PÖYTÄKIRJA (6)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÖYTÄKIRJA 10.1.2013 1(6)"

Transkriptio

1 (6) VALTAKUNNALLISEN NUORISOTYÖTOIMIKUNNAN KOKOUS 1/2013 Aika klo 10:53 15:40 Paikka Läsnä SPEK Pasila Mika Jäntti, pj Esko Lehtonen, Länsi-Suomi Samuel Siliin, Etelä-Suomi Veli Lampela, Pohjois-Suomi Sabina Holopainen, FSB Toni Wasenius, FSB (läsnäolo- ja puheoikeudella) Matti Soutua, Keski-Suomi (poistui klo 14:40) Timo Sovanen, SPEK, siht. 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 10: Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kutsuttuna läsnäolo- ja puheoikeudella myös Toni Wasenius. 3. Kokouksen asialistan hyväksyminen Asialista hyväksyttiin muutoksitta. Sovittiin, että järjestäytymiskohdassa käsitellään varapuheenjohtajan valintaan liittyviä asioita. 4. Nuorisotyötoimikunnan järjestäytyminen Toimikunta totesi, että pöytäkirjojen jakelu saa olla mahdollisimman laaja: jäsenet, varajäsenet ja toiminnanjohtajat. Lisäksi pöytäkirjat laitetaan Spekin nuorisotyön kotisivuille. Toimikunta päätti, että Pauli Riikonen jatkaa seuraavaan kokoukseen saakka varapuheenjohtajana, jolloin toimikunta valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan vuodeksi Järjestöohjaaja käy johtosäännön ja toimikuntaohjeen läpi, ja katsoo että ne ovat yhteneväiset. Asiaan palataan toimikunnan seuraavassa kokouksessa. Toimikunta sopi, että kokoontuessaan keskenään pelastusalan tiloissa, on heillä asu vapaa. Muuten toimikunnan kokouksissa käytetään palokunta-asua. 5. Edellisen kokouksen pöytäkirja Hyväksyttiin muutoksitta.

2 (6) 6. Tiedotettavat asiat 6.1. SPEKin hallituksen kuulumisia Toiminta- ja taloussuunnitelma on vahvistettu. Uusi ansiomerkkisääntö tulee voimaan lähtien. Hallituksen jäsenten vastuualueet on vahvistettu. Vastuualueet ovat: vapaaehtoinen palokuntatoiminta, palokuntanuoret ja -naiset, pelastusalan valtakunnalliset järjestöt, alueellinen pelastusalan järjestötoiminta, vakuutustoiminta, kunnallishallinto, yritysturvallisuus, varautuminen sekä alueellinen pelastustoimi. Toimikunnat on nimetty. Valtakunnallisen nuorisotyötoimikunnan kokoonpano vuonna 2013 on: Puheenjohtaja: Mika Jäntti ( ) Ruotsinkieliset: Sabina Holopainen, varajäsenenä Toni Wasenius ( ) Keski-Suomi: Matti Soutua, varajäsenenä Petri Heinänen ( ) Etelä-Suomi: Pauli Riikonen, vpj., varajäsenenä Samuel Siliin ( ) Länsi-Suomi: Esko Lehtonen, varajäsenenä Heli Järvelä ( ) Itä-Suomi: Pasi Tahvanainen, varajäsenenä Jorma Hytönen ( ) Pohjois-Suomi: Veli Lampela, varajäsenenä Aappo Iisakka ( ). Valtakunnallisen palokuntanaistyötoimikunnan kokoonpano vuonna 2013 on: Puheenjohtaja Irja Viinikainen ( ) Etelä-Suomi: Minna Takala, varajäsenenä Tuula Marttinen ( ) Länsi-Suomi: Marika Metsä-Tokila, varajäsenenä Tiina Lehtonen ( ) Keski-Suomi: Niina Saari, varajäsenenä Sirkku Alanko-Luopa ( ) Väli-Suomi: Maarit Valkeejärvi, varajäsenenä Leena Mustonen ( ) Itä-Suomi: Minna Hytönen, varajäsenenä Paula-Salomaa ( ) Pohjois-Suomi: Annukka Sainio, varajäsenenä Tarja Roininen ( ) Ruotsinkieliset: Svea Lindqvist, varajäsenenä Camilla Rautanen ( ) Uusina jäseninä SPEKiin ovat tulleet Kattoliitto sekä Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liitto. Palosuojelurahaston päätös on tullut, ei vaikutuksia nuorisotyötoimintaan Ajankohtaisia palokuntanuorten asioita Palokunnat ovat palauttaneet toimintatilastonsa pelastusliittoihin mennessä. Liitot toimittavat toimintatilastot SPEKiin mennessä. Nuoriso-osaston turvallisuusopas on taittovalmis ja menossa eteenpäin. Koska opas on sähköisessä muodossa, voidaan sitä muokata käyttäjäpalautteen perusteella. Vapaaehtoistoiminnan turvaamisen työryhmä ei ole edellisen valtakunnallisen nuorisotyötoimikunnan kokouksen jälkeen kokoontunut.

3 (6) Sihteeri esitteli toimikunnalle palokuntanuorten uudistuneita internetsivuja. Sovittiin, että sihteeri laittaa eteenpäin tietoa liittoihin ja palokuntiin sivustojen uudistuksesta. Sovittiin myös, että toimikunnan jäsenet tutustuvat omatoimisesti sivuihin ja antavat niistä palautetta ja kehitysehdotuksia SPEKiin. Viksu-palokuntaleirin työryhmä tekee töitä erittäin hyvällä vauhdilla ja asenteella ja valmistelut ovat hyvässä mallissa. Toni Wasenius muistutti toimikuntaa olevansa Viksu-palokuntaleirin nuorten edustaja, jolle voi ilmoittaa ajatuksia ja ideoita leiriin liittyen. Hän välittää viestiä eteenpäin. Ennen valtakunnallista leiriä on tarkoituksena kerätä kokemuksia ns. ulkopuolisista leiriläisistä Palokunta tutuksi -kurssin avulla, jota Marika Äijälä valmistelee Länsi-Suomen alueleirin yhteyteen kesäksi Järjestöohjaaja on yhteydessä myös Kaakkois- Suomen Pelastusalanliittoon sekä Uudenmaan Pelastusliittoon mahdollisten heidän leiriensä ns. ulkopuolisten osalta Alueellisten toimikuntien kuulumiset Edustajat kertoivat omien alueidensa toimikuntien kuulumisista ja suunnitelmista sekä esittelivät pelastusliittojensa tiedotuskanavia, esim. nuorten internet- ja Facebook-sivuja. FSB: kotisivuilta löytyy tämän vuoden toiminta. Kesäleiri järjestetään Ahvenmaalla. Leirille odotetaan yli 300 osallistujaa. Leirin teemana on risteily. FSB:n Facebook-sivuilla keräävät ehdotuksia nuorten toiminnaksi. Suosituimmat ideat toteutetaan. Viime kesän leireillä päivittivät koko ajan leirin tapahtumia internetiin, josta ulkopuoliset, poissaolijat ja vanhemmat näkivät mitä leirillä tapahtui. HPL: Nuorisotyön puheenjohtaja Juha Kylmälä, nuorisotyönohjaaja Sami Nikkilä. Alueen nuorisotyötoimikunnan kokouksessa ovat sopineet siitä, kuinka nuorisotyötä viedään eteenpäin: tiedottamista uudistetaan mm. tiedottamalla valtakunnallisista ja alueellisista nuorten asioista kootusti tiedotteilla säännöllisin väliajoin. Facebookia tullaan hyödyntämään enemmän. Toimikunnan pöytäkirjat julkaistaan Hämeen Pelastusliiton nuorisotyön internetsivuilla. LSPeL: 2013 leirille ilmoittautuminen Hakan kautta. Toimintasuunnitelma ja kalenteri löytyvät internetsivuilta. Leirien sivut aktiivisia jo ennen leiriä ja myös leirin aikana, jotta kotona voidaan seurata. Muualta Suomesta ollut rippikoulun kautta osallistujia, joka on koettu hyväksi. Myös ensi vuonna on muualta tulossa mukaan halukkaita. HELPE ja UPL: Tapahtumakalenteri löytyy internetsivuilta (UPL). Nuoret alkavat ylläpitää kotisivuja HELPELLÄ. Tiedottaminen menossa kovaa vauhtia molemmilla Facebookiin. Ovat todenneet, että koska suurin osa nuorista seuraa aktiivisesti Facebookia, viestit menevät parhaiten perille sitä kautta. Pohjois-Suomi ja Lappi: nuorisotyöllä Facebook-sivut molemmilla (työn alla). Leiri Kemissä. Alueen laajuuden vuoksi matka- ja majoituskulut ovat suuret ja asettavat toiminnalle haasteita.

4 (6) 7. Käsiteltävät asiat 7.1. Teksti toimintakertomukseen Käytiin pikaisesti läpi sihteerin tekemä vuosikertomusesitys. Sovittiin, että sihteeri lähettää tekstin s-postilla toimikuntalaisille, jotka toimittavat mahdolliset lisäykset seuraavan päivän iltaan mennessä Tulevat tapahtumat: Veikon Malja ja SM-tietokilpailu järjestetään Lappeenrannassa Kutsut on lähetetty ja tapahtumaan ilmoittautuminen avattu HAKAssa. Palokuntanais- ja nuorisotyön yhteinen kevätseminaari järjestetään Tampereella yhdessä Hämeen Pelastusliiton kanssa. Kutsut on lähetetty ja ilmoittautuminen on auki HAKAssa. Viikonlopun aikana pidetään myös nuoriso- ja naistyön foorumit sekä toimikuntien kokoukset. Suomalaisen palokuntatoiminnan 175-vuotisjuhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Juhlavuosi avattiin Tulimeri-risteilyllä avaamalla Suomen Suurin Palokunta -kilpailu Facebookiin. Virtuaalipalokunnan ajatuksena on lisätä tietoa palokuntatoiminnasta sekä sen tunnettuutta ja arvostusta ja innostaa uusia jäseniä liittymään mukaan toimintaan. Turussa järjestetään vuotisjuhlat, jonka ohjelma tarkentuu kevään aikana. CTIF-harjoitusleiri järjestetään 8.6. Harjoitusleirin tarkoituksena on saada lisää kiinnostuneita nuoria osallistumaan kansallisiin CTIF-kilpailuihin. Valtakunnallinen NOK- ja NOJ-koulutus tullaan järjestämään syksyllä Valtakunnallisen nuorisotyötoimikunnan asettamat työryhmät vuodelle 2013 Kipinä-toimituskunta: Asiat etenevät erinomaisen hyvin. Seuraava kokous Tavoitteena päivittää Kipinä-käsikirja. Kirjan päivittäminen tapahtuu toimituskunnan toimesta tai heidän valtuuttamien henkilöiden toimesta. Resursseja ei ole varattu kirjoittajien palkkioihin, joten toimituskunnan työ on vapaaehtoista. Toimituskuntaan kuuluvat: Toni Alatalo, pj. Pauli Riikonen, Piatta Rulja, Tiina Moisander, Eveliina Aalto ja Harri Viitasalo Koulutustyöryhmä: Edellisessä valtakunnallisen nuorisotyötoimikunnan kokouksessa työryhmän nimi vaihdettiin koulutusmateriaalityöryhmästä koulutustyöryhmäksi. Työryhmän kokoonpano vuonna 2013 on: Anders Ehrnsten, pj.

5 (6) Valtteri Korhonen, Timo Särkilampi ja Erkki Tuominen Koulutustyöryhmän vuoden 2013 tavoitteena on palokuntanuorten ohjaajakoulutusjärjestelmän kehittämisen loppuunsaattaminen rakenteen ja tavoitteiden osalta. Sisällön ja yksityiskohtien suhteen työtä jatkettaneen vuonna Kilpailutyöryhmä: Edellinen työryhmä on valmis jatkamaan. Työryhmään kuuluvat: Toni Wasenius, pj. Esko Lehtonen, Samuel Siliin ja Alpo Tapanainen Kilpailutyöryhmän tavoitteena on valvoa palokuntanuorten SM-kilpailujen järjestämistä siten, että ne toteutuvat sääntöjen edellyttämällä tavalla. Suunniteltua uutta kalustokilpailua ei järjestetä Toimikunnan täydentäminen nuorten edustajalla Valtakunnallinen nuorisotyötoimikunta olisi toivonut asiasta toimeksiantoa hallitukselta. Keskustelun jälkeen toimikunta ei nähnyt tarpeelliseksi laajentaa kokoonpanoaan tällä hetkellä. Toimikunta pohti, kuinka nuorten ajatukset saataisiin paremmin toimikunnan tietoon ja esille, ja kuinka tieto toimikunnan työskentelystä tavoittaisi paremmin nuoret. Yksi vaihtoehto olisi nuorten symposium palokuntanuorten SMkilpailujen yhteydessä. Toinen vaihtoehto voisi olla nuorisovaltuusto, jossa olisi edustaja jokaisesta pelastusliitosta. Valtuustoa kuultaisiin esimerkiksi kevät- ja syysfoorumeiden yhteydessä Johtosäännöt Uudet johtosääntömallit eivät ehtineet valmistua toimikunnan kokoukseen mennessä. Johtosäännöt käsitellään seuraavassa kokouksessa Hihamerkkiohjeistus Ohjeistusta muutetaan paremmin käytäntöä vastaavaksi niin, että palokuntanuorisotyön merkkiä pidetään aina oikeassa hihassa. (Huomioitava, että muutos tulee myös Kipinä-kirjaan.) Nuorisomerkit olisi hyvä saada tarralla. Myyntiin olisi myös hyvä saada ns. oikean mallisia tarrapohjia, johon merkit kävisivät suoraan Tapahtumat tulevaisuudessa Valtakunnallisen nuorisotyötoimikunnan mukaan nuorisotyötä tekevät palokuntalaiset ovat pitkälti sitoutuneet suurleiriin ja ovat suurelta osin siinä kiinni. Toimikunta päätti kysyä Tampereella kevätseminaarissa osallistujilta, mitä he edellyttävät toimikunnalta ja millaista toimintaa ja palveluja he haluavat.

6 (6) 8. Muut esille tulevat asiat 9. Seuraava kokous Vuonna 2014 kaikki mitä tehdään, pyritään tekemään laadukkaasti ja kunnolla panostaen. Koska tarkoitus ei ole kilpailla Viksu-leirin kanssa 2014, vuonna 2015 voitaisiin toteuttaa FSB:n esityksen mukaisesti jokin yhteinen valtakunnallinen tapahtuma, joka ei välttämättä liity palokuntatoimintaan, mutta keräisi valtakunnallisesti palokuntanuoria yhteen. Vuonna 2014 pyritään järjestämään kansainvälinen kouluttajavaihto; osa vaihtoa jo Viksu-leirin yhteydessä. Toni Wasenius esitti kiitokset omalta osaltaan menneestä kaudesta. Puheenjohtaja kiitti Tonia tähänastisesta, ja pyysi edelleen aktiivisesti jakamaan arvokasta osaamistaan ja tietoaan. Sihteeri esitteli Taloustutkimukselta tilattua tutkimusta VPK-toiminnan tunnettuudesta. Sihteeri lähettää tutkimukset eteenpäin toimikunnan jäsenille, jotka voivat esitellä tuloksia omien alueidensa seminaareissa, osa jo ensi viikonloppuna. Kiinnostuksesta VPK-toimintaa kohtaan toimikunnassa todettiin, että 15 % Suomen kansasta on jo äärimmäisen iso määrä miksi tarvitsisi olla enempää? Toimikunta näki järkevänä keskittyä panostamaan kunnolla tuohon 15:een prosenttiin. Seuraava valtakunnallisen nuorisotyötoimikunnan kokous pidetään Tampereella palokuntanais- ja nuorisotyön kevätseminaarin yhteydessä su klo 12:00 alkaen. 10. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 15:40.

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 13.03.2014 TOIMINTAKERTOMUS 2013 YLEISTÄ Valtakunnallisesti vuosi 2013 oli palokuntatoiminnan 175v -juhlavuosi. Järjestäytynyt palokuntatoiminta alkoi maamme ensimmäisen palokunnan,

Lisätiedot

Pöytäkirjat 2002 YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANHALTIJAT RY HALLITUKSEN KOKOUS 1/2002. AIKA: Keskiviikko 16.1. 2002, klo 15.00

Pöytäkirjat 2002 YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANHALTIJAT RY HALLITUKSEN KOKOUS 1/2002. AIKA: Keskiviikko 16.1. 2002, klo 15.00 Pöytäkirjat 2002 YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANHALTIJAT RY HALLITUKSEN KOKOUS 1/2002 AIKA: Keskiviikko 16.1. 2002, klo 15.00 PAIKKA:Kuntaliitto, 2. Linja 14, kokoushuone B 3.2 LÄSNÄ: Camilla von Bonsdorff, puheenjohtaja

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Hämeen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

6Aika-strategian ohjausryhmä

6Aika-strategian ohjausryhmä 6Aika-strategian ohjausryhmä Muistio Ohjausryhmän kokous 4/2015 8.4.2015, kello 9.30-12.30 Paikka: Helsingin kaupungin vanha raatihuone, Aleksanterinkatu 20, kokoushuone Kvston lähetystöt Osallistujat:

Lisätiedot

Ympäristötieteellinen Seura r.y. Miljövetenskapliga Sällskapet r.f. Finnish Society for Environmental Sciences JÄSENTIEDOTE 2008

Ympäristötieteellinen Seura r.y. Miljövetenskapliga Sällskapet r.f. Finnish Society for Environmental Sciences JÄSENTIEDOTE 2008 JÄSENTIEDOTE 2008 Sisältö Seuran yhteystiedot 1 FCES 09 - Ympäristötieteen päivät Lahdessa 2009, Jäsenmaksu, Mainosesite 2 Logokilpailu, Ympäristö ja terveys lehti, Kansalliskomitea, Workshop-toiminta

Lisätiedot

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009 2 Toiminnanjohtajan terveiset 3 Ajankohtaista toimenpiteitä varten 3 Yhdistysväen tapaamiset 4 Tukea yhdistysten vertaistukitoimintaan 5 Suvipäivä Suvituulessa 5 Yhdistysten internet-sivut 6 Tue Aivoliittoa

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Oma Oppilaskunta osaa

Oma Oppilaskunta osaa Oma Oppilaskunta osaa Opas oppilaskuntatoimintaan Sisällysluettelo 1. Kohti keskustelevampaa peruskoulua s. 3 2. Oppilaskunta - peruskoulun dream team s. 4 3. Kokoustamisen jalo taito s. 6 4. Oppilaskunnan

Lisätiedot

ULKOSUOMALAISPARLAMENTTI. Pöytäkirja - Yhteenveto. Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistön kevätkokous Helsingissä 15. 16.4.2013

ULKOSUOMALAISPARLAMENTTI. Pöytäkirja - Yhteenveto. Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistön kevätkokous Helsingissä 15. 16.4.2013 Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistön kevätkokous Helsingissä 15. 16.4.2013 Pöytäkirja - Yhteenveto Paikka: Suomi-Seura, Mariankatu 8 Aika: maanantai 15. - tiistai 16.4.2013 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja

Lisätiedot

Hallituksen kokous 1/2011

Hallituksen kokous 1/2011 Hallituksen kokous 1/2011 Aika:!! 21.1.2011 klo 18:00 Paikka:! Kokoushuone Lakki (Mechelininkatu 3C, 00100 Helsinki) Läsnä:! Vertti Virkajärvi (puheenjohtaja), Alpo Martikainen (sihteeri), Mikko Nieminen,!!

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

ratsastuksen seuraopas

ratsastuksen seuraopas Uudistettu painos 2012 ratsastuksen seuraopas suomen ratsastajainliitto ry Sisällysluettelo: Alkusanat 3 Mitä on seuratoiminta? 4 Ratsastusseuran perustaminen 5 Seuran toimihenkilöt 6 SRL:n tarjoamat jäsenedut

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 2/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 26.1.2006 36. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 2/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 26.1.2006 36. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 26.1.2006 36 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 40 68 Aika torstai 26.1.2006 klo 17.00 18.40 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 1. Johdanto... 2 2. Yhdistyksen yhteiskunnalliset tavoitteet... 3 Tavoitetilan kuvaus (pitkän aikavälin tavoitteet)... 3 Nykytilan kuvaus... 3 Yhteiskunnalliset tavoitteet

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY SISÄLTÖ YLEISTÄ... 4 HALLINTO JA JÄRJESTÖTOIMINTA... 4 Henkilöstö... 5 KANSAINVÄLINEN TOIMINTA... 6 Champions Cup 2013... 7 Naisten MM-kisat 2015... 7

Lisätiedot

Piiritoiminnan uudistaminen. Taustamateriaalia asiasta kiinnostuneille

Piiritoiminnan uudistaminen. Taustamateriaalia asiasta kiinnostuneille Piiritoiminnan uudistaminen Taustamateriaalia asiasta kiinnostuneille Suomen Partiolaiset- Finlands Scouter ry 2006 Piiritoiminnan uudistaminen Taustamateriaalia asiasta kiinnostuneille Sisällys 1 Taustaa...

Lisätiedot

Verkostoituminen järjestöissä 2009

Verkostoituminen järjestöissä 2009 Verkostoituminen järjestöissä 2009 Kirjoittaja ja vastaava tutkija: Raisa Jäntti Kansi ja taitto: Miska Viitaniemi Painopaikka: Multiprint Oy, TAMPERE 2009 Julkaisija: Eetanet Oy, Creative Commons Nimi

Lisätiedot

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA 2015 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 4 1.1 Historia... 4 1.2 Toiminta-alue... 4 1.3 Kattojärjestöt ja jäsenyydet... 5 1.4 Sidosryhmät... 5 2 SEURAN TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...

Lisätiedot

Neuvonta puhelin. Syömishäiriö liitto- Toivomme, Tässä numerossa

Neuvonta puhelin. Syömishäiriö liitto- Toivomme, Tässä numerossa Syömishäiriöliitto-SYLI ry:n jäsen ja tiedotuslehti 3/2011 Tässä numerossa Toivomme, että SYLILLINEN herättää ajatuksia ja rakentavaa keskustelua. Syömishäiriö liitto- -SYLI ry toivottaa jäsenille, yhteistyökumppaneille

Lisätiedot

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ.

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. LIONS CLUBS INTERNATIONAL LEO MONINKERTAISPIIRI 107 SUOMI LEO MULTIPLE DISTRICT 107 FINLAND SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. i Opitaan antamaan enemmän MATRIKKELI Copyright

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kirkkoneuvosto

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kirkkoneuvosto JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kirkkoneuvosto AIKA: Tiistai 26.2.2013 klo 18.30 21.32 PAIKKA: Kirkonkulman sali, 2. krs., Kirkkotie 6 Liite Asia 60 KOKOUKSEN AVAUS 80 61 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Varsinais-Suomen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. TÄSSÄ JA

Lisätiedot

VSS-Etsi! Helsingin Väestönsuojeluyhdistys ja Helsingin Etsintä- ja Pelastuskoirat. Väestönsuojelulehti Jäsenlehti 2/2012. Kokouskutsu s.

VSS-Etsi! Helsingin Väestönsuojeluyhdistys ja Helsingin Etsintä- ja Pelastuskoirat. Väestönsuojelulehti Jäsenlehti 2/2012. Kokouskutsu s. VSS-Etsi! Väestönsuojelulehti Jäsenlehti 2/2012 Kokouskutsu s. 5 Pelastuskoirasivut s. 27-43 Suomen pelastuskoirajoukkue voitti MM-kultaa raunioilla s. 36 Helsingin Väestönsuojeluyhdistys ja Helsingin

Lisätiedot

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE VERSIO 1.5 Seuraohje_v1_5.doc SIVU 1/25 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 MIKÄ ON SEURAOPAS... 5 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 3.1 Toiminta-ajatus... 6 3.2 Arvot... 6 3.3 Visiot...

Lisätiedot

Sosiaalisen median strategia

Sosiaalisen median strategia Sosiaalisen median strategia Fiksu toiminta somessa tukee työtämme Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus Sisällysluettelo Sosiaalisen median strategia 1. Sosiaalisen median opas 1.1. MEKU sosiaalisessa mediassa

Lisätiedot

Hallituksen kokous 1/2011

Hallituksen kokous 1/2011 Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2011 Aika: Tiistaina 18.01.2011 klo 17.00 Paikka: Ravintola

Lisätiedot

Nuorten vaikutusmahdollisuuksien arviointi 2008

Nuorten vaikutusmahdollisuuksien arviointi 2008 Nuorten vaikutusmahdollisuuksien arviointi 2008 1 Anu Gretschel (toim.) Nuorten vaikutusmahdollisuuksien arviointi 2008 Menetelmän kehittäminen nuorten näkökulman, ja päättäjien kanssa keskustelun aikaansaamiseksi

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kirkkoneuvosto 29.2.2012

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kirkkoneuvosto 29.2.2012 Aika keskiviikko 29.2.2012 klo 18:00-19.55 Paikka Uusi Pappila, Toivakantie 46 Jäsenet läsnä = x x Raija Häkkinen x Reijo Koskinen vara.pj x Pentti Marttinen poissa Sointu Ojonen poissa Elina Rantalainen

Lisätiedot

Palokuntatapahtuman järjestämisopas. Eija Holmberg Mia Kunnaskari

Palokuntatapahtuman järjestämisopas. Eija Holmberg Mia Kunnaskari OPPAITA PALOKUNTALAISILLE Palokuntatapahtuman järjestämisopas Eija Holmberg Mia Kunnaskari 1 2 OPPAITA PALOKUNTALAISILLE Palokuntatapahtuman järjestämisopas Eija Holmberg Mia Kunnaskari 1 2 PALOKUNTATAPAHTUMAN

Lisätiedot