Mikä joukkuevoimistelu?

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mikä joukkuevoimistelu?"

Transkriptio

1 Vantaan Voimisteluseura ry Mikä joukkuevoimistelu? Vanhempien tietopaketti

2 Sisällys 1. LAJIESITTELY -JOUKKUEVOIMISTELU Kilpailusuoritus Harjoittelu KILPAILUT STARA-tapahtumat 7-12 vuotiaille Sarjat Kilpailupäivän kulku ARVIOINTI Tuomaristo Suoritus (EXE) Sommittelu, tekninen (TV) Sommittelu, taiteellinen (AV) Bonukset JOUKKUEIDEN TOIMINTA Valmentajat Joukkueenjohtaja ja rahastonhoitaja Esiintymiset TAVOITTEELLISUUS Sitoutuminen Motivaatio Poissaolot VANHEMMAN ROOLI Kannustus Liikuntasuositukset Ravinto Yhteistyö valmentajien kanssa Voimistelijan terveys Vanhempainillat Talkoot Valmennus- ja jäsenmaksut Kilpailulisenssi... 10

3 Kuva 1. Upea edustusjoukkueemme Team Vantaa Tyttäresi on astunut joukkuevoimistelun polulle Vantaan Voimisteluseurassa. Tämän tietopaketin on tarkoitus antaa sinulle tärkeää tietoa joukkuevoimistelusta sekä vanhemman ja valmentajan välisestä yhteistyöstä. Ilman vanhempien panosta ei seuran toiminta olisi mahdollista, siksi haluamme toivottaa kaikki vanhemmat ja lajista kiinnostuneet lämpimästi mukaan toimintaamme. Vantaan Voimisteluseurassa jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus voimistella ja kilpailla tavoitteellisesti omalla taitotasollaan. Valmennusjärjestelmämme pohjautuu VVS:n joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmään, jotka löytyy seuramme nettisivuilta

4 1. LAJIESITTELY -JOUKKUEVOIMISTELU Joukkuevoimistelu on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta kansainväliseksi kilpaurheilulajiksi ja se on harrastajamäärältään Voimisteluliiton lajeista suurin. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on musiikkiin sommiteltu taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus, satojen tai jopa tuhansien tuntien yhteisen työn tulos. Pakollisten vaikeusosien lisäksi kokonaisuuden sitovat yhteen jatkuva, virtaava liike sekä ohjelman tunnelma tai teema, jota liikekieli, musiikki, puvut ja ohjelman taiteelliset liike-elementit ilmentävät. Joukkuevoimistelun ydin ovat vaadittaviin vaikeusosiin kuuluvat virtaavat vartalon liikkeet. Kokonaisuuden kruunaavat eläytyminen ja ilmaisu. Parhaimmillaan joukkuevoimisteluohjelma on uniikki tarina, jossa yhdistyvät musiikki ja liike, voimakas ja kevyt, paljettien kimallus ja henkeäsalpaava taito Kilpailusuoritus Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on liikkeiden ja musiikin muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus. Kilpailusuoritus kestää n min ja sen aikana joukkue esittää koreografiansa mahdollisimman yhtenäisesti. Suoritus koostuu vartaloliikkeistä, tasapainoista, hypyistä, käsi- ja jalkaliikkeistä, hyppelyistä, akrobatialiikkeistä, nostoista ja muista koreografisista osista. Jokaisella tytöllä on koreografiassa oma paikkansa ja roolinsa Harjoittelu Joukkuevoimistelu on taitolaji ja taitolajin harjoittelu vie ajallisesti enemmän aikaa kuin fyysisemmän lajin. Harjoittelu koostuu lajitekniikan harjoittelun lisäksi baletista, ponnistusharjoittelusta, jalkatekniikasta, lattiabaletista, kotiharjoittelusta jne. Joukkuetasolla treeneissä kilpailuohjelmaa hiotaan ja muokataan joukkueelle sopivaksi ja samanaikaiseksi, kun taas yksilötasolla kehitetään fyysisten ominaisuuksia kuten liikkuvuutta ja kehonhallintaa.

5 2. KILPAILUT 2.1. STARA-tapahtumat 7-12 vuotiaille STARA- tapahtumat ovat voimistelutapahtumia 7-12-vuotiaille. STARA on avoin kaikille voimistelijoille ja oiva tilaisuus esiintyä ja näyttää kauden aikana opittuja taitoja yleisölle. STARA- tapahtumissa voimistelijat voivat harjoitella kilpailutilanteessa esiintymistä ennen varsinaisiin lajin kilpailusarjoihin siirtymistä. STARA- tapahtumia järjestävät monet Voimisteluliiton seurat. Voimisteliliiton kanssa yhteistyössä järjestettävä suurempi Alueellinen STARA- tapahtuma kokoaa oman alueensa seurojen ryhmät esiintymään Sarjat Joukkuevoimistelussa kilpaillaan seuraavissa ikäsarjoissa: 8-10v, 10-12v, 12-14v, 14-16v, 16-18v ja yli 16v naisten sarja, vaihdellen hieman missä sarjassa kilpaillaan. Sarjoja ovat harraste, kilpa-, tai SM-sarjat. SMsarjassa kilpaillaan suomenmestaruudesta. Vantaan Voimisteluseurassa pyritään tarjoamaan lapsille mahdollisuus harjoitteluun eri taito- ja tavoitetasoilla. Tavoitteena on tarjota jokaiselle voimistelijalle oman tasoinen joukkue, jossa yksilöllinen kehitys mahdollistetaan. Keväisin joukkueet kilpailevat vapaasarjassa ilman välinettä ja syksyisin mukana on usein väline Kilpailupäivän kulku Lasten sarjoissa kilpailupäivä voi alkaa virallisella harjoituksella, jos näin on kilpailuiden aikatauluihin määritelty. Yli 12v SM sarjoissa on aina viralliset harjoitukset. Kilpailupäivän ruokailut tulee etukäteen suunnitella valmentajan ja huoltajan kanssa. Kaikkiin kilpailuihin on hyvä ottaa mukaan omia eväitä, joista ohjeistus löytyy: Kilpailupäivän ruokailun suunnittelu ei yksin riitä, vaan monipuolinen ja säännöllinen ruokailu tulee huomioida myös harjoitteluvaiheessa. Kilpailupäivän aikana joukkueen mukana kulkevat ainoastaan valmentajat ja erikseen tehtävään sovitut huoltajat. Vanhemmat ovat tervetulleita tervehtimään tyttöjä suorituksen jälkeen, kuitenkin vasta valmentajan annettua palautteen voimistelijoille. Tällä pyrimme rauhoittamaan liikennettä ahtaissa pukutiloissa ja antamaan tytöille keskittymisrauhan. Vanhempien on hyvä varautua ottamaan vastaan kilpailuista kotiin onnistumisen ja epäonnistumisen tunteita. Kilpailuista tulee kotona keskustella ja auttaa voimistelijaa purkamaan ajatuksiaan. Valmentaja purkaa tyttöjen kanssa kilpailut lajin näkökulmasta läpi, joten vanhempien on hyvä keskittyä kannustamiseen ja tukemiseen.

6 3. ARVIOINTI 3.1. Tuomaristo Kilpailuissa tuomarit arvotaan 2-4 hengen paneeleihin. Paneelit arvioivat suoritusta, sommittelun teknistä tai sommittelun taiteellista osaa ja antavat siitä pisteet. Joukkueet saavat kolmelta osa-alueelta pisteet ja niiden yhteenlaskettu summa on joukkueen kokonaispistemäärä. Kaksipäiväisissä kilpailuissa molempien päivien kokonaispisteet lasketaan yhteen Suoritus (EXE) Suoritustuomari katsoo joukkueen tekniikkaa, yhdenaikaisuutta, ryhtiä, ojennuksia jne. Lisäksi välinekilpailuissa suoritustuomari huomioi myös välinetekniikkaa ja pudotuksia tai nauhan solmuja. Tuomarilla on vähennystaulukko, jonka mukaan virheistä vähennetään suorituspisteitä Sommittelu, tekninen (TV) Jokaiselle ikäsarjalle on erikseen säännöissä määritelty pakolliset vaikeusosat. Sommittelun tekninen tuomari merkitsee ohjelman vaadittavat liikkeet ja huomioi niiden suorittamisen. Vain oikein tehtynä, liikkeestä voi saada sille nimetyn arvon Sommittelu, taiteellinen (AV) Taiteellisen osa-alueen tuomarit katsovat ohjelman taiteellista kokonaisuutta. Ohjelmassa tulee olla tasovaihteluja, rytminvaihdoksia, erilaisia kuvioita, liikkumisia jne. Lisäksi ohjelman tulee sisältää monipuolisesti eri liikesukuja (hyppyjä, vartalonliikkeitä, tasapainoja). Lisäksi taiteellisen tuomari huomioi ohjelman musiikkiin ja ilmaisuun liittyviä asioita Bonukset Mikäli samasta tuomaripaneelista riittävän moni tuomari ehdottaa joukkueelle bonusta, voi joukkue saada bonusta mm. ryhdistä, taitotasolle suunnitellusta koreografiasta tai ilmaisullisesta kokonaisuudesta.

7 4. JOUKKUEIDEN TOIMINTA 4.1. Valmentajat Joukkueella on vastuuvalmentaja ja lajivalmentajia. Vastuuvalmentaja suunnittelee joukkueen toiminnan niin pitkällä tähtäimellä kuin kausikohtaisesti. Vastuuvalmentajan tehtävä on huolehtia siitä, että kaikki tarpeelliset seikat huomioidaan valmennuksessa sekä kartoittaa joukkueen kehityskohteita. Lajivalmentajat ovat vastuuvalmentajan tukena näissä tehtävissä ja pitävät harjoituksia. Joukkueella voi olla myös baletinopettajia tai fysiikkavalmentajia Joukkueenjohtaja ja rahastonhoitaja VVS:n joukkueilla on kaikilla oma jojo ja rahis. Jojo on valmentajien ja vanhempien välinen linkki ja vastaa esimerkiksi talkootöiden organisoinnista. Vastuuvalmentaja ja jojo sopivat keskenään, mitkä tehtävät jojolle kuuluu. Rahis vastaa joukkueen kuluista. VVS:ssa joukkueilla on kausikohtainen budjetti, joka koostuu valmennusmaksusta ja joukkueen omista maksuista. Valmennusmaksun seura laskuttaa ennalta sovituissa erissä. Rahis laskuttaa vanhempia joukkueen omista kuluista, kuten kilpailupuvusta ja kisaruokailuista ja hallinnoi näin ollen joukkueen omaa tiliä. Jojo ja rahis valitaan vanhempainillassa Esiintymiset Joukkueita voi pyytää esiintymään erilaisiin tilaisuuksiin. Joukkue voi myös itse järjestää esiintymisiä ja näin kerätä rahaa toimintaansa. Kaikki VVS:n joukkueet esiintyvät seuran joulu- ja kevätnäytöksissä sekä muissa seuran järjestämissä näytöksissä.

8 5. TAVOITTEELLISUUS 5.1. Sitoutuminen Tyttäresi voimistelee kilpajoukkueessa. Se tarkoittaa, että joukkueen toimintaan ja aikatauluihin sitoudutaan. Joukkuevoimistelu edellyttää sitoutumista ja pitkäjänteistä harjoittelua jokaiselta joukkueen jäseneltä, sekä sitoutumista niin voimistelijalta kuin hänen perheeltään. Yhden tytön poissaolo harjoituksista vaikuttaa aina koko joukkueen harjoitteluun. Perheet sitoutuvat noudattamaan joukkueen pelisääntöjä ja osallistuminen leireille ja kilpailuihin tapahtuu joukkueen toimintasuunnitelman mukaisesti Motivaatio Päästäksemme tavoitteisiimme pyrimme luomaan urheilijoille motivoivan harjoitusilmapiirin. Motivaatiota voimme kasvattaa kannustamalla, tukemalla ja kuuntelemalla. Lapselle on tärkeää, että omat vanhemmat ovat kiinnostuneita hänen harrastuksestaan. Vanhemman on hyvä kysyä harjoituskuulumisia harjoitusten jälkeen Poissaolot Pakollisista poissaoloista tulee aina informoida vastuuvalmentajaa hyvissä ajoin. Kannustamme lapsia ja nuoria ilmoittamaan poissaoloista itse. Kilpailuista tai leireiltä poissaolojen tulee olla tiedossa kauden alussa valmennustyön suunnittelun helpottamiseksi. Joukkuelajin vuoksi on tärkeää pyrkiä välttämään poissaoloja, sillä yksilön poissaolo vaikuttaa koko joukkueeseen.

9 6. VANHEMMAN ROOLI 6.1. Kannustus Vanhemman tärkein tehtävä on kannustaa lasta liikkumaan. Keskustelkaa kotona harjoituksista, leireistä ja kilpailuista. Kannustakaa lasta monipuoliseen liikuntaan myös kotona. Koulu- ja treenimatkat on loistava mahdollisuus pyöräillä tai kävellä kavereiden kanssa ja jakaa kuulumisia Liikuntasuositukset Jokaisen lapsen tulee liikkua vähintään kaksi tuntia päivässä terveysliikunnan näkökulmasta. Liikuntasuoritukseksi voi laskea kaikki yli 10 minuuttia kestävän liikunnan. Huipulle tähtäävän voimistelijan tulisi liikkua 20h/viikko, sisältäen lajiharjoittelun lisäksi monipuolisesti erilaista liikuntaa ja ulkoilua. Erityisesti lapsuusvaiheessa vanhemman tärkeä rooli on huolehtia lapsen riittävästä kokonaisliikuntamäärästä Ravinto Urheilevan, kasvavan lapsen ruokailua on hyvä kotona tarkkailla. Monipuolinen, riittävä ravinto ovat tukipilareina kasvulle ja myös voimistelijana kehittymiselle. Ruokailu tulisi olla noin tuntia ennen harjoituksia sekä välittömästi harjoitusten jälkeen. Jos harjoituksista on pidempi automatka kotiin, tulee ruoan olla vanhemmalla tai lapsella mukana. Terveellinen ruokailu/eväs harjoittelun jälkeen on tärkeää palautumisen ja kehittymisen kannalta. Myös vettä tulee juoda päivän aikana riittävästi. Valmentajat opastavat lapsia ja nuoria oikeanlaisiin ruokailutottumuksiin. Tarpeen mukaan voimistelijoille ja vanhemmille pidetään ravintoluentoja. Terveelliset ruokailutottumukset takaavat voimistelijan jaksamisen harjoittelussa sekä edesauttavat hyvää itsetuntoa esteettisessä esiintymispainoitteisessa lajissa Yhteistyö valmentajien kanssa Valmentajan ensisijainen tehtävä on valmentaa joukkuetta ja huomioida joukkueen tarpeet koko joukkuetta silmällä pitäen. Valmentaja vastaa mielellään vanhempien kysymyksiin ja keskustelee joukkueen toiminnasta yhdessä vanhempien kanssa. Kaikessa normaalista poikkeavasta kannattaa kertoa valmentajalle. Ongelmat terveydessä tai muussa vastaavassa näkyy nopeasti myös treenisalilla, joten parempi on jos valmentaja tietää mistä on kyse jotta voi huomioida harjoittelussa. Kaikki info ja aikataulut valmentaja laittaa sähköpostilla, joten on tärkeää, että vanhempi seuraa aktiivisesti sähköpostiaan Voimistelijan terveys Mikäli tyttäresi kotona puhuu satuttaneensa itsensä harjoituksissa, hakeutukaa mahdollisimman pian lääkärin hoitoon. Valmentajalle tulee loukkaantumisista kertoa ensi tilassa. Valmentajan on myös hyvä

10 tietää, mitä lääkärit ovat hoidoksi ehdottaneet ja mitä diagnooseja lapselle on tehty liittyen myös yleiseen terveydentilaan (esim. diabetes, epilepsia yms.) Valmentajan olisi hyvä tietää myös mahdollisista muista lapsen kehitykseen liittyvistä asioista. Valmentajat tekevät mielellään yhteistyötä lasta hoitavien tahojen kanssa. Valmentajat ohjeistavat parhaansa mukaan loukkaantumistilanteissa, mutta eivät ole lääkäreitä Vanhempainillat Valmentajat pitävät vanhempainillan n. kerran/kausi. Vanhempainillat ovat erittäin tärkeitä kokoontumisia, jossa kerrotaan kauden tärkeimmät asiat, käydään läpi budjetti ja tutustutaan toisiimme. Joukkuevoimistelu on ihmisiä yhdistävä laji ja muiden vanhempien kanssa on mukava seurata kisoja ja esiintymisiä Talkoot Vantaan Voimisteluseura järjestää usein isoja kilpailuja. Kilpailujärjestelyihin vaaditaan aina talkoohenkeä ja kaikki joukkueet osallistuvat. Talkootehtäviä voivat olla esimerkiksi kisapaikan koristelu, buffetin pito, lipunmyynti tai leipominen. Vastineeksi vaivannäöstä yhteisen hyvän eteen joukkueita tuetaan rahallisesti Valmennus- ja jäsenmaksut VVS:ssa valmennuskausi on kalenterivuosi, joka jakaantuu syyskauteen ja kevätkauteen. Valmennusryhmille tehdään toimintasuunnitelman mukainen kausibudjetti joka koostuu valmennusmaksusta ja ryhmäkohtaisista kuluista. Seurajohto määrittelee valmennusmaksujen suuruuden. Ryhmäkohtaiset kustannukset budjetoidaan vastuuvalmentajan ja rahastonhoitajan toimesta. Valmennusmaksu sisältää valmentajien palkat, salivuokrat, seuran jäsenmaksut sekä kilpailujen osallistumismaksut. Lisäksi valmennusmaksu sisältää osuuden kilpailutoiminnan hallinnollisista kuluista. Maksu laskutetaan 1-5 erässä riippuen valmennusmaksun suuruudesta. Maksu on kausimaksu ja ilmoittautuessa valmennustoimintaan sitoutuu koko kauden maksuun. Valmennusmaksu maksetaan kokonaan eikä maksua palauteta mahdollisissa lopettamisissa kesken kauden. Rahastonhoitaja määrittelee ja laskuttaa budjetin mukaisesti ryhmäkohtaisten kulujen maksuerät. Ryhmäkohtaisia kuluja ovat esimerkiksi: kilpailumatkat voimisteluvälineet kilpailu- ja esiintymisasut ja muut varusteet opistoleirit Kilpailu-, leiri ja tapahtumakustannusten osalta laskutusperuste on joukkue, ei yksilö. Kulut jaetaan kokonaisuudessaan koko joukkueen kesken, vaikka yksittäinen voimistelija olisi jättänyt osan matkasta

11 käyttämättä. Ennalta ilmoitettu poisjäänti koko tapahtumasta huomioidaan tapahtumajärjestäjän perutusehtojen mukaisesti. VVS:n jäsenmaksu on valmennusryhmäläisille 20 vuodessa, josta laskutetaan puolet syksyllä ja puolet keväällä Kilpailulisenssi Jokainen huoltaja hankkii itse voimistelijalleen kilpailulisenssin. Lisenssit hankitaan osoitteesta: Ohjeet lisenssin ostoon/korottamiseen löytyy: Tarkempaa tietoa lisensseistä löytyy Suomen voimisteluliiton sivuilta Tarkempaa tietoa lisenssien hankkimiseen tulee seuralta aina kauden alussa. Kuva 2. Team Vantaa Junior

Mikä joukkuevoimistelu?

Mikä joukkuevoimistelu? Vantaan Voimisteluseura ry Mikä joukkuevoimistelu? Vanhempien tietopaketti 1.7.2015 Sisällys 1. LAJIESITTELY -JOUKKUEVOIMISTELU... 3 1.1. Kilpailusuoritus... 3 1.2. Harjoittelu... 3 2. KILPAILUT... 4 2.1.

Lisätiedot

VANHEMMAN TIETOPAKETTI

VANHEMMAN TIETOPAKETTI VANHEMMAN TIETOPAKETTI 1. LAJIESITTELY -JOUKKUEVOIMISTELU... 4 1.1. Kilpailusuoritus... 4 1.2. Harjoittelu... 4 2. KILPAILUT... 4 2.1. Voimistelun asema alle 10-vuotiaille... 4 2.2. Sarjat... 5 2.3. Tyttösarjat...

Lisätiedot

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Vanhempainilta 16.8.2017 Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Illan kulku 2 1. Valmentajien esittely 2. Uuden valmennusjärjestelmän esittely 3. Joukkuevoimistelutoimialan pelisääntöjen läpikäyminen 4.

Lisätiedot

KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA

KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA Aineisto: Suomen Voimisteluliitto (Svoli) ToVoLin nettisivut Petri Vilhunen (kuvat) Google kuvahaku Toijalan Voimistelu ja Liikunta KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA TO V O LI N KI LPA V O I MI STELUN V A A TI

Lisätiedot

TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN!

TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN! TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN! Tässä info kirjeessä kerrotaan seuramme valmennusryhmien toimintaan liittyen yleisistä asioista. Seuramme kilpailulajit ovat joukkuevoimistelu ja tanssillinen voimistelu. JOUKKUEVOIMISTELU

Lisätiedot

Valmennusryhmien info Järvenpään voimistelijat

Valmennusryhmien info Järvenpään voimistelijat Valmennusryhmien info 2017-2018 Järvenpään voimistelijat Voimistelijan polku Seurassamme on mahdollista harrastaa joukkuevoimistelua monella eri motivaatioja taitotasolla, joita on kuvattu joukkuevoimistelijan

Lisätiedot

PEREHDY HARRASTUKSEESI JOUKKUEVOIMISTELU KOTKAN KIRISSÄ

PEREHDY HARRASTUKSEESI JOUKKUEVOIMISTELU KOTKAN KIRISSÄ PEREHDY HARRASTUKSEESI JOUKKUEVOIMISTELU KOTKAN KIRISSÄ Tyttäresi harrastaa joukkuevoimistelua Kotkan Kirissä. Kotkan Kiri kuuluu Suomen Voimisteluliittoon sekä Työväen urheiluliittoon. Kotkan Kiri on

Lisätiedot

PEREHDY HARRASTUKSEESI JOUKKUEVOIMISTELU KOTKAN KIRISSÄ

PEREHDY HARRASTUKSEESI JOUKKUEVOIMISTELU KOTKAN KIRISSÄ PEREHDY HARRASTUKSEESI JOUKKUEVOIMISTELU KOTKAN KIRISSÄ Tyttäresi harrastaa joukkuevoimistelua Kotkan Kirissä. Kotkan Kiri kuuluu Suomen Voimisteluliittoon sekä Työväen urheiluliittoon. Kotkan Kiri on

Lisätiedot

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat Valmennusryhmien info syksy 2016 Järvenpään voimistelijat Tapahtumat 1.8. Syyskausi alkaa (kesäharjoitukset vko 31-32) 3.-4.9. HJM-kutsuleiri, Järvenpää Liikuntahalli 10.9. HJM-taitokilpailu, Mäntsälä

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Voimistelu- ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Jäseniä 871 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu Rytminen voimistelu Sinettiseura Voimisteluliiton huippuvoimisteluseura

Lisätiedot

SISÄLTÖ: PNV Infopaketti joukkuevoimistelijoiden vanhemmille

SISÄLTÖ: PNV Infopaketti joukkuevoimistelijoiden vanhemmille SISÄLTÖ: PNV Infopaketti joukkuevoimistelijoiden vanhemmille 1. Pakilan Voimistelijoiden valmennustoiminnan arvot ja tavoitteet 2. Pakilan Voimistelijoiden organisaatio, joukkueiden toiminta ja maksut

Lisätiedot

Valmentajien pelisäännöt

Valmentajien pelisäännöt Valmentajien pelisäännöt 1. Harjoitteleminen ja kilpaileminen ikäluokittain 1.1 Harjoitusmäärät ja tavoitteet Forssan Naisvoimistelijoiden periaatteena on tarjota joukkuevoimisteluharrastus yli 8- vuotiaille

Lisätiedot

Suomen Voimisteluliitto Rytminen voimistelu Minirinki ja N-ryhmä. Vanhempaininfo

Suomen Voimisteluliitto Rytminen voimistelu Minirinki ja N-ryhmä. Vanhempaininfo Suomen Voimisteluliitto Rytminen voimistelu Minirinki ja N-ryhmä Vanhempaininfo 26.1.2019 Suomen rytmisen huippuhetket 2018 MM joukkueiden 2-ottelu 10. sija, vanne 9.sija EM joukkueiden 2-ottelu 9.sija,

Lisätiedot

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta VaKP Voimistelu valmennustoiminta Kilpa-aerobicin vanhempainilta 1.10.2018 Vanhempainillan ohjelma Käytännön asioita: kilpailumatkat, tiedonkulku, maksut, lisenssit, ym. Tiedotustilaisuus VaKP kilpa-aerobictiimi

Lisätiedot

KAUSIKIRJE SYKSY 2015

KAUSIKIRJE SYKSY 2015 KAUSIKIRJE SYKSY 2015 Hei kaikki vanhemmat! Toivotamme kaikki vanhat ja uudet seuralaiset tervetulleiksi treenaamaan kanssamme myös ensi kautena. Tästä kirjeestä löydät tärkeitä tietoja syksyä koskien,

Lisätiedot

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa!

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa! MAAJOUKKUEVALMENNUS TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017 Esim. otsikko JÄRJESTELMÄ Maajoukkuevalmennus on osa liittojohtoista TeamGymin valmennusjärjestelmää Maajoukkuevalmennuksen tarkoituksena

Lisätiedot

Tapiolan Voimistelijat. Joukkuevoimistelun INFO To 19.9.2013

Tapiolan Voimistelijat. Joukkuevoimistelun INFO To 19.9.2013 Tapiolan Voimistelijat Joukkuevoimistelun INFO To 19.9.2013 Joukkuevoimistelun INFO - Vanhemman rooli - Lapsen liikuntasuositukset - Vammat ja niiden ehkäisy & hoito - Valmennusjärjestelmä - Joukkuevoimistelun

Lisätiedot

Valmentajien toimintalinja

Valmentajien toimintalinja Valmentajien toimintalinja 1. Harjoitteleminen ja kilpaileminen ikäluokittain 1.1 Harjoitusmäärät ja tavoitteet Forssan Naisvoimistelijoiden periaatteena on tarjota joukkuevoimisteluharrastus yli 8- vuotiaille

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Tervetuloa keskustelemaan Urheilun Pelisäännöistä! Keskustellaan lasten urheilun prinsiipeistä Sovitaan yhdessä ryhmän / joukkueen Pelisäännöista Kuullaan seuran

Lisätiedot

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella 1 (5) KILPAILUKUTSU AIKA: 1.-2.11.2014 Lämpimästi tervetuloa Aerobic Cup 4 kilpailuihin Nokialle! PAIKKA: Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia SARJAT ja alustava aikataulu: Lauantai 1.11.

Lisätiedot

Suomen Työväen Urheiluliitto ry

Suomen Työväen Urheiluliitto ry 1 Suomen Työväen Urheiluliitto ry TUL:n JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- ja VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT SARJAT YLI 25V ja YLI 35V Säännöt hyväksytty TUL:n voimistelu- ja tanssijaostossa 4.8.2016 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

SC VANTAAN JÄSENKIRJE 2 / 2014

SC VANTAAN JÄSENKIRJE 2 / 2014 SC VANTAAN JÄSENKIRJE 2 / 2014 1. SC Vantaa ja Tapanilan Erä ovat aloittaneet seurayhteistyön 2. Koko perhe liikkumaan! 3. Syksyn kuulumisia 4. Leiristipendit kesäksi 2015 5. Seuran jäsenten syyskokous

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 Järvenpään Voimistelijat ry. pähkinänkuoressa Perustettu vuonna 1950 Jäseniä n. 667 henkilöä (tilanne 24.8.2015) Lapset

Lisätiedot

Joukkuevoimistelun valmennukseen uusia tuulia

Joukkuevoimistelun valmennukseen uusia tuulia Joukkuevoimistelun valmennukseen uusia tuulia Joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmän uudistuksia on toteutettu vaiheittain viimeisen vuoden aikana. Liittojohtoista valmennustoimintaa kehitetään lajiasiantuntijaryhmän

Lisätiedot

VOIMISTELUN TELINELAJIEN PASSI

VOIMISTELUN TELINELAJIEN PASSI VOIMISTELUN TELINELAJIEN PASSI MINÄ VOIMISTELIJANA MONIPUOLINEN HARJOITTELU Väritä ruutu aina kun olet liikkunut JUOKSIN Kuvani LUISTELIN PELASIN PALLOPELEJÄ UIN Nimi Ryhmä HIIHDIN LEIKIN PIHAPELEJÄ Harjoitusaika/

Lisätiedot

1. ORGANISAATIO JA HALLINTO

1. ORGANISAATIO JA HALLINTO 1 2 SISÄLLYS 1. ORGANISAATIO JA HALLINTO... 3 2. PELISÄÄNNÖT... 4 3. VALMENTAMINEN JA OHJAAMINEN... 5 3.1. Valmentaminen kilparyhmissä... 5 3.2. Valmentaminen harrasteryhmässä... 6 3.3. Koulutuksiin osallistuminen...

Lisätiedot

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa NJS Milan: Joukkueen Säännöt 2011 Hyväksytty Vanhempainkokouksessa 25.03.2011 Lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrä Kuinka paljon lapset oikeasti liikkuvat? Kuinka moni meistä tietää kuinka paljon

Lisätiedot

Joukkuevoimistelun syysinfo 2014. Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry.

Joukkuevoimistelun syysinfo 2014. Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry. Joukkuevoimistelun syysinfo 2014 Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry. Voimistelu- ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Vuonna 2013 jäseniä 819 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu

Lisätiedot

Tervetuloa aloittamaan kilpaurheilu Cetuksessa. Kausi

Tervetuloa aloittamaan kilpaurheilu Cetuksessa. Kausi Tervetuloa aloittamaan kilpaurheilu Cetuksessa Kausi 2017-2018 Uintiurheilu Cetuksessa Cetuksessa kilpaurheillaan kaikissa uintiurheilulajeissa: uinnissa, taitouinnissa, vesipallossa ja uimahypyissä. Kilpaurheilullisesti

Lisätiedot

VOIMISTELUN ALKEISPASSI

VOIMISTELUN ALKEISPASSI VOIMISTELUN ALKEISPASSI MINÄ VOIMISTELIJANA MONIPUOLINEN HARJOITTELU Väritä ruutu aina kun olet liikkunut JUOKSIN Kuvani LUISTELIN PELASIN PALLOPELEJÄ UIN Nimi Ryhmä HIIHDIN LEIKIN PIHAPELEJÄ Harjoitusaika/

Lisätiedot

Joukkuevoimistelun info. Kuva: Sami Ilvonen. syksy 2016

Joukkuevoimistelun info. Kuva: Sami Ilvonen. syksy 2016 Joukkuevoimistelun info Kuva: Sami Ilvonen syksy 2016 Voimistelu ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Vuonna 2015 seuramme liikutti yli 900 lasta Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu

Lisätiedot

VÄLINEKILPAILUN SÄÄNNÖT RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty )

VÄLINEKILPAILUN SÄÄNNÖT RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty ) 1 1. YLEISTÄ: - Välinekilpailussa kilpaillaan välineohjelmilla. - Välinekilpailussa voi kilpailla Harrastelisenssillä. VÄLINEKILPAILUN SÄÄNNÖT RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty 31.1.2019) - Voimistelija

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

TUL 100 INTERNATIONAL SHOW COMPETITION ISC SÄÄNNÖT

TUL 100 INTERNATIONAL SHOW COMPETITION ISC SÄÄNNÖT TUL 100 INTERNATIONAL SHOW COMPETITION ISC SÄÄNNÖT 19.11.2018 1. YLEISTÄ Näillä säännöillä määritellään TUL:n 100-vuotisjuhlakilpailun International Show Competition (ISC) kilpailut. ISC on uudenlainen

Lisätiedot

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014 SC VANTAA Jäsenkirje 3/2014 1. Katsaus joukkuevoimistelijoiden kevääseen... 2 2. Mukaan joukkuevoimisteluun... 3 3. Harrasteliikuntaryhmiin ilmoittautuminen alkanut... 3 4. Valmentajaksi tai ohjaajaksi

Lisätiedot

VALMENNUSRYHMÄLÄISEN OPAS Kilpa-aerobic

VALMENNUSRYHMÄLÄISEN OPAS Kilpa-aerobic Valmennusryhmäläisen opas 1 (5) VALMENNUSRYHMÄLÄISEN OPAS Tämä opas on suunniteltu Nokian Voimisteluseuran kilpa-aerobicin valmennusryhmäläisille ja heidän vanhemmilleen harjoittelun tueksi. Oppaasta löydät

Lisätiedot

Joukkuevoimisteluvalmennus Raision Jumppareissa

Joukkuevoimisteluvalmennus Raision Jumppareissa Joukkuevoimisteluvalmennus Raision Jumppareissa Arvot ja keskeiset periaatteet Liikunnan ilo ja uuden oppimisen riemu Reilu ja avoin meininki, voimistelijoita kunnioittava kohtelu Yhdenvertaisuus (kaikki

Lisätiedot

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki.

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1. Toiminta-ajatus Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v.1959. Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat pyrkii

Lisätiedot

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi LEHMO BALLS -96 RY Hirviseläntie 12 80780 KONTIONIEMI Puh: 0440-559 696 E-mail: markus.holopainen@leba96.fi www.leba96.fi PROJEKTI 2011-2014 Polku pelikenttien parhaiksi Projektin taustat Johtokunta on

Lisätiedot

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä.

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. pronssi-, hopea- ja kultamerkki (kaikille) Stara-kilpailut (kaikille vapaaehtoisille) NTV Luokkakilpailut Harjoitukset

Lisätiedot

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 VASTUUVALMENTAJALLE! Kiitokset päätöksestä osallistua yhtenä tärkeänä osana joukkuetoimintaan. Kädessäsi on vastuuvalmentajan toimenkuva tässä seurassa.

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 1/11 KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 2017 2020 KANSALLISET SÄÄNNÖT JA OHJEET päivitetty 12/2017 2/11 Sisällys Kilpa-aerobicin kilpailujärjestelmä -kaavio Kilpailusäännöt Mistä aloittaa kilpaileminen 2lk säännöt

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa JyPK:ssa valmennus on valmennuslinjan ohjaama prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 2 (13 ) LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT (LUOKAT I - M, YKSILÖT JA JOUK- KUEET, IKÄSARJAT 8-V. NAISTEN SARJA) Alla esitetään luokittain ja ikäkausittain

Lisätiedot

Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot yhdistyvät erilaisiin voimistelijoiden

Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot yhdistyvät erilaisiin voimistelijoiden VOIMISTELU Tekstit: Roosa Suomalainen ja Anniina Mikkola Koonnut: Nina Rantalankila, viestintäpäällikkö, Suomen Voimisteluliitto Akrobatiavoimistelu Akrobatiavoimistelussa huikeat tasapaino- ja kehonhallinnantaidot

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

Vanhempaininfo kaudesta

Vanhempaininfo kaudesta Vanhempaininfo kaudesta 2016-2017 VISIO 2016-2017 KJT Haukat Nollakakkoset tunnetaan alueella vetovoimaisena ja korkealaatuisena jääkiekon joukkueorganisaationa omissa emoseuroissaan. Joukkueella on kolme

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 11v11 joukkueet (14-18v) C14-B18 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa - tavoitteet C14-B18 11v11 ikäkausi- ja kilpajoukkueissa lähtökohtana on yksilöiden kehittäminen.

Lisätiedot

VOIMISTELUN ALKEISJATKOPASSI

VOIMISTELUN ALKEISJATKOPASSI VOIMISTELUN ALKEISJATKOPASSI MINÄ VOIMISTELIJANA MONIPUOLINEN HARJOITTELU Väritä ruutu aina kun olet liikkunut JUOKSIN Kuvani LUISTELIN PELASIN PALLOPELEJÄ UIN Nimi Ryhmä HIIHDIN LEIKIN PIHAPELEJÄ Harjoitusaika/

Lisätiedot

Tervetuloa CrossFit Kidsvanhempainiltaan

Tervetuloa CrossFit Kidsvanhempainiltaan Tervetuloa CrossFit Kidsvanhempainiltaan 8.9.2014 Aiheet Mitä on CrossFit valmennettavien terveyteen liittyvät asiat, jotka valmentajan tulisi tietää/ ottaa huomioon harjoituksissa ja leireillä urheilevan

Lisätiedot

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet.

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

Riihimäen Palloseura Toimintamalli

Riihimäen Palloseura Toimintamalli Riihimäen Palloseura Toimintamalli Markus Koivuniemi Nuorisopäällikkö 12.9.2013 Sisältö Riihimäen Palloseuran toimintamalli ja ohjeistus Joukkueenjohtajille Valmentajille Rahastonhoitajille Huoltajille

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

Voimistelu liikuttaa!

Voimistelu liikuttaa! Materiaalit löytyvät osoitteesta https://voimistelu.kuvat.fi/kuvat/ salasana: rv2018 Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Tarkennus aikataulutukseen 14.8.2019. Merkkien suoritukset (pronssi, hopea ja

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi Genuine Hockey Spirit Since 1979 Haukat G 2010 Kausi 2017-2018 Haukat seurana Perustettu 1979 Valon Sinettiseura vuodesta 1997 (entinen Nuori Suomi) Lajeina jääkiekko ja ringette Lapsia ja nuoria lisenssipelaajia

Lisätiedot

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa.

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2017 Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Joukkueet: Tietoa Funky Team Espoon syksyn 2018 cheer-junioriryhmistä. Siamangs (Level 2) Alustavat harjoitusajat

Joukkueet: Tietoa Funky Team Espoon syksyn 2018 cheer-junioriryhmistä. Siamangs (Level 2) Alustavat harjoitusajat FTE Juniorit joukkuejakotiedote 22.5.2018 Tietoa Funky Team Espoon syksyn 2018 cheer-junioriryhmistä Espoossa voi harrastaa cheerleadingia juniorijoukkueissa kolmella kilpailutasolla: Level 2, 3 ja 5.

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

Naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmä ja sääntöjen pikakurssi Otto Lindqvist

Naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmä ja sääntöjen pikakurssi Otto Lindqvist Naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmä ja sääntöjen pikakurssi 28.2.2018 Otto Lindqvist NTV luokkajärjestelmä Kansallinen kilpailujärjestelmä perustuu luokkakilpailuihin Stara-tapahtuma, eli ns. A/1.

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

KÄSIKIRJA VOIMISTELIJAN VANHEMMILLE

KÄSIKIRJA VOIMISTELIJAN VANHEMMILLE KÄSIKIRJA VOIMISTELIJAN VANHEMMILLE Päivitetty 12/2017 Sisällysluettelo 2. (JV)... 5 2.1. Lajiesittely... 5 2.2. Harjoittelu... 5 2.3. Kilparyhmät... 6 2.4. Harrasteryhmät... 7 2.5. Oheisharjoittelu...

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Maaliskuu/kesäkuu 2019 Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä. Kaikille

Lisätiedot

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 Toivalan Urheilijat ry ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 PVM: 10.1.2016 1. Joukkueen toimihenkilöt: Valmentajat: Suvi Kankkunen Puh. 050 381 2105, kankkunens@gmail.com Erika Hyttinen Puh.

Lisätiedot

Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille Copy

Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille Copy Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille 2 2012 Copy 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana Keskiarvo: 5,1 Joukkue, jossa lapsi on mukana 25 11 20 15 7 19 11 7 15 8 6 B pojat C pojat D99 pojat D00 pojat E01

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

egroup 2014 Valmennusryhmä-info

egroup 2014 Valmennusryhmä-info egroup 2014 Valmennusryhmä-info 12.12.2013 Kilpasuunnistajan polku Essussa egroup ja egrouph-valmennusryhmät vastaavat sarjoissa H/D 16-21 kilpasuunnistajana menestymään pyrkivien urheilijoiden valmennuksesta

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä

Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Eri kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä kaikille voimistelulajeille yhteinen järjestelmä (joka lajille omat liikkeet ja tarkemmat

Lisätiedot

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN!

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA HUKKALAUMAAN! PuHu Juniorit on vuonna 2008 perustettu vantaalainen koripalloseura, jonka toiminta-ajatuksena on mahdollistaa koripallon pelaaminen kilpa- ja harrastusmielessä

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Laura Ahonen

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Laura Ahonen Voimistelu- ja urheiluseura Elise Laura Ahonen Perustettu vuonna 1921 Vuonna 2013 jäseniä 819 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu Rytminen voimistelu Sinettiseura Voimisteluliiton

Lisätiedot

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GT TEAMIT 2018-2019 RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GRANI TENNIKSEN PELAAJAN POLKU MIKSI GT? yksi Suomen suurimmista tennisseuroista viihtyisä ja turvallinen halli ystävällinen ilmapiiri ammattitaitoiset

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Koulutusjärjestelmä. Forssan Naisvoimistelijat, Koulutusjärjestelmä Sivu 1

Koulutusjärjestelmä. Forssan Naisvoimistelijat, Koulutusjärjestelmä Sivu 1 Koulutusjärjestelmä Forssan Naisvoimistelijat järjestää koulutuspäiviä valmentajilleen ja ohjaajilleen vuosittain. Koulutukset voivat olla seuran sisäisiä koulutuksia tai Voimisteluliiton tai jonkun muun

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN!

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA HUKKALAUMAAN! PuHu Juniorit on vuonna 2008 perustettu vantaalainen koripalloseura, jonka toiminta-ajatuksena on mahdollistaa koripallon pelaaminen kilpa- ja harrastusmielessä

Lisätiedot

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkuevalmennus Voimistelu liikuttaa!

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkuevalmennus Voimistelu liikuttaa! MAAJOUKKUEVALMENNUS TeamGymin maajoukkuevalmennus 2019 JÄRJESTELMÄ Maajoukkuevalmennus on osa liittojohtoista TeamGymin valmennusjärjestelmää Maajoukkuevalmennuksen tarkoituksena on tukea voimistelijan

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta

FC Reipas P04 vanhempainilta FC Reipas P04 vanhempainilta 27.11.2015 JYRI HEINONEN, MIKA KOLAMO, KATI LUOKKALA JA MARKO MÄLKIÄ Esityslista Kauden 2015 palautteen yhteenveto Toimintasuunnitelma 2016 Varainkäyttöarvio (joukkuemaksu)

Lisätiedot

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty SBS MASKU versio 1.2 Hyväksytty 6.8.2015 1 1. Seura 1.1. Seuran toiminta-ajatus SBS Masku on salibandyyn keskittynyt erikoisseura, jonka pääpaino on junioritoiminnassa. Seura pyrkii asettamaan vähintään

Lisätiedot

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Suunta Jyväskylä ry. suunnistuksen erikoisseura Jyväskylässä Periaatteita ovat: - suunnistusseura, joka

Lisätiedot

Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi. SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016

Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi. SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016 Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016 SB-Pro, pojat -99 ja -00 Vanhempainilta 20.5.2015, Nurmijärvi, Poliisilaitos, Käräjäsali, Klo 18:30 20:30 Agenda:

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

Grand Prix kilpailuma a ra ykset

Grand Prix kilpailuma a ra ykset Grand Prix kilpailuma a ra ykset 12.9.2013 Sisällys GP-sarja... 2 Lajiohjelmat... 2 GP 1 osakilpailu, 25m allas... 2 GP 2-osakilpailu, 50m allas... 3 GP 3-osakilpailu, 50m allas... 4 Aikarajat... 4 Kilpailulupamaksu...

Lisätiedot

SM-liiga Nurmijärvi 2012

SM-liiga Nurmijärvi 2012 ITF Taekwon-Do Liitto ry Kauden pääkilpailu SM-liiga Nurmijärvi 2012 1. joulukuuta 2012 Paikka: Maaniitun koulu, Heikkiläntie 27, 01900 Nurmijärvi Aika: Lauantaina 1.12.2012 klo 9.00 18.00 Kenelle: Värivyöt

Lisätiedot

Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013. Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen. Mäntsälän Voimistelijat ry. Mäntsälän Voimistelijat ry

Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013. Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen. Mäntsälän Voimistelijat ry. Mäntsälän Voimistelijat ry Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013 Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen Mäntsälän Voimistelijat Perustettu 1983 Jäseniä noin 750, joista valtaosa alle 19-vuotiaita Ohjaajia ja valmentajia

Lisätiedot

Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta

Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta kaudella 2016-2017 Tuovinen 17.5.2016 PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Vanhempainillan aiheet

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2019

Lisätiedot

INFOTILAISUUS. Moision koulun ruokala klo 18.30

INFOTILAISUUS. Moision koulun ruokala klo 18.30 INFOTILAISUUS Moision koulun ruokala 24.5.2016 klo 18.30 Illan aiheita Uplakers Taitoluistelun toiminta-ajatus seuratoiminnassa ja valmennuksessa Luistelijan polku Uplakers Taitoluistelussa Varainhankinta

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 2.4.2015 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

Valmennusryhmien tyytyväisyyskysely

Valmennusryhmien tyytyväisyyskysely Valmennusryhmien tyytyväisyyskysely 2016 www.ovo.fi Vastaajia 150 kpl Voimistelijoita 223 Vastausprosentti 67% (2015: 59%) Valmennusryhmien kysely 2016 voimistelijoita vastanneita OVO Team 9 3 33 % Team

Lisätiedot

Pelisääntökyselyn uudistaminen

Pelisääntökyselyn uudistaminen Pelisääntökyselyn uudistaminen Yhteistyössä KIHU:n asiantuntijoiden kanssa. Analysoitu keväisen yhteenvedon perusteella Huomioitu erityisesti runsaat avoimet vastaukset. Kommentit, ajatukset, ehdotukset

Lisätiedot