Status: Jäsenkokouksen hyväksymä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Status: Jäsenkokouksen hyväksymä 29.11.2011 29.11.2011"

Transkriptio

1 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Status: Jäsenkokouksen hyväksymä RFIDLab Finland ry:n missio, visio ja strategia RFIDLab Finland ry:n tehtävänä on edistää tunnistusteknologia-alan liiketoimintaedellytyksiä Suomessa. Strategisena tavoitteena eli visiona on olla globaalisti tunnettu ja arvostettu tunnistusteknologian verkosto Suomessa, joka on toiminnallaan katalysoinut useita laajamittaisia alan toteutuksia. Yhdistyksen strategiana on saattaa teknologian potentiaaliset hyödyntäjät (asiakkaat) ja teknologian ja ratkaisujen tuottajat (jäsenet) yhteen. Autamme potentiaalisia hyödyntäjiä ymmärtämään teknologian mahdollisuudet ja rajoitteet. Edistämme yritysten ja yhteisöjen liiketoimintaprosessien tehostamista sekä uuden yritystoiminnan syntymistä. Toimimme jäsenillemme verkottumis- ja yhteistyökanavana ja edistämme suomalaisten tunnistusteknologiayritysten kansainvälistymistä. Seminaarit, koulutus, demohuonetoiminta ja neuvonta potentiaalisille teknologian hyödyntäjille Vuosittainen Suomen suurin RFID-huippuseminaari ja näyttely o Tavoitteena on osallistujaa ja näytteilleasettajaa. o Vantaalla toukokuussa. o Kalvot ja esityskieli: englanti. o KV-keynote-puhuja: Patrick Javick, GS1 US (TBC.). o Kutsuttuja puhujia. o Avoin kutsu esitysehdotuksille, suositaan valinnassa niitä missä varsinainen asiakas esittää tapauksen ratkaisuntoimittajan sijaan. o Ei ratkaisuntuottajan tuoteportfolioesityksiä. o Teema: valmistus, toimitusketjut, kauppa, kuluttaja- ja yrityspalvelut NFC:llä. o Maksullinen 495 (+ alv 23%), jäsenalennus 50%, myös muuta hintadifferentiaatiota. o Näytteilleasettajamaksu 1500 (+alv 23%), jäsennäytteilleasettaja 750 (+alv 23%). o Haetaan seminaarisponsoreita. Puolipäiväinen RFID-Roadshow ja näyttely o Suomessa tavoitteena on osallistujaa yhteensä ja 5-10 näytteilleasettajaa jäsenistöstä. o 3-4 paikkakunnan roadshow loka-marraskuussa. (Oulu / Tampere / Jyväskylä / Turku / ) o Roadshow Tukholma maaliskuussa yhteistyössä RFID Nordicin ja GS1 Swedenin kanssa. o Esityskieli on suomi, Tukholmassa englanti. o Puhujina RFIDLab Finland ry, tilat tarjoavia paikallisia yhteistyökumppaneita ja jäsenistöä.

2 o Avoin kutsu jäsenistölle, mahdollisessa valintatilanteessa suositaan uusia tapauksia sisältäviä esityksiä, koko kiertueelle osallistujia sekä paikallisia jäseniä. o Ei rajattua teemaa. o Maksuton osallistujille, puhujille ja näytteilleasettajille. o Haetaan kahvitussponsoreita. RFID-peruskoulutusta aloittelijoille o Tavoitteena on osallistujaa yhteensä kahdessa koulutuksessa maalisja syyskuussa. o Sisältää tietoa RFID-teknologian hyödyntämisestä liikentoiminnassa, sovellusesimerkkejä ja teknologiaan tutustumista käytännössä demohuoneella. o Koulutus on selkeästi differentioitu jäsenten järjestämästä kaupallisesta koulutuksesta ja suunnattu aloittelijoille. o Maksullinen 490 (+ alv 23%), jäsenalennus 50%. o Kysynnän ja resurssitilanteemme mukaan sama koulutus voidaan toteuttaa myös ostokoulutuksena asiakkaalle. Itseopiskelumateriaalin tuottaminen ja jakaminen o Tuotetaan yleiseen vapaaseen jakeluun peruspaketti RFID-teknologian käytöstä liiketoiminnan tehostamisessa. o Kuvamateriaalia pyydetään jäsenistöltä. Demohuonetoiminta o Tavoitteena on vierailijaa kuukaudessa (ei kesä- ja heinäkuussa) tutustumassa jäsenyritysten toimittamiin laitteisiin ja ratkaisuihin. o Jäsenistölle toimitetaan kuukausittain lista vierailijoista. o Demohuonevierailut ovat Ilmaisia. Neuvontapalvelu o Neuvontapalvelu keskittyy potentiaalisen hyödyntäjän hankintaprosessin alkuvaiheeseen; tarpeen terävöittämiseen. Tässä vaiheessa laitteiden tai ratkaisujen toimittajan valinta ei ole vielä ajankohtaista. o Business-leadeja voi syntyä yhteydenotoista, demohuonevierailuista, sekä myös seminaarista tai roadshowsta. o Leadit pyritään jalostamaan tässä toiminnossa yhdessä asiakkaan kanssa ja suostumuksella jäsenistölle toimitettavaksi jatkotoimenpiteitä varten. o Tavoitteena on 5 laadukasta business-leadia jäsenistölle kuukausittain (ei kesä-, heinä- ja joulukuussa). o Kaikki leadit lähetetään kaikille jäsenille tasapuolisesti ja samanaikaisesti. Internet, extranet, sosiaalinen media o Web-sivustomme tavoite on toimia asiakkaille laadukkaana, luotettavana ja neutraalina paikkana omaehtoiselle tiedonhaulle. o Web-sivustolta on helppo löytää jäsenyrityksiämme erilaisiin tarpeisiin. o Extranetin case-pankkia päivitetään tuoreilla jäsenistön julkaisemilla caseilla.

3 o Extranet, LinkedIn, Facebook ja Twitter -ryhmiä kasvatetaan markkinointikanavaksi tuottamalla mielenkiintoista lyhyttä RFID sisältöä ja toimimalla interaktiivisesti. Hanketoiminta Suomessa RFID:n käyttöönoton edistämiseksi Opiskelijahankkeet o Metropolia AMK:n opiskelijoiden harjoittelutyövoimaa ja innovaatioprojekteja voidaan kohdistaa muutamiin (2-3) esiselvitystehtäviin RFID:n käytöstä liiketoiminnan tehostamiseen eri sovellusaloilla. o Työnantajan rooli ja ohjausvastuu ovat Metropolia AMK:n opetushenkilöstöllä, RFIDLabin henkilökunta neuvoo ja konsultoi harjoittelijoita. o Työt pyrkivät kasvattamaan RFID Lab Finland ry:n tietämystä potentiaalisista sovellusalueista. o Mikäli saamme jäsenistöltä tarvittavaa laitteistoa tähän tarkoitukseen ohjaamme ja teetämme lisäksi muutamia (1-2) demoja (esim. älyjääkaappi, lajittelurata) opiskelijatyövoimalla. Uudet hankkeet o Tavoitteena on kehittää uusi projekti yhdistyksen perustoiminnan toimesta suoritettavaksi toteuttajajäsenelle siten, että yksi projekti olisi jatkuvasti käynnissä. o Hankkeen rakentamiseen käytetään RFID Lab Finland ry:n projektiprosessia. o Projektin pitää luoda laajasti jäsenistölle merkittävää business-potentiaalia projektin suorituksen aikana tai projektin päättymisen jälkeen. o Projektin ei tule olla sellainen, että yksi jäsen voisi sen helposti suorittaa asiakkaalleen täysin omatoimisesti. o Projekteissa on tarkoitus rakentaa laajoja koalitioita ja mahdollisuuksien mukaan hakea julkista tukea. o Vuoden 2012 fokusala on vaatetusala ja sen jälkeen teknisen tukkukaupan ( ) jatkumona rakennusala. o Mikäli valittu ala ei halua koalitiona edistää asiaa etenemme hankkeen sijaan aktiivisella yrityksille yksittäin suunnatulla neuvontatoiminnalla. Muiden toimijoiden hankkeiden tukeminen o Tuemme muiden toimijoiden hankkeita, jotka selkeästi laajasti edistävät RFID:n käyttöönottoa Suomessa. o Osallistumme yhteistyöhengessä mahdollisuuksien mukaan hankkeiden aivoriihiin ja ohjaamiseen. o Pidämme jäsenistömme tietoisena hankkeista ja niiden potentiaalista sekä pyrimme liittämään jäseniämme hankkeisiin toteuttajiksi. o RFID Lab kehittää ja seuraa hankkeita strategisella tasolla hallituksessa ja kertoo niistä jäsenkokouksissa. Jäsenten verkottaminen, edunvalvonta, neuvonta ja tiedottaminen Sääntömääräiset jäsenkokoukset

4 o Kevätkokouksen ja syyskokouksen sääntömääräisten asioiden lisäksi kerromme uutisia ja järjestämme mielenkiintoista lisäohjelmaa. o jäsenkokoukset toimivat jäsenten keskinäisenä verkostoitumistilaisuutena. Teemalliset keskustelutilaisuudet jäsenistölle o Tarvittaessa voimme järjestää alustettuja teemallisia keskustelutilaisuuksia jäsenistölle. Jäsenten aktivointi o Järjestämme helmikuussa perehtymisiltapäivän uusille jäsenille ja samalla aktivointia vanhoille jäsenille. Jäsenten edunvalvonta o Esimerkiksi vuoden tavoitteena on toimia viranomaisten kanssa yhteistyössä siten, että Suomeen saadaan jäsenten edun mukainen EUsäädösten edellyttämä PIA-käytäntö. Jäsenille tiedottaminen o Jäsenkirjeitä lähetämme sähköpostina. o Yksi asia kirjettä kohden. o Kaikki jäsenkirjeet ovat luettavissa myös jäsenextranetissa 2012 alkaen. Kansainvälistymisen edistäminen GS1 in Europe EPC/RFID Lab Network o Aktivoimme verkoston toimintaa omalla aktiivisella roolillamme. o Tiedon levittäminen Euroopassa tapahtuvista RFID-hankkeista. o Yhteiseurooppalaisten RFID-hankkeiden kehittäminen. Yhteismessuesiintyminen näytteilleasettajana o Etsimme ja ehdotamme sopivia tapahtumia, jonne saisimme sateenvarjorakenteella mukaamme 3-5 jäsentämme 2-3 kertaa vuodessa. o Tapahtuma voi olla myös kotimaassa. o Esimerkiksi: RFID Journal Live, RFID Journal Europe Live Oct, Oslo Logistiikka 2012, , Helsinki Kuljetus 2012, , Helsinki WIMA NFC, , Monaco Pakkaus , Helsinki LogiMat , Stuttgart EuroID IDTechEX Europe EuroShop , Dusseldorf Transport Logistics, Saksa WIMA NFC 2012, San Francisco yms. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia!

5 o Messun kulut lisättynä RFIDLab Finland ry:n henkilökunnan osallistumisesta syntyvistä kuluista jaetaan ja laskutetaan siihen osallistuvilta jäseniltä. Muu tiedonkeruu ja vaikuttaminen Konferenssit o Pyrimme mahdollisuuksien mukaan osallistumaan merkittävimpiin RFIDteknologian konferensseihin ja välittämään tietoa jäsenillemme RFID Journal Live Orlando Esiintymiset ja lehtikirjoitukset o Esiinnymme pyynnöstä erilaisissa tilaisuuksissa, joiden katsomme edistävän teknologian leviämistä liiketoimintaan resurssitilanteemme mukaan. o Etsimme myös aktiivisesti itse esiintymismahdollisuuksia. Sisäinen kehitys Henkilöstö o Osaamista, tehokkuutta ja viihtyisyyttä pyritään kehittämään. o Pyrimme mahdollisuuksien mukaan myös kouluttamaan henkilökuntaa tarpeen mukaan. o Pyrimme selkeisiin, kokonaisvastuullisiin, merkityksellisiin ja ihmisenkokoisiin työnkuviin ja tehtäviin. o 100% allokaatio ja sitoutuminen jokaiselta RFIDLab Finland ry:n perustoiminnassa! Työkalut o CRM-työkalun mahdollisuudet tehokkaamman jäsenpalvelun ja asiakaspalvelun tuottamiseksi selvitetään.

