Tutustu tähän omistajan käsikirjaan. Tarkista aina ennen vesille lähtöä ainakin seuraavat seikat:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tutustu tähän omistajan käsikirjaan. Tarkista aina ennen vesille lähtöä ainakin seuraavat seikat:"

Transkriptio

1 1(32) ENNEN KUIN LÄHDET Tutustu tähän omistajan käsikirjaan. Tarkista aina ennen vesille lähtöä ainakin seuraavat seikat: - Säätila ja ennuste Ota huomioon tuuli, aallokko ja näkyvyys. Ovatko veneesi koko ja varustus, sekä omat taitosi riittäviä sille vesialueelle, jolle olet lähdössä? - Tyhjennystulpat Jos veneesi on ollut maissa, ovathan veden tyhjennystulpat nyt varmasti paikallaan? - Kuormitus Älä ylikuormita venettä, jaa kuorma oikein ja varmistu, että kaikille mukanaolijoille on pelastusliivit. - Polttoaine Tarkista että polttoainetta on riittävästi; myös reserviä huonon sään tms. varalle - Moottori ja varusteet Tarkista ohjauksen ja sähkölaitteiden toiminta ja tee moottorin ohjekirjan mukaiset päivittäiset tarkistustoimet. Tarkista veneen merikelpoisuus muutenkin: ei polttoaine- tai vesivuotoja, turvavarusteet mukana jne.

2 2(32) - Tavaroiden kiinnitys Tarkista, että kaikki tavarat on asetettu niin, että ne pysyvät paikoillaan myös merenkäynnissä. -Merikartat Ellet kulje täysin tuttua reittiä, onko mukana merikarttoja riittävän laajalta alueelta? - Lähtömanööverit Sovi miehistön kanssa, kuka irrottaa minkäkin köyden jne. Tarkista, etteivät kiinnitys- tai muut köydet pääse potkuriin lähdön tai saapumisen aikana. Moottoria koskevia lisäohjeita saat sen erillisestä ohjekirjasta Omia muistiinpanoja:

3 3(32) sisällysluettelo ENNEN KUIN LÄHDET 1 ESIPUHE YLEISTÄ HYVÄKSYNNÄT TAKUU REKISTERÖINTI VAKUUTUKSET KOULUTUS..7 2 VENEESI VESILLÄ; MERIMIESTAIDOT VENEEN KIINNITYS JA ANKKUROINTI HINAUS.9 3 KÄYTTÖ JA HUOLTO HALLINTALAITTEET MUUT LAITTEET JA VAKIOVARUSTEET AJAMINEN Hätäkatkaisin TANKKAUS YMPÄRISTÖN HUOMIOONOTTAMINEN HUOLTO JA TALVISÄILYTYS Toimenpiteet ennen talvitelakointia Pesu ja puhdistus Talvisäilytys ja huolto Toimenpiteet ennen vesillelaskua KORJAUKSET KULJETUS JA TELAKOINTI KULJETUKSET TRAILERILLA TELAKOINTI.27 5 TEKNINEN ERITTELY MITAT JA TILAVUUDET 29 Sähkökaavio..30 Ohjauspulpetti..32

4 4(32) ESIPUHE Hyvä suomalaisen Jurmo Lux / Jurmo Lux HT Classic veneen omistaja! Kiitämme sinua Jurmo Lux:in valinnasta ja toivotamme sinulle monia hauskoja hetkiä vesillä liikkuessasi. Tämä käsikirja on laadittu avuksesi helpottamaan veneesi turvallista ja ongelmatonta käyttöä. Käsikirja sisältää veneen ja siihen kuuluvien varusteiden ja järjestelmien yksityiskohdat sekä tietoa veneen käytöstä ja hoidosta. Kehotamme sinua lukemaan käsikirjan huolellisesti ja tutustumaan veneeseesi ennen sen käyttöönottoa. Jos tämä on ensimmäinen veneesi, tai olet vaihtanut venetyyppiin, joka ei ole sinulle entuudestaan tuttu, varmistu mukavuutesi ja turvallisuutesi vuoksi siitä, että sinulla on käsittely- ja käyttökokemusta ennen kuin otat veneen päällikkyyden vastuullesi. Veneen myyjältä, venekerhoista tai Suomen moottorivene- tai purjehtijaliitosta saat tietoja paikallisista veneilykouluista tai pätevistä opettajista. Säilytä tämä käsikirja huolellisesti ja anna se seuraavalle omistajalle myydessäsi veneen.

5 5(32) 1. YLEISTÄ Omistajan käsikirja auttaa sinua tuntemaan uuden veneesi ominaisuuksia, hoitoa ja huoltoa. Veneeseen asennettujen laitteiden omat ohjekirjat on liitetty mukaan ja useissa kohdissa viitataan niihin. Voit tietysti täydentää käsikirjaa myöhemmin hankittujen laitteiden ohjekirjoilla. Omille muistiinpanoillesi on varattu tilaa käsikirjan lopussa. Tässä käsikirjassa olevat varoitukset ja huomautukset määritellään seuraavasti: VAROITUS!: Tulee noudattaa henkilövahinkojen välttämiseksi. HUOM!: Tulee noudattaa veneen tai sen osien vaurioitumisen välttämiseksi. Jurmo Lux / Jurmo Lux HT Classic -vene täyttää Suomen veneliikenneasetuksen 152/69 pykälissä 1 ja 2 asetetut vaatimukset. 1.1 HYVÄKSYNNÄT Jurmo Lux / Jurmo Lux HT Classic -vene on itsesertifioitu ja kuuluu suunnittelukategoriaan D. Vene on CE- hyväksytty.

6 6(32) 1.2 TAKUU Veneellä ja siihen veistämöllä asennetuilla varusteilla on oheen liitettyjen takuuehtojen mukainen 1 vuoden takuu. Takuuasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä jälleenmyyjään, tai valmistajaan. 1.3 REKISTERÖINTI Veneliikenneasetuksen mukaisesti yli 20 hv perämoottorivene ja sisä- tai sisäperämoottorivene, jonka teho on enemmän kuin 50 hv, on Suomessa merkittävä moottorivenerekisteriin. Tarkemmat ohjeet rekisteröinnistä saa lääninhallituksesta. Rekisteröitävän veneen kuljettajalta vaaditaan vähintään 15 vuoden ikä. 1.4 VAKUUTUKSET Varmista erikseen vakuutusvastuu venettä nostettaessa. Vakuutuksella on myös välillinen vaikutus turvallisuuteen vesillä: vakavan haverin sattuessa voit keskittyä ennen kaikkea ihmisten pelastamiseen. Tarkempia tietoja eri vakuutusvaihtoehdoista antavat vakuutusyhtiöt.

7 7(32) 1.5 KOULUTUS Kukaan ei ole seppä syntyessään, eikä vesillä liikkuminen tee tähän poikkeusta. Veneilyä käsittelevää kirjallisuutta on runsaasti, navigointikursseja järjestävät Suomen navigaatioliitto, sekä kansalais- ja työväenopistot. Veneilykouluista antavat tietoja Suomen moottoriveneliitto ja Suomen purjehtijaliitto. Nämä antavat hyvän pohjan taidoillesi, mutta varmuus veneen käsittelyssä, navigoinnissa, kiinnittämisessä ja ankkuroinnissa saavutetaan vasta pitkän käytännön harjoittelun jälkeen. VAROITUS! Jurmo Lux / Jurmo Lux HT Classic on nopea vene, jonka huolimaton kuljettaminen voi aiheuttaa äkillisiä, miehistölle vaarallisia liikkeitä. Varomattomuus saattaa johtaa törmäykseen ja aiheuttaa suuria vahinkoja. Hiljennä vauhtia kapeikoissa, seuraa meriteiden sääntöjä ja pidä yllä jatkuvaa tähystystä. Moottoriveneliitosta ja purjehtijaliitosta saat myös tietoja paikallisista venekerhoista ja niiden toiminnasta. 2 VENEESI VESILLÄ; MERIMIESTAIDOT Oheinen Veneilyn aapinen sisältää tärkeimmät tiedot vesillä liikkumisesta ja merimiestaidoista. Lisäksi seuraavassa on ohjeita veneesi kiinnitystä ja hinaustilanteita varten.

8 8(32) 2.1 Jurmo Lux / Jurmo Lux HT Classic - VENEEN KIINNITYS JA ANKKUROINTI Kiinnitä veneesi aina suojaisaankin paikkaan huolellisesti, koska olosuhteet saattavat muuttua nopeasti. Kiinnitysköysien tulisi olla varustetut joustimilla nykäysten vaimentamiseksi. Käytä riittävän suuria lepuuttimia hankautumisen estämiseksi. Suosittelemme normaaliolosuhteissa seuraavia kiinnitysköysien paksuuksia veneellesi: Kiinnitysköydet Ankkuriköysi Pääankkuri Ankkuriketju 12 mm 12 mm min. 5 kg min. 3 m Rantautuessasi luonnonsatamaan varmistu esim. luotinarun avulla siitä, että veden syvyys on riittävä ja LASKE ANKKURI RIITTÄVÄN KAUAS RANNASTA. Kohtuullinen pito saavutetaan, kun köyttä on 4-5 kertaa veden syvyys. VAROITUS! Älä yritä pysäyttää venettä käsivoimin, äläkä laita kättäsi tai jalkaasi veneen ja laiturin, rannan tai toisen veneen väliin. Harjoittele rantautumista hyvissä olosuhteissa, käytä konevoimaa hillitysti mutta määrätietoisesti.

9 9(32) HUOM! Kiinnittäessäsi venettäsi ota huomioon tuulen kääntyminen, vedenpinnan nousu tai lasku peräaallot jne. Lisäohjeita saat mm. vakuutusyhtiöiltä. 2.2 HINAUS Kun hinaat toista venettä, käytä riittävän vahvaa, kelluvaa hinausköyttä. Aloita hinaus varovasti, vältä nykäyksiä, älä ylikuormita konetta. jos hinaat pientä jollaa, sovita hinausköyden pituus sellaiseksi, että jolla ratsastaa peräaallon myötämäessä. Kapeikoissa ja suuressa aallokossa vedä jolla kuitenkin lähelle peräpeiliä, jotta kiemurtelu vähenisi. Kiinnitä jollassa olevat varusteet hyvin sen kaatumisen varalta. Avointen vesien aallokossa peitä jolla, jotta roiskevesi ei täyttäisi sitä. Kun hinaat, tai jos venettäsi joudutaan hinaamaan, kiinnitä hinausköysi kuvan 1 mukaisesti. VAROITUS! Hinausköysi on suuren jännityksen alainen. Jos se katkeaa, saattaa katkenneella päällä olla hengenvaarallinen nopeus. Käytä aina riittävän paksua köyttä, äläkä oleskele köyden jatkeen kohdalla. 3 KÄYTTÖ JA HUOLTO Ennen uuden veneesi käyttöönottoa kehotamme sinua tutustumaan veneeseesi huolellisesti tämän käsikirjan antamien ohjeiden avulla.

10 10(32) Jos tämä on ensimmäinen veneesi, tai sinulle uudenlainen venetyyppi, ota ensimmäisillä kerroilla mukaasi henkilö, jolla on kokemusta vastaavasta veneestä, tai hanki käyttökokemusta veneilykoulussa. Kuva 1. Hinaus Kiinnitä keulan hinausköysi trailerikoukkuun!!

11 11(32) 3.1 HALLINTALAITTEET Jurmo Lux / Jurmo Lux HT Classic -veneen hallitsemisen oppii nopeasti, mutta vaihtelevat olosuhteet, kuten tuuli ja aallokko asettavat kuljettajan aina uusien tilanteiden eteen. Ruorin lisäksi kaasukahva on veneesi tärkein hallintalaite. Siihen on yhdistetty kytkin ja kaasu. Näitä hallintalaitteita koskevat tiedot löytyvät moottorin käsikirjasta. Lähtiessäsi veneestä pidemmäksi aikaa, katkaise virta pääkytkimestä. Kytkimen paikka on keulasta katsottuna takapenkin oikeassa reunassa. Katso kytkentäkaavio. HUOM! Älä koskaan katkaise virtaa pääkatkaisimesta moottorin ollessa käynnissä, koska laturi voi tällöin vahingoittua. 3.2 LAITTEET JA VAKIOVARUSTEET Jurmo Lux- pulpettiveneversiossa oleva valomasto syttyy, kun se työnnetään paikalleen. Jurmo Lux HT-veneessä, valot syttyvät ohjauspulpetissa olevien kytkimien avulla. Veneen perässä, kuskin penkin alla olevassa säilytystilassa on varattu paikka pilssipumpulle.

12 12(32) Kuva 3. luukun salpa Keulaoven sulkumekanismi on seuraava: Veneen sisältä vene voidaan lukita oven sisäpuolella olevasta kierrettävästä ruuvista. Kuva. Ulkopuolelta ovi lukitaan salvasta, johon on myös mahdollisuus ripustaa esim. munalukko. VAROITUS! Lukitse ovi aina ajon aikana kiinniasentoon.

13 13(32) Vakiovarusteet: Sammutin ( ohjauspulpetin alla), puoshaka mela, äyskäri, kulkuvalot, ohjausjärjestelmä, kaiteet (pulp. mallissa sivukaiteet ja ht:ssä keulakaide. Mikäli äyskäri häviää tai rikkoutuu, on sen tilalle hankittava uusi. ÄYSKÄRI ON OLTAVA AINA MUKANA VENEESSÄ!! Sammutin pitää huollattaa säännöllisin väliajoin ja se pitää säilyttää kuivassa ja mielellään mahdollisimman lämpimässä paikassa. Talveksi sisälle. Puoshaka mela kuuluu myös veneen pakolliseen varustukseen ja sen kunnosta on huolehdittava. Lisävarusteet: Tuulilasinpyyhkijä, kuomu, moottorikaivonsuoja, mattosarja. VAROITUS! Jos veneessäsi on lisävarusteena saatava Moottorikaivonsuoja ja työskentelet suoja avattuna, varmistu aina, ettei suoja pääse kaatumaan päällesi ja näin vahingoittamaan sinua. (saranoitu kaatumaan sivulle päin) VAROITUS! Mattosarja on kiinnitetty veneen lattiaan neppareilla liukumisen estämiseksi. Jos asennat mattosarjan, tai joudut uusimaan lattiaan ruuvattuja koiras-neppareita, käytä valmistajan mattosarjan mukana toimittamia, tai vastaavia ruuveja. Ota aina ennen asennusta yhteyttä valmistajaan, sillä liian syvät poraukset, liian pitkät ruuvit, tai muuten virheellinen

