Ilmaisia videopuheluita huippulaadulla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ilmaisia videopuheluita huippulaadulla"

Transkriptio

1 UUSI, PAREMPI SKYPE-VERSIO: Ilmaisia videopuheluita huippulaadulla TIETOJA Perusta Skype-tili, etsi Skypeä käyttävät ystäväsi ja soita videopuheluita. TÄTÄ TARVITSET Nettikamera Skype Mikrofoni (esim. nettikameran oma mikrofoni) Laajakaistayhteys KUSTANNUKSET Mikrofonilla varustettu nettikamera, alkaen TARVITTAVA AIKA 0-0 minuuttia VAIKEUSTASO ASENNA CD :LTA Skype on Työkalut-osastossa JÄRJESTELMÄ Kaukaiset ystävät tavoittaa nyt sähköpostin ja chatin sijaan Skypellä. Nettipuhelinohjelman uusimman version äänenja kuvanlaatu ovat suorastaan häkellyttävän hyvät, ja sitä on samalla helpompi käyttää kuin koskaan aikaisemmin. Kun asennat Skypen tietokoneellesi, on käytössäsi useita käteviä ja helppoja tapoja pitää yhteyttä ystäviin ja kaikki ilmaiseksi. Toisille Skype-käyttäjille soittaminen tietokoneelta tietokoneelle on täysin ilmaista. Tämä koskee luonnollisesti myös videopuheluita. Vain tavallisiin lanka- ja matkapuhelimiin soittaminen maksaa rahaa, ja sekin on useimmiten edullisempaa, kuin tavallisen puhelimen käyttäminen. Esimerkiksi soitto Espanjaan lankanumeroon maksaa senttiä minuutilta, kun Soneran normaalihinta päiväsaikaan on senttiä minuutilta. Skypen viimeisimmässä eli nelosversiossa on useita tervetulleita uutuuksia. Ensinnäkin käyttöliittymää on kehitetty niin, että puhelut voi hoitaa helposti yhdestä ja samasta pääikkunasta. On siis aikaisempaa helpompaa pitää useita puheluita avoinna yhtä aikaa ja vaihdella niiden kesken. Myös videoyhteyden voi käynnistää yhdellä napsautuksella. Parasta kaikessa on kuitenkin se, että sekä äänen että videon laatu on parantunut merkittävästi hyvällä nettikameralla, korkealla kuvanlaatuasetuksella ja nopealla laajakaistayhteydellä videopuhelun kuva on partaveitsenterävä, ja silti se voidaan esittää kokoruututilassa. Jopa vanhemmalla ja vähemmän tarkalla nettikameralla kuvanlaatu on kerrassaan vaikuttava. Parhaan äänen- ja kuvanlaadun saavuttamiseksi Skype suosittaa kuitenkin laajakaistayhteyttä, jonka nopeus on vähintään 8 kb/s molempiin suuntiin. Seuraavassa kerromme, miten pääset alkuun. Teksti: Erik Christensen. Kuvat: Kenneth Bo Drabæk.

2 ASENNA CD :LTÄ Näin aloitat Skypen käytön Skype on Työkalutosastossa Skypen kanssa pääsee alkuun todella helposti. Kun olet luonut ilmaisen käyttäjätilin, asentanut ohjelman käyttämään nettikameraa ja ehkä sen sisäänrakennettua mikrofonia, sekä löytänyt ne ystäväsi, jotka myös käyttävät ohjelmaa, voit aloittaa videopuhelut aikaa kuluu ehkä muutama minuutti, ja voit aloittaa ohjelman käytön. Luo Skype-tili 8 Kun avaat Skypen ensi kertaa, se pyytää sinua luomaan käyttäjätilin. Kirjoita haluamasi Skype-nimi, valitse salasana, vahvista salasana kirjoittamalla se uudelleen, ja valitse kohta Kyllä, olen lukenut. Napsauta Seuraava. Kirjoita seuraavaksi sähköpostiosoitteesi, valitse maa ja kaupunki 8, ja napsauta painiketta Kirjaudu sisään 9. 9 Asenna laitteisto Kun olet kirjautunut Skypeen, avautuu Tervetuloa-näyttö, jossa voit muun muassa asentaa laitteistosi. napsauta Tarkista äänilaitteittesi toiminta. 8 Napsauta painiketta Testaa kaiuttimet. Nyt tarvitset mikrofonin. Valitse mikrofoni valikosta. Vihreä ilmaisinpalkki kertoo, milloin se havaitsee ääntä. Napsauta Testaa videokuva 8. 9 Napsauta kohtaa Paina tästä. Ohjelma soittaa koeäänen kaiuttimista tai kuulokkeista. Ellet kuule ääntä, voivat kaiuttimet olla pois päältä tai valittuna on väärä äänikortti. Kytke siis kaiuttimet päälle tai valitse valikosta oikea äänikortti. Napsauta Testaa mikrofoni. Skype löytää nettikamerasi automaattisesti, mutta jos ongelmia ilmenee, voi syyllinen olla toinen avoin nettikameraan liittyvä ohjelma (esim. nettikameran oma ohjauspaneeli). Ongelmatilanteissa näytetään Skypen omat ratkaisuehdotukset automaattisesti. Napsauta Takaisin Tervetuloa-näyttöön 9, kun kaikki on valmista.

3 Löydä ystäviä Skype osaa etsiä ystäviäsi automaattisesti sähköpostiohjelmastasi, tai voit etsiä heitä itse. Kun käynnistät Skypen, napsauta Tervetuloanäytössä kohtaa Hae ystäviäsi lisätäksesi sähköpostikontakteja Skypelistallesi. Tässä voit antaa Skypen etsiä automaattisesti kontaktitietoja sähköpostista. Jos käytät esimerkiksi Outlookia, merkitse Microsoft Outlook ja napsauta Etsi sähköpostikontakteja. Sen jälkeen voit helposti lisätä Skypen löytämät henkilöt valitsemalla Lisää kontakteja. Voit myös itse kirjoittaa nimen, Skype-nimen tai sähköpostiosoitteen kenttään ja etsiä henkilöä. Kun ystävät on lisätty listalle, on kaikki valmista videopuheluihin. Napsauta Poistu tästä oppaasta. VINKKI! Katso kuka on linjoilla On mukava tietää, kuka on kirjautuneena sisään Skypeen ja siis tavoitettavissa. Kun kontaktihenkilö on kirjautuneena sisään, nimen kohdalla näkyy vihreä kuvake ja valintamerkki. Koneen äärestä poissaolevan kuvake on keltainen. Jos kontaktihenkilö on pelkästään puhelinluettelossa, näkyy vihreä kuvake puhelimen kanssa. Kun kontakti on kirjautunut ulos, on kuvake harmaa ja sen päällä on ruksi. Soita videopuhelu Nettikamera toimii, ääniasetukset ovat kunnossa, ja ensimmäiset Skype-kontaktit löydetty. Kaikki on nyt valmista ensimmäiseen videopuheluun. Sen soittaminen onkin varsin helppoa, ja kunhan olet ensin tullut sinuiksi ohjelman käyttöliittymän kanssa, voit alkaa hyödyntää Skypen monia muita edistyneitä toimintoja. Ensimmäinen videopuhelusi 8 Kun haluat soittaa videopuhelun listallasi olevalle henkilölle, valitse Kontaktit-luettelosta hiirellä napsauttamalla henkilö, johon haluat ottaa yhteyden. Valitse sitten Näköpuhelu. Kun kontaktihenkilösi vastaa soittoon, alkaa myös videopuhelu automaattisesti. Näet puhelun keston, voit kirjoittaa pikaviestin tai lähettää tiedoston. Voit säätää äänenvoimakkuutta liukusäätimellä. Lopetat puhelun napsauttamalla Lopeta puhelu -painiketta 8.

4 Näytä video kokoruututilassa Voit säätää videokuvan kokoa vetämällä kulmista. ASENNA CD :LTÄ Skype on Työkalutosastossa Voit myös siirtyä kokoruututilaan napsauttamalla kuvan päällä ja valitsemalla siitä Koko näyttö. Pääset pois kokoruututilasta kaksoisnapsauttamalla. Vastaa puheluun tai vaihtele kahden videopuhelun välillä Kun sinulle soitetaan, tarjolla on kolme vaihtoehtoa: Vastaa, Vastaa kuvan kanssa ja Hylkää. Jos satut olemaan niin suosittu, että joku muukin haluaa soittaa sinulle kesken toisen videopuhelun, voit vastata siihen jättämällä ensimmäisen puhelun pitoon. Sitten vastaat uuteen puheluun, jonka jälkeen voit taas palata alkuperäiseen puheluun. Napsauta Vastaa kuvan kanssa kun haluat siirtää ensimmäisen puhelun pitoon ja vastata seuraavaan puheluun. Kun haluat palata ensin tulleeseen videopuheluun, napsauta kakkospainikkeella pidossa olevaa kontaktia. Napsauta Jatka puhelua. Napsauta uudelleen Jatka puhelua, ja olet taas ensimmäisessä videopuhelussasi.

5 Muita Skypen ominaisuuksia Parasta Skypessä ovat luonnollisesti korkealaatuiset videopuhelut, mutta ohjelmassa on myös liuta muita hyödyllisiä ominaisuuksia, joita kannattaa käyttää hyväksi. Näytämme seuraavaksi, miten liität kuvan profiiliisi, kirjoitat lyhyitä tilatietoja ja muutat statustasi kun haluat esimerkiksi soittaa videopuhelun kaikessa rauhassa. Lisää kuva profiiliisi Voit liittää Skype-profiiliin oman kuvasi. Tylsänpuoleista kontaktilistaa piristää kummasti se, että he näkevät siellä myös kuvasi. Voit käyttää tietokoneellasi valmiiksi olevaa kuvaa tai ottaa varta vasten kuvan nettikameralla ja personoida profiiliasi. Kas näin otat uuden kuvan: Napsauta ohjelmaikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa kysymysmerkkiä. Hymyile ja valitse Näppää kuva, kun olet valmis. Napsauta painiketta Näppää videokuva. Nyt näet kuvassa nelikulmaisen rajausikkunan. Liikuta ikkunaa napsauttamalla siihen hiirellä ja pitämällä sitten hiiren näppäintä alhaalla. Napsauta Tallenna näppäri, kun olet tyytyväinen rajaukseen. Napsauta lopuksi Käytä ja sitten. Käytä tilatietoa Voit helposti liittää tietoihisi tilatiedon, joka kertoo vaikkapa päiväsi tapahtumista, sijainnistasi, tai vaikka vain siitä, millä tuulella satut olemaan. Napsauta tekstiruutua, kirjoita tilatieto ja lopeta painamalla Enter-painiketta. Vahvasti suojattuja yhteyksiä Urkkijoita ei tarvitse pelätä, kun soitat Skypellä puheluita tai videopuheluita. Mihin tahansa ohjelmaa käytätkin, on suojaukseesi on kiinnitetty runsaasti huomiota. Yhteys salataan -bittisellä aes-salauksella, joka on käytännössä mahdoton murtaa ja siksi puhelujen salakuuntelu on vieläkin vaikeampaa kuin nettipankkiin murtautuminen. Lisäksi Skype käyttää digitaalista allekirjoitusta käyttäjien tunnistamiseen. Voit siis olla varma siitä, että kontaktihenkilösi todella ovat niitä, joina esiintyvätkin.

6 VINKKI! Jos kuulokemikrofoni ei toimi Kun otat Skype-puhelun käyttämällä usb-kuulokemikrofonia eli mikrofonilla varustettuja kuulokkeita, jotka yhdistetään omalla kaapelillaan tietokoneen usb-liitäntään, on kuulokemikrofoni valittava äänilaitteeksi Skypen asetuksissa. Muuten ääni tulee vain pc:n omista kaiuttimista, eikä toinen keskustelija kuule ääntäsi. Valitse Työkalut ja edelleen Asetukset.... ASENNA CD :LTÄ Skype on Työkalutosastossa Napsauta Äänilaitteet, ja valitse usb-kuulokemikrofonisi sekä kohdassa Mikrofoni että Ääni ulos. Lopeta valitsemalla OK. Kun tahdot puhua rauhassa Skype-out säästää rahaa Skypellä voi soittaa myös tavallisiin puhelinnumeroihin sekä lähettää tekstiviestejä. Tätä Skype-out-toimintoa varten pitää ostaa Skypeltä soittoaikaa. Voit säästää pitkän pennin soittamalla Skypellä ulkomaille. Tässä taulukossa on hintaesimerkkejä puheluista joihinkin maihin. Valitse pääikkunasssa Soita puhelimiin käyttääksesi Skype-out -toimintoa. Valitse seuraavassa ruudussa Osta Skype-saldoa. Voit muuttaa muille näkyvää tilaasi, jos et esimerkiksi halua tulla häirityksi. Valitse Skype, Online-tila, ja valitse tilaksesi Älä häiritse. Skypeä ei tarvitse avata tilan vaihtamista varten. Napsauta kakkospainikkeella tehtäväpalkin ilmaisinalueella olevaa Skype-kuvaketta, valitse kohdevalikosta Muuta online-tilaa ja valitse haluamasi tila. Maa Lankapuhelin Matkapuhelin Belgia 0,00 e 0, e Egypti 0, e 0, e Espanja 0,0 e 0, e Hollanti 0,0 e 0, e Hongkong 0,0 e 0,0 e Intia 0,09 e 0,09 e Iso-Britannia 0,0 e 0, e Italia 0,0 e 0,8 e Japani 0,0 e 0, e Kanada 0,0 e 0,0 e Meksiko 0,0 e 0,0 e Norja 0,0 e 0,98 e Ranska 0,0 e 0,89 e Ruotsi 0,0 e 0, e Saksa 0,0 e 0, e Singapore 0,0 e 0,0 e Suomi 0,09 e 0,9 e Tanska 0,0 e 0, e Turkki 0, e 0,99 e USA 0,0 e 0,0 e Venäjä 0,0 e 0,0,0 e Viro 0,0 e 0, e

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38PL 132 33721 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi 2 Sisällys Mikä on Skype?... 3 Käyttääksesi Skypeä tarvitset:...

Lisätiedot

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1 MIKÄ ON SKYPE?... 2 Mitä tarvitset Skypen käyttöä varten?... 2 KUVALLISET OHJEET SKYPEN LATAUKSEEN JA KÄYTTÖÖN... 4 Tunnuksen luominen ja Skypen lataaminen... 4 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Ring Käyttöohje Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Oyj Elisa Ring 2 (57) 1 Johdanto... 3 2 Elisa Ring salasanan hallinnointi... 4 2.1 Salasanan aktivointi (luonti)... 4 3 Elisa Ring vastaaja...

Lisätiedot

Käyttöohje TC 7.2. Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80

Käyttöohje TC 7.2. Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80 1 Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80 TC 7.2 Käyttöohje Tuotettu: heinäkuu 2014 tuotteelle TC 7.2 2 Sisällys Tämän ohjeen sisältö Johdanto videoneuvotteluun Paras käytäntö... 4 Kosketusnäytön

Lisätiedot

Elisa Ring Elisa Ring Välitys

Elisa Ring Elisa Ring Välitys Elisa Ring Elisa Ring Välitys Elisa Oyj Elisa Ring 2 (58) 1 Johdanto... 3 2 Elisa Ring salasanan hallinnointi... 3 2.1 Salasanan aktivointi (luonti)... 3 3 Elisa Ring Välitys... 4 3.1 Asenna Elisa Ring

Lisätiedot

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi Lync Pikaohje Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear www.salcom.fi here. Copyright 2011 Salcom Group Oy Lync Pikaohje 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO Lync... 1 Yhteystietoluettelo...

Lisätiedot

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA Pääkohdat Tobii Communicator 4 Ajotila Tämä on ohjelman käyttötila tai käyttäjän tila, jossa muokattuja ja tehtyjä sivuja voidaan käyttää. Kun painikkeita

Lisätiedot

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014 Opas versiolle 8.1 Päivitetty 11.6.2014 Sisältö JOHDANTO... 1 YLEISTÄ... 1 WINDOWS-VERSIOT... 2 MODERN-KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 Aloitusnäyttö... 3 Kaikkien sovellusten näyttäminen... 4 Navigointi käyttöliittymässä...

Lisätiedot

Alkutoimien pääkohdat

Alkutoimien pääkohdat Alkutoimien pääkohdat Alkutoimet Tobii Communicator Alkutoimien pääkohdat Koskee Tobii Communicator -malleja alkaen versiosta 4.6. Sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Tarkasta tämän käyttöoppaan

Lisätiedot

Jabra LINK 280. Käyttöohje. www.jabra.com

Jabra LINK 280. Käyttöohje. www.jabra.com Jabra LINK 280 Käyttöohje www.jabra.com 1 2010 GN Netcom A/S. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän käyttöohjeen julkaisija on GN Netcom A/S. Tämän käyttöohje on tarkoitettu vain käyttäjälle tiedoksi, ja tietoihin

Lisätiedot

Perusta komeat kotisivut helposti

Perusta komeat kotisivut helposti Perusta komeat kotisivut helposti tietoja Perusta ilmaiseksi omat kotisivut helpon ja monipuolisen palvelun avulla. tätä tarvitset Asiakasnumerosi (jos et ole KotiMikron tilaaja, voit kokeilla kotisivu-palvelua

Lisätiedot

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012)

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) Ohjeet on tehty ensisijaisesti Puutarha.nettiin käyttöohjeeksi siellä toimivien valvojien toimesta, ja niissä on myös sääntöjä täydentävää asiaa. Jos Rakentaja.fi

Lisätiedot

Supernova Screen Reader/Magnifier Versio 7.0

Supernova Screen Reader/Magnifier Versio 7.0 Supernova Screen Reader/Magnifier Versio 7.0 Microsoft Windows -käyttöjärjestelmälle Copyright 1998-2006 Dolphin Oceanic Ltd. Technology House Blackpole Estate West Worcester WR3 8TJ United Kingdom Tel:

Lisätiedot

Supernova Screen Reader/Magnifier Versio 9.0

Supernova Screen Reader/Magnifier Versio 9.0 Supernova Screen Reader/Magnifier Versio 9.0 Microsoft Windows -käyttöjärjestelmälle Copyright 1998-2008 Dolphin Oceanic Ltd. Technology House Blackpole Estate West Worcester WR3 8TJ United Kingdom Tel:

Lisätiedot

Nokia C3-01 -käyttöohje

Nokia C3-01 -käyttöohje Nokia C3-01 -käyttöohje 2.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 6 Aseta tai irrota muistikortti 7 Lataa akku 8 Akun lataaminen

Lisätiedot

Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen

Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen Jos yrityksesi on ottanut käyttöön videopuhelut ja -neuvottelut, voit soittaa videopuheluita yhteyshenkilöidesi kanssa ja jutella

Lisätiedot

Matkapuhelin isolla näytöllä

Matkapuhelin isolla näytöllä DCP32 Deltaco TALA Stor Matkapuhelin isolla näytöllä FI Käyttöohje Förpackningsinnehåll Johdanto Tervetuloa uuden matkapuhelimesi ääreen. Puhelin on tehty helppokäyttöiseksi kunnon painikkeilla ja isolla,

Lisätiedot

Aloitusnäyttö ja sovellukset. Sähköposti

Aloitusnäyttö ja sovellukset. Sähköposti Yhdellä silmäyksellä Aloittaminen Aloitusnäyttö ja sovellukset Hallinta ja mukautus Puhelut Yhteystiedot Viestit Kirjoita Yhteisöllisyys Selaa Valokuvat ja videot Musiikki Kirjat Paikannus ja navigointi

Lisätiedot

Lightwriter SL40 Connect

Lightwriter SL40 Connect Lightwriter SL40 Connect Käyttöohje SL40 CONNECT dedicated to communication Tämä on Lightwriter SL40 Connect -käyttöohje. Päivitykset ja lisäykset löydät osoitteesta http://www.toby-churchill.com Suunnittelu

Lisätiedot

Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten

Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten SISÄLTÄÄ KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSEN JA TAKUUN Yhdysvaltojen pääkonttori Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San

Lisätiedot

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi.

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. 1 Sisältö Luku 1 3 Tervetuloa käyttämään iweb-ohjelmaa 3 Tietoja iwebistä 3 Mitä opit 4 Ennen kuin aloitat 4 Mitä tarvitset

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

Käsikirja Konftel 250 SUOMI

Käsikirja Konftel 250 SUOMI Käsikirja Konftel 250 SUOMI OmniSound HD ylivoimainen äänenlaatu Patentoitu OmniSound -äänitekniikka takaa, että saat etäneuvotteluihin vaikuttavan ja kristallinkirkkaan äänen molempiin suuntiin, ns. full

Lisätiedot

Elisa Ring 2.0. Vaihteenhoitaja

Elisa Ring 2.0. Vaihteenhoitaja Elisa Ring 2.0 Vaihteenhoitaja Johdanto Ring käyttöliittymä Asiakaspalvelusarjat Vaihteenhoitajan toiminteet Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Infovox ivox Käyttöopas. versio 4

Infovox ivox Käyttöopas. versio 4 Infovox ivox Käyttöopas versio 4 Julkaistu 11.3.2015 Copyright 2006-2015 Acapela Group. Kaikki oikeudet pidätetään http://www.acapela-group.com Sisällysluettelo JOHDANTO... 1. MIKÄ ON INFOVOX IVOX?...

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

Laajennettu käyttöopas

Laajennettu käyttöopas X2 Laajennettu käyttöopas Sisältö Aloittaminen...5 Puhelimessa oleva käyttöohje...5 Lisäohjeita...5 Kokoaminen...5 Puhelimen käynnistäminen ja sammuttaminen...6 Kohdistaminen...7 Puhelimeen tutustuminen...8

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Nokia N8 00 -käyttöohje

Nokia N8 00 -käyttöohje Nokia N8 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 9 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa lukitus

Lisätiedot