-2, KH :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, KH :00"

Transkriptio

1 -2, KH :00 Kokouskutsu Maanantaina 6. maaliskuuta 2017 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael Östman Ulla Hellén, I varapuheenjohtaja Pentti Silvennoinen Jarmo Ittonen, II varapuheenjohtaja Anna-Maija Lyyra Mona Vikström Bo Forsman Kenneth Holmgård Marcus Suojoki Maria Lunabba Annica Haldin Owe Sjölund Brita Brännbacka-Brunell Ulrika Rönnback Bjarne Kull Kari Koskela Mervi Rantala Tua Mäenpää Kurt Hellstrand Eero Luomala Marita Salmu Muut läsnäolijat Kristina Stenman, kaupunginjohtaja Milla Kallioinen, kaupunginsihteeri Anne Ekstrand, kaupunginlakimies Anna-Maja Henriksson, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Richard Sjölund, kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Markus Karlsson, kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja Asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Anne Ekstrand kaupunginlakimies

2 4, KH :00 KOKOUSKUTSUN LAILLISUUS JA KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS

3 , KH :00 PÖYTÄKIRJANTARKASTUS Kaupunginsihteeri: Pöytäkirja tarkastetaan kaupunginkansliassa maanantaina 1. helmikuuta Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus valitsee Ulla Hellénin ja Tua Mäenpään pöytäkirjantarkastajiksi.

4 6, KH :00 ILMOITUSASIAT Dnro 204/2017 Jarmo Ittonen on edustanut kaupunkia Centriaammattikorkeakoulu Oy:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa : Liite 6 Asiakirjat ovat nähtävissä kaupunginkansliassa. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi.

5 6, KH :00 / :s bilaga: Liite 6, kh

6 6, KH :00 / :s bilaga: Liite 6, kh

7 7, KH :00 CFV: 26/2017 ASIOIDEN OTTAMINEN KAUPUNGINHALLITUKSESSA KÄSITELTÄVIKSI Kaupunginjohtajan päätökset: Liite 7 A Kaupunginsihteerin päätökset: Liite 7 B Kaupunginsihteeri: Kuntalain 1 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa hallituksen käsiteltäväksi lautakunnan jo ratkaiseman asian. Hallitus voi, eräin poikkeuksin, kumota lautakunnan päätöksen tai palauttaa asian uuteen käsittelyyn. Kun oikeutta käytetään, on katsottava, että päätös on tehty, kun pöytäkirja on tarkastettu. Oikeutta on käytettävä sinä aikana, jona oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä. Pietarsaaren hallintosäännön 4 :n mukaan lautakunnan tai johtokunnan on ilmoitettava kaupunginhallitukselle viimeistään neljän päivän kuluessa pöytäkirjan tarkastamisesta sellaisia asioita koskevista päätöksistä, jotka voidaan ottaa kaupunginhallituksen käsiteltäviksi. Pietarsaaren kaupunki, Luodon kunta, Uudenkaarlepyyn kaupunki ja Pedersören kunta ovat sopineet sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksistä alueen yhteistoimintasopimuksessa, ettei isäntäkunnan (Pietarsaaren kaupungin) hallitus käytä sillä olevaa oikeutta, ylemmän toimielimen ominaisuudessa, ottaakseen käsiteltäväksi kaupunginhallituksessa asioita, joista yhteinen lautakunta tai sen jaostot ovat tehneet päätöksen. Poikkeuksena ovat tapaukset, joissa päätösten laillisuuden valvonta sitä vaatii. Sivistyslautakunnan ja teknisen lautakunnan kokouksien pöytäkirjat ovat nähtävillä kokouksessa sekä osoitteessa Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää olla käyttämättä otto-oikeuttaan mihinkään edellä mainituissa liitteissä oleviin virkamiespäätöksiin eikä myöskään ota päätettäväkseen yhtään asiaa, joista sivistyslautakunta ja tekninen lautakunta ovat tehneet päätökset.

8 8, KH :00 MB: 1/2017 RAKENNUSVALVONTATOIMISTO, VIRKANIMITYKSEN MUUTTAMINEN Yrl Sonja Uusitalolla on rakennusvalvontatoimistoon palkkaamisesta alkaen ollut kanslistin virka. Yleisemmin hyväksytty nimike rakennusvalvontatoimiston viranhaltijalle taikka toimenhaltijalle vastaavien tehtävien hoitamisessa on toimistosihteeri. Sonjan työtehtävät rakennusvalvontatoimistossa ovat pääasiassa sihteerin tehtäviä sekä asiakaspalvelutehtäviä. Teknisen palvelukeskuksen useimmat vastaavat virat taikka toimet ovat nyttemmin muutettu toimistosihteeriksi taikka osastosihteeriksi. Ehdotus Päätös Johtava rakennustarkastaja: Ympäristö- ja rakennuslautakunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että virkanimitys kanslisti muutetaan toimistosihteeriksi. Ehdotus hyväksyttiin. Kh Kaupunginsihteeri: Pietarsaaren kaupungilla on vanhastaan vielä kanslistinimikkeellä työskenteleviä henkilöitä, joilla on virkasuhde. Ainoastaan tehtävää, jossa käytetään julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa. Kunnallisen viranhaltijalain mukaan sellainen virkasuhde tulee muuttaa työsuhteeksi, jossa ei käytetä julkista valtaa. Rakennusvalvontatoimiston kanslistin tehtävässä ei käytetä julkista valtaa, joten on tarkoituksenmukaista virkanimikkeen muuttamisen lisäksi muuttaa virkasuhde työsuhteeksi. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se muuttaa kyseisen rakennusvalvontatoimiston kanslistin virkasuhteen työsuhteeksi ja samalla muuttaa nimikkeen kanslistista toimistosihteeriksi.

9 9, KH :00 CFV: 17/2017 KAUPUNGINKANSLIA: LUETTELO VALTUUTETTUJEN JÄTTÄMISTÄ ALOITTEIS- TA Kaupunginsihteeri: Kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 18 :n mukaan kaupunginhallituksen on annettava valtuustolle vuosittain maaliskuun kuluessa luettelo aloitteista, joita valtuusto ei ole edellisen vuoden loppuun ( ) mennessä lopullisesti käsitellyt. Valtuusto päättää luetteloon merkityn aloitteen raukeamisesta tai sen valmistelun jatkamisesta. Jos valtuusto on päättänyt valmistelun jatkamisesta, se vahvistaa määräajan, johon mennessä valtuuston on käsiteltävä aloite. Seuraavassa luettelo aloitteista, joita valtuusto ei ole vielä lopullisesti käsitellyt sekä ehdotus määräajasta. 1. Eero Luomala ym /108/201: Aloite aktiivipassin käyttöönottomahdollisuuksien selvittämisestä Käsittelyvaihe: Aloite on lähetetty sosiaali- ja terveysvirastolle, kulttuuritoimistolle, liikuntatoimistolle ja henkilöstötoimistolle lausuntoa varten. Kulttuurijaoston, sosiaali- ja terveysviraston ja liikuntajaoston lausunnot ovat saapuneet tähän mennessä. Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: toukokuu Jarmo Ittonen ym /890/201: Aloite pelastustoimen yhteistyökyvyn parantamisesta Käsittelyvaihe: Kaupunginhallitus on käsitellyt asian , ja kaupunginjohtaja valmistelee asiasta selvityksen. Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: toukokuu Kari Koskela ym /891/201: Aloite pelastusalueiden määrän vähentämisestä Käsittelyvaihe: Kaupunginhallitus on käsitellyt asian , ja kaupunginjohtaja valmistelee asiasta selvityksen. Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: toukokuu Pentti Silvennoinen ym /980/201: Aloite Pietarsaaren yrittäjäpalkinnon perustamisesta Käsittelyvaihe: Aloite lähetetty Concordialle, Pohjanmaan kauppakamarille, Cityryhmälle ja Pietarsaaren seudun Yrittäjille lausuntoa varten. Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: toukokuu 2017.

