Ammatillisen koulutuksen järjestäjien esitykset suoritepäätöksellä kohdennettavien opiskelijavuosien määrästä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ammatillisen koulutuksen järjestäjien esitykset suoritepäätöksellä kohdennettavien opiskelijavuosien määrästä"

Transkriptio

1 Ammatillisen koulutuksen järjestäjien esitykset suoritepäätöksellä kohdennettavien opiskelijavuosien määrästä 1. Koulutuksen järjestäjä: Nimi: Salon seudun koulutuskuntayhtymä Y tunnus: Koulutuksen järjestäjän yhteyshenkilö: Etunimi Olli Pekka Sukunimi Juhantila Sähköposti olli pekka.juhantila@sskky.fi Osoite Taitajankatu 6 Postinumero Postitoimipaikka Salo Puhelin Palaute ministeriön käyttämiin kriteereihin ja indikaattoreihin sekä ehdotukseen perusrahoituksen tavoitteellisten opiskelijavuosien määräksi: Arvioikaa ministeriön alueellisessa kohdentamisessa käyttämien kriteerien soveltuvuutta ja maakuntaan esitettävää opiskelijavuosimäärää oman toiminta alueenne näkökulmasta. Varsinais Suomen historiallisen voimakas kasvu ja työvoimantarve huomioiden sekä kaikki positiivisen rakennemuutoksen vaikutukset huomioiden Varsinais Suomeen osoitettu opiskelijavuosimäärä on kokonaisuudessaan riittämätön. Alueen koulutuksen järjestäjien kesken käytyjen neuvottelujen perusteella arvioimme, että maakuntaan osoitettua ammatillisen koulutuksen opiskelijavuosien kokonaismäärää tulisi kasvattaa noin opiskelijavuodella, jotta koko maakunnan koulutustarpeet voidaan tyydyttää sekä nuorten että aikuisväestön osalta täysimääräisesti. Valtakunnallisesti tarkastellen käytetyt kriteerit ovat realistisia. Varsinais Suomen maakunnassa on kuitenkin voimakkaasti kasvava työvoimatarve, joka perustuu veturiyritysten Mayer Turku, Valmet Automotive sekä Sandvik toiminnan kasvuun. Näiden yritysten alihankintaverkostot edustavat useita eri toimialoja, joten uutta koulutustarvetta on syntynyt laajasti eri koulutusaloille mukaan lukien palvelualat. Lisäksi lääketeollisuuden positiiviset näkymät lisäävät alueen työvoimatarvetta.

2 Koulutuksen järjestäjän esitys suoritepäätöksellä kohdennettavien opiskelijavuosien määrästä 4. Koulutuksen järjestäjän esitys jaoteltuna Merkitkää alle kuinka monta opiskelijavuotta kotimaakuntanne suoritepäätöksessä kohdennettavista opiskelijavuosien määrästä tulisi osoittaa teille järjestäjänä. Jos vastaatte selkeästi useamman maakunnan väestön koulutustarpeeseen, voitte esittää osuutenne myös toisiin maakuntiin. Erotelkaa esityksenne suoritepäätöksessä kohdennettavien opiskelijavuosien määrästä ministeriön valmistelussa käyttämän jaottelun mukaisesti. Työvoimakoulutukseen kohdennettavia opiskelijavuosia voivat saada ainoastaan ne koulutuksen järjestäjät, joilla on järjestämisluvassa myönnetty oikeus järjestää tutkintoja ja koulutusta myös työvoimakoulutuksena. Ne koulutuksen järjestäjät, joilla on järjestämisluvassa myönnetty oikeus järjestää tutkintoja ja koulutusta vain työvoimakoulutuksena, voivat suoritepäätöksellä saada ainoastaan työvoimakoulutukseen kohdennettavia opiskelijavuosia. Mikäli olette laatineet esityksenne opiskelijavuosimäärien jakautumisesta yhdessä muiden alueella toimivien koulutuksen järjestäjien kanssa, merkitkää, kuinka monen muun alueella toimivan järjestäjän kanssa esitys on laadittu. Liittäkää mahdollinen yhteinen esitys tai kannanotto liitteeksi jäljempänä kohdan 10 mukaisesti. Ministeriö priorisoi koulutuksen järjestäjien esityksiä, jotka on ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (531/2017) 124 :n mukaisesti valmisteltu yhteistyössä muiden alueella toimivien koulutuksen järjestäjien kanssa. Maakunta tai maakunnat: Etelä Karjala Etelä Pohjanmaa Etelä Savo Kainuu Kanta Häme Keski Pohjanmaa Keski Suomi Kymenlaakso Lappi Pirkanmaa Pohjanmaa Pohjois Karjala Pohjois Pohjanmaa Pohjois Savo Päijät Häme Satakunta Uusimaa Suoritepäätökses sä jaettavat kohdentamatto mat opiskelijavuodet (lkm) Työvoimakoulutu kseen kohdennettavat opiskelijavuodet, ilman riihen lisäystä (lkm) Maahanmuuttaji en koulutukseen kohdennettavat opiskelijavuodet (lkm) Lisäpanostus nuorisotyöttömy yden vähentämiseen ja osaamistarpeisiin vastaamiseen, omaehtoinen koulutus (lkm) Lisäpanostus nuorisotyöttömy yden vähentämiseen ja osaamistarpeisiin vastaamiseen, työvoimakoulutu s (lkm) Varsinais Suomi Esitys on laadittu yhdessä muiden järjestäjien kanssa (järjestäjien lkm)

3 Perustelut Yllä oleva esitys tulee perustella jokaisen järjestäjän täyttämän kohdan osalta. Perusteluissa tulee huomioida kunkin osa alueen opiskelijavuosien jaossa käytettävät kriteerit. Perusteluista tulee käydä ilmi, minkälaiseen koulutustarpeeseen esityksen opiskelijavuosimäärät vastaavat. 5. Suoritepäätöksessä jaettava kohdentamaton opiskelijavuosimäärä Kohdentamattoman opiskelijavuosimäärän jaossa otetaan huomioon kaikki ammatillisen koulutuksen keskeiset kohderyhmät sekä alueiden osaamistarve. Osaamistarve voi perustua esimerkiksi äkilliseen rakennemuutokseen tai työ ja elinkeinoelämän osaamistarpeeseen sekä liiketoiminnan kasvuun ja kehittymiseen. Tällaiseen tarpeeseen voidaan vastata huolehtimalla myös työelämässä olevan väestön ammatillisen osaamisen kehittämisestä tai suuntaamisesta tarpeen mukaisesti uudelle alalle. Varsinais Suomen positiivinen rakennemuutos aiheuttaa työvoimatarpeen kasvua telakka, auto ja koneteollisuutta palvelevissa yrityksissä. Koska kyse on laajasta yritysverkostosta, kohdistuu tarve myös muille kuin kone ja metallialalle. Yritysten toiminnan kasvaessa myös niiden ydintoimintaa tukevien toimintojen työvoimatarve kasvaa. Kasvun vetureiden Mayer Turku, Valmet Automotive ja Sandvik lisäksi positiivinen rakennemuutos vaikuttaa niiden alihankintaverkostoihin eri toimialoilla. Kone ja metallialan työvoimatarpeen lisäksi kasvua on mm. koneasennuksen ja huollon, logistiikan, tietohallinnon, taloushallinnon, myynnin, hankinnan, puualan, pintakäsittelyalan, rakentamisen, maarakennuksen sekä puhtaus ja kiinteistöpalvelualan, hotelli, ravintola ja catering sekä musiikkialan työvoimatarpeessa. Koska positiivinen rakennemuutos koskettaa koko maakuntaa jakautuu opiskelijavuositarve koko maakunnan alueelle. Tarve on osoittautunut suuremmaksi kuin jaettavana olevin opiskelijavuosien kokonaismäärä. Neuvotteluissa muiden varsinaissuomalaisten koulutuksen järjestäjien kanssa on päädytty siihen, että niukkuuden jakaminen on realistisinta toteuttaa suhteessa, joka vastaa kunkin koulutuksen järjestäjän minimiopiskelijavuosimäärää. Salon seudun koulutuskuntayhtymän osalta koulutustarve painottuu aikaisemman äkillisen rakennemuutoksen johdosta sekä vailla toisen asteen koulutusta olevan että ammattia vaihtavan aikuisväestön koulutukseen. Alueen elinkeinoelämän toimijoiden kanssa yhteistyössä suunnitellen ja työelämän tarpeisiin pohjautuen toteutetaan sekä ammatillista perus että lisäkoulutusta. Tämän johdosta opiskelijavuosimäärä esitys painottuu enemmän kohdentamattomiin omaehtoisiin opiskelijavuosiin kuin lisäpanostukseen nuorisotyöttömyyden vähentämiseksi. Nuorisotyöttömyyden vähentämisen edellyttämät koulutukselliset toimenpiteet pystytään pääosin toteuttamaan kuntayhtymän minimiopiskelijavuosien puitteissa. 6. Työvoimakoulutukseen kohdennettava opiskelijavuosimäärä, ilman budjettiriihen lisäystä Työvoimakoulutuksen opiskelijavuodet on tarkoitus kohdentaa työvoimakoulutuksen kohderyhmien ja alueiden osaamistarpeiden mukaan.

4 Työvoimakoulutuksen osalta on Varsinais Suomen ELY keskus käynyt neuvotteluja koulutuksen järjestäjien kanssa. Näissä neuvotteluissa on tarkasteltu sekä määrällisiä että laadullisia työvoimakoulutustarpeita. Esitys työvoimakoulutukseen kohdennettavasta opiskelijavuosimäärästä perustuu ELY keskuksen työttömyystilastoihin ja työvoiman tarve ennusteisiin pohjautuvaan laskelmaan ja sen perusteella laadittuun suunnitelmaan. Erityisesti metallialan sekä metallialan toimintaa tukevien ammattien työntekijöistä on Salon seutukunnalla pulaa. Salon seudun koulutuskuntayhtymän osalta työvoimakoulutuksen tarve kohdistuu seuraavasti: puhtaus ja kiinteistyöpalveluala 20 ov, maarakennus 3 ov, logistiikka 15 ov, metalliala 40 ov, talonrakennus 15 ov, sosiaali ja terveysala 10 ov. 7. Maahanmuuttajien koulutukseen kohdennettava opiskelijavuosimäärä Maahanmuuttajien koulutuksen opiskelijavuodet on tarkoitus kohdentaa erityisesti työikäiselle vieraskieliselle väestölle, jolta puuttuu perusasteen jälkeinen tutkinto. Suurimmalla osalla alueen koulutuksen järjestäjistä on työikäisiä perusasteen jälkeistä tutkintoa vailla olevia aikuisia koulutuksessa. Esitys opiskelijavuosimäärien kohdentamisesta perustuu tarpeeseen, joka on näiden opiskelijoiden opintojen loppuun saattamiseksi. 8. Lisäpanostus nuorisotyöttömyyden vähentämiseen ja osaamistarpeisiin vastaamiseen, budjettiriihen lisäys omaehtoiseen koulutukseen Lisäpanostus kohdennetaan erityisesti työttömille tai työttömyysuhanalaisille nuorille. Kohderyhmään kuuluvat sekä vailla perusasteen jälkeistä tutkintoa olevat että tutkinnon jo suorittaneet nuoret, joiden työllistymisedellytyksiä ammatillisella koulutuksella voidaan parantaa. Tarjontaa tulee kohdentaa aloille, joilla on työvoimatarvetta (mm. rakentaminen, talotekniikka ja logistiikka, teknologiateollisuus) ja se voi olla tutkinnon suorittamiseen tähtäävää pitkäkestoista koulutusta tai nopeaa työllistymistä ja rekrytointia edistävää lyhytkestoista täsmäkoulutusta (mm. tutkinnon osat, tutkintoon johtamaton koulutus).

5 Nuorten aikuisten osaamisohjelmalla tavoitettujen opiskelijoiden opintojen loppuun saattamiseksi on tarkasteltu koko maakunnan opiskelijavuositarvetta, jonka perusteella on laadittu jako opiskelijavuosien kohdentamiseksi. Valtaosa näistä opiskelijavuosista on syytä kohdentaa Turun seudulle, jossa tarve on suurin. Salon seudulla kaikille nuorille tarjotaan mahdollisuus siirtyä toisen asteen koulutukseen välittömästi perusopetuksen päättymisen jälkeen. Niiden, jotka eivät tätä mahdollisuutta ole käyttäneet ja niiden, jotka ovat ammatillisen koulutuksen suoritettuaan mahdollisesti lyhyen työuran jälkeen työttömiä tai työttömyysuhan alaisia, tarvitaan muutaman opiskelijavuoden suuruinen kiintiö kohdan 5 perusteluiden mukaisesti. 9. Lisäpanostus nuorisotyöttömyyden vähentämiseen ja osaamistarpeisiin vastaamiseen, budjettiriihen lisäys työvoimakoulutukseen Lisäpanostus kohdennetaan erityisesti työttömille tai työttömyysuhanalaisille nuorille. Kohderyhmään kuuluvat sekä vailla perusasteen jälkeistä tutkintoa olevat että tutkinnon jo suorittaneet nuoret, joiden työllistymisedellytyksiä ammatillisella koulutuksella voidaan parantaa. Tarjontaa tulee kohdentaa aloille, joilla on työvoimatarvetta (mm. rakentaminen, talotekniikka ja logistiikka, teknologiateollisuus) ja se voi olla tutkinnon suorittamiseen tähtäävää pitkäkestoista koulutusta tai nopeaa työllistymistä ja rekrytointia edistävää lyhytkestoista täsmäkoulutusta (mm. tutkinnon osat, tutkintoon johtamaton koulutus). Tavoitteena on kouluttamattomien ja työttömänä olevien nuorten tavoittaminen NAO ohjelmassa luotujen hyvien käytänteiden kautta. Varsinais Suomessa on edelleen runsaasti nuoria, joilta puuttuu perusasteen jälkeinen koulutus. Pääosin koulutus voidaan hoitaa omaehtoisen tai yleisen työvoimakoulutuksen rahoituksella. Koska ongelma korostuu erityisesti Turun ja Raision ympäristössä on perusteltua kohdistaa opiskelijavuodet näille alueille.

6 10. Koulutuksen järjestäjien yhteinen esitys Jos olette laatineet yhteisen esityksen suoritepäätöksessä kohdennettavien opiskelijavuosimäärien jakautumisesta maakunnan tai muun maakuntaa suppeamman alueen koulutuksen järjestäjien kesken, voitte liittää oman esityksenne mukaan yhdessä hyväksytyn esityksen. Kuvatkaa alle lyhyesti yhdessä laaditun esityksen sisältö ja liittäkää esitys mukaan kirjaamoon lähetettävään versioon. Kohdassa 11 mainittujen koulutuksen järjestäjien yhteinen esitys perustuu maakunnan opiskelijavuositarpeeseen ottaen huomioon koko maakunnan tilanteen sekä käynnissä olevan positiivisen rakennemuutoksen vaikutuksen maakunnan alueella olevien seutukuntien koulutustarpeisiin. Esityksessä on pyritty realistiseen ja seutukuntia tasapuolisesti kohtelevaan näkemykseen, ottaen huomioon se, että todellinen koulutustarve ylittää OKM:n esityksen mukaisen käytettävissä olevan opiskelijavuosimäärän. Esitys opiskelijavuosien jaoksi on liitedokumentissa. 11. Yhteinen esitys on valmisteltu yhteistyössä seuraavien koulutuksen järjestäjien kanssa: Luetelkaa alle ne koulutuksen järjestäjät, joiden kanssa yhteinen esitys on laadittu: Lounais Suomen koulutuskuntayhtymä Peimarin koulutuskuntayhtymä / Ammattiopisto Livia Raision seudun koulutuskuntayhtymä Salon seudun koulutuskuntayhtymä Turun ammattiopistosäätiö Turun konservatorion kannatusyhdistys Garantiföreningen för Åbo konservatorium r.y. Turun kristillisen opiston säätiö Työtehoseura ry Lisäksi neuvotteluun ovat osallistuneet Turun Aikuiskoulutussäätiö / Turun Aikuiskoulutuskeskus ja Turun kaupunki / Turun ammatti instituutti. Ne laativat oman hakemuksensa, joka perustuu huomattavan suureen opiskelijavuositarpeeseen.

7 12. Muuta lisättävää: Esitys on laadittu siten, että siinä on huomioitu koko maakunnan koulutustarve suhteessa niukkoihin resursseihin. Tämän esityksen laatimiseen osallistuneiden koulutuksen järjestäjien lisäksi on varmistettu, että opiskelijavuosia jää myös muiden koulutuksen järjestäjien tarpeisiin. Päiväys ja allekirjoitus: Salossa Olli Pekka Juhantila kuntayhtymän johtaja

8 LIITE Varsinais Suomeen kohdennetun Osuus Varsinaisluvan vähimmäismäärä Suomeen kohdennetuista Kohdentamattomat omaehtoiset Osuus kohdentamattomista Työvoimakoulutus Osuus työvoimakoulutuksesta Maahanmuuttajat Osuus maahanmuuttajista Nuorison omaehtoinen Osuus nuorison omaehtoisesta Nuorison työvoimakoulutus Osuus nuorison työvoimakoulutuksesta Yhteensä Turun konservatorio 79 0,7 % 5 0,8 % 0 0,0 % 0 0,0 % 0 0,0 % 0 0,0 % 84 Turun kristillinen opisto 218 1,9 % 15 2,5 % 0 0,0 % 22 12,7 % 0 0,0 % 0 0,0 % 255 Livia 945 8,0 % 50 8,3 % 18 4,2 % 12 6,9 % 0 0,0 % 0 0,0 % Novida ,6 % 82 13,6 % 78 18,2 % 40 23,1 % 13 13,0 % 0 0,0 % Raseko ,8 % 87 14,5 % 86 20,1 % 24 13,9 % 10 10,0 % 9 20,0 % SSKKY ,0 % ,1 % ,1 % 10 5,8 % 9 9,0 % 0 0,0 % TAOS 302 2,6 % 18 3,0 % 19 4,4 % 0 0,0 % 3 3,0 % 1 2,2 % 343 Työtehoseura 45 55* Yhteensä ,6 % ,4 % ,0 % ,8 % 65 65,0 % 10 22,2 % Varsinais Suomen paikat * = ei jaeta Varsinais Suomen kiintiöstä

Ammatillisen koulutuksen järjestäjien esitykset suoritepäätöksellä kohdennettavien opiskelijavuosien määrästä

Ammatillisen koulutuksen järjestäjien esitykset suoritepäätöksellä kohdennettavien opiskelijavuosien määrästä Ammatillisen koulutuksen järjestäjien esitykset suoritepäätöksellä kohdennettavien opiskelijavuosien määrästä Taustaa: Opetus- ja kulttuuriministeriö on laatinut suoritepäätöksen valmistelun pohjaksi ehdotuksen

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen järjestäjien esitykset suoritepäätöksellä kohdennettavien opiskelijavuosien määrästä Taustaa:

Ammatillisen koulutuksen järjestäjien esitykset suoritepäätöksellä kohdennettavien opiskelijavuosien määrästä Taustaa: Liite 15.11.2017 Ammatillisen koulutuksen järjestäjien esitykset suoritepäätöksellä kohdennettavien opiskelijavuosien määrästä Taustaa: Opetus- ja kulttuuriministeriö on laatinut suoritepäätöksen valmistelun

Lisätiedot

Liitetaulukko 1.0a Suoritepäätöksessä jaettava kohdentamaton tavoitteellinen opiskelijavuosimä 5) mukaan

Liitetaulukko 1.0a Suoritepäätöksessä jaettava kohdentamaton tavoitteellinen opiskelijavuosimä 5) mukaan Liitetaulukko 1.0a Suoritepäätöksessä jaettava kohdentamaton tavoitteellinen opiskelijavuosimä 5) mukaan Indikaattorit: Tilastoindikaattori 1. Ammatillisen koulutuksen aloituspaikat suhteessa 16 vuotiaiden

Lisätiedot

1. Johdanto. Kirje OKM/30/221/ Ammatillisen koulutuksen järjestäjät. Viite

1. Johdanto. Kirje OKM/30/221/ Ammatillisen koulutuksen järjestäjät. Viite Kirje OKM/30/221/2017 30.10.2017 Ammatillisen koulutuksen järjestäjät Viite Asia Perusrahoituksen tavoitteellisista opiskelijavuosista ja harkinnanvaraisesta korotuksesta päättäminen sekä suoritusrahoituksen

Lisätiedot

Yhteenvetosivu. Koulutuksen järjestäjien esitykset, hakemukset ja opiskelijavuositiedot varainhoitovuoden 2019 suoritepäätöksen valmistelua varten

Yhteenvetosivu. Koulutuksen järjestäjien esitykset, hakemukset ja opiskelijavuositiedot varainhoitovuoden 2019 suoritepäätöksen valmistelua varten Yhteenvetosivu Koulutuksen järjestäjien esitykset, hakemukset ja opiskelijavuositiedot varainhoitovuoden 2019 suoritepäätöksen valmistelua varten Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää kaikkia ammatillisen

Lisätiedot

Jaoston kokouksessa pyydetyt lisäselvitykset ammatillisen koulutuksen osalta

Jaoston kokouksessa pyydetyt lisäselvitykset ammatillisen koulutuksen osalta 1 Opetus- ja kulttuuriministeriö 28.9.2017 Eduskunta Valtionvarainvaliokunta Sivistys- ja tiedejaosto Jaoston kokouksessa 22.9.2017 pyydetyt lisäselvitykset ammatillisen koulutuksen osalta Ammatillisen

Lisätiedot

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tutkintojen järjestäjät

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tutkintojen järjestäjät Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tutkintojen järjestäjät 1.1.2018 Koulutuksen järjestäjä Järjestäjän kotipaiktutkintokootutkintotyy Ahlmanin koulun Säätiö sr Pirkanmaa Aitoon Emäntäkoulu Oy Pirkanmaa

Lisätiedot

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tutkintojen järjestäjät

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tutkintojen järjestäjät Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tutkintojen järjestäjät 1.1.2018 Koulutuksen järjestäjä Järjestäjän kotipaiktutkintokootutkintotyy Etelä-Karjalan Koulutuskuntayhtymä Etelä-Karjala Etelä-Karjalan Koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Päätös OKM/176/531/2017. Turun Konservatorion kannatusyhdistys - Garantiföreningen för Åbo Konservatorium. r.y. LINNANKATU ÅBO

Päätös OKM/176/531/2017. Turun Konservatorion kannatusyhdistys - Garantiföreningen för Åbo Konservatorium. r.y. LINNANKATU ÅBO Päätös OKM/176/531/2017 6.10.2017 Turun Konservatorion kannatusyhdistys - Garantiföreningen för Åbo Konservatorium r.y. LINNANKATU 60 20100 ÅBO Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/176/531/2017,

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/28/531/2017, ja Suomen Nuoriso-Opiston kannatusyhdistys ry:n vastine 10.8.

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/28/531/2017, ja Suomen Nuoriso-Opiston kannatusyhdistys ry:n vastine 10.8. Päätös OKM/28/531/2017 6.10.2017 Suomen Nuoriso-Opiston kannatusyhdistys ry Paukkulantie 22 50170 MIKKELI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/28/531/2017, ja Suomen Nuoriso-Opiston

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/100/531/2017

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/100/531/2017 Päätös OKM/100/531/2017 6.10.2017 Kuopion Konservatorion kannatusyhdistys r.y. KUOPIONLAHDENKATU 23 C 70100 KUOPIO Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/100/531/2017 Asia Ammatillisten

Lisätiedot

Lomakkeen täyttöohjeet

Lomakkeen täyttöohjeet Koulutuksen järjestäjän opiskelijavuosia koskeva ehdotus, harkinnanvaraisen korotuksen hakemus ja muut pyydetyt tiedot vuoden 2020 varsinaisen suoritepäätöksen valmistelua varten Opetus - ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/29/531/2017

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/29/531/2017 Päätös OKM/29/531/2017 6.10.2017 Tanhuvaaran Säätiö sr MOINSALMENTIE 1042 57230 SAVONLINNA Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/29/531/2017 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen

Lisätiedot

Päätös OKM/88/531/2017. Kalajoen Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry KASARMINTIE KALAJOKI

Päätös OKM/88/531/2017. Kalajoen Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry KASARMINTIE KALAJOKI Päätös OKM/88/531/2017 6.10.2017 Kalajoen Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry KASARMINTIE 2 85100 KALAJOKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/88/531/2017, ja Kalajoen Kristillisen

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/141/531/2017, ja Pop & Jazz Konservatorion Säätiö sr:n vastine 11.8.

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/141/531/2017, ja Pop & Jazz Konservatorion Säätiö sr:n vastine 11.8. Päätös OKM/141/531/2017 6.10.2017 Pop & Jazz Konservatorion Säätiö sr Arabiankatu 2 00560 HELSINKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/141/531/2017, ja Pop & Jazz Konservatorion

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/63/531/2017, ja Aitoon Emäntäkoulu Oy:n vastine

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/63/531/2017, ja Aitoon Emäntäkoulu Oy:n vastine Päätös OKM/63/531/2017 6.10.2017 Aitoon Emäntäkoulu Oy TULIKALLIONTIE 54 36720 AITOO Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/63/531/2017, ja Aitoon Emäntäkoulu Oy:n vastine 1.8.2017

Lisätiedot

Päätös OKM/112/531/2017. Eurajoen kristillisen opiston kannatusyhdistys r.y. KOULUTIE EURAJOKI

Päätös OKM/112/531/2017. Eurajoen kristillisen opiston kannatusyhdistys r.y. KOULUTIE EURAJOKI Päätös OKM/112/531/2017 6.10.2017 Eurajoen kristillisen opiston kannatusyhdistys r.y. KOULUTIE 4 27100 EURAJOKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/112/531/2017, ja Eurajoen kristillisen

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/82/531/2017

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/82/531/2017 Päätös OKM/82/531/2017 6.10.2017 Lieksan Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry KYLÄNLAHDENTIE 81 81820 KYLÄNLAHTI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/82/531/2017 Asia Ammatillisten

Lisätiedot

SASKY koulutuskuntayhtymä. Ammatillisen koulutuksen reformi

SASKY koulutuskuntayhtymä. Ammatillisen koulutuksen reformi SASKY koulutuskuntayhtymä Ammatillisen koulutuksen reformi A.Kakkuri 8.5.2017 Yksi lainsäädäntö - Nykyiset lait ammatillisesta peruskoulutuksesta ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta yhdistetään uudeksi

Lisätiedot

Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen

Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen Päätös Taitajankatu 6 24240 SALO Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös 6.10.2017 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/20/531/2017, ja Korpisaaren Säätiö sr:n vastine

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/20/531/2017, ja Korpisaaren Säätiö sr:n vastine Päätös OKM/20/531/2017 6.10.2017 Korpisaaren Säätiö sr Opistontie 111 60800 ILMAJOKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/20/531/2017, ja Korpisaaren Säätiö sr:n vastine Asia Ammatillisten

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/162/531/2017, Rautaruukki Oyj:n vastine

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/162/531/2017, Rautaruukki Oyj:n vastine Päätös OKM/162/531/2017 6.10.2017 Rautaruukki Oyj Panuntie 11 00620 HELSINKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/162/531/2017, Rautaruukki Oyj:n vastine Asia Ammatillisten tutkintojen

Lisätiedot

Päätös OKM/30/531/ Viite Turun Aikuiskoulutussäätiö sr:n hakemus OKM/30/531/

Päätös OKM/30/531/ Viite Turun Aikuiskoulutussäätiö sr:n hakemus OKM/30/531/ ! Päätös KÄRSÄMÄENTIE 11 20360 TURKU Viite :n hakemus 20.8.2018 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupa 1.1.2019 lukien on hakenut 17.8.2018 ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen

Lisätiedot

TYÖVOIMAKOULUTUS MUUTOSTEN PYÖRTEISSÄ. ELO-ryhmän kokous Riihimäki

TYÖVOIMAKOULUTUS MUUTOSTEN PYÖRTEISSÄ. ELO-ryhmän kokous Riihimäki TYÖVOIMAKOULUTUS MUUTOSTEN PYÖRTEISSÄ ELO-ryhmän kokous 22.11. Riihimäki 1 OKM: tutkintotavoitteinen koulutus (myös tutkinnon osat) Muutoksia koulutuksen kentässä Toisen asteen ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/45/531/2017, ja Jyväskylän kristillisen opiston säätiö sr:n vastine

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/45/531/2017, ja Jyväskylän kristillisen opiston säätiö sr:n vastine Päätös OKM/45/531/2017 6.10.2017 Jyväskylän kristillisen opiston säätiö sr SULKULANTIE 28 40520 JYVÄSKYLÄ Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/45/531/2017, ja Jyväskylän kristillisen

Lisätiedot

Päätös OKM/111/531/2017. Pohjois-Satakunnan Kansanopiston kannatusyhdistys r.y. PL KANKAANPÄÄ

Päätös OKM/111/531/2017. Pohjois-Satakunnan Kansanopiston kannatusyhdistys r.y. PL KANKAANPÄÄ Päätös OKM/111/531/2017 6.10.2017 Pohjois-Satakunnan Kansanopiston kannatusyhdistys r.y. PL 45 38700 KANKAANPÄÄ Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/111/531/2017, ja Pohjois- Satakunnan

Lisätiedot

Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen

Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen Päätös Kymenlaaksonkatu 29 48100 KOTKA Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös 6.10.2017 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/160/531/2017, ja Rakennusteollisuus RT ry:n vastine 9.8.

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/160/531/2017, ja Rakennusteollisuus RT ry:n vastine 9.8. Päätös OKM/160/531/2017 6.10.2017 Rakennusteollisuus RT ry UNIONINKATU 14 00130 HELSINKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/160/531/2017, ja Rakennusteollisuus RT ry:n vastine

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/177/531/2017, ja Turun kristillisen opiston säätiö sr:n vastine 9.8.

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/177/531/2017, ja Turun kristillisen opiston säätiö sr:n vastine 9.8. Päätös OKM/177/531/2017 6.10.2017 Turun kristillisen opiston säätiö sr Lustokatu 7 20380 TURKU Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/177/531/2017, ja Turun kristillisen opiston säätiö

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/39/531/2017, ja Suomen ympäristöopisto SYKLI Oy:n vastine 10.8.

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/39/531/2017, ja Suomen ympäristöopisto SYKLI Oy:n vastine 10.8. Päätös OKM/39/531/2017 6.10.2017 Suomen ympäristöopisto SYKLI Oy PL 72 11101 RIIHIMÄKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/39/531/2017, ja Suomen ympäristöopisto SYKLI Oy:n vastine

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös , OKM/179/531/2017

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös , OKM/179/531/2017 Päätös 12.12.2017 Meyer Turku Oy PL 666 20101 TURKU Viite Asia Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös 6.10.2017, Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Tiistai klo Sataedu Ulvila, Yhdystie, kokoushuone Trumetari

KOKOUSAIKA Tiistai klo Sataedu Ulvila, Yhdystie, kokoushuone Trumetari KOKOUSKUTSU 10 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 22.11.2017 1 KOKOUSAIKA Tiistai 28.11.2017 klo 15.30 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, kokoushuone Trumetari 53

Lisätiedot

Toisen asteen ammatillinen koulutus - rahoitusjärjestelmän uudistaminen - opiskelijamäärät. Opetusministeri Kiurun tiedotustilaisuus 27.6.

Toisen asteen ammatillinen koulutus - rahoitusjärjestelmän uudistaminen - opiskelijamäärät. Opetusministeri Kiurun tiedotustilaisuus 27.6. Toisen asteen ammatillinen koulutus - rahoitusjärjestelmän uudistaminen - opiskelijamäärät Opetusministeri Kiurun tiedotustilaisuus 27.6.2013 Ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijamäärien sopeuttaminen

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/156/531/2017, ja Management Insitute Finland MIF Oy:n vastine 7.8.

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/156/531/2017, ja Management Insitute Finland MIF Oy:n vastine 7.8. Päätös OKM/156/531/2017 6.10.2017 Management Institute of Finland MIF Oy Tammasaarenkatu 5 00180 HELSINKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/156/531/2017, ja Management Insitute

Lisätiedot

Kirje Varainhoitovuoden 2019 aikana jaettavaksi jätetyn perusrahoituksen hakeminen

Kirje Varainhoitovuoden 2019 aikana jaettavaksi jätetyn perusrahoituksen hakeminen Kirje OKM/46/592/2019 16.09.2019 Ammatillisen koulutuksen järjestäjät Viite Asia Varainhoitovuoden 2019 aikana jaettavaksi jätetyn perusrahoituksen hakeminen Valtion vuoden 2019 varsinaisen talousarvion

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/102/531/2017, ja Pohjois- Savon Kansanopistoseura r.y:n vastine 10.8.

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/102/531/2017, ja Pohjois- Savon Kansanopistoseura r.y:n vastine 10.8. Päätös OKM/102/531/2017 6.10.2017 Pohjois-Savon Kansanopistoseura r.y. KANSANOPISTOTIE 32 70800 KUOPIO Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/102/531/2017, ja Pohjois- Savon Kansanopistoseura

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 196/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Päätös Viite Ajoneuvoalan tutkintotoimikunnan myöntämä tutkinnon järjestämissopimus

Päätös Viite Ajoneuvoalan tutkintotoimikunnan myöntämä tutkinnon järjestämissopimus Päätös OKM/165/531/2017 16.2.2018 Toyota Auto Finland Oy Korpivaarantie 1 01450 VANTAA Viite Ajoneuvoalan tutkintotoimikunnan myöntämä tutkinnon järjestämissopimus 25.9.2017 Asia Ammatillisten tutkintojen

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös , OKM/180/531/2017

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös , OKM/180/531/2017 Päätös 11.10.2018 Valmet Automotive Oy PL 4 23501 UUSIKAUPUNKI Viite Asia Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös 6.10.2017, Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös , OKM/153/531/2017

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös , OKM/153/531/2017 Päätös OKM/153/531/2017 12.12.2017 Kiinteistöalan koulutussäätiö sr MALMIN ASEMATIE 6 00700 HELSINKI Viite Asia Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös 6.10.2017, OKM/153/531/2017 Ammatillisten tutkintojen

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/190/531/2017, ja Air Navigation Services Finland Oy:n vastine 10.8.

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/190/531/2017, ja Air Navigation Services Finland Oy:n vastine 10.8. Päätös OKM/190/531/2017 6.10.2017 Air Navigation Services Finland Oy PL 157 01531 VANTAA Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/190/531/2017, ja Air Navigation Services Finland Oy:n

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/149/531/2017, ja HAUS Kehittämiskeskus Oy:n vastine

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/149/531/2017, ja HAUS Kehittämiskeskus Oy:n vastine Päätös OKM/149/531/2017 6.10.2017 Haus Kehittämiskeskus Oy Hollantilaisentie 11 00330 HELSINKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/149/531/2017, ja HAUS Kehittämiskeskus Oy:n vastine

Lisätiedot

Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos

Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos Päätös Erkkiläntie 2 62600 LAPPAJÄRVI Viite n hakemus 2.2.2018 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos on 2.2.2018 hakenut muutosta ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen

Lisätiedot

Nuorten aikuisten osaamisohjelma Ville Heinonen

Nuorten aikuisten osaamisohjelma Ville Heinonen Nuorten aikuisten osaamisohjelma Ville Heinonen Tausta Nuorten yhteiskuntatakuu Erillinen ohjelma 20 29-vuotiaille, vailla toisen asteen tutkintoa oleville Lisärahoitus ammatti- ja erikoisammattitutkintoon

Lisätiedot

Kirje Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen ja nuorten aikuisten osaamisohjelma 2016

Kirje Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen ja nuorten aikuisten osaamisohjelma 2016 Kirje OKM/62/592/2015 16.09.2015 Jakelussa mainituille Viite Asia Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen ja nuorten aikuisten osaamisohjelma 2016 1. Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen, valtionavustusten

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/58/531/2017, ja Rovalan Setlementti ry:n vastine

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/58/531/2017, ja Rovalan Setlementti ry:n vastine Päätös OKM/58/531/2017 6.10.2017 Rovalan Setlementti ry JOKKATIE 26 96100 ROVANIEMI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/58/531/2017, ja Rovalan Setlementti ry:n vastine 11.8.2017

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen reformi

Ammatillisen koulutuksen reformi Ammatillisen koulutuksen reformi Hallituksen esityksen kehittämispäivät päälinjat 21.4.2017 Luonnonvara- ja ympäristöalan Helsinki ke 22.11.2017 opetusneuvos Seija Rasku seija.rasku@minedu.fi Kohti toimeenpanoa

Lisätiedot

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien Päätös PL 87 32801 KOKEMÄKI Viite n hakemus 6.9.2018 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos 1.1.2019 lukien on 6.9.2018 hakenut muutosta ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/97/531/2017, ja Portaanpää ry:n vastine

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/97/531/2017, ja Portaanpää ry:n vastine Päätös OKM/97/531/2017 6.10.2017 Portaanpää ry PORTAANPÄÄNTIE 63 73100 LAPINLAHTI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/97/531/2017, ja Portaanpää ry:n vastine 9.8.2017 Asia Ammatillisten

Lisätiedot

Koulutuksen järjestäjien esitykset, hakemukset ja opiskelijavuositiedot varainhoitovuoden 2019 suoritepäätöksen valmistelua varten

Koulutuksen järjestäjien esitykset, hakemukset ja opiskelijavuositiedot varainhoitovuoden 2019 suoritepäätöksen valmistelua varten Koulutuksen järjestäjien esitykset, hakemukset ja opiskelijavuositiedot varainhoitovuoden 2019 suoritepäätöksen valmistelua varten Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää kaikkia ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

ELY-keskukset ja yhteistyö ammatillisen koulutuksen kanssa

ELY-keskukset ja yhteistyö ammatillisen koulutuksen kanssa ELY-keskukset ja yhteistyö ammatillisen koulutuksen kanssa Maahanmuuttajat ammatillisessa koulutuksessa 15.3.2017 Maahanmuuttopäällikkö Lisbeth Mattsson Pohjois-Savon ELY-keskus Valtion ja kunnan roolit

Lisätiedot

OPETUS JA KULTTUURIMINISTERIÖ

OPETUS JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS JA KULTTUURIMINISTERIÖ PL 29 00023 Valtioneuvosto VASTINE Ministeriön ehdotukseen ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvaksi Koulutuksen järjestäjän nimi: Koulutuksen järjestäjän

Lisätiedot

Lukuohje alustavaan rahoituslaskelmaan

Lukuohje alustavaan rahoituslaskelmaan Lukuohje alustavaan rahoituslaskelmaan Ammatillisen koulutuksen rahoitus varainhoitovuodelle 2018 Ammatillisen koulutuksen määräraha jakautuu laskennalliseen ja strategiarahoitukseen. Laskennallisella

Lisätiedot

Päätös Hakija on em. tehtäviin verrattuna hakenut sisäoppilaitosmuotoisen koulutuksen enimmäisvuosimäärän lisäystä.

Päätös Hakija on em. tehtäviin verrattuna hakenut sisäoppilaitosmuotoisen koulutuksen enimmäisvuosimäärän lisäystä. Päätös KAUPUNGINTALO 87100 KAJAANI Viite Kajaanin kaupungin hakemus 13.4.2018 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupa 1.1.2019 lukien on hakenut 13.4.2018 ammatillisten tutkintojen

Lisätiedot

Päätös Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien

Päätös Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien Päätös Oulun seudun koulutuskuntayhtymä PL 213 90101 Oulu Viite Oulun seudun koulutuskuntayhtymän hakemus 20.2.2019 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos 1.5.2019 lukien

Lisätiedot

Koulutuksen järjestäjien esitykset, hakemukset ja opiskelijavuositiedot varainhoitovuoden 2019 suoritepäätöksen valmistelua varten

Koulutuksen järjestäjien esitykset, hakemukset ja opiskelijavuositiedot varainhoitovuoden 2019 suoritepäätöksen valmistelua varten Koulutuksen järjestäjien esitykset, hakemukset ja opiskelijavuositiedot varainhoitovuoden 2019 suoritepäätöksen valmistelua varten Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää kaikkia ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/140/531/2017, ja Perho Liiketalousopisto Oy:n vastine 11.8.

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/140/531/2017, ja Perho Liiketalousopisto Oy:n vastine 11.8. Päätös OKM/140/531/2017 6.10.2017 Perho Liiketalousopisto Oy Perhonkatu 11 00100 HELSINKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/140/531/2017, ja Perho Liiketalousopisto Oy:n vastine

Lisätiedot

Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen

Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen Päätös 12.12.2017 Kiteen Evankelisen Kansanopiston OPISTONTIE 7 82500 KITEE Viite Asia Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös 6.10.2017, Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan

Lisätiedot

2 750 opiskelijapaikan lisääminen ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupiin

2 750 opiskelijapaikan lisääminen ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupiin KTPO/Ammatillisen koulutuksen yksikkö PM 21.6.2010 2 750 opiskelijapaikan lisääminen ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupiin 1.8.2010 lukien Yleiset perustelut opiskelijamäärän lisäystarpeelle

Lisätiedot

Työvoimakoulutuksen suunnittelun lähtökohtia vuodelle 2015. Petri Järvinen Koulutusasiantuntija Varsinais-Suomen ELY-keskus

Työvoimakoulutuksen suunnittelun lähtökohtia vuodelle 2015. Petri Järvinen Koulutusasiantuntija Varsinais-Suomen ELY-keskus Työvoimakoulutuksen suunnittelun lähtökohtia vuodelle 2015 Petri Järvinen Koulutusasiantuntija Varsinais-Suomen ELY-keskus 1 Työmarkkinatilanne Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisätiedot

Osaavaa työvoimaa Pohjois-Karjalan työmarkkinoille

Osaavaa työvoimaa Pohjois-Karjalan työmarkkinoille Osaavaa työvoimaa Pohjois-Karjalan työmarkkinoille Teollisuuden ja tuotannon toimialojen osaava työvoima tilaisuus 10.5.2017 Ulpu Järviluoto, Pohjois-karjalan ELYkeskus/ Työllisyys ja osaamineen yksikkö

Lisätiedot

HE 62/2014 vp. sekä tutkintotilaisuuksiin. Esitys liittyy valtion vuoden 2014 ensimmäiseen

HE 62/2014 vp. sekä tutkintotilaisuuksiin. Esitys liittyy valtion vuoden 2014 ensimmäiseen HE 62/2014 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain :n väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien Päätös 14.12.2018 PL 213 90101 OULU Viite Oulun seudun koulutuskuntayhtymän hakemus 11.10.2018 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos 1.1.2019 lukien Oulun seudun koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien Päätös PL 3 65101 VAASA Viite Vaasan kaupungin hakemus 11.10.2018 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos 1.1.2019 lukien on 11.10.2018 hakenut muutosta ammatillisten tutkintojen

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/152/531/2017, ja Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry:n vastine 22.6.

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/152/531/2017, ja Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry:n vastine 22.6. Päätös OKM/152/531/2017 6.10.2017 Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry Lintulahdenkatu 10 00500 HELSINKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/152/531/2017, ja Kansan Sivistystyön Liitto

Lisätiedot

Päätös OKM/47/531/2017. Karstulan Evankelisen Kansanopiston kannatusyhdistys ry OPINTIE KARSTULA

Päätös OKM/47/531/2017. Karstulan Evankelisen Kansanopiston kannatusyhdistys ry OPINTIE KARSTULA Päätös OKM/47/531/2017 6.10.2017 Karstulan Evankelisen Kansanopiston kannatusyhdistys ry OPINTIE 43500 KARSTULA Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/47/531/2017, ja Karstulan Evankelisen

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ PL 29 00023 Valtioneuvosto VASTINE Ministeriön ehdotukseen ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvaksi Koulutuksen järjestäjän nimi: Tampereen kaupunki Koulutuksen

Lisätiedot

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien Päätös Paasikivenkatu 7 15110 LAHTI Viite n hakemus 11.10.2018 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos 1.1.2019 lukien on 11.10.2018 hakenut muutosta ammatillisten tutkintojen

Lisätiedot

Ammattikoulutuksen järjestäjäkenttä tänään

Ammattikoulutuksen järjestäjäkenttä tänään Ammattikoulutuksen järjestäjäkenttä tänään Koulutuksen järjestäjän kehittämissuunnitelma seminaari Paasitorni 2.8.213 Erityisasiantuntija Riku Honkasalo Opetushallitus Esityksen sisältö Ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/90/531/2017, ja Marttayhdistysten liitto ry:n vastine

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/90/531/2017, ja Marttayhdistysten liitto ry:n vastine Päätös OKM/90/531/2017 6.10.2017 Marttayhdistysten liitto ry Teuvo Pakkalankatu 15 90130 OULU Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/90/531/2017, ja Marttayhdistysten liitto ry:n vastine

Lisätiedot

Maakuntainfot. Satakunta. Laatijat: Merja Mannelin, Jouni Vataja ja Marja Karvonen, Satakunnan ELY-keskus

Maakuntainfot. Satakunta. Laatijat: Merja Mannelin, Jouni Vataja ja Marja Karvonen, Satakunnan ELY-keskus Maakuntainfot Satakunta Laatijat: Merja Mannelin, Jouni Vataja ja Marja Karvonen, Satakunnan ELY-keskus Sisällysluettelo Diat 1 ja 2: Kansilehti ja sisällysluettelo Diat 3 ja 4: Yleistä Satakunnan maakunnasta

Lisätiedot

Työllisyystilanne ja näkymät Satakunnassa

Työllisyystilanne ja näkymät Satakunnassa Työllisyystilanne ja näkymät Satakunnassa ELY-keskuksen neuvottelukunnan kokous 5.4.2017 Hannu Ahvenjärvi, Satakunnan ELY-keskus 5.4.2017 2 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002

Lisätiedot

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Huhtikuu 2017 Tilastokeskuksen aineistoja Meeri Koski Pohjanmaan ELY-keskus Koko yritysliikevaihdon trendit Vuosi 2010=100 115,0 110,0 105,0 100,0 95,0 90,0 85,0 Q1

Lisätiedot

ENNAKOINTI

ENNAKOINTI ENNAKOINTI 10.9.2013 Oulun seudun ammattiopisto OSAO Aloitti nykymuodossaan 1.1.2005 1.1.2009 alkaen 12 koulutusyksikköä ja hallintoyksikkö Opiskelijoita yhteensä n. 11 300 Perusopetuksessa 6 000 Aikuiskoulutuksessa

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön terveiset Synergiaseminaari , Helsinki

Opetus- ja kulttuuriministeriön terveiset Synergiaseminaari , Helsinki Opetus- ja kulttuuriministeriön terveiset Synergiaseminaari 10.9.2018, Helsinki Ulla-Jill Karlsson, OKM Ajankohtaista Volyymilisäykset vuodelle 2018 vielä jakamattomien opiskelijavuosien kohdentaminen

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyydestä ja nuorista työelämän ulkopuolella. Pekka Myrskylä Tilastokeskuksen ent. kehittämispäällikkö

Nuorisotyöttömyydestä ja nuorista työelämän ulkopuolella. Pekka Myrskylä Tilastokeskuksen ent. kehittämispäällikkö Nuorisotyöttömyydestä ja nuorista työelämän ulkopuolella Pekka Myrskylä Tilastokeskuksen ent. kehittämispäällikkö 16.09.2016 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

Lisätiedot

Kuntien tehtäviä uudistuksen jälkeen

Kuntien tehtäviä uudistuksen jälkeen Kuntien tehtäviä uudistuksen jälkeen 11.10.2016 OKM reformin seurantaryhmässä: - Järjestämislupa voidaan myöntää hakemuksesta kunnalle, kuntayhtymälle, rekisteröidylle yhteisölle tai säätiölle. - Kuntien

Lisätiedot

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien Päätös Sibeliuksenväylä 55 A 04400 JÄRVENPÄÄ Viite n hakemus 7.9.2018 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos 1.1.2019 lukien on 6.9.2018 hakenut muutosta ammatillisten tutkintojen

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA AMMATILLISESTA KOULUTUKSESTA. Ylijohtaja Mika Tammilehto

AJANKOHTAISTA AMMATILLISESTA KOULUTUKSESTA. Ylijohtaja Mika Tammilehto AJANKOHTAISTA AMMATILLISESTA KOULUTUKSESTA Ylijohtaja Mika Tammilehto 5.9.2018 Uusi ammatillinen koulutus 1.1.2018 alkaen TEEMOJA Ammatillisen osaamisen pilottien käynnistäminen Vuodelle 2018 vielä jakamattomien

Lisätiedot

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien Päätös PL 77700 02070 ESPOON KAUPUNKI Viite n hakemus 31.8.2018 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos 1.1.2019 lukien on 31.8.2018 hakenut muutosta ammatillisten tutkintojen

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT KOTKAN-HAMINAN SEUDULLA

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT KOTKAN-HAMINAN SEUDULLA AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT KOTKAN-HAMINAN SEUDULLA Sami Tikkanen, kuntayhtymän johtaja, rehtori Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Seutufoorumi 28.11.2017 KOTKAN-HAMINAN SEUDUN

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös ja opetus- ja kulttuuriministeriön muutettu päätös , OKM/25/531/2017

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös ja opetus- ja kulttuuriministeriön muutettu päätös , OKM/25/531/2017 Päätös PL 304 50101 MIKKELI Viite Asia Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös 6.10.2017 ja opetus- ja kulttuuriministeriön muutettu päätös 12.12.2017, OKM/25/531/2017 Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen

Lisätiedot

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien Päätös PL 22 38211 SASTAMALA Viite n hakemus 5.2.2018 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos 1.1.2019 lukien on 5.2.2018 hakenut muutosta ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen

Lisätiedot

Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen lukien

Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen lukien Päätös TULLIPORTINKATU 3 80130 JOENSUU Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös 6.10.2017 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen 1.1.2019 lukien

Lisätiedot

Kirje 30.09.2014. 1. Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen, valtionavustusten ja valtionosuuksien haku

Kirje 30.09.2014. 1. Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen, valtionavustusten ja valtionosuuksien haku Kirje OKM/49/592/2014 30.09.2014 Jakelussa mainituille Viite Asia Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen, nuorten aikuisten osaamisohjelma 2015 ja nuorten aikuisten osaamisohjelman täydentävä haku 2014

Lisätiedot

Kymenlaakso Työpaikat, yritystoiminta työllisyys, työttömyys työvoima, koulutusrakenne

Kymenlaakso Työpaikat, yritystoiminta työllisyys, työttömyys työvoima, koulutusrakenne Kymenlaakso Työpaikat, yritystoiminta työllisyys, työttömyys työvoima, koulutusrakenne Valokuvat Juha Metso päivitetty Työpaikat yhteensä (TOL2008) 2000-2015 76000 74000 73265 73478 73745 74117 73225 72000

Lisätiedot

Talousarvioesitys 2018 Kuntatalous BO

Talousarvioesitys 2018 Kuntatalous BO Talousarvioesitys 2018 Kuntatalous BO 18.9.2017 Kuntien valtionavut (mom. 28.90.30) Valtionavut kunnille ja kuntayhtymille ovat yhteensä 10,59 mrd. euroa v. 2018, ja ne lisääntyvät edellisestä vuodesta

Lisätiedot

RAHOITUSSOVELLUS 2019 *** AMMATILLINEN KOULUTUS *** PVM: *** 1 *** RAPORTTI: V92SP6OS19 ***

RAHOITUSSOVELLUS 2019 *** AMMATILLINEN KOULUTUS *** PVM: *** 1 *** RAPORTTI: V92SP6OS19 *** Koulutuksen järjestäjä Y-tunnus RAHOITUSSOVELLUS 20 *** AMMATILLINEN KOULUTUS *** PVM: 2.2.20 *** AMMATILLISEN KOULUTUKSEN SUORITEPÄÄTÖKSEN LIITERAPORTTI VUODELLE 20 2 3 5 6 Painotetut Kikyvähennyvarainen

Lisätiedot

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Satakunta Koko maa Etelä-Savo. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Satakunta Koko maa Etelä-Savo. Varsinais-Suomi TYÖTTÖMYYDEN KASVU NOPEUTUI KESÄN AIKANA Työttömyyden kasvu kiihtyi Varsinais-Suomessa kuluneen kesän aikana. Tämä näyttää johtuneen ainakin osin nuorten työllistymisvaikeuksista, sillä työttömien määrä

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös , OKM/121/531/2017

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös , OKM/121/531/2017 Päätös PL 151 00381 HELSINKI Viite Asia Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös 6.10.2017, OKM/121/531/2017 Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen Opetus-

Lisätiedot

RAHOITUSSOVELLUS 2019 *** AMMATILLINEN KOULUTUS *** PVM: *** 1 *** RAPORTTI: V92SP6OS19 ***

RAHOITUSSOVELLUS 2019 *** AMMATILLINEN KOULUTUS *** PVM: *** 1 *** RAPORTTI: V92SP6OS19 *** Koulutuksen järjestäjä RAHOITUSSOVELLUS 20 *** AMMATILLINEN KOULUTUS *** PVM:..20 *** *** RAPORTTI: V2SP6OS *** opiskelijavuosi AMMATILLISEN KOULUTUKSEN SUORITEPÄÄTÖKSEN LIITERAPORTTI VUODELLE 20 5 6 opiskelijavuodet

Lisätiedot

Miten ennakointitietoa voidaan käyttää koulutuksen kehittämisessä ja päätöksenteossa (case Pkky)

Miten ennakointitietoa voidaan käyttää koulutuksen kehittämisessä ja päätöksenteossa (case Pkky) Miten ennakointitietoa voidaan käyttää koulutuksen kehittämisessä ja päätöksenteossa (case Pkky) 16.2.2016 Ilkka Pirskanen Kuntayhtymän johtaja Lähtökohdat 2 Perustana on opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

ELY -keskusten yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut v TEM Yritys- ja alueosasto Yrityspalvelut ja alueohjaus-ryhmä

ELY -keskusten yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut v TEM Yritys- ja alueosasto Yrityspalvelut ja alueohjaus-ryhmä ELY -keskusten yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut v. 2016 TEM Yritys- ja alueosasto Yrityspalvelut ja alueohjaus-ryhmä Vuonna 2016 myönnetty ELY keskusten yritysrahoitus Rahoitusmuoto Milj.

Lisätiedot

Katsaus muuttuvaan työvoimakoulutukseen

Katsaus muuttuvaan työvoimakoulutukseen Katsaus muuttuvaan työvoimakoulutukseen 14.10.2016 Ohjauksen ajankohtaisfoorumi Pohjois-Karjalan ELY-keskus, työllisyys ja osaaminen -yksikkö Työvoimapalveluasiantuntija Ulpu Järviluoto Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

Päätös OKM/30/221/ Ammatillisen koulutuksen järjestäjät. Viite

Päätös OKM/30/221/ Ammatillisen koulutuksen järjestäjät. Viite Päätös OKM/30/221/2017 12.12.2017 Ammatillisen koulutuksen järjestäjät Viite Asia Tavoitteellisesta opiskelijavuosimäärästä ja perusrahoituksen harkinnanvaraisesta korotuksesta päättäminen sekä ammatillisen

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen reformi ja työvoimakoulutus. Ylijohtaja Mika Tammilehto

Ammatillisen koulutuksen reformi ja työvoimakoulutus. Ylijohtaja Mika Tammilehto Ammatillisen koulutuksen reformi ja työvoimakoulutus Ylijohtaja Mika Tammilehto 27.3.2017 Keskeiset uudistukset Yksi laki ammatillisesta koulutuksesta: osaamisperusteisuus, asiakaslähtöisyys ja elinikäinen

Lisätiedot

Ajankohtaista ammatillisesta koulutuksesta. www.amke.fi

Ajankohtaista ammatillisesta koulutuksesta. www.amke.fi Ajankohtaista ammatillisesta koulutuksesta Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry www.amke.fi Jäsenorganisaatiot 15.05.2012 yht. 81 kpl. perustajajäseniä 8.6.2010 oli 68 kpl. 1. Ahlmannin koulun säätiö

Lisätiedot

1 700 opiskelijapaikan lisääminen ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupiin nuorten koulutustakuun toteuttamiseksi

1 700 opiskelijapaikan lisääminen ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupiin nuorten koulutustakuun toteuttamiseksi Koulutuspolitiikan osasto PM 21.6.2012 Ammatillisen koulutuksen vastuualue 1 700 opiskelijapaikan lisääminen ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupiin nuorten koulutustakuun toteuttamiseksi Taustaa

Lisätiedot

Valtionavustusten ja valtionosuuksien haku

Valtionavustusten ja valtionosuuksien haku Kirje OKM/73/592/2016 14.10.2016 Jakelussa mainituille Viite Asia Valtionavustushaku maahanmuuttajien ammatilliseen koulutukseen ja nuorten aikuisten osaamisohjelman jatkava haku Valtionavustusten ja valtionosuuksien

Lisätiedot

Katoavat työpaikat. Pekka Myrskylä

Katoavat työpaikat. Pekka Myrskylä Katoavat työpaikat Pekka Myrskylä 13-14.06.2017 Työpaikkamuutos 1987-2014 1987 % 2014 % Erotus Uudenmaan maakunta 675242 29,1 771293 33,9 96051 14,2 Pohjois-Pohjanmaan maakunt 142326 6,1 155246 6,8 12920

Lisätiedot