Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) 5 Poikkeamishakemus (Laajasalo, Jollaksentie 81) (b-asia) HEL T Rakvv S Päätösehdotus päättänee hyväksyä *************** asemakaavaa nro 9280 ja sen erillispientalojen korttelialueen (AO) tontin 49246/2 tonttitehokkuusluvun nostoa lukuun e = 0.25 koskevan poikkeamishakemuksen. Lautakunta päättänee myöntää poikkeamisen seuraavilla ehdoilla: Tontille sijoitettavien autopaikkojen määrän on oltava kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksymän asuintonttien autopaikkamäärien laskentaohjeiden mukaisesti vähintään suurempi luvuista 1/80 k-m² tai 1,25 autopaikkaa/asunto. Lasitettujen terassien ja parvekkeiden etäisyyden tontin rajoista tulee olla vähintään neljä metriä. Noudatetaan päivättyä viitesuunnitelmaa ja muutettua asemapiirrosta. Muilta osin noudatetaan asemakaavan nro 9280 merkintöjä ja määräyksiä. Hakija ************** (jättöpäivämäärä ) Rakennuspaikka 49. kaupunginosan (Laajasalo) korttelin tontti 2. Hakemus 390 k-m²:n rakentaminen tontille 49246/2 poiketen voimassa olevasta asemakaavasta siten, että asemakaavan tehokkuusluvun ollessa e = 0,20 vastaa suunniteltu rakentaminen tehokkuuslukua e = 0,25. Hakija perustelee tehokkuusluvun nostoa sillä, että asuinrakennusten määrää ja niiden ulkomittoja pyritään tehostamaan tontin pinta-alaan ja muotoon nähden, toteuttaen asuntosuunnitelmia, jotka palvelevat tilankäytön kannalta asumista paremmin.

2 Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) Säännökset, joista poiketaan Osallisten kuuleminen Haettu toimenpide on vastoin voimassa olevaa asemakaavaa ja siten vastoin maankäyttö- ja rakennuslain 58 :n 1 momenttia. Hakemuksesta on tiedotettu naapureille kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosaston kirjeellä ( ). Heille on varattu tilaisuus kirjallisen muistutuksen tekemiseen. Laajempi kuuleminen ei ole tarpeen, koska poikkeaminen koskee keskuksista etäällä olevaa yksittäistä erillispientalotonttia. Muistutuksia saatiin 4 kpl. Muistuttajan Mu1 mielestä ei ole perusteltuja syitä nostaa tehokkuutta tontilla. Suunnitelluissa kolmessa erillispientalossa asuinhuoneiden lukumäärä jäisi pieneksi ja tontin piha-alueet jäisivät pieniksi sekä yksityisyys vähenisi. Lisäksi muistutuksessa todetaan suunnitellun rakentamisen olevan sopimatonta suhteessa alueen luonnonläheiseen ympäristöön. Muistuttaja ilmoittaa hakeneensa aikoinaan tehokkuuden muutosta siinä onnistumatta. Poikkeamishakemuksen liitteen perusteella suunnitelluissa asuntotyypeissä on neljä tai viisi asuinhuonetta, mikä on perheasunnoksi sopivaa. Suunnitelma esitetyllä tehokkuudella luo edellytyksiä riittävien ja kohtuullisten piha-alueiden toteuttamiselle, eikä muuta oleellisesti alueen väljyyttä verrattuna nykyiseen kaavaan, koska poikkeamisessa suunniteltu rakentaminen on kaksikerroksista. Tontilla on kasvillisuudelle ja istutuksille kohtuullisesti tilaa alueen yhtenäisen kaupunkikuvan varmistamiseksi. Asemakaavan muutoshakemuksia ja poikkeamishakemuksia asemakaavasta on mahdollista jättää. Kaupunkisuunnitteluvirasto arvioi tehokkuuden lisäyksen edellytyksiä tonteilla aina tapauskohtaisesti. Muistuttaja Mu2 ei hyväksy viiden prosenttiyksikön tehokkuuden nostoa, koska silloin rakentaja hyötyisi taloudellisesti alueen asumisviihtyvyyden kustannuksella. Suunnitelma muuttaisi merkittävästi alueen yleisilmettä ja heikentäisi naapureiden asumisviihtyvyyttä. Muistuttajan mukaan kolme erillispientaloa ei jättäisi tontille viheraluetta, kuten muilla alueen tonteilla on, mikä on ollut myös asemakaavan tarkoitus. Lisäksi pelastusajoneuvo esim. paloauto, ei mahdu kääntymään tontille johtuen siitä, että kadun puoleinen rakennus on noin 10 metrin päässä kadusta. Kääntymistä hankaloittaa toisinaan myös kadulle pysäköidyt kuorma-autot. Muistuttaja arvioi

3 Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) kadun ja rakennuksen väliin jäävän piha-alueen olevan liian pieni lumen kasausta varten, mikä vaikeuttaisi myös kadulla liikkumista. Suunniteltu tehokkuuden nosto on tontin tarkoituksenmukaista käyttöä, eikä tässä tapauksessa johda merkittävään poikkeamiseen Jollaksen kaupunkikuvallisesta yleisilmeestä tai voimassa olevan asemakaavan tavoitteista. Alueen asumisviihtyvyyden kannalta sillä ei siten ole merkitystä. Kasvillisuudelle ja istutuksille on suunnitelmassa kohtuullisesti tilaa alueen yhtenäisen kaupunkikuvan varmistamiseksi. Korotettu tehokkuusluku ei merkittävästi vähennä vapaata piha-aluetta tontilla tai muuta alueen väljyyttä verrattuna nykyisen kaavan toteutuneisuuteen, poikkeamisessa suunnitellun rakentamisen ollessa kaksikerroksista. Se on myös poikkeamispäätöksen ehtona. Suunnitelma luo tarvittavat edellytykset asukkaiden pelastamiselle hätätilanteissa. Poikkeamispäätöksen ehdoksi on lisätty kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksymän asuintonttien autopaikkamäärien laskentaohjeiden noudattaminen, minkä toteutumiselle suunnitelmankin perusteella näyttää muodostuvan edellytyksiä. Lain vastainen paikoitus katualueella ei ole asemakaavaasia. Tontille jää suunnitelman perusteella kohtuullisesti tilaa lumen kasaamiselle, eikä sille ole merkitystä kadulla liikkumiseen. Muistuttajan Mu3 mielestä rakennuksia tulee olla tontilla vain nykyisen rakennusoikeuden mukaisesti, eikä poikkeuslupaa tulisi myöntää. Muistuttaja kiinnittää huomiota poikkeamishakemuksessa mainittuihin rakennuksen ulkomittoihin ja epäilee tehokkuuden noston johtavan rakennusten määrän kasvuun kahdesta kolmeen. Toiseksi suunnitelman todetaan poikkeavan kaavamääräyksestä, joka koskee kerrosalan toteuttamista enintään 80 % yhteen kerrokseen asuntojen ulkopuoliset tilat mukaan lukien. Samalla arvioidaan voimassa olevien määräysten noudattamisen johtavan ympäristön kannalta avarampaan ja sopivampaan ratkaisuun. Siksi kyseinen määräys eri tasoihin rakentamisesta ei tulisi toteutua vain poikkeusluvalla. Kolmanneksi muistuttajan mielestä rakennukset eivät sovi lähiympäristöön, eikä ota huomioon luontoarvoja, joten suunnitelma ei ole rakennusjärjestyksen mukainen. Naapurusto ei muistuttajan mukaan rakennu lähitulevaisuudessa yhtä tiiviiksi kuin nyt poikkeusluvalla haettu, mikä koetaan muusta epäedullisesti ympäristöstä erottuvaksi, myös etelän suunnasta, lähivirkistysalueelta katsoen. Lisäksi muistuttaja ilmoittaa suunnitelmassa olevan lasitettuja parvekkeita kolmen metrin etäisyydellä tontin rajasta ja vaatii rakennusten siirtämistä, jotta parvekkeiden ja terassien etäisyys tontin rajasta olisi kuusi metriä.

4 Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) Poikkeamishakemuksen liitteenä on rakennusvalvonnalle esitetty nimenomaan kolmen erillispientalon suunnitelma, joka perustuu tehokkuuden e = 0,20 nostoon lukuun e = 0,25, mitä kaupunkisuunnittelulautakunta arvioi poikkeamispäätöksessä. Nostetulla tehokkuudella suunnitelluissa rakennuksissa asemakaavan mukaisesta kerrosalasta asuntojen ulkopuoliset tilat mukaan lukien on enintään 80 % yhdessä kerroksessa. Poikkeaminen ei tässä tapauksessa johda voimassa olevan asemakaavan mukaisten ratkaisujen kannalta merkittävästi poikkeavaan tilanteeseen tontilla, katukuvassa tai maisemassa, eikä ole ristiriidassa rakennusjärjestyksen kanssa. Lisäksi rakentaminen Jollaksessa tulee tulevaisuudessa todennäköisemmin jatkumaan ja tehostumaan. Kaava sallii rakennuksen vähimmäisetäisyydeksi naapuritontin rajasta 6 metriä, jos rajanpuoleisessa seinässä on asuinhuoneen pääikkunoita. Kyseisen kaavamääräyksen toteutumiselle on edellytyksiä, koska lyhimmillään rakennuksen C etäisyys tontin rajasta on noin 5,3 metriä, mutta samalla rajanpuoleisella seinällä asuinhuoneen pääikkuna on noin 8,1 metrin päässä. Lisäksi rakennukset A ja B ovat 6 metrin päässä tontin rajasta. Sen sijaan poikkeamispäätöksen ehtona on, että lasitettujen terassien ja parvekkeiden etäisyys tontin rajoista tulee olla vähintään neljä metriä. Muistuttajan Mu4 mielestä hakijalla ei ole perusteita ylittää määrättyä tehokkuutta. Tehokkuuden tulee olla e = 0,20, johon rakennussuunnitelmien tulee perustua alueen asumisviihtyvyyden kannalta. Lisäksi muistuttaja kokee viitaten rakennusjärjestyksen kohtiin (1. luku 3 ja 2. luku 5 ) tehokkuuden noston vähentävän luonnonläheisen puutarhakaupunginosan Jollaksen virkistyskäyttöarvoa ja merellisen luonnon merkityksiä. Muistuttajan mielestä liikenne vaarantuu lapsiperheiden kannalta alueella, jollaslaisten pysäköidessä autojaan ja perässä vedettäviä vaunujaan sekä veneitään tonttinsa ulkopuolella, ahtauttaen katualuetta erityisesti talvisin. arvioi tehokkuuden nostoon liittyvää poikkeamispäätöstä. Rakennusjärjestyksen 1. luku 3 koskee rakennustoimenpiteiden sopeuttamista kunkin alueen luonteeseen ja ominaispiirteisiin sekä 2. luku 5 koskee kaupunkikuvallisia vaatimuksia. Suunnitelma ei ole ristiriidassa rakennusjärjestyksen edellä mainittujen asiakohtien kanssa. Korotettu tehokkuusluku ei tässä tapauksessa vähennä Jollaksen virkistyskäyttö- tai luontoarvoja. Lain vastainen paikoitus katualueella ei ole asemakaava-asia.

5 Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) Poikkeamispäätöksen ehdoksi on lisätty autopaikkojen suunnitteluohjeen noudattaminen, minkä toteutumiselle suunnitelmassa on edellytyksiä. Laajasalon pienkiinteistöyhdistys ry toteaa, että suunnitellut rakennukset ovat liian korkeita ja liian lähellä rajaa terasseineen. Sen ei katsota huomioivan naapureita, eikä edistävän harmonista kaupunkikuvaa. Muistutuksen mukaan rakentamista on nostettu 1 1,5 metriä liian korkealle huomioimatta maaston muotoja, suunniteltu asemakaavan vastainen maanpäällinen kellari sekä lasitetut terassit 3 metrin päähän naapurikiinteistön rajasta. Lasitetun terassin ja avoterassin tulee vertautua pääikkunaan, eli oltava asemakaavan mukaisesti vähintään 6 metrin päässä rajasta. Lisäksi muistuttajan mielestä suunnitelmassa ei ole riittävästi asukkaiden ulkooleskelupihoja, koska ajotiet ja autotallit vievät suhteettoman suuren osan tontista. Suunnitelmassa esitetyt rakennusten korkeusasemat mukailevat maaston muotoja: rakennusten maantasokerros on cm korkeudella nykyiseen maanpintaan verrattuna. Maanpinta tontilla laskee itäosastaan länsirajalle viheralueen rajalla noin kolme metriä ja kadun puolella noin puolitoista metriä, joten muodostuu edellytyksiä luontevalle pääosin länteen suuntautuvalle rinnetaloratkaisulle. Toisaalta pohjois-eteläsuunnassa rakennusten keskinäinen korkeusasema vaihtuu metrin välein, mikä pääosin vastaa samassa suunnassa maanpinnan nousun kaltevuutta. Näin voidaan todeta olevan edellytyksiä rakennusten mukailla maaston korkeuksia riittävästi. Suunnitelmassa esitetyt kellarit eivät ole asemakaavamääräysten kanssa ristiriidassa. Rakennusten alimmat tasot ovat rinnetalojen kellareita, minkä rakennusvalvontaviraston on mahdollista varmistaa tarkemmassa rakennuslupavaiheen suunnittelussa. Hakija on muuttanut suunnitelmaa kaupunkisuunnittelu- ja rakennusvalvontaviraston kehotuksesta niin, että lasitetut terassit ja parvekkeet sijaitsevat neljän metrin päässä kiinteistön rajasta. Lasitettuja ulko-oleskelutiloja ei rinnasteta asuntojen pääikkunoihin. Ulko-oleskelualueet ovat kohtuullisen kokoisia ja rakennuksiin rajautuvina niitä voi pitää myös tilallisesti mielenkiintoisina. Tontin sisäiset ajoneuvoreitit ovat tarkoituksenmukaisia tilanteessa, jossa on esimerkiksi mahdollista päästä henkilöautolla sisäänkäynnin tuntumaan.

6 Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) Perustelut Alueella on voimassa vahvistettu asemakaava nro Asemakaavan mukaan tontti on erillispientalojen korttelialuetta (AO). Sen tonttitehokkuus on e = 0,20, joka vastaa 313 k-m² rakennusoikeutta. Tontille saa asemakaavassa osoitetun kerrosalan lisäksi rakentaa autosuojia tai katoksia enintään 18 m²/asunto, kuitenkin enintään 20 % asemakaavassa osoitetusta kerrosalasta sekä muita asuntojen ulkopuolisia, asumista palvelevia tiloja kuten varasto-, huolto-, askartelu- ja kokoontumistiloja enintään 12 m²/asunto, kuitenkin enintään 15 % asemakaavassa osoitetusta kerrosalasta. Asemakaavan mukaan rakennusten suurin sallittu kerrosluku on kaksi. Tontilla saa olla tiloja ympäristölle haittaa tuottamatonta toimisto-, pienteollisuus- tai liiketoimintaa varten vähintään 20 % asemakaavan mukaisesta kerrosalasta. Kaksikerroksisen rakennuksen enimmäiskorkeus on 7,5 metriä ja yksikerroksisen 5 metriä. Ellei toisin ole osoitettu, on rakennuksen vähimmäisetäisyys naapuritontin rajasta 6 metriä, jos rajanpuoleisessa seinässä on asuinhuoneen pääikkunoita, muussa tapauksessa 4 metriä tai naapurin suostumuksella 2 metriä. Tontin rajan osalla, jossa viereisen tontin leveys on enintään 6 metriä, rakennuksen saa kuitenkin sijoittaa 2 metrin päähän rajasta. Rakennuksen vähimmäisetäisyys kadun tai virkistysalueen rajasta on 2 metriä, ellei toisin ole osoitettu. Tontit saa katu- ja virkistysalueen puolelta aidata vain pensasaidalla, milloin maasto ei sitä estä. Asemakaavan mukaisesta kerrosalasta asuntojen ulkopuoliset tilat mukaan lukien saa rakentaa enintään 80 % yhteen kerrokseen. Asuntojen lukumäärän ollessa enintään kaksi, autopaikkojen vähimmäismäärä tontilla on 1 autopaikka/130 m² asuntokerrosalaa ja lisäksi kutakin asuntoa kohden tila yhden auton tilapäistä pysäköintiä varten. Asuntojen lukumäärän ollessa suurempi kuin kaksi, 1 autopaikka/95 m² asuntokerrosalaa. Autopaikoista 10 % on varattava vieraspysäköintiä varten. Nykyään tontilla on valmistunut kahden asunnon talo. Toteutunutta kerrosalaa on 279 k-m². Hakija on saanut tontilla olevan rakennuksen purkamiselle luvan. Hakijan tarkoituksena on 390 k-m²:n rakentaminen. Haettu toimenpide poikkeaa voimassa olevasta asemakaavasta siten, että tontilla 49246/2 tehokkuusluvun ollessa e = 0,20, suunniteltu rakentamisen tehokkuusluku on e = 0,25. Se vastaa 313 k-m²:n nostoa 390 k-m²:iin. Poikkeaminen myönnetään seuraavilla ehdoilla: Tontille sijoitettavien autopaikkojen määrän on oltava kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksymän

7 Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) asuintonttien autopaikkamäärien laskentaohjeiden mukaisesti vähintään suurempi luvuista 1/80 k-m² tai 1,25 autopaikkaa/asunto. Lasitettujen terassien ja parvekkeiden etäisyyden tontin rajoista tulee olla vähintään neljä metriä. Noudatetaan päivättyä viitesuunnitelmaa ja muutettua asemapiirrosta. Muilta osin noudatetaan asemakaavan nro 9280 merkintöjä ja määräyksiä. Sovellettavat oikeusohjeet Maksu Jatkotoimenpiteet Poikkeamisen erityinen syy on asuinolojen parantaminen ja asuinpintaalan lisääminen. Haettu toimenpide ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle taikka alueiden käytön muulle järjestämiselle, eikä vaikeuta luonnonsuojelun taikka rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Haettu toimenpide ei myöskään johda vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen eikä muutoin aiheuta merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. Maankäyttö- ja rakennuslaki 58 1 mom, 171, 172, 173 ja 174 Kaupunkisuunnittelutoimen johtosääntö 6 kohta 19a Rakennusvalvontataksa 2013, euroa Ennen mahdolliseen rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä on saatava rakennuslupa, mikäli sellaista edellytetään. Rakennus- tai muu mahdollisesti vaadittava lupa on haettava kahden vuoden kuluessa poikkeamispäätöksen antopäivästä lukien. Lupahakemukseen on liitettävä tämä päätös lainvoimaisuustodistuksineen. Tämä päätös annetaan julkipanon jälkeisenä päivänä , jolloin sen katsotaan tulleen asianosaisen tietoon. Kuulutusteksti kirjaamoon Esittelijä asemakaavapäällikkö Olavi Veltheim

8 Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) Lisätiedot Petteri Erling, arkkitehti, puhelin: petteri.erling(a)hel.fi Liitteet 1 Asemapiirros 2 Ympäristökartta 3 Ote asemakaavasta ja kaavamääräyksistä 4 Suunnitelma 5 Valokuvat 6 Muistutukset 7 Muistutuksen lähettäneet -luettelo Otteet Ote Hakija Uudenmaan elinkeino-, liikenneja ympäristökeskus Ne muistutuksen lähettäneet, jotka ovat ilmoittaneet osoitteensa Otteen liitteet Oikaisuvaatimusohje, kaupunkisuunnittelulautakunta Hallintovalitus, poikkeamispäätöksen tekeminen Lainvoimaisuusohje Liite 1 Liite 2 Hallintovalitus, poikkeamispäätöksen tekeminen Liite 1 Liite 2 Liite 3 Hallintovalitus, poikkeamispäätöksen tekeminen Liite 1 Liite 2 Tiedoksi Rakennusvalvontavirasto/Saavalainen Kaupunkisuunnitteluvirasto/Koski (laskutus)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (16) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (16) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (16) 128 Poikkeamishakemus (Laajasalo, Jollaksentie 81) HEL 2013-001344 T 10 04 01 Rakvv 40-200-13-S 29.1.2013 Päätös päätti hyväksyä *************** asemakaavaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/2012 1 (8) 464 Poikkeamishakemus (Lauttasaari, Vattuniemenkuja 6) HEL 2012-012801 T 10 04 01 Rakvv 31-2875-12-S 19.9.2012 Päätös päätti hyväksyä Valion Eläkekassan poikkeamishakemuksen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2012 1 (7) 354 Poikkeamishakemus (Haaga, Puutarhurinkuja 2) (b-asia) HEL 2012-011277 T 10 04 01 Rakvv 29-2575-12-12-S 14.8.2012 Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2013 1 (8) 277 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Saukonpaadenranta 22/20) HEL 2013-006478 T 10 04 01 Rakvv 20-984-13-S 7.5.2013 Päätös päätti hyväksyä Lemminkäinen Talo Oy:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 5 Poikkeamishakemus (Laajasalo, Matosaarenkuja 4) HEL 2016-012390 T 10 04 01 Rakvv 49 2680-16-S, Ksv:n hankenumero 5049_25 Päätös päätti hyväksyä ********** asemakaavaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö.

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö. Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 4 Poikkeamishakemus (Kuntatalo Oy, Kallion tontti 11303/3, Toinen Linja 14) HEL 2014-015224 T 10 04 01 Rakvv 11-3839-14-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2014 1 (5) 52 Poikkeamishakemus (Kamppi, Annankatu 31-33, 00100 Helsinki) HEL 2014-007347 T 10 04 01 Rakvv 4-1687-14-S, Ksv:n hankenumero 762 Päätös Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 81 Poikkeamishakemus (Tammisalo, Vanhaväylä 11) HEL 2016-009305 T 10 04 01 Rakvv 44 865-16-S, Ksv:n hankenumero 5049_23 Päätös päätti hyväksyä ********** asemakaavaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 3 Poikkeamishakemus (Pasila, Ilmalanrinne 1 / Ilmalanportti 2) (b-asia) HEL 2013-015437 T 10 04 01 Ksv 341, Rakvv 17-3931-13-S 2.12.2013 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (10) 100 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Jätkäsaarenkuja 12) HEL 2012-014998 T 10 04 01 Päätös päätti hyväksyä VVO Yhtymä Oyj:n ja SRV Yhtiöt Oyj:n poikkeamishakemuksen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/2014 1 (5) 63 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Välimerenkatu 18) HEL 2014-006975 T 10 04 01 Rakvv 20-16214-14-S. Ksv:n hankenumero 724 Päätös päätti hyväksyä (Art Hotel

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (5) 161 Suunnittelutarveratkaisuhakemus (Konala, Paperitie 1) HEL 2016-013152 T 10 04 02 Ksv 5045_29, Rakvv 32-2954-16-S Päätös päätti hyväksyä Oy Teboil Ab:n suunnittelutarveratkaisuhakemuksen.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Kaupunkisuunnitteluvirasto 41/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Kaupunkisuunnitteluvirasto 41/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) 80 Poikkeamishakemus (Alppiharju, Sturenkatu 12-14) HEL 2014-011080 T 10 04 01 Rakvv 12-2754-14-S, Ksv:n hankenumero 981 Päätös Hakija Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 33 Poikkeamishakemus (Pasila, Fredikanterassi 1) HEL 2017-001937 T 10 04 01 Rakvv 17-410-17-S, Ksv:n hankenumero 5046_37 Päätös Hakija Rakennuspaikka Hakemus päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkiympäristön toimiala Maankäyttö ja kaupunkirakenne - palvelukokonaisuus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkiympäristön toimiala Maankäyttö ja kaupunkirakenne - palvelukokonaisuus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 66 Poikkeamishakemus (38. kaupunginosa Malmi, Hiekkakiventie 7) HEL 2017-004319 T 10 04 01 Lupatunnus 38-751-17-S, hankenumero 5048_28 Päätös päätti hyväksyä 38. kaupunginosan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 18 Poikkeamishakemus (Pasila, Radiokatu 5) HEL 2016-012085 T 10 04 01 Rakvv 17-2760-16-S, Ksv:n hankenumero 5046_34 Päätös päätti hyväksyä Pasilan asemakaavaa nro 11444

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 26 Poikkeamishakemus (Vallila, Elimäenkatu 20) HEL 2015-007533 T 10 04 01 Rakvv 22-1781-15-S, Ksv:n hankenumero 5046_8 Päätös päätti hyväksyä Oy Elimäenkatu 20 asemakaavaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Senaatti-kiinteistöt (jättöpäivämäärä 17.8.

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Senaatti-kiinteistöt (jättöpäivämäärä 17.8. Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 5 Suunnittelutarveratkaisuhakemus (Santahamina, Hevostallintie) (basia) HEL 2016-009094 T 10 04 02 Ksv 5050_31, Rakvv 51-2058-16-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (9) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/ (9) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 44/2012 1 (9) 1415 Poikkeamishakemus (Munkkiniemi, Perustie 39) HEL 2012-009009 T 10 04 01 Rakvv 30-1814-12-S Päätös päätti myöntää Sedmigradskys Småbarnsskola och Marias

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2013 1 (6) 3 Poikkeamishakemus (Östersundom, 57. Salmenkallio, Ribbingintie 109) (b-asia) HEL 2012-016404 T 10 04 01 Rakvv 58-1745-11-S Päätösehdotus päättänee hyväksyä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2015 1 (6) 10 Suunnittelutarveratkaisu- ja poikkeamishakemus (Laajasalo, Kruunuvuorenranta, Hopealaaksontie) (b-asia) HEL 2015-000745 T 10 04 01 Ksv 1326, Rakvv 49-77-15-S

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2015 1 (6) 6 Poikkeamishakemus (Lauttasaari, Kaskisaari, Saarihuhdantie 1b) (basia) HEL 2014-011908 T 10 04 01 Ksv 1021, Rakvv 31-3015-14-S 2.10.2014 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (15) Kaupunkisuunnitteluvirasto 31/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (15) Kaupunkisuunnitteluvirasto 31/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (15) 63 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Välimerenkatu 18) HEL 2014-006975 T 10 04 01 Rakvv 20-16214-14-S. Ksv:n hankenumero 724 Päätös päätti hyväksyä (Art Hotel Helsinki

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2014 1 (5) 1 Siltamäki, Pohjantähdentien alue, kymmenen pientalotontin asemakaavan (nro 12236) (b-asia) HEL 2012-011024 T 10 03 03 Ksv 0742_39, Pohjantähdentie 45, 46a,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (6) 13 Poikkeamishakemus (Laajasalo, Disankatu 3 ja 5 sekä Haakoninlahdenkatu 3) (b-asia) HEL 2017-002408 T 10 04 01 Rakvv 49-260-17-S, Ksv:n hankenumero 5049_30

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (11) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (11) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2013 1 (11) 141 Poikkeamishakemus (Eira, Merisatamanranta 10) HEL 2012-014976 T 10 04 01 Rakvv 6-3299-12-S 2.11.2012 Päätös päätti hyväksyä Kiinteistö Oy Halkolaiturin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/9 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/9 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/9 1 b 9 HEVOSSALMEN TONTIN 49124/25 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN (NRO 12041) Kslk 2009-1673, 2011-5 Rynnästie 1b, karttaruutu J3/S1, hankenumero 1089_4 EHDOTUS Kaupunkisuunnittelulautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (10) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (10) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2013 1 (10) 313 Poikkeamishakemus (Itäkeskus, Kauppakartanonkatu 7) HEL 2013-007113 T 10 04 01 Rakvv 45-1522-13-S, 16.5.2013 Päätös päätti hyväksyä Kiinteistö Oy Itäkeskuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (11) 1134 Poikkeamishakemus (Herttoniemi, Abraham Wetterin tie 18) HEL 2012-003589 T 10 04 01 Rakvv 43-4214-11-S Päätös päätti myöntää Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 12/2013 1 (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/3 23.4.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 12/2013 1 (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/3 23.4.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 12/2013 1 (6) Eteläiset kaupunginosat ry-södra stadsdelarna rf ym. l.virtala@pp.inet.fi 141 Poikkeamishakemus (Eira, Merisatamanranta 10) HEL 2012-014976 T 10 04 01 Rakvv

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (5) 1 Poikkeamishakemus (Fastighets Ab Sirius, Kaartinkaupungin tontti 48/16, Fabianinkatu 4) HEL 2016-000793 T 10 04 01 Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka Hakemus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 14 Poikkeamishakemus (Suutarila, Vaskipellontie 9 HEL 2015-012047 T 10 04 01 Rakvv 40-2990-15-S, Ksv:n hankenumero 5048_5 Päätös päätti hyväksyä ********** asemakaavaa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AP AO AO-24 AL VP VL VK ET E-3 Asuinpientalojen korttelialue. Erillispientalojen korttelialue. Erillispientalojen korttelialue. Kullekin tontille saa rakentaa enintään

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 45 Poikkeamishakemus (Vallila, Aleksis Kiven katu 25) HEL 2016-001949 T 10 04 01 Rakvv 22-380-16-S, Ksv:n hankenumero 5046_12 Päätös päätti hyväksyä As Oy Helsingin

Lisätiedot

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus)

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Lupatunnus 17-0066-POI 12.12.2017 Sivu 1 Asia Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Hakemus on saapunut 3.11.2017 ja sitä on täydennetty 1.12.2017. Rakennuspaikka EDIS, 257-411-0001-0296

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue.

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue. ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AKR AP AO AO-33 YL VL VL-7 ET W 0020500 Asuinkerros- ja rivitalojen korttelialue. 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0050033

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin tontti 1

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin tontti 1 Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 10 Poikkeamishakemus (Sörnäinen, Parrulaituri 2) (b-asia) Pöydälle 25.04.2017 HEL 2016-012788 T 10 04 01 Rakvv 10-2922-16-S, Ksv 5046_32 Päätösehdotus Hakija

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 32 Poikkeamishakemus (31. kaupunginosa, Lauttasaari, Itälahdenkatu 1a) HEL 2015-009089 T 10 04 01 Rakvv 31-2450-15-S, Ksv:n hankenumero 5044_19 Päätös Vs. virastopäällikkö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 18 Poikkeamishakemus (Pasila, Radiokatu 5) HEL 2016-012085 T 10 04 01 Rakvv 17-2760-16-S, Ksv:n hankenumero 5046_34 Päätös päätti hyväksyä Pasilan asemakaavaa nro 11444

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (10) 113 Oikaisuvaatimus poikkeamispäätöksestä (Laajasalo, Kutteritie 19b) HEL 2016-000367 T 10 04 01 Päätös Oikaisuvaatimuksen käsittelyn edellytykset Poikkeamispäätöksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 47 Poikkeamishakemus (50. kaupunginosa Villinki, Villingin saari, tila RN:o 1:602) HEL 2012-015486 T 10 04 01 Rakvv 50-406-11-S, Ksv:n hankenumero 5049_19 Päätös Hakija

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tanssijantien_muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Tanssijantien_m.docx\PS N ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATIJA: LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki p. 00 09

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 11 Poikkeamishakemus (Sörnäinen, Kapteeni Sundmanin katu 5 7) HEL 2016-011282 T 10 04 01 Rakvv 10-2502-16-S, Ksv:n hankenumero 5046_27 Päätös päätti hyväksyä Asunto

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AP AO P KL VL VL-5 VK VV LT ET EV /sy-2 W 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0090000 Palvelurakennusten korttelialue. 0230000

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (7) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (7) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/2014 1 (7) 74 Poikkeamishakemus (Myllypuro, Myllysiipi 9) HEL 2014-008504 T 10 04 01 Rakvv 45-2083-14-S, Ksv:n hankenumero 841 Päätös Hakija Rakennuspaikka Hakemus päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (9) Kaupunginhallitus Kaj/ Kaupunginhallitus päätti poistaa asian esityslistalta.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (9) Kaupunginhallitus Kaj/ Kaupunginhallitus päätti poistaa asian esityslistalta. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2011 1 (9) 770 Koti kaupungissa ry:n poikkeamishakemus Pöydälle Khs 29.8.2011 HEL 2011-002034 T 10 04 01 Rakvv 20-292-11-S Päätös Käsittely päätti poistaa asian esityslistalta.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2015 1 (5) 4 Suunnittelutarveratkaisuhakemus, Santahamina, Rykmentintie 8 (basia) HEL 2014-012960 T 10 04 01 Ksv 1344, Rakvv 51-3113-14-S 27.10.2014 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Hakija perustelee hakemustaan sillä, että

Hakija perustelee hakemustaan sillä, että Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (7) 5 Poikkeamishakemus (Meilahti, Seurasaarentie 11) (b-asia) HEL 2016-000970 T 10 04 01 Rakvv 15-190-16-S, Ksv 5045_15 Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka Hakemus

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 25 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavassa osoitetun rakennusoikeuden ylitys Suomenselän Jauhemaalaus Oy Eeliksentie 6 34870 Visuvesi Kunta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 1/2018 1 (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 04.01.2018 Rakennusvalvontapäällikkö on 04.01.2018 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 1 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen 9.1.2018,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen

Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen Viranomaislautakunta 88 16.12.2015 Viranomaislautakunta 6 13.01.2016 Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen VIRANOMA 88 Arvo Kettunen hakee poikkeamista 26.11.2015 saapuneella hakemuksella MRL 171 nojalla MRL

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 25/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 25/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 25/2016 1 (6) Päätöshistoria Kaupunkisuunnitteluvirasto Virastopäällikkö 23.05.2016 42 HEL 2015-008051 T 10 04 01 Rakvv 42-1651-15-S, Ksv:n hankenumero 5049_2 Päätös Virastopäällikkö

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1473/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1473/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) 68 Asianro 1473/10.03.00/2014 Poikkeaminen (LTK) / Neulalampi 31-22- 2 3, 31-26-1 3 sekä katu- ja virkistysalueen osat (Asevarikontien siirto) Suunnittelujohtaja

Lisätiedot

Kuokkakuja MULTIMÄKI MULTIMÄKI 19 AO-33 AO-33 AO-33 AO-33 AO-33 AKR AKR AKR. Kaukoniitynpuisto

Kuokkakuja MULTIMÄKI MULTIMÄKI 19 AO-33 AO-33 AO-33 AO-33 AO-33 AKR AKR AKR. Kaukoniitynpuisto : : : Kuokkakuja 0: AO- e=0. AO- -0-00 e=0. as e=0. -0- e=0. ET e=0. -0 e=0. Pihaportintie Tiluskaari as e=0. 0-K/ : as 0: e=0. 0: e=0. AO- e=0. Varstakuja 0-K/ ET 0: AO- e=0. as AO- e=0. 0: Piikuja Karhikuja

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen korttelialue. Alueelle sallitaan palveluasuminen. 1.04 Erillispientalojen

Lisätiedot

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 6 tontille 44

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 6 tontille 44 Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 6 tontille 44 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1405/10.03.00.02/2017 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Leimi Pasi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

12 AO 704:1:60 704:1:71 PELTONIEMENRAITTI / e= % e=0.20 LUUKONTIE 704:1:70 704:1:76. e= :1:72 704:1:66. e= :1:67 .

12 AO 704:1:60 704:1:71 PELTONIEMENRAITTI / e= % e=0.20 LUUKONTIE 704:1:70 704:1:76. e= :1:72 704:1:66. e= :1:67 . 4::7 4::60 4::66 4::67 4::68 4:: 4::69 4::7 4::76 :: 4:6:44 Luuko Peltoniemenraitti0 k 4 LUUKONTE AO AR e=00 e=00 YK PELTONEMENRATT / 009 AR e=00 0% 9 k 6 VP e=00 vk VP 7 74 7 7 7 7 69 0 4 89 48 8 8 76

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 27 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavasta poikkeaminen, käyttötarkoituksen muutos Jani ja Sari Aalto Petäjäkuja 3 O 34600 Ruovesi Rakennuspaikan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN ntie Kettuvaa Tiluskaari Pihaportintie Lypsytarha Lohkotie Palstatie Ahorannantie Aholaidantie Pikkutilantie Saviahonkatu Peltotilkuntie AKR AKR W 7 8 9 0 as s as as as as as as as as e=0. e=0. TONTTIJAKOLASKELMA

Lisätiedot

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen korttelialue, jolle saa sijoittaa liike- ja toimistotiloja enintään 10 prosenttia kerrosalasta. Asuin-, liike- hotelli- ja toimistorakennusten

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue.

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue. ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AR AO VL VL-7 VV LV ET /s W 0040000 Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0340000 Lähivirkistysalue.

Lisätiedot

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito Ympäristö- ja tekninen lautakunta 124 23.10.2019 Poikkeamislupapäätös 351/10.03.00/2019 YMPTEKLT 124 Kaavoittaja Rakennuspaikka Kunta Sotkamo Kiinteistö Raito 765-401-6-255 Pinta-ala 0,2167 ha Rakennuspaikan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Vp/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Vp/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (5) 3 Selvitys kaupunkisuunnitteluviraston virastopäällikön päätöksistä poikkeamisasioissa vuonna 2015 (b-asia) HEL 2016-002097 T 00 01 01 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Poikkeamishakemus tontille Kissanmaa, Kissanmaankatu 5, käyttötarkoituksen muutos TRE:4521/10.03.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Asemakaavapäällikkö Elina Karppinen,

Lisätiedot

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka 4331/10.02.03/2013 127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 412008, 33. kaupunginosa Soukka Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Aalto, puh. 050 553 2886 etunimi.o.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa.

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa. Helsingin kaupunki Esityslista 11/2017 1 (5) 8 Skatanniemi 10a ja b, tonttien 54327/2 ja 3 asemakaavan muuttaminen (nro 12453) (b-asia) HEL 2016-003957 T 10 03 03 Ksv 5544_1, karttaruutu 675509-10 Päätösehdotus

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

Liite HEL Hankenumero 2863_3. Rakentamisen ohjaamisen periaatteet Östersundomin rakennuskieltoalueella Helsingissä

Liite HEL Hankenumero 2863_3. Rakentamisen ohjaamisen periaatteet Östersundomin rakennuskieltoalueella Helsingissä 1 HEL 2018-003524 Hankenumero 2863_3 Rakentamisen ohjaamisen periaatteet Östersundomin rakennuskieltoalueella Helsingissä Rakennuskiellosta poikkeamista harkitaan aina tapauskohtaisesti. Tapauskohtaisessa

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet Tontti-info 20.4.2017 Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varren alue on osa laajempaa Metsäkaltevan yli 6000 asukkaan tulevaa asuntoaluetta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (7) 87 Neljän pientalotontin myyminen (Vartiokylä, tontit 45454/45-48) HEL 2012-016618 T 10 01 01 01 Kiinteistökartta K5 T3, Vehkalahdenkuja 9,10,14 ja 18 Päätös

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 5/2018 1 (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 15.2.2018 Rakennusvalvontapäällikkö on 15.2.2018 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 6 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen 20.2.2018,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2016 1 (6) 3 Poikkeamishakemus (Laajasalo, Köökarinpolku 1, Köökarinkuja 5) (b-asia) HEL 2015-011728 T 10 04 01 Ksv 5049_8, Rakvv 49-3211-15-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

ASEMAKAAVA NO 7546 HOLVASTI RAKENTAMISTAPAOHJEET

ASEMAKAAVA NO 7546 HOLVASTI RAKENTAMISTAPAOHJEET ASEMAKAAVA NO 7546 HOLVASTI RAKENTAMISTAPAOHJEET ro-7546-1, tontit 5741-1 4 Talotyyppi: Tontit ovat erillispientalojen korttelialuetta (AO). Kerrosluku: Kerrosluku on kaksi. Asuinrakennukseen on rakennettava

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.05 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Liike- ja toimistotilaa saa olla 10

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunkiympäristön toimiala Maankäyttö ja kaupunkirakenne - palvelukokonaisuus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunkiympäristön toimiala Maankäyttö ja kaupunkirakenne - palvelukokonaisuus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 38 Poikkeamishakemus (Mellunkylä, Tankomäenkatu 12) HEL 2017-005280 T 10 04 01 Lupatunnus 47-1022-17-S, hankenumero 5050_44 Päätös päätti hyväksyä 47. kaupunginosan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 33/2014 1 (5) 7 Alppikylän tonttien 41298/4 ja 5 asemakaavan (nro 12292) (b-asia) HEL 2014-006690 T 10 03 03 Ksv 0742_43, Reppukatu 16 ja Alppikylänkatu 5, karttaruutu K7/P3

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA 28 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavasta poikkeaminen, käyttötarkoituksen muutos Perustettava As Oy Ruoveden Suppa Marko Mäkelä Mäkimetsäntie 9, 60420 Seinäjoki Rakennuspaikan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 26 Poikkeamishakemus (Vallila, Elimäenkatu 20) HEL 2015-007533 T 10 04 01 Rakvv 22-1781-15-S, Ksv:n hankenumero 5046_8 Päätös päätti hyväksyä Oy Elimäenkatu 20 asemakaavaa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ (7) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ (7) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 9/2018 1 (7) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 13.3.2018 Rakennusvalvontapäällikkö on 13.3.2018 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 10 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen 16.3.2018,

Lisätiedot

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2.

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2. 990:0M50 S 4 S4 6 3 9 S0 3 4 5 7 36 5 83.4 84.3 84.3 84.8 87.9 88.5 83.5 Satamakatu Koljonniemenkatu Minna Canthin katu 50 0 0 40 30 0 500 76500 yap/50 ap/00pm rto- ap/sr- saa- (--) (--) p sr-5 4500 ap

Lisätiedot

Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut:

Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut: Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut: 04.04.2016 Helsinki Liitteenä kaaviokuvat poikkeamista (1) Kaava: VI ul/3 Murtoluku roomalaisen numeron jäljessä osoittaa, kuinka suuri

Lisätiedot

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE.

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1(3) 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. 3 KULTTUURI JA OPETUSTOIMINTAA PALVELEVIEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLA YMPÄRISTÖKUVA

Lisätiedot

Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) Aurinkokuja 1 a valmis 2 935

Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) Aurinkokuja 1 a valmis 2 935 95 Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) 41041 11 Aurinkokuja 1 a 453 120 valmis 2 935 Kaavan mukaisesta rakentamisesta mm: Rakennuksen kerrosluku:

Lisätiedot

SILIKALLIO 11.10.2006 RAKENTAMISTAPAOHJEET

SILIKALLIO 11.10.2006 RAKENTAMISTAPAOHJEET 1 / 12 Ohjeet koskevat tontteja: 1562-1 1562-2 1562-3 1562-5 1562-6 1563-1 1563-2 1563-3 1564-1 1564-2 Näille tonteille saa rakentaa 1-1½ -kerroksisia rakennuksia, joissa on puiset, tiiliset tai rapatut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 6 Uimarannantie 8, asemakaavaehdotus (nro 12432) ja sen asettaminen nähtäville (a-asia) HEL 2015-012866 T 10 03 03 Ksv:n hankenumero 0576_1, karttaruutu 682499

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille. Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila

Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille. Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila 13.4.2016 Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille Poikkeamistoimivallan siirtoa

Lisätiedot