Suomen Parkinson-liitto ry:n sääntömääräinen syysliittokokous Syysliittokokoukseen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Parkinson-liitto ry:n sääntömääräinen syysliittokokous Syysliittokokoukseen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet!"

Transkriptio

1 Suomen Parkinson-liitto ry:n sääntömääräinen syysliittokokous Suomen Parkinson-liiton sääntömääräinen syysliittokokous pidetään lauantaina klo alkaen Erityisosaamiskeskus Suvituulessa, Suvilinnantie 2, Turku. Kokouksessa käsitellään liiton sääntöjen 8. pykälässä mainitut syysliittokokousasiat. Ennen kokouksen alkua klo LT Anna Brück, yksi vuoden 2017 Suomen Parkinson-säätiön apurahansaajista, esittelee tutkimustyönsä Neuroinflammaatio ja tyyppi 1 kannabinoidireseptorit Parkinsonin taudissa. Tutkimuksen suorituspaikka on Turun PET-keskus. Kokousedustajien ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkastus alkaa klo ja virallisille kokousedustajille tarjotaan lounas klo alkaen. Syysliittokokoukseen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet! Suomen Parkinson-liitto ry Liittohallitus Kokoukseen ilmoittautumiset mennessä Turku tai järjestöassistentti Kamilla Karlsson ma-pe klo 9-11, kamilla.karlsson@parkinson.fi, p Hotelli Scandic Juliasta on varattu majoituskiintiö Hinnat: Kahden hengen huone 119 ja yhden hengen huone 99 Varaaminen Osallistujat varaavat huoneensa itse suoraan hotellista puhelimitse tai sähköpostilla varaustunnus Parkinson mennessä. Sekä hoitavat maksun itse. Peruutusehdot Yksittäisen huonevarauksen voi kuluitta perua tulopäivänä klo mennessä. Hotellin yhteystiedot Hotelli: Scandic Julia Osoite: Eerikinkatu 4, Turku Puhelinnumero: Sähköposti: julia@scandichotels.com Parkinson-liiton keskustoimiston puhelinvaihde on suljettuna Hyvää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa!

2 Jäsenjärjestöavustuksesta Kiitos! Lähes kaikki yhdistykset toimittivat aikataulussa ja erinomaisesti täytettynä STEA jäsenjärjestöavustushakemukset sekä toimintasuunnitelmat ja talousarviot vuodelle Olemme yhdessä kehittäneet nyt melko toimivan pohjan, kiitos kun olette antaneet rakentavaa palautetta. Liittoon tulleet hakemukset olivat erinomaisia. Yhteensä yhdistykset hakivat ja STEAlle lähetimme hakemuksen tuesta. Toivotaan että tarve yhdistysten taloudelliselle tuelle ymmärretään myös STEAssa. Alkuvuodesta keräsimme tietoa mitä edellisvuoden avustuksella oli saatu aikaan. Kiitos kun lähetitte toiminnastanne tietoa, vaikka sen kerääminen ei helppoa ollutkaan. Pienistä tiedonpuroista syntyi hyvä raportti ja saimme STEAlta varsin hyvät arviot. Pyytäisin teitä jälleen laittamaan tietoa mitä vuonna 2017 STEA-avustuksella olette tehneet. Kirjausta voi tehdä samassa kun kirjoitatte toimintakertomusta. Palautus liittoon/ Milla Roos mennessä. Tiedot on helppo toimittaa liittoon sähköisesti tai liitteenä olevalla lomakkeella. Jäsenyhdistysten Extranet Extranet on yhdistysten toimintaan liittyvä materiaalipankki, joka on ensisijaisesti tarkoitettu yhdistyksien luottamushenkilöille. Uusi salasana on lähetetty yhdistyksen puheenjohtajille ja sihteereille, jotka voivat jakaa sitä omille hallituksen jäsenille. Sivuille pääsee helpoiten suoraan etusivulta, alareunassa olevasta yhdistysten Extranet -linkistä. Linkki: Lisätiedot: Päivi Niemi ja järjestösuunnittelijat Uusi neuvontapalvelu CHATin välityksellä Marraskuun alusta Parkinson-liitto avaa uuden neuvontapalvelun kotisivuilleen. Vastaamme reaaliaikaisesti chatissä (keskustelukanava) maanantaista perjantaihin klo Vastaamassa ovat mm: liiton järjestösuunnittelijat, liikuntasuunnittelija ja hoitaja. Varainhankinta mahdollisuus yhdistyksille ja kerhoille Suomi 100v Juhlakalenteri 2018 Suomen Parkinson-liiton paikallisyhdistyksille ja kerhoille on tarjolla varainhankintakampanja, jossa kampanjatuotteena on Suomi 100v Juhlakalenteri Seinäkalenteri kertoo mielenkiintoisesti sanoin ja kuvin Suomen 100 vuotisen historian alkaen jatkuen saakka. Kalenterin myyntihinta on 10. Myyntipalkkio yhdistyksille ja kerhoille on %, riippuen myytyjen kalenterien määrästä. Kampanja toteutetaan niin, että yhdistykset maksavat vain myydyistä kalentereista. Kampanjan toteuttaja, Hannu Karjalainen uutta työpaikkaa -hankkeesta, on yhteydessä yhdistysten ja kerhojen yhteyshenkilöihin lokakuun aikana. Hän sopii suoraan kanssanne kampanjan yksityiskohdista. Osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja Parkinson-liitto ei ota osaa provisioista.

3 Omaistoimintaryhmä yhdistykseen? Monet Parkinsonin tautia sairastavien omaiset kaipaavat vertaistukea ja omaisten toimintaa. Omaisryhmien perustamiseen ja toiminta helpottamaan on Parkinson-liitolle tehty opinnäytetyönä omaistoimintamalli. Malli antaa yksinkertaiset ja selkeät ohjeet sekä materiaalit neljään omaisten tapaamiseen. Materiaali on vapaasti käytettävissä ja löytyy Yhdistysten extranetistä - omaistoiminta kansiosta. Lisätietoa myös järjestösuunnittelijoilta. Parkinson-liiton järjestämät sopeutumisvalmennuskurssit ja avomuotoiset yhteistyökurssit vuodelle Haku alkuvuoden kursseihin on jo käynnissä. Lisää tietoa löytyy Parkinson-postia-lehdestä numerosta 3/2017 ja viikolla 49 ilmestyvästä 4/2017 numerosta sekä liiton kotisivulta kuntoutus. Lisätietoja kuntoutuksen sihteeri Hannele Hyppönen, p , ma to klo Tuetut lomat vuodelle 2018 MTHL:n tuetut lomalle ovat nyt haettavissa. Lomia on 11 eri puolilla Suomea. Ensimmäinen omaishoitaja hoidettava loma järjestetään helmikuussa Rokualla. Lomalle hakuaika päättyy Lisätietoa lomista tai sekä liiton järjestösuunnittelijoilta. Edenneen Parkinsonin taudin tietopäivät Ekenäs to Raseborgs sjukhus auditoriet klo Vantaa to HYKS Peijaksen sairaala klo Lohja ti Lohjan sairaala auditorio klo Tietopäivässä on neurologin, ravitsemusterapeutin ja järjestön puheenvuoro sekä kahvitarjoilu. Ilmoittautuminen ja lisätietoa ja paikallislehti-ilmoitukset. Tapahtumia vuonna Parkinson-liiton valtakunnallinen keilaturnaus Kupittaalla Turussa Sääntömääräinen syysliittokokous Turussa Tärkeitä päivämääriä 2018 vko 11 Aivoviikko vko 15 Parkinson-viikko Maailman Parkinson-päivä Uudenmaan Parkinson-yhdistyksen 30-vuotisjuhlat, Helsinki Kevätliitokokous, Helsinki Puheenjohtajien, sihteerien ja uusien kerhonvetäjien koulutus Elokuu Pardy -työikäisten tapaaminen Syyskuu Vertaistukihenkilöiden jatkokoulutus Dystonia-päivät Parkinson-liiton jäsenristeily Turku-Tukholma-Turku Viking Grace Turun seudun Parkinson-yhdistyksen 30-vuotisjuhlat, Turku Syysliittokokous, Suvituuli Turku Nettisivuille päivitetään uusia tapahtumia, uutisia ja juttuja.

4 Liikuntakorttiarvonta Suomen Parkinson-liiton liikuntakorttien (KKI) palautus on vuoden loppuun mennessä. Arvonta suoritetaan tammikuun 2018 aikana ja voittajille (x3) ilmoitetaan henkilökohtaisesti voitosta. Muistattehan, että merkintöjä pitää olla vähintään 2 kuukauden ajalta. Yhdistykset ja kerhot voivat tilata uusia liikuntakortteja jo vuodelle 2018 osoitteesta tilaukset@likes.fi Kortit ovat maksuttomia, ainoastaan postimaksu tulee maksettavaksi (esim kpl = n.20 ). Jos käytössä ei ole sähköpostia tai nettiä, kortteja voi tilata myös Suomen Parkinson-liitosta liikuntatyöntekijältä tai järjestösuunnittelijoilta. Vuoden liikuttaja! Vuoden 2017 lopulla valitaan Suomen Parkinson-liitossa ensimmäistä kertaa vuoden liikuttaja. Vuoden liikuttaja on henkilö, joka 1) innostaa jäseniä mukaan toimintaan ja on itsekin esimerkillisesti toiminnassa mukana ja 2) saa vähän liikkuvia jäseniä mukaan toimintaan ja/tai 3) ottaa käyttöön uusia kohderyhmälle sopivia liikuntamuotoja, joilla saa jäsenistöä aktivoitua liikkeelle. Ehdotuksia voivat tehdä yhdistykset, kerhot tai yksityishenkilöt. Ehdotukset vuoden liikuttajasta ja perusteluista toimitetaan kirjallisesti mennessä, osoitteeseen Suomen Parkinson-liitto, liikuntatoimikunta, PL 905, Turku tai sähköpostilla taina.piittisjarvi@parkinson.fi Valinnan tekee Suomen Parkinson-liiton liikuntatoimikunta. Liikuntakysely liikunnan vapaaehtoistoimijoille Alueellisesta liikuntatoiminnasta lähetetään arviointikysely liikunnan ja kerhojen vapaaehtoistoimijoille marraskuun lopussa. Kyselyyn tulisi vastata vuoden 2017 loppuun mennessä. Kyselyn tuloksia käsitellään vuoden 2018 yhteisessä vapaaehtoistoimijoiden koulutuksissa. Lisäksi koosteen avulla pyritään osoittamaan esim. Opetus- ja kulttuuriministeriölle yhdistys- ja kerhokentän aktiivinen liikunnan järjestäminen ja harrastaminen. Taloudellista tukea aikuisten terveysliikuntaan KKI ohjelman kevään 2018 haketukihaku käynnistyy jälleen (KKI -> Kunnossa kaiken ikää ohjelma). Tukea annetaan paikallistasoille (kerhot, yhdistykset) liikuntatoiminnan ja neuvonnan toteuttamiseen. Kannattaa tutustua hakuun ja esim. aikaisempiin tukea saaneisiin hankkeisiin, joista voi saada vinkkejä ja apua oman idean toteuttamiseen. Jos on aikaisemmin saanut tukea, kannattaa silti yrittää uudelleen. Alla on hankevalmistelija, Laura Pajusen yhteystiedot. Häneen voi ottaa yhteyttä, jos tarvitsette neuvoja. Samoin Liiton liikuntasuunnittelijaan Taina Piittisjärveen. Laura Pajunen, Hankevalmistelija Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma laura.pajunen@likes.fi, p Lutakonaukio 1, Jyväskylä

5 Mitä kuuluu kentälle, Parkinson-liiton jäsenyhdistyksiin ja kerhoihin? Toiminnanjohtaja Hanna Mattila kiertää Parkinson-liiton kaikissa jäsenyhdistyksissä vuosina Luottamushenkilöiden lisäksi Mattila toivoo tapaavansa jäsenistöä yhdistyksen tapaamisissa. Kierroksella käydään vapaamuotoista keskustelua Parkinson-liiton suunnitelmista ja kerhokentän kuulumisista. Kierros on lähtenyt jo hyvää vauhtia käyntiin. Mattila vieraili Lappeenrannan Parkinson-yhdistyksen kuukausitapaamisessa syyskuun lopulla. Lappeenrannan Parkinson-yhdistyksellä on noin 200 jäsentä. Yhdistys toimii lisäksi Imatralla, jossa kokoontuu Imatran Parkinson-kerho. Yhdistyksen toiminta on vireää ja sitä tehdään omanlaisella otteella. Sekä yhdistys Lappeenrannassa että Imatran kerho kokivat saaneensa potkua toimintaansa hyvistä ja huolettomista kokoontumistiloista. Tapaamisen puheenaiheeksi nousi Mattilan aloitteesta kokemukset Eksotesta. Eksote, eli Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä on jo pitkään toteuttanut maakuntamallia, jollaista nyt suunnitellaan uudeksi sote-uudistuksessa luotavaksi järjestämismalliksi. Eksotessa sosiaalitoimi, perusterveydenhuolto sekä erikoissairaanhoito toimivat samassa organisaatiossa. Porinapajoissa tuodut kokemukset olivat kahdenlaisia Sosiaalitoimen sekä apuvälinelainaamon palvelut koettiin helposti saataviksi, mutta katkeilevat hoitosuhteet herättivät kritiikkiä. Mattila toi esille Parkinson-liiton painotusta neuvonta- ja ohjauspalveluihin sekä yhdistyksistä löytyvää paikalliseen tietotaitoa. Asiaa läpikäydään myös järjestösuunnittelijoiden aluekoulutuksissa sekä Parkinson-liiton järjestökoulutuksessa ensi kesänä. Ilari Huhtasalo Järjestättekö yhdistyksessäsi toimintaa, josta muutkin voisivat ottaa opiksi? Anna itsesi ilmi tai p

6 Suomen Parkinson-liitto ry Postiosoite: PL 905, Turku Käyntiosoite: Suvilinnantie 2, Turku Puhelinvaihde p Puhelinvaihde on avoinna ma to klo 10 15, perjantaisin suljettu. Parhaiten tavoitat meidät suorista puhelinnumeroista KESKUSTOIMISTO Toiminnanjohtaja Hanna Mattila p Viestintävastaava Arja Pasila p , Talousvastaava Birgit Kaartovuori p , Jäsensihteeri Leena Kataja p , Viestintäassistentti Päivi Niemi p Järjestöassistentti Kamilla Karlsson p Projektityöntekijä Laura Jussila, Verkkosova p KUNTOUTUS Kuntoutuksen sihteeri Hannele Hyppönen p , ma to klo Fysioterapeutti/liikuntasuunnitelija Taina Piittisjärvi p Fysioterapeutti Pia Vierimaa p Vs. fysioterapeutti Lauri Tulla p ALUETOIMISTOT Turku: Järjestösuunnitelija Milla Roos p Helsinki: Järjestösuunnitelija Ilari Huhtasalo p Tampere: Järjestösuunnitelija Lyyli Heikkinen p Kuopio: Järjestösuunnitelija Annukka Tuovinen p Oulu: Järjestösuunnitelija Jukka Tauriainen p Neuvontapalvelut Liikuntaneuvontaa keskiviikkoisin 1.11 ja ma klo Neuvonta-aika on tarkoitettu Parkinson-, Dystonia- ja Huntington jäsenistölle sekä terveydenhuollon ja liikuntatoimen ammattihenkilöstölle, Taina Piittisjärvi, p Hoitaja torstaisin klo 10 12, p Chat neuvonta maanantaista perjantaihin klo 12 15, alkaen. Sosiaaliturvaan ja palvelujen saatavuuteen liittyvää neuvontaa ma pe klo 9 12, p , norma@neuroliitto.fi Seuraava Yhdistys-kerho tiedote ilmestyy ensi vuoden helmikuussa Jakelu: - yhdistysten puheenjohtajat, sihteerit, liikuntavastaavat ja toimistot - kerhojen yhteyshenkilö - liittohallituksen varsinaiset jäsenet Liitteet: - Yhdistysten puheenjohtajat ja sihteerit; STEAn lomake

Vahvista kanssamme kävellen hyvä hoitopolku Parkinsonin tautia sairastaville. Yhdessä hyvän asian puolesta kävellen

Vahvista kanssamme kävellen hyvä hoitopolku Parkinsonin tautia sairastaville. Yhdessä hyvän asian puolesta kävellen KENTTÄPOSTIA 3/2016 1.9.2016 Yhdessä hyvän asian puolesta kävellen Vahvista kanssamme kävellen 24.9. hyvä hoitopolku Parkinsonin tautia sairastaville Tule kävelemään kanssamme Kelpo polulle lauantaina

Lisätiedot

Tämän runon sanoilla liittohallitus ja liiton henkilökunta toivottaa rauhallista joulunaikaa kaikille.

Tämän runon sanoilla liittohallitus ja liiton henkilökunta toivottaa rauhallista joulunaikaa kaikille. 1.12.2016 Vuosi 2016 on kääntymässä kohti loppuaan ja aika hieman kurkistaa vuoden 2017 toimintaan. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 200 vuotta siitä kun englantilainen lääkäri James Parkinson julkaisi kuvauksen

Lisätiedot

KENTTÄPOSTIA 1/2015. Toimikunnat. Uusia työntekijöitä

KENTTÄPOSTIA 1/2015. Toimikunnat. Uusia työntekijöitä 6.3.2015 Liiton strategia Liiton strategian päivitystyö on alkanut. Aloitimme työn kyselemällä yhteistyökumppaneilta ja jäseniltä missä asioissa olemme onnistuneet ja mitä toiveita heillä on liiton toiminnalle.

Lisätiedot

Kuntoutuspalvelut syksy Sopeutumisvalmennuskurssit

Kuntoutuspalvelut syksy Sopeutumisvalmennuskurssit Kuntoutuspalvelut syksy 2019 Lomat Ensitietopäivä Yhteistyökurssit Sopeutumisvalmennuskurssit Parkinsonliitto ry Keskustoimisto PL 905, 20101 Turku Käyntiosoite: Suvilinnantie 2, 20900 Turku vaihde 02

Lisätiedot

Laivalla varattu myös inva-hyttejä, muista mainita varauksen yhteydessä.

Laivalla varattu myös inva-hyttejä, muista mainita varauksen yhteydessä. 4.6.2015 Parkinson-liiton jäsenristeily 7. 8.10.2015 Turku-Tukholma- Turku Baltic Princesillä Lähde virkistäytymään Parkinson-liiton jäsenristeilylle Turusta Tukholmaan. Alustava ohjelma Keskiviikko 7.10.

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella!

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Kehitysvammaisten tukiliitto ry:n liittokokous 2013, Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Toimitamme tällä kirjeellä teille liittokokouskutsun, tarvittavat asiakirjat ja tiedot

Lisätiedot

Lähde virkistäytymään Parkinson-liiton jäsenristeilylle Parkinson-liiton jäsenristeily 7. 8.10.2015 Turku-Tukholma- Turku m/s Baltic Princesillä

Lähde virkistäytymään Parkinson-liiton jäsenristeilylle Parkinson-liiton jäsenristeily 7. 8.10.2015 Turku-Tukholma- Turku m/s Baltic Princesillä 27.8.2015 Lähde virkistäytymään Parkinson-liiton jäsenristeilylle Parkinson-liiton jäsenristeily 7. 8.10.2015 Turku-Tukholma- Turku m/s Baltic Princesillä Laiva lähtee Turun Silja Linen satamasta keskiviikkona

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018 Tietoa yhdistyksille Tämän puheenjohtajille ja sihteereille lähtevän Tietoa yhdistyksille -kirjeen liitteenä ohessa ovat liittokokouskutsu

Lisätiedot

Puhelinvaihteemme on suljettu 4.7. 5.8. Lämmintä ja aurinkoista kesää kaikille!

Puhelinvaihteemme on suljettu 4.7. 5.8. Lämmintä ja aurinkoista kesää kaikille! 2.6.2016 Kelpo polku kävely Suomen Parkinson-liitto on yhdessä Lääkäriliiton ja Tehyn sekä lääkeyritys AbbVien kanssa luonut hoitopolkumallia pitkäaikaissairaille, Parkinsonin tauti esimerkkinä. Seuraavien

Lisätiedot

Avustukset jäsenyhdistyksille v Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns.

Avustukset jäsenyhdistyksille v Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns. Avustukset jäsenyhdistyksille v.2017 - Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns. toimintatonnit Järjestöpäivät 5.2.2017 1 Invalidiliiton hankeavustukset

Lisätiedot

Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry Sirke Salmela toiminnanjohtaja

Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry Sirke Salmela toiminnanjohtaja Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry Sirke Salmela toiminnanjohtaja Toiminta-ajatus Lihastautiliitto (ja sen yhdistykset) on valtakunnallinen vammaisjärjestö, joka tukee ja palvelee jäsenyhdistystensä

Lisätiedot

Sopeutumisvalmennuskurssit

Sopeutumisvalmennuskurssit HAKU SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSEILLE Sopeutumisvalmennuskursseille haetaan Parkinson-liiton hakulomakkeella, johon liitetään alle puoli vuotta vanha lääkärinlausunto, lääkärinlausunto B tai kattava sairauskertomus.

Lisätiedot

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Järjestötalo-hanke 1999-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry *

Lisätiedot

LIIKUNTATIEDOTE 2 / 2010 13.9.2010. Hei Liikuntavastaavat ja liikuntatoiminnan parissa toimivat!

LIIKUNTATIEDOTE 2 / 2010 13.9.2010. Hei Liikuntavastaavat ja liikuntatoiminnan parissa toimivat! LIIKUNTATIEDOTE 2 / 2010 13.9.2010 Hei Liikuntavastaavat ja liikuntatoiminnan parissa toimivat! Tiedoksi kaikille, että Opetus- ja kulttuuriministeriön valmistelema esitys uudesta liikuntalaista on siirtymässä

Lisätiedot

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Tärkeää: Kevätkokouksen kannanotto Aivovammanuoret Instagramissa Tulevia tapahtumia Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 Aivovammaliiton kevätkokouksen kannanotto... 2 Aivovammanuoret Instagramissa...

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Snellmaninkatu 3 B, Lappeenranta (ent. asemapäällikön talo) Toimisto avoinna klo 9.00-13.00 tai sopimuksesta Puh. 040 587 2451 Sähköposti:

Lisätiedot

Jäsenpalvelut ja yhdistysyhteistyö. Aluefoorumit 2018

Jäsenpalvelut ja yhdistysyhteistyö. Aluefoorumit 2018 Jäsenpalvelut ja yhdistysyhteistyö Aluefoorumit 2018 Järjestöyksikkö palvelee Osastopäällikkö Jiri Sironen Järjestöasiantuntija Teresa Tenkanen: Jäsentuki- ja yhteistyö, EHYT Järjestö Järjestösuunnittelija

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tampereella Tietoa yhdistyksille Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa

Lisätiedot

Kuntoutuspalvelut 2019

Kuntoutuspalvelut 2019 Yhteistyökurssit Kuntoutuspalvelut 2019 Lomat Ensitietopäivät Sopeutumisvalmennuskurssit Sopeutumisvalmennuskurssit Sopeutumisvalmennuskursseilla etsitään vastauksia liikehäiriösairauksiin liittyviin kysymyksiin:

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017 Tietoa yhdistyksille Tämän puheenjohtajille ja sihteereille lähtevän Tieto yhdistyksille -kirjeen liitteenä ohessa: Liittokokouskutsu,

Lisätiedot

VUOSIKIRJA Teemana ohjaus ja neuvonta

VUOSIKIRJA Teemana ohjaus ja neuvonta VUOSIKIRJA 2016 Teemana ohjaus ja neuvonta Kannen kuva: Helsingin Kelpo polku -kävelytapahtumassa koettiin yhteyttä käsi kädessä 2 Sisällys Yleistä... 4... Strategiset päälinjat vuosille 2016 2020... 4

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE

KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE 26.3.2018 MERJA JÄNTTI TOIMINNANSUUNNITELIJA TALOUDEN JA TOIMINNAN TUKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALA KELAN KUNTOUTUSKURSSIT KENELLE: KAIKENIKÄISILLE OMAISHOITAJINA

Lisätiedot

8/2018. Tärkeää. Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

8/2018. Tärkeää. Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: 8/2018 Tärkeää Liittopäivien teemana oli viestintä ja vaikuttaminen Avoimet ovet Aivovammaliiton toimistolla 12.12.2018 Nuori, anna äänesi kuulua! Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 Liittopäivien

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Epilepsiayhteisö kehittää missä mennään?

Epilepsiayhteisö kehittää missä mennään? Epilepsiayhteisö kehittää missä mennään? Piritta Selin, järjestöpäällikkö 16.1.2019 Epilepsialiitossa vahvaa kehittämistoimintaa Neljä kehittämishanketta (STEA) käynnissä, eri vaiheissa: Minusta tulee

Lisätiedot

Syksyn 2018 kurssit. MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville. kuntoutukseen.fi

Syksyn 2018 kurssit. MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville. kuntoutukseen.fi Syksyn 2018 kurssit MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville kuntoutukseen.fi Neuroliitto tarjoaa valtakunnallisesti kursseja MStautia ja harvinaisia neurologisia sairauksia sairastaville,

Lisätiedot

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 VAHVASTI VERTAISTUKEA koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 Jyväskylä, Kansalaistoiminnan keskus Matara www.matara.fi Virtaako voimaa vertaistoiminnasta? Voiko potilas itse olla terveydenhuollon kumppani?

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Hallituksen kokoukset... 2 Toimiston kesäloma... 2 Lahden Seudun me itse... 2 Vapaa-ajan toiminta...

Lisätiedot

jäsenasiainhoitaja, pääluottamusmies hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet aluetoimisto hallituksen jäsenet, luottamusmiehet

jäsenasiainhoitaja, pääluottamusmies hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet aluetoimisto hallituksen jäsenet, luottamusmiehet Toiminta/tehtävä Tavoite/toimenpiteet Vastuuhenkilöt Missä ja milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä ja työpaikoista Jäsenhankinta ja jäsenkiinnittyminen

Lisätiedot

Uutiset Uusi järjestösuunnittelija esittäytyy Uutiset... 3

Uutiset Uusi järjestösuunnittelija esittäytyy Uutiset... 3 6/2018 Tärkeää Uusi järjestösuunnittelija esittäytyy Liittopäivät ja syysliittokokous 26.-27.10.2018 Aivovammaviikko: Iloa elämään! Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 Uusi järjestösuunnittelija

Lisätiedot

Yhdistystiedote 7/2015

Yhdistystiedote 7/2015 Yhdistystiedote 7/2015 Tärkeimmät: - Jäsenjärjestöavustuksen haulla kiire. Ottakaa asia puheeksi hallituksessa! - Liittopäivät ilmoittautuminen lähestyy - Syksyn aikana runsaasti koulutusmahdollisuuksia

Lisätiedot

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 25.10.2009 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 1. JOHDANTO Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n 53. toimintavuosi noudattaa Reserviläisliitto

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

AYY:n palvelut ja viestintä Aaltoyhteisössä. Niko Ferm Hallituksessa 2014 viestintä, järjestöt ja tilat

AYY:n palvelut ja viestintä Aaltoyhteisössä. Niko Ferm Hallituksessa 2014 viestintä, järjestöt ja tilat AYY:n palvelut ja viestintä Aaltoyhteisössä Niko Ferm Hallituksessa 2014 viestintä, järjestöt ja tilat TUKEA VIESTINTÄÄN Järjestö- ja viestintäsektorit avustavat yhdistyksiä viestinnässä AYY:n avustuksella

Lisätiedot

Yhdistystiedote 1/2016

Yhdistystiedote 1/2016 Yhdistystiedote 1/2016 Tärkeimmät: Aivoituksen aineistopäivä on pe 29.1. Raha-automaattiyhdistys (RAY) myönsi meille jälleen jäsenjärjestöavustuksen Jäsenmäärä kasvoi 2015 vuonna 12% Ystäväkurssilla vielä

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

PIENI PALVELUOPAS 2011

PIENI PALVELUOPAS 2011 PIENI PALVELUOPAS 2011 Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki Puh. 09-5407540, fax. 09-54075460 toimisto@cp-liitto.fi AIKUISTOIMINTA Aikuistoiminnan tarkoituksena on kehittää vammaisille aikuisille toimintoja

Lisätiedot

UUDENMAAN MUNUAIS-JA MAKSAYHDISTYS UUMU RY NJUR- OCH LEVERFÖRENINGEN I NYLAND RF

UUDENMAAN MUNUAIS-JA MAKSAYHDISTYS UUMU RY NJUR- OCH LEVERFÖRENINGEN I NYLAND RF 1 UUDENMAAN MUNUAIS-JA MAKSAYHDISTYS UUMU RY NJUR- OCH LEVERFÖRENINGEN I NYLAND RF TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 TOIMINTAVUODEN YLEISNÄKYMÄT JA -TAVOITTEET Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Atopialiiton avoin valokuvauskilpailu facebookissa

Atopialiiton avoin valokuvauskilpailu facebookissa puheenjohtaja ja vertaistukihenkilö varapuheenjohtaja ja vertaistukihenkilö sihteeri rahastonhoitaja varsinainen jäsen Varajäsen varajäsen varajäsen YHDISTYKSEN HALLITUS KAUDELLA 2013 Tony Kallioinen Pia

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Elokuu

Tähtiseurakahvit. Elokuu Tähtiseurakahvit Elokuu Tervetuloa Tähtiseurakahville! Ohjelma Tilannekatsaus syksyyn Työkaluja Tähtiseurojen verkkopalveluun Huippu-urheilun ja aikuisliikunnan Tähtiseuratoiminnan klinikat Tähtiseura-päivät

Lisätiedot

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous 22. 23.10.2016 Vesalan kurssi- ja leirikeskus, Vesalantie 136, Vesanka A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät pidetään 22. 23.10.2016 ja niiden yhteydessä A-Kiltojen

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Suomen CP-liitto ry. www.cp-liitto.fi

Suomen CP-liitto ry. www.cp-liitto.fi Suomen CP-liitto ry Suomen CP-liitto ry on CP-, MMC- ja hydrokefaliavammaisten lasten, nuorten ja aikuisten sekä heidän omaistensa valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka päätehtävät ovat oikeuksien valvonta

Lisätiedot

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Kevätkokous Syyskokous Kulttuuri- tai muu vapaa-ajan tapahtuma jäsenille Uusien jäsenten rekrytointitilaisuus yhdistettynä hyvinvointitapahtumaan Kontaktoidaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ. MTKL parantaa jäsenpalvelua. Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu. Liiton koulutukset

Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ. MTKL parantaa jäsenpalvelua. Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu. Liiton koulutukset Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ LIITTEET MTKL parantaa jäsenpalvelua Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu Liiton koulutukset EU ruoka-apu vähävaraisille Mielenterveysviikko 47 Mielenterveysmessut

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo KUOPIO, TAMMIKUU 2013 16.1.2013 18-19.15 24.1.2013 18 19.15 klo Teemailta 1 Voimaa ja valoa talven sihteeri 29.1.2013 18 20 pimeyteen, Pirkko Ulmanen 30.1.2013 18 19.15 PIELAVESI, TAMMIKUU 2013 Maanantai

Lisätiedot

18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki

18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki 18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki Liiton ja yhdistyksien sääntöjen tarkastelua / Aluetyö AlueAvaimet: 18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki Liiton

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 23.10.2017 OivaHetki kokeiluna jatkuu Toimintakalenteriin merkittyinä maanantai-päivinä työntekijä on paikalla Olohuoneessa klo 9.00-11.00 välisenä aikana. Lisäksi samoille

Lisätiedot

Suomen Ladun ajankohtaiset asiat

Suomen Ladun ajankohtaiset asiat Suomen Ladun ajankohtaiset asiat 12.1. Suomen Ladun jäsenyhdistysten uudet mallisäännöt 12.2. Muut ajankohtaiset asiat OSALLISTU Jäsenmaksujen ilmoittaminen 30.11. mennessä Liikuttaja-verkkolehti Alueyhdyshenkilöt

Lisätiedot

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Kumajan kysely Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysjärjestöille 2019

Kumajan kysely Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysjärjestöille 2019 Kumajan kysely Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysjärjestöille 2019 Kumaja-kumppanuusverkoston tehtävänä on kehittää Uudenmaan järjestöjen keskinäistä yhteistyötä ja lisätä järjestöjen mahdollisuuksia

Lisätiedot

Yhdistystiedote 3/2015

Yhdistystiedote 3/2015 Yhdistystiedote 3/2015 Tervehdys yhdistysaktiivi, Kevät etenee hyvää vauhtia. Useimpien kanssa tapasimmekin jo liittokokouksessa. Tässä yhdistystiedotteessa on koottu tärkeimpiä liiton kuulumisia teille

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

Kohtaamispaikka toimii Mikkelissä osoitteessa Lönnrotinkatu 3 ja on kaikille auki ke-pe ja la

Kohtaamispaikka toimii Mikkelissä osoitteessa Lönnrotinkatu 3 ja on kaikille auki ke-pe ja la Miksi Virike? Virike on mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu yhdistys Mikkelissä. Virikkeen toiminnassa korostuvat vertaistuki, kokemusasiantuntijuus ja kohtaamispaikan toiminta. Virikkeen toiminnan

Lisätiedot

Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen

Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen PÄIVITETTY 2016 Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen perusteella Seinäjoen kaupunki. Tässä esitteessä kerrotaan järjestettävien

Lisätiedot

Vuoden 2018 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset kuntoutuskurssit. avokuntoutus.fi

Vuoden 2018 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset kuntoutuskurssit. avokuntoutus.fi Vuoden 2018 kurssit Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset kuntoutuskurssit avokuntoutus.fi A vokuntoutus Aksoni tarjoaa valtakunnallisesti ryhmämuotoisia teema-, sopeutumisvalmennus-

Lisätiedot

www.loimaanseudundiabetes.net loimaanseudundiabetes@gmail.com Yhdistyksen puh.nro 0400-169046 Löydät meidät myös facebookista! Jäsentiedote syksy 2017 Tule mukaan yhdistyksen toimintaan! Jäseneksi voit

Lisätiedot

Tärkeimmät: Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

Tärkeimmät: Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Tärkeimmät: - Liittohallitukseen uutta väkeä! - Uudet työntekijät aloittavat 1.1.2018 - Jäsenjärjestöavustus on vielä monelta hakematta. Hakuaika päättyy 30.11.! Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

Lisätiedot

Ohjelman muutokset mahdollisia. Ilmoittautumiset viimeistään 1.4. Ilmoittautumislomake: http://www.sinfoniaorkesterit.fi/fi/tapahtuma/?

Ohjelman muutokset mahdollisia. Ilmoittautumiset viimeistään 1.4. Ilmoittautumislomake: http://www.sinfoniaorkesterit.fi/fi/tapahtuma/? 51. Valtakunnalliset orkesteripäivät Turussa Suomen Sinfoniaorkesterit ry 51. Valtakunnalliset orkesteripäivät Turussa 22.-24.4.2016 Original Sokos Hotel Hamburger Börs, Kauppiaskatu 6, puh (02) 337 3800

Lisätiedot

Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015

Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015 Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015 Aloitteet liittovaltuuston syyskokoukselle Kulttuuri- ja yleisurheilupäivät Kajaanissa Mielenterveysmessut 17.-18.11.2015 Toimiston kesän poikkeusaukioloajat Järjestö- ja ansiomerkkitoimikunta

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Lauantai 11.6.2011. Sunnuntai 12.6.2011. Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu

Lauantai 11.6.2011. Sunnuntai 12.6.2011. Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu Alustava ohjelma Lauantai 11.6.2011 9.00 12.30 Ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkastus 10.30 12.00

Lisätiedot

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti MLL:n paikallisyhdistyksen hallinnon vuosikello (Lähde: MLL /Yhdistysnetti) TAMMIKUU Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous Varan, sihteerin, rahastonhoitajan, jäsenvastaavan ja muiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Arvoisat kiltasisaret ja- veljet!

Arvoisat kiltasisaret ja- veljet! VIESTIKILTOJEN LIITTO R.Y. Hallitus KUTSU Riihimäki 21.10.2018 Arvoisat kiltasisaret ja- veljet! Viestikiltojen Liiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 17.11.2018 klo 13.00 alkaen Kouvolan

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty :n syyskokouksessa 25.11.2016 Sivu 2 / 10 Sisällysluettelo Järjestötoiminta... 3 Edunvalvonta...

Lisätiedot

Ajankohtaiskatsaus toimintasuunnitelmaan 2018

Ajankohtaiskatsaus toimintasuunnitelmaan 2018 Ajankohtaiskatsaus toimintasuunnitelmaan 2018 Toimintalinjaukset vuoteen 2020 Yhteisö välittää Vapaaehtoistoiminnan tuki ja kehittäminen Vaikuttamis- ja tiedotustoiminta Kokemustiedon ja vertaisyhteisön

Lisätiedot

SAIRAALOIDEN HOITOTOIMINNAN TUOTTAVUUS- JA VAIKUTTAVUUSSEMINAARI

SAIRAALOIDEN HOITOTOIMINNAN TUOTTAVUUS- JA VAIKUTTAVUUSSEMINAARI Jaakko Herrala/Petra Kokko/Pirjo Häkkinen 6.9.2010 1 (3) SAIRAALOIDEN HOITOTOIMINNAN TUOTTAVUUS- JA VAIKUTTAVUUSSEMINAARI Aika 14.-15.10.2010 Paikka M-talo, iso luentosali, Teiskontie 35, 33520 Tampere

Lisätiedot

VUOSIKIRJA 2014. 30 vuotta toimintaa liikehäiriösairaiden ja heidän läheistensä hyväksi. Teemana itsehoito osaksi hyvää arkea

VUOSIKIRJA 2014. 30 vuotta toimintaa liikehäiriösairaiden ja heidän läheistensä hyväksi. Teemana itsehoito osaksi hyvää arkea VUOSIKIRJA 2014 30 vuotta toimintaa liikehäiriösairaiden ja heidän läheistensä hyväksi Teemana itsehoito osaksi hyvää arkea SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. LIITTOKOKOUKSET JA LIITTOHALLITUS 3 3. HENKILÖKUNTA

Lisätiedot

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä Vuoden 2014 kuntoutuskurssit Kruunupuistossa Kruunupuisto Oy, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju puh. 020 763 9130 www.kruunupuisto.fi ASLAK ja TYK Kelan kurssinro.

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

Suomi juhlaseminaari Ostrobotnialla Helsingissä

Suomi juhlaseminaari Ostrobotnialla Helsingissä Kansallinen senioriliitto ry Elokuun yhdistyskirje 1 (6) Senioriyhdistysten ja senioripiirien puheenjohtajat ja sihteerit sekä hallitusten jäsenet Arvoisat puheenjohtajat, sihteerit sekä hallitusten jäsenet

Lisätiedot

Crohn ja Colitis ry.

Crohn ja Colitis ry. Crohn ja Colitis ry www.ibd.fi Strateginen toimintasuunnitelma 2019-2023 #meidänjärjestö 2 IBD lukuina MAAILMASSA IBD:tä SAIRASTAVIA YLI 10 MILJOONAA SUOMESSA IBD:tä SAIRASTAVIA 50 000 Toimisto Tampereella

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN NEUROYHDISTYS RY JÄSENTIEDOTE 3/2015

KESKI-SUOMEN NEUROYHDISTYS RY JÄSENTIEDOTE 3/2015 s KESKI-SUOMEN NEUROYHDISTYS RY JÄSENTIEDOTE 3/2015 Sääntöuudistuksen myötä 40-vuotiaan yhdistyksemme nimi on nyt muuttunut Keski-Suomen neuroyhdistys ry:ksi. Uusi nimi kuvaa paremmin jäsenistöämme, joka

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2018 2019 Kuluvan vuoden ja kevään 2019 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin Sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS 1.9.2016 PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan

Lisätiedot

TERVETULOA SUKELTAJALIITON SYYSKOKOUSVIIKONLOPPUUN!

TERVETULOA SUKELTAJALIITON SYYSKOKOUSVIIKONLOPPUUN! KOKOUSKUTSU 16.9.2008 TERVETULOA SUKELTAJALIITON SYYSKOKOUSVIIKONLOPPUUN! 30 vuotta täyttävä Keski-Uudenmaan Sukeltajat isännöi tänä vuonna Liiton syyskokousta. Ohjelmaa on luvassa koko viikonlopulle juhlaseminaarin,

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU 18.11.2017 1/5 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 11.6.2016 Paikka Porin Yliopistokeskus, Pohjoisranta 11, 28101 Pori Lounas klo 12.00-13.00 Kahvi klo 15.30 16.00 9.00 10.00 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

Jäsenhankinnan teemavuodet

Jäsenhankinnan teemavuodet 00019 / Käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksen kokouksessa Hei! Tässä kirjeessä on Jytyn jäsenyhdistyksille tärkeää tietoa koskien yhdistysten jäsenhankintaa ja liiton tukea yhdistysten toiminnalle. Jäsenhankinnan

Lisätiedot

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa 1/6 SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa 17.-18.3.2018 2/6 Ohjelmat ja hinnasto LIITTOKOKOUS Majoitus Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel, Tallinna 17.-18.3.2018 Park Inn by Radisson Meriton

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Opaste toimistoomme: Jarrumiehenkatu. Käynti pihan puolelta. Junailijankatu Hämeenkatu 7 A. Kela. Kirkko.

SISÄLLYSLUETTELO. Opaste toimistoomme: Jarrumiehenkatu. Käynti pihan puolelta. Junailijankatu Hämeenkatu 7 A. Kela. Kirkko. SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 2 Hallituksen jäsenet 2 Jäsenedut 3 Hoitovuorokausikorvaus 3 Kuntoutus/Kurssitoiminta 4 Tukihenkilötoiminta 5 Keskusteluillat 6 Osaston toiminta 7 Liikuntaa syöpäpotilaille 8 Yhteystiedot

Lisätiedot

JYY Liikuntavastaavien koulutus 2.2.2013. Hallitusvastaava Hanna Huumonen hanna.huumonen@hallitus.jyy.fi Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

JYY Liikuntavastaavien koulutus 2.2.2013. Hallitusvastaava Hanna Huumonen hanna.huumonen@hallitus.jyy.fi Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY Liikuntavastaavien koulutus 2.2.2013 Hallitusvastaava Hanna Huumonen hanna.huumonen@hallitus.jyy.fi Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Sisältö Liikuntatoiminta JYYssä Liikuntavastaavan tehtävät

Lisätiedot

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 1 Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 Hyvä yhdistysväki Tässä kirjeessä kerrotaan seuraavista asioista: Liiton organisaatiouudistus Revanssin toimituksen uudet yhteystiedot Yhdistysten juhlista ja tapahtumista

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Ryhmästä lisävoimaa liikuntaharrastuksen aloittamiseen!

Ryhmästä lisävoimaa liikuntaharrastuksen aloittamiseen! Ryhmästä lisävoimaa liikuntaharrastuksen aloittamiseen! Aluesihteeri Veijo Kivistö Aivoliitto ry p. 040 5430 009 sp. veijo.kivisto@aivoliitto.fi Aivoliitto ry Suomen Parkinson-liitto ry Suomen Parkinson-liitto

Lisätiedot

Odotukset ja toiveet yhdistysekstranetille

Odotukset ja toiveet yhdistysekstranetille Odotukset ja toiveet yhdistysekstranetille Alueelliset järjestöpäivät 24. 25.10.2009 Intranet ja Ekstranet Intranet on lähiverkko, joka on eristetty tietyn ryhmän käyttöön. Tavallisesti intranetillä tarkoitetaan

Lisätiedot