6 TOIMINTASUUNNITELMAN MUKAINEN TALOUSARVIO 2012 Tulot Perustaja- ja Toteuttajajäsenmaksut (Vantaa Innovaatio Instituutti, GS1 ja Metropolia) Verkostojäsenten jäsenmaksut Peruspalvelutuotot (seminaari- ja koulutustoiminta) Muut palvelutuotot (projektit, demohuone, ostokoulutukset, yhteismessumaksu jne.) Muut tuotot (korkotuotot yms.) 0 B 2012 LE 2012 TOT 1/2012 Tulot yhteensä Kulut GS1 toteutussopimus (hallinnointi, toiminnanjohtajan resurssi) Metropolia toteutussopimus (demohuone, teknologiapäällikkö) Perusostopalvelukulut (tapahtumamarkkinointi, tilavuokrat, tarjoilut yms.) Muut ostopalvelukulut (markkinointikoordinaattori) Markkinointikulut (web, massa , lehtimainokset, esitteet) Matka- ja edustuskulut (roadshow, konferenssit, koulutukset) Muut kulut (ristikkäisjäsenyydet, internet, tilintarkastus) T&K-kehityshankepanostus (Varaus omarahoitusosuuksiin Tekes-hankkeissa) Verot Kulut yhteensä Ali- / Ylijäämä

7 RFIDLab Finland ry:n tapahtumakalenteri 2012 Aika Tapahtuma 19.1 NFC Kick-off Oulussa 6.2 Jäsen-extranetin avaaminen 8.2 Hallituksen kokous 17.2 Jäsenten aamu 8.3 RFID-perusteet -koulutus 19.3 Myyntivalmennus RFID- ja NFC-toimijoille 21.3 GS1 in Europe EPC RFID Business Lab Networkin kokoontuminen Oslossa RFID Journal Live! Orlando, tiedonkeruumatka X.4 Roadshow Tukholma 19.4 RFIDLab Finland ry esiintyy Varastot tapahtumassa 26.4 Hallituksen kokous Yhteismessu (Aksulit, Bonwal, Confidex, GS1 Finland, Nordic ID, Riffid, Vilant) : Logistiikka- Kuljetus messut Helsingissä 28.5 Jäsenistön kevätkokous 30.5 Iltapäivätyöpaja: NFC viihde- ja mainosalalla 31.5 Kevätseminaari - Suomen suurin RFID- ja NFC- seminaari ja näyttely Vantaalla 1.6 Jäsentapaaminen: P. Javick, VP IIndustry Engagement Apparel & General Merchandise, GS1 US 13.9 Työpaja: RFID- ja NFC-rakennusalan tehostajana 19.9 Hallituksen kokous 20.9 RFID-perusteet koulutus Yhteismessu: Pakkaus Yhteismessu: RFID Journal Live! Oslo Hallituksen kokous X.11 Roadshow (Oulu -Tampere- Jyväskylä -Turku) Jäsenistön syyskokous

Status:Hyväksytty toimintasuunnitelma 21.11.2014

Status:Hyväksytty toimintasuunnitelma 21.11.2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 RFIDLab Finland ry:n missio, visio ja strategia RFIDLab Finland ry:n tehtävänä on edistää tunnistusteknologia-alan liiketoimintaedellytyksiä Suomessa. Strategisena tavoitteena

Lisätiedot

Seminaarit, koulutus, demohuonetoiminta ja neuvonta potentiaalisille teknologian hyödyntäjille

Seminaarit, koulutus, demohuonetoiminta ja neuvonta potentiaalisille teknologian hyödyntäjille 1 RFIDLab Finland ry TOIMINTAKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1 31.12.2012 RFIDLab Finland ry:n missio, visio ja strategia Toiminta RFIDLab Finland ry:n tehtävänä on edistää tunnistusteknologia-alan liiketoimintaedellytyksiä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lapsettomien yhdistys Simpukka ry Simpukka-yhdistys on vuonna 1988 perustettu valtakunnallinen ja Suomen ainoa tahattoman lapsettomuuden kokemusasiantuntija ja lapsettomien yhteisö, jonka tavoitteena on

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 1. Johdanto... 2 2. Yhdistyksen yhteiskunnalliset tavoitteet... 3 Tavoitetilan kuvaus (pitkän aikavälin tavoitteet)... 3 Nykytilan kuvaus... 3 Yhteiskunnalliset tavoitteet

Lisätiedot

Strateginen suunnitelma 2012-2016

Strateginen suunnitelma 2012-2016 Tietotekniikan liitto ry Strateginen suunnitelma 2012-2016 Verkostoissamme on voimaa Strateginen suunnitelma 2 (15) Sisällys 1 Toimintaympäristö... 3 2 TTL:n tarkoitus... 5 2.1 Missio...... 5 2.2 Visio......

Lisätiedot

Vantaan Innovaatioinstituutti Oy, Turun yliopisto / BID Innovaatiot ja yrityskehitys

Vantaan Innovaatioinstituutti Oy, Turun yliopisto / BID Innovaatiot ja yrityskehitys Airport Concepts Vantaan Innovaatioinstituutti Oy, Turun yliopisto / BID Innovaatiot ja yrityskehitys Hanke vie kotimaista lentokenttäosaamista maailmalle. Missio: tehdä lentokentistä parempia yhdistämällä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011

Toimintasuunnitelma 2011 Prometheus-leirin tuki ry Toimintasuunnitelma 2011 Hallituksen esitys yleiskokoukselle 7.11.2010 1 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. HALLINTO... 3 2.1. Yleinen hallinto... 3 2.2. Jäsenhankinta... 4 3.

Lisätiedot

TEOLLISUUSTAITEEN LIITTO ORNAMO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 YLEISTÄ

TEOLLISUUSTAITEEN LIITTO ORNAMO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 YLEISTÄ TEOLLISUUSTAITEEN LIITTO ORNAMO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 YLEISTÄ Teollisuustaiteen Liitto Ornamo on muotoilijoiden valtakunnallinen järjestö, joka tukee jäsentensä toimintamahdollisuuksia sisustusarkkitehtuurin,

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN VIRO-KESKUS RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

VARSINAIS-SUOMEN VIRO-KESKUS RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 VARSINAIS-SUOMEN VIRO-KESKUS RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 YLEISTÄ Vuosi 2015 on Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:n 21. toimintavuosi. TOIMINNAN TARKOITUKSENA: Viro-tietouden laajentaminen Varsinais-Suomessa.

Lisätiedot

Pelastuslaitosten verkko yhteistyön alustana ja kehittämisohjelma 2010 2015

Pelastuslaitosten verkko yhteistyön alustana ja kehittämisohjelma 2010 2015 Piia Vähäsalo Pelastuslaitosten verkko yhteistyön alustana ja kehittämisohjelma 2010 2015 Pelastuslaitosten kumppanuushanke Pelastuslaitokset TEKIJÄ Piia Vähäsalo 1. painos ISBN 978-952-213-548-3 (nid.)

Lisätiedot

Suomen maaseutuverkoston toimintasuunnitelma 2015-2016

Suomen maaseutuverkoston toimintasuunnitelma 2015-2016 Suomen maaseutuverkoston toimintasuunnitelma 2015-2016 Sisällysluettelo 1 MAASEUTUVERKOSTO... 3 1.1 Maaseutuverkoston toiminnan tavoitteet... 3 1.2 Toiminnassa näkyvät teemat... 4 1.3 Uuden ohjelmakauden

Lisätiedot

S U M O T ER IK S UO V 2007

S U M O T ER IK S UO V 2007 2007 VUOSIKERTOMUS Suunnittelu ja toteutus: Teksti: Martti Ojala, Mia Luostarinen, Trainers House Oyj Graafinen suunnittelu, kuvien käsittely ja muokkaus: Tarja Sartolahti, Trainers House Oyj, LIVE Helsinki

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Suomen Nuorisoseurat ry

Toimintakertomus 2014. Suomen Nuorisoseurat ry Toimintakertomus 2014 Suomen Nuorisoseurat ry SISÄLTÖ Johdanto 5 1. Kulttuuri- ja harrastus- ja kansainvälinen toiminta 6 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 6 1.2 Kerhotoiminta 9 1.3 Koulutus 10 1.4 Tapahtumat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä ja edunvalvojana.

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN HYÖDYNTÄMINEN B2B- YMPÄRISTÖSSÄ

SOSIAALISEN MEDIAN HYÖDYNTÄMINEN B2B- YMPÄRISTÖSSÄ Opinnäytetyö (AMK) Tietojenkäsittely Tietojärjestelmät 2010 Jussi-Matti Korpela SOSIAALISEN MEDIAN HYÖDYNTÄMINEN B2B- YMPÄRISTÖSSÄ Case Markkinointitoimisto ÖÖÖ Oy OPINNÄYTETYÖ (AMK) TIIVISTELMÄ TURUN

Lisätiedot

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009 2 Toiminnanjohtajan terveiset 3 Ajankohtaista toimenpiteitä varten 3 Yhdistysväen tapaamiset 4 Tukea yhdistysten vertaistukitoimintaan 5 Suvipäivä Suvituulessa 5 Yhdistysten internet-sivut 6 Tue Aivoliittoa

Lisätiedot

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012. Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012. Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011 Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012 Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA

Lisätiedot

Nuorisovaltuustotoiminnan ARVIOINTIOPAS

Nuorisovaltuustotoiminnan ARVIOINTIOPAS Nuorisovaltuustotoiminnan ARVIOINTIOPAS JOHDANTO Pitelet käsissäsi arvokasta opasta nuorisovaltuustotoiminnan arviointiopasta. Suomalaisilla nuorilla on monia keinoja vaikuttaa päätöksentekoon ja osallistua,

Lisätiedot

Innokylän systeeminen innovaatiomalli. Pasi Pohjola, Juha Koivisto

Innokylän systeeminen innovaatiomalli. Pasi Pohjola, Juha Koivisto Pasi Pohjola, Juha Koivisto SISÄLLYS 1. Johdanto OSA I: Innovaatioiden käytäntönäkökulma 2. Mikä innovaatio on? 3. Innovaatiot käytäntöinä 4. Käytännöt systeemeinä 5. Käytäntöjen relationaalisuus 6. Käytäntöjen

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet hallinnolle

Sosiaalisen median mahdollisuudet hallinnolle Pdf-tiedosto verkkoversiosta 1.0 KATSAUS Sosiaalisen median mahdollisuudet hallinnolle Toimittanut Tuija Aalto Oikeusministeriö Demokratia- ja kieliasioiden yksikkö 4.6.2010 Teos on lisensoitu Creative

Lisätiedot

Suomi-Venäjä-Seura - Samfundet Finland-Ryssland ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Suomi-Venäjä-Seura - Samfundet Finland-Ryssland ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 Hyväksytty valtuustossa 29.11.2014 Suomi-Venäjä-Seura - Samfundet Finland-Ryssland ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2 Sisällysluettelo I Yleistä 3 II Viestinnästä voimaa 5 III Kansalaistoiminta 5 3.1. Kulttuuripalvelut

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Raahen seutukunnan kehittämiskeskus TOIMINTAKERTOMUS 2013 Seutulautakunta 8.5.2014 1 Taitto: Irmeli Marttila Kannen kuvat: Leena Harju 2 SISÄLTÖ 1. JOHDANTO... 5 2. PÄÄTÖKSENTEKO

Lisätiedot

Kuikka Anu Utriainen Jarkko Virkkunen Anne. Onnistunut projekti VANHUS- JA LÄHIMMÄISPALVELUN LIITON PROJEKTIKÄSIKIRJA

Kuikka Anu Utriainen Jarkko Virkkunen Anne. Onnistunut projekti VANHUS- JA LÄHIMMÄISPALVELUN LIITON PROJEKTIKÄSIKIRJA Kuikka Anu Utriainen Jarkko Virkkunen Anne Onnistunut projekti Uudistettu painos 2012 VANHUS- JA LÄHIMMÄISPALVELUN LIITON PROJEKTIKÄSIKIRJA K e h i t t y v ä t v a n h u s p a l v e l u t j u l k a i s

Lisätiedot

VANVARYn kehittämissuunnitelma 2014

VANVARYn kehittämissuunnitelma 2014 Sisältö TAUSTAA... 2 YHDISTYKSEN PITKÄN TÄHTÄIMEN SUUNNITELMAT... 2 YHTEISTYÖ VANTAAN KAUPUNGIN KANSSA... 2 SWOT-ANALYYSI... 2 VANVARYN KEHITTÄMISSUUNNITELMA... 4 SUUNNITELMAN PAINOPISTEALUEET... 4 SUUNNITELMAN

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON KYLÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015

POHJOIS-SAVON KYLÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 POHJOIS-SAVON KYLÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä,

Lisätiedot

Markkinointiyhteistyö 2014

Markkinointiyhteistyö 2014 Markkinointiyhteistyö 2014 Hyvä yhteistyökumppani Helsingin Matkailu Oy on Helsingin kaupungin kokonaan omistama tytäryhtiö, jonka tehtävänä on hoitaa Helsingin operatiivista matkailumarkkinointia yhteistyössä

Lisätiedot

Yleistä... 4 Strategia... 4 Hallinto... 6. Valtakunnallinen yhteistyö... 8 Maakunnallinen yhteistyö... 9

Yleistä... 4 Strategia... 4 Hallinto... 6. Valtakunnallinen yhteistyö... 8 Maakunnallinen yhteistyö... 9 - SISÄLLYS Kainuun Liikunta Yleistä... 4 Strategia... 4 Hallinto... 6 Arvostus ja Resurssit Valtakunnallinen yhteistyö... 8 Maakunnallinen yhteistyö... 9 Liikunnallinen Elämäntapa Lasten, nuorten ja perheiden

Lisätiedot

Asiantuntijapalvelujen tuotteistamisen prosessi Case: Yrityslabra

Asiantuntijapalvelujen tuotteistamisen prosessi Case: Yrityslabra Asiantuntijapalvelujen tuotteistamisen prosessi Case: Yrityslabra Granström, Sini 2009 Laurea Lohja Laurea ammattikorkeakoulu Laurea Lohja Asiantuntijapalvelujen tuotteistamisen prosessi Case: Yrityslabra

Lisätiedot

Esiselvitys kansallisesta paikkatietoportaalista

Esiselvitys kansallisesta paikkatietoportaalista Esiselvitys kansallisesta paikkatietoportaalista Maa- ja metsätalousministeriö Tiina Jäppinen 30.11.2004 i Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Portaali tietoyhteiskunnan osana... 2 3. Verkkoviestintä ja paikkatietoportaali...

Lisätiedot

Lehti Raahen seudun yrityksistä ja yrityspalveluista 2/2013. Lehti Raahen seudun yrityksistä ja yrityspalveluista 2/2013

Lehti Raahen seudun yrityksistä ja yrityspalveluista 2/2013. Lehti Raahen seudun yrityksistä ja yrityspalveluista 2/2013 Lehti Raahen seudun yrityksistä ja yrityspalveluista 2/2013 Pääkirjoitus Raahen seudun yrityspalvelut palveluksessanne, olkaa hyvä! Raahen seudun yrityspalvelut on osa Raahen seutukunnan kehittämiskeskuksen

Lisätiedot