Mainiota maaliskuuta!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mainiota maaliskuuta!"

Transkriptio

1

2 Kuva: Pietari, Nevajoen rannalta Mainiota maaliskuuta! Tämän kuun numerossa onkin nyt miesenergiaa! Hermeetikko-lehden päätoimittaja Jukka Nieminen sekä runomies Markku Lehto. Toki mukaan mahtuu myös nainen tasapainottamaan, Soile Raunio kirjailija ja kanavoija. Äitimaa-messut olivat upeat, ihmisiä riitti kuin Hengen ja Tiedon messuilla konsanaan. Varmasti kaikki olivat tyytyväisiä, myyjät ja tapahtumassa kävijät. Huhtikuullekin on tulossa lisää ilonaihetta nimittäin Uforock on Tampereen Telakalla Päiväluennoilla kuullaan Sirkku Törnroosia,Tähteläiset Maan kulttuurien kätilönä, Jaakko Närvä taas luennoi seksistä ja erotiikasta ufokokemuksissa ja Pentti Linkola on miettinyt mitä on todellinen luonnonsuojelu. Iltatapahtumassa on rockmeininkiä Jann Wilden ja tutulla Nurkostamin pojilla. Herkkuna pohjalla on Ismo Leikola stand up -mies jota en koskaan kehu turhaan sillä Ismo jos kukaan saa melankolisten suomalaisten vatsat nauramisesta sekaisin! Äitimaa keskuksessa on Saamelaisrumpukurssi jossa valmistetaan oma rumpu, opetellaan sen käyttöä ja vihitään se. Elli-Maaret Helander toimii opettajana Runsaasti energiaa ja iloa alkavalle huhtikuulle! tuulamaria Ps.Viimeisellä sivulla on kurssista Tuntematon ihminen -kuka minä olen tietoja.

3 Jukka Nieminen Hermeetikko lehden älymies Kuka on Jukka Nieminen Ihan tavallinen kaveri jolla tuntuu olevan sanomisen tarvetta, ja yrittää naivisti luulla olevansa joku kansankynttilä. Ei vaan, kyllä ihan vakavissani ajattelen että voisin kavereineni vähän muuttaa henkistä ilmapiiriä, joka Suomessa tunnetusti on kuin hyisestä siperiasta. Täytyy sanoa että olen itse tykästynyt näihin NewAge-juttuihin. Kun kävin niissä ekan kerran tajusin miten luovaa ja aktiivista porukkaa ne on, ja miten valtava taiteellinen potentiaali niihin sisältyy. Niissä on sellainen itsetekemisen meininki. Uskon että tässä on vastaus jähmeälle yhteiskunnalle, ja NewAgesta tulee vielä joskus Suomen henkinen pelastus. Onko NewAgella sitten annettavaa? Joo, tuolla televisiossa vapaa-ajattelijat on polleina kun väki karkaa kirkosta jonka he katsovat ansiokseen. Tutkimusten mukaan kirkonkaataja ei ole ateismi vaan NewAge joka on palauttamassa mystiikan takaisin ihmisten mieliin. Mystiikka ei ole mitään taikauskoa vaan se kuuluu osana ihmisen identiteettiin. Reformi-kirkot ei tätä vain ole tajunneet ja nyt ne maksaa siitä kovaa hintaa. Ei tätä liiketta kannata aliarvioida missään nimessä. Hermeetikkokin on osa tätä prosessia vaikka ei meillä mitään kirkkoa vastaan tietenkään, annoin sen vain esimerkkinä millainen poliittinen voima tämä NewAge alkaa jo olla. Hermeetikko on raja- ja salatieteen lehti joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Haastattelussa lehden päätoimittaja Jukka Nieminen esittelee lehteään ja kertoo mitä lehti haluaa sanoa.

4 Mistä lähti idea Hermeetikko lehdestä ja mikä on sen sisältö? Hermeetikko on tietoisesti vähän rationaalisempi ja suuntaa tuonne humanismin puolelle enemmän kuin perinteiseen NewAgeen. Ehkä se tämän takia on enemmän miehiseen makuun suunnattu? Sille tuntuu vaan olevan tilausta tässä seiskalehtien pinnallisessa maailmassa, ja kyllä siitä varmaan tästä syystä alkaa naisetkin jo kiinnostumaan. Toisaalta naiset pitää tässä maassa koko kulttuuria muutenkin yksinään pystyssä, joten kumma olisi jos ei lehti osuisi heidänkin silmiinsä. Sisältö pyrkii aina yllättämään lukijansa sillä tarkoitus ei ole saarnata jo käänytetyille - kuten sanotaan - vaan tarjota sellaisia juttuja jotka lukijoille ovat entuudestaan tuntemattomia. Avata uusia uria niin sanotusti, mutta muistetaan nyt että tässä vaiheessa se on vielä fanzine-tyyppinen omakustanne jonka painokset on pieniä, mutta tulevaisuus näyttää kuitenkin hyvältä. Ketä kuuluu lehden tiimiin? Ei sillä varsinaisesti ole tiimiä tai toimitusta. Se syntyy ihan allekirjoittaneen olohuoneessa kaverin taittaessa, ja sisältö syntyy sitä mukaa kun kirjoittajia ilmaantuu. Tosin onhan sillekin muodostunut omat vakikirjoittajansa. Kumma muuten että nämä kaikki on miehiä ja vielä kummempaa - tämä on siis outoa - että lähes kaikki on raivoraittiita. Jälkimmäinen on Suomessa melko outo ilmestys enkä tajua sille mitään järkevää syytä. Hyvä tietenkin että jätkillä riittää virtaa tutkia ja kirjoittaa kaikenlaista kun ne ei tuhoa itseään lähipubissa. Osaamis -ja ammattiluettelo sivut Voiko kuka tahansa lähettää kirjoituksiaan teille? Tottakai voi. Hermeetikko-lehti pitää nähdä bändinä jolle fanit saa kirjoittaa omia kappaleitaan. Tai pikemmin tulla ne itse lavalle soittamaan. Tässä korostuu tämä itsetekemisen mentaliteetti jossa ei olla vain passiivisia lukijoita vaan osallistujia. Kriteereitä ei ole muita kun että aiheen pitää olla entuudestaan mahdollisimman tuntematon. Olet myös kirjailija. Mitä kirjojasi on ilmestynyt ja mistä ne kertovat? Aiemmin tosin koetin uraani kirjailijana ja nyt voin kertoa että kirjoittajaksi opitaan vain kirjoittamalla. Tämän säännön huomaa kun lukee punastellen omia varhaiskauden kömpelöitä tekeleitään. Vasta kolmas kirja Salaseurojen aika alkoi näyttämään joltakin mutta siinä vaiheessa olin vähän kyllästynyt kirjojen tekemiseen. Kirjoissa kun pitää pyörittää samaa teemaa 200 sivua ja edetä kronologisen jäykästi. Aloin kutsumaan tätä kirjojen rakenteelliseksi byrokratiaksi ja tajusin että lehti on parempi tuote koska yhden aiheen voi käsitellä muutamassa sivussa ja vaihtaa aihetta lennossa. Kyllä kehuisin lehteä joustavampana tuotteena vaikka en ole vielä sanonut lopullisia hyvästejä kirjoillekaan. Onko siis uusia kirjoja tulossa? Ei ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen. Ajattelin että kerrankin tehdään jutut perusteellisesti, ja tietoa kootaan rauhassa. Mutta Hermeetikkoa kyllä ilmestyy koko ajan. Mistä niitä voi tilata/ostaa?

