käyttöohje Uuni EOC55100

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "käyttöohje Uuni EOC55100"

Transkriptio

1 käyttöohje Uuni EOC55100

2 We were thinking of you when we made this product

3 Tervetuloa Electroluxin maailmaan Kiitos, että olet valinnut ensiluokkaisen Electrolux-tuotteen, jonka toivomme tuovan Sinulle paljon iloa tulevaisuudessa. Electroluxilta on saatavilla laaja valikoima elämääsi helpottavia korkealaatuisia tuotteita. Joitakin esimerkkejä löydät tämän käyttöohjeen kansilehdeltä. Pyydämme Sinua tutustumaan hetkisen uuden laitteesi käyttöohjeeseen, jonka avulla voit hyödyntää kaikkia sen ominaisuuksia. Noudattamalla käyttöohjeita uuden laitteesi käyttö on erittäin vaivatonta ja helppoa. Onnea ja menestystä! electrolux 3

4 4 electrolux sisällys Sisällys Turvaohjeet 5 Laitteen kuvaus 7 Ennen ensimmäistä käyttöä 10 Uunin käyttö 12 Käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet 27 Puhdistus ja hoito 42 Mitä tehdä, jos 52 Asennusohjeet 54 Jätehuolto 58 Takuu/Huolto 59 Huolto ja varaosat 62 Tässä käyttöohjeessa käytetään seuraavanlaisia symbolimerkkejä: 1 Tärkeitä turvallisuuteen ja laitteen asianmukaiseen käyttöön liittyviä ohjeita. 3 Yleistietoja ja vinkkejä 2 Ympäristönsuojeluohjeita

5 turvaohjeet electrolux 5 Turvaohjeet 5 Laite on yhteensopiva seuraavien EY-direktiivien kanssa: 73/23/ETY, säädetty 19. helmikuuta 1973, pienjännitedirektiivi 89/336/ETY, säädetty 3. toukokuuta 1989: EMC-direktiivi sellaisena kuin se on muutettuna direktiivillä 92/31/ ETY 93/68/ETY, säädetty 22. heinäkuuta 1993, CE-merkinnästä annettu direktiivi Sähköturvallisuus Laitteen liitännän saa suorittaa vain ammattitaitoinen sähköasentaja. Jos laitteessa esiintyy häiriöitä tai laite vahingoittuu, irrota sulakkeet tai kytke virta pois pääkytkimestä. Laitteen korjauksen saa suorittaa vain asiantunteva huoltomekaanikko. Asiantuntemattomalla tavalla suoritettu tai virheellinen korjaus voi altistaa käyttäjän suureen vaaraan. Jos laite tarvitsee korjausta tai huoltoa, käänny valtuutetun jälleenmyyjän tai huoltoliikkeen puoleen. Lasten turvallisuus Älä koskaan jätä lapsia ilman valvontaa, kun laite on toiminnassa. Turvallisuus laitetta käytettäessä Laitetta saa käyttää vain kotitalouksissa tavalliseen ruuanlaittoon ja paistamiseen. Liitettäessä sähkölaitteita laitteen läheisyydessä oleviin pistorasioihin on noudatettava varovaisuutta. Liitäntäjohdot eivät saa olla kosketuksissa kuuman uunin luukun kanassa tai joutua sen väliin. Varoitus: Palovamman vaara! Uunin sisäosa kuumenee käytön yhteydessä. Jos uuniin laitetaan alkoholia sisältäviä aineksia, saattaa syntyä helposti syttyvä alkoholin ja ilman sekoitus. Avaa luukku tässä tapauksessa varovasti. Älä käsittele avaamisen yhteydessä hiillosta, kipinöitä tai tulta. Akryyliamidia koskeva varoitus Tuoreimpien tieteellisten tutkimustulosten mukaisesti erityisesti tärkkelyspitoisten ruokien voimakas ruskistaminen voi aiheuttaa terveydellisen vaaran akryyliamidin vuoksi. Sen vuoksi suosittelemme ruokien kypsennystä mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa sekä liiallisen ruskistamisen välttämistä. Vahinkojen välttäminen Älä laita uunin pohjalle alumiinifoliota, leivinpeltiä, kattiloita jne., sillä emalipinta voi vahingoittua muodostuvan lämmön vuoksi. Paistovuoasta tippuva hedelmä- tai marjamehu jättää pintaan jälkiä, jotka eivät lähde pois puhdistamalla. Käytä erittäin kosteiden kakkujen tai piiraiden paistamisessa korkeareunaista vuokaa tai peltiä. Älä laita mitään painoa avoinna olevan uunin luukun päälle. Älä kaada vettä suoraan kuumaan uuniin. Emalipinta ja väri voivat vahingoittua. Erityisesti uunin etukylkien kovakourainen käsittely voi aiheuttaa lasin särkymisen.

6 6 electrolux turvaohjeet Älä säilytä uunissa tulenarkoja esineitä. Ne voivat syttyä palamaan, kun uuni kytketään toimintaan. Älä säilytä uunissa kosteita elintarvikkeita. Ne voivat vahingoittaa emalipintoja. Jäähdytyspuhaltimen kytkeydyttyä pois toiminnasta uunissa ei saa olla ruokia, joita ei ole peitetty. Luukun laseihin voi muodostua kosteutta, joka uunista poistuessaan voi vahingoittaa kalusteita. Emalipintoja koskeva huomautus Uunin emalipintoihin käytön yhteydessä syntyvät värimuutokset eivät vaikuta laitteen toimintaan tavallisessa eivätkä ammattimaisessa käytössä. Tällaisia muutoksia ei siis katsota puutteeksi tai viaksi takuuoikeuden mielessä.

7 laitteen kuvaus electrolux 7 Laitteen kuvaus Kokonaiskuva Käyttöpaneeli Luukun kahva Täyslasiluukku

8 8 electrolux laitteen kuvaus Toimintopaneeli Uunin virran merkkivalo Lämpötilan/ajan näyttö Uunin toiminnot Lämpötilan/ajan painike Toimintojen painikkeet Uunin varustus Ylälämpö ja grillivastus Kannatintasot Uunin valaistus Rasvasuodatin Takaseinämävastus Puhallin Alalämpö Kannattimet, voidaan ottaa pois

9 laitteen kuvaus electrolux 9 Uunin varusteet Ritilä Käytetään astioiden ja kakkuvuokien alla, paistamisessa ja grillauksessa. Leivinpelti Kakkuja ja pikkuleipiä varten. Uunipannu Paistamiseen tai ylimääräisen rasvan keräämiseen.

10 10 electrolux ennen ensimmäistä käyttöä Ennen ensimmäistä käyttöä Kellonajan asettaminen ja muuttaminen Uuni toimii ainoastaan, kun aika on asetettu. Kun laite on liitetty sähköverkkoon tai sähkökatkoksen jälkeen, merkkivalo Kello vilkkuu automaattisesti. 1. Kun haluat muuttaa asetettua kellonaikaa, paina painiketta Valinta kunnes toiminnon merkkivalo Kello alkaa vilkkua. 2. Aseta kellonaika kytkimellä /. Vilkkuminen lakkaa noin 5 sekunnin kuluttua, ja kello näyttää asettamaasi aikaa Laite on käyttövalmis. Kellonaikaa voi muuttaa vain silloin, kun lapsilukko ei ole kytkettynä eikä mikään kellotoiminnoista Ajastin, Aika tai Loppu tai mikään uunin toiminto ole valittuna.

11 ennen ensimmäistä käyttöä electrolux 11 Ensimmäinen puhdistus Puhdista uuni hyvin, ennen kuin käytät sitä ensimmäisen kerran. Huom: Älä käytä voimakkaita, hankaavia puhdistusaineita, jotta pinta ei vahingoittuisi! Käsittele metalliosat tavallisilla hoitoaineilla. 1. Aseta uunin toiminnon valitsin kohtaan Uunin valaistus. 2. Ota kaikki tarvikkeet pois uunista ja puhdista ne lämpimällä astianpesuaineliuoksella. 3. Puhdista myös uuni lämpimällä astianpesuaineliuoksella ja kuivaa. 4. Pyyhi laitteen etupuoli kostealla liinalla.

12 12 electrolux uunin käyttö Uunin käyttö Uunissa on alaspainettavat kytkimet, joilla valitaan uunin toiminnot ja lämpötila. Paina kytkin alas. Kytkin nousee tällöin esiin. Virran kytkeminen ja katkaiseminen Uunin virran merkkivalo Lämpötilan/ajan näyttö Kuumentumisen näyttö Pyrolyysin kesto Valinta-painike Uunin toiminnot Näytön vaihtaminen Lämpötilan/ajan painike

13 uunin käyttö electrolux 13 Uunin kytkeminen toimintaan Käännä uunitoimintojen kytkin halutun toiminnon kohdalle. Toiminnon merkkivalo syttyy. Lämpötilanäytössä näkyy valitun uunitoiminnon ehdotuslämpötila. Uuni alkaa kuumentua. Kun uuni on kuumentunut asetettuun lämpötilaan, kuuluu merkkiääni. Uunin lämpötilan muuttaminen Säädä lämpötilaa korkeammaksi tai matalammaksi kytkimellä /. Lämpötilan arvo muuttuu 5 C:n portain. Lämpötilan tarkistaminen Paina samanaikaisesti painikkeita Pyrolyse Dauer ja Valinta. Uunin senhetkinen lämpötila tulee näkyviin lämpötilanäyttöön. Uunin kytkeminen pois toiminnasta Uuni kytketään pois toiminnasta kääntämällä uunitoimintojen kytkin Seis-asentoon.

14 14 electrolux uunin käyttö Jäähdytyspuhallin Puhallin kytkeytyy toimintaan automaattisesti jäähdyttäen laitteen ulkopintoja. Kun uuni kytketään pois toiminnasta, puhallin toimii edelleen jäähdyttäen laitetta. Kun laite on jäähtynyt riittävästi, puhallin sammuu itsestään. Lämpötilanäyttö Lämpötilan näkyminen Kun uunitoiminto on kytketty toimintaan, näet vuorotellen syttyvistä palkeista, kuinka lämpimäksi uuni on lämmennyt. Jälkilämmön näkyminen Kun uunitoiminto on kytketty pois toiminnasta, näet yhä päällä olevista palkeista uunin jälkilämpötilan.

15 uunin käyttö electrolux 15 Uunin toiminnot Uunissa on seuraavat eri toiminnot: Uunin toiminto Uunin valaistus Kiertoilma ja rengaslämpövastus Ylä-/alalämpö Pizzatoiminto Kiertoilmagrillaus Grilli Iso grilli Alalämpö Pyrolyysi Käyttötarkoitus Tällä toiminnolla voit sytyttää valon uunin sisälle, esim. puhdistuksen helpottamiseksi. Soveltuu paistamiseen ja leivontaan jopa kolmella tasolla yhtaikaa. Säädä uunin lämpötila C alemmaksi kuin ylä-/alalämmöllä. Leivonta ja paistaminen yhdellä tasolla. Käytetään voimakkaamman ruskistuksen ja rapean pohjan vaativien ruokien paistamiseen yhdellä tasolla. Säädä uunin lämpötila C alhaisemmaksi kuin Ylä-/Alalämpötoiminnossa. Suurien liha- tai linturuokien paistaminen yhdellä tasolla. Toiminto sopii myös gratinointiin ja kuorruttamiseen. Matalien ruokien grillaus, asetetaan ritilän keskelle paahtumaan. Matalien ruokien grillaus suurina määrinä ja leivän paahtaminen. Mureiden kakkupohjien paistamiseen. Uunin automaattinen pyrolyysipuhdistus. Pyrolyysipuhdistus polttaa uunista lian ja ruoantähteet, ja ne voidaan helposti pyyhkiä pois uunin jäähdyttyä. Uuni kuumenee noin 500 C:en lämpötilaan. --- Lämpövastus/ puhallin Takaseinän lämpövastus, tuuletin Ylälämpö, alalämpö Alalämpö, takaseinän lämpövastus, puhallin Grilli, ylälämpö, puhallin Grilli Grilli, ylälämpö Alalämpö Ylälämpö, alalämpö, grilli, puhallin Uunin toiminnoissa Pizzatoiminto, Ylä-/alalämpö ja Kiertoilmagrillaus kuumentumisaikaa lyhennetään automaattisella Pikakuumennus-toiminnolla.

16 16 electrolux uunin käyttö Ritilän, uunipellin ja uunipannun asettaminen paikalleen Vetolukitus ja kallistumisen esto Kaikissa uunin kannattimille sijoitettavissa varusteissa on oikeassa ja vasemmassa reunassa pieni alaspäin suuntautuva tukiuloke, joka toimii vetolukituksena. Aseta varusteet uuniin aina siten, että tukiuloke on uunin sisätilan takaosassa. Tukiuloke on tärkeä varusteiden kallistumisen eston kannalta. Uunipellin tai -pannun asettaminen paikalleen: Työnnä uunipelti tai -pannu haluamasi kannatintason ohjauskiskojen väliin.

17 uunin käyttö electrolux 17 Ritilän asettaminen: Aseta ritilä siten, että ritilän jalat ovat alaspäin. Työnnä ritilä haluamasi kannatintason ohjauskiskojen väliin. Ritilän reunat ovat koholla kauttaaltaan, mikä estää paistoastian liukumista pois ritilältä. Ritilän ja uunipannun asettaminen paikalleen yhdessä: Aseta ritilä uunipannulle. Työnnä uunipannu haluamasi kannatintason ohjauskiskojen väliin. Rasvasuodattimen asentaminen/irrottaminen Aseta rasvasuodatin paikalleen vain paistamisen ajaksi suojataksesi takaseinän lämmitysvastuksen rasvaroiskeilta. Rasvasuodattimen asentaminen Aseta rasvasuodatin yläkautta uunin takaseinässä olevaan aukkoon (ilmanvaihtoaukko). Rasvasuodattimen irrottaminen Irrota rasvasuodatin vetämällä sitä ylöspäin.

18 18 electrolux uunin käyttö Kellotoiminnot Lämpötilan/ajan näyttö Kellotoimintojen merkkivalot Pyrolyysin kesto Valinta-painike Aika Tämän avulla voidaan säätää, miten kauan halutaan uunin olevan toiminnassa. Loppu Tämän avulla uuni voidaan säätää kytkeytymään pois toiminnasta tietyn ajan kuluttua. Ajastin Ajastimen asetus. Asetetun ajan kuluttua kuuluu merkkiääni. Tällä toiminnolla ei ole vaikutusta uunin toimintaan. Kello Kellonajan asettaminen, muuttaminen tai kysely. (Katso myös luku Ennen ensimmäistä käyttöä ) Näytön vaihtaminen

19 uunin käyttö electrolux 19 Kellotoimintojen käyttöohjeet Kun joku kellotoiminto valitaan, vastaava merkkivalo vilkkuu noin 5 sekunnin ajan. Tämän ajan kuluessa voit asettaa tai muuttaa haluamaasi aikaa kytkimellä /. Kun haluttu aika on asetettu, merkkivalo vilkkuu vielä noin 5 sekuntia. Sen jälkeen toiminnon merkkivalo jää palamaan jatkuvasti. Asetettu aika alkaa kulua. Kun kellotoimintojen Aika ja Loppu ajat ovat kuluneet loppuun, uunin toimintojen kytkin on käännettävä asentoon 0. Painikkeella Näytön vaihtaminen voidaan vaihtaa uunin lämpötilan ja kellonajan näytön välillä. Asetetun tai jäljelläolevan ajan tarkistus Paina painiketta Valinta, kunnes kyseinen uunin toiminto vilkkuu ja näkyvissä on asetettu tai jäljelläoleva aika.

20 20 electrolux uunin käyttö Ajastin 1. Paina painiketta Valinta, kunnes toiminnon merkkivalo Ajastin alkaa vilkkua. 2. Säädä kytkimellä / haluamasi ajastimen aika (enintään 99.00minuuttia). Toiminnon merkkivalo Ajastin syttyy. Kun asetetusta ajasta on kulunut 90 %, kuuluu merkkiääni. Kun aika on kulunut loppuun, ja toiminnon merkkivalo vilkkuvat näytössä. Uunista kuuluu merkkiääni. Vilkkumisen ja merkkiäänen poiskytkentä: paina mitä tahansa painiketta.

21 uunin käyttö electrolux 21 Aika 1. Uunin toiminnon ja lämpötilan valinta. 2. Paina painiketta Valinta, kunnes toiminnon merkkivalo Aika alkaa vilkkua. 3. Säädä kytkimellä / haluamasi kypsennysaika (enintään 09.59tuntia). Toiminnon merkkivalo Aika syttyy ja uuni kytkeytyy heti toimintaan. Kun aika on kulunut loppuun, ja toiminnon merkkivalo vilkkuvat näytössä. Uunista kuuluu 2 minuutin pituinen merkkiääni. Uuni kytkeytyy pois toiminnasta. Vilkkumisen ja merkkiäänen poiskytkentä: käännä uunin toimintojen kytkin asentoon 0.

22 22 electrolux uunin käyttö Loppu 1. Uunin toiminnon ja lämpötilan valinta. 2. Paina painiketta Valinta, kunnes merkkivalo Loppu alkaa vilkkua. 3. Aseta kytkimellä / haluamasi poiskytkeytymisaika. Toiminnon merkkivalo Loppu syttyy ja uuni kytkeytyy heti toimintaan. Kun aika on kulunut loppuun, ja toiminnon merkkivalo vilkkuvat näytössä. Uunista kuuluu 2 minuutin pituinen merkkiääni. Uuni kytkeytyy pois toiminnasta. Vilkkumisen ja merkkiäänen poiskytkentä: käännä uunin toimintojen kytkin asentoon 0.

23 uunin käyttö electrolux 23 Aika ja Loppu yhdessä Toimintoja Aika ja Loppu voidaan käyttää yhdessä, kun uuni halutaan kytkeä automaattisesti toimintaan ja pois toiminnasta myöhempänä ajankohtana. 1. Uunin toiminnon ja lämpötilan valinta. 2. Aseta valmistettavan ruoan vaatima kypsymisaika toiminnolla Aika. Esimerkissä 1 tunti. 3. Aseta aika, jolloin ruoan on määrä olla valmista, toiminnolla Loppu. Klo 14:05. Toimintojen merkkivalot Aika ja Loppu syttyvät ja lämpötila näkyy näytössä. 200 C. Uuni kytkeytyy automaattisesti toimintaan vaadittuna kellonaikana. Klo 13:05. Asetetun kestoajan kuluttua uuni kytkeytyy pois toiminnasta. Klo 14:05.

24 24 electrolux uunin käyttö Muita toimintoja Näytön kytkentä pois toiminnasta Voit vähentää sähkönkulutusta kytkemällä kellonäytön pois toiminnasta. Kellonäytön kytkentä pois toiminnasta 1. Käännä kytkin / oikealle ja pidä sitä paikallaan. 2. Paina lisäksi painiketta Valinta, kunnes näyttö pimenee. Näyttö kytkeytyy automaattisesti toimintaan, kun laitetta käytetään seuraavan kerran. Kellonajan näyttö sammuu uudelleen, kun laitteen virta katkaistaan. Jos haluat, että kellonaika näkyy näytössä taas jatkuvasti, kellonäyttö on kytkettävä toimintaan uudelleen. Kellonäytön kytkentä toimintaan 1. Käännä kytkin / oikealle ja pidä sitä paikallaan. 2. Paina lisäksi painiketta Valinta, kunnes näyttö syttyy.

