Bushnell Neo XS GPS Rangefinder kello

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Bushnell Neo XS GPS Rangefinder kello"

Transkriptio

1 Bushnell Neo XS GPS Rangefinder kello Pakkauksen sisältö 1 kpl Bushnell Neo XS GPS Rangefinder kello 1 kpl USB-latauskaapeli 1 kpl liitinten puhdistusharja 1 kpl Pikaopas Huolto ja ylläpito Neo XS kello on kestävä ja vedenpitävä. Varmistaaksesi laitteen luotettavan toiminnan, noudata seuraavia huolto-ohjeita: Älä altista laitetta luonnon ääri-ilmiöille pitkiä aikoja Älä kolhi laitetta Puhdista kello aika ajoin pehmeällä kostutetulla kankaalla Harjaa kellon pohjassa olevat liittimet säännöllisesti. Lika saattaa vaikuttaa kellon lataamiseen ja tietojen välitykseen. HUOM: käytä vain pehmeää harjaa! Kova harja tai muu hankain saattaa naarmuttaa kelloa. Älä altista kelloa voimakkaille kemikaaleille kuten bensiini tai alkoholi. Säilytä kello kuivassa paikassa. Varoitus Älä avaa Neo XS kelloa. Akun saa vaihtaa vain valtuutettu huoltohenkilö. GPS Älä altista kelloa yli 60 celsius-asteen lämpötiloille. Älä heitä kelloa tuleen tai veteen. Laite käyttää tavanomaista kuluttajakäyttöön suunniteltua GPS-paikannusta, Toimiakseen oikein laite tarvitsee yhteyden vähintään kolmeen GPS-satelliittiin SISÄLLYS Akun lataus...2 Kellon painikkeet...3 Laitteen käynnistys ja perustoiminnot...4 Päävalikko...4 Golf valikko...5 P...5 T Neo XS laitteen rekisteröinti ja golf tietojen päivitys...9

2 AKUN LATAUS Neo XS kellossa on ladattava akku, joka toimii golf-käytössä yhdellä latauksella noin 12 tuntia (3 kierrosta golfia, kun yksi kierros on keskimäärin 4 tuntia). Jos laitetta käytetään normaalin rannekellon tavoin, yksi lataus kestää jopa kaksi vuotta. Ennen ensimmäistä käyttökertaa laite tulee ensin ladata täyteen. Lataus kestää noin 2,5 tuntia. Jos ensimmäisen käyttökerran lataus on suoritettu jo aiemmin, tarkista akun lataus painamalla PÄÄVALIKKO näppäintä (ks. kohta Kellon painikkeet jäljempää) ja valitse Battery. Lataa akku kun paristonäytössä on enää yksi palkki jäl llä (Kuva 1). Kuva 1. Battery näkymä. Lataa akku, kun varausta on enää 1 palkki jäljellä Aseta latauslaitteen ohjaustapit (Kuva 2) kellon takana oleviin ohjauskoloihin (Kuva 3) ja napsauta se paikoilleen. Kuva 2 ja 3. Laturin kiinnitys kelloon Siirry kellon Koti/Aika (Kuva 4) tai Battery (Kuva 1) näkymään ja liitä laturin toinen pää mihin tahansa USB-lähteeseen (tietokone, USB-laturi tms.) Tarkista että akku-kuvake liikkuu, jolloin akku latautuu.

3 Kuva 4. Kello on normaalissa perustilassa, kun sen näytöllä on Koti/Aika näkymä KELLON PAINIKKEET 1. Golf valikko: näyttää Golf valikon 2. Päävalikko: näyttää päävalikon valinnat 3. Ylös: selaa valikkoja ylöspäin 4. Valinta: valitse valikon vaihtoehto 5. Alas: selaa valikkoja alaspäin. Käynnistä/sammuta laite painamalla ja pitämällä painike pohjassa 2 3 sekuntia. HUOMIO: Taustavalo aktivoituu mitä tahansa painiketta painamalla. Taustavalo pysyy päällä 10 sekuntia viimeisestä painikkeen painalluksesta. Taustavalo on pois toiminnasta kun käytössä on Play Golf toimintatila.

4 LAITTEEN KÄYNNISTYS JA PERUSTOIMINNOT Ennen ensimmäistä käyttökertaa laite tulee ladata ensin täyteen. Tarkista latausohjeet kohdasta Akun lataus. Kun laitteen akku on täysi, siirry paikkaan jossa kellolla on esteetön näkyvyys taivaalle ja GPSsatelliitteihin. Kelloa käytetään pääsääntöisesti siten että: Käynnistä/sammuta kello painamalla ALAS painike pohjaan (2 3 sekuntia). Laitteessa on 2 valikkoa, jotka avataan painamalla joko GOLF VALIKKO- tai PÄÄVALIKKO painiketta Selaa valikkoja YLÖS ja ALAS painikkeilla Valitse haluttu toiminto VALINTA painikkeella Tämän jälkeen painikkeiden toiminnot saattavat vaihdella kulloisenkin valikon mukaan Valikoista poistutaan tai palataan edelliselle valikkotasolle PÄÄVALIKKO painikkeella Joissain tapauksissa laite palaa automaattisesti Koti/Aika näkymään. Päävalikko Päävalikossa on laitteen yleiseen käyttöön liittyviä toimintoja. Seuraavassa lyhyet kuvaukset toiminnoista. Battery akun varaustilan näyttö. Odometer (matkamittari) GPS-toiminto, joka seuraa kuljettua nopeutta, etäisyyttä ja aikaa. Pysäytä/käynnistä matkamittari VALINTA painikkeella. Kun matkamittari on pysäytetty, voit nollata sen painamalla YLÖS painiketta. Poistu matkamittarista painamalla PÄÄVALIKKO painiketta. Alarm (hälytys/herätys) tavallinen kellon hälytys/herätystoiminto. Liiku kenttien (tunnit, minuutit) välillä VALINTA painikkeella, muuta arvoja YLÖS ja ALAS painikkeilla. Kun AM/PM on valittu, VALINTA näppäimen painallus aktivoi hälytyksen. Kun hälytys on aktivoitu, muuta hälytys päälle/pois YLÖS painikkeella. Koti/aika näkymän ylälaidassa näkyy pieni kellokuvake kun hälytys on päällä. Stopwatch (ajanottokello) käynnistä/pysäytä ajanottokello VALINTA painikkeella. Kun ajanottokello on pysäytetty, nollaa se YLÖS painikkeella. Näytä kierrosaika ALAS painikkeella (ajanotto jatkuu taustalla). Palaa ajanottoon painamalla uudelleen ALAS painiketta. Timer (ajastin) ajastimen asetus toimii kuten hälytyksen/herätyksen asetus. Pysäytä/käynnistä ajastin VALINTA painikkeella. Kun ajastin on päällä, käynnistä ajastus uudelleen alusta painamalla YLÖS painiketta. Kun ajastin on pysäytetty, se nollautuu painamalla YLÖS painiketta, minkä jälkeen voit asettaa uuden ajastuksen. Settings (asetukset) asetukset-valikossa voit asettaa laitteen kellonajan ja kielen, muokata kellonajan, matkamittarin ja äänien asetuksia, tarkastella GPS-koordinaatteja, ohjelmistoversiota tai palauttaa laitteen tehdasasetukset. Katso tarkempia ohjeita alta. Settings (asetukset) valikon toimintoja Time (ajan ja päivämäärän asetukset) voit asettaa ajan (Set time) joko käsin (Manually) tai GPS:n mukaan (By GPS), valita kesäajan (Daylight, +/-1 tunti) päälle/pois ja asettaa aikanäytön (Format) 12 tai 24 tunniksi.

5 HUOMIO: Ajan asetus GPS:n mukaan hakee aikatiedon GPS-sijainnin mukaan, mikä on kätevää jos golfaaja matkustaa golfradoilla eri aikavyöhykkeillä. Joissain harvoissa tapauksissa (aikavyöhykkeiden rajalla) saattaa kuitenkin käydä niin, ettei aika asetus GPS:n mukaan osaa hakea oikeaa aikaa, jolloin aika täytyy asettaa käsin. Odometer (matkamittari) aseta matkamittarin käyttämät yksiköt maileiksi tai kilometreiksi. Language (kieli) laitteessa on viisi kielivaihtoehtoa (englanti, saksa, ranska, espanja ja italia), joista englanti on oletusasetuksena. Sound (äänet) valinta pois/päälle vaikuttaa vain painikkeiden ääniin, ei hälytysääneen eikä ääneen jonka laite päästää kun GPS-sijainti on löytynyt. GPS Status (GPS:n tila) käytössä olevien satelliittien määrä, HDOP-arvo (mitä pienempi, sen tarkempi signaali) sekä sijainti koordinaatteina. About (tietoja) laitteen firmwaren versionumero. Reset tehdasasetusten palautus. Golf valikko Golf valikossa on seuraavat toiminnot: Play golf Tee Time Setup HUOMIO: Jotta Golf valikon Play Golf ja Tee Time toiminnot toimisivat, laite tarvitsee esteettömän yhteyden GPS-satelliitteihin, jolloin laite kykenee muodostamaan GPSsijainnin! HUOMIO: Neo XS -laitteeseen on tallennettu valmiiksi tiedot yli golfradasta ympäri maailmaa. Play Golf 1. Kun olet valinnut Golf valikosta Play Golf toiminnon, laite alkaa automaattisesti hakea GPS-sijaintia. Kun sijainti on löytynyt, laite näyttää automaattisesti listan maksimissaan kymmenestä lähimmästä golf-radasta. 2. Selaa YLÖS ja ALAS painikkeilla listaa ja valitse haluamasi rata VALINTA painikkeella. Laite on nyt Play Golf toimintatilassa, jolloin myös Auto Off -ominaisuus on käynnissä. 3. Ruudulla tulee automaattisesti näkyviin reiän numero ja par-tulos sekä etäisyydet viheriön keskelle, etu- ja takareunaan (Kuva 5, maksimissaan 999 jaardia/metriä).

6 Kuva 5. Play Golf perusnäkymä Toiminnot Play Golf toimintatilassa Etäisyysmittari: Voit helposti mitata kahden pisteen suoran etäisyyden (yleensä lyöntipaikalta pallolle) painamalla ensin lähtöpisteessä GOLF VALIKKO painiketta (etäisyysasetus 0 ), minkä jälkeen laite näyttää etäisyyden kyseisen lähtöpisteen suhteen. Play Golf asetukset: Paina PÄÄVALIKKO painiketta, jolloin pääset tarkastelemaan akun varausta (Battery), vaihtamaan rataa (New Course) tai poistumaan Play Golf tilasta (Exit Game). Palaa takaisin meneillään olevaan peliin painamalla PÄÄVALIKKO näppäintä toistamiseen. Reiän muuttaminen käsin: Siirry seuraavalle reiälle painamalla YLÖS painiketta ja palaa edeltävälle reiälle painamalla ALAS painiketta. Huom: Neo XS laitteessa on myös automaattinen reiän muuttotoiminto. Näytä esteet/kierroksen tiedot: Painamalla VALINTA painiketta voit vaihdella 1 tai 2 estenäkymän, kierroksen tietojen tai viheriön etäisyys (etu/taka/keskusta) näkymien välillä. Estenäkymä ja kierroksen tiedot palautuvat automaattisesti viheriön etäisyysnäkymään 7 sekunnin kuluttua, ellei mitään painiketta paineta. Katso jäljempää lista esteistä. Kierroksen tiedot ovat pelatun golfkierroksen matkamittarin tietoja (aika, matka).

7 igolf esteet Neo XS kykenee näyttämään korkeintaan 4 estettä reikää kohden (2 per näyttö). Esteet esitetään seuraavanlaisina lyhenteinä: 1. LFB- Left Fairway Bunker Bunkkeri väylän vasemmalla 2. MFB- Middle Fairway Bunker Bunkkeri väylän keskellä 3. RFB- Right Fairway Bunker Bunkkeri väylän oikealla 4. LFW- Left Fairway Water Layup Lay up vesieste väylän vasemmalla 5. LFWC- Left Fairway Water Carry Carry vesieste väylän vasemmalla 6. MFW- Middle Fairway Water Layup Lay up vesieste väylän keskellä 7. MFWC- Middle Fairway Water Carry - Carry vesieste väylän keskellä 8. RFW- Right Fairway Water Layup Lay up esieste väylän oikealla 9. RFWC- Right Fairway Water Carry Carry vesieste väylän oikealla 10. FGB- Front Green Bunker Bunkkeri greenin edessä 11. RGB- Right Green Bunker Bunkkeri greenin oikealla 12. LGB- Left Green Bunker Bunkkeri greenin vasemmalla 13. BGB-Back Green Bunker Bunkkeri greenin takana 14. RGW- Right Green Water Vesieste greenin oikealla 15. FGWC- Front Green Water Carry Carry vesieste greenin edessä 16. FGW- Front Green Water Layup Lay up vesieste greenin edessä 17. LGW- Left Green Water Vesieste greenin vasemmalla 18. BGW- Back Green Water Vesieste greenin takana 19. CRK- Creek Layup Lay up 20. CRKC- Creek Carry Carry 21. EOF- End of Fairway Väylän loppu

8 Tee Time Tee Time on kätevä ominaisuus, jonka avulla voit asettaa seuraavan viikon sisällä (6 päivää, 23 tuntia ja 59 minuuttia) alkavan seuraavan golfkierroksesi. 7 minuuttia ennen asetettua aikaa Neo XS laite siirtyy automaattisesti Play Golf toimintatilaan ja hakee automaattisesti lähimmät golfradat. Käyttäjän tarvitsee vain valita rata listasta ja aloittaa golfaus! Valitse Tee Time valikossa YLÖS, ALAS ja VALINTA painikkeilla haluttu ajankohta, minkä jälkeen näytöllä näkyy teksti ON (ks. kuva alla). Lisäksi Koti/Aika näkymässä näkyy pieni lippukuvake osoittamassa että Tee Time ajastin on asetettu. HUOMIO: Tee Time on kertaluontoinen asetus, eikä se uusiudu automaattisesti sen jälkeen kun asetettu ajankohta on mennyt. Voit asettaa joka kerta uuden Tee Time ajankohdan Tee Time valikossa, tai jos golfaat viikoittain aina samaan aikaan, käy vain muuttamassa vanha ajankohta päälle Tee Time valikossa YLÖS painikkeella. Setup Setup valikossa voit muuttaa: YDS/M Play Golf toimintatilassa käytetyt yksiköt (jaardit/metrit) Auto-Off Voit asettaa ajan, jonka jälkeen laite poistuu automaattisesti Play Golf toimintatilasta. Valinnat 1,5 9 tuntia tai pois käytöstä (Disable). Asetetun ajan kuluttua laitteen näytölle ilmestyy kysymys, jossa käyttäjä voi valita jatketaanko kierrosta edelleen (Resume) vai päätetäänkö kierros (Exit Game). Jos kierrosta jatketaan, laite kysyy saman kysymyksen uudelleen 1,5 tunnin päästä. Jos mitään painiketta ei paineta 10 minuutin aikana kun kysymys on laitteen näytöllä, laite poistuu automaattisesti Play Golf tilasta, sammuttaa GPS:n ja palaa Koti/Aika näyttöön. Battery Näyttää akun varauksen.

9 Neo XS laitteen rekisteröinti ja päivitys Rekisteröi Bushnell Golf laitteesi ilmaiseksi osoitteessa (englanniksi). tai (englanniksi). Rekisteröityminen ei ole millään muotoa pakollista, mutta suositeltavaa. Sivuston kautta voit ladata laitteeseesi uusia ratoja ja uusimmat päivitykset golf tietoihin ja laitteesi ohjelmistoihin. Sivustolta löytyy myös laitteen täydellinen käyttöohje (englanniksi), jossa kuvataan tarkemmin kaikki laitteen ominaisuudet. Tietokoneen vähimmäisvaatimukset USB-portti (1.1 tai 2.0) Windows (XP/Vista/7/8), Mac OS X 10.6 tai uudempi Rekisteröityminen Tarvitset rekisteröitymiseen Neo XS product identification -numeron, joka löytyy laitteen takaa tarrasta ja alkaa kirjainyhdistelmällä NSRF. Rekisteröitymisen yhteydessä sivusto pyytää asentamaan L1 Technologies lisäosan (add-on) selaimeen, jonka avulla t ja en päivitykset voidaan asentaa laitteeseesi. Hyväksy lisäosan asennus. Lisäksi rekisteröitymisen yhteydessä pääset asentamaan USB-ohjaimen, jolla tietokoneesi tunnistaa Neo XS laitteesi. Kun rekisteröityminen on onnistunut, sinut ohjataan sivulle jolla voit etsiä. nfot sijaitseva sivustolla igolf.com, josta tiedot voidaan ladata klikkaamalla Download GPS Course File. Jos rekisteröitymisessä ilmenee ongelmia, yritä jotain seuraavista: Vaihda internet-selainta (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome etc.) Jos yrität tehdä rekisteröintiä yrityksen tai muun julkisen tahon tietokoneella, on luultavaa että tietoturvajärjestelmät estävät rekisteröinnin. Yritä rekisteröintiä kotikoneeltasi. Jos rekisteröintisi ei onnistu kotikoneellakaan, tarkista virusturvan ja palomuurin ym. asetukset. Msg 112: Error occurred - yleinen virheilmoitus, joka voi tarkoittaa jotain seuraavista: Dataliitos (laturi/usb-kaapeli) Neo XS laitteen ja tietokoneen välillä on huono. Tarkista kaapelin kiinnitys ja puhdista liittimet tarpeen mukaan. Tietokoneen turvajärjestelmät estävät tiedostojen lataamisen. Muuta tietoturva-asetuksia väliaikaisesti. Jos ongelma pysyy edelleen, ratatietoja ei välttämättä ole vielä varmistettu igolfjärjestelmässä. Ota yhteys igolf-tukeen (englanniksi).

POLAR RC3 GPS. Käyttöohje

POLAR RC3 GPS. Käyttöohje POLAR RC3 GPS Käyttöohje SISÄLLYS 1. ESITTELY... 4 2. KAIKENKATTAVA HARJOITUSJÄRJESTELMÄ... Harjoitustietokoneen osat... Harjoitusohjelmisto... Saatavilla olevat lisätarvikkeet... Näppäintoiminnot... Valikkorakenne...

Lisätiedot

TomTom Runner & Multi-Sport Viiteopas 1.8

TomTom Runner & Multi-Sport Viiteopas 1.8 TomTom Runner & Multi-Sport Viiteopas 1.8 Sisällys Tervetuloa 4 Uutta 5 Uutta tässä versiossa... 5 Aloittaminen 6 Kellosi 7 Tietoja kellosta... 7 Kellon käyttäminen... 7 Kellon puhdistaminen... 8 Sykemittari...

Lisätiedot

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla.

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla. Hyvä Forcen omistaja Onnittelemme Force-vastaanottimen valinnasta. Uusi Force-vastaanottimesi edustaa parhaimpia ja kehittyneimpiä ominaisuuksia, mitä uusi digitaalinen DVB-teknologia tarjoaa. Helposti

Lisätiedot

TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011

TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011 TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011 23/01/15 VERSION 5.0 VERSIO HISTORIA Versio päivämäärä Kuka Muutoksien kuvaus Approved By 5.0 23/01/15 KH Käännetty ENG -> FIN V5.0 23/01/15 UD0011PAGE 2 SISÄLTÖ Versio historia...

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas 2.0. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa, että tämä CK-200-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja direktiivin

Lisätiedot

DATA LOG AJASTIN Datalog O 1104

DATA LOG AJASTIN Datalog O 1104 1/5 KUVAUS: DATA LOG on digitaalinen ajastin, jossa on yksi potentiaali (jännite) vapaa vaihtokosketin, ja joka on suunniteltu minkä tahansa sähkölaitteen ohjaukseen. Sen mahdollisuuksiin kuuluvat myös

Lisätiedot

Hei ja lämpimästi tervetuloa Kippyn maailmaan! Ennen kuin käytät Kippyä ensimmäistä kertaa, pyydämme teitä tutustumaan tähän ohjekirjaan

Hei ja lämpimästi tervetuloa Kippyn maailmaan! Ennen kuin käytät Kippyä ensimmäistä kertaa, pyydämme teitä tutustumaan tähän ohjekirjaan Hei ja lämpimästi tervetuloa Kippyn maailmaan! Ennen kuin käytät Kippyä ensimmäistä kertaa, pyydämme teitä tutustumaan tähän ohjekirjaan huolellisesti. Kerromme tässä ohjekirjassa kuinka te saatte lemmikkinne

Lisätiedot

Mobile Navigation. TravelPilot Lucca 3.4. Käyttöohjeet (Pitkä versio)

Mobile Navigation. TravelPilot Lucca 3.4. Käyttöohjeet (Pitkä versio) Mobile Navigation TravelPilot Lucca 3.4 Käyttöohjeet (Pitkä versio) Laitteen esittely Laitteen esittely 3 1 2 2 Laitteen esittely Näytön vieressä ovat seuraavat näppäimet: 1 Virtakatkaisin: Pitkä painallus

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelut. Etäopetuskeskus. Windows Vista. perusteet

Hyvinvointipalvelut. Etäopetuskeskus. Windows Vista. perusteet Tampereen kaupunki Koulutusmoniste Hyvinvointipalvelut Etäopetuskeskus Windows Vista perusteet Sisällysluettelo 1. MIKÄ ON WINDOWS VISTA? 3 2. TIETOKONEEN OSAT 3 3. WINDOWS VISTAN KÄYTÖN ALOITTAMINEN 4

Lisätiedot

User Manual WB650/WB660. Napsauta aihetta. Pikaviite. Sisällys. Perustoiminnot. Edistyneet toiminnot. Kuvausasetukset. Toistaminen/Muokkaaminen

User Manual WB650/WB660. Napsauta aihetta. Pikaviite. Sisällys. Perustoiminnot. Edistyneet toiminnot. Kuvausasetukset. Toistaminen/Muokkaaminen Nämä käyttöohjeet kuvaavat kameran käytön yksityiskohtaisesti. Lue tämä käsikirja huolella. Napsauta aihetta User Manual WB650/WB660 Pikaviite Sisällys Perustoiminnot Edistyneet toiminnot Kuvausasetukset

Lisätiedot

Sisällys. TACHOSTORE software manual 1

Sisällys. TACHOSTORE software manual 1 Sisällys 1. TachoStore-ohjelmiston esittely... 3 1.1 PÄÄPERIAATE... 3 1.2 KAAVIO... 3 1.3 TOIMINNOT... 3 1.4 LATAUSTAVAT... 3 1.5 LADATTAVAT TIEDOSTOT... 3 1.6 TIEDONTALLENNUSMUODOT... 3 2. TachoStoren

Lisätiedot

Protégé Kannettava kaasumittari

Protégé Kannettava kaasumittari Protégé Kannettava kaasumittari VAROITUS LUE TÄMÄ KÄYTTÖOPAS KOKONAAN ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA SITÄ. TÄMÄN LAIMINLYÖMINEN VOI AIHEUTTAA VAKAVIA VAMMOJA TAI KUOLEMAN. COPYRIGHT 2010, SCOTT. KAIKKI OIKEUDET

Lisätiedot

Golf Buddy Tour -laitteen pikaopas

Golf Buddy Tour -laitteen pikaopas Tervetuloa ja kiitos, että valitsitte Golf Buddyn. Golf Buddy GPS laitteenne on käyttövalmis heti heti pakkauksesta oton jälkeen ilman tietokoneen kanssa työskentelyä. Olkaa hyvä ja lukekaa pikaopas ennen

Lisätiedot

Käyttöopas. w2228h w2448h/hc w2558hc

Käyttöopas. w2228h w2448h/hc w2558hc Käyttöopas w2228h w2448h/hc w2558hc HP:n tuotteita ja palveluja koskevat ainoat takuut on ilmoitettu kyseisten tuotteiden ja palvelujen mukana toimitettavissa takuuilmoituksissa. Mikään tässä mainittu

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 1.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Katso videoita osoitteessa www.youtube.com/nokiasupportvideos. Lisätietoja Nokian palveluehdoista ja

Lisätiedot

Semel IWL286 Maksupääte, Käyttöohje FI. Käyttöohje. Document ID 12710 FI ver. 6 Semel IWL286 Maksupääte, Käyttöohje FI 2.9.2014 / Semel Oy Page 1

Semel IWL286 Maksupääte, Käyttöohje FI. Käyttöohje. Document ID 12710 FI ver. 6 Semel IWL286 Maksupääte, Käyttöohje FI 2.9.2014 / Semel Oy Page 1 Semel IWL286 Maksupääte, Käyttöohje FI Käyttöohje 2.9.2014 / Semel Oy Page 1 Sisällys 1. TOIMITUSSISÄLTÖ 4 2. SEMEL IWL286 NÄYTTÖ, NÄPPÄIMISTÖ JA KORTINLUKIJAT 5 2.1 Näytön ikonit ja informaatio 5 2.2

Lisätiedot

COOLTAB-70. 18 cm Internet Tablet Android 4.0. Käsikirja

COOLTAB-70. 18 cm Internet Tablet Android 4.0. Käsikirja COOLTAB-70 18 cm Internet Tablet Android 4.0 Käsikirja 1 Sisällysluettelo Pakkauslaatikon sisältö 3 Tabletin säätimet 4 Aloitusnäyttö 5 Aloittaminen 5 Missä tablettia käytetään 5 Akun lataaminen 5 Akun

Lisätiedot

Elisa Viihde. TV palveluiden käyttöohje

Elisa Viihde. TV palveluiden käyttöohje Elisa Viihde TV palveluiden käyttöohje Päivitetty 29.3.2009 1 Sisällys 1 Pakkauksen sisältö... 4 2 Laitteiden asentaminen... 4 2.1 Pikaohje laitteiden asennukseen... 4 2.2 Digiboksin asentaminen... 5 2.2.1

Lisätiedot

Versio 1.3. Marraskuu 2006

Versio 1.3. Marraskuu 2006 Versio 1.3 Marraskuu 2006 Copyright 1993-2006 ROUTE 66. Kaikki oikeudet pidätetään. ROUTE 66 ja ROUTE 66-logo ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tietojen tekijänoikeudet NAVTEQ B.V. TÄRKEÄ HUOMAUTUS:

Lisätiedot

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisältö a TomTom ONE/XL/ XXL b EasyPort TM -pidike c Autolaturi d RDS-TMC-liikennevastaanotin*

Lisätiedot

5.2 mmol KÄYTTÖOPAS. Hälytys Asetukset. Enn. ateriaa. Fin. verenglukoosin seurantajärjestelmä. 12:24 l 13.10

5.2 mmol KÄYTTÖOPAS. Hälytys Asetukset. Enn. ateriaa. Fin. verenglukoosin seurantajärjestelmä. 12:24 l 13.10 verenglukoosin seurantajärjestelmä 12:24 l 13.10 L 5.2 mmol Enn. ateriaa Hälytys Fin KÄYTTÖOPAS Käyttää Bayerin Contour Next verensokerin testiliuskoja KÄYTTÖTARKOITUS Bayerin Contour Next USB -verenglukoosin

Lisätiedot

Internet-ohjeet KARTAT, TIEDOSTOJEN SIIRROT JA OHJELMISTO- JEN PÄIVITYS

Internet-ohjeet KARTAT, TIEDOSTOJEN SIIRROT JA OHJELMISTO- JEN PÄIVITYS Internet-ohjeet KARTAT, TIEDOSTOJEN SIIRROT JA OHJELMISTO- JEN PÄIVITYS SISÄLLYSLUETTELO Karttojen lisääminen 4 Navigointidatan vienti ja tuonti 5 Tiedostojen vienti (varmuuskopiointi) 5 Tiedostojen tuonti

Lisätiedot

FINNSAT FSC 7200PVR TALLENTAVA DIGIVASTAANOTIN KAAPELIVERKKOON LIITETTÄVÄ MALLI KÄYTTÖOHJE

FINNSAT FSC 7200PVR TALLENTAVA DIGIVASTAANOTIN KAAPELIVERKKOON LIITETTÄVÄ MALLI KÄYTTÖOHJE FINNSAT FSC 7200PVR TALLENTAVA DIGIVASTAANOTIN KAAPELIVERKKOON LIITETTÄVÄ MALLI KÄYTTÖOHJE 1 Tämä sivu on varattu muistiinpanoja varten. 2 KIITOS, ETTÄ VALITSIT FINNSAT FSC 7200PVR:n FINNSAT FSC 7200PVR

Lisätiedot

TOPFIELD CRC-2400. Käyttäjän opas. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX -kortinlukija

TOPFIELD CRC-2400. Käyttäjän opas. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX -kortinlukija TOPFIELD CRC-2400 Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX -kortinlukija Käyttäjän opas ii SISÄLTÖ Sisältö 1 Esittely 1 11 Ominaisuudet 1 12 Digitaalisen vastaanottimen hallinta 2 121 Etupaneeli 3

Lisätiedot

Säätöjärjestelmä EnergyLogic Touchline Wave

Säätöjärjestelmä EnergyLogic Touchline Wave Säätöjärjestelmä EnergyLogic Touchline Wave KÄYTTÖOPAS iphone APP EKOENERGIA- JA SANITEETTIJÄRJESTELMIÄ Roth Nordic Oy Kauppiaankatu 11 10300 Karjaa Puh: +358 400 344 572 E-Mail: service.finland@roth-nordic.fi

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 920

Käyttöohje Nokia Lumia 920 Käyttöohje Nokia Lumia 920 1.1. painos FI Käyttöohje Nokia Lumia 920 Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 5 Antennien paikat 6 Aseta SIM-kortti

Lisätiedot

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1 MIKÄ ON SKYPE?... 2 Mitä tarvitset Skypen käyttöä varten?... 2 KUVALLISET OHJEET SKYPEN LATAUKSEEN JA KÄYTTÖÖN... 4 Tunnuksen luominen ja Skypen lataaminen... 4 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia 515. 2.1. painos FI

Käyttöohje Nokia 515. 2.1. painos FI Käyttöohje Nokia 515 2.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Tämän käyttöoppaan ohjeet perustuvat uusimpaan saatavilla olevaan ohjelmistoversioon. Jos laitetta ei ole päivitetty

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot