeus partioon! s.4-5

Kadonneiden tavaroiden jäljillä s. 8-9. Flash Mob! s. 14-15. Oikeus partioon! s.4-5 Kadonneiden tavaroiden jäljillä s. 8-9 Flash Mob! s. 14-15 Oikeus partioon! s.4-5 Partiota vaaroilta lakeuksille 3/2012 Pääkirjoitus Oikeus olla nuori Toimituskunta Päätoimittaja: Kimmo Leiviskä kimmo.leiviska@pohjanmaa.partio.fi

Lisätiedot

Pohjan. Puhuri. Mukaan veteraanitempaukseen. s. 3. Kurkkaa tulevaisuuteen s. 4-5. Yhtä juhlaa s. 8-13

Pohjan. Puhuri. Mukaan veteraanitempaukseen. s. 3. Kurkkaa tulevaisuuteen s. 4-5. Yhtä juhlaa s. 8-13 Pohjan Puhuri Mukaan veteraanitempaukseen s. 3 Kurkkaa tulevaisuuteen s. 4-5 Yhtä juhlaa s. 8-13 Partiota vaaroilta lakeuksille 4/2007 Pääkirjoitus Hypetys on väännetty suomeksi kreikan kielen sanasta

Lisätiedot

Täytä tähän lehden nimi. Lue lisää sivulta 6! POHJANMAAN PARTIOPIIRIEN YHTEINEN LEHTI 1/2006. Uusi piirilehti

Täytä tähän lehden nimi. Lue lisää sivulta 6! POHJANMAAN PARTIOPIIRIEN YHTEINEN LEHTI 1/2006. Uusi piirilehti Täytä tähän lehden nimi. Lue lisää sivulta 6! POHJANMAAN PARTIOPIIRIEN YHTEINEN LEHTI 1/2006 Uusi piirilehti Pääkirjoitus Sun ja mun yhteinen lehti Ehkä tiedätkin jo, että kädessäsi on ensimmäinen piirienvälisen

Lisätiedot

PIIKAPOSTI 3/2013 MARRASKUU (72)

PIIKAPOSTI 3/2013 MARRASKUU (72) PIIKAPOSTI 3/2013 MARRASKUU (72) Piikapostin 30-vuotisjuhlanumero Littoisten Pirtapiiat pää-äänenkannattaja 160 kpl Levikki Paino Turun ev.lut. srk:ien monistamo Päätoimittaja Susanna Koivisto Taitto Linda

Lisätiedot

UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA

UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA 1 2014 OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY KAKSI KERTAA VUODESSA WWW.PICKALAGOLF.FI UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA KESÄLLÄ LUVASSA JÄNNITYSTÄ

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiirin vuosikirja 2011

Lounais-Suomen Partiopiirin vuosikirja 2011 Ketun vuosi Lounais-Suomen Partiopiirin vuosikirja 2011 Sisällys Huikea määrä vapaaehtoistoimintaa 4 1 Leiritoimisto Mihin piiriä tarvitaan? 5 Miten piiri pyörii? 7 Piirin jaostoilta tukea lippukuntiin

Lisätiedot

Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 1 MAALISKUU 2014 Q4 Q4

Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 1 MAALISKUU 2014 Q4 Q4 Osavuosikatsaus Q4 Q1 OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 1 MAALISKUU 2014 Q4 Q4 Pääkirjoitus Kohti uutta ja tuntematonta Vuoden vaihtuessa vaihtui jälleen valta myös Optimissa. Marraskuussa

Lisätiedot

Jokainen haluaisi johtaa lippukuntaa, joka hyvässä myötätuulessa

Jokainen haluaisi johtaa lippukuntaa, joka hyvässä myötätuulessa partio-ohjelma Partioohjelma Työryhmä: SP:n ohjelmaryhmä 2001 2002 Katariina Ilomäki, Esa Kuusela ja Tapani Tulkki Toimitus: SP:n tiedotus Ulkoasu: Liisa Holm Taitto: Tuija Lahti Piirrokset: Väinö Teittinen

