Tervetuloa Jatilaan vuoden 2015 ratsastusleirille!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tervetuloa Jatilaan vuoden 2015 ratsastusleirille!"

Transkriptio

1 Tervetuloa Jatilaan vuoden 2015 ratsastusleirille!! Zirkon maastossa. Kiitos, että valitsit vuoden 2015 leiripaikaksesi Jatilan tallin. Toivomme että viihdyt luonamme ja saat kokea tunnelmallisen kesäleirin, josta riittää muisteltavaa loppuvuodeksi. Leirille voit saapua sunnuntai-iltana klo 18 jälkeen. Ensimmäinen ilta vietetään Jatilaan ja kavereihin tutustuen. Ohjelmassa on majoittuminen, tilaan ja hevosiin tutustuminen ja leirihoitsujen jakaminen. Ma-pe ovat varsinaiset leiripäivät. Viitenä päivänä ratsastetaan ja harrastetaan kaikkea hauskaa leiriohjelman mukaisesti. Leirikilpailut järjestetään perjantaina, jonka jälkeen lähdetään kotiin muistelemaan hauskoja tapahtumia leiriltä. Leiri päättyy perjantaina klo 16. Jatilan leirit ovat monipuolisia ja niillä viihtyy varmasti ja saat paljon mukavia kokemuksia. Leiriläiset voivat yhdessä esittää toivomuksia leirin alussa ja ne pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan. Eli jos toivot tunnille erilaista ohjelmaa, esitä toivomus heti leirin alussa ratsastuksenohjaajalle. Leiriavustajille voi esittää toivomuksia muusta leiriohjelmasta, jota järjestetään silloin kun aikaa on.

2 ! Kahden tunnin maastossa. LEIRIN OHJELMA Ratsastajat jaetaan tasoryhmiin. Kannattaa siis kertoa opettajalle todellinen taso, jolloin saat oman tasosi mukaista opetusta ja edistyt parhaiten. Leirillä on kaksi tuntia ratsastusta, joista toinen on aamulla ja toinen iltapäivällä. Alkeisleirillä on mahdollisuus käyttää taluttajaa jos tuntee sitä tarvitsevansa. Muilla leireillä tulisi pärjätä ilman taluttajaa, joten tarkista että olet varannut itsellesi sopivan leirin. Jos haluat kaverin kanssa samalle leirille mutta olette eritasoisia mainitse asiasta leiriä varatessa. Yleisleireille voi tulla myös kokemattomammat sovittaessa. Muille kuin alkeisleireille ei ole varattuna taluttajia tuntien ajaksi jos asiasta ei ole etukäteen sovittu. Esteleirillä ratsastus painottuu esteratsastukseen. Leirille voit osallistua myös omalla hevosellasi. Leirin hinta on tällöin sama. Vuokrausleirillä ratsastusta on kaksi tuntia päivässä ja vuokrausleiriläinen voi itse päättää missä vaiheessa päivää tuntinsa ratsastaa. Ratsastus tapahtuu kentällä, maneesissa tai radalla. Maastoon lähtemiseen tarvitaan mukaan ohjaaja. Lisätunteja voit ottaa halutessasi iltatuntien yhteydessä. Ilmoitathan leirin alussa jos haluat ottaa lisätunteja, jotta opettaja osaa katsoa sinulle sopivan ryhmän lisätuntia varten.

3 ! Leiriläisiä hoitamassa Tähteä. Ratsastuksen lisäksi leirillä on teoriaa tai käytännön harjoituksia päivittäin. Pääset ratsastustaitojen lisäksi harjoittelemaan halutessasi valjastusta ja ajamista poneilla. Lisäksi leirillä järjestetään leikkitunti, hoitsuratsastus, hevosten kauneuskilpailut, leirikaste sekä leirikilpailut. Hevosten hoitoon ja tallihommiin voit osallistua halusi mukaan. Jokaiselle leiriläiselle nimetään oma hoitohevonen ja jokainen huolehtii itse että pääsee hoitsuaan tarpeeksi hoitamaan. Hevostelun lisäksi voit osallistua muiden tilan eläinten hoitoon. Kuumana päivänä voit pulahtaa vilvoittelemaan tilan pihapiirissä olevaan lähdelampeen tai tilaa reunustavaan Mustijokeen. Joen varresta löytyy myös pieni puusauna ja lammen rannasta savusauna ja palju. Talon pihalta löytyy myös pienimmille leiriläisille n.1m syvä uima-allas. Uiminen tapahtuu aina valvottuna eli omin päin ei rantaan mennä. Talon alakerrassa on myös sauna. Koleinakin päivinä voi uida halutessaan. Savusauna lämmitetään kertaalleen leirin aikana.

4 ! Salli vuokraustunnilla. Leirillä syöt hyvin: aamupalan, 2 lämmintä ateriaa ja iltapalan. Mikäli sinulla on ruoka-aine allergioita tai erikoisruokavalio, asiasta tulee ilmoittaa hyvissä ajoin ennen leirin alkua. Leiriruokailut tapahtuvat 1700-luvulla rakennetussa ns. vanhassa talossa, jossa on vanhan ajan tunnelmaa. Taloa on kunnostettu siten, että siellä on WC, juokseva vesi ja sähkö. Leirillä voit ostaa makeisia ja jäätelöä pienimuotoisesta leirikioskista ruokailujen yhteydessä. Tallista ja vanhasta talosta löytyy limuautomaatit. Leiriläiset majoittuvat tilan päärakennukseen jossa on 8, 4-5 ja 2 hengen huoneet tai vanhaan taloon jossa on 5-6,3 ja 2 hengen leirihuoneet. Leiriläisillä on mahdollisuus katsella videoita ja pelata pleikkari kolmosta vanhassa talossa. Oman dvd:n tai pelin voi halutessaan ottaa mukaan. Peseytymistilat ovat päätalon alakerrassa, jossa on 2 suihkua ja sauna leiriläisten käytössä. Päätalon yläkerrasta löytyy myös suihku. Wc:t löytyvät niin päärakennuksesta kuin myös tallista sekä vanhasta talosta. Leiriläiset ovat leirin ajan vakuutettu, mutta oma vapaa-ajanvakuutus on myös hyvä olla olemassa. Leirillä on kypärän käyttöpakko. Maastoon mentäessä ratsastajat varustetaan heijastinliivein myös päiväsaikaan. Turvaliivejä

5 on hyvä käyttää mahdollisuuksien mukaan. Tallilta löytyy jonkin verran turvaliivejä, joita saa lainata. Jos sinulla on jokin perussairaus, on siitä hyvä kertoa leirin alussa emännälle.! Turre estetunnilla. RATSASTUSTUNNILLE PUKEUTUMINEN JA VARUSTELISTA Turvakypärä. Hyväksytty ja oikein sopiva. Alle 14-vuotiaitten olisi hyvä käyttää kypärää aina ollessaan tekemisissä hevosten kanssa. Tallilla on rajallinen määrä laina kypäriä. Ratsastushousut. Housujen tulee olla joustavat eikä niissä saa olla hankaavia saumoja. Muille kuin alkeisleiriläisille suositellaan oikeita ratsastushousuja tai vaihtoehtoisesti shapseja. Jalkineet. Matalakorkoiset jalkineet, ei lenkkarit. Muille kuin alkeisleiriläisille suositeltavaa ratsastuskengät tai ratsastussaappaat. Turvaliivi. Suositellaan varsinkin este- ja maastotunneille. Tallilla on rajallinen määrä turvaliivejä ja rajallisesti kokoja turvaliiveissä. Tallin liivejä voi lainata. Heijastinliivi. Käytetään aina maastossa ratsastettaessa. Tallilla on riittävä määrä lainaan heijastinliivejä.

6 ! Forban kauneuskisoissa. Muuta Siisti asu ratsastaessa. Pitkät hiukset kiinni. Ei kaulahuiveja tai muita vaatekappalaita, joihin on vaara jäädä kiinni esim. tippuessa Ratsastuskäsineet estävät mahdollisten hiertymien syntymisen. Pakkauslista leirille Ratsastusvarusteet: Turvakypärä (jos ei ole omaa, tallilta saa lainata) Ratsastushousut (hyvin pitävät ja hiertämättömät ohutsaumaiset housut) Kumisaappaat tai ratsastussaappaat (kannalliset ja varrelliset) Ratsastuskengät Käsineet (estävät hiertymiä. Ei pakolliset mutta suositeltavat)

7 ! Ruunalaitumelta Zirkon ja Sierra. Muut varusteet: Sairasvakuutuskortti Omat henkilökohtaiset lääkkeet yms. Sadetta pitävät vaatteet Lämmin vaatekerta Kevyt vaatekerta Tarpeeksi vaihtovaatetta (alusvaatteet ja sukat) Lakanat tai makuupussi Peseytymisvälineet Uikkarit ja pyyhe Muistiinpanovälineet (esim. teoriatunteja tai leirikavereiden yhteystietoja varten) Kamera (leirimuistojen ikuistamiseen, ei välttämätön) Hieman taskurahaa herkkujen ostoon. Oma kännykkä voi olla mukana (henkilökunta ei vastaa kännykän häviämisestä tai rikkoontumisesta), mutta toivomme että leiriläinen pitää kännykän laukussaan päivän ajan ja vanhemmat soittavat leiriläiselle llalla klo 18 jälkeen, jottei ohjelma keskeytyisi. Leirin loppuessa muistathan ottaa kaikki tavarasi mukaan.

8 Unohtuneita tavaroita säilytetään 2 viikkoa leirin päättymisen jälkeen, jonka aikana ne voi noutaa tallilta. Tavaroita ei lähetetä. Erikseen sopimalla tavaraa voidaan säilyttää sovittuun hakupäivään asti myös pidempään. Tallin väki toivoo että leiriläiset eivät ota kovin arvokkaita tavaroita mukaansa. Leiriläinen on itse vastuussa tavaroistaan leirin ajan eikä talli vastaa kadonneista tai rikkoontuneista tavaroista. MAKSUT Olet maksanut ennakkomaksun 120 varauksen yhteydessä. Jos joudut perumaan leirin, ei ennakkomaksua palauteta. Loppusumman voit maksaa pankkisiirron tiedoilla tai ennakkomaksun viitteellä. Tilinumero on FI , Mäntsälän OP (vastaanottaja Jatilan Talli). Liisalta saa puhelimitse viitenumeron varausmaksun maksamista varten. Loppusumma vuokraus-, este- ja sennuleiristä on 330. Valmennusleiri 375. Muut leirit 300. Loppusumma tulee maksaa 14 vrk. ennen leirin alkua. Leirille mukaan kuitti suoritetusta maksusta. Jos haluat maksaa leirin käteisellä leirille saapuessasi, ilmoita siitä meille 14 vrk. ennen leirin alkua.! Zirkon hyppää.

9 YHTEYSTIEDOT Jatilan Talli Vanha Soukkiontie Hirvihaara (Mäntsälä) Gsm Liisa Mannermaa Lisätietoja tallista (sivut remontissa) Sähköposti AJO-OHJEET Jatilaan pääsee helpoiten Lahden moottoritietä pitkin tai Vanhaa Lahdentietä pitkin. Moottoritieltä ja vanhalta tieltä käännytään Hyvinkäälle menevälle tielle. Tätä ajetaan niin kauan, että tulee kyltti Soukkio. Vanhaa Soukkiontietä ajetaan n. 2km. Pienessä ylämäessä näkyy oikealla punainen piharakennus sekä hevosaitauksia ja porttina on kaksi tolppaa joiden päässä puiset hevosen päät. Tästä käännytään Jatilan Tallin pihaan. Tarkemman kartan löydät kotisuvuiltamme info osiosta. Tarvittaessa leiriläinen voidaan hakea Mäntsälän rautatie- tai linjaautoasemalta. Mukavaa leiriä toivottaa Jatilan tallin väki!

10 Monni koulutunnilla.

Kun kohtaat hevosen liikenteessä: Muistathan että:

Kun kohtaat hevosen liikenteessä: Muistathan että: Nouse ratsaille Hevonen liikenteessä Kun kohtaat hevosen liikenteessä: Hidasta vauhtia ja anna ratsukolle aikaa siirtyä tien pientareelle Tarkkaile ratsastajan käsimerkkejä ja noudata niitä Ohita ratsukko

Lisätiedot

ABC KIELI KIELIMATKAT KURSSIN. Tervetuloa!

