NEUVOSTON PÄÄSIHTEERIN PÄÄTÖS N:O 40/17. Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristössä suoritettavaan harjoitteluun liittyvistä säännöistä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NEUVOSTON PÄÄSIHTEERIN PÄÄTÖS N:O 40/17. Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristössä suoritettavaan harjoitteluun liittyvistä säännöistä"

Transkriptio

1 NEUVOSTON PÄÄSIHTEERIN PÄÄTÖS N:O 40/17 Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristössä suoritettavaan harjoitteluun liittyvistä säännöistä EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON PÄÄSIHTEERI, joka ottaa huomioon neuvoston työjärjestyksen ja erityisesti sen 23 artiklan, ottaa huomioon neuvoston suosituksen harjoittelun laatupuitteista sekä katsoo, että olisi vahvistettava seuraavat Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristössä suoritettavaan harjoitteluun liittyvät säännöt, ON PÄÄTTÄNYT SEURAAVAA:

2 I LUKU YLEISET SÄÄNNÖKSET 1 artikla Soveltamisala ja tarkoitus 1.1 Soveltamisala Nämä säännöt koskevat Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristön, jäljempänä 'pääsihteeristö', virallista harjoitteluohjelmaa. Näitä sääntöjä sovelletaan kaikkiin pääsihteeristön tarjoamiin harjoittelupaikkoihin, ellei jäljempänä nimenomaisesti toisin säädetä. Harjoittelijan ja pääsihteeristön allekirjoittamaa harjoittelusopimusta sovelletaan. Harjoittelusopimuksessa esitetään tarjotun harjoittelupaikan erityiset ehdot. Pääsihteeristö ei ole osapuolena missään harjoittelijan oppilaitoksen tai kolmannen osapuolen ehdottamassa harjoittelusopimuksessa. Euroopan unionin virkamiehiin sovellettavia henkilöstösääntöjä ja unionin muuhun henkilöstöön sovellettavia palvelussuhteen ehtoja ei sovelleta harjoittelijoihin. Työpaikkakiusaamista ja seksuaalista häirintää työpaikalla neuvoston pääsihteeristössä koskevaa Euroopan unionin neuvoston pääsihteerin päätöstä N:o 15/2015 ja henkilöstösääntöjen 1 e artiklan 4 kohdan yleisten täytäntöönpanosäännösten hyväksymisestä 29 päivänä huhtikuuta 2004 annettua neuvoston päätöstä sovelletaan soveltuvin osin. 2 artikla Tarjous harjoittelupaikasta pääsihteeristössä Edistääkseen EU:n kansalaisten eurooppakoulutusta ja ammatillista koulutusta ja tarjotakseen heille tilaisuuden tutustua Eurooppa-neuvoston ja neuvoston toimintaan toimieliminä pääsihteeristö tarjoaa seuraavanlaisia harjoittelupaikkoja:

3 a) palkallinen harjoittelu; b) palkaton pakollinen harjoittelu; c) jäsenvaltioiden kansallisten julkishallinnon oppilaitosten opiskelijoille tarkoitettu harjoittelu; d) ylemmän perusasteen ja keskiasteen oppilaiden työharjoittelu. 3 artikla Hakukelpoisuus 3.1 Kansalaisuus Harjoittelijoiksi valitaan Euroopan unionin jäsenvaltioiden ja liittymissopimuksen jo allekirjoittaneiden ehdokasmaiden kansalaisia. 3.2 Vaatimukset a) Tutkintotodistus Ellei jäljempänä muuta säädetä, tutkintotodistuksen antaneen maan lainsäädännössä edellytetty kansallisten tutkintojen vähimmäistaso esitetään yksityiskohtaisesti liitteessä I. Hakijoiden on toimitettava oikeaksi todistetut jäljennökset kaikkien sähköisessä hakemuksessa ilmoittamiensa korkeakoulu- tai jatko-opintojen tutkintotodistuksista (tai asiaankuuluvista virallisista todistuksista). Ilmoitetuista käynnissä olevista opinnoista on toimitettava asianomaisen korkeakoulun virallinen todistus. Hakijoiden, joiden korkeakoulu- tai jatko-opintoja koskevaa tutkintotodistusta ei ole annettu millään EU:n virallisista kielistä, on toimitettava kyseisistä asiakirjoista englannin- tai ranskankielinen käännös. Jos hakija valitaan harjoitteluun, häntä pyydetään toimittamaan kaikista ilmoittamistaan tutkintotodistuksista oikeaksi todistetut jäljennökset ja tarvittaessa niiden oikeaksi todistetut käännökset.

4 b) Kielet Jotta harjoittelija voi hyödyntää harjoittelun täysipainoisesti sekä seurata kokouksia ja suoriutua tehtävistään asianmukaisesti, hakijoiden on osattava erittäin hyvin vähintään kahta EU:n virallista kieltä, joista toisen on oltava englanti tai ranska. Hakulomakkeessa ilmoitettujen kielten taidosta on äidinkieltä lukuun ottamatta esitettävä riittävä näyttö (tutkintotodistus tai muu todistus kyseisen kielen opinnoista). c) Aiempi työskentely Pääsihteeristö haluaa tarjota tilaisuuden harjoitteluun mahdollisimman monelle. Sen vuoksi sellaisten hakijoiden hakemuksia ei voida hyväksyä, jotka ovat jo suorittaneet yli kuuden viikon pituisen harjoittelun (virallisen tai epävirallisen, palkatun tai palkattoman) EU:n toimielimessä, elimessä, toimistossa tai virastossa tai suorittavat sellaista parhaillaan, ovat työskennelleet tai työskentelevät parhaillaan EU:n toimielimessä, elimessä, toimistossa tai virastossa, mukaan lukien henkilöt, jotka ovat toimineet tai toimivat parhaillaan Euroopan parlamentin jäsenen avustajana, konsulttina tai tutkijana, väliaikaisena toimihenkilönä, sopimussuhteisena toimihenkilönä, ylimääräisenä toimihenkilönä tai tilapäisenä toimihenkilönä EU:n toimielimessä, elimessä tai edustustossa taikka komission edustustossa. Tässä kohdassa tarkoitetut EU:n toimielimet ja elimet luetellaan liitteessä II. Hakijoiden on ilmoitettava harjoittelutoimistolle tilanteessaan hakuvaiheen ja valintaprosessin aikana tapahtuvista muutoksista.

5 4 artikla Hyväksymismenettely 4.1 Hakemusten jättäminen Hakemukset on tehtävä harjoittelutoimiston vahvistamien menettelyjen mukaisesti. Kaikki tarvittavat ohjeet julkaistaan harjoittelutoimiston 1 verkkosivustolla, jäljempänä 'verkkosivusto'. Hakemukset, joiden postileiman päiväys on hakuajan päättymisen jälkeen, hylätään automaattisesti. Hakijoiden on toimitettava kaikki harjoittelutoimiston pyytämät liiteasiakirjat. Hakemusvaiheessa ilmoitettuja tietoja ei voi enää muuttaa määräajan päätyttyä. 4.2 Valintamenettely Harjoittelutoimisto huolehtii valintamenettelystä koordinoidusti pääsihteeristön yksiköiden kanssa. Pääsihteeristö noudattaa yhtäläisten mahdollisuuksien politiikkaa eikä harjoita minkäänlaista syrjintää harjoittelijoiden palvelukseen ottamisessa. Jos hakijat ovat pätevyydeltään ja taidoiltaan samantasoisia, harjoittelutoimisto pyrkii varmistamaan hakijoiden tasapainoisen maantieteellisen ja sukupuolijakauman. Pääsihteeristö toteuttaa tarvittaessa positiivisia erityistoimia vammaisten harjoittelijoiden palvelukseen ottamisessa. 4.3 Hakemuksen hylkääminen Hakija, jonka hakemus hylätään hakuprosessin aikana, voi hylkäämisen syystä riippumatta hakea harjoittelupaikkaa uudelleen joksikin tulevaksi harjoittelujaksoksi. Tällöin hänen on kuitenkin toimitettava uusi hakemus ja kaikki tarvittavat liiteasiakirjat. 1

6 4.4 Hakemuksen peruuttaminen Hakija voi peruuttaa hakemuksensa koska tahansa hakuprosessin aikana ilmoittamalla tästä kirjallisesti harjoittelutoimistolle. Siinä tapauksessa hakija suljetaan pois hakuprosessin seuraavista vaiheista. Hakija voi hakea harjoittelupaikkaa uudelleen joksikin tulevaksi harjoittelujaksoksi. Tällöin hänen on kuitenkin toimitettava uusi hakemus ja kaikki tarvittavat liiteasiakirjat. 4.5 Henkilötietojen suoja Kaikkeen tämän päätöksen nojalla tapahtuvaan harjoittelijoiden ja harjoittelijoiksi hakevien henkilöiden henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan yksilöiden suojelusta yhteisöjen toimielinten ja elinten suorittamassa henkilötietojen käsittelyssä 18 päivänä joulukuuta 2000 annettua asetusta (EY) N:o 45/2001 riippumatta siitä, otetaanko hakija palvelukseen tai hylätäänkö tai peruutetaanko hakemus. 4.6 Valitut hakijat Hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti hakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Hakija ja pääsihteeristö allekirjoittavat harjoittelusopimuksen. Yhteydenpidossa käytetään hakulomakkeessa ilmoitettua sähköpostiosoitetta. Valintamenettelyn tuloksia ei julkisteta. Valitun hakijan on toimitettava kaikki harjoittelutoimiston pyytämät liiteasiakirjat harjoittelusopimuksen allekirjoittamiseen mennessä, ellei kuhunkin harjoitteluun hyväksymistä koskevista erityisehdoista muuta johdu. Harjoittelijoita ei voida ottaa palvelukseen yksikköön, jossa saattaisi syntyä eturistiriita, riippumatta hakijan aikaisemmasta työkokemuksesta tai kansalaisuudesta. Hakijoille voidaan tarjota vain yhtä sopimusta tietylle harjoittelujaksolle. Harjoittelutarjouksesta kieltäytyvät hakijat suljetaan pois käynnissä olevasta menettelystä. He voivat hakea harjoittelupaikkaa uudelleen joksikin tulevaksi harjoittelujaksoksi toimittamalla uuden hakemuksen ja kaikki tarvittavat liiteasiakirjat.

7 5 artikla Harjoittelun organisointi 5.1 Tehtävät Harjoittelija on pääsihteeristössä yhden tai useamman yksikön käytettävissä. Harjoittelija osallistuu yksikössään, jäljempänä 'harjoitteluyksikkö', tehtäviin, jotka tasoltaan vastaavat hänen koulutustaan ja työkokemustaan. Harjoittelija osallistuu kokouksiin harjoittelunohjaajan luvalla ja pääsihteeristön sääntöjen mukaisesti. 5.2 Harjoittelunohjaaja Harjoittelijan vastuuhenkilönä toimii yksikön päällikön nimittämä harjoittelunohjaaja. Harjoittelunohjaaja opastaa ja valvoo harjoittelijaa koko harjoittelujakson ajan. Harjoittelunohjaajan tehtävät ja vastuut esitetään asiakirjassa "Guide for Traineeship Advisers". 5.3 Vierailut, opintomatkat ja virkamatkat a) Vierailut ja opintomatkat Harjoittelutoimisto voi järjestää harjoittelijoille harjoittelun kannalta hyödyllisiä vierailuja ja opintomatkoja talousarviomäärärahojen rajoissa. b) Virkamatkat Harjoitteluyksikön pääjohtaja voi poikkeustapauksissa antaa harjoittelijalle luvan lähteä virkamatkalle, edellyttäen, että kyseessä on asioiden valmisteluun liittyvä matka, johon ei liity edustustehtäviä. Harjoittelutoimistolle on toimitettava jäljennös virkamatkamääräyksestä. Mainittu lupa oikeuttaa virkamatkakulujen korvaamiseen pääsihteeristön virkamatkaoppaassa säädetyn yleisen korvausjärjestelmän mukaisesti. Kuluista vastaa virkamatkamääräystä pyytänyt pääosasto.

8 Harjoitteluyksikön pääjohtaja voi poikkeustapauksissa pyytää harjoittelijan puolesta sellaisten kulujen korvaamista, jotka ovat aiheutuneet harjoitteluyksikön pyynnöstä suoritetuista tehtävistä, joista on koitunut kustannuksia harjoittelijalle. Näitä voivat olla esimerkiksi matkakustannukset, jotka liittyvät vapaaehtoiseen työhön EU:n neuvoston istunnoissa. Tällaiset kustannukset voidaan korvata harjoittelijalle edellyttäen, että pääsihteeri tämän hyväksyy. 5.4 Raportit ja todistukset Harjoittelun päätyttyä harjoittelija laatii ja allekirjoittaa raportin toiminnastaan ja harjoittelunohjaaja laatii ja allekirjoittaa arvioinnin harjoittelusta. Molemmat raportit toimitetaan harjoittelutoimistolle. Edellyttäen, että harjoittelija on täyttänyt harjoittelua koskevat velvollisuutensa, harjoittelutoimisto antaa todistuksen, josta ilmenee harjoittelun kesto ja harjoitteluyksikkö. 6 artikla Harjoittelijoiden oikeudet ja velvollisuudet 6.1 Velvollisuus noudattaa pääsihteeristön sisäisiä sääntöjä ja harjoitteluohjeita Harjoittelijan on noudatettava pääsihteeristön sisäisiä sääntöjä sekä harjoitteluyksikön päällikön, harjoittelunohjaajan ja harjoittelutoimiston ohjeita. Harjoittelijoiden on osallistuttava kaikkeen harjoittelutoimiston järjestämään pakolliseen toimintaan. 6.2 Luottamuksellisuus ja immateriaalioikeudet a) Luottamuksellisuus Harjoittelijan on noudatettava ehdotonta vaitiolovelvollisuutta sellaisten asioiden ja tietojen suhteen, jotka hän saa tietoonsa harjoittelunsa aikana tai ollessaan yhteydessä viestimien edustajiin. Harjoittelija ei saa antaa asiaankuulumattomille henkilöille missään muodossa asiakirjoja tai tietoja, joita ei ole julkistettu. Hänen on noudatettava tätä velvollisuutta myös harjoittelun päätyttyä.

9 b) Immateriaalioikeudet Harjoittelija ei saa yksin eikä yhdessä muiden kanssa julkaista eikä antaa julkaistavaksi mitään EU:n toimintaan liittyvää kirjoitusta ilmoittamatta tästä ensin nimittävälle viranomaiselle harjoittelunohjaajan tai harjoitteluyksikön päällikön välityksellä. Kaikki pääsihteeristölle harjoittelun aikana tehtyihin töihin liittyvät immateriaalioikeudet kuuluvat pääsihteeristölle. 6.3 Turvallisuusluokitellut tiedot Harjoittelijoihin sovelletaan EU:n turvallisuusluokiteltujen tietojen suojaamista koskevista turvallisuussäännöistä 23 päivänä syyskuuta 2013 annetun neuvoston päätöksen 2013/488/EU säännöksiä. Harjoittelijoilla ei saa olla pääsyä EU:n turvallisuusluokiteltuihin tietoihin, joiden turvallisuusluokitus on korkeampi kuin RESTREINT UE/EU RESTRICTED, eikä tiloihin, joissa tällaisia tietoja käsitellään. Pääsihteeristöllä on oikeus lopettaa harjoittelu ilman ennakkoilmoitusta, jos tätä säännöstä rikotaan. 6.4 Työsuorituksen riittämättömyys Harjoitteluyksikön päällikön ja harjoittelunohjaajan perustellusta pyynnöstä pääsihteerillä on oikeus lopettaa harjoittelu ilman ennakkoilmoitusta, jos harjoittelijan työsuoritukset tai pääsihteeristössä viestintään laajasti käytettyjen kielten eli englannin tai ranskan taito eivät riitä hänelle osoitettujen tehtävien asianmukaiseen suorittamiseen. 6.5 Väärien tietojen antaminen Pääsihteeristöllä on oikeus lopettaa harjoittelu milloin tahansa ilman ennakkoilmoitusta, jos käy ilmi, että harjoittelija on tahallaan antanut vääriä tietoja tai toimittanut vääriä ilmoituksia tai asiakirjoja harjoitteluun hakemisen, valintaprosessin tai harjoittelujakson aikana. 6.6 Sosiaalinen käytös Harjoittelijoiden on hoidettava tehtävänsä ja käyttäydyttävä rehellisesti, kohteliaasti ja huomaavaisesti. Jos harjoittelijan käytös ei ole tyydyttävää, harjoittelutoimisto voi milloin tahansa päättää lopettaa harjoittelun harjoittelunohjaajan kohtuullisesta pyynnöstä, jonka henkilöresursseista ja henkilöstöhallinnosta vastaava johtaja tai työhönotosta ja liikkuvuudesta vastaavan yksikön päällikkö on hyväksynyt harjoittelijaa kuultuaan.

10 6.7 Väärinkäytösten paljastaminen Harjoittelijan on välittömästi ilmoitettava kirjallisesti harjoittelutoimistolle sellaisista harjoittelun aikana tietoonsa tulleista seikoista, joiden perusteella voidaan olettaa, että kyseessä on mahdollisesti petos, korruptio tai muu unionin etuja vahingoittava laiton toiminta, taikka sellaisista virkatoimiin liittyvistä vakavista teoista, jotka voivat merkitä, että unionin virkamiehelle tai harjoittelijoille kuuluvia velvollisuuksia ei ole noudatettu. Tällaisen ilmoituksen saatuaan harjoittelutoimiston on toteutettava Euroopan unionin virkamiehiin sovellettavien henkilöstösääntöjen 22 a artiklan 2 kohdassa säädetyt toimenpiteet. Euroopan unionin virkamiehiin sovellettavien henkilöstösääntöjen 22 a, 22 b ja 22 c artiklaa sovelletaan harjoittelutoimistoon. Näitä säännöksiä sovelletaan soveltuvin osin myös asianomaiseen harjoittelijaan sen varmistamiseksi, että harjoittelijan oikeuksia kunnioitetaan. Tätä kohtaa sovelletaan myös siinä tapauksessa, että joku muu henkilö toimielinten henkilöstöön kuuluva, jonkin toimielimen palveluksessa minkälaisessa suhteessa tahansa oleva henkilö tai jonkin toimielimen palvelujen suorittaja on vastaavalla tavalla jättänyt noudattamatta velvollisuuksiaan. 6.8 Harjoittelun keskeyttäminen Pääsihteeristö voi poikkeustapauksessa keskeyttää harjoittelun hakijan kirjallisesta pyynnöstä, jossa esitetään asianmukaiset syyt ja perustelut. Harjoittelijan mahdollinen apuraha keskeytetään kyseisen kauden ajaksi, eikä harjoittelijalla ole oikeutta saada korvausta keskeytyskauteen mahdollisesti liittyvistä matkakustannuksista. Harjoittelija voi palata jatkamaan harjoittelua alkuperäisen harjoittelujakson päättymiseen asti.

11 6.9 Harjoittelun ennenaikainen lopettaminen Jos harjoittelija päättää ennen harjoittelun aloituspäivää mutta harjoittelusopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lopettaa harjoittelun, pääsihteeristö voi päättää hylätä hänen tulevat harjoitteluhakemuksensa. Jos harjoittelija päättää lopettaa harjoittelun koska tahansa aloituspäivän jälkeen, hänen on esitettävä harjoittelutoimistolle perusteltu kirjallinen hakemus kolme viikkoa ennen harjoittelujakson aiottua lopettamista. Pääsihteeristö voi päättää kieltäytyä antamasta harjoittelutodistusta, jos harjoittelija on lopettanut harjoittelun ennenaikaisesti. Pääsihteeristö voi tarvittaessa pyytää harjoittelijaa palauttamaan harjoitteluapurahan harjoittelun jäljellä olevalta osalta Tuleva palvelukseen ottaminen Harjoitteluun hyväksyminen ei missään tapauksessa anna harjoittelijalle Euroopan unionin virkamiehen tai muun henkilöstön jäsenen asemaa eikä oikeutta myöhempään palvelukseen ottamiseen. Harjoittelija voidaan ottaa palvelukseen harjoittelun päätyttyä, kunhan sääntöjä ja edellytyksiä, jotka koskevat palvelukseen ottamista siihen henkilöstöryhmään, johon harjoittelija on tarkoitus palkata, on noudatettu ja sovellettu. Sama koskee entisiä harjoittelijoita, jotka on valittu pääsihteeristön järjestämän tarjouskilpailumenettelyn tai kiinnostuksenilmaisupyynnön perusteella joko henkilökohtaisesti tai valitun yrityksen työntekijänä Vammaiset henkilöt Jotta vammaisille henkilöille voidaan tarjota yhtäläiset mahdollisuudet työhön, toteutetaan tarvittaessa kohtuullisia erityisjärjestelyjä. Tämä tarkoittaa työympäristöön tehtäviä tarpeellisia ja tarkoituksenmukaisia muutoksia ja mukautuksia, jotka eivät aiheuta pääsihteeristölle kohtuutonta tai perusteetonta rasitusta.

12 7 artikla Työehdot 7.1 Vakuutukset a) Sairausvakuutus Sairausvakuutus on pakollinen. Harjoittelijan on viimeistään harjoittelun alussa todistettava, että hän kuuluu sairausvakuutuksen piiriin koko harjoittelun ajan. Jos harjoittelija ei kuulu mihinkään muuhun sairausvakuutusjärjestelmään, hänet voidaan vakuuttaa pääsihteeristön ottaman vakuutussopimuksen ehtojen mukaisesti. Palkallista harjoittelua (2 artiklan a alakohta) suorittavat harjoittelijat maksavat kolmasosan vakuutusmaksusta. Tämä osuus vähennetään harjoitteluapurahasta. Pakollista palkatonta harjoittelua suorittavilta harjoittelijoilta ei vaadita maksuosuutta, vaan pääsihteeristö vastaa koko vakuutusmaksusta. Kansallisten julkishallinnon oppilaitosten opiskelijoille tarkoitetun harjoittelun (2 artiklan c alakohta) sekä ylemmän perusasteen ja keskiasteen oppilaiden työharjoittelun (2 artiklan d alakohta) osalta todistus kuulumisesta sairausvakuutuksen piiriin on edellytys harjoitteluun hyväksymiselle. b) Tapaturmavakuutus Harjoittelija vakuutetaan tapaturman varalta pääsihteeristön ottaman vakuutuksen ehtojen mukaisesti. Pääsihteeristö vastaa koko tapaturmavakuutusmaksusta. 7.2 Työaika Työaika on sama kuin pääsihteeristön henkilöstöllä. Harjoittelijoilla on oikeus samoihin yleisiin vapaapäiviin ja päiviin, jolloin toimitilat ovat kiinni, kuin pääsihteeristön virkamiehillä.

13 7.3 Lomaoikeus Harjoittelijalla on oikeus kahteen lomapäivään kuukautta kohden. Lomaoikeus kertyy suhteessa tehtyihin työkuukausiin alkaen kuukauden ensimmäisestä päivästä, ja sitä sovelletaan kaikenlaisiin lomiin, jollei jäljempänä toisin säädetä. Pitämättömiä lomapäiviä ei korvata rahallisesti. Kun lomaoikeus on käytetty, pääsihteeristö voi asianmukaisesti perustelluista poikkeuksellisista syistä myöntää erityislomaa. Lomahakemuksissa on otettava huomioon harjoitteluyksikön tarpeet, ja niissä on noudatettava edellä esitettyjä sääntöjä. Loma-anomuksen hyväksyy ensin harjoittelunohjaaja tai harjoitteluyksikön päällikkö ja sen jälkeen harjoittelutoimisto. Lomahakemuksissa on otettava huomioon asianomaisen yksikön tarpeet. 7.4 Poissaolot a) Sairauspoissaolot Harjoittelijan on viipymättä ilmoitettava harjoittelunohjaajalleen sairastumisestaan ja mahdollisuuksien mukaan poissaolon kestosta. Harjoittelunohjaaja ilmoittaa asiasta harjoittelutoimistolle ja harjoitteluyksikön päällikölle. Aina jos poissaolo kestää yli kolme kalenteripäivää (viikonloput ja yleiset vapaapäivät mukaan lukien), harjoittelijan on toimitettava lääkärintodistus harjoittelutoimistoon, joka ilmoittaa asiasta harjoitteluyksikölle. Harjoittelija saa olla sairauden vuoksi poissa ilman todistusta enintään yhden päivän harjoittelukuukautta kohden, mikä lasketaan koko harjoittelujakson perusteella. Sairauden vuoksi poissa oleva harjoittelija voidaan kutsua pääsihteeristön pyynnöstä lääkärintarkastukseen.

14 b) Perusteettomat poissaolot Jos harjoittelija on poissa esittämättä perusteita poissaololleen tai ilmoittamatta poissaolostaan harjoittelunohjaajalleen, harjoittelunohjaajan on ilmoitettava asiasta harjoittelutoimistolle joko suoraan tai harjoitteluyksikön päällikön kautta. Harjoittelutoimisto antaa harjoittelijalle kirjallisen määräyksen ilmoittautua harjoitteluyksikköön viikon kuluessa kirjallisen ilmoituksen vastaanottamisesta. Harjoittelijan on palauttaan esitettävä asianmukaiset perusteet luvattomalle poissaololle. Luvattomia poissaoloja vastaava määrä päiviä vähennetään automaattisesti harjoittelijan lomapäivistä Harjoittelutoimisto voi harjoittelijan esittämien perusteiden tarkastelun jälkeen tai jos perusteita ei ole toimitettu harjoittelijan paluuseen mennessä tai viikon kuluessa kirjallisen ilmoituksen vastaanottamista päättää lopettaa harjoittelun ilman eri ilmoitusta. Apurahan aiheettomasti maksettu osuus on tapauksen mukaan palautettava pääsihteeristölle, eikä harjoittelijalla ole oikeutta matka-avustukseen. 7.5 Syrjintä Pääsihteeristö soveltaa syrjintään ja häirintään nollatoleranssia. Jos sellaista käytöstä esiintyy, harjoittelijoilla on oikeus käyttää pääsihteeristössä saatavilla olevia palveluja ja menettelyjä.

15 II LUKU ERITYYPPISIÄ HARJOITTELUPAIKKOJA KOSKEVAT ERITYISSÄÄNNÖKSET 8 artikla Palkallinen harjoittelu 8.1 Tutkintotodistukset Palkattuun harjoitteluun hyväksyminen edellyttää, että hakija on suorittanut verkkosivustolla tarkoitetun kandidaatin tutkinnon harjoittelusopimuksen allekirjoittamiseen mennessä. 8.2 Kesto Harjoittelujaksoja on vuosittain kaksi: 1 päivästä helmikuuta kesäkuun loppuun; 1 päivästä syyskuusta seuraavan vuoden tammikuun loppuun. Harjoittelu kestää kummallakin jaksolla viisi kuukautta, eikä sitä voida pidentää. Pääsihteeristö voi poikkeustapauksissa organisatorisista syistä tarjota lyhyempiä harjoittelujaksoja, jotka alkavat eri päivänä ja kestävät vähintään neljä kuukautta. 8.3 Harjoitteluapuraha Palkallisille harjoittelijoille myönnetään kuukausittainen harjoitteluapuraha. Apuraha on 25 prosenttia palkkaluokan AD 5 palkkatason 1 peruskuukausipalkasta talousarviomäärärahojen rajoissa. Apuraha on samansuuruinen koko harjoittelun ajan. Apurahan määrää päivitetään vuosittain, ja se ilmoitetaan verkkosivustolla.

16 8.4 Vammaisetuus Vammaisille hakijoille voidaan asianmukaisten perusteiden esittämisen perusteella myöntää ylimääräinen etuus, jonka määrä on enintään puolet harjoitteluapurahasta, kun pääsihteeristön työterveyshuoltoyksikkö on tarkastellut kyseistä tilannetta. 8.5 Vähennykset Harjoittelijan on harjoittelun alussa ilmoitettava kaikki pääsihteeristön ulkopuoliset tulonlähteet. Jos saadut ulkopuoliset tulot ovat pienemmät kuin harjoitteluapuraha, harjoittelijalla on oikeus erotuksen suuruiseen apurahaan. Jos saadut ulkopuoliset tulot ovat yhtä suuret tai suuremmat kuin harjoitteluapuraha, pääsihteeristö ei maksa harjoitteluapurahaa. Korkeakoulujen lukukausimaksuihin tarkoitettu tuki tai ansioihin perustuvat apurahat eivät ole tässä säännöksessä tarkoitettuja ulkopuolisia tulonlähteitä. 8.6 Matka-avustus Jos palvelukseenottopaikkakunta on kauempana kuin 50 kilometrin päässä Brysselistä, harjoittelijalla on oikeus saada tukea matkakuluihin harjoittelun alussa ja lopussa talousarviomäärärahojen rajoissa. Verkkosivustolla esitetään matka-avustuksen laskentatapa, yksityiskohtaiset säännöt ja noudatettava menettely. Harjoittelijan on suoritettava ainakin puolet harjoittelusta, jotta hän olisi oikeutettu matkaavustukseen. Palvelukseenottopaikkakuntana pidetään hakulomakkeessa ilmoitettua osoitetta, eikä muutospyyntöjä voida hyväksyä harjoittelusopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. 8.7 Verot Harjoitteluapurahoihin ei sovelleta Euroopan unionin virkamiehiin ja muuhun henkilöstöön sovellettavia erityisiä verosäännöksiä. Harjoittelija vastaa yksin niiden verojen maksamisesta, joita harjoitteluapurahasta mahdollisesti peritään asianomaisen jäsenvaltion voimassa olevan lainsäädännön nojalla. Harjoittelutoimisto antaa harjoittelun päätyttyä pyynnöstä todistuksen verotusta varten. Todistuksessa ilmoitetaan apurahan suuruus ja vahvistetaan, että apurahasta ei ole pidätetty veroja tai sosiaaliturvamaksuja.

17 8.8 Apurahan palauttaminen pääsihteeristölle Edellä olevan 6 artiklan 6.9 kohdan ("Harjoittelun ennenaikainen lopettaminen") ja 7 artiklan 7.4 kohdan b alakohdan ("Perusteettomat poissaolot") mukaan pääsihteeristö voi vaatia harjoittelijaa palauttamaan harjoitteluapurahan asiaankuuluvat osat. 9 artikla Palkaton pakollinen harjoittelu 9.1 Tutkintotodistukset Palkattomaan pakolliseen harjoitteluun hyväksymisen edellytyksenä on, että hakija opiskelee kolmatta, neljättä tai viidettä vuotta (tai vastaavalla tasolla) korkeakoulussa tai yliopistossa, jonka opiskelijoille harjoittelu on pakollinen osa opintoja tai ammattiin pääsyn edellytys taikka osa lopputyötä tai tohtorinväitöskirjaa varten tehtävää tutkimustyötä. Hakijan oppilaitoksen on toimitettava todistus tällaisesta pakollisesta harjoittelusta hakemuksen jättämiseen mennessä. 9.2 Kesto Harjoittelujaksoja on vuosittain kaksi: 1 päivästä helmikuuta kesäkuun loppuun; 1 päivästä syyskuusta seuraavan vuoden tammikuun loppuun. Harjoittelu kestää kummallakin jaksolla vähintään kaksi kuukautta ja enintään viisi kuukautta, eikä sitä voida pidentää yli viiteen kuukauteen. 9.3 Rahoituskysymykset Palkattomaan pakolliseen harjoitteluun osallistuvilla harjoittelijoilla ei ole oikeutta harjoitteluapurahaan. Heillä on kuitenkin oikeus 8 artiklan 8.4 kohdan mukaiseen vammaisetuuteen ja 8.6 kohdan mukaiseen matka-avustukseen.

18 10 artikla Jäsenvaltioiden kansallisten julkishallinnon oppilaitosten opiskelijoille tarkoitettu harjoittelu 10.1 Hyväksymisperusteet Hyväksymisen edellytyksenä on, että hakija on kirjoilla jäsenvaltion tai liittymissopimuksen allekirjoittaneen ehdokasvaltion kansallisessa julkishallinnon oppilaitoksessa ja että hän todistaa kuuluvansa sairausvakuutuksen piiriin harjoittelujakson ajan Kesto Harjoittelujaksoja on vuosittain kaksi: 1 päivästä helmikuuta kesäkuun loppuun; 1 päivästä syyskuusta seuraavan vuoden tammikuun loppuun. Harjoittelu kestää kummallakin jaksolla vähintään kaksi kuukautta ja enintään viisi kuukautta, eikä sitä voida pidentää yli viiteen kuukauteen. Pääsihteeristö ja asianomainen kansallinen julkishallinnon oppilaitos päättävät aloitusajankohdasta yhteisellä sopimuksella Rahoituskysymykset Kansallisten julkishallinnon oppilaitosten opiskelijoille tarkoitettuun harjoitteluun osallistuvilla harjoittelijoilla ei ole oikeutta tässä päätöksessä määriteltyyn harjoitteluapurahaan tai matkaavustukseen. Heillä on kuitenkin oikeus 8 artiklan 8.4 kohdan mukaiseen vammaisetuuteen, jos kyseinen kansallinen julkishallinnon oppilaitos ei myönnä tällaista etuutta Sovellettavat säännökset Tämän päätöksen 4 artiklan 4.2 kohtaa ei sovelleta tämäntyyppiseen harjoitteluun. Harjoittelutoimisto vahvistaa yksityiskohtaiset säännöt ja julkaisee ne verkkosivustolla.

19 11 artikla Ylemmän perusasteen ja keskiasteen oppilaiden työharjoittelu 11.1 Hyväksymisperusteet Hyväksymisen edellytyksenä on, että hakija on ylemmän perusasteen tai keskiasteen oppilaitoksen opiskelija, jonka sukulainen työskentelee pääsihteeristössä virkamiehenä tai muun henkilöstön jäsenenä, ja että hakija todistaa kuuluvansa sairausvakuutuksen piiriin harjoittelujakson ajan. Tällaiseen harjoitteluun valittavat opiskelijat ovat kyseisen virkamiehen tai muun henkilöstön jäsenen vastuulla koko harjoittelun ajan. Eurooppa-koulun oppilaita lukuun ottamatta opiskelijoiden on toimitettava oppilaitoksen antama todistus pakollisesta harjoittelusta Kesto Harjoittelujakson pituus on 1 2 viikkoa. Pääsihteeristö ja opiskelijasta vastaava virkamies tai muun henkilöstön jäsen päättävät aloitusajankohdasta yhteisellä sopimuksella Sovellettavat säännökset Edellä olevan I luvun 4, 5 ja 6 artiklaa sekä 7 artiklan 7.3 ja 7.4 kohtaa ei sovelleta tällaiseen harjoitteluun. Harjoittelutoimisto vahvistaa yksityiskohtaiset säännöt ja julkaisee ne verkkosivustolla Lopettaminen Ylemmän perusasteen ja keskiasteen oppilaiden työharjoittelu voidaan harjoitteluyksikön päällikön, harjoittelunohjaajan tai harjoittelutoimiston pyynnöstä lopettaa ilman ennakkoilmoitusta Rahoituskysymykset Ylemmän perusasteen ja keskiasteen oppilaille tarkoitettuun harjoitteluun osallistuvilla harjoittelijoilla ei ole oikeutta tässä päätöksessä määriteltyyn harjoitteluapurahaan, vammaisetuuteen tai matka-avustukseen.

20 11.6 Todistus Harjoittelutoimisto antaa harjoittelun päätyttyä todistuksen, josta käy ilmi harjoittelun kesto ja harjoitteluyksikkö. III LUKU LOPPUSÄÄNNÖKSET 12 artikla Toimivalta Neuvoston pääsihteeri käyttää kaikkea tämän päätöksen mukaisesti pääsihteeristölle annettua toimivaltaa. Neuvoston pääsihteerillä on oikeus siirtää hallinnosta vastaavalle pääjohtajalle kaikki valtuutensa tai osa niistä. 13 artikla Valitukset Jos harjoittelija haluaa valittaa näiden säännösten nojalla tehdystä päätöksestä, hänen on tehtävä kirjallinen hakemus harjoittelutoimistolle, jonka on vastattava harjoittelijalle kahden kuukauden kuluessa. Jos harjoittelija katsoo kärsineensä hallinnollisesta epäkohdasta, hänellä on oikeus tehdä kantelu Euroopan oikeusasiamiehelle, kun hän on ensin valittanut asiasta harjoittelutoimistolle. Harjoittelutoimiston on vastattava harjoittelijalle kahden viikon kuluessa.

21 14 artikla Voimaantulo ja siirtymäsäännökset Tämä päätös tulee voimaan päivänä, jona se allekirjoitetaan, ja sitä sovelletaan 1 päivästä syyskuuta Tällä päätöksellä kumotaan ja korvataan 20 päivänä heinäkuuta 2007 annettu päätös N:o 118/07. Harjoittelijoihin, joiden valintamenettely alkoi ennen 1 päivää syyskuuta 2017, sovelletaan edelleen 20 päivänä heinäkuuta 2007 annettua päätöstä N:o 118/07. Tehty Brysselissä Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN

22 LIITE I Esimerkkejä tutkintotodistuksista, joilla osoitetaan harjoitteluun vaadittava koulutustaso. 2 Pääsihteeristöllä on oikeus muuttaa harjoitteluohjelmaan sovellettavia tutkintojen vähimmäistasoja. Tällaiset muutokset julkaistaan verkkosivustolla. Maa Korkea-asteen koulutus vähintään 3 vuotta Bălgarija Diploma za visshe obrazovanie (Диплома за висше образование) Bakalavar (Бакалавър) Magistar (Магистър) België Belgique Belgien Academisch gerichte Bachelor (lange type) Bachelor académique (type long) Akademischer Bachelor (lang) Ceská Republika Diplom o ukončení Bakalářského studia Croatia Preddiplomski sveučilišni studij (3 to 4 years) Danmark Bachelorgrad Deutschland Fachhochschulabschluss (6-7 Semester) / Bachelor Eesti Bakalaureusekraad (min 120 ainepunkti) España Diplomado / Ingeniero técnico France Licence Greece / Ελλάδα Πτυχιο Α.Ε.Ι. (πανεπιστημίου, πολυτεχνείου, Τ.Ε.Ι. υποχρεωτικής τετραετούς φοίτησης) Ireland / Eire Honours Bachelor Degree (3 years) Italia Laurea L (breve) Κύπρος / Kibris Πανεπιστημιακό Πτυχιο Latvija Bakalaura diploms (min 120 kredīti) Lietuva Bakalauras (min 120 kreditų ) Luxembourg Bachelor Magyarország Föiskolai oklevél Malta Bachelor s degree Nederland Bachelor (WO) / HBO bachelor degree (4 years) Österreich Fachhochschuldiplom (6-7 Semester) / Bakkalaureus(rea) Polska Licencjat / Inżynier Portugal Bacharelato România Diplomă de Licenţă Slovenija Diploma o pridobljeni visoki strokovni izobrazbi Slovenská Republika Diplom o ukončení Bakalárského štúdia Suomi / Finland Kandidaatin tutkinto - Kandidatexamen /Ammattikorkeakoulututkinto - Yrkeshögskoleexamen (min 120 opintoviikkoa - studieveckor) Sverige Kandidatexamen (Akademisk examen omfattande minst 120 poäng varav 60 poäng fördjupade studier i ett ämne + uppsats motsvarande 10 poäng) United Kingdom (Honours) Bachelor degree - 3 years Other countries Autres pays Andere Länder University level diploma requiring at least 3 years study Diplôme de niveau universitaire sanctionnant des études de 3 ans minimum Mindestens dreijährige Hochschulstudien mit Abschlussdiplom 2 Tilanne 20 päivänä heinäkuuta 2016.

23 LIITE II EU:n toimielimet: Euroopan parlamentti Euroopan unionin neuvosto Euroopan komissio (mukaan lukien unionin edustustot, komission edustustot sekä virastot) Euroopan yhteisöjen tuomioistuin Euroopan tilintarkastustuomioistuin Rahoituslaitokset: Euroopan keskuspankki Euroopan investointipankki Euroopan investointirahasto Neuvoa-antavat elimet: Euroopan talous- ja sosiaalikomitea Alueiden komitea Toimielinten väliset elimet: Euroopan yhteisöjen virallisten julkaisujen toimisto Euroopan yhteisöjen henkilöstövalintatoimisto Euroopan yhteisöjen henkilöstökoulutuskeskus Muut erikoistuneet elimet: Euroopan oikeusasiamies Euroopan tietosuojavaltuutettu Euroopan ulkosuhdehallinto ja kaikki Euroopan unionin virastot.

SISÄISET SÄÄNNÖT HARJOITTELUSTA EPP-RYHMÄN SIHTEERISTÖSSÄ EUROOPAN PARLAMENTISSA

SISÄISET SÄÄNNÖT HARJOITTELUSTA EPP-RYHMÄN SIHTEERISTÖSSÄ EUROOPAN PARLAMENTISSA SISÄISET SÄÄNNÖT HARJOITTELUSTA EPP-RYHMÄN SIHTEERISTÖSSÄ EUROOPAN PARLAMENTISSA Sisällysluettelo 1 artikla: Yleiset määräykset...3 2 artikla: Erilaiset harjoittelumahdollisuudet...3 3 artikla: Harjoittelijoiden

Lisätiedot

PÄÄTÖS N:o 118/07. sekä katsoo, että on aiheellista antaa seuraavat säännökset neuvoston pääsihteeristössä suoritettavan harjoittelun osalta,

PÄÄTÖS N:o 118/07. sekä katsoo, että on aiheellista antaa seuraavat säännökset neuvoston pääsihteeristössä suoritettavan harjoittelun osalta, EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO PÄÄTÖS N:o 118/07 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON VARAPÄÄSIHTEERI, joka ottaa huomioon neuvoston työjärjestyksen ja erityisesti sen 23 artiklan, sekä katsoo, että on aiheellista antaa

Lisätiedot

KOMISSIO III. 9.7.2004 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 177 A/3. (Tiedotteita) HAKUOPAS (2004/C 177 A/01)

KOMISSIO III. 9.7.2004 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 177 A/3. (Tiedotteita) HAKUOPAS (2004/C 177 A/01) 9.7.2004 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 177 A/3 III (Tiedotteita) KOMISSIO HAKUOPAS (2004/C 177 A/01) Tämä opas on tarkoitettu tiedoksi hakijoille. Kilpailun valintalautakunnan työskentelyä sitoo

Lisätiedot

KILPAILUUN TAI VALINTAMENETTELYYN SISÄLTYVIIN KOKEISIIN TAIKKA

KILPAILUUN TAI VALINTAMENETTELYYN SISÄLTYVIIN KOKEISIIN TAIKKA Liite päätelmään No: 277/17 KILPAILUUN TAI VALINTAMENETTELYYN SISÄLTYVIIN KOKEISIIN TAIKKA TYÖHAASTATTELUUN TAI TYÖHÖNTULOA EDELTÄVÄÄN LÄÄKÄRINTARKASTUKSEEN KUTSUTTUJEN HENKILÖIDEN MATKA- JA OLESKELUKULUJEN

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI KÄÄNTÄJÄHARJOITTELUJA EUROOPAN PARLAMENTIN PÄÄSIHTEERISTÖSSÄ KOSKEVAT SISÄISET SÄÄNNÖT 1 luku Yleiset määräykset 1 artikla Kääntäjäharjoittelut Euroopan parlamentin pääsihteeristössä

Lisätiedot

Euroopan komission virallista harjoittelijajärjestelmää koskevat säännöt. (Komission päätös 2. maaliskuuta 2005 - C(2005)458)

Euroopan komission virallista harjoittelijajärjestelmää koskevat säännöt. (Komission päätös 2. maaliskuuta 2005 - C(2005)458) Euroopan komission virallista harjoittelijajärjestelmää koskevat säännöt (Komission päätös 2. maaliskuuta 2005 - C(2005)458) 1. OHJELMAN LÄHTÖKOHDAT 1.1 Yleistä Nämä säännöt koskevat Euroopan komission

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. toukokuuta 2018 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. toukokuuta 2018 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. toukokuuta 2018 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2018/0163 (NLE) 9361/18 ADD 1 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 25. toukokuuta 2018 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro:

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset Korkeakoulututkinnon suorittaneille tarkoitettu harjoittelu (ns. Schuman-harjoittelu)

Usein esitetyt kysymykset Korkeakoulututkinnon suorittaneille tarkoitettu harjoittelu (ns. Schuman-harjoittelu) Usein esitetyt kysymykset Korkeakoulututkinnon suorittaneille tarkoitettu harjoittelu (ns. Schuman-harjoittelu) 1. Minkätasoinen koulutus harjoitteluun vaaditaan? Sinulla on oltava hakemuksen jättöhetkellä

Lisätiedot

Bryssel COM(2017) 632 final ANNEX 3 LIITE

Bryssel COM(2017) 632 final ANNEX 3 LIITE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 26.10.2017 COM(2017) 632 final ANNE 3 LIITE asiakirjaan Komission kertomus Euroopan parlamentille ja neuvostolle säännöistä, jotka kunkin toimielimen nimittävä viranomainen on

Lisätiedot

VÄLIAIKAISEN HENKILÖSTÖN VALINTA HENKILÖSTÖHALLINNON JA TURVALLISUUSTOIMINNAN PÄÄOSASTON PALVELUKSEEN

VÄLIAIKAISEN HENKILÖSTÖN VALINTA HENKILÖSTÖHALLINNON JA TURVALLISUUSTOIMINNAN PÄÄOSASTON PALVELUKSEEN COM/TA/HR/13/AD9 VÄLIAIKAISEN HENKILÖSTÖN VALINTA HENKILÖSTÖHALLINNON JA TURVALLISUUSTOIMINNAN PÄÄOSASTON PALVELUKSEEN Komissio järjestää valintamenettelyn neuvonantajan tehtävän täyttämiseksi henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI FIN 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI FIN 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952 EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 22. heinäkuuta 2003 (OR. fr) 2002/0179 (COD) LEX 457 PE-CONS 3647/03 N 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI HARJOITTELUJAKSOJA JA OPINTOKÄYNTEJÄ EUROOPAN PARLAMENTIN PÄÄSIHTEERISTÖSSÄ KOSKEVAT SISÄISET SÄÄNNÖT OSA I HARJOITTELUJAKSOT I OSASTO YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 artikla Harjoittelujaksot

Lisätiedot

Communautés européennes COUR DES COMPTES

Communautés européennes COUR DES COMPTES Comunidades Europeas TRIBUNAL DE CUENTAS De Europæiske Fællesskaber REVISIONSRETTEN Europäische Gemeinschaften RECHNUNGSHOF Ευρωπαϊκές Κοινότητες ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ European Communities COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

LIITE. ehdotukseen NEUVOSTON PÄÄTÖS

LIITE. ehdotukseen NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 12.10.2016 COM(2016) 620 final ANNEX 1 LIITE ehdotukseen NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden ja Sveitsin valaliiton välisellä eurooppalaisia satelliittinavigointiohjelmia

Lisätiedot

EUROOPAN KESKUSPANKIN PÄÄTÖS,

EUROOPAN KESKUSPANKIN PÄÄTÖS, 6.7.2013 Euroopan unionin virallinen lehti L 187/17 EUROOPAN KESKUSPANKIN PÄÄTÖS, annettu 21 päivänä kesäkuuta 2013, kansallisten keskuspankkien keskinäisiä Euroopan keskuspankin pääoman osuuksien siirtoja

Lisätiedot

annetun lain muuttamisesta sekä Laki ulkomailla suoritettujen komeakouluopintojen tuottamasta vimakelpoisuudesta annetun lain muuttamisesta

annetun lain muuttamisesta sekä Laki ulkomailla suoritettujen komeakouluopintojen tuottamasta vimakelpoisuudesta annetun lain muuttamisesta EV 35/1997 vp - HE 248/1996 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen laeiksi ulkomailla suoritettujen komeakouluopintojen tuottamasta vimakelpoisuudesta annetun lain muuttamisesta sekä Euroopan talousalueen

Lisätiedot

EUROOPAN KOMISSIO. Bryssel SEC(2011) 1507 lopullinen. Luonnos

EUROOPAN KOMISSIO. Bryssel SEC(2011) 1507 lopullinen. Luonnos EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 7.12.2011 SEC(2011) 1507 lopullinen Luonnos EUROOPAN PARLAMENTIN, NEUVOSTON, KOMISSION, EUROOPAN UNIONIN TUOMIOISTUIMEN, TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIMEN, EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEAN

Lisätiedot

EUROOPAN KESKUSPANKIN PÄÄTÖS,

EUROOPAN KESKUSPANKIN PÄÄTÖS, 21.1.2014 Euroopan unionin virallinen lehti L 16/55 EUROOPAN KESKUSPANKIN PÄÄTÖS, annettu 29 päivänä elokuuta 2013, kansallisten keskuspankkien keskinäisiä Euroopan keskuspankin pääoman osuuksien siirtoja

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2018) 249 final LIITTEET 1 ja 2.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2018) 249 final LIITTEET 1 ja 2. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. toukokuuta 2018 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2018/0117 (NLE) 8534/18 ADD 1 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 2. toukokuuta 2018 Vastaanottaja: Euroopan komission pääsihteerin

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 3. huhtikuuta 2014 (OR. en) 7911/14 Toimielinten välinen asia: 2014/0079 (NLE) PECHE 147

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 3. huhtikuuta 2014 (OR. en) 7911/14 Toimielinten välinen asia: 2014/0079 (NLE) PECHE 147 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 3. huhtikuuta 2014 (OR. en) 7911/14 Toimielinten välinen asia: 2014/0079 (NLE) PECHE 147 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja Seychellien

Lisätiedot

OHJEET SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTOSSA (TAVARAMERKIT JA MALLIT) SUORITETTAVAAN YHTEISÖN TAVARAMERKKIEN TUTKINTAAN OSA A YLEISET SÄÄNNÖT

OHJEET SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTOSSA (TAVARAMERKIT JA MALLIT) SUORITETTAVAAN YHTEISÖN TAVARAMERKKIEN TUTKINTAAN OSA A YLEISET SÄÄNNÖT OHJEET SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTOSSA (TAVARAMERKIT JA MALLIT) SUORITETTAVAAN YHTEISÖN TAVARAMERKKIEN TUTKINTAAN OSA A YLEISET SÄÄNNÖT JAKSO 4 MENETTELYJEN KIELI Ohjeet virastossa suoritettavaan

Lisätiedot

KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE. Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 294 artiklan 6 kohdan mukaisesti

KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE. Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 294 artiklan 6 kohdan mukaisesti EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 5.4.2016 COM(2016) 184 final 2013/0081 (COD) KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 294 artiklan 6 kohdan mukaisesti neuvoston

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI 26.8.2003 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 201 A/1 III (Tiedotteita) EUROOPAN PARLAMENTTI PALVELUKSEEN OTTAMISTA KOSKEVA ILMOITUS NRO PE/77/S SISÄISISTÄ TOIMISTA VASTAAVIEN VALIOKUNTIEN PÄÄOSASTON

Lisätiedot

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 9.8.2010 KOM(2010) 426 lopullinen 2010/0231 (NLE) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja Sveitsin valaliiton välisen sopimuksen tekemisestä Sveitsin valaliiton osallistumista

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 5.3.2012 COM(2012) 90 final 2012/0040 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI neuvoston direktiivin 92/65/ETY muuttamisesta koirien, kissojen ja frettien kauppaan

Lisätiedot

DGC 2A EUROOPAN UNIONIN JA GEORGIAN VÄLINEN ASSOSIAATIO. Bryssel, 20. tammikuuta 2015 (OR. en) Tulliasioiden alakomitea UE-GE 4652/15

DGC 2A EUROOPAN UNIONIN JA GEORGIAN VÄLINEN ASSOSIAATIO. Bryssel, 20. tammikuuta 2015 (OR. en) Tulliasioiden alakomitea UE-GE 4652/15 EUROOPAN UNIONIN JA GEORGIAN VÄLINEN ASSOSIAATIO Tulliasioiden alakomitea Bryssel, 20. tammikuuta 2015 (OR. en) UE-GE 4652/15 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EU:N JA GEORGIAN TULLIASIOIDEN ALAKOMITEAN

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. heinäkuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. heinäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. heinäkuuta 2015 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2013/0253 (COD) 10507/15 EF 134 ECON 575 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Asia: Euroopan

Lisätiedot

SN 4357/1/15 REV 1 team/kr/jk 1 FI

SN 4357/1/15 REV 1 team/kr/jk 1 FI Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 30. heinäkuuta 2015 (OR. en) SN 4357/1/15 REV 1 ILMOITUS Asia: Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan menettelysäännöt SN 4357/1/15 REV 1 team/kr/jk 1 EUROOPPA-NEUVOSTON PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. neuvoston päätös. liikenneyhteisösopimuksessa perustetussa ministerineuvostossa Euroopan unionin puolesta esitettävästä kannasta

LIITE. asiakirjaan. neuvoston päätös. liikenneyhteisösopimuksessa perustetussa ministerineuvostossa Euroopan unionin puolesta esitettävästä kannasta EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 22.11.2017 COM(2017) 691 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan neuvoston päätös liikenneyhteisösopimuksessa perustetussa ministerineuvostossa Euroopan unionin puolesta esitettävästä

Lisätiedot

UE-MD 1103/15 HKE/phk 1 DGC 2A

UE-MD 1103/15 HKE/phk 1 DGC 2A EUROOPAN UNIONIN JA MOLDOVAN TASAVALLAN VÄLINEN ASSOSIAATIO Tulliasioiden alakomitea Bryssel, 20. tammikuuta 2015 (OR. en) UE-MD 1103/15 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EU:N JA MOLDOVAN TASAVALLAN TULLIASIOIDEN

Lisätiedot

1. Virkamiestuomioistuimen toiminta Vireille tulleet asiat, ratkaistut asiat, vireillä olevat asiat ( )

1. Virkamiestuomioistuimen toiminta Vireille tulleet asiat, ratkaistut asiat, vireillä olevat asiat ( ) . Virkamiestuomioistuimen toiminta Vireille tulleet asiat, ratkaistut asiat, vireillä olevat asiat (2005 2006) 250 200 50 00 50 0 2005 () 2006 Vireille tulleet asiat Ratkaistut asiat Vireillä olevat asiat

Lisätiedot

MAATALOUSAJONEUVOJA KÄSITTELEVÄN TEKNISEN KOMITEAN (TC-AV) TYÖJÄRJESTYS. hyväksytty 1 päivänä heinäkuuta 2014

MAATALOUSAJONEUVOJA KÄSITTELEVÄN TEKNISEN KOMITEAN (TC-AV) TYÖJÄRJESTYS. hyväksytty 1 päivänä heinäkuuta 2014 MAATALOUSAJONEUVOJA KÄSITTELEVÄN TEKNISEN KOMITEAN (TC-AV) TYÖJÄRJESTYS hyväksytty 1 päivänä heinäkuuta 2014 TEKNINEN KOMITEA MAATALOUSAJONEUVOT, joka ottaa huomioon maa- ja metsätaloudessa käytettävien

Lisätiedot

Talousarvion valvontavaliokunta LAUSUNTOLUONNOS

Talousarvion valvontavaliokunta LAUSUNTOLUONNOS EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Talousarvion valvontavaliokunta 2011/0455(COD) 9.2.2012 LAUSUNTOLUONNOS talousarvion valvontavaliokunnalta oikeudellisten asioiden valiokunnalle ehdotuksesta Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. joulukuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. joulukuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. joulukuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0282 (NLE) 14045/17 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: AELE 80 EEE 54 N 52 ISL 47 FL 37 MI 786 ECO 66 INST

Lisätiedot

ottaa huomioon Euroopan keskuspankkijärjestelmän ja Euroopan keskuspankin perussäännön ja erityisesti sen 28.5 artiklan,

ottaa huomioon Euroopan keskuspankkijärjestelmän ja Euroopan keskuspankin perussäännön ja erityisesti sen 28.5 artiklan, 11.1. L 9/183 EUROOPAN KESKUSPANKIN PÄÄTÖS (EU) /45, annettu 29 päivänä marraskuuta, kansallisten keskuspankkien keskinäisiä Euroopan keskuspankin pääoman osuuksien siirtoja ja maksetun pääoman tarkistamista

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja C(2015) 8000 final.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja C(2015) 8000 final. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 23. lokakuuta 2015 (OR. en) 13374/15 ECOFIN 803 UEM 387 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 22. lokakuuta 2015 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: Asia: Euroopan komission pääsihteerin

Lisätiedot

SISÄISET SÄÄNNÖT HARJOITTELUSTA EUROOPAN PARLAMENTIN PÄÄSIHTEERISTÖSSÄ I OSA HARJOITTELU 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET. 1 artikla. Tarkoitus.

SISÄISET SÄÄNNÖT HARJOITTELUSTA EUROOPAN PARLAMENTIN PÄÄSIHTEERISTÖSSÄ I OSA HARJOITTELU 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET. 1 artikla. Tarkoitus. SISÄISET SÄÄNNÖT HARJOITTELUSTA EUROOPAN PARLAMENTIN PÄÄSIHTEERISTÖSSÄ I OSA HARJOITTELU 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 artikla Tarkoitus Euroopan parlamentti tarjoaa erilaisia harjoittelumahdollisuuksia

Lisätiedot

Euroopan unionin virallinen lehti PALVELUKSEEN OTTAMISTA KOSKEVA ILMOITUS NRO PE/78/S TIEDOTUKSEN JA SUHDETOIMINNAN PÄÄOSASTON PÄÄJOHTAJA

Euroopan unionin virallinen lehti PALVELUKSEEN OTTAMISTA KOSKEVA ILMOITUS NRO PE/78/S TIEDOTUKSEN JA SUHDETOIMINNAN PÄÄOSASTON PÄÄJOHTAJA 26.8.2003 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 201 A/5 PALVELUKSEEN OTTAMISTA KOSKEVA ILMOITUS NRO PE/78/S TIEDOTUKSEN JA SUHDETOIMINNAN PÄÄOSASTON PÄÄJOHTAJA (ura-alue A, palkkaluokka 1) (2003/C 201

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.12.2018 C(2018) 8876 final KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu 18.12.2018, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2016/2031 42 artiklan 1 kohdassa tarkoitettujen

Lisätiedot

FI LIITE I LIITE HAKEMUS REKISTERÖIDYKSI VIEJÄKSI Euroopan unionin, Norjan, Sveitsin ja Turkin yleisiä tullietuusjärjestelmiä varten ( 1 )

FI LIITE I LIITE HAKEMUS REKISTERÖIDYKSI VIEJÄKSI Euroopan unionin, Norjan, Sveitsin ja Turkin yleisiä tullietuusjärjestelmiä varten ( 1 ) FI LIITE I LIITE 22 06 HAKEMUS REKISTERÖIDYKSI VIEJÄKSI Euroopan unionin, Norjan, Sveitsin ja Turkin yleisiä tullietuusjärjestelmiä varten ( 1 ) 1. Viejän nimi, täydellinen osoite ja maa, yhteystiedot

Lisätiedot

SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Korean tasavallan välisen vapaakauppasopimuksen tekemisestä

SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Korean tasavallan välisen vapaakauppasopimuksen tekemisestä EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 20. elokuuta 200 (OR. en) 8505/0 Toimielinten välinen asia: 200/0075 (NLE) WTO 09 SERVICES 7 COMER 58 COASI 64 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan

Lisätiedot

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) 10.4.2014 L 107/39 KOMISSION ASETUS (EU) N:o 361/2014, annettu 9 päivänä huhtikuuta 2014, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1073/2009 yksityiskohtaisten soveltamissääntöjen säätämisestä

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI 24.2.2005 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 48 A/1 III (Tiedotteita) EUROOPAN PARLAMENTTI PALVELUKSEEN OTTAMISTA KOSKEVA ILMOITUS NRO PE/92/S JOHTAJA (ura-alue A*/AD 14) SUHTEET POLIITTISIIN RYHMIIN

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 91/2012 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 91/2012 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 91/2012 vp Hallituksen esitys eduskunnalle tutkintavankeuden vaihtoehtona määrättyjä valvontatoimia koskevan puitepäätöksen kansallista täytäntöönpanoa ja soveltamista koskevaksi lainsäädännöksi

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0386/189. Tarkistus. David Casa, Sven Schulze PPE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0386/189. Tarkistus. David Casa, Sven Schulze PPE-ryhmän puolesta 10.4.2019 A8-0386/189 189 Johdanto-osan 10 kappale (10) On tarvetta varmistaa rajatyöntekijöiden ja muiden toisessa jäsenvaltiossa työskentelevien yhdenvertainen kohtelu varmistamalla, että rajatyöntekijät

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. lokakuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. lokakuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. lokakuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0220 (NLE) 10974/16 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: WTO 196 SERVICES 21 FDI 17 CDN 13 NEUVOSTON PÄÄTÖS Kanadan

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.7.2010 KOM(2010)381 lopullinen 2010/0205 (CNS) Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI yksityiskohtaisista säännöistä direktiivissä 2006/112/EY säädetyn arvonlisäveron palauttamiseksi

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS (EU, EURATOM) 2016/, annettu päivänä kuuta,

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS (EU, EURATOM) 2016/, annettu päivänä kuuta, EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS (EU, EURATOM) 2016/, annettu päivänä kuuta, unionin ja sen henkilöstön välisten riitojen ratkaisemista ensimmäisenä oikeusasteena koskevan toimivallan siirtämisestä

Lisätiedot

DGC 2A. Bryssel, 26. helmikuuta 2016 (OR. en) EUROOPAN UNIONIN EU:N JA ENTISEN JUGOSLAVIAN TASAVALLAN MAKEDONIAN VÄLINEN VAKAUTUS JA ASSOSIAATIO

DGC 2A. Bryssel, 26. helmikuuta 2016 (OR. en) EUROOPAN UNIONIN EU:N JA ENTISEN JUGOSLAVIAN TASAVALLAN MAKEDONIAN VÄLINEN VAKAUTUS JA ASSOSIAATIO EUROOPAN UNIONIN JA ENTISEN JUGOSLAVIAN TASAVALLAN MAKEDONIAN VÄLINEN VAKAUTUS JA ASSOSIAATIO Vakautus- ja assosiaationeuvosto Bryssel, 26. helmikuuta 2016 (OR. en) UE-FM 1451/16 Toimielinten välinen asia:

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 2.5.2018 COM(2018) 249 final 2018/0117 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS ETA:n sekakomiteassa Euroopan unionin puolesta esitettävästä kannasta ETAsopimuksen liitteen XI (Sähköinen

Lisätiedot

(kodifikaatio) ottavat huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 207 artiklan 2 kohdan,

(kodifikaatio) ottavat huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 207 artiklan 2 kohdan, L 160/62 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS (EU) 2015/939, annettu 9 päivänä kesäkuuta 2015, tietyistä menettelyistä Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Albanian tasavallan välisen

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0386/168. Tarkistus. Helga Stevens ECR-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0386/168. Tarkistus. Helga Stevens ECR-ryhmän puolesta 15.4.2019 A8-0386/168 168 Johdanto-osan 10 kappale (10) On tarvetta varmistaa rajatyöntekijöiden ja muiden toisessa jäsenvaltiossa työskentelevien yhdenvertainen kohtelu varmistamalla, että rajatyöntekijät

Lisätiedot

***I EUROOPAN PARLAMENTIN KANTA

***I EUROOPAN PARLAMENTIN KANTA EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Konsolidoitu lainsäädäntöasiakirja 5.7.2012 EP-PE_TC1-COD(2011)0902 ***I EUROOPAN PARLAMENTIN KANTA vahvistettu ensimmäisessä käsittelyssä 5. heinäkuuta 2012 Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0061 (NLE) 8112/16 JUSTCIV 69 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS luvan antamisesta tiiviimpään

Lisätiedot

Laki. eurooppalaisesta tilivarojen turvaamismääräysmenettelystä. Soveltamisala

Laki. eurooppalaisesta tilivarojen turvaamismääräysmenettelystä. Soveltamisala Laki eurooppalaisesta tilivarojen turvaamismääräysmenettelystä Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 Soveltamisala Tässä laissa annetaan eurooppalaisen tilivarojen turvaamismääräysmenettelyn käyttöön

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 28.11.2018 C(2018) 7778 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 28.11.2018, delegoidun asetuksen (EU) N:o 1062/2014 muuttamisesta tiettyjen tehoaineen ja valmisteryhmän

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.12.2014 COM(2014) 744 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Korean tasavallan välisellä vapaakauppasopimuksella

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.7.2016 C(2016) 4407 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 14.7.2016, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 600/2014 täydentämisestä kolmansien maiden

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.2.2014 COM(2014) 81 final 2014/0041 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin kannasta Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Korean tasavallan väliseen vapaakauppasopimukseen

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 21. toukokuuta 2019 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 21. toukokuuta 2019 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 21. toukokuuta 2019 (OR. en) 9114/19 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: JAI 489 COPEN 199 CYBER 152 DROIPEN 78 JAIEX 74 ENFOPOL 228 DAPIX 176 EJUSTICE 62 MI 419 TELECOM

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 6. syyskuuta 2010 (06.09) (OR. en) 12962/10 DENLEG 78 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 6. syyskuuta 2010 (06.09) (OR. en) 12962/10 DENLEG 78 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 6. syyskuuta 2010 (06.09) (OR. en) 12962/10 DENLEG 78 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 26. elokuuta 2010 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Asia: Luonnos

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0356/58. Tarkistus. József Nagy, Jeroen Lenaers PPE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0356/58. Tarkistus. József Nagy, Jeroen Lenaers PPE-ryhmän puolesta 21.11.2018 A8-0356/58 58 1 artikla 2 kohta ii alakohta 27 artikla 1 kohta e alakohta ii) Korvataan 1 kohdan e alakohta seuraavasti: e) tarvittaessa toimenpiteet, jotka muiden jäsenvaltioiden on määrä toteuttaa,

Lisätiedot

A7-0277/102

A7-0277/102 10.9.2013 A7-0277/102 102 Johdanto-osan 19 a kappale (uusi) (19 a) Olisi varmistettava, että ympäristöraportit todentavilla henkilöillä on pätevyytensä ja kokemuksensa ansiosta tarvittava tekninen asiantuntemus

Lisätiedot

asuntoluottodirektiivin mukaisista luotonvälittäjiä koskevista notifikaatioista

asuntoluottodirektiivin mukaisista luotonvälittäjiä koskevista notifikaatioista EBA/GL/2015/19 19.10.2015 Ohjeet asuntoluottodirektiivin mukaisista luotonvälittäjiä koskevista notifikaatioista 1 1. Noudattamista ja ilmoittamista koskevat velvoitteet Näiden ohjeiden asema 1. Tämä asiakirja

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 21. marraskuuta 2017 (OR. en) 2017/0060 (COD) PE-CONS 52/17 TRANS 415 DELACT 189 CODEC 1608 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EUROOPAN PARLAMENTIN

Lisätiedot

SISÄISET SÄÄNNÖT KÄÄNNÖSHARJOITTELUSTA EUROOPAN PARLAMENTIN PÄÄSIHTEERISTÖSSÄ

SISÄISET SÄÄNNÖT KÄÄNNÖSHARJOITTELUSTA EUROOPAN PARLAMENTIN PÄÄSIHTEERISTÖSSÄ SISÄISET SÄÄNNÖT KÄÄNNÖSHARJOITTELUSTA EUROOPAN PARLAMENTIN PÄÄSIHTEERISTÖSSÄ 1/15 1 luku Yleiset määräykset 4 1 artikla Käännösharjoittelut Euroopan parlamentin pääsihteeristössä 4 2 artikla Soveltamisala

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 11. elokuuta 2010 (OR. en) 11633/10 Toimielinten välinen asia: 2010/0011 (NLE) HR 47 CORDROGUE 60

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 11. elokuuta 2010 (OR. en) 11633/10 Toimielinten välinen asia: 2010/0011 (NLE) HR 47 CORDROGUE 60 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 11. elokuuta 2010 (OR. en) 11633/10 Toimielinten välinen asia: 2010/0011 (NLE) HR 47 CORDROGUE 60 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS Kroatian tasavallan

Lisätiedot

2010/06 Euroopan unionin virallisen lehden jäsentely Lissabonin sopimuksen voimaantulosta johtuvat mukautukset Virallisen lehden L-sarja

2010/06 Euroopan unionin virallisen lehden jäsentely Lissabonin sopimuksen voimaantulosta johtuvat mukautukset Virallisen lehden L-sarja 200/06 Euroopan unionin virallisen lehden jäsentely Lissabonin sopimuksen voimaantulosta johtuvat mukautukset Virallisen lehden L-sarja L I Lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset a) Asetukset

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 20.12.2017 C(2017) 8871 final KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu 20.12.2017, kolmansista maista peräisin olevia perinteisiä elintarvikkeita koskevista hallinnollisista

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0305/4. Tarkistus. Mireille D'Ornano ENF-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0305/4. Tarkistus. Mireille D'Ornano ENF-ryhmän puolesta 21.10.2015 A8-0305/4 4 Johdanto-osan 7 kappale 7) Syyt, joiden perusteella direktiivillä (EU) 2015/412 muutettiin direktiiviä 2001/18/EY viljelyyn tarkoitettujen muuntogeenisten organismien osalta, pätevät

Lisätiedot

Ref. Ares(2014) /07/2014

Ref. Ares(2014) /07/2014 Ref. Ares(2014)2338517-14/07/2014 EUROOPAN KOMISSIO YRITYS- JA TEOLLISUUSTOIMINNAN PÄÄOSASTO Toimintaohjeet 1 Bryssel 1.2.2010 - Direktiivin 2001/95/EY ja vastavuoroista tunnustamista koskevan asetuksen

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan EHDOTUS NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI

LIITE. asiakirjaan EHDOTUS NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 29.7.2015 COM(2015) 368 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan EHDOTUS NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Bosnia ja Hertsegovinan välisellä vakautus-

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. lokakuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. lokakuuta 2016 (OR. en) Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. lokakuuta 2016 (OR. en) Toimielinten väliset asiat: 2016/0206 (NLE) 2016/0220 (NLE) 2016/0205 (NLE) 12853/16 LIMITE PUBLIC WTO 273 SERVICES 23 FDI 19 CDN

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Sähköpostijakelulistat 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupunki 3. Rekisterin vastuuhenkilö Hilkka Julkunen tonttipäällikkö hilkka.julkunen@espoo.fi

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 6. syyskuuta 2010 (06.09) (OR. en) 12963/10 DENLEG 79 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 6. syyskuuta 2010 (06.09) (OR. en) 12963/10 DENLEG 79 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 6. syyskuuta 2010 (06.09) (OR. en) 12963/10 DENLEG 79 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 26. elokuuta 2010 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Asia: Luonnos

Lisätiedot

Talous- ja raha-asioiden valiokunta. eurooppalaisesta tilivarojen turvaamismääräyksestä

Talous- ja raha-asioiden valiokunta. eurooppalaisesta tilivarojen turvaamismääräyksestä EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Talous- ja raha-asioiden valiokunta 12.1.2012 2011/0204(COD) TARKISTUKSET 28-38 Lausuntoluonnos Elena Băsescu (PE475.906v01-00) eurooppalaisesta tilivarojen turvaamismääräyksestä

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 08.04.2005 KOM(2005)131 lopullinen 2005/0031(CNS) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön sekä Islannin tasavallan ja Norjan kuningaskunnan välillä niistä perusteista

Lisätiedot

KOMISSIO III. 19.10.2004 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 257 A/3. (Tiedotteita) HAKUOPAS (2004/C 257 A/01)

KOMISSIO III. 19.10.2004 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 257 A/3. (Tiedotteita) HAKUOPAS (2004/C 257 A/01) 19.10.2004 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 257 A/3 III (Tiedotteita) KOMISSIO HAKUOPAS (2004/C 257 A/01) Tämä opas on tarkoitettu tiedoksi hakijoille. Kilpailun valintalautakunnan työskentelyä sitoo

Lisätiedot

TÄRKEÄ OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS

TÄRKEÄ OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS PÄÄTÖS MAKSULLISTEN PALVELUJEN LUOKITTELUSTA (Euroopan kemikaaliviraston hallintoneuvoston päätös) TÄRKEÄ OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS Suomenkielinen versio on epävirallinen konsolidoitu versio Euroopan kemikaaliviraston

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 16.5.2019 C(2019) 3557 final KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu 16.5.2019, Euroopan unionin rautatiejärjestelmän osajärjestelmää käyttötoiminta ja liikenteen hallinta

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.4.2019 C(2019) 2910 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 23.4.2019, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2017/625 täydentämisestä siltä osin kuin on

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. heinäkuuta 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. heinäkuuta 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. heinäkuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2012/0340 (COD) 11407/16 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 19. heinäkuuta 2016 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: Asia:

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0464/62. Tarkistus. Anneleen Van Bossuyt sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0464/62. Tarkistus. Anneleen Van Bossuyt sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan puolesta 10.4.2019 A8-0464/62 62 Johdanto-osan 14 kappale (14) Tämä asetus olisi pantava täytäntöön työohjelmilla. Koska työohjelmien tavoitteet ovat keskipitkän tai pitkän aikavälin tavoitteita ja koska niissä

Lisätiedot

Laki. terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain muuttamisesta

Laki. terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain muuttamisesta Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 6 :n 3 momentti, sellaisena kuin

Lisätiedot

JOHDANTOLUKU. 1 artikla. Täydentävä luonne I LUKU SOVITTELULAUTAKUNTA. 2 artikla. Perustaminen

JOHDANTOLUKU. 1 artikla. Täydentävä luonne I LUKU SOVITTELULAUTAKUNTA. 2 artikla. Perustaminen L 179/72 EUROOPAN KESKUSPANKIN ASETUS (EU) N:o 673/2014, annettu 2 päivänä kesäkuuta 2014, sovittelulautakunnan perustamisesta ja sen työjärjestyksestä (EKP/2014/26) EUROOPAN KESKUSPANKIN NEUVOSTO, joka

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. elokuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. elokuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. elokuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0184 (NLE) 11636/17 COEST 212 ELARG 62 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 3. elokuuta 2017 Vastaanottaja: Kom:n asiak.

Lisätiedot

C Virkamiestuomioistuimen oikeudenkäyntitilastot

C Virkamiestuomioistuimen oikeudenkäyntitilastot Oikeudenkäyntitilastot Virkamiestuomioistuin C Virkamiestuomioistuimen oikeudenkäyntitilastot Virkamiestuomioistuimen yleinen toiminta 1. Vireille tulleet, ratkaistut ja vireillä olevat asiat (2007 2011)

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS FI FI FI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 29.10.2009 KOM(2009)608 lopullinen Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS luvan antamisesta Viron tasavallalle ja Slovenian tasavallalle soveltaa yhteisestä arvonlisäverojärjestelmästä

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 2004 Vetoomusvaliokunta 2009 25.11.2008 ILMOITUS JÄSENILLE Asia: Vetoomus nro 0080/2008, Cédric Callens, Luxemburgin kansalainen, Euroopan komission palkkaamien sopimusperusteisten

Lisätiedot

Lakimieskoulutus EU:ssa Slovenia

Lakimieskoulutus EU:ssa Slovenia Lakimieskoulutus EU:ssa Slovenia Tietolähde: Odvetniška zbornica Slovenije huhtikuu 2014 KUVAUS Slovenian KANSALLISESTA LAKIMIESKOULUTUSJRJESTELMST 1. Ammattiin pääsy Korkea-asteen koulutus / yliopistotason

Lisätiedot

Laki. tuomioistuinharjoittelusta. Soveltamisala. Tuomioistuinharjoittelun sisältö

Laki. tuomioistuinharjoittelusta. Soveltamisala. Tuomioistuinharjoittelun sisältö Laki Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: tuomioistuinharjoittelusta 1 Soveltamisala Sen lisäksi mitä tässä laissa säädetään, käräjänotaarista säädetään tuomioistuinlaissa ( / ). Käräjänotaarin velvollisuuksiin

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. lokakuuta 2016 (OR. en) Hanke: asiakirjojen julkisuuteen sovellettava jäsenvaltioiden lainsäädäntö

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. lokakuuta 2016 (OR. en) Hanke: asiakirjojen julkisuuteen sovellettava jäsenvaltioiden lainsäädäntö Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. lokakuuta 2016 (OR. en) 13558/16 INF 185 API 107 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia: Neuvoston pääsihteeristö Valtuuskunnat Hanke: asiakirjojen julkisuuteen

Lisätiedot

Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste

Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste Tietosuojaseloste 1 (5) Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste 1. Rekisterin nimi Varustekorttirekisteri 2. Rekisterinpitäjä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos 3. Rekisterin vastuuhenkilö Palomestari Kalle

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. huhtikuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. huhtikuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. huhtikuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2015/0296 (CNS) 5931/16 SC 16 ECON 75 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON DIREKTIIVI yhteisestä arvonlisäverojärjestelmästä

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. toukokuuta 2017 (OR. en) SEU 50 artiklan mukaisissa neuvotteluissa sovellettavat avoimuusperiaatteet

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. toukokuuta 2017 (OR. en) SEU 50 artiklan mukaisissa neuvotteluissa sovellettavat avoimuusperiaatteet Euroopan neuvosto Bryssel, 22. toukokuuta 2017 (OR. en) XT 21023/17 BXT 31 INF 100 API 73 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia: Neuvoston pääsihteeristö Valtuuskunnat SEU 50 artiklan mukaisissa neuvotteluissa

Lisätiedot

Ministeri Suvi-Anne Siimes. Neuvotteleva virkamies Risto Savola

Ministeri Suvi-Anne Siimes. Neuvotteleva virkamies Risto Savola Valtioneuvoston kirjelmä Eduskunnalle ehdotuksesta neuvoston asetuksiksi (Palvelussuhteen lopullista päättymistä koskevat erityistoimenpiteet Euroopan yhteisöjen komissiossa, Euroopan unionin neuvoston

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 1. joulukuuta 2014 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 1. joulukuuta 2014 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 1. joulukuuta 2014 (OR. en) 16253/14 AVIATION 224 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 28. marraskuuta 2014 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: D035899/03 Asia:

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. joulukuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. joulukuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. joulukuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0317 (NLE) 15374/17 COLAC 134 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 1. joulukuuta 2017 Vastaanottaja: Kom:n asiak.

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. maaliskuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. maaliskuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. maaliskuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0045 (NLE) 6715/16 ASIM 22 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS Italian ja Kreikan

Lisätiedot

Georg Mayer, Gilles Lebreton, Marie-Christine Arnautu, Mylène Troszczynski ENF-ryhmän puolesta

Georg Mayer, Gilles Lebreton, Marie-Christine Arnautu, Mylène Troszczynski ENF-ryhmän puolesta 24.3.2019 A8-0447/129 129 6 artikla 3 kohta b alakohta b) kuluttajat ovat kärsineet vähäisen vahingon, ja olisi kohtuutonta jakaa hyvitys heille. Tällaisissa tapauksissa jäsenvaltioiden on varmistettava,

Lisätiedot