Bushnell Neo XS GPS Rangefinder kello

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Bushnell Neo XS GPS Rangefinder kello"

Transkriptio

1 Bushnell Neo XS GPS Rangefinder kello Pakkauksen sisältö 1 kpl Bushnell Neo XS GPS Rangefinder kello 1 kpl USB-latauskaapeli 1 kpl liitinten puhdistusharja 1 kpl Pikaopas Huolto ja ylläpito Neo XS kello on kestävä ja vedenpitävä. Varmistaaksesi laitteen luotettavan toiminnan, noudata seuraavia huolto-ohjeita: Älä altista laitetta luonnon ääri-ilmiöille pitkiä aikoja Älä kolhi laitetta Puhdista kello aika ajoin pehmeällä kostutetulla kankaalla Harjaa kellon pohjassa olevat liittimet säännöllisesti. Lika saattaa vaikuttaa kellon lataamiseen ja tietojen välitykseen. HUOM: käytä vain pehmeää harjaa! Kova harja tai muu hankain saattaa naarmuttaa kelloa. Älä altista kelloa voimakkaille kemikaaleille kuten bensiini tai alkoholi. Säilytä kello kuivassa paikassa. Varoitus Älä avaa Neo XS kelloa. Akun saa vaihtaa vain valtuutettu huoltohenkilö. GPS Älä altista kelloa yli 60 celsius-asteen lämpötiloille. Älä heitä kelloa tuleen tai veteen. Laite käyttää tavanomaista kuluttajakäyttöön suunniteltua GPS-paikannusta, Toimiakseen oikein laite tarvitsee yhteyden vähintään kolmeen GPS-satelliittiin SISÄLLYS Akun lataus...2 Kellon painikkeet...3 Laitteen käynnistys ja perustoiminnot...4 Päävalikko...4 Golf valikko...5 P...5 T Neo XS laitteen rekisteröinti ja golf tietojen päivitys...9

2 AKUN LATAUS Neo XS kellossa on ladattava akku, joka toimii golf-käytössä yhdellä latauksella noin 12 tuntia (3 kierrosta golfia, kun yksi kierros on keskimäärin 4 tuntia). Jos laitetta käytetään normaalin rannekellon tavoin, yksi lataus kestää jopa kaksi vuotta. Ennen ensimmäistä käyttökertaa laite tulee ensin ladata täyteen. Lataus kestää noin 2,5 tuntia. Jos ensimmäisen käyttökerran lataus on suoritettu jo aiemmin, tarkista akun lataus painamalla PÄÄVALIKKO näppäintä (ks. kohta Kellon painikkeet jäljempää) ja valitse Battery. Lataa akku kun paristonäytössä on enää yksi palkki jäl llä (Kuva 1). Kuva 1. Battery näkymä. Lataa akku, kun varausta on enää 1 palkki jäljellä Aseta latauslaitteen ohjaustapit (Kuva 2) kellon takana oleviin ohjauskoloihin (Kuva 3) ja napsauta se paikoilleen. Kuva 2 ja 3. Laturin kiinnitys kelloon Siirry kellon Koti/Aika (Kuva 4) tai Battery (Kuva 1) näkymään ja liitä laturin toinen pää mihin tahansa USB-lähteeseen (tietokone, USB-laturi tms.) Tarkista että akku-kuvake liikkuu, jolloin akku latautuu.

3 Kuva 4. Kello on normaalissa perustilassa, kun sen näytöllä on Koti/Aika näkymä KELLON PAINIKKEET 1. Golf valikko: näyttää Golf valikon 2. Päävalikko: näyttää päävalikon valinnat 3. Ylös: selaa valikkoja ylöspäin 4. Valinta: valitse valikon vaihtoehto 5. Alas: selaa valikkoja alaspäin. Käynnistä/sammuta laite painamalla ja pitämällä painike pohjassa 2 3 sekuntia. HUOMIO: Taustavalo aktivoituu mitä tahansa painiketta painamalla. Taustavalo pysyy päällä 10 sekuntia viimeisestä painikkeen painalluksesta. Taustavalo on pois toiminnasta kun käytössä on Play Golf toimintatila.

