Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (8) 7 Poikkeamishakemus (Kallahti, Riveliniemenpolku 1) (b-asia) HEL T Rakvv S, Ksv:n hankenumero 5050_14 Päätösehdotus päättää hyväksyä Helsingin kaupungin kiinteistöviraston asemakaavaa nro koskevan poikkeamishakemuksen. Hanke edellyttää poikkeamista Asemakaavassa osoitetusta yleisestä ja yhteisestä käyttötarkoituksesta siten, että rakennuspaikalla sallitaan asumiskäyttö. Asemakaavan autopaikkojen sijoittamista kieltävästä määräyksestä. päättää myöntää poikkeamisen seuraavilla ehdoilla: Sr-2-merkittyjen rakennusten korjaus-, muutos- tai lisärakentamistöissä tulee ottaa huomioon rakennustaiteelliset ja historialliset arvot ja arkkitehtuurin ominaispiirteet ja ne tulee toteuttaa yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Päärakennukseen saa sijoittaa yhden asunnon. Muutettaessa rakennus asumiskäyttöön, tulee V-1/s-alueilla soveltaa kaavan AO-1/s-määräyksiä. Asukkaiden pysäköinti Riveliniemessä sallitaan. Riveliniemenpolkua voidaan käyttää asukkaiden henkilö- sekä tarvittavaan huoltoliikenteeseen. Mahdollinen autokatos ja jätehuolto järjestetään huvilamaista ympäristöä kunnioittaen yhteiseen rakennukseen liitteen 4 mukaisesti. Rakennuslupaa haettaessa tulee esittää pätevän maisemasuunnittelijan laatima pihasuunnitelma, jossa on huomioitu liitteen 4 asumiseen liittyvät tarpeet. Suunnitelmassa tulee huomioida kaavan suojelumääräykset sekä Helsingin kaupungin rakennusviraston laatiman Kallahdenniemen hoito- ja kehittämissuunnitelman tarpeet.

2 Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (8) Muutostöitä suunniteltaessa ja toteuttaessa tulee Natura-suojeltujen rantojen luontoarvojen ja lepakoiden elinolosuhteet huomioida ja säilyttää. Rakennustoimenpiteet tulee suunnitella ympäristökeskuksen ohjeiden mukaisesti. Muilta osin noudatetaan kaavan määräyksiä. Hakija Helsingin kaupungin kiinteistövirasto (jättöpäivämäärä ) Rakennuspaikka 435. kaupunginosan (Kallahti) K37T10-niminen tila R:no 168 liitteen 4 mukaisesti. Hakemus Säännökset, joista poiketaan Lähtötiedot Päärakennuksen (240 k-m²) pysyvä käyttötarkoituksen muuttaminen myös asumista sallivaksi poiketen asemakaavan osoittamasta yleisen tai yhteisöjen käyttöön tarkoitetusta virkistyspalvelujen alueesta (V-1/s), jossa huvilakulttuuriin liittyvä puoliavoin ja puutarhamainen ympäristö tulee säilyttää ja alueelle saa sijoittaa henkilökunnan asunnon. Hakija perustelee hakemustaan seuraavasti: Helsingin kaupunki myy kiinteistöjään, joille kaupungilla ei löydy käyttöä. Tyhjillään seisovien rakennusten kunnossapito maksaa ja kasvattaa korjausvelkaa. Usein tällaiset kiinteistöt joutuvat ennen pitkää myös ilkivallan kohteiksi. Myymällä tarpeettomat kiinteistöt uusille omistajille halutaan varmistaa rakennusten säilyminen, kunnostus ja pysyvä käyttö. Kaupunginhallitus velvoittaa Tilakeskusta myymään tarpeettomat kiinteistöt pois. Kaupungin hallintokunnilta ei ole löytynyt kohteelle asemakaavan mukaista käyttöä. Parhaiten ylläpidon katsotaan toteutuvan myymällä rakennukset nykykunnossaan ostajalle, joka peruskorjaisi ne omaan käyttöönsä. Myyntiedellytysten katsotaan olevan selkeästi paremmat mikäli rakennuksia voidaan käyttää myös asumiseen. Haettu toimenpide on vastoin voimassa olevaa asemakaavaa ja siten vastoin maankäyttö- ja rakennuslain 58 :n 1 momenttia.