14 14(32) asennus voi aiheuttaa kelluntaponttoonien vaurioitumisen, tai jopa vuodon veneeseen. 3.3 AJAMINEN Opettele meriteiden säännöt (esim. Valtion painatuskeskuksen julkaisemasta kirjasesta Veneliikenteen säädökset ) ja seuraa niiden antamia ohjeita. Navigoi huolellisesti ja käytä uusia tai päivitettyjä merikortteja. Kauniilla ja tyynellä säällä ajaminen on helppoa, kunhan järjestät riittävän tähystyksen. Huolehdi aina siitä, että ohjauspaikalta on mahdollisimman hyvä näkyvyys: - sijoita matkustajat niin, ettei näkökenttä supistu. - älä aja jatkuvasti liukukynnysnopeudella, jolla keulan nousu haittaa näkyvyyttä. - erityisesti laivaväylillä, muista katsoa myös taaksepäin. Käytä pimeän tullen asianmukaisia kulkuvaloja. (Auringonlaskun aikana ) Sovita aina nopeutesi olosuhteisiin ja ympäristöön. Ota huomioon: - aallokko (kysy myös matkustajien mielipidettä mukavasta nopeudesta). - omat peräaaltosi (suurimpia liukuunnousussa, pienimpiä uppoumanopeudella alle 4 kn. - näkyvyys (saaret, sumu, sade, vasta-aurinko) - reitin tuntemus (navigointiin tarvittava aika) - reitin ahtaus (muut vesilläliikkujat, melu ja peräaallot rannoilla)

15 15(32) Mikäli näkyvyys on heikentynyt jostain em. Seikoista johtuen, tulee veneen nopeus sovittaa sellaiseksi, että kulku tapahtuu turvallisesti ja navigointi on mahdollista. Jos näkyvyys eteenpäin on rajoittunutta tulee navigointi suorittaa tähystämällä veneen katteen yli. VAROITUS! Veneen sivukannet ei ole tarkoitettu Kulkemista varten. Hitaasti ajettaessa liukuvalla veneellä on heikompi suuntavakavuus kuin kovemmassa vauhdissa. Ole siten tarkkana kapeikoissa ja kohdattaessa toisia veneitä. Veneen kulkuasento vaikuttaa voimakkaasti ajoominaisuuksiin ja myös polttoaineenkulutukseen. Kulkuasentoon voit vaikuttaa: - kuorman sijoittelulla - moottorin rikikulman säädöllä Oikea kulkuasento sopivaan nopeuteen yhdistettynä tekee myös aallokossa ajon mukavaksi ja turvalliseksi. VAROITUS! Suuri nopeus ja äkilliset ohjausliikkeet saattavat korkeassa aallokossa johtaa veneen hallinnan menettämiseen ja suuriin kallistuskulmiin Hätäkatkaisin Hätäkatkaisin saattaa konekohtaisesti vaihdella, joten tutustu moottorin ohjekirjaan.

16 16(32) VAROITUS! Pyörivä potkuri on hengenvaarallinen veteen pudonneelle tai uimarille. Käytä hätäkatkaisijaa, ja sammuta moottori, kun uimari tai vesihiihtäjä nousee veneeseen. 3.4 TANKKAUS Ennen tankkauksen aloittamista sammuta moottori, kaikki kipinöitä ja avotulta aiheuttavat laitteet, sekä tietenkin savukkeet. Älä käytä kytkimiä tai laitteita jotka voivat aiheuttaa kipinöitä. Polttoainetankille on varattu tila kuskin penkin alla. Kun tankkaat huoltoasemalla, älä käytä muovisuppiloa, joka estää täyttöpistoolin ja täyttöhelan välisen staattisen jännitteen purkautumisen. Tankin täytön jälkeen tarkista, ettei polttoainetta ole vuotanut pilssiin tai tankin säilytystilaan ja puhdista valunut polttoaine heti.

17 17(32) Älä pidä varakanistereita tuulettamattomissa tiloissa tai irrallaan. VAROITUS! Kaasuuntunut polttoaine on helposti räjähtävää. Noudata ehdotonta varovaisuutta ja näitä ohjeita tankkauksen yhteydessä. Polttoaineen haju merkitsee aina että veneessäsi on kaasuuntunutta polttoainetta. Ilmaa raskaampana se ei poistu veneestäsi ilman tuuletusta. 3.5 YMPÄRISTÖN HUOMIOONOTTAMINEN Suomen saaristo ja järvet ovat ainutlaatuisia ja niiden luonnon säilyttäminen on veneilijänkin kunnia- asia. vältä siis: - polttoaine- ja öljyvuotoja

18 18(32) - roskien tai jätteiden tyhjentämistä vesistöön tai jättämistä rannalle. - pesuaineiden tai liuottimien päästämistä veteen. - kovaa melua sekä vesillä että satamissa - peräaaltojen tuottamista erityisesti kapeikoissa ja matalissa vesissä. Huolla moottori hyvin ja aja taloudellista nopeutta, jolloin myös pakokaasupäästöt pysyvät pieninä. 3.6 HUOLTO JA TALVISÄILYTYS Tutustu moottorin ohjekirjassa esitettyihin huoltotoimiin. Tee ne itse huolellisesti tai anna valtuutetun huoltoliikkeen tehtäväksi. Muita säännöllisiä huoltoa vaativia kohteita ovat: - ohjusjärjestelmä - kaasukahva - pilssipumppu Suorita näiden huolto erillisten liitteenä olevien ohjeiden ja ohjekirjojen mukaisesti. Käsikirjan lopussa kuomun huolto-ohje. Tutustu siihen. Jos ohjaus tuntuu jäykältä, on se syytä huollattaa. Tarkista moottorin jäykkyyden säädöt. Tarkista, että pilssipumpun potkuri pyörii vapaasti ja automaattikytkin pääsee liikkumaan vapaasti.

19 19(32) Toimenpiteet ennen talvitelakointia Mikäli on odotettavissa pakkasta, tyhjennä jäähdytysvesi moottorista. Pidä moottorin riki vedessä pakkasella. Tutustu moottorin ohjekirjaan. Nosta Jurmo Lux -veneesi maihin hyvissä ajoin ennen jäiden tuloa. Venettäsi ei ole mitoitettu jäissä ajoa varten. Ennen nostoa kannattaa yleensä tehdä seuraavat toimet: - veneen alustava pesu - tyhjentäminen ylimääräisistä tavaroista. Jätä kuitenkin turvavarusteet, kuten sammutin, vielä veneeseen Pesu ja puhdistus Pidä vene puhtaana ja siistinä. Se lisää viihtyisyyttä ja turvallisuutta sekä veneen jälleenmyyntiarvoa. Kannen ja kylkien hoidoksi riittää yleensä pesu ja vahaus. Pesuun sopivat parhaiten erityiset veneenpesuaineet. Älä käytä voimakkaita liuottimia, ne voivat himmentää lujitemuovipintojen kiiltoa. Hankaumien tai pinttyneen lian poistamiseen voidaan käyttää lievästi hiovia kiillotusaineita. Vahaamiseen emme suosittele silikonipitoisia vahoja, koska ne heikentävät hartsin tai maalin tarttuvuutta ja vaikeuttavat siten mahdollisten vaurioiden korjausta.

20 20(32) Noston jälkeen pese veneen pohja välittömästi. Levä ja lima irtoavat helpoimmin, kun ne eivät ole päässeet kuivumaan. Veneen keulassa, turkissa (lattiassa) olevasta luukusta voit kuivata koko välipohjan. Tulppa laajenee kierrettäessä myötäpäivään. Kuva 3. kuva 3. keulan kelluntaponttoonin tyhjennystulppa HUOM! Veneen sivuikkunat ovat polykarbonaattia, eivätkä kestä voimakkaita liuottimia. Käytä niiden puhdistamiseen makeaa vettä, ja tarvittaessa mietoa pesuaineliuosta. Esim. astianpesuainetta vähäinen määrä sekoitettuna makeaan veteen. Tuulilasit ovat karkaistua lasia ja niitä voi puhdistaa normaalein lasin puhdistukseen tarkoitetuilla tuotteilla.

21 21(32) Talvisäilytys ja huolto Tee moottorille ja muille laitteille talvihuolto erillisten ohjekirjojen mukaisesti. Jos veneesi on talven ulkosalla tai kosteissa tiloissa, tyhjennä se tekstiileistä ja muista varusteista, jotka voivat homehtua tai syöpyä kosteudessa ja siirrä kuiviin ja tuuletettuihin tiloihin. Köydet tulee pestä makeassa vedessä ja kuluneet köydet uusia. Siirrä polttoainesäiliö kuivaan ja lämpimään tilaan. Tyhjennä tankki kokonaan, tai täytä se ihan piripintaan. Katso moottorin ohjekirjaa. Myös sähköiset instrumentit suojaat parhaiten sekä hapettumista että varkaita vastaan irrottamalla ne ja viemällä kuiviin sisätiloihin talven ajaksi. Irrota akut, vie ne lämpimään ja kuivaan paikkaan ja lataa niitä talven aikana ainakin kaksi kertaa. Suihkuta sähköjärjestelmän liittimet tarkoitukseen sopivalla kosteuden- ja korroosionestoaineella. Tarkista rungon kunto. Mahdollisten vaurioiden kohdalla, menettele kohdan 3.7 mukaisesti. Peitä veneesi niin, ettei lunta pääse kertymään veneen sisälle tai istumalaatikkoon. Huolehdi kuitenkin riittävästä tuuletuksesta. Lunta ei kerry peitteen päälle, jos harjan kulma on vähintään 90 astetta. Peitteen sopivat mitat ovat tällöin 4 x 6 m. Huolehdi riittävästä ilman kierrosta! Tarkasta ohjauslaitteen kaapelin läpiviennin tiiveys säännöllisesti myös kesken veneilykauden.

22 22(32) Kun poistat akkua kotelostaan, älä vedä sitä voimakkaasti ulos kotelosta, koska akkukaapelit ovat lyhyet ja saattavat vaurioitua. HUOM! Peite tai sen kiinnitysköydet eivät saa suoraan koskettaa veneen pintaa, koska lepattaessaan ja liikkuessaan ne hiertävät gelcoat-pintaa Toimenpiteet ennen vesillelaskua Korjaa tai korjauta mahdolliset gelcoatissa olevat kolhut kohdan 3.7 mukaisesti. Merialueilla tulee kasvillisuuden kiinnittyminen pohjaan estää myrkkyvärillä. Pohjan ja erityisesti potkurin likaantuminen lisää polttoaineenkulutusta huomattavasti. Jos kuitenkin venettä säilytetään joen suistossa tai perämerellä, tai nostetaan vedestä vähintään n. viikon välein, ei myrkkyväriä yleensä tarvita. Seuraa maalatessasi huolellisesti maalinvalmistajan ohjeita. Jos hiot myrkkyväriä, muista että syntyvä pöly tai liete on myrkyllistä. HUOM! Älä maalaa sinkkianodeja, äläkä laitteiden antureita. Älä käytä alumiiniosissa kuparipitoisia maaleja, seuraa maalinvalmistajan ohjeita Tee moottorin vaatimat huoltotoimet erillisen ohjekirjan mukaisesti. Tarkista sähkölaitteiden toiminta ja poista hapettumat sulakkeiden ym. liitoksista. Laskettuasi veneen vesille, Tuo turvavarusteet veneeseen ennen vesille lähtöä.

23 23(32) 3.7 KORJAUKSET Takuun piiriin kuuluvista korjauksista pyydämme seuraamaan kohdan 1.2 ohjeita. Valmistaja ei kuitenkaan vastaa asiakkaan mahdollisesti itse toimittamista, tehtaalla asennetuista lisävarusteista. Moottorin tai muiden laitteiden vioittuessa, käänny ensi sijassa kyseisten laitetoimittajien puoleen. Pienet pintakerroksen (gelcoatin) vauriot veneen rungossa tai kannessa voit korjata itse. Siistin ja huomaamattoman lopputuloksen aikaansaaminen vaatii kuitenkin taitoa ja työtä: - suojaa korjattavan alueen ympäristö teipillä - hio kolhun reunat viistoiksi ja puhdista asetonilla - sekoita topcoatiin 1.5-2% kovetinta - levitä topcoat korjattavaan kohtaan niin, että pinta jää hieman ympäröivää pintaa korkeammalle - aseta varovasti teippi korjauksen päälle - topcoatin kovetettua irrota teippi ja tarvittaessa hio paikkaus siistiksi. - kiillota korjaus hiomatahnalla Veneessä käytetyt värisävyt on esitetty luvussa 5. Tarkemmat ohjeet paikkauksesta saat veistämöltä tai gelcoatin myyjältä. Suuremmat vauriot tulisi jättää veistämön korjattavaksi. HUOM! Eräät jälkiasennukset ja muutostyöt voivat väärin tehtyinä aiheuttaa vahinkoa veneen rakenteelle tai olla vaaraksi turvallisuudelle. Ota yhteys veistämöön ennen kuin teet tai teetät niitä.

24 24(32) Kuva 4. ilmaponttoonit Värjätyt alueet ovat ilmatankkeja, joihin ei saa tehdä reikiä eikä läpivientejä. 4 KULJETUS JA TELAKOINTI Veneen talvitelakointi on Suomessa jokasyksyistä rutiinia ja samassa yhteydessä on hyvä käydä läpi kaikki huolto- korjaus- ja tarkistustoimet. Mikäli et halua tehdä telakointia omatoimisesti, voit jättää sen jonkin hyvämaineisen venetelakan tehtäväksi. Venetraileri antaa uusia mahdollisuuksia veneillä eri vesialueilla, tai säilyttää venettä maissa veneretkien välillä. 4.1 KULJETUKSET TRAILERILLA Trailerilla voit kuljettaa Jurmolux -venettäsi maissa kätevästi. Varmistu kuitenkin siitä, että traileri sopii

25 25(32) veneellesi: tukia on riittävästi pistekuormien pienentämiseksi, kantavuus on riittävä veneelle, sen moottorille ja varusteille jne. Auton rekisteriotteesta näet perävaunun suurimman sallitun kokonaispainon. Trailerin kölitukien tulisi kantaa suurin osa veneen painosta. Säädä sivutuet niin, ettei vene pääse heilumaan sivusuunnassa. Puhdista tuet mahdollisesta hiekasta ja liasta, jotta ne eivät naarmuttaisi pohjaa. Tarkista vielä kerran, että traileri on lukittunut kunnolla vetokoukkuun! Ennen trailerin veteen peruuttamista, irrota trailerin pistoke autosta. Nostopaikan tulee olla suojainen ja traileriliuskan ulottua riittävän syvälle. Trailerin tulee olla ajettu niin syvälle, että takimmainen kölituki on juuri vedenpinnan alapuolella. Aja veneen keula kiinni varovasti takimmaiseen kölitukeen. Kiinnitä vinssin vaijeri hinaussilmukkaan ja kelaa vene trailerille huolehtien koko ajan siitä, että vene on traileriin nähden suorassa. Sido vene ennen varsinaista kuljetusta tiukasti kiinni traileriin. Keulan varmistusköyden tulee suuntautua alas-eteen, peräosan liikkumisen estät veneen yli vedetyllä liinalla kuvan 5 mukaisesti. Esim. räikkäliina on erinomainen apu kiinnitettäessä venettä traileriin. Älä jätä veneeseen irtonaisia tavaroita tai ylimääräistä kuormaa kuljetuksen ajaksi.