10 9, KH :00 CFV: 17/2017. Jacob Storbjörk ym /107/2016: Aloite kaupunginvaltuuston roolin vahvistamisesta ja näkyvyyden lisäämisestä kunnallisessa päätöksenteossa Käsittelyvaihe: Aloite on käsitelty valtuustossa lopullisesti Johan Karjaluoto ym /87/2016: Aloite tuesta kotihoidolle Käsittelyvaihe: Aloitteesta on saatu lausunto sosiaali- ja terveysvirastolta, ja vastaus aloitteeseen on hyväksyttävänä valtuuston esityslistalla Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: maaliskuu Kari Koskela ym /880/2016: Aloite Pietarsaaren kaupungin tuesta lasten harrastuksia varten Käsittelyvaihe: Aloitteesta on pyydetty lausunnot sivistyslautakunnalta ja tekniseltä lautakunnalta. Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: toukokuu Mervi Rantala ym /98/2016: Aloite JOPO joustavan perusopetuksen aloittamisesta Etelänummella Käsittelyvaihe: Aloitteesta on pyydetty lausunnot sivistyslautakunnalta ja sosiaali- ja terveyslautakunnalta. Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: syyskuu Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto hyväksyy käsittelemättömien aloitteiden edellä esitetyt määräajat. Kaupunginhallitus kehottaa myös hallintokuntia ja lautakuntia tulevaisuudessa vastaamaan aloitteisiin asetetussa määräajassa.

11 60, KH :00 CFV: 794/2016 VUODEN 2017 KUNTAVAALIT Kh Oikeusministeriön yleiskirje OM 20/1/2016: Liite 41 A Kuntaliiton yleiskirje 19/2016: Liite 41 B Kaupunginsihteeri: Oikeusministeriön yleiskirje (OM 20/1/2016) äänestyspaikkojen määräämisestä ja niille kuuluvista tehtävistä, vaalikoulutuksesta, vaaliaineistosta jne. sekä Kuntaliiton yleiskirje (19/2016) vaalikelpoisuudesta valtuustoon on julkaistu. Seuraavat yleiset vaalit ovat kuntavaalit, jotka toimitetaan sunnuntaina Ennakkoäänestyksen ajanjakso on kotimaassa (keskiviikosta tiistaihin) ja ulkomailla (keskiviikosta lauantaihin). Vuoden 2017 kuntavaalit ovat ensimmäiset uuden kuntalain (410/201) 1 :n mukaiset vaalit. Vaaleissa valittavien valtuustojen toimikausi alkaa ja kestää vuoden 2021 toukokuun loppuun. Vaalilain 9 :n mukaan kunnanhallitus päättää yleisten ennakkoäänestyspaikkojen määrästä ja sijainnista kunnassa. Ennakkoäänestyspaikka voisi olla sama kuin viime vaaleissa, eli Pietarsaaren kaupunginkirjasto Runeberginkatu 12:ssa, ja että ennakkoäänestyksen aukioloajoiksi ehdotetaan arkipäiviä klo 9 19 ja lauantaista sunnuntaihin klo Vaalipäivän äänestyspaikkoja ehdotetaan samoiksi kuin viime vaaleissa. Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien lopullisen kokoonpanon on oltava selvillä hyvissä ajoin ennen vaaleja. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää: - että Pietarsaaren ennakkoäänestyspaikaksi vahvistetaan Pietarsaaren kaupunginkirjasto, osoite Runeberginkatu 12 - että ennakkoäänestyksen aukioloajat ovat keskiviikosta perjantaihin klo lauantai ja sunnuntai klo maanantai ja tiistai klo valita hyvissä ajoin ennen vaaleja - yhdeksän vaalilautakuntaa, joissa on viisi jäsentä: puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme jäsentä sekä viisi varajäsentä

12 60, KH :00 CFV: 794/ kolme vaalitoimikuntaa, joissa on kolme jäsentä: puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja yksi jäsen sekä kolme varajäsentä. Päätös Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Kaupunginlakimies: Todetaan, että äänestysalueet ovat samat kuin aikaisemmin kuten myös äänestyspaikat, paitsi Pohjoisnummi, jonka alueen äänestyspaikka on Pietarsaaren lukio, Koulukatu 20. Äänestysalueet ovat seuraavat: 001 Keskusta Kaupunginkirjasto 002 Pohjoisnummi Pietarsaaren lukio 00 Itänummi Laamannin koulu 004 Kirkkoranta Kirkkorannan ja Jungmannin koulu 00 Länsinummi Urheilutalo 006 Vestersundinkylä Vestersundinkylän koulu 007 Permo Permon päiväkoti 008 Itälä Itälän koulu 009 Majaniemi Länsinummen koulu Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien lopullisen kokoonpanon on oltava selvillä hyvissä ajoin ennen vaaleja. Vaalitoimikuntien työ alkaa samaan aikaan kuin ennakkoäänestys , ja toimikuntien on saatava koulutus ennen sitä. Vaalilautakunnan jäsenten ja varajäsenten on oltava kuntalain mukaan vaalikelpoisia kunnan luottamustoimeen. Jäsenenä tai varajäsenenä ei voi olla ehdokas. Vaalilautakunnan jäsenenä oleva ehdokkaan puoliso, lapsi, sisarus tai vanhempi ei saa toimia vaalilain 7 :n 2 momentissa tarkoitettuna äänestäjän avustajana. Ehdokas, hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa ei voi olla vaalitoimitsijana missään kunnassa. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää: - valita - yhdeksän vaalilautakuntaa, joissa on viisi jäsentä: puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme jäsentä sekä viisi varajäsentä - kolme vaalitoimikuntaa, joissa on kolme jäsentä: puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja yksi jäsen sekä kolme varajäsentä.

13 61, KH :00 CFV: 197/2017 UUSIEN JÄSENTEN VALINTA KESKUSVAALILAUTAKUNTAAN Ehdotus Siv Sundbergin anomus: Liite 61 A Maria A. Nygårdin anomus: Liite 61 B Hannu Ahosen anomus: Liite 61 C Erkki Salmun anomus: Liite 61 D Bengt Ekmanin anomus: Liite 61 E Minna Luomalan anomus: Liite 61 F Kaupunginlakimies: Keskusvaalilautakunnassa on viisi varsinaista jäsentä ja seitsemän varajäsentä. Varsinaisista jäsenistä yksi on ehdokkaana ja kaksi on ehdokkaan läheisiä ja esteellisiä osallistumaan eräisiin lautakunnan päätöksiin. Varajäsenistä kolme on ehdokkaana ja yksi on muuttanut pois Pietarsaaresta. Jäljellä on kaksi, jotka voivat osallistua lautakunnan työskentelyyn. Jotta keskusvaalilautakunta olisi päätösvaltainen, vaaditaan, että viisi jäsentä on paikalla. Vaalilain 1 :n 2 momentin mukaan kunnan keskusvaalilautakuntaan kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään viisi. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Vaalilain 14 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus saa tarvittaessa määrätä väliaikaisen varajäsenen, jos varajäsen on estynyt tai esteellinen. Keskusvaalilautakunta pitää kolme kokousta viikolla 10, nimittäin 6.., 8.. ja 9.. Jotta nämä kokoukset olisivat päätösvaltaisia, on kaupunginhallituksen valittava vähintään kolme väliaikaista varajäsentä. Seuraavat henkilöt ovat anoneet vapautusta keskusvaalilautakunnan jäsenyydestään tai varajäsenyydestään: puheenjohtaja Siv Sundberg, varapuheenjohtaja Maria A. Nygård, varsinainen jäsen Hannu Ahonen sekä varajäsenet Erkki Salmu, Bengt Ekman ja Minna Luomala. Varajäsen Anne Forsbacka on muuttanut paikkakunnalta eikä ole enää vaalikelpoinen. Kaupunginvaltuuston on valittava uudet jäsenet ja varajäsenet näiden tilalle.

14 61, KH :00 CFV: 197/2017 Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus valitsee vähintään kolme väliaikaista varajäsentä keskusvaalilautakuntaan. Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Siv Sundberg, Maria A. Nygård, Hannu Ahonen, Erkki Salmu, Bengt Ekman, Minna Luomala ja Anne Forsbacka vapautetaan luottamustehtävistään keskusvaalilautakunnassa sekä että kaupunginvaltuusto valitsee uuden puheenjohtajan, uuden varapuheenjohtajan, uuden varsinaisen jäsenen ja vähintään neljä uutta varajäsentä keskusvaalilautakuntaan.

15 61, KH :00 / :s bilaga: Liite 61 A, kh

16 61, KH :00 / :s bilaga: Liite 61 B, kh

17 61, KH :00 / :s bilaga: Liite 61 C, kh

18 61, KH :00 / :s bilaga: Liite 61 D, kh

19 61, KH :00 / :s bilaga: Liite 61 E, kh

20 61, KH :00 / :s bilaga: Liite 61 F, kh

21 62, KH :00 TV: 18/2017 CARITA LÖFMARK: KIINTEISTÖN MYYNTI KAUPUNGILLE TL Yleiskaava: Liite 41 A Kauppa- ja vaihtokirja: Liite 41 B Kartta: Liite 41 C Valmistelu: Kaupungingeodeetti Anders Blomqvist, puh Carita Löfmark omistaa tilan Caritas Kyrkobyssa Pietarsaaressa. Tilaan kuulu yksi palsta, joka sijaitsee maantien nro 749 (Skutnabbantien) varrella. Pinta-ala kiinteistörekisterikartan mukaan on noin 1,26 ha. Yleiskaavan mukaan palsta on maaseutuvaltiasta aluetta. Tilan alueelle ei ole vielä hyväksytty asemakaavaa, mutta palstan osaa koskeva kaavaehdotus on nähtävillä. Tämän ehdotuksen mukaan reilut puolet palstasta muodostettaisiin katu- ja puistoalueeksi. Palstan alue on metsämaata ja se arvioidaan raakamaana työn alla olevaa ja tulevaa kaavoitusta varten. Maapohja on arvioitu yksikköhintaan 1,60 /m 2 ja puuston arvo hintaan.10. Kohteen kokonaisarvo on euroa. Osakorvauksena kaupunki luovuttaa noin 0,004 ha suuruisen alueen rekisteriyksiköstä Vanha maantie , joka sijaitsee Lannäsinmäen kohdalla. Kohde on osa muodostettavaa tonttia , ja se arvioidaan hintavyöhykkeen IV omakotitonttina. Kohteen arvo on 68 euroa. Kaupungingeodeetti: Tekninen lautakunta päättä ehdottaa kaupunginhallitukselle, että tämä ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunki ostaa tilan Caritas Pietarsaaressa Carita Löfmarkilta. Vaihdossa kaupunki luovuttaa Löfmarkille noin 0,004 ha suuruisen alueen rekisteriyksiköstä Vanha maantie Pietarsaaressa. Kohteiden arvojen erotuksesta kaupunki maksaa 2.00 euroa Löfmarkille. Ehdotus Päätös Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää kaupungingeodeetin ehdotuksen mukaisesti. Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen.

22 62, KH :00 TV: 18/2017 Kh Yleiskaava: Liite 62 A Kauppa- ja vaihtokirja: Liite 62 B Kartta: Liite 62 C Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunki ostaa tilan Caritas Pietarsaaressa Carita Löfmarkilta. Vaihdossa kaupunki luovuttaa Löfmarkille noin 0,004 ha suuruisen alueen rekisteriyksiköstä Vanha maantie Pietarsaaressa. Kohteiden arvojen erotuksesta kaupunki maksaa 2.00 euroa Löfmarkille.

23 62, KH :00 / :s bilaga: Liite 62 A, kh STST KH A UTDRAG FRÅN GENERALPLAN 1: / 2017

24 62, KH :00 / :s bilaga: Liite 62 B, kh K Ö P E O C H B Y T E S B R E V Undertecknade avtalsparter har idag överenskommit on följande köp och byte av fast egendom. Parter: Löfmark, Carita Marlene (xxxxxx-xxxx) Långmossvägen 129, 640 Solf Staden Jakobstad PB 41, Jakobstad Nedan kallad Staden (FO ) Objekt: 1. Carita Löfmark överlåter till Staden: Lägenheten Caritas i Kyrkoby i Jakobstad, areal ca 1,26 ha, värde euro 2. Staden överlåter till Carita Löfmark Ett ca 0,004 ha stort outbrutet område av enheten Gammal landsväg i Jakobstad, värde 68 euro. Objektens läge framgår av till köpe- och bytesbrevet bifogad karta. Köpesumma: För mellanskillnaden i objektens värde erlägger Staden tjugotretusenfemhundra euro (2 00,00 ) till Carita Löfmark Övriga villkor: 1. Av summan utgör euro ersättning för marken och 10 euro ersättning för på lägenheten befintligt trädbestånd. 2. Objektet 1 utgör råmark för planläggning. Objektet 2 utgör en del av den under bildning varande tomten Köpesumman skall erläggas inom sju (7) dagar från undertecknandet av detta köpebrev. 4. Ägande- och besittningsrätten till objekten övergår omedelbart till respektive mottagare.. Överlåtarna svarar för skatter och avgifter som berör de respektive överlåtna objekten till denna dag. 6. Överlåtande parter svarar för att respektive objekt överlåts fria från gäldsinteckningar och andra gravationer.

25 62, KH :00 / :s bilaga: Liite 62 B, kh Staden svarar för upprättandet av detta köpe- och bytesbrev och för köpvittnets arvode. 8. Parterna svarar för sina respektive lagfarts- och fastighetsbildningskostnader. 9. Lösegendom ingår inte i denna överlåtelse. Detta köpe- och bytesbrev har uppgjorts i tre likalydande exemplar, ett vardera parten och ett för köpvittnet. Jakobstad, den xx xxxxxxxx 2017 Som säljare och mottagare; Carita Löfmark, För Staden Jakobstad, som köpare och överlåtare; Kristina Stenman stadsdirektör Milla Kallioinen stadssekreterare I egenskap av köpvittne intygar jag att Carita Löfmark såsom säljare och mottagare, samt stadsdirektör Kristina Stenman och stadssekreterare Milla Kallioinen för Staden Jakobstad såsom köpare och överlåtare har undertecknat detta köpe- och bytesbrev och att de har samtidigt varit närvarande då överlåtelsehandlingen bestyrkts. Jag har kontrollerat undertecknarnas identitet och konstaterat att överlåtelsehandlingen har uppgjorts i den form som anges i 2 kap.1 jordabalken. Ort och tid som ovan. Sören Vikström fastighetstekniker 98/6