25 uunin käyttö electrolux 25 Uunin lapsilukko Uunissa on varusteena lapsilukko. Kun lapsilukko on toiminnassa, uunia ei voi käyttää. Lapsilukko estää vain uunin käytön eikä siis vaikuta keittotasojen käyttöön. Jotta lapsilukko voidaan kytkeä toimintaan, mikään uunin toiminto ei saa olla valittuna. Lapsilukon kytkentä toimintaan 1. Käännä kytkin / vasemmalle ja pidä sitä paikallaan. 2. Paina lisäksi painiketta Valinta, kunnes näytössä näkyy viesti SA- FE. Lapsilukko on nyt toiminnassa. Lapsilukon kytkentä pois toiminnasta 1. Käännä kytkin / vasemmalle ja pidä sitä paikallaan. 2. Paina lisäksi painiketta Valinta, kunnes näytön viesti SAFE sammuu. Lapsilukko on nyt kytketty pois toiminnasta ja uuni on jälleen käyttövalmis.

26 26 electrolux uunin käyttö Uunin virran turvakatkaisu Jos uunin virtaa ei katkaista tietyn ajan kuluttua tai jos lämpötilaa ei muuteta, uunin virta kytkeytyy pois automaattisesti. Lämpötilanäytössä vilkkuu viimeksi säädetty lämpötila. Uuni kytkeytyy pois toiminnasta seuraavasti: C - 12,5 tunnin kuttua C - 8,5 tunnin kuttua C - 5,5 tunnin kuttua max C - 3,0 tunnin kuttua Uunin käyttö virran turvakatkaisun jälkeen Katkaise uunin virta kokonaan. Tämän jälkeen uuni voidaan kytkeä toimintaan uudelleen. Virran turvakatkaisu peruuntuu, jos asetat kellotoiminnon Aika tai Loppu.

27 Käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet Paistaminen Uunin toiminto: Kiertoilma ja rengaslämpövastus tai Ylä-/ alalämpö Paistovuoat Ylä-/alalämpö -toiminnossa voidaan käyttää tummasta metallista valmistettuja ja pinnoitettuja vuokia. Kiertoilma ja rengaslämpövastus - toiminnossa voidaan käyttää myös vaaleasta metallista valmistettuja vuokia. Kannatintasot Paistaminen Ylä-/alalämpö -toiminnolla on mahdollista vain yhdellä tasolla. Kiertoilma ja rengaslämpövastus - toiminnossa voit paistaa samanaikaisesti jopa 3 pellillistä: käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet electrolux 27

28 28 electrolux käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet 1 uunipelti: esim. kannatintasolla 3 1 uunipelti: esim. kannatintasolla 1 2 uunipeltiä: esim. kannatintasoilla 1 ja 3 3 uunipeltiä: Kannatintasot 1, 3 ja 5

29 käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet electrolux 29 Yleisohjeita Aseta leivinpelti uuniin siten, että viisto reuna tulee eteen! Ylä-/alalämpö tai Kiertoilma ja rengaslämpövastus -toiminnossa voit laittaa uuniin samanaikaisesti myös kaksi vuokaa alekkain ritilän päälle. Paistoaika ei juurikaan pitene. Pakasteruokien sulatuksen yhteydessä uunipellit saattavat vääntyä. Tämä johtuu pakasteiden ja uunin lämpötilan suuresta erosta. Uunipelti suoristuu, kun se jäähtyy. Paistotaulukoita koskevia ohjeita Taulukoissa on mainittu ruokalajit, niiden vaatimat lämpötila-asetukset, kypsennysajat sekä kannatintasot. Mainitut lämpötila-asetukset sekä paistoajat ovat ohjeellisia. Tulokseen vaikuttavat myös taikinan määrä ja koostumus sekä vuoan ominaisuudet. Suosittelemme, että valitset aluksi alhaisemman lämpötilan ja nostat lämpöä vasta tarvittaessa, esimerkiksi kun haluat ruskeamman pinnan tai jos kypsyminen kestää liian kauan. Jos et löydä paistokseesi soveltuvia ohjearvoja, sovella jonkun vastaavantyyppisen paistoksen tietoja. Paistettaessa leivonnaisia leivinpellillä tai vuoissa useammalla tasolla paistoaika saattaa olla minuuttia pitempi. Kosteat leivonnaiset (esim. pizzat, hedelmäpiirakat yms.) on paistettava yhdellä tasolla. Jos paistettavan leivonnaisen pinta on epätasainen, se saattaa ruskistua epätasaisesti paistamisen alkuvaiheessa. Tässä tapauksessa lämpötila-asetusta ei pidä muuttaa. Ruskistuminen tasaantuu paistamisen edetessä. Uuden uunisi paisto-ominaisuudet voivat olla erilaiset kuin vanhassa uunissasi. Noudata sen vuoksi totuttujen asetusten (lämpötila, paistoajat) ja kannatintasojen sijaan seuraavissa taulukoissa mainittuja suosituksia. Jos paistoaika on pitkä, voit kytkeä virran pois uunista noin 10 minuuttia ennen paistoajan päättymistä ja hyödyntää jälkilämpöä. Ellei toisin ei ole mainittu, taulukoiden arvot perustuvat tilanteeseen, jossa uuni on kypsennyksen alkaessa kylmä.

30 30 electrolux käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet Paistotaulukko Paistaminen yhdellä kannatintasolla Leivonnaisen laji Uunin toiminto Kannatintaso Lämpötila C Aika Tuntia Min. Vuoassa paistetut leivonnaiset Sokerikakku tai murotaikinaleivonnaiset Hiekkakakku/ kuninkaankakku Leivoskakku Kiertoilma ja rengaslämpövastus Kiertoilma ja rengaslämpövastus Kiertoilma ja rengaslämpövastus :50-1: :10-1: :25-0:40 Leivoskakku Ylä-/alalämpö :25-0:40 Kakkupohja murotaikinasta Kiertoilma ja rengaslämpövastus ) 0:10-0:25 Kakkupohja notkeasta taikinastgaslämpövastus Kiertoilma ja ren :20-0:25 Umpinainen omenapiiras Ylä-/alalämpö :50-1:00 Omenapiiras (2vuokaa, Ø20cm, diagonaalisesti) Omenapiiras (2vuokaa Ø20cm, diagonaalisesti) Suolaiset piiraat (esim. ranskalainen Quiche Lorraine - juustopiiras) Kiertoilma ja rengaslämpövastus :10-1:30 Ylä-/alalämpö :10-1:30 Kiertoilma ja rengaslämpövastus :30-1:10 Juustokakku Ylä-/alalämpö :00-1:30 Pellillä paistettavat leivonnaiset Pullapitko/-kranssi Ylä-/alalämpö :30-0:40 Täyteleivät Ylä-/alalämpö ) 0:40-1:00 Leipä (ruisleipä) Ylä-/alalämpö 1 -aluksi -lopuksi 230 1) :25 0:30-1:00 Tuulihatut Ylä-/alalämpö ) 0:15-0:30 Kääretorttu Ylä-/alalämpö ) 0:10-0:20 Strösselikakku kuiva Kiertoilma ja rengaslämpövastus :20-0:40 Voi-/sokerikakku Ylä-/alalämpö ) 0:15-0:30

31 käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet electrolux 31 Hedelmäkakku (hiivataikinasta/notkeasta taikinasta) 2) Hedelmäkakku (hiivataikinasta/notkeasta taikinasta) 2) Murotaikinapohjainen hedelmäkakku Pellillä paistetut leivonnaiset, arka täyte (esim. rahka, kerma, hunajakakku) Kiertoilma ja rengaslämpövastus :35-0:50 Ylä-/alalämpö :35-0:50 Kiertoilma ja rengaslämpövastus :40-1:20 Ylä-/alalämpö ) 0:40-1:20 Pizza (runsaasti täytettä) 2 Kiertoilma ja rengaslämpövastus ) 0:30-1:00 Pizza (ohut) Kiertoilma ja rengaslämpövastus ) 0:10-0:25 Pitaleipä Kiertoilma ja rengaslämpövastus :08-0:15 Piirakka (Sveitsi) Kiertoilma ja rengaslämpövastus :35-0:50 Pikkuleivät Murotaikinapikkuleivät Kiertoilma ja rengaslämpövastus :06-0:20 Pursotetut pikkuleivät Kiertoilma ja rengaslämpövastus :20-0:30 Pursotetut pikkuleivät Ylä-/alalämpö ) 0:20-0:30 Vatkatusta taikinasta valmistetut pikkuleivät Munavaahtoleivokset, marengit Mantelitortut Pienet hiivataikinaleivonnaiset Pienet voitaikinaleivonnaiset Sämpylät Leivonnaisen laji Uunin toiminto Kiertoilma ja rengaslämpövastus Kiertoilma ja rengaslämpövastus Kiertoilma ja rengaslämpövastus Kiertoilma ja rengaslämpövastus Kiertoilma ja rengaslämpövastus Kiertoilma ja rengaslämpövastus Kannatintaso Lämpötila C Aika Tuntia Min :15-0: :00-2: :30-0: :20-0: ) 0:20-0: ) 0:20-0:35

32 32 electrolux käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet Leivonnaisen laji 1) Esilämmitä uuni 2) Käytä rasvankeruupeltiä tai rasvapannua. Uunin toiminto Paistaminen useammalla kannatintasolla Leivonnaisen laji Kiertoilma ja rengaslämp övastus Sämpylät Ylä-/alalämpö ) 0:20-0:35 Pienet kakut (20kpl/pelti) Kiertoilma ja rengaslämpövastus ) 0:20-0:30 Pienet kakut (20kpl/pelti) Ylä-/alalämpö ) 0:20-0:30 Kannatintaso Kiertoilma ja rengaslämp övastus Kannatintaso alhaalta lukien Lämpötila C Lämpötila ºC Aika Tuntia Min. Aika Tuntia Min. 2 tasolla 3 tasolla Pellillä paistettavat leivonnaiset Tuulihatut 1/ )) 0:35-0:60 Strösselikakku, kuiva 1/ :30-0:60 Pikkuleivät Murotaikinapikkuleivät 1/3 1/3/ :15-0:35 Pursotetut pikkuleivät 1/3 1/3/ :20-0:60 Vatkatusta taikinasta valmistetut pikkuleivät 1/ :25-0:40 Munavaahtoleivokset, marengit 1/ :10-2:50 Mantelitortut 1/ :40-1:20 Pienet hiivataikinaleivonnaiset 1/ :30-0:60 Pienet voitaikinaleivonnaiset 1/ ) 0:30-0:50 Sämpylät 1/ :30-0:45 Pienet kakut (20kpl/pelti) 1/ ) 0:25-0:40 1) Esilämmitä uuni

33 käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet electrolux 33 Leivontavinkkejä Paistotulos Mahdollinen syy Korjaus Kakku on liian vaalea Väärä kannatintaso pohjasta Kakku laskeutuu (taikinainen ja liian kostea) Liian korkea paistolämpötila Liian lyhyt paistoaika Taikinassa on liian paljon nestettä Paista kakku alemmalla kannatintasolla Säädä vähän alhaisempi lämpötila Pidennä paistoaikaa Paistoaikaa ei voi lyhentää valitsemalla korkeamman lämpötilan Käytä vähemmän nestettä. Varmista, että sekoitusaika on oikea, erityisesti kun valmistat taikinan monitoimikoneella Kakku on liian kuiva Liian alhainen paistolämpötila Säädä lämpötila korkeammaksi Liian pitkä paistoaika Lyhennä paistoaikaa Kakku ruskistuu epätasaisesti Kakku ei kypsy mainitussa paistoajassa Liian korkea paistolämpötila ja liian lyhyt paistoaika Taikina on jaettu epätasaisesti Rasvasuodatin on kiinnitetty paikalleen. Liian alhainen lämpötila Rasvasuodatin on kiinnitetty paikalleen. Säädä paistolämpötila alhaisemmaksi ja pidennä paistoaikaa Jaa taikina tasaisesti pellille Irrota rasvasuodatin. Säädä lämpötila vähän korkeammaksi Irrota rasvasuodatin.

34 34 electrolux käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet Taulukko Pizzatoiminto Leivonnaislaji Uunin taso Taulukko: Kohokkaat ja kuorrutetut ruoat Lämpötila C Aika Tuntia Min. Pizza (ohut) ) Pizza (runsastäytteinen) Piiras Pinaattipiiras Quiche Lorraine -juustopiiras Pyöreä rahkapiirakka Rahkapiirakka pellillä Umpinainen omenapiiras Vihannespiirakka Pitaleipä ) Lehtitaikinaleivonnaiset ) Liekkikakku ) Piirakat ) ) Esilämmitä uuni Ruokalaji Uunin toiminto Kannatintaso Lämpötila C Aika Tuntia: Min. Makaronilaatikko Ylä-/alalämpö :45-1:00 Lasagne Ylä-/alalämpö :25-0:40 Kuorrutetut vihannekset 1) Kiertoilma ja rengaslämpövastus :15-0:30 Rapeaksi paistetut patongit 1) Kiertoilma ja rengaslämpövastus :15-0:30 Makeat kohokkaat Ylä-/alalämpö :40-0:60 Kalakohokkaat Ylä-/alalämpö :30-1:00 Täytetyt vihannekset Kiertoilma ja rengaslämpövastus :30-1:00 1) Esikuumenna uuni

35 Taulukko: Pakastetut valmisruoat käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet electrolux 35 Kypsennettävä ruoka Uunin toiminto Kannatin taso Pakastepizza Ylä-/alalämpö 3 Ranskanperunat 1) (500 g) Kiertoilma ja rengaslämpövastus Patongit Ylä-/alalämpö 3 Hedelmäkakku Ylä-/alalämpö 3 1) Huomautuksia: Käännä ranskanperunoita välillä 2-3 kertaa Lämpötila C noudata valmistajan ohjeita noudata valmistajan ohjeita noudata valmistajan ohjeita Aika noudata valmistajan ohjeita noudata valmistajan ohjeita noudata valmistajan ohjeita noudata valmistajan ohjeita

36 36 electrolux käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet Paistaminen Uunin toiminto: Ylä-/alalämpö tai Kiertoilmagrillaus Paistoastiat Kaikki kuumuutta kestävät astiat ovat sopivia paistamisessa (noudata valmistajan antamia ohjeita!) Kookkaat paistit voidaan paistaa suoraan rasvapellillä tai ritilän päällä, jonka alle on asetettu rasvapelti. Vähärasvaiset lihat on suositeltavaa paistaa paistovuoassa kannella peitettynä. Tällä tavoin liha pysyy mehukkaana. Jos lihan pinnan tulee ruskistua, paista se paistovuoassa ilman kantta. Paistotaulukkoja koskevat ohjeet Taulukossa annetut ohjeet ovat suuntaa antavia. Uunissa on suositeltavaa paistaa lihaa ja kalaa vain yhtä kiloa suurempia määriä. Kaada vähän nestettä paistoastiaan välttääksesi ruoasta erittyvän lihanesteen tai rasvan kiinnipalamisen. Käännä paistia tarvittaessa (kun paistoajasta on kulunut 1/2-2/3). Valele suuria paisteja ja linturuokia aika ajoin paistoliemellä. Valelu parantaa lopputulosta. Kytke uunista virta pois noin 10 minuuttia ennen paistoajan päättymistä hyödyntääksesi jälkilämmön.

37 käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet electrolux 37 Paistotaulukko Lihalaji Määrä Uunin toiminto Uunin taso Lämpötila C Aika Tuntia Min. Naudanliha Patapaisti 1-1,5 kg Ylä-/alalämpö :00-2:30 Paahtopaisti tai file korkeussenttimetriä kohden - punainen sisältä korke uscm:ä kohden 1 Kiertoilmagrillaus ) 0:05-0:06 korke uscm:ä kohden - vaaleanpunainen sisältä Kiertoilmagrillaus :06-0:08 - kypsä korke uscm:ä kohden Kiertoilmagrillaus :08-0:10 Sianliha Lapa, niska, kinkku 1-1,5 kg Kiertoilmagrillaus :30-2:00 Kyljys, kassler 1-1,5 kg Kiertoilmagrillaus :00-1:30 Lihamureke 750 g-1 kg Kiertoilmagrillaus :45-1:00 Sianpotkat (esikypsennetty) 750 g-1 kg Kiertoilmagrillaus :30-2:00 Vasikanliha Vasikanpaisti 1 kg Kiertoilmagrillaus :30-2:00 Vasikanpotkat 1,5-2 kg Kiertoilmagrillaus :00-2:30 Lammas Lampaanviulu, lampaanpaisti 1-1,5 kg Kiertoilmagrillaus :15-2:00 Lampaanselkä 1-1,5 kg Kiertoilmagrillaus :00-1:30

38 38 electrolux käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet Riista Jäniksenselkä/ jäniksenkoivet Kauriin-/hirvenselkä Kauriin-/hirvenkoivet Linnut - 1 kg 1,5-2 kg 1,5-2 kg Paloitellut linnut / g Broilerin puolikas / g Broileri Ankka Hanhi Lihalaji Kalkkuna/kana Kala (haudutettu) Kokonainen kala 1) Esilämmitä uuni Määrä 1-1,5 kg 1,5-2 kg 3,5-5 kg 2,5-3,5 kg 4-6 kg 1-1,5 kg Uunin toiminto Uunin taso 3 Kiertoilmagrillaus Kiertoilmagrillaus Kiertoilmagrillaus Kiertoilmagrillaus Kiertoilmagrillaus Kiertoilmagrillaus Kiertoilmagrillaus Ylä-/alalämpö Lämpötila C Aika Tuntia Min. Ylä-/alalämpö Ylä-/alalämpö Ylä-/alalämpö ) 0:25-0: :15-1: :30-2: :35-0: :35-0: :45-1: :15-1: :30-3: :45-2: :30-4: :45-1:15

39 käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet electrolux 39 Tasogrillaus Uunin toiminto: Grilli tai Iso grilli maksimilämpötila Huomio: Grillauksen aikana uunin luukun on aina oltava kiinni. Esikuumenna tyhjää uunia aina Grilli-toiminnossa 5 minuutin ajan! Grillausta varten ritilä on sijoitettava suositellulle kannatintasolle. Aseta kokoamispelti aina 1. kannatintasolle alhaalta lukien. Grillausajat ovat suuntaa-antavia. Grillaus soveltuu erityisen hyvin matalien liha- ja kalapalojen kypsentämiseen. Grillaustaulukko Grillattava ruoka Kannatintaso Grillausaika 1. puoli 2. puoli Nakit, frikadellit min. 6-8 min. Porsaanfile min min. Makkarat min. 6-8 min. Naudanfilepihvit, vasikanlihapihvit min. 5-6 min. Naudanfile, paahtopaisti (noin 1 kg) min min. Paahtoleivät 1) min. 3-5 min. Täytetyt paahtoleivät min ) Älä esilämmitä

40 40 electrolux käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet Kuivaaminen Uunin toiminto: Kiertoilma ja rengaslämpövastus Peitä pelti voipaperilla tai leivinpaperilla. Tulos on parempi, kun kytket virran pois uunista sen jälkeen kun puolet kuivatusajasta on kulunut, avaat uunin luukun ja annat jäähtyä yön yli. Suorita kuivaus loppuun sen jälkeen. Kuivattavat tuotteet Kannatintaso Aika, tuntia Lämpötila C 1 tasolla 2 tasolla (suunnilleen) Vihannekset Pavut / Paprika (suikaleet) / Keittovihannekset / Sienet / Mausteet / Hedelmät Luumut / Aprikoosit / Omenaviipaleet / Päärynät / 4 6-9

41 käyttömahdollisuudet, taulukot ja vihjeet electrolux 41 Säilöntä Uunin toiminto: Alalämpö Käytä säilönnässä vain normaaleja säilöntään tarkoitettuja ja samankokoisia lasipurkkeja. Kiertolukittavat, pikalukittavat ja metallipurkit eivät ole sopivia. Säilönnässä käytetään 1. kannatintasoa alhaalta lukien. Käytä säilönnässä uunipeltiä. Pellille mahtuu kuusi litran vetoista lasipurkkia. Säilöntätaulukko Lasipurkit täytetään samalle tasolle ja suljetaan. Aseta lasipurkit pellille siten, että ne eivät kosketa toisiaan. Kaada pellille noin 1/2 litraa vettä, jotta uuni pysyy riittävän kosteana. Kun neste alkaa poreilla ensimmäisissä lasipurkeissa (litran purkeissa noin minuutin kuluttua), kytke virta pois uunista tai alenna lämpötila 100 C:een (katso Taulukko). Mainitut kypsennysajat ja lämpötilat ovat suuntaa-antavia. Säilöttävä ruokatarvike Lämpötila C Keitä, kunnes poreilu alkaa Min. Jatka keittämistä 100 C:ssa Min. Marjat Mansikat, mustikat, vadelmat, kypsät karviaiset Raa'at karviaiset Kivelliset hedelmät Päärynät, kvittenit, luumut Vihannekset Porkkanat 1) Sienet 1) Kurkut Pikkelsi Kyssäkaali, herneet, parsa Pavut ) Jätä uunin jälkilämpöön

42 42 electrolux puhdistus ja hoito Puhdistus ja hoito Varoitus: Kytke uuni pois toiminnasta ja anna sen jäähtyä ennen puhdistuksen aloittamista. Varoitus: Uunin puhdistaminen höyry- tai painepesurilla on turvallisuussyistä kielletty! Huomaa: Älä käytä hankaavia tai voimakkaita puhdistusaineita tai hankaavia välineitä. Uunin ulkopinnat Pyyhi uunin etupuoli pehmeällä liinalla ja lämpimällä vedellä, johon olet lisännyt vähän pesuainetta. Käytä metallipintojen puhdistuksessa niille tarkoitettuja puhdistusaineita. Uunin sisätila Varoitus: Kytke uuni pois toiminnasta ja anna jäähtyä ennen puhdistuksen aloittamista. 1. Kytke uunin valo toimintaan puhdistuksen ajaksi. 2. Pyyhi ja kuivaa uuni jokaisen käyttökerran jälkeen. Käytä puhdistuksessa vettä, johon olet lisännyt hieman astianpesuainetta. Jos lika on tarttunut tiukasti kiinni, puhdista uuni Pyrolyysi-toiminnolla. Huomio! Jos käytät uuninpuhdistussprayta, noudata ehdottomasti valmistajan ohjeita. Varusteet Puhdista uunin sisään laitettavat varusteet (ritilä, leivinpelti, kannattimet jne.) jokaisen käytön jälkeen ja kuivaa hyvin. Puhdistus on helpompaa, kun liotat osia vähän aikaa. Rasvasuodatin 1. Puhdista rasvasuodatin astianpesuaineliuoksessa tai astianpesukoneessa. 2. Kun suodattimessa on kiinni palanutta likaa, keitä sitä vedessä, johon olet laittanut 2 3 ruokalusikallista astianpesukoneen puhdistusainetta. Puhdista uuni jokaisen käytön jälkeen. Tahrat on siten helpompi poistaa eivätkä ne pala kiinni. Jos likaa ja ruoanjätteitä ei poisteta, ne voivat aiheuttaa värimuutoksia Pyrolyysitoiminnon yhteydessä.

43 puhdistus ja hoito electrolux 43 Pyrolyysipuhdistus Varoitus: Uuni kuumenee pyrolyysipuhdistuksen aikana hyvin kuumaksi. Pidä pikkulapset ehdottomasti kaukana uunista. Huomio! Kaikki varusteet, myös uunipeltien kannattimet, on poistettava uunista ennen pyrolyysipuhdistuksen suorittamista. Jos uunissa on lisävarusteena saatavilla olevat teleskooppikiskot, myös ne on poistettava ennen pyrolyysipuhdistusta. Jos kannattimet tai teleskooppikiskot ovat vielä paikallaan, aikanäytössä näkyy C1. Tällöin uunin turvajärjestelmä estää pyrolyysipuhdistuksen käynnistyksen, jotta uunipeltien kannattimet/ teleskooppikiskot eivät vaurioidu. Pyrolyysipuhdistuksen suorittaminen 1. Poista karkea lika etukäteen käsin. 2. Aseta uunitoimintojen valintakytkin asentoon Pyrolyysi. Näytössä näkyy Pyr Paina painiketta Pyrolyse Dauer. Pyrolyysipuhdistus käynnistyy. Uunin valaistus ei pala. Kun uuni on kuumentunut asetettuun lämpötilaan, luukku lukittuu. Lämpötilanäytön palkit palavat siihen saakka, kunnes luukun lukitus vapautuu. Pyrolyysipuhdistuksen keston muuttaminen 1. Toimi kohdan "Pyrolyysipuhdistus" ohjeiden mukaisesti. 2. Valitse pyrolyysipuhdistuksen kesto merkkivalon Aika palaessa painikkeella Pyrolyse Dauer : Kun painat painiketta Pyrolyse Dauer kerran, valitaan = Pyr 1 tai Kun painat painiketta Pyrolyse Dauer kaksi kertaa, valitaan = Pyr 2. Pyrolyysipuhdistus käynnistyy. Jos merkkivalo Aika ei vilku enää, paina uudestaan painiketta Valinta ja tee valinta uudelleen. Pyrolyysipuhdistuksen päättymisajan muuttaminen Pyrolyysipuhdistuksen poiskytkeytymisaikaa voi siirtää kellotoiminnolla Loppu (2 minuutin sisällä pyrolyysipuhdistuksen asettamisesta). Pyrolyysipuhdistustehon valitseminen: Pyr 1-3:15 = pitkä pyrolyysipuhdistus: erittäin likainen uuni. Pyr 2-2:15 = lyhyt pyrolyysipuhdistus: vähemmän likainen uuni.

44 44 electrolux puhdistus ja hoito Kannattimet Kannattimet voidaan irrottaa uunin oikealta ja vasemmalta reunalta, jolloin sivuseinämien puhdistaminen on helpompaa. Kannattimien irrottaminen Vedä kannatin ensin irti uunin seinämän etuosasta (1) ja irrota sitten takaa (2). Kannattimien kiinnittäminen Tärkeää! Ohjaintappien pyöreiden päiden on osoitettava eteenpäin! Ripusta kannatin ensin paikoilleen taakse (1) ja pistä sitten paikoilleen edestä ja paina kiinni (2).

45 puhdistus ja hoito electrolux 45 Uunin valaistus Varoitus: Sähköiskun vaara! Ennen uunin lampun vaihtoa: Kytke virta pois uunista! Kierrä sulakerasiassa olevat sulakkeet irti tai kytke pois toiminnasta. Laita uunin pohjalle pyyhe, jotta uunin lamppu tai suojalasi eivät vaurioitu, jos satut pudottamaan ne. Uunin lampun vaihtaminen/suojalasin puhdistaminen 1. Kierrä suojalasia vasemmalle, ota se pois ja puhdista. 2. Tarvittaessa:vaihda uunin lamppu, 40 W, 230 V, kestää 300 C:een kuumuuden. 3. Aseta suojalasi takaisin paikoilleen.

46 46 electrolux puhdistus ja hoito Uunin luukku Uunin luukku voidaan irrottaa kokonaan, jotta uunin sisätilan puhdistaminen olisi helpompaa. Uunin luukun irrottaminen 1. Avaa uunin luukku kokonaan. 2. Avaa kummankin saranan kiristysvipu (A) kokonaan. 3. Sulje uunin luukku ensimmäiseen lukituskohtaan saakka (noin 45 ). 4. Tartu uunin luukkuun käsin kummastakin sivusta ja vedä viistosti ylöspäin poispäin uunista (Varoitus: luukku on raskas). Aseta uunin luukku ulkopuoli alaspäin pehmeälle, tasaiselle alustalle, esimerkiksi liinan päälle.

47 puhdistus ja hoito electrolux 47 Uunin luukun asettaminen paikalleen 1. Tartu uunin luukkuun käsin kummastakin sivusta kahvapuoli itseesi päin ja pidä luukkua hieman vinossa, alle 45 asteen kulmassa. Aseta uunin luukun alaosassa olevat lovet uunin saranojen kohdalle. Anna luukun liukua niin pitkälle kuin se menee. 2. Avaa uunin luukku kokonaan. 3. Aseta kiristysvipu (A) takaisin kumpaankin saranaan alkuperäiseen asentoon. 4. Sulje uunin luukku.

48 48 electrolux puhdistus ja hoito Uunin luukun lasi Uunin luukussa on neljä toisiinsa kiinnitettyä lasilevyä. Sisälasilevyt voidaan irrottaa puhdistamista varten. Varoitus! Etulasi saattaa särkyä, jos siihen kohdistuu iskumaista tms. kuormitusta. Luukun lasien purkaminen 1. Avaa uunin luukku kokonaan. 2. Avaa kummankin saranan kiristysvipu (A) kokonaan. 3. Sulje uunin luukku ensimmäiseen lukituskohtaan saakka (noin 45 ).

49 puhdistus ja hoito electrolux Tartu luukun suojukseen (B) luukun yläreunan kummastakin sivusta ja irrota kiinnittimestä painamalla suojusta sisäänpäin Irrota luukun suojus sen jälkeen vetämällä ylöspäin. 5. Irrota sitten lasit vuorotellen: tartu luukun laseiin yläreunasta ja irrota lasi urasta vetämällä lasia ylöspäin. Luukun lasien puhdistaminen Puhdista luukun lasit huolelliesesti vedellä, johon on lisätty pesuainetta. Kuivaa lasi sen jälkeen huolellisesti.

50 50 electrolux puhdistus ja hoito Luukun lasien asettaminen paikalleen 1. Aseta luukun lasit paikalleen vuorotellen: vie luukun lasi vinosti ylhäältä päin luukun alareunassa olevaan profiiliin ja työnnä lasi sisään. Aseta ensin pienet lasilevyt, sitten isoin lasilevyt. 2. Tartu luukun suojukseen (B) sivulta. Aseta se luukunreunan sisäpuolelle ja kiinnitä luukun suojus (B) luukun yläreunaan. Luukunsuojuksenavoimessa sivussa (B) on ohjausura (C). Se täytyy työntää ulkolasilevyn ja ohjauskulman (D) väliin. Kiinnittimen (E) täytyy olla paikallaan.

51 puhdistus ja hoito electrolux Avaa uunin luukku kokonaan. 4. Aseta kiristysvipu (A) takaisin kumpaankin saranaan alkuperäiseen asentoon. 5. Sulje uunin luukku.

52 52 electrolux mitä tehdä, jos Mitä tehdä, jos Uuni ei kuumene. Ongelma Mahdollinen syy Korjaus Uunia ei ole kytketty toimintaan. Kellonaikaa ei ole asetettu. Tarvittavia säätöjä ei ole asetettu. Uunin virran turvakatkaisu on toiminut. Sulaketaulun sulake on palanut (sulakekotelo). Kytke uuni toimintaan. Aseta kellonaika. Tarkista säädöt. Katso kohta Virran turvakatkaisu Tarkista sulake. Jos sulake palaa useita kertoja, ota yhteys ammattitaitoiseen sähköasentajaan. Uunin valo ei toimi. Uunin lamppu on palanut. Vaihda uunin lamppu. Pyrolyysipuhdistus ei toimi (aikanäytössä näkyy C1 ) Kellonajan näytössä näkyy F2 Aikanäytössä näkyy muu kuin joku yllämainituista virhekoodeista. Vetokiskoja/teleskooppikannattimia ei ole poistettu Luukku ei ole kunnolla kiinni, tai lukitus on epäkunnossa Elektroniikkavika Poista vetokiskot/teleskooppikannattimet Sulje luukku oikein; Kytke laite pois päältä ja takaisin päälle talon sulakerasian tai sulakerasian suojakytkimen kautta. Ota yhteyttä huoltoon, jos samat ilmoitukset tulevat uudelleen näyttöön Kytke laitteesta virta pois ja uudelleen päälle irrottamalla sulake tai sulaketaulun päävirtakytkimestä. Jos virheilmoitus tulee uudelleen näkyviin, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

53 mitä tehdä, jos electrolux 53 Jos vikaa ei voi korjata yllä annettujen ohjeiden avulla, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Varoitus! Laitteen korjaustyöt on jätettävä ainoastaan valtuutettujen huoltohenkilöiden tehtäväksi. Epäasianmukaiset korjaustyöt saattavat aiheuttaa vakavia vaaratilanteita. Takuu ei kata korjauskuluja, mikäli vika on aiheutunut virheellisestä käytöstä. Laitteet, joissa on metallinen etuosa: Koska laitteen etuosa on viileä, uunin luukun sisempään lasiruutuun saattaa muodostua joksikin aikaa höyryä, kun luukku avataan paistamisen aikana tai sen jälkeen.

54 54 electrolux asennusohjeet Asennusohjeet Huomio: Laitteen asennuksen ja liitännän saa suorittaa vain toimiluvallinen asiantuntija. Tämän määräyksen noudattaminen on edellytys takuun voimassaololle mahdollisten vahinkojen esiintyessä. Turvallisuusohjeet asentajalle Sähköasennuksessa tulee käyttää laitetta, joka mahdollistaa laitteen eristämisen verkkovirrasta vähintään 3 mm:n kosketusvälillä. Sopivia erotuslaitteita ovat esim. LSkytkimet, varokkeet (kierrettävät varokkeet on irrotettava varokepesästä), FI-kytkimet ja releet. Kosketussuoja on varmistettava asennuksessa. Asennuskaapin tukevuuden tulee vastata standardin DIN vaatimuksia. Kalusteeseen asennetuissa liesissä ja keittotasoissa on erikoispistokkeet. Turvallisuussyistä niitä saa käyttää vain saman valmistajan laitteiden yhteydessä.

55 asennusohjeet electrolux 55

56 56 electrolux asennusohjeet

57 asennusohjeet electrolux 57

58 58 electrolux jätehuolto Jätehuolto Pakkausmateriaalit Pakkausmateriaalit ovat ekologisesti kestäviä ja ne voidaan käyttää uudelleen. Muoviosat tunnistaa mm. merkinnöistä >PE<, >PS< jne. Toimita käytetyt pakkausmateriaalit niille varattuihin keräyspisteisiin ja noudata materiaalimerkinnöistä annettuja ohjeita. Varoitus: Vaaratilanteiden välttämiseksi käytöstä poistettu laite on ennen hävittämistä tehtävä toimimattomaksi. Erota laite verkosta ja irrota laitteen verkkoliitäntäjohto. Käytöstä poistettujen laitteiden hävittäminen Symboli W, joka on merkitty tuotteeseen tai sen pakkaukseen, osoittaa, että tätä tuotetta ei saa käsitellä talousjätteenä. Tuote on sen sijaan luovutettava sopivaan sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätyksestä huolehtivaan keräyspisteeseen. Tämän tuotteen asianmukaisen hävittämisen varmistamisella autetaan estämään sen mahdolliset ympäristöön ja terveyteen kohdistuvat haittavaikutukset, joita voi aiheutua muussa tapauksessa tämän tuotteen epäasianmukaisesta jätekäsittelystä. Tarkempia tietoja tämän tuotteen kierrättämisestä saat kuntasi jäteasioita hoitavalta viranomaiselta tai liikkeestä, josta tuote on ostettu.

59 takuu/huolto electrolux 59 Takuu/Huolto Takuu Tuotteen takuuaika voidaan ilmoittaa erikseen. Ellei takuuaikaa ole erikseen määritelty, noudatetaan vallitsevaa lainsäädäntöä ja kansallisia määräyksiä. Takuuehdot noudattavat vallitsevan lainsäädännön mukaisia yleisiä ehtoja. Ostokuitti säilytetään, koska takuun alkaminen määritetään ostopäivän mukaan. Korvaus huollosta voidaan periä myös takuuaikana: aiheettomasta huoltokäynnistä ellei valmistajan laitteen asennuksesta, käytöstä ja hoidosta antamia ohjeita ole noudatettu. EU-maat Laitteella on käyttömaan lainsäädännön mukainen takuu. Kuljetusvauriot Tarkista pakkauksen purkamisen yhteydessä, ettei laite ole vaurioitunut kuljetuksessa. Mahdollisista kuljetusvaurioista on heti ilmoitettava myyjäliikkeelle. Huolto ja Varaosat Huollot, varaosatilaukset ja mahdolliset korjaukset on annettava valtuutetun huoltoliikkeen tehtäväksi. Lähimmän valtuutetun huoltoliikkeen numeron löydät soittamalla numeroon (0,16 e/min +pvm), tai katsomalla puhelinluettelon keltaisilta sivuilta kohdasta "kodinkoneiden huoltoa". Tuotettasi tai sen käyttöä koskeviin kysymyksiin saat vastauksen kuluttajaneuvonnastamme soittamalla numeroon (0,16 e/min +pvm). Voit olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan myös sähköpostitse osoitteessa Euroopan Takuu Electrolux myöntää takuun tälle tuotteelle oppaan takakannessa luetelluissa maissa tuotetakuussa määritetyksi tai lainsäädännön mukaiseksi ajaksi.muuttaessasi jäljessä luetellusta maasta toiseen tuotetakuu siirtyy mukanasi seuraavien ehtojen mukaisesti: Tuotetakuu on voimassa tuotteen ostopäivästä lukien. Tästä on osoituksena tuotteen myyjän antama ostokuitti, joka osoittaa tuotetakuun olevan voimassa. Tuotetakuu on voimassa ja korvaa tuotteen korjauksen ja vialliset osat uuden asuinmaan tätä tuotetta tai tuoteryhmää koskevien takuuehtojen mukaisesti. Tuotetakuu koskee vain tuotteen alkuperäistä ostajaa, eikä takuuta voi siirtää toiselle käyttäjälle. Tuote on asennettava ja sitä on käytettävä Electroluxin antamien käyttöohjeiden mukaisesti. Tuote on tarkoitettu ainoastaan kotitalouskäyttöön, ei kaupallisia tarkoitusperiä varten. Tuote asennetaan uuden asuinmaan kaikkien asiaa koskevien ja voimassa olevien sääntöjen mukaisesti. Nämä Euroopan takuun ehdot eivät vaikuta kuluttajan lakisääteisiin oikeuksiin. Varmistaaksesi laitteesi moitteettoman toiminnan, vaadi aina käytettäväksi sopivinta, siis alkuperäistä varaosaa. Kuluttajaneuvonta

60 60 electrolux takuu/huolto p t b Albania Rr. Pjeter Bogdani Nr. 7 Tirane Belgique/België/ Belgien Bergensesteenweg 719, 1502 Lembeek Èeská republika Budìjovická 3, Praha 4, Danmark Sjællandsgade 2, 7000 Fredericia Deutschland Muggenhofer Str. 135, Nürnberg Eesti Mustamäe tee 24, Tallinn España Carretera M-300, Km. 29,900 Alcalá de Henares Madrid France Great Britain Addington Way, Luton, Bedfordshire LU4 9QQ Hellas Limnou Str., Thessaloniki Hrvatska Slavonska avenija 3, Zagreb Ireland Long Mile Road Dublin 12 Italia +39 (0) C.so Lino Zanussi, Porcia (PN) Latvija Kr. Barona iela 130/2, LV-1012, Riga Lietuva Verkių 29, LT Vilnius Luxembourg Rue de Bitbourg, 7, L-1273 Hamm Magyarország H-1142 Budapest XIV, Erzsébet királyné útja 87 Nederland Vennootsweg 1, 2404 CG - Alphen aan den Rijn Norge Risløkkvn. 2, 0508 Oslo Österreich Herziggasse 9, 1230 Wien Polska ul. Kolejowa 5/7, Warsaw Portugal Quinta da Fonte - Edificio Gonçalves Zarco - Q Paço de Arcos Romania Str. Garii Progresului 2, S4, RO Schweiz/Suisse/ Svizzera Industriestrasse 10, CH-5506 Mägenwil Slovenija Electrolux Ljubljana d.o.o. Gerbiceva 98, 1000 Ljubljana

61 takuu/huolto electrolux 61 p t b Slovensko Suomi Sverige +46 (0) Türkiye Ðîññèÿ Electrolux Slovakia s.r.o., Electrolux Domáce spotrebièe SK, Seberíniho 1, Bratislava Electrolux Service, S:t Göransgatan 143, S Stockholm Tarlabaþý caddesi no : 35 Taksim Istanbul Ìîñêâà, Îëèìïèéñêèé ïðîñïåêò, 16, ÁÖ Îëèìïèê

62 62 electrolux huolto ja varaosat Huolto ja varaosat Jos laitteessa ilmenee tekninen häiriö, tarkista ensin, onko ongelma korjattavissa käyttöohjeen avulla (katso kappale "Mitä tehdä, jos..."). Jos ongelma ei ole korjattavissa käyttöohjeessa annettujen ohjeiden avulla, ota yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Muista mainita seuraavat tiedot: Laitteen malli Tuotenumero (PNC) Sarjanumero (S-No.) (katso numerot tyyppikilvestä) Virhetyyppi Koneen mahdollisesti antama virheilmoitus Kirjoita koneen tyyppikilvessä mainitut tunnusnumerot tähän: Laitteen malli... PNC (tuotenumero):... S-No (sarjanumero):...

63

64 A

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOB32100W

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOB32100W Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B M NORDIC

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B M NORDIC Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX B5731-4-M NORDIC. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOC5627X

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOC5627X Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX EOC5627X. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX EOC5627X käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B M NORDIC

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B M NORDIC Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX B5701-4-M NORDIC. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B5701-4-M NORDIC http://fi.yourpdfguides.com/dref/2625155

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B5701-4-M NORDIC http://fi.yourpdfguides.com/dref/2625155 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX B5701-4-M NORDIC. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B W

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B W Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B B NORDIC

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B B NORDIC Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX B5731-4-B NORDIC. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

EFTERSMAK. Reseptikirja

EFTERSMAK. Reseptikirja FI EFTERSMAK Reseptikirja SUOMI 3 Sisältö Vihjeitä ja neuvoja 3 Oikeus muutoksiin pidätetään. Vihjeitä ja neuvoja VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut. Taulukoissa mainitut lämpötilat ja paistoajat

Lisätiedot

PREFERENCE E31915-4. Kalusteisiin asennettava uuni. Käyttöohje

PREFERENCE E31915-4. Kalusteisiin asennettava uuni. Käyttöohje PREFERENCE E31915-4 Kalusteisiin asennettava uuni Käyttöohje Arvoisa asiakas, lue käyttöohje huolellisesti ja säilytä se myöhempää käyttöä varten. Luovuta ohje tarvittaessa eteenpäin myös laitteen mahdolliselle

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B9871-4-M EU R05 http://fi.yourpdfguides.com/dref/807729

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B9871-4-M EU R05 http://fi.yourpdfguides.com/dref/807729 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX B9871-4-M EU R05. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX B9871-4-M EU R05 käyttöoppaasta

Lisätiedot

SMAKSAK. Reseptikirja

SMAKSAK. Reseptikirja FI SMAKSAK Reseptikirja SUOMI 3 Sisältö Vihjeitä ja neuvoja 3 Oikeus muutoksiin pidätetään. Vihjeitä ja neuvoja VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut. Taulukoissa mainitut lämpötilat ja paistoajat

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E44319-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627558

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E44319-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627558 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QCE731-1-K

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QCE731-1-K Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HUSQVARNA QCE731-1-K. Löydät kysymyksiisi vastaukset HUSQVARNA QCE731-1-K käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

COMPETENCE E Kalusteisiin asennettava uuni. Käyttöohje

COMPETENCE E Kalusteisiin asennettava uuni. Käyttöohje COMPETENCE E5701-4 Kalusteisiin asennettava uuni Käyttöohje Arvoisa asiakas, lue käyttöohje huolellisesti ja säilytä se myöhempää käyttöä varten. Luovuta ohje tarvittaessa eteenpäin myös laitteen mahdolliselle

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOO6620XELUXNOR http://fi.yourpdfguides.com/dref/3894525

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOO6620XELUXNOR http://fi.yourpdfguides.com/dref/3894525 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX EOO6620XELUXNOR. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX EOO6620XELUXNOR käyttöoppaasta

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E4401-4-A NORDIC R05 http://fi.yourpdfguides.com/dref/808928

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E4401-4-A NORDIC R05 http://fi.yourpdfguides.com/dref/808928 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX E4401-4-A NORDIC R05. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E4001-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627236

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E4001-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627236 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B41012-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/3347857

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B41012-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/3347857 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E44319-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627576

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E44319-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627576 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B4001-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/3347856

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B4001-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/3347856 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

BE3013421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BE3013421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE BE3013421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EON5620WUPDATEELUX

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EON5620WUPDATEELUX Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX EON5620WUPDATEELUX. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX EON5620WUPDATEELUX käyttöoppaasta

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QCE742-1-A http://fi.yourpdfguides.com/dref/835988

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QCE742-1-A http://fi.yourpdfguides.com/dref/835988 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HUSQVARNA QCE742-1-A. Löydät kysymyksiisi vastaukset HUSQVARNA QCE742-1-A käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

EOA8000. FI Uuni Käyttöohje

EOA8000. FI Uuni Käyttöohje EOA8000 FI Uuni Käyttöohje 2 Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilöwww.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EFPC640 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3895188

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EFPC640 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3895188 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

käyttöohje Uuni EOB98000

käyttöohje Uuni EOB98000 käyttöohje Uuni EOB98000 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Share more of our thinking at www.electrolux.com Sisällys Käyttöohje... 3 Turvaohjeet... 3 Laitteen kuvaus... 4 Ennen ensimmäistä käyttöä...

Lisätiedot

FP1063E Kalusteeseen sijoitettava uuni Käyttöohjeet

FP1063E Kalusteeseen sijoitettava uuni Käyttöohjeet FP1063E Kalusteeseen sijoitettava uuni Käyttöohjeet TURVALLISUUS 1. Toimivaa laitetta ei saa jättää ilman valvontaa. Erityisesti on varottava, jos käytetään rasvaa tai öljyä nämä aineet syttyvät helposti.

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU

YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU 3fi56229.fm Page 43 Friday, April 16, 2004 5:46 PM KÄYTTÖOHJEET YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B9831-4-M NORDIC R05 http://fi.yourpdfguides.com/dref/807694

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B9831-4-M NORDIC R05 http://fi.yourpdfguides.com/dref/807694 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX B9831-4-M NORDIC R05. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOB3311AAW http://fi.yourpdfguides.com/dref/4226150

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOB3311AAW http://fi.yourpdfguides.com/dref/4226150 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QCK644-1X http://fi.yourpdfguides.com/dref/836506

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QCK644-1X http://fi.yourpdfguides.com/dref/836506 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

12502 FIN - 2007 AM Käyttöohjeet sähkögrillille 12502 Tutustu huolella tähän käyttöoppaaseen ennenkuin kokoat ja otat käyttöön tämän laadukkaan LANDMANN-grillisi. Käyttöohjeita seuraamalla estät toimintahäiriöiden

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ZANUSSI ZMF2105VD

Käyttöoppaasi. ZANUSSI ZMF2105VD Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle ZANUSSI ZMF2105VD. Löydät kysymyksiisi vastaukset ZANUSSI ZMF2105VD käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QCE9711-1A http://fi.yourpdfguides.com/dref/836017

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QCE9711-1A http://fi.yourpdfguides.com/dref/836017 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HUSQVARNA QCE9711-1A. Löydät kysymyksiisi vastaukset HUSQVARNA QCE9711-1A käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU

YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU 31056229aFIN.fm Page 43 Wednesday, July 26, 2006 5:42 PM KÄYTTÖOHJEET YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU Lue nämä käyttöohjeet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B6139-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/603327

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B6139-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/603327 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX B6139-M. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX B6139-M käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

EE3000421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE

EE3000421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE EE3000421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B9831-4-A NORDIC http://fi.yourpdfguides.com/dref/807667

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B9831-4-A NORDIC http://fi.yourpdfguides.com/dref/807667 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX B9831-4-A NORDIC. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

KALUSTEUUNI TEKA HS715 KÄYTTÖOHJE

KALUSTEUUNI TEKA HS715 KÄYTTÖOHJE KALUSTEUUNI TEKA HS715 KÄYTTÖOHJE LAITTEEN OSAT 1 OHJAUSPANEELI 2 UUNIN ERISTE 3 GRILLIVASTUS 4 KANNATIN 5 RITILÄ 6 UUNIPELTI 7 LUUKUN SARANA 8 LUUKKU 9 TUULETUSAUKOT 10 KIINNITYS KALUSTEESEEN 11 UUNIN

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B9820-4-A http://fi.yourpdfguides.com/dref/807604

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B9820-4-A http://fi.yourpdfguides.com/dref/807604 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E8931-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627894

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E8931-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627894 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PÖYTÄUUNI KAHDELLA KEITINALUEELLA

KÄYTTÖOHJE PÖYTÄUUNI KAHDELLA KEITINALUEELLA KÄYTTÖOHJE PÖYTÄUUNI KAHDELLA KEITINALUEELLA MALLIN NUMERO EO 7150, EO 7143 Tuote on EU-n direktiivien 2006/95/EC (LVD) ja 2004/108/EC (EMC) mukainen. TEKNISET TIEDOT Virtajännite 220-240V~ 50Hz Teho:

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

SÄHKÖGRILLI 2000W. KÄYTTÖOPAS tuote Tätä laitetta voivat käyttää vähintään 8-vuotiaat lapset ja sellaiset henkilöt, joiden fyysiset,

SÄHKÖGRILLI 2000W. KÄYTTÖOPAS tuote Tätä laitetta voivat käyttää vähintään 8-vuotiaat lapset ja sellaiset henkilöt, joiden fyysiset, SÄHKÖGRILLI 2000W KÄYTTÖOPAS tuote 1474 Varoitus Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käyttöönottoa Ohjeet vähentävät loukkaantumisriskiä Tätä laitetta voivat käyttää vähintään 8-vuotiaat lapset ja sellaiset

Lisätiedot

EOP800. FI Uuni Käyttöohje

EOP800. FI Uuni Käyttöohje EOP800 FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOC69400 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3964971

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOC69400 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3964971 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QC325H http://fi.yourpdfguides.com/dref/834840

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QC325H http://fi.yourpdfguides.com/dref/834840 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOC6697X http://fi.yourpdfguides.com/dref/3895203

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOC6697X http://fi.yourpdfguides.com/dref/3895203 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX EOC6697X. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX EOC6697X käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

BP FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BP FI UUNI KÄYTTÖOHJE BP5004021 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B9820-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/807654

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B9820-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/807654 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

ELEKTRO HELIOS KS3719

ELEKTRO HELIOS KS3719 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

EKB500. FI Uuni Käyttöohje

EKB500. FI Uuni Käyttöohje EKB500 FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

EKP700X. FI Uuni Käyttöohje

EKP700X. FI Uuni Käyttöohje EKP700X FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

Bake-Off uuni METOS BISTROT 434-10 4560506. Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta

Bake-Off uuni METOS BISTROT 434-10 4560506. Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta Bake-Off uuni METOS BISTROT 434-10 4560506 Käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Asennus... 3 3. Käyttö... 3 3.1. Käyttöönotto...3 3.2

Lisätiedot

OOP500NX. FI Uuni Käyttöohje

OOP500NX. FI Uuni Käyttöohje OOP500NX FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

EOP600W EOP600X. FI Uuni Käyttöohje

EOP600W EOP600X. FI Uuni Käyttöohje EOP600W EOP600X FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

EOB500. FI Uuni Käyttöohje

EOB500. FI Uuni Käyttöohje EOB500 FI Uuni Käyttöohje 2 Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilöwww.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX FM4300GAN http://fi.yourpdfguides.com/dref/609206

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX FM4300GAN http://fi.yourpdfguides.com/dref/609206 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP M BP W BP B BP W

Käyttöohje Uuni BP M BP W BP B BP W FI Käyttöohje Uuni BP8500442M BP8500442W BP8530440B BP8530440W 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX KB9800E-A

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX KB9800E-A Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP BP

Käyttöohje Uuni BP BP FI Käyttöohje Uuni BP8500442 BP8530440 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

EOB500X. FI Uuni Käyttöohje

EOB500X. FI Uuni Käyttöohje EOB500X FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖPANEELI... 7 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8

Lisätiedot

EKP700. FI Uuni Käyttöohje

EKP700. FI Uuni Käyttöohje EKP700 FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

SFP6603NRE Uutuus. Funktioner. Lisävarusteet. Dolce Stil Novo 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSILLÄ MUSTA LASI JA KUPARI YKSITYISKOHDILLA ENERGIALUOKKA: A+

SFP6603NRE Uutuus. Funktioner. Lisävarusteet. Dolce Stil Novo 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSILLÄ MUSTA LASI JA KUPARI YKSITYISKOHDILLA ENERGIALUOKKA: A+ SFP6603NRE Uutuus 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSILLÄ MUSTA LASI JA KUPARI YKSITYISKOHDILLA ENERGIALUOKKA: A+ EAN13: 8017709217440 VAIN VALTUUTETUILTA JÄLLEENMYYJILTÄ Uunin tilavuus: Netto: 70 litraa Brutto:

Lisätiedot

TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA VAARA VAROITUS

TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA VAARA VAROITUS TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA OMA SEKÄ MUIDEN TURVALLISUUS ON HYVIN TÄRKEÄ SEIKKA Tässä käyttöohjeessa sekä itse laitteessa on tärkeitä turvallisuutta koskevia viestejä. Lue ne aina ja noudata niitä. Tämä

Lisätiedot

TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA VAARA VAROITUS

TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA VAARA VAROITUS TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA OMA SEKÄ MUIDEN TURVALLISUUS ON HYVIN TÄRKEÄ SEIKKA Tässä käyttöohjeessa sekä itse laitteessa on tärkeitä turvallisuutta koskevia viestejä. Lue ne aina ja noudata niitä. Tämä

Lisätiedot

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE BE2000001 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 www.aeg.com SISÄLLYS 4 TURVALLISUUSOHJEET 7 LAITTEEN KUVAUS 9 KÄYTTÖÖNOTTO 10 PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ 11 LISÄVARUSTEIDEN KÄYTTÄMINEN 12 LISÄTOIMINNOT 13 HYÖDYLLISIÄ NEUVOJA JA

Lisätiedot

EOP720. FI Uuni Käyttöohje

EOP720. FI Uuni Käyttöohje EOP720 FI Uuni Käyttöohje 2 Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilöwww.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS HB90054 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3570664

Käyttöoppaasi. SIEMENS HB90054 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3570664 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

OOC550NX. FI Uuni Käyttöohje

OOC550NX. FI Uuni Käyttöohje OOC550NX FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP

Käyttöohje Uuni BP FI Käyttöohje Uuni BP8530450 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6. KELLOTOIMINNOT... 11

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP BP300302S

Käyttöohje Uuni BP BP300302S FI Käyttöohje Uuni BP3003001 BP300302S 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

OOC500N. FI Uuni Käyttöohje

OOC500N. FI Uuni Käyttöohje OOC500N FI Uuni Käyttöohje 2 Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilöwww.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

EOC700. FI Uuni Käyttöohje

EOC700. FI Uuni Käyttöohje EOC700 FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE BE3002401 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

BL-2 BLENDER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

BL-2 BLENDER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL BL-2 BLENDER NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM Käyttöohje Tehosekoitin Malli Blender BL-2 FI TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Sähkölaitteita

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QHC9550A http://fi.yourpdfguides.com/dref/835342

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QHC9550A http://fi.yourpdfguides.com/dref/835342 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

BP FI Käyttöohje

BP FI Käyttöohje BP3003001 FI Käyttöohje 2 www.aeg.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT....................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET......................................................

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BE M BE W BE M BE W

Käyttöohje Uuni BE M BE W BE M BE W FI Käyttöohje Uuni BE3002401M BE3002401W BE3002421M BE3002421W 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO...7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

BEB352010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BEB352010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BEB352010W FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖPANEELI...7 5. KÄYTTÖÖNOTTO...8 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

SFP130NE. Funktioner. Lisävarusteet. linea 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSILLÄ MUSTA, SOFT CLOSE ENERGIALUOKKA: A+

SFP130NE. Funktioner. Lisävarusteet. linea 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSILLÄ MUSTA, SOFT CLOSE ENERGIALUOKKA: A+ SFP130NE 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSILLÄ MUSTA, SOFT CLOSE ENERGIALUOKKA: A+ EAN13: 8017709218676 Uunin tilavuus: Netto: 70 litraa Brutto: 79 litraa Lämpötilat: 30-280ºC Digitaalinäyttö Easyguide -näyttö

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE F F F UUNI

KÄYTTÖOHJE F F F UUNI KÄYTTÖOHJE F09000004 F09000005 F09000006 UUNI 600 30V/50HZ W max 3570 W Made in EU AR46 Mod. 5H- 96 N Typ. HVC Cod. 9005093 Serie: 07776 SERVICIO ASISTENCIA TECNICA 900500 560 555 min 597 560 555 min

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BE BE200002S

Käyttöohje Uuni BE BE200002S FI Käyttöohje Uuni BE2000001 BE200002S 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 7 6. LISÄVARUSTEIDEN

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BE BE

Käyttöohje Uuni BE BE FI Käyttöohje Uuni BE3013421 BE4013421 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 7 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EON2620X

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EON2620X Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX EON2620X. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX EON2620X käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS HB100210S http://fi.yourpdfguides.com/dref/3564382

Käyttöoppaasi. SIEMENS HB100210S http://fi.yourpdfguides.com/dref/3564382 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET keraamisen kulhon käyttöohjeet Sisällysluettelo Keraamisen kulhon TURVALLISUUS Tärkeät turvatoimenpiteet...5 keraamisen kulhon käyttö Keraamisen kulhon kiinnittäminen...6 Keraamisen kulhon irrottaminen...7

Lisätiedot

SFP6925BPZE. Funktioner. Versiot. Victoria 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSILLÄ VALKOINEN, SOFT CLOSE ENERGIALUOKKA: A+

SFP6925BPZE. Funktioner. Versiot. Victoria 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSILLÄ VALKOINEN, SOFT CLOSE ENERGIALUOKKA: A+ SFP6925BPZE 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSILLÄ VALKOINEN, SOFT CLOSE ENERGIALUOKKA: A+ EAN13: 8017709218874 Anti fingerprint 13 toimintoa Uunin tilavuus: Netto: 65 litraa Brutto: 79 litraa Lämpötila: 30-280

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QCE734-1A http://fi.yourpdfguides.com/dref/835797

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QCE734-1A http://fi.yourpdfguides.com/dref/835797 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

BPK552220M BPS552220M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BPK552220M BPS552220M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BPK552220M BPS552220M FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6.

Lisätiedot