5 Tällä hetkellä on kaksi kauppaa josta Hermeetikkoa saa; kirjakauppa Aatma Helsingissä ja kirjakauppa Bukra Tampereella. Loput kaupungit elää vielä tietämättömyyden pimeydessä. Ei vaan, sivujemme välityksellä saa kyllä tilattua mitä tarttee. Yleensä vanhat numeroton olleet kroonisesti lopussa mutta meille täytyy antaa paljon anteeksi, olemme vielä täysiä noviiseja näissä hommissa. Onko Hermeetikossa sanomaa? Kyllä me toivoaksemme olemme liikkeellä käänyttämässä ihmisiä poispäin jäykkyydestä, pinnallisuudesta ja liian hierarkkisesta maailmasta jossa me elämme. Keinoina käytämme esittämällä juttuja jotka tuolla suuressa maailmassa ovat tiedostettu, mutta meille ne ei kanna kielimuurin takia, tai joku kustantaja katsoo ettei niillä ole kaupallista menekkiä yms syiden takia. Lopuksi Hermeetikko on lehti josta ei koskaan tule jymymenestystä sen liiallisen älyllisyyden takia. Ihmiset kuitenkin haluaa relata lehtiensä parissa eikä kulutella aivosolujaan juttujemme funtsimiseen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että edes tavoittelisimme kaupallista menestystä, tai yrittäisimme säästää lukijaa. Itsehän saatan tutkia jotain juttua vuositolkulla ja sittenkin teen siitä vaan muutaman sivun artikkelin. Tosin mietin monia juttuja koko ajan rinnakkain, muutenhan ei tulisi koskaan valmista. Päätoimittaja itte Osaamis -ja ammattiluettelo sivut Runomies Markku Lehto Kuka on Markku Lehto? Olen Markku Lehto 45 v ja teen tällä hetkellä maanviljelyhommia sekä hoitelen emakkosikalaa vaimoni Sarin kanssa Haapamäellä, Riihon kylässä. Lapsia meillä on kolme Katariina 18v, Hermanni 15v ja Kasperi 12v. On mukava havaita että he ovat fiksumpia ja viisaampia kuin minä olin heidän ikäisenään. Varsinaisen päivätyön lisäksi teen myös energiahoitoja, jalokivihoitoja, jäsenkorjausta, sekä tulkitsen varpaista / meridiaaneista ihmisen tämän hetkisen tilan selvätuntoisesti. Näistä hoitomuodoista on tullut eräänlainen yhdistelmä, olen ihmisen kanssa hoitotilanteessa vuorovaikutuksessa ja kohtaan hänet tässä hetkessä. Hoitomuoto määräytyy tarpeen mukaan ja pyrin siihen että ne olisivat mahdollisimman kokonaisvaltaisia, koska ihminen on kokonaisuus. Selvennykseksi varpaista katsomisesta; sen yhteydessä voi

6 tarkastella stressejä ja elämää jos ihminen tuntee siihen tarvetta tai haluaa saada tarkennuksia tulkintaan. Emme välttämättä tiedosta kaikkia murheita mitä kannamme mukanamme ja tällä tavoin tuon niitä tietoisuuteen, jotta he voivat käsitellä niitä, päästää niistä irti ja matkata ilman turhia tunnekuormia. Olen tutustunut mielen toimintaan oman henkisen pahoinvointini kautta joka on avannut minua ymmärtämään meitä ihmisiä ja elämää toisella tavalla. Saan hoitojen tekemisestä jotain syvää, sellaista mitä ei voi oikein sanoiksi pukea, kun huomaan että joku ihminen saa helpotusta kipuihinsa ja olotilaansa, ja alkaa ymmärtämään omaa mieltään, tarkastelemaan ja havainnoimaan sitä. Hoitoja teen pääasiassa kotona, joskus teen keikkojakin ja suunnitelmissa on että teen silloin tällöin Hoitotila Tietoiseen Versossa. Versoon tulemisesta on ollut suunnitelmia Jorma Tuomaisen kanssa, joka on yksi Verson luovista voimahahmoista. Jormalla on myös merkittävä osa elämässäni. Hänen opastuksensa kautta minussa alkoi tapahtua muutosta parempaan. Olen suunnitellut että voisin pitää viikonloppukursseja ja aiheena voisi olla voimavarat, hiljentyminen, mielentoiminta, sekä läsnäolo. Mikä sai sinut tälle tielle? No, henkinen pahoinvointi, tulin niin sanotusti suurten kysymysten äärelle. Tunsin etten voi elää elämääni kuten olin sitä elänyt. Menin eräälle energiahoitajalle hoitoon ja hän opasti minua menemään reikikurssille. Se vei mukanaan. Kävinkin jäsenkorjauskursseja sekä energiahoitokursseja sekä ystäväni Jukka Korhosen läsnäolon ja mielen toimintaan liittyviä kursseja. Jukalla on myös merkittävä osa elämässäni pohtiessani elämän kysymyksiä. Olen saanut uusia ystäviä rikastuttamaan elämääni ja olen havainnut että opastajia on kulkenut rinnallani ja kulkee edelleen josta tunnen kiitollisuutta. Olen myös huomannut että se ikään kuin on sellainen prosessi jossa minua opastetaan ja hetken päästä saan jakaakin sitä muille. Oletko valotyöntekijä, parantaja? En koe itseäni parantajana, ymmärrän sen niin, että pyrin luomaan sellaisen olosuhteen hoitotilanteessa jossa ihmisen paranemisella on mahdollisuus lähteä käyntiin ja ymmärrän niin, että olemme itse omia parantajiamme. Tästä valotyöntekijästä ajattelen meidän kaikkien olevan omalla tavallamme valotyöntekijöitä ja tuomme kukin omalla ainutkertaisella tavalla valoa tänne. Mihin uskot? Olen joutunut muuttamaan käsityksiäni Jumalaa kohtaan monesti ja olen Jumala kysymyksillä vaivannut päätäni turhankin paljon. Luulen jotenkin niin, että on olemassa jokin suurempi voima joka luo tätä maailman kaikkeutta. Ehkä Jumaluus on meidän sisällä ja ulkopuolella. Uskon rakkauteen ja ihmiseen. Miksi kirjoittaminen viehättää sinua? Kirjoittamista voisi kuvailla uuden luomiseksi, sillä voi purkaa sydäntään, sillä voi purkaa tuskaisia tunteita ja myös rakkautta On mukavaa kirjoittaa pieniä juttuja, tarinoita ja runoja ja voi olla että ihmiset saavat ajattelemisen aihetta. Minulla on

7 sellainen unelma että teen joskus runokirjan, ja ehkäpä ihmiset voivat löytää runoistani jotakin itselleen. Kirjoittaminen käy hyvin moneen tarkoitukseen, näin olen havainnoinut. Kun saa purettua itseään paperille se helpottaa oloa ja jos kirjoittaa siitä mitä on tehnyt, niin saattaa huomata että mennyt on vain tarinaa jota on turha kantaa mukana. Saa ikään kuin etäisyyttä elämäänsä/tarinaansa ja sitä ei välttämättä ota enää niin henkilökohtaisesti, joten kirjoittaminen saattaa avata tien anteeksiantoon... irtipäästämiseen... antautumiseen tähän hetkeen, antautumiseen elämälle... tosin eihän edellä mainitut asiat kirjoittamista vaadi, se voi olla yksi työkalu ja ainoa hetki elämässä missä voimme vaikuttaa tai ilmentää itseämme. Aika on TÄSSÄ ja NYT. Eli olen tällainen versio olevasta. Markku Lehto Puh: Ajatuksia On se ihmeellistä, katselen kun ihmiset menevät sinne sun tänne, aivan kuin niillä olisi helvetinmoinen kiire jonnekin. Mihinkä niillä on kiire? Töihin, tapaamisiin, kotiin, kauppaan,harrastuksiin? On se hienoa että niillä on päämäärä minne mennä ja reitinkin näkyvät tietävän. Ei näy karttaa eikä kompassia. Jaa, mutta onhan se navigaattori... Mitähän tapahtuisi jos kaikki ihmiset seisahtuisivat yhtäkkiä paikoilleen ja olisivat hiljaa liikkumatta viisi minuuttia. Mitä silloin tapahtuisi? Entäs kun se viisi minuuttia olisi kulunut? taas sama höyry päällä. Niin kai se kuuluu olla. Osaamis -ja ammattiluettelo sivut Oletko muuten pohtinut sitä, että kun ihminen on suuressa viisaudessaan kaiken maailman koneita ja vempeleitä keksinyt? Sanovat että ihminen on viisauksissaan helpottanut työtään. Katsos, esimerkiksi ennen ajettiin hevosella metsästä puita ja se oli kovaa hommaa se. Aina oli märät vaatteet ja tinkiminen palkasta pomon kanssa, mutta se oli kuitenkin yhtä työvuoroa. Nykyään on hienot metsäkoneet joilla tehdään tukit, sitten on ne kantavat koneet joilla ajetaan puutavara metsästä pois. No eihän siinä vaatteet kastu on lämpimät hytit, tosin kahta vuoroa täytyy painaa että on tehokasta ja saa vekselit maksettua. Ei ne tinkimiset palkasta pomojen kanssa ole minnekään hävinneet. Siinäkö se kehitys sitten on? Tosin tämä ei ole ainoa ala joka joutuu olemaan suurten pääomien puristuksessa, niitä on lukematon määrä. Ja ihmiset joutuvat elämään työsuhteen jatkuvassa epätietoisuudessa, ja se on ihmismielelle raskasta. Tekee mieleni kysyä että missä ja mitenkä se pieni ihminen on otettu huomioon? Voiko ihmisten luoma todellisuus koskaan muuttua inhimilliseksi, vai onko todellakin niin ettei ihminen voi olla vapaa kuin omassa itsessään? Vai onko ihminen valinnut niin sanotusti väärin kun on tällaisen hullun myllyn luonut tälle pallolle, ja onko mahdollista luoda tälle pallolle niin sanotusti uusi maa, uusi aika jolloin toimittaisiin rakkaudesta, ahneuden ja pelon sijaan? Markku Lehto

8 pi tavalla, josta kaiken turhan olen saanut poistettua. Ja tällä tarkoitan siis kaikkea sellaista, jota en enää katso tarvitsevani. Sellaisetkin asiat, jotka vielä monille ovat tätä päivää kuten esimerkiksi kateus tai pahasuopaisuus tai itsensä aliarvioiminen tai mustasukkaisuus ja monia muitakin asioita. Sillä sen olen kokenut asiana, joka on eniten minua itseäni auttanut saavuttamaan hyvän ja puhtaan yhteyden maailmankaikkeuden auttajiin ja heidän viisauteensa. Soile Raunio kirjailija ja kanavoija kertoo työnsä merkityksestä. Olen kirjailija ja selvänäkijä, jota paremmin voisi kutsua kanavoijaksi. Kaiken aikaa olen yhteydessä maailmankaikkeuden auttajiin tavalla, josta kuulen kaiken minulle annettavan tiedon sekä kirjoihini että myös kanavointeihini, joita ihmiset minulta pyytävät erilaisiin ongelmiinsa omassa elämässään. Tämä aika, jonka olen saanut kanavoida kirjojani, on ollut aikaa, joka on opettanut minulle kaikkein eniten. Sillä asiat, joita kirjoissani on, ovat sellaisia, joiden kautta olen voinut ja saanut oman elämäni puhdistaa ja käydä lä- Siitä yhtenä esimerkkinä on sellainen asia, etten enää tunnista itsessäni minkäänlaista ahdistusta tai kiirettä olla omien askelitteni edellä. Enkä enää tunnista tarvetta olla parempi kuin muut enkä myöskään huonompi kuin muut. Sillä kaiken olen saanut oppia ja opiskella niin, että ymmärrän ja hyväksyn tasavertaisuuden ja tasa-arvoisuuden periaatteen koko siinä kokonaisuudessa, jota elämä on. Kirjani ovat tarkoitettuja aivan jokaiselle ihmiselle, huolimatta siitä, mitä uskontokuntaa edustavat tai mihin kulttuuriin kuuluvat. Sillä asiat, joiden kautta ihmiset elämäänsä elävät, ovat yhteisiä jokaiselle yhteiskunnalle ja jokaiselle ihmiselle. Siksi on sanottukin, että nämä kirjani tullaan kääntämään kaikille kielille niin, että aikanaan jokainen, joka niihin opetuksiin haluaa tarttua, voisi ne lukea omalla äidinkielellään. Sillä kirjoissani opetetaan elämään maailmankaikkeuden auttajien tavalla, eikä siis ihmisten tavalla, jonka me jokainen jo osaamme. Miksi siis kirjani opetukset on annettu? Siksi, että jokainen niin haluava, voisi omaa elämäänsä muuttaa ja tasapainot-

9 taa sellaiseksi, josta kaikki paha ja kyseenalainen olisi poistettu. Tätä työtä ei kukaan toinen voi toisen puolesta tehdä, vaan kaikki muutos lähtee aina ja vain omasta halusta omaa elämäänsä tutkia ja sitä parantaa sekä tasapainottaa. Sillä tasapaino kaikessa on erittäin tärkeää, jotta jokainen meistä voisi olla samassa asemassa ja tasa-arvoisesti vastaanottamassa tietoa maailmankaikkeuden viisaudesta. Sillä jokaiselle tämä asia on mahdollista oman elämänsä puhdistamisen jälkeen. Kirjojemme tarkoituksena on auttaa ihmisiä elämään Hyvän tavalla ja silloin on paikallaan, että siihen olemme saaneet sellaiset ohjeet, jotka jokaiselle ovat yhdenmukaiset ja samassa kirjasarjassa kaikki tarvittava, voidakseen siirtyä elämään Uuden Aikamme elämää, joka on jo niin lähellä, ettei siihen enää kauan kulu. On kuitenkin niin, että vain ja ainoastaan oman todellisen halunsa kautta voi ymmärtää, hyväksyä ja oppia aina oivaltamiseen asti, jolloin opetus on tullut pysyväksi osaski omaa elämää. Ja silloin on valmis siirtymään omaan Uuteen Aikaansa ja Uuden Aikansa elämään omassa elämässään, joka siis tarkoittaa tätä elämää mutta eri tavalla elettynä kuin mihin aikaisemmin olemme tottuneet. Se että kirjoitan joka päivä, tulee siitä, miten jatkan etenemistä uudessa kirjasarjassani, joka on siis jatkoa tälle kirjasarjalle, joka jo on valmis. Sillä seuraava kirjasarjani tulee käsittelemään jokaisen omaa osuutta siinä, miten auttajan tehtäviä tulee toteuttamaan yhdessä Maailmankaikkeuden Auttajien kanssa. Sillä sellaista yhteistyötä ei vielä ole aikaisemmin ollut olemassa, jossa kaikki olisi avointa jokaiselle, joka sitä haluaa ja on siihen valmis. Siis yhdentyvää elämää kohti olemme jokainen menossa oman halumme ja aikamme mukaisella tavalla. Sillä milloinkaan ei Hyvä pakota tekemään, ainoastaan pyytää. Ja siitä voi jokainen ottaa oman valintansa mukaan itselleen tavan edetä tai sitten ei. Elämänusko. Uskon elämään, joka kaiken antaa ja tekee mahdolliseksi. Uskon itseeni ja omaan osuuteeni hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla minulle annettuja tehtäviä. Sillä milloinkaan en halua itse päättää seuraavasta askeleestani niin, että olisin valmis kiirehtimään tai ohittamaan asioita, jotka omaan osuuteeni kuuluvat. Sillä tekemällä oman osuuteni kaikessa niin hyvin kuin vain on mahdollista, kertoo se luottamuksesta elämän luojaan. Siis sellaiseen tahoon, jonka kautta ja avulla olen oman elämänlahjani saanut. Sillä ajattelen niin, että elämä on lahja ja kun saamaansa lahjaa hoitaa kuuliaisesti Hyvän tavalla, ei enempää tarvita, voidakseen omasta elämästään nauttia ja iloita. Sillä mitä olisi elämä, ellei siitä osaisi olla kiitollinen. Sillä kiitollisuus omaa elämäänsä kohtaan, antaa itselle sellaisen siunauksen, jonka avulla voi ja saa saavuttaa elämänsä ihmeen. Siis ihmeen, joka johdattaa eteenpäin askel askeleelta, kunnes on saavuttanut elämänkaarensa päätepisteen. Mikä siis tämä päätepiste on minun kannaltani katsottuna, johon uskon ja jota odotan? Se on asia, jossa tulen olemaan Jumalani oikealla puolella sitten, kun

10 kaiken olen oman osuuteni kautta ja avulla saanut niin valmiiksi, ettei muuta enää ole kuin yhteinen elämämme yhdessä Jumalani kanssa. Tämä ei siis tarkoita sitä, että olisin kovin uskovainen niin kuin tämä sana aina halutaan ymmärtää. Vaan uskon elämän luojaan, jonka kautta olen oman elämäni saanut toteutettavakseni niin, että Hyväksi tulen ja kehityn oman elämäni oman osuuden kautta ja avulla. Sillä ilman omaa haluani olla Hyvä puhtaalla ja nöyrällä tavalla, ei olisi mahdollisuutta kehittyä aina vain eteenpäin ja myös ylöspäin. Sillä taaksepäin en halua matkustaa silloin, kun se omasta halustani on kiinni. Sillä jokaisella meistä on valmiina elämä ja elämämme sisälle olemme saaneet myös toisen lahjan, joka on vapaus valita. Ja tätä valintaa tehdessäni olen halunnut valita ainoastaan ja vain hyvän, jonka kanssa haluan toimia ja joiden opetusten kautta olen valmis jakamaan Hyvää myös muille. Siis sanansaattajaksi ovat minua pyytäneet ja sitä työtä teen nyt koko ajan tavalla tai toisella, en yksistään kirjojeni opetusten kautta. Sillä elämääni mahtuu monta muutakin tapaa olla jakamassa Hyvän sanomaa ja siitä olen erittäin kiitollinen. omassa elämässään, missä vielä tunnistaa olevan parantamisen tarvetta. Lämmöllä ja rakkaudella Soile Soile Raunio Rakkauden Lähettiläs Oy puh Kirjani on tarkoitettu jokapaiväiseen käyttöön niin, että sieltä löytää vastauksia päivittäisiin kysymyksiinsä, jotka elämäänsä liittyvät. Sillä sellaista asiaa ei olekaan, johon nämä kirjamme eivät vastaisi. Ei ole siis tarkoituskaan, että yhdellä tai kahdella lukemisella kaiken voisi ymmärtää, hyväksyä ja oppia, ennen kuin on valmis pysähtymään jokaisen asian kohdalle ja tarkastella sitä omaan elämäänsä verrattavalla tavalla, jolloin löytää jokaisen asian

11 Osaamis -ja ammattiluettelo Artemis Arja Sinervo -Aura-Soma väriterapia, Ayurvedinen pää -ja kasvohieronta, Shindo selkähoito, Energiahoito, Jalka- ja käsihoito Aloevera-tuotteilla, Henkilökohtainen valorukous, Aloevera tuotteet. Puh Braysy Nina -Erikoissairaanhoitaja (kätilö, Energiaterapeutti, Reikihoitaja 1-3, Kukkaterapia (myös postitse). Puh, Vammala ja Huittinen Esoteerinen Alkemiakeskus Jan-Mikael Maros -Ihmisen sielullinen kehitys, Edellisten elämien tutkimukset, Esoteeriset aura - ja chakrakonsultaatiot, Kiviterapia, Kivien symboliikka, Hoitomusiikki- Puh Vasavägen 41 A, Närpiö Graafista suunnittelua tuulamaria Tuula-Maria Kangaslampi -Esitteet, Logot, Käynti -ja kutsukortit, Lomakkeet, Kirjekuoret, Lehti-ilmoitukset, Yrityksen graafinen ilme,taitot, www-sivut, Ikkunateippaukset, Haastattelut/lehtiartikkelit, Tekstaus, Julisteet, Kortit, Cd-kannet, Postimerkit, Ex-Librikset jne. Puh Tarjanteenkatu 5 A 15, Tampere Haukila Leena -Kanavointia. Selväkuuloisuutta -ja näköä, Menneitä elämiä. Puh Kyynämäentie 359, Perniö Hermeetikko lehti Päätoimittaja Jukka Nieminen Hoitotila Tietoinen Verso -Erilaisia hoitoja yksittäin tai yhdistelmänä. Puh Arja Sinervo, Jorma Tuomainen, Marko Ojala, Päivi Kaskimäki Suvantokatu 11, Tampere Hult Raija -Klassillista hierontaa sekä vatsahierontaa Korkeimmalta saadulla lahjalla kehon ja mielen hoitamista. Puh Tapiolanmäki 24, Pornainen IlonTila Tilavuokrausta ja tapahtumia Puh Väinölänkatu 1, Tampere Kotisiivous MeriSun Anneli Merisalo Puh Koulukatu 10 as. 5, Karjalohja Lehto Markku -Energiahoitoja, jalokivihoitoja, jäsenkorjausta, varvas-meridiaanitulkinta, runoilija Puh:

12 Logos Terapia Hannu Hinkka -Sosionomi - Työnohjaaja Puh Atomikatu 7 A 3, Tampere Sähköposti: hannu.hinkka(at)logosterapia.com Mettälä Niina -Koulutettu hieroja, Aura-Soma väriterapeutti, Reiki-hoitaja. Puh Luontaishoitola Suvanto Suvantokatu 7-9, Tampere / Naurujooga Essi Tolonen -Naurujooga -ja ilmaisukouluttaja Puh Nina Osag Desing Niina Osag -Korutaiteilija Käsin valmistetut korut ja sisustustuotteet. Puh Omniversum Eija Maria Teikari, -KM, opettajankouluttaja, New Energy Teacher, logoterapia-ohjaaja, Reiki Master. Puh Tuomiokirkonkatu 40 C, Tampere Piano & viihde -Ohjelmapalvelu Puh Raunio Soile -Kirjailija, Selvännäkijä, kanavoija Sandoora Sanna Tuovinen -Aarrekartta valmennukset, Rentoutushieronta ja äänimaljahoidot- Nature s of Scandinavian jälleenmyynti. Puh Paavontie 6, Kemi Suunnittelutoimisto FanFar Mervi Talonen -Projektinjohtaja, copywriter Puh Sydämen Valo Tarja Rantamäki -Energiahoito, elämän hengitys, Kodin energiapuhdistus, Henkilökohtainen valmennus, Kaukoparannus, Kristallihoito, Voimaryhmä. Kurssit: Elämän hengitys seminaari ja luennot. Puh Tampio Hannele -Reikimaster, intuitiivinen (energia)hoitaja, hieroja, vyöhyketerapeutti. Voit liittyä sähköpostilistalleni, jolla kirjoittelen ja välitän tietoa, rakkautta, energiaa, ajatuksia, kuvia. *Uutta:* sähköposti-/puhelinkurssi itsen löytä-miseksi ja laajentamiseksi Boulder, Colorado Tulkki Juha -Kukkaterapia, henkilökohtainen ja

13 luonnonmukainen kukkaterapia -myös eläimille. Puh Paavontie 6, Kemi Tähtisade Tuulia Mäntylä -Selvänäköpalvelu, Violettiliekki, Reikihoito, Valokynähoidot, Neulaton akupunktio, Magneetti -ja maasäteilymittaukset, Enkelivesi. Koulutukset ja kurssit; Aarrekartta, Violet Flame Reiki Master, Shamballa MD Reiki sekä vihkimykset. Myös puhelimitse selvännäköiset tulkinnat. Puh Kirkkojärvenkuja 5, Myrskylä Ultra lehti Rajatietoa etsijöille Puh Salojärventie 36, Kylämä ValoArt Oy Taina Hokkanen -Valosuunnittelut tapahtumiin, koteihin, pihoihin -Taiteilija Puh Köyräntie 360 as Tohkala Valtanen Marja -Kouluttaja, terapeutti Kosketushoidot; Aromaterapia, Reiki, Prinsessa Ruusunen ja Ritari Rohkean hoidot. Konsultaatiot: Elämälläsi on tarkoitus, elämänpuu, kukkaterapia. Kurssit: Löydä Aurinkosi, Jooga ja tietoinen läsnäolo, Selvännäkijäkoulutus, Rakkauden mysteerit, Omenankukka ja Satakieli, Unikoulu. Puh , Kolmionkatu 2 K 93, Tampere Tuntematon ihminen kuka minä olen? Tämä kurssi vie sinut matkalle itseen. Kurssi antaa sinulle käytännön tiedon ja kokemuksen olemuksesi ulottuvuuksista ja työkalut voidaksesi oppia tuntemaan ja käyttämään ihmisluonteen rajattomia mahdollisuuksia. Kurssin aiheet: 1. Ihmisen moniulotteinen (holistinen) olemus, perustuu Siddha-perinteen eli suurten joogamestareiden opetuksiin: - 5 kehoa ja niiden tehtävät, yksityiskohtaiset selitykset ja opastus niiden tasojen tunnistamiseen itsessä 2. Laajempi ihmisolemuksen ymmärtäminen avaa uudet mahdollisuudet elämässä ja henkisessä kehityksessä: - kuka minä oikeasti olen tuntematon Itse 3. Tunteet: - niiden tärkeys, ohjaava rooli ja vaikutus terveydelle. Miten toimia tunteiden kanssa? 4. Ajattelu: - sen juuret ja muodostuminen, ajattelun virheet. Oivallus eli välitön tieto. Kurssipaikka: Ilon Tila, Väinölänkatu 1, TAMPERE Hinta: 125 e Aikataulu: pe klo la klo su klo Ilmoittautumiset ja lisätietoa: Pauli Komppa, puh tai

Unien ja hoitojen kautta talvikauteen!

Unien ja hoitojen kautta talvikauteen! Unien ja hoitojen kautta talvikauteen! Tällä kertaa esittelyssä on yrittäjä Arja Sinervo Hoitola Artemiksesta. Arjan taidot ihmisen parantamisen ja auttamisen yhteydessä ovat tuoneet myös luovan puolen

Lisätiedot

Walter Blomquist HOMONOMIA

Walter Blomquist HOMONOMIA Syyskuu 2007 no:3 Walter Blomquist HOMONOMIA STEINERKOULUN syystapahtuma VIOLETTILIEKKI kurssi Esittelyssä: ANNELI MERIKOSKI Syksyn terveiset Tampereelta! Kesä on ohi ja kaikilla varmasti hienoja kesämuistoja

Lisätiedot

Kesän muistot. Osaamisluettelon osaajia kannattaa hyödyntää

Kesän muistot. Osaamisluettelon osaajia kannattaa hyödyntää Lokakuu no 14 2008 Kesän muistot Kesästä ei luonnossa ole enää paljoakaan jäljellä, mutta kesäkuvia on kiva katsella mikäli niitä on albumeihin ehtinyt koota mukavien muistojen kera. Tämän lehden numerossa

Lisätiedot

Mari Vehkaluoto. Svetlana Ranta

Mari Vehkaluoto. Svetlana Ranta Huhtikuu no 10 2008 Mari Vehkaluoto Kirjansitojatar Svetlana Ranta Tilkkutyötaitelijatar IlonTilassa vuokratilaaa Tuula Hyvättinen Rajaton rakkaus ja totuus CD Tietoinen Verso: Äitienpäivälahjakortit ja

Lisätiedot

Tammikuu no: 7 2008. Versio Olevasta

Tammikuu no: 7 2008. Versio Olevasta Tammikuu no: 7 2008 Taidetta, Aura-Somaa ja Filosofiaa! Hei HYVÄT ihmiset! Helmikuu jo lähestyy innokkaana ja aloitammekin uuden vuoden otsikon mukaisilla henkilökuvilla. Taiteilija ja valosuunnittelija

Lisätiedot

Lahjavinkki; Anna lahjakortti lahjaksi osaamisluettelon ammattilaisilta!

Lahjavinkki; Anna lahjakortti lahjaksi osaamisluettelon ammattilaisilta! Joulukuu no 16 2008 Lahjavinkki; Anna lahjakortti lahjaksi osaamisluettelon ammattilaisilta! Jouluun on vain tovi aikaa sekä vuoden 2008 päättymiseen. Tuntuu kuin aika nykyisin menisi siivillä. Taannoin

Lisätiedot

Ultrapäivät 3-6.7 Kuortaneen urheiluopistolla.

Ultrapäivät 3-6.7 Kuortaneen urheiluopistolla. Kesäkuu no 12 2008 Ultrapäivät 3-6.7 Kuortaneen urheiluopistolla. Yllä oleva taustakuva on viime vuoden päiväluennolta. Tämän vuoden tapahtumista Erkki Lehtirannan Ihmiskehon kielioppi kuulostaa mielenkiintoiselta

Lisätiedot

Kukkakedot ja juhannus kutsuvat!

Kukkakedot ja juhannus kutsuvat! Toukokuu no 11 2008 Kukkakedot ja juhannus kutsuvat! Hei Ystävät! Kesä on saapunut ja valloittanut ihmisten sydämet ja mielet. Kaikki lähtevät luontoon juhannuksena ja monilla alkaa kesäloma. Suomi hiljenee

Lisätiedot

Marraskuu no 15 2008. Kirsi-Teresia Kivelä. Kristiina Alatalo. Vesa Lempiäinen

Marraskuu no 15 2008. Kirsi-Teresia Kivelä. Kristiina Alatalo. Vesa Lempiäinen Marraskuu no 15 2008 Kirsi-Teresia Kivelä Kristiina Alatalo Vesa Lempiäinen Enkelienergiaa marraskuulle! Enkelit puhuttavat varmaan meitä kaikkia, uskomme niihin tai emme niin mielipide ainakin löytyy.

Lisätiedot

Heissan Hyvät Ihmiset!

Heissan Hyvät Ihmiset! Syyskuu no 13 2008 Heissan Hyvät Ihmiset! Pitkästä aikaa. No, kaksi kuukautta oli hiljaista versio olevassa, mutta nyt toiminta taas käynnistyy innokkaasti ja ilolla. Toivottavasti kaikkien kesään on mahtunut

Lisätiedot

Helmikuu no: 8 2008. Versio Olevasta

Helmikuu no: 8 2008. Versio Olevasta Helmikuu no: 8 2008 Kuvassa Kuortaneen Urheiluopiston hotelli Helmikuun Helmet On taas poimittu lehteen. Filosofi esittelyssä on hollantilainen Baruch Spinoza joka eli ja vaikutti 1600-luvulla. Spinoza

Lisätiedot

Joulukuu no: 6 2007. Versio Olevasta

Joulukuu no: 6 2007. Versio Olevasta Joulukuu no: 6 2007 Rauhallista Joulua sekä Iloisia Ihmeitä vuonna 2008! K iitos yhteistyöstä Teille monille joiden avulla sain Versio Oleva lehden käyntiin kuluneena vuotena! Kiitos myös kaikille lukijoille

Lisätiedot

TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN TURVATAIDOT

TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN TURVATAIDOT TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN TURVATAIDOT Turvaympyrä i TUTUT IHMISET Sinun kehosi on tärkeä ja arvokas. Kukaan ei saa koskea siihen ilman sinun lupaa. Tärkeä tietää: Suorista käsi eteesi

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Helmikuun iloa hyvät ihmiset!

Helmikuun iloa hyvät ihmiset! Helmikuu no 17 2009 Helmikuun iloa hyvät ihmiset! Tammikuussa olikin luova tauko Versio olevassa mutta nyt lehti alkaa taas ilmestyä normaalisti. Uutta lehdessä on ilmoitustaulu johon kerätään ilmoitukset

Lisätiedot

Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet

Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet 1. Kysy Asiakkaalta: Tunnista elämästäsi jokin toistuva malli, jota et ole onnistunut muuttamaan tai jokin ei-haluttu käyttäytymismalli tai tunne, tai joku epämiellyttävä

Lisätiedot

Ajatukset - avain onnellisuuteen?

Ajatukset - avain onnellisuuteen? Ajatukset - avain onnellisuuteen? Minna Immonen / Suomen CP-liiton syyspäivät 26.10.2013, Kajaani Mistä hyvinvointi syntyy? Fyysinen hyvinvointi Henkinen hyvinvointi ja henkisyys Emotionaalinen hyvinvointi

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA Iina Lempinen Voimavaravalmentaja, kirjailija, kouluttaja Valmiina Coaching 24.11.2015 Tehy Terveydenhoitajien opintopäivät 1 VALMENNUKSEN TAVOITTEET Tulet tietoisemmaksi

Lisätiedot

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2.

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2. Kuka on arvokas? Jotta voisimme ymmärtää muiden arvon, on meidän ymmärrettävä myös oma arvomme. Jos ei pidä itseään arvokkaana on vaikea myös oppia arvostamaan muita ihmisiä, lähellä tai kaukana olevia.

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

TAIKURI VERTAISRYHMÄT

TAIKURI VERTAISRYHMÄT TAIKURI VERTAISRYHMÄT C LAPSILLE JOIDEN VANHEMMAT OVAT ERONNEET Erofoorumi 3.11.15 Tina Hav erinen Suom en Kasv atus- ja perheneuvontaliitto Kenelle ja miksi? Alakouluikäisille kahden kodin lapsille joiden

Lisätiedot

Tunneklinikka. Mika Peltola 0443336719 www.tunneklinikka.palvelee.fi

Tunneklinikka. Mika Peltola 0443336719 www.tunneklinikka.palvelee.fi Tunneklinikka Mika Peltola 0443336719 www.tunneklinikka.palvelee.fi Tunnekehoterapia on luontaishoitomenetelmä, joka on kehittynyt erilaisten luontaishoitomenetelmien yhdistämisestä yhdeksi hoitomuodoksi.

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

FT Katja Koski 2 lapsen äiti. Miniopas, jolla pääset alkuun uhmaikäisen kiukkupussin muuttamisesta todelliseksi enkeliksi.

FT Katja Koski 2 lapsen äiti. Miniopas, jolla pääset alkuun uhmaikäisen kiukkupussin muuttamisesta todelliseksi enkeliksi. FT Katja Koski 2 lapsen äiti SELÄTÄ UHMA Miniopas, jolla pääset alkuun uhmaikäisen kiukkupussin muuttamisesta todelliseksi enkeliksi. Arkea Ilman Taistelua Millaista arkesi olisi, jos sinun ei tarvisi

Lisätiedot

MINÄ MATKA LÖYTÄMINEN

MINÄ MATKA LÖYTÄMINEN www.flow.fi MINÄ MATKA LÖYTÄMINEN Joka tahtoo matkalle kohti uutta, hänen on lähdettävä. Miten matkalle voi lähteä? Omin jaloin, ottamalla ensimmäinen askel. Mitä sitten tapahtuu? Kyllä se selviää, askel

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Rentouttavaa pääsiäistä!

Rentouttavaa pääsiäistä! Huhtikuu no 19/2009 Rentouttavaa pääsiäistä! Saamme kohta nauttia pääsiäisen juhlapäivistä. Monille se on muutama lomapäivä kun taas toisille tärkeä uskontoon liittyvä perinne. Täytyy myöntää ettei minulla

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita.

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita ovat: ilo, suru, pelko, viha, inho ja häpeä. Niitä on kaikilla ihmisillä. Ilo Ilon tunne on hyvä tunne.

Lisätiedot

ONKO ONNELLISUUS SEURAUS VAI SYY?

ONKO ONNELLISUUS SEURAUS VAI SYY? ONKO ONNELLISUUS SEURAUS VAI SYY? ONKO ONNELLISUUS JOTAKIN, JONKA VOIMME SAAVUTTAA SAAMALLA ITSELLEMME SEN, MIKÄ TEKISI MEISTÄ ONNELLISIA? TUTKITTUANI ITSEÄNI JA ELÄMÄÄNI OLEN TULLUT TODISTANEEKSI ITSELLENI,

Lisätiedot

uudenvuoden kirjoittamishaaste

uudenvuoden kirjoittamishaaste uudenvuoden kirjoittamishaaste Unelmointi on yksi suosikkiasioistani. Toki tässä hetkessäkin on ihana ja hyvä olla. Elämä on nyt. Mutta tämä hetki pohjustaa seuraavaa. Se mitä ajattelet nyt, se mihin uskot

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

Koulun keinot haastavaan käyttäytymiseen

Koulun keinot haastavaan käyttäytymiseen Koulun keinot haastavaan käyttäytymiseen häiriökäyttäytymistä ehkäisemään Huomio pitää kohdistaa kasvatukseen, nuorten heitteillejättöön, rajojen asettamiseen, koveneviin arvoihin, ydinperheiden pirstoutumiseen,

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Osaava henkilöstö kotouttaa kulttuurien välisen osaamisen arviointi. Työpaja 8.5.2014 Hämeenlinna

Osaava henkilöstö kotouttaa kulttuurien välisen osaamisen arviointi. Työpaja 8.5.2014 Hämeenlinna Osaava henkilöstö kotouttaa kulttuurien välisen osaamisen arviointi Työpaja 8.5.2014 Hämeenlinna Osaamisen arviointi Osaamisen arvioinnin tavoitteena oli LEVEL5:n avulla tunnistaa osaamisen taso, oppiminen

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1 Kim Polamo Työnohjauksen voima Lue, kuinka työnohjaus auttaa työssäsi. 1 Työnohjauksen tulos näkyy taseessa.* * Vähentyneinä poissaoloina, parempana työilmapiirinä ja hyvinä asiakassuhteina... kokemuksen

Lisätiedot

Johda omaa elämääsi! Voi hyvin työssä 2015 20.4.-23.4.2015. Paula Viljanen

Johda omaa elämääsi! Voi hyvin työssä 2015 20.4.-23.4.2015. Paula Viljanen Johda omaa elämääsi! Voi hyvin työssä 2015 20.4.-23.4.2015 Paula Viljanen Valmentaja Paula Viljanen Ekonomi LCF Life Coach Mindfulness Tunnetaitovalmentaja NLP Practitioner (NLP Master opiskelija) 10 vuoden

Lisätiedot

Mitä ymmärrys tarkoittaa? Mitä tarkoittaa kun sanomme; hän on fiksu tyyppi, tai hän on tosi kummallinen, vähän outo.

Mitä ymmärrys tarkoittaa? Mitä tarkoittaa kun sanomme; hän on fiksu tyyppi, tai hän on tosi kummallinen, vähän outo. Eläköön erilaisuus Miksi minua ei ymmärretä? Miksi hän ei voi rakastaa minua? Oletko joskus asettanut itsellesi näitä kysymyksiä? Mitä ymmärrys tarkoittaa? Mitä tarkoittaa kun sanomme; hän on fiksu tyyppi,

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

JUMALAN OLEMASSAOLOA. En voinut enää kieltää

JUMALAN OLEMASSAOLOA. En voinut enää kieltää Aikamedia 2 En voinut enää kieltää JUMALAN OLEMASSAOLOA n Vuosia sitten ajattelin, että elämässä ei ole mitään järkeä. Identiteettiongelmien keskellä minulla ei ollut hajuakaan siitä, kuka minä olen, mistä

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Kuvataiteilijoiden töitä on esillä Kristiina Alatalolta sekä Carita Bergiltä.

Kuvataiteilijoiden töitä on esillä Kristiina Alatalolta sekä Carita Bergiltä. Elokuu no 22/2009 Elokuu Versio oleva lähtee liikkeelle taiteilla. Tässä kuussa monilla paikkakunnilla juhlitaan tapahtumien yötä joissa taiteilla on suuri merkitys. Mikäpä muuten estää pieniä paikkakuntia

Lisätiedot

Tervetuloa selkoryhmään!

Tervetuloa selkoryhmään! Tervetuloa selkoryhmään! SELKOESITE 1 Jutteletko mielelläsi erilaisista asioista? Haluatko saada tietoa maailman tapahtumista selkokielellä? Haluatko sanoa mielipiteesi, mutta et aina uskalla? Tuntuuko

Lisätiedot

28.4.2015 Pia Hägglund, Pohjanmaan tulkkikeskus. Monikulttuurisuus ja perehdyttäminen

28.4.2015 Pia Hägglund, Pohjanmaan tulkkikeskus. Monikulttuurisuus ja perehdyttäminen 28.4.2015 Pia Hägglund, Pohjanmaan tulkkikeskus Monikulttuurisuus ja perehdyttäminen Monikulttuurinen työpaikka? Mitä se merkitsee? Onko työyhteisömme valmis siihen? Olenko minä esimiehenä valmis siihen?

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Teidän talonne on upouusi. MINKÄ? KENEN? MILLAISEN? = talon, teidän, sinisen huoneen= GENETIIVI Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Genetiivi ilmaisee omistusta Laurin koira, minun

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

Pyhiinvaeltajan matkaopas Osa 5, aihe 1 Tehtäväni perusta

Pyhiinvaeltajan matkaopas Osa 5, aihe 1 Tehtäväni perusta Pyhiinvaeltajan matkaopas Osa 5, aihe 1 Tehtäväni perusta Nämä luennot ovat mukailtuja lyhennelmiä ja pohjautuvat MLM-kursseihin, joiden aiheet on saatu Raamatun ohjeista ja esimerkeistä, ja tässä esityksessä

Lisätiedot

Huippu-urheilijaa hyödyttävät ominaisuudet

Huippu-urheilijaa hyödyttävät ominaisuudet Henkinen valmennus -luento Annen Akatemia 27.7.2007 Eerikkilä Huippu-urheilijaa hyödyttävät ominaisuudet ITSE- TUNTEMUS ITSE- LUOTTAMUS INTOHIMO & PÄÄTTÄVÄISYYS KORKEAT TAVOITTEET KESKITTYMIS- KYKY SOPIVA

Lisätiedot

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta.

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet ovat seurusteluvaihe, itsenäistymisvaihe ja rakkausvaihe. Seuraavaksi saat tietoa näistä vaiheista. 1.

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen ELÄMÄN HALLINTA & HYVÄ ARKI ITSEVARMA URHEILIJA MYÖNTEINEN ASENNE MOTIVAATIO & TAVOITTEEN ASETTAMINEN Myönteinen asenne Pidä hyvää huolta sisäisestä lapsestasi,

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

II Elämän tarkoituksettomuuskokemuksen taustaa

II Elämän tarkoituksettomuuskokemuksen taustaa Sisältö Alkusanat... 11 I Sattuma vai tarkoitus? Elämä on mutta mitä?... 17 Kirjan rakenne ja lukuohje.... 23 Kaksi uudistamisen ja itsekasvatuksen tapaa... 28 Sydämen ajattelu... 31 II Elämän tarkoituksettomuuskokemuksen

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Kuka tekee arjen valinnat? Hyvää ikää kaikille seminaari Seinäjoki 18.9.2014 autismikuntoutusohjaaja Sanna Laitamaa

Kuka tekee arjen valinnat? Hyvää ikää kaikille seminaari Seinäjoki 18.9.2014 autismikuntoutusohjaaja Sanna Laitamaa Kuka tekee arjen valinnat? Hyvää ikää kaikille seminaari Seinäjoki 18.9.2014 autismikuntoutusohjaaja Sanna Laitamaa Erityistarpeita vai ihan vaan perusjuttuja? Usein puhutaan autismin kirjon ihmisten kohdalla,

Lisätiedot

Kun isä jää kotiin. Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää

Kun isä jää kotiin. Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää Kun isä jää kotiin Mikko Ratia, 32, istuu rennosti olohuoneen tuolilla, samalla kun hänen tyttärensä Kerttu seisoo tuolista tukea ottaen samaisessa huoneessa.

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Me lähdemme Herran huoneeseen

Me lähdemme Herran huoneeseen Me lähdemme l Herran huoneeseen "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta Ilo valtasi minut, kun

Lisätiedot

Elämäntapamuutos valmennusohjelma

Elämäntapamuutos valmennusohjelma Elämäntapamuutos valmennusohjelma Mitä on kokonaisvaltainen hyvinvointi? Fyysinen hyvinvointi -terveys, kunto, lepo, ruoka Henkinen hyvinvointi -suhde omaan itseen, itsetuntemus, itsensä arvostaminen,

Lisätiedot

Millainen maailmani pitäisi olla?

Millainen maailmani pitäisi olla? Millainen maailmani pitäisi olla? Luomme itsellemme huomaamattamme paineita keräämällä mieleen asioita joiden pitäisi olla toisin kuin ne ovat. Tällä aiheutamme itsellemme paitsi tyytymättömyyttä mutta

Lisätiedot

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat Matkatyö vie miestä 5.4.2001 07:05 Tietotekniikka on helpottanut kokousten valmistelua, mutta tapaaminen on silti arvossaan. Yhä useampi suomalainen tekee töitä lentokoneessa tai hotellihuoneessa. Matkatyötä

Lisätiedot

Voi, tätä kauneutta ympärillä!

Voi, tätä kauneutta ympärillä! Kesäkuu no 21/2009 Voi, tätä kauneutta ympärillä! Luonto on niin ihmeellisen kaunis ja runsas kukkineen, mutta kauneutta on tässäkin lehdessä, sillä esillä on upeaa taidetta ja musiikkia. Arjuna ja Chintana

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Ajattelun muuttaminen on ZestMarkin työtä VANHA AJATTELU JA VANHA TOIMINTA " ZestMark on nuorten valmentamisen ja oppimistapahtumien asiantuntija.

Lisätiedot

TYÖKIRJANEN. Saat inspiroivaa henkisen alan koulutusta

TYÖKIRJANEN.  Saat inspiroivaa henkisen alan koulutusta TYÖKIRJANEN www.ilonsade.com Saat inspiroivaa henkisen alan koulutusta Tervetuloa luottamaan itseesi! Olen onnellinen, että olet mukana Anna Sielusi Valon ohjata - illassa luomassa luottamusta itseesi.

Lisätiedot

Osallistu kilpailuun Kesän 2017 parhaalle tapahtumalle nimi?

Osallistu kilpailuun Kesän 2017 parhaalle tapahtumalle nimi? Osallistu kilpailuun Kesän 2017 parhaalle tapahtumalle nimi? Kesäkuussa 2017 Lappeenrannassa nähdään ja koetaan sirkusta, kansantanssia ja teatteria lasten ja nuorten esittämänä, kun Nurtsi-nuorisosirkusfestivaali,

Lisätiedot

Lapset palveluiden kehittäjiksi! Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät 29.9.2011

Lapset palveluiden kehittäjiksi! Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät 29.9.2011 Lapset palveluiden kehittäjiksi! Maria Kaisa Aula Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät 29.9.2011 1 YK-sopimuksen yleiset periaatteet Lapsia tulee kohdella yhdenvertaisesti eli lapsen oikeudet kuuluvat

Lisätiedot

Kuolemaan ja kuolemiseen liittyvät kipeät kysymykset henkilökunnan näkökulmasta

Kuolemaan ja kuolemiseen liittyvät kipeät kysymykset henkilökunnan näkökulmasta Kuolemaan ja kuolemiseen liittyvät kipeät kysymykset henkilökunnan näkökulmasta Saattohoito seminaari 27. -28.10.2015, Aholansaari, Nilsiä Hanna Hävölä TtM, sh, kouluttaja Ihmisen on hyvä syntyä syliin,

Lisätiedot

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava JAKSON❶TAVOITTEET 1. Tutustu jaksoon 1. Kotona, koulussa ja kaupungissa. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? 2. Merkitse rastilla tärkein tavoitteesi tässä jaksossa.

Lisätiedot

LASTEN OIKEUDET. Setan Transtukipiste. Oikeudesta olla prinssi tai prinsessa tai miettiä vielä

LASTEN OIKEUDET. Setan Transtukipiste. Oikeudesta olla prinssi tai prinsessa tai miettiä vielä LASTEN OIKEUDET Setan Transtukipiste Oikeudesta olla prinssi tai prinsessa tai miettiä vielä >> SUKUPUOLEN MONINAISUUS ON JOIDENKIN LASTEN OMINAISUUS Joskus lapsi haluaa olla välillä poika ja välillä tyttö.

Lisätiedot

ei ole syntiä. Ehkä sotakin toisinaan tuomitaan sunnuntaipuheissa,

ei ole syntiä. Ehkä sotakin toisinaan tuomitaan sunnuntaipuheissa, V PELASTUKSEN KAIPUU Henkisen elämän siirtyessä kuvailemallemme kolmannelle portaalle, ikuiseen elämään johtavalle tielle, vie se totuudenetsijän oman sielunsa pariin, oman sielunsa heikkouksiin, puutteisiin

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

Muuton tuki ja yhteisöllisyys. Pirjo Valtonen

Muuton tuki ja yhteisöllisyys. Pirjo Valtonen Muuton tuki ja yhteisöllisyys Pirjo Valtonen Muutto ja muutos Muutto ja muutos ovat isoja asioita, joissa koetaan epävarmuutta. Omalta mukavuusalueelta poistuminen on ahdistavaa. Muutos tuo aina haasteita

Lisätiedot

Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille

Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille 1. Tässä opintojaksossa painotetaan työelämätaitoja ja yrittäjyyttä. Lisäksi käsitellään lyhyesti oman talouden suunnittelua.

Lisätiedot

OPISKELIJAN NÄKÖKULMA. Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu

OPISKELIJAN NÄKÖKULMA. Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu OPISKELIJAN NÄKÖKULMA Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu 2 EXAM-konsortion käyttäjäkysely opiskelijoille 2017 Vastauksia 2119 kpl 15 eri yliopistosta ja korkeakoulusta. Vastaajista : 36,5% tehnyt

Lisätiedot

Minun elämäni. Mari Vehmanen, Laura Vesa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Minun elämäni. Mari Vehmanen, Laura Vesa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Minun elämäni Mari Vehmanen, Laura Vesa Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Minulla on kehitysvamma Meitä kehitysvammaisia suomalaisia on iso joukko. Meidän on tavanomaista vaikeampi oppia ja ymmärtää asioita,

Lisätiedot

ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA

ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA Diakonian tutkimuksen päivä 9.11.2007 Riikka Haahtela Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos Tampereen yliopisto NAISTYÖN

Lisätiedot

KESKUSTELUJA KELASSA. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto

KESKUSTELUJA KELASSA. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto KESKUSTELUJA KELASSA Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto Materiaalin tekijät: Teksti: Mirja Manninen Ulkoasu/muokkaus: Sari Pajarinen Piirroskuvat:

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen

MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus VASSO MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen Mies Suomessa, Suomi miehessä-luentosarja Helsinki 26.11.2008 MERJA

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Sosiaaliset suhteet - ohje

Sosiaaliset suhteet - ohje Sosiaaliset suhteet - ohje Tähän osa-alueeseen kuuluu erilaisia ihmissuhdeverkostoon liittyviä tehtäviä. Perhesuhteet ja tähän liittyvät huolenaiheet on hyvä käydä läpi nuoren näkökulmasta. Verkostokartan

Lisätiedot

VAIN NAISASIAKKAITA VARTEN Asunnottomien naisten tulkintoja naiserityisestä asunnottomuustyöstä

VAIN NAISASIAKKAITA VARTEN Asunnottomien naisten tulkintoja naiserityisestä asunnottomuustyöstä VAIN NAISASIAKKAITA VARTEN Asunnottomien naisten tulkintoja naiserityisestä asunnottomuustyöstä Diakonian tutkimuksen päivä 7.11.2008 Riikka Haahtela, YTM, jatko-opiskelija sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön

Lisätiedot

Lapsen vahvuuksien ja terveen kehoitsetunnon tukeminen

Lapsen vahvuuksien ja terveen kehoitsetunnon tukeminen Lapsen vahvuuksien ja terveen kehoitsetunnon tukeminen Erityisopettaja Anne Kuusisto Neuvokas perhe Syömisen ja liikkumisen tavat lapsiperheen arjessa Tämän hetken lapset kuulevat paljon ruoka- ja liikkumiskeskustelua

Lisätiedot

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu 2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu Jokaisella lapsella tulisi olla itsestään kuva yksilönä joka ei tarvitse ulkopuolista hyväksyntää ympäristöstään. Heillä

Lisätiedot

Toukokuun terveisiä! Kesä on juuri kohta käsillä ja luonto alkaa olla vihreyttä tulvillaan. Kevät on upeaa aikaa!

Toukokuun terveisiä! Kesä on juuri kohta käsillä ja luonto alkaa olla vihreyttä tulvillaan. Kevät on upeaa aikaa! Toukokuu no 20/2009 Toukokuun terveisiä! Kesä on juuri kohta käsillä ja luonto alkaa olla vihreyttä tulvillaan. Kevät on upeaa aikaa! Esittelyssä on Konsan kartano Turusta joka onkin varsin mielenkiintoinen

Lisätiedot

Ehyeksi aikuiseksi osa 3. 12 askelta Ehyempään aikuisuuteen - Opas Kristus-keskeisen parantumisen tielle, 1996

Ehyeksi aikuiseksi osa 3. 12 askelta Ehyempään aikuisuuteen - Opas Kristus-keskeisen parantumisen tielle, 1996 12 askelta Ehyempään aikuisuuteen - Opas Kristus-keskeisen parantumisen tielle, 1996 Saarnaajan kirjasta (4:9-12) voidaan lukea Kristus-keskeisen kumppanuuden periaate: Kaksin on parempi kuin yksin, sillä

Lisätiedot

Luontaishoitomenetelmä Tunnekehoterapiakoulutus. 3. vuosikurssi Alkaa 28.3.2015 Helsinki

Luontaishoitomenetelmä Tunnekehoterapiakoulutus. 3. vuosikurssi Alkaa 28.3.2015 Helsinki Luontaishoitomenetelmä Tunnekehoterapiakoulutus 3. vuosikurssi Alkaa 28.3.2015 Helsinki Luontaishoitomenetelmä Tunnekehoterapia Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 13.3.2015 mennessä. Saat 2h tunnekehoterapiahoidon

Lisätiedot

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella Sanomalehtiviikko KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. -luokkalaisille Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella MA Tänään katsomme ja kuuntelemme sanomalehteä. 1. Paljonko sanomalehti

Lisätiedot