26 62, KH :00 / :s bilaga: Liite 62 C, kh rp :1 rp8 1K : Vasavägen : :10 4: K Gammal landsväg 12 : Vaasantie : : M : :294 M60 4:1 6:1 20 4:1 206 Ett ca 1,26 ha stort område av 07 lägenheten : Staden 71 Jakobstad överlåter till Carita Löfmark: :294 6: Lannäsvägen 18K Lannesintie Carita Löfmark överlåter till Staden: 4 4: : Caritas RNr M M60 6: :21 M01 4: :21 4:27 2: 6: rp6 Ett ca 0,004 ha stort outbrutet arealbestämt 0 rp 67 område av Gammal landsväg RNr : :241 : : :27 Tiemestarintie rp K :4 6 6:27 8K7 2 6:27 4: K6 7 8K2 : :268 6:287 6:291 M : : M : : : : : :240 7 M :2 II k : : k : rp8 7 6: rp7 Vägmästarvägen rp2 6:22 6:22 1 M M02 1 8P : Gammelklockarsvägen rp : :0 8K Vanhalukkarintie 6:28 Staffansnäsvägen :0 6: rp :291 M :28 4 Tapanintie Pietarsaaren ohikulkutie 2 6: : : :269 4: rp Starastigen :201 4: :167 6: : : K4 Staranpolku : rp10 1 Starantie 1 6:16 4: rp : : :0 Gammal landsväg 9 Tapanintie :17 1 6: :61 8K1 81: :10 8K rp :261 6: Gammal landsväg 6 Staravägen 17 Staffansnäsvägen M6 6: 1 6: M Jakobstads omfartsvä 6: :271 6: :1676:269 6: rp PEDERSÖRE KOMMUN 6:26 4:4 4:4 6: :194 6:194 6:2 4 6:266 6: :26 6: :10 JAKOBSTAD STAD 12 PEDERSÖRE KOMMUN SÖRE KOMMUN Kyrkoby by : :4000 1:9 1: / 2017

27 6, KH :00 TV: 98/2017 PORMESTARINSAARENTIE TL Valmistelu: vastaava suunnittelija Johan Enlund, Herrforsilla on tavoitteena rakentaa uusi kaukolämpöjohto Alholmantieltä BTC:lle saakka vuonna 2017 pitkin samaa linjaa, jolle Pormestarinsaarentie tullaan rakentamaan ja saneeraamaan. Nykyinen lämpöjohto UPM:ltä tullaan poistamaan käytöstä vuoden 2017 lopulla, mistä syystä uusi lämpöjohto tulee rakentaa vuoden 2017 aikana. Pormestarinsaarentielle on taloussuunnitelmassa jaettu investointivaroja kahdelle vuodelle eli 2017 ja Vuodelle 2017 on varattu ja vuodelle Ratkaisuksi sekä kaukolämpöjohdon että Pormestarinsaarentien rakentamiselle ehdotetaan, että nämä toteutettaisiin yhteishankkeena jo vuonna Taloudellisesti ja käytännön kannalta olisi parasta kummallekin osapuolelle rakentaa molemmat (katu ja kaukolämpöjohto) koko matkalla ja samanaikaisesti. Ehdotetaan, että summa siirretään vuoden 2017 erillisiin investointeihin. Kaikkineen tulee hanke Pormestarinsaarentie saamaan yhteissumman vuonna Summa näin ollen jätettäisiin pois vuoden 2018 erillisinvestoinneista. Kaupungininsinööri: Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus ehdottaisi kaupunginvaltuustolle määrärahan , Pormestarinsaarentien rakentaminen 2018, siirtämistä vuoden 2017 erillisinvestointeihin. Ehdotus Päätös Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää kaupungininsinöörin ehdotuksen mukaisesti. Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Kh Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se myöntäisi lisämäärärahan Pormestarinsaarentien rakentamista varten jo vuonna Näin ollen summa jätettäisiin pois vuoden 2018 erillisinvestoinneista.

28 6, KH :00 TV: 98/2017 Rahoitetaan lainalla. Päätös Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti palauttaa asian uuteen valmisteluun. Pormestarinsaarentien rakennushankkeen kustannusarvio on saatava ennen päätöksentekoa. TL Kustannuslaskelma: Liite 4 Valmistelu: rakennuttajainsinööri Frank Bäcksholm, Ramboll on tehnyt kustannusarvion hankkeelle (liite A). Laskelman mukaan koko hankkeen toteuttaminen tulisi maksamaan Katuvalaistuksen kustannuksessa on virhe. Sen tulisi olla (tarkistettu Ramboll 22.2). Rambollin kustannusarviossa ei ole huomioitu rakennuttaja kustannuksia eikä liikenneturvallisuus puomin siirtoa Kun kaikki nämä kustannukset huomioidaan on projektin loppusumma Viime vuonna rakennettiin kaksi liikennepuomia UPM:n ja sataman risteykseen. Toista puomia joudutaan nyt siirtämään uuden katulinjauksen mukaisesti, mistä aiheutuu lisäkustannus. Sen lisäksi tulee kustannuksia projektin johtamisesta ja valvonnasta. Näistä syistä tarvitaan koko summa Pormestarinsaaren liikennemäärä on suuri ja sillä on runsaasti raskasta liikennettä. Luultavasti tarvitaan kiertoteitä satamaalueella ja usean osapuolen toivomus on, että se järjestely tehtäisiin vain yhden kerran. Kaukolämpöjohto on suunniteltu sijoitettavaksi tulevan pyörätien alle kadun itälaidalle. Jos kaukolämpöjohto toteutetaan erillisenä hankkeena ennen kadun kaivamista, tulee selvittää kuivatuksen ja viemäröinnin järjestäminen vanhan katurakenteen osalla. Tiellä on uusi linjaus joka poikkeaa nykyisestä enemmän tai vähemmän. Nykyinen katu joudutaan siksi merkittäviltä osiltaan kaivamaan ja palauttamaan ennalleen, jos hankkeet toteutetaan erikseen. Siinä vaiheessa kun kadun rakentamista toteutetaan, urakoitsijan pitäisi varoa kaivutöiden tiellä olevaa kaukolämpöjohtoa. Se nostaisi urakkahintaa.

29 6, KH :00 TV: 98/2017 Kokonaistaloudellisesti ajatellen sekä Herrforsin että Teknisen palvelukeskuksen kannalta tulisi hanke toteuttaa tämän vuoden aikana. Näin aiheutettaisiin myös vähemmän häiriötä satamalle ja teollisuudelle. Kaupungininsinööri: Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus ehdottaisi kaupunginvaltuustolle määrärahan , Pormestarinsaarentien rakentaminen 2018, siirtämistä vuoden 2017 erillisinvestointeihin. Ehdotus Päätös Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää kaupungininsinöörin ehdotuksen mukaisesti. Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Kh Kustannuslaskelma: Liite 6 Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle määrärahan , Pormestarinsaarentien rakentaminen 2018, siirtämistä vuoden 2017 erillisinvestointeihin.

30 6, KH :00 / :s bilaga: Liite 6, kh KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Aluekerroin: Kustannusindeksi: Päivämäärä: Laukontie, Pietarsaari > Katusuunnitelma Katussuunnitelma - Kustannusarvio Investointi Jussi Pajula Jussi Pajula Jussi Pajula Jussi Pajula Pietarsaaren kaupunki Tommy Björklund 0,91 16,0 (200=100) Laskelman kustannukset yhteensä: Koko laskelma Rakennusosat Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet Olevat rakenteet ja rakennusosat Poistettava, siirrettävä ja suojattava kasvillisuus Jätepuun ja kasvillisuuden poisto, normaali m2tr , Hyötypuun hakkuu ( kpl) kpl 20 17, Poistettavat, siirrettävät ja suojattavat rakenteet Verkkoaidan siirto mtr 200, Turva/taajama-aidan purku mtr , Poistettavat, siirrettävät ja suojattavat järjestelmät Rumpujen purku, suuret määrät mtr 10 14, Puupylväs ja ilmakaapeli, purku kpl 24, Liikenteenohjauslaitteiden siirto kpl 2, Poistettavat ja siirrettävät maa- ja pengerrakenteet Pintamaan poisto, normaali m2tr 12 20, Poistettavat päällysrakenteet Asfaltin jyrsintä m2tr 100 2, Asfalttipäällysteen sahaus/leikkaus m2tr 0 10, Asfalttipäällysteen poisto, kaatopaikalle m2tr , Pohjarakenteet Kuivatusrakenteet Salaojat 110 mm mtr 00 11, Laskuojien perkaus mktr 00 6, Muovinen putkirumpu 20 mm mtr 72 62, Muovinen putkirumpu 1 mm mtr 0 64, Muovinen putkirumpu 00 mm mtr 10 92, Maaleikkaukset ja -kaivannot Maaleikkaukset Maaleikkaus, massat pengerrykseen mktr , Maaleikkaus, massat luiskatäyttöihin mktr , Maaleikkaus, massojen kuljetus läjitykseen mktr , Penkereet, maapadot ja täytöt Penkereet Maapenger hankkeen sisältä, kustannukset muodostuvat 1600-nimikkeissä mrtr , Luiskatäyte (kustannus 0 ) hankkeen sisältä, kustannukset muodostuvat 1600-nimikkeissä mrtr , Kaivantojen (kustannus 0 ) täytöt Tasauskerros murskeesta (asennusalusta) mrtr 40 24, Alku- ja lopputäyttö murskeesta mrtr , Päällys- ja pintarakenteet Päällysrakenteen osat ja radan alusrakennekerrokset Suodatinrakenteet Suodatinkangas N m2tr , Jakavat kerrokset, eristyskerrokset ja välikerrokset Jakava välikerros louheesta KaM 0-00 (sis kiilauksen KaM 0/12 mm) mrtr , Kantavat kerrokset Sitomaton kantava kerros KaM 0-4 mrtr , Tasauskerros asfaltin alle (KaM 0/16...2) m2tr 1 800, Sivu 1 / 2

31 6, KH :00 / :s bilaga: Liite 6, kh KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Aluekerroin: Kustannusindeksi: Päivämäärä: Laukontie, Pietarsaari > Katusuunnitelma Katussuunnitelma - Kustannusarvio Investointi Jussi Pajula Jussi Pajula Jussi Pajula Jussi Pajula Pietarsaaren kaupunki Tommy Björklund 0,91 16,0 (200=100) Laskelman kustannukset yhteensä: Koko laskelma Rakennusosat Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä 2140 Päällysteet ja pintarakenteet AB 16 / 100 (40 mm) (kevyen liikenteen väylät) m2tr 600 7, AB 22 / 10 (60 mm) m2tr , ABK 22 / 120 (0 mm) m2tr , Nupukivet saarekkeisiin luonnonkivestä m2tr , Siirtymärakenteet Siirtymäkiilan teko mrtr , Erikoisrakenteet Piennartäyte mrtr 92 12, Reunatuet, kourut, askelmat ja eroosiosuojaukset Reunatuet, kourut, askelmat ja muurit Liukuvalettu reunatuki betonista mtr , Kasvillisuusrakenteet Kasvualustat ja katteet Kasvualusta lk 2, Nurmikko A2, välikaistat, paksuus 200 mm mrtr 600 0, Kasvualusta lk 2, Nurmikko A, ulkoluiskat, paksuus 10 mm mrtr , Nurmi- ja niittyverhoukset Nurmikko A2 m2tr 000 2, Nurmikko A m2tr , Järjestelmät Turvallisuusrakenteet ja opastusjärjestelmät Opastus- ja ohjausjärjestelmät Liikennemerkki mm, kalvotyyppi R1, päällystetty paikka kpl 60 24, Ajoratamerkinnät, kestomerkintä (paksuus mm) m2tr 00 17, Sähkö-, tele- ja konetekniset järjestelmät Valaistusrakenteet Valaistus erillisen määräluettelon mukaan erä , Rakennusosat yhteensä Työmaatehtävät 100 Rakentamisen johtotehtävät Rakentamisen työmaatehtävät ja erityiset työmaakulut Työmaapalvelut Työmaan kalusto Urakoitsijan yritystehtävät Hintatason muutokset Työmaatehtävät yhteensä Rakennusosat ja työmaatehtävät yhteensä Tilaajatehtävät 600 Suunnittelutehtävät Rakennuttamis- ja omistajatehtävät 0 Tilaajatehtävät yhteensä Rakennusosat, työmaatehtävät ja tilaajatehtävät yhteensä Muut kustannukset Nimi Yks. Määrä Muut kustannukset yhteensä Koko hanke yhteensä (Alv. 0%) (Alv. 2%) Koko hanke yhteensä (Alv. 2%) Yks. hinta Yhteensä Sivu 2 / 2

-2, TL :00

-2, TL :00 -2, TL 2017-05-30 12:00 Kokouskutsu Tiistai 30.5.2017 klo 12.00, ravintola Pavis, isompi kabinetti, Paviksentie 2 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Johan Karjaluoto, puheenjohtaja

Lisätiedot

järjestelmät. Betonikaivojen purku ( kuljetus < 5 km ) kpl 1 104, Kaivo (laatu määrittelemättä)

järjestelmät. Betonikaivojen purku ( kuljetus < 5 km ) kpl 1 104, Kaivo (laatu määrittelemättä) KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Pöytyä > Laurilantie kt Laskelma: Laurilantie kt/vaihe 1 Työnumero: 20601549 Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas:

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

ALUSTAVA KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN. Koko laskelma. Rakennusosat

ALUSTAVA KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN. Koko laskelma. Rakennusosat ALUSTAVA KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Laskelma: Vilkkalan klv RS Työnumero: 8240889 Hankkeen tyyppi: Investointi Dokumentin luo: Mika Kaukoranta Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaa: Pietari Kousa Päivämäärä:

Lisätiedot

ym -suunnittelu oy Teerikorventie Mänttä

ym -suunnittelu oy Teerikorventie Mänttä Mänttä-Vilppulan kaupunki Miinanpellonkadun ja Niittykadun saneeraus ym ym -suunnittelu oy Teerikorventie 74 35820 Mänttä OHJEELLINEN MÄÄRÄLUETTELO 20.12.2016 Miinanpellonkatu Tunniste Yksikkö Määrä 1000

Lisätiedot

0,91 137,00 (2005=100) 1.4.2014 Laskelman kustannukset yhteensä: 960 900

0,91 137,00 (2005=100) 1.4.2014 Laskelman kustannukset yhteensä: 960 900 KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Aluekerroin: Kustannusindeksi: Päivämäärä:

Lisätiedot

Laskelman kustannukset yhteensä: 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet 1100 Olevat rakenteet ja rakennusosat 1140 Poistettavat ja siirrettävät maa- ja

Laskelman kustannukset yhteensä: 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet 1100 Olevat rakenteet ja rakennusosat 1140 Poistettavat ja siirrettävät maa- ja KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeisin muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Aluekerroin: Kustannusindeksi:

Lisätiedot

Määrä Yks. hinta Yhteensä Vt6 plv , Puupylväs ja ilmakaapeli, purku ( kuljetus < 5 km ) kpl , km )

Määrä Yks. hinta Yhteensä Vt6 plv , Puupylväs ja ilmakaapeli, purku ( kuljetus < 5 km ) kpl , km ) KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Laskelma: Vt 6 Taavetin eteläinen etl Taavetin eteläinen etl Työnumero: Hankkeen tyyppi: Investointi Dokumentin luoja: Simo Saros Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja:

Lisätiedot

1832 Alkutäytöt Alkutäyttö sorasta m3rtr , kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), alkutäytöt

1832 Alkutäytöt Alkutäyttö sorasta m3rtr , kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), alkutäytöt KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: 2 Konsultit > Ramboll Oy Karhunmäki_2017_alue_Juoksupolku_vesih uolto Investointi Lauri Jauhiainen Vastuuhenkilö:

Lisätiedot

MÄÄRÄLUETTELO. Suodatus: V6

MÄÄRÄLUETTELO. Suodatus: V6 MÄÄRÄLUETTELO Projekti: 12 Konsulttien työkansiot > Sito Oy > 03 Kaakkois-Suomen ELY-keskus > Vt 6 Hevossuo-Nappa > Tiesuunnittelu > Laskelma: Rakennusosalaskelma, päivitetty Työnumero: Hankkeen tyyppi:

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA LIITE URAKKATARJOUKSEEN: JOKIKUJA

PORNAISTEN KUNTA LIITE URAKKATARJOUKSEEN: JOKIKUJA PORNAISTEN KUNTA LIITE URAKKATARJOUKSEEN: 31.3.2017 2(6) Rakennusaikana mahdollisesti tehtävät lisä- ja muutostyöt hinnoitellaan noudattaen jäljempänä mainittuja yksikköhintoja. Yksikköhintojen tulee vastata

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-11-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. marraskuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

Vt 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti-Metso, Kouvola

Vt 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti-Metso, Kouvola KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Vt 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti-Metso, Kouvola Laskelma TIESUUNNITELMA Hankkeen tyyppi: Investointi Dokumentin luoja: Kari Seitsonen Vastuuhenkilö:

Lisätiedot

Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä V6 0, Kaiteiden purku mtr , Purettava vt6 osuus

Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä V6 0, Kaiteiden purku mtr , Purettava vt6 osuus KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: 12 Konsulttien työkansiot > Sito Oy > 03 Kaakkois- Suomen ELY-keskus > Vt 6 Hevossuo-Nappa > Tiesuunnittelu > Laskelma: Työnumero Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja:

Lisätiedot

MÄÄRÄLUETTELO. Koko laskelma

MÄÄRÄLUETTELO. Koko laskelma MÄÄRÄLUETTELO Projekti: 12 Konsulttien työkansiot > Sito Oy > 03 Kaakkois-Suomen ELY-keskus > Vt 6 Hevossuo-Nappa > Tiesuunnittelu > Laskelma: Rakennusosalaskelma, päivitetty Työnumero: Hankkeen tyyppi:

Lisätiedot

MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2

MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2 PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNISET PALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2 rakentaminen kokonaisurakkana 14.7.2014 Työ n:o 12055 MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN

Lisätiedot

Jylhänniemen asemakaavan liikenteen esiselvitys

Jylhänniemen asemakaavan liikenteen esiselvitys Karttunen Matti 3.10.2016 Jylhänniemen asemakaavan liikenteen esiselvitys Liikennettä tuottavan maankäytön nykytilanne ja sen ohjaaminen ympäröivään liikenneverkkoon Tällä hetkellä Jylhännimen alueella

Lisätiedot

-2, KV 2015-11-16 18:00

-2, KV 2015-11-16 18:00 -2, KV 205--6 8:00 Kokoustiedot Aika 6..205 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Luomala, Eero Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää,

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunki Tekninen toimi PL 11, Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupunki Tekninen toimi PL 11, Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta SOPIMUS Luonnos 1 (4) Kaivokadun rakentaminen, plv 40-135, Lappeenranta Sopimus hankkeen rakennuttamisesta 1 Sopimusosapuolet Tekninen toimi PL 11, Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Lappeenrannan Villimiehen

Lisätiedot

KUSTANNUSARVIO LINJAVÄLEITTÄIN

KUSTANNUSARVIO LINJAVÄLEITTÄIN Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä 20601196 Talma Söderkulla VJ KUSTANNUSARVIO LINJAVÄLEITTÄIN 23.03.2018 / FIMKIT LIITE 2 Linjausvaihtoehdot on esitetty liitteenä 1 olevalla kartalla 101, MUUTOS A.

Lisätiedot

Rintala Aino-Kaisa Tuomainen Janne. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta

Rintala Aino-Kaisa Tuomainen Janne. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta Iitin kunta Kokouskutsu 8/2017 1 Aika 16.10.2017 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Kunnantalo, 1. kerroksen kokoushuone Huom! Lautakunta on päätösvaltainen vain täysilukuisena. Esteestä pyydetään ilmoittamaan

Lisätiedot

KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN. Koko laskelma Rakennusosat. Työmaatehtävät Metsäturve /uiskissa * m2tr Projekti :

KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN. Koko laskelma Rakennusosat. Työmaatehtävät Metsäturve /uiskissa * m2tr Projekti : KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti : Vt2 Ulkoilureitti Tammela Laskelma : Esisuunnitelma - - Työnumero................, Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö : Viimeinen muokkaaja: Raportoija:

Lisätiedot

-2, KH 2015-09-01 16:00

-2, KH 2015-09-01 16:00 -2, KH 2015-09-01 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 1.9.2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

-2, KH 2016-05-09 16:00

-2, KH 2016-05-09 16:00 -2, KH 2016-05-09 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

MT 252 PARANTAMINEN HYRKIN ETELÄINEN KIERTOLIITTYMÄ, SASTAMALA

MT 252 PARANTAMINEN HYRKIN ETELÄINEN KIERTOLIITTYMÄ, SASTAMALA M1 1131 3U Putkijohdon purku, muoviputket mtr 33 1131 5K Betonikaivojen purku kpl 5 1131 7K Betonikaivojen puhdistus kpl 1 1135 1U Liikenteenohjauslaitteiden purku kpl 10 1135 3U Tieliikenteen portaalin

Lisätiedot

Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi. Katusuunnitelma RAKENNUSTAPASELOSTUS. Liite 1

Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi. Katusuunnitelma RAKENNUSTAPASELOSTUS. Liite 1 Liite 1 Kittilän kunta Tekninen osasto Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi Katusuunnitelma 2 SISÄLTÖ YLEISTÄ 3 1000 MAA-, POHJA- JA KALLIORAKENTEET 3 1000.01 Mittaustyöt

Lisätiedot

X = Y = X = Y =

X = Y = X = Y = X = 6674100 X = 6674100 Y = 25488750 Y = 25488650 X = 6674050 Y = 25488650 Y = 25488700 X = 6674000 NS Y = 25488800 X = 6674000 1 Kaupunkitekniikan keskus Ramboll Finland Oy / Markku Lindroos 12.9.2016

Lisätiedot

1432 Salaojakaivo 560 T 560/500 umpikansi 40 tn kpl , Betoniputkirumpu 500 mm mtr , Yhteyden Vaunutieltä alitse

1432 Salaojakaivo 560 T 560/500 umpikansi 40 tn kpl , Betoniputkirumpu 500 mm mtr , Yhteyden Vaunutieltä alitse KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Akaan raakapuuterminaalin ratasuunnitelma

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

KYRÖN TORIN PARANTAMINEN

KYRÖN TORIN PARANTAMINEN PÖYTYÄN KUNTA TEKNISET PALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: KYRÖN TORIN PARANTAMINEN Rakentaminen kokonaisurakkana 29.4.2019 Työ nro: 18013 KYRÖN TORIN PARANTAMINEN 2(6) Lisä-, muutos- ja kokonaisurakkahintaan

Lisätiedot

-2, TL :30

-2, TL :30 -, TL 07-0- 6:0 Kokouskutsu Tiistai..07 klo 6.0, kokoushuone Sevilla, Strengberginkatu Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Johan Karjaluoto, puheenjohtaja Michael Östman Bjarne Kull,

Lisätiedot

MÄÄRÄLUETTELO RYHMITTÄIN JA NIMIKKEITTÄIN. Koko laskelma. Rakennusosat

MÄÄRÄLUETTELO RYHMITTÄIN JA NIMIKKEITTÄIN. Koko laskelma. Rakennusosat MÄÄRÄLUETTELO RYHMITTÄIN JA NIMIKKEITTÄIN Projekti: 457_Pudasjärven_koulukeskus Laskelma: Pudasjärven_kadun_rakennussuunnitelma Työnumero: 457 Hankkeen tyyppi: Investointi Dokumentin luoja: Olli Planting

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN ASEMAKAAVA- ALUEEN KUNNALLISTEKNII- KAN YLEISSUUNNITELMA

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN ASEMAKAAVA- ALUEEN KUNNALLISTEKNII- KAN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Hollolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 6.11.2014 Viite 1510014712 HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN ASEMAKAAVA- ALUEEN KUNNALLISTEKNII- KAN YLEISSUUNNITELMA HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-12-05 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 5.12.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Sisällysluettelo KEL, :00, Esityslista 1

Sisällysluettelo KEL, :00, Esityslista 1 Sisällysluettelo KEL, 18:00, Esityslista 1-3 Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)... 1-1 Esityslistan hyväksyminen... 2 11 Vuonna 2019 järjestettävien vaalien yleiset ennakkoäänestyspaikat Kaarinassa...

Lisätiedot

VALTIMON KUNTA VUODEN 2017 KUNTAVAALIT KH 187

VALTIMON KUNTA VUODEN 2017 KUNTAVAALIT KH 187 Keskusvaalilautakunta, kokous nro 1/2017 17, ilmoitusasian kohta 6 /pöytäkirjan liite nro 7 Kunnanhallitus 187 16.12.2016 Kunnanhallitus 1 12.01.2017 VUODEN 2017 KUNTAVAALIT KH 187 Seuraavat yleiset vaalit

Lisätiedot

Hausjärven kunta Maa-,pohja- ja kalliorakenteet. Muutos-ja yksikköhintaluettelo

Hausjärven kunta Maa-,pohja- ja kalliorakenteet. Muutos-ja yksikköhintaluettelo Hausjärven kunta Muutos-ja intaluettelo Pionkaarteen alueen kunnallistekniikan ja vesiuollon rakentaminen Jokainen inta on täysin itsenäinen ja muista riippumaton.yksikköintoiin on sisällytettävä nimikkeen

Lisätiedot

Kunnanhallitus nro 12/2011 3.10.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Kunnanhallitus nro 12/2011 3.10.2011 SISÄLLYSLUETTELO nro 12/2011 SISÄLLYSLUETTELO KH 201 KH 202 KH 203 KH 204 KH 205 KH 206 KH 207 Kokouksen järjestäytyminen Talouden seuranta Talouden tasapainotusohjelman seuranta Lautakuntien ja viranhaltijoiden päätösten

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO. Koko laskelma. Urheilutien silta, Kauhajoki. Vahanen Suunittelupalvelut Oy. Hankkeen sijainti: Muu Etelä-Pohjanmaa

YKSIKKÖHINTALUETTELO. Koko laskelma. Urheilutien silta, Kauhajoki. Vahanen Suunittelupalvelut Oy. Hankkeen sijainti: Muu Etelä-Pohjanmaa YKSIKKÖHINTALUETTELO Projekti: Urheilutien silta, Kauhajoki Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Silta SUPA224

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2017-01-30 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 30. tammikuuta 2017 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

1135 Opastustaulun siirto < 10 m2 kpl 2 Liikenneviraston juna-aseman opasteet

1135 Opastustaulun siirto < 10 m2 kpl 2 Liikenneviraston juna-aseman opasteet MÄÄRÄLUETTELO Projekti: 02 Konsulttilaskenta > Ramboll > Bredanportti Laskelma: Bredanportti, rakennussuunnitelma Työnumero: 2256 Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Dokumentin omistaja: Viimeinen muokkaaja:

Lisätiedot

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely ja kelpoisuus Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely ja kelpoisuus Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta Kunnanhallitus 23 23.01.2017 Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen 796/00.00.00.00/2015 Kunnanhallitus 23.01.2017 23 Äänestyksen ajankohta Vuoden 2017 kuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2017-03-27 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 27. maaliskuuta 2017 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-03-08 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 8.3.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

ESIKOPIO KLOSTRETINKUJA 2261/001. Suunnitelman raja 3P KATU ASEMAPIIRUSTUS JA TYYPPIPOIKKILEIKKAUS

ESIKOPIO KLOSTRETINKUJA 2261/001. Suunnitelman raja 3P KATU ASEMAPIIRUSTUS JA TYYPPIPOIKKILEIKKAUS 0 10 20 30 40 50 77-79.15- -55.15-45 45 +47.5-8.02-7787 -32.02-7784 +49.0 112 2 11 47.60 10 +47.4-17.31- -20.75- I -22.47- -40.94- +48.4-27.02-7 kt +48.1-9.00-6 +47.7 k ESIKOPIO 11.1.2018 Y = 25485100

Lisätiedot

Vuoden 2015 eduskuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta

Vuoden 2015 eduskuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta Kunnanhallitus 45 26.01.2015 Vuoden 2015 eduskuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen 26/00.00.00.01/2015 Kunnanhallitus 45 Äänestyksen ajankohta Vuoden 2015 eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

Lapinlahden kunta Kunnanrannan katujen peruskorjaus

Lapinlahden kunta Kunnanrannan katujen peruskorjaus 1(6) Liite urakkatarjoukseen Lapinlahden kunta Kunnanrannan katujen peruskorjaus YKSIKKÖHINTALUETTTELO 101005338-005 2(6) MAKSU JA MITTAUSPERUSTEET Kaikki massa- ja ainemäärät, jotka liittyvät mittayksiköinä

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 62 19.02.2018 Keskusvaalilautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 62 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 169 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN VÄLILLÄ KIMONKYLÄ - HEVOSSUO, KOUVOLA TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET JA TYÖSELOSTUKSET

R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN VÄLILLÄ KIMONKYLÄ - HEVOSSUO, KOUVOLA TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET JA TYÖSELOSTUKSET R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN 30.5.2014 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN 2 SISÄLLYSLUETTELO 1-50 Yleiset perusteet... 3 10 Maaperä... 3 50 Mittaustyöt... 3 1000 Maa-,

Lisätiedot

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 6.3.2017 klo 15.00-17.00 Paikka Sähköpostikokous 58 59 60 61 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-09-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.9.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

-2, KH :30

-2, KH :30 -2, KH 2016-12-30 11:30 Kokouskutsu Perjantaina 30. joulukuuta 2016 klo 11.30, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

Iitin kunta Pöytäkirja 2/ Keskusvaalilautakunta Aika klo 17:00-17:33. Paikka. Saapuvilla.

Iitin kunta Pöytäkirja 2/ Keskusvaalilautakunta Aika klo 17:00-17:33. Paikka. Saapuvilla. Iitin kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Keskusvaalilautakunta 20.02.2017 Aika 20.02.2017 klo 17:00-17:33 Paikka Saapuvilla Leinonen Heikki Salonen Irmeli Kakko Henry Kettumäki Jukka Janhunen Heli Hiltunen Heikki

Lisätiedot

16 Pöytäkirjan tarkastajat

16 Pöytäkirjan tarkastajat JÄMIJÄRVEN KUNTA Keskusvaalilautakunta Laatimispäivämäärä 15.4.2019 KOKOUSKUTSU KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 25.4.2019 klo 17.00 Paikka Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 15 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 55 21.11.2016 40 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 55 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Valtioneuvosto on tehnyt 16. kesäkuuta 2016 päätöksen Kuopion ja Juankosken

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta. Merja Kannosto Seppo Leponiemi Rainer Rajamäki

Keskusvaalilautakunta. Merja Kannosto Seppo Leponiemi Rainer Rajamäki JÄMIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Keskusvaalilautakunta KOKOUSAIKA Torstaina 28.2.2019 kello 17.00 17.20 KOKOUSPAIKKA Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 59 19.02.2018 Sivistyslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 59 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 165 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

HOIVAKODIN KATUYHTEYDEN RAKENNUSURAKKA RAKENNUSSSUUNNITTELU URJALA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL mukaan

HOIVAKODIN KATUYHTEYDEN RAKENNUSURAKKA RAKENNUSSSUUNNITTELU URJALA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL mukaan 1 Urjalan kunta HOIVAKODIN KATUYHTEYDEN RAKENNUSURAKKA RAKENNUSSSUUNNITTELU URJALA Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL mukaan Infrasuunnittelu Tampere 2018 A 2 (7) 0 YLEISTÄ 01 Tilaaja

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

Kunnantalon kokoushuone

Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 23/2018 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 28.11.2018 Kokoustiedot Aika Maanantaina 03.12.2018 kello 19.00 Käsiteltävät asiat Paikka Kunnantalon kokoushuone 260 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokouskäytännöistä 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokousmenettelyt Tavoitteena yhdenmukaiset menettelyt toimielimissä Käsitellään toimielimen ensimmäisessä kokouksessa Päätetään

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-03-23 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 23.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 61/2017 1 (6) Kaupunginhallitus, 707, 18.12.2017 Kaupunginhallitus, 648, 20.11.2017 Kaupunginhallitus, 695, 11.12.2017 707 Presidentinvaalin 2018 vaalilautakuntien täydentäminen

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

-2, KV :00

-2, KV :00 -, KV 07-06-05 8:00 Kokoustiedot Aika 5.6.07 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Aspvik, Matts Kull, Bjarne Björklund, Lars Lunabba, Maria Boström, Peter Luomala, Eero

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 30.1.2017 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 33 34

Lisätiedot

Pöytäkirja Sivu. Kirkkoneuvosto N:o 4/2018. Kokousaika: Keskiviikko klo Paikka: Pappila, Huhdintie 9

Pöytäkirja Sivu. Kirkkoneuvosto N:o 4/2018. Kokousaika: Keskiviikko klo Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Kirkkoneuvosto 14.3.2018 29 Kokousaika: Keskiviikko 14.3.2018 klo 18.00 19.10 N:o 4/2018 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 30-37 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina 5.8.2019 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 33 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sisällys KESKUSVAALILAUTAKUNTA 2/2017. Aika: Maanantia klo Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2

Sisällys KESKUSVAALILAUTAKUNTA 2/2017. Aika: Maanantia klo Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 REISJÄRVEN KUNTA KESKUSVAALILAUTAKUNTA 2/2017 PÖYTÄKIRJA Aika: Maanantia 6.3.2017 klo 12-13.23 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 Läsnä: Rajala Tiina, pja Hautala Teuvo, vpja Kesänen Tiina, j Lehto Juhani,

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 -2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 12.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely ja kelpoisuus Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely ja kelpoisuus Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta Kunnanhallitus 23 23.01.2017 Kunnanhallitus 48 13.02.2017 Kunnanhallitus 87 06.03.2017 Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen 796/00.00.00.00/2015 Kunnanhallitus 23.01.2017

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 57 19.02.2018 Kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 57 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 162 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-03-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.3.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Kunnanhallitus 179 06.06.2017 Valtuusto 63 14.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021 KH 06.06.2017 179 Kuntalain 32 :n mukaan tulee valtuuston suorittaa kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja

Lisätiedot

R/A. Kårkulla Samkommun. Liikennejärjestelyiden parantaminen, Kirjala RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS

R/A. Kårkulla Samkommun. Liikennejärjestelyiden parantaminen, Kirjala RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS R/A Kårkulla Samkommun Liikennejärjestelyiden parantaminen, RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS 28.8.2017 Rakennussuunnitelma 1 (7) SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 2 0650 MITTAUSTYÖT 3 0651 Koordinaatti-

Lisätiedot

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello 18.00. Kokouksen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 63 19.02.2018 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 63 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 170 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 11.5.2015 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Kuntavaalit 2017: vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan jäsenten ja varajäsenten asettaminen / valintojen täydentäminen

Kuntavaalit 2017: vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan jäsenten ja varajäsenten asettaminen / valintojen täydentäminen Kunnanhallitus 200 07.11.2016 Kunnanhallitus 242 12.12.2016 Kunnanhallitus 17 16.01.2017 *Keskusvaalilautakunta 15 14.02.2017 Kuntavaalit 2017: vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan jäsenten ja varajäsenten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 Keskusvaalilautakunta

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 Keskusvaalilautakunta Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 Kokousaika 8:15-8:35 Kokouspaikka Ryhmähuone 236, Bockin talo Läsnä Jäsenet Viertola, Juha Kivinen, Tiina Ahonen, Risto Kiukas, Vertti Kopra, Pia puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (13) Tekninen lautakunta Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus

Laihia Pöytäkirja 1/ (13) Tekninen lautakunta Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Aika 11.01.2017, klo 18:00-19:01 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Lautakunnan

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 53 19.02.2018 Teknisen lautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 53 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 163 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 4/2016 ASIALISTA Aika: Tiistai 24.5.2016 klo 18.00 18.12 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Tikkanen Timo, kunnanhallituksen jäsen Ranto Mauno, va. kunnanjohtaja

Lisätiedot

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018 PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Maanantaina 28.5.2018 klo 15.00 18.40 Paikka Jäsenet Selecta, Kaupungintalo Varsinaiset jäsenet Bjarne Kull, puheenjohtaja Kaj Nyman, klo 16.30 18.40, puheenjohtajana

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA Pöytäkirja 8 / 2017

PADASJOEN KUNTA Pöytäkirja 8 / 2017 Pöytäkirja 8 / 2017 Keskusvaalilautakunta Presidentinvaalit KOKOUSAIKA Keskiviikko 29.11.2017 klo 16.50 17.05. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 258 n vaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002995 T 00 00 02 Päätös päätti asettaa toimikaudekseen kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina 4.3.2019 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2016-06-13 08:00 Kokouskutsu Maanantaina 13. kesäkuuta 2016 klo 08.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 1 Keskusvaalilautakunta KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 1 Keskusvaalilautakunta KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 1 KOKOUSAIKA klo 16.00-16.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA Pöytäkirja 1 / 2019

PADASJOEN KUNTA Pöytäkirja 1 / 2019 Pöytäkirja 1 / 2019 Keskusvaalilautakunta Eduskuntavaalit KOKOUSAIKA Keskiviikko 13.3.2019 klo 16.55 17.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 -2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 16.6.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 167 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

ASIAT Pykälät: Sivut: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Lahti Kari ja Pudas Jaana

ASIAT Pykälät: Sivut: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Lahti Kari ja Pudas Jaana PÖYTÄKIRJA KUNNANHALLITUS Nro 11 / 2016 KOKOUSAIKA 7.12.2016 kello 8.00-13.55 KOKOUSPAIKKA: KUNNANTOIMISTO Jäsenet paikalla: Varajäsenet: paikalla: Nivala Kirsti, pj. x Keskikorpi Sointu - Sakko Antti,

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2017-03-09 17:30 Kokouskutsu Torstaina 9.3.2017 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Christer Tonberg, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (10) Keskusvaalilautakunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (10) Keskusvaalilautakunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 17:12-18:39 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, Herman -kokoustila Käsitellyt asiat 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 20 Pöytäkirjan

Lisätiedot