Tässä käyttöohjeessa näkyvät näyttökuvat voivat poiketa tietokoneen näyttökuvista tietokoneen tyypin mukaan.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tässä käyttöohjeessa näkyvät näyttökuvat voivat poiketa tietokoneen näyttökuvista tietokoneen tyypin mukaan."

Transkriptio

1 Käyttöopas

2 Haluamme kiittää sinua PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tämä on PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 -ohjelmiston käyttöohje. Näitä ohjelmistoja käyttämällä voit nauttia kuvistasi Windows- tai Macintosh-tietokoneella. Lue erillinen kameran käyttöohje ja tämä käyttöohje ennen kameran, PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston tai PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 -ohjelmiston käyttämistä, niin saat ominaisuuksista ja toiminnoista kaiken irti. Säilytä kameran käyttöohje ja tämä käyttöohje turvallisessa paikassa, koska niistä voi olla paljon apua kameran ominaisuuksiin tutustumisessa. Tekijänoikeudet Tällä digitaalikameralla otettuja kuvia, jotka on tarkoitettu muuhun kuin henkilökohtaiseen käyttöön, ei saa käyttää ilman tekijänoikeuslain mukaista lupaa. Ota huomioon, että myös kuvattaessa omaksi iloksi on olemassa tapauksia, joissa kuvausoikeuksia on rajoitettu. Tällaisia ovat mielenosoitusten, esitysten tai näyttelyesineiden kuvaaminen. Tekijänoikeuksien alaisia kuvia ei myöskään saa käyttää muissa yhteyksissä kuin tekijänoikeusasetuksessa mainituissa tapauksissa. Tämä tulee ottaa huomioon kuvia käytettäessä. Tuotemerkit PENTAX ja smc PENTAX ovat PENTAX Corporationin tavaramerkkejä. PENTAX PHOTO Browser, PENTAX PHOTO Laboratory ja PENTAX REMOTE Assistant ovat PENTAX Corporationin tavaramerkkejä. SD-logo on tuotemerkki. Kaikki muut tuotteet tai tuotenimet ovat näitä tuotteita valmistavien yhtiöiden tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä. PictBridge PictBridge-toiminto mahdollistaa tulostimen ja kameran liittämisen suoraan toisiinsa, joten käyttäjä voi tulostaa kuvat suoraan yhdenmukaistettua standardia hyödyntämällä. Voit tulostaa kuvat suoraan kamerastasi todella helposti. Vastuuvapauslauseke PENTAX ei vastaa vahingoista, jotka johtuvat tämän ohjelmiston suorasta tai epäsuorasta käytöstä tai tämän ohjelmiston käytöstä johtuvista vaurioista, tietojen, ohjelmien tai muun aineettoman ominaisuuden vaurioista, tuottojen tai odotettujen tuottojen menetyksestä tai kiistasta kolmannen osapuolen kanssa. Tämän ohjelmiston ominaisuuksia voidaan muuttaa siitä etukäteen ilmoittamatta. Tässä käyttöoppaassa käytetyillä symboleilla on seuraavat merkitykset: Viittaa hyödyllisiin tietoihin. Viittaa toimintoon liittyviin varoituksiin ja huomautuksiin. Tässä käyttöohjeessa näkyvät näyttökuvat voivat poiketa tietokoneen näyttökuvista tietokoneen tyypin mukaan.

3 Sisällysluettelo 1 Nauti digitaalikamerasi kuvista... 2 Mitä PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmistolla voi tehdä?... 4 Ohjelma... 4 Järjestelmävaatimukset... 5 Ohjelman asentaminen... 7 Windows-käyttöjärjestelmässä... 7 Macintosh-käyttöjärjestelmässä Kuvien tallentaminen tietokoneelle Kuvien tallentaminen liittämällä kamera tietokoneeseen (Windows) Kuvien tallentaminen liittämällä kamera Macintosh-tietokoneeseen (Macintosh) 18 Muita kuvien tallennustapoja PENTAX PHOTO Browser PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston avaaminen Tietoja PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ikkunasta Pääkuvaikkuna Kuvien katselu Kuvatietoluettelon tallentaminen Jatkuva kuvantoisto diaesityksessä Kuvan tulostaminen PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston asetusten muuttaminen Kuvatiedostojen ja kansioiden hallinta PENTAX PHOTO Laboratory PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 -ohjelmiston avaaminen Tietoja PENTAX PHOTO Browser 2.1 -näyttöikkunasta Kuvien katselu RAW-kuvien helppo muokkaaminen RAW-kuvatietojen käsittelyasetukset Kuvatiedostojen tallentaminen Kuvatiedoston määritysten tallentaminen Kuvatiedoston määritysten hakeminen esiin PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 -ohjelmiston asetusten muuttaminen Sanasto... 98

4 2 Nauti digitaalikamerasi kuvista Voit järjestellä ja muokata digitaalikamerallasi tallennettuja kuvia tietokoneellasi. Direct Print Liitä kamerasi USB-kaapelilla suoraan PictBridgeä tukevaan tulostimeen. (Ei käytettävissä mallissa w.) Katsele ja tallenna kuvia AV-laitteella Liitä kamera AV-kaapelilla televisioon, DVD-soittimeen tai muuhun audiovisuaaliseen laitteeseen, jotta voita katsella ja/tai tallentaa kuvia. Tietokoneessasi on... vakiovarusteena USB-liitäntä käyttöjärjestelmänä Windows Me/2000/XP tai Mac OS 9.01/9.2/X (versio 10.1, 10.2 tai 10.3). Liitä kamera tietokoneeseen USB-kaapelilla ja kopioi kameran kuvat tietokoneelle. Käytä valokuvausliikettä Voit teettää muistikorttiin tallennetuista kuvista tulosteita valokuvausliikkeessä. Määritä kameran DPOF-asetukset ja teetä kuvia valokuvausliikkeessä. Valitse tulostettavat kuvat. Voit siirtää kuvia käyttämällä tietokoneen korttipaikkaa ja korttisovitinta tai kortinlukijaa. Poista kortti kamerasta. Kun siirrät kuvia kortilta tietokoneelle jollakin muulla laitteella, katso ohjeita kyseisen laitteen käyttöoppaasta.

5 3 Käytä kuvatietoja Sähköpostiohjelmasi avulla voit lähettää kuvia sähköpostin liitetiedostona tai lähettää kuvia Internet-sivustoosi. Katso lisätietoja sähköpostiviestien liitetiedostojen luomisesta käyttämäsi sähköpostiohjelman käyttöohjeesta. Katso lisätietoja kuvien lisäämisestä Internet-sivustoosi käyttämäsi ohjelmiston käyttöohjeesta. Käytä tulostinta PENTAX PHOTO Browser 2.1 (s.22 - s.75) PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 (s.76 - s.97) Katsele kuvia. Järjestele ja tallenna kuvia. Tulosta kuvia. Nimeä kaikki uudelleen. Tallenna kaikki kuvatiedot. RAW-datan käsittely PENTAX-ohjelmistolla. Käytä kaupallista kuvankäsittelyohjelmaa kuvien koon muuttamiseen, rajaamiseen ja muihin kuvankäsittelytoimiin. Voit tulostaa tietokoneeseesi siirrettyjä kuvia tulostimellasi. Joillakin tulostimilla voi tulostaa suoraan muistikortilta. Katso lisätietoja käyttämäsi tulostimen käyttöohjeesta. Tallenna kuvatiedot Tietokoneelle siirrettyjä kuvia voi tallentaa CD-R-levylle tai muulle tallennusvälineelle.

6 4 Mitä PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmistolla voi tehdä? PENTAX PHOTO Browser 2.1 on ohjelmisto, jonka avulla voit katsella, tulostaa ja järjestellä digitaalikameralla otettuja kuvia, jotka on tallennettu tietokoneelle. Kun valitset kansion, johon kuvat on tallennettu, PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston kanssa yhteensopivat kuvat näkyvät automaattisesti pikkukuvina. Voit valita pikkukuvan katsellaksesi sitä suurempana. Ohjelmisto tukee tiedostoja, joiden tunniste on.bmp (BMP),.jpg (JPEG),.pef (RAW),.pct (PICT),.png (PNG) ja.tif (TIFF). Tässä käyttöohjeessa kuvataan PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 -ohjelmiston käyttöä Windows XP -käyttöjärjestelmän näyttökuvin. Ohjelmistojen käyttö Macintoshissa on lähes samanlaista joitakin näppäimiä lukuun ottamatta. Katso Macintosh-kohtaiset ohjeet kohdasta Macintosh-käyttäjille tai käytön aikaisesta ohjeesta. Ohjelma Mukana tuleva CD-ROM (S-SW34) sisältää seuraavat ohjelmistot: PENTAX PHOTO Browser 2.1 PENTAX PHOTO Laboratory 2.1. PENTAX PHOTO Browser 2.1 PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmistolla voit suorittaa seuraavia tehtäviä: Tallenna kuvia samalla tai uudella nimellä, muuta tiedostonimiä ja tiedostotyyppejä, kopioi, leikkaa, liitä, käännä ja poista. Luo uusi kansioita, muuta kansionimiä, kopioi, leikkaa, poista ja liitä. Tallenna kuvatietoluettelo. Tarkista kuvatiedot. Tarkastele RAW-kuvatietoja helposti. Tulosta kuvia. PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmistosta voit myös käynnistää RAW-kuvatietojen käsittelyohjemiston PENTAX PHOTO Laboratory 2.1:n ja PENTAX REMOTE Assistantin *1. *1: PENTAX REMOTE Assistantia voidaan käyttää vain mallin w kanssa.

7 PENTAX PHOTO Laboratory 2.1. Suorittaa värierottelun ja muita PENTAX-digitaalikameraan tallennettujen CCD RAW - kuvatietojen käsittelytoimintoja ja mahdollistaa näin kuvien tallentamisen kaupallisten kuvankatselu- ja -käsittelyohjelmistojen tapaan. PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 -ohjelmistoa voidaan käyttää myös itsenäisenä sovelluksena. 5 Järjestelmävaatimukset Suosittelemme seuraavia järjestelmävaatimuksia siirrettäessä kuvia kamerasta tietokoneeseen ja asennettaessa ja käytettäessä PENTAX PHOTO Browser 2.1- ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 -ohjelmistoa. Windows-järjestelmävaatimukset USB Connection (USB-liitäntä) Tietokone, jossa on esiasennettuna Windows Me/2000/XP (Home Edition/Professional). USB-liitäntä on oltava vakiona. Sovellusohjelma RAW-datan käsittely PENTAX-ohjelmistolla (9 kieltä: englanti, ranska, saksa, espanja, italia, venäjä, kiina, [perinteinen ja yksinkertaistettu], korea, japani) Käyttöjärjestelmä : Windows Me/2000 Windows XP (Home Edition/Professional) Keskusyksikkö : Pentium III tai tehokkaampi (suos. Pentium 4 tai tehokkaampi) Muisti : vähintään 256 Mt (suositus: 512 Mt tai enemmän) Näyttö : (suos tai parempi resoluutio) 24-bittinen täysväri (noin 16,77 miljoonaa väriä) Vapaa levytila : 250 Mt tai enemmän (suositus: 500 Mt tai enemmän) Windows 95/98/NT -käyttöjärjestelmässä et voi siirtää tiedostoja tai käyttää mukana toimitettua sovellusohjelmistoa käyttämällä USB-kaapelia. Suosittelemme käyttämään verkkolaitetta, kun kamera liitetään tietokoneeseen. Jos paristoista loppuu virta kuvansiirron aikana, kuvatiedot tai SD-muistikortti saattavat vioittua.

8 6 Macintosh-järjestelmävaatimukset USB Connection (USB-liitäntä) Macintosh-tietokone, jossa esiasennettuna Mac OS 9.01/9.2/X (versio 10.1, 10.2 tai 10.3). USB-liitäntä on oltava vakiona. * USB-ajuria ei tarvitse asentaa. Sovellusohjelma RAW-datan käsittely PENTAX-ohjelmistolla (9 kieltä: englanti, ranska, saksa, espanja, italia, venäjä, kiina, [perinteinen ja yksinkertaistettu], korea, japani) Käyttöjärjestelmä : Mac OS 9.0 tai uudempi (CarbonLib 1.5 tai uudempi) Mac OS X tai uudempi Keskusyksikkö : PowerPC G3 tai tehokkaampi (suos. G4 1.0 GHz tai tehokkaampi) Muisti : vähintään 256 Mt (suositus: 512 Mt tai enemmän) Näyttö : (suos tai parempi resoluutio) 24-bittinen täysväri (noin 16,77 miljoonaa väriä) Vapaa levytila : 250 Mt tai enemmän (suositus: 500 Mt tai enemmän) Suosittelemme käyttämään verkkolaitetta (myydään erikseen), kun kamera liitetään tietokoneeseen. Jos paristoista loppuu virta kuvansiirron aikana, kuvatiedot tai SD-muistikortti saattavat vioittua. Mac OS 8.6 -käyttöjärjestelmässä ei voi siirtää tiedostoja käyttämällä USB-kaapelia.

9 Ohjelman asentaminen 7 Seuraavassa kerrotaan, kuinka PENTAX PHOTO Browser 2.1 ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 asennetaan. PENTAX PHOTO Browser 2.1 ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 voidaan asentaa mallien w ja J mukana tulleiden aikaisempien ohjelmaversioiden päälle. Jos Windows 2000/XP -käyttöjärjestelmässä tai Mac OS X -käyttöjärjestelmässä on luotu useita käyttäjätilejä, kirjaudu sisään tilillä, jossa on järjestelmänvalvojan oikeudet ennen ohjelman asennusta. Windows-käyttöjärjestelmässä 1 Käynnistä tietokone. Sulje kaikki muut käynnissä olevat ohjelmat. 2 Aseta mukana toimitettu CD-ROM-levy (S-SW34) tietokoneen CD-asemaan. PENTAX Software Installer näyttö tulee näkyviin. Jos PENTAX Software Installer näyttö ei tule esiin Tuo PENTAX Software Installer -näyttö esiin seuraavasti. 1) Kaksoisnapsauta työpöydällä olevaa [My Computer] (Oma tietokone) -kuvaketta. 2) Kaksoisnapsauta [CD-ROM drive (S-SW34)] kuvaketta. 3) Kaksoisnapsauta [setup.exe]. 3 Voit valita kielen näytöstä. Ohjelman valintanäyttö tulee näkyviin.

10 8 4 Napsauta [PENTAX Digital Camera Utility]. 5 Valitse haluamasi kieli Select Language (Valitse kieli) -näytössä ja napsauta [OK]. Joissakin käyttöympäristöissä kieli valitaan automaattisesti. Jatka asennuksen vaiheeseen 6. Asennusohjelma käynnistyy. 6 Asennusohjelma käynnistyy. Napsauta [Next] (Seuraava).

11 9 7 Vahvista kohdekansio (Destination Folder), johon ohjelmatiedostot tallennetaan. Jos muutokset eivät ole tarpeen, napsauta [Next] (Seuraava). 8 Käynnistä asennus napsauttamalla [Next] (Seuraava). Ohjelmatiedostojen kopiointi alkaa. 9 Ohjelmiston asennuksen jälkeen näyttöön tulee ilmoitus. Lopeta asennusohjelma napsauttamalla [Finish] (Valmis). Asennus on suoritettu.

12 10 Tuoterekisteröinti verkossa Napsauta [Product Registration] (Tuotteen rekisteröinti) ohjelmistonvalintanäytössä vaiheessa 4 (s.8). Näyttöön tulee Internet-rekisteröinnin maailmankartta. Jos koneessasi on Internet-yhteys, napsauta näytössä haluamaasi maata tai aluetta ja rekisteröi tuote ohjeiden mukaan. Kiitokset yhteistyöstä. Vain kuvassa näkyvien maiden ja alueiden asiakkaat voivat rekisteröidä tuotteensa verkossa.

13 11 Macintosh-käyttöjärjestelmässä 1 Käynnistä Macintosh-tietokone. Sulje kaikki muut käynnissä olevat ohjelmat. 2 Aseta mukana toimitettu CD-ROM-levy (S-SW34) Macintoshtietokoneen CD-asemaan. 3 Kaksoisnapsauta [CD-ROM (S-SW34)] kuvaketta. CD-ROM-levyn sisältö tulee näkyviin. 4 Kaksoisnapsauta [PENTAX Installer] kuvaketta. PENTAX Software Installer näyttö tulee näkyviin. 5 Voit valita kielen näytöstä. Ohjelman valintanäyttö tulee näkyviin.

14 12 6 Napsauta käyttöjärjestelmääsi vastaavaa käyttöjärjestelmän valintapainiketta. Noudata näytön ohjeita ja jatka asennusta. Tuoterekisteröinti verkossa Napsauta [Product Registration] (Tuotteen rekisteröinti) ohjelmistonvalintanäytössä vaiheessa 6 (s.12). Näyttöön tulee Internet-rekisteröinnin maailmankartta. Jos koneessasi on Internet-yhteys, napsauta näytössä haluamaasi maata tai aluetta ja rekisteröi tuote ohjeiden mukaan. Kiitokset yhteistyöstä. Vain kuvassa näkyvien maiden ja alueiden asiakkaat voivat rekisteröidä tuotteensa verkossa.

15 Kuvien tallentaminen tietokoneelle 13 Seuraavassa kerrotaan, kuinka voit tallentaa digitaalikameralla otettuja kuvia tietokoneelle. Tässä osassa kerrotaan, kuinka kuvat tallennetaan liittämällä kamera ja tietokone yhteen USB-kaapelilla, ja lisäksi selostetaan muita tapoja. Kuvien tallentaminen liittämällä kamera tietokoneeseen (Windows) Aseta kameran siirtotavan [Transfer Mode] asetukseksi [PC]. Mallia L on käytetty tässä esimerkissä. Kun käytät mallia w, siirtotapaa [Transfer Mode] ei tarvitse valita. Siirry kohtaan Kameran liittäminen tietokoneeseen (s.14). 1 Paina kameran 3-painiketta. [A Rec. Mode]- tai [Q Playback] -valikko tulee näkyviin. 2 Tuo [H Set-up] -valikko näkyviin painamalla nelitoimisäädintä (5). 3 Valitse [Transfer Mode] käyttämällä nelitoimisäädintä (23). 4 Paina nelitoimisäädintä (5). Näyttöön ilmestyy alasvetovalikko. 5 Valitse [PC] käyttämällä nelitoimisäädintä (23). Siirtotavan asetukset riippuvat liitetystä laitteesta. Kamera liitettynä tietokoneeseen: [PC] = USB 2.0 (Hi-Speed USB -yhteensopiva) [PC-F] = USB 1.1 Kamera liitettynä tulostimeen: [PictBridge] (vain yhteensopivat tulostimet) 6 Paina kameran 4-painiketta. Set-up Brightness Level Video Out Transfer Mode Auto Power Off File # Sensor Cleaning Cancel 0 NTSC PC PictBridge PC-F OK OK Älä liitä kameraa tietokoneeseen, kun siirtotavan asetukseksi on valittu [PictBridge]. Jos tietokoneesi USB-siirtonopeus on kameran siirtonopeutta hitaampi, tietojen siirron aikana voi tapahtua virhe. Jos näin tapahtuu, valitse siirtotavaksi [PC-F]. Tällöin tiedonsiirtonopeudeksi valitaan USB 1.1, ja virheen mahdollisuus vähenee.

16 14 Kameran liittäminen tietokoneeseen 1 Käynnistä tietokone. 2 Katkaise kamerasta virta ja liitä kamera tietokoneeseen USB-kaapelilla. Varmista, että SD-muistikortti on kamerassa. 3 Kytke kameraan virta. Kamera näkyy siirrettävänä levynä [Removable Disk] (Siirrettävä levy) kohdassa [My Computer] (Oma tietokone). Jos [Removable Disk Drive] (Siirrettävä levyasema) -valintaikkuna tulee näkyviin Windows XP -käyttöjärjestelmässä, valitse [Open folder to view files using Windows Explorer] ja napsauta [OK]. Vaiheessa 3 sivulla 15 näkyvä ikkuna tulee näkyviin. Jos Windows XP -käyttöjärjestelmässä SD-muistikortissa on nimi, tämä nimi näkyy siirrettävän levyn [Removable Disk] sijaan. Jos kyseessä on uusi alustamaton SD-muistikortti, näkyvissä saattaa olla kortin valmistaja tai mallinumero.

17 15 Kameran kuvien tallentaminen tietokoneelle. Tässä käytetään esimerkkinä Windows XP -käyttöjärjestelmää. 1 Valitse Käynnistä-valikosta [My Computer] (Oma tietokone). 2 Kaksoisnapsauta kohtaa [Removable disk] (Siirrettävä levy). 3 Kaksoisnapsauta [DCIM]-kuvaketta. [XXXPENTX] -kansio (XXX on kolminumeroinen luku) tulee näkyviin. Kameran kuvatiedostot ovat tässä kansiossa. 4 Vedä ja pudota [XXXPENTX]-kansio haluamaasi kansioon, kuten työpöydälle tai [My Documents] (Omat tiedostot) -kansioon. Kameran kuvat tallennetaan tietokoneelle kokonaisena kansiona.

18 16 Kameran irrottaminen tietokoneesta Windows XP 1 Kaksoisnapsauta tehtäväpalkin [Safely Remove Hardware] (Poista laite turvallisesti) -kuvaketta. Esiin tulee Safely Remove Hardware (Poista laite turvallisesti) -näyttö. 2 Varmista, että [USB Mass Storage Device] (USB-massamuistilaite) on valittuna, ja napsauta [Stop]. Esiin tulee [Stop a Hardware device] -näyttö. 3 Valitse [USB Mass Storage Device] (USB-massamuistilaite) ja napsauta [OK]. Näyttöön ilmestyy viesti, jossa ilmoitetaan, että laitteisto voidaan irrottaa turvallisesti. 4 Napsauta [OK]. 5 Sammuta kameran virta ja irrota USB-kaapeli tietokoneesta ja kamerasta..

19 Windows Me/ Kaksoisnapsauta tehtäväpalkin [Unplug or Eject hardware] - kuvaketta. [Unplug or Eject Hardware] -näyttö tulee esiin. 2 Varmista, että [USB Mass Storage Device] (USB-massamuistilaite) on valittuna, ja napsauta [Stop]. Esiin tulee [Stop a Hardware device] -näyttö. 3 Valitse [USB Mass Storage Device] (USB-massamuistilaite) ja napsauta [OK]. Näyttöön ilmestyy viesti, jossa ilmoitetaan, että laitteisto voidaan irrottaa turvallisesti. 4 Napsauta [OK]. 5 Sammuta kameran virta ja irrota USB-kaapeli kamerasta ja tietokoneesta. USB-massamuistilaite toimii, kun siirrettävälle levylle tallennettuja tiedostoja käytetään sovelluksissa.

20 18 Kuvien tallentaminen liittämällä kamera Macintoshtietokoneeseen (Macintosh) USB-liitäntätilan määrittäminen [PC]:ksi Mallia L on käytetty tässä esimerkissä. Kun käytät mallia w, siirtotapaa [Transfer Mode] ei tarvitse valita. Siirry kohtaan Kameran liittäminen Macintoshtietokoneeseen (s.19). 1 Paina kameran 3-painiketta. [A Rec. Mode]- tai [Q Playback] -valikko tulee näkyviin. 2 Tuo [H Set-up] -valikko näkyviin painamalla nelitoimisäädintä (5). 3 Valitse [Transfer Mode] käyttämällä nelitoimisäädintä (23). 4 Paina nelitoimisäädintä (5). Näyttöön ilmestyy alasvetovalikko. 5 Valitse [PC] käyttämällä nelitoimisäädintä (23). Siirtotavan asetukset riippuvat liitetystä laitteesta. Kamera liitettynä tietokoneeseen: [PC] = USB 2.0 (Hi-Speed USB -yhteensopiva) [PC-F] = USB 1.1 Kamera liitettynä tulostimeen: [PictBridge] (vain yhteensopivat tulostimet) Set-up Brightness Level Video Out Transfer Mode Auto Power Off File # Sensor Cleaning Cancel 0 NTSC PC PictBridge PC-F OK OK 6 Paina kameran 4-painiketta. Älä liitä kameraa tietokoneeseen, kun siirtotavan asetukseksi on valittu [PictBridge]. Jos tietokoneesi USB-siirtonopeus on kameran siirtonopeutta hitaampi, tietojen siirron aikana voi tapahtua virhe. Jos näin tapahtuu, valitse siirtotavaksi [PC-F]. Tällöin tiedonsiirtonopeudeksi valitaan USB 1.1, ja virheen mahdollisuus vähenee.

21 19 Kameran liittäminen Macintosh-tietokoneeseen 1 Kytke Macintosh-tietokoneeseen virta. 2 Sammuta kameran virta ja liitä kamera USB-kaapelilla Macintoshtietokoneeseen. Varmista, että SD-muistikortti on kamerassa. 3 Kytke kameraan virta. Kamera näkyy työpöydällä nimettömänä [NO_NAME] (tai SD-muistikortin nimellä, jos sillä sellainen on). Voit muuttaa tiedostonimeä. Kun iphoto-näyttö tulee näkyviin, sulje se. Mac OS 9.0 -käyttöjärjestelmässä se näkyy nimettömänä [Untitled] (tai SD-muistikortin nimellä, jos sillä on sellainen).

22 20 Kuvien tallentaminen Macintosh-tietokoneelle Tässä käytetään esimerkkinä Mac OS X -käyttöjärjestelmää (versio 10.2). 1 Kaksoisnapsauta työpöydän [NO_NAME]-kuvaketta. 2 Kaksoisnapsauta [DCIM]-kuvaketta. [XXXPENTX] -kansio (XXX on kolminumeroinen luku) tulee näkyviin. Kameran kuvatiedostot ovat tässä kansiossa. 3 Kaksoisnapsauta työpöydän [Macintosh HD] -kuvaketta. [Macintosh HD] -kansio avautuu. 4 Vedä ja pudota [XXXPENTX] -kansio haluamaasi kansioon, esimerkiksi [Macintosh HD] -kansioon. Kameran kuvat tallennetaan [Macintosh HD] - kansioon kokonaisena kansiona.

23 21 Kameran irrottaminen Macintosh-tietokoneesta 1 Vedä [NO_NAME (tai SD-muistikortin nimi)] työpöydällä roskakoriin. 2 Sammuta kameran virta ja irrota USB-kaapeli kamerasta ja Macintoshtietokoneesta. Muita kuvien tallennustapoja Käytä kortinlukijaa tai korttisovitinta lähettääksesi kuvatiedostot muistikortista suoraan tietokoneelle liittämättä kameraa tietokoneeseen USB-kaapelilla. Katso lisätietoja tietokoneen tai kortinlukijan käyttöohjeesta.

24 22 PENTAX PHOTO Browser 2.1 Tässä osassa kuvataan, miten PENTAX PHOTO Browser 2.1 avataan ja suljetaan, kerrotaan PENTAX PHOTO Browser 2.1 -näyttöikkunasta ja selostetaan ohjelmiston toimintoja. PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston avaaminen Windows: 1 Valitse työpöydältä Käynnistä-valikko. 2 Valitse [PENTAX PHOTO Browser] Ohjelmat-valikon kohdasta [PENTAX Digital Camera Utility]. PENTAX PHOTO Browser 2.1 avautuu, ja PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ikkuna tulee näkyviin. PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston sulkeminen Valitse [File] (Tiedosto) -valikosta [Exit] (Lopeta).

25 23 Macintosh: 1 Kaksoisnapsauta [PENTAX Digital Camera Utility] -kansiota kiintolevyn kohdassa [Applications] (Sovellukset). 2 Kaksoisnapsauta [PENTAX PHOTO Browser] -ohjelmakuvaketta. PENTAX PHOTO Browser 2.1 avautuu, ja PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ikkuna tulee näkyviin. PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston sulkeminen Valitse [Quit PENTAX PHOTO Browser] (Sulje PENTAX PHOTO Browser) työpöydän [PENTAX PHOTO Browser] -valikkopalkista.

26 24 Tietoja PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ikkunasta Tässä osassa kerrotaan PENTAX PHOTO Browser 2.1 -näyttöikkunan ulkonäöstä, nimistä ja toiminnoista. Jokaisen yksittäisen ikkunan kokoa voidaan muuttaa sivusta sivuun sekä ylös ja alas. Vedä tai kaksoisnapsauta osoitekenttää, kansiopuuikkunaa, kuvatietoikkunaa tai esikatseluikkunaa siirtääksesi sen selainikkunasta toiseen paikkaan. Voit myös sulkea ikkunan napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa -painiketta. (Macintosh-tietokoneessa napsauta ikkunaa tai vedä ikkunan reunaa sulkeaksesi ikkunan.) Palauta ikkuna alkuperäiseen paikkaan napsauttamalla (Oletussijainti). Valikkopalkki Työkalupalkki Pikkukuvaikkuna Kansiopuuikkuna Osoitekenttä Esikatseluikkuna Kuvatietoikkuna Tilapalkki

27 Osoitekenttä Osoitekentässä näkyy parhaillaan näkyvissä olevan kansion osoite. Voit kaksoisnapsauttaa osoitekenttää ja siirtää sen selainikkunasta toiseen paikkaan (Macintosh-tietokoneessa napsauta osoitekenttää tai vedä reunusta poistaaksesi sen). Kansiopuuikkuna Tietokoneesi sisältö näkyy ikkunassa kansiopuuna. Valitse tallennetut kuvat sisältävä kansio tästä. Lisäksi kansiopuuikkunassa voidaan suorittaa eri toimenpiteitä, kuten luoda uusia kansioita, poistaa kansioita ja siirtää/kopioida kansioita. Kaksoisnapsauta tai vedä yläpalkkia siirtääksesi kansiopuuikkunan selainikkunasta toiseen paikkaan (Macintosh-tietokoneessa napsauta kansiopuuikkunaa tai vedä reunusta poistaaksesi sen). Pikkukuvaikkuna Kansiopuuikkunasta valitun kansion kuvat näkyvät tässä ikkunassa. Voit valita haluamasi viidestä näyttötavasta. Kun pikkukuva valitaan pikkukuvaikkunassa, kuva tulee näkyviin esikatseluikkunaan ja kuvan tiedot tulevat näkyviin kuvatietoikkunaan. Esikatseluikkuna Pikkukuvaikkunassa valittu kuva näkyy tässä ikkunassa. Kaksoisnapsauta esikatseluikkunan yläpalkkia siirtääksesi sen selainikkunasta toiseen paikkaan (Macintosh-tietokoneessa napsauta esikatseluikkunaa tai vedä reunusta poistaaksesi sen). Kuvatietoikkuna Pikkukuvaikkunassa valitun kuvan tiedot näkyvät tässä ikkunassa. Kaksoisnapsauta kuvatietoikkunan yläpalkkia siirtääksesi sen selainikkunasta toiseen paikkaan (Macintosh-tietokoneessa napsauta kuvatietoikkunaa tai vedä reunusta poistaaksesi sen). Aseta kohdistin kahden solun välille ikkunan yläreunassa ja muuta solun kokoa vetämällä (Macintosh-tietokoneessa muuta solun kokoa vetämällä haluttuun kohtaan). Ikkunassa näkyvät seuraavat tiedot: 25 Tieto Merkitys Esimerkki Lens name Kertoo objektiivin tyypin smc PENTAX- FA 50mm F1.4 Focal length Polttoväli kuvattaessa (millimetreinä) 50mm Shutter speed Suljinaika kuvattaessa 1/250 s (sekunteina) Aperture Aukko kuvattaessa F8.0 Capture mode Tallennustila kuvattaessa Auto Picture (Normal) Metering mode Valotustapa kuvattaessa Monilohkomittaus White balance Valkotasapainotila Automaattinen Color Temperature Värilämpötila (yksiköt: Kelvin) * Fine tune A-B Amber - Blue fine tune (Hienosäätö keltaruskea/ sininen) *1 Fine tune M-G Magenta - Green fine tune (Hienosäätö magenta/ vihreä) *1 Sensitivity ISO-herkkyys kuvattaessa 200 Recorded pixels Tallennettujen pikseleiden määrä Quality Tallennuslaatu Parempi Exposure compensation Exposure compensation 0.0

28 26 Tieto Merkitys Esimerkki Autofocus mode Automaattitarkennustila kuvattaessa Single AF Autofocus area mode Automaattitarkennusalueen tila kuvattaessa Automaattinen Color space Väriavaruustila srgb Photo finish Valokuvaviimeistelyasetukset Kirkas Saturation Värikylläisyysasetukset 0 Sharpness Terävyysasetukset 0 Contrast Kontrastiasetukset 0 Drive mode Käyttötila-asetukset kuvattaessa Yksittäiskuvaus Flash mode Salamatila-asetukset kuvattaessa Salama pois päältä Bracket Haarukointiasetukset kuvattaessa Off (pois) Multi-exposure Monivalotusasetukset kuvattaessa Off (pois) Firmware/Software version Ohjelmistoversio, jolla kuvat viimeksi *ist DL Ver tallennettiin *2 Shooting date/time Kuvauksen päivämäärä ja kellonaika 2005/06/25 10:00:00 Camera model Camera model PENTAX *ist DL *1: Käsittelytiedot PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 -ohjelmistoa käytettäessä. *2: Tiedot kameran laiteohjelmistosta tallennetuille kuville. Tilapalkki Tilapalkissa näkyy PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston tila. Ikkunassa näkyvät seuraavat tiedot: Valitussa kansiossa olevien tiedostojen määrä, kansion kokonaiskoko (ilman alikansioita) tai valittujen tiedostojen koko ja kokonaiskoko. Valitun levyn vapaa levytila. Eteneminen pikkukuvia ladattaessa. Paikallisen levyn, siirrettävän levyn ja verkon tunnus.

29 27 Valikkopalkki Tämä suorittaa toimintoja tai määrittää useita PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston asetuksia. Macintoshissa valikkopalkki on työpöydän yläreunassa. Tiedostovalikko Create New Folder Open Rename Rename All Page Setup Print Properties Exit Uusi kansio luodaan kansiopuuikkunassa määritettyyn kansioon. (s.73) Valittu kansio avataan. Kun tämä komento valitaan pikkukuvaikkunassa valitulle kuvalle, kuva tulee näkyviin uudessa pääkuvaikkunassa. Muuttaa valitun tiedoston tai kansion nimen. (s.71) Kaikkien valittujen tiedostojen nimi muutetaan. (s.72) Tällä komennolla voidaan määrittää tulostusasetukset, kuten reunukset, ylä-/alatunnisteet sekä kopioiden määrä. (s.57) Tulostaa valitun kuvatiedoston. (s.52) Valitun tiedoston tai kansion ominaisuudet tulevat näkyviin. (s.74) PENTAX PHOTO Browser 2.1 suljetaan. (Valitse Macintosh-tietokoneessa [Quit PENTAX PHOTO Browser].) Muokkaavalikko Undo Cut Copy Paste Delete Check Selected Image Uncheck Selected Image Uncheck All Select All Invert Selection Edellinen toiminto kumotaan. Tällä komennolla tiedosto tai kansio voidaan siirtää toiseen paikkaan. (s.67) Valittu tiedosto tai kansio kopioidaan. (s.67) Leikattu tai kopioitu tiedosto tai kansio kopioidaan valittuun kansioon. (s.67) Valittu kansio tai kuva poistetaan. Kun kansio poistetaan, myös kaikki sen sisältämät tiedostot poistetaan. (s.70) Valittu tiedosto merkitään. Valitun tiedoston merkintä poistetaan. Kaikkien kuvien merkintä poistetaan. Kaikki parhaillaan avoinna olevan kansion tiedostot valitaan. Valittujen tiedostojen valinta poistetaan ja kaikki valitsematta jääneet tiedostot valitaan parhaillaan avoinna olevassa kansiossa.

30 28 Näytävalikko Tool Bar Folder Tree Preview Address Bar Status Bar Image Data Default Position Filter Sort by Thumbnail Caption Thumbnail (Smallest) Thumbnail (Small) Thumbnail (Medium) Thumbnail (Large) Details Move Slideshow Tuo näkyviin tai piilottaa työkalupalkin. Tuo näkyviin tai piilottaa työkalupuun. Tuo näkyviin tai piilottaa esikatseluikkunan. Tuo näkyviin tai piilottaa osoitepalkin. Tuo näkyviin tai piilottaa tilapalkin. Tuo näkyviin tai piilottaa kuvatietoikkunan. Palauttaa ikkunoiden oletussijainnin. Määrittää pikkukuvaikkunassa näkyvän tiedoston tyypin. Poista niiden kohtien merkintä, jotka haluat piilottaa. Valitse seuraavista neljästä vaihtoehdosta: PENTAX Image (PENTAX-kuva) : PENTAX-kameralla otetut kuvat Other Image (Muu kuva) : Muut kuin PENTAX-kameralla otetut kuvat (JPEG, TIFF, BMP, PNG, PICT) Folder (Kansio) : Kansiot Other (Muu) : Tiedostot, jotka eivät ole yhteensopivia PENTAX PHOTO Browser ohjelmiston kanssa Määrittää kuvien järjestyksen pikkukuvaikkunassa sekä nousevan tai laskevan järjestyksen. Voit valita lajitteluperusteeksi tiedostonimen (File Name), tiedostokoon (File Size), tiedoston päivämäärän/kellonajan (File Date/Time), tiedostotyypin (File Type), kuvauspäivämäärän/- kellonajan (Shooting Date/Time), kuvakoon (Image Size) tai objektiivin nimen (Lens Name). Määrittää pikkukuvaikkunassa näkyvien kuvien tekstin. Oletusarvoisesti näkyvät tiedostonimi, tiedoston päivämäärä ja tiedoston kellonaika. Pienin pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. Pieni pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. Keskikokoinen pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. Suurin pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. Kuvan tiedot näkyvät pikkukuvaikkunassa ilman kuvaa. Valitse [Back] (Takaisin), jos haluat palata aiemmin avattuun kansioon, [Forward] (Eteenpäin), jos haluat siirtyä yhden kansion eteenpäin, ja [Up] (Ylös), jos haluat siirtyä hakemistopuussa yhden kansion ylöspäin. Valitut tai merkityt kuvat näytetään järjestyksessä. (s.49)

31 29 Työkaluvalikko Save Image Data List PENTAX PHOTO Laboratory PENTAX REMOTE Assistant *1 Options Käytä valintaruutuja tallentaaksesi kuvatiedot useista kansioista yhteen CSV-tiedostoon. Jos yhtään kuvaa ei ole valittu tai merkitty, kaikki nykyisen kansion kuvatiedot tallennetaan. (s.48) PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 käynnistyy. Määritä käytettävät kuvatiedostot PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston pikkukuvaikkunassa. (s.76) PENTAX REMOTE Assistant käynnistyy. PENTAX REMOTE Assistant -ohjelmistoa voidaan käyttää asentamalla se samaan kansioon PENTAX PHOTO Browser ohjelmiston kanssa ja käyttämällä sitä yhdessä w:n kanssa. Määrittää useita PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston asetuksia. (s.60) Ohjevalikko Help Topics Index What s This? About PHOTO Browser PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston ohjeen aiheet tulevat näkyviin. PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston ohjeen hakemistohaku tulee näkyviin. (Tämä komento ei ole käytettävissa Macintoshissa.) Näkyviin tulee vinkki, kun kuvaketta tai komentopainiketta napsautetaan. PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston versiotiedot tulevat näkyviin (Macintosh-tietokoneessa valitse [About PENTAX PHOTO Browser] [PENTAX PHOTO Browser] -valikossa.) *1: PENTAX REMOTE Assistant ei ole mukana CD-ROM-levyllä (S-SW34). Uusin versio on ladattavissa PENTAXin Internet-sivuilta. Tätä valikkotoimintoa voidaan käyttää, jos PENTAX REMOTE Assistant on jo asennettu.

32 30 Tool Bar Usein käytetyt toiminnot ovat käytettävissä työkalupalkissa painikkeina. Voit käyttää toimintoja helposti suoraan palkista. Kaksoisnapsauttamalla työkalupalkkia voit siirtää sen selainikkunasta toiseen paikkaan Numero Kuvake (painike) Merkitys 1 Avaa aiemmin avatun kansion. 2 3 Back Forward Avaa kansion, joka oli avoinna, ennen kuin [Takaisin]-painiketta painettiin. Siirtää yhden kansion ylöspäin hakemistopuussa. 4 Up Kaikkien valittujen tiedostojen nimi muutetaan. (s.72) 5 Rename All Tulostaa valitun kuvatiedoston. (s.52) 6 Print Edellinen toiminto kumotaan. 7 8 Undo Cut Tällä komennolla tiedosto tai kansio voidaan siirtää toiseen paikkaan. (s.67) Valittu tiedosto tai kansio kopioidaan. (s.67) Copy

33 31 Numero Kuvake (painike) Merkitys 9 Leikattu tai kopioitu tiedosto tai kansio kopioidaan valittuun kansioon. (s.67) 10 Paste Poistaa valitun tiedoston tai kansion. (s.70) 11 Delete Valittu kuva tulee näkyviin pääkuvaikkunaan. (s.38) View Image Filter Sort by Valitse pikkukuvaikkunaan näkyviin tulevan kuvan tyyppi painamalla -painiketta. Poista niiden kohtien valinta, jotka haluat piilottaa. Voit valita seuraavista neljästä vaihtoehdosta: PENTAX Image (PENTAX-kuva) : PENTAX-kameralla otetut kuvat Other Image (Muu kuva) : Muut kuin PENTAXkameralla otetut kuvat (JPEG, TIFF, BMP, PNG, PICT) Folder (Kansio) : Kansiot Other (Muu) : Tiedostot, jotka eivät ole yhteensopivia PENTAX PHOTO Browser ohjelmiston kanssa Valitse lajittelunäppäin ja nouseva/laskeva järjestys pudotusvalikosta napsauttamalla -painiketta. Pikkukuvat lajitellaan valitun järjestyksen mukaan. Pienin pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. (s.38) 15 Thumbnail (Smallest) Pieni pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. (s.38) 16 Thumbnail (Small) Keskikokoinen pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. (s.38) 17 Thumbnail (Medium) Suuri pikkukuva näkyy pikkukuvaikkunassa. (s.38) 18 Thumbnail (Large) Kuvan tiedot näkyvät pikkukuvaikkunassa ilman kuvaa. Details

34 32 Numero Kuvake (painike) Merkitys 19 Palauttaa PENTAX PHOTO Browser 2.1 -näyttöikkunan oletusasetuksiin. 20 Default Position Valitut tai merkityt kuvat näytetään järjestyksessä. (s.49) Slideshow Save Image Data List... PENTAX PHOTO Laboratory PENTAX REMOTE Assistant Options Help Tallentaa lisätiedot kaikista PENTAX PHOTO Browser yhteensopivista kuvatiedostoista yhteen CSV-tiedostoon. (s.48) PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 käynnistyy. Määritä käytettävät kuvatiedostot PENTAX PHOTO Browser ohjelmiston pikkukuvaikkunassa. (s.76) PENTAX REMOTE Assistant käynnistyy. PENTAX REMOTE Assistant -ohjelmistoa voidaan käyttää asentamalla se samaan kansioon PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston kanssa ja käyttämällä sitä yhdessä w:n kanssa. Määrittää useita PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston asetuksia. (s.60) PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston ohjeen aiheet tulevat näkyviin.

35 33 Pääkuvaikkuna Valikkopalkki Työkalupalkki Kuvatietoikkuna Kuvankatselunäyttö Valikkopalkki Suorittaa toimintoja tai määrittää asetuksia pääkuvaikkunassa. Tiedostovalikko View Browser Open Save as Page Setup Print Properties Close Näyttää tiedoston selausikkunan. Avaa [Open] (Avaa) -valintaikkunan, josta voit valita avattavan tiedoston. Jos kohdassa Open in new window (Avaa uudessa ikkunassa) on valintamerkki, uusi pääkuvaikkuna avautuu ja valittu kuva tulee näkyviin, kun tiedosto valitaan ja napsautetaan [Open]. (s.38) Tallentaa tarkasteltavan kuvan JPEG-, TIFF-, BMP-, PNG- tai PICT-muodossa. (s.45) Määrittää valitun kuvan tulostusasetukset. (s.57) Tulostaa nykyisen kuvan. (s.52) Kuvatiedot tulevat näkyviin. (s.44) Sulkee pääkuvaikkunan.

36 34 Näytävalikko Tool Bar Image Data Previous Image Next Image Slideshow Fit to Window Enlarge Reduce Life size Rotate View (Counterclockwise 90 ) Rotate View (Clockwise 90 ) Arrange Windows Tuo näkyviin tai piilottaa työkalupalkin. Tuo näkyviin tai piilottaa kuvatietoikkunan. Edellinen kuva tulee näkyviin, kun pääkuvaikkunassa on useita kuvia. Tätä painiketta ei voida valita, jos näytettäviä kuvia ei ole. Seuraava kuva tulee näkyviin, kun pääkuvaikkunassa on useita kuvia. Tätä painiketta ei voida valita, jos näytettäviä kuvia ei ole. Valitut tai merkityt kuvat näytetään järjestyksessä. (s.49) Sovittaa kuvan ikkunaan. (s.42) Kaksinkertaistaa kuvankatselualueella näkyvän kuvan suurennoksen. Suurin katselusuurennos on nelinkertainen. (s.42) Puolittaa kuvankatselualueella näkyvän kuvan suurennoksen. Pienin katselusuurennos on 1/16. (s.42) Määrittää kuvankatselualueella näkyvän kuvan suurennoksen niin, että kuva näkyy todellisessa koossaan. (s.42) Kääntää kuvaa 90 astetta vastapäivään. Tämä ei vaikuta tietoihin. Kääntää kuvaa 90 astetta myötäpäivään. Tämä ei vaikuta tietoihin. Järjestää pääkuvaikkunat, kun niitä on monta.

37 35 Työkaluvalikko Auto Image Fix Rotate Image Options Säätää kirkkauden, kontrastin ja värisävyn automaattisesti. Valitse Strong (voimakas) tai Slight (vähäinen). Kuvatiedot käännetään. Pakkaamattomat kuvat käännetään sellaisenaan. Kun käsittelemätön JPEG-kuva käännetään häviöttömästi, [Save File] (Tallenna tiedosto) -valintaikkuna avautuu, ennen kuin kuva tulee näkyviin. (s.46) Määrittää useita PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston asetuksia. (s.60) Ohjevalikko Help Topics Index What s This? About PHOTO Browser PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston ohjeen aiheet tulevat näkyviin. PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston ohjeen hakemistohaku tulee näkyviin. (Tämä komento ei ole käytettävissa Macintoshissa.) Näkyviin tulee vinkki, kun kuvaketta tai komentopainiketta napsautetaan. PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston versiotiedot tulevat näkyviin (Macintosh-tietokoneessa valitse [About PENTAX PHOTO Browser] [PENTAX PHOTO Browser] -valikossa.) Työkalupalkki Usein käytetyt toiminnot ovat käytettävissä työkalupalkissa painikkeina. Voit käyttää toimintoja helposti suoraan palkista. Jos haluat piilottaa työkalupalkin, poista [View] (Näytä) -valikossa valintamerkki kohdasta [Tool Bar] (Työkalupalkki)

38 36 Numero Kuvake (painike) Merkitys 1 Näyttää tiedoston selausikkunan View Browser Open Save as Avaa [Open] (Avaa) -valintaikkunan, josta voit valita avattavan tiedoston. Jos kohdassa Open in new window (Avaa uudessa ikkunassa) on valintamerkki, uusi pääkuvaikkuna avautuu ja valittu kuva tulee näkyviin, kun tiedosto valitaan ja napsautetaan [Open]. Tallentaa tarkasteltavan kuvan JPEG-, TIFF-, BMP-, PNG- tai PICT-muodossa. (s.45) Tulostaa nykyisen kuvan. (s.52) 5 Print Näyttää valitun tiedoston ominaisuudet. (s.44) Properties Previous Image Next Image Edellinen kuva tulee näkyviin, kun pääkuvaikkunassa on useita kuvia. Tätä painiketta ei voida valita, jos näytettäviä kuvia ei ole. Seuraava kuva tulee näkyviin, kun pääkuvaikkunassa on useita kuvia. Tätä painiketta ei voida valita, jos näytettäviä kuvia ei ole. Valitut tai merkityt kuvat näytetään järjestyksessä. (s.49) 9 Slideshow Sovittaa kuvan ikkunaan. (s.42) Fit to Window Reduce Enlarge Life size Zoom Puolittaa kuvankatselualueella näkyvän kuvan suurennoksen. Pienin katselusuurennos on 1/16. (s.42) Kaksinkertaistaa kuvankatselualueella näkyvän kuvan suurennoksen. Suurin katselusuurennos on nelinkertainen. (s.42) Määrittää kuvankatselualueella näkyvän kuvan suurennoksen niin, että kuva näkyy todellisessa koossaan (1:1). (s.42) Tässä näkyy nykyinen suurennosprosentti. Voit määrittää suurennoksen valitsemalla sen pudotusvalikosta tai kirjoittamalla suurennoksen suoraan ruutuun. (s.42)

39 37 Numero Kuvake (painike) Merkitys 14 Kääntää kuvankatselualueella näkyvää kuvaa 90 astetta vasemmalle (vastapäivään).(s.41) Rotate View (Counterclockwise 90 ) Rotate View (Clockwise 90 ) Auto Image Fix Rotate Image Options Help Kääntää kuvankatselualueella näkyvää kuvaa 90 astetta oikealle (myötäpäivään). (s.41) Napsauta ja valitse tai säätääksesi automaattisesti kirkkautta, kontrastia ja värisävyä. Valitse Strong (voimakas) tai Slight (vähäinen). Napsauta ja valitse tai kääntääksesi kuvatiedot. Pakkaamattomat kuvat käännetään sellaisenaan. Kun käsittelemätön JPEG-kuva käännetään häviöttömästi, [Save As] (Tallenna nimellä) -valintaikkuna avautuu, ennen kuin kuva tulee näkyviin. (s.46) PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston asetusnäyttö tulee näkyviin. Useita PENTAX PHOTO Browser ohjelmiston asetuksia voidaan määrittää. (s.60) PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston ohjeen aiheet tulevat näkyviin. Kuvankatselualue PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston pikkukuvaikkunassa valittu kuva tulee näkyviin. Kuvatietoikkuna Kuvankatselualueella näkyvän kuvan kuvatiedot tulevat näkyviin. Poista valintamerkki [View] (Näytä) -valikon kohdasta [Image Data] (Kuvatiedot) piilottaaksesi kuvatietoikkunan. Aseta kohdistin kahden solun välille ikkunan yläreunassa ja muuta solun kokoa vetämällä (Macintosh-tietokoneessa muuta solun kokoa vetämällä haluttuun kohtaan).

40 38 Kuvien katselu Katsele tietokoneellesi tallennettuja kuvia. 1 Avaa PENTAX PHOTO Browser 2.1.

41 39 2 Valitse kansiopuusta kansio, joka sisältää katseltavan kuvan. Valitun kansion kuvat näkyvät pikkukuvina pikkukuvanäytössä. Voit muuttaa pikkukuvan kokoa. Valitse [View] (Näytä) -valikossa [Thumbnail (Smallest)] (Pienin pikkukuva), [Thumbnail (Small)] (Pieni pikkukuva), [Thumbnail (Medium)] (Keskikokoinen pikkukuva) tai [Thumbnail (Large)] (Suuri pikkukuva). Voit myös napsauttaa työkalupalkin kuvaketta,, tai. 3 Valitse pikkukuva pikkukuvanäytössä. Valitse kuvan katselua varten jokin seuraavista tavoista: Napsauta katseltavaa kuvaa. Kuva kehystetään sinisellä. Jos haluat valita useampia kuvia, pidä alhaalla Ctrl- tai Shift-näppäintä. (Macintoshtietokoneessa pidä alhaalla Command- tai Shift-näppäintä valitaksesi useampia kuvia.) Merkitse O näytettävän kuvan kohdalle. Voit valita useita kuvia. Voit myös valita kuvia useista kansioista. Napsauta näytettävää kuvaa ja valitse sen jälkeen [Edit] (Muokkaa) -valikosta [Check Selected Image] (Merkitse valittu kuva) - [Invert Selection] (Käännä valinta).

42 40 4 Valitse [File] (Tiedosto) -valikosta [Open] (Avaa) tai napsauta työkalupalkin -kuvaketta. Pääkuvaikkuna avautuu, ja kuva tulee näkyviin. Kaksoisnapsauta näytettävää kuvatiedostoa pikkukuvaikkunassa. Pääkuvaikkuna avautuu ja kuva tulee näkyviin yhdessä vaiheessa. RAW-kuvatiedoston näyttö PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmistossa voit valita [Simple display] (Yksinkertainen näyttö) tai [Auto RAW display] (Automaattinen RAW-näyttö) katsellessasi RAW-kuvatiedostoja pääkuvaikkunassa. (s.62) Simple display (Yksinkertainen näyttö) : Kuvia voidaan katsella nopeasti, mutta kuvanlaatu on heikko. Auto RAW display (Automaattinen RAW-näyttö) : RAW-tietojen näyttäminen kestää, mutta kuvanlaatu on parempi. Valitse prosessointisuhde kolmesta vaihtoehdosta [Options] (Asetukset) - valintaikkunan [View] (Näytä) - välilehdeltä. (s.62)

43 41 Kuvanäkymän kääntäminen Kuvankatselualueen kuvaa voidaan kääntää 90, 180 tai 270 astetta oikealle (myötäpäivään) tai vasemmalle (vastapäivään). 1 Valitse pääkuvaikkunan [View] (Näytä) -valikosta [Rotate View (Clockwise 90 )] (Käännä kuva 90 astetta myötäpäivään) tai [Rotate View (Counterclockwise 90 )] (Käännä kuva 90 astetta vastapäivään). Voit myös napsauttaa työkalupalkin -kuvaketta tai -kuvaketta. Kuva käännetään. Jos haluat tallentaa käännetyn kuvan, valitse [Rotate Image] (Käännä kuva) [Tool] (Työkalu) -valikosta. (s.46)

44 42 Kuvan suurennoksen muuttaminen Voit muuttaa kuvankatselualueella näkyvän kuvan suurennosta. 1 Valitse pääkuvaikkunan [View] (Näytä) -valikosta [Fit to Window] (Sovita ikkunaan), [Enlarge] (Suurenna), [Reduce] (Pienennä) tai [Life size] (Todellinen koko). Voit myös napsauttaa työkalupalkin -, -, - tai -kuvaketta. Kuvan suurennos voidaan valita väliltä 1/16 ja 4. Suurennettu näkymä

45 Pienennetty näkymä 43 Voit myös suurentaa tai pienentää näkymää suoraan näppäilemällä arvon työkalupalkin Näkymän suurennos -ruutuun.

46 44 Työkalupalkin ja kuvatietoikkunan piilottaminen Voit määrittää, näkyykö työkalupalkki ja kuvatietoikkuna pääkuvaikkunassa. 1 Valitse pääkuvaikkunan [View] (Näytä) -valikosta [Tool Bar] (Työkalupalkki) tai [Image Data] (Kuvatiedot) ja poista kohdan merkintä. Työkalupalkki tai kuvatietoikkuna piilotetaan. Kun haluat työkalupalkin tai kuvatietoikkunan näkyviin, valitse pääkuvaikkunan [View] (Näytä) - valikosta [Tool Bar] (Työkalupalkki) tai [Image Data] (Kuvatiedot) ja merkitse kohta. Kuvan ominaisuuksien näyttäminen Voit tuoda näkyviin pääkuvaikkunassa näkyvän kuvatiedoston tiedot. (s.74)

47 45 Kuvan tallentaminen Voit tallentaa näytössä näkyvän kuvan millä tahansa seuraavista tiedostomuodoista. RAW-tiedot voidaan tallentaa missä tahansa näistä muodoista kuvan katselemiseksi kuvankäsittelyohjelmalla. JPEG : JPEG-kuva ja kuvatiedot TIFF (8-bittinen) : TIFF-kuva ja kuvatiedot TIFF (16-bittinen): Laadukas TIFF-kuva ja kuvatiedot BITTIKARTTA : Bittikarttakuva ja kuvatiedot PNG : PNG-kuva ilman kuvatietoja PICT : PICT-kuva ilman kuvatietoja 1 Valitse pääkuvaikkunan [File] (Tiedosto) -valikosta [Save as] (Tallenna nimellä) tai napsauta työkalupalkin -kuvaketta. [Save as] (Tallenna nimellä) -valintaikkuna tulee näkyviin. Jos RAW-tietoja tarkastellaan yksinkertaisessa näytössä tai pienennettynä, viesti [Image is shown in simple display mode. Do you wish to return image to full size?] (Kuva näkyy yksinkertaisessa näytössä. Haluatko palauttaa kuvan todellisen kokoiseksi?) tulee näkyviin. Jos valitset [No], kuva tallennetaan sellaisena kuin se näkyy. Laatu on huonompi kuin silloin, kun kuva käsitellään täysikokoisena. 2 Määritä [Save in] (Tallenna kohteeseen), [File name] (Tiedostonimi) ja [Save as type] (Tallenna tyyppinä) ja tallenna kuva sen jälkeen valitsemalla [Save] (Tallenna). Kuva tallennetaan.

48 46 Käännetyn kuvan tallentaminen Näytössä näkyvän kuvan tiedot käännetään 90 astetta vasemmalle tai oikealle. Kuvan kääntäminen voi kestää jonkin aikaa kuvan koon mukaan. Jos yrität sulkea pääkuvaikkunan tallentamatta kuvaa tai napsautat, näkyviin tulee varoitusviesti. 1 Valitse pääkuvaikkunan [Tool] (Työkalu) -valikosta [Rotate Image] (Käännä kuva), [Counterclockwise 90 ] (90 astetta vastapäivään) tai [Clockwise 90 ] (90 astetta myötäpäivään) tai napsauta - kuvakkeen oikealla puolella ja napsauta sen jälkeen -kuvaketta tai -kuvaketta. Kuvatiedot näkyvät käännettyinä. Kun käsittelemätön JPEG-kuva käännetään häviöttömästi, [Save File] (Tallenna tiedosto) -valinta avautuu, ennen kuin kuva tulee näkyviin. 2 Valitse pääkuvaikkunan [File] (Tiedosto) -valikosta [Save as] (Tallenna nimellä) tai napsauta työkalupalkin -kuvaketta. [Rotate Image] (Käännä kuva) -valintaikkuna tulee näkyviin.

49 47 3 Määritä [Save in] (Tallenna kohteeseen), [File name] (Tiedostonimi) ja [Save as type] (Tallenna tyyppinä) ja tallenna kuva sen jälkeen valitsemalla [Save] (Tallenna). Kuva käännetään ja tallennetaan.

50 48 Kuvatietoluettelon tallentaminen Käytä valintaruutuja, kun haluat tallentaa kuvatiedot useista kansioista yhteen CSV-tiedostoon. Jos yhtään kuvaa ei ole valittu tai merkitty, kaikki nykyisen kansion kuvatiedot tallennetaan. 1 Valitse PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ikkunan [Tool] (Työkalu) - valikosta [Save Image Data List] (Tallenna kuvatietolista) tai napsauta työkalupalkin -kuvaketta. [Save Image Data List] (Tallenna kuvatietolista) -valintaikkuna tulee näkyviin. 2 Määritä tiedoston nimi, valitse tallennuspaikka ja tallenna napsauttamalla [Save] (Tallenna) -painiketta. Kuva tallennetaan CSV-muodossa. Kun pikkukuvat on merkitty, vain näiden kuvien tiedot tallennetaan. Myös muissa kansioissa olevien merkittyjen kuvien tiedot tallennetaan. Kun pikkukuva valitaan, vain kyseisen kuvan tiedot tallennetaan.

51 49 Jatkuva kuvantoisto diaesityksessä Tässä osassa kerrotaan, miten diaesitys määritetään ja miten sitä käytetään. 1 Valiste kuva tai kansio PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ikkunassa. 2 Valitse [View] (Näytä) -valikosta [Slideshow] (Diaesitys) tai napsauta työkalupalkin -kuvaketta. Slideshow (Diaesitys) -ikkuna ja diaesityksen ohjauspaneeli tulevat näkyviin. Slideshow (Diaesitys) -näyttö Diaesityksen ohjauspaneeli

52 50 Numero Kuvake (painike) Merkitys 1 First Image Paluu ensimmäiseen kuvaan. Kun tätä painiketta painetaan diaesityksen aikana, ensimmäinen kuva tulee näkyviin ja diaesitys keskeytyy. 2 Rewind Diaesityksen kelaus taaksepäin. Kun tätä painiketta painetaan diaesityksen aikana, seuraava kuva tulee näkyviin ja diaesitys keskeytyy. 3 Previous Image Diaesitys toistetaan käänteisessä järjestyksessä. 4 Pause Diaesityksen keskeyttäminen. 5 Play Diaesityksen toisto. 6 Fast Forward Diaesityksen pikakelaus eteenpäin. Kun tätä painiketta painetaan diaesityksen aikana, seuraava kuva tulee näkyviin ja diaesitys keskeytyy. 7 Last Image Viimeisen kuvan näyttäminen. Voit käyttää tätä painiketta diaesityksen aikana. Viimeinen kuva tulee näkyviin, ja diaesitys keskeytyy. 8 Stop Diaesityksen pysäyttäminen. 3 Paina toistopainiketta. Diaesitys alkaa. Diaesityksen asetukset Katsellessasi diaesitystä valitse yksinkertainen ikkuna tai kaksoisikkuna. Lisäksi voit katsella diaesitystä yksinkertaisessa täysnäytössä tai täyskaksoisnäytössä (jos tietokone on yhteensopiva kaksoisnäyttötoiminnon kanssa). Määritä diaesityksen järjestys [Options] (Asetukset) -valintaikkunan [Slideshow] (Diaesitys) - välilehdellä. Kuvien etenemisjärjestys määritellään [Options] (Asetukset) -valintaikkunan [Frame Advance] (Kuvien eteneminen) -välilehden View Order (Katselujärjestys) - asetuksella. (s.65)

53 Valitse yksi seuraavista neljästä näyttövaihtoehdosta. 51 Yksinkertainen ikkuna Yksinkertainen täysnäyttö Slideshow A A Kaksoisikkuna Täyskaksoisnäyttö Primary Secondary A B A B Kuvien näyttöjärjestys kaksoisikkunassa Kun käytät kaksoisnäyttöä tai täyskaksoisnäyttöä, valitse kuvien näyttöasettelu ensisijaisessa ja toissijaisessa näytössä. Eteneminen järjestyksessä Ensisijainen (A) n n+1 n+2 n+3 Toissijainen (B) n+1 n+2 n+3 n+4 Eteneminen vuorotellen Ensisijainen (A) n n n+2 n+2 Toissijainen (B) n-1 n+1 n+1 n+3

54 52 Eteneminen kaksittain Ensisijainen (A) n-2 n n+2 n+4 Toissijainen (B) n-1 n+1 n+3 n+5 Ensisijaisen kuvan määrittäminen Ensisijainen (A) n n n n Toissijainen (B) n+1 n+2 n+3 n+4 Kuvan tulostaminen Kun tulostat kuvatiedostoja, valitse Print Index tai Print Photo. Print Index (Tulostushakemisto) Tulostaa pikkukuvan ja kuvan kuvatiedot. Print photo (Tulosta valokuva) Tulostaa laadukkaan kuva. Voit tulostaa yhdelle arkille useita kuvia tai tulostaa yhden suuren kuvan usealle arkille käyttämällä ositustulostusta. Print Index -välilehden käyttäminen 1 Valitse PENTAX PHOTO Browser 2.1 -näyttöikkunan pikkukuvaikkunassa kuvat, jotka haluat tulostaa. 2 Valitse [File] (Tiedosto) -valikosta [Print] (Tulosta). Voit myös napsauttaa työkalupalkin -kuvaketta. [Print] (Tulosta) -valintaikkuna tulee näkyviin.

55 53 3 Valitse [Print Index] -välilehti. 4 Määritä asettelu- ja kuvatekstiasetukset. Vaihtoehto Preview Layout Number of images per page Caption Position Contents Font Size Printer Kuvaus Näkyviin tulee esikatselukuva määritetyin asetuksin. Valitse kolmesta erilaisesta asettelusta. Valitse luettelosta, montako kuvaa yhdelle arkille tulostetaan. Caption-kohdan asetukset selostetaan alla. Sisältö riippuu valitusta asettelusta. Valitse kuvatekstin sijainti luettelosta. Määritä tiedot, jotka voidaan tulostaa luettelosta. Valitse fontti luettelosta. Oletusasetus on järjestelmän vakiofontti. Valitse fonttikoko luettelosta. Käytettävän tulostimen nimi näkyy tässä. Kuvakoko lasketaan automaattisesti reunusten, kuvien määrän ja kuvatekstin koon mukaan. Napsauttamalla [Page Setup] (Sivun asetukset) -painiketta pääset tekemään sivun asetuksia. (s.57) Napsauttamalla [Printer Settings] (Tulostimen asetukset) -painiketta pääset tekemään tulostimen asetuksia. (s.58)

Käyttöopas. (Versio 3.10)

Käyttöopas. (Versio 3.10) Käyttöopas (Versio 3.10) Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tämä on PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman ja PENTAX PHOTO Laboratory 3 -ohjelman käyttöohje. Näitä ohjelmia käyttämällä

Lisätiedot

Käyttöopas (Versio 3.5)

Käyttöopas (Versio 3.5) e_kb442_pc.book Page 1 Thursday, February 7, 2008 4:21 PM Käyttöopas (Versio 3.5) e_kb442_pc.book Page 2 Thursday, February 7, 2008 4:21 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Lisätiedot

Käyttöopas (Versio 3.6)

Käyttöopas (Versio 3.6) e_kb464_pc_84percent.book Page 1 Monday, September 29, 2008 2:39 PM Käyttöopas (Versio 3.6) e_kb464_pc_84percent.book Page 2 Monday, September 29, 2008 2:39 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran

Lisätiedot

Tässä käyttöohjeessa näkyvät tietokoneen näyttöruudun kuvat saattavat olla erilaisia eri tietokoneissa.

Tässä käyttöohjeessa näkyvät tietokoneen näyttöruudun kuvat saattavat olla erilaisia eri tietokoneissa. Käyttöohje Haluamme kiittää sinua PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tässä käyttöohjeessa käsitellään Windows- tai Macintosh-ympäristössä käytettäviä PENTAX PHOTO Browser 2.0 - ja PENTAX PHOTO Laboratory

Lisätiedot

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas EPSON-digitaalikamera / Digitaalikamera Ohjelmisto-opas Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään osaa tästä julkaisusta ei saa jäljentää, tallentaa tai siirtää missään muodossa tai millään tavoin elektronisesti,

Lisätiedot

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Käyttöohje WALKMAN on Sony Corporationin kuulokestereotuotteisiin liittyvä rekisteröity tavaramerkki. on Sony Corporationin tavaramerkki. NW- E55/75 2004 Sony

Lisätiedot

Digitaalijärjestelmäkamera PC Connect

Digitaalijärjestelmäkamera PC Connect e001_kb474_qg_pc_7.fm Page 1 Monday, May 11, 2009 3:29 PM Digitaalijärjestelmäkamera PC Connect e001_kb474_qg_pc_7.fm Page 2 Monday, May 11, 2009 3:29 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX Q -digitaalikameran

Lisätiedot

HP Photo Printing -pikaviiteopas

HP Photo Printing -pikaviiteopas Kuvien tuonti valokuvagalleriaan Seuraavassa kuvataan tapoja, joilla valokuvagalleriaan voidaan lisätä kuvia. Valokuvagalleria on HP Photo Printing -ohjelman vasemmanpuoleinen ruutu. Tulosteiden ja valokuva-albumin

Lisätiedot

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi Tämä opas sisältää: Turvallisuusohjeet sivulla 17. Asennuksen vianmääritys sivulla 18. Lisätietojen löytäminen sivulla 22. Turvallisuusohjeet Käytä vain tämän tuotteen mukana toimitettua tai valmistajan

Lisätiedot

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Aloita tästä Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Noudata Asennusohjeessa annettuja laitteiston asennusohjeita. Jatka optimoimalla tulostuslaatu seuraavasti. 1 Varmista, että olet lisännyt paperikaukaloon

Lisätiedot

Tässä käyttöoppaassa käytetyillä symboleilla on seuraavat merkitykset: Viittaa toimintoon liittyviin varoituksiin ja huomautuksiin.

Tässä käyttöoppaassa käytetyillä symboleilla on seuraavat merkitykset: Viittaa toimintoon liittyviin varoituksiin ja huomautuksiin. Käyttöopas Haluamme kiittää sinua PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tämä on PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman ja PENTAX PHOTO Laboratory 3 -ohjelman käyttöohje. Näitä ohjelmia käyttämällä voit nauttia

Lisätiedot

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Ver. 2 Ohjelmisto-opas Copyright c PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Johdanto...3 Tämän ohjelmisto-oppaan käyttäminen...3 Järjestelmävaatimukset...4 Varoitukset...6 Asentaminen/poistaminen...6

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 16. marraskuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys Fiery Driver Configurator...5 Järjestelmävaatimukset...5

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET

TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET 1. Luo mallin mukainen kansiorakenne Käynnistä Resurssienhallinta painamalla näppäimistöltä peräkkäin Windows- ja E-näppäimiä niin, että Windows-näppäin on yhä pohjassa, kun

Lisätiedot

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Ohjelmiston asennusopas Suomi LB9154001 Johdanto Ominaisuudet P-touch Editor Printer Driver P-touch Address Book (vain Windows ) Tämän avulla on helppo luoda useita

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

SSH Secure Shell & SSH File Transfer

SSH Secure Shell & SSH File Transfer SSH Secure Shell & SSH File Transfer TIETOHALLINTO Janne Suvanto 1.9 2002 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 SSH Secure Shell ohjelman asetukset... 3 POP3 tunnelin asetukset... 6 Yhteyden

Lisätiedot

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kuvataan kuinka päivitetään Nikonin peilittömien

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan Google

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta..1 Tiedoston kytkeminen haluttuun ohjelmaan...2 Pikakuvakkeen luominen...3 Resurssien jakaminen verkossa olevien

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM PDA CAM KÄYTTÖOPAS Fi 1 Suomi Käyttäjän käsikirja Sisällys Valmistelut... 2 Pakkauksen sisältö... 2 Järjestelmävaatimukset... 2 PDA Cam -kamera... 3 PDA Cam -kameran osat... 3 Asentaminen... 4 Laitteiston

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI NPD4758-00 FI Ohjelmiston asennus USB-liitäntää koskeva huomautus: Älä liitä USB-johtoa ennen kuin ohjeissa määrätään tekemään niin. Jos tämä näyttö tulee esiin, napsauta Cancel (Peruuta). Ethernet-liitäntää

Lisätiedot

OHJELMISTON ASENNUSOPAS

OHJELMISTON ASENNUSOPAS OHJELMISTON ASENNUSOPAS DIGITAALINEN MONITOIMIJÄRJESTELMÄ Sivu JOHDANTO... Sisäkansi TIETOJA OHJELMASTA... ENNEN ASENNUSTA... OHJELMISTON ASENNUS... LIITTÄMINEN TIETOKONEESEEN.. TULOSTUSAJURIN KONFIGUROINTI...

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

Kytkentäopas. Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten. Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista

Kytkentäopas. Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten. Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista Sivu 1/5 Kytkentäopas Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista Paikallinen tulostin on tulostin, joka on liitetty tietokoneeseen USB- tai rinnakkaiskaapelilla.

Lisätiedot

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkimerkintää: VINKKI Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia

Lisätiedot

Digitaalinen valokuvakehys

Digitaalinen valokuvakehys DENVER DPF 547 Käyttöohje Digitaalinen valokuvakehys VAROITUS Virtajohdon/pistokkeen on oltava helposti käytettävissä/irrotettavissa. 1 Johdanto Onnittelut digitaalisen valokuvakehyksen ostamisesta. Lue

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3 Nokia 8310 -puhelimelle Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE Järjestelmävaatimukset: Windows (XP, Vista, 7) DirectX 9.x ja uusin ServicePack tai MacOS X 10.3.x (tai suurempi), 3D-grafi ikkkortti ja OpenGL-tuki, min. 512 MB RAM, 1 GB vapaata levytilaa. ASENNUS Asennus

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

OTOsuite. Asennusopas. Suomi OTOsuite Asennusopas Suomi Asiakirjassa kuvataan OTOsuite-ohjelman asentaminen DVD:ltä, muistitikulta tai pakatusta tiedostosta. Järjestelmävaatimukset 1,5 GHz:n suoritin tai parempi (suositus 2 GHz) 2

Lisätiedot

Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla

Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla 1. Digivideokamera liitetään tietokoneeseen FireWire-piuhalla. (Liitännällä on useita eri nimiä: myös IEEE 1394, DV,

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Asennuksessa on kaksi vaihetta. Ensin asennetaan ohjelma tietokoneelle (vaiheet 1-3). Sen jälkeen asennetaan lisenssi (vaiheet 4-12). 1. Aseta Mathcad 14 CD-levy

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen s. 1/5 Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen Yleistä Internetissä on paljon hyödyllisiä ilmaisohjelmia, jotka voi ladata ja asentaa omalle koneelle. Osa ohjelmista löytyy suomenkielisiltä sivuilta,

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

Digitaalinen valokuvakehys

Digitaalinen valokuvakehys DENVER DPF-587 Käyttöohje Digitaalinen valokuvakehys VAROITUS Virtajohdon/pistokkeen on oltava helposti käytettävissä/irrotettavissa. 1 Johdanto Onnittelut digitaalisen valokuvakehyksen ostamisesta. Lue

Lisätiedot

Adobe Premiere Elements ohjeet

Adobe Premiere Elements ohjeet Adobe Premiere Elements ohjeet 1. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla työpöydän kuvaketta. 2. Avautuvasta Elements-ikkunasa valitse a. New Project jos aloitat uuden videoeditoinnin. b. Open Project

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

Tietokonesovellusopas

Tietokonesovellusopas 2-677-032-61(1) Aloittaminen 6 DVD-tallennus yhdellä painikkeella 9 Tietokonesovellusopas DCR-SR100/SR90E/ SR100E Kuvien kopioiminen tietokoneeseen ja katseleminen tietokoneessa DVD-levyn luominen muokatuista

Lisätiedot

Tobii Communicator 4. Alkutoimet

Tobii Communicator 4. Alkutoimet Tobii Communicator 4 Alkutoimet TERVETULOA TOBII COMMUNICATOR 4 -OHJELMAAN Tobii Communicator 4:n avulla liikuntarajoitteiset tai kommunikaatiokyvyiltään rajoittuneet henkilöt voivat käyttää tietokonetta

Lisätiedot

Midland BTNext -päivityssovellus

Midland BTNext -päivityssovellus Midland BTNext -päivityssovellus Kun olet ladannut BTNext-päivityssovelluksen web-sivultamme, kaksoisnapsauta sitä ja seuraa asennusmenettelyä. BTNext-päivityssovellus asentuu automaattisesti "Program"-valikkoon,

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Käyttöohje

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Käyttöohje WBelectronics Infinity USB Phoenix - Käyttöohje Johdanto Laitteen asentaminen Onneksi olkoon Infinity USB Phoenix -laitteen hankinnasta! Infinity kytketään toimintaan kolmessa vaiheessa: 1) Asenna laite

Lisätiedot

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa.

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. KÄYTTÖOHJE 1 (5) VAROITUKSET Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. HUOMIO! Laite ei sovellu alle 3-vuotiaille lapsille. Sisältää pieniä osia - Tukehtumisvaara. Pidä huoli ettei

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU013-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU013-korttia

Lisätiedot

Trust Gamer Kit PCI TRUST GAMER KIT PCI. Pika-asennusohje. Versio 1.0

Trust Gamer Kit PCI TRUST GAMER KIT PCI. Pika-asennusohje. Versio 1.0 TRUST GAMER KIT PCI Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Gamer Kit PCI -tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa tarvitaan jonkin verran kokemusta tietokoneista.

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Mac. Valmistelut. Mac

Mac. Valmistelut. Mac Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

1 ClipArt -kuvan käyttö Paint-ohjelmassa

1 ClipArt -kuvan käyttö Paint-ohjelmassa 1 ClipArt -kuvan käyttö Paint-ohjelmassa 1. Avaa Paint: 2. Käynnistä/Kaikki Ohjelmat/Apuohjelmat/Paint. 3. Pienennä Paint -ohjelma kuvakkeeksi tehtäväpalkkiin, ohjelman pienennyspainikkeesta. 4. Avaa Internet

Lisätiedot

VHOPE-sovelluksen ja VHOPE-kirjastotiedostojen asentaminen

VHOPE-sovelluksen ja VHOPE-kirjastotiedostojen asentaminen VHOPE-sovelluksen ja VHOPE-kirjastotiedostojen asentaminen Vaihe 1: Asenna VHOPE PC:hen täytyy asentaa VHOPE-sovellus, ennen kuin USB-muistitikun esitysaineistoa voidaan ryhtyä käyttämään. VCN (Volvo Corporate

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä.

Ulkoiset mediakortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Ulkoiset mediakortit Asiakirjan osanumero: 393506-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden korttipaikassa

Lisätiedot

Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille

Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille Käytettäessä eri käyttöjärjestelmää tai järjestelmäarkkitehtuuria palvelimelle ja asiakkaalle yhteys ei ehkä toimi oikein, kun yhteyden muodostus suoritetaan

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 MASSER Loader V2.00 käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 Masser Oy Tel. +358 400 904 500 BID No 0665142-9 Jämytie 1 Fax. +358 16 282 554 VAT No. FI06651429 FI-96910 Rovaniemi, Finland Domicile Rovaniemi OHJELMAN

Lisätiedot

AR-M236 AR-M276 DIGITAALINEN MONITOIMIJÄRJESTELMÄ OHJELMISTON ASENNUSOPAS MALLI

AR-M236 AR-M276 DIGITAALINEN MONITOIMIJÄRJESTELMÄ OHJELMISTON ASENNUSOPAS MALLI !!install_ar070_fin.book ページ 00 年 月 日 月 曜 日 午 前 9 時 5 分 MALLI AR-M6 AR-M76 DIGITAALINEN MONITOIMIJÄRJESTELMÄ OHJELMISTON ASENNUSOPAS Sivu JOHDANTO... i SHARP AR-M0/M70 SARJAN OHJELMISTO... ENNEN ASENNUSTA...

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja.

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja. 1 1 Tivax Laskutus 4.5 1.1 Tivax ohjelman asentaminen TivaxLaskutus version 4.5 asentamiseksi on oltava asennus CD. Asennusohjelma käynnistetään tuplaklikkamalla asennus CD:llä olevaa Tivax45LaskuSetup.exe

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO

KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO Rev. 046/PC Varoitus Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä käyttöohjeessa käytetään nimettyjä tuotteita ainoastaan tunnistamistarkoituksiin. Ne voivat olla vastaavien yritysten

Lisätiedot

Divar - Archive Player. Käyttöopas

Divar - Archive Player. Käyttöopas Divar - Archive Player FI Käyttöopas Divar Archive Player -ohjelma Käyttöopas FI 1 Suomi Divar Digital Versatile Recorder Divar Archive Player Operation manual Contents Getting started................................................

Lisätiedot

HRTM58. Windows 10 Resurssienhallinta

HRTM58. Windows 10 Resurssienhallinta Windows 10 Resurssienhallinta 1 Sisällysluettelo Resurssienhallinta...3 Resurssienhallintaa käytetään tiedostojen ja kansioiden hallintaan...3 Vasen sarake...5 Tietojen muuttaminen...8 Tapa 1: Hiiren 2.

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle.

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. TEE KONEESTA CD-VARASTO: Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. Siirrä cd-levysi TIETOJA Kopioi cd-levyt kiintolevylle levykuviksi, niin pääset sisältöön nopeasti käsiksi

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Epson EMP-765 langaton käyttö

Epson EMP-765 langaton käyttö Epson EMP-765 langaton käyttö Tämä on yleinen käyttöohje Epsonin videotykin langattomaan käyttöön. Kannattaakin huomioida, että eri kannettavissa koneissa langaton käyttö saattaa hieman poiketa tässä ohjeessa

Lisätiedot

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Windows Vista, Internet Explorer 7 - Suomenkielinen Huomaa! Asennuksen vaiheet voivat poiketa tästä ohjeistuksesta, johtuen esim. käyttämässäsi tietokoneessa olevasta

Lisätiedot

Digitaalinen valokuvakehys

Digitaalinen valokuvakehys DENVER DPF 741 Käyttöohje Digitaalinen valokuvakehys VAROITUS Virtajohdon/pistokkeen on oltava helposti käytettävissä/irrotettavissa. 1 Johdanto Onnittelut digitaalisen valokuvakehyksen hankinnan johdosta.

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

ATI REMOTE WONDER Asennusopas

ATI REMOTE WONDER Asennusopas ATI REMOTE WONDER Asennusopas i Vastuuvapautuslauseke Vaikka tämän asiakirjan laatimisessa on pyritty äärimmäiseen huolellisuuteen, ATI Technologies Inc. ei vastaa ATI-laitteen tai - ohjelmiston, muun

Lisätiedot

CD-ROM-levy (sisältää ajurit, käsikirjan ja takuutodistuksen) Jos pakkauksesta puuttuu jokin yllämainituista, ota yhteys jälleenmyyjääsi.

CD-ROM-levy (sisältää ajurit, käsikirjan ja takuutodistuksen) Jos pakkauksesta puuttuu jokin yllämainituista, ota yhteys jälleenmyyjääsi. Tämä tuote toimii seuraavien käyttöjärjestelmien kanssa: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G122 AirPlus G TM langaton USB-väyläinen verkkokortti Ennen kuin aloitat Sinulla täytyy olla

Lisätiedot

Käyttöopas RoofCon Viewer

Käyttöopas RoofCon Viewer Käyttöopas RoofCon Viewer Sisällysluettelo Käyttöopas RoofCon Viewer... 1 Sisällysluettelo... 2 Asennus... 3 Merkitse objekti... 3 Zoomaa... 3 Mittaa etäisyys... 3 Työkaluvalikko ja Piirustusvaihtoehdot...

Lisätiedot

TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps

TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps Pikaohje Laite toimii Windows XP SP3, Windows 7,8,10 ja Mac OSx 10.5 tai käyttöjärjestelmissä, Linux tuki netistä ladattavilla ajureilla USB portin

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen.

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen. Sivu 1/7 Kytkentäopas Tulostimen asentaminen paikallisesti (Windows) Huomautus: Kun asennat paikallisesti liitettyä tulostinta eikä Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD-levy ei tue käyttöjärjestelmää, käytä

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot