MAYDAY 3/2007. Sisällys: Mayday 3/07. sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAYDAY 3/2007. Sisällys: Mayday 3/07. sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki"

Transkriptio

1 Mayday 3/07 1

2 sisällys 2 Mayday 3/07 MAYDAY 3/2007 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Jussi Saude Saunamäki Matinkartanontie 6 F Espoo p Maydayn toimituskunta: Tia, Suski, Lotta ja Nansu Ulkoasu ja taitto: Saude Valokuvat: Tia, JP, Heli, Nansu ja Saude 2. Sisällys 3. Pääkirjoitus 4. Uutiset 6. Partio 100 vuotta 7. Ihanat memet rannalla 8. Lepuuttaja VI 10. Uiva Kuukauden Merimetso 14. Juorut 20. Peräpeili Memen kotisivu: Venekampanja:

3 Mayday 3/07 3 pääkirjoitus Sopivan isot saappaat Partiossa pääsee kantamaan vastuuta, kukin tyylillään. Joskus sopivasti, välillä liikaa, joskus liian vähän. Lippukunnanjohtajan tehtävä on annostella vastuuta kuin lohikeittoa, ei kenellekään liikaa, muttei kai kukaan tyhjääkään lautasta halua. Vastuu on joillekin nannaa, joillekin pahin kauhistus. Kaikkia se kuitenkin kasvattaa. Nuorilla on Memessäkin monella isot saappaat täytettävinä. Oma vartio vedettävänä, milloin mikäkin retki suunniteltavana ja joka suuntaan pitäisi revetä. Vastuu painaa jo pikkuisilla, entä jos hommaa onkin liikaa? Aina voi sanoa ei ja sen moni meistä osaakin. Tärkeää on se, että tekee sen minkä lupaa. Vanhemmista tuntuu hurjalta, että 14-vuotiaat nuoret lähtevät pienten vartiolaisten kanssa yksin kämppäretkelle. Koko vartiojärjestelmän idea kuitenkin pohjautuu vertaisjohtajuuteen, siihen että lapset ja nuoret itse johtavat toisia lapsia ja nuoria; se on partion rikkaus. Vartionjohtaja on lippukunnan tärkein johtaja: hän on se, joka lasten viikoittaista toimintaa pyörittää. Hän on se, jota vartiolaisen äidin tai isän kiitos lämmittää niin, että pikkuhiljaa isot saappaat käyvätkin sopiviksi. Partiolippukunta on rekisteröity yhdistys, jonka hallintoa pyörittää lippukunnan hallitus. Hallitus on vastuussa kaikesta toiminnasta, niin hyvässä kuin pahassa. Pesti lippukunnan hallituksen jäsenenä on hieno tilaisuus opetella asioita johtamisesta, organisoinnista, taloudesta ja yhdistyksen hallinnosta. Hallituksen jäsenillä on jättikokoiset kontiot jaloissa hölskymässä ja paljon opittavana. Välillä ihan hirvittää, miten suuria päätöksiä me nuoret ihan omillamme teemme. Ups, myytiin vene. Oho, ostettiin uusi. Välillä on vaikea antaa itseään nuoremmille vastuuta. Tekisi mieli kädestä pitäen neuvoa, miten ne laumaillat vedetään ja miten vartion retkestä tiedotetaan. Tekisi mieli sanoa, että voin itse lähteä kaikille retkille johtajaksi, ihan vaan varmistamaan, että kaikki sujuu. Tekisi mieli tehdä asiat toisten puolesta, astua toisen saappaisiin, vaikka ne jäivät itselle pieniksi jo aikoja sitten. Siinähän se juju piileekin. Tue, neuvo, auta, mutta älä tee toisen puolesta. Helpommin sanottu kuin tehty. Mutta opettelemassahan täällä partiossa ollaankin. Suski Lippukunnanjohtaja

4 uutiset 4 Mayday 3/07 VENEUUTISIA Meme tilasi upouuden veneen Memen veneprojekti on edennyt odotettuakin paremmin ja ottanut kesällä jättiläisloikkia eteenpäin. Da Vinssi myytiin heinäkuussa turkulaiselle ostajalle. Vene on vielä meillä käytössä purjehduskauden ajan ja toimitetaan uudelle omistajalle syyskuun lopussa. Lisäksi Merimetsojen hallitus on päättänyt kokouksessaan uuden veneen ostosta. Uusi tuleva veneemme on Delphia 37. Venetoimikunta selvitti huolella vaihtoehtoja da Vinssin peruskorjaamiseksi tai käytetyn purjeveneen hankkimiseksi. Projektin ennakoituakin paremman onnistumisen ansiosta meillä oli kuitenkin mahdollisuus ihan uuden ja haaveiltua hieman suuremman veneen ostamiseen ja valinta on siis Delphia 37. Se on vankka perhepursi, joka soveltuu erinomaisesti partiokäyttöön. Vene on mitoiltaan aavistuksen suurempi kuin da Vinssi, mutta ei niin paljon, että sillä olisi merkitystä helppoon hallittavuuteen. Sen sijaan sisätilat kasvavat roimasti. Kannatuspinssit myyntiin Veneprojektin hyväksi teetetyt kannatuspinssit tulevat myyntiin ensi viikolla. Pinssejä pääsevät myymään kaikki sudareista vaeltajiin. Yhden pinssi hinta on kaksi euroa ja kaikki tuotot ohjataan venerahastoon. Hienon sinisen purjevenepinssin on suunnitellut Saude. Pinssit ovat myynnissä syyskuun ajan. Lisätietoja pinsseistä saa Sannalta. Meriaiheisia kalentereita saatavilla Merimetsot teettävät ensi vuodelle meriaiheisia seinäkalentereita. Kalentereita voi tilata ennakkoon esimerkiksi joululahjoiksi ystäville ja sukulaisille. Kalentereiden ennakkotilauslomakkeet jaetaan koteihin syyskuussa ja kalenterit toimitaan tilaajille hyvissä ajoin ennen joulua. Kalentereita ei ole enää myöhemmin saatavilla, joten muista tehdä ennakkotilaus! Memet mukana uivassa venenäyttelyssä Memen vaeltajat olivat elokuussa mukana Helsingin Lauttasaaressa järjestetyssä Uiva- venenäyttelyssä. Vaeltajat toimivat venevahteina Elan- ja Delphia-veneiden osastolla veneprojektimme hyväksi. Näyttelyssä oli myös hyvä tilaisuus päästä ihailemaan tulevaa uutta venettämme, Delphia 37, joka herätti suurta innostusta ja ihastusta myös monien kävijöiden keskuudessa. Suuret kiitokset kaikille mukana olleille!

5 Mayday 3/07 5 uutiset MEMEUUTISIA Uusia merenneitoja Uudet sudepennut ovat jälleen aloittaneet partiotaipaleensa. Tänä syksynä lippukuntaan otettiin uusi ryhmä tyttösudenpentuja, jotka saivat nimekseen perinteikkäästi Pienet Merenneidot. Laumaa johtajavat Sanna ja Heli. Uudet vaeltajat kallistettiin! Tänä vuonna vaeltajiksi siirtyneet memenuoret kallistettiin Nuuksiossa, Kattiksella. Ohjelmassa oli hauskoja rasteja ja mukavaa yhdessäoloa. Lauantaina luvassa oli Pyllistys, kaikkien memevaeltajien yhteinen syyskauden avaus. Iltaa vietettiin pizzaa syöden ja saunoen. da Vinssin jäähyväispurjehdus Rakas veneemme da Vinssi siirtyy uudelle omistajalle loppukuusta. Vinssin viimeiselle keikalle lähtee alustavasti memekippareita ja venetoimikunnan jäseniä, mutta mikäli tilaa on jäljellä, voi halukkuutensa ilmoittaa Aksulle. Purjehdus alkaa torstaina Lue kaikki legendaarisesta keikasta seuraavasta Maydaystä! Pinkki on tänä vuonna AQUA PINKKI! EPT kutsuu kaikki sudarilaumat ja ekan vuoden vartiot kisaamaan Pinkkiin sunnuntaina Kilpailu käydään Espoon Keskuksen alueella. Ilmoittautumiset pe mennessä Syksyn muoti saapuu Merimetsojen supersuosittuja anorakkeja ja huppareita pian saatavilla! Hiipivä Haamu 2007 Hiipivä Haamu järjestetään marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina, Hiipivä Haamu on Helsingissä vuosittain järjestettävä salapoliisija kaupungintuntemuskilpailu. Aikaisempien vuosien tapaan memestä lähtee myös tänä vuonna useampi joukkue Hiippariin.

6 partio 100 vuotta 6 Mayday 3/07 Partio vuotta toimintaa nuorille! PALJON ONNEA! Kansainvälisen partioliikkeen juhlapäivää vietettiin Silloin tuli kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Lord Robert Stephenson Smyth Baden- Powell of Gilwell järjesti Brownseasaarella Englannissa poikaleirin, jolla hän kokeili kehittämäänsä poikien kasvatusjärjestelmää. Kokemusten pohjalta hän julkaisi kirjan Scouting for Boys vuonna Robert Baden-Powell oli brittiläinen upseeri ja partioliikkeen perustaja. Ensimmäisellä leirillä oli mukana 22 poikaa eri yhteiskuntaluokista. Alusta asti Baden-Powell luotti poikiin: hän uskoi, että he pystyvät ylittämään itsensä vastuuta saadessaan. Partiosta tuli nopeasti tyttöjenkin harrastus, ja se levisi ympäri maailmaa. Suomeen perustettiin partioryhmiä jo vuonna 1910, joten Suomi kuului ensimmäisten partiomaiden joukkoon. Vuonna 1972 partiotyttö- ja partiopoikajärjestöt yhdistyivät Suomen Partiolaiset -Finlands Scouter ry -nimiseksi järjestöksi. Paljon on muuttunut sitten Brownsean leirin, mutta partion perusasiat ovat säilyneet kaikkialla maailmassa: elämykset luonnossa, kaikkien tasa-arvo ja vastuun antaminen nuorille. Maailmassa on tähän mennessä ollut yli 300 miljoonaa partiolaista. Suomessa partiolaisia on tällä hetkellä Juhlavuoden 2007 teema Yksi Maailma Yksi Lupaus kuvastaa kymmenien miljoonien nuorten päämäärää, yhteisiä arvoja ja yhteistä tulevaisuuden tavoitetta. Lähde:

7 Mayday 3/07 7 venekampanja Ihanat memet rannalla Merimetsot sai lahjoituksena venekampanjaansa kaksi soutuvenettä sähköyhtiö Fortumilta. Veneet vaihtoivat omistajaa keskiviikkona Matinkylän rannassa järjestetyssä meritempauksessa. Kolea sää karsi yleisöä, mutta musiikin houkuttelemina paikalle saapuneet saivat nauttia Aleksi Sariolan a.k.a. Salkkari-Kentsun karismaattisesta juonnosta, ilmaisista virvokkeista ja viihdyttävästä ohjelmasta. Meme piti muiden lähiseudun meripartiolippukuntien kanssa pientä toimintapistettä, jossa sai kokeilla sorminäppäryyttään solmujenteon muodossa ja tietoa meripartiotoiminnasta. Meme ei ollut ainoa, joka sai lahjoituksia. Toki muutkin edustettuina olleet lippukunnat saivat osansa, mutta tempauksessa painotettiin Espoon kaupungille lahjoitettujen veneiden merkittävyyttä: ne ripotellaan Espoon uimarannoille pelastuskäyttöön. Hengenpelastajat antoivat matinkyläläisyleisölle havaintoesityksen oikeaoppisesta meripelastuksesta, ja halukkaat katsojat pääsivät lopuksi vielä esittämään sankaria leikkimielisessä pelastuskisassa. Ja eikös mukana ollut myös aina valmis memeläisjoukkue! Teksti: Lotta Kuvat: JP

8 Lepuuttaja VI järjestettiin tänä kesänä heinäkuun lopussa Räfsön saarella Porkkalanniemessä. Leiri onnistui odotusten mukaan mahtavasti ja memejä oli paikalla paljon. Myös da Vinssi oli paikalla ja seilasi leiriläisten kanssa koko viikon. Parasta leirillä tähän mennessä? Teemu, Ankkurit & Jaakko, Pikku Pelastusveneet Tikkujen keräys, salkopallo, juorujen levittely ja nauraminen Päivällä meille oli järkätty kaikkia mukavia ohjelmia, missä pääsimme mm. maalaamaan ja runoilemaan. Saija & Tuuli, Fendarit Huippumeme haussa, kaikki ohjelmat ja vartsujen nimet! Niklas, Melaveikot Mun vanhat vartionjohtajat tuli paikalle!

9 Mayday 3/07 9 lepuuttaja Maija, Anna, Leila, Prinsessa ja Aurora Rastit, vapaaaika, iltaohjelmat ja pupujutska Illalla kokoonnuimme aina kalliolle iltaohjelmaa varten. Siellä oli leikkejä ja lauluja ja aina tosi mahtava fiilis. Aurinko laski mereen aivan nenän edessämme! Sisaruspiiri rauhoitti mukavasti ennen nukkumaanmenoa. Henu, Leirikippari Tarpeeksi paljon hyvää ruokaa, purjehtiminen ja golffaus Kiitos kaikille leiriläisille ja järjestäjille. Minulla oli ainakin todella mukavaa ja olen varmasti mukana myös seuraavalla Lepuuttajalla! Juppe, Kölit Tikkukisa ja sen voittaminen. Teksti & Kuvat: Lassi Leiriläinen & Minna Merimetso Kiitos vastaajille!

10 kesätyyli 10 Mayday 3/07 Purkkareita & palaneita kasvoja Olin lupautunut venevahdiksi Uivaan- venenäyttelyyn Lauttasaareen. Luvassa oli aurinkoinen päivä uusien veneiden ympäröimänä. En alkuun ollut aivan varma olisiko päivä tylsää seisoskelua, vai kenties jotain muuta? Homma osottautui kuitenkin varsin leppoisaksi. Uteliaat messuvieraat kyselivät kysymyksiä ja meininki oli mukava. Ruokatauko ja hieman kahvia. Taidanpa katsella hieman uusia veneitä ja kierrellä messualueella. Hyvä mahdollisuus tutustua tulevan kesän uuteen veneeseemme, Delphiaan ja sen kaikkiin pieniin yksityiskohtiin. Ehkäpä ensi kesänä esittelemme messuilla omaa venettämme? teksti: Saude kuvat: Heli Lotta&Maija

11 Mayday 3/07 11 kesätyyli Lue juttu myös uusimmasta Hepusta! Uiva purjevenettä 239 moottori- ja pienvenettä Varusteita ja tarvikkeita oli esillä 100 maaosastolla 144 näytteilleasettajaa Näyttelyyn tutustui yhteensä kävijää. Petsku

12 kuukauden merimetso 12 Mayday 3/07 Kuukauden merimetso Lepuuttajan leirikeittiössä Lauran kanssa Mitä kuuluu? -Hyvää, mutta se on niin tavallinen niin sanotaanpa vaikka kivaa. Oliko hyvä kesä? Mitä kaikkea sä teit? -Aivan upea ja ihana, raadoin töissä, nautiskelin kolme viikkoa Maltalla ja olin tietysti myös Lepuuttajalla. Sä olit Lepuuttajalla keittiössä töissä. Oliko kivaa? -Juup, niinku sanotaan keittiö on kodin sydän niin myös leparilla ja kaikki pyöri aina keittiöllä, niin vaikka töitä riitti koko ajan ei kuitenkaan tarvinnu ahertaa yksikseen. Mikä oli sun oma lemppari ruoka? -Apua!...kanawokki oli herkkua. Kerkesitkö sä tekemään siellä mitään muuta kuin ruokaa? -Pikkasen nukuin ja purjehdin, mutta muuten keskityin kokkaamiseen. Millasta palautetta teidän keittiö sai? -Ruusuja ja risuja, sudarit on välillä hiukkasen kriittisiä, mutta enimmäkseen tuli onneksi kehuja. Kyllä ruoat kaupaksi meni, vaikka jotain ehkä pohjaan paloikin :s Entä miten koko leiri, mitä tykkäsit? -Tykkäsin! Rento meininki ja hyvä ruoka, parempi mieli Kyllä ruoat kaupaksi meni, vaikka jotain ehkä pohjaan paloikin

13 Mayday 3/07 13 kuukauden merimetso Kuukauden merimetso Miten sitten on syksy lähtenyt käyntiin? -Ihan näpsäkästi, alotettiin just kokoukset ja saatiin uus poika mukaan ja onnekseni sain vihdoin vokin rämmittyä loppuun. Eli hyvin luistaa partiossa ja myös sen ulkopuolella. Olitko sä viime lepuuttajalla? -Kyllä olin, ihka eka leiri vartsuna. Jos olit, kerro siitä. Jos et ollut, miksi et? -Kääk, siitä on niiin kauan, ainaki sillon synty legendaarinen brutta Henu. Hyvin luistaa partiossa ja myös sen ulkopuolella Sun paras leiri muisto? -Parasta on vaikee valita, mutta hyvä ainakin se, kun vartsuina Nopalla ahdisteltiin Timoa ja Tuukkaa ja ne vetäs kunnon hernarit meihin, mutta meitä ei haitannu yhtään, vaan jatkettiin entistä innokkaammin. Kenet memen ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? -Mä ottaisin vähä kaikkea, eli joku sulonen sudari, joka viihdyttäis mua, joku reipas vartsu, joka kyhäis kaikki kaislamajat kasaan yms. ja sitten vielä pari johtajaa pitämään lapset kurissa. Kiitos. Anna vielä terkut Maydayn lukijoille. -Kaikille paljon haleja ja suukkoja lämmittämään kylmää syksyä ja erityisen iso rutistus meiän omille pojille, Ankkureille! 3 asiaa, mitä ilman et lähtisi leirille? 1. Tyyny, ilman sitä ei kauneusunet onnistu. 2. Joku ihana lehti, ettei tipu kyydistä uusimmista jutuista ja juoruista metsässäkään. 3. Vaseliini, luottohuulirasva, jota ilman ei vaan kertakaikkiaan pärjää. Teksti ja kuva: Tia

14 Axu Nikelle: Jos käyttää liikaa hammastahnaa niin se syövyttää sun hampaat pois. Casse: Oikeesti? Adoptoidaan siili. Casse: Vitsit, jos joku keksis nojatuolin, jonka selkänojaa voisi säätää. Henu tykkää vatkaa. Poikien vessassa lattiakin heiluu ja vessakin tulvii. Huikeaa panostusta oman lippukunnan kesäleirillä: VESIVESSAT! Oskarilla käy flaksi. Sara vietti yönsä poikien teltassa. Keittiössä (tai vessassa) on parhaat bileet. Jens ostettiin yhdellä tikulla. Vartsut kokivat keskiviikkona kasvupyrähdyksen. Mustafaa, Mustafaa, kissoja metsästää Heli: Hei täytyy sanoo noille sudareille ja vartsuille et miten tiskataan ja sit et puukol ei viillellä itseään eikä toisia. Caselle ei purkinavaajan mekanismi ole kovin tuttu. Sussu Helille ja Ellille: Hei tytöt nyt nukkumaan. Nukkumaanmenoaika on ollu jo ajat sitte! Sudarit on ihania. Mitä Axu teki leirillä? No ajeli autolla (n. 300 km). Axel oli leirillä. Ja Hanna kans. Kahdesti. Lotan muusit viettelevät kaikki miehet. Hannan nenätemppu jää niin kakkoseksi. Heli, Elli, Casse ja laura on suihkussa kunnes hyvännäköinen saunapoika saapuu paikalle. Okko ei ajatellut kertoa tyttöystävälleen sokkotreffeille osallistumisesta. Tytöt roudaa, kun huollon pojilla on tärkeää naputeltavaa. Elli lentää. Lotan autosta löytyy jännitettä. Joskaan ei akusta. Huolto on ensi kesäleirin keittiö.hammastikut saa vartsutytöt (ja pojat) tekemään ihan mitä vaan. Huollon iskuvoimasta hävisi 92,7 % kun Johi lähti kotiin. Nuorempi Niinikoski floppasi. Sofia tykkää vatkata. Nikke on söpö. Tuukka ja Saude leikkii sudareiden kanssa! Cute! Henu ja Elli seisoo metsässä. Henu pudottaa ensin mukinsa ja sitten kännyn. Henu: Mua hermostuttaa sun seura. Pulssi on 200 ja kädet tärisee.

15 Mayday 3/07 15 juorut Sussu <3 Make <3 Sussu Saude & Tuukka valtasivat Vinssin. Nikke rakensi skeden ja teloi siinä ohella hieman kättään. Henri sai pakit jo ennen sokkotreffejä! Petsku feidas leirin, petturi! Linssiludet! Reijitin-Sanna! Rähisijät yrsyttää Aksusta tuli Miss Nuuksio 2007 Puoliksi espanjalainen, puoliksi keravalainen. Oregano-Sanna! Tomaatti haavipalloa AIKAKONE ON PARAS! HEIKKIII, KERAVALLEEE, RÄHISEE! Kurssilaisen kokeessa: kun soitat hätäkeskukseen, odota lupaa lyödä luuri korvaan. Aksu <3 Elli Nyt ei pysty, liikaa rähinöitä Viikkokeikalta kuultua Fendareiden viikkokeikalla reipas mimmimiehistö keksi perämies Toni Saikkoselle IRC-galleriaan miestä kuulemma hyvin kuvaavan nicin: poni_toni_ihqdaa _, joka lausutaan siis poni alaviiva toni alaviiva ihqdaa alaviiva alaviiva alaviiva. Heinillä ja Liinalla riitti huvia tästä koko loppukeikalle, itse asiassa vieläkin naurattaa. Anna, Aurora, Maija ja Viivi lähti Fendarien viikkokeikalla Kotkassa aamutoimilleen... KOLMEN tunnin jälkeen alkoi kipparia ja perämiehiä jo lähes huolestuttaa. Fendarit löytyivät kuitenkin vierasvenesataman saunalta hyvissä hengen ja ruumiin voimissa. Kohta on suhteellinen käsite... Tippukiviluolavessa Sara: Koska me lähetään purjehduks? Koulutettava juorulistasta: juooooonilista Kirves hukkui Kimppakakka Elli ja Heikki syö tortillaa samalta lautaselta Elli: Heikki, vieläkö? Heikki: Ei vielä! Elli ei tiedä mihin ryhtyi kun vastasi Juuson viestiin joo Lähetä juorusi osoitteeseen

16 peräpeili 16 Mayday 3/07 Peräpeili Toimihenkilöt: Lippukunnanjohtaja Susanna Anttilainen Lippukunnanjohtajan apulainen Henrietta Kekälainen Sihteeri Petteri Hyvärinen jäsenasiat Rahastonhoitaja, venetmk puheenjohtaja Henrik Mikkola talousasiat, venekamp. Amiraali Alex Pitkänen purjehdusasiat Akela Anna Koroma-Mikkola sudenpentuasiat Sampo Sanna Kuusisto vartiot Tiedotusvastaava Jussi Saunamäki Mayday, Internet Vaeltajajohtaja Henri Tikkanen vaeltajaryhmät Jäsenrekisterinhoitaja Sofia Lundberg jäsentiedot Vartiot: Ankkurit Cassandra Windell Laura Petäjistö Fendarit Katri Kanerva Jenni Lairila Saara Siintola Kölit Samuli Raunio Jaakko Arra Johannes Niinikoski Melaveikot Heikki Salmela Alex Pitkänen Räpylät Elli-Mari Alaranta Anne Kuittinen Laumat: Pienet Merenneidot Sanna Kuusisto Heli Männistö Pienet Meritähdet Susanna Anttilainen Inka Kettunen Pienet Pelastusveneet Henrietta Kekäläinen Pikkupotkurit Susanna Anttilainen Inka Kettunen

MAYDAY 1/2007. Sisällys: Mayday 1/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset

MAYDAY 1/2007. Sisällys: Mayday 1/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset Mayday 1/07 sisällys Mayday 1/07 MAYDAY 1/2007 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Jussi Saude Saunamäki Matinkartanontie 6 F 74 02230 Espoo p. 0505225434 saude@merimetsot.net

Lisätiedot

MAYDAY. 4/2005 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: 4. Uutiset

MAYDAY. 4/2005 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: 4. Uutiset sisällys 2 Mayday 4/05 MAYDAY 4/2005 Sisällys: 4/2005 Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys Painopaikka: Vientipaino Oy,, Helsinki Päätoimittaja: Lotta Hyvärinen Iirislahdentie 1 02230 Espoo p. 045 636

Lisätiedot

Sisällys: MAYDAY. sisällys. Mayday 1/03 1/2003. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset

Sisällys: MAYDAY. sisällys. Mayday 1/03 1/2003. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset Mayday 1/03 1 sisällys 2 Mayday 1/03 MAYDAY 1/2003 Sisällys: 2. Sisällys Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Liisankuja 4 c 19 02230 Espoo p. 040-568

Lisätiedot

MAYDAY 2/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4.

MAYDAY 2/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4. Mayday 2/01 1 sisällys 2 Mayday 2/01 MAYDAY 2/2001 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Vastaava toimitussihteeri: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen

Lisätiedot

MAYDAY 3/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4.

MAYDAY 3/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4. Mayday 3/01 1 sisällys 2 Mayday 3/01 MAYDAY 3/2001 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Vastaava toimitussihteeri: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen

Lisätiedot

MAYDAY 1/2002. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4.

MAYDAY 1/2002. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4. Mayday 1/02 1 sisällys 2 Mayday 1/02 MAYDAY 1/2002 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen p. 040-568

Lisätiedot

MAYDAY 1/2001. Sisällys: sisällys. 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3.

MAYDAY 1/2001. Sisällys: sisällys. 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. sisällys 2 MAYDAY 1/2001 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Vastaava toimitussihteeri: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen p. 040-568 3835 anna.koroma@edu.stadia.fi

Lisätiedot

Suomen partiolaisten palveluryhmä kokosi viettovinkkejä lippukunnille. toimitettavaksi rajan taakse Karjalaan. Mitä siellä muistellaan?

Suomen partiolaisten palveluryhmä kokosi viettovinkkejä lippukunnille. toimitettavaksi rajan taakse Karjalaan. Mitä siellä muistellaan? Heppu Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti 1 / 2001 Muistelemispäivä on oiva mahdollisuus kansainvälisyyskasvatukseen partiokokouksessa. Nykyäänhän kansainvälisyyttä ei useinkaan tarvitse lähteä

Lisätiedot

Pohjan. Puhuri. Juhlavuoden kohokohta, s. 14. Ihmeellinen PJ, s. 4-5. Esittelyssä lippukuntien majoja, s. 10-11. Partiota vaaroilta lakeuksille

Pohjan. Puhuri. Juhlavuoden kohokohta, s. 14. Ihmeellinen PJ, s. 4-5. Esittelyssä lippukuntien majoja, s. 10-11. Partiota vaaroilta lakeuksille Pohjan Puhuri Juhlavuoden kohokohta, s. 14 Ihmeellinen PJ, s. 4-5 Esittelyssä lippukuntien majoja, s. 10-11 Partiota vaaroilta lakeuksille 1/2007 Pääkirjoitus Piirinjohtajien palsta Kohti uutta partiota

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA LAHDEN SINISTEN

PARTIOLIPPUKUNTA LAHDEN SINISTEN PARTIOLIPPUKUNTA LAHDEN SINISTEN 1 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Lahden Sinisten omaa opasta partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän oppaaseen mielestämme tärkeitä asioita, jotka myös

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti 4 / 2001 Partiokannuksesta kolmekymppinen

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti 4 / 2001 Partiokannuksesta kolmekymppinen Heppu Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti 4 / 2001 Partiokannuksesta kolmekymppinen sivu 4 Opi uudet taidot rupeamissa keskiaukeama Piirileiristä tuli Kerkkä Sivu 5 Leikkikurssilla päästiin

Lisätiedot

Partiolippukunta Pyhän Laurin Ritarit PLR ry L-Sp/Perniö

Partiolippukunta Pyhän Laurin Ritarit PLR ry L-Sp/Perniö R ITARIPOSTI Partiolippukunta Pyhän Laurin Ritarit PLR ry L-Sp/Perniö Partiolippukunta Pyhän Laurin Ritarit PLR ry L-Sp/Perniö Lippukunta tänään: - - - - - - - - - - - - jäseniä 95 Ryhmät johtajat: Siiat

Lisätiedot

LIPPUKUNNANJOHTAJAN MIETTEET..

LIPPUKUNNANJOHTAJAN MIETTEET.. LIPPUKUNNANJOHTAJAN MIETTEET.. Partio on monipuolinen harrastus. Koska kaikkea monipuolisuutta on välillä vaikeaa selittää sanoin, kerron partion herättämistä tunteista ja ajatuksista kuvin. Ja mikäs sen

Lisätiedot

empi osuuskin sujuu kunnialla loppuun. Olihan siellä hymyä naamassa, kuvailee Hanne Vaht Tikkurilan Sinisistä maalisuoratunnelmia.

empi osuuskin sujuu kunnialla loppuun. Olihan siellä hymyä naamassa, kuvailee Hanne Vaht Tikkurilan Sinisistä maalisuoratunnelmia. Heppu Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti 7 / 2000 Onko Nahkalilja-vaellus itsensä ylittämistä, hulluutta vai kaipuuta metsään? Useimmille 40 kilometrin nahkaliljavaeltajille kyseessä on ensimmäinen

Lisätiedot

8/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri

8/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri 8/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri Kaiken takana on äiti Tuomari Nurmio laulaa Ramonasta, mutta kyse ei taida kuitenkaan olla näistä daameista. Rauman Partiotyttöjen äitikerho Ramonat auttaa lippukuntaa

Lisätiedot

MÄTÄJOKI 2/98 Partiolippukunta Jeanne d'arcin jäsenlehti jo vuodesta 1977

MÄTÄJOKI 2/98 Partiolippukunta Jeanne d'arcin jäsenlehti jo vuodesta 1977 MÄTÄJOKI 2/98 Partiolippukunta Jeanne d'arcin jäsenlehti jo vuodesta 1977 Jeanne d'arc 60 vuotta Pääkirjoitus Mätäjoki on lippukuntamme jäsenlehti. Tämä numero on erikoispainos, joka jaetaan Konalan-Pitäjänmäen

Lisätiedot

2/2011 POHJAN TÄHTI ...

2/2011 POHJAN TÄHTI ... POHJAN 2/2011 TÄHTI... LPKJ Timo Mäntyvaara ALPKJ Johannes Miesmaa SIHTEERI Erja Paso-Hietala LUOTSIT SPO: Anni Silvola SKO: Heidi Silvén TAO: Maria Koskela SMO: Raisa Lindeman VLO: Karoliina Lisko VARASTONHOITAJAT

Lisätiedot

HOKS! Vaeltaja: s. 4-5. Mainiota Menoa! s. 6-7. Myötäpäiviä kohti s. 10-13

HOKS! Vaeltaja: s. 4-5. Mainiota Menoa! s. 6-7. Myötäpäiviä kohti s. 10-13 HOKS! Vaeltaja: s. 4-5 Mainiota Menoa! s. 6-7 Myötäpäiviä kohti s. 10-13 Partiota vaaroilta lakeuksille 1/2013 Pääkirjoitus Toimituskunta Päätoimittaja: Tiia Tuhkasaari tiia.tuhkasaari@pohjanmaa.partio.fi

Lisätiedot

3/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri

3/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri 3/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri Nahkapöksyjä ja ryppyisiä partiopaitoja Syödäänkö Saksassa vain makkaraa ja kulautetaan olutta päälle? Käyttävätkö myös partiolaiset Schumacherin maassa nahkahousuja?

Lisätiedot

KIVENLAHDEN PIILEVÄT

KIVENLAHDEN PIILEVÄT Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattakahdeksan neljäs numero VASTAAVATOIMITTAJA Satu Raudasoja TOIMITUSSIHTEERI Jouko Raudasoja KUVAT Satu Raudasoja (SR) Jouko

Lisätiedot

Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattaviisi ensimmäinen numero KIVENLAHDEN PIILEVÄT.

Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattaviisi ensimmäinen numero KIVENLAHDEN PIILEVÄT. Giba 1/05 Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattaviisi ensimmäinen numero Päätoimittaja: Kuvitus: Painosmäärä: Painopaikka: Satu Raudasoja Sepontie 3 c 13, 02130

Lisätiedot

3/2012 POHJAN TÄHTI ...

3/2012 POHJAN TÄHTI ... POHJAN 3/2012 TÄHTI... LPKJ Timo Mäntyvaara ALPKJ Maija Rauman SIHTEERI Erja Paso-Hietala LUOTSIT SPO: Anni Silvola SKO: Katri Nikulainen TAO: Maria Koskela SMO: Raisa Lindeman VLO: Saana Korkiala VARASTONHOITAJAT

Lisätiedot

Pohjan. Puhuri. Toimisto tutuksi, s. 16-17. Painajainen partiossa, s. 4-5. Jäähyväiset Petterille, s. 10-11

Pohjan. Puhuri. Toimisto tutuksi, s. 16-17. Painajainen partiossa, s. 4-5. Jäähyväiset Petterille, s. 10-11 Pohjan Puhuri Painajainen partiossa, s. 4-5 Jäähyväiset Petterille, s. 10-11 Toimisto tutuksi, s. 16-17 Partiota vaaroilta lakeuksille 6/2008 Pääkirjoitus Uudet puhurit puhaltaa Tämä on minun viimeinen

Lisätiedot

HUOMIONOSOITUKSET KOULUTUKSET

HUOMIONOSOITUKSET KOULUTUKSET HUOMIONOSOITUKSET Pyhän Yrjön plaketti Veikko Tähtinen 19.10.2005 Lippukunnan hopeinen ansiomerkki Jussi Salonen 19.10.2005 Lippukunnan pronssinen ansiomerkki Lauri Pohjanen 19.10.2005 KOULUTUKSET Vartionjohtajan

Lisätiedot

1/2011 Lounais-Suomen Partiopiiri

1/2011 Lounais-Suomen Partiopiiri 1/2011 Lounais-Suomen Partiopiiri Partio elämäntapana ja urana Pitkän ja merkittävän partiotaipaleen Käppäräpartiossa tehneelle porilaiselle Regina Rexu Laeslahdelle partio on paitsi harrastus, myös ura

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiirin vuosikirja 2011

Lounais-Suomen Partiopiirin vuosikirja 2011 Ketun vuosi Lounais-Suomen Partiopiirin vuosikirja 2011 Sisällys Huikea määrä vapaaehtoistoimintaa 4 1 Leiritoimisto Mihin piiriä tarvitaan? 5 Miten piiri pyörii? 7 Piirin jaostoilta tukea lippukuntiin

Lisätiedot

4/2011. Esittelyssä lauma Rautasaha s.6-7 Mitä tapahtui pullataikinalle Hosulien retkellä s.10-11 VaVa Punkun yörastilla s. 15-17

4/2011. Esittelyssä lauma Rautasaha s.6-7 Mitä tapahtui pullataikinalle Hosulien retkellä s.10-11 VaVa Punkun yörastilla s. 15-17 4/2011 Esittelyssä lauma Rautasaha s.6-7 Mitä tapahtui pullataikinalle Hosulien retkellä s.10-11 VaVa Punkun yörastilla s. 15-17 SARASTE tulee - oletko valmis? Partiolippukunta Vaaran Vaeltajat ry - Hallitus

Lisätiedot

Karhunkierros 2/2005

Karhunkierros 2/2005 Karhunvartijat ry:n lippukuntalehti www.karhunvartijat.net 2 Apinalaatikko Päätoimittajat: Salla Lönnberg pinku1@suomi24.fi Olli Lömppy Lönnberg verivala@luukku.com Sanna Limppu Lindblad limppulaatikko@hotmail.com

Lisätiedot

1/2005 METSÄVEIKKO. Ylläsmaja on kodikas ja perinteikäs majoitusyritys Äkäslompolossa. Tervetuloa viihtymään Ylläsmajalle.

1/2005 METSÄVEIKKO. Ylläsmaja on kodikas ja perinteikäs majoitusyritys Äkäslompolossa. Tervetuloa viihtymään Ylläsmajalle. METSÄVEIKKO sanomat Palautusosoite: Markku Rintanen, Kauppapuistikko 36 B, 65100 Vaasa Kysykää Tarjouksia Ylläsmaja on kodikas ja perinteikäs majoitusyritys Äkäslompolossa. Se soveltuu erinomaisesti yrityksille,

Lisätiedot

Reimari. 3/2006 Partiolippukunta Merituuli Ry.

Reimari. 3/2006 Partiolippukunta Merituuli Ry. 3 06 Reimari kärpäset... ja ja ;) ;) Kesä 3/2006 Partiolippukunta Merituuli Ry. Reimari Toimitus: Päätoimittaja Ulla Pirkola ulla.pirkola@luukku.com Taittaja Pekka Kuru pekka.kuru@oulu.fi Toimittajat:

Lisätiedot