Tässä käyttöohjeessa näkyvät tietokoneen näyttöruudun kuvat saattavat olla erilaisia eri tietokoneissa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tässä käyttöohjeessa näkyvät tietokoneen näyttöruudun kuvat saattavat olla erilaisia eri tietokoneissa."

Transkriptio

1 Käyttöohje

2 Haluamme kiittää sinua PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tässä käyttöohjeessa käsitellään Windows- tai Macintosh-ympäristössä käytettäviä PENTAX PHOTO Browser ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.0 -ohjelmistoja, joiden avulla voit katsoa kameralla ottamistasi kuvia. Tutustu erilliseen kameran käyttöohjeeseen ja tähän käyttöohjeeseen, ennen kuin käytät kameraasi tai PENTAX PHOTO Browser tai PENTAX PHOTO Laboratory 2.0 -ohjelmistoja, jotta pystyisit hyödyntämään niiden kaikkia ominaisuuksia ja toimintoja. Pidä kameran käyttöohje ja tämä käyttöohje hyvässä tallessa, koska saatat saada niistä arvokasta tietoa kamerasi toiminnoista ja ominaisuuksista. Tekijänoikeudet Tällä kameralla otettuja kuvia, jotka on tarkoitettu muuhun kuin henkilökohtaiseen käyttöön, ei saa käyttää ilman tekijänoikeuslain mukaista lupaa. Ota huomioon, että myös kuvattaessa omaksi iloksi on olemassa tapauksia, joissa kuvausoikeuksia on rajoitettu. Tällaisia tilanteita ovat mielenosoitusten, teollisuuslaitosten tai näyttelyesineiden kuvaaminen. Tekijänoikeuksien alaisia kuvia ei myöskään saa käyttää muissa yhteyksissä kuin tekijänoikeusasetuksessa mainituissa tapauksissa. Tämä tulee ottaa huomioon kuvia käytettäessä. Tavaramerkit PENTAX ja smc PENTAX ovat PENTAX Corporationin tavaramerkkejä. PENTAX PHOTO Browser, PENTAX PHOTO Laboratory ja PENTAX REMOTE Assistant ovat Pentax Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. SD-logo on tavaramerkki. Kaikki muut tuotteet tai tuotenimet ovat näitä tuotteita valmistavien yhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. PictBridge PictBridge-toiminto mahdollistaa tulostimen ja kameran liittämisen suoraan toisiinsa, joten käyttäjä voi tulostaa kuvat suoraan yhdenmukaistettua standardia hyödyntämällä. Voit tulostaa kuvat suoraan kamerastasi todella helposti. Vastuuvapauslauseke PENTAX ei vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tämän ohjelmiston suorasta tai epäsuorasta käytöstä tai käytön jälkivaikutuksina ilmenevistä vahingoista, tietoihin, ohjelmistoihin tai muuhun aineettomaan omaisuuteen kohdistuvista vahingoista, menetetystä todellisesta tai odotetusta liikevoitosta tai kolmannen osapuolen kanssa syntyvistä kiistoista, jotka johtuvat tämän ohjelmiston käytöstä. Tämän ohjelmiston tekniset tiedot saattavat muuttua. Tässä käyttöoppaassa käytetyt symbolit tarkoittavat seuraavaa: Viittaa hyödyllisiin tietoihin. Viittaa toimintoon liittyviin varoituksiin ja huomautuksiin. Tässä käyttöohjeessa näkyvät tietokoneen näyttöruudun kuvat saattavat olla erilaisia eri tietokoneissa.

3 Sisällysluettelo 1 Digitaalikameran kuvien katseleminen...2 Mitä voit tehdä PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmistolla...4 Ohjelmisto... 4 Järjestelmävaatimukset... 5 Ohjelmiston asentaminen...7 Windows-käyttöjärjestelmässä... 7 Macintosh Kuvien tallentaminen tietokoneellesi...13 Kuvien tallentaminen liittämällä kamera tietokoneeseen (Windows) Kuvien tallentaminen yhdistämällä kamera Macintosh-tietokoneseen (Macintosh)...18 Muita kuvantallennusmenetelmiä PENTAX PHOTO Browser PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelman käynnistäminen PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ikkuna Pääkatseluikkuna Kuvien katselu Kuvatietoluettelon tallentaminen Kuvien jatkuva katselu diaesityksenä Kuvan tulostaminen PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston asetusten muuttaminen Kuvatiedostojen ja -kansioiden hallinta PENTAX PHOTO Laboratory PENTAX Photo Laboratory 2.0 -ohjelmiston käynnistäminen Tietoja PENTAX Photo Laboratory 2.0 -ikkunasta Kuvien katselu RAW-kuvien helppo muokkaaminen RAW-kuvadatan käsittelyasetusten määrittely Kuvatiedostojen tallentaminen Kuvatiedostosäätöjen tallennus Kuvatiedostosäätöjen haku PENTAX PHOTO Laboratory 2.0 -ohjelmiston asetusten muuttaminen Sanasto...98

4 2 Digitaalikameran kuvien katseleminen Voit järjestellä ja muokata digitaalikamerallasi tallennettuja kuvia tietokoneessasi. Suora tulostus Liitä kamerasi suoraan PictBridge-standardin kanssa yhteensopivaan tulostimeen USBkaapelilla. (Ei saatavilla w-mallille.) Katsele ja tallenna kuvia AV-laitteella Jotta voisit katsella ja/tai tallentaa kuvia, liitä kamerasi televisioon, DVDsoittimeen tai johonkin muuhun audiovisuaaliseen laitteeseen AVkaapelilla. Tietokoneessasi on... USB-liitäntä. Windows Me/2000/XP tai Mac OS 9.01/9.2/X -käyttöjärjestelmä (versio 10.1, 10.2 tai 10.3). Liitä kamera tietokoneeseen USBkaapelilla, ja kopioi kameran kuvat tietokoneeseen. Tietokoneessasi on... Windows 95/98/98 SE/NT tai Mac OS 8.6 -käyttöjärjestelmä. Teetä kuvat valokuvausliikkeessä Voit teettää muistikorttiin tallennetuista kuvista tulosteita valokuvausliikkeessä. Määritä kameran DPOFasetukset ja teetä kuvia valokuvausliikkeessä. Valitse tulostettavat kuvat. Voit siirtää kuvia käyttämällä tietokoneen korttipaikkaa ja korttisovitinta tai kortinlukijaa. Poista kortti kamerasta. Kun siirrät kuvia kortilta tietokoneelle jollakin muulla laitteella, katso ohjeita kyseisen laitteen käyttöoppaasta.

5 3 Käytä kuvatietoja Sähköpostiohjelmasi avulla voit lähettää kuvia sähköpostin liitetiedostona tai liittää kuvia Internet-sivullesi. Katso lisätietoja sähköpostiviestien liitetiedostojen luomisesta käyttämäsi sähköpostiohjelman käyttöohjeesta. Katso lisätietoja kuvien ja liikkuvan kuvan lisäämisestä Internet-sivullesi käyttämäsi ohjelmiston käyttöohjeesta. Käytä tulostinta PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmisto(s.22 - s.74) PENTAX PHOTO Laboratory 2.0 -ohjelmisto (s.76 - s.97) Katsele kuvia Järjestele ja tallenna kuvia Tulosta kuvia Nimeä uudelleen kaikki Tallenna kaikki kuvatiedot PENTAXin RAW-datan käsittely Käytä virallisia kuvankäsittelyohjelmia, kun haluat muokata kuvakokoa tai muotoilla ja muuten käsitellä kuvia. Voit tulostaa tietokoneeseesi siirrettyjä kuvia tulostimellasi. Joillakin tulostimilla voi tulostaa suoraan muistikortilta. Katso lisätietoja käyttämäsi tulostimen käyttöohjeesta. Tallenna kuvatiedot Tietokoneelle siirrettyjä kuvia voi tallentaa CD-R-levylle tai muulle tallennusvälineelle.

6 4 Mitä voit tehdä PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmistolla PENTAX PHOTO Browser 2.0 on digitaalikamerallasi ottamien ja tietokoneeseesi tallentamiesi kuvien katseluun, tulostamiseen ja kuvien hallintaan tarkoitettu ohjelmisto. Kun valitset tallennettuja kuvia sisältävän kansion, PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston kanssa yhteensopivat kuvat ilmestyvät automaattisesti näkyviin pienoiskuvina. Voit valita haluamasi pienoiskuvan ja katsella sitä suuremmassa koossa. Ohjelmisto tukee tiedostoja, joissa on seuraavat päätteet:.bmp (BMP),.jpg (JPEG),.pef (RAW),.pct (PICT),.png (PNG) ja.tif (TIFF). Tässä ohjekirjassa kuvataan PENTAX PHOTO Browser 2.0- ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.0 -ohjelmistojen toimintaa Windows XP -käyttöjärjestelmästä otettujen kuvien avulla. Nämä ohjelmasovellukset toimivat Macintoshissakin lähes samalla tavalla muutamaa näppäintä lukuun ottamatta. Erityiset Machintosia koskevat ohjeet löytyvät "Machintosh" -kohdista tai verkkotuesta. Ohjelmisto Oheinen CD-ROM (S-SW28) sisältää seuraavat ohjelmistot: PENTAX PHOTO Browser 2.0 PENTAX PHOTO Laboratory 2.0 PENTAX PHOTO Browser 2.0 PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston avulla voit: Tallentaa kuvatiedostoja samalla tai uudella nimellä, muuttaa tiedostojen nimiä ja tiedostomuotoja, kopioida, leikata, siirtää, kääntää tai poistaa kuvia. Luoda uusia kansioita, vaihtaa kansioiden nimiä, kopioida, leikata, poistaa tai liittää kansioita. Tallentaa kuvatietoluettelon. Tarkistaa kuvatietoja. Katsoa helposti RAW-kuvadataa. Tulostaa kuvia. Voit myös käynnistää RAW-kuvadatan käsittelyä varten PENTAX PHOTO Laboratory 2.0- ja PENTAX REMOTE Assistant *1 -ohjelmistot PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmasta. *1: PENTAX REMOTE Assistant -ohjelmaa voi käyttää vain w-mallin kanssa.

7 PENTAX PHOTO Laboratory 2.0 Tämän ohjelman avulla voit tehdä värierottelukäsittelyn tai muuten käsitellä CCD RAW -kuvadataa, joka on tallennettu PENTAX-digitaalikameralle sopivassa muodossa, minkä ansiosta kuvat voidaan tallentaa siten, että niitä voidaan käsitellä virallisten kuvankatselu- ja kuvankäsittelyohjelmien avulla. PENTAX PHOTO Laboratory 2.0 -ohjelmistoa voidaan käyttää myös ilman muita sovelluksia. 5 Järjestelmävaatimukset Suosittelemme seuraavia järjestelmävaatimuksia, kun siirrät kuvia kamerastasi tietokoneelle ja asennat ja käytät PENTAX PHOTO Browser 2.0- ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.0 -ohjelmistoja. Windows-järjestelmävaatimukset USB-liitin Tietokoneeseen on valmiiksi asennettu Windows Me/2000/XP (Home Edition/ Professional) -käyttöjärjestelmä. USB-liitäntä on oltava vakiona. Sovellusohjelmisto <PENTAX PHOTO Browser 2.0 ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.0> (9 kieltä: englanti, ranska, saksa, espanja, italia, venäjä, kiina, [perinteinen ja yksinkertaistettu], korea, japani) Käyttöjärjestelmä : Windows Me/2000Windows XP (Home Edition / Professional) Keskusyksikkö : Pentium III tai uudempi malli (suos. Pentium 4 tai uudempi malli) Muisti : vähintään 256 Mt (suos. 512 Mt tai tehokkaampi) Näyttö : (suos tai tarkempi resoluutio) 24 bittinen täysvärinäyttö (noin 16,77 miljoonaa väriä) Vapaa levytila : 250 Mt tai enemmän (suos. 500 Mt tai enemmän) Windows 95/98/NT-käyttöjärjestelmässä tiedostoja ei voi siirtää USB-kaapelin avulla. Suosittelemme verkkolaitteen käyttöä, kun kamera on liitetty tietokoneeseen. Jos akut tyhjenevät kuvien siirron aikana, kuvatiedot tai SD-muistikortti saattavat vaurioitua.

8 6 Macintosh-järjestelmävaatimukset USB-liitin Macintosh, johon on asennettu valmiiksi Mac OS 9.01/9.2/X -käyttöjärjestelmä (Versio 10.1, 10.2 tai 10.3). USB-liitäntä on oltava vakiona. * USB-ajuria ei tarvitse asentaa. Sovellusohjelmisto <PENTAX PHOTO Browser 2.0 ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.0> (9 kieltä: englanti, ranska, saksa, espanja, italia, venäjä, kiina, [perinteinen ja yksinkertaistettu], korea, japani) Käyttöjärjestelmä : Mac OS 9.0 tai uudempi (CarbonLib 1.5 tai uudempi) Mac OS X tai uudempi Keskusyksikkö : PowerPC G3 tai uudempi (suos. G4 1.0 GHz tai korkeampi) Muisti : vähintään 256 Mt (suos. 512 Mt tai tehokkaampi) Näyttö : (suos tai tarkempi resoluutio) 24 bittinen täysvärinäyttö (noin 16,77 miljoonaa väriä) Vapaa levytila : 250 Mt tai enemmän (suos. 500 Mt tai enemmän) Suosittelemme verkkolaitteen (lisävaruste) käyttöä, kun kamera on liitetty tietokoneeseen. Jos akut tyhjenevät kuvien siirron aikana, kuvatiedot tai SDmuistikortti saattavat vaurioitua. Mac OS 8.6 -käyttöjärjestelmässä tiedostoja ei voi siirtää USB-kaapelin avulla.

9 Ohjelmiston asentaminen 7 Näin asennat PENTAX PHOTO Browser 2.0- ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.0 -ohjelmistot. PENTAX PHOTO Browser 2.0- ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.0 -ohjelmistot voidaan asentaa w-mallin mukana mahdollisesti tulleiden vanhempien versioiden päälle. Jos Windows 2000/XP- tai Mac OS X käyttöjärjestelmässä on luotu useita käyttäjätilejä, kirjaudu ennen ohjelmiston asennusta sisään tilillä, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet. Windows-käyttöjärjestelmässä 1 Käynnistä tietokone. Sulje kaikki muut käynnissä olevat ohjelmat. 2 Aseta oheinen CD-ROM-levy (S-SW28) tietokoneesi CD-ROM-asemaan. PENTAX Software Installer näyttö tulee näkyviin. Jos PENTAX Software Installer näyttö ei tule esiin Tuo PENTAX Software Installer -näyttö esiin seuraavasti. 1) Kaksoisnapsauta käynnistysvalikon [My Computer]-kuvaketta. 2) Kaksoisnapsauta [CD-ROM drive (S-SW28)]kuvaketta. 3) Kaksoisnapsauta [Setup.exe]. 3 Valitse haluamasi kieli näytöstä. Ohjelmiston valintanäyttö tulee näkyviin.

10 8 4 Valitse [PENTAX Digital Camera Utility]. 5 Valitse haluamasi kieli Select Language -näytöstä ja valitse [OK]. Joissakin käyttöympäristöissä kielen valinta tapahtuu automaattisesti. Jatka asennusta vaiheesta 6. Asennusohjelma käynnistyy. 6 Asennusohjelma käynnistyy. Valitse [Next].

11 9 7 Vahvista Destination Folder - kohdassa sen kansion nimi, johon ohjelmatiedostot asennetaan. Valitse [Next], jos kansiota ei tarvitse vaihtaa. 8 Valitse [Next], kun haluat aloittaa asennuksen. Ohjelmatiedostojen kopiointi alkaa. 9 Kun ohjelmisto on asennettu, näyttöön ilmestyy siitä kertova viesti. Valitse [Finish], kun haluat sulkea asennusohjelman. Asennus on valmis.

12 10 Tuoterekisteröinti verkossa Napsauta ohjelmiston valintanäytön [Product Registration]-kohtaa vaiheessa 4 (s.8). Näyttöön tulee Internet-rekisteröinnin maailmankartta. Jos koneessasi on Internet-yhteys, napsauta näytössä haluamaasi maata tai aluetta ja rekisteröi tuote ohjeiden mukaan. Kiitokset yhteistyöstä. Vain näytöllä näkyvien maiden ja alueiden asiakkaat voivat rekisteröidä tuotteensa verkossa.

13 11 Macintosh 1 Käynnistä Macintosh-tietokone. Sulje kaikki muut käynnissä olevat ohjelmat. 2 Aseta oheinen CD-ROM-levy (S-SW28) Macintosh-tietokoneen CD-ROM-asemaan. 3 Kaksoisnapsauta CD-ROM (S-SW28) kuvaketta. Näyttöön ilmestyy CD-ROM-levyn sisältö. 4 Kaksoisnapsauta [PENTAX Installer] kuvaketta. PENTAX Software Installer näyttö tulee näkyviin. 5 Valitse haluamasi kieli näytöstä. Ohjelmiston valintanäyttö tulee näkyviin.

14 12 6 Valitse [PENTAX Digital Camera Utility]. Asennus käynnistyy. 7 Näyttöön tulee ilmoitus [Installation was successful.]. Napsauta [Quit]-kohtaa. Tuoterekisteröinti verkossa Napsauta ohjelmiston valintanäytön [Product Registration]-kohtaa vaiheessa 6 (s.12). Näyttöön tulee Internet-rekisteröinnin maailmankartta. Jos Macintosh-koneessasi on Internet-yhteys, napsauta haluamaasi maata tai aluetta, ja rekisteröi tuote ohjeiden mukaan. Kiitokset yhteistyöstä. Vain näytöllä näkyvien maiden ja alueiden asiakkaat voivat rekisteröidä tuotteensa verkossa.

15 Kuvien tallentaminen tietokoneellesi 13 Tämän menettelyn avulla voit tallentaa tietokoneellesi digitaalikameralla ottamiasi kuvia. Tässä osassa kerrotaan, miten voit tallentaa kuvia, kun kamerasi on liitetty tietokoneeseen USB-kaapelilla, sekä muista tallennusmenetelmistä. Kuvien tallentaminen liittämällä kamera tietokoneeseen (Windows) Aseta kameran [Transfer Mode]-tilaksi [PC]-tila Esimerkkinä käytetään J-mallia. Käytettäessä w-mallia, [Transfer Mode]-tilaa ei tarvitse valita. Siirry Kameran liittäminen tietokoneeseesi -kohtaan. 1 Paina kameran 3-painiketta. [A Rec. Mode]- tai [Q Playback]-valikko tulee näkyviin. 2 Painamalla nelitoimisäädintä (5) saat näyttöön [H Set-up]valikon. 3 Valitse nelitoimisäätimellä (23) [Transfer Mode]. 4 Paina nelitoimisäädintä (5). Näyttöön ilmestyy alasvetovalikko. 5 Valitse nelitoimisäätimellä (23) [PC]. Set-up Brightness Level Video Out Transfer Mode Auto Power Off File # Sensor Cleaning Cancel 0 NTSC PC PictBridge PC-F OK OK 6 Paina kameran 4-painiketta. Älä liitä kameraa tietokoneeseen, kun [Transfer Mode]-tilaksi on valittu [PictBridge]. Jos tietokoneen USB-siirtonopeus on kameran siirtonopeutta hitaampi, tiedonsiirrossa saattaa tapahtua virheitä. Jos virheitä esiintyy, vaihda siirtotilaksi [PC-F]. Tiedonsiirtonopeus on tällöin USB 1.1 -standardin mukainen, jolloin virhemahdollisuus vähenee.

16 14 Kameran liittäminen tietokoneeseesi 1 Käynnistä tietokone. 2 Sammuta kamera, ja liitä se tietokoneeseen USB-kaapelilla. Varmista, että kamerassasi on SD-muistikortti. 3 Kytke virta kameraan. Kamera näkyy [Removable Disk]-levynä [My Computer]-ikkunassa. Jos [Removable Disk Drive]-ikkuna ilmestyy näyttöön Windows XP - käyttöjärjestelmässä, valitse [Open folder to view files using Windows Explorer] ja napsauta [OK]. Näyttöön ilmestyy sivulla 15 vaiheessa 3 esitetty ikkuna. Jos käytät Windows XP -käyttöjärjestelmää ja jos SD-muistikortilla on nimi, tämä nimi näkyy [Removable Disk] -tekstin sijasta. Jos kyseessä on uusi alustamaton SD-muistikortti, näkyviin saattaa tulla kortin valmistaja tai mallinumero.

17 Kuvien tallentaminen tietokoneellesi 15 Tässä esimerkissä käytetään Windows XP -käyttöjärjestelmää. 1 Napsauta [My Computer]-kuvaketta käynnistysvalikosta. 2 Kaksoisnapsauta [Removable Disk]-kuvaketta. 3 Kaksoisnapsauta [DCIM]- kuvaketta. Näyttöön ilmestyy [XXXPENTX]-kansio (XXX on kolminumeroinen luku). Kameran kuvatiedostot ovat tässä kansiossa. 4 Vedä ja pudota [XXXPENTX]-kansio haluamaasi kansioon, esimerkiksi työpöytä- tai [My Documents] (Omat kansiot)-kansioon. Kameran kuvat tallentuvat tietokoneellesi kokonaisena kansiona.

18 16 Kameran irrottaminen tietokoneestasi Windows XP 1 Kaksoisnapsauta tehtäväpalkin [Safely Remove Hardware]- kuvaketta. Näkyviin tulee [Safely Remove Hardware]- näyttö. 2 Varmista, että [USB Mass Storage Device]-kohta on valittu, ja napsauta [Stop]. Näkyviin tulee [Stop a Hardware Device]- näyttö. 3 Valitse [USB Mass Storage Device] ja napsauta [OK]. Näyttöön ilmestyy viesti, jossa ilmoitetaan, että laitteisto voidaan irrottaa turvallisesti. 4 Napsauta [OK]. 5 Sammuta kameran virta, ja irrota USB-kaapeli tietokoneesta ja kamerasta.

19 Windows Me/ Kaksoisnapsauta tehtäväpalkin [Unplug or eject hardware]- kuvaketta. [Unplug or Eject Hardware]-näyttö tulee esiin. 2 Varmista, että [USB Mass Storage Device]-kohta on valittu, ja napsauta [Stop]. Näkyviin tulee [Stop a Hardware Device]- näyttö. 3 Valitse [USB Mass Storage Device] ja napsauta [OK]. Näyttöön ilmestyy viesti, jossa ilmoitetaan, että laitteisto voidaan irrottaa turvallisesti. 4 Napsauta [OK]. 5 Sammuta kameran virta ja irrota USB-kaapeli tietokoneesta ja kamerasta. USB-massamuistilaite ei lopeta toimintaansa, jos siirrettävälle levylle tallennetut tiedostot ovat sovellusten käytössä.

20 18 Kuvien tallentaminen yhdistämällä kamera Macintoshtietokoneseen (Macintosh) USB-liitäntätilan määrittäminen [PC]:ksi Esimerkkinä käytetään J-mallia. Käytettäessä w-mallia, [Transfer Mode]-tilaa ei tarvitse valita. Siirry Kameran liittäminen Macintosh-tietokoneeseen (s.19)-kohtaan. 1 Paina kameran 3-painiketta. [A Rec. Mode]- tai [Q Playback]-valikko tulee näkyviin. 2 Painamalla nelitoimisäädintä (5) saat näyttöön [H Set-up] valikon. 3 Valitse nelitoimisäätimellä (23) [Transfer Mode]. 4 Paina nelitoimisäädintä (5). Näyttöön ilmestyy alasvetovalikko. 5 Valitse nelitoimisäätimellä (23) [PC]. Set-up Brightness Level Video Out Transfer Mode Auto Power Off File # Sensor Cleaning Cancel 0 NTSC PC PictBridge PC-F OK OK 6 Paina kameran 4-painiketta. Älä liitä kameraa tietokoneeseen, kun [Transfer Mode]-tilaksi on valittu [PictBridge]. Jos tietokoneen USB-siirtonopeus on kameran siirtonopeutta hitaampi, tiedonsiirrossa saattaa tapahtua virheitä. Jos virheitä esiintyy, vaihda siirtotilaksi [PC-F]. Tiedonsiirtonopeus on tällöin USB 1.1 -standardin mukainen, jolloin virhemahdollisuus vähenee.

21 Kameran liittäminen Macintosh-tietokoneeseen 19 1 Kytke Macintosh-tietokoneeseen virta. 2 Sammuta kamera ja kytke se Macintosh-tietokoneeseesi USBkaapelilla. Varmista, että kamerassasi on SD-muistikortti. 3 Kytke virta kameraan. Kamera näkyy työpöydällä nimellä [NO_NAME (tai SD-muistikortin mahdollinen nimi)]. Kansion nimeä voi muuttaa. Kun iphoto-näyttö aukeaa, sulje se. Mac OS 9.0 -käyttöjärjestelmässä kamera tunnistetaan nimellä [Untitled (tai SDmuistikortin mahdollinen nimi)].

22 20 Kuvien tallentaminen Macintosh-tietokoneelle Tässä esimerkissä käytetään Mac OS X -käyttöjärjestelmää (versio 10.2). 1 Kaksoisnapsauta työpöydän [NO_NAME]-kuvaketta. 2 Kaksoisnapsauta [DCIM]- kuvaketta. Näyttöön ilmestyy [XXXPENTX]-kansio (XXX on kolminumeroinen luku). Kuvatiedostot ovat tässä kansiossa. 3 Kaksoisnapsauta työpöydällä olevaa [Macintosh HD]-kuvaketta. [Macintosh HD]-kansio avautuu.

23 21 4 Vedä ja pudota [XXXPENTX]-kansio haluamaasi kansioon, esimerkiksi [Macintosh HD]-kansioon. Kuvat tallentuvat [Macintosh HD]-kansioon kokonaisena kansiona. Kameran irrottaminen Macintosh-tietokoneesta 1 Vedä työpöydällä oleva [NO_NAME (tai SD-muistikortin mahdollinen nimi)]-kansio roskakoriin. 2 Sammuta kameran virta ja irrota USB-kaapeli kamerasta ja Macintosh-tietokoneesta. Muita kuvantallennusmenetelmiä Käytä kortinlukijaa tai kortinsovitinta, kun haluat lähettää kuvatiedostoja suoraan tallennettuja kuvia sisältävältä muistikortilta tietokoneellesi, ilman että liität kameran tietokoneeseen USB-kaapelilla. Lisätietoja saat tietokoneesi tai kortinlukijasi käyttöohjeesta.

24 22 PENTAX PHOTO Browser 2.0 Tässä osiossa kerrotaan PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelman käynnistämisestä ja sulkemisesta, ja PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ikkunasta sekä sen toiminnoista. PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelman käynnistäminen Windows: 1 Valitse työpöydältä Käynnistä-valikko. 2 Valitse [PENTAX PHOTO Browser] ohjelmavalikon [PENTAX Digital Camera Utility]-kohdasta. PENTAX PHOTO Browser 2.0 käynnistyy, ja PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ikkuna avautuu. PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelman sulkeminen Valitse [Exit] [File]-valikosta.

25 Macintosh: 23 1 Kaksoisnapsauta [PENTAX Digital Camera Utility]-kansiota kovalevyn [Applications]-kansiosta. 2 Kaksoisnapsauta [PENTAX PHOTO Browser]-ohjelmakuvaketta. PENTAX PHOTO Browser 2.0 käynnistyy, ja PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ikkuna avautuu. PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelman sulkeminen Valitse [Quit PENTAX PHOTO Browser] työpöydän valikkorivin [PENTAX PHOTO Browser]-kohdasta.

26 24 PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ikkuna Tässä osiossa kerrotaan PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ikkunan asettelusta, nimistä ja toiminnoista. Jokaisen ruudun kokoa voi muuttaa sivu- ja pystysuunnassa. Vedä tai kaksoisnapsauta osoitepalkkia, kansiovalikkoa, kuvatietoruutua tai esikatseluruutua, jos haluat poistaa sen selaimen ikkunasta ja siirtää toiseen paikkaan. Voit myös sulkea haluamasi ruudun napsauttamalla kyseisen ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa -kohtaa. (Macintosh: Sulje ruutu napsauttamalla sitä tai vetämällä sen reunusta.) Napsauta (Default Position)-kohtaa, jos haluat palauttaa ruudun alkuperäiseen kokoonsa. Valikkorivi Työkalurivi Pienoiskuvaruutu Kansiovalikko Osoiterivi Esikatseluruutu Kuvatietoruutu Tilarivi

27 Osoiterivi Käytössä olevan kansion osoite näkyy tässä. Kaksoisnapsauta osoiteriviä, kun haluat siirtää sen selainikkunasta johonkin toiseen paikkaan. (Macintoshissa napsauta osoitepalkkia tai vedä sen reunaa, kun haluat poistaa sen selainikkunasta.) Kansiovalikko Tietokoneesi tiedot näkyvät kansiovalikkona Valitse kansio, joka sisältää tallennetut kuvatiedostot. Kansiovalikossa voit myös luoda uusia kansioita, poistaa kansioita tai siirtää/ kopioida kansioita. Kaksoisnapsauta tai vedä yläpalkkia, jos haluat siirtää kansiovalikon selainikkunasta johonkin toiseen paikkaan. (Macintoshissa napsauta kansiovalikkoa tai vedä valikon reunaa, jos haluat poistaa sen ikkunasta.) Pienoiskuvaruutu Kansiovalikosta valitun kansion tiedot näkyvät tässä. Valitse yksi viidestä tiedostojen näyttömuodosta. Kun pienoiskuva on valittu pienoiskuvaruudusta, kuva näkyy esikatseluruudussa, ja kuvatiedot näkyvät kuvatietoruudussa. Esikatseluruutu Pienoiskuvaruudusta valittu kuva näkyy tässä ruudussa. Kaksoisnapsauta yläpalkkia, kun haluat siirtää esikatseluruudun selainikkunasta johonkin toiseen paikkaan. (Macintoshissa napsauta esikatseluruutua tai vedä sen reunaa, jos haluat poistaa sen selainikkunasta.) Kuvatietoruutu Pienoiskuvaruudusta valitun kuvan kuvatiedot näkyvät tässä. Kaksoisnapsauta yläpalkkia, kun haluat siirtää kivatietoruudun johonkin toiseen paikkaan. (Macintoshissa napsauta kuvatietoruutua tai vedä kuvatietoruudun reunaa, jos haluat poistaa sen selainikkunasta.) Sijoita kursori solujen väliselle viivalle ruudun yläosassa ja vedä sitä, jos haluat muuttaa solujen kokoa. (Macintoshissa vedä sitä solun osaa, jota haluat muuttaa.) Näyttöön ilmestyvät seuraavat vaihtoehdot: 25 Tiedot Sisällys Esimerkki Lens name Näyttää objektiivityypin smc PENTAX- FA 50 mm F1.4 Focal length Kuvauksessa käytettävä polttoväli (mm) 50mm Shutter speed Kuvattaessa käytettävä suljinaika 1/250 s (sekunneissa) Aperture Kuvattaessa käytettävä aukkoarvo F8.0 Capture mode Kuvattaessa käytettävä tallennustila Auto Picture (Normal) (Automaattinen kuva (Tavallinen)) Metering mode Kuvattaessa käytettävä mittaustila Multi-segment metering (Monilohkomittaus) White balance Valkotasapainotila Automatic Color temperature Värilämpötila (yksikkö: Kelvin) * Fine tune A-B Keltainen-sininen hienosäätö * Fine tune M-G Purppuranpunainen-vihreä hienosäätö *

28 26 Tiedot Sisällys Esimerkki Sensitivity Kuvattaessa käytettävä ISO-herkkyys 200 Recorded pixels Tallennettujen pikseleiden määrä Quality Tallennuslaatu Parempi Expsoure compensation Expsoure compensation 0.0 Autofocus mode Kuvattaessa käytettävä Single AF automaattitarkennustila Autofocus area mode Kuvattaessa käytettävä Automatic automaattitarkennusaluetila Color space Väriavaruustila srgb Photo finish Valokuvantarkan tulostuksen asetukset Bright Saturation Kylläisyysasetukset 0 Sharpness Terävyysasetukset 0 Contrast Kontrastiasetukset 0 Drive mode Kuvattaessa käytettävä kuvansiirtotapa Single shooting (Yksittäiskuvaus) Flash mode Kuvattaessa käytettävä salamatila-asetus Flash off Bracket Kuvattaessa käytettävät Off haarukointiasetukset Multi-expsoure Kuvattaessa käytettävät päällekkäisvalotusasetukset Off Firmware/Software version Viimeiseksi tallennettujen kuvien Softwareversio *2 *ist DS Versio 1.00 Shooting date/time Päivämäärä ja aika kuvassa 2004/11/01 10:00:00 Camera model Camera model PENTAX *ist DS *1: PENTAX PHOTO Laboratory 2.0 -ohjelmiston käyttöön liittyvät käsittelytiedot ilmestyvät näyttöön. *2: Otettuja kuvia koskevat kameran firmware- tiedot ilmestyvät näyttöön. Tilarivi PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston tila ilmestyy näyttöön. Näyttöön ilmestyvät seuraavat vaihtoehdot: Valitun kansion kohteiden määrä, kansion kokonaiskoko (ilman alikansioita) tai valittujen kohteiden määrä ja kokonaiskoko Valitun aseman käytettävissä oleva levytila Pienoiskuvien latauksen etenemistilanne Paikallisen levyn, siirrettävän levyn ja verkon nimi

29 Menu Bar (Valikkorivi) 27 Käynnistää PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston toimintoja tai määrittää erilaisia asetuksia. Macintoshissa valikkorivi näkyy työpöydän yläosassa. Tiedostovalikko Create New Folder Open Rename Rename All Page Setup Print Properties Exit Luo uuden kansion kansiovalikossa määriteltyyn kohtaan. (s.73) Avaa valitun kansion. Avaa pienoiskuvaruudussa valitun kuvan uudessa kuvankatseluikkunassa. Nimeää uudelleen valitun tiedoston tai kansion. (s.71) Nimeää uudelleen kaikki valitut tiedostot. (s.72) Valitsee tulostusasetukset kuten marginaalit, ala- ja ylätunnisteet ja kopioiden määrän. (s.57) Tulostaa valitun kuvatiedoston. (s.52) Näyttää valitun tiedoston tai kansion ominaisuudet. (s.74) Sulkee PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston. (Macintoshissa valitse [Quit PENTAX PHOTO Browser].) Edit menu (Muokkaa valikkoa) Undo Peruuttaa edellisen toiminnon. Cut Valmistelee valitun tiedoston tai kansion siirrettäväksi eri paikkaan. (s.67) Copy Kopioi valitun tiedoston tai kansion. (s.67) Paste Kopioi leikatun tai kopioidun tiedoston tai kansion valittuun kansioon. (s.67) Delete Poistaa valitun kansion tai kuvan. Kansion poistaminen hävittää kaikki kansiossa olevat tiedostot. (s.70) Check Selected Image Merkitsee valitun tiedoston. Uncheck Selected Image Poistaa valitun tiedoston valinnan. Uncheck All Poistaa kaikki kuvavalinnat. Select All Valitsee kaikki avoinna olevan kansion tiedostot. Invert Selection Poistaa avoinna olevasta kansiosta kaikkien valittujen tiedostojen valinnat ja valitsee kaikki aiemmin valitsemattomina olevat tiedostot.

30 28 Näytä-valikko Tool Bar Folder Tree Preview Address Bar Status Bar Image Data Default Position Filter Sort by Thumbnail Caption Thumbnail (Smallest) Thumbnail (Small) Thumbnail (Medium) Thumbnail (Large) Details Move Slideshow Näyttää tai piilottaa työkalurivin. Näyttää tai piilottaa kansiovalikon. Näyttää tai piilottaa esikatseluruudun. Näyttää tai piilottaa osoiterivin. Näyttää tai piilottaa tilarivin. Näyttää tai piilottaa kuvatietoruudun. Palauttaa jokaisen ruudun oletusasetukset. Valitsee pienoiskuvaruudussa näkyvän tiedostotyypin. Poista niiden kohtien valinta, jotka haluat piilottaa. Valitse jokin seuraavasta neljästä vaihtoehdosta: PENTAX Image (PENTAX-kuva): PENTAX-kamerallasi ottamat kuvat Other Image (Muu kuva): Muut kuin PENTAX-kamerallasi ottamat kuvat (JPEG, TIFF, BMP, PNG, PICT) Folder (Kansio) : Kansiot Other (Muu) : Tiedostot, jotka eivät ole yhteensopivia PENTAX PHOTO Browser ohjelmiston kanssa Määrittelee, missä järjestyksessä kohteet näkyvät pienoiskuvaruudussa, ja ovatko tiedot nousevassa vai laskevassa järjestyksessä. Voit valita järjestyksen tiedostonimen, tiedostokoon, tiedoston päivämäärän/ajan, tiedostotyypin, kuvauspäivämäärän/ajan, kuvakoon ja objektiivin mukaan. Asetuksessa määritetään pienoiskuvaruudussa näkyvien kohteiden tekstitiedot. Tiedoston nimi, tiedoston päivämäärä ja tiedoston aika ovat oletusasetuksina. Pienin pienoiskuva näkyy pienoiskuvaruudussa. Pieni pienoiskuva näkyy pienoiskuvaruudussa. Keskikokoinen pienoiskuva näkyy pienoiskuvaruudussa. Iso pienoiskuva näkyy pienoiskuvaruudussa. Kuvien tarkemmat tiedot näkyvät pienoiskuvaruudussa ilman kuvaa. Valitse [Back], kun haluat palata viimeksi avattuun kansioon, [Forward], kun haluat siirtyä seuraavaan kansioon ja [Up] kun haluat siirtyä yläkansioon kansiovalikossa. Valitut tai merkityt kuvat näkyvät peräkkäin. (s.49)

31 Työkaluvalikko Save Image Data List PENTAX PHOTO Laboratory PENTAX REMOTE Assistant *1 Options Käytä valintaruutuja, kun haluat tallentaa useiden kansioiden kuvatietoja CSV-muotoon. Jos yhtään kuvaa ei ole valittu tai merkitty, kaikki käytössä olevan kansion kuvatiedot tallentuvat. (s.48) Käynnistää PENTAX PHOTO Laboratory ohjelmiston. Määritä sopivat kuvatiedostot PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston pienoiskuvaruudusta. (s.76) Käynnistää PENTAX REMOTE Assistant -ohjelmiston. PENTAX REMOTE Assistant -ohjelmistoa voidaan käyttää, kun se on asennettu samaan kansioon PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston kanssa ja sitä käytetään w- mallin kanssa. Määrittää PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston erilaiset asetukset. (s.60) 29 Ohjevalikko Help Topics Index What s This? About PHOTO Browser Näyttää PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston ohjekansion sisällön. Näyttää PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston ohjekansion hakemistohaun. (Tätä toimintoa ei ole Macintoshissa.) Kertoo vinkkejä ponnahdusikkunoiden avulla, kun kuvaketta tai komentopainiketta on painettu. Antaa tietoja PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmistosta. (Macintoshissa valitse [About PENTAX PHOTO Browser]- kohta [PENTAX PHOTO Browser]-valikosta.) *1: PENTAX REMOTE Assistant -ohjelmistoa ei ole CD-ROM-levyllä (S-SW28). Uusimman version voi ladata PENTAXin verkkosivulta. Tätä valikkotoimintaa voidaan käyttää, jos PENTAX REMOTE Assistant on jo asennettu.

32 30 Tool Bar Usein käytettyjen toimintojen kuvakkeet löytyvät työkaluriviltä. Voit käyttää näitä toimintoja helposti työkaluriviltä. Kaksoisnapsauta työkaluriviä, kun haluat siirtää sen selausikkunasta toiseen paikkaan Numero Kuvake (painike) Sisältö 1 Avaa viimeksi auki olleen kansion. 2 3 Back Forward Avaa kansion, joka oli auki ennen [Back]-painikkeen käyttämistä. Siirtyy yläkansioon hakemistovalikossa. 4 Up Nimeää uudelleen kaikki valitut tiedostot. (s.72) 5 Rename All Tulostaa valitun kuvatiedoston. (s.52) 6 Print Peruuttaa edellisen toiminnon. 7 Undo Cut Valmistelee valitun tiedoston tai kansion siirrettäväksi eri paikkaan. (s.67)

33 Numero Kuvake (painike) Sisältö 8 Kopioi valitun tiedoston tai kansion. (s.67) Copy Paste Kopioi leikatun tai kopioidun tiedoston tai kansion valittuun kansioon. (s.67) Poistaa valitun tiedoston tai kansion. (s.70) Delete View Image Filter Sort by Valittu kuvatiedosto ilmestyy kuvankatseluikkunaan. (s.38) Napsauta -kohtaa ja valitse tiedostotyyppi, jonka haluat näkyvän pienoiskuvaruudussa. Poista niiden kohteiden valinta, jotka haluat piilottaa. Valitse jokin seuraavista: PENTAX Image (PENTAX-kuva): PENTAX-kamerallasi ottamat kuvat Muu kuva : Muut kuin PENTAX-kamerallasi ottamat kuvat (JPEG, TIFF, BMP, PNG, PICT) Folder (Kansio) : Kansiot Other (Muu) : Tiedostot, jotka eivät ole yhteensopivia PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston kanssa Paina -kohtaa, kun haluat valita lajitteluperusteen ja nousevan/laskevan järjestyksen alasvetovalikosta. Pienoiskuvat lajitellaan valitun järjestyksen mukaisesti. Pienin pienoiskuva ilmestyy pienoiskuvaruutuun. (s.38) 15 Thumbnail (Smallest) Pieni pienoiskuva ilmestyy pienoiskuvaruutuun. (s.38) Thumbnail (Small) Thumbnail (Medium) Keskikokoinen pienoiskuva ilmestyy pienoiskuvaruutuun. (s.38) Iso pienoiskuva ilmestyy pienoiskuvaruutuun. (s.38) Thumbnail (Large)

34 32 Numero Kuvake (painike) Sisältö 18 Kuvien tarkemmat tiedot näkyvät pienoiskuvaruudussa ilman kuvaa Details Default Position Palauttaa ikkunoiden asetukset PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston oletusasetusten mukaisiksi. Valitut tai merkityt kuvat näkyvät peräkkäin. (s.49) Slideshow Save Image Data List... PENTAX PHOTO Laboratory PENTAX REMOTE Assistant Tallentaa lisätietoja kaikista valituista PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston kanssa yhteensopivista tiedostoista CSV-tiedostoon. (s.48) Käynnistää PENTAX PHOTO Laboratory ohjelmiston. Määritä sopivat kuvatiedostot PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston pienoiskuvaruudusta. (s.76) Käynnistää PENTAX REMOTE Assistant -ohjelmiston. PENTAX REMOTE Assistant -ohjelmistoa voidaan käyttää, kun se on asennettu samaan kansioon PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston kanssa ja sitä käytetään w-mallin kanssa. Määrittää PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston erilaiset asetukset. (s.60) 25 Options Help Näyttää PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston ohjekansion sisällön.

35 33 Pääkatseluikkuna Valikkorivi Työkalurivi Kuvatietoruutu Kuvan katselualue Valikkorivi Tästä voit suorittaa toimintoja tai muokata pääkatseluikkunan asetuksia. Tiedostovalikko View Browser Open Save as Page Setup Print Properties Close Näyttää tiedostojen selausnäytön. Avaa [Open]-ikkunan, josta voit valita avattavan tiedoston. Jos "Open a new window" -kohta on valittu, uusi pääkatseluikkuna avautuu ja valittu kuva ilmestyy näyttöön, kun se on valittu ja [Open]-kohtaa on napsautettu. (s.38) Tallentaa ikkunassa olevan kuvan JPEG-, TIFF-, BMP-, PNG- tai PICT-muodossa. (s.45) Määrittää valitun kuvan tulostusta koskevat sivuasetukset. (s.57) Tulostaa näytössä olevan kuvan. (s.52) Kuvatiedostotiedot ilmestyvät näyttöön. (s.44) Sulkee pääkatseluikkunan.

36 34 Näytä-valikko Tool Bar Image Data Previous image Next Image Slideshow Fit to Window Enlarge Reduce Life size Rotate View (Counterclockwise 90 ) Rotate View (Käännä kuvaa) (Clockwise 90 ) Arrange Windows Näyttää tai piilottaa työkalurivin. Näyttää tai piilottaa kuvatietoruudun. Edellinen kuva ilmestyy näyttöön, kun pääkatseluikkunassa on useita kuvia tai kun eri näytöissä on kuvia samasta kansiosta. Tätä kuvaketta ei voi valita, jos katseluikkunassa ei ole mitään kuvaa. Seuraava kuva ilmestyy näyttöön, kun pääkatseluikkunassa on useita kuvia tai kun eri näytöissä on kuvia samasta kansiosta. Tätä kuvaketta ei voi valita, jos katseluikkunassa ei ole mitään kuvaa. Valitut tai merkityt kuvat näkyvät peräkkäin. (s.49) Sovittaa kuvan ikkunankoon mukaan. (s.42) Suurentaa kuvankatselualueella olevan kuvan kaksinkertaiseksi. Kuva voidaan suurentaa enintään nelinkertaiseksi. (s.42) Puolittaa kuvankatselualueella olevan kuvan koon. Kuva voidaan pienentää enintään 1/16:aan. (s.42) Muuttaa kuvankatselualueella olevan kuvan luonnolliseen kokoon. (s.42) Kääntää kuvaa 90 vastapäivään. Ei muuta kuvatietoja. Kääntää kuvaa 90 myötäpäivään. Ei muuta kuvatietoja. Järjestää kuvankatseluikkunat, jos useita ikkunoita on auki samanaikaisesti.

37 Työkaluvalikko Auto Image Fix Rotate Image Options Säätää automaattisesti kuvan kirkkauden, kontrastin ja värisävyn. Valitse voimakas tai heikko. Kuvan tietoja käännetään. Pakkaamattomat kuvat käännetään sellaisinaan. Kun käsittelemätöntä JPEG-kuvaa halutaan kääntää, ilman että kuva kärsii, [Save File]-ikkuna avautuu ennen kuvan ilmestymistä. (s.46) Määrittää PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston erilaiset asetukset. (s.60) 35 Ohjevalikko Help Topics Index What s This? About PHOTO Browser Näyttää PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston ohjekansion sisällön. Näyttää PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston ohjekansion hakemistohaun. (Tätä toimintoa ei ole Macintoshissa.) Kertoo vinkkejä ponnahdusikkunoiden avulla, kun kuvaketta tai komentopainiketta on painettu. Antaa tietoja PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmistosta. (Macintoshissa valitse [About PENTAX PHOTO Browser]- kohta [PENTAX PHOTO Browser]-valikosta.) Työkalurivi Usein käytettyjen toimintojen kuvakkeet löytyvät työkaluriviltä. Voit käyttää näitä toimintoja helposti työkaluriviltä. Poista valinta [View]-valikon [Tool Bar]-kohdasta, jos haluat piilottaa työkalurivin

38 36 Numero Kuvake (painike) Sisältö 1 Näyttää tiedostojen selausnäytön View Browser Open Save as [Open]-ikkuna aukeaa, ja voit valita siitä avattavan tiedoston. Jos Open in new window -kohta on valittu, uusi pääkatseluikkuna aukeaa, ja valittu kuva ilmestyy näyttöön, kun tiedosto on valittu ja [Open]-painiketta on painettu. Tallentaa ikkunassa olevan kuvan JPEG-, TIFF-, BMP-, PNG- tai PICT-muodossa. (s.45) Tulostaa näytössä olevan kuvan. (s.52) 5 Print Näyttää valitun tiedoston ominaisuudet. (s.44) Properties Previous image Next Image Edellinen kuva ilmestyy näyttöön, kun pääkatseluikkunassa on useita kuvia tai kun eri näytöissä on kuvia samasta kansiosta. Tätä kuvaketta ei voi valita, jos katseluikkunassa ei ole mitään kuvaa. Seuraava kuva ilmestyy näyttöön, kun pääkatseluikkunassa on useita kuvia tai kun eri näytöissä on kuvia samasta kansiosta. Tätä kuvaketta ei voi valita, jos katseluikkunassa ei ole mitään kuvaa. Valitut tai merkityt kuvat näkyvät peräkkäin. (s.49) 9 Slideshow Sovittaa kuvan ikkunankoon mukaan. (s.42) Fit to Window Reduce Enlarge Life size Puolittaa kuvankatselualueella olevan kuvan koon. Kuva voidaan pienentää enintään 1/16:aan. (s.42) Suurentaa kuvankatselualueella olevan kuvan kaksinkertaiseksi. Kuva voidaan suurentaa enintään nelinkertaiseksi. (s.42) Suurentaa kuvankatselualueella näkyvän kuvan koon luonnollisen kokoiseksi (1:1). (s.42)

39 Numero Kuvake (painike) Sisältö Zoom Rotate View (Counterclockwise 90 ) Rotate View (Clockwise 90 ) Auto Image Fix Rotate Image Options Näkyvissä olevan kuvan suurennosaste tulee näkyviin. Voit myös määritellä kuvan suurennoksen valitsemalla tämän kohdan alasvetovalikosta tai syöttämällä suurennustiedot suoraan. (s.42) Kääntää kuvankatselualueella olevaa kuvaa 90 vasemmalle (vastapäivään). (s.41) Kääntää kuvankatselualueella olevaa kuvaa 90 oikealle (myötäpäivää). (s.41) Napsauta -kohtaa ja valitse tai, kun haluat, että kirkkaus, kontrasti ja värisävy säätyvät automaattisesti. Valitse voimakas tai heikko. Napsauta -kohtaa ja valitse tai, kun haluat kääntää kuvatietoja. Pakkaamattomat kuvat käännetään sellaisinaan. Kun käsittelemätöntä JPEG-kuvaa halutaan kääntää, ilman että kuva kärsii, [Save as]- ikkuna avautuu ennen kuvan ilmestymistä. (s.46) PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston asetusnäyttö tulee näkyviin. Siitä voit määrittää PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston erilaisia asetuksia. (s.60) Näyttää PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston ohjekansion sisällön. 37 Ohje Kuvankatselualue Näyttöön ilmestyy PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmiston pienoiskuvaruudusta valittu kuva. Kuvatietoruutu Kuvankatselualueella näkyvän kuvan kuvatiedot tulevat esiin. Poista [View]-valikossa sijaitsevan [Image Data]-kohdan vieressä oleva valinta, jos haluat piilottaa kuvatietoruudun. Sijoita kursori solujen väliselle viivalle ruudun yläosassa ja vedä sitä, jos haluat muuttaa solujen kokoa. (Macintoshissa vedä sitä solun osaa, jota haluat muuttaa.)

40 38 Kuvien katselu Tietokoneellesi tallennettujen kuvien näyttäminen. 1 Käynnistä PENTAX PHOTO Browser 2.0-ohjelmisto.

41 39 2 Valitse kansiovalikosta kansio, johon haluamasi kuvatiedosto on tallennettu. Valitussa kansioissa olevat kuvat näkyvät pienoiskuvina pienoiskuvaruudussa. Voit muuttaa pienoiskuvan kokoa. Valitse [View]-valikosta [Thumbnail (Smallest)], [Thumbnail (Small)], [Thumbnail (Medium)] tai [Thumbnail (Large)]. Voit myös napsauttaa työkaluriviltä,, tai -kuvaketta. 3 Valitse kuva pienoiskuvaruudusta. Valitse jokin seuraavista kuvankatselutavoista: Napsauta kuvaa, jota haluat katsoa. Siniset kehykset ilmestyvät kuvan ympärille. Pidä Ctrl- tai Shift-painiketta alhaalla, jos haluat valita useamman kuvan. (Macintoshissa pidä alhaalla Command- tai Shift-painiketta, jos haluat valita useamman kuvan.) Merkitse O kuva, jota haluat katsella. Voit valita monta kuvaa. Voit myös valita kuvia useista eri kansioista. Napsauta kuvaa, jota haluat katsella, ja valitse sen jälkeen [Check Selected Image] - [Invert Selection] [Edit]-valikosta.

42 40 4 Valitse [Open]-kohta [File]-valikosta tai napsauta työkalurivin - kuvaketta. Pääkatseluikkuna avautuu ja näet kuvan. Kaksoisnapsauta kuvatiedostoa pienoiskuvaruudussa. Pääkatseluikkuna aukeaa, ja kuva ilmestyy siihen yhdellä toiminnolla. RAW-kuvatiedostojen näyttäminen PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ohjelmistossa voit valita joko [Simple display] tai [Auto RAW display], kun haluat katsoa RAW-kuvatiedostoja pääkatseluikkunassa. (s.62) Simple display (Yksinkertainen näyttö): Kuvia voi katsella nopeasti, mutta kuvan laatu on heikompi. Auto RAW display (Auto RAW -näyttö): Varsinaisen RAW-datan latautuminen kestää jonkin aikaa, mutta kuvan laatu on erittäin hyvä. Valitse käsittelysuhde kolmesta eri vaihtoehdosta [Options]- ikkunan [View]-kohdasta. (s.62)

43 Kuvan kääntäminen 41 Kuvankatselualueella olevaa kuvaa voi kääntää 90, 180 tai 270 oikealle (myötäpäivään) tai vasemmalle (vastapäivään). 1 Valitse [Rotate View (Clockwise 90 )] tai [Rotate View (Counterclockwise 90 )]-kohta pääkatseluikkunan [View]-valikosta. Voit myös napsauttaa työkalurivin tai -kuvaketta. Kuva kääntyy. Jos haluat tallentaa käännetyn kuvan, valitse [Rotate Image]-kohta [Tool]-valikosta. (s.46)

44 42 Kuvan suurentaminen/pienentäminen Voit muuttaa kuvankatselualuella näkyvän kuvan kokoa. 1 Valitse [Fit to Window], [Enlarge], [Reduce] tai [Life size]-kohta pääkatseluikkunan [View]-valikosta. Voit myös napsauttaa työkalurivin,, tai -kuvaketta. Kuvaa voidaan pienentää 1/16:aan tai suurentaa nelinkertaiseksi. Suurennettu kuva

45 Pienennetty näkymä 43 Voit myös suurentaa tai pienentää kuvaa kirjoittamalla suoraan suurennoksen numeerisen arvon työkalurivin View Magnification box -kohtaan.

46 44 Työkalurivin ja kuvatietoruudun piilottaminen Voit valita, näkyvätkö työkalurivi ja kuvatietoruutu pääkatseluikkunassa vai eivät. 1 Valitse [Tool Bar] tai [Image Data] pääkatseluikkunan [View]- valikosta ja poista kohdan valinta. Työkalurivi ja kuvatietoruutu poistuvat näkyvistä. Saat työkalurivin tai kuvatietoruudun näkyviin valitsemalla [Tool Bar] tai [Image Data] -kohdan pääkatseluikkunan [View]-valikosta ja aktivoimalla kohdan. Kuvan ominaisuuksien näyttö Voit ottaa esille pääkatseluikkunassa näkyvän kuvatiedoston tiedot. (s.74)

47 Kuvan tallennus 45 Voit tallentaa näytössä olevan kuvan mihin tahansa jäljempänä mainittuun muotoon. Myös RAW-dataa voidaan tallentaa mihin tahansa muotoon, jotta kuvaa voitaisiin katsella kuvankäsittelyohjelmistolla. JPEG TIFF (8 bit) TIFF (16 bit) BITMAP PNG PICT : JPEG-kuva ja kuvatiedot : TIFF-kuva ja kuvatiedot : Korkealaatuinen TIFF-kuva ja kuvatiedot : BMP-kuva ilman kuvatietoja : PNG-kuva ilman kuvatietoja : PICT-kuva ilman kuvatietoja 1 Valitse pääkatseluikkunan [File]-valikosta [Save as] tai napsauta työkalurivin -kuvaketta. [Save as]-ikkuna tulee esiin. Jos RAW-dataa katsellaan Simple display-tilassa tai sitä pienennetään, näyttöön ilmestyy [Image is shown in simple display mode. Do you wish to return image to full size?]-teksti. Jos valitset [No], kuva tallentuu näkyvissä olevaan muotoon. Kuvan laatu on heikompi täysikokoiseen kuvaan verrattuna. 2 Määritä [Save in], [File name] ja [Save as type]-kohdat ja napsauta [Save]. Kuva tallentuu.

48 46 Käännetyn kuvan tallennus Näytössä olevan kuva kääntyy 90 vasemmalle tai oikealle. Kuvan kääntäminen saattaa kestää jonkin aikaa kuvan koosta riippuen. Saat varoitusviestin, kun aiot sulkea pääkatseluikkunan, eikä kuvaa ole tallennettu, tai kun napsautat. 1 Valitse [Rotate Image], [Counterclockwise 90 ] tai [Clockwise 90 ] pääkatseluikkunan [Tool]-valikosta tai napsauta -kuvakkeen oikealla puolella olevaa -kuvaketta ja napsauta tämän jälkeen - tai -kuvaketta. Kuva näkyy kääntyneenä. Kun käännät käsittelemätöntä JPEG-kuvaa, ilman että kuvatietoja häviää, [Save File]-ikkuna aukeaa ennen kuin kuva ilmestyy näyttöön. 2 Valitse pääkatseluikkunan [File]-valikosta [Save as] tai napsauta työkalurivin -kuvaketta. [Rotate Image]-ikkuna ilmestyy näyttöön.

49 47 3 Määritä [Save in], [File name] ja [Save as type]-kohdat ja napsauta [Save]. Kuva on käännetty ja tallennettu.

50 48 Kuvatietoluettelon tallentaminen Käytä valintaruutuja, kun haluat tallentaa monien kansioiden kuvatietoja yhteen CSV-tiedostoon. Jos yhtään valintaa ei ole tehty tai yhtään ruutua ei ole merkitty, kaikki käytössä olevan kansion kuvatiedot tallentuvat. 1 Valitse PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ikkunan [Tool]-valikosta [Save Image Data List] tai napsauta työkalurivin -kuvaketta. [Save Image Data List]-ikkuna ilmestyy näyttöön. 2 Anna tiedostolle nimi sekä valitse tallennuspaikka ja napsauta lopuksi [Save]-kohtaa. Kuvatiedot tallentuvat CSV-muodossa. Kun pienoiskuvat on merkitty, vain merkittyjen kuvien tiedot tallentuvat. Myös muissa kansioissa merkittyjen kuvien kuvatiedot tallentuvat. Kun pienoiskuva on valittu, vain valitun kuvan tiedot tallentuvat.

51 Kuvien jatkuva katselu diaesityksenä 49 Tässä osassa kerrotaan, miten voit laatia diaesityksen ja käyttää sitä. 1 Valitse kuva tai kansio PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ikkunassa. 2 Valitse [View]-valikosta [Slideshow] tai napsauta työkalurivin - kuvaketta. Diaesitysnäyttö tulee näkyviin ja diaesityksen ohjauspaneeli avautuu. Diaesitysnäyttö Diaesityksen ohjauspaneeli

52 50 Numero Kuvake (painike) Sisältö 1 Ensimmäinen kuva Paluu ensimmäiseen kuvaan. Kun valitset tämän toiminnon diaesityksen aikana, ensimmäinen kuva ilmestyy näyttöön, ja diaesitys keskeytyy. 2 Kelaus taaksepäin Kelaa diaesitystä taaksepäin. Kun valitset tämän toiminnon diaesityksen aikana, näyttöön ilmestyy seuraava kuva, ja diaesitys keskeytyy. 3 Edellinen kuva Diaesitys etenee lopusta alkuun. 4 Tauko Keskeyttää diaesityksen. 5 Toisto Toistaa diaesityksen. 6 Kelaus eteenpäin Kelaa diaesitystä eteenpäin. Kun valitset kelaustoiminnon diaesityksen aikana, näyttöön ilmestyy seuraava kuva, ja diaesitys keskeytyy 7 Viimeinen kuva Näyttää viimeisen kuvan. Voit valita tämän toiminnon diaesityksen aikana. Näyttöön ilmestyy viimeinen kuva, ja diaesitys keskeytyy. 8 Pysäytys Pysäyttää diaesityksen. 3 Paina Toisto-painiketta. Diaesitys alkaa. Diaesityksen asetukset Diaesityksen voit katsoa yhdessä tai kahdessa ikkunassa. Voit myös katsoa diaesityksen koko näytöllä, jolloin se on jaettu yhdelle tai kahdelle näytölle (vain jos tietokoneessa on kaksoisnäyttötoiminto). Määritä kuvien esitysjärjestys [Options]-ikkunan [Slideshow]-kohdasta. Diaesityksen kuvien esitysjärjestys valitaan [Options]-ikkunan [Frame Advance]- kohdan View Order -asetuksesta. (s.65)

53 Valitse jokin seuraavasta neljästä esitysvaihtoehdosta: 51 Yksi ikkuna Yksi koko näyttö Slideshow A A Kaksi ikkunaa Kaksi koko näyttöä Primary Secondary A B A B Kuvien näyttöjärjestys kahdessa ikkunassa Kun käytät kahta ikkunaa tai kahta näyttöä, valitse kuvien näyttöjärjestys niin ensimmäisen kuin toisenkin monitorin osalta. Etene järjestyksessä Ensisijainen (A) n n+1 n+2 n+3 Toissijainen (B) n+1 n+2 n+3 n+4 Etene vuorotellen Ensisijainen (A) n n n+2 n+2 Toissijainen (B) n-1 n+1 n+1 n+3

54 52 Etene kaksi kuvaa kerrallaan Ensisijainen (A) n-2 n n+2 n+4 Toissijainen (B) n-1 n+1 n+3 n+5 Määritä ensisijainen kuva Ensisijainen (A) n n n n Toissijainen (B) n+1 n+2 n+3 n+4 Kuvan tulostaminen Kun tulostat kuvatiedostoja, valitse Print Index tai Print Photo. Print Index Tulostaa pienoiskuvan ja kuvatiedot. (Tulosta hakemisto) Print photo Tulostaa korkealuokkaisen kuvan. Voit tulostaa useita kuvia (Tulosta kuva) yhdelle sivulle tai yhden usean sivun kokoisen kuvan osittaistulostustoimintoa käyttämällä. Tulostushakemiston käyttö 1 PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ikkunan pienoiskuvaruudusta voit valita ne kuvat, jotka haluat tulostaa. 2 Valitse [File]-valikosta [Print]. Voit myös napsauttaa työkalurivin [Print]-ikkuna ilmestyy näyttöön. -kuvaketta.

55 53 3 Valitse [Print Index]-kohta. 4 Määrittele asettelu- ja tekstiasetukset. Kohta Preview Layout Kuvaus Näyttää esikatseluversion tulostettavasta kohteesta määritellyillä asetuksilla muokattuna. Valitse jokin kolmesta asetteluvaihtoehdosta. Number of images per page Valitse luettelosta, kuinka monta kuvaa haluat tulostaa yhdelle sivulle. Caption Tekstiasetukset on selitetty jäljempänä. Näkyvän tekstin sisältö vaihtelee valitun asettelun mukaan. Position Valitse kuvatekstin asento luettelosta. Contents Määrittele tarkemmin luettelosta tulostettavat tiedot. Font Valitse luettelosta haluamasi fontti. Oletusasetuksena on järjestelmän perusfontti. Size Valitse luettelosta fontin koko. Printer Käytettävän tulostimen nimi näkyy tässä.

56 54 Kuvan koko määrittyy automaattisesti marginaalien, kuvien määrän ja tekstikoon perusteella. Napsauta [Page Setup]-painiketta, kun haluat määritellä sivun asetukset. (s.57) Napsauta [Printer Settings]-painiketta, kun haluat määritellä tulostimen asetukset. (s.58) 5 Napsauta [OK]. Tulostus alkaa. Print Photo -toiminnon käyttö 1 PENTAX PHOTO Browser 2.0 -ikkunan pienoiskuvaruudusta voit valita ne kuvat, jotka haluat tulostaa. 2 Valitse [File]-valikosta [Print]. Voit myös napsauttaa työkalurivin [Print]-ikkuna ilmestyy näyttöön. -kuvaketta.

57 55 3 Valitse [Print photo]-kohta. 4 Tee asettelu- ja tekstiasetukset. Kohta Preview Layout Images per page Multi-page printing Allocating images Position Space (Vertical)/Space (Horizontal) Kuvaus Näyttää esikatseluversion tulostettavasta kohteesta määritellyillä asetuksilla muokattuna. Valitse jokin kolmesta asetteluvaihtoehdosta. Asettelu 1: Normaali tulostus (marginaaliasetukset eivät riipu tulostimesta) Asettelu 2: Asettelutulostus Asettelu 3: Osittaistulostus (yhden useamman sivun kokoisen kuvan tulostus) Tästä luettelosta voit valita, kuinka monta kuvaa haluat tulostettavaksi sivua kohti. Valitse luettelosta, kuinka monelle sivulle kuva tulostetaan. Valitse luettelosta käsittelyasetukset, kun tulostusalue ja kuvan koko eroavat toisistaan. No trimming:kuva ei ole tulostusaluetta suurempi. Trimming: Koko tulostusalue on käytössä, ja alueen ulkopuolelle jäävä osa poistetaan. Valitse luettelosta tulostusalueella olevan kuvan sijainti. Määrittelee pystysuoran ja vaakasuoran tilan millimetreissä.

Tässä käyttöohjeessa näkyvät näyttökuvat voivat poiketa tietokoneen näyttökuvista tietokoneen tyypin mukaan.

Tässä käyttöohjeessa näkyvät näyttökuvat voivat poiketa tietokoneen näyttökuvista tietokoneen tyypin mukaan. Käyttöopas Haluamme kiittää sinua PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tämä on PENTAX PHOTO Browser 2.1 -ohjelmiston ja PENTAX PHOTO Laboratory 2.1 -ohjelmiston käyttöohje. Näitä ohjelmistoja käyttämällä

Lisätiedot

Käyttöopas. (Versio 3.10)

Käyttöopas. (Versio 3.10) Käyttöopas (Versio 3.10) Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tämä on PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman ja PENTAX PHOTO Laboratory 3 -ohjelman käyttöohje. Näitä ohjelmia käyttämällä

Lisätiedot

Käyttöopas (Versio 3.5)

Käyttöopas (Versio 3.5) e_kb442_pc.book Page 1 Thursday, February 7, 2008 4:21 PM Käyttöopas (Versio 3.5) e_kb442_pc.book Page 2 Thursday, February 7, 2008 4:21 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Lisätiedot

Käyttöopas (Versio 3.6)

Käyttöopas (Versio 3.6) e_kb464_pc_84percent.book Page 1 Monday, September 29, 2008 2:39 PM Käyttöopas (Versio 3.6) e_kb464_pc_84percent.book Page 2 Monday, September 29, 2008 2:39 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran

Lisätiedot

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Käyttöohje WALKMAN on Sony Corporationin kuulokestereotuotteisiin liittyvä rekisteröity tavaramerkki. on Sony Corporationin tavaramerkki. NW- E55/75 2004 Sony

Lisätiedot

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas EPSON-digitaalikamera / Digitaalikamera Ohjelmisto-opas Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään osaa tästä julkaisusta ei saa jäljentää, tallentaa tai siirtää missään muodossa tai millään tavoin elektronisesti,

Lisätiedot

Digitaalijärjestelmäkamera PC Connect

Digitaalijärjestelmäkamera PC Connect e001_kb474_qg_pc_7.fm Page 1 Monday, May 11, 2009 3:29 PM Digitaalijärjestelmäkamera PC Connect e001_kb474_qg_pc_7.fm Page 2 Monday, May 11, 2009 3:29 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX Q -digitaalikameran

Lisätiedot

HP Photo Printing -pikaviiteopas

HP Photo Printing -pikaviiteopas Kuvien tuonti valokuvagalleriaan Seuraavassa kuvataan tapoja, joilla valokuvagalleriaan voidaan lisätä kuvia. Valokuvagalleria on HP Photo Printing -ohjelman vasemmanpuoleinen ruutu. Tulosteiden ja valokuva-albumin

Lisätiedot

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 16. marraskuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys Fiery Driver Configurator...5 Järjestelmävaatimukset...5

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET

TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET 1. Luo mallin mukainen kansiorakenne Käynnistä Resurssienhallinta painamalla näppäimistöltä peräkkäin Windows- ja E-näppäimiä niin, että Windows-näppäin on yhä pohjassa, kun

Lisätiedot

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Aloita tästä Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Noudata Asennusohjeessa annettuja laitteiston asennusohjeita. Jatka optimoimalla tulostuslaatu seuraavasti. 1 Varmista, että olet lisännyt paperikaukaloon

Lisätiedot

SSH Secure Shell & SSH File Transfer

SSH Secure Shell & SSH File Transfer SSH Secure Shell & SSH File Transfer TIETOHALLINTO Janne Suvanto 1.9 2002 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 SSH Secure Shell ohjelman asetukset... 3 POP3 tunnelin asetukset... 6 Yhteyden

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI NPD4758-00 FI Ohjelmiston asennus USB-liitäntää koskeva huomautus: Älä liitä USB-johtoa ennen kuin ohjeissa määrätään tekemään niin. Jos tämä näyttö tulee esiin, napsauta Cancel (Peruuta). Ethernet-liitäntää

Lisätiedot

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi Tämä opas sisältää: Turvallisuusohjeet sivulla 17. Asennuksen vianmääritys sivulla 18. Lisätietojen löytäminen sivulla 22. Turvallisuusohjeet Käytä vain tämän tuotteen mukana toimitettua tai valmistajan

Lisätiedot

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Ver. 2 Ohjelmisto-opas Copyright c PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Johdanto...3 Tämän ohjelmisto-oppaan käyttäminen...3 Järjestelmävaatimukset...4 Varoitukset...6 Asentaminen/poistaminen...6

Lisätiedot

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta..1 Tiedoston kytkeminen haluttuun ohjelmaan...2 Pikakuvakkeen luominen...3 Resurssien jakaminen verkossa olevien

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

Kytkentäopas. Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten. Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista

Kytkentäopas. Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten. Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista Sivu 1/5 Kytkentäopas Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista Paikallinen tulostin on tulostin, joka on liitetty tietokoneeseen USB- tai rinnakkaiskaapelilla.

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3 Nokia 8310 -puhelimelle Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM PDA CAM KÄYTTÖOPAS Fi 1 Suomi Käyttäjän käsikirja Sisällys Valmistelut... 2 Pakkauksen sisältö... 2 Järjestelmävaatimukset... 2 PDA Cam -kamera... 3 PDA Cam -kameran osat... 3 Asentaminen... 4 Laitteiston

Lisätiedot

Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille

Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille Käytettäessä eri käyttöjärjestelmää tai järjestelmäarkkitehtuuria palvelimelle ja asiakkaalle yhteys ei ehkä toimi oikein, kun yhteyden muodostus suoritetaan

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan Google

Lisätiedot

Adobe Premiere Elements ohjeet

Adobe Premiere Elements ohjeet Adobe Premiere Elements ohjeet 1. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla työpöydän kuvaketta. 2. Avautuvasta Elements-ikkunasa valitse a. New Project jos aloitat uuden videoeditoinnin. b. Open Project

Lisätiedot

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkimerkintää: VINKKI Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Asennuksessa on kaksi vaihetta. Ensin asennetaan ohjelma tietokoneelle (vaiheet 1-3). Sen jälkeen asennetaan lisenssi (vaiheet 4-12). 1. Aseta Mathcad 14 CD-levy

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta.

Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta. Insert % Shift Pika-aloitus Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta.) Takuukortti Pika-aloitusopas D1-tarrakasetti

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Coolselector Asennusohje

Coolselector Asennusohje MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Asennusohje Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Yleiset vaatimukset Windows XP asennus Windows 7 asennus Asennuksen poisto

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje

Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje Ohjelmaversio 1.0 Dokumenttiversio 1.0 2 Ohjelman lataaminen Voit ladata henkilöstö- ja koulutusrekisteriohjelman asennuspaketin EduSetup.exe sivustolta valitsemalla

Lisätiedot

Digitaalinen valokuvakehys

Digitaalinen valokuvakehys DENVER DPF 741 Käyttöohje Digitaalinen valokuvakehys VAROITUS Virtajohdon/pistokkeen on oltava helposti käytettävissä/irrotettavissa. 1 Johdanto Onnittelut digitaalisen valokuvakehyksen hankinnan johdosta.

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen s. 1/5 Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen Yleistä Internetissä on paljon hyödyllisiä ilmaisohjelmia, jotka voi ladata ja asentaa omalle koneelle. Osa ohjelmista löytyy suomenkielisiltä sivuilta,

Lisätiedot

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

Tobii Communicator 4. Alkutoimet

Tobii Communicator 4. Alkutoimet Tobii Communicator 4 Alkutoimet TERVETULOA TOBII COMMUNICATOR 4 -OHJELMAAN Tobii Communicator 4:n avulla liikuntarajoitteiset tai kommunikaatiokyvyiltään rajoittuneet henkilöt voivat käyttää tietokonetta

Lisätiedot

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE!

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! 1 TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! Hämeenlinnan kaupunginkirjaston käytössä on Chromebox-työasemia. Työasemat ovat pääsääntöisesti aina käynnissä, mutta tarvittaessa laite käynnistyy virtapainikkeesta. Laitteet

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Ohjelmiston asennusopas Suomi LB9154001 Johdanto Ominaisuudet P-touch Editor Printer Driver P-touch Address Book (vain Windows ) Tämän avulla on helppo luoda useita

Lisätiedot

Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla

Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla 1. Digivideokamera liitetään tietokoneeseen FireWire-piuhalla. (Liitännällä on useita eri nimiä: myös IEEE 1394, DV,

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

MEM-O-MATIC. 6800 järjestelmä

MEM-O-MATIC. 6800 järjestelmä MEM-O-MATIC 6800 järjestelmä Ohjeet Windows yhdysohjelmalle / 6800 yhdysohjelman käyttöohje זתתתתת Windows yhdysohjelman asennus tietokoneelle Tee uusi kansio esimerkiksi nimellä MEMO kovalevyllesi. Kopio

Lisätiedot

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Windows Vista, Internet Explorer 7 - Suomenkielinen Huomaa! Asennuksen vaiheet voivat poiketa tästä ohjeistuksesta, johtuen esim. käyttämässäsi tietokoneessa olevasta

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

1 Tivax siirto uuteen koneeseen

1 Tivax siirto uuteen koneeseen Tivax siirto uuteen koneeseen 1 1 Tivax siirto uuteen koneeseen 1.1 Tivax ohjelman asentaminen Huom. Siirrossa mahdollisesti esiintyvien ongelmien ratkaisu on veloituksetonta ainoastaan asiakkaille, joilla

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen.

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen. Sivu 1/7 Kytkentäopas Tulostimen asentaminen paikallisesti (Windows) Huomautus: Kun asennat paikallisesti liitettyä tulostinta eikä Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD-levy ei tue käyttöjärjestelmää, käytä

Lisätiedot

Midland BTNext -päivityssovellus

Midland BTNext -päivityssovellus Midland BTNext -päivityssovellus Kun olet ladannut BTNext-päivityssovelluksen web-sivultamme, kaksoisnapsauta sitä ja seuraa asennusmenettelyä. BTNext-päivityssovellus asentuu automaattisesti "Program"-valikkoon,

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

Pika-asennusohjeet Suomeksi

Pika-asennusohjeet Suomeksi Pika-asennusohjeet Suomeksi (Virallinen ohje löytyy asennuslevyltä Englanninkielisenä) Tulosta tämä ohje asennuksen avuksi. Ensiksi asennetaan itse ohjelma, sitten rekisteröidytään testerin käyttäjäksi

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje 9234594 2. painos Nokia, Nokia Connecting People ja Pop-Port ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Copyright 2005 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa.

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. KÄYTTÖOHJE 1 (5) VAROITUKSET Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. HUOMIO! Laite ei sovellu alle 3-vuotiaille lapsille. Sisältää pieniä osia - Tukehtumisvaara. Pidä huoli ettei

Lisätiedot

Trust Gamer Kit PCI TRUST GAMER KIT PCI. Pika-asennusohje. Versio 1.0

Trust Gamer Kit PCI TRUST GAMER KIT PCI. Pika-asennusohje. Versio 1.0 TRUST GAMER KIT PCI Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Gamer Kit PCI -tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa tarvitaan jonkin verran kokemusta tietokoneista.

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

OTOsuite. Asennusopas. Suomi OTOsuite Asennusopas Suomi Asiakirjassa kuvataan OTOsuite-ohjelman asentaminen DVD:ltä, muistitikulta tai pakatusta tiedostosta. Järjestelmävaatimukset 1,5 GHz:n suoritin tai parempi (suositus 2 GHz) 2

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Tässä käyttöoppaassa käytetyillä symboleilla on seuraavat merkitykset: Viittaa toimintoon liittyviin varoituksiin ja huomautuksiin.

Tässä käyttöoppaassa käytetyillä symboleilla on seuraavat merkitykset: Viittaa toimintoon liittyviin varoituksiin ja huomautuksiin. Käyttöopas Haluamme kiittää sinua PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tämä on PENTAX PHOTO Browser 3 -ohjelman ja PENTAX PHOTO Laboratory 3 -ohjelman käyttöohje. Näitä ohjelmia käyttämällä voit nauttia

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla Sivu 1/6 Yhteysopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008

Lisätiedot

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys 1. Esittely... 2 2. Asennusohjeet... 2 3. Yleiskuva ohjelmistosta... 3 4. Tietojen siirtäminen D-Boxin avulla... 4 4.1. Piirturitiedostojen siirtäminen...

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

VHOPE-sovelluksen ja VHOPE-kirjastotiedostojen asentaminen

VHOPE-sovelluksen ja VHOPE-kirjastotiedostojen asentaminen VHOPE-sovelluksen ja VHOPE-kirjastotiedostojen asentaminen Vaihe 1: Asenna VHOPE PC:hen täytyy asentaa VHOPE-sovellus, ennen kuin USB-muistitikun esitysaineistoa voidaan ryhtyä käyttämään. VCN (Volvo Corporate

Lisätiedot

Adobe Premiere 6.0 ohjelmasta

Adobe Premiere 6.0 ohjelmasta 1 Adobe Premiere 6.0 ohjelmasta 1. Ohjelman käynnistys...2 2 Ohjelman näkymän esittely...3 Työskentelytila...3 3 VIDEON KAAPPAUS:...6 3.1. Tallennuspaikka valitaan valitsemalla...6 3. 2. Kaappaus aloitetaan

Lisätiedot

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE Järjestelmävaatimukset: Windows (XP, Vista, 7) DirectX 9.x ja uusin ServicePack tai MacOS X 10.3.x (tai suurempi), 3D-grafi ikkkortti ja OpenGL-tuki, min. 512 MB RAM, 1 GB vapaata levytilaa. ASENNUS Asennus

Lisätiedot

VHS-kasetin digitointi Adobe Premiere Elements -ohjelmalla

VHS-kasetin digitointi Adobe Premiere Elements -ohjelmalla 24.8.2018 1 VHS-kasetin digitointi Adobe Premiere Elements -ohjelmalla I Kasetin luku Adobe Premiere Elements -ohjelmaan Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja videolaitteeseen. Laita VHS -kasetti videolaitteen

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

P-touch Transfer Managerin käyttäminen

P-touch Transfer Managerin käyttäminen P-touch Transfer Managerin käyttäminen Versio 0 FIN Johdanto Tärkeä huomautus Tämän käyttöoppaan sisältöä ja tuotteen teknisiä tietoja voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta. Brother pidättää oikeuden

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 MASSER Loader V2.00 käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 Masser Oy Tel. +358 400 904 500 BID No 0665142-9 Jämytie 1 Fax. +358 16 282 554 VAT No. FI06651429 FI-96910 Rovaniemi, Finland Domicile Rovaniemi OHJELMAN

Lisätiedot

OHJELMISTON ASENNUSOPAS

OHJELMISTON ASENNUSOPAS OHJELMISTON ASENNUSOPAS DIGITAALINEN MONITOIMIJÄRJESTELMÄ Sivu JOHDANTO... Sisäkansi TIETOJA OHJELMASTA... ENNEN ASENNUSTA... OHJELMISTON ASENNUS... LIITTÄMINEN TIETOKONEESEEN.. TULOSTUSAJURIN KONFIGUROINTI...

Lisätiedot

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1 Ajokorttimoduuli Moduuli 2 - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta Harjoitus 1 Tämän harjoituksen avulla opit alustamaan levykkeesi (voit käyttää levykkeen sijasta myös USBmuistitikkua). Harjoitus tehdään Resurssienhallinnassa.

Lisätiedot

Visuaalinen opas. Xerox CX -tulostuspalvelin Perustuu Creo Color Server -teknologiaan Xerox Color 550/560 -tulostinta varten 653-01727A-FI

Visuaalinen opas. Xerox CX -tulostuspalvelin Perustuu Creo Color Server -teknologiaan Xerox Color 550/560 -tulostinta varten 653-01727A-FI Visuaalinen opas Xerox CX -tulostuspalvelin Perustuu Creo Color Server -teknologiaan Xerox Color 550/560 -tulostinta varten 653-0177A-FI CX-tulostuspalvelintietokoneen kaapeliliitännät 1 3 4 5 1VDC POWER

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kuvataan kuinka päivitetään Nikonin peilittömien

Lisätiedot

Nopean asennuksen ohje

Nopean asennuksen ohje Tulostuspalvelin Nopean asennuksen ohje Nopean asennuksen ohje 1.1 Hardwaren asennusmenettely 1. Liitä tulostuspalvelin tulostimeen, jota haluat käyttää verkossa. 2. Liitä tulostuspalvelin verkkoon liittämällä

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi näiden ohjeiden mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna ohjeet työpaikan

Lisätiedot

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Käyttöohje

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Käyttöohje WBelectronics Infinity USB Phoenix - Käyttöohje Johdanto Laitteen asentaminen Onneksi olkoon Infinity USB Phoenix -laitteen hankinnasta! Infinity kytketään toimintaan kolmessa vaiheessa: 1) Asenna laite

Lisätiedot