26 26(32) Kiristä perän liina takaknaapien keulapuolelta. Tarkista myös, ettei liina kulje kaiteiden, tai lisävarusteena saatavan moottorikaivon suojan ylitse. Kuva 5. trailerointi Moottorin tulisi kuljetuksen aikana olla ala-asennossaan. huolehdi kuitenkin riittävästä maavarasta HUOM! Trailerin tulee olla etupainoinen. varmista että vene on kiinnitetty riittävän tiukasti traileriin ja että veneen paino jakautuu tuille tasaisesti. Heiluva vene iskeytyy kuljetuksessa yksittäistä tukea vasten, jolloin runko voi vaurioitua. Laskiessasi venettä trailerilta muista kiinnittää keulaköysi valmiiksi veneeseen; jotta voit irrottaa trailerin vaijerin hinaussilmukasta heti kun vene on vedessä. varo vinssinkampea!

27 27(32) 4.2 TELAKOINTI Säilytyspukin tulee olla riittävän tukeva ja veneen mitoille sopiva. Pukin kölitukien tulisi kantaa suurin osa veneen painosta. Pistekuormia tulee välttää: kölitukien pituuden ja sivutassujen mittojen tulee olla vähintään kuvan 6 mukaiset. Säädä sivutuet niin, ettei vene pääse heilumaan sivusuunnassa ja etteivät tassut osu nousulistojen kohdalle. Tukien alustava sijainti on esitetty kuvassa 7. Kuva 6. keula- ja peräpukki Mikäli noston suorittaa nostoliike, tai venetelakka, ota huomioon veneen omapainon (kts. luku 5) lisäksi veneessä olevat varusteet ja muu kuorma. VAROITUS! Älä mene veneen alle, kun se roikkuu nosturin varassa.

28 28(32) Kuva 7. säilytyspukkien sijainnit 5 TEKNINEN ERITTELY Veneellä on juokseva sarjanumero. Asioidessasi veistämön tai jälleenmyyjien kanssa, ilmoita allaoleva sarjanumero, niin oikeiden varaosien toimittaminen helpottuu. Jos tarvitset gelcoatia korjausta varten, ilmoita tilatessasi kyseisen värin koodi. Tyyppimerkintä: Jurmolux pulpetti/ht Sarjanumero: Moottorin sarjanumero: Värien tunnuskoodit: runko: Norpol 8008 Turkki: Norpol 8003 Runkomateriaali: Polyesterihartsi/lasikuitu

29 5.1 MITAT JA TILAVUUDET 29(32) Päämitat: Kokonaispituus (LOA) 4,70 m Rungon pituus 4,70 m Suurin leveys 1,80 m Syväys 0,35 m Suurin korkeus vedenpinnasta Ht: 1,95 m pulpetti: 0,8 m + valomasto 0.75m Paino ilman moottoria, nesteitä ja varusteita Kantavuus: Henkilömäärä 4 henk. Muu kuorma 300 kg Suurin koneteho: 40 hv Huippunopeus: 1 henk. Kuormalla n kn Sähköjärjestelmä: 12v Peräpeilin kaltevuus: 11.5 astetta

30 30(32)

31 31(32)

32 32(32)

Yamarin 4210. Käyttöohjekirja

Yamarin 4210. Käyttöohjekirja Yamarin 4210 Käyttöohjekirja 1 ESIPUHE Hyvä suomalaisen YAMARIN 4210-veneen omistaja! Kiitämme Sinua YAMARIN:in valinnastasi! Tämä käsikirja on laadittu avuksesi uuden veneesi turvallisessa käsittelyssä

Lisätiedot

Yamarin 4110. Käyttöohje

Yamarin 4110. Käyttöohje Yamarin 4110 Käyttöohje 1 ESIPUHE Arvoisa suomalaisen YAMARIN 4110-veneen omistaja! Onnittelemme Sinua siitä, että valintasi päätyi luotettavaan YAMARIN-veneeseen! Tämä käsikirja on laadittu avuksesi,

Lisätiedot

Yamarin 5940. Käyttöohjekirja

Yamarin 5940. Käyttöohjekirja Yamarin 5940 Käyttöohjekirja 1 ESIPUHE Hyvä suomalaisen YAMARIN 5940-veneen omistaja! Kiitämme Sinua YAMARIN:in valinnastasi! Tämä käsikirja on laadittu avuksesi uuden veneesi turvallisessa käsittelyssä

Lisätiedot

Yamarin 415 Big Fish. Käyttöohje Suomi

Yamarin 415 Big Fish. Käyttöohje Suomi Yamarin 415 Big Fish Käyttöohje Suomi 1 ESIPUHE Hyvä suomalaisen YAMARIN 415 BF-veneen omistaja! Kiitämme Sinua YAMARIN:in valinnastasi! Tämä käsikirja on laadittu avuksesi uuden veneesi turvallisessa

Lisätiedot

Yamarin 5200. Käyttöohjekirja

Yamarin 5200. Käyttöohjekirja Yamarin 5200 Käyttöohjekirja 1 2 ESIPUHE Hyvä suomalaisen YAMARIN 5200-veneen omistaja! Kiitämme Sinua YAMARIN:in valinnastasi! Tämä käsikirja on laadittu avuksesi uuden veneesi turvallisessa käsittelyssä

Lisätiedot

OMISTAJAN KÄSIKIRJA. kalastuslautta.fi

OMISTAJAN KÄSIKIRJA. kalastuslautta.fi OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 ENNEN KUIN LÄHDET VESILLE Tutustu tähän omistajan käsikirjaan. Tarkista ennen vesille lähtöä: * Säätila ja ennuste Ota huomioon tuuli, aallokko ja näkyvyys. Onko veneesi suunnitteluluokka,

Lisätiedot

Artekno-veneen omistajan käsikirja

Artekno-veneen omistajan käsikirja Artekno-veneen omistajan käsikirja YLEISTÄ Omistajan käsikirjan sisältö: Omistajan käsikirjaan on tiiviiseen muotoon pyritty kokoamaan ne keskeiset asiat, jotka jokaisen veneen omistajan on syytä tietää

Lisätiedot

Yamarin 4730. Käyttöohjekirja

Yamarin 4730. Käyttöohjekirja Yamarin 4730 Käyttöohjekirja 1 ESIPUHE Hyvä suomalaisen YAMARIN 4730-veneen omistaja! Kiitämme Sinua YAMARIN:in valinnastasi! Tämä käsikirja on laadittu avuksesi uuden veneesi turvallisessa käsittelyssä

Lisätiedot

Yamarin 5820. Käyttöohjekirja

Yamarin 5820. Käyttöohjekirja Yamarin 5820 Käyttöohjekirja 1 ESIPUHE Hyvä suomalaisen YAMARIN 5820-veneen omistaja! Kiitämme Sinua YAMARIN:in valinnastasi! Tämä käsikirja on laadittu avuksesi uuden veneesi turvallisessa käsittelyssä

Lisätiedot

Yamarin Käyttöohjekirja

Yamarin Käyttöohjekirja Yamarin 7440 Käyttöohjekirja 1 ESIPUHE Hyvä suomalaisen YAMARIN 7440-veneen omistaja! Kiitämme Sinua YAMARIN:in valinnastasi! Tämä käsikirja on laadittu avuksesi uuden veneesi turvallisessa käsittelyssä

Lisätiedot

Yamarin Käyttöohjekirja

Yamarin Käyttöohjekirja Yamarin 6110 Käyttöohjekirja 1 ESIPUHE Hyvä suomalaisen YAMARIN 6110-veneen omistaja! Kiitämme Sinua YAMARIN:in valinnastasi! Tämä käsikirja on laadittu avuksesi uuden veneesi turvallisessa käsittelyssä

Lisätiedot

Yamarin Käyttöohjekirja

Yamarin Käyttöohjekirja Yamarin 5220 Käyttöohjekirja 1 ESIPUHE Hyvä suomalaisen YAMARIN 5220-veneen omistaja! Kiitämme Sinua YAMARIN:in valinnastasi! Tämä käsikirja on laadittu avuksesi uuden veneesi turvallisessa käsittelyssä

Lisätiedot

Yamarin Käyttöohjekirja

Yamarin Käyttöohjekirja Yamarin 5910 Käyttöohjekirja 1 ESIPUHE Hyvä suomalaisen YAMARIN 5910-veneen omistaja! Kiitämme Sinua YAMARIN:in valinnastasi! Tämä käsikirja on laadittu avuksesi uuden veneesi turvallisessa käsittelyssä

Lisätiedot

Kun vesillelasku alkaa lähestyä

Kun vesillelasku alkaa lähestyä Kun vesillelasku alkaa lähestyä Nosturin tilaus Tilaa tai sovi vesillelasku kerhon ohjeiden mukaisella tavalla. Muista, että kerhossa on monta jäsentä ja venettä joten toimi yhteisesti sovitulla tavalla.

Lisätiedot

TÄRYLEVY / MAANTIIVISTÄJÄ

TÄRYLEVY / MAANTIIVISTÄJÄ TÄRYLEVY / MAANTIIVISTÄJÄ KÄYTTÖOHJEET DAR0480 Sisällysluettelo. Takuu sivu 1 Turvallisuusohjeet sivu 2 Käyttöohjeet sivu 3-4 Hoito ja huolto sivu 5 Säilytys sivu 6 Vianetsintä sivu 7 Osaluettelo/ tekniset

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009

Käyttöohjeet. Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009 Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Huippunopea RC FT009 pikavene on peli jonka kanssa ei tarvitse pidätellä! Jopa 30 km/h nopeuteen kiihtyvä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Konekesko Oy Termalin Ketunniementie 7 50130 Mikkeli Suomi / Finland Puh./Tel. + 358 15 165 005 www.termalin.

OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Konekesko Oy Termalin Ketunniementie 7 50130 Mikkeli Suomi / Finland Puh./Tel. + 358 15 165 005 www.termalin. OMISTAJAN KÄSIKIRJA Konekesko Oy Termalin Ketunniementie 7 50130 Mikkeli Suomi / Finland Puh./Tel. + 358 15 165 005 www.termalin.fi 1 ESIPUHE Hyvä suomalaisen Suvi -veneen omistaja! Kiitämme Teitä Suvin

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008 Radio-ohjattava vene RC FT008 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Lähde ottamaan ulapasta mittaa tämän heti käyttövalmiin, huippuhauskan radioohjattavan veneen kanssa! RC FT008 on täydellinen

Lisätiedot

Mitä keväällä kuuluu tehdä? Odotetaanko vain, että veneily alkaa? Vai pitikö jostain ottaa vastuuta ihan itse?

Mitä keväällä kuuluu tehdä? Odotetaanko vain, että veneily alkaa? Vai pitikö jostain ottaa vastuuta ihan itse? Mitä keväällä kuuluu tehdä? Odotetaanko vain, että veneily alkaa? Vai pitikö jostain ottaa vastuuta ihan itse? Miksi minä? Aluksen omistajalla on laivaisännän vastuu. Aluksen päälliköllä on päällikön vastuu.

Lisätiedot

Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 9254826/1

Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 9254826/1 Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 1 2 3 4 9254826/1 5 7 6 8 9 10 SUOMI 2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Stella-veneet Omistajan käsikirja

Stella-veneet Omistajan käsikirja Stella-veneet Omistajan käsikirja Primus Boats Oy Kuormatie 16 B, 91900 LIMINKA www.primusboats.com ESIPUHE Hyvä Stella-veneen omistaja, olet tehnyt onnistuneen valinnan ostaessasi Suomalaisen Stella-veneen.

Lisätiedot

YAMARIN 6230 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA

YAMARIN 6230 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA YAMARIN 6230 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA ESIPUHE Arvoisa Yamarin 6230-veneen omistaja! Onnittelemme Sinua siitä, että valintasi päätyi luotettavaan suomalaiseen Yamarin-veneeseen. Käyttöohjekirja perehdyttää Sinut

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

Perävaunun käyttöohje

Perävaunun käyttöohje Perävaunun käyttöohje Ennen ajoa tarkistakaa: vetolaitteen ja sen kiinnitysosien kunto perävaunun ja auton kiinnityksen varmuus, perävaunun turvavaijerin tulee olla kiinnitetty autoon valojen kunto pyörien

Lisätiedot

SUOMI. Silver. Omistajan käsikirja. Omistajan käsikirja Användarhandbok Owner s Manual Eignerhandbuch Manuel du propriétaire

SUOMI. Silver. Omistajan käsikirja. Omistajan käsikirja Användarhandbok Owner s Manual Eignerhandbuch Manuel du propriétaire SUOMI Silver Omistajan käsikirja 1 Omistajan käsikirja Användarhandbok Owner s Manual Eignerhandbuch Manuel du propriétaire Esipuhe Hyvä suomalaisen Silver-veneen omistaja! Kiitämme Sinua Silverin valinnasta

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

Omistajan käsikirja Ägarens handbok Owner s manual Eignerhandbuch Manuel de properiétaire Gebruiksaanwijzing

Omistajan käsikirja Ägarens handbok Owner s manual Eignerhandbuch Manuel de properiétaire Gebruiksaanwijzing ABS-veneet: Käyttö- ja huolto-ohjeet Omistajan käsikirja Ägarens handbok Owner s manual Eignerhandbuch Manuel de properiétaire Gebruiksaanwijzing ABS båtar: Bruks- och serviceanvisningar Svenska English

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 1200W/2000W Hipaisukytkimet 0,5-7,5 tunnin ajastin Pyörimistoiminto (oskillointi) LED-merkkivalo osoittaa valitun toiminnon

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET

VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohjeet huolella ennen käyttöä! Alla on listattuna vintturin komponenttejä ja niiden käyttö. Vintturi on tarkoitettu ainoastaan ajoneuvoihin

Lisätiedot

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE DC 500 E Puruimuri KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo 1. Tekniset tiedot 2. Yleiset turvallisuusohjeet 3. Pakkauksen purkaminen 4. Toimitussisältö 5. Rakenne 5.1. Imurin kokoaminen 5.2. Sähköliitäntä 6. Varaosalista

Lisätiedot

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille 12428 Radio-ohjattava 4WD Buggy WLtoys 1:12 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille Tuotteen

Lisätiedot

Kattolaatikko Xperience

Kattolaatikko Xperience Ohje nro Versio Osa nro 8698518 1.0 Kattolaatikko Xperience A8903209 Sivu 1 / 8 A8903214 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit ovat turvallisuuden

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

Käsittele konetta varoen Hoida konetta siten kuin näissä ohjeissa suositellaan Käytä huollossa ja hoidossa vain FASTin alkuperäisiä osia.

Käsittele konetta varoen Hoida konetta siten kuin näissä ohjeissa suositellaan Käytä huollossa ja hoidossa vain FASTin alkuperäisiä osia. 1 2 1 Hi-Filtration 9.0 Hi-Filtration on valmistettu EU:ssa noudattaen mitä tarkimpia materiaaleja ja työnlaatua koskevia eurostandardeja. Käyttöohjeesta löydät kaiken koneen käyttöä ja hoitoa koskevan

Lisätiedot

TRIDENT 6200 O & TRIDENT 6200 T OMISTAJAN KÄSIKIRJA

TRIDENT 6200 O & TRIDENT 6200 T OMISTAJAN KÄSIKIRJA TRIDENT 6200 O & 6200 T 1(30) TRIDENT 6200 O & TRIDENT 6200 T OMISTAJAN KÄSIKIRJA Valmistaja: Trident Aluminium Boats Sankt Petersburg Liteinij prospekt d. 58 (B),kom.2H 191104 Russia Valerij Ilyshkin

Lisätiedot

Nokia teline HH-20 ja CR-122

Nokia teline HH-20 ja CR-122 Nokia teline HH-20 ja CR-122 B 1 D C E A 2.0. painos A C D 2 F E G B 4 4 3 3 5 7 8 6 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia

Lisätiedot

Solmujen kertaus. paalusolmu (köysilenkin tekoon esim. paalukiinnitys, lepuuttajaan tms.)

Solmujen kertaus. paalusolmu (köysilenkin tekoon esim. paalukiinnitys, lepuuttajaan tms.) Solmujen kertaus paalusolmu (köysilenkin tekoon esim. paalukiinnitys, lepuuttajaan tms.) kaksoispolvi eli siansorkka (laituripaaluun, lepuuttaja kaiteeseen tms.) ulkosorkka (laiturisilmukkaan, rantapuuhun,

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Tikli-Alumiinioven asennusohje

Tikli-Alumiinioven asennusohje Tikli Group Oy Yhdystie 40, 62800 Vimpeli ALUMIINIOVET OVI TOIMITUKSEN SAAVUTTUA Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen

Lisätiedot

Terrassimarkiisi Nordic Light FA40 Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS. Terassimarkiisi Nordic Light FA40

Terrassimarkiisi Nordic Light FA40 Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS. Terassimarkiisi Nordic Light FA40 ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS Terassimarkiisi Varmista, että pinta, johon kiinnität markiisin, on riittävän tukeva. Laho puu, rapautunut rappaus tai tiili ja ohuet paneelit eivät sovellu kiinnityspinnaksi.

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

OMISTAJAN KÄSIKIRJA ALUCRAFT 20 SP

OMISTAJAN KÄSIKIRJA ALUCRAFT 20 SP OMISTAJAN KÄSIKIRJA ALUCRAFT 20 SP Valmistaja: Nordwall Marin AB N. Hamnvägen 20 115 42 Stockholm - 1 -(17) 1 SISÄLLYS 1 SISÄLLYS - 2-2 ESITTELY 4 2.1 CIN-koodi... 4 2.2 Varoitukset... 4 2.3 Suunnittelukategoriat...

Lisätiedot

Sekoitinsarja Käyttöohje

Sekoitinsarja Käyttöohje Sekoitinsarja Käyttöohje Lue ohjekirja huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Käytä laitetta vain käyttöohjeen mukaisesti. Säilytä ohjekirja lukemiseksi tulevaisuudessa. TURVALLISUUS Laite ei ole

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

Omistajan käsikirja Användarhandbok Owner s Manual Eignerhandbuch Manuel du propriétaire

Omistajan käsikirja Användarhandbok Owner s Manual Eignerhandbuch Manuel du propriétaire Omistajan käsikirja Användarhandbok Owner s Manual Eignerhandbuch Manuel du propriétaire 2 SUOMI Silver Omistajan käsikirja 3 Esipuhe Hyvä suomalaisen Silver-veneen omistaja! Kiitämme Sinua Silverin valinnasta

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje PULLEY-MAN porakonevinssi Käyttö- ja huolto-ohje SISÄLLYSLUETTELO 3 4 SUORITUSARVOT JA TIEDOT TURVALLINEN KÄYTTÖ 5 7 8 10 11 LAITTEEN OSAT JA VAIJERIN ASENNUS LAITTEEN KÄYTTÖ NOSTOISSA LAITTEEN HUOLTO

Lisätiedot

Radio-ohjattava 4WD WLtoys A9X9 1:18 (Mallit: 949, 959, 979)

Radio-ohjattava 4WD WLtoys A9X9 1:18 (Mallit: 949, 959, 979) Radio-ohjattava 4WD WLtoys A9X9 1:18 (Mallit: 949, 959, 979) Sivu 1 / 7 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille

Lisätiedot

8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje

8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje 8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLA ENNEN ASENNUSTA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Maahantuoja: Horisont Enterprises Ltd Oy Atomitie 5 B, 00370 Helsinki 09-6866720

Lisätiedot

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 SUOMALAINEN FI SYMBOLIT TURVAMÄÄRÄYKSET Koneessa on seuraavat symbolit, jotka muistuttavat käytössä vaadittavasta

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31338957 Versio 1.6 Osa nro 31359616 Vetokoukku, irrotettava Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31338957 - V1.6 Sivu 1 / 50 Erikoistyökalut 999

Lisätiedot

Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet

Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet KUVAUS MALLINRO # 3,7 x 6 x 2,4 m Garage-in-a-Box Original harmaa 62790 SUOSITELLUT TYÖKALUT 11mm + /- 45 cm Lue ohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Teltta

Lisätiedot

Omistajan käsikirja Ägarens handbok Owner s manual Eignerhandbuch Manuel de properiétaire Gebruiksaanwijzing

Omistajan käsikirja Ägarens handbok Owner s manual Eignerhandbuch Manuel de properiétaire Gebruiksaanwijzing ABS-veneet: Käyttö- ja huolto-ohjeet Svenska ABS båtar: Bruks- och serviceanvisningar English ABS boats: Instructions for use and maintenance Deutsch ABS boote: Gerauchs- und pflege-anweisungen Français

Lisätiedot

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n.

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n. KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjekirjaan huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300 imuria. Tämän ohjekirjan ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300 imuri:

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

YAMARIN 62 Walk Around KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA

YAMARIN 62 Walk Around KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA 2 (34) ESIPUHE Arvoisa Yamarin -veneen omistaja! Onnittelemme Sinua siitä, että valintasi päätyi luotettavaan suomalaiseen Yamarin-veneeseen. Käyttöohjekirja perehdyttää Sinut uuden

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31414772 Versio 1.3 Osa nro 31454698, 31373543, 31435945 Vetokoukku, kiinteä IMG-381926 Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 31414772 - V1.3 Sivu 1

Lisätiedot

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL 1. Käyttö Vinssi on tehty käytettäväksi varastoissa, rakennuksilla jne. Vinssejä on sekä 230V että 400V käyttöjännitteelle,

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE 1 Keskipakoispuhallin C-sarja Näiden ohjeiden tulee aina olla puhallinta käyttävän henkilöstön saatavilla. Ennen asennusta ja kytkemistä tulee seuraavat ohjeet

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

Käyttöohjekirja. Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa. 85200 ALAVIESKA, puh. 08-430 9300, fax 08-430 509

Käyttöohjekirja. Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa. 85200 ALAVIESKA, puh. 08-430 9300, fax 08-430 509 Käyttöohjekirja Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa. 85200 ALAVIESKA, puh. 08-430 9300, fax 08-430 509 Sisällysluettelo sivu Sisällysluettelo ja alkusanat 1 Käyttö- ja huolto-ohje 2 Turvallisuusohjeita

Lisätiedot

YAMARIN 64 Day Cruiser KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA

YAMARIN 64 Day Cruiser KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA 2 (34) ESIPUHE Arvoisa Yamarin -veneen omistaja! Onnittelemme Sinua siitä, että valintasi päätyi luotettavaan suomalaiseen Yamarin-veneeseen. Käyttöohjekirja perehdyttää Sinut uuden

Lisätiedot

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN KYLPYHUONEEN LÄMMITIN Mallit: ETG500, ETG700, ETG100 Kuvassa oleva lämmitin on malli, eikä välttämättä vastaa paketissa olevaa tuotetta. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen lämmittimen käyttöönottoa.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t Huomio: Lue tämä käyttöohje ennen ketjuviputaljan käyttöönottoa. Sisällys 1. Esipuhe 2. Erittely 3. Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

906 Ohjeita käyttäjälle

906 Ohjeita käyttäjälle 1 Paino: n. 3 kg Tilavuus: n. 85 l Materiaali: PUR-polyesteri Runko: DUR -alumiinia Väri: oliivinvihreä Savotta 906 sopii leveytensä ja rakenteensa puolesta kaikille ruumiinrakenteille. Rinkassa on portaaton

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

Yamarin 63 Hard Top. Käyttäjän käsikirja

Yamarin 63 Hard Top. Käyttäjän käsikirja Käyttäjän käsikirja 2 (47) ESIPUHE Onnittelumme, että valitsit Yamarin -veneen! Käyttäjän käsikirja perehdyttää Sinut uuden veneesi ominaisuuksiin sekä auttaa sen hoidossa ja huollossa. Se on laadittu

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 31316158 Versio 1.3 Osa nro 30756974, 30758207 Alcoguard IMG-335486 Volvo Car Corporation Alcoguard- 31316158 - V1.3 Sivu 1 / 22 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Laskukunto. Voidaanko vene laskea veteen?

Laskukunto. Voidaanko vene laskea veteen? Laskukunto Voidaanko vene laskea veteen? Varmista, että Vene on tiivis Kaikki on asennettu Kaikki on tehty VARMISTA, ETTÄ VENE ON VESILLELASKUKUNNOSSA Onko kaikki työt tehty? Veneen hoitoon ja korjaukseen

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

OHJAUSPULPETTIVENEET KALASTUSVENEET MÖKKIVENEET SOUTUVENEET

OHJAUSPULPETTIVENEET KALASTUSVENEET MÖKKIVENEET SOUTUVENEET 2 010 OHJAUSPULPETTIVENEET KALASTUSVENEET MÖKKIVENEET SOUTUVENEET SISÄLTÄÄ HINNASTON SADEVESITYHJENEVÄT OHJAUSPULPETTIVENEET UUTUUS 2010 Kahdella ohjauspulpetilla varustettu yhteys- ja kalavene. Erinomaiset

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava (Plug-in Hybrid)

Vetokoukku, irrotettava (Plug-in Hybrid) Installation instructions, accessories Ohje nro 31373200 Versio 1.2 Osa nro 31359557, 30791002 Vetokoukku, irrotettava (Plug-in Hybrid) IMG-371662 Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava (Plug-in

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03 DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 FI SUOMI SYMBOLIT Koneessa on seuraavat

Lisätiedot

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 VAROITUKSET Tarkasta öljymäärät seuraavasti: 1. moottorin öljymäärä, varmista että moottorin öljymäärä on riittävä. Moottori rikkoutuu jos öljyä on liian vähän. 2.

Lisätiedot

Side decor -sarja, Running board

Side decor -sarja, Running board Installation instructions, accessories Ohje nro Versio 31399042 1.10 Osa nro 39836514, 39836505, 39836478, 39836469, 39836460, 39836451, 31439050, 39836541, 39836532, 39836523, 39836487, 39836442, 39836686

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA 2 KÄYTTÖ SWEPAC F75E Koneella tiivistetään soraa ja hiekkaa pienissä rakennustöissä, kuten valmistaessa alustaa betonikiville tai puutarhojen kivilaatoille. Koneen kompakti muotoilu

Lisätiedot

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje CoolLine- -nestejäähdyttimet CLMG, CLVG, CLWG, CLSWG Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS Valmistaja Koja Oy Osoite Lentokentänkatu 7 FIN-33900 Tampere Finland Teknisen tiedoston

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , , Installation instructions, accessories Ohje nro 30796884 Versio 1.3 Osa nro 30796879, 30796876, 31359712, 31359714 Vetokoukku, kiinteä IMG-211570 Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 30796884 - V1.3

Lisätiedot

Pölynimuri Cleanfix S10 Plus ja S10 Plus Hepa

Pölynimuri Cleanfix S10 Plus ja S10 Plus Hepa Pölynimuri Cleanfix S10 Plus ja S10 Plus Hepa VAROITUKSIA Lue käyttö- ja turvallisuusohjeet ennen käyttöä! Tämä imuri ei sovellu nesteiden tai terveydelle haitallisen tai räjähdysalttiin pölyn imuroimiseen.

Lisätiedot

PÖNTTÖSORVI KÄYTTÖ - OHJEKIRJA

PÖNTTÖSORVI KÄYTTÖ - OHJEKIRJA KESMAC 23.4.2013 PÖNTTÖSORVI PÖNTTÖSORVI KÄYTTÖ - OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. TEKNINEN ERITTELY 3. TURVALLISUUSOHJEET JA KÄYTTÖ 4. VALOKUVAT 5. HUOLTO 6. KUITTAUS TURVAOHJEISTA 2013-04-23

Lisätiedot

AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1. ASENNUKSEEN HANKITTAVAT TARVIKKEET Seuraavat tarvikkeet tarvitaan laitteistotoimituksen lisäksi Aquatron-laitteiston asennukseen: 1.1 Wc-istuin. - 3 L huuhteleva pientalon

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET ABT KÄSIKETJUTALJOILLE

KÄYTTÖOHJEET ABT KÄSIKETJUTALJOILLE KÄYTTÖOHJEET ABT KÄSIKETJUTALJOILLE Kapasiteetti: 250, 500, 1000, 2000, 3000, 5000, 10000 ja 20000kg Huomio: Lue tämä käyttöohje ennen käsiketjutaljan käyttöönottoa. 1. Ripusta talja yläkoukusta ja nosta

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

YAMARIN 59 Day Cruiser KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA

YAMARIN 59 Day Cruiser KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA 2 (35) ESIPUHE Arvoisa Yamarin -veneen omistaja! Onnittelemme Sinua siitä, että valintasi päätyi luotettavaan suomalaiseen Yamarin-veneeseen. Käyttöohjekirja perehdyttää Sinut uuden

Lisätiedot

Hierova kylpyamme Monte 62105 ASENNUSOPAS HIEROVA KYLPYAMME KÄYTTÖOHJE MALLI: MONTE 62105 Hyvä käyttäjä: Kiitos, että valitsit BATHLIFE kylpyammeen. Varmistaaksesi turvallisuutesi, lue ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

OHJAUSPULPETTIVENEET KALASTUSVENEET MÖKKIVENEET SOUTUVENEET

OHJAUSPULPETTIVENEET KALASTUSVENEET MÖKKIVENEET SOUTUVENEET OHJAUSPULPETTIVENEET KALASTUSVENEET MÖKKIVENEET SOUTUVENEET 2007 SADEVESITYHJENEVÄT OHJAUSPULPETTIVENEET 50 HV 32 s 31 s 30 HV 25 s 24 s 4,86 m LEVEYS 1,96 280 kg KANTAVUUS 5 MOOTTORISUOSITUS 30-50 hv

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

42 Side Console KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA

42 Side Console KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA 42 Side Console KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA 2 ESIPUHE Arvoisa Yamarin -veneen omistaja! Onnittelemme Sinua siitä, että valintasi päätyi luotettavaan Yamarin-veneeseen. Käyttäjän käsikirja perehdyttää Sinut uuden

Lisätiedot

BULL. Lattiapäällysteiden poistokone

BULL. Lattiapäällysteiden poistokone BULL Lattiapäällysteiden poistokone 1 Sisältö 2 Käyttötarkoitus... 4 3 Tekniset tiedot... 4 4 Turvallisuusohjeet... 4 5 Huolto... 5 6 Käyttö... 5 6.1 Valmistelut (matot, päällysteet)... 5 6.2 Ohjauskahvan

Lisätiedot