ABC KIELI KIELIMATKAT KURSSIN. Tervetuloa! KIELI KURSSIN ABC Tervetuloa! STS Kielimatkat toivottaa sinut tervetulleeksi ensi kesän kielimatkalle. Toivottavasti odotat jo innolla kesän mahtavimpia viikkoja. Tähän oppaaseen olemme koonneet tietoja

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA MERITUULEN TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 01.12.2014 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Merituulen omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 23.8.2009 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 28.5.2012 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

Einolan tallin leireillä riittää touhua

Einolan tallin leireillä riittää touhua L e i r i - e x t r a Teksti ja kuvat: Kati Valjus Einolan tallin leireillä riittää touhua Imatralaisella Einolan tallilla on pitkät leiriperinteet. Tulevana kesänä vietetään järjestyksessään yhdeksättätoista

Lisätiedot

partiolaisten ansiosta. Tervetuloa Kilkkeelle, leiriläiset ja leirintekijät! Jeo

partiolaisten ansiosta. Tervetuloa Kilkkeelle, leiriläiset ja leirintekijät! Jeo 4 Olet tehnyt hienon päätöksen ilmoittautuessasi Kilkkeelle, Suomen Partiolaiset ry:n kuudennelle suurleirille. Kilkettä on kuulunut jo kolme vuotta, ja viimein itse tapahtuma, leiri, on käsillä. Tästä

Lisätiedot

SUUNNISTUSLEIRI. Vierumäellä 11. 14.6.2013

SUUNNISTUSLEIRI. Vierumäellä 11. 14.6.2013 SUUNNISTUSLEIRI Vierumäellä 11. 14.6.2013 Tervetuloa Vierumäelle! Sisällysluettelo Suomen Urheiluopiston tervehdys... 2 Tervetuloa Leimaukselle!... 3 Vierumäelle nauttimaan... 4 Leiriorganisaatio... 5

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA Yrityksen perustiedot Nimi: Kanniston Kotieläintila. Maatalousyhtymä Tauno, Mirja ja Aarne Suominen Toimipaikan osoite: Kannistontie 172, 32440 Alastaro, Loimaa Puhelinnumero: (02)

Lisätiedot

PERHE ON YKKÖNEN Perheleiritoiminta vankilassa

PERHE ON YKKÖNEN Perheleiritoiminta vankilassa Rikosseuraamusalan käsikirjoja 2 / 2007 PERHE ON YKKÖNEN Perheleiritoiminta vankilassa SISÄLLYSLUETTELO 1. PERHELEIRIOPPAAN TARKOITUS 3 2. PERHELEIRIN JÄRJESTÄMINEN 4 3. VASTUULLINEN VANHEMMUUS PERHELEIRI

Lisätiedot

RATSASTUSKESKUS FENIXIN OHJEITA

RATSASTUSKESKUS FENIXIN OHJEITA RATSASTUSKESKUS FENIXIN OHJEITA Ohjeita ratsastustunnille tuleville Mikäli haluat varata, siirtää tai peruuttaa tunnin, otathan yhteyttä numeroon 045 263 1317. Voit jättää numeroon myös viestin. Tuntien

Lisätiedot

Ratsastuksen ja hevosenhoidon yhteydessä sattuu silloin tällöin tapaturmia. Parasta tapaturmien torjuntaa on niiden ennaltaehkäisy.

Ratsastuksen ja hevosenhoidon yhteydessä sattuu silloin tällöin tapaturmia. Parasta tapaturmien torjuntaa on niiden ennaltaehkäisy. Talliturvallisuusohjelma Liite 1. OHJEITA TALLILLA LIIKKUJALLE Liite 2. TURVALLISUUSOHJEITA RATSASTAJALLE Vironmäen Ponitallin TALLITURVALLISUUSOHJELMA Ratsastuksen ja hevosenhoidon yhteydessä sattuu silloin

Lisätiedot

leirikirje Helmi helmi.partio.fi Helmen toinen PäPan talvileiri 17. 21.2.2015 toppahousu kelkka tunnelma nuotio iglu hiutale laulut soppa kaverit

leirikirje Helmi helmi.partio.fi Helmen toinen PäPan talvileiri 17. 21.2.2015 toppahousu kelkka tunnelma nuotio iglu hiutale laulut soppa kaverit Helmen toinen leirikirje toppahousu yhdessä iglu kipinä tunnelma laulut kaverit Suksi Helmi PäPan talvileiri 17. 21.2.2015 mäki lumi kelkka nuotio hiutale soppa naskaliformula helmi.partio.fi Helmi lähestyy,

Lisätiedot

Naperoleiri Lappenrannassa 15.-18.7.2014

Naperoleiri Lappenrannassa 15.-18.7.2014 Naperoleiri Lappenrannassa 15.-18.7.2014 Infolehti 1 Heli Pukki???? Isoille elämänsankareille IDERI ja pienille Luovaa LAHJAILOA tilausakvarelleja LAHJAkirjoja onnittelukortteja sisustustauluja Kurkkaa

Lisätiedot

TERVETULOA SIVIILIPALVELUKSEEN

TERVETULOA SIVIILIPALVELUKSEEN TERVETULOA SIVIILIPALVELUKSEEN YLEISTÄ SIVIILIpaLVELUKSESTA... 5 Palvelusaika... 5 ENNEN SIVIILIpaLVELUSTA... 6 Mistä palveluspaikka?... 6 Tarvetta lykkäykseen?... 7 Siirto varusmiespalvelukseen... 7 Palveluksesta

Lisätiedot

RATSASTAJAN OPAS KILPAILUMAAILMAAN. Suomen Ratsastajainliitto ry 2012

RATSASTAJAN OPAS KILPAILUMAAILMAAN. Suomen Ratsastajainliitto ry 2012 2012 RATSASTAJAN OPAS KILPAILUMAAILMAAN Toimintaohjeita ratsastuskilpailuihin ja sääntökooste koulu- ja esteratsastuksen sekä yleisen osan kilpailusäännöistä Tämä Ratsastajan opas kilpailumaailmaan on

Lisätiedot

Ilmavoimien Teknillinen Koulu ALOKASOPAS

Ilmavoimien Teknillinen Koulu ALOKASOPAS Ilmavoimien Teknillinen Koulu ALOKASOPAS 2013 KOULUN JOHTAJAN TERVEHDYS Alokkaat, Tervetuloa suorittamaan varusmiespalvelusta Ilmavoimien Teknilliseen Kouluun. Olonne on nyt palveluksen alkaessa varmasti

Lisätiedot

Raseborgs ungdomar Raaseporin nuoret Kotoa Muuttajan Opas

Raseborgs ungdomar Raaseporin nuoret Kotoa Muuttajan Opas Raseborgs ungdomar Raaseporin nuoret Kotoa Muuttajan Opas Ida-Sofie Asplund Ida-Sofie Asplund 2014 Layout: Niklas Schönberg Opas on tuotettu osana Raaseporin nuorisotoimen Vinkki tieto- ja neuvontahanketta.

Lisätiedot

Yhdistyksen turvallisuusopas

Yhdistyksen turvallisuusopas Yhdistyksen turvallisuusopas turvallisia liikuntapalveluita ja yleisötapahtumia www.slu.fi 1 2 Tunnusversiot Ohessa on esitetty SLU-tunnuksen eri versiot. SLU-symboli Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry

Lisätiedot

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin!

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin! 2013 SYDÄNLAPSET JA -AIKUISET RY KURSSI LIITE Hae uusia kokemuksia ja elämyksiä, vertaistukea ja Tietoa. Ilmoittaudu 1.1. 31.3. Vuoden 2013 kurssiesittelyt Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA

Lisätiedot

Henkisenä tukena ovat toimineet loput tutorimme, Olga J ja Miriam. Opistolla ollessanne voitte kääntyä meistä kenen tahansa puoleen.

Henkisenä tukena ovat toimineet loput tutorimme, Olga J ja Miriam. Opistolla ollessanne voitte kääntyä meistä kenen tahansa puoleen. Terrrve kaverrit! Tässä on meidän juuri sinulle kirjoittamamme superhieno tutoropas, joka saattaa selventää asioita, joita et välttämättä ole edes ehtinyt miettiä. Opas on pullollaan tietoa Opiston arjesta

Lisätiedot

NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT KAUDELLA (2009)

NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT KAUDELLA (2009) NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT KAUDELLA (2009) A. Yleistä Valmistelut Aloita valmistelut ajoissa, vähintään 2-3 viikkoa ennen tapahtumaa, esimerkiksi lähtö- ja maalipaikkojen määrittämisellä. Vanhoja lähtöpaikkoja

Lisätiedot

1. Tervetuloa töihin. Liitteestä 1 löydät Cetus Espoon säännöt.

1. Tervetuloa töihin. Liitteestä 1 löydät Cetus Espoon säännöt. 3 SISÄLTÖ 1. Tervetuloa töihin. 4 2. Cetuksen organisaatiokaavio. 5 3. Yhtenäiset pelisäännöt... 4. Sairaudet.. 5. Poissaolot.. 6. Koululaisten uimaopettajat... 7. Valvojat... 8. Vesiliikunnan ohjaajat...

Lisätiedot

Aurinkoista kevätkautta kaikille!

Aurinkoista kevätkautta kaikille! CARIBIA LIFESAVERS LASTEN HENGENPELASTUSKERHO HYPPÄÄ MUKAAN KEVÄÄN 2012 TOIMINTAAN! Hengenpelastuskerho palaa tänä keväänä harjoittelemaan uudistettuun Impivaaran uimahalliin! Tervetuloa viettämään uutta

Lisätiedot

Aivan kuten käsissänne olevan lehden kansikuvan iloinen Kesähirnahdus viestittää, NAUTITAAN KESÄSTÄ JA KUKKASISTA!

Aivan kuten käsissänne olevan lehden kansikuvan iloinen Kesähirnahdus viestittää, NAUTITAAN KESÄSTÄ JA KUKKASISTA! Kesä 2014 1 Kesätervehdys! Edellisen kesäypäjäläisen ilmestymisestä onkin jo ehtinyt kulua puoli vuosikymmentä, jonka aikana suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa ovat koetelleet suuret muutokset. Julkinen

Lisätiedot

Lomakoti Ilonpisara r.y:n jäsen- ja asiakaslehti 2013

Lomakoti Ilonpisara r.y:n jäsen- ja asiakaslehti 2013 Lomakoti Ilonpisara r.y:n jäsen- ja asiakaslehti 2013 TERVETULOA ILONPISARAAN VUONNA 2013 LOMAKOTI ILONPISARA Lomakotiyhdistys Ilonpisaralla on pitkät perinteet loma- ja hoivatoiminnasta. Perinteet sekä

Lisätiedot

TERVETULOA PÄIVÄKOTIIN

TERVETULOA PÄIVÄKOTIIN TERVETULOA PÄIVÄKOTIIN 1 PÄIVÄHOIDON ALOITUS Lapsesi on aloittamassa päivähoidon päiväkodissa ja tulee näin varhaiskasvatuksen piiriin. Muutos on iso lapselle ja koko perheelle. Haluamme olla tukemassa

Lisätiedot

Kouvolan Sulkapalloseura ry/kouss

Kouvolan Sulkapalloseura ry/kouss Kouvolan Sulkapalloseura ry/kouss SISÄLLYS MITÄ SULKAPALLO ON... 3 Käyttäytyminen ja muiden huomioiminen... 3 Varusteet... 3 Säännöt... 4 Pistelasku... 4 Syöttö... 4 Nelinpeli... 5 Muita sääntöjä... 5

Lisätiedot

Mun ElämÄ. mun. RaHAt

Mun ElämÄ. mun. RaHAt Mun ElämÄ mun RaHAt Mun ElämÄ mun RaHAt Itsenäistyminen on yksi suurimmista murroksista. Yht äkkiä asuu yksin ja vastaa omista asioistaan. On mietittävä miten hankitaan kotivakuutus, mitä tarkoittaa luoton

Lisätiedot