Varainhankintaohje. 1. Varainhankinta yleisesti Johtoryhmä Varainhankintaohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varainhankintaohje. 1. Varainhankinta yleisesti. 26.01.2014 Johtoryhmä Varainhankintaohje"

Transkriptio

1 Tämä varainhankintaohje on tarkoitettu Suomen jamboreejoukkueen johtajaikäisille jäsenille ohjeeksi siitä, millaisilla periaatteilla ja tavoilla joukkue ja sen jäsenet keräävät varoja. Lippukunnanjohtajat ohjeistavat erikseen leiriläisensä ja sopivat, miten varainhankinnan suhteen toimitaan. 1. Varainhankinta yleisesti Varainhankinnan pääpaino on paikallisella tasolla. Kaikki joukkueen jäsenet voivat osallistua varojen keräämiseen. Lähtökohtana on se, että joukkue kokonaisuutena, käytännössä johtoryhmä ja CMT, kohdistaa varainhankintaponnistelut valtakunnallisiin toimijoihin ja lippukunnat tai esimerkiksi IST-ryhmät tai muut vapaamuotoisemmat ryhmät paikallisiin. Tuotot jaetaan joukkueen, lippukuntien ja ISTien välillä jäljempänä olevien periaatteiden mukaan. Varsinaisia varainhankintamuotoja on kolme: - Yritysyhteistyö - Talkootyö - Avustukset Näiden lisäksi jamboreejoukkue pyrkii luonnollisesti neuvottelemaan sopimuskumppanien kanssa hankintahinnoista sekä tekemään muita järjestelyjä varojen hankkimiseksi. Varainhankintaa koordinoi joukkueen talouspäällikkö Kiira Fröberg, puh , kiira.froberg@partio.fi. Kaikki tiedustelut ja ilmoitukset varainhankinta-asioissa on tehtävä hänelle. Koko joukkuetta edustaa varainhankinnassa joukkueenjohtaja, talouspäällikkö tai muu johtoryhmän nimeämä edustaja. Lippukuntia edustaa lippukunnanjohtaja ja IST-ryhmiä tai muita ryhmiä ryhmän valitsema edustaja. Lippukunnanjohtajat ja ISTit eivät siis saa esiintyä koko joukkueen edustajina tai sopia asioita koko joukkueen nimissä, jos tästä ei ole erikseen sovittu. Tukijalle on aina ilmoitettava, kenelle tuki menee (esim. tietylle leirilippukunnalle tai kaikille tietystä kunnasta mukaan lähteville) ja mihin tarkoitukseen (esim. leirilippukunnan kangasmerkit tai leiriportti). Vain joukkueen johtoryhmä voi hakea tukea Suomen joukkueen nimissä. Kun kyseessä on yksittäinen leirilippukunta tai ryhmä, tulee tukea hakea juuri sen ryhmän nimissä.

2 2. Yritysyhteistyö Keneltä tukea voi pyytää? Suomen joukkueella on tavoitteena neuvotella joukkueen kanssa matkustaville lähtijöille edulliset lentomatkat sekä hankkia yritystukea saunan viemistä varten. Tämän lisäksi joukkue suunnittelee tekevänsä yhteistyötä muutaman suomalaisen yrityksen kanssa muun muassa Suomi-näyttelyn ja muun mukana vietävän tavaran osalta. Lippukunnat ja ISTit voivat hakea tukea vain paikallisilta, pienemmiltä yrityksiltä. Myös suurempiin yrityksiin voi ottaa yhteyttä hyvien henkilökohtaisten kontaktien vuoksi. Tällöin tulee kuitenkin informoida talouspäällikköä, joka ylläpitää listaa kontaktoiduista suuremmista yrityksistä. Yksittäisen yrityksen antama tuki voi olla suurempi, kun vastikkeena on esimerkiksi koko joukkueen laajuinen näkyvyys. Yritykset voivat myös olla kiinnostuneempia mukanaolosta isommassa projektissa. Siksi on parempi, että yrityksen kanssa neuvotellaan koko joukkueen tasolla. Meitä on lisäksi lähdössä jamboreelle monta muutakin ihmistä, joten on huolehdittava siitä, etteivät kaikki ota yhteyttä samoihin yrityksiin. Tämän vuoksi yhteydenotoista yrityksiin on ilmoitettava talouspäällikölle, mikäli kyseessä on valtakunnallinen toimija, yrityksestä saatavan tuen arvo voisi ylittää 500 euroa, yritys on kiinnostunut näkyvyydestä tai muuten koko joukkueen tukemisesta. Tämä tarkoittaa käytännössä erityisesti suurempia yrityksiä. Talouspäällikkö ylläpitää listaa yhteydenotoista. Kaikissa yhteydenotoissa täytyy pitää mielessä, että emme tee lainkaan yhteistyötä sellaisten yritysten kanssa, joiden tuotteisiin, käytänteisiin tai toimintaan yhdistäminen voisi olla riskinä partioliikkeen maineelle ja imagolle. Erityisesti huumeet, tupakka, alkoholi, aseet ja puoluepolitiikka ovat kiellettyjä. Emme myöskään välttämättä voi tehdä näkyvää yhteistyötä keskenään kilpailevien yritysten kanssa ilman, että nämä ovat tietoisia asiasta ja hyväksyvät tämän. Epäselvissä tilanteissa voit aina ottaa yhteyttä talouspäällikköön. Mitä voi tarjota vastikkeeksi? Leirilippukunnat ja ISTit voivat tarjota vastikkeeksi erityisesti talkootyötä. Lisäksi voi tarjota mahdollisuutta neuvotella erikseen joukkueen johdon kanssa näkyvyydestä. Tästä pitää sopia erikseen talouspäällikön kanssa, ja häneltä saa myös lisätietoa sekä materiaalia. Muita vastikkeita (esim. mainostilaa netissä, Jampostissa, vaatteissa yms., oikeutta käyttää logoamme, oikeutta markkinoida jotain joukkueen jäsenille, pidempiaikaista yhteistyötä) ei saa tarjota ilman talouspäällikön lupaa. On huomattava, että moni lahjoittaja ei välttämättä edes halua näkyvyyttä tai muuta vastiketta. Sen sijaan heille on tärkeää, että lahjoitus kohdistuu hyvään tarkoitukseen ja että lahjoittaminen on mahdollisimman helppoa. Tämän vuoksi myös vastikkeeton tuki on hyvä vaihtoehto.

3 Mitä voi pyytää? Yrityksiltä voi luonnollisesti pyytää suoraa rahallista tukea. Monet yritykset antavat mieluummin tuotelahjoituksia kuin suoraan rahaa, joten myös niitä kannattaa ehdottomasti pyytää. Tällöinkin voi vastikkeeksi tarjota mahdollisuutta sopia laajemmasta näkyvyydestä joukkueen johdon kanssa. Myös tuotelahjoituksia pyydettäessä täytyy pitää mielessä koko joukkueen näkökulma: Olisiko samalla kerralla mahdollista saada tavaraa niin paljon, että sitä riittäisi koko joukkueen käyttöön? Tai tarvitsisiko joku muu samaa tavaraa? Huolto kerää listan joukkueen tarvitsemista tavaroista, niistä voi kysyä huoltopäälliköltä. NHQ-päällikkö osaa kertoa NHQ:n tarvitsemista tarvikkeista. Tuotelahjoituksia, kuten vaatteita vastaanottaessa on syytä kuitenkin muistaa, ettei leiriläinen tai IST voi sitoutua käyttämään yrityksen logolla varustettua t-paitaa koko leirin ajan. Kuka saa rahat? Lähtökohtana on se, että lippukunnat ja IST-porukat saavat tukena keräämänsä varat itselleen. Varoja voi kerätä esimerkiksi lippukunnan kangasmerkkejä, T-paitoja tai leiriporttia varten. Tuen antajalle on aina ilmoitettava, mitä tarkoitusta ja millaista porukkaa varten varoja kerätään. Jokainen osallistuja on samalla myös Suomen joukkueen jäsen. Suuremmissa tuissa hyödynnetään lähtökohtaisesti koko joukkueen näkyvyyttä. Joukkueen näkyvyyden avulla saatu tuki voi olla selvästi suurempi kuin mitä lippukunta tai IST-ryhmä olisi yksinään saanut. Myös yksittäisellä leiriläisen hyvällä kontaktilla johonkin yritykseen voidaan toki saada merkittävää tukea. Leiriläisten osuminen lippukuntaan on kuitenkin sattumanvaraista, ja suuri tuki asettaa lippukunnat eriarvoiseen asemaan. Merkittävät tuet voivat siksi vastata paremmin tarkoitustaan, kun osa niistä käytetään koko joukkueen hyväksi. Suorat rahalliset tuet jaetaan yllä sanotun vuoksi siten, että lippukunta tai muu ryhmä saa alle 500 euron lahjoitukset kokonaisuudessaan. Suurempien lahjoitusten ollessa kyseessä joukkueelle jäävä osa tuesta määritetään tapauskohtaisesti sen perusteella, miten yritys haluaa suunnata tukensa. Yli 500 euron lahjoitusten yhteydessä pitää aina olla yhteydessä talouspäällikköön. Lahjoituksella tarkoitetaan tässä yhteydessä ilmaiseksi saatua rahaa, joka ei vaadi mitään vastapalveluksia. Tuet, joista joukkue saa osan, ohjataan SP:n tilille. Lippukunnat saavat osuutensa tällaisesta tuesta käyttöönsä muiden kulujen budjettinsa lisäyksenä tai lopullisen osallistumismaksun pienentymisenä. Tukivaroja voi käyttää samojen joukkueen talousohjeiden mukaisesti kuin muitakin varoja. ISTien ja muiden ryhmien osalta asiasta sovitaan erikseen talouspäällikön kanssa. Joukkueelle tulevat varat käytetään joukkueen yhteisten kulujen kattamiseen, ja ne mahdollisesti alentavat lopullista osallistumismaksua.

4 Yhteydenotot yrityksiin ja henkilökohtaiset kontaktit Emme lähetä kerjuukirjeitä satunnaisotannalla, vaan yhteyttä on ensin otettava puhelimitse tai muuten henkilökohtaisesti. Sähköpostien lähettäminen muille kuin entuudestaan tutuille ei ole sallittua, koska emme halua mainetta spämmääjinä. Parhaiten tuen saaminen onnistuu valmiiden kontaktien kautta; yrityksen päätöksentekoa aina helpottaa, jos tietää tarjota juuri oikealle henkilölle sopivaa pakettia eli tuntee kontaktin tai tietää mihin yritys on käyttänyt rahojaan vastaavissa tarkoituksissa. Isäni n.n. kehotti soittamaan teille. Myös yksittäisellä leiriläisellä voi olla todella hyviä kontakteja. Lippukunnanjohtajalle paras tapa saada tietoa näistä on ehkä kertoa leiriläisille yleisesti joukkueen varainhankinnasta. Samalla voi pyytää, että he tulevat kertomaan, jos esimerkiksi vanhemmat tai perhetuttu ovat korkeassa asemassa jossakin yrityksessä ja voisivat olla kiinnostuneita. On kuitenkin erittäin tärkeää, ettei vanhempien asemalla ruveta retostelemaan. Kyseessä on jokaisen yksityisasia, josta pitää voida kertoa luottamuksellisesti. Myöskään mihinkään varainhankintakilpailuihin ei ole lippukunnassa syytä ryhtyä, koska yhteydenotto yritykseen vaatii melkoisesti rohkeutta ja lisäksi leiriläiset voivat kilpailuissa joutua eriarvoiseen asemaan vanhempien kontaktien perusteella. Kun ensimmäinen kontakti on luotu ja peli avattu, kannattaa yhteydenpito siirtää leiriläiseltä lippukunnanjohtajalle tai 500 euroa ylittävien tukien kohdalla talouspäällikölle. Talouspäällikköön tulee ottaa yhteyttä aina, mikäli yritys on kiinnostunut näkyvyydestä. Jos henkilökohtaisia kontakteja ei ole, voi yrityksiin ottaa myös suoraan yhteyttä. Tällöin oma viesti täytyy miettiä etukäteen valmiiksi, jottei mene änkyttämiseksi. Usein auttaa, kun pelkän talkootyön tai näkyvyyden sijaan tarjoaa vastaanottajalle mielikuvia, hyvää mieltä, tarinoita. Alla olevaa lähestymiskirjeen pohjaa voi hyödyntää, kun soittaa tai on sähköpostitse yhteydessä yritykseen. Kirjettä voi vapaasti muokata ja lisätä siihen tietoja paikallisen alueen avustuksen pyytäjistä. Jamboree eli partiolaisten maailmanleiri on maailman suurin ja kansainvälisin partiotapahtuma. Se kokoaa yhteen nuorta 150 maasta. Tapahtuma on yhtä kansainvälinen kuin kesäolympialaiset. Seuraava maailmanjamboree järjestetään kesällä 2015 Japanissa, Yamaguchissa. Tukemalla jamboreematkaamme Te ja yrityksenne olette mukana mahdollistamassa leirilippukuntamme nuorille yhden heidän elämänsä hienoimmista kokemuksista sekä avaamassa suomalaisnuorille uusia näkökulmia maailmaan. Yrityksenne arvostus on alusta asti perustunut eettisten ja moraalisten periaatteiden noudattamiseen. Samalla tavoin Suomen Partiolaisten jamboreejoukkue on koko projektin ajan pitänyt eettisesti kestäviä valintoja perusperiaatteenaan: Haluamme huomioida niin ympäristön kuin ihmisten perusoikeudet.

5 Uskomme, että yhteistyö Suomen jamboreejoukkueen kanssa sopisi yrityskuvaanne erinomaisesti - onhan osallistuminen jamboreelle juuri sellaista toimintaa, johon tuotteenne/tukenne on totuttu yhdistämään. Tuotteitanne käyttävät ennakkoluulottomat, rohkeat nuoret, joita muut pitävät esikuvinaan. Juuri tällaisia nuoria lähtee Suomesta jamboreelle arviolta 400: edelläkävijöitä, trend settereitä, niitä joita muut seuraavat. Antaessanne tuotteenne/tukenna heidän käyttöönsä, tavoitatte heidän kauttaan Suomen partiolaisten koko hengen joukon. 3. Talkootyö Minne talkoisiin? - myyjäiset - inventaarit - mattojen tamppaaminen - paperinkeräys - pullojenkeräys - puiston siivoaminen - myykää kirpputorilla vanhat vaatteet - myykää torilla lettuja tai käsitöitä Kenelle talkoita tehdään ja miten tuotot jaetaan? Koko joukkueen talkoita on hankala järjestää ja talkoot tapahtuvat joka tapauksessa paikallisesti, joten varoja voi kerätä talkootöillä vapaasti. Talkoot järjestävä ryhmä (leirilippukunta, paikallinen IST-porukka, tms.) saa myös itse pitää talkootyönsä tulokset. Talkoita järjestettäessä on pidettävä mielessä verottajan ohje, jonka mukaan talkootyön taloudellinen hyöty ei saa tulla suoraan siihen osallisille. Tämä tarkoittaa sitä, että jos esimerkiksi lippukunta AA järjestää talkooporukan yrityksen XX hommiin, saatuja varoja ei saa jakaa työmäärien suhteessa talkoisiin osallistuneiden kesken, vaan ne on käytettävä tasaisesti kaikkien lippukunnan jäsenten kesken riippumatta siitä, ovatko kaikki osallistuneet talkoisiin. Muuten henkilön saama taloudellinen hyöty katsotaan verotettavaksi tuloksi, ja siitä on tehtävä tarvittaessa ennakonpidätys. Tätä taas yritykset haluavat välttää. Eli siis: Minna, Maija ja Matti lähtevät paikalliseen supermarkettiin inventoimaan. Minna tekee töitä 5 tuntia, Maija 3 tuntia ja Matti 4 tuntia. Minnan, Maijan ja Matin tulee kuitenkin jakaa saamansa summa kolmeen yhtä suureen osaan, jotta kyseistä talkookorvausta ei lueta verotettavaksi ansiotuloksi.

6 4. Avustukset Keneltä avustuksia voi hakea? Avustuksia myöntävät esimerkiksi säätiöt, rahastot, kunnat, seurakunnat ja vastaavat. Tietoa niistä ja avustusten myöntämiskriteereistä saa helposti esimerkiksi internetistä tai sanomalehdistä. Kannattaa etsiä ja tutkia, avustusta anomalla voi usein pienellä työllä saada mukavasti tukea. Avustuksen myöntämiskriteereissä on yleensä todettu, kenelle avustus voidaan myöntää. Lippukunnat, IST-ryhmät ja yksittäiset osallistujat voivat vapaasti hakea sellaisia avustuksia, joiden hakukriteerit on rajattu paikallisesti esimerkiksi tiettyyn kuntaan, seurakuntaan tai alueeseen. Jamboreejoukkue hakee avustuksia merkittäviltä valtakunnallisilta toimijoilta, kuten esimerkiksi Folke Bernadotten säätiöltä. Tällaisilta säätiöiltä tai vastaavilta ei yksittäisten leirilippukuntien tai IST-ryhmien ole syytä lähteä hakemaan avustuksia eikä niillä ole yleensä mahdollisuuksia niitä saadakaan. Suunnitellusta anomuksesta on ilmoitettava etukäteen talouspäällikölle ainakin silloin, kun - hakukriteerit ovat sellaiset, että avustusta pitää tai voisi hakea koko joukkueen puolesta, - on epäselvää, onko tietty säätiö tms. paikallinen vai valtakunnallinen tai hakeeko joukkue siltä avustusta. Ketkä kaikki otetaan mukaan samaan hakemukseen? Tärkeintä on reilu peli: Hakemukseen on otettava mukaan kaikki sellaiset henkilöt, jotka voisivat itse hakiessaan saada avustusta hakukriteerien perusteella. Avustuksissa ei siis voi käyttää nopeimman oikeutta, vaan kaikilla pitää olla samanlaiset mahdollisuudet. Tämä on todella tärkeää, koska seuraava hakija ei välttämättä enää saakaan avustusta samaan matkaan. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kunnalta avustusta haettaessa on myös samassa kunnassa asuvat otettava mukaan hakemukseen. Naapurileirilippukuntaan kannattaa siis olla yhteydessä etukäteen. Samaten on kaikki omaan luonnolliseen lippukuntaan kuuluvat otettava mukaan hakemukseen, jos haetaan avustusta esimerkiksi lippukunnan kotiseurakunnalta. Joskus on käynyt niinkin, että ISTit ovat hakeneet avustusta keskenään, ja jättäneet kertomatta tästä oman lippukuntansa leiriläisille. Joukkue hakee avustuksia automaattisesti yhtenä kokonaisuutena kaikille jäsenilleen.

7 Kuka saa avustusrahat ja mihin niitä voi käyttää? Avustus tulee kokonaisuudessaan niiden hyväksi, joille sitä haetaan. Joukkueelle myönnetyt avustukset tulevat SP:n tilille, ja ne lisätään joukkueen varoihin tai niillä pienennetään osallistumismaksua. Muiden avustusten hakijat hoitavat itse rahaliikenteen ja avustuksen jakamisen keskenään. Usein hakukriteereissä tai anomuksessa on mainittu, mihin tarkoitukseen varat on käytettävä. On myös mahdollista, että varojen käytöstä tai esimerkiksi tietyn, avustuskohteena olevan projektin toteuttamisesta on raportoitava jälkeenpäin avustuksen myöntäjälle. Jokainen avustuksen saaja vastaa itse siitä, että noudattaa avustuksen myöntämisen ehtoja.

Puhutaan rahasta! Jenni Kallionsivu

Puhutaan rahasta! Jenni Kallionsivu Puhutaan rahasta! Jenni Kallionsivu www.rahaarattaisiin.fi Varainhankinnan tarpeet ja tavoitteet 62% Varainhankintaa osana työtään tekevien järjestötyöntekijöiden määrän kasvu vuodesta 2011 vuoteen 2016

Lisätiedot

PIIRIN TAPAHTUMIEN TALOUSOHJE

PIIRIN TAPAHTUMIEN TALOUSOHJE Piirin tapahtumia ovat piirin toimintasuunnitelmaan kirjatut tai piirin ryhmien erikseen järjestettäväksi päättämät tapahtumat, jotka piirihallitus on vahvistanut järjestettäväksi. Muiden tapahtumien osalta

Lisätiedot

Joukkorahoitus eli crowdfunding

Joukkorahoitus eli crowdfunding Joukkorahoitus eli crowdfunding Joukkorahoitus on vaihtoehtoinen tapa yritykselle löytää rahoitusta Ideana on esitellä yrityksen tuotteet ja palvelut suurelle joukolle ja saada heidät kiinnostuneiksi yrityksestä

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

Jäsenlaskutus Kuksassa

Jäsenlaskutus Kuksassa Jäsenlaskutus Kuksassa SISÄLLYSLUETTELO 1. Jäsenlaskutusaikataulu... 2 Uudet jäsenet... 2 Kevätkaudella (tammikuu-heinäkuu) liittyvät jäsenet... 2 Syyskaudella (elokuu-joulukuu) liittyvät jäsenet... 2

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA LEIRILIPPUKUNTAINFO 4 MARRASKUU 2018 TÄSSÄ INFOSSA LEIRILIPPUKUNTAILMOITTAUTUMINEN KUKSASSA ILMOITTAUTUMISOHJE OHJE IKÄKAUDEN VALINNASTA SAMOAJA- JA VAELTAJALUOTSIEN OPPAAT LISÄTIETOA PERHELEIRISTÄ ILVES19

Lisätiedot

Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa. Parempi kokonaisuus.

Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa. Parempi kokonaisuus. Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa Yhtenäiset potilastiedot. Terveydenhoito saa uudet mahdollisuudet käyttää tietojasi. Parempi kokonaisuus. Potilastietojen yhdistäminen otetaan nyt käyttöön

Lisätiedot

TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN Suomen Jääkiekkoliitto 1

TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN Suomen Jääkiekkoliitto 1 TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN 1.3.2018 Suomen Jääkiekkoliitto 1 1.3.2018 Suomen Jääkiekkoliitto 2 HARRASTAMISTA TUETAAN, JOTTA Mahdollisimman monet juniorit voivat jatkaa kiekkoilua perheen taloudellisista

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

PORNAISTEN NUORISOVALTUUSTON MYÖNTÄMÄ TUKI NUORTEN ITSENSÄ TOTEUTTAMIIN TAPAHTUMIIN, RETKIIN JA MUUHUN UUTEEN TOIMINTAAN

PORNAISTEN NUORISOVALTUUSTON MYÖNTÄMÄ TUKI NUORTEN ITSENSÄ TOTEUTTAMIIN TAPAHTUMIIN, RETKIIN JA MUUHUN UUTEEN TOIMINTAAN PORNAISTEN NUORISOVALTUUSTON MYÖNTÄMÄ TUKI NUORTEN ITSENSÄ TOTEUTTAMIIN TAPAHTUMIIN, RETKIIN JA MUUHUN UUTEEN TOIMINTAAN SÄÄNNÖT JA HAKUKRITEERIT Sivistyslautakunta on hyväksynyt (Sivltk 26.5.2016, 49,

Lisätiedot

Hyvinvointikysely oppilaille

Hyvinvointikysely oppilaille Hyvinvointikysely oppilaille Haluaisimme kuulla, mitä sinä ajattelet kouluhyvinvointiin liittyvistä asioista. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Jos et osaa

Lisätiedot

Suomen joukkueen Viestintä

Suomen joukkueen Viestintä Suomen joukkueen Viestintä Suomen joukkueen viestintä Jamposti * Suomen joukkueen virallinen tiedotuslehti, joka ilmestyy ennen leiriä neljä kertaa, leirillä joka päivä ja leirin jälkeen kerran. * Nro

Lisätiedot

Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa. Yhtenäiset potilastiedot. Terveydenhoito saa uudet mahdollisuudet käyttää tietojasi.

Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa. Yhtenäiset potilastiedot. Terveydenhoito saa uudet mahdollisuudet käyttää tietojasi. Paremmilla tiedoilla entistä parempaa hoitoa Yhtenäiset potilastiedot. Terveydenhoito saa uudet mahdollisuudet käyttää tietojasi. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Moni tekijä vaikuttaa vointiisi. Mitä paremmin

Lisätiedot

KUMPPANUUDET JA VARAINHANKINTA

KUMPPANUUDET JA VARAINHANKINTA KUVA Juha Mustonen KUMPPANUUDET JA VARAINHANKINTA Koulutusta piireille SP:n yhteiskuntasuhdevaliokunta POHDITKO PROJEKTIN TAI MUUN HANKINNAN TOTEUTTAMISTA KUMPPANEIDEN TUELLA? MITÄ SINUN TULISI TIETÄÄ

Lisätiedot

Turvallisesti netissä

Turvallisesti netissä Turvallisesti netissä Reilun somen säännöt: 1. Erottele tieto ja mielipide. Esitä tietona vain sellaista, mikä on totta. Erota oma pohdintasi, kantasi ja arvelusi tiedosta. 2. Perustele väitteesi. Tuo

Lisätiedot

Kaveritoimintaa on montaa erilaista!

Kaveritoimintaa on montaa erilaista! Keh iitysvamma iisten Tuk ii ll ii iitto, Best Budd iies -pro jjekt ii, kesäkuu 201 2 Kaveritoimintaa on montaa erilaista! Esimerkkinä Best Buddies -kaveritoiminta Vapaaehtoista ystävä- ja kaveritoimintaa

Lisätiedot

JYYn liikunta-avustukset

JYYn liikunta-avustukset JYYn liikunta-avustukset Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta myöntää hakemuksesta liikunta-avustuksia. Liikuntaavustusten tarkoitus on tukea tasapuolisesti JYYn piirissä toimivien järjestöjen ja muiden

Lisätiedot

Nettikasvattajan. käsikirja

Nettikasvattajan. käsikirja Nettikasvattajan käsikirja 5+1 ohjetta kasvattajalle 1 Ole positiivinen. Osallistu lapsen nettiarkeen kuten harrastuksiin tai koulukuulumisiin. Kuuntele, keskustele, opi! Pelastakaa Lapset ry:n nettiturvallisuustyön

Lisätiedot

Investointiohjelman infotilaisuus Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma

Investointiohjelman infotilaisuus Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma Investointiohjelman infotilaisuus 9.11 Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma Liikenne- ja viestintäministeriö esitti Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa kuntien ja valtion yhteistä investointiohjelmaa.

Lisätiedot

Koillisen aluerahahakemukset 2019

Koillisen aluerahahakemukset 2019 Koillisen alueverkosto Aluerahahakemukset ja esitys jakamisesta Koilliskeskus 19.2.2019 Ulla Jantunen, aluekoordinaattori Koillisen aluerahahakemukset 2019 Hakemuksia yhteensä 29 kpl Yhteissummaltaan 16

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet

Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet Seuran varainhankinnan pelisäännöt Joukkueen/ryhmän on noudatettava Seinäjoen Taitoluistelijat ry:n asettamia pelisääntöjä joukkue/ryhmäkohtaisesta varainhankinnasta

Lisätiedot

Reilun Pelin työkalupakki: Työkäytäntöjen kehittäminen

Reilun Pelin työkalupakki: Työkäytäntöjen kehittäminen Reilun Pelin työkalupakki: Työkäytäntöjen kehittäminen Tavoite Oppia menetelmä, jonka avulla työyhteisöt voivat yhdessä kehittää työkäytäntöjään. Milloin työkäytäntöjä kannattaa kehittää? Työkäytäntöjä

Lisätiedot

Ohjelma World Scout Jamboree 2011 Sweden

Ohjelma World Scout Jamboree 2011 Sweden Ohjelma World Scout Jamboree 2011 Sweden Ohjelmaryhmä Laura Kajala Ohjelmapäällikkö: Mika Kuusisto Nordic Co-operation, CPGS Varapäällikkö: JoRy-edustus leirillä, välittäjäyhteistyö, Suomi-pisteet Jaana

Lisätiedot

Eurojamboree Gdansk, Puola. Salla Grönlund ja Sakari Warro

Eurojamboree Gdansk, Puola. Salla Grönlund ja Sakari Warro Eurojamboree 27.7.-6.8.2020 Gdansk, Puola Salla Grönlund ja Sakari Warro Mikä on Eurojamboree? -Eurojamboree on WAGGGS'n (partiotyttöjen maailmanliitto) ja WOSM'n (partiolaisten maailmanliitto) yhteistyössä

Lisätiedot

Kiuruveden kaupunki Sivistyspalvelukeskus. Avustushakemus Kulttuuri- ja nuorisotoimi. Kulttuuritoimen avustus Nuorisotoimen avustus.

Kiuruveden kaupunki Sivistyspalvelukeskus. Avustushakemus Kulttuuri- ja nuorisotoimi. Kulttuuritoimen avustus Nuorisotoimen avustus. Kiuruveden kaupunki Sivistyspalvelukeskus Avustushakemus Kulttuuri- ja nuorisotoimi Vuosi 20 Kohdeavustus Toiminta-avustus Kulttuuritoimen avustus Nuorisotoimen avustus Saapunut:.. (käsittelijä täyttää)

Lisätiedot

KANSALAISJÄRJESTÖJEN TALOUDELLISTEN TOIMINTAEDELLYTYSTEN NYKYTILA VaLa, KANE, Kepa, SOSTE ja Valo

KANSALAISJÄRJESTÖJEN TALOUDELLISTEN TOIMINTAEDELLYTYSTEN NYKYTILA VaLa, KANE, Kepa, SOSTE ja Valo KANSALAISJÄRJESTÖJEN TALOUDELLISTEN TOIMINTAEDELLYTYSTEN NYKYTILA 2016 VaLa, KANE, Kepa, SOSTE ja Valo KESKEISET TULOKSET 1(2) Varainhankinta kuuluu nyt aiempaa useammin (73 %! 84 %) osana jonkun toimenkuvaan.

Lisätiedot

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto Rahastonhoitajakoulutus 15.1.2014 Seuran toimisto Sisältö Vuoden 2013 tilinpäätösaineiston kokoaminen Ikäluokan taloudenhoito Rahastonhoitajan toimenkuva Ikäluokan kirjanpidon perusteet Vuoden 2014 kuukausittaisen

Lisätiedot

Näytesivut. 100 ja 1 kysymystä putkiremontista

Näytesivut. 100 ja 1 kysymystä putkiremontista 18 Asuminen on Suomessa kallista. Asunto-osakkeen ostaminen on monelle elämän suurin yksittäinen hankinta, ja oma koti on jokaiselle hyvin tärkeä. Lisäksi taloyhtiön korjaushankkeet ovat kalliita, erityisesti

Lisätiedot

PK 22.8.2014. Kysely lastensuojelutarpeen selvitysvaiheen yhteistyötahoille Neuvolat ja varhaiskasvatus Päijät-Häme, kevät 2014

PK 22.8.2014. Kysely lastensuojelutarpeen selvitysvaiheen yhteistyötahoille Neuvolat ja varhaiskasvatus Päijät-Häme, kevät 2014 Kysely lastensuojelutarpeen selvitysvaiheen yhteistyötahoille Neuvolat ja varhaiskasvatus Päijät-Häme, kevät 2014 Kyselyn taustaa - Toiveet ja tarpeet yhteistyön tiivistämiseen ja yhteiseen toimintamalliin

Lisätiedot

Hyvinvoinnin TUKIRYHMÄ-MALLI

Hyvinvoinnin TUKIRYHMÄ-MALLI Hyvinvoinnin TUKIRYHMÄ-MALLI Tapauskohtainen Lähestymistapa ristiriitatilanteisiin ennen kasvatuskeskusteluja Tieto vanhemmille Diat koteihin Ratkaisukeskeinen tapa tukea hyvinvointia Ritaharjussa Vaikeiden

Lisätiedot

TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN Suomen Jääkiekkoliitto 1

TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN Suomen Jääkiekkoliitto 1 TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN 15.3.2017 Suomen Jääkiekkoliitto 1 15.3.2017 Suomen Jääkiekkoliitto 2 HARRASTAMISTA TUETAAN, JOTTA Mahdollisimman monet juniorit voivat jatkaa kiekkoilua perheen taloudellisista

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE

MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE Nuorisolain mukaan kunnan yhtenä tehtävänä on tukea nuorisojärjestöjä ja nuorten toimintaryhmiä. Laki edellyttää myös kuntia toimimaan yhteistyössä nuorisojärjestöjen

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Partiolippukunta Kulman Kiertäjät ry PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Hyväksytty perustavassa kokouksessa 13.12.1982 Muutokset hyväksytty lpk:n kokouksessa 22.10.1985, 28.2.1986

Lisätiedot

OHJE PÖYTYÄN YHTEISÖLLISYYSLAUTAKUNNAN AVUSTUKSISTA JA STIPENDEISTÄ

OHJE PÖYTYÄN YHTEISÖLLISYYSLAUTAKUNNAN AVUSTUKSISTA JA STIPENDEISTÄ OHJE PÖYTYÄN YHTEISÖLLISYYSLAUTAKUNNAN AVUSTUKSISTA JA STIPENDEISTÄ Yhteisöllisyyslautakunta jakaa vuosittain seuraavia avustuksia (Hallintosääntö 33): 1. KULTTUURI-, LIIKUNTA JA NUORISOTOIMEN VUOSIAVUSTUKSET

Lisätiedot

UNLOCK A NEW WORLD. - 24th WO G D N I. 24th 9 W WORLD SCOUT JAMBOREE WEST VIRGINIA, USA.

UNLOCK A NEW WORLD. - 24th WO G D N I. 24th 9 W WORLD SCOUT JAMBOREE WEST VIRGINIA, USA. WORLD SCOUT JAMBOREE 22.7.-2.8. 2019 WEST VIRGINIA, USA GINIA, USA VIR ST 24th - 24th WO RL ENT G D N I S T BOREE 201 9 JAM UT W E CO FINNIS HC ON UNLOCK A NEW WORLD SAISIKO tähän upotettua videon? MIKÄ

Lisätiedot

YLEISAVUSTUS. 1 Avustuksen hakeminen

YLEISAVUSTUS. 1 Avustuksen hakeminen AVUSTUSOHJESÄÄNNÖT 1 (6) YLEISAVUSTUS 1 Avustuksen hakeminen Yleisavustusta voidaan myöntää Jyväskylän ammattikorkeakoulussa koulutusalajärjestöinä tai vastaavassa asemassa toimiville rekisteröidyille

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 1 SISÄLTÖ 1) Uudet seura-asut 3 2) Yhteistyösopimus Aito Säästöpankin kanssa 3 3) Perjantaipalaverit 4 4) Varainhankintaa 5 5) Ajankohtaiset pelaaja- ja joukkueasiat 5

Lisätiedot

Mitkä asiat ovat sinulle vaikeita? Miten niitä voisi helpottaa? Kenet haluaisit tavata? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä ikinä?

Mitkä asiat ovat sinulle vaikeita? Miten niitä voisi helpottaa? Kenet haluaisit tavata? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä ikinä? Mitkä ammatit sinua kiinnostavat? Mitkä asiat ilahduttavat sinua? Mitkä asiat ovat sinulle vaikeita? Miten niitä voisi helpottaa? Kenet haluaisit tavata? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Kuinka tasa-arvoinen ruotsinsuomalainen nainen/mies on kotona?

Kuinka tasa-arvoinen ruotsinsuomalainen nainen/mies on kotona? Kuinka tasa-arvoinen ruotsinsuomalainen nainen/mies on kotona? Kyselyä koskevia ohjeita Lähettäjä. Tämän kyselyn tekevät Ruotsinsuomalaisten Keskusliitto ja Ruotsinsuomalaisten Naisten Foorumi. Rahoittajana

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET

ORIMATTILAN KAUPUNKI LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 18.11.2014 146 Kaupunginhallitus 24.11.2014 404 AVUSTUSMUODOT 1. Toiminta-avustus 2. Koulutusavustus 3. Tilavuokra-avustus

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

SUOMEN PUNAISEN RISTIN TOIMINNAN RAHOITUS

SUOMEN PUNAISEN RISTIN TOIMINNAN RAHOITUS PUNAINEN RISTI TOIMII Suomen Punaisen Ristin toiminnan rahoitus Suomen Punainen Risti Järjestökoulutus 2012 Suomen Punainen Risti Järjestökoulutus 2012 Sivu 1 SUOMEN PUNAISEN RISTIN TOIMINNAN RAHOITUS

Lisätiedot

Rahoitus ja verkostot. Katariina Pylsy

Rahoitus ja verkostot. Katariina Pylsy Rahoitus ja verkostot Katariina Pylsy Mistä rahoitusta? Aluehallintovirastolta Euroopan Unionilta Kaupungeilta Maakuntien liitoilta Ministeriöiltä Opetushallitukselta Säätiöiltä ja rahastoilta Taiteen

Lisätiedot

Lahjoita lukuhetki palvelukonseptin polku kirjastoille

Lahjoita lukuhetki palvelukonseptin polku kirjastoille Hei! Tämähän on hieno juttu! Mielelläni lahjoittaisin lukutuokiota hoivakotiin. Mukavaa kun saa jakaa iloa muillekin. Lahjoittaja Marja Aaltonen Tämä ilahduttaisi kovasti meidän asukkaita eikä vaatisi

Lisätiedot

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry 1/3 SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry EDUSTUSJOUKKUESOPIMUS Koiranohjaaja ja koira Ohjaajan nimi: Ohjaajan osoite: Ohjaajan puhelinnumero: Ohjaajan sähköpostiosoite: Koiran nimi: Koiran rekisterinumero:

Lisätiedot

Klicka här, skriv ev. Undertitel

Klicka här, skriv ev. Undertitel Klicka här, skriv ev. Undertitel Vanhempainraha on vanhemmille maksettava korvaus, jotta he voisivat töissä olon sijaan olla kotona lastensa kanssa. Tätä korvausta maksetaan yhteensä 480 päivältä lasta

Lisätiedot

TARPOJIEN OSALLISTUMINEN

TARPOJIEN OSALLISTUMINEN TARPOJIEN OSALLISTUMINEN ADVENTTIKALENTERI- KAMPANJAAN 2017 Leiritarppo: TALKOOT Yhteiskunta-tarppo: AUTAMME LIPPUKUNTAA Kaupunki-tarppo: VARTION VARAT LEIRITARPPO Suhde toiseen TALKOOT TAVOITE: Tarpoja

Lisätiedot

Www-osoitteen saa julkaista kaupungin www-sivuilla Kyllä Ei Yhdistyksen liikuntalajit

Www-osoitteen saa julkaista kaupungin www-sivuilla Kyllä Ei Yhdistyksen liikuntalajit Liikuntaseurojen toiminta-avustus 1 (5) Yhdistyksen perustiedot Yhdistyksen nimi Yhdistyksen osoite Pankkitili (IBAN) Rekisteröimisvuosi Y-tunnus Keskusjärjestö/-liitto Www-osoite Www-osoitteen saa julkaista

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 1 AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 2 1 YLEISTÄ ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON AVUSTUSPERUSTEET ----------------------------------------------------------------------------3

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset Tuusulan sosiaali- ja terveyslautakunta PL 60 04301 Tuusula

Lisätiedot

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Uskomatonta ja ennenkokematonta: Uskomatonta ja ennenkokematonta: LEIRI KESKELLÄ KAUPUNKIA! Oululaiset partiolaiset kokoontuvat yhteiselle leirille Kuusisaareen ensi kesänä. Ohjelmaa merellä, rannalla, keskellä kaupunkia. Uusien ja vanhojen

Lisätiedot

TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN Suomen Jääkiekkoliitto 1

TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN Suomen Jääkiekkoliitto 1 TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN 29.4.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 29.4.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 2 HARRASTAMISTA TUETAAN, JOTTA Mahdollisimman monet juniorit voivat jatkaa kiekkoilua perheen taloudellisista

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN HARRASTUSRAHASTOHAKEMUS. 1. HAKIJAN TIEDOT (lapsen tai nuoren) Nimi. Katuosoite. Postinumero ja paikkakunta.

LASTEN JA NUORTEN HARRASTUSRAHASTOHAKEMUS. 1. HAKIJAN TIEDOT (lapsen tai nuoren) Nimi. Katuosoite. Postinumero ja paikkakunta. 1. HAKIJAN TIEDOT (lapsen tai nuoren) Nimi Katuosoite Postinumero ja paikkakunta Puhelinnumero Sähköpostiosoite Ikä Pankkiyhteys (mikäli tuki maksetaan hakijantilille) Olen tällä hetkellä peruskoulussa

Lisätiedot

Yritysyhteistyön muodot ja tavoitteet järjestön varainhankinnassa Carita Åkerblom. SOSTE cå 1

Yritysyhteistyön muodot ja tavoitteet järjestön varainhankinnassa Carita Åkerblom. SOSTE cå 1 Yritysyhteistyön muodot ja tavoitteet järjestön varainhankinnassa Carita Åkerblom SOSTE 20.9.2016 cå 1 Agenda Mitä yhteistyöllä tavoitellaan? Minkälaisia yritysyhteistyön muotoja on olemassa? Mitä pitää

Lisätiedot

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE Limingan Kiekon joukkueet toimihenkilöineen kuuluvat Limingan Kiekko Ry:n alaisuuteen. Yhdistyksen päättävä elin on seuran kevät- ja syyskokous. Näiden välissä

Lisätiedot

Vallataan varainhankinta. Salla Saarinen 24.2.2014

Vallataan varainhankinta. Salla Saarinen 24.2.2014 Vallataan varainhankinta Salla Saarinen 24.2.2014 1 Salla Saarinen Varainhankinnan Kampanjoinnin Markkinoinnin Sparrausta * Koulutusta * Suunnittelua * Toteutusta Lisää tunnetta ja tulosta järjestökentälle

Lisätiedot

Haluatko parempaa tuottoa rahoillesi?

Haluatko parempaa tuottoa rahoillesi? Sijoitusvakuutus Haluatko parempaa tuottoa rahoillesi? Mandatum Lifen Sijoitusvakuutus sopii hyvin sekä omasta että läheisten taloudellisesta turvasta huolehtimiseen, kertyneiden varojen pitkäaikaiseen

Lisätiedot

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT Karkkilan kaupungin vapaa-aikalautakunta 27.9.2016 2 Yleistä Karkkilan kaupunki varaa vuosittain talousarviossaan määrärahaa kohdeavustusten (myöh. avustus) jakamiseen.

Lisätiedot

Seurakunnan tuki talouden hallinnassa

Seurakunnan tuki talouden hallinnassa Seurakunnan tuki talouden hallinnassa Diakoniajohtaja Otto Savolaisen puheenvuoro Apuja velkojen hallintaan seminaari-iltapäivässä, 21.11.2017, Toimintojen talo Mitä? Miten? Kokemuksia Mitä? Seurakunnan

Lisätiedot

Haastateltavan nimi: Ajankohta: Tehtävä: Valmistaudu haastatteluun ja varmista, että sinulla on selkeä näkemys/vastaus seuraaviin kysymyksiin?

Haastateltavan nimi: Ajankohta: Tehtävä: Valmistaudu haastatteluun ja varmista, että sinulla on selkeä näkemys/vastaus seuraaviin kysymyksiin? TYÖPAIKKAHAASTATTELU Voit käyttää tätä työpaikkahaastattelun käsikirjoitusta apuna haastattelutilanteessa. Tulosta käsikirjoitus ja tee omia merkintöjä ennen haastattelua, sen kuluessa ja haastattelun

Lisätiedot

Yritysyhdistysten tuet ja hakuohjeet 2019

Yritysyhdistysten tuet ja hakuohjeet 2019 Yritysyhdistysten tuet ja hakuohjeet 2019 Perustamistuki Uudelle yritysyhdistykselle maksetaan kertaluonteinen perustamistuki. - Turvaa aloittavan yhdistyksen toiminnan. - Kattaa perustamiskulut. - Mahdollistaa

Lisätiedot

Nuorisoleader rahoitusvälineenä

Nuorisoleader rahoitusvälineenä Nuorisoleader rahoitusvälineenä Nuorisoleader Oulun Seudun Leader ry:n rahoitusväline nuorten omiin projekteihin Nuorisoleader tukea myönnetään projektille, jossa nuorten rooli on aktiivinen Tukea voi

Lisätiedot

Säätiön tarkoitus. Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen

Säätiön tarkoitus. Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen Säätiön tarkoitus Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen Toimintatavat Säätiö kartuttaa varojaan: - adresseista saatavilla lahjoituksilla - hankkimalla lisää Lions -ritareita, Arne Ritari -killan jäseniksi

Lisätiedot

Työkaluja piilotetun työn löytämiseksi Ja kokemuksia työharjoittelusta yms.

Työkaluja piilotetun työn löytämiseksi Ja kokemuksia työharjoittelusta yms. Työkaluja piilotetun työn löytämiseksi Ja kokemuksia työharjoittelusta yms. Työt piilossa, mitä tehdä? 2/3 3/4 työpaikoista ei ilmoiteta vaan täytetään muilla menetelmin. Suurin osa piilotyöpaikoista täytetään

Lisätiedot

Liikkumisen ohjauksen valtionavustukset 2016

Liikkumisen ohjauksen valtionavustukset 2016 Liikkumisen ohjauksen valtionavustukset 2016 Toni Bärman 22.3.2016 Liikkumisen ohjauksen valtionavustukset, taustaa 18.3.2016 2 Taustaa, laki & asetus Valtionavustuslaki 688/2001 Hakemus-, myöntö-, maksatusprosessi

Lisätiedot

KAUNIAISLAISEN NUORISOTOIMINNAN AVUSTUSOHJE

KAUNIAISLAISEN NUORISOTOIMINNAN AVUSTUSOHJE 0 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Nuorisolautakunta KAUNIAISLAISEN NUORISOTOIMINNAN AVUSTUSOHJE Nuorisolautakunnan 23.6.1999 31 vahvistama, päivitetty 16.2.2006 14 1 1. JOHDANTO... 2 2. NUORISOTOIMINTA, JOTA NUORISOLAUTAKUNTA

Lisätiedot

KOUVOLAN KAUPUNGIN NUORISOTOIMIALAN AVUSTUSSÄÄNTÖ

KOUVOLAN KAUPUNGIN NUORISOTOIMIALAN AVUSTUSSÄÄNTÖ KOUVOLAN KAUPUNGIN NUORISOTOIMIALAN AVUSTUSSÄÄNTÖ 2 Sisällys Johdanto... 3 1. Toiminta-avustus... 3 1.1. Hakukelpoisuus avustukseen... 3 1.2. Toiminta-avustuksen hakeminen... 4 1.3. Toiminta-avustusten

Lisätiedot

Palautteen antamisen kulttuuri

Palautteen antamisen kulttuuri 7.5.2013 Palautteen antamisen kulttuuri Rondo Training Oy/ Leena Nousiainen www.dazzle.fi www.rondotraining.fi 1 Palautteen antamisen kulttuuri 2 Kriittiset menestystekijät Alkuun Story of your shoes Mitä

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO LOKAKUU Vanhempainilta 1. Toimintasuunnitelma joukkueelle Budjetti Taitokisailmoittautumiset Hallitalkoot SYYSKUU Talviliigan maksujen eräpäivä Vuoden palkittavat Seuran taitokisat

Lisätiedot

Erityisavustushankkeet. Erityisasiantuntija Artsi Alanne

Erityisavustushankkeet. Erityisasiantuntija Artsi Alanne Erityisavustushankkeet Erityisasiantuntija Artsi Alanne 1 Myönnetään: Erityisavustukset tutkimus- ja kehittämishankkeisiin oppimateriaalin tuotantoon ja hankintaan tietojenkäsittelyn kehittämiseen ja laitteiden

Lisätiedot

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1 Kim Polamo Työnohjauksen voima Lue, kuinka työnohjaus auttaa työssäsi. 1 Työnohjauksen tulos näkyy taseessa.* * Vähentyneinä poissaoloina, parempana työilmapiirinä ja hyvinä asiakassuhteina... kokemuksen

Lisätiedot

Sosiaalinen asuntotuotanto ja valtiontukisääntely

Sosiaalinen asuntotuotanto ja valtiontukisääntely Sosiaalinen asuntotuotanto ja valtiontukisääntely Uudistuneet EU:n julkista tukea koskevat säännöt - keskeiset muutokset kuntien näkökulmasta Kuopio 27.8.2015 Hallitussihteeri Ville Koponen Sisältö Mitä

Lisätiedot

Yksinhuoltajana monikkoperheessä

Yksinhuoltajana monikkoperheessä Yksinhuoltajana monikkoperheessä J A N N A R A N T A L A L A S T E N P S Y K I A T R I A N E R I K O I S L Ä Ä K Ä R I P A R I - JA P E R H E P S Y K O T E R A P E U T T I 4. 9. 2 0 1 5 w w w. j a n n

Lisätiedot

Miksi kannattaa tehdä ps. Hypo eläkesäästösopimus ennen vuoden vaihdetta?

Miksi kannattaa tehdä ps. Hypo eläkesäästösopimus ennen vuoden vaihdetta? Miksi kannattaa tehdä ps. Hypo eläkesäästösopimus ennen vuoden vaihdetta? Suomen Hypoteekkiyhdistys & Suomen AsuntoHypoPankki Oy Matti Inha, toimitusjohtaja, rahoitusneuvos 1.11.2010 Ikäsi haarukassa n.

Lisätiedot

Leader-info. Yhteisökeskus 11.11.2015, Pori. karhuseutu.fi

Leader-info. Yhteisökeskus 11.11.2015, Pori. karhuseutu.fi Leader-info Yhteisökeskus 11.11.2015, Pori Paikallisten toimijoiden kannustaminen omaehtoiseen kehittämistyöhön Opastetaan tekemään ideoista hankkeita Myönnetään Leader-rahoitusta yhdistysten ja mikroyritysten

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNNAN LIIKUNNAN SEKÄ NUORISO- JA KULTTUURITYÖN AVUSTUSTEN JALKOPERUSTEET

SIIKAISTEN KUNNAN LIIKUNNAN SEKÄ NUORISO- JA KULTTUURITYÖN AVUSTUSTEN JALKOPERUSTEET Liite 3/ Siv.ltk 14.3.2017/ 23 SIIKAISTEN KUNNAN LIIKUNNAN SEKÄ NUORISO- JA KULTTUURITYÖN AVUSTUSTEN JALKOPERUSTEET Liikunnan ja urheilun toiminta-avustus Nuorisotoiminnan avustus Kulttuuritoiminnan avustus

Lisätiedot

Ilmoittautuminen Maailmanjamboreelle Ruotsiin Jamboree 27.7.-7.8.2010, Rinkaby, Etelä-Ruotsi Ilmoittautuminen Jamboree 2011 Ruotsi

Ilmoittautuminen Maailmanjamboreelle Ruotsiin Jamboree 27.7.-7.8.2010, Rinkaby, Etelä-Ruotsi Ilmoittautuminen Jamboree 2011 Ruotsi Ilmoittautuminen Jamboree 2011 Ruotsi Olet ilmoittautumissivulla - täytäthän sen huolellisesti. Välkommen med din anmälan. Tarkista alla olevat yhteystietosi, tähdellä merkityt ovat pakollisia. Voit korjata

Lisätiedot

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla.

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla. hallitus 9.12.2014 EsJt:n muodostelmaluistelun pelisäännöt Muodostelmaluistelun tavoitteet EsJt:n muodostelmaluistelun tavoitteena on tarjota luistelijoita kehittävää, laadukasta, pitkäjänteistä, määrätietoista

Lisätiedot

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni 2019 - teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Yleistä hankkeesta Toimenpiteen toteuttaja vastaa siitä, että toimenpide toteutetaan allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Hankintojen

Lisätiedot

Apurahojen verotuksesta

Apurahojen verotuksesta Apurahojen verotuksesta Jukka Puolakanaho Veroasiantuntija Pohjois-Pohjanmaan verotoimisto Esityksen sisältö apurahoja koskeva verolainsäädäntö verovapaat ja veronalaiset apurahat / suoritukset vähennykset

Lisätiedot

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Merja Kaija, projektipäällikkö ja kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät ry / Kehittyvät Kylät hanke Ensin idea, sitten mistä tukea! Säätiöiden

Lisätiedot

Suomen Tanssipelaajat ry - Toimintasuunnitelma 2010

Suomen Tanssipelaajat ry - Toimintasuunnitelma 2010 Sisällys 1. Tarkoitus 2. Yleistä Suomen Tanssipelaajat ry - 2010 Suomen Tanssipelaajat ry - Toimintasuunnitelma 2010 3. Vastuuhenkilöroolit 2010 4. Kilpailut 2010 4.1. Suomen kilpailut 4.2. Ulkomaiden

Lisätiedot

Sosiaalisen median koulutus- ja tukipalvelujen vakiinnuttaminen osaksi tukipalveluyksikön toimintaa

Sosiaalisen median koulutus- ja tukipalvelujen vakiinnuttaminen osaksi tukipalveluyksikön toimintaa Sosiaalisen median koulutus- ja tukipalvelujen vakiinnuttaminen osaksi tukipalveluyksikön toimintaa Sari H. Pitkänen ja Taina Rytkönen-Suontausta Opinto- ja opetuspalvelut Itä-Suomen yliopisto Miten sosiaalinen

Lisätiedot

Säätiöt rahoittajina. Eero Pirttijärvi, Jyväskylä 13.2.2014

Säätiöt rahoittajina. Eero Pirttijärvi, Jyväskylä 13.2.2014 Säätiöt rahoittajina Eero Pirttijärvi, Jyväskylä 13.2.2014 Aluksi Yksi ajatus on tarjota teille lisätietoa yhdestä rahoitusvaihtoehdosta, säätiöistä. Joskus ne toimivat tarpeeseen, sen kokoon nähden ainoana

Lisätiedot

Jäsenrekisteri Kuksa toiminnan tueksi

Jäsenrekisteri Kuksa toiminnan tueksi Jäsenrekisteri Kuksa toiminnan tueksi Lounais-Suomen Partiopiiri 20.1.2015 Jyri-Petteri Paloposki ja Leena Hongell jyri-petteri.paloposki@partio.fi leena.hongell@partio.fi Tänään Aloitamme lyhyellä alustuksella,

Lisätiedot

- Jalkapalloa jokaiselle -

- Jalkapalloa jokaiselle - Kauden vaihto Ohjeita ylläpitäjille Arto Kalliola - Jalkapalloa jokaiselle - KAUDEN VAIHTAMINEN JOPOX-JÄRJESTELMÄSSÄ Yleistä Kun toimintakausi lähestyy loppuaan, luodaan Jopox-järjestelmään seuraavaa kautta

Lisätiedot

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook koulutus Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook, mikä se on? Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden

Lisätiedot

Ajankohtaista maaseutuverkostosta

Ajankohtaista maaseutuverkostosta Ajankohtaista maaseutuverkostosta Maaseutututkijatapaaminen Säkylä, 27. 28.8.2015 Joel Karlsson Sivu 1 30.8.2015 Maaseutuverkosto Maaseutuverkoston tehtävänä on edistää yhteistyötä ja tiedon vaihtoa verkoston

Lisätiedot

Karstulan kunta. Toiminta- ja kohdeavustusten jako

Karstulan kunta. Toiminta- ja kohdeavustusten jako Sivistyslautakunta 31.10.2018 Kunnanhallitus 05.11.2018 HARKINNANVARAISTEN AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISEN TARKOITUS Karstulan kunnanvaltuusto varaa vuotuiseen talousarvioon määrärahan harkinnanvaraisia avustuksia

Lisätiedot

Joukkueen/ryhmän on noudatettava Seinäjoen Taitoluistelijat ry:n asettamia pelisääntöjä varainhankinnasta sekä seuran talousohjeita.

Joukkueen/ryhmän on noudatettava Seinäjoen Taitoluistelijat ry:n asettamia pelisääntöjä varainhankinnasta sekä seuran talousohjeita. RYHMIEN VARAINHANKINTA- JA TALOUSOHJEET 1. Seuran varainhankinnan pelisäännöt Joukkueen/ryhmän on noudatettava Seinäjoen Taitoluistelijat ry:n asettamia pelisääntöjä varainhankinnasta sekä seuran talousohjeita.

Lisätiedot

Hyvä hakemus. -erityisavustukset. OKM Kari Niemi-Nikkola ylitarkastaja

Hyvä hakemus. -erityisavustukset. OKM Kari Niemi-Nikkola ylitarkastaja Hyvä hakemus -erityisavustukset OKM 6.11.2017 Kari Niemi-Nikkola ylitarkastaja Erityisavustusten säädöspohja Valtionavustuslaki 688/2001, 5 Erityisavustus voidaan myöntää: 1) investointiavustuksena aineellisen

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 3 1 Soveltaminen...3 2 L-SP:n piirinmestaruuskilpailut...3 3 Järjestämisoikeus...3 4 Sarjajako...4 5 Osanotto-oikeus...4

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta mennessä. PL 50, 36201 Kangasala Avustusta haetaan (rasti): Liikuntaan Nuorisotyöhön 1. Hakija Seura /

Lisätiedot