Status:Hyväksytty toimintasuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Status:Hyväksytty toimintasuunnitelma 21.11.2014"

Transkriptio

1 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 RFIDLab Finland ry:n missio, visio ja strategia RFIDLab Finland ry:n tehtävänä on edistää tunnistusteknologia-alan liiketoimintaedellytyksiä Suomessa. Strategisena tavoitteena eli visiona on olla globaalisti tunnettu ja arvostettu tunnistusteknologian verkosto Suomessa. Yhdistyksen strategiana on saattaa Suomessa teknologian potentiaaliset hyödyntäjät ja teknologian ja ratkaisujen tuottajat yhteen sekä edistää etätunnistustekniikan leviämistä hankkeita rakentamalla ja suorittamalla. Autamme potentiaalisia hyödyntäjiä ymmärtämään teknologian mahdollisuudet ja rajoitteet. Edistämme yritysten ja yhteisöjen liiketoimintaprosessien tehostamista sekä uuden liiketoiminnan syntymistä. Toimimme jäsenillemme myös verkottumis- ja yhteistyökanavana. Konferenssit, koulutusseminaarit, peruskoulutus, demohuonetoiminta, palvelut ja neuvonta potentiaalisille teknologian hyödyntäjille Etätunnistustekniikan teemallinen konferenssi o Helsinki-Vantaa Hiltonissa. o Teema: NFC o Tavoitteena on osallistujaa ja 5 10 näytteilleasettajaa. o Kalvot ja esityskieli: suomi (poikkeuksena englanti puhujan pyynnöstä) o Kutsuttuja puhujia. o Avoin kutsu esitysehdotuksille, suositaan valinnassa niitä missä varsinainen asiakas saadaan esittämään tapaus ratkaisuntoimittajan sijaan. o Maksullinen 595 (+ alv 24%), ennakkoilmoittautumisalennus ( -100 ), jäsenalennus 50% ilmoittautumalla ennakkoilmoittautumisaikana, myös muuta hintadifferentiaatiota. o Näytteilleasettajamaksu 1000 (+alv 24%), jäsennäytteilleasettaja 500 (+alv 24%) ilmoittautumalla ennakkoilmoittautumisaikana. o Haetaan konferenssisponsoreita 3000, 1500, 1000, 500 (+alv 24%). Etätunnistustekniikan standardit, laitteistot ja ohjelmistot koulutusseminaari 22.1, Etätunnistustekniikan tietoturva ja yksilönsuoja koulutusseminaari 4.6, Etätunnistustekniikka kulunseurannassa, kulunvalvonnassa ja työajanseurannassa koulutusseminaari Etätunnistustekniikka kirjastoissa koulutusseminaari 9.4. Etätunnistustekniikka terveys-, hoiva- ja sosiaalipalveluissa koulutusseminaari 19.3, 3.9. Etätunnistustekniikka pakkauksissa ja markkinointiviestinnässä koulutusseminaari 7.5.,

