Käyttöopas (Versio 3.6)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttöopas (Versio 3.6)"

Transkriptio

1 e_kb464_pc_84percent.book Page 1 Monday, September 29, :39 PM Käyttöopas (Versio 3.6)

2 e_kb464_pc_84percent.book Page 2 Monday, September 29, :39 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tämä on PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman ja PENTAX PHOTO Laboratory 3 -ohjelman käyttöohje. Näitä ohjelmia käyttämällä voit nauttia kuvistasi Windows- tai Macintosh-tietokoneella. Lue erillinen kameran käyttöohje ja tämä käyttöohje ennen kameran, PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman tai PENTAX PHOTO Laboratory 3 -ohjelman käyttämistä, niin saat ominaisuuksista ja toiminnoista kaiken irti. Säilytä kameran käyttöohje ja tämä käyttöohje turvallisessa paikassa, koska niistä voi olla paljon apua kameran ominaisuuksiin tutustumisessa. Tekijänoikeudet Tällä digitaalikameralla otettuja kuvia, jotka on tarkoitettu muuhun kuin henkilökohtaiseen käyttöön, ei saa käyttää ilman tekijänoikeuslain mukaista lupaa. Ota huomioon, että myös kuvattaessa omaksi iloksi on olemassa tapauksia, joissa kuvausoikeuksia on rajoitettu. Tällaisia ovat mielenosoitusten, esitysten tai näyttelyesineiden kuvaaminen. Tekijänoikeuksien alaisia kuvia ei myöskään saa käyttää muissa yhteyksissä kuin tekijänoikeusasetuksessa mainituissa tapauksissa. Tämä tulee ottaa huomioon kuvia käytettäessä. Tuotemerkit PENTAX, K-m ja smc PENTAX ovat HOYA CORPORATION in tuotemerkkejä. PENTAX PHOTO Browser, PENTAX PHOTO Laboratory ja SDM ovat HOYA CORPORATION in tavaramerkkejä. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin joko rekisteröityjä tavaramerkkejä tai tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Macintosh ja Mac OS ovat Apple Inc.-yhtiön Yhdysvalloissa ja muissa maissa rekisteröityjä tuotemerkkejä. SDHC logo on tuotemerkki. Tässä tuotteessa käytetään DNG-teknologiaa Adobe Systems Incorporatedin lisenssillä. DNG-logo on Adobe Systems Incorporatedin joko rekisteröity tavaramerkki tai tavaramerkki Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Kaikki muut tuotteet tai tuotenimet ovat näitä tuotteita valmistavien yhtiöiden tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä. PictBridge PictBridge-toiminto mahdollistaa tulostimen ja kameran liittämisen suoraan toisiinsa, joten käyttäjä voi tulostaa kuvat suoraan yhdenmukaistettua standardia hyödyntämällä. Voit tulostaa kuvat suoraan kamerastasi todella helposti. Vastuuvapauslauseke HOYA ei vastaa vahingoista, jotka johtuvat tämän ohjelman suorasta tai epäsuorasta käytöstä tai tämän ohjelman käytöstä johtuvista vaurioista, tietojen, ohjelmien tai muun aineettoman ominaisuuden vaurioista, tuottojen tai odotettujen tuottojen menetyksestä tai kiistasta kolmannen osapuolen kanssa. Tämän ohjelman ominaisuuksia voidaan muuttaa siitä etukäteen ilmoittamatta. Tässä käyttöoppaassa käytetyillä symboleilla on seuraavat merkitykset: Viittaa hyödyllisiin tietoihin. Viittaa toimintoon liittyviin varoituksiin ja huomautuksiin. Tässä käyttöohjeessa näkyvät näyttökuvat voivat poiketa tietokoneen näyttökuvista tietokoneen tyypin mukaan.

3 e_kb464_pc_84percent.book Page 1 Monday, September 29, :39 PM Sisällysluettelo 1 Nauti digitaalikamerasi kuvista...2 Mukana tulevat ohjelmat...4 Ohjelma... 4 Järjestelmävaatimukset... 5 Ohjelman asentaminen...7 Windows-käyttöjärjestelmässä... 7 Macintosh-käyttöjärjestelmässä... 9 Kuvien tallentaminen tietokoneelle...11 Kuvien tallentaminen liittämällä kamera ja tietokone (Windows) Kuvien tallentaminen liittämällä kamera ja tietokone (Macintosh) Muita kuvien tallennustapoja PENTAX PHOTO Browser PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman avaaminen Tietoja PENTAX PHOTO Browser -ikkunasta Kuvien siirtäminen Kuvien katselu Pääkuvaikkuna Kuvatiedostojen ja kansioiden hallinta Kuvatietoluettelon tallentaminen Jatkuva kuvantoisto diaesityksessä Kuvan tulostaminen PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman asetusten muuttaminen PENTAX PHOTO Laboratory PENTAX PHOTO Laboratory 3 -ohjelman avaaminen Tietoja PENTAX PHOTO Laboratory -näyttöikkunasta Käsiteltävän RAW-tiedoston valinta RAW-tiedostojen helppo muokkaus RAW -tiedostojen käsittelyasetusten määrittäminen Kuvatiedostojen tallentaminen Kuvatiedoston määritysten tallentaminen Kuvatiedoston määritysten hakeminen esiin Tulostaminen PENTAX PHOTO Laboratory 3 -ohjelman asetusten muuttaminen Sanasto...103

4 e_kb464_pc_84percent.book Page 2 Monday, September 29, :39 PM 2 Nauti digitaalikamerasi kuvista Voit järjestellä ja muokata digitaalikamerallasi tallennettuja kuvia tietokoneellasi. Suora tulostus Liitä kamerasi USB-kaapelilla suoraan PictBridgeä tukevaan tulostimeen. (Ei käytettävissä mallissa w.) Katsele ja tallenna kuvia AV-laitteella Liitä kamera AV-kaapelilla televisioon, DVD-soittimeen tai muuhun audiovisuaaliseen laitteeseen, jotta voit katsella ja/tai tallentaa kuvia. Tietokoneessasi on... vakiovarusteena USB-liitäntä käyttöjärjestelmänä Windows XP/ Windows Vista tai Mac OS X Ver tai uudempi Liitä kamera tietokoneeseen USB-kaapelilla ja kopioi kameran kuvat tietokoneelle. MF AF Vie kuvat valokuvausliikkeeseesi Voit teettää muistikorttiin tallennetuista kuvista tulosteita valokuvausliikkeessä. Määritä kameran DPOFasetukset ja teetä kuvia valokuvausliikkeessä. Valitse tulostettavat kuvat. Voit siirtää kuvia käyttämällä tietokoneen korttipaikkaa ja korttisovitinta tai kortinlukijaa. Poista kortti kamerasta. Kun siirrät kuvia kortilta tietokoneelle jollakin muulla laitteella, katso ohjeita kyseisen laitteen käyttöoppaasta.

5 e_kb464_pc_84percent.book Page 3 Monday, September 29, :39 PM 3 Käytä kuviasi Sähköpostiohjelmasi avulla voit lähettää kuvia sähköpostin liitetiedostona tai lähettää kuvia Internet-sivustoosi. Katso lisätietoja sähköpostiviestien liitetiedostojen luomisesta käyttämäsi sähköpostiohjelman käyttöohjeesta. Katso lisätietoja kuvien lisäämisestä Internet-sivustoosi käyttämäsi ohjelmiston käyttöohjeesta. Käytä tulostinta PENTAX PHOTO Browser 3 (s.18 - s.69) PENTAX PHOTO Laboratory 3 (s.70 - s.102) Katsele kuvia Järjestele ja tallenna kuvia Tulosta kuvia Nimeä kaikki uudelleen Tallenna kaikki kuvat RAW-tiedostojen käsittely PENTAX-ohjelmistolla* Käytä kuvankäsittelytoimiin kaupallista kuvankäsittelyohjelmaa. Voit tulostaa tietokoneeseesi siirrettyjä kuvia tulostimellasi. Joillakin tulostimilla voi tulostaa suoraan SD-muistikorteilta. Katso lisätietoja käyttämäsi tulostimen käyttöohjeesta. * Voit käsitellä myös PENTAXdigitaalikameralla kuvattuja DNGtiedostoja ja DNG-tiedostoja, jotka on muunnettu PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelmalla. Tallenna kuvasi Tietokoneelle siirrettyjä kuvia voi tallentaa CD-R-levylle tai muulle tallennusvälineelle.

6 e_kb464_pc_84percent.book Page 4 Monday, September 29, :39 PM 4 Mukana tulevat ohjelmat Mukana tuleva CD-ROM (S-SW84) sisältää seuraavat ohjelmat: PENTAX PHOTO Browser 3 PENTAX PHOTO Laboratory 3 Tässä käyttöohjeessa kuvataan PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman ja PENTAX PHOTO Laboratory 3 -ohjelman käyttöä Windows XP -käyttöjärjestelmän näyttökuvin. Ohjelman käyttö Macintoshissa on lähes samanlaista joitakin näppäimiä lukuun ottamatta. Katso Macintosh-kohtaiset ohjeet kohdasta Macintosh-käyttäjille tai käytön aikaisesta ohjeesta. Ohjelma PENTAX PHOTO Browser 3 (9 kieltä: englanti, ranska, saksa, espanja, italia, venäjä, kiina, [perinteinen ja yksinkertaistettu], korea, japani) PENTAX PHOTO Browser 3 on ohjelma, jonka avulla voit katsella, tulostaa ja järjestellä digitaalikameralla otettuja kuvia, jotka on tallennettu tietokoneelle. Tiedostot, joiden tiedostotunniste on.bmp (BMP),.jpg (JPEG),.pef (tiedostot, jotka on tallennettu PENTAXin korkealaatuiseen digitaalikameran RAW-muotoon. Tämän jälkeen PEF ),.pct (PICT)-,.png (PNG)-,.tif (TIFF)- ja.dng (DNG) - tiedostomuodot ovat tuettuja. PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelmalla voit suorittaa seuraavia tehtäviä: Tallentaa kuvia samalla tai uudella nimellä, muuttaa tiedostonimiä ja tiedostotyyppejä, kopioida, leikata, liittää, kääntää ja poistaa kuvia. Luoda uusia kansioita, muuttaa kansionimiä, kopioida, leikata, poistaa ja liittää. Tallentaa kuvaluettelon. Tarkistaa kuvatiedot. Katsella PEF- ja DNG-tiedostoja helposti. Tulostaa kuvia. PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelmasta voit käynnistää PENTAX PHOTO Laboratory 3:n.

7 e_kb464_pc_84percent.book Page 5 Monday, September 29, :39 PM PENTAX PHOTO Laboratory 3 (9 kieltä: englanti, ranska, saksa, espanja, italia, venäjä, kiina, [perinteinen ja yksinkertaistettu], korea, japani) Tällä ohjelmalla voidaan suorittaa lukuisia kuvankäsittelytoimenpiteitä, joita voidaan käyttää PEF- ja DNG-tiedostojen käsittelemiseksi. Näitä toimenpiteitä ovat tiedostomuodon muuntaminen, värisäätö ja kuvan säätö, minkä lisäksi voit tallentaa kuvat muiden kaupallisten kuvankatselu ja -muokkausohjelmien kanssa yhteensopivissa tiedostomuodoissa. Voit myös tulostaa PEF- ja DNGtiedostoja. PENTAX PHOTO Laboratory 3-ohjelmaa voidaan käyttää myös itsenäisenä sovelluksena. 5 Voit muokata vain PENTAX digitaalikameralla otettuja DNG-tiedostoja ja DNGtiedostoja, jotka on muunnettu PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelmalla. DNG (Digital Negative) on yleiskäyttöinen julkinen RAW-tiedostomuoto, jonka on kehittänyt Adobe Systems. Järjestelmävaatimukset Suosittelemme seuraavia järjestelmävaatimuksia siirrettäessä kuvia kamerasta tietokoneeseen ja niitä käsiteltäessä ja asennettaessa ja käytettäessä PENTAX PHOTO Browser 3- ja PENTAX PHOTO Laboratory 3 -ohjelmaa. Windows-järjestelmävaatimukset Windows XP (Home Edition/Professional/x64 Edition) SP2-käyttöjärjestelmällä tai esiasennetulla Windows Vista-käyttöjärjestelmällä varustettu tietokone (USB 2.0-portin on oltava vakiovarusteena) * Kamera voidaan kytkeä tietokoneeseen USB-kaapelilla jos kuvia siirretään Windows 2000-järjestelmää käyttävään tietokoneeseen. PENTAX PHOTO Browser 3 ja PENTAX PHOTO Laboratory 3 eivät ole käytettävissä. KESKUSYKSIKKÖ : Pentium 4 tai tehokkaampi (suositus: Pentium GHz tai tehokkaampi) RAM : 1,0 GB tai enemmän Näyttö : pikseliä tai enemmän 24-bittinen täysvärinäyttö (noin 16,77 miljoonaa väriä) Vapaa levytila : 250 Mt tai enemmän (suositus: 500 Mt tai enemmän)

8 e_kb464_pc_84percent.book Page 6 Monday, September 29, :39 PM 6 Suosittelemme käyttämään verkkolaitetta (myydään erikseen), kun kamera liitetään tietokoneeseen. Jos akusta loppuu virta kuvansiirron aikana, kuvat tai SD-muistikortti saattavat vioittua. Macintosh-järjestelmävaatimukset Mac OS X tai esiasennetulla uudemmalla käyttöjärjestelmällä varustettu Macintosh-tietokone (USB 2.0-portin on oltava vakiovarusteena) * Kamera voidaan kytkeä tietokoneeseen USB-kaapelilla jos kuvia siirretään Mac OS X 10.2-järjestelmää käyttävään tietokoneeseen. PENTAX PHOTO Browser 3 ja PENTAX PHOTO Laboratory 3 eivät ole käytettävissä. KESKUSYKSIKKÖ : PowerPC G5 tai tehokkaampi (Suositus: Kaksoiskeskusyksikkö tai Intel Coreprosessori. Universal Binary-muoto) RAM : 1,0 GB tai enemmän Näyttö : pikseliä tai enemmän 24-bittinen täysvärinäyttö (noin 16,77 miljoonaa väriä) Vapaa levytila : 250 Mt tai enemmän (suositus: 500 Mt tai enemmän) Suosittelemme käyttämään verkkolaitetta (myydään erikseen), kun kamera liitetään tietokoneeseen. Jos akusta loppuu virta kuvansiirron aikana, kuvat tai SD-muistikortti saattavat vioittua.

9 e_kb464_pc_84percent.book Page 7 Monday, September 29, :39 PM Ohjelman asentaminen 7 Seuraavassa kerrotaan, kuinka PENTAX PHOTO Browser 3 ja PENTAX PHOTO Laboratory 3 asennetaan. PENTAX PHOTO Browser ja PENTAX PHOTO Laboratory voivat korvata aikaisemmat ohjelmaversiot. Varmista, että asennat oheisella CD-ROM (S-SW84)-levyllä olevat PENTAX PHOTO Browser 3- ja PENTAX PHOTO Laboratory 3-ohjelmat, jotta voit käyttää e-kameralla kuvattuja RAW-tiedostoja. Jos Windows XP/Windows Vista tai Mac OS X -käyttöjärjestelmässä on luotu useita käyttäjätilejä, kirjaudu sisään tilillä, jossa on järjestelmänvalvojan oikeudet ennen ohjelman asennusta. Windows-käyttöjärjestelmässä 1 Käynnistä tietokone. Sulje kaikki muut käynnissä olevat ohjelmat. 2 Aseta mukana toimitettu CD-ROM-levy (S-SW84) tietokoneen CD-asemaan. PENTAX Software Installer-näyttö tulee näkyviin. Jos PENTAX Software Installer-näyttö ei tule esiin Tuo PENTAX Software Installer -näyttö esiin seuraavasti. 1) Valitse Käynnistä-valikosta [My Computer] (Oma tietokone). 2) Kaksoisnapsauta [CD-ROM drive (S-SW84)] kuvaketta. 3) Kaksoisnapsauta kohtaa [setup.exe]. 3 Voit valita kielen näytöstä. Ohjelman valintanäyttö tulee näkyviin.

10 e_kb464_pc_84percent.book Page 8 Monday, September 29, :39 PM 8 4 Napsauta [PENTAX Digital Camera Utility]-painiketta. 5 Valitse haluamasi kieli Select Language (Valitse kieli) - näytössä ja napsauta [OK]. Joissakin käyttöympäristöissä kieli valitaan automaattisesti. Jatka asennuksen vaiheeseen 6. Asennusohjelma käynnistyy. 6 Asennusohjelma käynnistyy. Napsauta [Next] (Seuraava). Noudata näytön ohjeita ja jatka asennusta.

11 e_kb464_pc_84percent.book Page 9 Monday, September 29, :39 PM Tuoterekisteröinti verkossa 9 Voidaksemme palvella sinua paremmin, pyydämme, että varaat hetken rekisteröidäksesi ohjelmistosi. Napsauta [Product Registration] (tuoterekisteröinti) ohjelmistonvalintanäytössä vaiheessa 4 (s.8). Näyttöön tulee Internet-rekisteröinnin maailmankartta. Jos tietokoneessasi on Internet-yhteys, napsauta näytössä haluamaasi maata tai aluetta ja rekisteröi ohjelmisto ohjeiden mukaan. Macintosh-käyttöjärjestelmässä 1 Kytke Macintosh-tietokoneeseen virta. Sulje kaikki muut käynnissä olevat ohjelmat. 2 Aseta mukana toimitettu CD-ROM-levy (S-SW84) Macintoshtietokoneen CD-asemaan. 3 Kaksoisnapsauta [CD-ROM drive (S-SW84)] -kuvaketta. CD-ROM-levyn sisältö tulee näkyviin.

12 e_kb464_pc_84percent.book Page 10 Monday, September 29, :39 PM 10 4 Kaksoisnapsauta [PENTAX Installer] -kuvaketta. PENTAX Software Installer-näyttö tulee näkyviin. 5 Voit valita kielen näytöstä. Ohjelman valintanäyttö tulee näkyviin. 6 Napsauta [PENTAX Digital Camera Utility]-painiketta. Noudata näytön ohjeita ja jatka asennusta. Tuoterekisteröinti verkossa Voidaksemme palvella sinua paremmin, pyydämme, että varaat hetken rekisteröidäksesi ohjelmistosi. Napsauta kohtaa [Product Registration] (tuoterekisteröinti) ohjelmistonvalintanäytössä vaiheessa 6. Rekisteröi seuraavaksi ohjelmisto ohjeiden mukaan (s.9).

13 e_kb464_pc_84percent.book Page 11 Monday, September 29, :39 PM Kuvien tallentaminen tietokoneelle 11 Seuraavassa kerrotaan, kuinka voit tallentaa digitaalikameralla otettuja kuvia tietokoneelle. Tässä osassa kerrotaan, kuinka kuvat tallennetaan liittämällä kamera ja tietokone yhteen USB-kaapelilla, ja lisäksi selostetaan muita tapoja. Kuvien tallentaminen liittämällä kamera ja tietokone (Windows) [USB-liitäntä] -asetuksen teko kamerasta tietokoneeseen [PC] Mallia e on käytetty tässä esimerkkinä. 1 Paina kameran 3-painiketta. [A Tallennustila 1]- tai [Q Katselu 1] -valikko tulee näkyviin. 2 Tuo [R Asetus 2] -valikko näkyviin painamalla nelitoimisäädintä (5). 3 Valitse [USB-liitäntä] nelitoimisäätimellä (23). 4 Paina nelitoimisäädintä (5). Näyttöön ilmestyy alasvetovalikko. 5 Valitse [PC] käyttämällä nelitoimisäädintä (23). [USB-liitäntä] -asetukset riippuvat liitetystä laitteesta. Kamera liitettynä tietokoneeseen: [PC] = USB 2.0 (Hi-Speed USB - yhteensopiva) Kamera liitettynä tulostimeen: [PictBridge] (vain yhteensopivat tulostimet) Kirkkaustaso Näytön värisäätö Videolähtö USB-liitäntä Autom. virrankatk. Valitse akku Palauta MENU Peruuta ±0 NTSC PC PictBridge AUTO OK OK

14 e_kb464_pc_84percent.book Page 12 Monday, September 29, :39 PM 12 6 Paina kameran 4-painiketta. Älä liitä kameraa tietokoneeseen, kun [USB-liitäntä] -asetukseksi on valittu [PictBridge]. Kameran liittäminen tietokoneeseen 1 Käynnistä tietokone. 2 Sammuta kameran virta ja liitä kamera USB-kaapelilla tietokoneeseen. Varmista, että SD-muistikortti on kamerassa. UP 3 Kytke kameraan virta. Kamera näkyy siirrettävänä levynä [Siirrettävä levy] kohdassa [Oma tietokone]. Jos [Siirrettävä levyasema] -valintaikkuna tulee näkyviin Windows XP - käyttöjärjestelmässä kun kameraan kytketään virta, valitse [Avaa kansio tarkastellaksesi tiedostoja resurssienhallinnassa] ja napsauta [OK]. Vaiheessa 3 sivulla s.13 näkyvä ikkuna tulee näkyviin. Jos Windows XP -käyttöjärjestelmässä SD-muistikortissa on nimi, tämä nimi näkyy siirrettävän levyn [Siirrettävä levy] sijaan. Jos kyseessä on uusi alustamaton SD-muistikortti, näkyvissä saattaa olla kortin valmistajan nimi tai mallinumero.

15 e_kb464_pc_84percent.book Page 13 Monday, September 29, :39 PM Kuvien tallentaminen tietokoneelle Tässä käytetään esimerkkinä Windows XP -käyttöjärjestelmää. 1 Valitse Käynnistä-valikosta [Oma tietokone] Kaksoisnapsauta kohtaa [Siirrettävä levy]. 3 Kaksoisnapsauta [DCIM]- kuvaketta. [XXXPENTX] -kansio (xxx on kolminumeroinen luku) tulee näkyviin. Kameran kuvatiedostot ovat tässä kansiossa. Jos kansioiden nimeämiskäytännöksi valitaan [Date], [xxx_kkpp] -kansio (jossa KKPP on kuvauspäivä) ilmestyy näkyviin. (katso kameran käyttöoppaan s.224) 4 Vedä ja pudota [xxxpentx]- tai [xxx_kkpp] -kansio työpöydälle tai haluamaasi kansioon, kuten [Omat tiedostot] -kansioon. Kameran kuvat tallennetaan tietokoneelle kokonaisena kansiona. Kuvat voidaan tallentaa myös käyttämällä PENTAX PHOTO Browser 3-ohjelmassa olevaa [Easy Image Transfer] -toimintoa. (s.30)

16 e_kb464_pc_84percent.book Page 14 Monday, September 29, :39 PM 14 Kameran irrottaminen tietokoneesta Tässä käytetään esimerkkinä Windows XP -käyttöjärjestelmää. 1 Kaksoisnapsauta tehtäväpalkin [Poista USB-massamuistilaite - asema(l:) turvallisesti] - kuvaketta. Esiin tulee [Poista USB-massamuistilaite - asema(l:) turvallisesti] -näyttö. 2 Varmista, että [USBmassamuistilaite] on valittuna, ja napsauta [Pysäytä]. Esiin tulee [Pysäytä laite] -näyttö. 3 Valitse [USB-massamuistilaite] ja [OK]. Näyttöön ilmestyy viesti, jossa ilmoitetaan, että laitteisto voidaan irrottaa turvallisesti. 4 Napsauta kohtaa [Sulje]. 5 Sammuta kameran virta ja irrota USB-kaapeli kamerasta ja tietokoneesta. USB-massamuistilaite toimii, kun sovellukset käyttävät siirrettävälle levylle tallennettuja tiedostoja.

17 e_kb464_pc_84percent.book Page 15 Monday, September 29, :39 PM Kuvien tallentaminen liittämällä kamera ja tietokone (Macintosh) 15 [USB-liitäntä] -asetuksen teko tietokoneeseen [PC] Lisätietoja asetuksen tekemisestä saat kohdasta s.11. Kameran liittäminen Macintosh-tietokoneeseen 1 Kytke Macintosh-tietokoneeseen virta. 2 Sammuta kameran virta ja liitä kamera ja Macintosh tietokone toisiinsa USB-kaapelilla. Varmista, että SD-muistikortti on kamerassa. UP 3 Kytke kameraan virta. Kamera näkyy työpöydällä nimettömänä [NO_NAME] (tai SD-muistikortin nimellä, jos sillä sellainen on). Voit muuttaa SD-muistikortin nimeä. Kun iphoto-näyttö tulee näkyviin, sulje se.

18 e_kb464_pc_84percent.book Page 16 Monday, September 29, :39 PM 16 Kuvien tallentaminen Macintosh-tietokoneelle Tässä käytetään esimerkkinä Mac OS X -käyttöjärjestelmää (versio 10.3). 1 Kaksoisnapsauta työpöydän [NO NAME]-kuvaketta. 2 Kaksoisnapsauta [DCIM]- kuvaketta. [XXXPENTX] -kansio (xxx on kolminumeroinen luku) tulee näkyviin. Kameran kuvatiedostot ovat tässä kansiossa. Jos kansioiden nimeämiskäytännöksi valitaan [Date], [xxx_mmdd] -kansio (jossa MMDD on kuvauspäivä) ilmestyy näkyviin. (katso kameran käyttöoppaan s.224) 3 Kaksoisnapsauta työpöydän [Macintosh HD] -kuvaketta. [Macintosh HD] -taltio avautuu.

19 e_kb464_pc_84percent.book Page 17 Monday, September 29, :39 PM 17 4 Vedä [xxxpentx]- tai [xxx_kkpp]- kansio [Macintosh HD]-taltioon tai haluamaasi taltioon tai kansioon. Koko kansio ja kaikki sen sisältämät kuvat tallennetaan kohdetaltioon tai -kansioon. Kuvat voidaan tallentaa myös käyttämällä PENTAX PHOTO Browser 3-ohjelmassa olevaa [Easy Image Transfer] -toimintoa. (s.30) Kameran irrottaminen Macintosh-tietokoneesta 1 Vedä [NO_NAME] (tai SD-muistikortin nimi) työpöydältä roskakoriin. 2 Sammuta kameran virta ja irrota USB-kaapeli kamerasta ja Macintosh-tietokoneesta. Muita kuvien tallennustapoja Käytä kortinlukijaa tai korttisovitinta lähettääksesi kuvatiedostot SD-muistikortista suoraan tietokoneelle liittämättä kameraa tietokoneeseen USB-kaapelilla. (s.30) Katso lisätietoja tietokoneen tai kortinlukijan käyttöohjeesta.

20 e_kb464_pc_84percent.book Page 18 Monday, September 29, :39 PM 18 PENTAX PHOTO Browser 3 Tässä osassa kuvataan, miten PENTAX PHOTO Browser 3 avataan ja suljetaan, kerrotaan PENTAX PHOTO Browser -näyttöikkunasta ja selostetaan ohjelman toimintoja. PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman avaaminen Windows 1 Valitse työpöydältä Käynnistä-valikko. 2 Valitse [Kaikki ohjelmat] - [PENTAX Digital Camera Utility] - [PENTAX PHOTO Browser]. PENTAX PHOTO Browser 3 avautuu, ja PENTAX PHOTO Browser-ikkuna tulee näkyviin. PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman sulkeminen Valitse [File] (Tiedosto) -valikosta [Exit] (Lopeta). Macintosh 1 Kaksoisnapsauta [PENTAX Digital Camera Utility] -kansiota kiintolevyn kohdassa [Ohjelmat]. 2 Kaksoisnapsauta [PENTAX PHOTO Browser] - ohjelmakuvaketta. PENTAX PHOTO Browser 3 avautuu, ja PENTAX PHOTO Browser-ikkuna tulee näkyviin. PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman sulkeminen Valitse [Quit PENTAX PHOTO Browser] (Sulje PENTAX PHOTO Browser) työpöydän [PENTAX PHOTO Browser] -valikkopalkista.

21 e_kb464_pc_84percent.book Page 19 Monday, September 29, :39 PM Tietoja PENTAX PHOTO Browser -ikkunasta 19 Tässä osassa kerrotaan PENTAX PHOTO Browser-näyttöikkunan ulkonäöstä, nimistä ja toiminnoista. Valikkopalkki Kansiopuu-ikkuna Työkalupalkki Osoitekenttä Pikkukuvaikkuna Merkittyjen kuvien ikkuna Esikatseluikkuna Kuvatietoikkuna Tilapalkki Valikkopalkki (s.23) Työkalupalkki (s.27) Osoitekenttä Osoitekentässä näkyy parhaillaan näkyvissä olevan kansion osoite. Kansiopuu-ikkuna Tietokoneesi sisältö näkyy ikkunassa kansiopuuna. Valitse tallennetut kuvat sisältävä kansio tästä. Kansiopuuikkunassa voidaan myös suorittaa eri toimenpiteitä, kuten luoda uusia kansioita, poistaa kansioita ja siirtää/kopioida kansioita.

22 e_kb464_pc_84percent.book Page 20 Monday, September 29, :39 PM 20 Pikkukuvaikkuna Kansiopuuikkunasta valitun kansion kuvat näkyvät tässä ikkunassa. Voit valita haluamasi viidestä näyttötavasta. Kun pikkukuva valitaan pikkukuvaikkunassa, kuva tulee näkyviin esikatseluikkunaan ja kuvan tiedot tulevat näkyviin kuvatietoikkunaan. Merkittyjen kuvien ikkuna Kaikki valintamerkillä pikkukuvaikkunassa merkityt kuvat näkyvät tässä. Voit siirtyä Thumbnails- ja Details-näkymien välillä napsauttamalla hiiren oikeaa painiketta merkittyjen kuvien ikkunassa. Kun valitset pikkukuvan merkittyjen kuvien ikkunassa, kyseinen kuva ilmestyy esikatseluikkunaan ja kuvan tiedot ilmestyvät kuvatietoikkunaan. Esikatseluikkuna Pikkukuvaikkunassa valittu kuva näkyy tässä ikkunassa. Kuvatietoikkuna Pikkukuvaikkunassa valitun kuvan tiedot näkyvät tässä ikkunassa. Aseta kohdistin kahden solun välille ikkunan yläreunassa ja muuta solun kokoa vetämällä (Macintosh-tietokoneessa muuta solun kokoa vetämällä haluttuun kohtaan). Näyttöön ilmestyvät seuraavat tiedot (luetellut esimerkit koskevat e): Tieto Sisältö Esimerkki Lens name (Objektiivin nimi) Kertoo objektiivin tyypin smc PENTAX- FA 50mmF1.4 Focal length (Polttoväli) Polttoväli (millimetreinä) 50mm Shutter speed (Suljinaika) Suljinaika kuvattaessa (sekunteina) 1/250 s Aperture (Aukko) Aukko kuvattaessa F8.0 Capture mode (Tallennustila) Tallennustila kuvattaessa Manual Exposure (Käsivalotus) Metering mode (Mittaustapa) Valotustapa kuvattaessa Multi-segment White balance (Valkotasapaino) Valkotasapainotila Auto Color temperature (Värilämpötila) Värilämpötila (yksiköt: Kelvin) * Fine tune A-B (Hienosäätö A-B) Fine tune M-G (Hienosäätö M-G) Amber - Blue fine tune (Hienosäätö keltaruskea/sininen) *1 Magenta - Green fine tune (Hienosäätö magenta/vihreä) *1 Sensitivity (Herkkyys) ISO-herkkyys kuvattaessa 200 Expand Dynamic Range (Dynaamisen alueen laajentaminen) Laajenna dynaamisen skaalan asetuksia Off (Ei) High-ISO Noise Reduction (ISO-kohinanpoisto) ISO-kohinanpoistoasetukset Strong (Voimakas) Recorded pixels (Tallenn. piks.) Tallennettujen pikseleiden määrä Quality (Laatu) Tallennuslaatu Better (Parempi) *1: Asetustiedot kuvattaessa tai käsittelytiedot PENTAX PHOTO Laboratory 3 -ohjelmaa käytettäessä.

23 e_kb464_pc_84percent.book Page 21 Monday, September 29, :39 PM Tieto Sisältö Esimerkki Exposure compensation Valotuksen korjaus 0.0 (Valotuksen korjaus) Shadow Compensation Varjon liukuman korjaus On (Varjon korjaus) Autofocus mode (Automaattitarkennustila) Automaattitarkennustila kuvattaessa Single AF (Yksittäisautomaattitarkennus) Autofocus area mode Automaattitarkennusalueen tila Automatic (Automaattitarkennusalueen tila) kuvattaessa (Automaattinen) Color space (Väriavaruus) Väriavaruustila srgb Image tone (Kuvan sävy) Valokuvan viimeistelyasetukset Bright (Kirkas) Saturation (Värikylläisyys) Värikylläisyysasetukset 0 Hue (Sävy) Sävyasetukset 0 Sharpness (Terävyys) Terävyysasetukset 0 Fine Sharpness (Hieno terävyys) Hienoterävyysasetukset Off Contrast (Kontrasti) Kontrastiasetukset 0 Filter Effect (Suodintehoste) Suodintehosteasetukset Toning (Sävytys) Sävytysasetukset Drive mode (Kuvansiirtotapa) Kuvansiirtotavat kuvattaessa Single-frame shooting (Yksittäiskuvaus) Flash mode (Salamatila) Salamatila-asetukset kuvattaessa Flash Off (Salama pois) Bracket (Haarukointi) Valotuksen haarukointiasetukset Off kuvattaessa Extended Bracket Laajennetun haarukoinnin (Laaj. haaruk.) asetukset kuvattaessa *2 Multi-exposure (Monivalotus) Monivalotusasetukset kuvattaessa Off Shake Reduction Kuvanvakaajan asetukset On (Kuvanvakaajan) Firmware/Software version (Ohjelmaversio) Ohjelmaversio, jolla kuvat viimeksi tallennettiin *3 K-m Ver 1.00 Shooting Date/Time (Kuvauspäivä/-aika) Kuvauksen päivämäärä ja aika 7/7/ :00:00 Camera model (Kameran malli) Kameran nimi PENTAX K-m *2: Muuttujan alue tulee näkyviin kuvauksen aikana asetetun valikkokohdan nimen jälkeen, kuten [Saturation] (värikylläisyys). *3: Tiedot käytössä olleesta kameran laiteohjelmasta tallennetun kuvan osalta. Tilapalkki Tilapalkissa näkyy PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman tila. Ikkunassa näkyvät seuraavat tiedot: Valitussa kansiossa olevien tiedostojen määrä, kansion kokonaiskoko (ilman alikansioita) tai valittujen tiedostojen koko ja kokonaiskoko. Valitun levyaseman vapaa levytila. Eteneminen pikkukuvia ladattaessa. Paikallisen levyn, siirrettävän levyn ja verkon tunnus. 21

24 e_kb464_pc_84percent.book Page 22 Monday, September 29, :39 PM 22 Ikkunoiden ja palkkien tuominen esiin/piilottaminen Voit tuoda ikkunat ja palkit näkyviin/piilottaa ne [View]-valikossa (s.24). Näkyvillä olevien kuvien kohdalla olevassa valintaruudussa ( ) on valintamerkki. Voit tuoda kuvia näkyviin merkitsemällä rastin valintaruutuun ja ottaa ne pois näkyvistä poistamalla rastin. Voit myös sulkea ikkunan napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa [Close] -painiketta ( ). Työkalupalkin ja osoitepalkin poistaminen Työkalupalkki ja osoitepalkki voidaan poistaa tai sen paikkaa voidaan muuttaa selainikkunassa. Työkalupalkin ja osoitepalkin poistaminen Voit poistaa palkin kaksoisnapsauttamalla palkin vasenta reunaa selaimen ruudussa. Voit myös napsauttaa palkin vasenta reunaa ja raahata sen pikkukuvaikkunaan tai kansiopuuikkunaan. Palkki poistetaan selaimen ruudusta. Työkalupalkin ja osoitepalkin lisääminen selaimen ruutuun Voit palauttaa palkin alkuperäiseen sijaintipaikkaansa kaksoisnapsauttamalla sitä. Voit myös raahata palkin alkuperäiseen paikkaansa. Palkki palautuu selaimen ruutuun. Työkalupalkin ja osoitepalkin siirtäminen Napsauta palkin vasenta reunaa ja raahaa se uuteen paikkaan. Palkki siirtyy uuteen paikkaan. Osoitepalkki voidaan siirtää ainoastaan valikkopalkin alle, työkalupalkin viereen tai pikkukuvaikkunan ylä- tai alareunaan. Voit palauttaa työkalupalkin oletussijaintipaikkaansa valitsemalla [View]-valikossa kohdan [Default Position] tai napsauttamalla työkalupalkin kohtaa (Oletussijainti).

25 e_kb464_pc_84percent.book Page 23 Monday, September 29, :39 PM Ikkunoiden poistaminen ja siirto 23 Kansiopuuikkuna, esikatseluikkuna, kuvatietoikkuna, ja merkittyjen kuvien ikkuna voidaan poistaa selaimen ruudusta. Ikkunoiden poisto Voit poistaa ikkunan kaksoisnapsauttamalla ikkunan yläreunaa selaimen ruudussa. Voit myös napsauttaa ikkunan yläreunaa ja raahata sen pikkukuvaikkunaan. Ikkuna poistetaan selaimen ruudusta. Ikkunan lisääminen selaimen näyttöön Voit palauttaa ikkunan alkuperäiseen paikkaansa kaksoisnapsauttamalla ikkunan otsikkopalkkia. Voit myös napsauttaa ikkunan otsikkopalkkia ja raahata ikkunan alkuperäiseen paikkaansa. Ikkuna palaa alkuperäiseen paikkaansa selainikkunassa. Ikkunoiden siirtäminen Voit siirtää ikkunan valitsemalla sen ja raahaamalla sen uuteen paikkaansa. Ikkuna siirtyy uuteen paikkaansa. Voit palauttaa työkalupalkin oletussijaintipaikkaansa valitsemalla [View]-valikossa kohdan [Default Position] tai napsauttamalla työkalupalkin kohtaa (Oletussijainti). Valikkopalkki Näillä komennoilla voit suorittaa toimintoja tai määrittää useita PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman asetuksia. Macintoshissa valikkopalkki on työpöydän yläreunassa. [File]-valikko Create New Folder Open Close all Rename Rename All Page Setup Print Uusi kansio luodaan kansiopuuikkunassa määritettyyn paikkaan. (s.51) Valittu kansio avataan. Kun tämä komento valitaan pikkukuvaikkunassa valitulle kuvalle, kuva tulee näkyviin uudessa kuvan näytön pääikkunassa. Valitsemalla tämän voit sulkea kaikki pääkuvaikkunassa olevat avonaiset ikkunat. Muuttaa valitun tiedoston tai kansion nimen. (s.49) Tällä komennolla kaikkien valittujen tiedostojen nimi muutetaan. (s.50) Tällä komennolla voidaan määrittää tulostusasetukset, kuten reunukset, ylä-/alatunnisteet sekä kopioiden määrä. (s.61) Tällä komennolla tulostetaan valittu kuvatiedosto. (s.57)

26 e_kb464_pc_84percent.book Page 24 Monday, September 29, :39 PM 24 [File]-valikko Properties Tällä komennolla saat näkyviin valitun tiedoston tai kansion ominaisuudet. (s.53) Exit Tämä komento sulkee PENTAX PHOTO Browser 3- ohjelman. (Macintosh-tietokoneessa valitse [Quit PENTAX PHOTO Browser] [PENTAX PHOTO Browser] -valikossa.) [Edit]-valikko Undo Cut Copy Paste Delete Move to Folder Copy to Folder Check Selected Image Uncheck Selected Image Uncheck All Select All Invert Selection Tällä komennolla kumotaan edellinen toiminto. Tällä komennolla valmistellaan tiedoston tai kansion siirto toiseen paikkaan. (s.47) Tällä komennolla kopioidaan valittu tiedosto tai kansio. (s.47) Tällä komennolla kopioidaan leikattu tai kopioitu tiedosto tai kansio valittuun kansioon. (s.47) Tällä komennolla poistetaan valittu tiedosto tai kansio. Kun kansio poistetaan, myös kaikki sen sisältämät tiedostot poistetaan. (s.49) Tällä komennolla siirretään valittu tiedosto toiseen kansioon. Tällä komennolla valittu tiedosto kopioidaan toiseen kansioon. Tällä komennolla merkitään valittu tiedosto. Valittu tiedosto on näkyvissä merkittyjen kuvien ikkunassa. (s.33) Tällä komennolla poistetaan valitun tiedoston merkintä. Tällä komennolla poistetaan kaikkien kuvatiedostojen merkintä. Tällä komennolla valitaan kaikki parhaillaan avoinna olevan kansion tiedostot. Tällä komennolla poistetaan valittujen tiedostojen valinta ja kaikki valitsematta jääneet tiedostot valitaan parhaillaan avoinna olevassa kansiossa. [View]-valikko Tool Bar Folder Tree Preview Address Bar Status Bar Tällä komennolla työkalupalkki tuodaan näkyviin tai piilotetaan. Tällä komennolla kansiopuu tuodaan näkyviin tai piilotetaan. Tällä komennolla esikatseluikkuna tuodaan näkyviin tai piilotetaan. Tällä komennolla osoitepalkki tuodaan näkyviin tai piilotetaan. Tällä komennolla tilapalkki tuodaan näkyviin tai piilotetaan.

27 e_kb464_pc_84percent.book Page 25 Monday, September 29, :39 PM [View]-valikko Image Data Checked images Default Position Filter Sort by Thumbnail Caption Thumbnail (Smallest) Thumbnail (Small) Thumbnail (Medium) Thumbnail (Large) Details Detailed View Options Go To Slideshow Tällä komennolla kuvatietoikkuna tuodaan näkyviin tai piilotetaan. Tällä komennolla merkittyjen kuvien ikkuna tuodaan näkyviin tai piilotetaan. Tällä komennolla palautetaan ikkunoiden oletussijainti. Tällä komennolla määritetään pikkukuvaikkunassa näkyvän tiedoston tyyppi. Valitse joku seuraavista neljästä vaihtoehdosta: PENTAX Images (PENTAX-kuvat): PENTAX-kameralla otetut kuvat Other Images (Muut kuvat): Muut kuin PENTAX-kameralla otetut kuvat (JPEG, TIFF, BMP, PNG, PICT) Folders (Kansiot) : Kansiot Others (Muut) : Tiedostot, joita PENTAX PHOTO Browser 3-ohjelma ei tue Tällä komennolla määritetään tiedostojen ja kansioiden järjestys pikkukuvaikkunassa sekä nouseva tai laskeva järjestys. Voit valita lajitteluperusteeksi tiedostonimen (File Name), tiedostokoon (File Size), tiedoston päivämäärän/ kellonajan (File Date/Time), tiedostotyypin (File Type), kuvauspäivämäärän/-kellonajan (Shooting Date/Time), kuvakoon (Image Size) tai kameran nimen (Camera Name), objektiivin nimen (Lens name), valintamerkin (Checkmark) ja lukitustilan (Lock Status). Tällä komennolla määritetään pikkukuvaikkunassa näkyvän tiedoston teksti. Oletusarvoisesti näkyvät tiedostonimi, tiedoston päivämäärä ja tiedoston kellonaika. Pienin pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. Pieni pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. Keskikokoinen pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. Suurin pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. Kuvan tiedot näkyvät pikkukuvaikkunassa ilman kuvaa. Tässä määritetään ne pikkukuvaikkunassa näytettävät tiedot kun vaihtoehto [Details] on valittu. Valitse [Back] (Takaisin), jos haluat palata aiemmin avattuun kansioon, [Forward] (Eteenpäin), jos haluat siirtyä yhden kansion eteenpäin, ja [Up] (Ylös), jos haluat siirtyä hakemistopuussa yhden kansion ylöspäin. Valitut tai merkityt kuvat näytetään järjestyksessä. (s.54) Jos olet valinnut vain yhden kuvan tai yhtään kuvaa ei ole valittuna (napsauta pikkukuvaikkunan taustaa), kaikki nykyisessä kansiossa olevat kuvat näytetään järjestyksessä. 25

28 e_kb464_pc_84percent.book Page 26 Monday, September 29, :39 PM 26 [Tool]-valikko Save Image Data List Rotate Käytä valintaruutuja tallentaaksesi kuvatiedot useista kansioista yhteen CSV-tiedostoon. Jos yhtään kuvaa ei ole valittu tai merkitty, kaikki nykyisen kansion kuvatiedot tallennetaan. (s.52) Valittu kuva käännetään 90 vasemmalle tai oikealle. (s.34) Extract JPEG Merkittyjen kuvien ikkunassa valitun PEF- tai DNG - tiedoston (kuvattu q/u/x/ekameralla) tiedot pakataan JPEG-tiedostoksi selailua varten ja tallennetaan erillisenä tiedostona. Save as DNG Tällä komennolla valittu PEF-tiedosto muunnetaan DNG RAW -tiedostoksi. Easy Image Transfer Ohjelma etsii automaattisesti tallennettuja DCF-kuvia kamerasta tai tietokoneeseen liitetystä siirrettävästä SD-muistikortista ja kopioi kuvat tietokoneelle. (s.30) PENTAX PHOTO Laboratory PENTAX REMOTE Assistant *1 Tällä komennolla käynnistetään PENTAX PHOTO Laboratory 3-ohjelma. Voit määrittää, mitkä kuvatiedostot avataan PENTAX PHOTO Browser 3-ohjelmalla. (s.79) Tällä komennolla käynnistetään PENTAX REMOTE Assistant-ohjelma. PENTAX REMOTE Assistant -ohjelmaa voidaan käyttää asentamalla se samaan kansioon PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman kanssa. Options Tässä voidaan määrittää PENTAX PHOTO Browser 3 - ohjelman eri asetuksia. (s.64) [Help]-valikko Help Topics Index What s This? About PENTAX PHOTO Browser PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman ohjeen aiheet tulevat näkyviin. PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman ohjeen hakemistohaku tulee näkyviin. (Tämä komento ei ole käytettävissä Macintoshissa.) Näkyviin tulee vinkki, kun kuvaketta tai komentopainiketta napsautetaan. PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman versiotiedot tulevat näkyviin (Macintosh-tietokoneessa valitse [About PENTAX PHOTO Browser] [PENTAX PHOTO Browser] -valikossa.) *1: PENTAX REMOTE Assistant 3 sisältyy CD-ROM (S-SW75)-levyyn, joka toimitetaan u-kameran mukana. PENTAX REMOTE Assistant -ohjelmaa voidaan käyttää yhdessä mallien u/q/w kanssa.

29 e_kb464_pc_84percent.book Page 27 Monday, September 29, :39 PM Työkalupalkki 27 Usein käytetyt toiminnot ovat käytettävissä työkalupalkissa painikkeina. Voit käyttää toimintoja helposti suoraan palkista. Jos osa työkalupalkista ei selainikkunan koon muutoksen jälkeen ole näkyvissä, voit napsauttaa työkalupalkin oikeassa reunassa olevaa, alaspäin osoittavaa nuolta saadaksesi näkyviin työkalun, joka ei ole näkyvissä Numero Kuvake (painike) Merkitys 1 Back Avaa aiemmin avatun kansion. Napsauta [Back]-kuvakkeen oikealla puolella olevaa, alas osoittavaa nuolta saadaksesi näkyviin, mitä kansioita on aiemmin avattu. (Jos käytössäsi on Macintosh, pidä hiiren painiketta painettuna tämän kuvakkeen päällä.) 2 Forward Avaa kansion, joka oli avoinna, ennen kuin [Takaisin]-painiketta painettiin. Napsauta [Forward]-kuvakkeen oikealla puolella olevaa, alas osoittavaa nuolta saadaksesi näkyviin, mitä kansioita on aiemmin avattu. (Jos käytössäsi on Macintosh, pidä hiiren painiketta painettuna tämän kuvakkeen päällä.) 3 Siirtää yhden kansion ylöspäin hakemistopuussa Up Rename All Print Tällä komennolla kaikkien valittujen tiedostojen nimi muutetaan. (s.50) Tällä komennolla tulostetaan valittu kuvatiedosto. (s.57) Tällä komennolla kumotaan edellinen toiminto. Undo

30 e_kb464_pc_84percent.book Page 28 Monday, September 29, :39 PM 28 Numero Kuvake (painike) Merkitys Cut Copy Paste Tällä komennolla valmistellaan tiedoston tai kansion siirto toiseen paikkaan. (s.47) Tällä komennolla kopioidaan valittu tiedosto tai kansio. (s.47) Tällä komennolla kopioidaan leikattu tai kopioitu tiedosto tai kansio valittuun kansioon. (s.47) Poistaa valitun tiedoston tai kansion. (s.49) 11 Delete Valittu kuva tulee näkyviin pääkuvaikkunaan. (s.31) View Image Filter Sort by Valitse pikkukuvaikkunaan näkyviin tulevan kuvan tyyppi napsauttamalla kohtaa. Voit valita jonkin seuraavista neljästä vaihtoehdosta: PENTAX Images (PENTAX-kuvat): PENTAX-kameralla otetut kuvat Other Images (Muut kuvat): Muut kuin PENTAX-kameralla otetut kuvat (JPEG, TIFF, BMP, PNG, PICT) Folders (Kansiot) : Kansiot Others (Muut) : Tiedostot, joita PENTAX PHOTO Browser 3-ohjelma ei tue Valitse lajittelunäppäin ja nouseva/laskeva järjestys pudotusvalikosta napsauttamalla kohtaa. Pikkukuvat lajitellaan valitun järjestyksen mukaan. Pienin pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. (s.31) 15 Thumbnail (Smallest) Pieni pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. (s.31) Thumbnail (Small) Thumbnail (Medium) Keskikokoinen pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. (s.31) Suuri pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. (s.31) Thumbnail (Large)

31 e_kb464_pc_84percent.book Page 29 Monday, September 29, :39 PM Numero Kuvake (painike) Merkitys Details Default Position Slideshow Rotate Save Image Data List Easy Image Transfer PENTAX PHOTO Laboratory PENTAX REMOTE Assistant Vain malleissa w/q/ u. ( ) Options Help Topics Kuvan tiedot näkyvät pikkukuvaikkunassa ilman kuvaa. Palauttaa PENTAX PHOTO Browser 3 -näyttöikkunan oletusasetuksiin. Valitut tai merkityt kuvat näytetään järjestyksessä. (s.54) Valittu kuva käännetään 90 vasemmalle tai oikealle. (s.34) Valittujen kuvatiedostojen lisätiedot tallennetaan yhdeksi CSV-tiedostomuotoiseksi tiedostoksi. (Lisätietoja voidaan tallentaa vain PENTAX PHOTO Browser 3 -yhteensopivista kuvatiedostoista.) (s.52) Ohjelma etsii automaattisesti tallennettuja DCFkuvia kamerasta tai tietokoneeseen liitetystä siirrettävästä SD-muistikortista ja kopioi kuvat tietokoneelle. (s.30) Tällä komennolla käynnistetään PENTAX PHOTO Laboratory 3-ohjelma. Voit määrittää, mitkä kuvatiedostot avataan PENTAX PHOTO Browser 3- ohjelmalla. (s.70) Tällä komennolla käynnistetään PENTAX REMOTE Assistant-ohjelma. Voit käynnistää PENTAX REMOTE Assistant (versio 1) tai PENTAX REMOTE Assistant 3-ohjelman, mikäli molemmat on asennettu, valitsemalla jomman kumman pudotusvalikosta. Valittuasi jommankumman, käynnistä valitsemasi PENTAX REMOTE Assistantversio napsauttamalla tätä kuvaketta. PENTAX REMOTE Assistant -ohjelmaa voidaan käyttää asentamalla se samaan kansioon PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman kanssa. Tässä voidaan määrittää PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman eri asetuksia. (s.64) PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman ohjeen aiheet tulevat näkyviin. 29

32 e_kb464_pc_84percent.book Page 30 Monday, September 29, :39 PM 30 Kuvien siirtäminen Tämä toiminto hakee automaattisesti kameraan tai tietokoneeseen liitettyyn SD-muistikorttiin tallennetut DCF-kuvat ja siirtää kuvat tietokoneeseen. Kuvatiedostojen siirto SD-muistikortilta 1 Tarkista, että digitaalinen kamera, SD-muistikortin lukija tai DCF-yhteensopiva siirrettävä levyasema on kytkettynä tietokoneeseen ja valitse sen jälkeen [Tool]-valikon kohta [Easy Image Transfer]. Voit myös napsauttaa työkalupalkin -kuvaketta. Digitaalinen kamera tai kuvatiedostot sisältävä, DCF-yhteensopiva, siirrettävä levyasema tunnistetaan. 2 Valitse levyasema, jolla ovat kuvat jotka haluat siirtää ja napsauta kohtaa [Next]. Jos tietokoneeseen ei ole kytketty digitaalista kameraa tai DCF-yhteensopivaa siirrettävä levyasemaa tai jos tietokoneeseen kytketyssä laitteessa ei ole kuvatiedostoja, ohjelma lähettää viestin [Could not find DCF media.]. 3 Valitse kansio, jossa ovat kuvat jotka haluat siirtää ja napsauta kohtaa [Next]. Valittuasi kohdan [Transfer selected folder(s)], valitse kansio luettelosta. Mikäli haluat siirtää kaikki valitulla levyasemalla olevat kuvat, valitse [Transfer all images]. 4 Valitse kohdekansio ja napsauta [Transfer images]. Mikäli haluat luoda uuden kohdekansion, valitse kansion sijoituspaikka ja napsauta kohtaa [New Folder]. 5 Kun kuvat on siirretty, napsauta kohtaa [Finish].

33 e_kb464_pc_84percent.book Page 31 Monday, September 29, :39 PM Kuvien katselu 31 Voit katsella tietokoneelle tallennettuja kuvia esikatseluikkunassa tai pääkuvaikkunassa. Pikkukuvaikkunan kuvien tuominen näkyviin esikatseluikkunaan 1 Valitse kansiopuusta kansio, joka sisältää katseltavan kuvan. Valitun kansion kuvat näkyvät pikkukuvina pikkukuvanäytössä. Voit muuttaa pikkukuvan kokoa. Valitse [View] (Näytä) -valikossa [Thumbnail (Smallest)] (Pienin pikkukuva), [Thumbnail (Small)] (Pieni pikkukuva), [Thumbnail (Medium)] (Keskikokoinen pikkukuva) tai [Thumbnail (Large)] (Suuri pikkukuva). Voit myös napsauttaa työkalupalkin kuvaketta,, tai. 2 Valitse pikkukuva pikkukuvanäytössä. Valittu kuva tulee näkyviin esikatseluikkunaan. Kun napsautat hiiren oikeaa painiketta esikatseluikkunassa, seuraava valikko ilmestyy näkyviin. Preview Previous Preview Next Auto Size Fixed Size Life Size Edellinen kuva tulee näkyviin. Seuraava kuva tulee näkyviin. Ohjelma muuttaa kuvan sopimaan esikatseluikkunaan. Kuva tule näkyviin siten, että kuvan pidemmän reunan pituudeksi on asetettu 320 pikseliä (kuvasuhde säilyy). Kuva tulee näkyviin 100% koossa. Merkittyjen kuvien ikkunassa (s.19) olevia kuvia voidaan katsella myös esikatseluikkunassa.

34 e_kb464_pc_84percent.book Page 32 Monday, September 29, :39 PM 32 Pikkukuvaikkunan kuvien katselu pääkuvaikkunassa Noudata alla annettuja ohjeita pääkuvaikkunan avaamiseksi. 1 Valitse kuva selainnäytössä olevassa pikkukuvaikkunassa ja napsauta työkalupalkin -kuvaketta. Pääkuvaikkuna avautuu ja valittu kuva tulee näkyviin. Voit pikkukuvaikkunassa valita useita kuvia ja avata ne pääkuvaikkunassa. Mikäli valitset useita kuvia, voit kohdassa [Options] määrittää, joko että kaikki kuvat näkyvät yhdessä ikkunassa tai monessa ikkunassa (s.42). Oletusasetuksena kuvat näkyvät yhdessä ikkunassa. Merkittyjen kuvien ikkunan kuvia voidaan myös katsella pääkuvaikkunassa (s.33). Voit avata pääkuvaikkunan jollakin seuraavista tavoista. - Valitse jokin kuva pienkuvaikkunasta ja valitse sitten [File] -valikosta vaihtoehto [Open]. - Napsautettuasi hiiren oikeaa painiketta pienkuvaikkunassa olevan kuvan päällä, valitse valikosta vaihtoehto [Main Image View]. (Jos käytössäsi on Macintosh, tuo valikko näkyviin napsauttamalla kuvaa ja painamalla samalla control-näppäintä.) - Kaksoisnapsauta jotakin kuvaa pikkukuvaikkunassa. - Vedä ja pudota kuvatiedosto työpöydältä avattuun pääkuvaikkunaan. - Napsautettuasi hiiren oikeaa painiketta merkittyjen kuvien ikkunassa olevan kuvan päällä, valitse valikosta vaihtoehto [Main Image View]. (Jos käytössäsi on Macintosh, tuo valikko näkyviin napsauttamalla kuvaa ja painamalla samalla control-näppäintä.) - Kaksoisnapsauta merkittyjen kuvien ikkunassa olevaa kuvaa. RAW-tiedoston näyttö PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelmassa voit valita [Simple display] (Yksinkertainen näyttö) tai [Auto RAW display] (Automaattinen RAW-näyttö) katsellessasi RAW-kuvatiedostoja pääkuvaikkunassa. (s.68) Simple display (Yksinkertainen näyttö): Näyttöön tulee RAW-tiedosto pakatussa muodossa. Voit katsella kuvia nopeasti. Auto RAW display (Automaattinen RAW-näyttö): RAW-tiedosto käsitellään. RAW-tietojen näyttäminen kestää pidempään, mutta kuvanlaatu on parempi. Valitse prosessointisuhde kolmesta vaihtoehdosta [Options] -valintaikkunan [Main Image View] - valintaruudusta. (s.68)

35 e_kb464_pc_84percent.book Page 33 Monday, September 29, :39 PM Kuvien katselu merkittyjen kuvien ikkunassa 33 Jokaisen pikkukuvaikkunassa näkyvän pikkukuvan (mikäli olet valinnut vaihtoehdon [Details], pikkukuvaluettelon vasemmassa palstassa) vieressä on valintaruutu, josta näet, onko kuva merkitty merkittyjen kuvien ikkunaan. Jos ruudussa on rasti, kuva on merkitty kuva. Aina kun valintaruutua napsautetaan, valintamerkki siirtyy ryhmän1, 2 tai 3 kohdalle. Voit myös valita kuvan pikkukuvaikkunasta ja valita sen jälkeen valintamerkkiryhmän valitsemalla [Edit]-valikosta vaihtoehdon [Check Selected Image]. Valitut kuvat merkitään välilehdelle sen mukaan, mihin valintamerkkiryhmään ne on merkitty merkittyjen kuvien ikkunassa. Eri kansioihin tallennetut kuvat, joilla on sama valintamerkki merkitään samalle välilehdelle. Merkittyjen kuvien ikkunassa olevat pikkukuvat varustetaan värikoodilla sen mukaisesti, mihin kansioon ne on tallennettu. Pienkuvia voidaan värikoodata seitsemällä eri värillä ja mikäli samalla valintamerkillä varustettuja pienkuvia on kahdeksassa tai useammassa kansiossa, kansioihin viittaavia värejä toistetaan. Voit valita värit [Tool]-valikon kohdassa [Options]. Kun merkittyjen kuvien ikkunassa napsautetaan hiiren oikeaa painiketta, näkyviin ilmestyy seuraavanlainen valikko. (Jos käytössäsi on Macintosh, pidä control-painiketta alaspainettuna kun napsautat ikkunaa.) Vaihtoehto Kuvaus Main Image View Avaa pääkuvaikkunan. Voit avata useita kuvia samanaikaisesti. Slideshow Merkittyjen kuvien ikkunan kuvat näytetään diaesityksenä. Ohjelma avaa diaesitysnäytön ja diaesityksen ohjauspaneelin. PENTAX PHOTO PENTAX PHOTO Laboratory 3-ohjelma käynnistyy. Valitse Laboratory RAW-tiedosto merkittyjen kuvien ikkunassa ja napsauta tätä painiketta avataksesi kuvan PENTAX PHOTO Laboratory 3-ohjelmaan. Save Image Data List Ohjelma tallentaa merkittyjen kuvien ikkunassa merkittyjen kuvien kuvatietoluettelon CSV-muodossa. Print [Print]-valintaikkuna, jossa on valittavissa erilaisia tulostusasetuksia, tulee näkyviin. Rotate Valittu kuva käännetään 90 vasemmalle tai oikealle. (s.34) Sort by Voit määrittää, missä järjestyksessä merkittyjen kuvien ikkunassa näkyvät kuvat tai tiedostot esitetään. Thumbnails Valitut kuvat näytetään pienkuvina. Details Valitut kuvat näytetään luettelona. *2 Uncheck Selected Image *1 Uncheck All Merkittyjen kuvien ikkunassa valitun kuvan kohdalta poistetaan valintamerkki. Tämä peruuttaa kuvan merkitsemisen merkittyjen kuvien ikkunassa. Poistaa valintamerkin jokaisesta kuvasta, joka on toimivassa valintamerkkiryhmässä. Tämä peruuttaa kuvan merkitsemisen merkittyjen kuvien ikkunassa.

36 e_kb464_pc_84percent.book Page 34 Monday, September 29, :39 PM 34 Vaihtoehto Move to Folder Copy to Folder Extract JPEG Save as DNG Kuvaus Merkittyjen kuvien ikkunassa valittu kuva siirretään toiseen kansioon. Merkittyjen kuvien ikkunassa valittu kuva kopioidaan toiseen kansioon. Merkittyjen kuvien ikkunassa valitun PEF- tai DNG-tiedoston (kuvattu q/u/x/e- kameralla) tiedot pakataan JPEG-tiedostoksi selailua varten ja tallennetaan erillisenä tiedostona. Merkittyjen kuvien ikkunassa valitun PEF-tiedostoksi muunnetaan DNG-tiedostoksi. *1: Tämä voidaan valita vain hiiren oikealla painikkeella valittavasta valikosta kuvan valitsemisen jälkeen. *2: Mikäli olet valinnut vaihtoehdon [Details], valitut kuvat lajitellaan kansion mukaan ja näkyvät luettelona. Kuvien kääntö pikkukuvaikkunassa tai merkittyjen kuvien ikkunassa 1 Valitse pikkukuva pikkukuvaikkunassa tai merkittyjen kuvien ikkunassa. 2 Valitse [Tool] (Työkalu) -valikosta [Rotate Image] (Käännä kuva). Käännä kuva valitsemalla joko [Rotate (90 Left)] tai [Rotate (90 Right)] ja tallenna se samannimisenä tai uutena tiedostona. Käännä kuva selainikkunassa valitsemalla joko [Rotate Display (90 Left)] tai [Rotate Display (90 Right)] (pikkukuvaikkuna, merkittyjen kuvien ikkuna tai esikatseluikkuna) tai pääkuvaikkunassa. (Voit käyttää vaihtoehtoja [Rotate Display (90 Left)] tai [Rotate Display (90 Right)] kun [Options]- valintaikkunan [Browser]-välilehden kohdassa [Use Image Orientation Information] on valittu vaihtoehto [Yes]. Komentoa ei voi käyttää kuviin, joista ei ole olemassa asentotietoja.) Voit myös valita työkalupalkista kohdan [Rotate] tai valikosta, joka avautuu napsautettaessa hiiren oikealla painikkeella pikkukuvaa pikkukuvaikkunassa tai merkittyjen kuvien ikkunassa.

37 e_kb464_pc_84percent.book Page 35 Monday, September 29, :39 PM 35 Pääkuvaikkuna Valikkopalkki Työkalupalkki Kuvatietoikkuna Kuvankatselunäyttö Valikkopalkki Tällä komennolla suoritetaan toimintoja tai määritetään pääkuvaikkunan asetuksia. [File]-valikko View Browser Open Save As Page Setup Print Properties Close Close all Komento näyttää tiedostoselailunäytön. Tämä komento avaa [Open] -valintaikkunan, josta voit valita avattavan tiedoston. Jos kohdassa [Open in new window], on valintamerkki, uusi pääkuvaikkuna avautuu ja valittu kuva tulee näkyviin, kun tiedosto valitaan ja napsautetaan [Open]. (s.31) Tällä komennolla tallennetaan tarkasteltava kuva JPEG-, TIFF- (8-bittinen tai 16-bittinen), BMP-, PNG- tai PICTmuodossa. (s.45) Tällä komennolla määritetään valitun kuvan tulostusasetukset. (s.61) Tällä komennolla tulostetaan ruudussa näkyvä kuva. (s.57) Kuvatiedoston tiedot ilmestyvät näkyviin. (s.41) Tällä suljetaan pääkuvaikkuna. Tällä suljetaan kaikki pääkuvaikkunat.

Käyttöopas. (Versio 3.10)

Käyttöopas. (Versio 3.10) Käyttöopas (Versio 3.10) Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tämä on PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman ja PENTAX PHOTO Laboratory 3 -ohjelman käyttöohje. Näitä ohjelmia käyttämällä

Lisätiedot

Käyttöopas (Versio 3.5)

Käyttöopas (Versio 3.5) e_kb442_pc.book Page 1 Thursday, February 7, 2008 4:21 PM Käyttöopas (Versio 3.5) e_kb442_pc.book Page 2 Thursday, February 7, 2008 4:21 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Lisätiedot

Tässä käyttöohjeessa näkyvät näyttökuvat voivat poiketa tietokoneen näyttökuvista tietokoneen tyypin mukaan.

Tässä käyttöohjeessa näkyvät näyttökuvat voivat poiketa tietokoneen näyttökuvista tietokoneen tyypin mukaan. Käyttöopas Haluamme kiittää sinua PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tämä on PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 -ohjelmiston käyttöohje. Näitä ohjelmistoja käyttämällä

Lisätiedot

Digitaalijärjestelmäkamera PC Connect

Digitaalijärjestelmäkamera PC Connect e001_kb474_qg_pc_7.fm Page 1 Monday, May 11, 2009 3:29 PM Digitaalijärjestelmäkamera PC Connect e001_kb474_qg_pc_7.fm Page 2 Monday, May 11, 2009 3:29 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX Q -digitaalikameran

Lisätiedot

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas EPSON-digitaalikamera / Digitaalikamera Ohjelmisto-opas Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään osaa tästä julkaisusta ei saa jäljentää, tallentaa tai siirtää missään muodossa tai millään tavoin elektronisesti,

Lisätiedot

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Käyttöohje WALKMAN on Sony Corporationin kuulokestereotuotteisiin liittyvä rekisteröity tavaramerkki. on Sony Corporationin tavaramerkki. NW- E55/75 2004 Sony

Lisätiedot

Tässä käyttöohjeessa näkyvät tietokoneen näyttöruudun kuvat saattavat olla erilaisia eri tietokoneissa.

Tässä käyttöohjeessa näkyvät tietokoneen näyttöruudun kuvat saattavat olla erilaisia eri tietokoneissa. Käyttöohje Haluamme kiittää sinua PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tässä käyttöohjeessa käsitellään Windows- tai Macintosh-ympäristössä käytettäviä PENTAX PHOTO Browser 2.0 - ja PENTAX PHOTO Laboratory

Lisätiedot

Tässä käyttöoppaassa käytetyillä symboleilla on seuraavat merkitykset: Viittaa toimintoon liittyviin varoituksiin ja huomautuksiin.

Tässä käyttöoppaassa käytetyillä symboleilla on seuraavat merkitykset: Viittaa toimintoon liittyviin varoituksiin ja huomautuksiin. Käyttöopas Haluamme kiittää sinua PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tämä on PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman ja PENTAX PHOTO Laboratory 3 -ohjelman käyttöohje. Näitä ohjelmia käyttämällä voit nauttia

Lisätiedot

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Ver. 2 Ohjelmisto-opas Copyright c PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Johdanto...3 Tämän ohjelmisto-oppaan käyttäminen...3 Järjestelmävaatimukset...4 Varoitukset...6 Asentaminen/poistaminen...6

Lisätiedot

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Ohjelmiston asennusopas Suomi LB9154001 Johdanto Ominaisuudet P-touch Editor Printer Driver P-touch Address Book (vain Windows ) Tämän avulla on helppo luoda useita

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET

TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET 1. Luo mallin mukainen kansiorakenne Käynnistä Resurssienhallinta painamalla näppäimistöltä peräkkäin Windows- ja E-näppäimiä niin, että Windows-näppäin on yhä pohjassa, kun

Lisätiedot

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 16. marraskuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys Fiery Driver Configurator...5 Järjestelmävaatimukset...5

Lisätiedot

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Aloita tästä Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Noudata Asennusohjeessa annettuja laitteiston asennusohjeita. Jatka optimoimalla tulostuslaatu seuraavasti. 1 Varmista, että olet lisännyt paperikaukaloon

Lisätiedot

HP Photo Printing -pikaviiteopas

HP Photo Printing -pikaviiteopas Kuvien tuonti valokuvagalleriaan Seuraavassa kuvataan tapoja, joilla valokuvagalleriaan voidaan lisätä kuvia. Valokuvagalleria on HP Photo Printing -ohjelman vasemmanpuoleinen ruutu. Tulosteiden ja valokuva-albumin

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkimerkintää: VINKKI Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi Tämä opas sisältää: Turvallisuusohjeet sivulla 17. Asennuksen vianmääritys sivulla 18. Lisätietojen löytäminen sivulla 22. Turvallisuusohjeet Käytä vain tämän tuotteen mukana toimitettua tai valmistajan

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kuvataan kuinka päivitetään Nikonin peilittömien

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot

E-kirjojen hankkiminen Readerillä

E-kirjojen hankkiminen Readerillä E-kirjojen hankkiminen Readerillä 2010 Sony Corporation 4-259-024-11(1) E-kirjojen hankkiminen E-kirjojen hankkiminen E-kirjakauppa Reader Library -ohjelmisto Reader-lukulaite Sony Reader Library -ohjelmisto

Lisätiedot

Adobe Premiere Elements ohjeet

Adobe Premiere Elements ohjeet Adobe Premiere Elements ohjeet 1. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla työpöydän kuvaketta. 2. Avautuvasta Elements-ikkunasa valitse a. New Project jos aloitat uuden videoeditoinnin. b. Open Project

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

Kytkentäopas. Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten. Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista

Kytkentäopas. Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten. Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista Sivu 1/5 Kytkentäopas Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista Paikallinen tulostin on tulostin, joka on liitetty tietokoneeseen USB- tai rinnakkaiskaapelilla.

Lisätiedot

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

OTOsuite. Asennusopas. Suomi OTOsuite Asennusopas Suomi Asiakirjassa kuvataan OTOsuite-ohjelman asentaminen DVD:ltä, muistitikulta tai pakatusta tiedostosta. Järjestelmävaatimukset 1,5 GHz:n suoritin tai parempi (suositus 2 GHz) 2

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

P-touch Transfer Managerin käyttäminen

P-touch Transfer Managerin käyttäminen P-touch Transfer Managerin käyttäminen Versio 0 FIN Johdanto Tärkeä huomautus Tämän käyttöoppaan sisältöä ja tuotteen teknisiä tietoja voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta. Brother pidättää oikeuden

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM PDA CAM KÄYTTÖOPAS Fi 1 Suomi Käyttäjän käsikirja Sisällys Valmistelut... 2 Pakkauksen sisältö... 2 Järjestelmävaatimukset... 2 PDA Cam -kamera... 3 PDA Cam -kameran osat... 3 Asentaminen... 4 Laitteiston

Lisätiedot

SSH Secure Shell & SSH File Transfer

SSH Secure Shell & SSH File Transfer SSH Secure Shell & SSH File Transfer TIETOHALLINTO Janne Suvanto 1.9 2002 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 SSH Secure Shell ohjelman asetukset... 3 POP3 tunnelin asetukset... 6 Yhteyden

Lisätiedot

OHJELMISTON ASENNUSOPAS

OHJELMISTON ASENNUSOPAS OHJELMISTON ASENNUSOPAS DIGITAALINEN MONITOIMIJÄRJESTELMÄ Sivu JOHDANTO... Sisäkansi TIETOJA OHJELMASTA... ENNEN ASENNUSTA... OHJELMISTON ASENNUS... LIITTÄMINEN TIETOKONEESEEN.. TULOSTUSAJURIN KONFIGUROINTI...

Lisätiedot

e_kb442_ra.book Page 1 Wednesday, February 6, 2008 10:13 AM Käyttöopas (Versio 3.5)

e_kb442_ra.book Page 1 Wednesday, February 6, 2008 10:13 AM Käyttöopas (Versio 3.5) e_kb442_ra.book Page 1 Wednesday, February 6, 2008 10:13 AM Käyttöopas (Versio 3.5) e_kb442_ra.book Page 2 Wednesday, February 6, 2008 10:13 AM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI NPD4758-00 FI Ohjelmiston asennus USB-liitäntää koskeva huomautus: Älä liitä USB-johtoa ennen kuin ohjeissa määrätään tekemään niin. Jos tämä näyttö tulee esiin, napsauta Cancel (Peruuta). Ethernet-liitäntää

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoliitännän kautta. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Kaavio Kaaviossa kuvataan,

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla

Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla 1. Digivideokamera liitetään tietokoneeseen FireWire-piuhalla. (Liitännällä on useita eri nimiä: myös IEEE 1394, DV,

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Ulkoiset tallennusvälinekortit

Ulkoiset tallennusvälinekortit Ulkoiset tallennusvälinekortit Asiakirjan osanumero: 419584-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden korttipaikassa

Lisätiedot

Tuo poistetut tiedot takaisin

Tuo poistetut tiedot takaisin PELASTUS VIIME HETKELLÄ: UUSI OHJELMA palauttaa tiedostoja kiintolevyltä cd-levyltä usb-muistilta muistikortilta Tuo poistetut tiedot takaisin TIETOJA VAIKEUSTASO Helppo Keskitaso Vaikea JÄRJESTELMÄ Windows

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SHARP MX-M260

Käyttöoppaasi. SHARP MX-M260 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SHARP MX-M260. Löydät kysymyksiisi vastaukset SHARP MX-M260 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE Järjestelmävaatimukset: Windows (XP, Vista, 7) DirectX 9.x ja uusin ServicePack tai MacOS X 10.3.x (tai suurempi), 3D-grafi ikkkortti ja OpenGL-tuki, min. 512 MB RAM, 1 GB vapaata levytilaa. ASENNUS Asennus

Lisätiedot

AR-M236 AR-M276 DIGITAALINEN MONITOIMIJÄRJESTELMÄ OHJELMISTON ASENNUSOPAS MALLI

AR-M236 AR-M276 DIGITAALINEN MONITOIMIJÄRJESTELMÄ OHJELMISTON ASENNUSOPAS MALLI !!install_ar070_fin.book ページ 00 年 月 日 月 曜 日 午 前 9 時 5 分 MALLI AR-M6 AR-M76 DIGITAALINEN MONITOIMIJÄRJESTELMÄ OHJELMISTON ASENNUSOPAS Sivu JOHDANTO... i SHARP AR-M0/M70 SARJAN OHJELMISTO... ENNEN ASENNUSTA...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO

KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO Rev. 046/PC Varoitus Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä käyttöohjeessa käytetään nimettyjä tuotteita ainoastaan tunnistamistarkoituksiin. Ne voivat olla vastaavien yritysten

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen.

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen. Sivu 1/7 Kytkentäopas Tulostimen asentaminen paikallisesti (Windows) Huomautus: Kun asennat paikallisesti liitettyä tulostinta eikä Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD-levy ei tue käyttöjärjestelmää, käytä

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle.

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. TEE KONEESTA CD-VARASTO: Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. Siirrä cd-levysi TIETOJA Kopioi cd-levyt kiintolevylle levykuviksi, niin pääset sisältöön nopeasti käsiksi

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Versio A FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 410774-351 Huhtikuu 2006 Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Asennuksessa on kaksi vaihetta. Ensin asennetaan ohjelma tietokoneelle (vaiheet 1-3). Sen jälkeen asennetaan lisenssi (vaiheet 4-12). 1. Aseta Mathcad 14 CD-levy

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä.

Ulkoiset mediakortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Ulkoiset mediakortit Asiakirjan osanumero: 393506-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden korttipaikassa

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3 Nokia 8310 -puhelimelle Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan Google

Lisätiedot

Mac. Valmistelut. Mac

Mac. Valmistelut. Mac Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Windows Vista /Windows 7 - asennusopas

Windows Vista /Windows 7 - asennusopas Windows Vista / 7 - asennusopas Laite on asetettava käyttövalmiiksi ja sen ohjain on asennettava ennen laitteen käyttöä. Ohjeet löydät pika-asennusoppaasta sekä tästä Windows Vista / 7 -asennusoppaasta.

Lisätiedot

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta.

Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta. Insert % Shift Pika-aloitus Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta.) Takuukortti Pika-aloitusopas D1-tarrakasetti

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 430221-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Screen Receiver malleille fx-cg-sarjalle ClassPad 330 PLUS ClassPad II

Screen Receiver malleille fx-cg-sarjalle ClassPad 330 PLUS ClassPad II Fi Screen Receiver malleille fx-cg-sarjalle ClassPad 330 PLUS ClassPad II (Windows, Macintosh) Käyttäjän opas Maailmanlaajuinen CASIO-koulutussivusto http://edu.casio.com CASION KOULUTUSFOORUMI http://edu.casio.com/forum/

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys 1. Esittely... 2 2. Asennusohjeet... 2 3. Yleiskuva ohjelmistosta... 3 4. Tietojen siirtäminen D-Boxin avulla... 4 4.1. Piirturitiedostojen siirtäminen...

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Tietokonesovellusopas

Tietokonesovellusopas 2-677-032-61(1) Aloittaminen 6 DVD-tallennus yhdellä painikkeella 9 Tietokonesovellusopas DCR-SR100/SR90E/ SR100E Kuvien kopioiminen tietokoneeseen ja katseleminen tietokoneessa DVD-levyn luominen muokatuista

Lisätiedot

Tobii Communicator 4. Alkutoimet

Tobii Communicator 4. Alkutoimet Tobii Communicator 4 Alkutoimet TERVETULOA TOBII COMMUNICATOR 4 -OHJELMAAN Tobii Communicator 4:n avulla liikuntarajoitteiset tai kommunikaatiokyvyiltään rajoittuneet henkilöt voivat käyttää tietokonetta

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1 Ajokorttimoduuli Moduuli 2 - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta Harjoitus 1 Tämän harjoituksen avulla opit alustamaan levykkeesi (voit käyttää levykkeen sijasta myös USBmuistitikkua). Harjoitus tehdään Resurssienhallinnassa.

Lisätiedot

Digitaalinen valokuvakehys

Digitaalinen valokuvakehys DENVER DPF 547 Käyttöohje Digitaalinen valokuvakehys VAROITUS Virtajohdon/pistokkeen on oltava helposti käytettävissä/irrotettavissa. 1 Johdanto Onnittelut digitaalisen valokuvakehyksen ostamisesta. Lue

Lisätiedot