LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 Kirkkoneuvosto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 Kirkkoneuvosto"

Transkriptio

1 118 KOKOUSAIKA Tiistaina klo KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Salomäki Matti, pj Annala Tarja Haukkala Pentti Hietala Heikki Ikola Simo Jänikselä Leena Kallio Kirsti Klemettilä Anna-Maija Kuntsi Marjanne Lemettinen Pentti Niemi Mikko Pulli Tuomas Rintaniemi Tapio, varapj MUUT SAAPU- VILLA OLLEET Holma Jaana, kirkkovaltuuston pj Latomäki Ulla, kirkkovaltuuston varapj Marjamäki Anne, talousjohtaja ASIAT :t ALLEKIRJOITUS Matti Salomäki Anne Marjamäki Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN Lapualla päivänä joulukuuta 2017 TARKASTUS Leena Jänikselä Kirsti Kallio Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kirkkoherranvirastossa välisen ajan. Nähtävänä pitämisestä on ilmoitettu saman ajan kirkkoherranviraston ilmoitustaululla osoitteessa Koulukatu 2, Lapua. Todistaa viran puolesta Ilmoitustaulun hoitaja

2 134 KOKOUKSEN AVAUS 119 Puheenjohtaja avasi kokouksen klo KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 11 jäsentä ja se on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla (KL 7 luku 4 ). Kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava jäsenille viimeistään viisi päivää ennen kokousta. Tämän kokouksen esityslista on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille ja kirkkovaltuuston puheenjohtajille Esitys: Päätös: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 136 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄ PITÄMINEN Pöytäkirjaa tarkastamaan valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa myös ääntenlaskijoina. Aakkosjärjestyksen mukaisessa tarkastusvuorossa ovat Leena Jänikselä ja Kirsti Kallio. Tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä maanantaista 4. joulukuuta 2017 kirkkoherranvirastossa kirkkoherranviraston aukioloaikoina. Nähtävänä olosta ilmoitetaan seurakunnan virallisella ilmoitustaululla välisenä aikana. Esitys, tuomiorovasti: Pöytäkirjan tarkastajiksi ja mahdollisiksi ääntenlaskijoiksi valitaan Leena Jänikselä ja Kirsti Kallio. Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi ja mahdollisiksi ääntenlaskijoiksi valittiin Leena Jänikselä ja Kirsti Kallio.

3 137 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 120 Esitys, tuomiorovasti: Hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi. Päätös: Hyväksyttiin esityslista kokouksen työjärjestykseksi sillä lisäyksellä, että :ssä 155 käsitellään diakoniatyön toimintaohjeita uhkatilanteissa. Muut mahdolliset asiat siirtyvät :ksi 156 ja oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus pykäläksi ILMOITUSASIAT Esitys, tuomiorovasti: Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi seuraavat asiat: - Tuomiorovastin viranhaltijapäätökset: - 76 kanttorin sijainen , virkavapaus virkavapaus virkavapaus virkavapaus papin sijainen onnittelu Eläkeliitto Lapua 40 v virkavapaus Talousjohtajan viranhaltijapäätökset: - 64 Virkavapaus Virkavapaus Kirkkohallituksen yleiskirjeet: - 19/2017 Sisällissodan muistovuosi - 20/2017 Piispainkokouksen päätös muun kirkon jäsenen osallistumisesta ehtoolliseen - Muistiot: Unkarin matkaraportti, liite Muut: Talousraportti (tuloslaskelma ja tase), liite Nordea, sijoitusraportti ,liite OP-salkkuraportti , liite Lähitapiola, salkkuraportti , liite Johanna Tyynelä-Haapamäki on esittänyt uuden työntekijän tehtävään liittyvän terveystarkastuksen lausunnon Urkujen täyspuhdistustyön tarkastusraportti , liite Päätös, Kirkkoneuvosto: Kirkkoneuvosto merkitsi em. asiat tietoonsa saatetuksi.

4 SAIRAALASIELUNHOIDON EDUSTAJAT Etelä-Pohjanmaan sairaalasielunhoidon sopimuksessa todetaan, että sopijaseurakuntien kirkkovaltuustot valitsevat kahdeksi vuodeksi vuorotellen, kuusi seurakuntaa kerrallaan, yhden jäsenen aakkosellisessa järjestyksessä. Sopimuksen mukaisesti Seinäjoen seurakunnalla on kaksi edustajaa ja muilla seurakunnilla vuorotellen yksi edustaja johtokunnassa. Edustaja voi olla työntekijä tai luottamushenkilö. Seinäjoen seurakunnan sairaalasielunhoidon yhteisjohtokunnan pöytäkirjassa Päätetään, että vuosiksi johtokuntaan lähettävät edustajansa Lapuan, Soinin ja Teuvan seurakunnat. Kirkkovaltuuston tekemän valinnan jälkeen valitun yhteistiedot pyydetään lähettämään johtavalla sairaalapastorille. Esitys, tuomiorovasti: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsee Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan edustajan Seinäjoen sairaalasielunhoidon yhteisjohtokuntaan. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan edustajaksi valitaan tuomiorovasti Matti Salomäki.

5 KOLEHTISUUNNITELMA Tuomiorovasti on laatinut kolehtisuunnitelman ajalle noudattaen kirkkohallituksen määräämää kolehtisuunnitelmaa ja Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin määräämää kolehtia sekä kirkkohallituksen kolehtisuosituksia. Esitys, tuomiorovasti: Kirkkoneuvosto hyväksyy kolehtisuunnitelman ajalle Kirkkoneuvosto hyväksyi esityksen. Merkittiin, että Pentti Lemettinen ei osallistunut päätöksentekoon Herättäjäyhdistykselle kerättävän kolehdin osalta.

6 MARJA-LIISA LESKELÄN EROPYYNTÖ Esitys, tuomiorovasti: Marja-Liisa Leskelä on pyytänyt eroa Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan 2. kappalaisen virasta alkaen eläkkeelle siirtymisen vuoksi päivätyllä kirjeellään. Aikaisemmin tehdyn päätöksen mukaisesti seurakunnan on harkittava viran tarpeellisuutta ennen sen auki julistamista sekä esitettävä ne tarpeet hiippakunnan tuomiokapitulille, mitä erityisiä tarpeita on esittää virkaan valittavalle. Tämän hetkisen viranhaltijan tehtäviin ovat kuuluneet tavanomaisten papin tehtävien ohella vastuu sairaalasielunhoidosta ja lähetystyön teologin tehtävistä. Mikäli virka päätetään julistaa haettavaksi, kirkkovaltuusto voisi tehdä valinnan kesäkuun kokouksessaan. Tuomiokapitulin lausunto virkaa hakevista voisi olla istunnossa ja hakuaika Kirkkoneuvosto toteaa 2. kappalaisen Marja-Liisa Leskelän eronpyynnön saapuneeksi Kirkkoneuvosto keskustelee viran täyttämisestä sekä mahdollisesti virkaan valittavalta odotettavista erityisistä tarpeista ja vaaliaikataulusta. Kirkkoneuvosto lähettää em. tiedot tuomiokapitulille tiedoksi. Kirkkoneuvosto totesi 2. kappalaisen Marja-Liisa Leskelän eropyynnön saapuneeksi Kirkkoneuvosto esittää tuomiokapitulille, että virka laitetaan haettavaksi Seurakunnalla ei ole tässä vaiheessa erityisvaatimuksia virkaa hakeville.

7 142 SEURAKUNNAN KESÄKERHOJEN MAKSUT 124 Varhaiskasvatuksen työryhmä esittää toimintasuunnitelmassaan, että eskareiden ja ekaluokkalaisten kesäkerhon (4 päivänä viikossa) hinta vahvistettaisiin samansuuruiseksi kuin edelliskesänä: 1 viikko 10, 3 viikkoa 25 Hyväksytään työryhmän esityksen mukaisesti. Kirkkoneuvosto hyväksyi esityksen.

8 HAUTOJEN HOITOSOPIMUSMAKSUT VUODELLE 2018 Hautojen hoitosopimusmaksut on vahvistettu vuosittain. Kirkkoneuvosto vahvistaa hautojen hoitosopimusmaksut vuodelle 2018 liitteen mukaisesti. Kirkkoneuvosto hyväksyi esityksen.

9 TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2018, SUUNNITELMAVUODET Talous- ja toimintasuunnitelmien valmistelu on alkanut keväällä 2017 jolloin pidettiin yhteinen seminaari seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa. Työalojen toiminnan suunnittelun perustana on seurakunnan määrittämä vuoden 2018 painopistealue Lähteillä. Tällaisia seurakuntaelämän lähteitä ovat erityisesti Sana, kaste ja ehtoollinen. Syksyllä 2017 kirkkoneuvosto määritteli talousarviokehykset ja laadintaohjeet seuraavan vuoden talousarviovalmistelua varten. Ohjeistuksena on ollut, että toimintakuluja tulisi pyrkiä vähentämään 0,5%. Tämän jälkeen työalat ovat valmistelleet talousarvioehdotuksiaan ja ne on käsitelty työalojen työryhmissä. Kirkkoneuvosto on aiemmassa kokouksessaan puolestaan käsitellyt talousarvioavustuksia ja vuoden 2018 investointeja sekä merkittävimpiä vuosikorjauksia. Talousarvio on alijäämäinen n euroa. Toimintatuottojen määräksi on arvioitu n euroa ja toimintakulujen osuudeksi euroa. Toimintatuottojen on arvioitu hieman nousevan vuoden 2017 budjetoidusta määrästä. Toimintakulujen määrä on n. 4 % pienempi verrattuna vuoden 2017 talousarvioon. Tämä johtuu mm. siitä, että kiky-sopimuksen johdosta palkkojen henkilösivukulut ovat pienemmät. Myös käyttötalousosan puolella oli useampi vuosikorjauskohde, joka nosti toimintamenoja. Vuodelle 2018 on sen sijaan suunniteltu enemmän investointeja jotka eivät näy toimintamenoissa. Kirkollisverotuottoja on arvioitu kertyvän Valtionrahoituksen osuudeksi on arvioitu n Verotuskulujen osuudeksi on arvioitu ja keskusrahasto- ja eläkerahastomaksut ovat yhteensä Vuosikate on n Poistojen määrä on n Budjetin alijäämä on näin ollen Seurakunnan talousarvio sisältää myös hautainhoitorahaston talousarvion. Kirkkovaltuustolle esitettävä toiminta-ja taloussuunnitelma vuosiksi ja talousarvio vuodelle 2018 on liitteenä. Kirkkoneuvosto esittää valtuustolle hyväksyttäväksi liitteenä olevan talousarvion vuodelle 2018 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille Kirkkoneuvosto hyväksyi esityksen.

10 EI JULKINEN 146 HIRVIJÄRVI-VARPULA ERÄMAAVAELLUSREITISTÖN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS Hirvijärvi-Varpula erämaavaellusreitistön kehittämishanke on käynnistynyt elokuussa 2016, jolloin kyseisen hankkeen ensimmäinen ohjausryhmän kokous on pidetty. Hankkeessa on valmisteltu ensisijassa vaellukseen sopiva reittiä. Kehittämishankkeessa arvioidaan varsinaisen reitistön tekemisen mahdollisuuksia. Mahdollinen reitistön käytännön toteutus tapahtuu kehittämishankkeen jälkeen. Hankkeen rahoittajana on Aisapari, Seinäjoen Seudun kehittämisyhdistys liiveri sekä yksityisenä rahoittajana Lakeuden Latu. Hankkeen ohjaavana elimenä on toiminut Lakeuden Latu. Hankkeen päättymisaika on Hirvijärvi-Varpula erämaavaellusreitistön muistiot on tuotu kirkkoneuvoston jäsenille tiedoksi sitä mukaa kun kokous on pidetty ja muistiot seurakuntaan saapuneet. Koska hanke on ajoittunut kahdelle vuodelle, esittelytekstin liitteenä on kirkkoneuvostolle aiemmin tiedoksi tuodut kokousmuistiot 1-4. Reittilinjoista on käyty kehittämishankkeen ohjausryhmän kokouksissa vilkasta keskustelua. Reittilinjasta on päästy yhteiseen näkemykseen ja reitistö menee suurimmaksi osaksi Seinäjoen kaupungin mailta. Ulkoilureitti mene myös seurakunnan mailta liitteenä olevan karttaliitteen mukaisesti. Maanomistajat hyväksyvät sopimuksella reittilinjan. Reittisopimusten osalta on päädytty ohjausryhmän kokouksessa siihen, että maanomistajien kanssa tehdään kirjallinen sopimus. Kyseessä on 30 vuoden käyttöoikeussopimus. Käyttöoikeussopimus on voimassa 30 vuotta allekirjoituspäivästä. Reitille haetaan yksityisen oikeuden kirjaaminen. Kyseinen käyttöoikeus voidaan rinnastaa maanvuokraan, joten se menee kirkkovaltuuston kautta tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Reittilinjan (koskee kiinteistötunnuksia ja ) näkee karttaliitteestä. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy Hirvijärvi-Varpula erämaavaellusreitistön reittilinjan seurakunnan mailta karttaliitteen mukaisesti sekä siihen liittyvän erämaavaellusreitistön käyttöoikeussopimuksen (liite). Kirkkoneuvosto hyväksyi esityksen yksimielisesti ja päätti esittää kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy Hirvijärvi-Varpula erämaavaellusreitistön reittilinjan seurakunnan mailta karttaliitteen mukaisesti sekä siihen liittyvän erämaavaellusreitistön käyttöoikeussopimuksen (liite).

11 SEPPO J. OJALAN LÄHETTÄMÄ KIRJE KOSKIEN HIRVIJÄRVI-VARPULA ERÄMAAVAEL- LUSREITIN KEHITTÄMISHANKETTA Seppo J. Ojala on lähettänyt kirkkoneuvostolle osoitetun kirjeen (liite). Kirjeen asiasisältö koskee Hirvijärvi-Varpulan erämaavaellusreitin kehittämishanketta. Lyhyesti kerrottuna Hirvijärvi-Varpulan erämaavaellusreitistön päävastuuviranomainen on Aisapari ry ja Seinäjoen seudun kehittämisyhdistys Liiveri ry. Hanketta hallinnoiva organisaatio on Lakeuden Latu ry. Kehittämishankkeessa on tarkoituksena ollut suunnitella erämaavaellusreitti Hirvijärven ja Varpulan altaan ympäristöön. Seinäjoen kaupungin kehittämisjohtaja Erkki välimäen mukaan Hirvijärvi ja Varpula ovat alueita jotka ovat saavutettavissa alle puolessa tunnissa kaupunkialueelta. Reitistön suunnitteluvaiheessa lähtökohtana on ollut, että reitti kiertää altaiden ympäri, kulkien Lapuan kaupungin, seurakunnan ja Seinäjoen kaupungin omistamilla sekä yksityisten maanomistajien mailla yhdistyen Lapuan Simpsiöltä ja Seinäjoen Jouppilanvuorelta lähtevään elämysliikuntareitistöön. Kirjeessä Seppo J. Ojala kysyy, onko seurakunnan ohjausryhmän jäseniä ohjeistettu seurakunnan muissa elimissä. Kirkkoneuvosto on valinnut Mikko Niemen seurakunnan edustajaksi metsätie- ja metsäojitus ym. tiekokouksiin vuosiksi (kn , ). Talousjohtaja on osallistunut ohjausryhmän kokouksiin virkansa puolesta. Kirkkoneuvosto on kokouksessaan käsitellyt erämaavaellusreitistöhanketta Hirvijärven alueelle. Vs. talousjohtaja on tuolloin esittänyt, että kirkkoneuvosto päättää suhtautua tässä vaiheessa kehittämishankkeeseen myönteisesti. Kirkkoneuvosto on hyväksynyt esityksen, mutta edellyttää, että hankkeet eivät rajoita alueen normaalia metsätalouskäyttöä ja että moottoriajoneuvojen käyttö on kielletty alueella teitä lukuun ottamatta. Seppo J. Ojala kirjeessä mainitsee, että seurakunta on luovuttanut moottorikelkkailijoille kelkkaurien pohjia metsäalueillaan. Kirkkoneuvosto on tehnyt asiasta päätöksen Metsäarvomaan poistumaa ei ole ollut tarpeen tehdä. Kirkkoneuvoston pöytäkirjat löytyvät seurakunnan kotisivuilta, josta em. päätökset voi käydä lukemassa. Lapuan ympäristöyhdistyksen ja seurakunnan yhteisessä kokouksessa on sovittu, että seurakunta mahdollisesti luovuttaisi Metso-ohjelmaan ns. Ruhan Lehdon palstat. Tämä asia on valmisteilla ensi vuoden puolella. Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi Seppo J. Ojalan kirjeen ja antaa siihen yllä olevan vastauksen. Kirkkoneuvosto hyväksyi esityksen.

12 LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNNAN JA LAPUAN KAUPUNGIN VÄLINEN MAANVAIHTOKAUPPA / VAIHTO TILAN SEKÄ MÄÄRÄALAT TILOISTA , JA TILA VÄLILLÄ Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan johtoryhmä ja Lapuan kaupungin edustajat ovat keskustelleet alkuvuodesta 2017 seurakunnan ja kaupungin välisestä vaihtokaupasta. Asiaa on käsitelty Lapuan kaupunkisuunnittelujaoston kokouksessa Asiapykälästä on toimitettu pöytäkirjanote seurakuntaan. Päätös on samalla Lapuan kaupungin virallinen tarjous vaihtokaupasta. Liite: Ote Kaupunkisuunnittelujaoston pöytäkirjasta Liite: Kartat maanvaihtoa koskevista alueista Liite: Aluekohtainen hinnoittelu Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan ja Lapuan kaupungin välinen maanvaihtokauppa tehtäisiin seuraavasti: Lapuan tuomiokirkkoseurakunta luovuttaa: 1. n. 9,66ha:n suuruisen määräalan tilasta Siirilä RN:o 19:94 Lapuan kaupungin Alanurmon kylässä ( ) 2. Tilan Lukkarila RN:o 29:28 Lapuan kaupungin Kirkonkylän kylässä ( ). Tilan pinta-ala on n. 9,433ha. 3. n. 5080m 2 :n suuruinen määräala tilasta Virranniemi RN:o 25:146 Lapuan kaupungin Kirkonkylän kylässä ( ). Lapuan kaupunki luovuttaa: 1. Tilan Huhta RN:o 4:172 Lapuan kaupungin Liuhtarin kylässä ( ) lukuunottamatta n. 70m 2 :n suuruista määräalaa, joka on Koulukadun/Töyränturjantien katualuetta. Tilan pinta-ala on n. 57,45ha. 2. Lisäksi Lapuan kaupunki maksaa Lapuan tuomiokirkkoseurakunnalle välirahana ,00 euroa. Molemmat osapuolet vastaavat lainhuudatus- sekä lohkomiskuluista omalta osaltaan. Lapuan kaupunki vastaa kauppakirjan laatimis- ja vahvistamiskuluista. Kirkkolain 14 luvun 4 :n mukaan kirkkovaltuuston päätös, joka koskee seurakunnan kiinteän omaisuuden myymistä, vaihtamista tai luovuttamista, on alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Päätös on tehtävä määräenemmistöin. Vaihtokirja voidaan allekirjoittaa vasta sen jälkeen, kun kirkkohallituksen vahvistamispäätös on lainvoimainen.

13 130 Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy maanvaihtokaupan Lapuan kaupungin kanssa seuraavasti: Lapuan tuomiokirkkoseurakunta luovuttaa: 1. n. 9,66ha:n suuruisen määräalan tilasta Siirilä RN:o 19:94 Lapuan kaupungin Alanurmon kylässä ( ) 2. Tilan Lukkarila RN:o 29:28 Lapuan kaupungin Kirkonkylän kylässä ( ). Tilan pinta-ala on n. 9,433ha. 3. n. 5080m 2 :n suuruinen määräala tilasta Virranniemi RN:o 25:146 Lapuan kaupungin Kirkonkylän kylässä ( ). Lapuan kaupunki luovuttaa: 4. Tilan Huhta RN:o 4:172 Lapuan kaupungin Liuhtarin kylässä ( ) lukuunottamatta n. 70m 2 :n suuruista määräalaa, joka on Koulukadun/Töyränturjantien katualuetta. Tilan pinta-ala on n. 57,45ha. 5. Lisäksi Lapuan kaupunki maksaa Lapuan tuomiokirkkoseurakunnalle välirahana ,00 euroa. Em. kohtien lisäksi edellytetään, että Lapuan kaupunki on hyväksynyt em. maanvaihtokaupan tahollaan. Kirkkovaltuusto alistaa päätöksen kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Kirkkoneuvosto hyväksyi esityksen yksimielisesti. Merkittiin, että Simo Ikola ilmoitti esteellisyydestään eikä osallistunut päätöksentekoon.

14 TIETOSUOJAVASTAAVAN NIMEÄMINEN EU:n tietosuoja-asetus on hyväksytty keväällä 2016 ja sitä ryhdytään soveltamaan kahden vuoden siirtymäajan jälkeen EU:n tietosuoja-asetus koskee lähtökohtaisesti kaikkea henkilötietojen käsittelyä EU:n jäsenvaltioissa. EU:n tietosuojaasetus tulee olemaan suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä Suomessa. Seurakuntien viranomaistehtävät keskusrekisterissä sekä hautatoimessa sisältävät laajaa henkilötietojen käsittelyä. Henkilötietojen käsittely myös muissa yhteyksissä on merkittävä osa seurakuntien toiminnan mahdollistamista. Tietosuoja-asetuksessa säädetään rekisterinpitäjien velvollisuudesta antaa rekisteröidylle avoimia ja helposti saatavia tietoja heidän tietojensa käsittelystä. Henkilön oikeuksia ovat omia henkilötietoja koskeva tiedonsaantioikeus, oikeus saada tiedot oikaistua, oikeus tulla unohdetuksi sekä oikeus tietojen poistamiseen ja tietojenkäsittelyn vastustamiseen. Oikeusministeriö vastaa EU:n tietosuoja-asetuksen täytäntöönpanon edellyttämistä lainsäädäntötoimista. Suomessa valmistellaankin parhaillaan kansallista tietosuojalakia. Hallitus antanee esityksen tietosuojalaiksi syksyn 2017 aikana. Tietosuojalaki korvaa mm. henkilötietolain. Rekisterinpitäjän tulee vastaisuudessa pystyä konkreettisesti osoittamaan, että se noudattaa tietosuojaa koskevia määräyksiä. Käytännön toimintatapoja tämän toteuttamiseksi ovat mm. käytännesäännöt ja sertifioinnit, tietoturvan ja tietosuojan omavalvontasuunnitelma sekä tietotilinpäätös-raportointi. Tietosuoja-asetus sisältää merkittäviä uusia velvoitteita ja sanktioita. Kirkkohallituksen yleiskirjeestä nro 6/2017 saa lisätietoa asiasta. Tietosuojavastaavaksi nimitetyllä henkilöllä tulee olla riittävä asiantuntijuus kyseiseen tehtävään. Tästä syystä onkin sallittua ja tarpeellista, että organisaatiot, tässä tapauksessa, Kirkon keskusrahaston IT-alueen seurakunnat, hankkivat tietosuojavastaavan ostopalveluna ja tietosuojavastaava nimetään organisaation ulkopuolelta. Kirkkohallitus tarjoaa KKR:n IT-alueen seurakunnille tietosuojavastaavan palvelut. Palvelu on valinnainen ja seurakunnalla on mahdollisuus päättää ostaako se palvelun kirkkohallitukselta vai järjestääkö seurakunta muulla tavoin asiat. Lapuan tuomiokirkkoseurakunnassa ei ole realistisia mahdollisuuksia hoitaa asiaa itse vaan tietosuojavastaan palvelut kannattaa hankkia ostopalveluna kirkkohallituksesta. Palvelu sisältää kaikki ne tehtävät ja työt, jotka tietosuojavastaavalle kuuluvat. Tietosuojavastaan nimittämisestä, asemasta ja tehtävistä säädetään tietosuoja-asetuksen artiklassa. Tietosuojavastaavan tehtäviin kuuluvat mm.

15 132 valvoa ja seurata, että organisaation rekisterinpitäjä(t) toimivat GDPR:n mukaan ja noudattavat sitä neuvoa rekisterinpitäjää/pitäjiä tietosuojakysymyksissä toimia organisaation yhdyshenkilönä tiedon suojauksen ylimmille tahoille (tietosuojavaltuutettu, tietosuojavaltuutetun toimisto) tietosuojatyön dokumentaation laatimisen valvonta tiedottaa seurakuntia tietosuojaan ja tietosuoja-asetukseen liittyvissä asioissa Tietosuojavastaavan tehtäviin ei kuulu olla vastuussa seurakunnan rekistereistä ylläpitää seurakunnan rekisterejä laatia rekisteriselosteita seurakunnan asiakasrekistereistä vastata riskianalyyseissä mahdollisesti havaittujen poikkeaminen korjaamisesta ja korjaamiseen liittyvistä toimenpiteistä KKR:n IT-alueen tietosuojavastaavan tehtäviä hoitaa Kirkkohallituksen lakimies Mikko Tähkänen. Palvelun hinta on 0,1 /seurakunnan jäsen/vuosi. Laskutus tapahtuu IT-alueen jäsenmaksun yhteydessä. Laskutus määräytyy sen mukaan, mikä jäsenmäärä on ollut edellisen vuoden viimeisenä päivänä. Tietosuojavastaavan palvelut hankitaan ostopalveluna Kirkkohallitukselta. Kirkkoneuvosto hyväksyi esityksen.

16 KAARANMÄNNIKÖN TALONMIEHEN ASUNNON PURKU Kaaranmännikön talonmiehen asunto on todettu huonokuntoiseksi eikä sille ole ollut viime vuosina käyttöä. Saneeraustyötä rakennukseen ei kannata käyttöasteen ja sen huonokuntoisuuden vuoksi tehdä. Lämmitystä on kuitenkin rakennuksessa pidetty. Vuoden 2018 talousarvioon on varattu määräraha asunnon purkamista varten. Tilalle siihen rakennettaisiin tulevina vuosina mahdollisesti sauna ja grillikota. Kiinteistötyöntekijät ovat tiedustelleet, voiko rakennuksen jättää tässä vaiheessa jo kylmilleen. Kirkkoneuvosto päättää, että rakennusta ei enää lämmitetä. Kirkkoneuvosto hyväksyi esityksen.

17 EI JULKINEN 152 HÄIRINNÄN JA EPÄASIALLISEN KOHTELUN TOIMINTAOHJE Liitteenä häirinnän ja epäasiallisen kohtelun toimintaohjeet, jotka on käsitelty YTtoimikunnassa Kirkkoneuvosto hyväksyy liitteenä olevan häirinnän ja epäasiallisen kohtelun toimintaohjeet. Kirkkoneuvosto hyväksyi esityksen.

18 153 EI JULKINEN HENKILÖSTÖN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Liitteenä henkilöstön kehittämissuunnitelma vuodelle 2018 Kirkkoneuvosto vahvistaa seurakunnan kehittämissuunnitelman vuodelle Kirkkoneuvosto hyväksyi esityksen.

19 TOIMINTAOHJEET UHKATILANTEISSA/DIAKONIATYÖ Liitteenä toimintaohjeet asiakasväkivalta ja uhkatilanteita varten / diakoniatyö. Kirkkoneuvosto vahvistaa liitteenä olevat diakoniatyötä koskevat toimintaohjeet asiakasväkivalta ja uhkatilanteita varten. Kirkkoneuvosto hyväksyi esityksen.

20 MUUT MAHDOLLISET ASIAT - Kirkkoneuvoston tulevat kokoukset kevätkaudella : 23.1, 20.2, 20.3, 24.4, Kirkkovaltuuston kokous: Keskusteltiin seurakunnan mahdollisista mainoskylteistä.

21 KOKOUKSEN PÄÄTÖS JA OIKAISUVAATIMUSOHJEET SEKÄ VALITUSOSOITUS Puheenjohtaja päätti kokouksen klo ja antoi oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen.

Poissa: Simo Ikola, Pekka Kivisaari, Anna-Maija Klemettilä, Helena Lahtinen, Maria Saarenpää

Poissa: Simo Ikola, Pekka Kivisaari, Anna-Maija Klemettilä, Helena Lahtinen, Maria Saarenpää 21 KOKOUSAIKA Tiistaina 12.12.2017 klo 19.00-20.54 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Härsilä Maria Jänikselä Leena Kallio Kirsti

Lisätiedot

Talola Pirkko. Pentti Lemettinen 1-6 Jaana Holma 7-11 Anne Marjamäki puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä

Talola Pirkko. Pentti Lemettinen 1-6 Jaana Holma 7-11 Anne Marjamäki puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 3.1.2017 klo 19.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Ikola Simo Jänikselä Leena Kallio

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 Kirkkoneuvosto

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 8.12.2015 klo 18.30-18.52 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Salomäki Matti, pj Kallio Kirsti Annala Tarja Kivisaari Pekka Haukkala Pentti Kuntsi Marjanne

Lisätiedot

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 29.1.2013 klo 19.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Äystö Leena, pj Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Joutsiniemi Juha Kangasluoma Pentti Kontola

Lisätiedot

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 6.1.2015 klo 12.00-13.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä

Lisätiedot

Poissa: Annala Tarja, Anna-Maija Klemettilä, Latomäki Ulla, Lemettinen Pentti

Poissa: Annala Tarja, Anna-Maija Klemettilä, Latomäki Ulla, Lemettinen Pentti 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 9.2.2016 klo 18.30 19.15 KOKOUSPAIKKA Läsnä: Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä Leena Kallio Kirsti Kivisaari Pekka Kivisaari

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013 46 KOKOUSAIKA Tiistaina 23.4.2013 klo 19.00 20.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Lemettinen Maiju Haukkala Pentti Hietala Heikki Kangasluoma Pentti Koskiahde Markku Kuntsi

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 Kirkkoneuvosto Klemettilä Anna-Maija Pulli Tuomas

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 Kirkkoneuvosto Klemettilä Anna-Maija Pulli Tuomas 77 KOKOUSAIKA Tiistaina 19.9.2017 klo 18.00-20.15 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Salomäki Matti, pj Annala Tarja Kuntsi Marjanne Haukkala Pentti Lemettinen Pentti Hietala

Lisätiedot

ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 11/2017 Sivu

ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 11/2017 Sivu ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 11/2017 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko Paikka: Sähköpostikokous Läsnä: Kalle Peltokangas, pj Pirkko Ahola Reija Kaskimäki Leila Kotamäki, vpj Elina Latvanen Aila-Anneli

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Kirkkoneuvosto

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Kirkkoneuvosto 52 KOKOUSAIKA Tiistaina 24.4.2018 klo 18.00 20.15 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Salomäki Matti, pj Annala Tarja Haukkala Pentti Hietala Heikki Ikola Simo Jänikselä Leena

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 KOKOUSTIEDOT AIKA 10.8.2015 Keskiviikko klo 18 18.45 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

Talola Pirkko, varajäsen Poissa: Annala Tarja, Klemettilä Anna-Maija, Saarenpää Maria

Talola Pirkko, varajäsen Poissa: Annala Tarja, Klemettilä Anna-Maija, Saarenpää Maria 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 3.11.2015 klo 18.30 20.25 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä: Hakola Anni Latvala Ahti Haukkala Pentti Lemettinen Pentti Hietala Heikki Luoma Riitta Holma Jaana

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkovaltuusto KOKOUSAIKA Tiistaina klo

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkovaltuusto KOKOUSAIKA Tiistaina klo 9 KOKOUSAIKA Tiistaina 30.5.2017 klo 19.00-21.51 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali SAAPUVILLA OLLEET Annala Tarja Lahtinen Helena JÄSENET Hakola Anni Latomäki Ulla Haukkala Pentti Latvala

Lisätiedot

Pöytäkirja Sivu. Kirkkoneuvosto N:o 4/2018. Kokousaika: Keskiviikko klo Paikka: Pappila, Huhdintie 9

Pöytäkirja Sivu. Kirkkoneuvosto N:o 4/2018. Kokousaika: Keskiviikko klo Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Kirkkoneuvosto 14.3.2018 29 Kokousaika: Keskiviikko 14.3.2018 klo 18.00 19.10 N:o 4/2018 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 30-37 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

Läsnä: Haukkala Pentti Luoma Riitta. Poissa: Annala Tarja Kuntsi Marjanne

Läsnä: Haukkala Pentti Luoma Riitta. Poissa: Annala Tarja Kuntsi Marjanne 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 2.6.2015 klo 19.00 20.42 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Haukkala Pentti Luoma Riitta Hietala Heikki Mäntymaa Mirjami Holma Jaana Niemi Mikko Härsilä Maria

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto Marja-Leena Ala-Karvia jäsen Keijo Haanpää jäsen

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto Marja-Leena Ala-Karvia jäsen Keijo Haanpää jäsen 1 KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/ 2018 2018 Kokousaika: 26.09.2018 klo 18.02-19.33 Kokouspaikka: Jalasjärven seurakuntatalo, kokoushuone Osanottajat Tapani Virkkala puheenjohtaja Jarmo Alajoki varapuheenjohtaja

Lisätiedot

jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen

jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen Aika: 28.1.2016 klo 18.15 20.00 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Maria-Anne Sorva Valto Vaasvainio

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

Poissa: Annalla Tarja, Holma Jaana, Ikola Simo, Kivisaari Pekka, Klemettilä Anna- Maija, Kuntsi Marjanne, Mäntymaa Mirjami.

Poissa: Annalla Tarja, Holma Jaana, Ikola Simo, Kivisaari Pekka, Klemettilä Anna- Maija, Kuntsi Marjanne, Mäntymaa Mirjami. 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 7.6.2016 klo 19.00 20.50 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Hakola Anni Niemi Mikko Haukkala Pentti Panula Riitta Hietala Heikki Pulli Tuomas Härsilä Maria Rintaniemi

Lisätiedot

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87.

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87. 107 Aika: 15.10.2015 klo 18.15-19.25 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne Sorva Valto

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 14 Aika tiistai 10.12.2013 klo 18.30 19.56 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 2/2017 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 2/2017 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 15. päivä helmikuuta klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali 19 Kokouksen avaus 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Tiistai 12.2.1.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Heikki Kilpeläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

puheenjohtaja, kirkkoherra jäsen jäsen puheenjohtaja varajäsen jäsen jäsen jäsen varajäsen jäsen

puheenjohtaja, kirkkoherra jäsen jäsen puheenjohtaja varajäsen jäsen jäsen jäsen varajäsen jäsen Aika: 11.10.2012 klo 21-21.30 Paikka: Seurakuntatalossa Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Eronen Heikki Sokk Margus Luukkaala Liisa Marttila Raija Savitaipale

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät 76 Aika: 27.8.2015 klo 19 20.50 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Marttila Raija Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 04/2012 Kirkkoneuvosto 24.4.2012. Hantula Heikki, varajäsen. Äystö Leena, k-valt. pj

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 04/2012 Kirkkoneuvosto 24.4.2012. Hantula Heikki, varajäsen. Äystö Leena, k-valt. pj 56 KOKOUSAIKA Tiistaina 24.4.2012 klo 19.00-21.15 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Lemettinen Maiju Vaahtoniemi Jussi Joutsiniemi Juha Vänskä Maiju Kuntsi Marjanne Ylitalo

Lisätiedot

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 Jäsenet Posti Timo pj Elonsalo Raimo Erkkilä Pentti Harinen Ari poissa Hickey Hanna-Leena Kaurila

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2018 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2018 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika Tiistai 6.11.2018 klo 17 17.45 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie 11, 72400 Pielavesi Osallistujat: Osallistujat Jäsenet Arto Penttinen, pj Hyvärinen Inka Janatuinen Pekka

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2018. Keskiviikko klo

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2018. Keskiviikko klo Kurun kappelineuvosto 8.5.2018-1- Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 8.5.2018 klo 18.00 19.00 Kurun seurakuntatalon sali Jäsenet KUTSUTUT JÄSENET: Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja, läsnä

Lisätiedot

ESITYSLISTA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019

ESITYSLISTA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019 Aika Tiistai klo 18.11 18.25 1 Paikka Kiteen seurakuntakeskus, Kappelintie 4, Kitee Läsnä Kostamo Merja puheenjohtaja Koivuniemi Suvi varapuheenjohtaja Barck Pekka jäsen Hakulinen Hannu-Heikki Hirvonen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen Kokousaika torstai 21.2.2019 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen varapuheenjohtaja Ville Honkasaari, poistui klo 19.32, 16 Ida Maula Tiia

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/ / TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/ / TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018 TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kokousaika torstai 29.11.2018 klo 18.00 19.58 Kokouspaikka Tyrnävän seurakuntatalo Varalla Airi Olsby talouspäällikkö kirkkoherra Veli-Matti Hietikko

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/ 2017 Jalasjärven kappelineuvosto 2017

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/ 2017 Jalasjärven kappelineuvosto 2017 1 KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/ 2017 2017 Kokousaika: 14.12.2017 klo 17.08-18.20 Kokouspaikka: Jalasjärven Seurakuntatalon pieni sali Osanottajat Jani Latva-Nikkola puheenjohtaja Jarmo Alajoki varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 5/2017 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 5/2017 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA torstaina 15. päivä kesäkuuta klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali 61 Kokouksen avaus 62 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 63 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 20.11.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 22.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 16 - - Allekirjoitukset

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3 / 2018 1 AIKA 30.8.2018 klo 17.00- PAIKKA Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 27

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 /2019 1 (5) KOKOUSAIKA 24.4.2019 klo 17.30 18.33 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Pöytäkirja Nro 3/2018

Pöytäkirja Nro 3/2018 Pöytäkirja Nro 3/2018 1 Kokoustiedot Aika To 26.04.2018 klo 18.00-18.42 Paikka Simon seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Varsinaiset jäsenet vs. kirkkoherra, pj Matti Salminen Johanna Leinonen-Simoska

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KIRKKONEUVOSTO 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 15.3.2017 klo 17.00-18.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KN 38 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) KOKOUSAIKA 23.11.2016 klo 17 19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Hassinen Arja Hämäläinen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 20.20 Paikka: Seurakuntakoti, sali Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Tiistaina klo 19.30 19.43 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2016 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2016 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA keskiviikkona 22. päivä kesäkuuta 2016 klo 18.00 alkaen tarjoilua klo 17.30 18.00 Seurakuntatalo/takasali ESITYSLISTA 42 Kokouksen avaus 43 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 9/2017 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 9/2017 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 9/2017 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 28.8.2017 klo 16 17.18 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Häyrynen Mirita

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Kirkkoneuvosto

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 20.2.2018 klo 18.00 19.50 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Salomäki Matti, pj Annala Tarja Haukkala Pentti Hietala Heikki Ikola Simo Jänikselä Leena

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 1/ (8)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 1/ (8) JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 1/2018 1 (8) Aika Torstai 25.1.2018 klo 17.00 18.50 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen.

Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa, poissa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013. KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta Maija-Liisa Pulkka Sirkka Rönkkö Kalevi Vidgren

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013. KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta Maija-Liisa Pulkka Sirkka Rönkkö Kalevi Vidgren 149 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013 KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta 2013 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo/takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 1/2017

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 1/2017 Kurun kappelineuvosto 10.1.2017-1- Kokousaika Kokouspaikka Tiistai 10.1.2017 klo 17.44 18.54 Kurun seurakuntatalon sali Jäsenet KUTSUTUT JÄSENET: Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja, läsnä

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 6/2016 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 6/2016 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 14. päivä syyskuuta 2016 klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali ESITYSLISTA 65 Kokouksen avaus 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013 AIKA Torstaina 12.9.2013 klo 16.00 17.25 PAIKKA Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 10/

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 10/ ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 16.11.2011 klo 17.00 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1, 37800 Toijala Päätöksentekijät Lindström Sari, puheenjohtaja Ahlfors Sirpa

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät 47 Aika: 26.5.2016 klo 18.15-20.25 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Maria-Anne Sorva Valto

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3 / 2010. Kirkkovaltuusto 12.7.2010 Sivu 1. AIKA 12.7.2010 Maanantai klo 17.30 17.52

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3 / 2010. Kirkkovaltuusto 12.7.2010 Sivu 1. AIKA 12.7.2010 Maanantai klo 17.30 17.52 NRO 3 / 2010 Kirkkovaltuusto 12.7.2010 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 12.7.2010 Maanantai klo 17.30 17.52 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Sulonen Ritva, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Kirkkoneuvosto

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Kirkkoneuvosto JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Kirkkoneuvosto AIKA: Tiistai 24.5.2016 klo 17.30 PAIKKA: Kirkonkulman sali 2. krs, Kirkkotie 6 Liite Asia 103 KOKOUKSEN AVAUS... 125 104 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika 3.1.2019 klo 17.22 18.45 Paikka Joutsan seurakuntakoti, Jousitie 42 (kirkkosali) Läsnä Leppämäki Tuula puheenjohtaja Jaakkola Teuvo varapuheenjohtaja Eskelinen

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Murto Eija vs. kirkkoherra, pj., Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Mörsäri Sirkku. Raskinen Marjatta jäsen

Läsnä jäsenet Murto Eija vs. kirkkoherra, pj., Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Mörsäri Sirkku. Raskinen Marjatta jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 1/2013 Sivu 1 (6) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 17.1.2013 klo 17.00 19.14 Paikka Myllykosken seurakuntatalo Läsnä et Murto Eija vs. kirkkoherra, pj.,

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/ Aika Tiistai 4.12.2018 klo 18.10 19.50 Paikka Lankaniemen leirikeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka Lehtonen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 13.9.2018 klo 19-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen, poissa

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO. Tiistaina klo Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, Lohja

4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO. Tiistaina klo Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, Lohja 4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO Tiistaina 27.11.2018 klo 18.30 Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, 08500 Lohja K O K O U S K U T S U Lohjan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään

Lisätiedot

ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 7/2019 Sivu Sanni-Maiju Kantoniemi Pirkko Koiramäki

ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 7/2019 Sivu Sanni-Maiju Kantoniemi Pirkko Koiramäki ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 7/2019 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Sunnuntai klo 19.00-19.50 Paikka: Seurakuntakeskuksen kahvio Läsnä: Kalle Peltokangas, pj Pirkko Ahola Ulla Akonniemi Hannu Hautoniemi Sanni-Maiju

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 2/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet poissa Muut osallistujat (KJ 8:7 ) Tiistai 21.2.2017 klo 18 18.17 Seurakuntatalon monitoimisali,

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello KOKOUSAIKA Tiistai 14.12.20010 kello 18.00-19.47 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Irja Alho Liisa Hiltunen Väinö Hintikka Matti Honkavaara Tuomo Kuokkanen Pekka

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 17.12.2018 klo 16 16.58 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A, 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 29 Kirkkoneuvosto 3/2015 23.04.2015

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 29 Kirkkoneuvosto 3/2015 23.04.2015 29 26 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 23.04.2015 26 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kirkkoneuvosto

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kirkkoneuvosto 29 KOKOUSAIKA Tiistaina 12.2.2019 klo 17.00-18.50 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Salomäki Matti, pj Kallio Jorma, vpj Hakola Anni Jylhä Eeva Kattelus Juha Klemettilä Anna-Maija

Lisätiedot

3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen. 6. Muut esille tulevat asiat

3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen. 6. Muut esille tulevat asiat VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 11.9.2017 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, toimitusten huone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2016 Sivu 1 Kirkkovaltuusto ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kokousaika: Torstai 15.12.2016

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2016 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2016 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 16. päivä marraskuuta 2016 klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali ESITYSLISTA 88 Kokouksen avaus 89 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (5) Limingan seurakunta Pappilantie 6, 91900 Liminka KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016 KOKOUSAIKA: 29.11.2016 ALKAMISAIKA: klo 18.00 PÄÄTTYMISAIKA: klo 19.52 KOKOUSPAIKKA: seurakuntatalo Heiskari Helli

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ Säynätsalon alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ Säynätsalon alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 AIKA 1.6.2017 klo 18.00 PAIKKA Sivu / Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 27

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri 1/8 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1/2018 Aika Torstai 15.02.2018 klo 18:00 Paikka Auran seurakuntatalon kahvio LÄSNÄ Torsti Äärelä, pj Leena Hafrén, vpj Jarmo Arvola Timo Isotalo Kaija Mäki, saapui 5 :n käsittelyn

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011 KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA seurakuntatalo, takasali Markku Huttunen Erkki Huuskonen 146 153 Tuula Kaitila-Juntunen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2017 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2017 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 4. päivä tammikuuta klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto 2018

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto 2018 1 PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 2018 Kokousaika: 06.02.2018 klo 17.10-18.35 Kokouspaikka: Jalasjärven Seurakuntatalo, kokoushuone Osanottajat Jani Latva-Nikkola puheenjohtaja Jarmo Alajoki varapuheenjohtaja poissa

Lisätiedot

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) KOKOUSAIKA 19.5.2015 klo 17 18.20 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 19.12.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalo, toimitusten huone 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Tiistaina 9.2.2016 klo 16.30 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Kokousaika 26.10.2017 klo 17.00 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 104 Kokouksen avaus 105 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 106 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali. 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen

Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali. 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KIRKKOVALTUUSTO 1.11.2016 KOKOUSAIKA 14.11.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali Mikäli ette pääse kokoukseen pyydetään ilmoittamaan

Lisätiedot