2 o Vantaalla yhdistyksen demohuoneessa o Teema: Otsikon mukainen o Tavoitteena on 8 15 osallistujaa o Kalvot ja esityskieli: suomi. o Pääasiassa yhdistyksen henkilökunta tuottaa sisällön ja kouluttaa o Mahdollisesti muutama jäsenyritys tai ulkopuolinen asiantuntija kutsuttuna puhujana o Maksullinen 595 (+ alv 24%), jäsenalennus 50% ilmoittautumalla ennakkoilmoittautumisaikana. o Haetaan koulutusseminaarisponsoreita 250 (+alv 24%). Mahdollisuus tuottaa 1-2 sivua koulutusmateriaaliin yrityksestä ja sen tuotteista, sponsorilogo kahvituksessa. RFID- ja NFC-tehokoulutus aloittelijoille 12.3, 21.5, 20.8, o Vantaalla yhdistyksen demohuoneessa o Tavoitteena on 8 15 osallistujaa / koulutus. o Teema: Tietoa RFID- ja NFC-tekniikoiden hyödyntämisestä liiketoiminnassa, sovellusesimerkkejä ja runsaasti tekniikkaan tutustumista käytännössä demohuoneella. o Kalvot ja esityskieli: suomi. o Yhdistyksen henkilökunta tuottaa sisällön ja kouluttaa. o Maksullinen 595 (+ alv 24%), jäsenalennus 50% ilmoittautumalla ennakkoilmoittautumisaikana. o Kysynnän ja resurssitilanteemme mukaan sama koulutus voidaan toteuttaa myös ostokoulutuksena asiakkaalle. Päivän sisäinen RFID-koulutus jäsenelle 5-10 osallistujalle 990 ( + kouluttajan mahdolliset matka- ja majoituskulut + alv 24% ) Päivän sisäinen RFID-koulutus ei-jäsenelle 5-10 osallistujalle 4990 ( + kouluttajan mahdolliset matka- ja majoituskulut + alv 24% ) o Haetaan koulutussponsoreita 250 (+alv 24%). Mahdollisuus tuottaa 1-2 sivua koulutusmateriaaliin yrityksestä ja sen tuotteista, sponsorilogo kahvituksessa. Puolipäiväinen RFID-Roadshow ja näyttely kotimaassa: Kevät: Hämeenlinna & Vaasa ( ), syksy: Oulu & Espoo ( ) o Tavoitteena on osallistujaa jokaisella paikkakunnalla sekä 5-10 näytteilleasettajaa jäsenistöstä. o Teema: tapauspohjaisia esityksiä, sovellusalue vapaasti valittavissa, yksi tapaus / esiintyjä. o Esityskieli on suomi. o Puhujina RFIDLab Finland ry, tilat tarjoavia paikallisia yhteistyökumppaneita ja kiertueelle osallistuvaa jäsenistöä. o Avoin kutsu jäsenistölle, mahdollisessa valintatilanteessa suositaan uusia tapauspohjaisia esityksiä, koko kiertueelle osallistujia sekä paikkakunnan paikallisia jäseniä. o Maksuton osallistujille, puhujille ja näytteilleasettajille. o Haetaan kahvitussponsoreita 300 (+alv 24%) / paikkakunta. Näkyvyyttä kahvituksen yhteydessä.

3 Yhteismessuesiintyminen näytteilleasettajana o Etsimme ja ehdotamme sopivia tapahtumia, jonne saisimme sateenvarjorakenteella kustannustehokkaasti mukaamme 3-5 jäsentämme 2-4 kertaa vuodessa. o Tapahtuma voi olla Suomessa tai ulkomailla. o Pyrimme myös järjestämään RFID-seminaarin messuilla sekä muita esiintymismahdollisuuksia osallistuville jäsenillemme. o Mahdollisuuksia: Myymälä 2015, Helsingin messukeskus, Logistiikka - Kuljetus 2015, Helsingin messukeskus, Alihankinta, Tampereen messu- ja urheilukeskus, Empack (sisälogistiikka) 2015, Helsingin messukeskus, o Otamme mielellämme jatkuvasti vastaan ehdotuksia yhteismessuista! o Osallistuminen on maksullista: Messun kulut lisättynä RFIDLab Finland ry:n järjestelyistä sekä henkilökunnan osallistumisesta syntyvistä kuluista jaetaan ja laskutetaan messuun osallistuvilta jäseniltä. o Tämä on hyvin kustannustehokas ja vaivaton tapa lähteä näytteilleasettajaksi. Yhdessä saamme paljon enemmän RFID-näkyvyyttä aikaiseksi! Demohuonetoiminta o Yrityksillä on jäsenetuna mahdollisuus asentaa tuotedemojaan ja markkinointimateriaalia (A4-kokoisia esitteitä) demohuoneeseen. Toiminnan kannalta on oleellista, että jäsenyritys pitää esitteensä ajankohtaisia ja demonsa toimivina, jotta asiakkaat ohjautuvat jäsenyrityksen puheille. o Vuoden vaihtuessa ja ennen tai jälkeen kesälomien on hyvä käydä tarkistamassa ovatko jäsenyrityksen demo ja materiaalit näyttökunnossa. o Tavoitteena on asiakasvierailijaa kuukaudessa (ei kesä- ja heinäkuussa) tutustumassa jäsenyritysten toimittamiin laitteisiin ja ratkaisuihin. Merkittävä osa yhdistyksen seminaareista ja koulutuksista järjestetään demohuoneella. o Jäsenistölle toimitetaan kuukausittain lista vierailijoista. o Demohuonevierailut ja esittelykierros ovat Ilmaisia. Mahdollisista tarjoiluista on sovittava erikseen. o Jäsenyritykset voivat jäsenetuna varata demohuonetta 2 tunnin asiakastilaisuuksiaan varten. Mikäli halutaan vain vierailijoiden määrä tilastoitavaksi ilman nimiä ja yhteystietoja, tilaisuudesta veloitetaan jäseneltä 200 (+alv 24%). Muussa tapauksessa vierailijoiden nimet ja yhteystiedot välitetään jäsenistölle normaaliin tapaan.

4 Avoimien ovien päivä o Demohuoneella Vantaalla. o Päivä on suunnattu samassa kiinteistössä ja lähistöllä toimiville yrityksille. o Esittelemme yhdistyksen toimintaa, demohuonetta ja kerromme RFID:n mahdollisuuksista liiketoimintaprosessien tehostajana. Neuvontapalvelu o Neuvontapalvelu keskittyy potentiaalisen hyödyntäjän hankintaprosessin alkuvaiheeseen; tarpeen terävöittämiseen. Tässä vaiheessa laitteiden tai ratkaisujen toimittajan valinta ei ole vielä ajankohtaista. o Neuvonta tapahtuu useimmiten demotilassa, joten jäsenen on hyvä edistää näkyvyyttään ajankohtaisilla esitteillä ja toimivilla demoilla. o Jäsenen on hyvä tiedottaa uusista tarjoamistaan palveluista ja ratkaisuista RFIDLabin henkilökuntaa neuvonnan laadun turvaamiseksi. o Business-leadeja jäsenistölle voi syntyä yhteydenotoista, demohuonevierailuista, sekä myös seminaareista tai roadshowsta. o Leadit pyritään jalostamaan tässä toiminnossa yhdessä asiakkaan kanssa ja suostumuksella jäsenistölle toimitettavaksi jatkotoimenpiteitä varten. o Tavoitteena on 4 laadukasta business-leadia jäsenistölle kuukausittain (ei kesä-, heinä- ja joulukuussa). o Kaikki leadit lähetetään kaikille ratkaisuntuottajajäsenille tasapuolisesti ja samanaikaisesti ja ne ovat myös jäsen-extranetissa selattavissa. Internet, extranet, sosiaalinen media o Web-sivustomme tavoite on toimia asiakkaille laadukkaana, luotettavana ja neutraalina paikkana omaehtoiselle tiedonhaulle. o Web-sivustolta on helppo löytää jäsenyrityksiämme eli Suomessa toimivia alan yrityksiä erilaisiin tarpeisiin dynaamisen kompetenssimatriisin avulla. o Etusivulla kerrotaan ajankohtaisista etätunnistusalan uutisista ja tapahtumista. o Case-pankkia päivitetään tuoreilla jäsenistön julkaisemilla caseilla. o Extranet, LinkedIn, Facebook ja Twitter -ryhmiä kasvatetaan markkinointikanavaksi tuottamalla mielenkiintoista lyhyttä RFID sisältöä ja toimimalla interaktiivisesti. Asiakaskirje o Sähköpostilla yhdistyksen asiakasrekisterissä oleville. o Tavoitteena on nostaa RFID:tä pinnalle ja puheisiin! o Lähetämme 1-2 kertaa vuodessa koostetun asiakaskirjeen, joka sisältä esim. uutisia tekniikan kehittymisestä, käyttöönotoista ja RFID:labin menneestä ja tulevasta toiminnasta.

5 Hanketoiminta Suomessa RFID:n käyttöönoton edistämiseksi Yhdistys ideoi ja hakee suoritettavakseen etätunnistustekniikka-aiheisia ja julkisrahoitteisia hankkeita ( EAKR, ESR, TEKES ). Hankkeita suorittavat henkilöt palkataan hankekohtaisesti yhdistykseen. Esimerkiksi: o RFID-teknologian hyödyntäminen pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen liityntäpysäköinnissä o Asuinympäristön viihtyvyyden lisääminen NFC-teknologian avulla Jäsenten verkottaminen, palvelut, neuvonta ja tiedottaminen Sääntömääräiset jäsenkokoukset o Kevätkokouksen ( ) ja syyskokouksen ( ) sääntömääräisten asioiden lisäksi kerromme alan uutisia ja järjestämme mielenkiintoista lisäohjelmaa. o Jäsenkokoukset toimivat jäsenten keskinäisenä verkostoitumistilaisuutena. Jäsenten iltapäivä o Järjestämme tarvittaessa perehtymisiltapäivän uusille jäsenille ja aktivointia ja kertausta vanhoille jäsenille. o Tilaisuudessa perehdytään yhdistyksen strategiaan, käytännön toimintaan ja jäsenille suunnattuihin palveluihin. Tavoitteena on maksimaalinen hyöty jäsenyydestä. o Jäsenten iltapäivä on myös jäsenten keskinäisen verkostoitumisen tilaisuus. Valiokunnat o Valiokunta on tiettyyn valittuun teemaan keskittynyt jäsenistön muodostama ryhmä o Jäsen voi ehdottaa yhdistykselle valiokunnan perustamista ja yhdistys selvittää kiinnostuksen ja perustaa valiokunnan, jos siihen ilmoittautuu vähintään kolme jäsenyritystä o Valiokunta määrittää itse toimintansa ja yhdistys auttaa käytännön järjestelyissä ja osallistuu mahdollisuuksien rajoissa valiokunnan toimintaan o Valiokunta voi halutessaan liittää ryhmään jäsenistön ulkopuolisia tahoja, esimerkiksi asiakkaita o Mahdollisia valiokuntia: RFID vaatealalla RFID vähittäiskaupassa lähimaksaminen RFID rakennusalalla NFC tietoturva- ja yksilönsuoja RFID ja julkiset toimijat RFID opetuksessa ja tutkimuksessa maantieteelliset valiokunnat: Vantaa, Oulu, Jyväskylä, jne.

6 Jäsenille tiedottaminen o Jäsenkirjeitä lähetämme sähköpostina. o Pääasiassa lähetämme yhden asian yhdessä kirjeessä. o Kaikki jäsenkirjeet ovat luettavissa myös jäsen-extranetissa aikajärjestyksessä aihealueittain. o Lähetämme 2 kertaa vuodessa koostetun jäsenkirjeen, joka sisältä esim. uutisia tekniikan kehittymisestä, käyttöönotoista ja RFID:labin menneestä ja tulevasta toiminnasta. RFID-veronumerokorttien ja päätelaitteiden toiminnan todentamispalvelu o Päätelaitteiden toimivuuden todentaminen on mahdollista RFIDLab Finland ry:n puolueettomana palveluna ja testaaminen on RFIDLab Finland ry:n jäsenille ilmaista. Ei-jäsenille hinta on 525 +alv. 24% per kerta per laitetyyppi. Muu tiedonkeruu ja vaikuttaminen Konferenssit o Pyrimme mahdollisuuksien mukaan osallistumaan merkittävimpiin RFIDkonferensseihin ja välittämään tietoa jäsenillemme. Esiintymiset ja lehtikirjoitukset o Esiinnymme pyynnöstä erilaisissa tilaisuuksissa, joiden katsomme edistävän etätunnistusteknologian leviämistä liiketoimintaan resurssitilanteemme mukaan. o Etsimme myös aktiivisesti itse esiintymismahdollisuuksia. o Tuotamme 1-2 lehtijulkaisua RFID:n käyttömahdollisuuksista Jäsenyys o Jäsenyys brändätään siten, että jokainen etätunnistusalan toimija Suomessa kokee jäsenyyden välttämättömäksi. o Pyrimme hankkimaan yhdistykseen uusia jäseniä identifioimalla potentiaalisia yrityksiä ja avaamalla keskustelun hyödyllisistä yhteistyömahdollisuuksista. Erityisesti keskitytään uuteen RFID-edelläkävijä luokkaan. o kampanjoidaan uusien jäsenten hankkimiseksi. o Nykyiset jäsenet pyritään aktiivisesti saamaan mukaan jäsenhankintaan o Tavoite vuonna 2015 on 5 uutta omistajajäsentä.

7 Yhdistyksen kehitys Yhdistyksestä kehitetään työnantaja. o Palkanlaskenta o Tilitoimistopalvelut o Controller-palvelut o Pankkipalvelut, laskutuspalvelut, perintäpalvelut o Työterveyshuolto o Vakuutukset o Mahdolliset lounassetelit, kulttuuri/liikuntasetelit o ICT-välineet ( tietokone, puhelin, puhelinliittymä, jne. ) o Luottokortit o Lakimiespalvelut Henkilöstö o Osaamista, tehokkuutta ja viihtyisyyttä pyritään kehittämään. o Pyrimme mahdollisuuksien mukaan myös kouluttamaan henkilökuntaa tarpeen mukaan. o Pyrimme selkeisiin, kokonaisvastuullisiin, merkityksellisiin ja ihmisenkokoisiin työnkuviin ja tehtäviin.

8 TOIMINTASUUNNITELMAN MUKAINEN TALOUSARVIO 2015

9 Päivitetty ajantasainen tapahtumakalenteri löytyy aina jäsen-extranetista!

10 RFIDLab Finland ry:n liittymis- ja jäsenmaksut 2015 Yhdistyksessä voi olla toteuttajajäseniä ja verkostojäseniä. Jäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää syyskokous. Liittymis- ja jäsenmaksut voidaan porrastaa esim. yhteisön koon tai liikevaihdon, tai yleishyödyllisyyden perusteella syyskokouksen päätöksellä. Liittymismaksut vuonna 2015 Vuonna 2015 liittymismaksu on 0 Vuotuiset jäsenmaksut vuonna 2015: Jäsenmaksut toteuttajajäsenille: (+alv 24%) / vuosi Yhdistyksellä ei ole vuonna 2015 toteuttajajäseniä. Jäsenmaksut verkostojäsenille: Verkostojäsenyrityksen liikevaihto (2014) Jäsenmaksu / vuosi > 5 milj. EUR (+alv 24%) 1 5 milj. EUR (+alv 24%) 0,5 1 milj. EUR (+alv 24%) < 0,5 milj. EUR 525 (+alv 24%) Yleishyödylliset tahot, koulutus- ja tutkimuslaitoksiksi katsottavat (+alv 24%) RFID-edelläkävijä, ei myy etätunnistustekniikkaa tai -ratkaisuja (+alv 24%) Jäsenmaksuista: - Jäsenmaksu koskee kalenterivuotta Jäsenmaksut laskutetaan tammikuussa. - Mikäli jäsen ei suorita jäsenmaksuaan eräpäivään mennessä peritään 5 tai perintäyhtiön hinnaston mukainen muistutuslaskumaksu sekä korkolain mukainen viivästyskorko. - Mikäli jäsen ei ole ilmoittanut kirjallisesti erostaan yhdistyksestä mennessä, on jäsen velvollinen maksamaan vuoden 2015 jäsenmaksun. - Jäsen on velvollinen ilmoittamaan maksuun vaikuttavasta liikevaihtoluokkansa muuttumisesta ennen eräpäivää jälkeen RFIDLab Finland ry:n jäseneksi hyväksytyt maksavat 50% taulukon mukaisesta vuosijäsenmaksusta vuonna 2015.

Seminaarit, koulutus, demohuonetoiminta ja neuvonta potentiaalisille teknologian hyödyntäjille

Seminaarit, koulutus, demohuonetoiminta ja neuvonta potentiaalisille teknologian hyödyntäjille 1 RFIDLab Finland ry TOIMINTAKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1 31.12.2012 RFIDLab Finland ry:n missio, visio ja strategia Toiminta RFIDLab Finland ry:n tehtävänä on edistää tunnistusteknologia-alan liiketoimintaedellytyksiä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011

Toimintasuunnitelma 2011 Prometheus-leirin tuki ry Toimintasuunnitelma 2011 Hallituksen esitys yleiskokoukselle 7.11.2010 1 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. HALLINTO... 3 2.1. Yleinen hallinto... 3 2.2. Jäsenhankinta... 4 3.

Lisätiedot

Seniorit tieto- ja viestintätekniikan käyttäjiksi. Vertaisohjauksen hyvät käytännöt TIEKE TIETOYHTEISKUNNAN KEHITTÄMISKESKUS RY:N JULKAISUSARJA

Seniorit tieto- ja viestintätekniikan käyttäjiksi. Vertaisohjauksen hyvät käytännöt TIEKE TIETOYHTEISKUNNAN KEHITTÄMISKESKUS RY:N JULKAISUSARJA TIEKE TIETOYHTEISKUNNAN KEHITTÄMISKESKUS RY:N JULKAISUSARJA 36 TIEKE TIETOYHTEISKUNNAN KEHITTÄMISKESKUS RY:N JULKAISUSARJA 1 Seniorit tieto- ja viestintätekniikan käyttäjiksi Vertaisohjauksen hyvät käytännöt

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lapsettomien yhdistys Simpukka ry Simpukka-yhdistys on vuonna 1988 perustettu valtakunnallinen ja Suomen ainoa tahattoman lapsettomuuden kokemusasiantuntija ja lapsettomien yhteisö, jonka tavoitteena on

Lisätiedot

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009 2 Toiminnanjohtajan terveiset 3 Ajankohtaista toimenpiteitä varten 3 Yhdistysväen tapaamiset 4 Tukea yhdistysten vertaistukitoimintaan 5 Suvipäivä Suvituulessa 5 Yhdistysten internet-sivut 6 Tue Aivoliittoa

Lisätiedot

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas 2.1 versio Sivu 2 ( 29 ) 1. SEURAN YLEISESITTELY... 5 2. SEURAN TOIMINTAPERIAATTEET, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA SEURAN TUNNUKSET... 5 2.1. Arvot... 5 2.2. Seinäjoen Peliveljet

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN HYÖDYNTÄMINEN B2B- YMPÄRISTÖSSÄ

SOSIAALISEN MEDIAN HYÖDYNTÄMINEN B2B- YMPÄRISTÖSSÄ Opinnäytetyö (AMK) Tietojenkäsittely Tietojärjestelmät 2010 Jussi-Matti Korpela SOSIAALISEN MEDIAN HYÖDYNTÄMINEN B2B- YMPÄRISTÖSSÄ Case Markkinointitoimisto ÖÖÖ Oy OPINNÄYTETYÖ (AMK) TIIVISTELMÄ TURUN

Lisätiedot

Verkostoituminen järjestöissä 2009

Verkostoituminen järjestöissä 2009 Verkostoituminen järjestöissä 2009 Kirjoittaja ja vastaava tutkija: Raisa Jäntti Kansi ja taitto: Miska Viitaniemi Painopaikka: Multiprint Oy, TAMPERE 2009 Julkaisija: Eetanet Oy, Creative Commons Nimi

Lisätiedot

Suomen energianeuvonnan tilanne ja toimijat helmikuussa 2009

Suomen energianeuvonnan tilanne ja toimijat helmikuussa 2009 Sitran selvityksiä 4 Suomen energianeuvonnan tilanne ja toimijat helmikuussa 2009 Kirsti Kärkkäinen, Ideapoiju Oy Sitran selvityksiä 4 2 Sisällysluettelo 1. Taustaa... 3 2. Yhteenveto... 4 3. Toimintaympäristössä

Lisätiedot

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ.

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. LIONS CLUBS INTERNATIONAL LEO MONINKERTAISPIIRI 107 SUOMI LEO MULTIPLE DISTRICT 107 FINLAND SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. i Opitaan antamaan enemmän MATRIKKELI Copyright

Lisätiedot

Taiteen ja kulttuurin alueellinen selvitystyö - Kulttuurin hyvinvointipalvelujen kehittäminen. Loppuraportti. Milja Hirvonen Kuopio 8.8.

Taiteen ja kulttuurin alueellinen selvitystyö - Kulttuurin hyvinvointipalvelujen kehittäminen. Loppuraportti. Milja Hirvonen Kuopio 8.8. 1 Taiteen ja kulttuurin alueellinen selvitystyö - Kulttuurin hyvinvointipalvelujen kehittäminen Loppuraportti Milja Hirvonen Kuopio 8.8.2011 2 Projektin taustaa Projektin tavoitteena oli taiteen ja kulttuurin

Lisätiedot

KAINUUN KOTITYÖPALVELUALAN VIESTINTÄSUUNNITELMA

KAINUUN KOTITYÖPALVELUALAN VIESTINTÄSUUNNITELMA KAINUUN KOTITYÖPALVELUALAN VIESTINTÄSUUNNITELMA viestinnän periaatteita, sääntöjä ja käytänteitä kotityöpalvelualalle, yrittäjille ja koulutuksen järjestäjälle Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Lähtökohdat...

Lisätiedot

INFO. Vuoden 2015 tärkeät luvut ja määräpäivät. Velkajärjestely mahdolliseksi myös pienyrittäjille. Pirkanmaan Yrittäjä

INFO. Vuoden 2015 tärkeät luvut ja määräpäivät. Velkajärjestely mahdolliseksi myös pienyrittäjille. Pirkanmaan Yrittäjä Pidetään Pirkanmaa avoinna -kampanja Palvelut Pirkanmaan Yrittäjien jäsenille Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Pirkanmaan Yrittäjä INFO Vuoden 2015 tärkeät luvut ja määräpäivät Velkajärjestely mahdolliseksi

Lisätiedot

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1 JÄSENKIRJE 2/2013 VAPAASTI JAETTAVISSA Kokoajat Oili Jyrkämä ja Jaana Teräväinen päivitetty 2.10.2013 oili.jyrkama@kvtl.fi, jaana.teravainen@kvtl.fi Aika haastaa Olen viime aikoina osallistunut useampaankin

Lisätiedot

Strateginen suunnitelma 2012-2016

Strateginen suunnitelma 2012-2016 Tietotekniikan liitto ry Strateginen suunnitelma 2012-2016 Verkostoissamme on voimaa Strateginen suunnitelma 2 (15) Sisällys 1 Toimintaympäristö... 3 2 TTL:n tarkoitus... 5 2.1 Missio...... 5 2.2 Visio......

Lisätiedot

Kilpailu koostuu kolmesta vaiheesta:

Kilpailu koostuu kolmesta vaiheesta: Arvoisat jäsenet Syksy alkaa taittua jo kohti talvea. Kesän jälkeen toimintaa on saatu yhdistyksissä hyvin vireille. Samoin on Liiton toiminnan osalta. Syksyn aktiviteetit aloitti mukavasti Seinäjoen Seudun

Lisätiedot

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA!

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA! LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA!» Oppiminen ajattelun ja toiminnan muutos! Ota talteen! Tarvitset tätä esitettä koko vuoden. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry SISÄLTÖ 5 LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA

Lisätiedot

VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet

VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet Christina Daous Yrittäjyys ja tuotteistaminen (5+5 op) Maaliskuu 2013 SISÄLLYS 1 Yrittäjyysajattelu - sisäinen ja ulkoinen yrittäjyys 1 op 4 2 Yrityksen

Lisätiedot

ratsastuksen seuraopas

ratsastuksen seuraopas Uudistettu painos 2012 ratsastuksen seuraopas suomen ratsastajainliitto ry Sisällysluettelo: Alkusanat 3 Mitä on seuratoiminta? 4 Ratsastusseuran perustaminen 5 Seuran toimihenkilöt 6 SRL:n tarjoamat jäsenedut

Lisätiedot

KONGRESSISUUNNITTELUN OPAS

KONGRESSISUUNNITTELUN OPAS KONGRESSISUUNNITTELUN OPAS ALKUSANAT Kongressisuunnittelun oppaaseen on koottu yleisiä neuvoja ja ohjeita kansainvälisen kongressin järjestäjälle. Olemme laatineet oppaan tukeaksemme suomalaisia järjestäjiä

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin VIESTINTÄOHJE

Kouvolan kaupungin VIESTINTÄOHJE Kouvolan kaupungin VIESTINTÄOHJE SISÄLTÖ 1. 2. 2.1 2.2. 3. 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 4. 4.1 4.2 4.3 4.4 4.5 5. 5.1 5.2 5.3 5.4 5.5 5.6 5.7 Viestintäohjeen tavoitteet Strategiset lähtökohdat Kouvolan kaupunkistrategia

Lisätiedot

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA 2015 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 4 1.1 Historia... 4 1.2 Toiminta-alue... 4 1.3 Kattojärjestöt ja jäsenyydet... 5 1.4 Sidosryhmät... 5 2 SEURAN TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä ja edunvalvojana.

Lisätiedot

Hanketoimijan käsikirja

Hanketoimijan käsikirja 2010 M a a s e u t u v e r k o s t o n j u l k a i s u H a n k e t o i m i j a n k ä s i k i r j a Hanketoimijan käsikirja M a a s e u t u v e r k o s t o n j u l k a i s u H a n k e t o i m i j a n k

Lisätiedot

Melonta- ja soutuliiton viestintäsuunnitelma

Melonta- ja soutuliiton viestintäsuunnitelma Melonta- ja soutuliiton viestintäsuunnitelma Lähtökohdat Suomen melonta- ja soutuliiton tarkoituksena on ylläpitää ja edistää melontaa ja soutua sekä olla niiden Suomessa toimivien yhteisöjen keskusjärjestönä

Lisätiedot

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003 Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry VUOSIKOKOUS Aika 08.02.2003 kello 12:00 Paikka Oulun pääkirjasto, Pakkalansali, Kaarlenväylä 3, Oulu Läsnä Esko Wessman puheenjohtaja Ilpo Nyyssönen sihteeri

Lisätiedot

VANVARYn kehittämissuunnitelma 2014

VANVARYn kehittämissuunnitelma 2014 Sisältö TAUSTAA... 2 YHDISTYKSEN PITKÄN TÄHTÄIMEN SUUNNITELMAT... 2 YHTEISTYÖ VANTAAN KAUPUNGIN KANSSA... 2 SWOT-ANALYYSI... 2 VANVARYN KEHITTÄMISSUUNNITELMA... 4 SUUNNITELMAN PAINOPISTEALUEET... 4 SUUNNITELMAN

Lisätiedot

Sosiaalisen median strategia

Sosiaalisen median strategia Sosiaalisen median strategia Fiksu toiminta somessa tukee työtämme Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus Sisällysluettelo Sosiaalisen median strategia 1. Sosiaalisen median opas 1.1. MEKU sosiaalisessa mediassa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 1. Johdanto... 2 2. Yhdistyksen yhteiskunnalliset tavoitteet... 3 Tavoitetilan kuvaus (pitkän aikavälin tavoitteet)... 3 Nykytilan kuvaus... 3 Yhteiskunnalliset tavoitteet

Lisätiedot

Loisto lippukuntien laatutyökalu Lippukunnan ohje

Loisto lippukuntien laatutyökalu Lippukunnan ohje Loisto lippukuntien laatutyökalu Lippukunnan ohje Hämeen Partiopiiri ry Maaliskuu 2013 Kysymykset & kommentit: loistolippukunta@hp.partio.fi Tässä ohjeessa kerrotaan, mitä Loisto-laatutyökalu lippukunnalle

Lisätiedot