LATAA JA ASENNA - ILMAISOHJELMIA INTERNETISTÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LATAA JA ASENNA - ILMAISOHJELMIA INTERNETISTÄ"

Transkriptio

1 LATAA JA ASENNA - ILMAISOHJELMIA INTERNETISTÄ SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu Tampere

2 LATAA JA ASENNA 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Johdanto... 3 Tietopaketti... 3 Mitä on lataaminen?... 3 Mitä tiedostot ovat?... 3 Mihin lataamani tiedostot tallentuvat?... 3 Voinko ladata useita tiedostoja samanaikaisesti?... 3 Voinko keskeyttää tiedoston lataamisen sen ollessa käynnissä?... 3 Miten voin poistaa asentamani ohjelman?... 4 Huomioitavaa... 5 Esimerkkejä ohjelmien lataamisesta ja asentamisesta... 6 CCleaner... 6 Google Chrome... 8 Lataa hyötyohjelmia ilmaiseksi... 9 Toimisto-ohjelmat... 9 Selaimet... 9 Mediantoisto-ohjelmat... 9 Karttapalvelut... 9 Pelasta kadonneet tiedostot...10 Virustorjuntaohjelmat...10 Kuvankäsittelyohjelmat...10 Lisäosat ja laajennukset...10 Pikaviestintäohjelmat...11 Haittohjelmien poisto-ohjelmat...11 Turvallisia lataussivustoja...11

3 LATAA JA ASENNA 3 Johdanto Lataa ja asenna - kurssin tarkoituksena on oppia lataamaan ja asentamaan erilaisia ohjelmia Internetistä. Ohjeet on laadittu Windows Vista käyttöjärjestelmälle. Tietopaketti Mitä on lataaminen? Siirretään tietoa Internetistä tietokoneelle eli ladataan tiedostoja Internetistä. Voidaan tarkoittaa myös tiedon kopiointia jostain muusta lähteestä tietokoneeseen tai toiseen laitteeseen, esimerkiksi omien suosikkikappaleiden kopiointia kannettavaan musiikkisoittimeen USB-liitännän avulla. Mitä tiedostot ovat? Tiedostot voivat olla mm. ohjelmia, päivityksiä, tekstitiedostoja, musiikki- tai videotiedostoja. Mihin lataamani tiedostot tallentuvat? Kun lataat tiedostoja, selain yleensä kysyy sinulta tallennuspaikkaa. Silloin voit määrittää mihin haluat tiedostot tallentaa. Jos ei, niin selain useimmiten tallentaa tiedostot Ladatut tiedostot -kansioon, joka sijaitsee käyttäjänimesi alla Käyttäjät -kansiossa sillä asemalla, mihin Windows on asennettu (yleensä C:). Esimerkiksi näin: C:\Käyttäjät\käyttäjänimesi\Ladatut tiedostot Voinko ladata useita tiedostoja samanaikaisesti? Kyllä voit. Useimmat Internet-selaimet esim. Internet Explorer, sallivat useiden tiedostojen samanaikaisen lataamisen ja näyttävät jokaiselle lataukselle oman tilaikkunan. Latauksen nopeus saattaa vaihdella Internet-yhteytesi tai lähteenä toimivien palvelimien nopeuden mukaan. Voinko keskeyttää tiedoston lataamisen sen ollessa käynnissä? Kyllä voit. Voit peruuttaa lataamisen milloin tahansa napsauttamalla Tiedostojen lataaminen -valintaikkunan Peruuta-painiketta.

4 LATAA JA ASENNA 4 Miten voin poistaa asentamani ohjelman? Mene Käynnistä -valikkoon (vasen alanurkka näytöllä) ja sieltä Ohjauspaneeliin. Ohjauspaneelissa näet kohdan Ohjelmat ja toiminnot. Klikkaa kohtaa Poista ohjelman asennus. Sen jälkeen näet listan ohjelmista ja mahdollisista päivityksistä, joita koneellesi on asennettu. Valitse asentamasi ohjelma valikosta klikkaamalla sitä, jonka jälkeen klikkaa Poista. Kun järjestelmä kysyy, että haluatko varmasti poistaa ohjelman asennuksen, klikkaa Kyllä. Nyt sovelluksen pitäisi poistua automaattisesti. Joissakin ohjelmissa saatetaan kysyä, että haluatko korjata (Repair) tai poistaa (Uninstall) ohjelman. Silloin klikkaa vain Uninstall tai Poista, riippuen onko ohjelma suomenkielinen vai englanninkielinen.

5 LATAA JA ASENNA 5 Huomioitavaa Joidenkin ohjelmien asennuksen poiston jälkeen käyttöjärjestelmäsi saattaa kehottaa sinua käynnistämään tietokoneesi uudelleen. Kun näin tapahtuu, toimi seuraavasti: - Klikkaa Käynnistä tietokone uudelleen, jos sitä kehotetaan, mutta vain siinä tapauksessa, jos sillä hetkellä: sinulla ei ole tallentamattomia/keskeneräisiä tiedostoja, kuten asiakirjoja auki alapalkissa sinulla ei ole keskeneräistä istuntoa Internet -selaimessasi (esim. avonainen Internet Explorer) sinulla ei ole auki ohjelmia, jotka ovat sillä hetkellä käynnissä alapalkissa - Mikäli sinulla on, klikkaa Käynnistä uudelleen myöhemmin ja lopeta kaikki keskeneräiset tallentamalla tallentamattomat työt ja sulkemalla kaikki ohjelmat. Esimerkkejä: - Jos olet kirjautuneena sisälle mm. verkkopankkiin tai sähköpostiin, sinun on ehdottomasti kirjauduttava ulos ennen Internet -selaimen sulkemista. - Jos sinulla on avoinna esimerkiksi tallentamaton asiakirja Microsoft Wordissa, tallenna asiakirja ja sulje vasta sitten Word.

6 LATAA JA ASENNA 6 Esimerkkejä ohjelmien lataamisesta ja asentamisesta CCleaner Rekisterinsiivoustyökalu. Ohjelmalla pystyy helposti poistamaan turhat tiedostot tietokoneelta, joka taas auttaa käyttöjärjestelmääsi toimimaan nopeammin. Lataus (Internet Explorerilla) Kirjoita osoiteriville seuraava osoite: 1. Oikeassa yläkulmassa näet hakuikkunan. Klikkaa sitä ja kirjoita hakusanaksi Ccleaner ja klikkaa Go. 2. Valitse listasta CCleaner klikkaamalla sitä. 3. Klikkaa Download Latest Version -painiketta. 4. Seuraavaksi eteesi tulee tilaikkuna, joka kysyy sinulta haluatko Suorittaa, Tallentaa vai Peruuttaa tiedoston. Klikkaa Tallenna. 5. Valitse tallennuspaikaksi Työpöytä ja klikkaa Tallenna. 6. Kun lataus on valmistunut, klikkaa Sulje.

7 LATAA JA ASENNA 7 Lataus (Mozilla Firefoxilla) Kirjoita osoiteriville seuraava osoite: kohdat samat kun Explorerissa. 4. Seuraavaksi eteesi tulee tilaikkuna, joka ilmoittaa että Avataan tiedostoa ccsetup.exe. Klikkaa Tallenna tiedosto. (Tiedosto tallentuu automaattisesti Ladatut tiedostot -kansioon.) 5. Eteesi aukeaa Lataukset -niminen tilaikkuna. Kaksoisklikkaa kuvaketta, jonka jälkeen eteesi avautuu asennusikkuna. Asennus 1. Kaksoisklikkaa ohjelman asennustiedoston kuvaketta Työpöydällä. 2. Eteesi avautuu asennusikkuna. Klikkaa Seuraava. 3. Klikkaa Hyväksyn lisenssisopimuksen ehdot. 4. Tässä kohtaa valitaan tallennuspaikka. Usein kone ehdottaa tallennuspaikaksi sitä kiintolevyä, johon käyttöjärjestelmän elintärkeät tiedostot sekä tietokoneesi muut ohjelmat ovat asennettu (useimmiten C:\). Kannattaa siis vain klikata Seuraava, tallennuspaikkaa muuttamatta. 5. Tässä vaiheessa poista valintamerkki kohdasta Asenna CCleaner Yahoo! -työkalupalkki. Klikkaa Asenna. 6. Ohjelma on asentunut onnistuneesti. Ohjelma avautuu eteesi automaattisesti, kun klikkaat Valmis. HUOM! Muista aina poistaa Internetistä lataamasi ohjelman asennustiedosto asennuksen jälkeen! 1. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella asennustiedostoa Työpöydällä ja valitse Poista. 2. Windows kysyy sinulta Haluatko varmasti viedä tämän tiedoston roskakoriin? Napsauta Kyllä.

8 LATAA JA ASENNA 8 Google Chrome Google Chrome on Googlen oma maksuton selainohjelma. Lataus ja asennus (Internet Explorerilla) Kirjoita osoiteriville seuraava osoite: 1. Klikkaa Lataa Google Chrome -painiketta 2. Seuraavaksi eteesi tulee näkyviin ohjelman käyttöehdot. Klikkaa Hyväksy ja asenna. 3. Eteesi pomppaa tilaikkuna, jossa lukee Tervetuloa Google Chromeen. Poista ruksi kohdasta Tee Google Chromesta oletusselain ja klikkaa Käynnistä Google Chrome. 4. Tämän jälkeen Google Chrome -selainohjelman pitäisi aueta eteesi. Lataus ja asennus (Mozilla Firefoxilla) Kirjoita osoiteriville seuraava osoite: Ladataan ja asennetaan samalla tavalla kuin Internet Explorerilla.

9 LATAA JA ASENNA 9 Lataa hyötyohjelmia ilmaiseksi Toimisto-ohjelmat OpenOffice - Microsoft Officen kaltainen toimisto-ohjelmisto - lataa osoitteesta: LibreOffice - Microsoft Officen kaltainen toimisto-ohjelmisto - lataa osoitteesta: Selaimet Mozilla Firefox - maailman ladatuin Internet -selain - lataa osoitteesta: Opera - kevyt selainohjelma. Hyvä Internet Explorerin korvike. - lataa osoitteesta: Mediantoisto-ohjelmat VLC player - mediantoisto-ohjelma erilaisten videoiden ja elokuvien katseluun - lataa osoitteesta: Winamp - musiikintoisto-ohjelma, jolla voit mm. luoda omia soittolistoja lempikappaleistasi - lataa osoitteesta: Karttapalvelut Google Earth - maapallo-ohjelma, jolla voit katsella satelliittikuvia, karttoja ja katunäkymiä ympäri maailmaa - lataa osoitteesta

10 LATAA JA ASENNA 10 Pelasta kadonneet tiedostot Recuva - Recuvalla voit mahdollisesti pelastaa tiedostosi kovalevyltä, muistikortilta, USB-tikulta tai vaikka digikamerasta - lataa osoitteesta: Virustorjuntaohjelmat AVG Free Edition - maksuton ja monipuolinen viruksentorjuntaohjelma, joka suojaa myös luottotietojen ja salasanojen kalastus yrityksiltä - lataa osoitteesta: AntiVir Personal - maksuton ja luotettava viruksentorjuntaohjelma - lataa osoitteesta: Kuvankäsittelyohjelmat Picasa - Picasan avulla voit järjestellä, muokata ja tulostaa tietokoneellasi olevia valokuvia - lataa osoitteesta: Irfanview - ilmainen kuvien katselu- ja muokkausohjelma - Lisäosat ja laajennukset Adobe Flash Player - eri käyttöjärjestelmissä toimiva selainlaajennus, joka mahdollistaa mm. tiettyjen videoiden katsomisen selaimella - lataa osoitteesta: Java - ohjelmistoalusta jonka avulla tietyt pelit ja videot toimivat Internetissä - lataa osoitteesta:

11 LATAA JA ASENNA 11 Pikaviestintäohjelmat Skype - ilmaiset puhelut, näköpuhelut ja pikaviestintä Internetissä - lataa osoitteesta: Haittohjelmien poisto-ohjelmat Ad-Aware - moniosainen valvonta- ja haittaohjelmien poisto-ohjelma - Malwarebytes - suorituskykyinen ohjelma haittaohjelmia vastaan - Turvallisia lataussivustoja (mm. CCleaner)

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

Onko tietokoneesi turvallinen?

Onko tietokoneesi turvallinen? Kotiope.com atk-apu kotonasi p. 045 349 05 99 Aarno Hyvönen 1/11 Onko tietokoneesi turvallinen? Jos haluat varmistaa tietokoneesi luotettavan toiminnan, huolehdi seuraavista asioita: 1. Ohjelmien päivitykset.

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -ohje... 3 Johdanto... 3 Mikä on F-Secure Online Backup Service for Consumers?... 3 Ohjelman toimintaperiaate...

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelut. Etäopetuskeskus. Windows Vista. perusteet

Hyvinvointipalvelut. Etäopetuskeskus. Windows Vista. perusteet Tampereen kaupunki Koulutusmoniste Hyvinvointipalvelut Etäopetuskeskus Windows Vista perusteet Sisällysluettelo 1. MIKÄ ON WINDOWS VISTA? 3 2. TIETOKONEEN OSAT 3 3. WINDOWS VISTAN KÄYTÖN ALOITTAMINEN 4

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1 MIKÄ ON SKYPE?... 2 Mitä tarvitset Skypen käyttöä varten?... 2 KUVALLISET OHJEET SKYPEN LATAUKSEEN JA KÄYTTÖÖN... 4 Tunnuksen luominen ja Skypen lataaminen... 4 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

Toimi näin, jos et pääse verkkopankkiin Mozilla Firefox-selaimella

Toimi näin, jos et pääse verkkopankkiin Mozilla Firefox-selaimella Toimi näin, jos et pääse verkkopankkiin Mozilla Firefox-selaimella Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita...

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita... Sisällysluettelo Tietokoneen osat... 4 Näyttö eli monitori... 4 Keskusyksikkö... 4 Levykeasema eli korppuasema... 5 CD-ROM-asema eli romppuasema... 5 Näppäimistö... 6 Hiiri... 8 Hiiren painikkeet... 9

Lisätiedot

Petri Ilmonen. Internet selkokielellä

Petri Ilmonen. Internet selkokielellä Petri Ilmonen Internet selkokielellä 139 banneri Internetsivulla oleva mainos. Bannerissa on yleensä jokin kuva. Se toimii usein linkkinä toiselle sivulle. Se voi olla pysty- tai vaakasuuntainen. e-lippu

Lisätiedot

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014 Opas versiolle 8.1 Päivitetty 11.6.2014 Sisältö JOHDANTO... 1 YLEISTÄ... 1 WINDOWS-VERSIOT... 2 MODERN-KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 Aloitusnäyttö... 3 Kaikkien sovellusten näyttäminen... 4 Navigointi käyttöliittymässä...

Lisätiedot

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE 3.8.2011 1 (25) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Planeetta Tiedostopalvelin... 2 Yleistä tietoa palvelusta... 2 Palvelun

Lisätiedot

Laitteen ja tiedon hallinta Ubuntu 12.04

Laitteen ja tiedon hallinta Ubuntu 12.04 Laitteen ja tiedon hallinta Ubuntu 12.04 Jari Sarja / Otavan Opisto 2013 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Sisältö 1. Johdanto 2. Ubuntu 2.1. Arvioitava

Lisätiedot

Internet Security 2015

Internet Security 2015 Internet Security 2015 2 Sisällys Internet Security 2015 Sisällys Luku 1: Asennus...5 1.1 Ennen ensimmäistä asennusta...6 1.2 Tuotteen asentaminen ensimmäisen kerran...6 1.3 Sovellusten asentaminen ja

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET

TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET 1 Sisällysluettelo Tietokoneen osat...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Kurssin sisältö: 1 Johdanto... 3 2 Internet... 4 2.1 Internetin peruskäyttö... 4

Lisätiedot

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?...

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... F-Secure SecureIT FAQ Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... 5 Onko kaksi virustentorjuntaohjelmaa parempi

Lisätiedot

Ultrapoint DoGPS. Lisenssivihko. Windows Phone Android Java

Ultrapoint DoGPS. Lisenssivihko. Windows Phone Android Java Ultrapoint DoGPS Lisenssivihko Windows Phone Android Java 1 Sisällysluettelo Lisenssi.... 3 Yleistä ohjelmistosta............................ 4 Liittymän asetukset.... 4 Yleistä ohjelmiston lataamisesta

Lisätiedot

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwe rtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwe rtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwe 0 rtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh Manuaali mobiililaitteen käytöstä Samsung Galaxy tab 2 jklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx

Lisätiedot

Sisältö. McAfee Wireless Protection 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45

Sisältö. McAfee Wireless Protection 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45 Käyttöopas i Sisältö McAfee Wireless Protection 5 McAfee SecurityCenter 7 Ominaisuudet... 8 SecurityCenterin käyttäminen... 9 Otsikko... 9 Vasen sarake... 9 Pääikkuna... 10 SecurityCenterin kuvakkeiden

Lisätiedot

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014 Windows 7 Hannu Matikainen Päivitetty 4.7.2014 Sisältö WINDOWS-VERSIOT... 1 TYÖPÖYTÄ... 1 KUVAKKEET... 2 Kuvakkeiden ominaisuudet... 3 Pikakuvakkeet... 3 TEHTÄVÄPALKKI... 4 Tehtäväpalkin kuvakkeet... 5

Lisätiedot

KorjaamoLastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

KorjaamoLastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo KorjaamoLastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi 2(41) TERVETULOA TUTUSTUMAAN KORJAAMOLASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

Sisällys. TACHOSTORE software manual 1

Sisällys. TACHOSTORE software manual 1 Sisällys 1. TachoStore-ohjelmiston esittely... 3 1.1 PÄÄPERIAATE... 3 1.2 KAAVIO... 3 1.3 TOIMINNOT... 3 1.4 LATAUSTAVAT... 3 1.5 LADATTAVAT TIEDOSTOT... 3 1.6 TIEDONTALLENNUSMUODOT... 3 2. TachoStoren

Lisätiedot

7. Hyödyllisiä linkkejä... 28

7. Hyödyllisiä linkkejä... 28 SISÄLLYSLUETTELO 1. Mikä Linux on?... 2 1.1. Vahvuudet ja heikkoudet... 2 1.2. Tietoturva... 3 1.3. Linux-ohjelmat vs. Windows-ohjelmat... 3 1.4. Erilaiset jakeluversiot (distribuutiot eli distrot)...

Lisätiedot