4 LAITTEEN KÄYNNISTYS JA PERUSTOIMINNOT Ennen ensimmäistä käyttökertaa laite tulee ladata ensin täyteen. Tarkista latausohjeet kohdasta Akun lataus. Kun laitteen akku on täysi, siirry paikkaan jossa kellolla on esteetön näkyvyys taivaalle ja GPSsatelliitteihin. Kelloa käytetään pääsääntöisesti siten että: Käynnistä/sammuta kello painamalla ALAS painike pohjaan (2 3 sekuntia). Laitteessa on 2 valikkoa, jotka avataan painamalla joko GOLF VALIKKO- tai PÄÄVALIKKO painiketta Selaa valikkoja YLÖS ja ALAS painikkeilla Valitse haluttu toiminto VALINTA painikkeella Tämän jälkeen painikkeiden toiminnot saattavat vaihdella kulloisenkin valikon mukaan Valikoista poistutaan tai palataan edelliselle valikkotasolle PÄÄVALIKKO painikkeella Joissain tapauksissa laite palaa automaattisesti Koti/Aika näkymään. Päävalikko Päävalikossa on laitteen yleiseen käyttöön liittyviä toimintoja. Seuraavassa lyhyet kuvaukset toiminnoista. Battery akun varaustilan näyttö. Odometer (matkamittari) GPS-toiminto, joka seuraa kuljettua nopeutta, etäisyyttä ja aikaa. Pysäytä/käynnistä matkamittari VALINTA painikkeella. Kun matkamittari on pysäytetty, voit nollata sen painamalla YLÖS painiketta. Poistu matkamittarista painamalla PÄÄVALIKKO painiketta. Alarm (hälytys/herätys) tavallinen kellon hälytys/herätystoiminto. Liiku kenttien (tunnit, minuutit) välillä VALINTA painikkeella, muuta arvoja YLÖS ja ALAS painikkeilla. Kun AM/PM on valittu, VALINTA näppäimen painallus aktivoi hälytyksen. Kun hälytys on aktivoitu, muuta hälytys päälle/pois YLÖS painikkeella. Koti/aika näkymän ylälaidassa näkyy pieni kellokuvake kun hälytys on päällä. Stopwatch (ajanottokello) käynnistä/pysäytä ajanottokello VALINTA painikkeella. Kun ajanottokello on pysäytetty, nollaa se YLÖS painikkeella. Näytä kierrosaika ALAS painikkeella (ajanotto jatkuu taustalla). Palaa ajanottoon painamalla uudelleen ALAS painiketta. Timer (ajastin) ajastimen asetus toimii kuten hälytyksen/herätyksen asetus. Pysäytä/käynnistä ajastin VALINTA painikkeella. Kun ajastin on päällä, käynnistä ajastus uudelleen alusta painamalla YLÖS painiketta. Kun ajastin on pysäytetty, se nollautuu painamalla YLÖS painiketta, minkä jälkeen voit asettaa uuden ajastuksen. Settings (asetukset) asetukset-valikossa voit asettaa laitteen kellonajan ja kielen, muokata kellonajan, matkamittarin ja äänien asetuksia, tarkastella GPS-koordinaatteja, ohjelmistoversiota tai palauttaa laitteen tehdasasetukset. Katso tarkempia ohjeita alta. Settings (asetukset) valikon toimintoja Time (ajan ja päivämäärän asetukset) voit asettaa ajan (Set time) joko käsin (Manually) tai GPS:n mukaan (By GPS), valita kesäajan (Daylight, +/-1 tunti) päälle/pois ja asettaa aikanäytön (Format) 12 tai 24 tunniksi.

5 HUOMIO: Ajan asetus GPS:n mukaan hakee aikatiedon GPS-sijainnin mukaan, mikä on kätevää jos golfaaja matkustaa golfradoilla eri aikavyöhykkeillä. Joissain harvoissa tapauksissa (aikavyöhykkeiden rajalla) saattaa kuitenkin käydä niin, ettei aika asetus GPS:n mukaan osaa hakea oikeaa aikaa, jolloin aika täytyy asettaa käsin. Odometer (matkamittari) aseta matkamittarin käyttämät yksiköt maileiksi tai kilometreiksi. Language (kieli) laitteessa on viisi kielivaihtoehtoa (englanti, saksa, ranska, espanja ja italia), joista englanti on oletusasetuksena. Sound (äänet) valinta pois/päälle vaikuttaa vain painikkeiden ääniin, ei hälytysääneen eikä ääneen jonka laite päästää kun GPS-sijainti on löytynyt. GPS Status (GPS:n tila) käytössä olevien satelliittien määrä, HDOP-arvo (mitä pienempi, sen tarkempi signaali) sekä sijainti koordinaatteina. About (tietoja) laitteen firmwaren versionumero. Reset tehdasasetusten palautus. Golf valikko Golf valikossa on seuraavat toiminnot: Play golf Tee Time Setup HUOMIO: Jotta Golf valikon Play Golf ja Tee Time toiminnot toimisivat, laite tarvitsee esteettömän yhteyden GPS-satelliitteihin, jolloin laite kykenee muodostamaan GPSsijainnin! HUOMIO: Neo XS -laitteeseen on tallennettu valmiiksi tiedot yli golfradasta ympäri maailmaa. Play Golf 1. Kun olet valinnut Golf valikosta Play Golf toiminnon, laite alkaa automaattisesti hakea GPS-sijaintia. Kun sijainti on löytynyt, laite näyttää automaattisesti listan maksimissaan kymmenestä lähimmästä golf-radasta. 2. Selaa YLÖS ja ALAS painikkeilla listaa ja valitse haluamasi rata VALINTA painikkeella. Laite on nyt Play Golf toimintatilassa, jolloin myös Auto Off -ominaisuus on käynnissä. 3. Ruudulla tulee automaattisesti näkyviin reiän numero ja par-tulos sekä etäisyydet viheriön keskelle, etu- ja takareunaan (Kuva 5, maksimissaan 999 jaardia/metriä).

6 Kuva 5. Play Golf perusnäkymä Toiminnot Play Golf toimintatilassa Etäisyysmittari: Voit helposti mitata kahden pisteen suoran etäisyyden (yleensä lyöntipaikalta pallolle) painamalla ensin lähtöpisteessä GOLF VALIKKO painiketta (etäisyysasetus 0 ), minkä jälkeen laite näyttää etäisyyden kyseisen lähtöpisteen suhteen. Play Golf asetukset: Paina PÄÄVALIKKO painiketta, jolloin pääset tarkastelemaan akun varausta (Battery), vaihtamaan rataa (New Course) tai poistumaan Play Golf tilasta (Exit Game). Palaa takaisin meneillään olevaan peliin painamalla PÄÄVALIKKO näppäintä toistamiseen. Reiän muuttaminen käsin: Siirry seuraavalle reiälle painamalla YLÖS painiketta ja palaa edeltävälle reiälle painamalla ALAS painiketta. Huom: Neo XS laitteessa on myös automaattinen reiän muuttotoiminto. Näytä esteet/kierroksen tiedot: Painamalla VALINTA painiketta voit vaihdella 1 tai 2 estenäkymän, kierroksen tietojen tai viheriön etäisyys (etu/taka/keskusta) näkymien välillä. Estenäkymä ja kierroksen tiedot palautuvat automaattisesti viheriön etäisyysnäkymään 7 sekunnin kuluttua, ellei mitään painiketta paineta. Katso jäljempää lista esteistä. Kierroksen tiedot ovat pelatun golfkierroksen matkamittarin tietoja (aika, matka).

7 igolf esteet Neo XS kykenee näyttämään korkeintaan 4 estettä reikää kohden (2 per näyttö). Esteet esitetään seuraavanlaisina lyhenteinä: 1. LFB- Left Fairway Bunker Bunkkeri väylän vasemmalla 2. MFB- Middle Fairway Bunker Bunkkeri väylän keskellä 3. RFB- Right Fairway Bunker Bunkkeri väylän oikealla 4. LFW- Left Fairway Water Layup Lay up vesieste väylän vasemmalla 5. LFWC- Left Fairway Water Carry Carry vesieste väylän vasemmalla 6. MFW- Middle Fairway Water Layup Lay up vesieste väylän keskellä 7. MFWC- Middle Fairway Water Carry - Carry vesieste väylän keskellä 8. RFW- Right Fairway Water Layup Lay up esieste väylän oikealla 9. RFWC- Right Fairway Water Carry Carry vesieste väylän oikealla 10. FGB- Front Green Bunker Bunkkeri greenin edessä 11. RGB- Right Green Bunker Bunkkeri greenin oikealla 12. LGB- Left Green Bunker Bunkkeri greenin vasemmalla 13. BGB-Back Green Bunker Bunkkeri greenin takana 14. RGW- Right Green Water Vesieste greenin oikealla 15. FGWC- Front Green Water Carry Carry vesieste greenin edessä 16. FGW- Front Green Water Layup Lay up vesieste greenin edessä 17. LGW- Left Green Water Vesieste greenin vasemmalla 18. BGW- Back Green Water Vesieste greenin takana 19. CRK- Creek Layup Lay up 20. CRKC- Creek Carry Carry 21. EOF- End of Fairway Väylän loppu

