Husky Huolto ja Ylläpito Ohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Husky Huolto ja Ylläpito Ohje"

Transkriptio

1 Husky Huolto ja Ylläpito Ohje

2 Husky alumiiniveneet TFC tai Kalvo pintaviimeistelyllä 2 / 8 1. Pesu ja puhdistus Käytä veneesi pesuun makeaa vettä ja veneenpesuainetta joka on tarkoitettu alumiiniveneen pesuun. Liuotinpohjaisia pesuaineita ei saa käyttää. Varmista, että pesuaine sopii veneen sisätilan eri materiaaleille. Muovipulpetteja ja muita muoviosia ei saa pestä liuotinpesuaineilla. Suosittelemme veneen, eteenkin rungon, pesua vedestä noston välittömässä yhteydessä jolloin sekä lika että mahdollinen levä irtoaa tuoreeltaan helpoiten. Poista polttoaine- ja kemikaaliroiskeet välittömästi veneen pinnoilta. Veneen puhdistukseen voidaan käyttää yleisiä, alumiiniveneen puhdistukseen tarkoitettuja pesuaineita. Alkoholipitoisia pesuaineita ei saa käyttää. Pese vene usein, jotta vältyt pinttymiltä, jotka on vaikea puhdistaa myöhemmin. Varmista että käytettävät pesu-, puhdistus-, pintakäsittely-, ja suoja-aineet soveltuvat alumiinille ja veneen muille pinnoille. Noudattakaa tarkasti kemikaalin valmistajan antamia ohjeita. Polttoaine-, öljy-, liuotin- ja alkoholitahrat on poistettava maalipinnoilta välittömästi. Voimakkaiden kemikaalien vaikutuksesta saattaa maalipintoihin tulla värivaurioita ja pinnan kiilto heikentyä.

3 2. Talvisäilytys ja -huolto 3 / 8 Suosittelemme veneen pesua ennen talvitelakointia kohdan 1. pesu ja puhdistus - ohjeen mukaisesti. Jos venettä säilytetään ulkona tai kosteissa oloissa poista veneestä kuomu, tekstiilit, ankkuri ja muut varusteet, jotka saattavat homehtua tai ruostua. Pese köydet makealla vedellä ennen säilytystä. Sähköiset laitteet ovat parhaiten suojassa hapettumilta, säilytettäessä talvikauden kuivissa sisätiloissa. Akku kannattaa säilyttää lämpimässä, kuivassa tilassa ja ladata ainakin kahdesti talven aikana. Suihkuta sähköjärjestelmän liittimet kosteuden- ja korroosionestoaineella. Tarkista ettei veneessä ole ulkoisia vaurioita. Peitä veneesi niin, että lunta ei pääse kertymään veneeseen. Huolehdi riittävästä tuuletuksesta. Peite tai sen kiinnitysköydet eivät saa suoraan koskettaa veneen pintaa, koska ne liikkuessaan hiertävät venettä. Vältä veneeseen ja erityisesti laseihin kohdistu lumikuormaa, jottei vene tai sen osat vaurioidu lumen painosta. Älä käytä veneen kuomua talvipeitteenä. Säilytä aina venettä perä hieman keulaa alempana ja tyhjennysläpiviennit avoinna, jotta veneeseen mahdollisesti kertynyt vesi pääsee poistumaan. Erityisen tärkeää jos venettä säilytetään jäätyvissä olosuhteissa, koska jäätyvä vesi voi vahingoittaa venettä vakavasti. 3. Ennen vesillelaskua Tarkista sähkölaitteiden toiminta ja poista mahdolliset hapettumat liitoksista. Sulje tyhjennystulpat (ei kuitenkaan sadevesityhjennyksen tulppaa) ennen vesillelaskua. Tarkasta letkut ja liittimet sekä korjaa mahdolliset vuodot. Tarkista sekä veneen että moottorin sinkkianodien kunto ja vaihda ne tarvittaessa. Tarkista tarvittavat turvavarusteet ja niiden kunto.

4 4. Rungon Antifouling maalaus 4 / 8 Merialueella kasvillisuuden kiinnittymisen ehkäisyyn kannattaa vesilinjasta alaspäin käyttää pohjan antifouling-maalausta, sillä pohjan ja erityisesti potkurin likaantuminen lisäävät polttoaineen kulutusta. Suosittelemme maalaukseen metallittomia antifouling-maaleja, jotka soveltuvat alumiinipohjan käsittelyyn, tai pelkkää primer-pohjustusta. Mikäli kuitenkin päätät käyttää metalliyhdisteitä sisältäviä maaleja, on maalinvalmistajan alumiiniveneen maalaamista koskevia ohjeita noudatettava ehdottomasti ja täydellisesti. Pohjusta kaikki vedenalaiset pohjan osat riittävän paksulla, vesitiiviillä primer-kerroksella. Älä maalaa anodeja (sinkki, alumiini tai magnesium) tai niiden kosketuspintaa veneessä, sensoreita tai ohjauksen ja trimmien hydraulisten sylinterien männänvarsia. Kuparipohjaisen antifouling-maalin käyttö on kielletty. Husky Alumiini veneet 1. Pesu ja puhdistus Käytä veneesi sisätilojen pesuun makeaa vettä ja veneenpesuainetta joka on tarkoitettu alumiiniveneen pesuun. Liuotinpesuaineita ei saa käyttää. Varmista, että pesuaine sopii sisätilojen eri materiaalilaaduille. Muovipulpetteja ja muita muoviosia ei saa pestä liuotinpesuaineilla.

5 Suosittelemme veneen, eteenkin rungon, pesua vedestä noston välittömässä yhteydessä jolloin sekä lika että mahdollinen levä irtoaa tuoreeltaan helpoiten. Poista polttoaine- ja kemikaaliroiskeet välittömästi veneen pinnoilta. 5 / 8 Veneen puhdistukseen voidaan käyttää yleisiä, alumiiniveneen puhdistukseen tarkoitettuja pesuaineita. Alkoholipitoisia pesuaineita ei saa käyttää. Pese vene usein, jotta vältyt pinttymiltä, jotka on vaikea puhdistaa myöhemmin. Varmista että käytettävät pesu-, puhdistus-, pintakäsittely-, ja suoja-aineet soveltuvat alumiinille ja veneen muille pinnoille. Noudattakaa tarkasti kemikaalin valmistajan antamia ohjeita. Polttoaine-, öljy-, liuotin- ja alkoholitahrat on poistettava maalipinnoilta välittömästi. Voimakkaiden kemikaalien vaikutuksesta saattaa maalipintoihin tulla värivaurioita ja pinnan kiilto heikentyä. Hankaumien, hapettumien ja pinttyneen lian poistamiseen alumiinipinnoilta voitte käyttää lievästi hiovaa kiillotusainetta ja koneellista hiontaa. Hapettumien poisto alumiinipinnalta ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä alumiinin pintaan muodostuu itsestään suojaava oksidoitunut pinta. Hiontakäsittelyn jälkeen tulisi maalatut ja muutkin pinnat vahata. Vaha suojaa puhdistettua pintaa lialta ja säilyttää kiillon pidempään. Vahaaminen suojaa myös maalattujen ja kiiltävien metallipintojen kiiltoa. Älä hio eloksoituja alumiinipintoja. Eloksoituja pintoja ei ole tarve vahata. 2. Talvisäilytys ja huolto Suosittelemme veneen pesua ennen talvitelakointia kohdan 1. pesu ja puhdistus - ohjeen mukaisesti. Jos venettä säilytetään ulkona tai kosteissa tiloissa poista veneestä kuomu, tekstiilit, ankkuri ja muut varusteet, jotka saattavat homehtua tai ruostua. Pese köydet makealla vedellä ennen säilytystä. Sähköiset laitteet ovat parhaiten suojassa hapettumilta, säilytettäessä talvikauden kuivissa sisätiloissa. Akku kannattaa säilyttää lämpimässä, kuivassa tilassa ja ladata ainakin kahdesti talven aikana. Suihkuta sähköjärjestelmän liittimet kosteuden- ja korroosionestoaineella. Tarkista ettei veneessä ole ulkoisia vaurioita.

6 6 / 8 Peitä veneesi niin, että lunta ei pääse kertymään veneeseen. Huolehdi riittävästä tuuletuksesta. Peite tai sen kiinnitysköydet eivät saa suoraan koskettaa veneen pintaa, koska ne liikkuessaan hiertävät venettä. Älä käytä veneen kuomua talvipeitteenä. Vältä veneeseen ja erityisesti laseihin kohdistu lumikuormaa, jottei vene tai sen osat vaurioidu lumen painosta. Säilytä aina venettä perä hieman keulaa alempana ja tyhjennysläpiviennit avoinna, jotta veneeseen mahdollisesti kertynyt vesi pääsee poistumaan. Erityisen tärkeää jos venettä säilytetään jäätyvissä olosuhteissa, koska jäätyvä vesi voi vahingoittaa venettä vakavasti. 3. Ennen vesillelaskua Tarkista sähkölaitteiden toiminta ja poista mahdolliset hapettumat liitoksista. Sulje tyhjennystulpat (ei kuitenkaan sadevesityhjennyksen tulppaa) ennen vesillelaskua. Tarkasta letkut ja liittimet sekä korjaa mahdolliset vuodot. Tarkista sekä veneen että moottorin sinkkianodien kunto ja vaihda ne tarvittaessa. Tarkista tarvittavat turvavarusteet ja niiden kunto. 4. Rungon Antifouling maalaus Merialueella kasvillisuuden kiinnittymisen ehkäisyyn kannattaa vesilinjasta alaspäin käyttää pohjan antifouling-maalausta, sillä pohjan ja erityisesti potkurin likaantuminen lisäävät polttoaineen kulutusta. Suosittelemme maalaukseen metallittomia antifouling-maaleja, jotka soveltuvat alumiinipohjan käsittelyyn, tai pelkkää primer-pohjustusta. Mikäli kuitenkin päätät käyttää metalliyhdisteitä sisältäviä maaleja, on maalinvalmistajan alumiiniveneen maalaamista koskevia ohjeita noudatettava ehdottomasti ja täydellisesti. Pohjusta kaikki vedenalaiset pohjan osat riittävän paksulla, vesitiiviillä primer-kerroksella. Älä maalaa anodeja (sinkki, alumiini tai magnesium) tai niiden kosketuspintaa veneessä, sensoreita tai ohjauksen ja trimmi hydraulisten sylinterien männänvarsia.

7 7 / 8 Kuparipohjaisen antifouling-maalin käyttö on kielletty. Linkkejä: Hempel-venemaalit: International-venemaalit: Tikkurila: veneiden pintakäsittelyopas: Venekuomun hoito-ohje Poista lintujen jätökset välittömästi kostealla sienellä tai kankaalla. Pese ikkunat makealla vedellä harmaantumisen vähentämiseksi. Ikkunamuovi heikentyy kylmässä, käsittele erityisen varovasti pakkasella. Puhdista kuomu makealla vedellä ja miedolla saippualla pehmeää harjaa tai sientä käyttäen. Huuhtele runsaasti vedellä ja kuivaa huolellisesti. Voitele kuomun vetoketjut teflonsuihkeella 1-2 kertaa kesässä. Säilytä kuomu talven ajan lämpimässä ja kuivassa paikassa. Kuomun taitoksiin jää kosteutta yleensä pesun jäljiltä, joten kuivaa kuomu huolellisesti, avoimena ennen säilytystä. Näin ehkäiset homeen kehittymisen taitoksiin. Säilytä kuomu kuomukotelossa trailerikuljetuksen aikana. Venepehmusteiden hoito-ohjeet Säilytys Älä säilytä tyynyjä jatkuvalle kosteudelle alttiina, äläkä päästä tyynyjä vettymään veneessä. Vaikka tyynyjen sisällä oleva vaahtomuovi on suojattu muovilla, niin vaahtomuoviin ja keinonahan sisäpinnalle voi muodostua hometta. Kuljetusta, varastointia tai käyttöä alle -20 Celsius-asteessa ei suositella, koska materiaalin pinta saattaa heikentyä tai murtua. Puhdistus ja hoito. Pyyhi vedellä tai neutraalilla pesunesteellä kostutetulla siivouspyyhkeellä tai pehmeällä sienellä. Kostea pinta on hyvä kuivata. Pinttynyt lika puhdistetaan laimentamattomalla neutraalilla pesuaineella varovasti liuottamalla. Huuhdellaan hyvin ja annetaan kuivua. Tahrat poistetaan laimentamattomalla, neutraalilla pesuaineella. Huuhtele ja kuivaa.

8 8 / 8 Neutraalit pesuaineet. Neutraalien puhdistusaineiden käyttöliuoksen ph-arvo on 6-8. Ikkunanpuhdistusaineet, pintojen puhdistusaineet ja astianpesuaineet ovat puhdistusvaikutuksiltaan kaikkein miedoimpia. Tämän tyyppiset soveltuvat useimmille vettä sietäville pinnoille. On hyvä kokeilla pesuainetta ensin pehmustetyynyn näkymättömälle pinnalle. Vältä liuottimia, bensiiniä, rasvoja ja moottoriöljyjä, hankaavia siivousvälineitä tai -aineita, vahvoja emäksisiä sekä happamia puhdistusaineita, teräviä esineitä, kuumia esineitä, värjääviä nesteitä, hoito- ja suoja-aineita, jotka ei ole tarkoitettu tekonahan hoitoon, esim. monet nahanhoitoaineet. Husky R5 Akryylilasien puhdistus. Aloita aina huuhtelemalla lasit makealla vedellä. Tämän jälkeen lika poistetaan pinnoilta käyttäen nukkaamatonta pehmeää pyyhettä tai sientä, joka kastettu vedessä. Puhdistusvaikutusta voi tehostaa miedolla, neutraalilla astianpesuaineella. Älä koskaan pyyhi akryyli tuulilasia kuivalla pyyhkeellä tai paperilla, kuivapyyhintä naarmuttaa Akryylilasin pinnan. Älä käytä mitään hiovia tai liuottavia pesuaineita. Kokeile pyyhkimistä kastelulla pyyhkeellä aina ensin pienellä huomaamattomalla alueella.

LAMINAATIN PUHDISTUSOHJEET

LAMINAATIN PUHDISTUSOHJEET LAMINAATIN PUHDISTUSOHJEET Hoito ja suojaus (Puusepänteollisuus ry:n huonekalujen hoito-ohjeista) Nihkeä- tai kosteapyyhintä neutraalissa pesunesteessä kostutetulla siivouspyyhkeellä. Kosteapyyhinnän jälkeen

Lisätiedot

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS SIIVOUSVÄLINEET 1. siivousvaunu 2. sanko (siivoussanko) 3. jätesäkki 4. kuivain - Voit kuivata ikkunat, peilit ja lattiat. 5. lattiamoppi ja pyyhe 6. ikkunanpesin - Voit pestä

Lisätiedot

PESUAINEET. Tehokkaat esikäsittely- ja ylläpitopuhdistusaineet sisä- ja ulkokäyttöön!

PESUAINEET. Tehokkaat esikäsittely- ja ylläpitopuhdistusaineet sisä- ja ulkokäyttöön! PESUAINEET Tehokkaat esikäsittely- ja ylläpitopuhdistusaineet sisä- ja ulkokäyttöön! TIKKURILAN PESUAINEET PERUSTEELLISEEN PUHDISTUKSEEN Oikealla esikäsittelypesulla varmistat maalaus systeemin toimivuuden

Lisätiedot

Mitä keväällä kuuluu tehdä? Odotetaanko vain, että veneily alkaa? Vai pitikö jostain ottaa vastuuta ihan itse?

Mitä keväällä kuuluu tehdä? Odotetaanko vain, että veneily alkaa? Vai pitikö jostain ottaa vastuuta ihan itse? Mitä keväällä kuuluu tehdä? Odotetaanko vain, että veneily alkaa? Vai pitikö jostain ottaa vastuuta ihan itse? Miksi minä? Aluksen omistajalla on laivaisännän vastuu. Aluksen päälliköllä on päällikön vastuu.

Lisätiedot

Profex Lasinpuhdistaja

Profex Lasinpuhdistaja Profex Lasinpuhdistaja Lasinpuhdistusaine, sopii kaikille lasipinnoille, kiiltäville muoveille yms. Haihtuva aine, ei jätä jäämiä puhdistetuille pinnoille. Pyyhi pinta nukkaamattomalla liinalla tai kuivaa

Lisätiedot

Käyttö ja hoito. Silestone & ECO Line Colour-sarja

Käyttö ja hoito. Silestone & ECO Line Colour-sarja Käyttö ja hoito Silestone & ECO Line Colour-sarja 9 Käyttö ja hoito Silestone & ECO Line Colour-sarja General Usage Advice Yleisiä käyttöohjeita Alhaisen huokoisuutensa ansiosta Silestonen ja ECO Line

Lisätiedot

USEIN KYSYTTYJÄ Nano1 TUOTTEISTA. Nano1 Lasi & Keramiikka Suoja

USEIN KYSYTTYJÄ Nano1 TUOTTEISTA. Nano1 Lasi & Keramiikka Suoja USEIN KYSYTTYJÄ Nano1 TUOTTEISTA Nano1 Lasi & Keramiikka Suoja 1.Kuinka pitkään toiminnallisuus on taattu? Katso kohta 2. Koska pinnoitteet ovat kemikaali- ja UV-kestäviä, toiminnallisuus säilyy erittäin

Lisätiedot

Yli 20 vuotta kotimaisia laatutuotteita

Yli 20 vuotta kotimaisia laatutuotteita Yli 20 vuotta kotimaisia laatutuotteita Soft Protector Oy on kotimainen, Espoossa toimiva suoja-, hoito- ja pesuaineiden valmistaja. Olemme keskittyneet sisä- ja ulkokalusteiden ja kodin hoitotuotteisiin.

Lisätiedot

WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 15

WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 15 7992FI WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 15 Willab Garden 2017-03 TÄRKEÄÄ! Lue asennusohje kokonaan ennen kuin aloitat asennuksen! Ellei ohjeita noudateta, osat eivät

Lisätiedot

Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet

Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet Käsittele pintoja varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua.

Lisätiedot

Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine kaikille vanteille (ml. kevytmetallivanteet).

Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine kaikille vanteille (ml. kevytmetallivanteet). KEMIKAALIT AUTONHOITO AUTONHOITOAINEET Ajoneuvojen pesuun, vahaukseen, kiillotukseen ja pintojen hoitoon Kaikentyyppisten ajoneuvojen pesuun ja pintojen hoitoon. Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine

Lisätiedot

KYLPYHUONEKALUSTEIDEN HOITO-OHJEET

KYLPYHUONEKALUSTEIDEN HOITO-OHJEET KYLPYHUONEKALUSTEIDEN HOITO-OHJEET PESUALLAS POSLIINI Posliinipesualtaassa on kova, lasitettu ja kestävä pinta. Voit puhdistaa posliinin helpoimmin kevyesti kostutetulla liinalla ja miedolla puhdistusaineella.

Lisätiedot

Uudista hyväkuntoiset pinnat. julkisivut terassit kalusteet aidat puu metalli rappaus betoni muovi sisällä tai ulkona

Uudista hyväkuntoiset pinnat. julkisivut terassit kalusteet aidat puu metalli rappaus betoni muovi sisällä tai ulkona PESUAINEET Piha-aidalla kukkii home, terassi näyttää kulahtaneelta ja peltikatollekin pitäisi tehdä jotain. Armas aurinko paljastaa puhdistamista, pesua ja huoltoa kaipaavat pinnat. Huolellisella pesulla

Lisätiedot

Alumiinirungon/Eristyskatto

Alumiinirungon/Eristyskatto 7970FI Alumiinirungon/Eristyskatto Kattolipan runko 8 Willab Garden 2016.05 3 2 4 TÄRKEÄÄ! Lue asennusohjeet läpi ennen kuin aloitat asentamisen! Jos ohjeita ei noudateta, elementti ei toimi parhaalla

Lisätiedot

Ohjaamon jälkimaalaus. Ohjaamon peltiosat. Esikäsittely PGRT TÄRKEÄÄ!

Ohjaamon jälkimaalaus. Ohjaamon peltiosat. Esikäsittely PGRT TÄRKEÄÄ! Esikäsittely TÄRKEÄÄ! Korin metalli on suojattu korroosiolta mm. sinkkikerroksella. Täydellisen korroosiosuojauksen varmistamiseksi tämä sinkkikerros on korjattava päällemaalaamalla, jos se on vahingoittunut

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 07. KATOT ja metallipinnat ulkona

MAALILINJA NEUVOO 07. KATOT ja metallipinnat ulkona MAALILINJA NEUVOO 07 KATOT ja metallipinnat ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 2 NIKSIT 1.1 Ennen käsittelyä NIKSIT Hyvä käsittelylämpötila

Lisätiedot

VAATTEET - Puhdistaminen

VAATTEET - Puhdistaminen VAATTEET - Puhdistaminen Uuden vaatteen pinnassa on vettähylkivä käsittely, jonka ansiosta vesi valuu pois. Lika ja normaalit pesuaineet tukkivat ajan kuluessa tämän käsittelyn ja vaatteen päällikangas

Lisätiedot

Päivittäinen jalkineiden hoito

Päivittäinen jalkineiden hoito JALKINEIDEN HOITO 1. Perehdy jalkineiden hoidon ohjeisiin. 2. Tunnista jalkineiden materiaali ja puhdista jalkineet ohjeen mukaan. 3. Suojaspray suihkutetaan kengille ulkona. Suihkutusetäisyys kengistä

Lisätiedot

Alustan, akselien ja vanteiden jälkimaalaus. Yleisiä tietoja maalauksesta. Erityistietoja kaasuajoneuvoista TÄRKEÄÄ!

Alustan, akselien ja vanteiden jälkimaalaus. Yleisiä tietoja maalauksesta. Erityistietoja kaasuajoneuvoista TÄRKEÄÄ! Yleisiä tietoja maalauksesta Yleisiä tietoja maalauksesta TÄRKEÄÄ! Scania suosittelee, että pehmeästä ja joustavasta materiaalista valmistettuja osia ei maalata. Tämä ohje koskee esimerkiksi hydrauliletkuja

Lisätiedot

KÄSITTEIDEN MÄÄRITELMIÄ PUHDISTUSAINEIDEN

KÄSITTEIDEN MÄÄRITELMIÄ PUHDISTUSAINEIDEN KÄSITTEIDEN MÄÄRITELMIÄ PUHDISTUSAINEIDEN ph-arvot Neutraali pesuaine Neutraalin puhdistusaineen käyttöliuoksen ph on 6-8 - astianpesuaineet, ikkunanpuhdistusaineet ja pintojen puhdistusaineet. - ovat

Lisätiedot

KORKEALAATUISET HELPPOKÄYTTÖISET AMMATTTITASON AUTONHOITOTUOTTEET VAATIVALLE HARRASTAJALLE

KORKEALAATUISET HELPPOKÄYTTÖISET AMMATTTITASON AUTONHOITOTUOTTEET VAATIVALLE HARRASTAJALLE ULTRA GLAZE NEW CAR POLISH puhdistava yleisvaha Ultra Glaze Polish on nopea ja helppo vaha uusille ja käytetyille maalipinnoille. Tuote ei sotke muovilistoja ja puskureita. Ultra Glaze Polish jättää pitkäaikaisen

Lisätiedot

Fouling? Don t fight it. Release it. Hempel 2013 Silic One Brochure 148x210+3 FI.indd 1

Fouling? Don t fight it. Release it. Hempel 2013 Silic One Brochure 148x210+3 FI.indd 1 Fouling? Don t fight it. Release it. Hempel 2013 Silic One Brochure 148x210+3 FI.indd 1 Tutustu HEMPELin uusimpaan innovaatioon ja teknologiseen läpimurtoon uusi silikonipohjainen kasvillisuutta hylkivä

Lisätiedot

8.4 Autonhoitotuotteet

8.4 Autonhoitotuotteet 8. KEMIKAALIT 8.4 Autonhoitotuotteet 392 tilaukset@ikaros.fi KEMIKAALIT ULKOISEEN AUTONHUOLTOON KAIKENTYYPPISTEN AJONEUVOJEN PUHDISTUKSEEN Tehokkaat aineet ajoneuvojen pesuun, niin korin kuin hytin sekä

Lisätiedot

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi SUPI-SAUNATUOTTEET Löydä oma löylytunnelmasi Supi-sarjan tuotteilla luot saunaasi tunnelmaa ja suojaat sen kauniisti. Samalla saunasi pysyy pitkään helppohoitoisena. Löydä Supi-perheestä monipuoliset tuotteet

Lisätiedot

KESTÄVÄ SOKKELIMAALI TUOTESELOSTE TIKKURILA YKI SOKKELIMAALI. Alkalinkestävä akrylaattimaali. Sokkelit

KESTÄVÄ SOKKELIMAALI TUOTESELOSTE TIKKURILA YKI SOKKELIMAALI. Alkalinkestävä akrylaattimaali. Sokkelit TIKKURILA KESTÄVÄ SOKKELIMAALI TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Alkalinkestävä akrylaattimaali. Sokkelit Betonisokkeleiden ja sementtivahvoilla laasteilla ylitasoitettujen betoni- ja harkkosokkeleiden

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT. Terassit ja laiturit

MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT. Terassit ja laiturit 2015 MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet puulattiat... 4 Vanhat puulattiat... 5 2 NIKSIT 1.1 Ennen käsittelyä Tarkista aina lattiapintojen kunto ja tee

Lisätiedot

Harjoitus 7. Auton päältäpesu, sisäpuhdistus ja vahaus

Harjoitus 7. Auton päältäpesu, sisäpuhdistus ja vahaus Harjoitus 7 Auton päältäpesu, sisäpuhdistus ja vahaus Auton pesu on yksi tärkeimmistä auton säännölliseen huoltoon liittyvistä toimenpiteistä. Säännöllisellä pesulla ja kausivahauksilla auton maalipinta

Lisätiedot

PYYKKIPÄIVÄ LAPSIPERHEESSÄ Hanna Pikkarainen

PYYKKIPÄIVÄ LAPSIPERHEESSÄ Hanna Pikkarainen PYYKKIPÄIVÄ LAPSIPERHEESSÄ Hanna Pikkarainen LAPSIPERHEESSÄ PESTÄÄN PYYKKIÄ USEIN Esityksestä saat vinkkejä, miten saat vauvan pyykin puhtaaksi voit toimia vastuullisesti ja ekologisesti. HARKITSE Tee

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 11. ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit

MAALILINJA NEUVOO 11. ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet puulattiat... 4 Vanhat puulattiat... 5 2 NIKSIT 1.1 Ennen käsittelyä Tarkista aina lattiapintojen kunto ja tee tarvittavat

Lisätiedot

Alustan, akselien ja vanteiden jälkimaalaus

Alustan, akselien ja vanteiden jälkimaalaus Yleisiä tietoja maalauksesta Yleisiä tietoja maalauksesta TÄRKEÄÄ! Scania suosittelee, että pehmeistä ja taipuisista materiaaleista valmistettuja komponentteja ei maalata, sillä maali saattaa vaikuttaa

Lisätiedot

METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN. Opas täydelliseen metallinsuojaukseen!

METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN. Opas täydelliseen metallinsuojaukseen! METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN ULOS&SISÄLLE ULOS&SISÄLLE Opas täydelliseen metallinsuojaukseen! Aina oikea maali metallille! Hammerite Hammerite metallimaaleilla voidaan käsitellä kaiken tyyppisiä metallipintoja

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

RUOSTEENESTOPOHJAMAALI / HIMMEÄ

RUOSTEENESTOPOHJAMAALI / HIMMEÄ TIKKURILA RUOSTEENESTOPOHJAMAALI / HIMMEÄ TYYPPI Vesiohenteinen, nopeasti kuivuva erikoissideainetta sisältävä ruosteenestopohjamaali vesiohenteisille pintamaaleille. KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Peltikatot,

Lisätiedot

ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle

ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle Säilytä puun ainutlaatuinen lämpö ja aito kosketus sisustuksesi puupinnoissa ja kodin käyttöesineissä. Puumateriaalissa yhdistyvät kauniisti luonnonläheinen ajattomuus

Lisätiedot

Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet

Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet KUVAUS MALLINRO # 3,7 x 6 x 2,4 m Garage-in-a-Box Original harmaa 62790 SUOSITELLUT TYÖKALUT 11mm + /- 45 cm Lue ohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Teltta

Lisätiedot

PELTIKATTOMAALI PANSSARI AKVA

PELTIKATTOMAALI PANSSARI AKVA UUSI! PELTIKATTOMAALI PANSSARI AKVA Panssari Akva - uusien sinkittyjen peltikattojen suojaamiseen. Soveltuu vanhan, ehjän alkydimaalin päälle ilman pohjamaalausta sekä maalipinnoitettujen / muovipinnoitettujen

Lisätiedot

AUTONHOITO Essex autonhoitopaketti Tuotenro 309-007 KEMIKAALIT

AUTONHOITO Essex autonhoitopaketti Tuotenro 309-007 KEMIKAALIT AUTONHOITO Essex autonhoitopaketti Tuotenro 309-007 308010 Essex Vannehoito 0,5 L 220002 Essex Ikkunanpuhdistus 0,5 L 245002 Essex Hyönteispuhdistus 0,5 L 304002 Essex Pikavaha 0,5 L 302002 Essex Super

Lisätiedot

Turvallisemmat vaihtoehdot vaarallisille kotitaloustuotteille

Turvallisemmat vaihtoehdot vaarallisille kotitaloustuotteille Turvallisemmat vaihtoehdot vaarallisille kotitaloustuotteille Turvallisempi vaihtoehto -miksi? Vaarallisten kotitaloustuotteiden riskit (video) Käytä turvallisinta tuotetta Lue tuoteselosteet Käytä hajuttomia

Lisätiedot

Nostalgia puuöljyillä käsiteltyjen huonekalujen hoito-ohjeet

Nostalgia puuöljyillä käsiteltyjen huonekalujen hoito-ohjeet Nostalgia puuöljyillä käsiteltyjen huonekalujen hoito-ohjeet Nostalgia Puuöljyillä käsitellyn puisen huonekalun peruspuhdistukseen riittää kuivapuhdistus pölypyyhkeellä tai neutraaliin astianpesuaineliuokseen

Lisätiedot

UIMA-ALTAIDEN KERAAMISTEN LAATTOJEN PUHDISTUS- JA HOITO-OHJEET - 2016 -

UIMA-ALTAIDEN KERAAMISTEN LAATTOJEN PUHDISTUS- JA HOITO-OHJEET - 2016 - UIMA-ALTAIDEN KERAAMISTEN LAATTOJEN PUHDISTUS- JA HOITO-OHJEET - 2016 - SISÄLLYS Keraamisten laattojen pesemisestä yleisesti Asennuksen jälkeinen pesu Käyttöönotto puhdistus Säännöllinen puhdistus Tahranpoisto

Lisätiedot

Lasiseinän asennusohje

Lasiseinän asennusohje Lasiseinän asennusohje Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi 1. Katon panelointi Lasiseinän yläreunassa käytetään normaalitilanteessa upotettavaa lasilistaa. Tällä

Lisätiedot

DURA-BRIGHT. WHEELS Upea ulkonäkö helppo huolto DURA-BRIGHT

DURA-BRIGHT. WHEELS Upea ulkonäkö helppo huolto DURA-BRIGHT DURA-BRIGHT WHEELS Upea ulkonäkö helppo huolto DURA-BRIGHT Alcoa Dura-Bright EVO wheels Seuraavan sukupolven Dura-Bright -käsittely suojaa pintaa entistäkin paremmin. Alcoa esittelee käänteentekevän läpimurron,

Lisätiedot

Eläinten hoitotuotteet

Eläinten hoitotuotteet Meistä Puhdistus-, suojaus- ja hoitotuotteiden Pohjoismaiden johtava valmistaja Softcare on täysin suomalainen tuotemerkki Pääkonttori sijaitsee Espoossa Vankka ammattikokemus vuodesta 1991 lähtien Luontoystävällistä

Lisätiedot

Pesutilojen siivous. Siivouksen tavoite

Pesutilojen siivous. Siivouksen tavoite Pesutilojen siivous Hygieniailtapäivä laitoshuoltajille 2017 ja 2018 Hygieniahoitaja Rauni Ikonen Siivouksen tavoite Saavuttaa tarkoituksenmukainen puhtaus Palauttaa toiminnasta aiheutuneet puhtaustason

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖARILA OFTE 40B OFTE 40C OFTE 60B OFTE 60BR Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO...

Lisätiedot

Ammattitason tuotteet vaativaan käyttöön

Ammattitason tuotteet vaativaan käyttöön Ammattitason tuotteet vaativaan käyttöön snmix.fi OSIENPESU AUTOT JA KULJETUS TEOLLISUUS Palvelua parhaissa merkeissä S&N Osakeyhtiö on satavuotisen historian omaava teknisen tukkukaupan monialayhtiö.

Lisätiedot

Pesutilojen siivous. Siivouksen tavoite

Pesutilojen siivous. Siivouksen tavoite Pesutilojen siivous Hygieniailtapäivä laitoshuoltajille 2017 ja 2018 Hygieniahoitaja Rauni Ikonen Siivouksen tavoite Saavuttaa tarkoituksenmukainen puhtaus Palauttaa toiminnasta aiheutuneet puhtaustason

Lisätiedot

Betonilattioiden hoito-ohjeet

Betonilattioiden hoito-ohjeet Betonilattioiden hoito-ohjeet 2. syyskuuta 2013 Betonilattioiden hoito-ohjeet Yleistä Vanhoissa betonilattioissa yleisiä ongelmia ovat niiden likaantuminen, vaikea puhdistettavuus ja pölyäminen. Näiden

Lisätiedot

VIHTAN OY

VIHTAN OY ASENNUSOHJE AAVA lasiliukuovi VIHTAN OY WWW.VIHTAN.FI SISÄLLYS TYÖKALUT...2 OSAT...2 KIINNITYSPROFIILIN ASENNUS...3 LAAHUSTIIVISTEEN ASENNUS...4 SEINÄN ASENNUS KIINNITYSPROFIILIIIN...5 TELESKOOPIN ASENNUS...6

Lisätiedot

Puhdasta korkeapaineella. Ohjeita korkeapainepesurin käyttöön

Puhdasta korkeapaineella. Ohjeita korkeapainepesurin käyttöön Puhdasta korkeapaineella Ohjeita korkeapainepesurin käyttöön Sisältö Luonnollisesti korkeapaineella s. 3 Miten korkeapainepesuri toimii s. 4 Käyttökohteet s. 5 Suomi Miten puhdistan sammaloituneet pihalaatat

Lisätiedot

Lapin keskussairaalan ja psykiatrian klinikan lattiamateriaalit ja niiden hoito

Lapin keskussairaalan ja psykiatrian klinikan lattiamateriaalit ja niiden hoito Lapin keskussairaalan ja psykiatrian klinikan lattiamateriaalit ja niiden hoito LSHP:n laitoshuoltajat SISÄLLYS MARMORI... 2 KERAAMINEN LAATTA... 3 MOSAIIKKIBETONI... 4 TURVALATTIA... 5 MUOVIPÄÄLLYSTEET...

Lisätiedot

Tuoteluettelo. Laimenna Suihkuta Odota Nauti

Tuoteluettelo. Laimenna Suihkuta Odota Nauti Tuoteluettelo Laimenna Suihkuta Odota Nauti TuotekoodiEANVE TuotekoodiEANVE Puhdas Katto Laimennus: 1osaliuosta,2osaavettä IM202202 1L IM202203 5L 6 3 Puhdas Julkisivu Laimennus: 1osaliuosta,2osaavettä

Lisätiedot

Tuulettuvien Keraamisten Julkisivujen puhdistus- ja hoito-ohjeet

Tuulettuvien Keraamisten Julkisivujen puhdistus- ja hoito-ohjeet Tuulettuvien Keraamisten Julkisivujen puhdistus- ja hoito-ohjeet SISÄLLYS SISÄLLYS 2 YLEISTÄ 3 ASENNUKSEN AIKAINEN PESU 4 ASENNUKSEN JÄLKEINEN PUHDISTUS 4 GRAFFITISUOJAUS 4 TAHRANPOISTO 4 HUOLTOPUHDISTUS

Lisätiedot

1. Käyttöominaisuudet Markiisikankaat ovat teknisiä tekstiilejä, joissa yhdistyvät käytännöllisyys ja kauneus.

1. Käyttöominaisuudet Markiisikankaat ovat teknisiä tekstiilejä, joissa yhdistyvät käytännöllisyys ja kauneus. Markiisikankaiden käsittelyohje 1. Käyttöominaisuudet Markiisikankaat ovat teknisiä tekstiilejä, joissa yhdistyvät käytännöllisyys ja kauneus. Kankailla on korkea suorituskyky, ne valmistetaan tiukkojen

Lisätiedot

GRANDE. GRANDE sähkögrilli KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET LUE OHEISET LIITTEET HUOLELLISESTI, VAIKKA USKOTKIN TUNTEVASI SÄHKÖGRILLIN JA SEN KÄYTÖN.

GRANDE. GRANDE sähkögrilli KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET LUE OHEISET LIITTEET HUOLELLISESTI, VAIKKA USKOTKIN TUNTEVASI SÄHKÖGRILLIN JA SEN KÄYTÖN. GRANDE GRANDE sähkögrilli KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET LUE OHEISET LIITTEET HUOLELLISESTI, VAIKKA USKOTKIN TUNTEVASI SÄHKÖGRILLIN JA SEN KÄYTÖN. TURVALLISUUSOHJEET! TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA! Kun käytät

Lisätiedot

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 FAVORIT FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. FAVORIT on korkealaatuinen ruoanlaittoastiasarja. Sarjan tuotteet testataan huolellisesti,

Lisätiedot

Juoksumaton huolto-ohje

Juoksumaton huolto-ohje Juoksumaton huolto-ohje Maton huoltaminen on tärkeää Matto on juoksumaton tärkein osa. Sen kunnossa pitäminen takaa sen, että laite toimii moitteettomasti vuosikausia eteenpäin. Säännöllisin väliajoin

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 10. IKKUNAT JA OVET Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 10. IKKUNAT JA OVET Ulkona MAALILINJA NEUVOO 10 IKKUNAT JA OVET Ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet kuultavilla tuotteilla käsiteltävät pinnat...8 Vanhat kuultavilla

Lisätiedot

AUTONPESU, TOIMI NÄIN: ALUSTA- JA MOOTTORIPESU AUTOSHAMPOO SISÄOSIEN KIILLOTUS LASIEN PUHDISTUS PINTAKÄSITTELY, KIILLOTUS JA VAHAUS LISÄVARUSTEET

AUTONPESU, TOIMI NÄIN: ALUSTA- JA MOOTTORIPESU AUTOSHAMPOO SISÄOSIEN KIILLOTUS LASIEN PUHDISTUS PINTAKÄSITTELY, KIILLOTUS JA VAHAUS LISÄVARUSTEET AUTONPESU, TOIMI NÄIN: JOKAISESSA VAIHEESSA KÄSITELLÄÄN AUTO JOKA PUOLELTA JA EDETÄÄN SEURAAVAAN VAIHEESEEN. 1. Suihkuta vannepesuaine kaikkiin vanteisiin. 2. Suihkuta kylmärasvanpoistoaine, joka irroittaa

Lisätiedot

Lisätietoja Paasikiven pronssituotteiden ominaisuuksista

Lisätietoja Paasikiven pronssituotteiden ominaisuuksista Lisätietoja Paasikiven pronssituotteiden ominaisuuksista Ajaton ja kestävä materiaali M. J. Paasikivi Oy:n tuotteissa on käytetty ainoastaan sertifioitua raaka-ainetta, pronssi-messinkiseosta. Raaka-aineseoksen

Lisätiedot

Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine kaikille vanteille (ml. kevytmetallivanteet).

Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine kaikille vanteille (ml. kevytmetallivanteet). Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine kaikille vanteille (ml. kevytmetallivanteet). Poistaa pinttymät, jarrupölyn ja muut liikenneliat nopeasti ja tehokkaasti. Anna vaikuttaa ja huuhtele. Ikaclean

Lisätiedot

Sisältö: Yleistä. Alustat ja rakenteet Käsittely-yhdistelmät Ongelmia ja ratkaisuja. Alan nykytila Pintakäsittelyn merkitys

Sisältö: Yleistä. Alustat ja rakenteet Käsittely-yhdistelmät Ongelmia ja ratkaisuja. Alan nykytila Pintakäsittelyn merkitys Puulattiat Sisältö: Yleistä Alan nykytila Pintakäsittelyn merkitys Alustat ja rakenteet Käsittely-yhdistelmät Ongelmia ja ratkaisuja 13.2.2014 2 Yleistä Alan nykytila Käsiteltäviä puuvalmiita pintoja entistä

Lisätiedot

METALLITUOTTEIDEN MAALAUS MAALATTAVAT METALLIT. Copyright Isto Jokinen. Käyttö opetuksessa tekijän luvalla

METALLITUOTTEIDEN MAALAUS MAALATTAVAT METALLIT. Copyright Isto Jokinen. Käyttö opetuksessa tekijän luvalla METALLITUOTTEIDEN MAALAUS MAALATTAVAT METALLIT 1 YLEISIMMÄT MAALATTAVAT METALLIT 1. Kylmävalssattu teräs 2. Kuumavalssattu teräs 3. Sinkitty teräs 4. Valurauta 5. Alumiini Myös ruostumatonta terästä, anodisoitua

Lisätiedot

Pesutilojen siivous. Siivouksen tavoite

Pesutilojen siivous. Siivouksen tavoite Pesutilojen siivous Hygieniailtapäivä laitoshuoltajille 2017 Hygieniahoitaja Rauni Ikonen Siivouksen tavoite Saavuttaa tarkoituksenmukainen puhtaus Palauttaa toiminnasta aiheutuneet puhtaustason muutokset

Lisätiedot

PUHDISTUSJA HOITO-OHJEET - 2016 -

PUHDISTUSJA HOITO-OHJEET - 2016 - PUHDISTUSJA HOITO-OHJEET - 2016 - SISÄLLYS Lasitetut keraamiset laatat Lasittamattomat keraamiset laatat Luonnonkivipinnat Terracotta ja Sannini Sementtilaatat ja hiekkakivet Buchtal luonnonkeramiikka

Lisätiedot

GROJET A u t o n h o i t o t u o t t e e t Kehitetty ja testattu Erityisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin TUOTEKUVASTO

GROJET A u t o n h o i t o t u o t t e e t Kehitetty ja testattu Erityisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin TUOTEKUVASTO GROJET A u t o n h o i t o t u o t t e e t Kehitetty ja testattu Erityisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin TUOTEKUVASTO Sisällysluettelo Yritysesittely sivu 3 Harjattomien ja harjakoneiden Pesuaineet

Lisätiedot

VIHTAN OY

VIHTAN OY ASENNUSOHJE AALTO 3 Tilanjakaja: kaksi seinää ja liukuva ovi VIHTAN OY WWW.VIHTAN.FI SISÄLLYS TYÖKALUT --------------------------------------------------------------- 2 OSAT (kynnyksellinen) --------------------------------------------------------

Lisätiedot

MCF HYGIENIAPAKETTI. Bakteerit, hiivat. Homeet, levät, sienet

MCF HYGIENIAPAKETTI. Bakteerit, hiivat. Homeet, levät, sienet Bakteerit, hiivat Homeet, levät, sienet Mitä Hygieniapaketti on ja miten se toimii? MCF Hygieniapaketti on käsittely- ja tuotekokonaisuus, jonka avulla hyvän hygienian ylläpito on taloudellista ja tehokasta!

Lisätiedot

LAATUA JA TEHOKKUUTTA LASINPESUNESTEET JÄÄHDYTINNESTEET LIUOTINPESUAINEET

LAATUA JA TEHOKKUUTTA LASINPESUNESTEET JÄÄHDYTINNESTEET LIUOTINPESUAINEET LAATUA JA TEHOKKUUTTA LASINPESUNESTEET JÄÄHDYTINNESTEET LIUOTINPESUAINEET nordicproducts.fi TALVILASINPESUNESTEET ETANOLIPOHJAISET Lasinpesunestetiiviste -50 C Lasinpesunestetiiviste Nordic -50 C poistaa

Lisätiedot

METALLIEN PESUT PESUKONEILLA

METALLIEN PESUT PESUKONEILLA METALLITUOTTEIDEN MAALAUS KEMIALLISET ESIKÄSITTELYT METALLIEN PESUT PESUKONEILLA Copyright Isto Jokinen 1 METALLIPINTOJEN PESU Metallipinnan pesun tarkoituksena on poistaa pinnalta konversiokäsittelyä

Lisätiedot

Suomen Venetarkastajat ry. VENETARKASTUSRAPORTTI. Tarkastuksen tilaaja: Purjehtija X

Suomen Venetarkastajat ry. VENETARKASTUSRAPORTTI. Tarkastuksen tilaaja: Purjehtija X Suomen Venetarkastajat ry. VENETARKASTUSRAPORTTI Tarkastuksen tilaaja: Purjehtija X Tarkastuksen aika ja paikka: Talvisäilytystelakan tiloissa Tallinnassa. Tarkastuksen olosuhteet: Tarkastus suoritettiin

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 04. IKKUNAT JA OVET Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 04. IKKUNAT JA OVET Sisällä MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET Sisällä Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat ikkunat ja ovet... 4 Vanhat maalattavat ikkunat ja ovet... 6 Uudet lakattavat ikkunat ja ovet... 8 Vanhat lakattavat

Lisätiedot

MULTIFUNCTIONAL BACK FIN. Käyttöohje

MULTIFUNCTIONAL BACK FIN. Käyttöohje MULTIFUNCTIONAL BACK Käyttöohje VAKIOMALLI Multifunctional Back STANDARD KOOT CM INCH 36x45 14½x18 41x45 16½x18 46x45 18½x18 37x54 14¾x21½ 40x54 16x21½ 45x54 18x21½ 50x54 20x21½ * leveys x korkeus Special

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 12. KALUSTEET Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 12. KALUSTEET Ulkona MAALILINJA NEUVOO 12 KALUSTEET Ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet lakattavat pinnat... 8 Vanhat lakattavat pinnat... 9 Uudet öljyttävät

Lisätiedot

BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE

BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE LAITTEEN OSAT 1 letku 2 lämpötilan merkkivalo (oranssi) 3 päällekytkennän merkkivalo (punainen) 4 päälle/pois kytkin 5 kantosanka 6 turvalukitus /täyttöreikä 7 keitin

Lisätiedot

Puhtaus mies. Puhtaus edistää terveyttä. Se edistää myös hyvää oloa, koska on kiva olla puhdas. Puhtaana myös tuoksut hyvälle.

Puhtaus mies. Puhtaus edistää terveyttä. Se edistää myös hyvää oloa, koska on kiva olla puhdas. Puhtaana myös tuoksut hyvälle. Puhtaus mies Puhtaus edistää terveyttä. Se edistää myös hyvää oloa, koska on kiva olla puhdas. Puhtaana myös tuoksut hyvälle. Puhtaus ei ole vain oma asiasi. Puhtaus on tärkeää, kun olet tekemisissä muiden

Lisätiedot

PlayStation Camera. Käyttöohje CUH-ZEY

PlayStation Camera. Käyttöohje CUH-ZEY PlayStation Camera Käyttöohje CUH-ZEY2 7028418 FI Ennen käyttöä ˎˎLue tämä käyttöohje ja yhteensopivien laitteiden käyttöohjeet huolellisesti. Säilytä ohjeet tulevaa tarvetta varten. ˎˎPäivitä käyttöjärjestelmä

Lisätiedot

KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T

KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET Puhelin (03) 780 2363 SIVU 2 l KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET www.solmaster.fi Kestävän kehityksen puolesta

Lisätiedot

IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat

IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat on tarkoin testattu, jotta voisimme olla varmoja,

Lisätiedot

BianCoat (B-BC-101b/bm) NESTEMÄINEN NANOLASIPINNOITE

BianCoat (B-BC-101b/bm) NESTEMÄINEN NANOLASIPINNOITE BianCoat (B-BC-101b/bm) NESTEMÄINEN NANOLASIPINNOITE PITKÄIKÄINEN SUOJA PINNOILLE KÄYTTÖKOHTEET: Lattiapinnat kuten puu-, laatta-, kivi- ja muovipintaiset lattiat Metallipinnat Posliiniset ja keraamiset

Lisätiedot

Laskukunto. Voidaanko vene laskea veteen?

Laskukunto. Voidaanko vene laskea veteen? Laskukunto Voidaanko vene laskea veteen? Varmista, että Vene on tiivis Kaikki on asennettu Kaikki on tehty VARMISTA, ETTÄ VENE ON VESILLELASKUKUNNOSSA Onko kaikki työt tehty? Veneen hoitoon ja korjaukseen

Lisätiedot

RUBBER. Elastinen pinnoite Helppo irrottaa!

RUBBER. Elastinen pinnoite Helppo irrottaa! RUBBER comp Elastinen pinnoite Helppo irrottaa! RUBBERcomp KUMIMAALISPRAY RUBBERcomp kumimaalispray on helposti levitettävä, monikäyttöinen, ilmakuivuva erikoiskumipinnoite. Se suojaa käsiteltävän pinnan

Lisätiedot

RAHA-AUTOMAATIN KOSKETUSPINNAT

RAHA-AUTOMAATIN KOSKETUSPINNAT RAHA-AUTOMAATIN KOSKETUSPINNAT Puhdistuskohde Raha-automaatin kosketuspinnat: kosketusnäyttö, painikkeet, maksupäätteen näppäimistö, likaantuneet kohdat Raha-automaatin kosketuspinnat, eli kosketusnäyttö,

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET. Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET. Sisällä 016 MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET Sisällä SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet maalattavat ikkunat ja ovet... 4 Vanhat maalattavat ikkunat ja ovet... 6 Uudet lakattavat ikkunat ja ovet... 8 Vanhat

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

siivous- ja puhdistuskemikaalit siivous- ja puhdistuskemikaalit

siivous- ja puhdistuskemikaalit siivous- ja puhdistuskemikaalit siivous- ja puhdistuskemikaalit siivous- ja puhdistuskemikaalit 2009 2 Kestävän kehityksen puolesta Solmaster Oy on Pohjoismaiden johtava teollisuuskemikaalien ja pinnotteiden valmistaja. Solmaster -tuotteet

Lisätiedot

P E S U - J A P U H D I S T U S A I N E E T

P E S U - J A P U H D I S T U S A I N E E T P E S U - J A P U H D I S T U S A I N E E T P E S U - J A P U H D I S T U S A I N E E T Puhelin (03) 780 2363 465 019 ML Maalarinliuotin SIVU 2 l PESU- JA PUHDISTUSAINEET www.solmaster.fi Kestävän kehityksen

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI Aurinkolämmitin XP2 Käyttöopas FI ID-KOODI: M-1631.2013 ID-KOODI: M-1633.2013 Swim & Fun Scandinavia info@swim-fun.com www.swim-fun.com Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Turvallisuusohjeet 2 2. Laitteen toimintatapa

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

Kaarikasvihuone KERTTU 3X4m

Kaarikasvihuone KERTTU 3X4m Kaarikasvihuone KERTTU 3X4m kennopolykarbonaatilla päällystetty kasvihuone 2,1м 3,0м min 4м Tekninen sertifukaatti sivut 2 9 Kokoonpano-ohjeet sivut 10 31 TEKNINEN SERTIFUKAATTI / KERTTU-KASVIHUONE TEKNINEN

Lisätiedot

HOITO-OHJE. Orient Occident vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

HOITO-OHJE. Orient Occident vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi HOITO-OHJE Orient Occident vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Lattiamateriaali on hyvin hoidettu silloin, kun... 3 Käyttöönottopuhdistus... 3 Suojaus...

Lisätiedot

Hierova kylpyamme Monte 62105 ASENNUSOPAS HIEROVA KYLPYAMME KÄYTTÖOHJE MALLI: MONTE 62105 Hyvä käyttäjä: Kiitos, että valitsit BATHLIFE kylpyammeen. Varmistaaksesi turvallisuutesi, lue ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

Kylpyhuonekalusteet Since 1923 ALLASLAATIKOSTON JA PEILIKAAPIN ASENNUSOHJEET

Kylpyhuonekalusteet Since 1923 ALLASLAATIKOSTON JA PEILIKAAPIN ASENNUSOHJEET Kylpyhuonekalusteet Since 1923 ALLASLAATIKOSTON JA PEILIKAAPIN ASENNUSOHJEET Allaslaatikoston asennus Allaslaatikosto toimitetaan valmiiksi koottuna. 2 Pura pakkaus ja irroita laatikot. Allaslaatikoston

Lisätiedot

7992FI WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 16

7992FI WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 16 7992FI WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 16 Willab Garden 2015-11 TÄRKEÄÄ! Lue asennusohje kokonaan ennen kuin aloitat asennuksen! Ellei ohjeita noudateta, osat eivät

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

Lujitemuovimuotin irrotusainekäsittely

Lujitemuovimuotin irrotusainekäsittely 13.4.2012 Lujitemuovimuotin irrotusainekäsittely Esimerkki KEVRA Oy Erkki Ahopelto Komposiittiteollisuuteen suunniteltujen Chemleaseirrotusaineiden toimintatapa Chemlease irrotusaineiden irrotuskyky perustuu

Lisätiedot

Perhepäivähoidon hygieniaohjeet

Perhepäivähoidon hygieniaohjeet Perhepäivähoidon hygieniaohjeet Hygienia ja puhtaus Hygienia on aikuisen ja lasten henkilökohtaista hygieniaa sekä työympäristön-, lelujen ja elintarvikkeiden puhtautta. Hygienian tehostaminen päivähoidossa

Lisätiedot

The smart alternative

The smart alternative The smart alternative Silikonipohjainen kasvillisuutta hylkivä pinnoite Vallankumouksellinen kasvillisuutta hylkivä pinnoite Vähemmän kitkaa Kaikkiin veneisiin Paras ratkaisu potkureille hempelyacht.fi

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 10 IKKUNAT JA OVET. Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 10 IKKUNAT JA OVET. Ulkona 2015 MAALILINJA NEUVOO 10 IKKUNAT JA OVET Ulkona SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet kuultavilla tuotteilla käsiteltävät pinnat...8 Vanhat kuultavilla

Lisätiedot