3 Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (8) Osallisten kuuleminen ja lausunnot Alueella on voimassa vahvistettu asemakaava nro Asemakaavan mukaan alue on virkistyspalveluiden korttelialue, joka on tarkoitettu yleiseen tai yhteisöjen käyttöön. Alueella on kulttuurihistoriallisia ja maisemallisia arvoja. Huvilakulttuuriin liittyvä puoliavoin ja puutarhamainen ympäristö tulee säilyttää. Alueelle saa sijoittaa henkilökunnan asunnon. Päärakennus on merkitty Sr-2-suojelumerkinnällä. Rakennus on rakennustaiteellisesti, historiallisesti ja ympäristön kannalta arvokas rakennus. Rakennusta tai sen osaa ei saa purkaa eikä siinä saa tehdä sellaisia korjaus-, muutos- tai lisärakentamistöitä, jotka heikentävät rakennustaiteellisia ja historiallisia arvoja tai muuttavat arkkitehtuurin ominaispiirteitä. Mikäli rakennuksessa on aikaisemmin tehty tällaisia toimenpiteitä, tulee ne korjaus- ja muutostöiden yhteydessä palauttaa alkuperäistoteutuksen mukaisiksi. Rakennuksen alkuperäiset tai niihin verrattavat rakenteet, julkisivut, vesikatto, ikkunat ja ulko-ovet yksityiskohtineen, materiaaleineen ja väreineen tulee säilyttää, minkä tulee olla korjaustöiden lähtökohtana. Mikäli alkuperäisiä rakennusosia joudutaan pakottavista syistä uusimaan, se tulee tehdä alkuperäistoteutuksen mukaisesti. Lisärakentaminen saa poiketa rakennusalasta vähäisessä määrin. Kallahdenniemi kuuluu Helsingin höyrylaivareittien kesähuvila-asutusalueeseen, joka on arvotettu maakunnallisesti arvokkaaksi kulttuuriympäristöksi. Nykytilanteessa rakennusten ympärivuotinen käyttö edellyttää lämmöneristämistä. Riveliniemen rannoilla koillisesta etelään sijaitsee arvoluokan I arvokas kasvikohde. Riveliniemen eteläpuolella on arvoluokan II linnustoltaan arvokas alue. Kallahdenniemi kuuluu kokonaisuudessaan arvoluokan I arvokkaaseen lepakkoalueeseen. Alueen luonnonhoitoluokat ovat puisto- ja ulkoilumetsään kuuluvia. Maisemakulttuurinsa osalta alue kuuluu huvilakulttuurin alueeseen. Hakemuksesta on tiedotettu naapureille kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosaston kirjeellä ( ). Heille on varattu tilaisuus kirjallisen muistutuksen tekemiseen. Laajempi kuuleminen ei ole tarpeen, koska poikkeamisella ei ole vaikutuksia laajemmalle. Muistutuksia saatiin 1 kpl. Muistuttajan mielestä alue tulisi jättää kaupunkilaisten vapaaseen käyttöön ja sen yksityistäminen uhkaa kulttuuri-, luonto- ja virkistysarvoja. Rakennuksia tulisi tarjota vuosaarelaisille yhdistyksille ja järjestöille, sillä tilojen puute alueella on suuri. Rakennuksia voisi kehittää läheisen uimarannan yhteydessä paremmin yleisöä palvelevaksi.

4 Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (8) Vastine Pihapiirin rajaus ei estä ulkoilureitin rakentamista. Muu virkistyskäyttö sijoittuu pihapiirien ulkopuolelle. Nykyinen käyttö ei hakemuksen mukaan pysty kattamaan rakennuksen huoltoa ja ylläpitoa, mistä seuraa rakennuksen rappeutuminen. Uimarannan kehittäminen saattaa osoittautua haasteelliseksi näin lähellä parempaan ilmansuuntaan avautuvan Ison Kallahden Uimarantaa. Hakemuksesta on pyydetty lausunnot kiinteistövirastolta, kaupunginmuseolta, rakennusvirastolta, liikuntavirastolta, nuorisoasiainkeskukselta, ympäristökeskukselta, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Helsingin seudun ympäristöpalveluiden vesihuollolta, Helen sähköverkko Oy:ltä ja Helen Oy:ltä. Ympäristökeskus toteaa kannanotossaan ( ), että alue rajautuu Natura-alueeseen ja tulevan käytön suunnittelussa tulee varmistaa, etteivät rantojen luontotyypit ja arvokas kasvikohde hoitotoimien seurauksena heikkene. Rakennusten remontoinnissa ja kunnostuksessa, puuston hoitotoimissa ja pihapiirin valaistuksessa tulee huomioida se, ettei lepakoiden elinolosuhteita heikennetä. Lepakoiden lisääntymis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen ja heikentäminen on kielletty. Lepakot ovat luonnonsuojelulain mukaan rauhoitettuja eläimiä. Lepakot voivat käyttää kesäisin päiväpiiloina rakennuksia tai puunkoloja ja talvehtia esim. maakellareissa tai joskus myös rakennuksissa. Poikkeamispäätöksen mukaisten rakennuksien kunnostamisessa tulee huomioida ettei lepakoiden elinolosuhteita heikennetä. Alueen puita voi kaataa vain silloin, kun niissä on lepakoita. Pihapiirin valaistuksen suunnittelussa tulee myös ottaa huomioon lepakoiden esiintyminen alueella. Rakennusten tulee ensisijaisesti liittyä tulevaan keskitettyyn vesija viemäriverkostoon ja toissijaisesti nykyinen kiinteistökohtainen jätevesiratkaisu tulisi uusia. Edellä mainitut seikat esim. myyntiasiakirjoissa mainiten voidaan käyttötarkoituksen muutos sallia. Rakennusviraston toteaa kannanotossaan ( ), että Riveliniemen huvila puutarhoineen ovat erittäin arvokkaita ja niiden maisemalliset ja kulttuuriarvot tulee taata myös tulevaisuudessa. Siksi myyntisopimukseen tulee kirjata, että alueelle on laadittava puutarhasuunnitelma turvaamaan tulevaa hoitoa. Suunnitelmassa on huomioitava myös Natura-verkoston läheisyydestä johtuvat rajoitukset rannassa. Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY toteaa lausunnossaan, että tontti sijaitsee vesihuollon toiminta-alueen ulkopuolella. HSY:llä ei ole hankkeesta huomautettavaa.

5 Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (8) Perustelut Helsingin kaupunginmuseo toteaa lausunnossaan, ettei se puolla huvilarakennuksen muuttamista talviasuttavaksi, sillä tarvittavat muutokset vastaisivat huvilan suojeluarvot tuhoavaa uudisrakentamista eivätkä vastaisi kaavan suojelumääräyksiä millään tavalla. Rakennusta tulee käyttää jatkossakin kesähuvilana keväästä syksyyn. Pihapiirien suunnittelu ja käyttö tulee tehdä kaavamääräyksen mukaisesti kulttuurihistorialliset ja maisemalliset arvot sekä puutarhamainen ympäristö huomioiden. Kaupunginmuseo haluaa nostaa esiin alueen maakunnalliset kulttuuriarvot sekä voimassaolevan ja tulevan yleiskaavan, joissa aluetta kehitetään virkistysalueena. Poikkeamispäätökset eivät saa olla ristiriidassa niiden kanssa. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ELY toteaa lausunnossaan, ettei hankkeella ole maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia oikeudellisia edellytyksiä. ELY:n mukaan yleiseen virkistyskäyttöön osoitettujen alueiden yksityistäminen vaatii laajemman käsittelyn ja kuulemisen laajempana kaavahankkeena, jossa arvioidaan hankkeen suhde ylemmän asteen kaavoihin, kulttuuriympäristöön ja luontoarvoihin. Muissa lausunnoissa ei ollut huomautettavaa. Haettu toimenpide voidaan toteuttaa, koska asuinkäytön salliminen ei poikkea olennaisesti ympäröivän historiallisen huvila-alueen asuinkäytön luonteesta. Voimassa olevassa kaavassa asuminen on sallittu alueella henkilökunnan asuntona. Kallahdenniemen alue ei ole yksinomaan virkistysaluetta, vaan alueella on olemassa olevaa asutusta. Voimassa olevan asemakaavan virkistyskäyttö ei tukeudu nimenomaan V- 1/s-merkittyjen alueiden varaan, vaan painopiste on ulkoilureittien verkoston toteuttamisessa. Kaavan mukainen virkistyskäyttö on turvattu tarkoituksenmukaisella pihapiirin rajauksella, joka ei estä suunnitellun virkistysreitistön toteuttamista jatkossa. Alue sijaitsee maiseman, kulttuuriperinnön ja luontonsa osalta arvokkaalla alueella, joka on edellytetty huomioitavaksi mahdollisissa ympäristöä ja sr-2-merkittyjä rakennuksia koskevissa muutostöissä. Rakennusten ja pihapiirin siirtymisen intensiivisempään käyttöön nähdään parantavan niiden suojeluarvojen säilymisen mahdollisuuksia. Asemakaavan suojelumerkintä Sr-2 koskee rakennuksen ulkokuorta, ja pätevän suunnittelijan asumista sallivat muutokset sisätiloissa ei nähdä vaarantavan näitä suojeluarvoja. Rakennuksen intensiivinen ympärivuotinen käyttö voidaan nähdä myös parantavan rakennuksen suojeluarvojen säilymisen toteutumista. Huvilan nykyinen käyttö tilausravin-

6 Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (8) tolana ja asemakaavan sallima henkilökunnan asunnon käyttö on nykyiselläänkin ympärivuotista. Poikkeamispäätöksen ehdoissa omistaja sitoutetaan tekemään korjaustyöt yhteistyössä kaupunginmuseon kanssa. Maininta suojelumääräyksistä liitetään poikkeamispäätöksen ehtoihin. Alueen virkistyskäyttö toteutuu jatkossakin rajatun pihapiirin ulkopuolella. Alueen päärakennukseen saa sijoittaa yhden asunnon. Useampi asunto johtaisi alkuperäisestä, yhden perheen käyttöön tarkoitetusta toteutuksesta poikkeavaan ratkaisuun sekä merkittävässä huvilaympäristössä vaikeasti toteutettaviin pysäköintijärjestelyihin. Asuinkäyttöön johtavia muutostöitä tehdessä edellytetään noudatettavaksi asumiseen paremmin soveltua AO-1/s-määräyksiä V-1/s-määräysten sijaan. Muutostyöt tulee suunnitella huolellisesti asemakaavan suojelumääräystä kunnioittaen ja kaupunginmuseon asiantuntijoiden ohjauksessa. Alueelle laaditaan pätevää maisemasuunnittelijan käyttäen pihasuunnitelma, jossa huomioidaan pihapiiriin huvilamaisen ympäristön, ympäristön virkistyskäytön, asumisen tarpeet ja asemakaavan suojelumääräykset. Virkistyskäytön kehittämissuunnitelma löytyy Helsingin kaupungin rakennusviraston laatimasta julkaisusta "Kallahdenniemen hoito- ja kehittämissuunnitelma". Pihapiirin asemakaavallisesti huomioitavat seikat on koottu liitteeseen 4. Nykyisessä asemakaavassa pysäköinti Riveliniemen huvilan tontilla kielletään. Asemakaavaa laadittaessa päärakennus oli juhlapaikka, jonka asiakkaiden pysäköinti ohjattiin toisaalle. Asumisen salliva käyttö vaatii toimivan pysäköintijärjestelyn ja mahdollisuuden huoltoliikenteeseen. Asukkaiden autopaikat ja jätehuolto osoitetaan liitteen 1 mukaiselle pihapiirin alueelle kaavassa. Jatkosuunnittelu tulee tehdä yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Järjestelyissä tulee säilyttää nykyinen avoin näkymä pihapiiriin huvilaa lähestyttäessä. Muutostöitä tehdessä tulee varmistaa, ettei natura-alueen elämistö ja lajisto tai alueen lepakkokanta häiriinny rakentamistoimenpiteiden aikana eikä sen seurauksena. Rakentamistoimenpiteet tulee suunnitella Ympäristökeskuksen ohjeiden mukaisesti. Muilta osin edellytetään noudatettavaksi kaavan määräyksiä. Poikkeamisen erityiset syyt ovat tilanteen muuttuminen asemakaavan laatimisen jälkeen, suojelutavoitteiden edistäminen, olemassa olevan rakennuksen ja ympäröivän alueen hyödyntäminen ja käytön edistäminen sekä kulttuuri- ja luonnonolojen vaaliminen.

7 Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (8) Sovelletut oikeusohjeet Maksu Haettu toimenpide ei päätöksessä asetetuin ehdoin aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle taikka alueiden käytön muulle järjestämiselle, eikä vaikeuta luonnonsuojelun taikka rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Haettu toimenpide ei myöskään johda vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen eikä muutoin aiheuta merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. Maankäyttö- ja rakennuslaki 58 1 mom, 145, 171, 173 ja 174 Maankäyttö- ja rakennusasetus 85 ja 86 Kaupunkisuunnittelutoimen johtosääntö 6 kohta 19a Rakennusvalvontataksa 2016, euroa Voimassaolo ja jatkotoimenpiteet Ennen mahdolliseen rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä on saatava rakennuslupa, mikäli sellaista edellytetään. Rakennus- tai muu mahdollisesti vaadittava lupa on haettava kahden vuoden kuluessa poikkeamispäätöksen lainvoimaisuudesta lukien. Lupahakemukseen on liitettävä tämä päätös lainvoimaisuustodistuksineen. Tämä päätös annetaan julkipanon jälkeisenä päivänä , jolloin sen katsotaan tulleen asianosaisen tietoon. Kuulutusteksti kirjaamoon Esittelijä Lisätiedot asemakaavapäällikkö Olavi Veltheim Petri Leppälä, arkkitehti, puhelin: petri.leppala(a)hel.fi Liitteet 1 Hakemus perusteluineen 2 Asemakaavaote ja asemapiirustus 3 Ympäristökartta 4 Rakennuspaikka, reitistö- ja pihapiirikaaviot 5 Kallahdenniemen hoito- ja kehittämissuunnitelma 6 Esittelymateriaali

8 Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (8) Muutoksenhaku Otteet 7 Muistutus 8 Osa päätöshistoriaa Hallintovalitus, poikkeamispäätös ja suunnittelutarveratkaisu Oikaisuvaatimusohje, kaupunkisuunnittelulautakunta Ote Hakija Uudenmaan elinkeino-, liikenneja ympäristökeskus Muistuttaja Otteen liitteet Oikaisuvaatimusohje, kaupunkisuunnittelulautakunta Hallintovalitus, poikkeamispäätös ja suunnittelutarveratkaisu Lainvoimaisuusohje, hallinto-oikeus Hallintovalitus, poikkeamispäätös ja suunnittelutarveratkaisu Liite 2 Liite 3 Hallintovalitus, poikkeamispäätös ja suunnittelutarveratkaisu Tiedoksi Kaupunkisuunnitteluvirasto/Koski, Mehtonen, Wiberg Rakennusvalvontavirasto/Saransalmi

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (8) 9 Poikkeamishakemus (Kallahti, Kallvikinniementie 23) (b-asia) HEL 2015-010395 T 10 04 01 Rakvv 54-2681-15-S, Ksv:n hankenumero 5050_13 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (12) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (12) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (12) 26 Poikkeamishakemus (Kallahti, Riveliniemenpolku 1) HEL 2015-010397 T 10 04 01 Rakvv 54-2682-15-S, Ksv:n hankenumero 5050_14 Päätös päätti hyväksyä Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2012 1 (7) 354 Poikkeamishakemus (Haaga, Puutarhurinkuja 2) (b-asia) HEL 2012-011277 T 10 04 01 Rakvv 29-2575-12-12-S 14.8.2012 Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/2012 1 (8) 464 Poikkeamishakemus (Lauttasaari, Vattuniemenkuja 6) HEL 2012-012801 T 10 04 01 Rakvv 31-2875-12-S 19.9.2012 Päätös päätti hyväksyä Valion Eläkekassan poikkeamishakemuksen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö.

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö. Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 4 Poikkeamishakemus (Kuntatalo Oy, Kallion tontti 11303/3, Toinen Linja 14) HEL 2014-015224 T 10 04 01 Rakvv 11-3839-14-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2013 1 (8) 277 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Saukonpaadenranta 22/20) HEL 2013-006478 T 10 04 01 Rakvv 20-984-13-S 7.5.2013 Päätös päätti hyväksyä Lemminkäinen Talo Oy:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2014 1 (5) 52 Poikkeamishakemus (Kamppi, Annankatu 31-33, 00100 Helsinki) HEL 2014-007347 T 10 04 01 Rakvv 4-1687-14-S, Ksv:n hankenumero 762 Päätös Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (12) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (12) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (12) 28 Poikkeamishakemus (Kallahti, Kallvikinniementie 23) HEL 2015-010395 T 10 04 01 Rakvv 54-2681-15-S, Ksv:n hankenumero 5050_13 Päätös päätti hyväksyä Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (5) 161 Suunnittelutarveratkaisuhakemus (Konala, Paperitie 1) HEL 2016-013152 T 10 04 02 Ksv 5045_29, Rakvv 32-2954-16-S Päätös päätti hyväksyä Oy Teboil Ab:n suunnittelutarveratkaisuhakemuksen.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 26 Poikkeamishakemus (Vallila, Elimäenkatu 20) HEL 2015-007533 T 10 04 01 Rakvv 22-1781-15-S, Ksv:n hankenumero 5046_8 Päätös päätti hyväksyä Oy Elimäenkatu 20 asemakaavaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Senaatti-kiinteistöt (jättöpäivämäärä 17.8.

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Senaatti-kiinteistöt (jättöpäivämäärä 17.8. Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 5 Suunnittelutarveratkaisuhakemus (Santahamina, Hevostallintie) (basia) HEL 2016-009094 T 10 04 02 Ksv 5050_31, Rakvv 51-2058-16-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 3 Poikkeamishakemus (Pasila, Ilmalanrinne 1 / Ilmalanportti 2) (b-asia) HEL 2013-015437 T 10 04 01 Ksv 341, Rakvv 17-3931-13-S 2.12.2013 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 5 Poikkeamishakemus (Laajasalo, Matosaarenkuja 4) HEL 2016-012390 T 10 04 01 Rakvv 49 2680-16-S, Ksv:n hankenumero 5049_25 Päätös päätti hyväksyä ********** asemakaavaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 18 Poikkeamishakemus (Pasila, Radiokatu 5) HEL 2016-012085 T 10 04 01 Rakvv 17-2760-16-S, Ksv:n hankenumero 5046_34 Päätös päätti hyväksyä Pasilan asemakaavaa nro 11444

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (10) 100 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Jätkäsaarenkuja 12) HEL 2012-014998 T 10 04 01 Päätös päätti hyväksyä VVO Yhtymä Oyj:n ja SRV Yhtiöt Oyj:n poikkeamishakemuksen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkiympäristön toimiala Maankäyttö ja kaupunkirakenne - palvelukokonaisuus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkiympäristön toimiala Maankäyttö ja kaupunkirakenne - palvelukokonaisuus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 66 Poikkeamishakemus (38. kaupunginosa Malmi, Hiekkakiventie 7) HEL 2017-004319 T 10 04 01 Lupatunnus 38-751-17-S, hankenumero 5048_28 Päätös päätti hyväksyä 38. kaupunginosan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 81 Poikkeamishakemus (Tammisalo, Vanhaväylä 11) HEL 2016-009305 T 10 04 01 Rakvv 44 865-16-S, Ksv:n hankenumero 5049_23 Päätös päätti hyväksyä ********** asemakaavaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 33 Poikkeamishakemus (Pasila, Fredikanterassi 1) HEL 2017-001937 T 10 04 01 Rakvv 17-410-17-S, Ksv:n hankenumero 5046_37 Päätös Hakija Rakennuspaikka Hakemus päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/2014 1 (5) 63 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Välimerenkatu 18) HEL 2014-006975 T 10 04 01 Rakvv 20-16214-14-S. Ksv:n hankenumero 724 Päätös päätti hyväksyä (Art Hotel

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin tontti 1

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin tontti 1 Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 10 Poikkeamishakemus (Sörnäinen, Parrulaituri 2) (b-asia) Pöydälle 25.04.2017 HEL 2016-012788 T 10 04 01 Rakvv 10-2922-16-S, Ksv 5046_32 Päätösehdotus Hakija

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 32 Poikkeamishakemus (31. kaupunginosa, Lauttasaari, Itälahdenkatu 1a) HEL 2015-009089 T 10 04 01 Rakvv 31-2450-15-S, Ksv:n hankenumero 5044_19 Päätös Vs. virastopäällikkö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2015 1 (6) 10 Suunnittelutarveratkaisu- ja poikkeamishakemus (Laajasalo, Kruunuvuorenranta, Hopealaaksontie) (b-asia) HEL 2015-000745 T 10 04 01 Ksv 1326, Rakvv 49-77-15-S

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 47 Poikkeamishakemus (50. kaupunginosa Villinki, Villingin saari, tila RN:o 1:602) HEL 2012-015486 T 10 04 01 Rakvv 50-406-11-S, Ksv:n hankenumero 5049_19 Päätös Hakija

Lisätiedot

Hakija perustelee hakemustaan sillä, että

Hakija perustelee hakemustaan sillä, että Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (7) 5 Poikkeamishakemus (Meilahti, Seurasaarentie 11) (b-asia) HEL 2016-000970 T 10 04 01 Rakvv 15-190-16-S, Ksv 5045_15 Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka Hakemus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (5) 1 Poikkeamishakemus (Fastighets Ab Sirius, Kaartinkaupungin tontti 48/16, Fabianinkatu 4) HEL 2016-000793 T 10 04 01 Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka Hakemus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (9) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (9) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/2012 1 (9) 1415 Poikkeamishakemus (Munkkiniemi, Perustie 39) HEL 2012-009009 T 10 04 01 Rakvv 30-1814-12-S Päätös päätti myöntää Sedmigradskys Småbarnsskola och Marias

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2015 1 (6) 6 Poikkeamishakemus (Lauttasaari, Kaskisaari, Saarihuhdantie 1b) (basia) HEL 2014-011908 T 10 04 01 Ksv 1021, Rakvv 31-3015-14-S 2.10.2014 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 40/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 40/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 40/2016 1 (7) 3 Poikkeamishakemus (Katajanokka, Vyökatu 4, Kauppiaankatu 12) (b-asia) HEL 2014-011261 T 10 04 01 Ksv 1001, Rakvv 8-2587-14-S Päätösehdotus päättää hyväksyä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 45 Poikkeamishakemus (Vallila, Aleksis Kiven katu 25) HEL 2016-001949 T 10 04 01 Rakvv 22-380-16-S, Ksv:n hankenumero 5046_12 Päätös päätti hyväksyä As Oy Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2015 1 (5) 4 Suunnittelutarveratkaisuhakemus, Santahamina, Rykmentintie 8 (basia) HEL 2014-012960 T 10 04 01 Ksv 1344, Rakvv 51-3113-14-S 27.10.2014 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (6) 13 Poikkeamishakemus (Laajasalo, Disankatu 3 ja 5 sekä Haakoninlahdenkatu 3) (b-asia) HEL 2017-002408 T 10 04 01 Rakvv 49-260-17-S, Ksv:n hankenumero 5049_30

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/2016 1 (7) 333 Poikkeamishakemus (Katajanokka, Vyökatu 4, Kauppiaankatu 12) HEL 2014-011261 T 10 04 01 Rakvv 8-2587-14-S, Ksv:n hankenumero 1001 Päätös Käsittely Lautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2017 1 (5) 3 Määräalan (pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Meilahdesta HEL 2017-005359 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 73/675 493, Heikinniementie 2 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 18 Poikkeamishakemus (Pasila, Radiokatu 5) HEL 2016-012085 T 10 04 01 Rakvv 17-2760-16-S, Ksv:n hankenumero 5046_34 Päätös päätti hyväksyä Pasilan asemakaavaa nro 11444

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 62 Poikkeamishakemus (Taka-Töölö, Paasikivenkatu 4) HEL 2015-013247 T 10 04 01 Rakvv 14-3623-15-S, Ksv:n hankenumero 5044_35 Päätös päätti hyväksyä SY Invest Oy Ab:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2013 1 (6) 3 Poikkeamishakemus (Östersundom, 57. Salmenkallio, Ribbingintie 109) (b-asia) HEL 2012-016404 T 10 04 01 Rakvv 58-1745-11-S Päätösehdotus päättänee hyväksyä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (7) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (7) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/2014 1 (7) 74 Poikkeamishakemus (Myllypuro, Myllysiipi 9) HEL 2014-008504 T 10 04 01 Rakvv 45-2083-14-S, Ksv:n hankenumero 841 Päätös Hakija Rakennuspaikka Hakemus päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (9) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (9) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (9) 161 Poikkeamishakemus (Meilahti, Johannesbergintie 2) HEL 2015-013438 T 10 04 01 Rakvv 15-3631-15-S, Ksv 5045_14 Päätös päätti hyväksyä ********** asemakaavaa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 1/2018 1 (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 04.01.2018 Rakennusvalvontapäällikkö on 04.01.2018 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 1 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen 9.1.2018,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 9 Munkkiniemen Kartanontie 22:n asemakaavan muuttaminen (nro 12255, tontti 30008/22) HEL 2011-006696 T 10 03 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI. Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin sisältö

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI. Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin sisältö Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Kaavakartta nro 12459 1 (5) Hankenro 5344_2 HEL 2016-013448 11.4.2017, täydennetty 1.12.2017 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro

Lisätiedot

VILLINKI RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ JA SUOJELUMÄÄRÄYKSET. Riitta Salastie Kaupunkisuunnitteluvirasto

VILLINKI RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ JA SUOJELUMÄÄRÄYKSET. Riitta Salastie Kaupunkisuunnitteluvirasto VILLINKI RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ JA SUOJELUMÄÄRÄYKSET Riitta Salastie Kaupunkisuunnitteluvirasto MITÄ JA MIKSI SUOJELUMÄÄRÄYKSIÄ? SUOJELUN KRITEERIT JA JA ARVOT rakennustaiteellinen arvo kulttuurihistoriallinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 30 Poikkeamishakemus (Kamppi, Bulevardi 21 HEL 2016-009386 T 10 04 01 Rakvv 4-2159-16-S, Ksv:n hankenumero 5044_51 Päätös päätti hyväksyä GNFIN Bulevardi Oy:n asemakaavaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2016 1 (6) 3 Poikkeamishakemus (Laajasalo, Köökarinpolku 1, Köökarinkuja 5) (b-asia) HEL 2015-011728 T 10 04 01 Ksv 5049_8, Rakvv 49-3211-15-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Kaupunkisuunnitteluvirasto 41/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Kaupunkisuunnitteluvirasto 41/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) 80 Poikkeamishakemus (Alppiharju, Sturenkatu 12-14) HEL 2014-011080 T 10 04 01 Rakvv 12-2754-14-S, Ksv:n hankenumero 981 Päätös Hakija Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 38/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 38/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 38/2016 1 (7) 9 Poikkeamishakemus (Tapanila, Veljestenpiha 7) (b-asia) Pöydälle 22.11.2016 HEL 2016-003953 T 10 04 01 Rakvv 39-0466-16-S, Ksv 5048_14 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Kaavakartta nro 12459 Hankenro 5344_2 HEL 2016-013448 11.4.2017 1 (11) VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1246-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL 2016-004225 10.5.2016 ANNALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 58 Poikkeamishakemus (Suomenlinna, C37) HEL 2016-005054 T 10 04 01 Rakvv 52-1042-16-S, Ksv:n hankenumero 5044_43 Päätös päätti hyväksyä rannan suunnittelutarvetta koskevan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 38/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 38/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 38/2016 1 (8) 429 Poikkeamispäätöshakemus (Oulunkylä, Teinintie 8) HEL 2016-005239 T 10 04 01 Ksv 5047_3, Rakvv 28-1102-16-S Päätös päätti hyväksyä Oulunkylän Seurakunnan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

1 (5) Ksv:n hankenro 1541_8 HEL Oas /16 TÄHTITORNINKATU 16 18, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

1 (5) Ksv:n hankenro 1541_8 HEL Oas /16 TÄHTITORNINKATU 16 18, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TÄHTITORNINKATU 16 18, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja alue 1 (5) Ksv:n hankenro 1541_8 HEL 2015-010121 9.2.2016 Oas 1232-00/16 Suomen Lähetysseuran

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 25/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 25/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 25/2016 1 (6) Päätöshistoria Kaupunkisuunnitteluvirasto Virastopäällikkö 23.05.2016 42 HEL 2015-008051 T 10 04 01 Rakvv 42-1651-15-S, Ksv:n hankenumero 5049_2 Päätös Virastopäällikkö

Lisätiedot

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS LUONNOS NÄHTÄVILLÄ 4. 22.2.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS Asemakaavan muutos koskee:

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1313-00/17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL 2013-016355 7.7.2017 DECKERIN HUVILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Laajasalossa osoitteessa Adelenpolku

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 1/2018 1 (6) 18 Tuomarinkylä, Laamannintie, poikkeamishakemus HEL 2017-006570 T 10 04 01 Lupatunnus 35-1404-17-S, hankenumero 5047_8 Päätösehdotus päättää hyväksyä 35. kaupunginosan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 26 Poikkeamishakemus (Vallila, Elimäenkatu 20) HEL 2015-007533 T 10 04 01 Rakvv 22-1781-15-S, Ksv:n hankenumero 5046_8 Päätös päätti hyväksyä Oy Elimäenkatu 20 asemakaavaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (7) 340 Oikaisuvaatimus poikkeamispäätöksestä (Kruununhaka, Pohjoisranta 18) HEL 2016-000934 T 10 04 01 Päätös Perustelut Päätöksen antopäivä päätti jättää tutkimatta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (10) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (10) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2013 1 (10) 313 Poikkeamishakemus (Itäkeskus, Kauppakartanonkatu 7) HEL 2013-007113 T 10 04 01 Rakvv 45-1522-13-S, 16.5.2013 Päätös päätti hyväksyä Kiinteistö Oy Itäkeskuksen

Lisätiedot

Poikkeamislupa 5 Leirin kaupunginosan korttelin 71 tontille 1, ES Kiinteistöbond Oy

Poikkeamislupa 5 Leirin kaupunginosan korttelin 71 tontille 1, ES Kiinteistöbond Oy Tekninen lautakunta 131 05.04.2017 Poikkeamislupa 5 Leirin kaupunginosan korttelin 71 tontille 1, ES Kiinteistöbond Oy 1261/10.03.00.02/2016 TEKLA 131 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginarkkitehti Maarit

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa.

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa. Helsingin kaupunki Esityslista 11/2017 1 (5) 8 Skatanniemi 10a ja b, tonttien 54327/2 ja 3 asemakaavan muuttaminen (nro 12453) (b-asia) HEL 2016-003957 T 10 03 03 Ksv 5544_1, karttaruutu 675509-10 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2014 1 (5) 1 Siltamäki, Pohjantähdentien alue, kymmenen pientalotontin asemakaavan (nro 12236) (b-asia) HEL 2012-011024 T 10 03 03 Ksv 0742_39, Pohjantähdentie 45, 46a,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 2 Poikkeamishakemus (Etu-Töölö, Hietaniemenkatu 14) HEL 2016-008828 T 10 04 01 Rakvv 13-1729-16-S, Ksv:n hankenumero 5044_27 Päätös Hakija Rakennuspaikka Hakemus päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 22/2016 1 (6) 7 Poikkeamishakemus (Katajanokka, Vyökatu 9) (b-asia) HEL 2015-009638 T 10 04 01 Rakvv 8-2609-15-S, Ksv 5044_20 Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka Hakemus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/6 31.3.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/6 31.3.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (5) 6 Poikkeamishakemus (Lauttasaari, Luoteisväylä 14) (b-asia) HEL 2014-013691 T 10 04 01 Ksv 1122, Rakvv 31-3406-14-S 12.11.2014 Päätösehdotus päättää hyväksyä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 14 Poikkeamishakemus (Suutarila, Vaskipellontie 9 HEL 2015-012047 T 10 04 01 Rakvv 40-2990-15-S, Ksv:n hankenumero 5048_5 Päätös päätti hyväksyä ********** asemakaavaa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 6 Uimarannantie 8, asemakaavaehdotus (nro 12432) ja sen asettaminen nähtäville (a-asia) HEL 2015-012866 T 10 03 03 Ksv:n hankenumero 0576_1, karttaruutu 682499

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 12/2013 1 (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/3 23.4.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 12/2013 1 (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/3 23.4.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 12/2013 1 (6) Eteläiset kaupunginosat ry-södra stadsdelarna rf ym. l.virtala@pp.inet.fi 141 Poikkeamishakemus (Eira, Merisatamanranta 10) HEL 2012-014976 T 10 04 01 Rakvv

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (11) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (11) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2013 1 (11) 141 Poikkeamishakemus (Eira, Merisatamanranta 10) HEL 2012-014976 T 10 04 01 Rakvv 6-3299-12-S 2.11.2012 Päätös päätti hyväksyä Kiinteistö Oy Halkolaiturin

Lisätiedot

Keskustelutilaisuus

Keskustelutilaisuus 17.8.2016 Keskustelutilaisuus Liisankatu 14 Asemakaavan muutos OAS + Luonnos Kaupunkisuunnitteluvirasto Marjaana Yläjääski Mitä alueelle suunnitellaan? - Kaksi uutta asuinkerrostaloa - yht. 3400 k-m² -

Lisätiedot

Oas /17 1 (5) Hankenro 5364_1 HEL

Oas /17 1 (5) Hankenro 5364_1 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1313-02/17 1 (5) Hankenro 5364_1 HEL 2013-016355 7.9.2017 DECKERIN HUVILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille. Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila

Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille. Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila 13.4.2016 Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille Poikkeamistoimivallan siirtoa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 25/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 25/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 25/2016 1 (5) 3 Oikaisuvaatimus poikkeamispäätöksestä (Kulosaari, Lautturinkuja 2) (b-asia) HEL 2015-008051 T 10 04 01 Päätösehdotus Oikaisuvaatimuksen käsittelyn edellytykset

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 27 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavasta poikkeaminen, käyttötarkoituksen muutos Jani ja Sari Aalto Petäjäkuja 3 O 34600 Ruovesi Rakennuspaikan

Lisätiedot

HEL WÄINÖ AALTOSEN TIE 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HEL WÄINÖ AALTOSEN TIE 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Oas 1275-00/17 Hankenro 5344_2 HEL 2016-013448 17.1.2017 1 (5) WÄINÖ AALTOSEN TIE 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kulosaaressa Itäväylän

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 12/2018 1 (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 19.4.2018 Rakennusvalvontapäällikkö on 19.4.2018 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 13 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen 24.4.2018,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ euroa. kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ euroa. kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (6) 32 Laajasalossa sijaitsevan Deckerin huvilan asemakaavan (nro 12489) HEL 2013-016355 T 10 03 03 Hankenumero 5364_1 Päätös päätti hyväksyä 30.1.2018 päivätyn asemakaavan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 5/2018 1 (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 15.2.2018 Rakennusvalvontapäällikkö on 15.2.2018 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 6 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen 20.2.2018,

Lisätiedot

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset Pori 19.12.2013 Poikkeamisen edellytykset (MRL 172 ): Poikkeaminen ei saa: aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (12) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (12) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (12) 113 Poikkeamishakemus (Kaivopuisto, Kalliolinnantie 4) (b-asia) HEL 2013-000103 T 10 04 01 Rakvv 9-3529-12-S 3.1.2013 Päätös päätti hyväksyä Jenny ja Antti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 30 Poikkeamishakemus (Kamppi, Bulevardi 21 HEL 2016-009386 T 10 04 01 Rakvv 4-2159-16-S, Ksv:n hankenumero 5044_51 Päätös päätti hyväksyä GNFIN Bulevardi Oy:n asemakaavaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 21 Poikkeamishakemus (Vallila, Inarintie 8) HEL 2016-008989 T 10 04 01 Rakvv 22-1740-16-S, Ksv:n hankenumero 5046_24 Päätös päätti hyväksyä Kiinteistö Oy Inarintie

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

1 (5) Ksv:n hankenro 0740_44 HEL Oas /16 HAAGA, KAUPPALANTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS

1 (5) Ksv:n hankenro 0740_44 HEL Oas /16 HAAGA, KAUPPALANTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 1 (5) Ksv:n hankenro 0740_44 HEL 2015-011519 13.4.2016 Oas 1241-00/16 HAAGA, KAUPPALANTIE 27 29 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja alue Osallistuminen ja

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 25 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavassa osoitetun rakennusoikeuden ylitys Suomenselän Jauhemaalaus Oy Eeliksentie 6 34870 Visuvesi Kunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Vp/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Vp/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (5) 3 Selvitys kaupunkisuunnitteluviraston virastopäällikön päätöksistä poikkeamisasioissa vuonna 2015 (b-asia) HEL 2016-002097 T 00 01 01 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ (7) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ (7) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 9/2018 1 (7) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 13.3.2018 Rakennusvalvontapäällikkö on 13.3.2018 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 10 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen 16.3.2018,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 27 05.02.2014. 27 Asianro 8963/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 27 05.02.2014. 27 Asianro 8963/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 27 Asianro 8963/10.03.00/2013 Poikkeaminen (LTK) / Stockpos Oy / Väinölänniemi 1-17-1 (Vuorikatu 11) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto 17.12.2012 Kaupunginhallitus Venäjän Suomen suurlähetystön tontin asemakaavan muutosehdotuksesta annetut lausunnot (nro 12117) HEL 2011-007184 T 10 03

Lisätiedot

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla 2.10.2013 Pispalan asemakaavojen uudistaminen, I-vaihe, kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

Lisätiedot