NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 1 (22) NETIKKA TV

2 2 (22) 1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN KIRJAUTUMISEN SUORITTAMINEN (KAUKOSÄÄTIMELLÄ) KAUKOSÄÄDIN JA NÄPPÄIMISTÖ KAUKOSÄÄTIMEN KÄYTTÖ NÄPPÄIMISTÖN KÄYTTÖ KAUKOSÄÄDIN TV-TILASSA PÄÄVALIKKO-TILASSA TV TV-KANAVAN VAIHTAMINEN KANAVALISTA TEKSTI-TV OHJELMAOPAS NETIKKA TV:N NAUHOITUSOMINAISUUDET NAUHOITUKSET Nauhoitusten aktivointi Nauhoitusten katsominen TALLENNUKSET Tallentaminen Tallennuksien katsominen INTERNET NAVIGOINTI WWW-SIVUILLA Internet-selaimen työkalurivi SÄHKÖPOSTI SÄHKÖPOSTITOIMINNOT NAVIGOINTI SÄHKÖPOSTISSA IPTV-BOKSIN OHJELMISTON PÄIVITTÄMINEN VIANMÄÄRITYS MUSTA KUVARUUTU PUNAINEN PISTE LATAUKSESSA KELTAINEN PISTE LATAUKSESSA PUNAINEN KUVARUUTU PÄÄVALIKKO SULKEUTUU AJOITTAIN HUONO KUVA TEKSTITYS EI NÄY MUUT VIAT...22

3 3 (22) 1 Sisäänkirjautuminen Hankkiessasi Netikka TV:n sait mukaasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Kun avaat palvelua ensimmäistä kertaa, täytyy sinun kirjautua sisään käyttämällä saamaasi käyttäjätunnusta ja salasanaa. 1.1 Kirjautumisen suorittaminen (kaukosäätimellä) Paina kaukosäätimen TEXT-nappia, joka avaa virtuaalinäppäimistön kuvaruudullesi. Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin valitsemalla kaukosäätimen nuolilla oikea kirjain ja hyväksymällä kirjain OK-napilla. Syötettyäsi tunnukset paina kaukosäätimen vihreää nappia, jolloin näppäimistö katoaa kuvaruudulta. Hyväksy kirjautuminen lopuksi siirtymällä nuolilla kohtaan Hyväksy ja paina kaukosäätimen OKnappia. Tämän jälkeen avautuu TV-tila. Huomioi, että palvelun avautuminen saattaa kestää hetken.

4 4 (22) 2 Kaukosäädin ja näppäimistö Saadaksesi käyttöösi kaikki Netikka TV:n palvelut ja ominaisuudet ovat kaukosäädin ja näppäimistö oivallisia apuvälineitä. Kaukosäädintä voit käyttää esim. TV-kanavien vaihtamiseen tai päävalikossa liikkumiseen. Näppäimistöä voit käyttää esimerkiksi Internetissä surffaamiseen ja sähköpostien kirjoittamiseen päävalikon kautta. Huom! Kaukosäädintä ja näppäimistöä käytettäessä ne on suunnattava IPTV-boksia kohti. 2.1 Kaukosäätimen käyttö Seuraavilla sivuilla näet kaukosäätimen eri näppäimien sijainnit ja niiden toiminnot. Huomioi, että näppäimillä on eri toimintoja riippuen siitä, missä tilassa olet. 2.2 Näppäimistön käyttö Näppäimistöä käytetään pääasiallisesti Internet- ja sähköpostitoimintoihin. Näppäimistö toimii samalla tavalla kuin tietokoneen näppäimistö. Lisäksi näppäimistöstä löytyy kaikki samat näppäimet kuin kaukosäätimestä ja niillä on samat toiminnot.

5 5 (22) 3 Kaukosäädin 3.1 TV-tilassa

6 6 (22) Numeronäppäimet Nuolinäppäimet OK Valikko Info Takaisin Päälle/pois Äänenvoimakkuus Mykistys Teksti-TV TV Päävalikko Sininen Keltainen Vihreä Punainen TV-kanavan valinta. Käytetään myös Teksti-TV:ssä. Ylös/alas vaihtaa TV-kanavan. Oikea/vasen kuvasuhteen muuttaminen (zoomaa lähetystä) Kanavalista ja valinta/hyväksy. Päävalikko-tilaan. Avaa ohjelmatiedot ja lisätiedot -ikkunan ja uudelleen painallus palauttaa takaisin TV-tilaan. Näyttää ohjelmatiedot-ikkunan Virta päälle/pois. Säätää äänenvoimakkuutta. Mykistää äänen tilapäisesti. Avaa Teksti-TV:n, uudelleen painallus avaa taustalle TV-tilan Siirtyy TV-tilaan. Avaa päävalikon. (Ohjelmoitavissa) (Ohjelmoitavissa) (Ohjelmoitavissa) (Ohjelmoitavissa)

7 7 (22) 3.2 Päävalikko-tilassa

8 8 (22) Numeronäppäimet Nuolinäppäimet OK Valikko Info Takaisin Toisto/tauko Päälle/pois Äänenvoimakkuus Mykistys TV Sininen Keltainen Vihreä Punainen Käytetään tiedon syöttämiseen teksti-ikkunoissa. Liikuttaa valintaruutua ikonien ja kohteiden välillä valikossa nuolten suuntiin. Valinta/hyväksy. Siirtyy päävalikossa yhden tason taaksepäin. (Ei toimintoa) Siirtyy päävalikossa yhden tason taaksepäin. (Ei toimintoa) Virta päälle/pois. Säätää äänenvoimakkuutta. Mykistää äänen tilapäisesti. Avaa TV-tilan. (Ohjelmoitavissa) (Ohjelmoitavissa) (Ohjelmoitavissa) (Ohjelmoitavissa)

9 9 (22) 4 TV TV-näppäintä painamalla pääset suoraan viimeksi katsomallesi kanavalle. Voit myös valita TVkanavan valitsemalla päävalikossa Ohjelmaopas ja painamalla OK. Tämä avaa sähköisen ohjelmaoppaan, josta näet viikon TV-ohjelmatiedot. 4.1 TV-kanavan vaihtaminen TV:tä katsellessasi voit vaihtaa TV-kanavaa usealla eri tavalla. Tavallisin tapa kanavan vaihtamiseen on käyttää numeronäppäimiä. Painaessasi nuolinäppäimiä ylös/alas, TV-kanava vaihtuu senhetkiseltä kanavalta seuraavalle ja edelliselle kanavalle. Voit myös tarkastaa muiden kanavien ohjelmat ennen kuin vaihdat kanavaa. Paina OK ja käytä sitten nuolinäppäimiä ylös ja alas selataksesi kanavia. Kanavalista tietoineen tulee näkyviin ruudun vasempaan laitaan. Painamalla nuolinäppäimiä vasemmalle ja oikealle näet kanavien edellisen tai seuraavan ohjelman. Vaihtaaksesi kanavaa, paina OK haluamasi kanavan kohdalla, BACK-napilla paluu takaisin. Kanavalistalta näet ohjelman alkamis- ja loppumisajankohdan. Keltainen aikajana kertoo kunkin ohjelman etenemisen.

10 10 (22) 4.2 Kanavalista IPTV-boksissa voidaan muokata omaa kanavalistaa, jolloin voit päättää haluamasi kanavajärjestyksen. Kanavajärjestystä vaihdetaan siirtymällä päävalikossa kohtaan Asetukset ja painamalla OK. Tämän jälkeen kanavalista valitaan siirtymällä nuolella siihen ja valitsemalla se OK-napilla. 4.3 Teksti-TV Teksti-TV:n saat auki painamalla TEXT. Teksti-TV toimii samalla tavalla kuin tavallisessa TV:ssä. Halutessasi katsoa TV:tä taustalla, paina TEXT-nappia uudelleen. Sulje Teksti-TV painamalla TVnappia. 4.4 Ohjelmaopas Päävalikossa näkyvä ohjelmaopas näyttää eteenpäin seitsemän vuorokauden ohjelmat. Käyttääksesi Ohjelmaopasta, valitse päävalikosta Ohjelmaopas ja paina OK. Valitse tämän jälkeen Kaikki ohjelmat. Voit myös tarkastella ohjelmatietoja parhaillaan tulevista ja seuraavista ohjelmista. Kun ohjelma-aikataulu on esillä ja olet valinnut ohjelman, voit painaa OK-näppäintä niin saat esiin lisätietoa kyseisestä ohjelmasta.

11 11 (22) 5 Netikka TV:n nauhoitusominaisuudet Netikka TV -palvelu sisältää kaksi erityyppistä nauhoitusominaisuutta; nauhoitukset ja tallennukset. Nauhoitukset: Aktivoituasi nauhoitukset (ks kohta ) nauhoitetaan kanavien ohjelmatarjontaa niin kauan, kunnes muutat määrittelemiäsi nauhoituksia. Voit valita nauhoituspalvelun piirissä olevista TV-kanavista ne, jotka haluat nauhoittaa päivittäin. Tallennustilan täyttymisen estämiseksi tallennettua sisältöä poistetaan vanhimmasta päästä. Valittujen kanavien ohjelmatarjonta on nauhoitettuna maksimissaan seitsemän päivän ajan. Tallennukset: Voit tallentaa halutessasi kaksi ohjelmaa kolmeksi kuukaudeksi (ks kohta 5.2). Tallennuksiin voi tallentaa vain yksittäisiä ohjelmia, ei tietyn TV-kanavan koko ohjelmatarjontaa. 5.1 Nauhoitukset Nauhoitusten aktivointi Voit aktivoida nauhoitukset siirtymällä päävalikossa kohtaan Nauhoitukset, valitsemalla alavalikosta kohta Aktivoi ja hyväksymällä se OK-näppäimellä. Aktivointi-sivulle listautuu näkyviin kanavat, jotka voit asettaa nauhoitukseen. Nauhoitettava kanava valitaan nuolinäppäimillä, jonka jälkeen painetaan OK-näppäintä. Tämän jälkeen kanavan eteen tulee merkintä, joka kertoo kanavan olevan jatkuvassa nauhoituksessa. Kun halutut kanavat on asetettu nauhoitukseen, siirrytään nuolilla kohtaan Tallenna ja painetaan OK-näppäintä. Voit tehdä nauhoituksiin muutoksia koska tahansa ollessasi aktivointitilassa (kanavan nauhoituksen poistaminen tai uuden nauhoitettavan kanavan valitseminen nauhoituslistaan). Nauhoitukset voit lopettaa milloin haluat. Nauhoituksessa oleva kanava poistuu nauhoituksesta, kun painat kyseisen kanavan kohdalla OK-näppäintä ja sen jälkeen tallennat muutokset (aktivointitilassa).

12 12 (22) Kuvassa esimerkki nauhoitettavien kanavien aktivoinnista.

13 13 (22) Nauhoitusten katsominen Aktivoituasi TV-kanavien nauhoitukset päälle, alkaa valittujen kanavien nauhoitus seuraavasta alkavasta ohjelmasta. Nauhoituksia voit katsoa heti, kun ohjelma on loppunut. Nauhoitukset löytyvät päävalikosta, kohdasta Nauhoitukset Katso. Ensimmäiseksi valitaan minkä päivän ohjelmaa halutaan katsoa, seuraavaksi miltä kanavalta ja lopuksi itse ohjelma. Valinnat tehdään nuolinäppäimillä ja OK-näppäimellä hyväksytään valinta. Tässä esimerkissä on valittu lauantai päivä, kanavaksi MTV3 ja katsottavaksi ohjelmaksi Tulosruutu. Valittu ohjelma avataan OK-näppäimellä.

14 14 (22) Seuraavaksi aukeaa yllä oleva näkymä, jossa on ohjelman tiedot ja kolme valinnaista vaihtoehtoa. Valitsemalla Katso, aloitetaan nauhoituksen toistaminen. Takaisin -valinnalla palataan nauhoituksen valintaan. Nauhoituksen voi myös tallentaa Tallennuksiin, jolloin nauhoitus säilyy kolme kuukautta tai niin kauan kunnes itse poistat sen (valinta Tallenna). Valinnat hyväksytään OK-näppäimellä. 5.2 Tallennukset Voit nauhoittaa kanavilta myös yksittäisiä ohjelmia tai tallentaa viikon aikana nauhoitetuista kanavista ohjelmat, jotka haluat säilyttää niin kauan kuin itse poistat ne, maksimissaan kolme kuukautta. Ohjelmat, jotka ovat todella tärkeitä ja haluat säilyttää ne, suosittelemme käytettäväksi silloin omaa nauhoituslaitteistoa, jolloin saat fyysisesti oman kopion ohjelmasta.

15 15 (22) Tallentaminen Valitse tallennettava ohjelma Ohjelmaoppaasta ja paina OK-näppäintä. Seuraavaksi valitset tallennetaanko ohjelma vain tällä kertaa vai aina. Kun tallennettava ohjelma ei ole vielä tullut, näkyy se Tallennukset-listassa ilman ohjelmasta otettua esikatselukuvaa. Jos valitsemasi ohjelman tallennus halutaan poistaa, mene ohjelmaoppaaseen ja valitse ohjelma jonka merkkasit tallennettavaksi Tallennuksiin (edessä merkintä punaisella ) painamalla sen kohdalla OK-näppäintä, valitse tämän jälkeen Poista ja hyväksy se OK-näppäimellä. Tallennuksiin tallennetut yksittäiset ohjelmat ovat katsottavissa kolmen kuukauden ajan. Voit tallentaa Tallennuksiin myös ohjelmia Nauhoituksista, valitsemalla ohjelman ja katsomisen sijaan valitset tallenna. Kuvassa ohjelmaopas, jossa on valittuna tiistai, MTV3 ja Tulosruutu (valinnat OK-näppäimellä).

16 16 (22) Valittu ohjelma voidaan joko tallentaa vain tällä kertaa (Tallenna) tai joka päivä (Tallenna aina).

17 17 (22) Tallennuksien katsominen Omia tallennuksia pääset katsomaan päävalikosta kohdasta Tallennukset Katso. Omiin tallennuksiin tallennetut ohjelmat listautuvat lähetysajankohdan mukaan järjestykseen. Valitse katsottava ohjelma OK-näppäimellä. Omiin tallennuksiin siirtyminen tapahtuu päävalikon kautta. Katsottava tallennus valitaan listasta nuolinäppäimillä ja hyväksytään OK-näppäimellä.

18 18 (22) 6 Internet Päävalikosta löytyvän Internet-selaimen avulla pääset IPTV-boksillasi myös Internetiin. Valitse päävalikosta Palvelut ja paina OK. Valitse valikosta Internet ja paina OK. Ruudulle avautuu Internet-selain jonka osoiteriville voit kirjoittaa osoitteen, jossa haluat vierailla. 6.1 Navigointi www-sivuilla Paina www-sivuilla nuolinäppäimiä ylös/alas sekä vasemmalle/oikealle liikuttaaksesi kursoria eri linkkien välillä. Näppäimistön oikeassa ylälaidassa on myös rulla, jota voit käyttää kursorin liikuttamiseen. Painamalla OK avaat sivuilla olevat linkit. Jos www-sivu sisältää enemmän tekstiä kuin mitä yhdelle ruudulle mahtuu, voit selata ruutua alasja ylöspäin painamalla vieritysnuolia ylös ja alas. Halutessasi siirtyä sivulta toiselle, paina WWW. Ruutuun ilmestyy kenttä, johon voit kirjoittaa halutun sivun osoitteen Internet-selaimen työkalurivi Päävalikon Internet-selain sisältää työkalurivin, joka sisältää Internetissä surffailua helpottavia toimintoja. Työkalurivin saat auki painamalla MENU-näppäintä Internet-selaimen ollessa auki ruudulla. Työkalurivi aukeaa ruudun ylälaitaan ja se sisältää seuraavat ikonit vasemmalta oikealle lueteltuna: Takaisin = siirtyy edelliselle www-sivulle Seuraava = siirtyy seuraavalle www-sivulle Päivitä = päivittää avoimen sivun Osoiterivi = sivun osoite, jolle halutaan siirtyä Kirjanmerkit = näyttää kirjanmerkit Lisää kirjanmerkki = lisää nykyisen sivun kirjanmerkit-kansioon Aloitussivu = siirtyy aloitussivulle Aloitussivuksi = lisää avoimen sivun aloitussivuksi

19 19 (22) 7 Sähköposti Päävalikon kautta sinun on mahdollista lähettää ja vastaanottaa sähköposteja IPTV-boksillasi. Käyttääksesi sähköpostisovellusta, valitse päävalikossa Palvelut ja paina OK. Valitse sen jälkeen Sähköposti ja paina OK. Netikka TV-sähköpostiin kirjaudutaan Netikka-tunnuksilla. 7.1 Sähköpostitoiminnot Palvelussa oleva sähköposti toimii samalla tavalla kuin tietokoneen sähköpostiohjelmat. Voit lähettää ja vastaanottaa viestejä, vastata saapuneisiin viesteihin, välittää viestejä jne. Huomioi, että palvelussa olevalla sähköpostisovelluksella et voi tehdä kaikkia samoja asioita kuin tietokoneesi sähköpostiohjelmalla. Sähköpostisovellus on tarkoitettu pääasiassa viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Siksi et voi käsitellä esim. liitetiedostoja samalla tavalla kuin tietokoneella, koska IPTV-boksi ei sisällä kiintolevyä. 7.2 Navigointi sähköpostissa Sähköpostisovelluksessa navigoidaan samalla tavalla kuin Internetissä (nuolinäppäimet+rulla). Kun osoitin osoittaa toimintoa, jonka haluat suorittaa, paina OK.

20 20 (22) 8 IPTV-boksin ohjelmiston päivittäminen Näin päivität IPTV-boksin: Irrota IPTV-boksin verkkojohto ja kytke se uudelleen. Tämän tehtyäsi käynnistä IPTV-boksi kaukosäätimellä. IPTV-boksin käynnistyttyä se hakee uusimman ohjelmiston ja latauksen edistymistä kuvaavat pisteet tulevat ruudulle.

21 21 (22) 9 Vianmääritys 9.1 Musta kuvaruutu Jos kuvaruutu on musta IPTV-boksin käynnistämisen jälkeen, saattaa IPTV-boksi olla kytketty virheellisesti tai asetukset ovat väärät. Oikeat kytkennät ja asetukset löydät IPTV-boksin asennusohjeesta. 9.2 Punainen piste latauksessa Punaisen pisteen palaminen ohjelmiston latauksen aikana tarkoittaa, että laitteen ohjelmiston latautumisessa on tapahtunut virhe. Käynnistä tällöin IPTV-boksi uudelleen. Jos virhe edelleen ilmenee, irrota laitteen virtajohto pistorasiasta, odota n. 30 sekuntia ja kytke virtajohto takaisin. Jos punainen piste palaa edelleen, tarkasta että olet kytkenyt ADSL-verkkopäätteen oikein. 9.3 Keltainen piste latauksessa Keltaisen pisteen palaminen ohjelmiston latauksen aikana tarkoittaa, että laite ei saa IP-osoitetta. Irrota IPTV-boksin virtajohto, odota n. 30 sekuntia ja kytke virtajohto takaisin. Tarkista myös että olet kytkenyt IPTV-boksin verkkokaapelin ADSL-verkkopäätteen porttiin numero Punainen kuvaruutu Jos kuvaruutu on punainen IPTV-boksin käynnistämisen jälkeen, saattaa TV:n ja IPTV-boksin välinen SCART-kaapeli olla huonosti kytketty tai se on viallinen. 9.5 Päävalikko sulkeutuu ajoittain Jos päävalikko sulkeutuu ajoittain, johtuu se luultavasti siitä että IPTV-boksi on käyttänyt liikaa muistia. Tällöin IPTV-boksi käynnistyy uudelleen. IPTV-boksi käyttää paljon muistia mm. silloin, kun siirrytään isolta www-sivulta toiselle tai vaihdetaan TV-kanavaa usein. 9.6 Huono kuva Tarkasta, että kaapelit on kytketty oikein ja että niiden liittimet ovat tiukasti kytketty toisiinsa. Paras kuvanlaatu saadaan käyttämällä SCART-kaapelia IPTV-boksin ja television välillä. 9.7 Tekstitys ei näy Jos TV-lähetyksessä on tekstitys mutta se ei näy, muuta IPTV-boksin asetuksissa tekstityskielen halutuksi kieleksi.

22 22 (22) 9.8 YLE TV2 ei näy Jos YLE TV2 kanava ei näy, tarkista asetuksista ensisijaisen ääniraidan valinta. Siirry päävalikossa kohtaan asetukset järjestelmäasetukset ja paina OK-näppäintä. Tarkista, että ensisijainen ääniraita on Suomi. Jos ensisijainen ääniraita on muu kuin Suomi, vaihda se siirtymällä nuolinäppäimillä valinnan kohdalle ja sivunuolilla valitse kieleksi Suomi. Siirry lopuksi sivun alareunassa olevaan kohtaan tallenna ja paina OK-näppäintä. 9.9 Muut viat Jos IPTV-boksissa on joitain muita kuin edellä mainittuja häiriöitä, kannattaa aluksi ottaa laitteen virtajohto irti, odottaa n. 30 sekuntia ja kytkeä verkkojohto takaisin. Monet viat selviävät käynnistämällä laite uudestaan.

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

Tervetuloa SuperTube -palvelun käyttäjäksi

Tervetuloa SuperTube -palvelun käyttäjäksi Tervetuloa SuperTube -palvelun käyttäjäksi Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! SuperTube -palvelun automaattitallennuksen avulla on mahdollista kokea aivan uudenlaisia TV-elämyksiä kotisohvalta. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Tervetuloa SuperTube -palvelun käyttäjäksi

Tervetuloa SuperTube -palvelun käyttäjäksi Tervetuloa SuperTube -palvelun käyttäjäksi Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! SuperTube -palvelun automaattitallennuksen avulla on mahdollista kokea aivan uudenlaisia TV-elämyksiä kotisohvalta. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Maxivision Go käyttöliittymän ohje

Maxivision Go käyttöliittymän ohje Maxivision Go käyttöliittymän ohje Rekisteröityminen käyttöliittymään Käynnistyessään Viihdeboksi kysyy Maxivision tunnuksia. Nämä ovat samat tunnukset joilla kirjaudut my.maxivision.fi sivustolle. Syötä

Lisätiedot

WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE

WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE Tervetuloa käyttämään Watson-palvelua. Onnittelemme sinua mainiosta valinnasta! Watson-palvelun avulla katsot tv:tä, vuokraat elokuvia ja tilaat maksu-tv-kanavia oman makusi mukaan,

Lisätiedot

TELEKARELIA LAAJAKAISTA-TV. Kytkentä- ja käyttöohje (v3.1)

TELEKARELIA LAAJAKAISTA-TV. Kytkentä- ja käyttöohje (v3.1) TELEKARELIA LAAJAKAISTA-TV Kytkentä- ja käyttöohje (v3.1) SISÄLLYSLUETTELO 1. Myyntipakkauksen sisältö......3 2. Kaukosäätimen toiminnot TV-tilassa...4 2. Kaukosäätimen toiminnot Menu-tilassa...5 4. Laitteen

Lisätiedot

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE 1 (20) NETIKKA PCTV 2 (20) 1 YLEISTÄ...3 1.1 MIKÄ ON PCTV?...3 2 PCTV:N KÄYTÖN ALOITTAMINEN...4 2.1 VAATIMUKSET PALOMUURILTA...4 2.1.1 IGMP-palvelun käytön salliminen F-Securessa...4 2.2 VAATIMUKSET TIETOKONEELTA...8

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE

WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE Tervetuloa käyttämään Watson-palvelua. Onnittelemme sinua mainiosta valinnasta! Watson-palvelun avulla katsot tv:tä, vuokraat elokuvia ja tilaat maksu-tv-kanavia oman makusi mukaan,

Lisätiedot

WATSON-TIKKU KÄYTTÖOHJE

WATSON-TIKKU KÄYTTÖOHJE WATSON-TIKKU KÄYTTÖOHJE Tervetuloa käyttämään Watson-palvelua. Onnittelemme sinua mainiosta valinnasta! Watson-palvelun avulla katsot tv:tä, vuokraat elokuvia ja tilaat maksu-tv-kanavia oman makusi mukaan,

Lisätiedot

VIP1910 Kytkentäohje

VIP1910 Kytkentäohje VIP1910 Kytkentäohje Pakkauksen sisältö: Digisovitin, kaukosäädin, ethernet-kaapeli, verkkoadapteri sekä scart-kaapeli. Kun virta on kytketty laitteeseen, syttyy etupuolelle vihreä valo. Laitteen vastaanottaessa

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET Mobiili-tv-palvelua käytetään puhelimen mobiili-tv-sovelluksella. Tässä dokumentissa kuvatut toiminnallisuudet ovat esimerkkejä tiettyjen puhelinmallien toiminnallisuuksista.

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Asennus- ja käyttöohje Motorola 1710 Tällä sivulla olevien ohjeiden noudattamatta jättäminen voi vaurioittaa laitetta sekä muuta irtaimistoa. VAROITUS Noudata näitä ohjeita, jotta laitteen käyttö on turvallista.

Lisätiedot

Käyttöohje. IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle

Käyttöohje. IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle Käyttöohje IPTV IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle Sisällysluettelo Helposti alkuun...4 Aloita boksin käyttö...5 Sisäänkirjautuminen...6 Kuvan ja äänen asetukset...7 Palvelut

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. 1 SISÄLLYSLUETTELO Pakkauksen sisältö Sisäkameran asennusohjeet Palvelun kuvakkeiden merkitys ja toiminnot Paluu etusivulle

Lisätiedot

Seuraavia painikkeita klikkaamalla voit aktivoida, eli ottaa käyttöön (vihreä ikoni) tai poistaa käytöstä (valkoinen ikoni) toimintoja.

Seuraavia painikkeita klikkaamalla voit aktivoida, eli ottaa käyttöön (vihreä ikoni) tai poistaa käytöstä (valkoinen ikoni) toimintoja. Connect Pro Sisällys Kirjautuminen huoneeseen... 2 Työkalurivi... 2 Audio Setup Wizard... 3 Lupa kameran ja mikrofonin käyttöön... 4 Osallistujat(Attendee List )... 4 Chat... 4 Web kamera... 5 Kokouksen

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

Käyttöohje. IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle

Käyttöohje. IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle Käyttöohje IPTV IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle Sisällysluettelo Helposti alkuun...4 Aloita boksin käyttö...5 Sisäänkirjautuminen...6 Kuvan ja äänen asetukset...7 Palvelut

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b Stereo TV Käyttöohje 83042130 MC2b Valmistettu Dolby Laboratories Licensing Corporation:in luvalla. "Dolby" ja kaksois-d symboli ovat Dolby Laboratories Licensing Corporation:in rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Sähköpostilaatikoiden perustaminen

Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen ja hallinnointi tapahtuu oma.kaisanet.fi-sivuston kautta. Palveluun kirjautuminen tapahtuu menemällä osoitteeseen https://oma.kaisanet.fi.

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto 1. Puhelin poistetaan laatikostaan 2. Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi.

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Jatkuu seuraavalla sivulla Huomioi ensimmäiseksi nämä asiat: Kuvassa näkyvissä liitinlaatikoissa tulisi olla kaikki johdot paikallaan. Mikäli jokin kuvassa

Lisätiedot

mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011

mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011 mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011 1 Sisältö Mobiiliominaisuuksien käyttöönotto mtuutorin lataaminen ja asentaminen mtuutoriin kirjautuminen Mobiilimateriaalin katseleminen Mobiilikyselyihin vastaaminen

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

IPTV: Lukulaitteella Smart-TV:llä Mobiililaitteella. iptv. käyttöohjeet

IPTV: Lukulaitteella Smart-TV:llä Mobiililaitteella. iptv. käyttöohjeet IPTV: Lukulaitteella Smart-TV:llä Mobiililaitteella iptv käyttöohjeet Sisältö 4. Helposti alkuun 5. Aloita boksin käyttö 6. Kirjaudu sisään 7. Kuvan ja äänen asetukset 8. Palvelut ja ominaisuudet 10. Live-TV

Lisätiedot

1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni.

1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni. 1 Olethan tutustunut laitteen käyttösääntöihin ennen digitoinnin aloittamaista! Seuraa ohjetta huolellisesti vaihe vaiheelta. 1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni. näyttö DVD/VHS-laitte

Lisätiedot

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi Snom SOITTAMINEN SOITTOTAPA 1 Nostakaa luuri ja syöttäkää puhelinnumero, painakaa lopuksi OK-näppäintä (hopeisen menun oikealla puolella, V). SOITTOTAPA 2 Syöttäkää puhelinnumero nostamatta luuria ja painakaa

Lisätiedot

Käyttöohje. IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle

Käyttöohje. IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle Käyttöohje IPTV IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle Sisältö Helposti alkuun...4 Aloita boksin käyttö...5 Sisäänkirjautuminen...6 Kuvan ja äänen asetukset...7 Palvelut ja ominaisuudet...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

WLAN-laitteen asennusopas

WLAN-laitteen asennusopas 1 WLAN-laitteen asennusopas Ohje Inteno DG200 käyttöön WLAN-tukiasemana Tässä ohjeessa WLAN ja WIFI tarkoittavat samaa asiaa. 2 1. Myyntipaketin sisältö: -Inteno-modeemireititin (malli DG200) -Virtajohto

Lisätiedot

KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT)

KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT) KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT) Moodlen tunnukset ovat samat kuin verkon (=tietokoneille kirjautumisen), sähköpostin, Asion, Adobe Connectin ja Webropolin käyttäjätunnukset. Näiden

Lisätiedot

Konfiguraatiotyökalun päivitys

Konfiguraatiotyökalun päivitys Konfiguraatiotyökalun päivitys Kuinka aloitan? Konfiguraatiotyökalu avataan niin kuin aiemminkin suoraan Tenstar clientin käyttöliittymästä, tai harjoituksen ollessa käynnissä. Kuinka aloitan konfiguraatiotyökalun

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 10.7.2014 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

CEM DT-3353 Pihtimittari

CEM DT-3353 Pihtimittari CEM DT-3353 Pihtimittari Sivu 1/5 CEM DT-3353 Pihtimittari Ongelma Mittarin ohjelmisto ilmoittaa NO DATA vaikka tiedonsiirtokaapeli on kytketty tietokoneen ja mittarin välille, mittarissa on virta päällä

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto Puhelin poistetaan laatikostaan Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä olevaan

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla 29.6.2018 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma klikkaamalla

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto 2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto Asenna ensin tietokoneeseesi modeemi tai ISDN-sovitin valmistajan ohjeiden mukaisesti. Varmista myös, että Windowsissa on asennettu puhelinverkkoyhteydet. Seuraa

Lisätiedot

Multi TV. Älykkäämpi digitaalinen TV. Käyttöohje JNT:n IPTV palveluun. Käyttöohje JNT

Multi TV. Älykkäämpi digitaalinen TV. Käyttöohje JNT:n IPTV palveluun. Käyttöohje JNT Multi TV Älykkäämpi digitaalinen TV Käyttöohje JNT:n IPTV palveluun Käyttöohje JNT 01.02.2011 2 JNT:n IPTV SISÄLTÖ IPTV PALVELUN PORTAALI... 3 TV:N KATSELEMINEN... 4 KANAVAN VALINTA... 4 kanavatietoa...

Lisätiedot

Avokelanauhan digitointi Audacity-ohjelmalla

Avokelanauhan digitointi Audacity-ohjelmalla 29.6.2018 1 Avokelanauhan digitointi Audacity-ohjelmalla I Nauhan tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja kelanauhuriin. Käynnistys Kelaa taaksepäin Kelaa eteenpäin Virtakytkin

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 17.3.2016 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

LoCCaM. LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen. Dimag Ky dimag.fi

LoCCaM. LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen. Dimag Ky dimag.fi LoCCaM LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen Dimag Ky janne.koski @ dimag.fi +358505907788 Laitteen lisääminen sovellukseen Sovelluksen pääsivulta valitaan oikeasta yläkulman valikosta Aloita uusi (1) Aukeavaan

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Siemens Webserver OZW672

Siemens Webserver OZW672 Siemens Webserver OZW67 Climatix IC pilvipalvelu Kytke laite lämpöpumpun ohjaimeen Kytke laite verkkopiuhalla internetiin Mene nettiselaimella Climatix IC palveluun Luo käyttäjätili ja rekisteröi laite

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Elisa Viihde Pikaopas

Elisa Viihde Pikaopas Elisa Viihde Kaapelimodeemiversio Elisa Viihde Pikaopas Laitteiden asentaminen 1. Liitä laajakaistamodeemi antennijohdolla kaapelitelevisioverkkoon ja käytä T-haaroitinta, jotta voit kytkeä myös digiboksin

Lisätiedot

Y-type ohjelma käynnistetään painamalla seuraavaa ikonia työpöydältä: Kirjaudu sisään kirjoittamalla työnumerosi (7XXX) ja salasanasi

Y-type ohjelma käynnistetään painamalla seuraavaa ikonia työpöydältä: Kirjaudu sisään kirjoittamalla työnumerosi (7XXX) ja salasanasi 1 1. Käynnistä ohjelma ja kirjaudu sisään Y-type ohjelma käynnistetään painamalla seuraavaa ikonia työpöydältä: tai käynnistämällä Internet Explorer Kirjaudu sisään kirjoittamalla työnumerosi (7XXX) ja

Lisätiedot

DNA TV-hubi: Pikaopas

DNA TV-hubi: Pikaopas DNA TV-hubi: Pikaopas Lue tämä opas ennen käyttöönottoa» Tervetuloa DNA TV-hubin käyttäjäksi! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

NÄIN TEET VIDEO-MAILIN (v-mail)

NÄIN TEET VIDEO-MAILIN (v-mail) 1 NÄIN TEET VIDEO-MAILIN (v-mail) Kirjaudu iwowwe Back Officeen. HOME Klikkaa kotisivullasi (HOME) olevaa vihreää Video E-mail kuvaa Vastaava linkki Video Email on myös Video Tools - alasvetovalikossa

Lisätiedot

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_Kasetti 10.7.2014 1 C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla I Kasetin tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Kasettisoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v. 2.0 TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP 1 Toiminnallisuuden kuvaus Loma- / Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot