twitter tehokäyttöön Listat, tiedonhaku, tweetdeck ja analytiikka

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "twitter tehokäyttöön Listat, tiedonhaku, tweetdeck ja analytiikka"

Transkriptio

1 twitter tehokäyttöön Listat, tiedonhaku, tweetdeck ja analytiikka Twitterin käyttö - jatkokurssi Viestintä-Piritta Piritta Seppälä #viestintäpiritta Talvi

2 PIRITTA SEPPÄLÄ Sosiaalisen median kouluttaja ja asiantuntija Viestintä-Piritta vuodesta 2010 #järjestösome-kirjailija (2011 ja 2014) Twitterissä vuodesta 2009 Piritta Seppälä

3 materiaalin sisältö Twitter tiiviisti ja mitä ilmassa Twitterissä Mihin kaikkeen Twitter taipuu? Oman tilin seuranta, tiedonhaku ja hashtagit Twitterissä Twitter-listat ja niiden käyttö Tweetdeckin peruskäyttö: hashtag-seuranta, listat ja sarakkeet Tweetdeckin muut ominaisuudet: twiittien ajastaminen ja usean tilin yhteiskäyttö Twitter-analytiikka Muita Twitter-seurantaan sopivia analytiikkapalveluita Twitter-etiketti ja negatiiviset tilanteet Ajankäyttö Twitterissä Twitter-suunnitelma organisaatiolle ja sisältösuunnittellua

4 twitter tiiviisti

5 140 merkkiä tekstiä ja kuvia linkkejä (23 #hashtageja

6 140 merkkiä

7 twitter on erityisesti: ajankohtainen tieto- ja uutislähde keskusteluja täysin julkinen

8 mitä ilmassa twitterissä talvella 2016?

9 videotwiitit yleistyvät

10 LIVE-STRIIMAAMINEN nousussa

11 oleellista on nimen omaan live-lähetys

12 kommentoidut uudelleentwiittaukset

13 suosikeista tuli tykkäyksiä

14 twitter-kyselyt

15 vine-videot näkyville profiiliin

16 mihin kaikkeen twitter taipuu?

17 miksi käytämme twitteriä?

18 miksi käytämme twitteriä?

19 twitter on tiedonhaun paikka ja uutislähde Twitteristä saan paljon uutisia heti tuoreeltaan medioista, saan linkkejä minua kiinnostaviin asioihin, kuulen kollegoiden mielipiteitä ja voin myös nopeasti jakaa asioita. 140 merkkiä pakottaa tiivistämään asian.

20 twitter on tiedonseurantaa

21 twitter on asiakaspalvelukanava

22 twitter on palautekanava

23 twitter on median tiedonlähde Lähde: Iltalehti

24 twitter on markkinointipaikka

25 twitter on mainoskanava

26 twitter on vaikuttamistyön paikka

27 twitter on tapahtumaviestinnän paikka

28 twitter on keskusteluympäristö

29 twitter on vinkkipankki

30 twitter on paikka henkilöbrändäykselle

31 twitter on työnhaun ja rekrytoinnin paikka

32 twitter on asioiden palautusta raiteilleen

33 OMAN TILIN SEURANTA

34 oman tilin SEURANTA TWITTERISSÄ Vinkki: Tärkeä seurannan paikka on Twitterin Ilmoitukset-ikkuna. Vinkki: Tänne koostuvat kaikki tiliisi liittyvät asiat, kuten maininnat, uudelleentwiittaukset, tykkäykset ja uudet seuraajat.

35 oman tilin SEURANTA TWITTERISSÄ Vinkki: Kannattaa seurata myös uusia seuraajia suoraan oman proofilisivun kautta. Vinkki: Täältä on helppo seurata takaisin tahoja, jotka olette seurantasuunnitelman mukaisesti valinneet seurattaviksi tahoiksi.

36 oman tilin SEURANTA TWITTERISSÄ Vinkki: Yksityisviestit ovat myös oleellinen seurattavista asioista. Vinkki: Voit myös lähettää ryhmäviestejä eri tahoille. Vinkki: Uudet viestit näkyvät numerona tilin yläpalkissa. Vinkki: Huomaa viestien lähetyksen rajoitus.

37 vinkit oman tilin seurantaan Seuraa aktiivisesti vähintään oman tilisi ilmoituksia Tee suunnitelma, miten reagoit tilille osoitettuihin twiitteihin Joskus saapuneeseen twiittiin riittää tykkääminen, joskus vastaus Pyri vastaamaan twiittaajille 24 tunnin kuluessa Vastaa nopeasti myös yksityisviesteihin, jos ne vaativat vastausta Oman tilin asetuksissa voit myös päättää, voiko kuka tahansa lähettää tilillesi yksityisviestejä vai ainoastaan sellaiset, joita jo seuraat Mobiilissa kannattaa tilata ilmoitukset puhelimen näytölle tilisi maininnoista ja yksityisviesteisä, sama koskee sähköposti-ilmoituksia

38 Tiedonhaku Twitterissä

39 tiedonhaun merkitys twitterissä Löydät ajankohtaiset keskustelut aihepiireistänne Tiedät, mitä teistä puhutaan Opit tunnistamaan aktiiviset sanansaattajanne Voit seuloa esiin vain uutiset tietystä aihepiiristä Pystyt osallistumaan helposti löytämiisi keskusteluihin Voit korjata vääriä uskomuksia tai keskustelulinjoja faktoilla Pystyt kätevästi täydentämään seuraamianne tahoja

40 oleellista tiedonhaussa ja seurannassa Seuraa asioita, avainsanoja, aihepiirejä toimintanne ympärillä Tee jatkuvasti hakuja uusilla sanoilla, sillä viestintä elää Twitterissä Ota seurantaan myös aktiivisia aiheesta twiittaavia henkilöitä Tee hakuja myös järjestönne ja sen oleellisten toimijoiden nimillä Suunnittele osallistumisenne taso löydettyihin keskusteluihin: Tykkää twiiteistä, osallistu keskusteluihin ja uudelleentwiittaa Muista, että jokainen reaktio muiden twiitteihin luo kuvaa kiinnostavasta ja osallistuvasta twiittaajasta, oli kyse sitten ihmisestä tai organisaatiosta - osallistuminen lisää näkyvyyttä ja seuraajia

41 Tiedonhaku Twitteristä Vinkki: Tee hakuja henkilön nimellä, asiasanalla tai #tunnisteella. Vinkki: Tarkastele tuloksia sekä twiittien, Twitter-profiilien (Tilit), kuvien, videoiden tai esimerkiksi uutisten osalta tietoa seuloen.

42 Tiedonhaku Twitteristä Vinkki: Voit tehdä hakuja myös useilla hashtageilla, hakulausekkeilla tai -ehdoilla.

43 tiedonhaun vaihtoehdot selaimessa Vinkki: Suositut-hakutulos on Twitterin sinulle räätälöimä hakutulos, joka perustuu omiin toimintoihisi Twitterissä.

44 tiedonhaun vaihtoehdot selaimessa Vinkki: Live-vaihtoehto laajentaa hakutulosta riippuen käyttämäsi hakusanan yleisyydestä Twitterissä.

45 tiedonhaun vaihtoehdot selaimessa Vinkki: Lisää vaihtoehtoja -valikosta pääset tekemään vielä tarkempia hakuja. Esimerkiksi Uutisetvalikosta Twitter seuloo sinulle vain uutislähteistä jaetut twiitit käyttämälläsi hakusanalla.

46 Tarkennettu haku Vinkki: Tarkennettu haku toimii selaimessa. Sen avulla voit etsiä tietoa hyvinkin tarkasti.

47 Hashtag-tunnisteet, niiden käyttö ja seuranta

48 Aihepiirien seurantaa

49 Hashtagin käyttöönotto 1. Kuka vain voi ottaa käyttöön hashtagin Twitterissä. 2. Tarkista ensin Twitteristä hakemalla, joko haluamanne hashtag on käytössä. 3. Ala käyttämään hashtagia järjestelmällisesti. 4. Tiedota hashtagista muilla viestintäkanavillasi ja kannusta käyttämään sitä.

50 Hashtagin käyttöönotto Tutustu Suomen #hashtag-kirjastoon ja vie oma tunnuksesi sinne myös spreadsheet/lv?key=0aq-er6quvgbdhz5r3bttk1ytmxmoe9emff5mwjvv 3c&type=view&gid=0&f=false&sortcolid=2 &sortasc=true&page=2&rowsperpage=250

51 Hashtagin seurantaa

52 Hashtagin seurantaa Seuraa #hashtagin käyttöä eri ohjelmilla

53 Twitter-listat ja niiden käyttö

54 vinkit twitter-listojen käyttöön Sinut voi kuka tahansa lisätä mille tahansa listalle Listalta pääsee pois ottamalla yhteyttä listan luoneeseen profiiliin Listojen seuraaminen helpottaa tiedon seurantaa ja seulontaa Voit myös itse tehdä listoja ja lisätä niille muita twiittaajia Jos teet julkisen listan, sille lisätyt henkilöt saavat asiasta ilmoituksen Samalla lista tallentuu näiden profiiliin Jäsen -kohtaan ja lista on nähtävillä sinun profiilissasi Jos teet yksityisen listan, vain sinä näet sen profiilissasi, eikä listalle lisätyille henkilöille tiedoteta asiasta

55 Listojen seuraaminen Twitterissä Vinkki: Seuraamalla erilaisia listoja pystyt olemaan mukana tiettyjen aihepiirien ympärillä tapahtuvassa keskustelussa tarkemmin.

56 Listojen seuraaminen Twitterissä Vinkki: Selaa muiden valmiiksi kokoamia listoja ja ota niitä seurantaasi.

57 Listojen tilaaminen Twitterissä Vinkki: Tilaamalla toisten tekemiä listoja, tallennat ne samalla kaikkien näkyville omaan profiiliisi.

58 Listat Twitterissä Vinkki: Muut käyttäjät voivat lisätä sinut eri listoille. Seuraa siis tasaisesti, missä listoilla olet mukana. Vinkki: Voit myös itse luoda listoja eri aihepiirien ympärille ja lisätä niille aiheista twiittaavia profiileita.

59 listan luominen Twitterissä Vinkki: Listaa luotaessa sille ei tarvitse muuta kuin antaa listan käyttötarkoitusta kuvaava nimi ja 100 merkin kuvaus. Vinkki: Tämän jälkeen päätä, teetkö julkista vai yksityistä listaa.

60 twiittaajien lisääminen listalle Vinkki: Voit lisätä itse luomillesi listoille toisia twiittaajia yksi kerrallaan. Vinkki: Listalle lisätään selaimessa ja mobiilissa ratas-painikkeen alta Lisää tai poista listoilta -kohdasta.

61 tweetdeckin käyttö

62 Tweetdeckiin kirjautuminen Vinkki: Kirjaudu Tweetdeckin käyttäjäksi Twittertunnuksillasi. Vinkki: Tweetdeck on hyvä väline eri tunnisteiden, listojen ja aiheiden seurantaan. Voit myös käyttää Tweetdeckin kautta useampaa eri Twitter-tiliä sekä ajastaa twiittejäsi.

63 Tweetdeck-näkymä ja sarakkeet Vinkki: Käytä sarakkeita. Näihin voit valikoida haluamasi seurattavat asiat tunnisteina, avainsanoina tai listoina sekä seurata niitä kaikkia samanaikaisesti yhdessä ikkunassa.

64 sarakkeiden luominen Vinkki: Vasemman reunan palkki sisältää Tweetdeckin muokkauspainikkeet. Klikkaamalla +merkkiä, pääset lisäämään sarakkeita.

65 sarakkeiden järjestäminen ja poisto Vinkki: Vie hiiri vasemman reunan numeron alle ja pääset raahaamaan sarakkeen haluamaasi kohtaan Tweetdeckissä. Vinkki: Sarakkeita voi raahata haluttuun järjestykseen, poistaa, tarkentaa niiden hakusisältöä sarakkeen yläreunan painikkeista.

66 Tweetdeckin käyttö usealla tilillä Vinkki: Lisää käyttämäsi Twittertilit vasemman alakulman kohdasta Accounts ja lisää Add Twitter account aukeavassa ikkunassa.

67 twiittaaminen ja ajastus tweetdeckissä Vinkki: Vasemman yläkulman twiittauspainikkeesta aukeaa twiitti-ikkuna. Täällä voit valita, millä tilillä (tai millä kaikilla tileillä) twiittaat. Schedule Tweet mahdollistaa twiitin ajastuksen.

68 twitter-toiminnallisuudet tweetdeckissä Vinkki: Voit käyttää Tweetdeckissä kaikkia niitä toiminnallisuuksia kuin Twitterin puolella. Toiminnallisuudet näkyvät jokaisen twiitin alla.

69 twitter-analytiikkatyökalu

70 twitter-analytiikkatyökalu Vinkki: Twitterin oma analytiikka on nyt kaikille käytettävissä osoitteessa. Vinkki: Samassa näkymässä on myös mahdollista lähteä laatimaan Twitter-mainoksia.

71 KIRJAUDU omilla twitter-tunnuksilla Työkalu alkaa keräämään tietoja twiiteistäsi vasta aktivoinnin jälkeen.

72 ANALYTIIKKATYÖKALUN ETUSIVU Tilastot näyttävät 28 päivän yhteenvedon twiittien lukumäärästä, twiittien näyttökerroista, profiilin katselumäärästä, mainintojen määrästä ja seuraajien määrästä ja muutos edelliseen jaksoon verrattuna.

73 ANALYTIIKKATYÖKALUN ETUSIVU Tilastot näyttävät kuluneen kuukauden ja kuuden aiemman kuukauden twiittien kohokohdat, jotka ovat suosituin twiitti, suosituin maininta, kärkiseuraaja ja suosituin mediaa sisältävä twiitti.

74 NÄYTÄ TWIITIN TIEDOT Katsaus näyttökertoihin kertoo, kuinka monta kertaa twiittiä on katsottu ensimmäisten 24 tunnin aikana ja viimeisten 24 tunnin aikana. Tämä luku muodostuu siitä, miten Twitter tunnistaa twiitin olleen näkyvissä eri käyttäjien Twitter-virroissa.

75 NÄYTÄ TWIITIN TIEDOT Keskeiset tilastot kertovat määrät näyttökerroista, upotetun median klikkauksista, tietojen laajennuksista, uudelleentwiittauksista, suosikeis- ta, käyttäjäprofiilin klikkauksista, linkin klikkauksista, seuraamisesta ja vastauksista.

76 NÄYTÄ KAIKKI TWIITTAUSTOIMINTA Vie dataa -valikosta pääset hakemaan tiedot itsellesi talteen. Twitter-toimintatilastot kertovat, kuinka paljon twiitit saivat näyttökertoja 28 päivän jakson aikana.

77 NÄYTÄ KAIKKI TWIITTAUSTOIMINTA Twiittikohtaisesti tiedot: näyttökerrat ja toiminnot twiitillä sekä twiitin toiminta-aste, joka on klikkausten, uudelleentwiittausten, vastausten, seuraamisten ja suosikkien lisäämisten määrä jaettuna näyttökertojen kokonaismäärällä.

78 NÄYTÄ KAIKKI TWIITTAUSTOIMINTA Twiitit-välilehdellä näkyy myös 28 päivän ajalta yhteenveto toiminnoista.

79 SEURAAJAT Seuraajat: seuraajien määrän kehitys, seuraajien kiinnostuksen kohteet, sijainti, sukupuoli sekä ketä seuraajat seuraavat myös.

80 Seuraa onnistumistasi Tietoja twiitteihisi liittyen alkaa kerääntyä tekemästäsi twiitistä alkaen. Seuraa twiittien menestystä ja leviämistä Twitterissä tasaisesti!

81 Analytiikan osiot Näyttökerrat, toiminnot ja Seuraa toiminta-aste kertovat lukuina twiittiesi onnistumisesta ja niiden saamasta huomiosta Twitterissä. Twiitti-listassa näet twiitit kolmesta eri kategoriasta: tekemäsi twiitit, vastaukset (keskustelut) toisten kanssa ja mainostetut twiitit.

82 Analytiikan osiot Näyttökerrat-luku kertoo, montako kertaa käyttäjät näkivät twiitin Twitterissä.

83 Analytiikan osiot Toiminnat-luku kertoo, kuinka monta kertaa twiittiin liittyen on tehty jokin toiminnallisuus: avainsanan klikkaus, linkin klikkaus, käyttäjäkuvakkeen klikkaus, käyttäjätunnuksen klikkaus ja twiitin laajennus sekä uudelleentwiittaus, vastaus tai suosikkimerkintä.

84 Analytiikan osiot Toiminta-aste -luku kertoo prosentteina, mikä on twiittiin tehtyjen reaktioiden suhde twiitin nähneisiin tahoihin. Mitä suurempi luku, sen parempi tulos.

85 Muita Twitter-seurantaan sopivia analytiikkapalveluita

86 BLUENOD

87 EMPIRE AVENUE

88 KLOUT

89 ManageFlitter

90 Mentionmapp

91 My Top Tweet

92 sum all Vinkki: Twitterin analytiikkaan voi käyttää myös SumAll-ohjelmaa, jolla voi kerätä dataa monista somepalveluista samanaikaisesti.

93 Twazzup

94 Tweetchat

95 twitonomy

96 Unfollowers

97 Twitter-etiketti ja negatiiviset tilanteet

98 Twitter-ETIKETTIÄ Seuraa niitä mielenkiintoisia, hyvää tietoa tuottavia ja todellisia tahoja, jotka seuraavat sinua. Kaikkia ei tarvitse seurata ja seuraajista kannattaa tarkistaa ainakin, millaisen kuvauksen ovat antaneet sekä millaisia twiittejä viime aikoina lähettäneet. Näin myös varmistaa laadukkaan twiittivirran seurattavakseen. Sinun ei tarvitse tuntea seurattaviasi henkilökohtaisesti. Voit kiittää julkisesti tahoja, jotka ovat uudelleentwiitanneet sinun twiittejäsi. Kun itse uudelleentwiittaat, alkuperäinen twiitti säilyy sellaisenaan. Tällöin käytännössä allekirjoitat alkuperäisen twiitin sisällön. Tarkista siis aina linkkejä uudelleentwiitatessasi, mitä ne sisältävät. Jos kommentoit uudelleentwiittausta, voit tuoda oman myös vastakkaisen näkökulman mukaan asiaan tai jakaa esimerkiksi lisätietoa linkillä omassa kommentissasi.

99 Twitter-ETIKETTIÄ Kirjoita vain sellaisia twiittejä, jotka voidaan julkaista kaikkien nähtäville. Älä kiroile, hauku tai muutenkaan arvostele toisia. Hyvä twiitti on informatiivinen, tiivis ja mielenkiintoisesti esitetty. Vastaa, kun sinulta kysytään Twitterissä jotakin. Älä lähetä liian montaa samaa aihetta käsittelevää tai täysin samanlaista twiittiä. Älä kerro henkilökohtaisia asioita tai yhteystietoja twiiteissäsi. Muista, että twiittisi voivat lukea myös sellaiset henkilöt, jotka itse eivät käytä Twitteriä. Kysy kysymyksiä, osallistu keskusteluihin, uudelleentwiittaa ja toimi kiinnostavasti. Sisältö ja aktiivisuus ovat oleellinen osa Twitteriä.

100 Twitter-ETIKETTIÄ Ole kohtelias ja jaa tietoa, joka kiinnostaa sekä sinua että seuraajiasi. Kun jaat linkin, liitä siihen aina saatesanat. Näin seuraajasi tietävät, mitä linkin takana on ja miksi se kannattaa lukea. Ennen toisen jakaman linkin uudelleentwiittaamista eteenpäin, lue aina linkin informaatio ja varmistu sen sisällöstä. Jakaessasi linkkiä käytä twiitin saatteessa samaa kieltä kuin millä linkkisivu on kirjoitettu. Näin lukija ei harhaudu sellaiseen linkkiin, jonka kieltä hän ei ymmärrä.

101 Hyvän twiitin anatomiaa 1/2 Sisällytä twiittiisi linkkejä ja/tai muuta mediasisältöä (kuvia, videoita, esityksiä). Jaa ajankohtaisia uutisia omalta alaltasi. Puhu enemmän ihmisille ( sinä ) kuin itsestäsi ( minä ). ÄLÄ HUUDA TWIITEISSÄ!

102 Hyvän twiitin anatomiaa 2/2 Lisää linkkien eteen aina lyhyt ja kiinnostava johdantoteksti. Käytä aihepiiriäsi kuvaavia hashtageja ja muista, että twiitin merkkimäärää ei ole pakko täyttää (vaikka usein niin käykin). Käytä kuvia ja Vine-videoita herättämässä mielenkiintoa. Lue lisää blogista: The anatomy of the perfect tweet.

103 Tiivistäminen 140 merkkiin 1/2 Twiitin pituus on max 140 merkkiä Tiivistämisen oppii vain, kun sitä tekee riittävästi Herätä mielenkiinto muutamalla sanalla ja ohjaa linkillä lukemaan lisää Muista fiksu ja kiinnostava sisältö kussakin twiitissäsi

104 Tiivistäminen 140 merkkiin 2/2 Linkki tiivistyy automaattisesti noin merkkiin, joka sisältyy 140 merkkiin Kun käytät #hashtageja,liitä ne osaksi twiittiä Hashtageja pitää käyttää siinä muodossa kuin ne ovat Twitterissä käytössä; voit kuitenkin taivuttaa hashtageja katkaisemalla ne mm. merkeillä. - esim. #yle llä Keskustellessasi muiden kanssa, twiittisi voivat olla hyvinkin lyhyitä

105 Negatiiviset twiitit koskien organisaatiota YLLÄPITÄJIEN SISÄISET PELISÄÄNNÖT VASTAAMISEN TYYLI JA TASAISUUS TILIEN BLOKKAAMINEN TARVITTAESSA ILMOITUKSET HÄIRIKÖISTÄ TWITTERILLE PROVOSOITUMISEN VÄLTTÄMINEN

106 Estäminen ja ilmiannot Vinkki: Selkeät häiriköt voi estää näkemästä twiittejänne tai tehdä niistä ilmianto Twitterille. Toiminnot löytyvät profiilin profiilisivun yhteydestä alasvetovalikosta.

107 Twitterin ohjekeskus Vinkki: Tutustu myös Twitterin ohjekeskukseen, minne pääset profiilisi oikean yläkulman rataspainikkeen kautta. Huomaa, että kaikkia ohjeita ei löydy suomeksi, jolloin kieli kannattaa vaihtaa englanniksi.

108 Ajankäyttö ja resursointi Twitterissä

109 Resursointia ja ajankäyttöä Twitterissä VASTUUNJAKOA USEAMMALLE KÄYTTÖTARKOITUS MÄÄRITTELEE AJAN SEURANNASTA RUTIINI UUDELLEENTWIITTAUS VIE 2 SEKUNTIA SISÄLTÖSUUNNITELMA HELPOTTAA ROHKEA OSALLISTUMINEN NOPEUTTAA

110 twitterin käytön suunnittelu organisaatiotilillä

111 miksi Twitter? TÄRKEINTÄ ON TIETÄÄ, MITÄ HYÖTYÄ TWITTERIN KÄYTÖLLÄ HAETAAN? MITEN TWITTER TUKEE MUITA ORGANISAATION VIESTINTÄTAPOJA? MITEN TWITTER LINKITETÄÄN OSAKSI MUUTA VIESTINTÄÄ JA KANAVIA?

112 ketä tavoittelemme: MITKÄ KOHDERYHMÄMME KÄYTTÄVÄT TWITTERIÄ? MITÄ HEIDÄN KANSSAAN HALUAMME TEHDÄ JA VIESTIÄ? MISTÄ ASIOISTA NÄMÄ HENKILÖT MEIHIN LIITTYEN OVAT KIINNOSTUNEITA?

113 ennen kaikkea: ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ TAVOITELLAAN JA SEURATAAN NIITÄ HENKILÖITÄ, JOTKA JO VALMIIKSI TWITTERISSÄ OVAT KIINNOSTUNEITA ORGANISAATION ASIOISTA JA TWIITTAAVAT NIISTÄ.

114 hyvä twiitti eli toimiva sisältö

115 sisältö twitteriin? MISTÄ KAIKKIALTA VOIDAAN JAKAA VIESTINNÄLLISTÄ SISÄLTÖÄ PALVELUUN? VERKKOSIVUT, UUTISET, TAPAHTUMAT... SISÄLTÖPAINOTUKSET SEN PERUSTEELLA, MIHIN TARKOITUKSEEN KÄYTETÄÄN.

116 Hyvät sisällöt Twitterissä Vinkki: Hyvä sisältö muodostuu alun perin Twitterin käyttötarkoituksen perusteella suunnitellusta sisällöstä. Vinkki: Hyvä sisältö on sellaista, joka selkeästi kiinnostaa tavoiteltua kohderyhmää ja on kirjoitettu kohderyhmän kielellä.

117 Hyvät sisällöt Twitterissä Vinkki: Hashtagit korostavat twiitin sisältöä ja vievät twiitin tunnisteiden hakutuloksiin. Vinkki: Kuvat, videot ja esimerkiksi Slideshare(.net)-esitykset tuovat twiitteihin tekstitwiiteistä erottuvaa sisältöä.

118 Hyvät sisällöt Twitterissä Vinkki: Onnistunut twiitti on sellainen, jota uudelleentwiitataan paljon ja joka kerää suosikkeja sekä herättää keskustelua. Vinkki: Hyvä twiitti pitää sisällään uutta tietoa, on ajankohtainen ja kiinnostaa ihmisiä.

119 Hyvät sisällöt Twitterissä Vinkki: Tapahtumahashtagien käyttö ja muiden tilien mainitseminen twiiteissä osoittaa myös organisaation huomioivan muita twiittaajia. Vinkki: Myös toisten twiittaajien uudelleentwiittaukset kommentein ovat toisinaan kiinnostavaa ja osallistuvaa sisältöä.

120 sisältö twitteriin? OLEELLISTA ON TIETÄÄ, MITÄ JA KENELLE PUHUU SEKÄ MILLÄ KIELELLÄ ORGANISAATIOTILISTÄ TEKEE KIINNOSTAVAN, KUN SEKIN OSALLISTUU KESKUSTELUUN JOKAINEN TOISIIN TILEIHIN LIITTYVÄ TOIMINTO ON OSALLISTUMISTA

121 Hyvät sisällöt Twitterissä Vinkki: Huumorikin on sallittua organisaatiotileillä. Vinkki: Hyvin hoidettu tili myös rohkeasti keskustelee ja osallistuu muuhun Twitterissä tapahtuvaan twiittaamiseen.

122 VIESTINTÄ-PIRITTA KIITTÄÄ Mail: www: Blogi: Facebook: LinkedIn: Twitter: Slideshare: Pinterest: Storify: Soita minulle: fi.linkedin.com/in/pirittaseppala

Näin teet oman tilin!

Näin teet oman tilin! Twitter Näin teet oman tilin! Mene osoitteeseen https://twitter.com/, missä uuden tilin luominen alkaa syöttämällä oma nimi, sähköpostiosoite (Tili pitää vahvistaa eli olemassa oleva osoite) sekä salasana.

Lisätiedot

twitterin perusteet Twitter - Perusteet Viestintä-Piritta Piritta Seppälä @Piritta #viestintäpiritta #twkoulutus Kevät 2016 www.viestintapiritta.

twitterin perusteet Twitter - Perusteet Viestintä-Piritta Piritta Seppälä @Piritta #viestintäpiritta #twkoulutus Kevät 2016 www.viestintapiritta. twitterin perusteet Twitter - Perusteet Viestintä-Piritta Piritta Seppälä #viestintäpiritta #twkoulutus Kevät 2016 www.viestintapiritta.fi PIRITTA SEPPÄLÄ Sosiaalisen median kouluttaja ja asiantuntija

Lisätiedot

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Aikakauslehtien Liitto, Ammatti- ja järjestölehtien tapaaminen Viestintä-Piritta Anne Lindfors @anne_lindfors 3.11.2015, Helsinki www.viestintapiritta.fi

Lisätiedot

Aloitus. Kuvaile profiilissasi lyhyesti itseäsi ja lisää myös kuva. Kuvaton profiili ja tyhjä esittelyteksti eivät erityisemmin houkuttele seuraajia.

Aloitus. Kuvaile profiilissasi lyhyesti itseäsi ja lisää myös kuva. Kuvaton profiili ja tyhjä esittelyteksti eivät erityisemmin houkuttele seuraajia. Opas Twitteriin Twitter on mikroblogipalvelu, jonka käyttäjäkunta kasvaa koko ajan. Monet uutistoimitukset seuraavat päivän aikana mitä twitterissä tapahtuu ja poimivat sieltä uutisoitavia aiheita. Palvelu

Lisätiedot

Suunnitelmallista viestintää yhdistyksiin

Suunnitelmallista viestintää yhdistyksiin Suunnitelmallista viestintää yhdistyksiin TK ry - Kehittämispäivät Viestintä-Piritta Piritta Seppälä @Piritta #viestintäpiritta 14.6.2018, Tallukka, Vääksy www.viestintapiritta.fi Viestintä-Pirittan @Piritta

Lisätiedot

vaikuttavaa sosiaalisen median käyttöä - itse ja organisaationa

vaikuttavaa sosiaalisen median käyttöä - itse ja organisaationa vaikuttavaa sosiaalisen median käyttöä - itse ja organisaationa Akavan Erityisalat -webinaari Viestintä-Piritta Piritta Seppälä 8.3.2016 www.viestintapiritta.fi #Viestintäpiritta PIRITTA SEPPÄLÄ Sosiaalisen

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohje 2018

Sosiaalisen median ohje 2018 Sosiaalisen median ohje 2018 Miten teet hyvän ja mielenkiintoisen somejulkaisun? Julkaisun tulee olla mielenkiintoinen ja sen tulee herättää lukijan kiinnostus Lisää julkaisuihin kuvia, videoita tai linkkejä.

Lisätiedot

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila MARTAT VERKOSSA Jouko Marttila 1.10.2016 Mobiili-internet on ykkönen Lähes puolet asiakkaista hakee tietoa sosiaalisesta mediasta ostopäätösten tueksi Facebook Yritykset käyttävät markkinointiin ja asiakaspalveluun.

Lisätiedot

Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen

Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen Twitter on mikroblogipalvelu, eli siellä jaettavat tilapäivitykset ym. ovat lyhyitä ja ytimekkäitä kertomuksia (max. 140 merkkiä per päivitys). Twitterin tilapäivityksiä

Lisätiedot

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Mitä some antaa tutkijalle? Oma ääni kuuluviin Toimituksellisissa medioissa toimittaja päättää sisällön ja rakenteen somessa voit itse päättää, mitä

Lisätiedot

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Mitä some antaa tutkijalle? Oma ääni kuuluviin Toimituksellisissa medioissa toimittaja päättää sisällön ja rakenteen somessa voit itse päättää, mitä

Lisätiedot

Kirjautuminen ja oma tili

Kirjautuminen ja oma tili Kirjautuminen ja oma tili Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 31.1.2019 Kirjautuminen Kirjautuminen tarvitaan, jotta voit uusia lainoja tehdä varauksia ilmoittaa yhteystietojen muutoksista tehdä omia

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE Joulukuu 2015 Mira Matilainen LÄHTÖKOHDAT Kohderyhmät: Rahoittajat, tutkijakollegat, muut sosiaalisen median tutkimuksesta ja hankkeesta kiinnostuneet

Lisätiedot

DIIGO TIEDONHALLINNASSA

DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär biblioteket som ett öppet lärcentra DIIGO TIEDONHALLINNASSA Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina Lauronen Sosiaaliset kirjanmerkit Sosiaalisten

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Hiekkis. Some-strategia

Hiekkis. Some-strategia Hiekkis Some-strategia Some-strategian sisällys Valitsimme tähän some-strategiaan neljä tämän hetken suosituinta ja käytetyintä some-kanavaa nuorten keskuudessa. Projekti suunniteltiin ja toteutettiin

Lisätiedot

TWITTER. itsmf aamiaisseminaari 4.9.2014. Marika Siniaalto Grapevine Media Oy

TWITTER. itsmf aamiaisseminaari 4.9.2014. Marika Siniaalto Grapevine Media Oy TWITTER itsmf aamiaisseminaari 4.9.2014 Marika Siniaalto Grapevine Media Oy TERVETULOA! YHTEYSTIEDOT Marika Siniaalto Grapevine Media Oy p. 045 674 4768 marika.siniaalto@grapevine.fi @MarikaSiniaalto Grapevine

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Twitter.

Twitter. Twitter www.flowhouse.fi Osallistujien käyttöön facebook.com/flowhouse ei eteenpäin jaettavaksi Yleistä Twitteristä Twitter on mikroblogipalvelu kuten Facebook Käyttäjät kirjoittavat 140 merkkiä pitkiä

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Vain 15 min ja sinulla on päivittäistä sisältöä viidessä sosiaalisen median kanavassa Twitter Facebook LinkedIn Instagram Pinterest

Vain 15 min ja sinulla on päivittäistä sisältöä viidessä sosiaalisen median kanavassa Twitter Facebook LinkedIn Instagram Pinterest Ilmaiset välineet Vain 15 min ja sinulla on päivittäistä sisältöä viidessä sosiaalisen median kanavassa Twitter Facebook LinkedIn Instagram Pinterest Ilmaiset välineet Kertaprosessi 1. Sisältösuunnitelma

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä

Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä Suomen Ladun koulutus Salo 25.4.2014 Piritta Seppälä Viestintä-Piritta www.viestintapiritta.fi keskiviikkona 2. huhtikuuta 2014 Kuka Viestintä-Piritta? keskiviikkona

Lisätiedot

FACEBOOK. www.facebook.com

FACEBOOK. www.facebook.com FACEBOOK www.facebook.com Mistä löydän facebookin? www.facebook.com ETUSIVUN NÄKYMÄ VALITAAN KIELEKSI SUOMI SIVUN TEKSTIT OVAT NYT SUOMEKSI REKISTERÖITYMINEN Rekisteröityminen 2/ Rekisteröityminen 3/ Kavereiden

Lisätiedot

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Sisältö Sosiaalinen media järjestöissä Twitter Blogit Instagram Lähteet: Sosiaalinen media koulutus Oulussa 2.9.2015 sekä oma

Lisätiedot

Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut

Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille 16.9.2014 Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut Some on vuorovaikutusta Kuuntelemista, oppimista ja jakamista Keskusteleva äänensävy Viestitään samanaikaisesti

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms / Anna Haapalainen Googlen lomaketyökalulla on helppoa tehdä sähköisiä kyselyitä, tehtäviä tai kokeita. Voidaksesi luoda Googlen lomakkeita, sinulla tulee

Lisätiedot

Public Account-tili on pysyvä, joten kannattaa käyttää mieluummin sitä kuin kaupallisen tilin kokeiluversiota.

Public Account-tili on pysyvä, joten kannattaa käyttää mieluummin sitä kuin kaupallisen tilin kokeiluversiota. 1.1 Tässä harjoituksessa opit laatimaan luokitellun teemakartan maastossa aiemmin keräämistäsi pisteistä. Käytämme Esrin ArcGis-palvelun ilmaisia ominaisuuksia. Kartan tekoa voi harjoitella kokonaan ilman

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Verkkokirjaston hakuohjeet

Verkkokirjaston hakuohjeet 1 Verkkokirjaston hakuohjeet Pikahaku Hakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläosasta. Voit valita kohdistuuko haku kirjaston aineistotietokantaan, verkkokirjastosivustoon vai avainsanoihin. Voit hakea

Lisätiedot

Discendum Oy

Discendum Oy 1 CV+ ansioluettelon luominen ja muokkaus CV+ - Yleistä 3 CV+ -ansioluettelon luominen 5 Tietojen muokkaaminen Perustoiminnot 7 CV+ sisältöjen otsikoiden muokkaus 8 Koulutus- ja työkokemustiedot Todistuksen

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

julkaiseminen verkossa

julkaiseminen verkossa julkaiseminen verkossa SuPerin webmastereiden koulutuspäivä Viestintä-Piritta Piritta Seppälä Vuosi 2015 www.viestintapiritta.fi viestintä-pirittan piritta @piritta Sosiaalisen median kouluttaja ja asiantuntija

Lisätiedot

Wordpresspikaopas. Viivamedia

Wordpresspikaopas. Viivamedia Wordpresspikaopas 1 Viivamedia Kirjautuminen Kirjaudu sivuston ylläpitoon osoitteessa http://[verkkotunnus]/wp-admin. Verkkotunnus on sivuston osoitteen perusosa, esim. viivamedia.fi. Syöttämällä pääkäyttäjältä

Lisätiedot

JulkICT portaalin käyttöohje

JulkICT portaalin käyttöohje LUONNOS 30.4.2013 2 (12) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 QPR Portaali... 3 2.1 Kirjautuminen palveluun... 3 2.2 Portaalin Prosessit-välilehden toimintakuvaus... 5 2.3 Mallin valitseminen mallilistasta... 7

Lisätiedot

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita.

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita. Facebook-pikaopas Mikä Facebook on? Facebook on internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka avulla sen käyttäjät voivat olla yhteydessä ystäviinsä ja sukulaisiinsa, jakaa kuvia ja videoita sekä liittyä

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO TIEDEKASVATUS. helsinki.fi/tiedekasvatus v 1.2

HELSINGIN YLIOPISTO TIEDEKASVATUS. helsinki.fi/tiedekasvatus v 1.2 Tässä harjoituksessa opit laatimaan luokitellun teemakartan maastossa aiemmin keräämästäsi aineistosta. Käytämme Esrin ArcGis-palvelun ilmaisia ominaisuuksia. Kartan tekoa voi harjoitella kokonaan ilman

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä!

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Innostu ja innosta viestintä on kivaa! Viestintä ei ole pakollinen paha, vaan huikea mahdollisuus. Pienillä askelilla eteenpäin, hyvä viestintä sujuvoittaa

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 2 Facebook-sivun julkaisut 2013-3-8 1 Mitä opit tänään Mitä laaja tutkimus kertoo erilaisten julkaisujen saamasta palautteesta Miten luot sisältöstrategian Facebook-sivullesi

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Näissä ohjeissa: Ohjeet What matters to me verkkopalvelun käyttöönottoon niille asiakkaille, jotka aikovat tilata itselleen myös EU:n Vammaiskortin Palvelun

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1 WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Wilmaan sisään osoitteessa https://dila.starsoft.fi 2 Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi Ensimmäisellä

Lisätiedot

Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018

Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018 Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018 Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) 30.5. 5.6.2018 sosiaalisessa mediassa Mikä ESDW? European Sustainable Development

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/18 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

UUDET NETTISIVUT. 09/03/2015 Copyright 2014 by Oriflame Cosmetics Global SA

UUDET NETTISIVUT. 09/03/2015 Copyright 2014 by Oriflame Cosmetics Global SA UUDET NETTISIVUT 1 Oriflamen uudet nettisivut avataan keskiviikkona 11.3. 2 Miksi uudet sivumme ovat PALJON paremmat? Täysin uusi, tämän päivän web-designin vaatimukset täyttävä sivusto. Selkeämpi ja helpompi

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

Tietokannan luominen:

Tietokannan luominen: Moodle 2 Tietokanta: Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia, linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat,

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

WordPress-blogin perustaminen

WordPress-blogin perustaminen WordPress-blogin perustaminen Mene osoitteeseen http://wordpress.com/ ja luo itsellesi tili. Tilin luomiseen tarvitset seuraavat tiedot: sähköpostiosoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Klikattuasi

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä ohje on osa koko Tenavakallion IT dokumenttia.

Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä ohje on osa koko Tenavakallion IT dokumenttia. Tenavakallion pilvipalvelut palvelut vanhemmille Tervetuloa Tenavakallion Pilvipalveluiden käyttäjäksi! Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

kunnan yhteisöllisyydessä ja viestinnässä sekä sisältömarkkinoinnissa

kunnan yhteisöllisyydessä ja viestinnässä sekä sisältömarkkinoinnissa Twitterin hyödyntäminen kunnan yhteisöllisyydessä ja viestinnässä sekä sisältömarkkinoinnissa Kangasalan kunta 1.6.2015 1 Kinda Oy Pauliina Mäkelä www.kinda.fi @PauliinaMakela Hei! Olen sosiaalisen median

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Mitä on sosiaalinen media? Miten olet itse käyttänyt sosiaalista mediaa? Kuva: SPR Aineistopankki

Lisätiedot

Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalisen rekrytoinnin kanavat Englantilaisen yrityksen Provide vuonna 2012 luoma sosiaalisen rekrytoinnin kompassi (inhunt.fi) Some sopii kaikille ei vain viestintä- ja

Lisätiedot

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuka voi tehdä kumppanuusmarkkinointia Kumppanuusmarkkinointia (affiliate marketing) voi tehdä kuka tahansa yksityishenkilö tai yritys. Jotta voit ryhtyä

Lisätiedot

TEEMA 2 Aineistot. Kirjautuminen Moodleen. Sisältö. Kirjaudut Moodleen sivulta http://moodle.pkamk.fi/. Voit vaihtaa kielen valikosta.

TEEMA 2 Aineistot. Kirjautuminen Moodleen. Sisältö. Kirjaudut Moodleen sivulta http://moodle.pkamk.fi/. Voit vaihtaa kielen valikosta. TEEMA2 Aineistot Sisältö Moodleen kirjautuminen...1 Aineistot (Lisää aineisto ) - Web-sivu...2 - Linkit ulkoisille sivuille...4 - Valmiit tiedostot...5 Etusivun näkymän jäsennys otsikoilla...7 Tiedostojen

Lisätiedot

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta 1 Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta Blogi on yhden tai useamman kirjoittajan verkkosivu tai -sivusto, jonka kautta voidaan julkaista omia kirjoituksia perinteisten julkaisukanavien

Lisätiedot

Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) sosiaalisessa mediassa

Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median vyörytykset kestävän kehityksen viikolle 2017 Somella tavoitteen kimppuun: Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) 30.5.- 5.6.2017 sosiaalisessa mediassa Mikä ESDW?

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennusohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely 25.8.2018 Tiina Rintanen TAPIO 26.9.2018 2 Kampanjan tiedot Ajankohta viikko 41 (8.10-14.10.2018) Kampanja käynnistyy ma 8.10 klo 8.30 videon julkaisulla Hastag

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet avannut kotisivut Kotisivukoneella, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOSI OPTIMASTA! KOOSTE

PÄIVITÄ TIETOSI OPTIMASTA! KOOSTE PÄIVITÄ TIETOSI OPTIMASTA! KOOSTE IT-palvelut / Hannele Rajaniemi optima-support@jyu.fi www.jyu.fi/itp/optima-ohjeet 2 Sisältö Mikä on koosteen idea? Miten saan kooste-työkalun käyttööni? Miten luon koosteen?

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE 1 REKISTERÖITYMINEN Mene Keksinnöt.fi -sivuston etusivulle. Etusivulla löytyy uusi käyttäjä -laatikko, josta voit liittyä jäseneksi. Linkki ohjaa sinut rekisteröinti

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot