TURUN PYRKIVÄ RY. Sisällysluettelo: LIITE 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURUN PYRKIVÄ RY. Sisällysluettelo: LIITE 1"

Transkriptio

1 TURUN PYRKIVÄ RY VOIMISTELUJAOSTON Sisällysluettelo: 1 YLEISTÄ Toimintaohjeiden tarkoitus Toimintaohjeiden noudattaminen Toimintaohjeiden kehittäminen Toimintaohjeiden vaikuttavuus Ongelmanratkaisupolku JOHTORYHMÄ Johtoryhmän valinta Tehtäväjako Johtoryhmässä Voimistelujaoston sääntömääräiset kokoukset Johtoryhmän kokoukset Kokouspalkkiot VALMENNUSRYHMÄ Perheliikunta Aikuisryhmät Alkeisryhmät Harrasteryhmät Poikien taitoryhmät ja tyttöjen merkkiryhmät (alkeispronssi, pronssi, hopea, kulta) Kilparyhmät VALMENTAJAT Valmennuspäälliköt Valmentajat Vastuuvalmentajat Apuvalmentajat Valmentajien ryhmäkohtaiset enimmäismäärät Valmentajien työterveys ja työturvallisuus HARJOITUSMAKSUT Harjoitusmaksujen määrittäminen Harjoitusmaksun sisältö Harjoitusmaksujen laskuttaminen Harjoitusmaksujen palautukset Harjoitusmaksujen maksuviiveet VOIMISTELIJOILTA PERITTÄVÄT KILPAILU- JA LEIRIMAKSUT Voimistelijoilta perittävät kilpailumaksut Voimistelijoilta perittävät leirimaksut VALMENNUSKORVAUKSET Valmennuskorvausten määrittely Valmennuskorvausten maksaminen KOULUTUS Koulutustarpeen kartoitus Koulutukseen ilmoittautuminen Koulutusmaksut... 9 LIITE 1 SIVU 1(12)

2 1 YLEISTÄ 1.1 Toimintaohjeiden tarkoitus Toimintaohjeiden tarkoitus on ohjata Voimistelujaoston toimintaa, jotta se olisi laadukasta voimistelullisesti ja taloudellisesti kestävällä pohjalla. 1.2 Toimintaohjeiden noudattaminen Johtoryhmä vastaa siitä, että jokainen Voimistelujaoston toimija perehdytetään näihin ohjeisiin, ja että kaikki toiminnassa mukana olevat henkilöt toimivat näiden toimintaohjeiden mukaisesti. 1.3 Toimintaohjeiden kehittäminen Vastuu toimintaohjeiden kehittämisestä on Johtoryhmällä. Jokainen Voimistelujaoston toiminnassa mukana oleva henkilö voi tehdä Johtoryhmälle muutos- tai parannusehdotuksen, joka koskee näitä toimintaohjeita. 1.4 Toimintaohjeiden vaikuttavuus Johtoryhmä arvioi toimintaohjeiden vaikuttavuutta vuosittain Voimistelujaoston syyskokouksessa seuraavin kriteerein: - Voimistelijoiden määrä: Toimintasuunnitelma/ toteutunut - Valmentajien määrä: Toimintasuunnitelma/ toteutunut - Talous: Talousarvio/ toteutunut - Kilpailumenestys: Toimintasuunnitelma/ toteutunut Mikäli arvioinnissa havaitaan, ettei asetettuja tavoitteita ole saavutettu useassa yllä mainitussa kohdassa, tulee pohtia syitä tähän sekä tarvitaanko toimintaohjeisiin muutoksia. Arvioinnin tulokset huomioidaan aina seuraavan vuoden toimintasuunnitelmaa ja talousarviota laadittaessa. 1.5 Ongelmanratkaisupolku Voimistelujaostolla on käytössä Ongelmanratkaisupolku, jota noudatetaan ongelmatilanteissa. Johtoryhmän tehtävänä on varmistaa, että kaikki toiminnassa mukana olevat henkilöt ovat tietoisia polusta ja ymmärtävät sen käyttötarkoituksen sekä osaavat sitä tarvittaessa soveltaa. SIVU 2(12)

3 2 JOHTORYHMÄ Johtoryhmä on Voimistelujaoston johtokunta, joka johtaa ja valvoo Voimistelujaoston toimintaa. 2.1 Johtoryhmän valinta Voimistelujaoston jäsenet valitaan Voimistelujaoston syyskokouksessa. Puheenjohtajan kausi on 3 vuotta ja muiden jäsenten 2 vuotta. 2.2 Tehtäväjako Johtoryhmässä Syyskokous päättää Johtoryhmää valitessaan kullekin jäsenelle oman vastuualueen (luottamustehtävän), jonka hoidosta tämä vastaa. Kunkin vastuualueen sisältö on liitteenä. LIITE Voimistelujaoston sääntömääräiset kokoukset Voimistelujaostolla on 2 sääntömääräistä kokousta vuodessa; kevätkokous ja syyskokous. Kevätkokous kokoontuu aina maaliskuussa ja tarkempi ajankohta sovitaan vuoden ensimmäisessä Johtoryhmän kokouksessa. Syyskokous kokoontuu aina marraskuussa ja tarkempi ajankohta sovitaan syyskauden ensimmäisessä Johtoryhmän kokouksessa. Sekä kevät- että syyskokouksen asialistat löytyvät Turun Pyrkivä ry:n säännöistä. 2.4 Johtoryhmän kokoukset Johtoryhmä pyrkii kokoontumaan säännöllisesti kerran kuukaudessa. Kevään kokousten ajankohdat sovitaan vuoden ensimmäisessä kokouksessa, jonka kutsuu koolle puheenjohtaja. Syksyn kokousten ajankohdat sovitaan kevätkauden viimeisessä kokouksessa. Johtoryhmän kokousten esityslistalla tulee aina olla seuraavat asiat: - kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus - edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastus ja hyväksyminen - taloudellinen tilanne - sidosryhmiin liittyvät asiat (emoseura, Voimisteluliitto, TUL, kaupunki,...) - tiedottaminen ja kotisivut - valmennuksen asiat - muut asia SIVU 3(12)

4 2.5 Kokouspalkkiot Vuosikokouksista ja Johtoryhmän kokouksista ei makseta kokouspalkkioita. 3 VALMENNUSRYHMÄ 3.1 Perheliikunta Aikuisten ja lasten yhteinen liikuntaharrastus. 3.2 Aikuisryhmät Aikuisille suunnattua liikuntaa. 3.3 Alkeisryhmät Lapset aloittavat voimisteluharrastuksensa pääosin alkeisryhmissä. Alkeisryhmät pyritään perustamaan ikäryhmittäin. Pienimpien lasten alkeisryhmiin voidaan ottaa sekä tyttöjä että poikia. Yli 5v lasten ryhmissä noudatetaan sukupuolijakoa. Kussakin alkeisryhmässä tulee olla 7-20 voimistelijaa. Kun voimistelijoita on 8 tai enemmän, tulee ryhmässä olla kaksi ohjaajaa. 3.4 Harrasteryhmät Harrasteryhmät on tarkoitettu voimistelijoille, jotka eivät halua kilpailla tai jotka aloittavat lajin kouluiässä. Harrasteryhmät pyritään perustamaan ikäryhmittäin, ja niissä noudatetaan sukupuolijakoa. Kussakin harrasteryhmässä tulee olla 7-20 voimistelijaa. Kun voimistelijoita on 8 tai enemmän, tulee ryhmässä olla kaksi ohjaajaa. 3.5 Poikien taitoryhmät ja tyttöjen merkkiryhmät (alkeispronssi, pronssi, hopea, kulta) Taitoryhmissä noudatetaan sukupuolijakoa. Kussakin taito- ja merkkiryhmässä tulee olla 7-20 voimistelijaa. Kun voimistelijoita on 8 tai enemmän, tulee ryhmässä olla kaksi ohjaajaa. 3.6 Kilparyhmät Kilparyhmissä noudatetaan sukupuolijakoa. Kilparyhmissä ei ole alaikärajaa, mutta kilpailemisen voi kuitenkin aloittaa vasta lajin sääntöjen mukaisesti. Kilparyhmien koko määräytyy tapauskohtaisesti. SIVU 4(12)

5 4 VALMENTAJAT 4.1 Valmennuspäälliköt Voimistelujaostossa on kaksi valmennuspäällikköä: naisten telinevoimistelun valmennuspäällikkö sekä miesten telinevoimistelun valmennuspäällikkö, jotka johtavat valmentajien toimintaa. Valmennustiimi nimeää valmennuspäällikön Johtoryhmään. Valmennuspäälliköt vastaavat valmentajien työnohjauksesta, johon sisältyy vuosittain pidettävät kehityskeskustelut. Valmennuspäällikön tehtävä on luottamustoimi, josta ei makseta erillistä palkkiota. 4.2 Valmentajat Voimistelujaoston valmentajat työskentelevät Johtoryhmän alaisuudessa valmennuspäälliköiden ohjeiden mukaan. Valmentajille maksetaan palkkaa sopimuksen mukaisesti. Päätoimisten valmentajien viikoittainen perustuntimäärä on voimassa olevan TES:n mukainen. Muut ehdot on määritelty työ- ja alan työehtosopimuksissa. 4.3 Vastuuvalmentajat Kaikilla valmennusryhmillä on vastuuvalmentaja. Kussakin ryhmässä on vain yksi vastuuvalmentaja. Vastuuvalmentajan tai hänen apuvalmentajansa tulisi olla vähintään 18v. Mikäli ikä ei täyty, nimetään ryhmän valmentajan tueksi täysi-ikäinen vastuuhenkilö. Vastuuvalmentajan/-henkilö vastaa - ryhmän harjoittelusta - ryhmän suunnitelmista - ryhmän tiedottamisesta 4.4 Apuvalmentajat Apuvalmentajan tulisi täyttää kyseisen vuoden aikana vähintään 15v. Apuvalmentaja työskentelee ryhmän vastuuvalmentajan alaisuudessa tämän antamien ohjeiden mukaan. SIVU 5(12)

6 4.5 Valmentajien ryhmäkohtaiset enimmäismäärät Valmentajien enimmäismäärät alkeis- harraste-, taito- ja merkkiryhmissä: - ryhmään kuuluu 7 voimistelijaa => 1 valmentaja - ryhmään kuuluu 8 14 voimistelijaa => enintään 2 valmentajaa - ryhmään kuuluu voimistelijaa => enintään 3 valmentajaa Valmentajien sallitut enimmäismäärät kilparyhmissä: - ryhmään kuuluu enintään 6 voimistelijaa => 1 valmentaja (& päätoiminen valmentaja) - ryhmään kuuluu 7 14 voimistelijaa => enintään 2 valmentajaa (& päätoiminen valmentaja) - Kilparyhmissä voidaan lisäksi käyttää ulkopuolisia asiantuntijoita kuten balettija tanssiopettajaa/koreografia - Valmennuspäällikkö voi tarvittaessa poiketa valmentajien määristä, mikäli se ryhmän toiminnan ja turvallisuuden takia on aiheellista. 4.6 Valmentajien työterveys ja työturvallisuus Johtoryhmä vastaa siitä, että kaikki valmentajat on vakuutettu ja että heille on järjestetty asianmukainen työterveyshuolto. 5 HARJOITUSMAKSUT 5.1 Harjoitusmaksujen määrittäminen Voimistelijoilta perittävät lukukausimaksut ja seuran jäsenmaksut päätetään vuosittain Voimistelujaoston syyskokouksessa. Harjoitusmaksujen tulee mahdollisuuksien mukaan kattaa valmennuksesta aiheutuvat kustannukset. Johtoryhmä voi taloudellisen tilanteen niin vaatiessa tehdä muutoksia harjoitusmaksuihin myös kauden vaihtuessa kesällä. Seuran jäsenmaksu laskutetaan harjoitusmaksun yhteydessä. 5.2 Harjoitusmaksun sisältö Jumppakouluryhmät Jumppakouluryhmien lukukausimaksu sisältää ohjatun harjoittelun. Johtoryhmä päättää sisältyykö harjoitusmaksuun Voimisteluliiton Voimistelupassi ja/tai - vakuutus. SIVU 6(12)

7 Asemakilpailuun osallistuvat voimistelijat hankkivat omalla kustannuksellaan kilpailemiseen tarvittavan asemalisenssin ja tapaturmavakuutuksen. Kilparyhmät Kilparyhmien harjoitusmaksut sisältävät ohjatun harjoittelun. Kilparyhmään kuuluvat voimistelijat hankkivat omalla kustannuksellaan kilpailemiseen tarvittavan lajin kilpailulisenssin ja tapaturmavakuutuksen. 5.3 Harjoitusmaksujen laskuttaminen Harjoitusmaksulaskut laatii Johtoryhmän laskuttaja. Laskutustiedot laskuttaja saa jäsenrekisteristä. Laskut lähetetään jäsenrekisterin kautta sähköisesti. Laskutuskausia on vuodessa kolme: kevätkausi ( ), kesäkausi ( ) ja syyskausi ( ) 5.4 Harjoitusmaksujen palautukset Harjoitusmaksua tai edes osaa siitä ei palauteta, vaikka voimistelija lopettaisi harrastuksen harjoituskauden aikana. Poikkeuksena voimistelijan yhden kerran tutustumiskäynti harjoituksissa, jonka jälkeen ei aloitakaan voimistelua. Tällöin maksu palautetaan kokonaisuudessaan. Mikäli lopettaminen johtuu loukkaantumisesta tai sairastumisesta, voidaan harjoitusmaksu tai osa siitä palauttaa lääkärintodistusta vastaan. Harjoitusmaksujen palauttamisesta tai alentamisesta päättää Johtoryhmä. Poikkeuksena on yhden tutustumiskerran jälkeen lopettaneiden voimistelijoiden harjoitusmaksujen palauttaminen, jonka puheenjohtaja päättää. 5.5 Harjoitusmaksujen maksuviiveet Mikäli voimistelijan harjoitusmaksua ei makseta maksukehotuksesta huolimatta, ilmoittaa laskuttaja tai puheenjohtaja voimistelijan vanhemmille ja ko. ryhmän vastuuvalmentajalle, että voimistelija ei saa tulla harjoituksiin, ennen kuin erääntyneet maksut on hoidettu. Muistutuslaskuun lisätään 5 e toimistokuluja. Ennen muistutuslaskun lähettämistä, lähetetään yksi muistutus eräpäivän jälkeen. SIVU 7(12)

8 6 VOIMISTELIJOILTA PERITTÄVÄT KILPAILU- JA LEIRIMAKSUT 6.1 Voimistelijoilta perittävät kilpailumaksut Voimistelijoilta perittävä kilpailumaksu sisältää kilpailujärjestäjän osallistumismaksun lisäksi valmentaja-/ tuomarilisän, jolla katetaan kilpailupaikalle lähetettävästä valmentajasta ja tuomarista aiheutuvia matka- ja ylläpitokuluja. Voimistelijoilta perittävä kilpailumaksu ei sisällä voimistelijan matka- eikä ylläpitokuluja, vaan ne jokainen voimistelija maksaa erikseen. Ulkomaan kilpailujen kustannusten korvaamisesta päättää Johtoryhmä tapauskohtaisesti. Voimistelijoilta perittävien kilpailumaksujen suuruus päätetään vuosittain Voimistelujaoston syyskokouksessa. Johtoryhmä voi taloudellisen tilanteen niin vaatiessa tehdä muutoksia kilpailumaksuihin myös kauden vaihtuessa kesällä. 6.2 Voimistelijoilta perittävät leirimaksut Voimistelijoilta perittävä leirimaksu sisältää valmennuksen ja mahdollisten matka- ja ylläpitokulujen lisäksi valmentajalisän, jolla katetaan valmentajasta aiheutuvia matka- ja ylläpitokuluja. Voimistelijoilta perittävien leirimaksujen periaatteet päätetään vuosittain Voimistelujaoston syyskokouksessa. Johtoryhmä voi taloudellisen tilanteen niin vaatiessa tehdä muutoksia leirimaksuihin myös kauden vaihtuessa kesällä. Ulkomaan leirien kustannusten korvaamisesta päättää Johtoryhmä tapauskohtaisesti. 7 VALMENNUSKORVAUKSET 7.1 Valmennuskorvausten määrittely Valmentajien tuntipalkat ja kuukausipalkat päättää Johtoryhmä. Palkka koostuu peruspalkasta ja valmennusvuosista, koulutuksesta ja valmennussuunnitelmien laatimisesta kertyvästä lisästä. Ulkopaikkakunnilla tapahtuvista kilpailuista ja leireistä maksetaan Verohallinnon ohjeiden mukaisesti päiväraha, majoitus- ja matkakorvaukset. Oman auton käytöstä aiheutuvista korvauksista on aina sovittava puheenjohtajan kanssa erikseen. SIVU 8(12)

9 7.2 Valmennuskorvausten maksaminen Valmennuskerroista maksettava palkka laskutetaan pääsääntöisesti 2 kk välein ja aina kauden loputtua. Palkka maksetaan seuraavan kuukauden 15. päivään mennessä. Valmennustuntierittely ja matkakulut pitää ennen laskutusta tarkistuttaa valmennuspäälliköllä ja ne pitää laatia Voimistelujaoston lomakkeille. Laskut hyväksyy puheenjohtaja. 8 KOULUTUS 8.1 Koulutustarpeen kartoitus Valmennuspäälliköt laativat seuraavan vuoden suuntaa-antavat valmentajien ja tuomarien koulutussuunnitelmat vuosittain lokakuun aikana, ja toimittavat suunnitelmat Johtoryhmälle. Johtoryhmä laatii vastaavan suunnitelman muista koulutuksista (seurajohtajakoulutus, talouskoulutus, varainhankintakoulutus,...) 8.2 Koulutukseen ilmoittautuminen Koulutukseen ilmoittautumiseen tarvitaan aina Johtoryhmän päätös, ellei koulutusta ole hyväksytty talousarvion yhteydessä. Esitykset koulutukseen lähettämisestä tekee Valmennuspäällikkö tai Johtoryhmä. Johtoryhmällä on oikeus evätä koulutukseen osallistuminen. Maksuttomaan koulutukseen voi ilmoittautua myös ilman Johtoryhmän päätöstä, mutta siitäkin olisi suotavaa tiedottaa Johtoryhmää/puheenjohtajaa etukäteen. 8.3 Koulutusmaksut Tavoitteena on, että Jaosto maksaa sekä koulutusmaksut, että koulutukseen liittyvät matka- ja majoituskulut. Koulutusmaksujen sekä koulutukseen liittyvien matka-, ja majoituskulujen korvaamisesta päätetään kuitenkin aina tapauskohtaisesti etukäteen. LIITE 1 Johtoryhmän vastuualueet ja tehtävät SIVU 9(12)

10 LIITE 1 TURUN PYRKIVÄN VOIMISTELUJAOSTON JOHTORYHMÄN TEHTÄVÄT JA VASTUU 2013 seuran toimintaedellytysten, resurssien varmistaminen, edunvalvonta jäsenten hyväksyminen, erottaminen seuran vision, arvojen ja tavoitteiden määrittely, arviointi ja toteutumisen seuranta huomioiden jäsenten ja toimintaympäristön tarpeet kehittämishankkeiden käynnistäminen ja toteuttaminen yhteistyö yhteistyökumppaneiden, sidosryhmien, median, muiden liikuntajärjestöjen kanssa Marika Nurmikko, puheenjohtaja johtokunnan kokousten pitäminen toimintasuunnitelman laatiminen ja toteutumisen seuranta vuosikertomuksen laatiminen lakien, asetuksia ja viranomaisten ohjeiden ja määräysten noudattamisesta seuran toiminnassa huolehtiminen ja vastaaminen laskujen hyväksyminen jäsenvelvoitteiden; vuositilaston, jäsenmaksun ja Teosto- ja Gramex -maksujen hoitaminen määräajoissa liittoon seuran vakuutuksista ja vastuukysymyksistä vastaaminen avustusten hakeminen ja määräajassa jättäminen kuntaan ja sidosryhmille jaoston nimenkirjoitusoikeus Juha Kinnunen, varapuheenjohtaja toimii puheenjohtajan sijaisena tarvittaessa, puheenjohtajan oikeuksin ja velvollisuuksin MTV:n valmennuspäällikkö voimistelun harraste- ja kilpailutoiminnan organisointi, vastuualueet ja tekijät ohjaajien, valmentajien ja seuratoimijoiden perehdytys, koulutus ja huolto voimistelun tuntitarjonnan suunnittelu seuran voimistelu- ja valmennustuntitilojen, olosuhteiden, välineiden sekä ohjaajien ja valmentajien varmistaminen MTV laskujen tarkistus SIVU 10(12)

11 Satu Murtonen, NTV:n valmennuspäällikkö voimistelun harraste- ja kilpailutoiminnan organisointi, vastuualueet ja tekijät ohjaajien, valmentajien ja seuratoimijoiden perehdytys, koulutus ja huolto voimistelun tuntitarjonnan suunnittelu seuran voimistelu- ja valmennustuntitilojen, olosuhteiden, välineiden sekä ohjaajien ja valmentajien varmistaminen jäsenluettelon, -rekisterin ylläpito NTV laskujen tarkistus Topi Lähde, rahastonhoitaja taloussuunnitelman laatiminen ja toteutumisen seuranta tilinpäätöksen laatiminen palkanlaskenta laskujen maksuliikenne kirjanpito Anne Forsman, markkinointi markkinointi jäsenille ja sidosryhmille nettisivujen hallinta seuran markkinointi ja seuran julkikuvasta ja näkyvyydestä huolehtiminen tiedottaminen kunnalle, lähiympäristölle, sidosryhmille, ym. tahoille Hanna Peltoniemi, sihteeri & tiedottaja tiedottaminen jäsenille kokouksista tiedottaminen sääntömääräisten kokousten koollekutsuminen ja järjestelyt kokouspöytäkirjojen ja -esityslistojen dokumentointi valmennusryhmien ja toimihenkilöiden matkojen, majoitusten, ruokailujen, yms. varaaminen SIVU 11(12)

12 Anna Roivas, varainhankinta varainhankintahankkeiden kehittäminen ja toteutus tapahtumien ruokahuolto Mia Kettunen, tapahtumavastaava tapahtumien organisointi: kilpailut, leirit, Kevätrieha, Joulunäytös Johanna Björkqvist, vanhempien edustaja yhteyshenkilö vanhempien ja johtoryhmän välillä sinettiseuravastaava kilpailuilmoittautumiset myyntireskontra, luotonvalvonta HUOM. Jaoston johtoryhmän jäsenet tekevät työtä talkooperiaatteella rahastonhoitajaa lukuun ottamatta. Kokouspalkkioita ei makseta. MUUT VOIMISTELUJAOSTON TOIMIHENKILÖT Oleksandr Strelets, NTV päätoiminen valmentaja NTV tuntivalmentajat Alexandra Ivanova, Anni Pesonen, Ida Roivas, Ira Murtonen, Johanna Björkqvist, Kia Hietakangas, Kia Nyqvist, Maria Sjöblom, Marika Nurmikko, Minna Saikkonen, Nicole Björk, Nina Nivanaho, Sannamari Lähde, Sonja Louko, Tea Mattila, Yasemin Demirtas MTV tuntivalmentajat Chanqwei Qiu, Jerry Jussila, Juha Kinnunen, Lauri Kodisoja, Max Sjöblom, Sampo Zhang, Timo Ståhl SIVU 12(12)

Voimistelujaoston toimintakertomus vuodelta 2011

Voimistelujaoston toimintakertomus vuodelta 2011 Voimistelujaoston toimintakertomus vuodelta 2011 1.Yleistä Turun Pyrkivän voimistelijaoston toiminta vuonna 2011 oli haasteellinen taloudellisesti, mutta toiminnan taso pysyi korkeana ja monipuolisena.

Lisätiedot

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta VaKP Voimistelu valmennustoiminta Kilpa-aerobicin vanhempainilta 1.10.2018 Vanhempainillan ohjelma Käytännön asioita: kilpailumatkat, tiedonkulku, maksut, lisenssit, ym. Tiedotustilaisuus VaKP kilpa-aerobictiimi

Lisätiedot

1 SEURAN ORGANISAATIO JA PÄÄTÖKSENTEKO

1 SEURAN ORGANISAATIO JA PÄÄTÖKSENTEKO 1 SEURAN ORGANISAATIO JA PÄÄTÖKSENTEKO Seurassa päätösvaltaa käyttää seuran sääntömääräinen yleinen kokous. Noormarkun Koitossa yleinen kokous on syksyllä ja keväällä. Toimeenpanevana elimenä on johtokunta.

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2018 Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Toiminnan arvot - monipuolinen liikunta lajitaitojen harjoittaminen kasvatus yhteistyössä vanhempien, koulujen ja muiden

Lisätiedot

VSK-U TYÖNKUVAT Toiminnanjohtaja

VSK-U TYÖNKUVAT Toiminnanjohtaja VSK-U TYÖNKUVAT Toiminnanjohtaja seuran talouden hallinta ja johtaminen, yhteistyö seuran tilitoimiston kanssa ja palkanlaskennan kanssa seuran toimintasuunnitelman, budjetin, toimintakertomuksen laadinta

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE 1. PALOKUNTANAISTYÖ Palokuntanaistyö on palokunnissa tehtävää harrastustoimintaa. Palokuntanaisosasto on palokunnan jäsenistä muodostettu alajaosto

Lisätiedot

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki.

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1. Toiminta-ajatus Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v.1959. Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat pyrkii

Lisätiedot

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen Esityslista 26.11.2013 Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pilvenmäen Ravinaiset ry ja sen kotipaikka on Forssan kaupunki. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40)

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) Mikä toiminnassa on onnistunut? (yhteenveto) - innostuneisuus, monipuolisuus - pienet tai pienehköt ryhmät -

Lisätiedot

MYLLYKOSKEN NAISVOIMISTELIJAT RY

MYLLYKOSKEN NAISVOIMISTELIJAT RY MYLLYKOSKEN NAISVOIMISTELIJAT RY SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Myllykosken Naisvoimistelijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kouvolan Myllykoski 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS Yhdistyksen

Lisätiedot

JOHTOKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014

JOHTOKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014 Aika Paikka Läsnä klo.11.06 Kuopion Eläinlääkärikeskus, Soikkokuja 12, Kuopio Viivi Kaskenaho, Joonas Kaskenaho, Johanna Sipiläinen, Teo Lintula, Anni Puurunen, Teija Pesonen ja Niina Elomäki Käsitellyt

Lisätiedot

Karstulan kunta. Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Karstulan kunta. Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Luottamushenkilöiden palkkiosääntö 1.6.2019 Kunnanhallitus 6.5.2019 135 Kunnanvaltuusto 20.5.2019 28 Voimaantulo 1.6.2019 1 1.1.2018 - sisällysluettelo Sisällysluettelo 1.6.2019 alkaen... 1 1 Soveltamisala...

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019 Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2019 Toiminnan arvot Ysikaks Nivala Ry:n toiminnan arvoina on tarjota harrastajille monipuolista liikuntaa ja lajitaitojen harjoittamista kohtuullisin kustannuksin. Haluamme

Lisätiedot

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla.

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla. hallitus 9.12.2014 EsJt:n muodostelmaluistelun pelisäännöt Muodostelmaluistelun tavoitteet EsJt:n muodostelmaluistelun tavoitteena on tarjota luistelijoita kehittävää, laadukasta, pitkäjänteistä, määrätietoista

Lisätiedot

Tampereen Seudun Mobilistit ry

Tampereen Seudun Mobilistit ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA 2 TARKOITUS JA TOIMINTA 3 JÄSENET Tampereen Seudun Mobilistit ry Yhdistyksen nimi on Tampereen Seudun Mobilistit Ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. Yhdistyksestä

Lisätiedot

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä.

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. pronssi-, hopea- ja kultamerkki (kaikille) Stara-kilpailut (kaikille vapaaehtoisille) NTV Luokkakilpailut Harjoitukset

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 2.4.2015 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 TURUN JYRYN Seuran toimintaa kehitetään koko ajan. Haluamme tarjota laadukasta ja virikkeellistä toimintaa liikunnasta kiinnostuneille. Seuraamme puhaltavat uudet tuulet, jos seuratoiminnan kehittämistukea

Lisätiedot

1. ORGANISAATIO JA HALLINTO

1. ORGANISAATIO JA HALLINTO 1 2 SISÄLLYS 1. ORGANISAATIO JA HALLINTO... 3 2. PELISÄÄNNÖT... 4 3. VALMENTAMINEN JA OHJAAMINEN... 5 3.1. Valmentaminen kilparyhmissä... 5 3.2. Valmentaminen harrasteryhmässä... 6 3.3. Koulutuksiin osallistuminen...

Lisätiedot

5. SEURAN JÄSENYYS LIITOSSA Seura kuuluu jäsenenä Suomen Voimisteluliitto ry:hyn ja noudattaa liiton sääntöjä.

5. SEURAN JÄSENYYS LIITOSSA Seura kuuluu jäsenenä Suomen Voimisteluliitto ry:hyn ja noudattaa liiton sääntöjä. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Kuopion Reippaan Voimistelijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopio. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

Lisätiedot

Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous Sääntömääräinen syyskokous La 1.11.2014 klo 17:00 Kartano Koskenranta, Voikkaa Esityslista 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2 Läsnä olevien toteaminen, kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Esityslistan

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kuopion steinerpedagogiikan kannatusyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki.

Lisätiedot

Hyvinkään Seudun Urheilijat ry PÖYTÄKIRJA 1/2018 1(5) Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Johannes Tarkiainen ja sihteeriksi Erkki Tenkula.

Hyvinkään Seudun Urheilijat ry PÖYTÄKIRJA 1/2018 1(5) Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Johannes Tarkiainen ja sihteeriksi Erkki Tenkula. Hyvinkään Seudun Urheilijat ry PÖYTÄKIRJA 1/2018 1(5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 10.1.2018 klo 19:30 Paikka Läsnä Hyvinkään Seudun Urheilijoiden toimisto Johannes Tarkiainen puheenjohtaja Jarmo Lehtinen Lauri

Lisätiedot

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet.

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekko ry. Joukkueenjohtajan tehtävät Mika Kannisto

HPK-Juniorijääkiekko ry. Joukkueenjohtajan tehtävät Mika Kannisto HPK-Juniorijääkiekko ry Joukkueenjohtajan tehtävät 9.8.2017 Mika Kannisto Joukkueenjohtaja Joukkueenjohtajat muodostavat yhdessä muiden toimihenkilöiden (valmentajat ja huoltajat) kanssa joukkueen johtoryhmän

Lisätiedot

Lakeuden Tokoilijat ry. yhdistyksen säännöt

Lakeuden Tokoilijat ry. yhdistyksen säännöt Lakeuden Tokoilijat ry yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lakeuden Tokoilijat ry ja sen kotipaikka on Ilmajoki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Päälajit nykyään lentopallo, voimistelu ja yleisurheilu

Päälajit nykyään lentopallo, voimistelu ja yleisurheilu Maskun Katajan TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 Yleistä 1.1 Perustietoja Perustettu vuonna 1915 Päälajit nykyään lentopallo, voimistelu ja yleisurheilu Jäsenmäärä noin 300 Toiminnan pääpaino lapsi- ja nuorisoliikunnassa

Lisätiedot

Johtosääntö. Suomen Akvaarioliitto ry

Johtosääntö. Suomen Akvaarioliitto ry Johtosääntö Suomen Akvaarioliitto ry Päivitetty: 18.2.2008 Edellinen päivitys: 9.2.2008 Suomen Akvaarioliitto ry 2(6) Johdanto Suomen Akvaarioliitto ry:n (SAL) johtosääntö on suunniteltu helpottamaan liiton

Lisätiedot

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry. Ohjesääntö

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry. Ohjesääntö 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry Ohjesääntö Tällä ohjesäännöllä

Lisätiedot

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena:

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: HIIHTOKAUDEN 2015-2016 JÄSENMAKSUT Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: * alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki. SAUNASEURA VASTAISKU RY 1(5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistys pyrkii edistämään yhteistyöverkoston

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden PALKKIOSÄÄNTÖ

Luottamushenkilöiden PALKKIOSÄÄNTÖ SUOMUSSALMEN KUNTA Luottamushenkilöiden PALKKIOSÄÄNTÖ Kunnanvaltuusto 9.12.2014 62 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala 1 2 Kokouspalkkiot 2 3 Yli kolme tuntia kestävät ja samana päivänä pidettävät kokoukset

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN. TOIMIELINTEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 10.12.2012 94

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN. TOIMIELINTEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 10.12.2012 94 JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN TOIMIELINTEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 10.12.2012 94 1 Sisältö TOIMIELINTEN PALKKIOSÄÄNTÖ... 3 1 Soveltamisala... 3 1 LUKU PALKKIOT... 3 2 Kokouspalkkiot... 3 3 Samana päivänä

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA

HARJAVALLAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA HARJAVALLAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA 0 YLEISHALLINTO 02 HENKILÖSTÖASIAT LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA 2013 MATKUSTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuusto 18.6.2012/36 Voimaantulo 1.1.2013

Lisätiedot

NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti

NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti Suomen Voimisteluliitto NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti Nepton perusversio on seuran yhteyshenkilörekisteri ja jäsenrekisteri. Perusversiota käyttää seurassa henkilö/t, jolle on annettu

Lisätiedot

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2016-2017 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti.

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti. SUOMEN ERIKOISKULJETUSTEN LIIKENTEENOHJAAJAT SEKLI RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 9/2013 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

ILOMANTSIN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ VALTUUSTOKAUDELLE

ILOMANTSIN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ VALTUUSTOKAUDELLE ILOMANTSIN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ VALTUUSTOKAUDELLE 2017-2021 1 Soveltamisala 2 Kokouspalkkiot Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta ja korvausta ansionmenetyksestä

Lisätiedot

Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan

Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan Tässä on lyhyt info, miten pääset mukaan liikkujaksi, harrastajaksi, valmennusryhmään, ohjaajaksi tai seuratoimintaan. Seuran toimintakausi on

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 sivu 2 / 8 Toimintasuunnitelma ja talousarvioehdotus vuodelle 2014 SISÄLLYSLUETTELO 3. VUODEN 2014 TOIMINNAN PAINOPISTEET 1. PARANNETAAN NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa Joukkueenjohtaja Vanhempien ehdottama ja seuran hyväksymä Järjestää kauden aikana vähintään kaksi vanhempainiltaa: 1. Kauden alussa laaditaan budjetti yhdessä rahastonhoitajan kanssa, hyväksytetään se

Lisätiedot

Klubisihteerin koulutus

Klubisihteerin koulutus Klubisihteerin koulutus 10.5.2017 Sihteerin koulutus 2017 1 Koulutuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus

Lisätiedot

Juupajoen kunta PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty

Juupajoen kunta PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty Juupajoen kunta PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty 29.10.2012 Voimaantulo 1.1.2013 Sisällysluettelo: 1 Soveltamisala... 3 2 Kokouspalkkiot... 3 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset... 4 4 Vuosipalkkiot...

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 12.6.2012 Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala 1 2 Kokouspalkkiot 1 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset 1 4 Vuosipalkkiot

Lisätiedot

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012 PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 LUISTELUJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Yleistä Hallinto Talous Luistelujaoston päälajit ovat pikaluistelu ja Short track eli kaukalopikaluistelu.

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS SUOMEN JÄÄPALLOLIITTO ry SJPL Kristina Koskela kilpailu@finbandy.fi puhelin 020 7964 322 JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS 2010 Tämä joukkueenjohtajaopas antaa joukkueenjohtajalle perustietoa seuratoiminnasta sekä

Lisätiedot

P A L K K I O S Ä Ä N T Ö

P A L K K I O S Ä Ä N T Ö SUOMUSSALMEN KUNTA Luottamushenkilöiden P A L K K I O S Ä Ä N T Ö Kunnanvaltuusto 28.2.2006 5. Muutettu 9.12.2008 12 ja 9.11.2010 :t 7 ja 12 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala..2 2 Kokouspalkkiot 2 3 Samana

Lisätiedot

TOIMIJAT JA KOKOUSTEKNIIKKA

TOIMIJAT JA KOKOUSTEKNIIKKA TOIMIJAT JA KOKOUSTEKNIIKKA Toimijat, kokoukset ja kokoustekniikka Toimijoiden roolit Jäsenet Hallitus ja toimihenkilöt Sihteeri Puheenjohtaja taloudenhoitaja Kts. YHTALO Ryhmätyö Millainen on hyvä kokous?

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO LOKAKUU Vanhempainilta 1. Toimintasuunnitelma joukkueelle Budjetti Taitokisailmoittautumiset Hallitalkoot SYYSKUU Talviliigan maksujen eräpäivä Vuoden palkittavat Seuran taitokisat

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

Kokoustyypit. Timo Reko

Kokoustyypit. Timo Reko Kokoustyypit Timo Reko timo.reko@msl.fi Kokoustyypit Sääntömääräiset kokoukset, joita on joko yksi tai kaksi vuodessa (syys- ja kevätkokous). Sääntömääräiset kokoukset käyttävät ylintä valtaa. Ylimääräiset

Lisätiedot

PUNKALAITUMEN KUNTA PALKKIOSÄÄNTÖ

PUNKALAITUMEN KUNTA PALKKIOSÄÄNTÖ PUNKALAITUMEN KUNTA PALKKIOSÄÄNTÖ PUNKALAITUMEN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ Sisällysluettelo 1 SOVELTAMISALA 1 2 KOKOUSPALKKIOT.1 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET.2 4 VUOSIPALKKIOT..2 5 MUUN PALKKION MAKSAMINEN.3

Lisätiedot

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 2 Sisältö 1 SEURAN VISIO... 3 2 SEURAN EETTISET LINJAUKSET... 4 3 SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 3.1. VIIHTYMISEEN JA ILMAPIIRIN

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Voimaan 1.6.2017 Viitasaaren kaupunginvaltuusto 30.1.2017 5 Sisällys 1... 3 SOVELTAMISALA... 3 2... 3 KOKOUSPALKKIOT... 3 3... 4 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET... 4

Lisätiedot

KAUSIKIRJE SYKSY 2015

KAUSIKIRJE SYKSY 2015 KAUSIKIRJE SYKSY 2015 Hei kaikki vanhemmat! Toivotamme kaikki vanhat ja uudet seuralaiset tervetulleiksi treenaamaan kanssamme myös ensi kautena. Tästä kirjeestä löydät tärkeitä tietoja syksyä koskien,

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS Sihteerin koulutus /GLT Marko Uusitalo 1

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS Sihteerin koulutus /GLT Marko Uusitalo 1 KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 2 Klubin sihteeri,

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 10.4.2015 Sihteerin

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ. Voimaan 1.1.2013

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ. Voimaan 1.1.2013 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Voimaan 1.1.2013 1 1 Yleistä Tämän säännön mukaan luottamushenkilölle maksetaan 1. palkkiota luottamustoimen hoitamisesta 2. korvausta luottamustoimen hoitamisesta aiheutuvasta

Lisätiedot

Nina Jaara-Sagulin, yhdistyksen puheenjohtaja

Nina Jaara-Sagulin, yhdistyksen puheenjohtaja Kokouskutsu Tehyn Vapaat Vaikuttajat ry 1/2014 Elin: Hallitus Aika: 3.2.2014 klo 17.30 Paikka: Messukeskus, Helsinki Asialuettelo Pykälä Käsiteltävä asia 1 Kokouksen avaus 2 2 Kokouksen päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Suomen luolaseuran säännöt

Suomen luolaseuran säännöt Suomen luolaseuran säännöt 14.6.2010 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen luolaseura ry., ruotsiksi Finlands grottförening rf. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan käyttää englanninkielistä

Lisätiedot

1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lieksan Taitoluistelijat ry ja sen kotipaikka on Lieksa.

1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lieksan Taitoluistelijat ry ja sen kotipaikka on Lieksa. Lieksan taitoluistelijat ry SÄÄNNÖT 20.3.1998 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lieksan Taitoluistelijat ry ja sen kotipaikka on Lieksa. 2. Toiminnan tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus 8.9.2014 Järjestöpäivät 5.-6.9.2014 Liittokokous joka 3. vuosi - valitsee liittovaltuustoedustajat Liittovaltuusto 34 yhdistysten edustajaa 10 muuta edustajaa

Lisätiedot

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena:

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: HIIHTOKAUDEN 2017-2018 JÄSENMAKSUT Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: * alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30

Lisätiedot

SoTe kuntayhtymä LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: SoTe kuntayhtymä yhtymävaltuusto Voimaan

SoTe kuntayhtymä LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: SoTe kuntayhtymä yhtymävaltuusto Voimaan Hyväksytty: SoTe kuntayhtymä yhtymävaltuusto 18.5.2017 8 Voimaan 1.6.2017 SoTe kuntayhtymä LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 Soveltamisala SoTe kuntayhtymän luottamushenkilöille suoritetaan tämän palkkiosäännön

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi.

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. IMATRAN KETTERÄ JUNIORIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 JÄSENTIEDOTE Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 Joulun aika ja kauden käännös Kiitos kaikille jäsenille, taustajoukoille ja yhteistyökumppaneille syyskaudesta. Järvenpään Voimistelijoiden

Lisätiedot

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com 1/3 Willimiehen Disc Golf ry:n sääntömääräinen syyskokous 2013 Aika:!! klo 17.00 Paikka:! Skinnarilankatu 34, huone 7531, Lappeenranta

Lisätiedot

Hallintosääntö. Kokous- ja palkkiosääntö

Hallintosääntö. Kokous- ja palkkiosääntö Hallintosääntö Kokous- ja palkkiosääntö 1 KOKOUS- JA PALKKIOSÄÄNTÖ Yhtymävaltuusto hyväksynyt 5.6.2013 1 Soveltamisala Luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta, korvausta

Lisätiedot

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena:

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: HIIHTOKAUDEN 2018-2019 JÄSENMAKSUT Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: * alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 Hiihtojaoston toiminnan keskeisimmät osatekijät Toiminta on perhekeskeistä, koko perheen harrastus. Pyrimme toiminnassa siihen, että kaikilla olisi

Lisätiedot

JOUTSAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

JOUTSAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Palkkiosääntö 1 Liite Kvalt 17.12.2012 JOUTSAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuustossa Voimaantulo 1.1.2013 alkaen 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota

Lisätiedot

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

Salon kaupungin luottamushenkilöiden kokouspalkkiosääntö. Salon kaupunginvaltuusto,

Salon kaupungin luottamushenkilöiden kokouspalkkiosääntö. Salon kaupunginvaltuusto, Salon kaupungin luottamushenkilöiden kokouspalkkiosääntö Salon kaupunginvaltuusto, 20.5.2013 83 698/01.02.01/2013 2(6) Sisällysluettelo: 1 Soveltamisala 3 2 Kokouspalkkiot 3 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset

Lisätiedot

KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ PAIMION KAUPUNKI KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuuston hyväksymä: 13.12.2012 94 Voimaantulopäivämäärä: 1.1.2013 Valtuuston muuttama 25.4.2013 56 1 Soveltamisala Kaupungin

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 SISÄLTÖ 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset... 3 1.1.4 Seuran toimisto... 3

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Kriteerit jakautuvat peruskriteereihin ja laatukriteereihin. Peruskriteerit luovat seuran tavoite- ja tahtotilan, jotka toteutuvat laatukriteerien toimenpiteiden

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 VASTUUVALMENTAJALLE! Kiitokset päätöksestä osallistua yhtenä tärkeänä osana joukkuetoimintaan. Kädessäsi on vastuuvalmentajan toimenkuva tässä seurassa.

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

92 euroa. 2 Lauta- ja johtokunnat, jaostot ja toimikunnat 73 euroa (63 euroa) RAISION KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

92 euroa. 2 Lauta- ja johtokunnat, jaostot ja toimikunnat 73 euroa (63 euroa) RAISION KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1 RAISION KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKI 1 SOVELTAMISALA Kaupunginvaltuuston 26.11.2001 hyväksymä, voimaantulo 1.1.2002, kaupunginvaltuuston 17.1.2005 muuttama, voimaantulo 21.1.2005, kaupunginvaltuuston 14.1.2013

Lisätiedot

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä.

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. pronssi-, hopea- ja kultamerkki (kaikille) Stara-kilpailut (kaikille vapaaehtoisille) NTV Luokkakilpailut B-luokassa

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI Voimaantulopäivä Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 29.5.2017 53 1.6.2017 1 Soveltamisala Kaupungin luottamushenkilöille maksetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

Suomen Ringetteliitto ry:n talousohje

Suomen Ringetteliitto ry:n talousohje Suomen Ringetteliitto ry:n talousohje 1.4.2011 lähtien Hallituksen on lain ja sääntöjen sekä yhdistyksen päätösten mukaan huolellisesti hoidettava yhdistyksen asioita. Hallituksen on huolehdittava siitä,

Lisätiedot

Hallituksen tehtävät ja vastuut. AYY:n yhdistyskoulutus 3.12.2014 @ Design Factory Otto Palonen

Hallituksen tehtävät ja vastuut. AYY:n yhdistyskoulutus 3.12.2014 @ Design Factory Otto Palonen Hallituksen tehtävät ja vastuut AYY:n yhdistyskoulutus 3.12.2014 @ Design Factory Otto Palonen Agenda Hallituksen asema Hallituksen tehtävät Mitä hallitus ei saa tehdä Vastuu Pelisäännöt Toimintaohjeita

Lisätiedot

TOIMINTAOHJEET Hallituksen hyväksymä 21.1.2015

TOIMINTAOHJEET Hallituksen hyväksymä 21.1.2015 TOIMINTAOHJEET Hallituksen hyväksymä 21.1.2015 1 KUORON TOIMIKUNNAT 1.1. Musiikkilautakunta Musiikkilautakunnan muodostavat laulunjohtaja, puheenjohtaja, isäntä, sihteeri, nuotistonhoitaja ja syyskokouksen

Lisätiedot

Jyväskylän Voimistelijat -79

Jyväskylän Voimistelijat -79 Jyväskylän Voimistelijat -79 Solismaa Sonia - valmennuspäällikkö Kivi Sanna päätoiminen valmentaja Räisänen Tuulia päätoiminen valmentaja Keränen Kia - tuntivalmentaja Kulmala Ronja tuntivalmentaja Vanhala

Lisätiedot

Aluekokous käyttää päätösvaltaa niissä asioissa, jotka näissä säännöissä on nimenomaan määrätty aluekokouksen päätettäväksi.

Aluekokous käyttää päätösvaltaa niissä asioissa, jotka näissä säännöissä on nimenomaan määrätty aluekokouksen päätettäväksi. SUOMEN AMPUMAURHEILULIITTO ry:n ALUETOIMINNAN SÄÄNNÖT 1 TARKOITUS Aluetoiminnan tarkoituksena on edistää ja kehittää ampumaurheilua omilla SAL:n alueillaan sekä toimia SAL:n organisaation osana yhdyssiteenä

Lisätiedot