Hoitotöiden laatuvaatimukset ja tienpidon yleiset näkymät, aluevastaava Keijo Turkki, Pohjois-Savon ELYkeskus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hoitotöiden laatuvaatimukset ja tienpidon yleiset näkymät, aluevastaava Keijo Turkki, Pohjois-Savon ELYkeskus"

Transkriptio

1 Pieksämäen Tieilta MUISTIO Aika: , klo Paikka: Kanttila, Vilhulantie 5, Naarajärvi Osallistujia: 81 Järjestäjä: Pieksämäen kyläkumppani -hanke Muistion on laatinut Saara Patokoski Hanna Moilasen muistiinpanojen pohjalta Ohjelma: Avaus, tekninen johtaja Tapani Mähönen, Pieksämäen kaupunki Kotamäen kyläyhdistyksen puheenvuoro kyläteiden kunnosta Hoitotöiden laatuvaatimukset ja tienpidon yleiset näkymät, aluevastaava Keijo Turkki, Pohjois-Savon ELYkeskus Kunnossapidon käytännön toteutus, vastaava mestari Heikki Parviainen, Koillistie Määttä Avaus, tekninen johtaja Tapani Mähönen, Pieksämäen kaupunki Monenlaisia haasteita on tiepuolella tulevaisuudessa, etenkin kuntauudistuksen takia. Uusi laki tulee voimaan keväällä Yhdistymisselvitysten on oltava valmiit , ja uudet kunnat aloittavat toimintansa Vielä ei tiedetä vielä, miten Etelä-Savossa käy, mutta mullistus on suuri. Liikenneväylien vastuut - Kadut on pidettävä tyydyttävässä kunnossa. Kaupunki tehnyt hoitoluokitukset, jossa tämä on määritelty tarkemmin. - Maanteiden hoitoa ohjaa laki maanteistä. Rakennus- ja kunnossapitovastuu on valtiolla. - Laki yksityisteistä säätelee yksityisteiden tilannetta. Kunnossapito- ja rakentamisvastuu on osakkailla. Kaupunki myöntää yksityisteiden avustuksia - Avustukset haetaan helmikuun loppuun mennessä. - Avustusbudjetti on vuosittain noin Se on pysynyt samana vuodesta 2007 asti. Avustuksen osuus on noin 40 prosenttia kunnossapitokustannuksista. Yksityisteitä on noin 300 kpl. - Yksityisteiden peruskorjaukseen varattu määräraha on Avustusta voi hakea jatkuvasti. Avustuksen suuruus on enintään 15 %. - Tekninen lautakunta hyväksyy avustusten yleiset jakoperusteet. Valtuusto päättää määrärahasta talousarvion yhteydessä.

2 Kaupunki ylläpitää kadut ja kevyenliikenteen väylät asemakaava-alueella. Joitain poikkeuksia on Naarajärvellä, Virtasalmella ja Jäppilässä. (Esimerkiksi läpikulkuväylät ovat Ely-keskuksen ylläpidossa. Keskustelua käydään näiden muuttamisesta kaduiksi.) Katujen ylläpidosta on katuluokitukset. (Hoitoluokat 1-3) Kaupungin keskusta-alueella jalkakäytävien talvihoito ja puhtaanapito on kiinteistönomistajien vastuulla. Kaupunki käyttää rahaa katupuolelle /vuosi. Liikenneväylien investoinnit ovat n /vuosi. Mietitään, pitääkö lähteä karsimaan valaistuksia. Vuoteen 2016 mennessä joku pätkä jää varmaan ilman valoja, mutta siitä tulee aikanaan päätöksiä. Mähönen esitteli lyhyesti Itä-Suomen liikennestrategiaa. Strategia on luettavissa tästä linkistä: ennestrategia.pdf Joukkoliikenteen puolella valtion ostamat vuorot vähenevät tulevaisuudessa. On aikamoiset paineet, miten joukkoliikenne järjestetään. Suunnitelmat ovat esillä kaupungin sivuilla, kun ne ovat ajankohtaisia. Kannattaa ottaa niihin kantaa. Valtakunnan tasolla Itä-Suomi on heikoilla. Viitostien korjaus todennäköisesti joutuu uudelleen tarkasteluun. Kotamäen kyläyhdistyksen puheenvuoro kyläteiden kunnosta Asko Siikanen ja Mikko Heiskanen Puheenvuorossa kerrottiin havaintoja Kotamäen ja Partaharjun tieltä vuosien ajalta. Esimerkiksi Suonteentie on murheenkryyni. Se on useampana vuonna ollut niin huonossa kunnossa, että henkilöautot jäävät kiinni. Siikasen mukaan tiet ovat paljon huonommassa kunnossa Etelä-Savon puolella kuin Pohjois- Savon puolella. Kotamäestä ja Hietakylältä asioidaan paljon Suonenjoen suuntaan ja siellä ei tarvii romuutella kivikoita myöten. Heiskasen perheellä on mökki Kotamäessä, jonka vuoksi hän kuuluu kyläyhdistykseen. Heiskanen kertoi liikkuvansa paljon Jäppilän sorapäällysteisillä teillä ja välittävänsä kyläläisten viestin. Välillä nyrkkiä taskussa puristellaan. Partaharju-Kotamäkitie on sorapäällysteinen tie ja jatkuu samanlaisena Jäppilään asti. Kunnossapidon taso on laskenut roimasti. Onko syy kilpailutuksessa vai missä? Tie on välillä niin kuoppainen, ettei kuoppia voi edes kiertää. Tie voi olla tässä kunnossa viikkoja. Se ei ole turvallista ja mitä se vaikuttaa auton kuntoon? Vajaa 10 vuotta sitten korjattiin pahimpia paikkoja. Silloin ajettiin karkea sepeli ja murskakerros pintaan. Nyt lanattaessa karkea sepeli jää pintaan pyörimään. Tielle ajetaan mursketta, mutta sillä ei ole vesikuoppaisella tiellä merkitystä. Tietä on lanattu sateiden aikaan, jolloin samat kuopat ovat vaivana muutaman auton ajettua.

3 Talvikunnossapito ontuu. Auraus on joskus todella myöhässä. Tien pinta on kyhmyräinen. Tuntuu kuin pyykkilaudan pinnalla ajaisi. Talvella Heiskanen käveli kerran kuntoilun vuoksi Kotamäkeen. Jopa kävely oli vaikeaa paksun lumivallin ja tien pinnan myhkyräisyyden takia. Lunta satoi reilu 10 senttiä viime syksynä, ja tielle ajettiin suolaa. Samana päivänä tuli aura-auto, joka pyyhkäisi lumen ja suolan metsään. Lumettomana aikana kun tie on saatu kuntoon, voisi käyttää suolaa pölyn sitomiseen. Heiskanen arveli, että ongelmat ovat samansuuntaisia valtion teillä muuallakin kylillä. Kunnollinen tieyhteys on perusoikeus maaseudulla. Se mahdollistaa yhteydet ja uusien asukkaiden saamisen. Jos katsottaisiin säätiedotuksia, niin saatettaisiin jopa säästää. Huonompikin päällystetty tie on parempi kuin nämä soratiet. Yleisökysymys: Mistä erottaa valtion tien ja yksityistien? Vastaus: Valtion teissä on yleensä sinipohjainen tienviitta. Yksityisteillä ja kaduilla on yleensä valkopohjainen viitta, jossa on mustaa tekstiä. Heikki Parviaisen kommentti: Viime kesänä satoi joka päivä vettä, mutta joskushan tiet on lanattava. Säätiedotuksia seurataan kokoajan, 24/7. Hoitotöiden laatuvaatimukset ja tienpidon yleiset näkymät, aluevastaava Keijo Turkki, Pohjois-Savon ELY-keskus Talvihoidon hoitoluokat ja laatuvaatimukset voit lukea Pieksämäen kylät ry:n nettisivuilta. Selitykset hoitoluokituksille: Is = läpitalven paljaana pidettävä työ I = yöaikaan voidaan tinkiä Ib = hoidetaan hiekoittamalla ja suolaamalla II = polannetie, kolminumeroiset tiet yleensä tässä III = alin hoitoluokka, vähäliikenteiset kevytpäällysteiset tiet ja kaikki soratiet Luokat määräytyvät keskimääräisen vuorokausiliikennemärän mukaan. Myös tienumeroinnilla ja luokituksilla on merkitystä. Seuraavassa on kooste yleisökeskustelun kulusta sekä vastauksista: - Partaharjun tiellä on päällyste, ja se kuuluu luokkaan II. Kun päällyste päättyy, myös hoitoluokka alenee. - Kylmämäellä pikitie ja soratiet kuuluvat hoitoluokkaan ne kuuluvat eli niiden pitäisi olla samanlaisessa kunnossa. - Joskus tuiskutilanteet aiheuttavat tilanteen, jossa tiellä voi olla 12cm lunta mutta tielinjan mukaan lunta olisi vain 2cm. Paikalliset isännät joutuvat tällöin usein avaamaan teitä. Haastavia paikkoja toivotaankin ulkoistettavan kyläläisten hoidettavaksi. Myös autoja käydään vetämässä ojasta usein. - Joskus kylätie on voinut olla 2 päivääkin ummessa, mutta urakoitsijalle tai tienkäyttäjän linjalle soittaminen on ollut tienkäyttäjien mukaan hyödytöntä.

4 - Pirttimäen ja Lamminmäen tiellä on käytetty kalkkimursketta, joka ei tienkäyttäjien mielestä ole tienparannukseen soveltuvaa, ja se likaa myös autoja. Kalkin käyttö ei ole kuitenkaan kiellettyä. - Tienkäyttäjät ja viranomaiset ovat huolissaan hälytysajoneuvojen pääsemisestä kyläteille. - Rakennemuutoksen ja kustannussäästöjen takia teiden kunnossapito on erityisen vaikeaa, mutta käytännön pitäisi olla sitäkin suuremmalla syyllä toimivaa. - Koillistie Määttä on pääurakoitsija ja sillä alihankkijoita. Kilpailutus on kaksivaiheinen. Laatusuunnitelma pisteytetään ja yhdessä hintatarjouksen kanssa lasketaan vertailuluku, joka ratkaisee voittajan. Huomioidaan myös vakavaraisuus ja se, että on urakoitsijalla kyky hoitaa urakka. - Höylä on käytössä Kangasniemen suunnalla kesällä. Talvella lenkit on reititetty tietylle autolle. Tavoite on, että jokainen aliurakoitsija hoitaa reittinsä kuntoon ja tasaa alusterällä. Tienkäyttäjien mielestä urakoitsijat eivät saaneet viime talvena käyttää alusterää. - Tienkäyttäjien linjaan soittamisen jälkeen tiedot menevät liikennekeskuksen kautta urakoitsijalle ja Ely-keskukseen. Tienkäyttäjät epäilevät, ettei soitosta ole hyötyä, ja että se on poikkeustapauksia, ei usein toistuvaa käyttöä varten. - Myös tienkäyttäjät ovat todenneet, että ongelmana on se, ettei raha riitä peruskorjaukseen. Hoidon taso pysyy nykyisellään. Kulut nousevat, mutta määrärahat eivät nouse. Ostovoiman heikkeneminen on pois päällystystöistä. - Pieksämäellä on 1 080km huollettavia yleisiä teitä. Jokaista kilometriä kohti on käytettävissä n /vuosi. - ELY-keskusten tiestön laadunvalvonta toimii pistokokein. Urakoitsijalle voidaan antaa tarpeen vaatiessa suullinen huomautus ja sitten kirjallinen muistutus. Ensimmäinen on maksuton, mutta seuraavat maksullisia. Sanktioita on annettu Koillistie Määtälle jonkin verran. - Yksityisteiden kunnon määrittelee tiekunta. Jotkut tiekunnat ovat ottamassa käyttömaksun muille tienkäyttäjille. Kaiken kaikkiaan yksityiset tiet ovat paremmassa kunnossa kuin yleiset. - Puunhuoltoteitä on hoidettu jonkin verran esim. sivukaltevuuden vuoksi. Myös positiivista palautetta tuli: Täyden kympin voi antaa täällä teiden hoidolle. Helsingissä kun olen ajanut pitkään, niin siihen verrattuna täällä hoidetaan hyvin ja on mukava ajella. Kunnossapidon käytännön toteutus, vastaava mestari Heikki Parviainen, Koillistie Määttä Heikin esityksen voit lukea Pieksämäen kylät ry:n nettisivuilta. - Hoidossa on iso alue Kangasniemeltä Leppävirralle. Urakassa yli 50 prosenttia on sorateitä. - Käytössä on GPS-järjestelmä, jonka kautta tilaaja näkee mitä tien päällä tehdään. - Tienkäyttäjien odotukset ovat korkealla. Alemman tieverkon vaatimukset ovat väljiä. Mielellään aurattaisiin reunalumet pois, mutta sitä ei ole vaadittu urakoissa. Toive kannattaa laittaa tilaajalle, että nekin huomioitaisiin tulevissa urakoissa ja urakkasopimuksissa. Tilaisuuden loppupuolella käytiin vilkasta keskustelua ja kysymyksiä esitettiin aina liikennemerkeistä käytännön tienpitoon. Liikennemerkit:

5 - Tokmannin risteykseen kysyttiin liikennemerkkiä. Tekninen lautakunta tekee päätökset liikennemerkeistä. Ne herättävät ajatuksia puolesta ja vastaan ja ovat riidanalaisia asioita. Katupuolella tulee ihan samanlaista palautetta aina kun säät muuttuvat. - Keneen pitäisi ottaa yhteyttä kun Peiposjärvellä tienviitta on sellaisella korkeudella, ettei näe yli eikä ali Varkauden suuntaan? Koillistie Määttä lupasi nostaa merkin korkeutta. - Längelmäen kyläyhdistys haki nopeusrajoitusta kylän kohdalle. Ely-keskus Kuopiossa vastaa nopeusrajoituksien paikoilleen laittamisesta. Sekä tienkäyttäjät että urakoitsijat olivat samaa mieltä siitä, että joka paikkaan ei tarvitse ajaa 80 km/h. Risteykset: - Kenelle kuuluu harmaa alue risteyksissä? Kun Mikkelin tietä pitää auki Koillistie Määttä ja Vehmaskylän tietä urakoitsijat, niin kuka vastaa risteyksestä? - Risteykset ovat olleet tänä vuonna poikkeuksellisen huonossa kunnossa eli lumisia, eivätkä kaikki selity aurausten eriaikaisuudella, eli päätiet aurataan useammin kuin alemmat tiet. Koillistie Määttä lupasi teroittaa aliurakoitsijoille risteyksien ajamista. Alusterän käyttö: - Tienkäyttäjät toteavat, että alusterää ei käytetä paikoitellen ollenkaan, kun urakoitsija ei ole saanut siihen lupaa. - Ne paikat, jossa alusterää käytetään, saivat kehuja. Näin esimerkiksi Vanajalla (Helmikuussa 2013), Mataramäellä ja Jäppilässä, jossa erityiskiitoksen sai Markku Vepsäläinen, joka käyttää alusterää jos siihen on lupa. - Tienkäyttäjät toivovat, että työnjohdon kannattaisi kuunnella aliurakoitsijoita herkemmällä korvalla, jolloin monelta ongelmalta vältyttäisiin. Kehuja & risuja: - Tänä talvena kunnossapito on ollut parempi kuin viime talvena. - Laatuvaatimuksista laittaisin palautetta ELY-keskuksille. Paltteet halutaan tien reunasta pois, niin säästetään kunnossapitokustannuksia. Aika moni kitinä jäisi pois, jos nämä olisi kunnossa. Näillä toimenpiteillä saataisiin kasvatettua turvallisuutta ja kokemus, että maaseudulla ollaan samanarvoisia muiden teiden käyttäjien kanssa. - Myös tienkäyttäjissä on parantamisen varaa. Vieläkään suuri osa autoilijoista ei ymmärrä, että puolen metrin ajolinjan muuttaminen parantaisi tilannetta kummasti. Ajetaan monttujonossa, eikä vaihdeta ajolinjaa. - Kannattaisiko kokeilla vanhaa systeemiä? Tiet laitettiin kuntoon keväällä. Nyt vetäistään roudan selkään suola ja sitten lanataan. Kannattaisiko kokeilla joku pätkä vaikka kokeeksi? - Koillistie Määtälle on hommattu höylä viime kesänä Ely:n toivomuksesta. Höylän käyttö on vaikeaa. Kevätkylvöjen jälkeen suolataan eli ei käytetä rakeista suolaa. - Pieksämäellä on ongelmia sorateiden poikkileikkauksissa. Ensi kesänä laitetaan Peiposjärventietä, Kylmämäentietä ja Jäppilä-Suonteetietä, mikä on yhteensä 40 kilometriä. Seuraavana vuonna tienparannusta jatketaan. Tienkäyttäjän linja:

Tiestön kunnossapito Sysmän kunnan alueella

Tiestön kunnossapito Sysmän kunnan alueella Tiestön kunnossapito Sysmän kunnan alueella Sysmän kansankäräjät 2013, Uudenmaan ELY-keskus 25.8.2013 Hoito ylläpito - investoinnit Hoito: Heinolan alueurakka 2012 17 Talvihoito Sorateiden hoito (sis.

Lisätiedot

Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua , erityispiirteet

Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua , erityispiirteet Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua 2016-2021, erityispiirteet Ranuan kunta Hoidettava tiestö pääasiassa Ranuan kirkonkylää. Lisäksi Ristijärvi- Penämö ja Simontaipaleentie yht. 27,5 km 1.03 Tiestön

Lisätiedot

Tieverkon ylläpidon perusviestejä tukevaa materiaalia

Tieverkon ylläpidon perusviestejä tukevaa materiaalia Tieverkon ylläpidon perusviestejä tukevaa materiaalia Versio 28.8.2006 2 Ylläpidon toimintaympäristö 2006 Tieverkko 78 168 km (65 % päällystetty) Liikennesuorite 34 Mrd ajokm/v Vuotuinen ylläpito 0,22

Lisätiedot

Metsäteiden kunto ja kehittämistilanne

Metsäteiden kunto ja kehittämistilanne Metsäteiden kunto ja kehittämistilanne Alempi tieverkko puunhuollon pullonkaulana-seminaari 7.11.2014 Anna Rakemaa ( Seppo Ollikainen ja Seppo Niskanen) Metsäteiden kunto Tiestöstä 80 % on rakennettu ennen

Lisätiedot

Satu Pekkanen. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Karstula

Satu Pekkanen. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Karstula 23.2.2016 Satu Pekkanen Hoidon ja ylläpidon alueurakka Karstula 2016-2021 1 Karstulan alueurakka 2016-2021 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Karstula 2016-2021 Pääasiallinen alue: Karstula Saarijärvi Kyyjärvi

Lisätiedot

Maanteiden kunnossapidon haasteet ja mahdollisuudet. Jukka Lehtinen Keski-Suomen ELY-keskus

Maanteiden kunnossapidon haasteet ja mahdollisuudet. Jukka Lehtinen Keski-Suomen ELY-keskus Maanteiden kunnossapidon haasteet ja mahdollisuudet Jukka Lehtinen Keski-Suomen ELY-keskus 31.10.2014 2 3 Liikennejärjestelmän rahoitus vuonna 2015 noin 1,5 mrd., ostovoima heikkenee joka vuosi 3%, vuonna

Lisätiedot

Petri Keränen. Pohjois-Savon ELY-keskus

Petri Keränen. Pohjois-Savon ELY-keskus Petri Keränen Pohjois-Savon ELY-keskus 30.10.2014 KESTÄVÄ KEHITYS KANNATTAVA JA KEHITTYVÄ YRITYSTOIMINTA TOIMIVA ALUERAKENNE ELYjen palvelut Yrityksille ja yhteisöille Osaava työvoima Maatalouden tuki

Lisätiedot

Väylät aurataan muiden väylien tultua auratuiksi. Ainoastaan arkipäivisin klo 7 ja 16 välillä, lukuun ottamatta erityisen vaikeita olosuhteita.

Väylät aurataan muiden väylien tultua auratuiksi. Ainoastaan arkipäivisin klo 7 ja 16 välillä, lukuun ottamatta erityisen vaikeita olosuhteita. 12.3.2015 HOITOTASON MÄÄRITTELY 2015 1/5 Lumen poisto Aloitetaan, kun lunta on Aloitetaan, kun lunta on kertynyt enintään 3 cm. kertynyt enintään 5 cm. Aurataan ennen asuntokatuja. Polanteen poisto Polanteet

Lisätiedot

TALVITIENHOIDON TILASTA KESKI-SUOMESSA

TALVITIENHOIDON TILASTA KESKI-SUOMESSA TALVITIENHOIDON TILASTA KESKI-SUOMESSA Jäsenyrittäjiemme tekemien havaintojen mukaan, talvihoidon keskimääräinen taso Keski-Suomessa on laskenut vuodesta toiseen ja tilanne on joillain alueilla lähellä

Lisätiedot

ELY-keskuksen talvihoitoinfo Varsinais-Suomi. Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö

ELY-keskuksen talvihoitoinfo Varsinais-Suomi. Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö ELY-keskuksen talvihoitoinfo 6.11.2018 Varsinais-Suomi Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö Sääolosuhteet muuttuneet etenkin rannikolla Varsinaiset talvikelit tulevat myöhemmin ja kestävät lyhyemmän aikaa

Lisätiedot

ELY keskuksen talvihoitoinfo Satakunta. Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö

ELY keskuksen talvihoitoinfo Satakunta. Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö ELY keskuksen talvihoitoinfo 9.11.2018 Satakunta Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö Talvikelit haastavat Viime talvikausien sääolosuhteet ovat olleet poikkeuksellisen vaikeat tienpidolle ja liikenteelle.

Lisätiedot

29.1.2008 / Anne Leppänen/Asko Pöyhönen. Toiminta- ja laatusuunnitelman sisältövaatimuksista

29.1.2008 / Anne Leppänen/Asko Pöyhönen. Toiminta- ja laatusuunnitelman sisältövaatimuksista 2 Hyvä tarjousvaiheen toiminta- ja laatusuunnitelma Kaikki mitä on luvattu tarjousvaiheen laatusuunnitelmassa on löydyttävä myös sopimuskatselmuksessa (on urakoitsijaa sitova)!!! Asiat oikeassa järjestyksessä

Lisätiedot

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 2.7.2014 78 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2014 Kokousaika 2.7.2014 klo 15.00-16.25 Paikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79 2. 49 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Talvihoito ja kelirikkoajan kuljetukset mikä muuttuu ja milloin? Otto Kärki ADR-seminaari & säiliöpäivät

Talvihoito ja kelirikkoajan kuljetukset mikä muuttuu ja milloin? Otto Kärki ADR-seminaari & säiliöpäivät Talvihoito ja kelirikkoajan kuljetukset mikä muuttuu ja milloin? Otto Kärki ADR-seminaari & säiliöpäivät 25.10.2018 Talvihoito 2 Talvikelit todella haastavat Viime talvien sääolosuhteet ovat olleet poikkeuksellisen

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 1 AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 2 1 YLEISTÄ ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON AVUSTUSPERUSTEET ----------------------------------------------------------------------------3

Lisätiedot

Pohjois-Savon ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille 2012

Pohjois-Savon ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille 2012 Pohjois-Savon ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille 2012 Lyhyesti valtionavustuksesta Valtio avustaa tiekuntia yksityisteiden parantamishankkeita ja erityiskohteita Valtionavustukseen oikeutettuja

Lisätiedot

HUMPPA. Hoidonjohtomallin pilotointi Espoo 2014 2019. Katja Levola, Pirkanmaan ELY-keskus

HUMPPA. Hoidonjohtomallin pilotointi Espoo 2014 2019. Katja Levola, Pirkanmaan ELY-keskus HUMPPA Hoidonjohtomallin pilotointi Espoo 2014 2019, Pirkanmaan ELY-keskus Esityksen sisältö Taustaa tilaajista Liikenneviraston ja ELY-keskusten hoidon ja ylläpidon alueurakointi Hoidonjohtourakkamalli

Lisätiedot

Urakoitsijaseminaarin avaus

Urakoitsijaseminaarin avaus Urakoitsijaseminaarin avaus LVM:n hallinnonalan virastouudistus ja maakuntauudistus 22.8.2017 LVM:n hallinnonalan virastouudistus 31.5.2017 2 3 Maakuntauudistus ja maantielain uudistus (luonnos 5.7.2017)

Lisätiedot

Hoidon ja ylläpidon alueurakat. Soratien runkokelirikkokohteiden korjaaminen. Viiteaineistomoniste 31.1.2011. 1. InfraRYL 21120 Suodatinkankaat

Hoidon ja ylläpidon alueurakat. Soratien runkokelirikkokohteiden korjaaminen. Viiteaineistomoniste 31.1.2011. 1. InfraRYL 21120 Suodatinkankaat Hoidon ja ylläpidon alueurakat Soratien runkokelirikkokohteiden korjaaminen Viiteaineistomoniste 31.1.2011 1. InfraYL 21120 Suodatinkankaat 2. InfraYL 21310 Sitomattomat kantavat kerrokset 3. akenteilla

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 5.2.2015 14

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 5.2.2015 14 1 KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2015 5.2.2015 14 2 1 YLEISTÄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON

Lisätiedot

Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta

Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta Elina Kasteenpohja Yksityisteiden turvallisuudesta Kuolemaan johtaneista moottoriajoneuvoonnettomuuksista (229) vuonna 2009 tapahtui Yksityisteillä ja alueilla 24

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA Muhoksen kunta AVUSTUSSÄÄNTÖ Tekniset palvelut PL 39 91501 Muhos Hannu Leskelä, puh 044-4970313 14.1.2019 YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA Muhoksen kunnan yksityisteiden

Lisätiedot

Tiestö ja kulkeminen harvan asutuksen alueen tieverkon rooli kuljetusjärjestelmässä

Tiestö ja kulkeminen harvan asutuksen alueen tieverkon rooli kuljetusjärjestelmässä Tiestö ja kulkeminen harvan asutuksen alueen tieverkon rooli kuljetusjärjestelmässä 27.5.2013 Timo Mäkikyrö 29.5.2013 1 Sisältö POP ELY Tieluokituksesta, mikä on vähäliikenteinen tie Vähäliikenteisten

Lisätiedot

Tekn.ltk 21.1.2014 ASIA NRO 7

Tekn.ltk 21.1.2014 ASIA NRO 7 LIIKENNEALUEIDEN YLLÄPIDON TUOTANTOSOPIMUS Sopimuksen kohde Tilaaja Tuottaja Asikkalan kunnan ylläpitämien liikennealueiden kunnossapito Asikkalan kunta, tekninen lautakunta Noudatettavat asiakirjat Sopimuskausi

Lisätiedot

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus.

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus. 220103769 LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS Vihreä teksti on oikea vastaus. 1. Määrääkö/sisältääkö yllä oleva liikennemerkki seuraavia asioita? (kyllä- ei -en tiedä) U-käännös on kielletty Edessä on satama-alue

Lisätiedot

Miksi ja miten päällystetty tie muutetaan soratieksi Tienkäyttäjän ja tienpitäjän näkökulma

Miksi ja miten päällystetty tie muutetaan soratieksi Tienkäyttäjän ja tienpitäjän näkökulma Miksi ja miten päällystetty tie muutetaan soratieksi Kun tien liikennemäärä on pieni ja alemman tieverkon kuntoon kohdennettava rahoitus rajallista, voidaan päällystetty tie joutua muuttamaan soratieksi.

Lisätiedot

TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen, puh. 050 384 5477

TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen, puh. 050 384 5477 Tekninen lautakunta 133 18.09.2012 Kaupunginhallitus 545 01.10.2012 Kaupunginvaltuusto 91 29.10.2012 Yksityisteiden hoidon harmonisointi 918/10/03/01/2012 TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen,

Lisätiedot

Teiden talvihoidon ja kunnossapidon näkymät ja tarpeet. VTT Namis-Car Työpaja Otto Kärki / Liikennevirasto

Teiden talvihoidon ja kunnossapidon näkymät ja tarpeet. VTT Namis-Car Työpaja Otto Kärki / Liikennevirasto Teiden talvihoidon ja kunnossapidon näkymät ja tarpeet VTT Namis-Car Työpaja 1.9.2016 Otto Kärki / Liikennevirasto Kunnossapidon pääongelmat ja haasteet Maanteillä päällysteiden, tierakenteiden ja siltojen

Lisätiedot

Tienkäyttäjätyytyväisyystutkimus Talvi 2018 Koko maa

Tienkäyttäjätyytyväisyystutkimus Talvi 2018 Koko maa Koko maa Johdanto Talven - tienkäyttäjätyytyväisyystutkimukseen vastasi koko maassa 9786 yksityishenkilöä ja 133 ammattikuljettajaa. Yksityishenkilöiden vastausprosentiksi muodostui 35 % (v. : 36 %; v.

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Maaseutulautakunta. Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone. Husu Tuuliainen Tarja.

LEMIN KUNTA 1/ Maaseutulautakunta. Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone. Husu Tuuliainen Tarja. 1/2012 1 Maaseutulautakunta. Keskiviikko 13.6.2012 klo 18.00 19.33 Kunnantalo, kokoushuone Tapanainen Matti Pesu Oiva Haiko Heikki Husu Tuuliainen Tarja Lehtonen Ritva Lahtinen Annikki Pekki Reijo puheenjohtaja

Lisätiedot

Tiekuntien ja isännöitsijöiden vastuut ja vakuuttaminen. Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivä 8.10.2015 Erkki Nieminen If Vahinkovakuutusyhtiö Oy

Tiekuntien ja isännöitsijöiden vastuut ja vakuuttaminen. Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivä 8.10.2015 Erkki Nieminen If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Tiekuntien ja isännöitsijöiden vastuut ja vakuuttaminen Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivä 8.10.2015 Erkki Nieminen If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Tiekunnat Yksityiset tiet ovat yksityisten kiinteistönomistajien

Lisätiedot

Nousula 24.11.2011 Harri Hyyryläinen

Nousula 24.11.2011 Harri Hyyryläinen Nousula 24.11.2011 Harri Hyyryläinen POS ELY Liikennevastuualue Pohjois-Savon ely-keskus 1 ELY-keskukset Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksia (ELY-keskus) on 15 ja niihin on koottu entisten TE-keskusten,

Lisätiedot

Teiden hoidon alueurakoiden ilmoittautumisen vaatimukset. Ismo Kohonen 14.10.2015

Teiden hoidon alueurakoiden ilmoittautumisen vaatimukset. Ismo Kohonen 14.10.2015 Teiden hoidon alueurakoiden ilmoittautumisen vaatimukset Ismo Kohonen 14.10.2015 Kilpailutettavat alueurakat Maanteiden hoito toteutetaan täysin urakoimalla Urakat ovat monivuotisia, laajoja palvelusopimuksia

Lisätiedot

Mikko Malmivuo/ Innomikko Oy TALVIKUNNOSSAPIDON KOKONAISEDULLISUUS

Mikko Malmivuo/ Innomikko Oy TALVIKUNNOSSAPIDON KOKONAISEDULLISUUS Mikko Malmivuo/ Innomikko Oy TALVIKUNNOSSAPIDON KOKONAISEDULLISUUS TUTKIMUS Huoli: urakoitsijoiden kyky selviytyä velvoitteistaan kannattavasti Tutkimus: talvihoidon toimijoiden haastattelut Tavoite: talvihoidon

Lisätiedot

Opas katualueiden hoidosta ja vastuurajoista Reisjärven kunnassa

Opas katualueiden hoidosta ja vastuurajoista Reisjärven kunnassa Opas katualueiden hoidosta ja vastuurajoista Reisjärven kunnassa päivitetty 12.11.2017 Katualueiden kunnossa- ja puhtaanapidon vastuunjako Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Lisätiedot

Huom! Tiejaoston päätöksen mukaisesti vuonna 2011 tiekunnille ei myönnetä tievalaistusavustuksia.

Huom! Tiejaoston päätöksen mukaisesti vuonna 2011 tiekunnille ei myönnetä tievalaistusavustuksia. KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunnan tiejaosto PL 20, 02401 KIRKKONUMMI Puh. 050 538 4957 TIEAVUSTUSHAKEMUS TIEKUNNAN NIMI: AVUSTUSTA HAETAAN VUODELLE 2011 Kunnossapitoon *Perusparannukseen

Lisätiedot

Metsäkeskus Pohjois-Savo Tietoa tienpitoon -kehittämishanke

Metsäkeskus Pohjois-Savo Tietoa tienpitoon -kehittämishanke Yksityistien vuosittainen kunnossapito Metsäkeskus Pohjois-Savo Tietoa tienpitoon -kehittämishanke Yksityistien vuosittainen kunnossapito Vuosittainen kunnossapito on tieosakkaiden avaintehtävä. Kunnossapitotöiden

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITO JA HIUKAN PERUSPARANTAMSESTA

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITO JA HIUKAN PERUSPARANTAMSESTA YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITO JA HIUKAN PERUSPARANTAMSESTA Auraus ja linkous Asutuilla teillä sallitaan lunta yleensä max 8-10 cm Sohjoa max 4-5 cm Tie aurattu yleensä klo 6-7 Kuorma-auto- tai traktoriaura

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI KUNNOSSAPIDON PALAUTEJÄRJESTELMÄN PILOTOINTI

TAMPEREEN KAUPUNKI KUNNOSSAPIDON PALAUTEJÄRJESTELMÄN PILOTOINTI TAMPEREEN KAUPUNKI KUNNOSSAPIDON PALAUTEJÄRJESTELMÄN PILOTOINTI KUNNOSSAPIDON PALAUTEJÄRJESTELMÄ Tampereen kaupungin katu- ja puistoalueiden kunossapidon palautejärjestelmä: Helppokäyttöisenä käyttöliittymänä

Lisätiedot

Liite 4. Työkohtainen tarkennus. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki

Liite 4. Työkohtainen tarkennus. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki Liite Työkohtainen tarkennus Raision talvihoidon alueurakka 2019-2022 Raision kaupunki 23.5.2019 2 (6) Sisällys 0 Yleistä... 3 1 Talvihoito... 3 1.1. Lumen ja sohjon poisto sekä pinnan tasaus... 3 Talvihoitoluokat...

Lisätiedot

Näin pidät yksityistiesi

Näin pidät yksityistiesi Näin pidät yksityistiesi kunnossa Kun olet hankkinut OTSO:lta upouuden tien, tai jos olemassa oleva tiesi on juuri laitettu kuntoon, siitä kannattaa pitää huolta. Tien säännöllinen hoitaminen pidentää

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTAMISEN PERIAATTEET

YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTAMISEN PERIAATTEET Kajaanin kaupunki 1(5) YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTAMISEN PERIAATTEET 1 YLEISTÄ Kajaanin kaupunki avustaa Kuntalain 2 :n nojalla Kajaanin kaupungin alueella olevien yksityisteiden osakkaita vuosittain erikseen

Lisätiedot

Yhteispohjoismaiset markkinat tulevat vai tulevatko?

Yhteispohjoismaiset markkinat tulevat vai tulevatko? Yhteispohjoismaiset markkinat tulevat vai tulevatko? Hoidon toimivuusvaatimukset Pekka Liisanantti Sisältö YIT:n yleisiä kokemuksia hoitourakoista ja asiakirjojen toimivuudesta Toimivuusvaatimukset Palvelulupaus:

Lisätiedot

LIIKENNETURVALLISUUS MAANKÄYTTÖ 28.9.2012

LIIKENNETURVALLISUUS MAANKÄYTTÖ 28.9.2012 LIIKENNETURVALLISUUS MAANKÄYTTÖ 28.9.2012 Sisältö Tällä kalvosarjalla kuvataan maankäytön ja liikenneturvallisuuden välistä suhdetta 1. Maankäytön suunnittelu ja liikenneturvallisuus 2. Liikenneturvallisuuden

Lisätiedot

Pakilan alueurakka. IPT-työpaja IPT-työpaja / Anna Tienvieri

Pakilan alueurakka. IPT-työpaja IPT-työpaja / Anna Tienvieri Pakilan alueurakka IPT-työpaja 15.11.2016 Pakilan alueurakan perustietoja (2014-19) Toteutetaan 5-vuotisena palveluallianssisopimuksena Kehitysvaihe ennen toteutusta noin 4 kk Toteutusvaihe 5 vuotta Kumppanit:

Lisätiedot

Liikenneviraston ohjejärjestelmä Tiensuunnittelun uudet ohjeet. Kari Lehtonen 8.9.2011

Liikenneviraston ohjejärjestelmä Tiensuunnittelun uudet ohjeet. Kari Lehtonen 8.9.2011 Liikenneviraston ohjejärjestelmä Tiensuunnittelun uudet ohjeet Kari Lehtonen 8.9.2011 LIIKENNEVIRASTON OHJELUETTELO Ohjeluetteloon on kaksi reittiä valitse urakoitsijat ja suunnittelijat valitse ohjeluettelo

Lisätiedot

Marja-Leena Vinni, toimistosihteeri (mukana Juantehtaan koulun tieosuuksilla)

Marja-Leena Vinni, toimistosihteeri (mukana Juantehtaan koulun tieosuuksilla) Juankosken alueen koulumatkojen katselmustilaisuus Aika 2.3.2017 klo 10.15-14.00 Läsnä Petri Pahkin, ylikomisario Paula Liukkonen, suunnitteluinsinööri Kirsi Ahtanen, kuljetussuunnittelija Tarja Miettinen,

Lisätiedot

Kunnossapidon hoitosopimuksella kunnan hoidossa olevat yksityistiet, Kittilä

Kunnossapidon hoitosopimuksella kunnan hoidossa olevat yksityistiet, Kittilä Kunnossapidon hoitosopimuksella kunnan hoidossa olevat yksityistiet, Kittilä Arvoisa tiekunnan edustaja, Tiekunnan tienne kunnossapidon pääurakoitsija seuraavat viisi (5) vuotta on NCC ROADS Oy. Urakka-aika

Lisätiedot

Lahden kaupungin avustus yksityisteille entisen Nastolan kunnan alueella, Tiekuntien vuoden 2015 tilinpäätöstietojen toimittaminen

Lahden kaupungin avustus yksityisteille entisen Nastolan kunnan alueella, Tiekuntien vuoden 2015 tilinpäätöstietojen toimittaminen 1568/2016 1 (5) 3.5.2016 Vastaanottaja Lähiosoite Postino POSTITOIMIPAIKKA tai Postitoimipaikka Lahden kaupungin avustus yksityisteille entisen Nastolan kunnan alueella, Tiekuntien vuoden 2015 tilinpäätöstietojen

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN SEUDUN VESIENHOITO

PIEKSÄMÄEN SEUDUN VESIENHOITO PIEKSÄMÄEN SEUDUN VESIENHOITO KUTSU KOKOUKSEEN Pieksämäen seudun vesienhoidon toimintaryhmän (pintavedet ) kokous pidetään Pieksämäellä 11.12.2014 klo 15.00 16.30 Kokouspaikka Kanttila, osoite: Vilhulantie

Lisätiedot

VAHVA SUOMALAINEN. Suomi Finland 100. Urakoitsijaseminaari Jari Pietilä

VAHVA SUOMALAINEN. Suomi Finland 100. Urakoitsijaseminaari Jari Pietilä VAHVA SUOMALAINEN Urakoitsijaseminaari 21.8.2018 Jari Pietilä Suomi Finland 100 Tiet kuntoon ja turvallisiksi Toimiva tieverkko on Suomen talouskasvun perusta. Toimeliaan talvikauden aikana kuljetusala

Lisätiedot

Vuoden 2017 rahoituksen riittävyys Varsinais-Suomen ELY-keskuksen näkökulmasta

Vuoden 2017 rahoituksen riittävyys Varsinais-Suomen ELY-keskuksen näkökulmasta Vuoden 2017 rahoituksen riittävyys Varsinais-Suomen ELY-keskuksen näkökulmasta Liikennejaosto 4.10.2016 Toiminnanohjauspäällikkö Pekka Puurunen 3.10.2016 Pääosa ELY-keskuksen perustienpidon perusrahoituksesta

Lisätiedot

Tieavustushakemus Lappeenrannan kaupungille v. 2015

Tieavustushakemus Lappeenrannan kaupungille v. 2015 Tieavustushakemus Lappeenrannan kaupungille v. 2015 Tiekunnan/tien nimi Tiekunnan/tien _ pankkitiedot pankki/konttori tilinumero (täytetään vain jos muuttunut) Tien sijainti Esitetään erillisellä karttaliitteellä,

Lisätiedot

Päällystettyjen teiden kuivatuksen kunnossapidon toimintalinjat. Väyläviraston julkaisuja 16/2019

Päällystettyjen teiden kuivatuksen kunnossapidon toimintalinjat. Väyläviraston julkaisuja 16/2019 Päällystettyjen teiden kuivatuksen kunnossapidon toimintalinjat Väyläviraston julkaisuja 16/2019 Väyläviraston julkaisuja Sisällysluettelo 16/2019 Esipuhe 3 Kuivatuksen kunnossapito on tärkeä osa päällysteiden

Lisätiedot

23.2.2016 Matti Antikainen. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kuopio 2016-2021

23.2.2016 Matti Antikainen. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kuopio 2016-2021 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kuopio 2016-2021 1 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kuopio 2016-2021 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kuopio 2016-2021 Pääasiallinen alue: Kuopio Leppävirta Varkaus Siilinjärvi

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 1 KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2017 1.2.2017 2 1 YLEISTÄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON

Lisätiedot

"Esteettömyyden hallinta tiestön hoitopalveluiden hankintaketjussa" Esteetön liikkumisympäristö - koulutus, Oulu 23.2.2006

Esteettömyyden hallinta tiestön hoitopalveluiden hankintaketjussa Esteetön liikkumisympäristö - koulutus, Oulu 23.2.2006 1 Esteetön liikkumisympäristö - koulutus, Oulu 23.2.2006 "Esteettömyyden hallinta tiestön hoitopalveluiden hankintaketjussa" Martti Oulun tiepiiri 2 Tiestön hoidon hankinta Tiehallinnossa Hoitourakoitsijan

Lisätiedot

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA ERILLAISIA TEITÄ Yleiset tiet hoitaa ELY-keskus (Tiehallinto) Kaavatiet (kadut) hoitaa kunta Yksityistiet: Tiekunnan tiestön hoidosta vastaa tiekunta Kiinteistöjen omien

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008

KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008 Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008 Yksityisteiden kunnossapitoon, perusparannukseen sekä tievalaistuksen rakentamiseen tarkoitetut

Lisätiedot

Kokousaika kello 12:

Kokousaika kello 12: Siilinjärven kunta Pöytäkirja 4/2017 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto Kokousaika 26.05.2017 kello 12:00-13.00 Kokouspaikka Maaseututoimisto, Kapteeninväylä 5,70900 Toivala Asiat Otsikko Sivu 7 Tieavustukset

Lisätiedot

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA ERILAISIA TEITÄ Yleiset tiet hoitaa ELY-keskus (Tiehallinto) http://www.ely-keskus.fi/fi/sivut/default.aspx Tienkäyttäjän linja puh: 0200-2100 Kaavatiet (kadut) hoitaa

Lisätiedot

Maanteiden hoidon kilpailuttamisen tuloksia 2019

Maanteiden hoidon kilpailuttamisen tuloksia 2019 Maanteiden hoidon kilpailuttamisen tuloksia 019 Markku Hussi.4.019 VUONNA 019 KILPAILUTETTAVAT URAKAT 10.1.018 Tilanne Yhteistyöalue ELY Urakka (CPV-luokitus 4533141) Urakkaaluekoodi kesto Tiekm:t yhteensä

Lisätiedot

Sisällys. Tiejaosto 2/2017

Sisällys. Tiejaosto 2/2017 REISJÄRVEN KUNTA Tiejaosto 2/2017 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Aika: keskiviikkona 27.9.2017 klo 14.00-14.55 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 3 Läsnä: Keijo Lakanen, puheenjohtaja Johannes Mattila, jäsen Minna

Lisätiedot

Kunnossapidon ammattilaisen talvinen työpäivä. Aluemestari Timo Tillgren Jyväskylän kaupunki Altek aluetekniikka liikelaitos

Kunnossapidon ammattilaisen talvinen työpäivä. Aluemestari Timo Tillgren Jyväskylän kaupunki Altek aluetekniikka liikelaitos Kunnossapidon ammattilaisen talvinen työpäivä Aluemestari Timo Tillgren Jyväskylän kaupunki Altek aluetekniikka liikelaitos Taustatietoa työpäivään Päivystysviikko käynnissä (pe 14.15- pe 07.00) 6krt/talvikausi

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Toteutuminen

Tekninen lautakunta Toteutuminen Tekninen lautakunta Toteutuminen 31.4.2016 Teknisen lautakunnan päävastuualueet valtuuston sitovuustasolla on Tekninen lautakunta. Lautakunnan sitovuustalolla ovat: yhdyskuntatekniikka, kiinteistötoimi

Lisätiedot

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ MUISTUTUS 4.2.2014 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ Jyväskylän kaupunki suunnittelee

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012. Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh.

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012. Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh. 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012 Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Marita Hietakoivisto

Lisätiedot

KATUJEN TALVIHOIDON LAATUVAATIMUKSET

KATUJEN TALVIHOIDON LAATUVAATIMUKSET KATUJEN TALVIHOIDON LAATUVAATIMUKSET 2(12) SISÄLLYSLUETTELO Auraus: ajoradat... 3 Auraus: jalkakäytävät, kevyen liikenteen väylät, laatukäytävät... 4 Sohjon poisto: ajoradat, kevyen liikenteen väylät...

Lisätiedot

Tieliikennelaki: renkaiden käyttöasetus. Tapio Koisaari, Onnettomuustietoinstituutti

Tieliikennelaki: renkaiden käyttöasetus. Tapio Koisaari, Onnettomuustietoinstituutti Tieliikennelaki: renkaiden käyttöasetus Tapio Koisaari, Onnettomuustietoinstituutti Vastuulliset ja virheettömästi toimivat kuljettajat pärjäävät aina heitä ei vain ole olemassa. Ehdotetun lakimuutoksen

Lisätiedot

TIEAVUSTUSHAKEMUS LAPPEENRANNAN KAUPUNGILLE V LIITE 2

TIEAVUSTUSHAKEMUS LAPPEENRANNAN KAUPUNGILLE V LIITE 2 TIEAVUSTUSHAKEMUS LAPPEENRANNAN KAUPUNGILLE V. 2011 LIITE 2 Tiekunnan/tien nimi Tien sijainti Esitetään erillisellä karttaliitteellä, jos tie ei ole edellisenä vuonna saanut kaupungin avustusta. Tiekunta

Lisätiedot

TALVITIEPÄIVÄT 2014 Jyväskylä. Kunnossapito ja talous

TALVITIEPÄIVÄT 2014 Jyväskylä. Kunnossapito ja talous TALVITIEPÄIVÄT 2014 Jyväskylä Kunnossapito ja talous Kuntasektorin kalustovaatimukset Katujen kunnossapito Asemakaava-alueella kadun kunnossapito kuuluu kunnalle (Laki katujen ja eräiden yleisten alueiden

Lisätiedot

LIIKENTEEN OHJAUS Yleisohjeet liikennemerkkien käytöstä

LIIKENTEEN OHJAUS Yleisohjeet liikennemerkkien käytöstä 361 NOPEUSRAJOITUS Mitat (mm): c suuri 900 normaali 640 pieni 400 Yleistä Merkissä oleva luku osoittaa ajoneuvon suurimman sallitun nopeuden kilometreinä tunnissa. Merkki on voimassa kyseisellä tiellä

Lisätiedot

Kirkkonummen kunnan lausunto Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta

Kirkkonummen kunnan lausunto Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta Palvelutuotannon lautakunta 117 21.10.2015 Kunnanhallitus 345 02.11.2015 Kirkkonummen kunnan lausunto Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta 2016-2019 701/08.00.01/2015 Palvelutuotannon

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Raskaat kuljetukset yksityisteillä

Raskaat kuljetukset yksityisteillä Raskaat kuljetukset yksityisteillä Lähtökohta: tien on kestettävä se liikenne, joka osakaskiinteistöille suuntautuu (YksL 7 ja 8 ). Mikäli näin ei ole, on tiekunnan asia ja vastuu ryhtyä tien parantamistoimiin.

Lisätiedot

Aluevastaava Janne Saari. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Harjavalta

Aluevastaava Janne Saari. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Harjavalta Hoidon ja ylläpidon alueurakka Harjavalta 2016-2021 Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen perusurakka Sijaitsee Satakunnan maakunnassa Sijoittuu pääosin Harjavallan, Euran ja Säkylän kuntien alueelle Tiestöä

Lisätiedot

VOH 2.13 : Tieomaisuuden ylläpidon jälkeenjäämä. Projektin yhteenveto. Harri Spoof & Vesa Männistö

VOH 2.13 : Tieomaisuuden ylläpidon jälkeenjäämä. Projektin yhteenveto. Harri Spoof & Vesa Männistö VOH 2.13 : Tieomaisuuden ylläpidon jälkeenjäämä Projektin yhteenveto Harri Spoof & Vesa Männistö Projektin sisältö Selvitettiin kirjallisuuden perusteella erilaiset pohjoismaiset tavat laskea ylläpidon

Lisätiedot

Parikkalan kunta Tekninen toimi Harjukuja Parikkala puh KATUJEN KUNNOSSAPITO LUOKITUS Talvihoito

Parikkalan kunta Tekninen toimi Harjukuja Parikkala puh KATUJEN KUNNOSSAPITO LUOKITUS Talvihoito Talvihoito 1 Katujen ja kevyenliikenteen väylien kunnossapitoluokitus Talvikunnossapito 1.0 Yleistä Parikkalan kunnan kadut on jaettu kolmeen eri kunnossapitoluokkaan. Kunnossapitoluokituksen avulla määritetään

Lisätiedot

Huom! Kunnantalon palvelupiste on kokonaan suljettu

Huom! Kunnantalon palvelupiste on kokonaan suljettu Palvelutuotannon lautakunta Tiejaosto puhelin 050 538 4957 kesäkuu 2013 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2013 Yksityisteiden kunnossapitoon ja perusparannukseen tarkoitetut kunnan avustukset ovat haettavissa

Lisätiedot

Yksityistiekuntien hoito- ja peruskorjausavustukset

Yksityistiekuntien hoito- ja peruskorjausavustukset 1(7) 16.5.2018 PIR/553/5201/2017 Yksityistiekuntien hoito- ja peruskorjausavustukset Postiosoite Käyntiosoite Puhelin (03) 565 24000 www.pirkkala.fi Y-tunnus PL 1001 Saapastie 2 kirjaamo@pirkkala.fi 0152084-1

Lisätiedot

Katujen kunnossapitoluokitus ja -tehtävät

Katujen kunnossapitoluokitus ja -tehtävät Katujen kunnossapitoluokitus ja -tehtävät Katujen kunnossapitoluokitus ja -tehtävät Raision yleisten alueiden kunnossapidosta vastaa Raision kaupungin Teknisen keskuksen Kunnallistekniset palvelut yksikkö.

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto. Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto. Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto KOKOUSAIKA Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00 Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki. Maaseutulautakunta 4 04.02.2014. Yksityistieavustusten jakoperusteet 2014 2746/02.04.02/2013

Kouvolan kaupunki. Maaseutulautakunta 4 04.02.2014. Yksityistieavustusten jakoperusteet 2014 2746/02.04.02/2013 4 04.02.2014 Yksityistieavustusten jakoperusteet 2014 2746/02.04.02/2013 Mala 4 Kouvolan kaupungin talousarviossa vuodelle 2014 on varattu yksityisten teiden avustamiseen yhteensä 850.000 euron määräraha.

Lisätiedot

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Orivesi

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Orivesi Hoidon ja ylläpidon alueurakka Orivesi 2016 2021 Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen vaativa urakka Sijaitsee Pirkanmaan maakunnassa Sijoittuu Oriveden, Mänttä-Vilppulan, Juupajoen sekä osin Tampereen

Lisätiedot

TIEHÖYLÄN ROOLI TEIDEN KUNNOSSAPIDOSSA

TIEHÖYLÄN ROOLI TEIDEN KUNNOSSAPIDOSSA TIEHÖYLÄN ROOLI TEIDEN KUNNOSSAPIDOSSA Soratiepäivä Jyväskylä 16.5.2019 / Esa Halttunen Veekmas Oy VEEKMAS OY on Pohjoismaiden ainoa tiehöylien valmistaja ja tiehöyläteknologian edelläkävijä, joka on erikoistunut

Lisätiedot

Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia. Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4.

Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia. Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4. Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4.2012 Väistämisvelvollisuus pyörätien jatkeella muuttui vuonna 1997

Lisätiedot

Vastaaijen liikkuminen ( max. 2 kulkutapaa)

Vastaaijen liikkuminen ( max. 2 kulkutapaa) !"# "" $%$%%$&' Kysely avoinna 5.4. - 5.5.2009 Vastaaijen liikkuminen ( max. 2 kulkutapaa) Vastauksia yhteensä: 560 kävellen 4 46 78 polkupyörällä 32 27 364 mopolla/moottoripyörällä 7 24 6 henkilöautolla

Lisätiedot

HJU Raasepori Raaseporin kaupungin katu-urakka tarkennettu tarjouspyyntö

HJU Raasepori Raaseporin kaupungin katu-urakka tarkennettu tarjouspyyntö HJU Raasepori 2016 2021 Raaseporin kaupungin katu-urakka 2016-2021 tarkennettu tarjouspyyntö 8.2.2016 6.3.1 Tarjousten laadullinen arviointi A.1.1 Käytettävä kalusto lisälaitteineen, mitoittavat suunnitelmat,

Lisätiedot

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kangasala

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kangasala Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kangasala 2016 2021 Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen perusurakka Sijaitsee Pirkanmaan maakunnassa Sijoittuu Kangasalan, Pälkäneen ja osin Valkeakosken kuntien alueelle

Lisätiedot

Tiestötarkastukset ja vahingonkorvauskäsittely

Tiestötarkastukset ja vahingonkorvauskäsittely Tiestötarkastukset ja vahingonkorvauskäsittely Urakoitsijaseminaari 17.8.2016 17.8.2016 Taustaa Lapin ELY-keskuksen vahingonkorvauskäsittelyssä on noussut esille 1.10.2015 alkaneiden sopimusten myötä tilanteita,

Lisätiedot

Kunnossapidon merkityksestä ja näkymistä lehtori Eero Nippala, TAMK, puh 040 5460174

Kunnossapidon merkityksestä ja näkymistä lehtori Eero Nippala, TAMK, puh 040 5460174 Kunnossapidon merkityksestä ja näkymistä lehtori Eero Nippala, TAMK, puh 040 5460174 Ne9sivusto INFRA KUNTOON Perussisältö: KäsiFeet Teoria: - pieni vaurio = pieni kunnossapitokustannus, - iso vaurio=

Lisätiedot

Maanteiden hoitourakoiden kilpailutus 2019

Maanteiden hoitourakoiden kilpailutus 2019 Maanteiden hoitourakoiden kilpailutus 2019 Tietoa 2019 kilpailutuksesta Laatulupaukset urakoitsijan valinnassa 16.8.2018 2019 kilpailutettavat urakat ja aikataulu Hankintailmoitusten ja tarjouspyyntöjen

Lisätiedot

1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47. 2. 44 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 47. 3. 45 Työjärjestyksen hyväksyminen 48

1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47. 2. 44 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 47. 3. 45 Työjärjestyksen hyväksyminen 48 Tekninen lautakunta 16.7.2015 46 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 6/2015 Kokousaika Torstaina 16.7.2015 klo 15.00 15.45 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Opas katualueiden hoidosta ja vastuurajoista Pyhäjärven kaupungissa Hiukkasen parempi

Opas katualueiden hoidosta ja vastuurajoista Pyhäjärven kaupungissa Hiukkasen parempi Opas katualueiden hoidosta ja vastuurajoista Pyhäjärven kaupungissa 24.6.2015 Hiukkasen parempi 1. Katualueiden kunnossa- ja puhtaanapidon vastuunjako Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa-

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 28 päivänä tammikuuta 2011. Liikenne- ja viestintäministeriön asetus näkemäalueista

Julkaistu Helsingissä 28 päivänä tammikuuta 2011. Liikenne- ja viestintäministeriön asetus näkemäalueista SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 28 päivänä tammikuuta 2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus näkemäalueista Annettu Helsingissä 25 päivänä tammikuuta 2011 Liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

LASTEN MIELIPITEIDEN KUULEMINEN ROVANIEMEN OSAYLEISKAAVAA VARTEN

LASTEN MIELIPITEIDEN KUULEMINEN ROVANIEMEN OSAYLEISKAAVAA VARTEN LASTEN MIELIPITEIDEN KUULEMINEN ROVANIEMEN OSAYLEISKAAVAA VARTEN 30.6.2011 Mun Vuoro! kysyi lasten mielipidettä Rovaniemen keskustan liikenteestä Kalevan Nuorten Liiton kesäleirillä kysyttiin lasten mielipiteitä

Lisätiedot

Yksityistieilta. Tanja Mynttinen tieisännöitsijäopiskelija

Yksityistieilta. Tanja Mynttinen tieisännöitsijäopiskelija Yksityistieilta Tanja Mynttinen tieisännöitsijäopiskelija Uusi yksityistielaki 2019/2020 voimaan? Aikataulu elää koko ajan Lakiuudistuksella haetaan nykyaikaistamista ja selkeyttämistä olemassa olevaan

Lisätiedot

Onnistuneen talvitienhoidon elementit. Talvitiepäivät 2018 Iiro Lehtonen Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry

Onnistuneen talvitienhoidon elementit. Talvitiepäivät 2018 Iiro Lehtonen Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Onnistuneen talvitienhoidon elementit Talvitiepäivät 2018 Iiro Lehtonen Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry 2 SKAL talvihoito Lehtonen 2018 SKAL Muutos on välttämätön! 1. Normaalitalvea ei enää ole:

Lisätiedot

Kylät kaupungin kumppanina. Pieksämäen kylät ry Kyläkumppani plus -hanke 14.10.2015

Kylät kaupungin kumppanina. Pieksämäen kylät ry Kyläkumppani plus -hanke 14.10.2015 Kylät kaupungin kumppanina Pieksämäen kylät ry Kyläkumppani plus -hanke 14.10.2015 Pieksämäki on kahden vaiheen liitoskunta Kuntaliitokset tehtiin kahdessa vaiheessa 2004 Pieksämäen maalaiskunta, Jäppilä

Lisätiedot