Lisätiedot

KEIMOLAN GOLFYHTEISÖN JULKAISU 1 2015

KEIMOLAN GOLFYHTEISÖN JULKAISU 1 2015 KEIMOLAN GOLFYHTEISÖN JULKAISU 1 2015 V U O S I K I R J A 2 0 15 YHTEISVASTUU OPEN 2015 Keimola Golf 25.5.2015 Yhteisvastuu 2015 tukee apua tarvitsevia ihmisiä Suurella sydämellä -vapaaehtoistoiminnan

Lisätiedot

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN Lasten ja edunvalvojien kokemuksia edunvalvojasta lastensuojelussa ja rikosprosessissa Toimittaneet Milja Laakso, Paula Marjomaa ja Kaisi Peltoniemi EDUNVALVOJA SE ON MINUA

Lisätiedot

7/2010 Lounais-Suomen Partiopiiri

7/2010 Lounais-Suomen Partiopiiri 7/2010 Lounais-Suomen Partiopiiri Konkari kannustaa viestintäalalle On outoa, ettei partio osaa vieläkään markkinoida itseään. Tätä, uutisten ja joukkoviestinten valtaa, partioharrastuksen hyötyjä ja monia

Lisätiedot

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Teemu Kinnunen internetmarkkinointi.fi Kuka on Teemu Kinnunen ja miksi häntä kannattaa

Lisätiedot

TIEDOSSA BILETYSTÄ! Hyvää joulua & onnellista uutta vuotta 2006. Nuorisosäätiön asukaslehti 1/2005 2/2005 2/2004 nro 22 23 21

TIEDOSSA BILETYSTÄ! Hyvää joulua & onnellista uutta vuotta 2006. Nuorisosäätiön asukaslehti 1/2005 2/2005 2/2004 nro 22 23 21 Nuorisosäätiön asukaslehti 1/2005 2/2005 2/2004 nro 22 23 21 Asukkaan ABC Kuinka menetellä? Hyvää joulua & onnellista uutta vuotta 2006 Tähtää maratonille! Rapeli-yhteisöstä APUA peliriippuvaisuuteen TIEDOSSA

Lisätiedot

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Fuksinumero 2011 Kansi: Mantsalaiset vappupiknikillä 2 Sisältö Päätön kirjoitus...4 Jussin tervehdys Hyvät ensimmäisen vuoden maantieteen opiskelijat...5

Lisätiedot

Reimari. 3/2008 Partiolippukunta Merituuli ry

Reimari. 3/2008 Partiolippukunta Merituuli ry 3 08 Reimari 3/2008 Partiolippukunta Merituuli ry Reimari Toimitus: Päätoimittaja Salla Törmänen salla_1991@hotmail.com Taittaja Noora Vainio noora@noora.fi Toimittajat: Antti Gärding Juho Miilukangas

Lisätiedot

SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE:

SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE: SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE: NÄIN SINÄKIN VOIT VÄLTTÄÄ YÖKASTELUN! KAUPUNGIN KUUMIMMAT LEHTIROSKIKSET - TURUN VIILEIMMÄT YÖSIJAT 3/09 - Asiapitoisempi ja kiinnostavampi julkaisu kuin se tenttikirja

Lisätiedot

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 http://www.vauhtipyörä.fi/blog 1/7 Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 Moni myyjä on häpeissään ja ujona siitä, että on myyjä. He ajattelevat, että myyjänä

Lisätiedot

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28 Man@gerin 10-vuotis juhlakausi alkaa pian Luvassa 10 tapahtumaa ennen vuosijuhlia Seuraa tiedoitusta asian tiimoilta Verkostoituminen, päivän sana SIVU 12 Opi kirjoittamaan tieteellisesti SIVU 19 KILTALEHTI

Lisätiedot