Vanhustyön tutkintotoimikunta 8336 PÖYTÄKIRJA (7) Päätös: Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vanhustyön tutkintotoimikunta 8336 PÖYTÄKIRJA 3.11.2010 1(7) Päätös: Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi."

Transkriptio

1 Vanhustyön tutkintotoimikunta 8336 PÖYTÄKIRJA (7) Vanhustyön tutkintotoimikunnan kokous Aika keskiviikko klo Paikalla Kauppila Riitta Lampsijärvi Pirjo Lappalainen Helmi, poistui klo 12 Nummela Irene, poistui klo 12 Puhakka Meeri, puheenjohtaja Ruontimo Tuulariitta Salomaa Erja Lindholm Anu, ulkopuolinen sihteeri, poistui klo 12 Poissa Kärki Anja Rosenberg Johanna 1 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen klo KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Päätös: Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN lisätään asiakohdaksi uusi ennakkoilmoitus lisätään kohtaan 7.8. näyttöympäristön kuvaus lisätään asiakohdaksi Sedu aikuiskoulutus lisätään asiakohdaksi Kokkolan sos.- ja terveysalan opisto lisätään asiakohdaksi Pirkanmaan aikuisopisto lisätään asiakohdaksi Pirkanmaan aikuisopisto lisätään asiakohdaksi Tutkinnonjärjestäjän kysymys lisätään asiakohdaksi Tutkintotoimikunnan budjetti lisätään asiakohdaksi Valtakunnalliset arviointilomakkeet-työryhmä Päätös: Hyväksyttiin asialista kokouksen työjärjestykseksi em. muutoksin ja lisäyksin PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN Päätös: Tarkastettiin ja hyväksyttiin kokouksen pöytäkirja. 5 JÄRJESTÄMISSOPIMUKSET 5.1 Oulun seudun koulutuskuntayhtymä / Oulun seudun ammattiopisto, Kontinkankaan yksikkö Kiviharjuntie 8, Oulu, Marja Veikkola, Sirpa Tahvanainen on lähettänyt järjestämissopimuksen liitteineen ja hakee sen hyväksymistä. Päätös: Hyväksytty, mutta täydennettävä. Täydennykset erillisen lomakkeen mukaisesti.

2 Vanhustyön tutkintotoimikunta 8336 PÖYTÄKIRJA (7) 5.2 Kankaanpään opisto PL 45, KANKAANPÄÄ, Puh O, faxi , Marja Kallioniemi, Kirsi-Marja Tattari, Kaarina Ketola on lähettänyt järjestämissopimuksen liitteineen ja hakee sen hyväksymistä. Päätös: Hylätty. 6 HAKEMUSTEN TÄYDENTÄMINEN JA KORJAAMINEN 6.1 Omnia on lähettänyt kahden uuden näyttöympäristön kuvauksen. 6.2 Savon koulutuskuntayhtymä, Savon ammatti- ja aikuisopisto PL 87 (Presidentinkatu 3), Kuopio, Minna Tikkanen, Pirjo Peltola on lähettänyt täydennetyn järjestämissopimuksen liitteineen ja hakee sen hyväksymistä. Päätös: Hyväksyttiin ja allekirjoitetaan sopimus. 6.3 Pirkanmaan koulutuskonserni-kuntayhtymä / Pirkanmaan aikuisopisto Pyynikintie 2 B, Tampere, Pirjoleena Renfors, Merja Saari, Liisa Knuuttila, on lähettänyt järjestämissopimuksen liitteineen ja hakee sen hyväksymistä. Päätös: Hyväksyttiin ja allekirjoitetaan sopimus. 6.4 Jyväskylän koulutuskuntayhtymä (Jyväskylän aikuisopisto, Jämsän ammattiopisto) PL 472 (Viitaniementie 1A), Jyväskylä, JKL: Tuula Mantere, varalla Tuula Tiilikainen Jämsä: Helena Ahonen, varalla Satu Siivonen

3 Vanhustyön tutkintotoimikunta 8336 PÖYTÄKIRJA (7) on lähettänyt pyydetyn korjauksen. Päätös: Hyväksytty. 6.5 Helsingin diakoniaopisto on lähettänyt päivitetyt listat arvioijista ja näyttöympäristöistä. 6.6 Kouvolan seudun ammattiopisto Kauppakatu 1-3, Kuusankoski, Irina Oksanen, Eeva Sahlman on lähettänyt täydennetyn järjestämissopimuksen liitteineen ja hakee sen hyväksymistä. Päätös: Hyväksyttiin ja allekirjoitetaan sopimus. 7 ILMOITUKSET TOTEUTTAMISVAIHEEN TUTKINTOTILAISUUDEN SUUNNITELMISTA 7.1 Savon ammatti- ja aikuisopisto kaksi (2) tutkinnonsuorittajaa tutkinnon osaan " Vanhusten palvelujärjestelmässä ja työyhteisössä toimiminen " kaksi (2) tutkinnonsuorittajaa tutkinnon osaan "Virike- ja virkistystoiminta vanhustyössä" viisi (5) tutkinnonsuorittajaa tutkinnon osaan "Vanhusten mielenterveyttä edistävä hoito- ja huolenpitotyö". Mukana näyttöympäristökuvauksia. 7.2 Amiedu yhden (1) tutkinnonsuorittajan tutkinnon osaan "Vanhusten palvelujärjestelmässä ja työyhteisössä kaksi (2) tutkinnonsuorittajaa tutkinnon osaan "Asiantuntijana vanhustyössä". Toisen tutkinnon suorittajan ilmoitukseen on tullut myöhemmin tarkennus ja asiasta on oltu yhteydessä puheenjohtajaan (tutkintotilaisuus jo marraskuun alussa) yhden tutkinnonsuorittajan tutkinnon osaan"vanhusten palvelujärjestelmässä ja työyhteisössä 7.3 Pohjois-Karjalan aikuisopisto

4 Vanhustyön tutkintotoimikunta 8336 PÖYTÄKIRJA (7) yhden (1) tutkinnonsuorittajan tutkinnon osaan "Vanhusten palvelujärjestelmässä ja työyhteisössä yhden (1) tutkinnonsuorittajan tutkinnnon osaan "Dementoituneiden vanhusten kuntouttava hoitoja huolenpitotyö" yhden (1) tutkinnonsuorittajan tutkinnon osaan "Vanhusten palvelujärjestelmässä ja työyhteisössä Mukana näyttöympäristökuvauksia. Kuntoutuskeskus Pääskynpesä hyväksyttiin vain tutkinnon osan "Vanhusten palvelujärjestelmässä ja työyhteisössä toimiminen" näyttöympäristöksi. 7.4 Tampereen ammattiopisto kaksi (2) tutkinnonsuorittajaa tutkinnon osaan "Asiantuntijana vanhustyössä". 7.5 Jyväskylän aikuisopisto seitsemän (7) tutkinnon suorittajaa tutkinnon osaan "Vastuuhenkilönä vanhustyössä". 7.6 Hyria koulutus yhden (1) tutkinnonsuorittajan tutkinnon osaan Vanhusten palvelujärjestelmässä ja työyhteisössä toimiminen. 7.7 Helsingin diakoniaopisto kaksitoista (12) tutkinnonsuorittajaa tutkinnnon osaan "Dementoituneiden vanhusten kuntouttava hoito- ja huolenpitotyö" kuusi (6) tutkinnonsuorittajaa tutkinnon osaan "Vanhusten mielenterveyttä edistävä hoito ja huolenpitotyö" viisi (5) tutkinnonsuorittajaa tutkinnon osaan "Asiantuntijana vanhustyössä" kaksi (2) tutkinnonsuorittajaa tutkinnon osaan /Vanhusten palvelujärjestelmässä ja työyhteisössä 7.8 Omnia Päätös: Hyväksyttiin liitteen 2 mukaan. viisi (5) tutkinnon suorittajaa tutkinnon osaan "Dementoituneiden vanhusten kuntouttava hoito- ja huolenpitotyö". Mukana näyttöympäristökuvaus. Toimikunta pyytää vielä täydentämään näyttöympäristökuvausta ja merkitsemään siihen, mihin tutkinnon osiin ko. näyttöympäristö on tarkoitettu. 7.9 Vantaan ammattiopisto Varia yhden (1) tutkinnon suorittajan tutkinnon osaan "Vanhusten virike- ja virkistystoiminta". Mukana näyttöympäristön kuvaus. Toimikunta pyytää vielä täydentämään näyttöympäristökuvausta ja merkitsemään siihen, mihin tutkinnon osiin ko. näyttöympäristö on tarkoitettu.

5 Vanhustyön tutkintotoimikunta 8336 PÖYTÄKIRJA (7) 7.10 Sedu aikuiskoulutus kolme (3) tutkinnonsuorittajaa tutkinnon osaan "Asiantuntijana vanhustyössä" kolme (3) tutkinnonsuorittajaa tutkinnon osaan "Vanhusten palvelujärjestelmässä ja työyhteisössä Mukana kolme (3) näyttöympäristökuvausta. Toimikunnalle toimitettava vielä täydennetyt tiedot. Näyttöympäristökuvauksen tulee olla tutkinnon järjestäjän tekemä ja hyväksymä, ei tutkinnonsuorittajan Kokkolan sosiaali- ja terveysalan opisto yhden (1) tutkinnonsuorittajan tutkinnon osaan "Vanhusten mielenterveyttä edistävä hoito- ja huolenpitotyö" yhden (1) tutkinnon suorittajan tutkinnon osaan "Asiantuntijana vanhustyössä". Palvelukoti Honkatuvan osalta toimikunta pyytää tarkempaa selvitystä ohjaajien koulutuksesta sekä siitä, kuinka paljon ikäihmisiä henkilöitä on asiakkaana tutkintotilaisuuden aikana Pirkanmaan aikuisopisto yksitoista (11) tutkinnonsuorittajaa tutkinnon osaan "Vastuuhenkilönä vanhustyössä" Pirkanmaan aikuisopisto yhden (1) tutkinnonsuorittajan tutkinnon osaan "Vastuuhenkilönä vanhustyössä" Tutkinnon järjestäjän kysymys Tutkinnon järjestäjä kysyy, kuinka monta tutkintotilaisuutta voi tehdä samassa näyttöympäristössä. Päätös: Näyttöympäristössä tulee voida osoittaa kaikkien tutkinnon osien ammattitaitovaatimukset ja sen tulee soveltua kaikkiin ko. tutkinnon osiin. Toimikunta suosittaa, että omassa työpaikassa ei tehdä kaikkia tutkintosuorituksia. 8 TUTKINTOTODISTUKSET 8.1 Hyria koulutus esittää päätettäväksi yhden (1) tutkintotodistuksen, jossa molemmat pakolliset tutkinnon osat sekä valinnaisena Dementoituneiden vanhusten kuntouttava hoito- ja huolenpitotyö. Päätös: Päätettiin arvosanat ja annettiin todistus. 8.2 Helsingin diakoniaopisto esittää päätettäväksi yhden (1) tutkintotodistuksen, jossa molemmat pakolliset tutkinnon osat sekä valinnaisena "Virike- ja virkistystoimiinta vanhustyössä". Päätös: Päätettiin arvosanat ja annettiin todistus. 9 OSATODISTUKSET 9.1 Helsingin diakoniaopisto esittää päätettäväksi kaksi (2) osatodistusta tutkinnon osaan Vanhusten palvelujärjestelmässä ja työyhteisössä toimiminen arvosanalla Hyväksytty.

6 Vanhustyön tutkintotoimikunta 8336 PÖYTÄKIRJA (7) Päätös: Päätettiin arvosanat ja annettiin todistus tutkinnon osan suorittamisesta. Kokouksesta poistuivat: Nummela Irene, Lappalainen Helmi ja Lindholm Anu. Kokoussihteerinä jatkoi Pirjo Lampsijärvi. 10 TUTKINTOSUORITUKSET 10.1 Omnia aikuisopisto yhdestä (1) hylätystä tutkintosuoritukset tutkinnon osassa "Asiantuntijana vanhustyössä". Päätös: Perusteet tutkintosuorituksen hylkämiseen on esitetty.tutkinnonsuorittajan itsearviointi puuttuu lähetetystä materiaalista ja oppilaitosta pyydetään toimittamaan se tutkintotoimikunnalle. Lisäksi pyydetään kiinnittämään huomiota termeihin: kansilehti: Näyttösuunnitelma. Lisäksi Hoito ja huolenpito ei kuulu vanhustyön erikoisammattitutkintoon. 11 MUUT ASIAT 11.1 Pysyväisohjeiden päivitys Päätös: Käytiin läpi ja päivitettiin ohjeita. Sihteeri kierrättää ohjeet toimikunnalla, joka hyväksyy korjaukset, jonka jälkeen ohjeet voidaan julkaista ja jakaa tutkinnon järjestäjille Yhteistyöseminaari Päätös: Toimikunnan jäseniä osallistuu seminaariin Ennakkoilmoituslomake ruotsiksi Yrkesakademin i Österbotten on lähettänyt uuden ennakkoilmoituslomakkeen käännettynä ruotsiksi. Päätös: Lomake otetaan käyttöön Järjestämissuunnitelman sisältö Tutkinnon järjestäjä on kysynyt mm. - riittääkö arvioijista sopimusvaiheessa vain kriteerit (vrt. OPH:n ohje) vai tulee olla arvioijien nimet yms.? - linjaako tutkintotoimikunta eri tutkinnon osiin näyttöympäristöille kriteerit vai saako koulutuksen järjestäjä itse päättää (ja kuvata asiat sopimuksen liitteeksi) - mitä muita linjauksia/painotuksia toimikunnalla on? Päätös: Sopimusvaiheessa riittää kriteerit työnantaja- ja työntekijäarvioijista. Järjestämissopimuksen liitteeksi tulee lista opettaja-arvioijista. Listaan merkitään onko NTM, pedagoginen pätevyys, sos.- ja terv. alan muu työkokemus ja minkä tutkinnon osan arvioijana toimii (perustutkinnon malli). Tutkinnonosan ammattitaitovaatimukset asettavat kriteerit näyttöympäristöille. Näyttöympäristö kuvaukset toimitetaan sopimuksen liitteenä. Tutkinnon järjestäjille päivitetään pysyväisohjeet ja ne toimitetaan tutkinnonjärjestäjille sähköpostitse sekä OPH:n nettisivujen kautta Tutkintotoimikunnan budjetti Päätös: Tiedoksi. Toimikunnalle on kohdennettu ,00 syyslukukaudelle Valtakunnalliset arviointilomakkeet-työryhmä Päätös: Työryhmään valittiin Tuulariitta Runtimo, Kaarina Ketola, Erja Salomaa ja Meeri Puhakka. Erikseen valitaan oppilaitos, joka oikolukee arviointilomakeet. Työryhmän kustannuksiin budjetoidaan osallistujien päiväraha, matkat ja majoittuminen sekä kokoustila. Työryhmälle anotaan lisämääräraha työskentelyä varten. 12 SEURAAVA KOKOUS klo SUPER

7 Vanhustyön tutkintotoimikunta 8336 PÖYTÄKIRJA (7) klo Kampin palvelukeskus, Salomonkatu 21 B klo klo klo klo klo KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Meeri Puhakka Pirjo Lampsijärvi puheenjohtaja kokoussihteeri kohdasta 10 > Anu Lindholm ulkopuolinen sihteeri

OPAS NÄYTTÖTUTKINNON ARVIOINTIIN. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Lähihoitaja

OPAS NÄYTTÖTUTKINNON ARVIOINTIIN. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Lähihoitaja OPAS NÄYTTÖTUTKINNON ARVIOINTIIN Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Lähihoitaja 29.1.2014 TERVETULOA NÄYTTÖTUTKINNON MAAILMAAN Mitä näyttötutkinnot ovat? Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja,

Lisätiedot

Hyvän elämän puolesta. Näyttötutkinto-opas 2014. - opas tutkinnon suorittajille, arvioijille ja opettajille

Hyvän elämän puolesta. Näyttötutkinto-opas 2014. - opas tutkinnon suorittajille, arvioijille ja opettajille Hyvän elämän puolesta Näyttötutkinto-opas 2014 - opas tutkinnon suorittajille, arvioijille ja opettajille Sisällysluettelo 1 Näyttötutkinto 3 2 Näyttötutkintojärjestelmän keskeisiä käsitteitä 4 3 Tarvittavan

Lisätiedot

Mikä on näyttötutkinto? Tässä oppaassa on kerrottu lyhyesti ja selkeästi, mitä näyttötutkinto tarkoittaa.

Mikä on näyttötutkinto? Tässä oppaassa on kerrottu lyhyesti ja selkeästi, mitä näyttötutkinto tarkoittaa. Mikä on näyttötutkinto? Tässä oppaassa on kerrottu lyhyesti ja selkeästi, mitä näyttötutkinto tarkoittaa. Aikuisten maahanmuuttajien ammatillisten näyttötutkintojen kehittäminen hyvinvointialalla -hanke

Lisätiedot

OPAS TUTKINTOTILAISUUDEN SUUNNITTELU JA NÄYTTÖTUTKINNON ARVIOINTI LÄHIHOITAJA SOSIAALI- JA TERVEYSALAN PERUSTUTKINTO

OPAS TUTKINTOTILAISUUDEN SUUNNITTELU JA NÄYTTÖTUTKINNON ARVIOINTI LÄHIHOITAJA SOSIAALI- JA TERVEYSALAN PERUSTUTKINTO OPAS TUTKINTOTILAISUUDEN SUUNNITTELU JA NÄYTTÖTUTKINNON ARVIOINTI SOSIAALI- JA TERVEYSALAN PERUSTUTKINTO LÄHIHOITAJA YLEISTÄ Tämä opas on tarkoitettu - tutkintotilaisuuden suunnitteluun, toteutukseen ja

Lisätiedot

OPISKELIJAOHJAUKSEN HYVÄT KÄYTÄNTEET

OPISKELIJAOHJAUKSEN HYVÄT KÄYTÄNTEET KOKKOLAN SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISTO OPISKELIJAOHJAUKSEN HYVÄT KÄYTÄNTEET Työssäoppiminen ja ohjattu harjoittelu Kokkolan terveyskeskuksen harjoitteluympäristössä 1 (29) SISÄLTÖ JOHDANTO I YLEINEN

Lisätiedot

Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen. Kunnanjohtajan info

Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen. Kunnanjohtajan info MUHOKSEN KUNTA KOKOUSKUTSU Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Tiistaina 28.2.2006 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Asiat 50 51 52 53 54 55

Lisätiedot

Australianterrierikerho ry PÖYTÄKIRJA 1(3) HALLITUKSEN KOKOUS. Aika Sunnuntai 19.02.2006 klo 11-16 Paikka Pakaa, Haaralantie 10

Australianterrierikerho ry PÖYTÄKIRJA 1(3) HALLITUKSEN KOKOUS. Aika Sunnuntai 19.02.2006 klo 11-16 Paikka Pakaa, Haaralantie 10 Australianterrierikerho ry PÖYTÄKIRJA 1(3) HALLITUKSEN KOKOUS Aika Sunnuntai 19.02.2006 klo 11-16 Paikka Pakaa, Haaralantie 10 Läsnä Poissa Piia Keskimaa, puheenjohtaja Irma Harden Jaana Saloniemi Anna-Mari

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA 1/2009 Kunnanvaltuusto. Tiistai 27.1.2009 klo 19.00 19.50. Kunnanvirasto, valtuustosali

RAUTALAMMIN KUNTA 1/2009 Kunnanvaltuusto. Tiistai 27.1.2009 klo 19.00 19.50. Kunnanvirasto, valtuustosali RAUTALAMMIN KUNTA 1/2009 Kunnanvaltuusto Tiistai 27.1.2009 klo 19.00 19.50 Kunnanvirasto, valtuustosali 1 Kokouksen avaus 2 Valtuutettujen esteet ja varaten kutsuminen 3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Pöytäkirjat 2002 YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANHALTIJAT RY HALLITUKSEN KOKOUS 1/2002. AIKA: Keskiviikko 16.1. 2002, klo 15.00

Pöytäkirjat 2002 YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANHALTIJAT RY HALLITUKSEN KOKOUS 1/2002. AIKA: Keskiviikko 16.1. 2002, klo 15.00 Pöytäkirjat 2002 YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANHALTIJAT RY HALLITUKSEN KOKOUS 1/2002 AIKA: Keskiviikko 16.1. 2002, klo 15.00 PAIKKA:Kuntaliitto, 2. Linja 14, kokoushuone B 3.2 LÄSNÄ: Camilla von Bonsdorff, puheenjohtaja

Lisätiedot

Virastomestarin at:n oppilaitoskäyttäjille. 14.3.2012 Virastomestarin at:n tutkintotoimikunta Pia Puustjärvi, toimikunnan sihteeri

Virastomestarin at:n oppilaitoskäyttäjille. 14.3.2012 Virastomestarin at:n tutkintotoimikunta Pia Puustjärvi, toimikunnan sihteeri OPTIMA alustan käyttöohje Virastomestarin at:n oppilaitoskäyttäjille 14.3.2012 Virastomestarin at:n tutkintotoimikunta Pia Puustjärvi, toimikunnan sihteeri 2 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Aloitus... 4

Lisätiedot

NÄYTTÖTUTKINTO-OPAS. Näyttötutkinnon järjestäjien ja tutkintotoimikuntien käyttöön. Oppaat ja käsikirjat 2011:4

NÄYTTÖTUTKINTO-OPAS. Näyttötutkinnon järjestäjien ja tutkintotoimikuntien käyttöön. Oppaat ja käsikirjat 2011:4 NÄYTTÖTUTKINTO-OPAS Näyttötutkinnon järjestäjien ja tutkintotoimikuntien käyttöön Oppaat ja käsikirjat 2011:4 Opetushallitus Oppaat ja käsikirjat 2011:4 ISBN 978-952-13-4701-6 (nid.) ISBN 978-952-13-4702-3

Lisätiedot

Biomedicum Helsinki, kokoushuone 3, P-krs (Haartmaninkatu 8, 00290 Hki)

Biomedicum Helsinki, kokoushuone 3, P-krs (Haartmaninkatu 8, 00290 Hki) PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 (14) TERVEYDEN TUTKIMUKSEN TUTKI AIKA 18.03.2015 klo 13:00-14:00 PAIKKA Biomedicum Helsinki, kokoushuone 3, P-krs (Haartmaninkatu 8, 00290 Hki) OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Klo Lisätiedot

Lisätiedot

Liiketalouden perustutkinnon, merkonomin opetussuunnitelma

Liiketalouden perustutkinnon, merkonomin opetussuunnitelma Liiketalouden perustutkinnon, merkonomin opetussuunnitelma Asiakaspalvelun ja markkinoinnin koulutusohjelma Toimistopalvelun ja tietohallinnon koulutusohjelma Taloushallinnon koulutusohjelma Liiketalouden

Lisätiedot

Selkokielinen materiaali. Selkokielelle mukauttanut Ester Rokka SOSIAALI- JA TERVEYSALAN PERUSTUTKINNON NÄYTTÖTUTKINNON PERUSTEET

Selkokielinen materiaali. Selkokielelle mukauttanut Ester Rokka SOSIAALI- JA TERVEYSALAN PERUSTUTKINNON NÄYTTÖTUTKINNON PERUSTEET Selkokielinen materiaali Selkokielelle mukauttanut Ester Rokka SOSIAALI- JA TERVEYSALAN PERUSTUTKINNON NÄYTTÖTUTKINNON PERUSTEET 1 SISÄLLYS Alkupuhe... 2 1 SOSIAALI- JA TERVEYSALAN PERUSTUTKINNON (LÄHIHOITAJA)

Lisätiedot

NÄYTTÖTUTKINTOMESTARI, KOULUTUSOHJELMA (25 op.)

NÄYTTÖTUTKINTOMESTARI, KOULUTUSOHJELMA (25 op.) Määräykset ja ohjeet 2012:43 NÄYTTÖTUTKINTOMESTARI, KOULUTUSOHJELMA (25 op.) Määräykset ja ohjeet 2012:43 Opetushallitus ja tekijät Määräykset ja ohjeet 2012:43 ISBN 978-952-13-5283-6 (nid.) ISBN 978-952-13-5284-3

Lisätiedot

Turun ammatti-instituutin. Erityisopetuksen käsikirja

Turun ammatti-instituutin. Erityisopetuksen käsikirja Turun ammatti-instituutin Erityisopetuksen käsikirja Toimitus: Anu Parantainen Maarit Toivola Seppo Moisio Seppo Ohtonen Marja-Riitta Tammisto Hanna-Leena Leimu Kirsi Hellman-Suominen Mirkku Virkkunen

Lisätiedot

Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS. versio 1.0

Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS. versio 1.0 Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS versio 1.0 2 Hyvä arvioija, tämä arvioijan perehdytysmateriaali on valmistunut kolmen oppilaitoksen yhteistyönä Opetushallituksen osarahoittamassa LATU laadukas

Lisätiedot

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki PÖYTÄKIRJA 1(10) EDUSTAJISTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS AIKA Klo 17.00 PAIKKA Pasila, tila 2004 KUTSUTUT 1 Salla Korhonen paikalla 2 Juhani Sillanpää paikalla 3 Teemu Tiilikainen paikalla 4 Tiina Hiltunen paikalla

Lisätiedot

ARVIOINNIN OPAS. Ammatillinen peruskoulutus Näyttötutkinnot. Oppaat ja käsikirjat 2012:9

ARVIOINNIN OPAS. Ammatillinen peruskoulutus Näyttötutkinnot. Oppaat ja käsikirjat 2012:9 ARVIOINNIN OPAS Ammatillinen peruskoulutus Näyttötutkinnot Oppaat ja käsikirjat 2012:9 Opetushallitus Oppaat ja käsikirjat 2012:9 ISBN 978-952-13-5194-5 (nid.) ISBN 978-952-13-5195-2 (pdf) ISSN-L 1798-8950

Lisätiedot

Puutarha-alan perustutkinnon, puutarhurin opetussuunnitelma

Puutarha-alan perustutkinnon, puutarhurin opetussuunnitelma Puutarha-alan perustutkinto, puutarhurin opetussuunnitelma Puutarhatuotannon koulutusohjelma Viheralan koulutusohjelma Kukka- ja puutarhakaupan koulutusohjelma Puutarha-alan perustutkinnon, puutarhurin

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 413 Nro 14 Kokoustiedot Tiistai 7.10.2014, valtuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto, Vinkkilä

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 413 Nro 14 Kokoustiedot Tiistai 7.10.2014, valtuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto, Vinkkilä Kunnanhallitus Kokous 413 Nro 14 Kokoustiedot Aika: Tiistai 7.10.2014, valtuuston kokouksen jälkeen Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Sivu 232 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 415

Lisätiedot

KOTKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 ( 12 )

KOTKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 ( 12 ) KOTKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 ( 12 ) Aika Torstai 25.10.2012 klo 17-18.45 Paikka Kotkan seurakuntakeskus kokoushuone 1 Läsnä von Hertzen Ulla-Maija, poistui klo 18.40 Holmberg Kai, poistui klo

Lisätiedot

Turun ammatti-instituutin. Erityisopetuksen käsikirja

Turun ammatti-instituutin. Erityisopetuksen käsikirja Turun ammatti-instituutin Erityisopetuksen käsikirja Tämä on päivitetty ja korjattu painos vuonna 2010 ilmestyneestä Turun ammatti-instituutin Erityisopetuksen käsikirja -julkaisusta. Alkuperäinen julkaisu

Lisätiedot

Kertausta tutkintovastaavan työhön

Kertausta tutkintovastaavan työhön Kertausta tutkintovastaavan työhön Kehittämispäivä 23.10.2014 Tuija Mäkelä sihteeri Hierojan tutkintotoimikunta OPH:n AMS määräys tutkintotoimikunnille 1.4.2014 Tutkinnonjärjestäjiltä vaadittavat dokumentit

Lisätiedot

Saapuvilla Virtanen Leena puheenjohtaja x. Alppiranta Jari varapuh.joht. x. Junnila Arja jäsen x. Korvenpää Jukka jäsen - Lehtinen Juha jäsen x

Saapuvilla Virtanen Leena puheenjohtaja x. Alppiranta Jari varapuh.joht. x. Junnila Arja jäsen x. Korvenpää Jukka jäsen - Lehtinen Juha jäsen x Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja nro 7 / 11 1 (23) Aika Tiistai 30.8.2011 kello 17 18.15. Paikka Loimaan ammatti- ja aikuisopisto, Myllykyläntie 8 Läsnä Saapuvilla Virtanen Leena puheenjohtaja

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 Kokousaika: Keskiviikko 15.4.2015 klo 16.30 18.50 Kokouspaikka: Kerimäen seurakuntakoti Saapuvilla olleet jäsenet: Lamberg Jani, puheenjohtaja Hannonen Tapani, vara puh.joht.

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 14/2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA /2013. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 14/2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA /2013. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 16.12.2013 klo 16.30 18.00 Paikka Kokoonpano ja läsnäolo Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

Näyttötutkintojen arviointi

Näyttötutkintojen arviointi Liite 12 Päivitetty 1.11.07 Näyttötutkintojen arviointi NÄYTTÄVÄ-PROJEKTI 2006-2007 1 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 2 1. Mitä ovat näyttötutkinnot?... 2 2. Miten ammattitaito osoitetaan?... 2 3. Ketkä arvioivat?...

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista Pöytäkirja 6/2012 1 (23)

Hämeen liitto Esityslista Pöytäkirja 6/2012 1 (23) Hämeen liitto Esityslista Pöytäkirja 6/2012 1 (23) Aika: 18.6.2012 klo 9.00 12.15 Paikka: Inkalan Kartano Inkalantie 91 Hämeenlinna 76 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 77 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

OPISKELIJAN ARVIOINTI PERUSTUTKINNON PERUSTEISSA

OPISKELIJAN ARVIOINTI PERUSTUTKINNON PERUSTEISSA OPISKELIJAN ARVIOINTI PERUSTUTKINNON PERUSTEISSA 2012 Opiskelijan arvioinnin kokonaisuus uusissa perustutkinnon perusteissa arvioinnin tehtävät ja tavoitteet arvioinnista tiedottaminen osaamisen tunnistaminen

Lisätiedot