LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto. Avoin palaute HELMI toiveita kohteesta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto. Avoin palaute HELMI toiveita kohteesta"

Transkriptio

1 KÄYTTÄJÄKYSELY LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009, katu- ja puisto-osasto Avoin palaute HELMI toiveita kohteesta Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho Tammikuu 2010

2 Taloustutkimus Avoin palaute 2 (8) HELSINGIN KAUPUNKI LEHTISAARI-KUUSISAARI-KASKISAARI KÄYTTÄJÄKYSELY 2009 AVOIN PALAUTE KYSYMYS 15 TOIVEITANI TÄSTÄ KOHTEESTA PUISTOJEN JA KATUJEN NUMEROT POIMITTU KYSYMYKSEN 14 SUUNNITTELUALU- EELLA ON ERITYISEN HIENO KOHDE, TODELLINEN HELMI VASTAUKSISTA Vastausten määrä 139 kpl ALUE 2 (2 KPL) Alueen koiranomistajat jättävät koiran kakat kaduille ja jalkakäytäville. Meillä on kaksi koiraa ja hoidamme jätökset kotiin roskiin. Tämä puisto on linnamainen. Sekä huollettu osuus että erityisesti metsäosuus on arvokas. Metsäelämyksiä pääkaupungin sydämessä. ALUE 6 (19 KPL) Ehdottomasti säilytettävä luonnontilaisena. Lasten toiveretkikohde. Ei saisi rakentaa tammimetsiä Hieno maisema yleiseen käyttöön. Helpompi kulku alueelle. Jätetään luonnonmukaiseen tilaan. Kallioalue Gyllenbergin museota vastapäätä. Kallio on kuitenkin jatkuvasti erittäin epäsiisti ja roskainen - alue pitäisi saada jollakin keinolla siistimmäksi. Kallionäkymä. Hyvä maisema sekä Otaniemeen että sillan suuntaan. Kuusisaarenpolulla sillan yli oikealla on kiva pieni kallio, johon paistaa ihanasti myös ilta-aurinko. Olen huomannut, että siinä ovat muutkin viihtyneet ja on ilmaantunut roskia. Roska-astia tai pari olisi tervetullut. Kävelyreitti pitäisi hoitaa talvellakin käveltävään (hiekoitus) kuntoon. Penkkejä lisää. Penkki. Pidetään luonnonvaraisena, mutta puhtaana, siistinä roskista. Puusillan kunnossapito. Rannan kunnostus/ vesikasvuston niitto Lehtisaaren salmesta tai ruoppaus melontaväylän osalta olisi tervetullut. Penkkejä tms. kohteeseen 6. Saa säilyä ennallaan; toivottavasti hiekkatie pidetään kunnossa, sekä pikku kävelysilta. Sillan yhteyteen penkkejä, voimistelutelineitä yms. Säilytetään nykyisessä tilassa. Säilyttää se. Tehdään siitä siistimpi, penkkejä, roskiksia, jne. Vanha tykkitie kunnostettava ja alue siistittävä myös vesialueen osalta. Talvikunnossapito.

3 Taloustutkimus Avoin palaute 3 (8) Vanhan Tykkitien kunnosta huolehdittava, sillan kaiteiden hoito/ mahdollinen tason nosto. ALUE 7 (1 KPL) Kaunis näköala - turhat pensaikot pois. ALUE 10 (3 KPL) Alueella sijaitseva kumpare, joka tarjoaa ainoan turvallisen pulkkamäen koko alueen asukkaille, on suosittu tapaamispaikka lapsiperheille. Lisäksi alueen koulu ja päiväkoti käyttää sitä mäenlaskupaikkana. Toivottavasti kumpare säilyy sellaisenaan uusien rakennusten vieressä. Asemakaavassa on pienennetty tätä lasten leikkialueena toimivaa korttelipuistoa. Tämä kukkula puustoineen tulee säilyttää nykyisen kokoisena. Kukkula ostoskeskuksen vieressä on turvallinen ja hyvä pulkkamäki talvella (tarpeeksi tilaa, etteivät pulkat luista autoteille. Kesällä kiva picnictai kirjastobussin odotuspaikka ja syksyisin täynnä kauniita vaahteranlehtiä Toivon, että alue säilyy sellaisenaan. ALUE 11 (4 KPL) Haluaisin, että ranta-alueet siivottaisiin ja rantakasvillisuutta hoidettaisiin. On upea, hieman puita vähemmäksi, jotta meri näkyisi esteettömämmin. Säilytetään suuri leikkipuisto, rantapolut, luontoalueet. Tykistökapteenintie 5:n kohdalla oleva ranta-alue, osittain avokalliota. Näkymän avaus (kuivuneet pusikot poistettava ja niiden juurakot myös) viheralueelle ja tasanteelle tehtävä vuosittain pinnan hoitotoimenpiteet (heinän leikkaus muutaman kerran vuodessa). Alue otettava myös jatkuvan tarvittavan roskien siivouksen piiriin, kun se on saatu kuntoon. ALUE 12 (8 KPL) Alue säilytettävä mahdollisimman luonnonvaraisena. Pyöräily kiellettävä ja liikkuminen ohjattava merkityille poluille. Alueella olevan lammen nosto: helppo tehdä, poistoputkea tulisi täyttää vähän. Lammessa olisi vettä myös loppukesällä. Kohteessa 12 on hienot maisemat ja lampi. Alueiden 12 ja 13 rajamaastossa pieni lampi, joka on saaren eläimille hyvin tärkeä makean veden lähde. Läheisyydestä ei pitäisi harventaa puustoa tai risukkoa. Ei rakennuksia näille ihanteellisille ulkoilu- ja marjastus- /sienestysalueille. Että se säilyy. Jätetään ennalleen. Kalliolle kiipeäminen on maiseman arvoinen! Saisiko luonnonmukaiset pölkkypenkit, kiitos! Muutama opastekyltti pronssiselle haudalle.

4 Taloustutkimus Avoin palaute 4 (8) ALUE 13 (64 KPL) (Korkea kallio 13:n pohjoisreunassa). Jätettävä luonnontilaan, mutta siistittävä säännöllisesti. Alue säilytettävä mahdollisimman monipuolisena. Alue tulee säilyttää rakentamattomana! Alueen pohjoisreunassa luonnonkaunis kallio. Toivon, että pidetään nykytilassa - metsää voisi kyllä siistiä lahopuista. Alueen rasamaasto hoidettava, säilytettävä. Lampi siistittävä, ihana, rauhaisa, ainoa hiljainen paikka Lehtisaaressa, hiljentymisen paikka, ei kilpapyöräilijöitä. Aluskasvillisuuden poistaminen: pikkupihlajat, pikkukuuset ja koivut; hienoille vanhoille männyille paljon tilaa, samoin vanhoille koivuille. Bra som det är. Cyklisterna borde förbjudes! Ei pöheköitymistä, kaadetut puut korjattava pois nopeasti, kuolleet hyönteiset pois valaisimia pimentämästä, penkkejä ja roska-astioita lisää. Enemmän penkkejä, koirapuisto. Ettei tänne lähetettäisi intohimoisia puunkaatajia. Liian harva puusto tekee saaresta tuulisen, eikä linnuille ole pesimäpaikkoja. Luonnontilassa saari tarjoaa harrastus- ym. Virkistäytymismahdollisuuksia. Lehtisaaresta ei saa tehdä puistoa, jossa voisi vaeltaa vain käytäviä myöten. Sen sijaan pyörähurjastelua pitäisi rajoittaa selvin liikennemerkein ja estein. Että pyörät saataisiin kuriin ja pois! Valaistusta en toivo, pimeys on hienoa. Että se säilytettäisiin tällaisena. Että tällä alueella löytyisi muutama roskapytty lisää ja kallion päällä kasvavat kuivanneet puut voisi poistaa. Hieno metsä - isoja mäntyjä, haapoja ja tammia. Merenrantamaisema säilytetään. Hieno metsäalue. Hiidenkiukaanpuisto ja sitä ympäröivät viheralueet tulee ehdottomasti säilyttää luonnonvaraisena. Jalankulku- ja pyöräliikenteen eriyttäminen, hieman enemmän levähdyspaikkoja. Jätetään rakentamatta. Jättäkää ennalleen. Kaadetuista puista kootut monivuotiset isot puukasat pois! Kuolleet puut pois! Kallioiden reunoilla on paljon isojakin roskia (mm. pressuja). Toivoisin, että ne kerättäisiin pois, myös pystyyn kuolleita mäntyjä on paljon. Kalliot ja niitty säilyisivät entisellään, myöskin viheralue 10 on kovassa käytössä (lapset, koiran omistajat; myös talvella). Kevyen/ jalankulkijanväylät kuntoon kunnon merkinnöillä ja valvonnalla. Talvikunnossa pito.

5 Taloustutkimus Avoin palaute 5 (8) Kohdetta voisi siistiä ja kehittää. Korkein kallionnyppylä, josta avautuu näkymät länteen on upea. Metsämäisyys olisi hyvä säilyttää, mutta polut voisivat olla selkeämpiä, siten metsän pohja ei kuluisi niin paljon. Avoimia näkymiä tulisi vaalia. Koskematon luonto, ei liiallista puiden kaatoa tai raivaamista. Lehtisaaren rantaa kiertävä hiekkatie on hieno! Toivottavasti näitä rantaalueita kunnostetaan herkillä kivillä. Lehtisaarentien ja uimarannan välissä olevan niityn leikkaus. Olisi kiva peli- tai retkiniitty metsien välissä. Lehtisaarta viljelleen tykistökapteeni (myöhemmin eversti) David Adam Gyllenbögelin "puustellin" puutarha (selitysten mukaan ainutlaatuinen) pitäisi entistää ainakin osittain. Talon paikka voitaisiin merkitä maastoon ja varustaa paikan historiasta kertovia kiviä. Lisää valaistusta, penkkejä, roskapönttöjä, tiheikön harvennus, vähemmän lahopuita. Loistavia, rauhallisia polkuja ei saisi poistaa, eikä "kaupungistaa" yhtään enempää. Lopettakaa luonnon muovaaminen, viheralueen raiskaaminen; elinvoimaisen puuston kaataminen, orvokki- yms. aluskasvillisuuden peittäminen hakkeella ja huonosti suunniteltujen sekä hoidettujen "puistoalueiden" laajentaminen. Edelliset suurhakkuut aiheuttivat seuraavan syysmyrskyn aikana saaren luonnolle suurtuhot. Luonnonmukaiset kalliot ja metsät säilytettävä. Luonnontila säilyisi. Luonnontilan ylläpitäminen. Luontopolkuja. Mahdollisesti koko perheen "retkipaikka" voisi olla hieno. Mahdollinen grilli tms. Mahdollisimman luonnontilaisena pysyminen, ei rakentamista tai asfaltointia. Metsä kuitenkin hoidettuna. Metsäalue on erittäin mukava paikka, mutta pimeällä siellä on pelottavaa, koska ei ole kunnon valaistusta. Metsäalueita hoidettaisiin, pusikkoja siivottaisiin ja että alue säilyisi edelleen yhtä laajana. On hyvä, että alue on villissä luonnontilassa, mutta joskus voisi tehdä metsätöitä. Penkkejä, valoja. Penkki ja pukukoppi rannalle (14). Pidetään ennallaan. Pohjoisosan niitty tulisi leikata kerran kesässä. Riittävä valaistus, roska-astioita tarpeeksi, talvella voisi aura-auto käväistä avaamassa kävelytiet. Se pitäisi jättää ennalleen, ei missään tapauksessa kaupunkipuistoksi. Siisteys, luonnontilan säilyttäminen. Polun yli kaatunut puu pitäisi korjata pois. Uimaranta pitäisi kunnostaa ja siistiä.

6 Taloustutkimus Avoin palaute 6 (8) Säilytetään ennallaan. Säilytetään puistona. Säilyttäkää mahdollisimman luonnonmukaisena. Toivoisin, että valaistusta parannetaan eli valaistus lisätään lenkkipolulla koko matkalle aina saaren eteläkärkeen asti + tälle alueelle myös talvikunnossa pito. Toivon, että se saisi jäädä täysin luonnontilaan (paitsi rantatie, jonne toivoisin valaistusta koko saaren ympäri). Toivon, että säilyy puistona. Vaatisi jonkin verran siistimistä - metsässä on hiukan roinaa ja roskaa. Tulee säilyttää viheralueena. Kaipaisi hieman siistimistä. Tykistöeversti David Adam Gyllenbögelin "asuinkartanon" paikka voitaisiin merkitä ja puutarhaa entisöidä tutkimuksen pohjalta. Upea metsäalue, mutta valitettavan ryteikköinen. Metsä tulisi siistiä paremmin retkeilylle/oleskelulle sopivaksi. Valaistusta parannetaan niin, että iltaisinkin uskaltaa ulkoilla alueella. (Valaistus Kaskisaareen asti.) Pystyssä olevista lahoista puista huolehditaan ajoissa. Varustettaisiin alueena niin, että jalankulku mahdollista paremmin myös vanhuksille, ei mielellään pyöräilijöille. Penkkejä tms. Ei kuitenkaan pilaamalla metsiä tai luontoa yleensä. Viidakkoa voisi raivata - alue on kiva, mutta vähän "ylikasvanut". Voisi säilyä mahdollisimman luonnonmukaisena, ei pidä muuttaa liian puistomaiseksi. Yleistä siistimistä ja valaistus, muuten ihana lenkkeilyalue. Vähän liian tiheä kasvillisuus, meri saisi näkyä enemmän. Ylläpidetään hyvin kaunis merellinen ulkoilualue. Älkää kaatako enää puita. Kallioalueelta on kuollut niin paljon mäntyjä, että sinne pitäisi saada uusia. Koska lähes koko metsäalue on tehty pitkää ruohoa kasvavaksi, alueelle lisää puita ja pensaita, jotta varpukerros palaa ja pensaslinnut saavat olinpaikkoja. Nokkos- ja vaapukkaryteiköt pois. Jättäkää kapea niemialue rauhaan. ALUE 14 (9 KPL) Aluetta hoidettaisiin paremmin; roskapuut pois myös lähistöltä, rikkakasvit ja muut roskaavat kasvillisuudet pois. Kehitetään ranta, jossa viihtyvät lapset, nuoret, vanhemmat ja vanhukset. Koiran ulkoiluttamiskiellot jo polun varteen. Olen kerännyt kalliolta koirankakkapussin. Ajokortittomat ei tiedä, että myös polkupyörällä ajo kielletty. Laajennetaan kuntopaikkaa, tehdään monipuolinen lasten leikkipaikka. Nyt leikkipaikat hieman "heikkotasoisia", Kuusisaaressa ei ollenkaan. Vrt. Lauttasaari. Levähdyspaikka (ainakin yksi penkki).

7 Taloustutkimus Avoin palaute 7 (8) Pari piknik-pöytää tukevine penkkeineen rannan taustalle, ei liian lähelle toisiaan. Pusikoita pois, penkkejä lisää, puitakin voisi rannalta kaataa pois. Hiekkaa lisää rannalle. Hieno uintipaikka! Roskiksia lisää. Rantareitille kauttaaltaan kunnon valaistus. Roska-astia uimarannalle, penkki, keinu lapsille. Uimarannan jätehuoltoa ja "kalustusta" voisi kehittää. ALUE 15 (10 KPL) Helsingin kaupungin hallinta-alue törkeän huonosti hoidettu. Hieno lintukanta, puustoa ja puskistoa hoidettava luonnollisesti niin, että lintukannat säilyy. Kiinteä penkki. Kohteen 8 metsikkö olisi samankaltainen. Kävelypolkuja pitäisi rakentaa ja pyöräily kieltää ehdottomasti. Polulle valaistus, penkkejä, roska-astioita. Osalla polkua on pyöräilykielto, joka ei kuitenkaan toimi; se on saatava voimaan. Puita pitäisi harventaa, kaislikot poistaa, kävelytie kunnostaa, rannat kunnostaa. Ihmiset käyttävät laituria ympäri vuoden uimiseen. Tämä on hyvä asia, mutta laituri voisi olla paremmassa kunnossa. Ranta-alue tulee säilyttää luonnonmukaisena, rauhallisena polkuna, jolta polkupyörät lopultakin tulee saada pois. Rantapolku säilytetään vain kävelijöille, ei nopeille pyörille! Paljon lintuja. Polku liian kapea muille kuin kävelijöille. Valaistus, roska-astioita, mahdollisuus pyörätuolilla liikkumiseen. ALUE 16 (3 KPL) Alueen hyvä sijainti ja pohja, mutta kaipaa "rakennetta", penkkejä, valaistusta ym. Ei taloja lähellekään. Tämä alue on säilytettävä viheralueena. Meluaitojen rakentamista puiston ja tien väliin. On tärkeää, että melulta voidaan suojautua. ALUE 20 (2 KPL) Muutama penkki lisää. Toivoisin, että Kanadanhanhet ja Valkoposkihanhet voitaisiin pitää pois alueelta. ALUE 26 (1 KPL)

8 Taloustutkimus Avoin palaute 8 (8) Kaskisaaren sillan ympäristö tulee säilyttää viihtyisänä, kuten se nyt on. ALUE 31 (1 KPL) Kuusisaarenpolun rauhallisen ilmeen säilyttäminen ja siitä lähtevän polun hyvä kunto. ALUE 36 (2 KPL) Polkureitistö metsään. Että saa olla nykyisessä muodossa. ALUE 37 (3 KPL) Bilarna kör för hårt på Lövövägen/ Lövängsvägen. Ennen Kaskisaaren siltaa oleva laituri pitäisi pitää kunnossa. Lehtisaaren-Kaskisaaren silta on kaunis, toimiva, turvallinen. EI MAINITTU HELMEÄ, MUTTA ANNETTU AVOINTA PALAUTETTA (7 KPL) Erityisesti Lehtisaaren alueella on kauniita ranta-alueita. Ne ovat luvattoman epäsiistissä kunnossa, jota ilmeisesti on perusteltu "luonnonmukaisuudella". Hidasteet tarvitaan vähintään kadulle 26, mielellään myös kadulle 37. Hiidenkiukaanpuisto, lisää polkuja koiran ulkoiluttajille. Metsän pusikoituminen estettävä. Kartassanne viheralue 15 on harhaanjohtava, sillä osa alueesta, eli lähellä Kaskisaaren siltaa oleva alue on hyvin hoidettu, mutta Kalkkipaaden puisto taas puolestaan on erittäin surkeassa kunnossa. Kaskisaaren silta. Kuusisaarenpolun päässä oleva matala vesialue on rehevöitynyt. Voisiko sen siistiä ja asentaa suihkulähteen hapettamaan vettä? Säilytetään ja Lehtisaaren ympäri menevät ulkoilutiet.

Yleistä. Tiedonkeruuaika Kyselylomakkeen y jakelu kaikkiin alueen talouksiin Vastauksia saatiin yhteensä 232

Yleistä. Tiedonkeruuaika Kyselylomakkeen y jakelu kaikkiin alueen talouksiin Vastauksia saatiin yhteensä 232 Lehtisaari-Kuusisaari-Kaskisaari i i i K i käyttäjäkysely 009 1 Yleistä Tiedonkeruuaika 7.9.-1.10.009 Kyselylomakkeen y jakelu kaikkiin alueen talouksiin Vastauksia saatiin yhteensä Kyselyalue Lehtisaari,

Lisätiedot

Ulkoilumetsien hoidossa käytettävien toimenpiteiden kuvaukset Keskuspuiston luonnonhoidon yleissuunnitelma

Ulkoilumetsien hoidossa käytettävien toimenpiteiden kuvaukset Keskuspuiston luonnonhoidon yleissuunnitelma Ulkoilumetsien hoidossa käytettävien toimenpiteiden kuvaukset Keskuspuiston luonnonhoidon yleissuunnitelma 1.10.2015 Helsingin kaupunki Rakennusvirasto Keskuspuiston ulkoilumetsiä hoidetaan luonnonmukaisesti

Lisätiedot

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma 13.5.2015 Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma Tarkastelualue Tarkastelualue sijaitsee Espoon Haukilahdessa. Alue on pääosaltaan asemakaavan Toppelundinpuistoa, ranta-alueen nimi on Toppelundinranta.

Lisätiedot

Liite 9 kohtaiset suunnitelmataulukot 1/3 kuvioiden perustiedot 1/10 1 0,0563 2 04 1 32 20 29 91 Omakotitalotonttien välinen lähimetsä. Komea vanha männikkö, alla kuusikko 2 0,0356 3 04 1 26 20 25 114

Lisätiedot

Vesirattaanmäen hoito- ja käyttösuunnitelma LIITE 13: Kuvioluettelo Sivu 1/26

Vesirattaanmäen hoito- ja käyttösuunnitelma LIITE 13: Kuvioluettelo Sivu 1/26 Vesirattaanmäen hoito- ja käyttösuunnitelma 2015-2025 LIITE 13: Kuvioluettelo 23.3.2015 Sivu 1/26 101 0,70 Kuivahko kangas Taimikko yli 1,3 m Kataja Avoin alue ja näkymä (B4) Myös kelirikon aikana Rauduskoivu

Lisätiedot

LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto

LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto KÄYTTÄJÄKYSELY LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009, katu- ja puisto-osasto Ajatuksia Lehtisaaren, Kuusisaaren ja Kaskisaaren katu- ja viheralueiden kehittämiseksi avoin palaute Taloustutkimus Oy, Pauliina

Lisätiedot

SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI. Harava-kyselyn tuloksia

SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI. Harava-kyselyn tuloksia SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI Harava-kyselyn tuloksia 1 Perustiedot Kysely oli avoinna 23.8.-9.9.2018 Vastanneita yhteensä 295 kappaletta isompi osa naisia (59 %) hieman

Lisätiedot

Puotila-Vartioharju käyttäjäkysely 2010

Puotila-Vartioharju käyttäjäkysely 2010 Puotila-Vartioharju käyttäjäkysely 0 1 Yleistä Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä 8.8.-.11.0 00 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 68 - Otantakyselyyn saatiin

Lisätiedot

Tiedonkeruuaika hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 255

Tiedonkeruuaika hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 255 Pasila käyttäjäkysely 009 1 Yleistä Tiedonkeruuaika 1.10.-11.1.009 1000 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely y Vastauksia saatiin yhteensä 55 - Otantakyselyyn saatiin vastauksia 8 (%)

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

Osallistu Liedon keskustan puistojen suunnitteluunkyselyn. Vastauksia yhteensä 87 kpl (77 sähköistä, 10 paperista)

Osallistu Liedon keskustan puistojen suunnitteluunkyselyn. Vastauksia yhteensä 87 kpl (77 sähköistä, 10 paperista) Osallistu Liedon keskustan puistojen suunnitteluunkyselyn tulokset Vastauksia yhteensä 87 kpl (77 sähköistä, 10 paperista) Kyselyyn vastaamisen aikavertailu 45% 40% 42% 35% 30% 34% 25% 20% 15% 10% 12%

Lisätiedot

2010 - kokonaistulokset 15.6.2011

2010 - kokonaistulokset 15.6.2011 Pihlajamäen, Pihlajiston ja Savelan Kerrokartalla-kysely kysely 2010 - kokonaistulokset 15.6.2011 Pihlajamäen, Pihlajiston ja Savelan Kerrokartalla-kysely 2010 Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston

Lisätiedot

LUUNIEMI IISALMI Yleissuunnitelma. Kirkkokatu 8 A 8, Oulu puh (08) , fax (08)

LUUNIEMI IISALMI Yleissuunnitelma. Kirkkokatu 8 A 8, Oulu puh (08) , fax (08) LUUNIEMI IISALMI Yleissuunnitelma Johdanto Luuniemen alueelta on inventoitu luonnon monimuotoisuuden kannalta arvokas kasvillisuus (kuva alla) ja alueelle on tehty ympäristösuunnitelma vuonna 2006 (Suunnittelukeskus

Lisätiedot

Kyläkävelyraportti ORISUO 7.7.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA

Kyläkävelyraportti ORISUO 7.7.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyraportti ORISUO 7.7.2011 Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Varsinais-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Kylämaisema kuntoon hankkeen

Lisätiedot

Saarela Marjo Johanna

Saarela Marjo Johanna Saarela Marjo Johanna Hilkka Virtanen Lähetetty: 9. maaliskuuta 207 4:4 Pyhällön puisto suunnitelma Oranssi luokka Hei, hyvä oli suunnitelma, mutta onko unohdettu seniorit, joita

Lisätiedot

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Kooste mielipiteistä: Virkistys Karperönjärvi on virkistyksen kannalta

Lisätiedot

Kyläkävelyraportti UUSIKARTANO 10.7.2013. Katri Salminen ProAgria Länsi-Suomi / maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA

Kyläkävelyraportti UUSIKARTANO 10.7.2013. Katri Salminen ProAgria Länsi-Suomi / maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyraportti UUSIKARTANO 10.7.2013 Katri Salminen ProAgria Länsi-Suomi / maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Matka kylämaisemaan

Lisätiedot

SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ

SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ vs. kaavasuunnittelija Mia Saloranta Hämeenkyrön kunta Mahnalan työpaja 28.6.2017 Jyväpirtillä Osallistujat: 27 hlöä, joista 11

Lisätiedot

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset Suunnittelualueen kartta Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston Kerrokartallakyselyssä on annettu palautetta

Lisätiedot

Paikkatietokyselyn tulokset. Harmaakallion, Haravankylän, Köpbackan ja Valkon osayleiskaava-alue

Paikkatietokyselyn tulokset. Harmaakallion, Haravankylän, Köpbackan ja Valkon osayleiskaava-alue Paikkatietokyselyn tulokset Harmaakallion, Haravankylän, Köpbackan ja Valkon osayleiskaava-alue Paikkatietokysely 12.7. 18.8.2017 Loviisan kaupunki suoritti 12.7. 18.8.2017 välisenä aikana paikkatietokyselyn

Lisätiedot

Maisemaraivaus Maisemat Ruotuun -hanke Aili Jussila 23.9.2014

Maisemaraivaus Maisemat Ruotuun -hanke Aili Jussila 23.9.2014 Maisemaraivaus Maisemat Ruotuun -hanke Aili Jussila 23.9.2014 Maisemaraivaus on maisemallisesti tärkeille alueille tehtyä puiden harventamista. Puustoa ei harvenneta tasavälein eikä kaavamaisesti, vain

Lisätiedot

Hoidon periaatteet ja yksityiskohdat

Hoidon periaatteet ja yksityiskohdat TOISPUOLISENPUISTON JA SILAPUISTON HOITOSUUNNITELMA Yleistä Suunnitelma käsittää Raudikonkujan ja Raudikonkadun välisen sekä Silakadun ja Hussankadun väliset puistoalueet. Yleisellä tasolla suunnitelman

Lisätiedot

AVIAPOLIS / LAK-KORTTELI MAISEMASUUNNITELMA

AVIAPOLIS / LAK-KORTTELI MAISEMASUUNNITELMA M A I S E M A - A R K K I T E H D I T B Y M A N & R U O K O N E N O Y Mannerheimintie 81 00270 Helsinki puhelin 09-857 1761 telefax 09-857 1776 byman.ruokonen@ maisema-arkkitehdit.fi AVIAPOLIS / LAK-KORTTELI

Lisätiedot

TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat. RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015.

TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat. RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015. TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015. Yleistä asemakaavasta ja rakennustapaohjeista Rakennustapaohjeet täydentävät asemakaavan

Lisätiedot

Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely. Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen

Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely. Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Taustaksi Esteettömyyskartoituskysely toteutettiin 2.5.- 31.5.2018 välisenä aikana Kyselyn tavoitteena on osaltaan

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄKYSELY YLISKYLÄ 2010 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto. Avoin palaute HELMI toiveita kohteesta

KÄYTTÄJÄKYSELY YLISKYLÄ 2010 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto. Avoin palaute HELMI toiveita kohteesta KÄYTTÄJÄKYSELY YLISKYLÄ 2010, katu- ja puisto-osasto Avoin palaute HELMI toiveita kohteesta Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho Tammikuu 2011 Taloustutkimus Avoin palaute 2 (14) HELSINGIN KAUPUNKI YLISKYLÄ

Lisätiedot

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata?

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? TASAISESTI KOKO SUUNNITTELUALUEELLE NYKYISEEN ASUTUKSEEN TUKEUTUEN JA MAISEMAAN SOVELTUEN KYLÄKESKUSTAA PAINOTTAEN, MUUALLE

Lisätiedot

VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS

VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS HOITOLUOKITUKSEN MERKITYS Kaavoitusvaiheessa määritetty alustava käyttö ja hoitoluokka kuvaavat alueen laatutavoitetta. Samalla viheralueiden rakentamisen ja hoidon kustannukset

Lisätiedot

päänäkymä HOHDE NÄKYMÄ etelästä pohjoiseen kadun pohjoisosassa. alueelle myös pimeinä aikoina.

päänäkymä HOHDE NÄKYMÄ etelästä pohjoiseen kadun pohjoisosassa. alueelle myös pimeinä aikoina. päänäkymä NÄKYMÄ etelästä pohjoiseen kadun pohjoisosassa. Valojuova hohtaa ja tuo viihtyisyyttä alueelle myös pimeinä aikoina. ILLUSTROITU POHJA leikkaus tarkennusalue P JOHDANTO Ideasuunnitelmamme lähtökohtana

Lisätiedot

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset Liisi Ylönen Kaupunkisuunnitteluvirasto 16.3.2017 Millainen Maltsu? kysely Linkki kyselyyn Kysely toteutettiin syksyllä 2016 399 vastaajaa, 2146

Lisätiedot

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu OHJE RASTEILLE: Mieti vastauksia rastien kysymyksiin itseksesi. Kirjaa ajatuksesi kustakin rastista sille varattuun kohtaan, voit myös piirtää tai kirjoittaa karttakuviin. Vastausta voit tarvittaessa jatkaa

Lisätiedot

VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS ELI ABC-LUOKITUS ÄÄNEKOSKEN KAUPUNGISSA. Tähän tarvittaessa otsikko

VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS ELI ABC-LUOKITUS ÄÄNEKOSKEN KAUPUNGISSA. Tähän tarvittaessa otsikko VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS ELI ABC-LUOKITUS ÄÄNEKOSKEN KAUPUNGISSA Tähän tarvittaessa otsikko PUISTOYKSIKKÖ HENKILÖSTÖRESURSSIT PUISTOTYÖNTEKIJÄT 2,5 HENKILÖÄ PUISTOTYÖNJOHTAJA 1 HLÖ KAUPUNGINPUUTARHURI

Lisätiedot

Rantaraitin kehittäminen Taustat

Rantaraitin kehittäminen Taustat Yhdyskuntatekniikka Sivu 1 / 5 Taustat Tekniset palvelut toteuttivat omalle henkilökunnalle ja nuorisovaltuustolle kyselyn, jossa teemoina olivat kulttuuri, lapset ja nuoret, liikunta sekä ympäristö ja

Lisätiedot

Sopiva paikka asuinrakentamiselle. Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) 2018

Sopiva paikka asuinrakentamiselle. Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) 2018 Sopiva paikka asuinrakentamiselle Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) Yleiskaavakyselyn tuloksia 2 (13) Sopiva paikka asuinrakentamiselle Vastaajien lukumäärä Yleiskaavakyselyn tuloksia 3 (13) Sopiva paikka

Lisätiedot

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn!

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! 1 Liite 9: Kyselylomake Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! Helsingin kaupungin ympäristökeskus tekee Vanhankaupunginlahdelle uutta hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Lähtökohtana

Lisätiedot

Hirviniemi HIRVINIEMI

Hirviniemi HIRVINIEMI Hirviniemi HIRVINIEMI 62 09,3' N 29 09,5' E Kaunis niemenkärki pitkän ja kapean järvenselän etelärannalla. Kallioiden vieressä pieni ja viihtyisä lahden poukama. Lisäksi kalliossa on kiinnityslenkit. Satamaan

Lisätiedot

LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto. Kyselypalautetta. Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho

LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto. Kyselypalautetta. Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho KÄYTTÄJÄKYSELY LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009, katu- ja puisto-osasto Kyselypalautetta Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho Tammikuu 2010 Taloustutkimus Kyselypalautetta 2 (10) HELSINGIN KAUPUNKI LEHTISAARI-KUUSISAARI-KASKISAARI

Lisätiedot

Kuviotiedot Kunta Alue Ms pääpuulaji. Monimuotoisuus ja erityispiirteet C1 Lähimetsä Osin aukkoinen. Monimuotoisuus ja erityispiirteet

Kuviotiedot Kunta Alue Ms pääpuulaji. Monimuotoisuus ja erityispiirteet C1 Lähimetsä Osin aukkoinen. Monimuotoisuus ja erityispiirteet Kunta Alue Ms 169 1 3 Kuvio Pa, ha Kasvupaikka ja Kuviotiedot 2016 Sivu 1 / 15 Kunta 169 Alue 1 Ms 3?? jne. Lohko 1 123 0,7 Kuiva kangas ja vastaava suo Nuori kasvatusmetsikkö 40 59 41 8 0 0 0 19 7 2 2

Lisätiedot

Myllypuron, Puotinharjun ja Roihupellon aluesuunnitelman luonnonhoidon osuus

Myllypuron, Puotinharjun ja Roihupellon aluesuunnitelman luonnonhoidon osuus Myllypuron, Puotinharjun ja Roihupellon aluesuunnitelman luonnonhoidon osuus Metsien hoito Hoidon bruttopinta-ala on vajaa puolet (62 ha) koko alueen luonnonmukaisten alueiden pinta-alasta (n. 141 ha).

Lisätiedot

Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä hengen otanta

Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä hengen otanta Katajanokka-Kruunuhaka K k käyttäjäkysely 010 1 Yleistä Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä 1.9.-1.11.010 1000 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 8 - Otantakyselyyn

Lisätiedot

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE Vastaanottaja Iitin kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 27.11.2013 Viite 82144450 IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILUALUE Päivämäärä 27.11.2013 Laatija Hyväksyjä

Lisätiedot

Koivusaaren luontopolku

Koivusaaren luontopolku KARTTAESITE Koivusaaren luontopolku 100 m Koivusaaren luontopolku sijaitsee Ounasjoen suistosaaressa, 2,3 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. Pitkos tetun ja helppokulkuisen polun pituus on 2,5 km. Opasteet

Lisätiedot

PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät

PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät Lasten Parlamentti Tesoma-kävely 13.11.2012 PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät MITÄ MUUTTAISIT, MITÄ UUTTA? paikkoja, reittejä,

Lisätiedot

KAUPUNGINPUUTARHAN ALUEEN KASVILLISUUSINVENTOINTI

KAUPUNGINPUUTARHAN ALUEEN KASVILLISUUSINVENTOINTI KAUPUNGINPUUTARHAN ALUEEN KASVILLISUUSINVENTOINTI Tuuli Vesanto 24.8.2018 Huom. Inventointi tehty lähinnä maisemallisesta sekä puutarhataiteen ja virkistyskäytön näkökulmista. Luontoselvitys antaa tarkempaa

Lisätiedot

Yleistä hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely

Yleistä hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Puistola-Heikinlaakson iki l k käyttäjäkysely 009 Yleistä 3..-8.7.009 1000 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 339 - Otantakyselyyn saatiin vastauksia 30

Lisätiedot

OmaStadi Raksa Eteläisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet

OmaStadi Raksa Eteläisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet 1.Jätkäsaaren alueen kehittäminen (6) Jätkäsaaren liikuntamahdollisuudet (2) Jätkäsaaren koirat (2) Jätkäsaaren yhteisöllisyys (2) 2. Kruunuhaan rannat, tiet ja Tervasaari (8) Tervasaaren kehittäminen

Lisätiedot

TOPPILANSAAREN YMPÄRISTÖRAKENTAMINEN

TOPPILANSAAREN YMPÄRISTÖRAKENTAMINEN TOPPILANSAAREN YMPÄRISTÖRAKENTAMINEN Toppilansaaren ympäristörakentamisprojekti kuuluu Oulun kaupungin Maankäytön muutostilanteiden hallinta II-hankkeeseen. Hanke kuuluu EU:n tavoite 2-ohjelmaan. Projektin

Lisätiedot

Tehdashistorian elementtejä

Tehdashistorian elementtejä Tehdashistorian elementtejä Vanhaa paperitehtaan esineistöä otetaan talteen ja säilytetään tulevaa käyttöä varten. Esineet voidaan käyttää osana ympäristörakentamista tai paperitehtaan uutta sisustusta.

Lisätiedot

MAISEMAPATIKKA REHAKAN JA IRJALAN KYLISSÄ JANAKKALASSA 16. 09. 2006. Kyläkävelyraportti

MAISEMAPATIKKA REHAKAN JA IRJALAN KYLISSÄ JANAKKALASSA 16. 09. 2006. Kyläkävelyraportti MAISEMAPATIKKA REHAKAN JA IRJALAN KYLISSÄ JANAKKALASSA 16. 09. 2006 Kyläkävelyraportti Auli Hirvonen 2006 Aurinkoisena ja lämpimänä syyskuun päivänä 16.09.2006 tehtiin Rehakan ja Irjalan kyläyhdistyksen

Lisätiedot

Alemmassa kerroksessa kasvaa n 10 m pihlajaa joka on suurelta osin aika ränsistynyttä ja varsinkin kuvion reunoilla raitaa ja harmaaleppää.

Alemmassa kerroksessa kasvaa n 10 m pihlajaa joka on suurelta osin aika ränsistynyttä ja varsinkin kuvion reunoilla raitaa ja harmaaleppää. HAULITORNIN-TIPOTIEN PUISTOMETSÄSUUNNITELMA Suunnitelma käsittää Pispalan valtatien ja Ratakadun välisen alueen Haulitornista itään. Tavoitteena on avata näkymiä Pispalan valtatieltä ja sen vierellä kulkevalta

Lisätiedot

ARVONPELLON LEIKKIPUISTO HILJANPOLKU

ARVONPELLON LEIKKIPUISTO HILJANPOLKU ANTTILAN LÄHILIIKUNTAPAIKKA, ANSARITIE Anttilan uudella lähiliikunta-alueella on tekemistä kaikenikäisille, vauvasta vaariin. Avarassa leikkipuistossa on vauva-, lauta- ja ryhmäkeinu, kiipeilyverkko ja

Lisätiedot

LOIMIJOEN MAISEMA JA TEOLLISUUS HISTORIASTA TULEVAAN

LOIMIJOEN MAISEMA JA TEOLLISUUS HISTORIASTA TULEVAAN MAISEMALLINEN SELVITYS LINIKKALAN OSAYLEISKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU LOIMIJOEN MAISEMA JA TEOLLISUUS HISTORIASTA TULEVAAN MAAKIRJAKARTAT 1660-70-LUKU Linikkalan osayleiskaava-alueen

Lisätiedot

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja 7.8.2019 Kuukausimarkkinoilla 7.8.2019 asukkaiden esittämiä kommentteja Kuukausimarkkinoiden pisteestä Lahden kaupunkisuunnittelu oli mukana kuukausimarkkinoilla 7.8.2019. Kysyimme asukkailta, minkälaista

Lisätiedot

KAUPPI-NIIHAMA LUONTO IHMISILLE JA ELÄIMILLE

KAUPPI-NIIHAMA LUONTO IHMISILLE JA ELÄIMILLE KAUPPI-NIIHAMA LUONTO IHMISILLE JA ELÄIMILLE HEVOSREITIT Tampereen ratsastusseura ry on tehnyt yhteistyötä Koilliskulkijoiden ja maastopyöräilijöiden kanssa Kauppi-Niihama vertaissuunnittelutyössä. HIILINIELU

Lisätiedot

Kytäjä-Usmi Ulkoilualue

Kytäjä-Usmi Ulkoilualue Kytäjä-Usmi Ulkoilualue 1 Tervetuloa Kytäjä-Usmi ulkoilualueelle Kytäjä-Usmi ulkoilualueen luonto ja alueella sijaitsevat retki kohteet tarjovata loistavat mahdollisuudet lenkkeilyyn, pyöräilyyn, grillaukseen,

Lisätiedot

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto. LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.. LIITE 2. Sysmän kirkonseudun kulttuurimaisema. RKY aluerajaus, Museovirasto 2009. LIITE 3. Asukaskyselyn

Lisätiedot

Hangon asemakaavaluonnos

Hangon asemakaavaluonnos Hangon asemakaavaluonnos Työpaja 24.4. Hangossa, tulosten yhteenveto WSP / Mari Siikonen, Teemu Holopainen ja Anri Lindén 28.5.2012 1. Työpajan kuvaus ja aineisto 2. Yhteenveto tuloksista Asemakaavaluonnos

Lisätiedot

Eiranrannan ja Kaivopuiston rantatien matkailututkimus 2017

Eiranrannan ja Kaivopuiston rantatien matkailututkimus 2017 Eiranrannan ja Kaivopuiston rantatien matkailututkimus 2017 Sisältö Sivu Tutkimuksen tavoitteet ja toteutus 3-4 Tutkimusalue ja kohteet 5 Yhteenveto päätuloksista 6 Tärkeimmät syyt tulla alueelle 8 Alueella

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET

LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET VIRKISTYSALUEET OSA I SAARISTO JA RANNIKKO TAAJAMARAKENTEEN ULKOPUOLISET ALUEET Loviisan kaupunki Arkkitehtitoimisto syksy 2007

Lisätiedot

Yleistä hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 285

Yleistä hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 285 Etelä-Vuosaaren käyttäjäkysely 009 ..-8.6.009 Yleistä 1000 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 85 - Otantakyselyyn saatiin vastauksia 7 () - Digium-kyselyyn

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

Kylämaiseman ja kulttuuriympäristön hoito. Auli Hirvonen Maisemasuunnittelija ProAgria Häme/ Maa- ja kotitalousnaiset

Kylämaiseman ja kulttuuriympäristön hoito. Auli Hirvonen Maisemasuunnittelija ProAgria Häme/ Maa- ja kotitalousnaiset Kylämaiseman ja kulttuuriympäristön hoito Auli Hirvonen Maisemasuunnittelija ProAgria Häme/ Maa- ja kotitalousnaiset Kulttuuriympäristö on ihmisen muokkaamaa luonnonympäristöä ja ihmisten jokapäiväinen

Lisätiedot

Paikallisliikenteen osto Huhtasenkylästä Manlahteen. Paremmat bussiliikenneyhteydet Imatralle

Paikallisliikenteen osto Huhtasenkylästä Manlahteen. Paremmat bussiliikenneyhteydet Imatralle URHEILU JA LIIKUNTA NUORISO KULKUYHTEYDET, Urheilukentän uusi katsomo Koulun jääkaukalon kunnostus Liikuntapuiston rakentaminen Nuorison ajanviettopaikka Rasilaan Nuorison ajanviettopaikka, joka olisi

Lisätiedot

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavin kunta UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN Suunnitelmaselostus 9.12.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Suunnitelmaselostus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

NANSON ALUEEN LIITO-ORAVA JA LUONTOSELVITYS Nokia 2018

NANSON ALUEEN LIITO-ORAVA JA LUONTOSELVITYS Nokia 2018 Nanson Kiinteistöt Oy Melkonkatu 24 00210 Helsinki NANSON ALUEEN LIITO-ORAVA JA LUONTOSELVITYS Nokia 2018 LUONTOSELVITYS M. RANTA Hautaantie 295 38120 SASTAMALA p. 050-5651584 /miraranta@hotmail.fi TYÖN

Lisätiedot

401 Avoin alue, helppokulkuinen 402 Puoliavoin alue, helppokulkuinen

401 Avoin alue, helppokulkuinen 402 Puoliavoin alue, helppokulkuinen Kasvillisuus Kasvillisuuden kuvaaminen on tärkeätä, koska se vaikuttaa suunnistajan kulkunopeuteen ja kartanlukuun. Kulkukelpoisuus riippuu metsän rakenteesta (puulaji ja tiheys) sekä maapohjan laadusta

Lisätiedot

Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä. Yhteenveto kiinnostuksen kohteista - Vastausprosentti n.

Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä. Yhteenveto kiinnostuksen kohteista - Vastausprosentti n. Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä Vastauksia 72 kpl Toive Kiinnostuneita %-vastanneista 64 88,9 % 59 81,9 % 52 72,2 % Vene- kanoottilaituri 45 62,5 % 45 62,5 % 31

Lisätiedot

Metsänhoitotyöt kuvioittain

Metsänhoitotyöt kuvioittain Sivu 17 5.4.2019 Metsänhoitotyöt kuvioittain 794 Taimikonharvennus 2020 0,2 78 797 Nuoren metsän kunnostus 2020 0,2 185 Mahdollisesti liito-oravalle soveltuva alue.sekapuustoisuus säilytetään. 801 Nuoren

Lisätiedot

Tehtävä 4: Kartta RYHMÄ 1

Tehtävä 4: Kartta RYHMÄ 1 RYHMÄ 1 Tänne uutta asumista Tänne uutta asumista Säilytettävä luonnonmetsä Monitoimipuisto Säilytettävä ympärivuotinen kenttä Ostari uusitaan (nykyinen on ruma, levoton, pelottava) Korotetaan 3-kerroksisia

Lisätiedot

Lillhemt Luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma Liite 13: Kuvioluettelo

Lillhemt Luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma Liite 13: Kuvioluettelo Lillhemt Luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma 2014 2024 Liite 13: Kuioluettelo 05.12.2014 Siu 1 ESPOO / Alue 1 / Metsäsuunnitelma 34 / Lillhemt / Palsta 1 / Lohko 34 Kuio Kuioluettelo Kasupaikka ja kehitysluokka

Lisätiedot

Toimitus nro (12) Dnro MMLm/16390/33/2012

Toimitus nro (12) Dnro MMLm/16390/33/2012 Toimitus nro 2012-425396 1 (12) HALTUUNOTTOKATSELMUKSEN PÖYTÄKIRJA Kohde: Kantatien nro 68 liikenneturvallisuuden parantaminen, liittymäjärjestelyt välillä Vieresjoki - Kivipuro, Lappajärvi Lyhennykset:

Lisätiedot

Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset. Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit

Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset. Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit Paikkatietokysely 5.7. 13.8.2018 Loviisan kaupunki suoritti 5.7. 13.8.2018

Lisätiedot

Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA

Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011 Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Varsinais-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Kylämaisema kuntoon hankkeen

Lisätiedot

Kulosaaren ja Mustikkamaan Kerro kartalla -kysely 2014 kokonaistulokset

Kulosaaren ja Mustikkamaan Kerro kartalla -kysely 2014 kokonaistulokset Kulosaaren ja Mustikkamaan Kerro kartalla -kysely 2014 kokonaistulokset Suunnittelualueen kartta Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston Kerro kartalla -kyselyssä on annettu palautetta Kulosaaren

Lisätiedot

Kohti riistarikkaita reunoja - vaihettumisvyöhykkeiden hoito

Kohti riistarikkaita reunoja - vaihettumisvyöhykkeiden hoito Kohti riistarikkaita reunoja - vaihettumisvyöhykkeiden hoito Piirroakuvat: Jari Kostet ja Tom Björklund. Valokuvat: Sami Tossavainen Vaihettumisvyöhykkeet Tarkoitetaan kahden erilaisen ekosysteemin reuna-

Lisätiedot

Oulujoen etelärannan pyörätieyhteys. Suunnitelmien esittely Tapio Siikaluoma

Oulujoen etelärannan pyörätieyhteys. Suunnitelmien esittely Tapio Siikaluoma Oulujoen etelärannan pyörätieyhteys Suunnitelmien esittely 4.6.2014 Tapio Siikaluoma Pyöräilyn merkitys liikennemuotona Oulussa 1962 1989 2009 27 % 42 % 17 %9 % 16 % 28 % 48 % 6 % 19 % 21 % 54 % 5 % Kävely

Lisätiedot

PIISPANPORTTI, EKEN KORTTELI LEIKKIPUISTOVAIHTOEHTOJEN TARKASTELUT ULLA LOUKKAANHUHTA AAPO PIHKALA

PIISPANPORTTI, EKEN KORTTELI LEIKKIPUISTOVAIHTOEHTOJEN TARKASTELUT ULLA LOUKKAANHUHTA AAPO PIHKALA PIISPANPORTTI, EKEN KORTTELI LEIKKIPUISTOVAIHTOEHTOJEN TARKASTELUT 13.11.2013 ULLA LOUKKAANHUHTA AAPO PIHKALA LEIKKIPUISTOVAIHTOEHDOT - VAIHTOEHTO 1: METSÄ, 1260 M2 - VAIHTOEHTO 2: KALLIONREUNA, 760 M2

Lisätiedot

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä.

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä. Vastaajat Yhteensä 351 vastaajaa. vähintään. Vierailut Laajavuodessa viimeisen vuoden aikana Vastaajat 24 % 8 % 1 % 41 % Jyväskyläläinen Muu Jyväskylän seudun asukas (Laukaa, Muurame, Uurainen, Petäjävesi,

Lisätiedot

MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ

MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ 28.6.2018 KYSELYN LÄHTÖKOHDAT Kysely oli osa Oulun suistokaupunkivisiota. Kyselyn avulla kartoitettiin näkemyksiä ja ideoita sekä Oulujoen

Lisätiedot

OSSINLAMMEN SILTA SUUNNITELMASELOSTUS EHDOTUS: FORMULA

OSSINLAMMEN SILTA SUUNNITELMASELOSTUS EHDOTUS: FORMULA OSSINLAMMEN SILTA SUUNNITELMASELOSTUS EHDOTUS: FORMULA SISÄLLYSLUETTELO 1 TAUSTATIETOJA... 3 1.1 HISTORIAA... 3 1.2 OTANIEMEN ALUEEN ARKKITEHTUURISTA... 3 1.3 SILTAPAIKAN SIJAINTI... 3 1.4 ALUEESEEN LIITTYVÄT

Lisätiedot

Minityöpaja Niemen kampusalueen kehittämisestä. Pohjoisen Lahden kaavaillassa

Minityöpaja Niemen kampusalueen kehittämisestä. Pohjoisen Lahden kaavaillassa Minityöpaja Niemen kampusalueen kehittämisestä Pohjoisen Lahden kaavaillassa 11.10.2017 Minityöpaja järjestettiin kaavaillan osana Paikalla oli noin 45 osallistujaa: ammattikorkeakoulun työntekijöitä ja

Lisätiedot

Luonnonmukainen ja helppohoitoinen mökkipiha

Luonnonmukainen ja helppohoitoinen mökkipiha Luonnonmukainen ja helppohoitoinen mökkipiha Vapaa-ajan asunnon pihapiiri kuntoon Messukeskus, Helsinki 2013 Marko Pesu Suunnittelu- ja rakentamisvaihe Helppohoitoisesta ja luonnonmukaisesta mökkipihasta

Lisätiedot

LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016

LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016 LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016 Kyselyyn vastasi kaikkiaan 149 ihmistä, joista 31 olivat ruotsinkielisiä ja 118 suomenkielisiä Kaikki ihmiset eivät vastanneet kaikkiin kysymyksiin

Lisätiedot

Hienon asuinalueen muodostuminen

Hienon asuinalueen muodostuminen Hienon asuinalueen muodostuminen Kaikki yhdessä Alueen luonne, yhtenäisyys, yhteinen vaikutelma Luonteva maaston muotoilu maiseman luontaisen muodon mukaan Pihapuuston suhde maisemaan Kukin omalla tontillaan

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET YLEISTÄ KYSELYSTÄ Kyselyllä selvitettiin asukkaiden ja päättäjien näkemyksiä Loviisan Itärannan alueen suunnitteluvaihtoehtoihin. Mielipiteitä

Lisätiedot

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille HAMINAMÄKI Kuopiontie 131 Lapinlahti, Finland Paikan esittelyyn osallistuivat: Arkkitehtuurin-

Lisätiedot

LUONNONLÄHEISTÄ JA RAUHALLISTA ASUMISTA SAIMAAN ÄÄRELLÄ

LUONNONLÄHEISTÄ JA RAUHALLISTA ASUMISTA SAIMAAN ÄÄRELLÄ 1.5.2012 TAIPALSAAREN KUNTA RAKENTAMISTAPAOHJE PAPPILANNIEMEN ASUNTOALUE LUONNONLÄHEISTÄ JA RAUHALLISTA ASUMISTA SAIMAAN ÄÄRELLÄ Pappilanniemi tarjoaa laadukkaan ympäristön asumiselle. Vaihtelevat maastonmuodot

Lisätiedot

LUMO ja PEBI korvausta maisemanhoidosta

LUMO ja PEBI korvausta maisemanhoidosta LUMO ja PEBI korvausta maisemanhoidosta PUHTIA MAATALOUTEEN YMPÄRISTÖNHOIDOSTA Ahlman 13.10.2011 Jutta Ahro, maisemasuunnittelija, Pirkanmaan maa- ja kotitalousnaiset PEBI eli perinnebiotooppi Perinnebiotooppi

Lisätiedot

Riretu ranta-asemakaavan muutos Salon kaupunki Förby

Riretu ranta-asemakaavan muutos Salon kaupunki Förby Riretu ranta-asemakaavan muutos Salon kaupunki Förby 10.12.2014 SELVITYS LUONTO-OLOISTA JA RAKENNETUSTA YMPÄRISTÖSTÄ Kuva 1. Luontokuviot 10.10.2014 Oy Wixplan Ab 1 Alueen eri luontotyypit Kaavamuutosalue

Lisätiedot

Vapaudenpuiston yleissuunnitelma

Vapaudenpuiston yleissuunnitelma Vapaudenpuiston yleissuunnitelma Lähtökohtia, tavoitteita ja alustavaa suunnittelua Sito Parhaan ympäristön tekijät Mitä tehdään, milloin ja miksi Puiston peruskorjaus liittyy muihin keskusta-alueen hankkeisiin

Lisätiedot

PEURANNIEMEN LEIKKIPAIKKA

PEURANNIEMEN LEIKKIPAIKKA TYRNÄVÄN KUNTA JUURTUMISEN PAIKKA PEURANNIEMEN LEIKKIPAIKKA SUUNNITELMASELOSTUS SISÄLLYS 1 SUUNNITTELUALUE s. 3 2 SUUNNITELMAN RATKAISUT s. 4 2.1 KALUSTEET JA VARUSTEET s. 4 2.2 PÄÄLLYS- JA PINTARAKENTEET

Lisätiedot

LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET

LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET LIEVESTUOREEN KEHITTÄMISSUUNNITELMAKYSELY Kysely liittyy Laukaan kunnan ja Laukaan Kehitysyhtiö Oy:n keskustan kehittämissuunnitelman laatimiseen

Lisätiedot

http://sr512201/webmap/content/result.htm

http://sr512201/webmap/content/result.htm Määräysnumero Ulkoasu selitys 1.02 ASUINPIENTALOJEN KORTTELIALUE 1.04 ERILLISPIENTALOJEN KORTTELIALUE. 3.01 LIIKERAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLE SAADAAN RAKENTAA KASVIHUONERAKENNUKSIA SEKÄ TÄHÄN TARKOITUKSEEN

Lisätiedot

Miilukorven luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma LIITE 13: Kuvioluettelo Sivu 1/18

Miilukorven luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma LIITE 13: Kuvioluettelo Sivu 1/18 Miilukorven luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma 2015-2025 LIITE 13: Kuvioluettelo 23.3.2015 Sivu 1/18 126 0,69 Tuore kangas Uudistuskypsä metsikkö Mänty Ulkoilu- ja virkistysmetsä (C2) Vain kun maa on

Lisätiedot

Kauhavan keskustan. tulisi mielestäsi pyrkiä säilyttämään ja kunnostamaan. mielestäsi matkailun tai virkistyksen kannalta kiinnostava

Kauhavan keskustan. tulisi mielestäsi pyrkiä säilyttämään ja kunnostamaan. mielestäsi matkailun tai virkistyksen kannalta kiinnostava Kuvaile Kauhavan keskustan unelmatilaa Miten kuvailisit Kauhavan nykyistä keskustaa Väljyys Viihtyisyys TurvallisuusMissä asumisen alueita kehittäisit Kauhavan keskustassa ja miten? Missä olisi hyvä sijainti

Lisätiedot

SALPAKANGAS Hollolan kuntakeskus

SALPAKANGAS Hollolan kuntakeskus Harjoitustyö SUPPA Lahden ammattikorkeakoulu, koulutusohjelma kestävä kaupunkiympäristö, YAMK Ryhmä 5: Elina Joutsen, Topias Lahti, Maijastiina Lintukangas, Kati Tolvanen, Tuula Vuorinen SALPAKANGAS Hollolan

Lisätiedot

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI Lopen sininen retkeilyreitti 3 km Lopen sininen reitti lähtee Tauluntien varressa olevalta pysäköintialueelta. Reitti kulkee aluksi kapeaa polkua pitkin mäntymetsikön

Lisätiedot

#45647894497':;'<9:;94497'5=8>6?7;'@AABC'D=9<<;'?997769<<E'FBGHIJ';:;47;<;9<6DK;;'79678;'

#45647894497':;'<9:;94497'5=8>6?7;'@AABC'D=9<<;'?997769<<E'FBGHIJ';:;47;<;9<6DK;;'79678;' !""#$%&'%(%)*+'*+)'&,%!"#$$!%!&'$(&&!&')(#"*+,-&'$+./-*#-/+*' ' $!0**!1-0$#&*2,-&'"-%#*3$"-* Puu, kunto hyvä Puu, kunto erittäin huono Puu, kuntoa seurattava Valaisin Roska-astia #45647894497':;'

Lisätiedot

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA TAMMELAN SININEN REITTI 4 KM Tammelan sininen reitti alkaa Hämeen luontokeskuksen pihalta. Polun alku on melko leveä, mutta sen alussa on heti jyrkkä ylämäki, jota

Lisätiedot

OmaStadi Raksa Itäisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet

OmaStadi Raksa Itäisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet Itäisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet 1. Kadut, tiet ja liikenne (6) Valaistus (4) Pyöräily (2) Fasilitoija: Jarkko 4. Puistot, pihat ja viheralueet (5) Leikkipuistot ja koulujen

Lisätiedot