Valokuvataiteilijoiden Liitto ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valokuvataiteilijoiden Liitto ry"

Transkriptio

1 Valokuvataiteilijoiden Liitto ry ALUSTAVA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE NÄYTTELYTOIMINTA 2 Kevään 2015 näyttelyohjelmisto Valokuvagalleria Hippolyte Hippolyte Studio 2 PROJEKTIT Suomalaiset valokuvakirjat tapahtuma Art Fair Suomi Helsinki Photography Biennial Saaren kartano yhteistyö Jakautuuko Suomi Kahden Suomen kuvat hanke VALTAKUNNALLINEN JA KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ 5 Yhteistyö Suomen Taiteilijaseuran ja muiden kuvataidejärjestöjen kanssa Suomi Ranska valokuvataiteilijoiden vaihtoohjelma Focus AiR 4 LIITON TOIMINNAN JA TULOKSELLISUUDEN KEHITTÄMINEN 6 Säännöt ja toimintastrategia Taiteesta toimeentuloa Valokuvataiteilijoiden taiteilijalähtöisten toimintamallien kehittäminen Valokuvagalleria Hippolyten galleria ja yleisötyön kehittäminen 5 JÄSENPALVELUT 7 Jäsentapaamiset ja keskustelutilaisuudet 7 6 HALLITUS 7 7 HENKILÖKUNTA 8 8 RAHOITUSSUUNNITELMA

2 2 Alustava toimintasuunnitelma vuodelle Vuonna 2015 Valokuvataiteilijoiden Liitto uudistaa rohkeasti toimintakulttuurinsa ja jatkaa entistä ketterämpänä, monipuolisten kulttuuripalveluiden tuottajana ja valokuvataiteilijoiden puolestapuhujana. Valokuvataiteilijoiden Liitto ry (VTL) on valokuvataiteilijoiden valtakunnallinen järjestö, jonka keskeinen tehtävä on valokuvataiteen edistäminen. Valokuvataiteilijoiden Liitto toimii yhteistyössä muiden valokuva ja kuvataiteen alan järjestöjen kanssa aktiivisena yhteiskunnallisena taide ja taiteilijapolitiikan vaikuttajana Suomessa toimii valokuvataiteilijoiden työskentely ja toimintaedellytysten parantamiseksi toimii valokuvataiteen alan asiantuntijana ja tiedottajana tuottaa jäsenistölleen jäsenpalveluja ylläpitää Valokuvagalleria Hippolyteä ja Hippolyte Studiota järjestää ja tuottaa valokuvataidetapahtumia 1 Näyttelytoiminta Vuonna 1978 perustettu Valokuvagalleria Hippolyte on sekä VTL:n jäsenistöä että suurta yleisöä palveleva näyttelytila Helsingin Kolmikulmassa. Vuonna 2015 Hippolytessä järjestetään kaikkiaan 24 näyttelyä, joista puolet suuressa näyttelytilassa (72 m²) ja puolet Hippolyte Studiossa (1 m²). Näyttelyiden yhteydessä järjestetään näyttelyihin liittyvää oheisohjelmaa, kuten tiedotus, keskustelu ja julkistamistilaisuuksia. Kevään 2015 näyttelyohjelmisto Valokuvagalleria Hippolyte MillaKariina Oja Juhana Moisander Mari Mäkiö Veli Granö Fredrika Biström Wilma Hurskainen 1 Toimintasuunnitelma hyväksytään VTL:n syyskokouksessa marraskuussa 2014.

3 Teemu Kivikangas Syyskauden 2015 näyttelyt valitaan joulukuussa Hippolyte Studio Aura Saarikoski Heta Saukkonen Studion näyttelyvalinnat tehdään kolmesti vuodessa. 2 Projektit Suomalaiset valokuvakirjat tapahtuma Kevättalvella 2015 järjestetään valokuvakirjatapahtuma Valokuvagalleria Hippolytessä. Tapahtuman aikana järjestetään kaksipäiväinen yleisötapahtuma, jossa valokuvataiteilijat esittelevät yleisölle valokuvataidekirjojaan haastattelujen kautta. Esittelyt aikataulutetaan niin, että jokaisen taiteilijan jakso kestää noin minuuttia. Taiteilijoille järjestetään valokuvakirjan teosta työpaja, joka sisältää asiantuntijaluentoja. Lisäksi järjestetään Speed date tapahtuma, jossa taiteilija pääsee esittelemään dummyaan koti ja ulkomaisille asiantuntijoille. Hankkeelle on haettu euron avustusta Taiteen edistämiskeskukselta. Art Fair Suomi Tapahtuma järjestetään yhteistyössä MUU ry:n kanssa. Vuonna 2015 Art Fair Suomi tapahtuma (AFS) kasvaa kansainväliseksi taide ja messutapahtumaksi, ja sen yhteyteen rakennetaan ohjelmaosuus, joka palvelee sekä taiteilijoita, kuraattoreita että taiteen keräilijöitä. Samassa yhteydessä kehitetään AFS:n visuaalista ilmettä ja näkyvyyttä. Erityisenä painopisteenä on uusien asiakasryhmien tavoittaminen ja taiteilijoiden ammattitaidon kehittäminen. Helsinki Photography Biennial Helsinki Photography Biennial tapahtuma (HPB) toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna Liitto on järjestänyt aiemmin parikymmentä vuotta Valokuvataide Arkitaide tapahtumaa, jonka nimi muutettiin 2000luvulle tultaessa muotoon Helsinki Photography Festival. Vuonna 2011 tapahtuma päätettiin muuttaa kahden vuoden välein tapahtuvaksi Helsinki Photography Biennial tapahtumaksi, joka esittelee koti ja ulkomaista valokuvataidetta. HPB 2012 ja 2014 toteutettiin yhteistyössä Suomen valokuvataiteen museon kanssa. Vuonna 2015 käynnistettäneen 2016 festivaalin valmistelu. Liiton hallitus on tammikuussa 2014 nimennyt tapahtumalle valmistelevan työryhmän, jonka jäseniä ovat

4 4 valokuvataiteilijat Kalle Kataila, Katri Naukkarinen, Pekka Niittyvirta ja Tuomo Rainio sekä intendentti Anna-Kaisa Rastenberger Suomen valokuvataiteen museosta. Työryhmän toimintaa koordinoi VTL:n toiminnanjohtaja. Vuodelle 2016 haetaan erillisrahoitusta vuoden 2015 haussa. Saaren kartano yhteistyö Näyttelyyhteistyötä Koneen Säätiön ylläpitämän Saaren kartanon kanssa jatketaan lokakuussa 201 solmitun, toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen pohjalta. Saaren kartanon residenssiin osallistuneen taiteilijan näyttely on kerran vuodessa esillä VTL:n ylläpitämässä Valokuvagalleria Hippolytessä. Saaren kartano on kiinnostavimpia kansainvälisiä residenssikeskuksia Suomessa ja arvostettu yhteistyötaho eri alojen taiteen ja tieteentekijöiden keskuudessa. Saaren kartano myös kannustaa ja tukee aktiivisesti residenssivierailijoiden keskinäisiä kohtaamisia. Rajoja rohkeasti ylittävä yhteistyö on myös gallerian näkökulmasta kiinnostavaa ja avaa näyttelytilaa uudella tavalla paitsi uusille yleisöille myös yhteiskunnan eri sektoreille. Vuonna 2015 toteutetaan yhteisötaideprojekti Tärähtäneet Ämmät taiteilijaparin johdolla. Ohjelmakokonaisuutta valmistelee työryhmä, jonka muodostavat taiteilija Pia Bartch Saaren kartanosta sekä valokuvataiteilija Jari Silomäki, näyttelykoordinaattori Petronella Grönroos ja toiminnanjohtaja Alla Räisänen VTL:stä. Jakautuuko Suomi Kahden Suomen kuvat hanke Liitto on yhteistyökumppanina Itä-Suomen yliopistossa (UEF) professori Juho Saaren johdolla valmisteltavassa Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi konsortiohankkeessa Kaksi Suomea (KASU). Hankkeessa yhdistetään erilaisia tieteellisiä ja taiteellisia kulttuureja. Liiton osuus, Kahden Suomen kuvat valokuvaprojekti on osa tätä kokonaisuutta. ItäSuomen yliopisto hakee hankkeelle rahoitusta Koneen Säätiöltä. VTL:n vastuuhenkilönä ja projektinjohtajana toimii liiton puheenjohtaja, taiteen maisteri Ida Pimenoff. Hän vastaa sekä VTL:n koordinoiman osallistavan valokuvauksen työpajasta että ItäSuomen yliopiston yhteishankkeen kuvamateriaalin tuottamisesta. VTL:n työryhmään kuuluvat puheenjohtaja Ida Pimenoffin lisäksi valokuvataiteilijat Jari Silomäki ja Katri Naukkarinen. ItäSuomen yliopistossa Pimenoffin työparina toimii taiteen maisteri Liisa Söderlund, joka valmistelee parhaillaan Aaltoyliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa osallistavaan valokuvaukseen liittyvää väitöstutkimusta. Tuotettujen valokuvien analysoimisesta visuaalisen sosiologian keinoin vastaa valtiotieteiden maisteri Niko Eskelinen. Suomen valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka on myös lupautunut hankkeen yhteistyökumppaniksi.

5 5 Valtakunnallinen ja kansainvälinen yhteistyö Yhteistyö Suomen Taiteilijaseuran ja muiden kuvataidejärjestöjen kanssa Valokuvataiteilijoiden Liitto toimii aktiivisessa yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran ja muiden kuvataidejärjestöjen kanssa yhteisten jäsenpalvelujen tuottamiseksi sekä valtakunnalliseen kulttuuri, taide ja taiteilijapolitiikkaan vaikuttamiseksi. VTL:n hallituksen puheenjohtaja on STS:n hallituksen jäsen. Alueellisiin valokuvakeskuksiin ja gallerioihin pidetään yhteyttä jäsenten, luottamus ja toimihenkilöiden sekä jäsenkirjevaihdon kautta. Lisäksi osallistutaan aktiivisesti valokuvataideverkoston vuosittaisiin tapaamisiin. Verkosto koostuu alueellisista valokuvakeskuksista, Valokuvataiteilijoiden Liitosta ja Suomen valokuvataiteen museosta. Tapaamisissa suunnitellaan ja toteutetaan sekä konkreettisia yhteistoimintamuotoja ja projekteja että kehitetään yhteistä toimintastrategiaa erityisesti julkisen rahoituksen lisäämiseksi valokuvataiteelle. Suomi Ranska valokuvataiteilijoiden vaihtoohjelma Valokuvataiteilijoiden Liitto on ollut vuodesta 200 yhteistyökumppanina Pohjoinen valokuvakeskus ry:n koordinoimassa Suomi Ranska -valokuvataiteilijoiden vaihtoohjelmassa. Ohjelmassa on yksi suomalainen valokuvataiteilija työskennellyt vuosittain kuukauden ajan Ranskassa Rouenissa, Beauvois ssa tai PontaultCombault issa ja yksi ranskalainen valokuvataiteilija vastaavasti Suomessa Oulussa, Turussa ja Helsingissä vuorottelevissa residensseissä. Muita suomalaisia yhteistyökumppaneita ovat Valokuvakeskus Peri (Turku) ja Suomen Pariisin suurlähetystö. Ranskalaisina yhteistyökumppaneina ovat Pôle Image Haute-Normandien (Rouen), Centre Photographique d'ile de France (PontaultCombault) ja Association Diaphane (Beauvais) sekä Ranskan kulttuuri-instituutti. Vuonna 2015 on VTL:n vuoro isännöidä ranskalaista taiteilijaa Helsingissä. Pohjoinen valokuvakeskus on saanut residenssin kustannuksiin vuodesta 2006 tukea Taiteen edistämiskeskukselta. Vuoden 2015 kustannuksista VTL laskuttaa Pohjoista valokuvakeskusta. Focus AiR Focus AiR residenssiyhteistyö tähtää valokuvaan ja liikkuvaan kuvaan pohjaavan taiteen edistämiseen verkostoimalla taiteilijoita ja muita kulttuurin tuottajia Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Focus AiR residenssiyhteistyön aloittivat CFF Centrum för fotografi (Ruotsi), FFF Forbundet frie fotografer (Norja) ja Valokuvataiteilijoiden Liitto vuonna Hanke on jatkoa CFF:n ja VTL:n aiemmalle residenssiyhteistyölle, joka alkoi vuonna Helsinginresidenssi toteutetaan yhteistyössä residenssikeskus HIAP Helsinki International Artist Programmen kanssa. Vuonna 2015 ohjelmaan ei valita taiteilijoita vuonna 2015, vaan yhteistyöverkosto neuvottelee ohjelman tulevaisuudesta, jatkosta ja uusista toimintamalleista.

6 6 4 Liiton toiminnan ja tuloksellisuuden kehittäminen Säännöt ja toimintastrategia VTL käynnisti syksyllä 2014 toiminnan ja toimintatapojen kehittämistyön, jonka perustaa vahvistetaan liiton sääntöjen kokonaisuudistuksella sekä kokonaan uudella normistolla, so. johtosäännöllä ja hallinto ja tukipalveluiden sisäisillä toimintaohjeilla. Sääntöuudistuksen rinnalla uutta toimintakulttuuria on rakennettu osallistavalla strategiatyöllä, jolla kirkastetaan liiton toimintaajatusta sekä vahvistetaan liiton roolia valokuvataiteen edistäjänä ja valokuvataiteilijoiden edunvalvontajärjestönä. Vuoden 2015 aikana järjestetään vähintään kaksi strategiatyöpajaa. VTL:n uudet säännöt tulevat näillä näkymin voimaan vuodenvaihteessa, ja toimintastrategia valmistuu kevään 2015 aikana. Liiton toiminnan ja strategian kehittämistyötä on valmisteltu vuorovaikutteisesti Suomen Taiteilijaseuran vastaavan strategiaprosessin kanssa. VTL:n kehittämistoiminnasta vastaavat hallituksen ohella toiminnanjohtaja Alla Räisänen ja kehittämispäällikkö Anne Nikula. Taiteesta toimeentuloa Valokuvataiteilijoiden taiteilijalähtöisten toimintamallien kehittäminen Vuonna 2015 käynnistetään kehittämishanke, jossa kehitetään VTL:n osallistavaa ja vuorovaikutteista jäsentoimintaa kansainvälistä näyttelytoimintaa Galleria Hippolytessä Galleria Hippolyten kutsu ja komissionäyttelyitä kansainvälistä yhteistyötä ja näyttelyvaihtoa suomalaisen valokuvataiteen teosvälitystä kotimaassa ja ulkomailla Hankkeelle on haettu viiden vuoden rahoitusta Koneen Säätiöltä, vuodelle euroa. Valokuvagalleria Hippolyten galleria ja yleisötyön kehittäminen Valokuvataiteilijoiden Liitto ry:n tavoitteena on kehittää taiteilijalähtöistä galleriatoimintaa, joka edellyttää entistä aktiivisempaa yleisötyötä. Tavoitteena on kehittää toimintamalli, jossa mahdollistetaan taiteilijoiden ja erilaisten yleisöjen suora kohtaaminen. Uusi toimintamalli vahvistaa sekä valokuvataiteen että valokuvataiteen saavutettavuuden edistämistä. Aktiivisen ja vuorovaikutteisen yleisötyön tavoitteena on myös taiteilijoiden toimeentulomahdollisuuksien kehittäminen luomalla yleisölle helppoja tapoja kotimaisen valokuvataiteen hankintaan. Hankkeelle on haettu euron avustusta Suomen Kulttuurirahastolta.

7 7 5 Jäsenpalvelut VTL on valtakunnallinen taiteilijaorganisaatio. Tällä hetkellä (lokakuussa 2014) liitolla on 400 jäsentä. VTL järjestää vuosittain jäsenillan, jossa uusia jäseniä perehdytetään liiton toimintaan. Jäsentiedote ilmestyy kahden viikon välein, ja siinä kerrotaan liiton toiminnasta ja tapahtumista, muista valokuvataiteeseen liittyvistä ajankohtaisista asioista sekä välitetään tietoa apurahojen, vierasateljeiden ym. hakuajoista. Tiedote lähetetään myös alueellisille valokuvakeskuksille ja kuvataiteen alan järjestöille. Liiton jäsenkortin saa jokainen jäsenmaksunsa maksanut jäsen. Jäsenkortilla pääsee joihinkin taidemuseoihin ilmaiseksi tai saa alennusta pääsymaksusta tai vuosikortista. Kortilla saa myös taiteilijaalennuksen taiteilijatarvikeliike Temperasta ja Taidemaalariliiton tarvikevälityksestä. Lisäksi valokuvaliikkeet myöntävät alennuksia jäsenkorttia vastaan, samoin Kustannus Oy Taide. VTL on yksi Suomen Taiteilijaseura ry:n jäsenliitoista, ja VTL:n jäsenet voivat noutaa seurasta kansainvälisen IAA/UNESCO:n taiteilijakortin, joka oikeuttaa maksuttomaan sisäänpääsyyn tai alennettuun pääsymaksuun lukuisissa museoissa ympäri maailman. Lisäksi jäsenet voivat tilata Taidelehden ja Musta Taide julkaisusarjaa jäsenetuhintaan. STS tarjoaa VTL:n jäsenille oikeudellista, vero ja sopimusneuvontaa sekä opastusta mm. näyttelyiden viemisessä ulkomaille. Liiton jäsenet voivat hakea seuran ateljeesäätiön omistamia tai hallinnoimia taiteilijaasuntoja, työtiloja ja ulkomaisia vierasateljeita sekä Kuvataiteilijain huoltosäätiön tarveharkintaisia avustuksia. VTL on myös kuvataiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto ry:n jäsen, ja liiton jäsenet voivat liittyä Kuvasto ry:n asiakkaiksi. Jäseneduista kerrotaan kattavasti VTL:n internetsivustolla. Jäsentapaamiset ja keskustelutilaisuudet Vuonna 2014 Valokuvagalleria Hippolytessä aloitettiin Tekijältä Tekijälle keskustelusarja, jossa on käsitelty valokuvataiteilijan työtä, työn sisältöä ja taiteen tekemiseen liittyviä keskeisiä kysymyksiä. Keskustelutilaisuuksien järjestämistä jatketaan vuonna Hallitus VTL:n hallituksen muodostavat puheenjohtaja ja seitsemän muuta jäsentä, jotka valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan liiton syyskokouksessa. Jäsenistä puolet on erovuorossa vuosittain. Hallitus kokoontuu noin kymmenen kertaa vuodessa. Vuonna 2015 hallituksen puheenjohtajana jatkaa toista kauttaan Ida Pimenoff ja hallituksen jäseninä Kalle Kataila, Katri Naukkarinen ja Jari Silomäki. Muut hallituksen jäsenet valitaan liiton syyskokouksessa marraskuussa.

8 8 Hallituksen alaisuudessa toimivat seuraavat kaksivuotiset työryhmät: Näyttelytoimikunta, joka suunnittelee näyttelyohjelmiston Jäsentoimikunta, joka käsittelee jäsenanomukset Art Fair Suomi työryhmä, jonka tehtävänä on liiton teosvälitystilaisuuden organisointi, tiedotus ja markkinointi Helsinki Photography Biennial työryhmä, joka suunnittelee ja organisoi biennaalin Liitto kokoontuu sääntömääräisiin kokouksiinsa kahdesti vuodessa: kevätkokoukseen huhtikuun loppuun mennessä ja syyskokoukseen syysmarraskuun aikana. 7 Henkilökunta Toiminnanjohtaja Mitro Kaurinkoski, vuorotteluvapaalla saakka. Toiminnanjohtaja Alla Räisänen, toiminnanjohtajan sijainen saakka. Näyttelykoordinaattori Petronella Grönroos Kehittämispäällikkö Anne Nikula, vuorotteluvapaan sijainen saakka Mahdollisuuksien mukaan liitto pyrkii lisäksi työllistämään galleria tai jäsenpalveluiden assistentin nimikkeellä vuosittain 2 4 harjoittelijaa tai työkokeilijaa. Liiton kirjanpitäjänä toimii Anne-Maj Väre. Liiton tilintarkastajat valitaan syyskokouksessa marraskuussa Rahoitussuunnitelma Haettavat avustukset: OKM, yleisavustus valtakunnallisille järjestöille Kohde- ja projektiavustukset: Taike, erityisavustukset SKR, galleria ja yleisötyön kehittämiseen Koneen säätiö, Taiteesta toimeentuloa 2015 (Viisivuotinen kehittämishanke ) Oma tuotto: Näyttelytuotto Teosmyyntituotto Jäsenmaksut Saaren kartano yhteistyö Palkkatuki 5 kk Yrjönkadun uusien toimitilojen kunnostamista varten Liitto joutui vuonna 2012 ottamaan euron lainan, olla katettiin rakennus ja muutostöistä aiheutuneita kuluja. Lainaa on toimintavuodelle 2015 jäljellä euroa.

VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry:n TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012

VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry:n TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry:n TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ s. 2 2. ORGANISAATIO JA HALLINTO s. 2 2.1. Jäsenet s. 2 2.2. Hallitus ja työryhmät s. 3 2.3. Liiton kokoukset s. 3 2.4. Jäsenet

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 O U L U N T A I T E I L I J A S E U R A O U L U A R T I S T S A S S O C I A T I O N Hallituskatu 5, PL 42, 90015 Oulun kaupunki, puh. 044 3133163 e-mail: ouluntaiteilijaseura@gmail.com,

Lisätiedot

Valokuvakeskus Peri - valokuvataiteen kohtaamispaikka Turussa

Valokuvakeskus Peri - valokuvataiteen kohtaamispaikka Turussa Valokuvakeskus Peri ry TOIMINTAKERTOMUS 2013 Valokuvakeskus Peri - valokuvataiteen kohtaamispaikka Turussa TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINNANJOHTAJAN KATSAUS VUOTEEN 2013... 1 VALOKUVAKESKUS PERI EDISTÄÄ

Lisätiedot

AV- arkin toimintasuunnitelma talousarvio vuodelle 2013. YHDISTYKSEN HALLITUS on hyväksynyt sisällöt KOKOUKSESSAAN 5.10.2012.

AV- arkin toimintasuunnitelma talousarvio vuodelle 2013. YHDISTYKSEN HALLITUS on hyväksynyt sisällöt KOKOUKSESSAAN 5.10.2012. AV- arkin toimintasuunnitelma talousarvio vuodelle 2013. YHDISTYKSEN HALLITUS on hyväksynyt sisällöt KOKOUKSESSAAN 5.10.2012. Sisällysluettelo AV-ARKIN VUODEN 2013 TOIMINTASUUNNITELMAN LINJAUKSET 2 AV-ARKKI

Lisätiedot

HELSINGIN TAITEILIJASEURA TOIMINTASUUNNITELMA 2014

HELSINGIN TAITEILIJASEURA TOIMINTASUUNNITELMA 2014 HELSINGIN TAITEILIJASEURA TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1. YLEISTÄ Helsingin Taiteilijaseura ry:n tarkoituksena on edistää ja valvoa helsinkiläisten kuvataiteilijoiden yleisiä ja yhteisiä ammatillisia, taloudellisia

Lisätiedot

Tanssin Tiedotuskeskus ry Vuosikertomus 2012

Tanssin Tiedotuskeskus ry Vuosikertomus 2012 Tanssin Tiedotuskeskus ry Vuosikertomus 2012 1. YLEISTÄ.... 4 2. PALVELU- JA NEUVONTATYÖ.... 6 Verkkopalvelu.... 6 Ilmoitustaulu.... 7 Verkkopalvelun uudistus... 8 Henkilökohtainen palvelu- ja neuvontatyö....

Lisätiedot

TANSSIN TIEDOTUSKESKUS RY VUOSIKERTOMUS 2007

TANSSIN TIEDOTUSKESKUS RY VUOSIKERTOMUS 2007 1 TANSSIN TIEDOTUSKESKUS RY VUOSIKERTOMUS 2007 1. YLEISTÄ 2. PALVELU- JA NEUVONTATYÖ 3. TIEDOTUS 4. JULKAISUT 5. PROMOOTIOTYÖ 6. TUTKIMUS- JA KEHITYSTYÖ 7. YLEISÖTYÖ 8. KOULUTUS 9. YHTEISTYÖPROJEKTIT 10.

Lisätiedot

AV-ARKKI SUOMALAISEN MEDIATAITEEN LEVITYSKESKUS

AV-ARKKI SUOMALAISEN MEDIATAITEEN LEVITYSKESKUS AV-ARKKI SUOMALAISEN MEDIATAITEEN LEVITYSKESKUS AV-ARKKI SUOMALAISEN MEDIATAITEEN LEVITYSKESKUS Kaapelitehdas, C-rappu, 4. Krs. Tallberginkatu 1/76, 00180 Helsinki y-tunnus: 0976060-4 VUOSIKERTOMUS 2010

Lisätiedot

RESID D RESID ENSSI SSI RESIDENSSI ENSSI ENSSI RESID ENSSI RESID RESID ENSSI ENSSI RESIDENSSI ENSSI ENSSI RESID RESIDENSS ENSSI RESID ENSSI ENSSI

RESID D RESID ENSSI SSI RESIDENSSI ENSSI ENSSI RESID ENSSI RESID RESID ENSSI ENSSI RESIDENSSI ENSSI ENSSI RESID RESIDENSS ENSSI RESID ENSSI ENSSI ISI I I ENSS RESIDENSS D RESID RESIDENS SID SSI RESIDENSS D RESID RESIDENSS D RESID RESIDENSS RESID RESIDENS SID SSI RESIDENSS RESID RESIDENS SID SSI RESIDENSS D I ID RESID RESI RESID Tekijät ja Suomen

Lisätiedot

TEOLLISUUSTAITEEN LIITTO ORNAMO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 YLEISTÄ

TEOLLISUUSTAITEEN LIITTO ORNAMO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 YLEISTÄ TEOLLISUUSTAITEEN LIITTO ORNAMO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 YLEISTÄ Teollisuustaiteen Liitto Ornamo on muotoilijoiden valtakunnallinen järjestö, joka tukee jäsentensä toimintamahdollisuuksia sisustusarkkitehtuurin,

Lisätiedot

Jäsenkirje 3 Maaliskuu 2015

Jäsenkirje 3 Maaliskuu 2015 Jäsenkirje 3 Maaliskuu 2015 KUTSU Helsingin Taiteilijaseura ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen 2015 Aika Maanantai 30.3.2015 klo 17.00 Paikka Annantalon auditorio, Annankatu 30, 00100 Helsinki ESITYSLISTA

Lisätiedot

HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014

HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 1. HALLINTO Helsingin Taiteilijaseura ry:n tarkoituksena on edistää ja valvoa helsinkiläisten kuvataiteilijoiden yleisiä ja yhteisiä, ammatillisia, taloudellisia

Lisätiedot

Lapin taiteilijaseura ry

Lapin taiteilijaseura ry 1 1 TOIMINTAKERTOMUS 2014 Lapin taiteilijaseura ry Kairatie 3 96200 ROVANIEMI 050 406 3632 lapintaiteilijaseura@gmail.com www.lapintaiteilijaseura.fi www.gallerianapa.fi 2 Lapin taiteilijaseura... 3 Näyttelyt...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011 Reserviläisliitto ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011 RESERVI maanpuolustuksemme perusta TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Suomi Frankfurtin kirjamessujen teemamaana 2014: selvitys teemamaahankkeen hallinnosta, johtamisjärjestelmästä ja toimijayhteistyöstä

Suomi Frankfurtin kirjamessujen teemamaana 2014: selvitys teemamaahankkeen hallinnosta, johtamisjärjestelmästä ja toimijayhteistyöstä Suomi Frankfurtin kirjamessujen teemamaana 2014: selvitys teemamaahankkeen hallinnosta, johtamisjärjestelmästä ja toimijayhteistyöstä Loppuraportti Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö (Cupore)

Lisätiedot

Jäsenkirje 6/09 17.9.2009

Jäsenkirje 6/09 17.9.2009 SUOMEN TAIDEGRAAFIKOT ry Pieni Roobertinkatu 10, 00120 Helsinki, puh. 09 700 285 02, info@taidegraafikot.fi, www.taidegraafikot.fi Puheenjohtaja Teija Immonen, puh. 045 113 8077, teija.immonen@taidegraafikot.fi

Lisätiedot

KETTUKI TOIMINTAKERTOMUS 2009

KETTUKI TOIMINTAKERTOMUS 2009 Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry KETTUKI TOIMINTAKERTOMUS 2009 Kenneth Rasmussen: Nimetön (linoleumi) 1 YLEISTÄ Vuonna 2002 perustettu Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry ylläpitää Hämeenlinnassa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS. Kuopion Rouvasväenyhdistys ry Kuopion Muotoiluakatemia

TOIMINTAKERTOMUS. Kuopion Rouvasväenyhdistys ry Kuopion Muotoiluakatemia TOIMINTAKERTOMUS 2013 Kuopion Rouvasväenyhdistys ry Kuopion Muotoiluakatemia SISÄLLYS 1 Kuopion Rouvasväenyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajan katsaus vuoteen 2013...4 2 Kuopion Rouvasväenyhdistys

Lisätiedot

KETTUKI TOIMINTAKERTOMUS 2010

KETTUKI TOIMINTAKERTOMUS 2010 Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry KETTUKI TOIMINTAKERTOMUS 2010 Matti Rauhaniemi: Joskus voi sanoa ei maistu nyt, rautalanka (kuva Pekka Elomaa) YLEISTÄ Vuonna 2002 perustettu Kehitysvammaisten

Lisätiedot

Saaren kartanon taiteilijavalintojen ja profiilin kehittäminen

Saaren kartanon taiteilijavalintojen ja profiilin kehittäminen Saaren kartanon taiteilijavalintojen ja profiilin kehittäminen Anna Talasniemi TAIVEX-kehityshanke 31.10.2011 Saaren kartanon taiteilijavalintojen ja profiilin kehittäminen Summary in English: The development

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2008. hallitus 17.2.2009 hallitus 24.3.2009 kevätkokous 24.3.2009. Liikuntatieteellinen Seura ry

VUOSIKERTOMUS 2008. hallitus 17.2.2009 hallitus 24.3.2009 kevätkokous 24.3.2009. Liikuntatieteellinen Seura ry VUOSIKERTOMUS 2008 hallitus 17.2.2009 hallitus 24.3.2009 kevätkokous 24.3.2009 ry 2 Tiivistelmä Vuosi 2008 oli Seuran 75. toimintavuosi, jota juhlistettiin monin eri tapahtumin pitkin vuotta. Liikuntatieteellisen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Seurakuntien Lapsityön Keskus TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Suomen Ev.-lut. Seurakuntien Lapsityön Keskus ry (SLK) on vanhin kirkollinen lapsi- ja perhetyön palvelu-, asiantuntija-

Lisätiedot

SUOMEN METSÄSTYSMUSEO. Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry.

SUOMEN METSÄSTYSMUSEO. Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry. SUOMEN METSÄSTYSMUSEO Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry. TOIMINTAKERTOMUS 2010 Sisällysluettelo 1 Suomen Metsästysmuseon toiminta-ajatus ja strategia 2 Suomen Metsästysmuseo 2010 Museonjohtajan

Lisätiedot

KATSAUS VUOTEEN 2008... 3 TOIMINTA-AJATUS... 11 HENKILÖKUNTA... 19 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 27 TAIDEKOKOELMAT... 29

KATSAUS VUOTEEN 2008... 3 TOIMINTA-AJATUS... 11 HENKILÖKUNTA... 19 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 27 TAIDEKOKOELMAT... 29 P O R I N T A I D E M U S E O N T O I M I N T A K E R T O M U S 2008 KATSAUS VUOTEEN 2008... 3 TOIMINTA-AJATUS... 11 1 HALLINTO... 17 HENKILÖKUNTA... 19 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 27 TAIDEKOKOELMAT...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Vuosikokous 24.4.2013 Pyöräilykuntien verkosto ry on kasvava kuntien, valtionhallinnon, yritysten, järjestöjen ja muiden tahojen välinen yhteistyöverkosto. Verkoston päätavoite

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY SISÄLTÖ YLEISTÄ... 4 HALLINTO JA JÄRJESTÖTOIMINTA... 4 Henkilöstö... 5 KANSAINVÄLINEN TOIMINTA... 6 Champions Cup 2013... 7 Naisten MM-kisat 2015... 7

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lapsettomien yhdistys Simpukka ry Simpukka-yhdistys on vuonna 1988 perustettu valtakunnallinen ja Suomen ainoa tahattoman lapsettomuuden kokemusasiantuntija ja lapsettomien yhteisö, jonka tavoitteena on

Lisätiedot

Kuvataiteen asemasta valtion rahoituksessa Anna Vilkuna & Hannele Romppanen

Kuvataiteen asemasta valtion rahoituksessa Anna Vilkuna & Hannele Romppanen TAITEILIJA TAHTOO ELÄÄ TYÖLLÄÄN Kuvataiteen asemasta valtion rahoituksessa Anna Vilkuna & Hannele Romppanen SISÄLLYSLUETTELO 4 KUVATAIDE SAMANVERTAISEKSI 8 KUVATAITEILIJAN EUROT 12 Palkkaa ja eläkettä

Lisätiedot

Kun lumipallo lähtee pyörimään

Kun lumipallo lähtee pyörimään S ari Karttunen Kun lumipallo lähtee pyörimään Nuorten kuvataiteilijoiden kansainvälistyminen 2000-luvun alussa TAITEEN KESKUSTOIMIKUNTA, TUTKIMUSYKSIKÖN JULKAISUJA N:o 36 ARTS COUNCIL OF FINLAND, RESEARCH

Lisätiedot

Kulttuuritoimijan kansainvälistymisopas

Kulttuuritoimijan kansainvälistymisopas Kulttuuritoimijan kansainvälistymisopas Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan liitto Etelä-Pohjanmaan kulttuurin vientihanke Seinäjoki 2006 Tekijä: Hanna Karppi Etukannen kuva: Etelä-Pohjanmaan mieslaulajat Jussit,

Lisätiedot