8 Tee Time Tee Time on kätevä ominaisuus, jonka avulla voit asettaa seuraavan viikon sisällä (6 päivää, 23 tuntia ja 59 minuuttia) alkavan seuraavan golfkierroksesi. 7 minuuttia ennen asetettua aikaa Neo XS laite siirtyy automaattisesti Play Golf toimintatilaan ja hakee automaattisesti lähimmät golfradat. Käyttäjän tarvitsee vain valita rata listasta ja aloittaa golfaus! Valitse Tee Time valikossa YLÖS, ALAS ja VALINTA painikkeilla haluttu ajankohta, minkä jälkeen näytöllä näkyy teksti ON (ks. kuva alla). Lisäksi Koti/Aika näkymässä näkyy pieni lippukuvake osoittamassa että Tee Time ajastin on asetettu. HUOMIO: Tee Time on kertaluontoinen asetus, eikä se uusiudu automaattisesti sen jälkeen kun asetettu ajankohta on mennyt. Voit asettaa joka kerta uuden Tee Time ajankohdan Tee Time valikossa, tai jos golfaat viikoittain aina samaan aikaan, käy vain muuttamassa vanha ajankohta päälle Tee Time valikossa YLÖS painikkeella. Setup Setup valikossa voit muuttaa: YDS/M Play Golf toimintatilassa käytetyt yksiköt (jaardit/metrit) Auto-Off Voit asettaa ajan, jonka jälkeen laite poistuu automaattisesti Play Golf toimintatilasta. Valinnat 1,5 9 tuntia tai pois käytöstä (Disable). Asetetun ajan kuluttua laitteen näytölle ilmestyy kysymys, jossa käyttäjä voi valita jatketaanko kierrosta edelleen (Resume) vai päätetäänkö kierros (Exit Game). Jos kierrosta jatketaan, laite kysyy saman kysymyksen uudelleen 1,5 tunnin päästä. Jos mitään painiketta ei paineta 10 minuutin aikana kun kysymys on laitteen näytöllä, laite poistuu automaattisesti Play Golf tilasta, sammuttaa GPS:n ja palaa Koti/Aika näyttöön. Battery Näyttää akun varauksen.

9 Neo XS laitteen rekisteröinti ja päivitys Rekisteröi Bushnell Golf laitteesi ilmaiseksi osoitteessa (englanniksi). tai (englanniksi). Rekisteröityminen ei ole millään muotoa pakollista, mutta suositeltavaa. Sivuston kautta voit ladata laitteeseesi uusia ratoja ja uusimmat päivitykset golf tietoihin ja laitteesi ohjelmistoihin. Sivustolta löytyy myös laitteen täydellinen käyttöohje (englanniksi), jossa kuvataan tarkemmin kaikki laitteen ominaisuudet. Tietokoneen vähimmäisvaatimukset USB-portti (1.1 tai 2.0) Windows (XP/Vista/7/8), Mac OS X 10.6 tai uudempi Rekisteröityminen Tarvitset rekisteröitymiseen Neo XS product identification -numeron, joka löytyy laitteen takaa tarrasta ja alkaa kirjainyhdistelmällä NSRF. Rekisteröitymisen yhteydessä sivusto pyytää asentamaan L1 Technologies lisäosan (add-on) selaimeen, jonka avulla t ja en päivitykset voidaan asentaa laitteeseesi. Hyväksy lisäosan asennus. Lisäksi rekisteröitymisen yhteydessä pääset asentamaan USB-ohjaimen, jolla tietokoneesi tunnistaa Neo XS laitteesi. Kun rekisteröityminen on onnistunut, sinut ohjataan sivulle jolla voit etsiä. nfot sijaitseva sivustolla igolf.com, josta tiedot voidaan ladata klikkaamalla Download GPS Course File. Jos rekisteröitymisessä ilmenee ongelmia, yritä jotain seuraavista: Vaihda internet-selainta (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome etc.) Jos yrität tehdä rekisteröintiä yrityksen tai muun julkisen tahon tietokoneella, on luultavaa että tietoturvajärjestelmät estävät rekisteröinnin. Yritä rekisteröintiä kotikoneeltasi. Jos rekisteröintisi ei onnistu kotikoneellakaan, tarkista virusturvan ja palomuurin ym. asetukset. Msg 112: Error occurred - yleinen virheilmoitus, joka voi tarkoittaa jotain seuraavista: Dataliitos (laturi/usb-kaapeli) Neo XS laitteen ja tietokoneen välillä on huono. Tarkista kaapelin kiinnitys ja puhdista liittimet tarpeen mukaan. Tietokoneen turvajärjestelmät estävät tiedostojen lataamisen. Muuta tietoturva-asetuksia väliaikaisesti. Jos ongelma pysyy edelleen, ratatietoja ei välttämättä ole vielä varmistettu igolfjärjestelmässä. Ota yhteys igolf-tukeen (englanniksi).

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila Käyttöohjeet Näppäimet Kello tila Pelitila Kohdekuvakkeiden tiedot 1. Aloitus 1.1. Käynnistys / sammutus Paina ja pidä pohjassa -näppäintä käynnistääksesi / sulkeaksesi laitteen. 1.2. Lataaminen Lataa

Lisätiedot

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN WT6 Pikaopas YLEISTÄ Laitteen kuvaus UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN Näytön kuvaus 1. Väylän numero 2. Vasen/oikea greeninäkymä 3. Väylän Par-luku 4. Matka greenin taakse 5. Matka greenin eteen 6.

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

Golf Buddy Tour -laitteen pikaopas

Golf Buddy Tour -laitteen pikaopas Tervetuloa ja kiitos, että valitsitte Golf Buddyn. Golf Buddy GPS laitteenne on käyttövalmis heti heti pakkauksesta oton jälkeen ilman tietokoneen kanssa työskentelyä. Olkaa hyvä ja lukekaa pikaopas ennen

Lisätiedot

Käyttöohjeet. S i s ä l l y s. 1. Aloitus 2. Perustoiminnot 3. Muut toiminnot 4. Ohjelmisto- ja kenttä päivitykset

Käyttöohjeet. S i s ä l l y s. 1. Aloitus 2. Perustoiminnot 3. Muut toiminnot 4. Ohjelmisto- ja kenttä päivitykset Käyttöohjeet S i s ä l l y s 1. Aloitus 2. Perustoiminnot 3. Muut toiminnot 4. Ohjelmisto- ja kenttä päivitykset Näppäimet Virtanäppäin / ESC Menu / Valinta Ylös / Merkitse Alas / Tuloskortti Näyttö Kellotila

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

YLEISTÄ. Näytön kuvaus. Päävalikko. Asetukset. GolfBuddy Tämä ominaisuus on yhteydessä GolfBuddy GPS Golf Applikaatioon.

YLEISTÄ. Näytön kuvaus. Päävalikko. Asetukset. GolfBuddy Tämä ominaisuus on yhteydessä GolfBuddy GPS Golf Applikaatioon. Pikaopas YLEISTÄ Näytön kuvaus 1. Väylän numero 6. Matka greenin keskelle 2. Satelliittisignaalin taso 7. Seuraava näyttö 3. Akunkesto 8. Matka greenin eteen 4. Väylän Par-luku 9. Dynaaminen greeninäkymä

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Connect Control Light/Set Light/Set Kaksoisaika Mode Ajanotto Mode Control Mode Light/Set

KÄYTTÖOHJE Connect Control Light/Set Light/Set Kaksoisaika Mode Ajanotto Mode Control Mode Light/Set KÄYTTÖOHJE Kello käynnistyy lepotilasta painamalla mitä tahansa painiketta 2 sekunnin ajan. Pääset nyt asettamaan ajan järjestyksessä: kaupunki, DST( kesäaikaasetus), Tunnit, Minuutit, Sekuntit, Vuosi,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE KRONOGRAFI Malli: CB5020, cal. E660 (Radio control)

KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE KRONOGRAFI Malli: CB5020, cal. E660 (Radio control) KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE KRONOGRAFI Malli: CB5020, cal. E660 (Radio control) * Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Toiminnon vaihtaminen Kellossa on 4 toimintoa: 3 Paina lopuksi nuppi asentoon. Valittu

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

Topfield USB-laiteajurin ja päivitystyökalun asennus

Topfield USB-laiteajurin ja päivitystyökalun asennus Topfield USB-laiteajurin ja päivitystyökalun asennus Oheinen kuvasarja selitysteksteineen opastaa sinut onnistuneesti päivittämään Topfield -vastaanottimesi. - Sammuta Topfield-vastaanottimesi. Älä kytke

Lisätiedot

Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232)

Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232) Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232) Oheinen kuvasarja selitysteksteineen opastaa sinut onnistuneesti päivittämään Topfield -vastaanottimesi. - Lataa sarjaportti -päivitystyökalu -sivustolta

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427 Version: FIN180427 Käyttäjän 1 käsikirja Sisällys 1 WTN-Radiomajakka Näytöt ja näppäimet... 3 2 Käynnistys ja toiminta-aika... 4 2.1 WTN-laitteen käynnistys... 4 2.2 WTN-laitteen sammutus... 4 2.3 Virransyöttö:...

Lisätiedot

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys 1. Esittely... 2 2. Asennusohjeet... 2 3. Yleiskuva ohjelmistosta... 3 4. Tietojen siirtäminen D-Boxin avulla... 4 4.1. Piirturitiedostojen siirtäminen...

Lisätiedot

Garmin laitteiden ohjelmistopäivitys

Garmin laitteiden ohjelmistopäivitys Garmin laitteiden ohjelmistopäivitys Laitteen ohjelmisto päivitys kannattaa suorittaa silloin tällöin, varsinkin ennen karttapäivityksen tekemistä ja laitteen rekisteröintiä. Ohjelmistopäivityksellä voit

Lisätiedot

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin.

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Tässä tuotteessa on seuraavat ominaisuudet: - Radiosignaalista

Lisätiedot

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Pikaopas Rider Rider :ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 1 Näppäintoiminnot YLÖS (1) ALAS (3) Paina pitkään kytkeäksesi taustavalon Paina mittaritilassa lyhyesti vierittääksesi

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä 1 Käyttötoimenpiteet Käytä aina hyvälaatuisia alkaliparistoja Vaihda säännöllisesti paristot Pidä ovikellon painonappi kuivana Älä käytä puhdistukseen puhdistusaineita

Lisätiedot

Golfsimulaattorin käyttö- ja peliohjeet

Golfsimulaattorin käyttö- ja peliohjeet Golfsimulaattorin käyttö- ja peliohjeet 1. Käynnistys 1.1 Koneiden käynnistys Käynnistettäviä laitteita on yhteensä Kolme: tietokone, monitori ja videotykki, myös tarvittaessa lasertulostin. Tietokoneen

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin.

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten Clock Display, sekuntikello, lähtölaskenta, CountUp, jaksoajastimen ja Fight Gone Bad -ajastin. 6-DIGIT CROSSFIT TIMER Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin. Lisäksi erityiset CountUp-

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Internet Explorer 7 & 8 pop-up asetukset

Internet Explorer 7 & 8 pop-up asetukset Sivu 1(8) Internet Explorer 7 & 8 pop-up asetukset www.procountor.com Internet Explorer 7 ja 8 sisältää pop-up ikkunoiden esto toiminnon. ProCountor -Taloushallintoohjelmistossa voidaan raportit tulostaa

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

Käyttöohje Contact WP Poca

Käyttöohje Contact WP Poca Käyttöohje Contact WP Poca 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...3 3 Poca-laitteen aktivoiminen...4 3.1 Toiminnon aktivoiminen:...4 4 Tilauksen vastaanottaminen...6

Lisätiedot

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Windows Vista, Internet Explorer 7 - Suomenkielinen Huomaa! Asennuksen vaiheet voivat poiketa tästä ohjeistuksesta, johtuen esim. käyttämässäsi tietokoneessa olevasta

Lisätiedot

Käyttöopas. Confienta Patron

Käyttöopas. Confienta Patron 1 Käyttöopas Confienta Patron 2 Sisällysluettelo 1. Paikantava turvaranneke... 3 1.1. Näyttö... 4 1.2. Rannekkeen painikkeet... 5 1.3. Käyttöönotto... 7 2. Karttasovellus... 8 2.1. Karttanäkymä... 8 2.2.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Bluetooth Malli: BZ100x, cal W770

KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Bluetooth Malli: BZ100x, cal W770 KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Bluetooth Malli: BZ100x, cal W770 1 -Aurinkopaneeli on kellotaulun alla 2 3 Ominaisuudet 4 Toiminnon vaihtaminen 5 Akun varaustila 6 Akun varaustilan asteikko 7 Huom! -Kun

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Suomen Kennelliitto ry. 6.5.2014 2(11) Osoitelistat Sisältö: Osoitteet valinnan näkyminen kennelpiirin henkilöille... 3 Yhdistysten

Lisätiedot

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje Lumon tuotekirjaston asennusohje Asennus- ja rekisteröintiohje 1. Sisältö 1. Asennuspaketin lataaminen 4 2. Zip-tiedoston purkaminen ja sovelluksen asentaminen 4 3. Sovelluksen rekisteröiminen 7 4. Sisällön

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

WLAN-laitteen asennusopas

WLAN-laitteen asennusopas 1 WLAN-laitteen asennusopas Ohje Inteno DG200 käyttöön WLAN-tukiasemana Tässä ohjeessa WLAN ja WIFI tarkoittavat samaa asiaa. 2 1. Myyntipaketin sisältö: -Inteno-modeemireititin (malli DG200) -Virtajohto

Lisätiedot

Swiss timer kellokonsoli käyttöohje

Swiss timer kellokonsoli käyttöohje Swiss timer kellokonsoli käyttöohje Hae toimitsijapöytä varastosta ja kellokonsoli sovitusta paikasta. Toistaiseksi kellokonsolista sovitaan HYVISSÄ AJOIN ennen peliä Mia Westerlundin (050 3018726) kanssa.

Lisätiedot

Comet laskutusasiakas -sivusto

Comet laskutusasiakas -sivusto Comet laskutusasiakas -sivusto Pysäköintirahan lataaminen Comet pysäköinin maksulaitteisiin laskutusasiakas sivustolla https://secure.comet.fi/comet/cpss Tuki: Tekninen tuki 0100 87 870 (arkisin 8.00 16.00)

Lisätiedot

Käyttöopas. Confienta Piccolo

Käyttöopas. Confienta Piccolo Käyttöopas Confienta Piccolo Sisällysluettelo 1. Confienta Piccolo... 3 1.1. Piccolon painikkeet... 4 1.2. Piccolon käyttöönotto... 6 2. Karttasovellus... 7 2.1. Sovellukseen kirjautuminen... 7 2.2. Karttanäkymä...

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync Air Sync Käyttöopas Air Syncin lataaminen 1. Liitä Air Syncin Micro USB-liitin (D) tietokoneeseesi tai muuhun vastaavaan latauslaitteeseen käyttämällä mukana tullutta USB-kaapelia tai vastaavaa Micro USBliitintä.

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE 1/8 KÄYTÖN ALOITUS Täyttö Kierrä tankin yläosa irti vastapäivään pitämällä toisella kädellä kiinni tankista ja tarttumalla toisella kädellä päädyn uritettuun osaan. Varo, ettei

Lisätiedot

SmashBass. Langattomat kuulokkeet

SmashBass. Langattomat kuulokkeet SmashBass Langattomat kuulokkeet FI Käyttöohje- SmashBass beta Langattomat kuulokkeet Tuotteen turvallinen käsittely Lue nämä ohjeet ennen käyttöä! 1. Pidä kuulokkeet ja niiden mukana tulevat varusteet

Lisätiedot

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Vastuuvapauslauseke ja takuun rajoitus... 2 1.2 Tarvittavat varusteet... 2 1.3 Etäohjattavat toiminnot... 3 2 SOVELLUKSEN ASENTAMINEN JA ALKUASETUKSET... 4 2.1 Sovelluksen

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

Perkko Oy, 09-4780500. C. A.

Perkko Oy, 09-4780500. C. A. DW0734j adw0735 5. Paina S 3-anturia, minuutit alkavat vilkkua. Siirrä sormi S 2-anturilta S 1-anturille tai päinvastoin suurentaaksesi tai vähentääksesi minuuttiarvoa. Voit nopeuttaa säätämistä sormea

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. 1 Tulostaulun käyttöohje 1. Yleistä Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. Näytön alapuolella olevilla A, B, C jne. painikkeilla voi valita

Lisätiedot

Garmin GPSmap 60CSx -laite

Garmin GPSmap 60CSx -laite Garmin GPSmap 60CSx -laite GPS koulutus 20.6.2007 PAIKKATIETOPAJA -hanke Näppäimet ja laitteen osat Power - virta päälle/pois, taustavalon säätö Keinunäppäin valitse vaihtoehtoja / kenttiä, syötä tietoja,

Lisätiedot

LCD-NÄYTTÖ. Käyttöohjeesta

LCD-NÄYTTÖ. Käyttöohjeesta LCD-NÄYTTÖ Käyttöohjeesta Onneksi olkoon uuden Oregon Scientific (FAW- 101) sääaseman hankinnan johdosta. Tämä sääasema ennustaa säätä, mittaa ilmanpaineen ja -kosteuden sekä ulko- ja sisälämpötilan langattomasti.

Lisätiedot

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö Versio 1.0 Tiedostonsiirto FTP -menetelmällä Lahden Väriasemoinnilla on käytössä suurempien tiedostojen siirtoa varten oma FTP -yhteys. Tällä menetelmällä saadaan

Lisätiedot

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas QSG_suo 29/12/04 15:15 Page 55 Personal Sound System (PSS) - aloitusopas Lue tämä aloitusopas, ennen kuin otat PSS-järjestelmän käyttöön.toivomme,että oma äänijärjestelmä (pss) on sinulle iloa. Rekisteröitymisen

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET Mobiili-tv-palvelua käytetään puhelimen mobiili-tv-sovelluksella. Tässä dokumentissa kuvatut toiminnallisuudet ovat esimerkkejä tiettyjen puhelinmallien toiminnallisuuksista.

Lisätiedot

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET NÄPPÄIMET JA LIITTIMET KÄYTTÖÖNOTTO JA ENSIMMÄINEN LAITEPARITUS 2. Paina ja pidä virtanäppäinta pohjassa samanaikaisesti molemmista kuulokkeista kunnes

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy Käyttöohje Ticket Inspector Versio 1.0 Sportum Oy 10.5.2017 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 2. Kirjautuminen ensimmäisellä kerralla / PIN-koodin unohtuessa... 3 3. Tunnistautuminen... 4 4. Päänäkymä...

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Käyttöohje. Sida 1. BRT-12 Battery Replacement Tool

Käyttöohje. Sida 1. BRT-12 Battery Replacement Tool Käyttöohje Sida 1 Sisältö JOHDANTO... 3 Turvallisuustiedote... 3 Tuotetietoa... 3 NÄYTTÖ JA NÄPPÄIMISTÖ... 4 KÄYTTÖLITTYMÄ... 5 BRT-12 KÄYTTÖÖNOTTO... 6 PÄÄVALIKKO... 7 AKUN VAIHTO... 8 KIELEN VALITSEMINEN...

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Ominaisuudet CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Sensorin virran vähyyden ilmaisin Lämpötila celsius- tai Fahrenheit-asteikolla Langaton ulkoilma-anturi (kantomatka esteettömällä matkalla + 30

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JZ1060 cal. U200. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JZ1060 cal. U200. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JZ1060 cal. U200 Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Ennen käyttöönottoa Lataa kellon akku täyteen asettamalla kello esim. ikkunalaudalle aurinkoon tai riittävän

Lisätiedot

Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 40 Pikaopas Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Näppäintoiminnot 2 1 Lämmittely Kohde Min Kesto lyöntiä /min Maks min 2 3 4 Lisävarusteet Rider 40:n toimitukseen

Lisätiedot

Käyttöohjeet SISÄLLYS 1. ALOITUS 2. PERUSTOIMINNOT

Käyttöohjeet SISÄLLYS 1. ALOITUS 2. PERUSTOIMINNOT Käyttöohjeet SISÄLLYS 1. ALOITUS 2. PERUSTOIMINNOT Aluksi Kiitos, että valitsit GolfBuddy BB5:n. GolfBuddy BB5 on innovatiivinen GPS ranneke, jossa ulkonäkö ja toimivuus yhdistyvät. Ranneke kertoo ajan,

Lisätiedot

CAL. Z018 (R23 SERIES) KÄYTTÖOPAS

CAL. Z018 (R23 SERIES) KÄYTTÖOPAS OMINAISUUDET CAL. Z018 (R23 SERIES) KÄYTTÖOPAS 1. Aika-/kalenterinäyttö Tunnit, minuutit, sekunnit, kuukausi, päiväys ja viikonpäivä. 2. Aikanäyttö 12-tunnin näyttöformaatti iltapäiväsymbolilla (PM). Käytettävissä

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Garmin Astro ohjelmistopäivitys

Garmin Astro ohjelmistopäivitys Garmin Astro ohjelmistopäivitys Laitteen ohjelmisto päivitys kannattaa suorittaa silloin tällöin. Ohjelmistopäivityksellä voit saada laitteeseesi uusia ominaisuuksia ja parannuksia vanhoihin ominaisuuksiin.

Lisätiedot

Maxivision Go käyttöliittymän ohje

Maxivision Go käyttöliittymän ohje Maxivision Go käyttöliittymän ohje Rekisteröityminen käyttöliittymään Käynnistyessään Viihdeboksi kysyy Maxivision tunnuksia. Nämä ovat samat tunnukset joilla kirjaudut my.maxivision.fi sivustolle. Syötä

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 3 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytössä Mozzilla Firefox tai

Lisätiedot

Kauko-ohjaimen käyttöohje. Part No.: R08019034086. OM-GS02-1009(0)-Acson FAN SWING MODE TURBO TIMER OFF CANCEL. Acson A5WM15JR Acson A5WM25JR

Kauko-ohjaimen käyttöohje. Part No.: R08019034086. OM-GS02-1009(0)-Acson FAN SWING MODE TURBO TIMER OFF CANCEL. Acson A5WM15JR Acson A5WM25JR Kauko-ohjaimen käyttöohje Part No.: R08019034086 OM-GS0-1009(0)-Acson Acson A5WM15JR Acson A5WM5JR 1 6 7 9 3 4 5 13 1 11 8 10 Kiinnitys seinään Paristojen asennus (AAA.R03) Paristot 1) Tyyppi AAA R03 )

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit

a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit Käyttöohje a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit j Käyttöohje Valintanäppäimet a b MODE-näppäin

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

POP-UP -IKKUNOIDEN SALLIMINEN

POP-UP -IKKUNOIDEN SALLIMINEN Sivu 1(5) Windows XP SP2 www.procountor.com Windows XP:n Service Pack 2:n (SP2) mukana tulee Internet Explorer 6:een mukaan pop-up ikkunoiden esto toiminto. ProCountor -Taloushallinto-ohjelmistossa voidaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 1 KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 NÄPPÄIMISTÖ: Ohjelman valinta Asetukset /nollaus Ajastimen valinta (Ei vielä käytössä) Ohjaus oikealle / lisää asetusta / ajastimen käynnistys Seis / valinnan vahvistus

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

ROUTE 66 Navigaattoreiden yleisimmät ongelmat ja usein kysytyt kysymykset (26.3.2008)

ROUTE 66 Navigaattoreiden yleisimmät ongelmat ja usein kysytyt kysymykset (26.3.2008) ROUTE 66 Navigaattoreiden yleisimmät ongelmat ja usein kysytyt kysymykset (26.3.2008) ROUTE 66 MINI & MAXI Testaa laite päivitetyllä ohjelma, kartta ja GPS versiolla ennen huoltoon lähettämistä. Jos mitkään

Lisätiedot

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi näiden ohjeiden mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna ohjeet työpaikan

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot