Sisällysluettelo... 2 Hepohiekan leirialueen esittely Yleistä... 4 Kartat Leirialueen rakennukset ja rakennelmat... 7

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisällysluettelo... 2 Hepohiekan leirialueen esittely... 4. Yleistä... 4 Kartat... 5. Leirialueen rakennukset ja rakennelmat... 7"

Transkriptio

1

2 2 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo... 2 Hepohiekan leirialueen esittely... 4 Yleistä... 4 Kartat... 5 Leirialueen rakennukset ja rakennelmat... 7 Leirialueen portti... 7 Sataman laituri... 7 Keittiö ja ruokailukatos... 7 Kaivo... 8 Grillikatos... 8 Sauna... 9 Laavu... 9 Muut rakennukset Luontopolku ja pitkospuut Yleisiä ohjeita Tulenteko ja polttopuut Sähkö Jätehuolto Huussit Muuta Käyttöohjeita Keittiön ja ruokailukatoksen käyttö Ensimmäiset toimenpiteet, kun saavut keittiölle Sähköt Hella tulisija Sähköliesi ja -uuni Jääkaappi ja pakastin Kattilavarasto Kuivavarasto Tiskauspaikka Komposti... 15

3 3 Jätehuolto Parvi Varasto Loppusiivous Poistuminen Saunan käyttö Tupa Takka Sähköt Sähkölämmitys Löylyhuone Pukuhuone Pesuhuone Vesiautomaatti Puuliiteri Loppusiivous Poistuminen Leirialueen varaaminen ja vuokraus Varaaminen Vuokrahinnat Vuokrasopimus Avaimet Käyttökoulutus Hepohiekan hinnasto ( alkaen) Sauna Leirit Muut Siivoussakkomaksu Hepohiekan hoitokunta Kuvat Tuija Karjalainen, Pasi Veikkolainen, Jaana Hyrkkänen

4 4 HEPOHIEKAN LEIRIALUEEN ESITTELY YLEISTÄ Hepohiekan leirialue on ostettu Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:lle vuonna Leirialueen koko on 11,7 hehtaaria. Leirialue sijaitsee Taipalsaaren kunnan alueella Kyläniemessä, tila nro Alueen kehittämiseen on saatu Länsi-Saimaan kehittämisyhdistyksen kansallista POMO+ -rahoitusta vuosina Rakennukset ovat nousseet partiolaisten talkootyöllä. Hepohiekan leirialueen hankkimisen tavoitteena on ollut varmistaa Etelä-Karjalan alueella yksi maa-alue, jossa partiolaisilla on mahdollisuus järjestää jopa tuhannen hengen kokoisia piirileirin tasoisia suurleirejä. Leirialueelle voi saapua niin maanteitse kuin vesiteitse. Leirialueen rakentaminen on toteutettu talkootyönä. Leirialueen vihkiäiset pidettiin Hepohiekalla Leirialueen ylläpidosta, huollosta ja kehittämisestä vastaa Hepohiekan hoitokunta. Isommat hankkeet toteutetaan talkoilla ja kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus myös maksaa tukimaksua piirin tilille FI , viitteellä Leirialueen käyttövaraukset tehdään Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n piiritoimiston kautta. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Kesolantie 1, Joutseno puh Hepohiekan hoitokunnan puheenjohtaja Tuija Karjalainen, puh , Lisätietoa Hepohiekasta

5 5 LEIRIALUE Aluejako 1. Satama 2. Grillikatos ja hiekkarannat 3. Heponiemi ja sauna 4. Keittiön ja ruokailukatoksen alue 5. Telttailualue 1 6. Telttailualue 2 7. Telttailualue 3 8. Vaivionlampi ja sen ympäristö Leirialueelle saavutaan leiriportin tai sataman kautta. Hepohiekan tiellä on asennettuna lukittava puomi. Puomi tulee pitää aina lukittuna. Autot parkkeerataan sataman alueella olevalle parkkipaikalle. Huoltoliikenne on sallittua leirialueella olevilla tieurilla. Sataman vieressä on ranta-alue mökkiläisten veneille ja autoille. Huomaa: ko. alue ei ole leirikäytössä. Leirialueella leiriytyminen on sallittua pääsääntöisesti kaikkialla, pois lukien Vaivionlammen ranta-alue ja Heponiemi (laavussa majoittuminen sallittu). Leirialueella voi samanaikaisesti olla useampiakin käyttäjiä, sillä leirialueen koko mahdollistaa jopa 3-4 yhtäaikaista leiriä tai retkeä. Kartat Leirialueesta ja ympäröivästä maastosta on tehty suunnistuskartta. Karttaa voi ostaa Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n toimistosta. Maastoon on myös tehty kiintorasteja suunnistusta varten.

6 6

7 7 LEIRIALUEEN RAKENNUKSET JA RAKENNELMAT Leirialueelle on rakennettu seuraavat rakennukset ja rakennelmat vuosien aikana. Leirialueen portti Leiriportin runko on pysyvä rakenne, jota voidaan koristella leirin teeman mukaisesti. Leiriportin vapaa-alikulkukorkeus on 4,6 m. Sataman laituri Betoninen ponttonilaituri, pituus 30 m, laiturin rannan puoleisessa päässä vesisyvyys 1,5-2 m. Toisessa päässä vesisyvyys 3-4 m. Laiturissa on lukittava portti, avaimet vuokraajan avaimissa, hoitokunnalla ja meripartiolippukunnilla. Koordinaatit: '519 P, '443 I Keittiö ja ruokailukatos Keittiörakennuksessa on varsinainen keittotila sekä kuivavarasto ja kattilavarasto. Keittotilassa on kaksi hellaa, joista toinen toimii puulla ja toinen sähköllä. Keittiölle tulee kaivolta juomavesi, lisäksi järvestä pumpataan tiskivesi. Keittiö on viemäröity.

8 8 Jätevedet johdetaan loka-altaaseen, josta vedet imeytetään imeytyskentän kautta maaperään. Keittiö lämpiää sähköllä tai puuhellaa käyttäen. Ruoan kylmäsäilytykseen on kuivavaraston kylmäkuoppa ja keittotilan jääkaappi ja pakastin. Kuivavarastossa on yksi pakastin varalla. Ruokailu tapahtuu keittiörakennuksen ruokailukatoksissa. Ruokailukatoksiin mahtuu noin 60 ruokailijaa / katos. Ruoanjakelupiste on keittiön etupuolella ja tiskauspaikka keittiön takapuolella. Keittiöllä on lämpökompostiori 600 l, johon kerätään kaikki maatuva ja kompostoitava ruokajäte. Jälkikompostointia varten on varattu isoja roskasäiliöitä. Kaivo Juomavesikaivo, syvyys n. 3 m. Juomaveden laatu tarkistetaan vuosittain keväällä. Kaivon vesitilavuus n. 800 l. Vesi on juomakelpoista, mutta siinä on väri- ja makuhaittoja johtuen rauta- ja magnaanipitoisesta vedestä. Juomavesikaivon yhteydessä on vesiautomaatti. Vesiautomaatti pumppaa veden keittiölle, jonne on kiinteä vesijohtoyhteys. Vesiautomaatin sulake sijaitsee pääkeskuksella (grillikatos), vesiautomaatin pistoke kytketään suojakopissa olevaan pistorasiaan. Kaivolla tai sen läheisyydessä tiskaaminen on ehdottomasti kielletty. Tiskivesi valuu kaivoon ja pilaa juomaveden. Grillikatos Grillikatoksen ulkoseinässä sijaitsee leirialueen sähköpääkeskus. Grillikatoksessa on tulisija, jossa ritilät ja keittotasot. Grillin tuloilma johdetaan rakennuksen ulkopuolelta tulisijaan, jossa reikätiilet toimivat venttiileinä. Tuhkat poistetaan tulisijasta grillikatoksen ulkopuolella olevaan tuhka-astiaan.

9 9 Sauna Saunarakennuksessa on tupa, pukuhuone, pesuhuone ja sauna. Saunatuvassa on ruuan valmistusmahdollisuus (keittolevy ja mikroaaltouuni sekä kahvin- ja vedenkeitin). Saunarakennuksessa on kaksi jääkaappia ja pukuhuoneessa kuivauskaappi vaatteille. Keittiössä on tiskiallas, joka on viemäröity saunan jätevesien imeytysjärjestelmään. Saunarakennus lämmitetään joko sähköpattereilla tai varaavalla takalla. Pesu- ja löylyhuoneessa on lattialämmitys. Saunarakennuksessa on parvella makuupaikat n. 12 hengelle. Kylmä käyttövesi pumpataan järvestä vesiautomaatilla pesuhuoneeseen. Saunassa on puulämmitteinen vesipata. Saunan lauteille mahtuu kerralla 12 aikuista ja pienempiä saunojia jopa yli 20. Rannassa on uimalaituri. Saunan ja pesuhuoneen harmaat vedet on viemäröity rakennuksen ulkopuolella olevaan selkeytyspalloon ja edelleen imeytyspalloon. Laavu Laavu sijaitsee Heponiemessä. Laavussa on makuupaikat noin 6 hengelle. Laavun yhteydessä on nuotiopaikka.

10 10 Muut rakennukset Alueella on yhteensä viisi huussia/huoltorakennusta, puuvarasto ja jätekatos. Huussi keittiön lähellä, paikkoja 2. Huussijäte kerätään lokasäiliöön. Kuorikkeen käyttö kielletty. Samassa rakennuksessa on varasto. Puuvarasto/kuivakompostikäymälä saunalla, paikkoja 1. Puuvarasto/varasto/kompostikäymälä keittiöllä, paikkoja 1. Huussi leiriportin lähellä, paikkoja 4. Huussijäte kerätään lokasäiliöön. Kuorikkeen käyttö kielletty. Huussi keittiön lähellä olevien huussien vieressä, paikkoja 6. Käytössä vain suurleirien yhteydessä..kuorikkeen käyttö kielletty. Jätekatoksessa on 600 l:n jäteastiat sekajätteelle. Jätekatoksen yhteydessä on varasto, jossa on mm. polttomoottoritoiminen palovesipumppu, paloletkua (38 mm) 120 m ja yksi vesisuutin. Polttomoottoripumpun käyttö edellyttää käyttökoulutusta. Polttopuuvarasto sijaitsee grillikatoksen lähellä. Luontopolku ja pitkospuut Reitin alkupiste on grillikatoksella. Reitti kiertää Vaivionlammen ja leiriportin päätyen takaisin grillikatokselle. Reitin pituus on noin 1,5 km.

11 11 YLEISIÄ OHJEITA TULENTEKO JA POLTTOPUUT Avotulenteko on sallittu vain erikseen merkityillä nuotiopaikoilla. Nuotiopaikat (4 kpl) sijaitsevat hiekkarannan molemmissa päissä, Heponiemen laavulla sekä satamalaiturin vieressä. Suurien kokkojen polttaminen on kielletty. Muita tulentekopaikkoja ovat grillikatoksen tulisija, keittiön puuhella ja saunatuvan takka. Leirialueella ei saa kaataa puita ilman erillistä lupaa. Polttopuuvarastoissa (grillikatoksen alue, saunan alue ja keittiön alue) varastoidaan valmiiksi pilkottuja polttopuita. Leirialueen vuokra sisältää polttopuiden kohtuullisen käytön. Jokaisen leirialueen vuokraajan toivotaan tekevän polttopuuta puuvarastoihin käyttämänsä määrän. Polttopuut tehdään puuvaraston vieressä olevasta jätepuukasasta tai kaatuneista puista leirialueella. Suurleirien vuokraan ei sisälly polttopuita, leiriorganisaation edellytetään hankkivan polttopuut erikseen omaan käyttöönsä. SÄHKÖ Sähköpääkeskus sijaitsee grillikatoksella. Saunalla ja keittiöllä on jakokeskukset. Jakokeskuksissa on ko. rakennuksen päävirtakytkin. Grillikatoksella ja keittiöllä on ulkoseinässä pistorasiat: 16A sekä voimavirta 16A ja 32A. Saunalla on ulkoseinässä pistorasiat: 16A ja voimavirta 16A. Sataman pistoketolppaan tulee verkkovirta, ei voimavirtaa. Saunan ja keittiön vuokra sisältää sähkön käytön. Leirialueen vuokraajan kanssa sovitaan erikseen sähkön käytöstä. Suurleirien sähkön käyttö laskutetaan käytön mukaan, ja se lisätään vuokrahintaan.

12 12 JÄTEHUOLTO Jätekatoksessa olevat isot jäteastiat täytetään yksi kerrallaan. Pyörillä varustetut vihreät jäteastiat ovat välivarastoja. Ne kuljetetaan jätepisteeseen ja tyhjennetään isoihin jäteastioihin. Ongelmajätteet, metallijäte, lasipurkit ja -pullot viedään pois leirialueelta. Keittiön takana olevaan kompostiin laitetaan kaikki maatuva ruokajäte. Jätteen sekaan lisätään kuiviketta. Suurleirien vuokraan ei sisälly jätehuoltoa. Jäteastioiden tyhjennys laskutetaan toteutuneiden kustannusten mukaan, ja se lisätään vuokrahintaan. HUUSSIT Huussit tyhjennetään lokasäiliöihin ja tästä johtuen huussijätteen joukkoon ei saa lisätä kuiviketta. Saunan luona olevan kompostikäymälän avain löytyy pukuhuoneesta oven vieressä olevasta naulasta. Keittiön luona olevan kompostikäymälän avain löytyy keittiön kuivamuonavaraston seinältä. Suurleirien vuokraan ei sisälly huussien tyhjennystä. Lokasäiliöiden tyhjennys laskutetaan toteutuneiden kustannusten mukaan, ja se lisätään vuokrahintaan. MUUTA Suomen lippu löytyy keittiöstä, kuivamuonavarastosta. Leirirakennelmat tarvittavasta puutavarasta on sovittava etukäteen leirirakennelmat on ehdottomasti purettava leirin jälkeen ja purkujäte toimitetaan grillikatoksen läheisen puuliiterin viereen odottamaan sahausta. Vuokrahintaan ei kuulu kaasu wc-paperit yms. kulutustavara.

13 13 KÄYTTÖOHJEITA KEITTIÖN JA RUOKAILUKATOKSEN KÄYTTÖ Keittiö on suunniteltu leirikeittiöksi, jonka ruokailukatosten kapasiteetti on n. 60 henkilöä/katos (2 katosta) Ruoanjakelu keittiörakennuksen edessä olevalta pöydältä Astioiden tiskipaikka on keittiön takana Keittiölle tulee juomavesi kaivosta Tiskivesi tulee Saimaasta Ensimmäiset toimenpiteet, kun saavut keittiölle Sähkön jakokeskus on ruokavarastossa. Kun tulet keittiölle ensimmäistä kertaa, kytke sähköt pääkytkimestä päälle ja tarkista, että kaikki sulakkeet ovat ON-asennossa. Keittiöllä on sähköt, joista osa on kytketty pois päältä. Sähkökaapin sulaketaulusta löydät yhden vikavirtakytkimen, joka tulee kääntää ON-asentoon. Tämän sulakkeen kautta keittiön valovirtapistokkeisiin tulee sähköt. Sähköt Ulkona olevien voimapistorasioiden 16 A ja 32 A sulakkeet ovat OFF-asennossa. Jos tarvitset voimavirtaa, laita sulakkeet ON-asentoon. Käytön jälkeen sulakkeet OFFasentoon. Sisä- ja ulkopistorasiat (valovirta 230 V) ovat saman sulakkeen takana ja siksi ne käännetään aina OFF-asentoon, kun poistutaan leirialueelta. Hella tulisija Ennen tulen sytyttämistä tarkista, että piipussa oleva pelti on auki. MUISTA PALOTURVALLISUUS! Keittiöllä on 3 käsisammutinta.

14 14 Sähköliesi ja -uuni Kun aloitat lieden käytön, tarkista että liesi on kytketty pöytätason alla oleviin voimapistorasioihin. Lieden levyt käyttävät toista sähköjohtoa ja uuni toista. Molempien yhtäaikaiseen käyttöön ei välttämättä riitä virta ja on mahdollista, että sulake palaa. Sulake voi palaa, joko keittiön sähkönjakokeskuksesta tai grillikatoksen pääkeskukselta. Isojen leirien yhteydessä piiri omistajana huolehtii suuremman syötön sähköntoimittajan kanssa. Lähtökohtaisesti käytä uunia ja liettä vuorotellen. (Suurempia leirejä varten voidaan tilata isomman pääkeskuksen sulakkeet, jolloin ongelmaa ei ole). Uunin käytössä asetetaan lämpötila toisesta kytkimestä ja toisesta paistoaika. Paistoajan määrittämisen jälkeen uuni lämpiää. Uunissa on myös höyrypaistomahdollisuus. Silloin on avattava uuniin tuleva vesijohto ja kytkettävä höyrypäälle. Suositellaan käytettäväksi ainoastaan suurleirikäytössä. Jääkaappi ja pakastin Jääkaappi ja pakastin käynnistyvät, kun kytket laitteiden sähköpistokkeet pistorasiaan jääkaapin yläpuolella. Kattilavarasto Kattilavarasto on nimensä mukaisesti kattiloiden säilytys- ja pesupaikka. Kattiloiden kuivatusta varten hyllyillä on puuritilät. Kuivavarasto Kuivavarasto on ruoka-aineiden säilytyspaikka. Samassa tilassa on myös sähkön jakokeskus ja pienien ruoanlaittoastioiden säilytys. Kuivavaraston lattiassa on luukku, jonka alla on kylmäkuoppa. Kuoppa on ilmastoitu ja sopivan viileä useiden ruoka-aineiden säilytykseen.

15 15 Tiskauspaikka Tiskauspaikassa on neljä allasta astioiden tiskaamista varten. Tiskialtaista tiskivesi päätyy viemäriin ja edelleen sakokaivoon ja imeytyskenttään. Käytä tiskaukseen aina järvivettä ettei kaivosta lopu vesi. Suurilla leireillä voidaan käyttää myös erillistä tiskauspistettä, jossa esipesu, pesu ja huuhtelu. Käyttökoulutus/asennus saatavilla tarpeen mukaan. Komposti Laita kompostiin kaikki maatuva ruokajäte. Lisää jätteen sekaan kuiviketta. Jätehuolto Kerää ruokailukatoksella oleviin jäteastioihin kiinteä jäte. Tyhjennä jäteastiat jätekatoksen isoihin jäteastioihin. Täytä yksi jäteastia kerrallaan. Parvi Parvea voidaan käyttää varusteiden säilytykseen. Varasto Keittiön läheisyydessä on varastorakennus, jonka toisessa päässä on kompostikäymälä ja toisessa varasto. Välitila on varattu polttopuille. Varaston/WC.n avain löytyy keittiöltä. WC:n laitetaan muista WC:tä poiketen kuoriketta joka käyttökerran jälkeen. Loppusiivous Lakaise / imuroi kaikki lattiat. Pese tarvittaessa keittiön ja kattilavaraston lattia ja puhdista lattiakaivojen ritilät. Pyyhi pöytätasot kostealla. Jätä jääkaapin ja pakastimen ovet auki. Lakaise katosten laatoitukset. Tee seuraavalle käyttäjälle valmiit polttopuut hellan sytytystä varten.

16 16 Poistuminen Kytke voimapistorasioiden sulakkeet OFF-asentoon, jos ovat olleet käytössä Kytke sisäpistorasioiden sulakkeet pääkytkimestä OFF-asentoon. Sulje ikkunat. Laske verho alas kuivavarastossa. Lukitse ovet (3 kpl).

17 17 SAUNAN KÄYTTÖ Tupa Tuvassa on keittiönurkkaus, pöytä penkkeineen ja takka. Makuupaikat ovat parvella. Keittonurkkauksesta löytyy kahvin- ja vedenkeittimet sekä mikroaaltouuni ja keittotaso. Keittonurkkauksessa on tiskiallas ja kuivauskaappi. Tuvassa on jääkaappi. Juomavesi haetaan kaivolta. Biojätteet voi laittaa kompostikäymälään. Takka Tuvan takka on varaava takka. Takan pelti on parvella saunan yläpuolella, avaa pelti ennen takan sytyttämistä (parvella ei ole muita peltejä). Oletusarvoisesti takan pelti on auki, kun saavut sisälle ensimmäistä kertaa, mutta se on kuitenkin hyvä tarkastaa ennen tulen sytyttämistä. TALVELLA saunarakennus lämmitetään sytyttämällä samanaikaisesti tulet sekä takkaan että saunan kiukaaseen ja vesipataan, näin piippu lämpenee tasaisesti ja hormin halkeaminen vältetään. Sähköt Sähkön jakokeskus on pukuhuoneessa. Kun tulet saunalle ensimmäistä kertaa, kytke sähköt pääkytkimestä päälle. Sähkölämmitys Lattialämmitys Pesuhuoneen ja saunan lattialämmitys kytketään päälle jakokeskuksen vierestä. Termostaatin säätö 2:een. Yleensä kesäaikana lattialämmitystä ei käytetä. Patterilämmitys Lämmityspatterit on kytketty oletusarvoisesti pois päältä. Jos käytät patterilämmitystä, kytke jokainen patteri päälle patterin päässä olevasta kytkimestä (1/0). Lämpötilan säätö kytkimen alta.

18 18 Löylyhuone Saunan lämmitys aloitetaan noin 1 ½ tuntia ennen saunomista. Sulje savupiipun päädyssä oleva ylempi ilmanvaihtoräppänä. Alempi pidetään aina auki. Tyhjennä tuhkat kiukaan ja padan alta saunan edustalla olevaan tynnyriin. Savupiipussa on pellit sekä kiukaalle että padalle. Tarkista ennen tulen sytytystä, että molemmat pellit ovat auki. Pellit jätetään myös saunomisen jälkeen auki. Lisää vesipataan vettä siten, että se on täynnä ennen tulen sytyttämistä. Tyhjään pataan palaa reikä. Padan vesi lämpiää kahdella pesällisellä lähes kiehuvaksi. Kun saunominen on ohi, lisää vielä pari puuta tulipesään ja aukaise piipusta ylempi ilmanvaihtoräppänä. Jätä myös saunan ovi auki pesuhuoneeseen, jotta sauna kuivuu hyvin. Pukuhuone Kuivaa lattia ja laita kostuneet matot ulos kuistille kuivumaan saunomisen jälkeen. Pesuhuone Pesuhuoneen keskellä on pesupöytä, jossa kauhat ja pesuvadit. Neliskulmaiset pesuvadit on tarkoitettu jalkojen huuhteluun. Vesihanasta tulee järvivettä, kun sähköt on kytketty vesiautomaattiin (pistoke kuistilla). Lämmitä pesuvesi saunan padassa. Saippuoinnit ja shampoot huuhdellaan pesuhuoneessa, ei kuormiteta Saimaan vesistöä. Lopuksi huuhtele käytön jälkeen vadit ja lattiat ja avaa saunan ovi sekä saunan ja pesuhuoneen ikkunat, että pesuhuone kuivuu. Huom! keittiöllä on kaksi käsisammutinta, toinen tuvassa, toinen pukuhuoneessa.

19 19 Vesiautomaatti Vesiautomaatti on rannassa ja se on käyttövalmis, kun siihen liittää kuistilta vedetyn sähköjohdon. Jos vesiautomaatti alkaa pumpata vettä heti kytkennän jälkeen, seuraa nostaako pumppu vettä. Jos pumppu ei nosta vettä, täytyy virta kytkeä pois päältä ja lisätä vesiautomaattiin uusi siemenvesi. Puuliiteri Sijaitsee saunan pihapiirissä. Liiterin toisessa päässä on kompostikäymälä. Tässä huussissa muista poiketen käytetään kuiviketta käymäläjätteeseen joka käyttökerralla lisäten. Avain on pukuhuoneen naulassa. Loppusiivous Kopistele kaikki matot ja lakaise / imuroi lattiat. Pyyhi pöytätasot kostealla. Lakaise pesuhuoneen ja saunan lattiat ja puhdista lattiakaivon ritilät. Lakaise kuistit. Poistuminen Sammuta sähkövirrat rakennuksen jakokeskuksen pääkytkimestä (0-asento). Sulje ikkunat. Aukaise takan pelti parvelta (saunan yläpuolella). Aukaise saunan ilmastointiventtiili. Jätä muiden tilojen ilmanvaihtoventtiilit hieman auki. Lukitse ovet (3 kpl), myös kompostikäymälä.

20 20 LEIRIALUEEN VARAAMINEN JA VUOKRAUS Varaaminen Leirialueen käyttövaraukset tehdään Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n piiritoimiston kautta. Varauskalenteri on Hepohiekan nettisivuilla josta voit tarkistaa varaustilanteen. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Kesolantie 1, Joutseno puh Piirin lippukunnilla on ennakkovarausoikeus vuodenvaihteeseen, jonka jälkeen leirialueen varauksia otetaan vastaan varausjärjestyksessä. Leirialueen varaukset tehdään vain yhden vuoden jaksolle kerrallaan. Suurleirien varaukset voidaan tehdä jo useampia vuosia aikaisemmin. Vuokrahinnat Leirialueen käytöstä peritään kaikilta käyttäjiltä käyttövuokra, jolla ylläpidetään ja huolletaan leirialuetta. Yksittäisiltä Etelä-Karjalan piirin jäseniltä ei peritä maksua, jos leirialueella majoitutaan teltassa tai aluksessa. Muusta käytöstä on määrätty vuokrahinnat, jotka ilmoitetaan Hepohiekan hinnastossa. Hinnasto tarkastetaan vuosittain ja sen hyväksyy piirihallitus. Vuokrasopimus Kun varaus koskee leirialueen saunaa tai keittiörakennusta, leirialueen käyttäjien kanssa tehdään vuokrasopimus ja perehdytetään leirialueen käyttöön. Avaimet Leirialueen rakennusten avaimet saa piirin toimistolta. Jos vuokrauksen yhteydessä on sovittu käyttökoulutuksesta, hoitokunnan edustaja luovuttaa vuokraajalle leirialueen ja avaimet sekä antaa alueen käyttökoulutuksen leirialueella. Käyttökoulutus Hepohiekan hoitokunnan jäsenet antavat leirialueen käyttökoulutusta tarvittaessa.

21 21 HEPOHIEKAN HINNASTO ( ALKAEN) Sauna 25 / vrk Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n jäsenet 150 /vrk muut vuokraajat Leirit Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n lippukunnat 100 / leiriviikko (7-8 vrk) tai 20 / vrk Sis. leirialueen, keittiön, saunan Muut 100 / ryhmä + 1 / hlö / vrk Sis. leirialueen, keittiön, saunan Siivoussakkomaksu Vähintään 200 sakkomaksu, jos vuokraaja ei ole itse suorittanut riittävää loppusiivousta HEPOHIEKAN HOITOKUNTA Tuija Karjalainen, pj Ismo Kärhä Jyrki Lukkarinen Tero Piiparinen Mika Poutiainen Pasi Veikkolainen

22 22

HEPOHIEKAN LEIRIALUEEN ESITTELY

HEPOHIEKAN LEIRIALUEEN ESITTELY 11.6.2010 HEPOHIEKAN LEIRIALUE 1/9 11.6.2010 1/6 HEPOHIEKAN LEIRIALUEEN ESITTELY esite kaikille alueen käyttäjille YLEISTÄ Hepohiekan leirialue on ostettu Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:lle vuonna 2001.

Lisätiedot

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje. 18.7.2011 Tuija Poutanen, Anne Vasko, Matti Ojala ja Petri Linna

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje. 18.7.2011 Tuija Poutanen, Anne Vasko, Matti Ojala ja Petri Linna Rauhaniemen saunan talkoo-ohje Tuija Poutanen, Anne Vasko, Matti Ojala ja Petri Linna Sisältö Yleistä Saunan aamusiivous Saunan iltasiivous Saunanhoitajan tehtävät Yleistä Avain haetaan Rauhaniemestä saunanhoitajalta

Lisätiedot

KARHUKOLON KÄYTTÖOHJEET KÄMPPÄSÄNTÄ ANGELICA PAX 0503738963 KANTOHAKA 4H31 02410 K.NUMMI

KARHUKOLON KÄYTTÖOHJEET KÄMPPÄSÄNTÄ ANGELICA PAX 0503738963 KANTOHAKA 4H31 02410 K.NUMMI KARHUKOLON KÄYTTÖOHJEET KÄMPPÄSÄNTÄ ANGELICA PAX 0503738963 KANTOHAKA 4H31 02410 K.NUMMI KUN SAAVUT KÄMPÄLLE (KARHUKOLO) -Kytke palovaroittimien patterit ja tarkista että ne toimivat -tarkista että sammuttimet

Lisätiedot

TERVETULOA TERVASTUVALLE OLAVIN RETKEILIJÄT RY

TERVETULOA TERVASTUVALLE OLAVIN RETKEILIJÄT RY TERVETULOA TERVASTUVALLE OLAVIN RETKEILIJÄT RY NEUVOJA TERVASTUVAN KÄYTTÄJÄLLE Tervastuvan osoite: Pihlajaniementie 705 AVAIMET Tuvan avaimella avautuu: puuvajan vieressä oleva varasto puuvajan päädyssä

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Nuuksion partiokämpät. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Nuuksion partiokämpät. Yleiset käyttöohjeet Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Yleiset käyttöohjeet Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3. Palvelut... 4 3.1. Pysäköinti...

Lisätiedot

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje Rauhaniemen saunan talkoo-ohje Laadittu 18.7.2011/Päivitetty Sisältö Yleistä Saunan aamusiivous Saunan iltasiivous Saunanhoitajan tehtävät Yleistä Avain haetaan Rauhaniemestä saunanhoitajalta ennen omaa

Lisätiedot

MAJA- KANSIO. Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille

MAJA- KANSIO. Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille MAJA- KANSIO Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille SIJAINTI Linkki Google Maps palveluun: https://goo.gl/maps/gvyk9nvxuqm2 Linkki Kansalaisen karttapaikkapalveluun: http://bit.ly/2cjallm

Lisätiedot

TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA!

TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA! TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA! Yhteydenotot: Ma-Pe klo 08.00-16.00 puh. 040-6875508 (toimisto) Muina aikoina puh. 0400-395056 (toiminnanjohtaja) HÄTÄNUMERO: 112 Sisältö Ajo-ohjeet...

Lisätiedot

Sisällysluettelo... 2 Liitteet... 3 Hepohiekan leirialueen esittely... 4. Yleistä... 4 Kartat... 5. Leirialueen rakennukset ja rakennelmat...

Sisällysluettelo... 2 Liitteet... 3 Hepohiekan leirialueen esittely... 4. Yleistä... 4 Kartat... 5. Leirialueen rakennukset ja rakennelmat... 2 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo... 2 Liitteet... 3 Hepohiekan leirialueen esittely... 4 Yleistä... 4 Kartat... 5 Leirialueen rakennukset ja rakennelmat... 7 Leirialueen portti... 7 Sataman laituri...

Lisätiedot

JUUAN KUNTA 1 KANNAKSEN LEIRIKESKUS KÄYTTÄJÄN OPAS

JUUAN KUNTA 1 KANNAKSEN LEIRIKESKUS KÄYTTÄJÄN OPAS JUUAN KUNTA 1 KANNAKSEN LEIRIKESKUS KÄYTTÄJÄN OPAS JUUAN KUNTA 2 Sisällysluettelo Käyttötarkoitus ja yleiset ohjeet... 4 Leirikeskuksen käytön varaaminen... 4 Vahingon sattuessa... 4 Varauksen vahvistaminen/peruutus...

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Peurantuvan partiokämppä. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Peurantuvan partiokämppä. Yleiset käyttöohjeet Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Peurantuvan partiokämppä Yleiset käyttöohjeet Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3. Palvelut...

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kuusituvan partiokämppä. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kuusituvan partiokämppä. Yleiset käyttöohjeet Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kuusituvan partiokämppä Yleiset käyttöohjeet Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3. Palvelut...

Lisätiedot

Lisätietoa majoituksesta

Lisätietoa majoituksesta Lisätietoa majoituksesta Huoneet Kartanon päärakennuksessa Huoneita on yhteensä 11, joista yksi on neljän hengen huone (hinta 95 per vrk), kaksi kolmen hengen (75 vrk), kuusi kahden hengen (60 vrk) ja

Lisätiedot

PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS

PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS Sisältö 1. Tervetuloa 2. Turvallisuus 2.1. Päärakennus 2.2. Keittiörakennus 2.3. Sauna 2.4. Muut rakennukset/alueet 3. Alueen kartta 4. Järjestyssäännöt 5. Siivous ja roskat

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kiljavan Leirikeskus. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kiljavan Leirikeskus. Yleiset käyttöohjeet Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Yleiset käyttöohjeet Ohjeistus päivitetty: Elokuu 2014 Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3.

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 Yli-Vallintie (856), 61720 Yli-Valli Vapaa-ajan asunnon kuntokartoitus 25.11.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 2/8 Tilaus 12.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

Tervetuloa Lahtelaan!

Tervetuloa Lahtelaan! Tervetuloa Lahtelaan! Viihdyt paremmin, kun otat huomioon tämän kansion ohjeet. Samalla teet mökkeilystä mukavampaa myös seuraaville. Kuviohan toimii täällä yhteisvastuullisesti. Jos jätät paikat samaan

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN VAPAA-AIKAKESKUKSEN JA VANHAN SAUNARAKENNUKSEN/UIMARANNAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT (taksamuutos siv.ltk 3.11.2010 87)

KIVIJÄRVEN VAPAA-AIKAKESKUKSEN JA VANHAN SAUNARAKENNUKSEN/UIMARANNAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT (taksamuutos siv.ltk 3.11.2010 87) KIVIJÄRVEN VAPAA-AIKAKESKUKSEN JA VANHAN SAUNARAKENNUKSEN/UIMARANNAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT (taksamuutos siv.ltk 3.11.2010 87) 1 Vapaa-aikakeskusalue on sivistyslautakunnan / liikuntatoimen hallinnassa. Sen

Lisätiedot

TERVETULOA KUUSI-RUKA 6:n VIERAAKSI

TERVETULOA KUUSI-RUKA 6:n VIERAAKSI TERVETULOA KUUSI-RUKA 6:n VIERAAKSI Tähän mökkikansioon on kerätty hyödyllistä tietoa ja toimintaohjeita, jotta lomasi sujuisi turvallisesti ja parhaissa mahdollisissa tunnelmissa. Toivomme, että viihdytte

Lisätiedot

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE Onnittelemme uuden tuotteen valinnasta. Noudata käytössä näitä ohjeita ja säilytä ohjeet aina tuotteen mukana. Huom! 1.Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan, jonka

Lisätiedot

1 kpl 50 cm levykehysmoppi 1 kpl kostutettu mopin lankaosa (vihreä 50cm kokoinen) 1 kpl lakaisulasta + rikkalapio 1 kpl pölynimuri 2 kpl siivousliina

1 kpl 50 cm levykehysmoppi 1 kpl kostutettu mopin lankaosa (vihreä 50cm kokoinen) 1 kpl lakaisulasta + rikkalapio 1 kpl pölynimuri 2 kpl siivousliina Kassun takkahuoneen siivous AKKAHUONEEN SIIVOUS + PUKUHUONE + KÄYÄVÄ 1 vähintään 16 vuotias + 2 muuta henkilöä 1 kpl 50 cm levykehysmoppi 1 kpl kostutettu mopin lankaosa (vihreä 50cm kokoinen) 1 kpl lakaisulasta

Lisätiedot

cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje

cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje 1 cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje 1 Pesukoneen kuori kestävää muovia 2 Likavesisäiliö (17) 3 Kantokahvasyvennys 4 Johto 5 Painemittari 6 Pidike likavesisäiliölle 7 Varoitusvalo

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

TUISKULAN SEURATALON VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA 22.3.2010

TUISKULAN SEURATALON VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA 22.3.2010 TUISKULAN SEURATALON VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA 22.3.2010 Seuratalon osoite: Ilmiintie 34, 27730 Tuiskula Taloesittelyt ja vuokrasopimusten teko: Henna Ryömä puh. 050-324 5492, sähköposti: seuratalo@tuiskula.info

Lisätiedot

SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO OHJE 1 (5) Johtokunta Suomenlinna C53

SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO OHJE 1 (5) Johtokunta Suomenlinna C53 SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO OHJE 1 (5) SUOMENLINNAN UPSEERIKERHON SAUNAN SÄÄNNÖT 1. YLEISTÄ Suomenlinnan upseerikerhon saunalla on käytössä jäsenten yhteisvuoro, tilaussauna sekä perhesauna. Arkiviikon maanantait

Lisätiedot

Biomaja Nordic Oy Töyrykatu 11 FI RIIHIMÄKI

Biomaja Nordic Oy Töyrykatu 11 FI RIIHIMÄKI BIOMAJA WCL -yleisövessa Luettava ennen Biomajan käyttöönottoa Sisällysluettelo s. Paikoitus 2 Portaiden asennus 3 Sähköjärjestelmä 4 Audiojärjestelmä 5 Kuivikekäymälä 6 Ajovalmius 7 Biomaja Nordic Oy

Lisätiedot

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212 Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon 1.1.2008 Yleistä Auto on rekisteröity 4 hengelle. Kuljettajalle ja jokaiselle matkustajalle on kolmipisteturvavyöt.

Lisätiedot

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä.

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä. Mari Kyngäs OuLUMA, sivu 1 ENERGIANSÄÄSTÖVISA Avainsanat: energia, energiansäästö, energiankulutus Luokkataso: 5.-7. luokat Tavoitteet: Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten

Lisätiedot

OHJEITA SUVAS KOKOUS- JA SAUNATILAN KÄYTTÄJILLE

OHJEITA SUVAS KOKOUS- JA SAUNATILAN KÄYTTÄJILLE OHJEITA SUVAS KOKOUS- JA SAUNATILAN KÄYTTÄJILLE SISÄLLYSLUETTELO 1 Hinnasto... 3 2 Suvaksen vuokrauskäytännöt ja -ehdot... 4 3 Tilojen varaaminen... 5 4 Käyttöohjeita... 6 5 Siivousohjeita... 6 6 Tilat...

Lisätiedot

Tynnyrissä on mukavaa! 1

Tynnyrissä on mukavaa! 1 TERRASS + KÄYTTÖOHJE Copyright Ösel Tubs Tynnyrissä on mukavaa! 1 Sisällysluettelo ESITTELY 3 TURVALLISUUS 4 KYLPYTYNNYRIN ASENTAMINEN TERASSILLE 5 KYLPYTYNNYRIN LÄMMITTÄMINEN 8 KYLPYTYNNYRIN HUOLTAMINEN

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Oma puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä esite näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin kattoon.

Lisätiedot

Tervetuloa Villa Hillaan!

Tervetuloa Villa Hillaan! Villa Hilla Tervetuloa Villa Hillaan! Olet lämpimästi tervetullut lomailemaan YTYn Villa Hillaan Kittilän Leville. Tutustuthan ohjeisiin huolella ja muista ilmoittaa tuloaikasi avainpalveluumme. Perustiedot

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Kiljavan kurssikeskuksen YLÄKÄMPÄN KÄYTTÖOHJE

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Kiljavan kurssikeskuksen YLÄKÄMPÄN KÄYTTÖOHJE Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kiljavan kurssikeskuksen YLÄKÄMPÄN KÄYTTÖOHJE Yläkämppä 2/6 Yleistä Tervetuloa käyttämään Kiljavan yläkämppää. Tämä ohje on laadittu pitkien käyttökokemusten pohjalta.

Lisätiedot

Vapaa-ajan asunto. Puumala, Junninmäki Kohdenumero h,k,kph/wc, 107,0 m²/132,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh.

Vapaa-ajan asunto. Puumala, Junninmäki Kohdenumero h,k,kph/wc, 107,0 m²/132,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh. Vapaa-ajan asunto Puumala, Junninmäki Kohdenumero 595261 4h,k,kph/wc, 107,0 m²/132,0 m² Kov. 1998 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 397 000,00 Lintusalontie 15. Saimaan rannalla, Puumalan kauniissa maisemissa

Lisätiedot

Pikaohjeet Adria Twin 600Spt Family

Pikaohjeet Adria Twin 600Spt Family Ajokiilojen käyttö Retkeilyautolla kannataa aina leiriytyä tasaiselle alueelle. Mikäli se ei ole täysin mahdollista, autoa saa suoristetua ajokiilojen avulla tetyissä rajoissa. Kun saat auton pyörän sopivaan

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

SÄRKIJÄRVEN KÄMPÄN KÄYTTÖOHJEET

SÄRKIJÄRVEN KÄMPÄN KÄYTTÖOHJEET SÄRKIJÄRVEN KÄMPÄN KÄYTTÖOHJEET Kuilun Kulkijat ry Siilinjärvi 2(12) Kuilun Kulkijat ry Särkijärven kämppä Kehvontie 909 71800 SIILINJÄRVI Päivitetty 30.8.2014 KÄYTTÖOHJEET Nämä ohjeet on laadittu selkeyttämään

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN

OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN 1 7 6 7 2 3 4 5 Kun tiedät mitä kulutat, tiedät mitä voit säästää OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN Suomalainen käyttää vettä keskimäärin 160 litraa vuorokaudessa. Tällä kulutuksella vesimaksun pitäisi olla

Lisätiedot

Uudenmaan CP-yhdistys Nylands CP-förening ry. Lauranmökki. Käyttöohjeet

Uudenmaan CP-yhdistys Nylands CP-förening ry. Lauranmökki. Käyttöohjeet Uudenmaan CP-yhdistys Nylands CP-förening ry. Lauranmökki Käyttöohjeet Lauranmökki Saimaalla, Louhiveden rannalla Osoite: Turkinniementie 70, 52340 Ristiina/Mikkeli. Mökki on n. 20 m², tupa ja keittokomero.

Lisätiedot

Kiinteistönomistajan ja asukkaan välinen. vastuunjakotaulukko 2.12.2015. Lämmitys. Ilmanvaihto

Kiinteistönomistajan ja asukkaan välinen. vastuunjakotaulukko 2.12.2015. Lämmitys. Ilmanvaihto Kiinteistönomistajan ja asukkaan välinen 2.12.2015 vastuunjakotaulukko Tämä taulukko määrittelee asukkaan ja kiinteistön omistajan väliset vastuut asunnon hoidossa. Epäselvissä tilanteissä ota yhteyttä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Dåvarin Käyttöohje 2014

Dåvarin Käyttöohje 2014 Dåvarin Käyttöohje 2014 Dåvitsin majan omistaa Tellervoiset ja sitä hallinnai Espoon Partiotuki. Majan ylläpidosta vastaava kämppäryhmä suorittaa säännöllistä valvontaa. Kerran vuodessa järjestettävissä

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

ESPOON PARTIOTUKI RY TÖÖLÖNKATU 55, 00250 HELSINKI EPT@PARTIO.FI, 09 8865 1212 WWW.EPT.FI

ESPOON PARTIOTUKI RY TÖÖLÖNKATU 55, 00250 HELSINKI EPT@PARTIO.FI, 09 8865 1212 WWW.EPT.FI Myllis Espoon Nuuksiossa Myllyjärven rannalla Pakankylässä os. Velskolantie 90, 02740 ESPOO (osoite ohjaa risteykseen, josta kämpälle käännytään, kämppätiellä ei ole nimeä, Saab-tietä vastapäätä) Majan

Lisätiedot

104,0 m², 3h, k,

104,0 m², 3h, k, Kohteen ilmoittaja Nimi: Teppo Tuijula Puh: 0500 530 942 Solid House Oy LKV, Turku Eerikinkatu 13, 3 krs. 20100 Turku Puh: 044 282 0038 MAASEUDUN RAUHAA JA VÄLJÄÄ ASUMISTA Tässä paikassa voit yhdistää

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 14.09.17 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki: Kaupungin osa: Talotyyppi: Huoneet: Kuivalantie 7, 90900 Kiiminki Oulu Kiiminki Omakotitalo omalla tontilla 5h(4mh+oh)+k+ruok.tila+khh+kh+s+kh/wc+ erill.wc+vh+aula+et+tk

Lisätiedot

SISÄLLYS. ENNEN JÄÄKAAPIN KÄYTTÖÖNOTTOA Sivu 46

SISÄLLYS. ENNEN JÄÄKAAPIN KÄYTTÖÖNOTTOA Sivu 46 SISÄLLS SF JÄÄKAAPIN OSAT Sivu 46 ENNEN JÄÄKAAPIN KÄTTÖÖNOTTOA Sivu 46 TÄRKEÄÄ Sivu 47 KÄTTÖ Sivu 47 SULATUS - HOITO Sivu 48 VIANETSINTÄ Sivu 49 HUOLTO Sivu 49 ASENNUS Sivu 50 AVAUSSUUNNAN VAIHTAINEN Sivu

Lisätiedot

ERÄMÖKIN PURKU- JA SIIRTO-OHJEET

ERÄMÖKIN PURKU- JA SIIRTO-OHJEET LÄPSYÖSTIN ERÄKÄVIJÄT RY ERÄMÖKIN PURKU Hallitus 1/2 ERÄMÖKIN PURKU- JA SIIRTO-OHJEET Rakennukset 1. Tontti 2. Päärakennus 3. Liiteri Vuokrattu n. 0,5 ha:n määräala kiinteistöstä; Rajasuo Rno 1:14 Kangasniemen

Lisätiedot

Tietoja kiinteistöstä

Tietoja kiinteistöstä 04.03.16 1 Tietoja kiinteistöstä Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Leimatie 20, 90420 Oulu Oulu Metsokangas Kiinteistötunnus: 564-28-125-9 Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Lisätietoja: Omakotitalo

Lisätiedot

Tynnyrissä on mukavaa! 1

Tynnyrissä on mukavaa! 1 ÖSEL KÄYTTÖOHJE Copyright Ösel Tubs Tynnyrissä on mukavaa! 1 Sisällysluettelo ESITTELY 3 TURVALLISUUS 4 KYLPYTYNNYRIN ASENTAMINEN 5 KYLPYTYNNYRIN LÄMMITTÄMINEN 7 KYLPYTYNNYRIN HUOLTAMINEN 8 Tynnyrissä

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

Paljukärryn käyttöohjeet

Paljukärryn käyttöohjeet Paljukärryn käyttöohjeet Paljukärryn käyttöönotto Sijoita paljukärry tukevalle ja tasaiselle maalle. Veden poistoletku yltää 10 metrin päähän poistoputkesta, joka sijaitsee kärryn etuosassa Säilytyslaatikosta

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 19.07.18 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Pinta-ala: Nissiläntie 11, 90650 Oulu Oulu Ranta-Saarela Kokonaisala: 220 m² Rakennusoikeus:

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 29.05.17 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Suokukkakuja 1, 90630 Oulu Oulu Korvensuora Pinta-ala: 108,5 m² Kokonaisala: 146 m² Rakennusoikeus:

Lisätiedot

Sähkölaitteiden palot

Sähkölaitteiden palot Sähkölaitteiden palot 00:40 01:35 02:20 03:53 Kuvasarja television polttokokeesta, kuvattu VTT:n palolaboratoriossa 2000 Palojen vähentämisessä tehtävää!!! noin 2000 sähköpaloa* vuodessa sähköpalot 1/3

Lisätiedot

Puun poltto ja tulisijojen lämmitysohjeita.

Puun poltto ja tulisijojen lämmitysohjeita. Puun poltto ja tulisijojen lämmitysohjeita eija.alakangas@vtt.fi Käytä kuivaa polttopuuta Puiden varastoinnissa on estettävä maakosteuden pääsy puihin ja varasto on suojattava myös sateelta Sopiva polttopuun

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 29.12.16 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki: Kaupungin osa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Lisätietoja: Jousenkaari 23, 90410 Oulu Oulu Kaakkuri Omakotitalo 5h-6h(4mh+parvi+oh)+k+khh+kh+s+2 wc+2

Lisätiedot

Miten käytän tulisijaa oikein - lämmitysohjeita

Miten käytän tulisijaa oikein - lämmitysohjeita Miten käytän tulisijaa oikein - lämmitysohjeita Eija Alakangas, VTT Biohousing & Quality Wood Älykäs Energiahuolto EU-ohjelma 1. Puu kuivuu. Vesihöyry vapautuu. 2. Kaasumaiset palavat ainekset vapautuvat

Lisätiedot

Varaavien uunien lämmitysohjeita

Varaavien uunien lämmitysohjeita Varaavien uunien lämmitysohjeita HRRRRR!!! TÄNNEHÄN JÄÄTYY Uunin valmistaja tai muuraaja antaa käyttöohjeet valmistamalleen uunille. Uuden tulisijan lämmitys aloitetaan varovasti. Seuraavat ohjeet on laadittu

Lisätiedot

Mikkeli, Kantala Kohdenumero h,tupa-keittiö,veranta, 65,0 m²/80,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00

Mikkeli, Kantala Kohdenumero h,tupa-keittiö,veranta, 65,0 m²/80,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vapaa-ajan asunto Mikkeli, Kantala Kohdenumero 618885 3h,tupa-keittiö,veranta, 65,0 m²/80,0 m² Kov. 1950-1950 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 38 000,00 Eteläkankaantie 84. Sähköistetty kuivanmaan mökki, vaikka

Lisätiedot

Mitä remontteja osakas saa tehdä?

Mitä remontteja osakas saa tehdä? 1.1 Lain määräykset 1 Mitä remontteja osakas saa tehdä? Asunto-osakeyhtiön osakas saa lain mukaan tehdä asunnossaan omalla kustannuksellaan erilaisia remontteja. Osakas voi esimerkiksi muuttaa huoneistonsa

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 05.04.17 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki: Kaupungin osa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Ohramaltaantie 10, 90240 Oulu Oulu Maikkula Omakotitalo Pinta-ala: 115 m² Kokonaisala: 142,8 m² Rakennusoikeus:

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7 Virttoontie 64, 62170 Lakaluoma Vapaa-ajan asunnon kuntokatselmus 8.3.2016 klo 13.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 2/7 Tilaus: Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 05.06.17 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Pinta-ala: Suksirinne 3, 90900 Kiiminki Oulu Kokonaisala: 236 m² Rakennusoikeus: Kerroksia:

Lisätiedot

TOIMITILAN KÄYTTÖSÄÄNTÖ JA VUOKRAUS OHJE

TOIMITILAN KÄYTTÖSÄÄNTÖ JA VUOKRAUS OHJE TOIMITILAN KÄYTTÖSÄÄNTÖ JA VUOKRAUS OHJE HINTA Toimitalon vuokra, 2 vrk (sisältää valmistelu- ja tilaisuuspäivänä tilojen ja keittiön vuokrauksen) Yhdistyksen jäsenet: 100 /tilaisuus Muut: 200 /tilaisuus

Lisätiedot

TURVALLISESTI OMASSA KODISSA

TURVALLISESTI OMASSA KODISSA TURVALLISESTI OMASSA KODISSA ASUKKAALLE: Turvallisesti omassa kodissa -oppaasta löydät ohjeita, joiden avulla voit lisätä kotisi paloturvallisuutta. Oppaassa on myös ohjeita, kuinka toimia hätätilanteessa.

Lisätiedot

YH-Asumisoikeus Länsi Oy Raision Kaislaniitty

YH-Asumisoikeus Länsi Oy Raision Kaislaniitty YH-Asumisoikeus Länsi Oy Raision Kaislaniitty SISUSTUSMATERIAALIEN VALITSEMINEN Tässä esitteessä esittelemme asunnon hintaan kuuluvia sisustusmateriaaleja, varusteita ja laitteita. Asukkaalla on mahdollisuus

Lisätiedot

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 1. 1. Julkisivu, sisäänkäynnit 2. Julkisivu pääty 3. Julkisivu, takaa 4. Julkisivu, toinen pääty 5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 2. 7.

Lisätiedot

Vapaa-ajan asunto. Taipalsaari, Kohdenumero h,k,rt,khh,s+parvi, 66,0 m²/73,5 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh.

Vapaa-ajan asunto. Taipalsaari, Kohdenumero h,k,rt,khh,s+parvi, 66,0 m²/73,5 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh. Vapaa-ajan asunto Taipalsaari, Kohdenumero 586733 2h,k,rt,khh,s+parvi, 66,0 m²/73,5 m² Kov. 2007 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 495 000,00 Juntula. Tasokas kolmen rakennuksen kokonaisuus Taipalsaarella, joko

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

Jätevesijärjestelmän suunnitelma

Jätevesijärjestelmän suunnitelma 1 Jätevesijärjestelmän suunnitelma Liite rakennus - tai toimenpidelupahakemukseen Suunnitelma koskee: sekä: uuden rakennuksen uutta jätevesijärjestelmää olemassa olevan jätevesijärjestelmän tehostusta

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Tietoja kiinteistöstä

Tietoja kiinteistöstä 08.10.15 1 Tietoja kiinteistöstä Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Leimatie 20, 90420 Oulu Oulu Metsokangas Kiinteistötunnus: 564-28-125-9 Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Lisätietoja: Omakotitalo

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 20.07.17 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kunta: Kunnan osa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Professorintie 6, 90440 Kempele Kempele Vihiluoto Omakotitalo omalla tontilla 5h+k+khh+kh+s+2 erill.wc+vh+et+tk

Lisätiedot

95,0 m², 3 mh, oloh, k...,

95,0 m², 3 mh, oloh, k..., Kohteen ilmoittaja Huom! Heinola, Kiinteistötoimisto Kekkonen & Surakka LKV Oy Torikatu 3 18100 Heinola Puh: 0456920460 Hieno kodin ja vapaa-ajan asumisen yhdistelmä vain n. 20 km Heinolan keskusta! Kokonaisuus

Lisätiedot

YLEISET KÄYTTÖOHJEET

YLEISET KÄYTTÖOHJEET 6.3.2018 1 (10) PÄÄKAUPUNKISEUDUN PARTIOSÄÄTIÖ NUUKSION PARTIOKÄMPÄT YLEISET KÄYTTÖOHJEET (14.4.2017 - Pääisännistö) 6.3.2018 2 (10) SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 3 2 ALUEELLE SAAPUMINEN JA POISTUMINEN... 3 2.1

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 21.03.18 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Laukantie 4, 91410 Jokirinne Muhos Päivärinne Pinta-ala: 114 m² Kokonaisala: 161 m² Kerroksia:

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE SISÄLLYSLUETTELO 1 Hinnasto... 3 2 Lukeman vuokrauskäytännöt ja ohjeistukset... 5 3 Tilojen varaaminen... 6 4 Siivousohjeet:... 7 5 Muita ohjeita... 10 6 Tilat... 11 7 Lukeman

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Velintie 6, 91910 Tupos Liminka Tupos Omakotitalo omalla tontilla 5h(4mh+oh)+k+ruok.tila+khh+kh+s+2 erill.wc+vh+et+tk+kuisti+tekn.tila+parv

Lisätiedot

Vuokrattavia savusaunoja

Vuokrattavia savusaunoja Sivu 1/5 Vuokrattavia savusaunoja HANGASLAHDEN SAUNA/Tampereen Saunasäätiö Pirkankatu 10-12, 33230 Tampere Internet: www.saunasaatio.fi Varaukset Hotelli Victoria Itsenäisyydenkatu 1, 33100 Tampere puh.

Lisätiedot

OHJEITA RATSASTAJILLE

OHJEITA RATSASTAJILLE OHJEITA RATSASTAJILLE TALLILLE SAAPUMINEN Saavuthan tallille viimeistään 30 minuuttia ennen tunnin alkua. Maneesin vieressä on parkkipaikka, minne jätetään autot. Pihaan ei ajeta autoilla! Polkupyörän

Lisätiedot

Varastointi ja ks-aineiden hävittäminen

Varastointi ja ks-aineiden hävittäminen Käyttöturvallisuus Varastointi ja ks-aineiden hävittäminen 1. Kasvinsuojeluaineet on säilytettävä alkuperäispakkauksissaan. 2. Säilytyspaikan tulee olla kuiva ja viileä, ei kuitenkaan niin kylmä, että

Lisätiedot

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖYKSIKÖN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET HOT BOX, joka on varustettu yhdellä tai kahdella 310 kw uunilla ja öljysäiliöllä, tulee sijoittaa tasaiselle ja suoralle alustalle.

Lisätiedot

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Välttyäksemme vahingoilta ja jotta takuu on voimassa, asettakaa laite pystyasentoon vähintään 2 tuntia ennen käyttöönottoa

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN JA ASUKASPUISTOJEN YLLÄPITOSIIVOUS

PÄIVÄKOTIEN JA ASUKASPUISTOJEN YLLÄPITOSIIVOUS TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 B 1 1 (6) Päiväkotien ja asukaspuistojen ylläpitosiivouksen palvelukuvaus 18.4.2012 1751/02.08.00/2012 PÄIVÄKOTIEN JA ASUKASPUISTOJEN YLLÄPITOSIIVOUS RYHMÄ- JA LEPOHUONEET SEKÄ

Lisätiedot

Kiinteistölle on osoitenumerokyltti: kyllä ei (Viranomainen täyttää)

Kiinteistölle on osoitenumerokyltti: kyllä ei (Viranomainen täyttää) KIINTEISTÖTIETOJEN ILMOITUSLOMAKE / HAJA-ASUTUSALUE 1 / 5 KIINTEISTÖN (MAA-ALUEEN) TIEDOT, 1 TONTTI / LOMAKE Kiinteistötunnus: 831- Katuosoite: Kiinteistölle on osoitenumerokyltti: kyllä ei (Viranomainen

Lisätiedot

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS SIIVOUSVÄLINEET 1. siivousvaunu 2. sanko (siivoussanko) 3. jätesäkki 4. kuivain - Voit kuivata ikkunat, peilit ja lattiat. 5. lattiamoppi ja pyyhe 6. ikkunanpesin - Voit pestä

Lisätiedot

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE SISÄLLYSLUETTELO 1 Hinnasto... 3 2 Lukeman vuokrauskäytännöt ja ohjeistukset... 5 3 Tilojen varaaminen... 6 4 Siivousohjeet... 7 5 Muita ohjeita... 10 6 Tilat... 11 7 Lukeman

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 23.08.16 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Tiedonkaari 15 A, 90570 Oulu Oulu Syynimaa Pinta-ala: n. 145 m² Kokonaisala: n.170 m² Rakennusoikeus:

Lisätiedot

OHJEITA LAIKUNLAVAN PUISTOKONSERTTIESIINTYJILLE

OHJEITA LAIKUNLAVAN PUISTOKONSERTTIESIINTYJILLE 1 OHJEITA LAIKUNLAVAN PUISTOKONSERTTIESIINTYJILLE Tämä Ohje koskee vain niitä tamperelaisia esiintyjäryhmiä, jotka esiintyvät osana Puistokonserttisarjaa. Muille Laikunlavan käyttöönsä vuokranneille esiintyjille

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Pekantie 12, 90900 Kiiminki Oulu Kiiminki, Keskusta Omakotitalo Pinta-ala: 148,9 m² Kokonaisala: 167,3

Lisätiedot

KEIKALLA KYLÄTILASSA. Ohjeet talkoisiin

KEIKALLA KYLÄTILASSA. Ohjeet talkoisiin KEIKALLA KYLÄTILASSA Ohjeet talkoisiin Ilmari Mansikkamäki 2014 Salin järjestys Kuusi (vain joulukonsertit) Äänityslaitteet Naulakko Käsiohjelmien mynti Luiska Nuottiteline Kaiutin Lavat Sohva Arpajaispöytä

Lisätiedot

www.biohousing.eu.com Tehokas ja ympäristöystävällinen tulisijalämmitys käytännön ohjeita

www.biohousing.eu.com Tehokas ja ympäristöystävällinen tulisijalämmitys käytännön ohjeita www.biohousing.eu.com Tehokas ja ympäristöystävällinen tulisijalämmitys käytännön ohjeita 1 Vähemmän päästöjä ja miellyttävää lämpöä tulisijasta 1. Käytä kuivaa polttopuuta 2. Hanki tutkittu, tehokas ja

Lisätiedot

Käyttöohje NILAN VGU250

Käyttöohje NILAN VGU250 Käyttöohje NILAN VGU250 Versio SW 1.23 1.6.2010 Käyttöohje NILAN VGU250 Käyttöohje NILAN VGU250 Järjestelmätyypit Sisältö Ohjausyksikkö on suunniteltu käytettäväksi seuraavien järjestelmien kanssa. Alla

Lisätiedot

Kääpätie 10. 90820 Kello. www.rakennusliikevanttila.fi

Kääpätie 10. 90820 Kello. www.rakennusliikevanttila.fi Kääpätie 10 www.rakennusliikevanttila.fi Rakennustapaselostus As Oy Kiimingin Hiihtäjäntie Hiihtäjäntie 15, 90900 Kiiminki Yleistä: As Oy Kiimingin Hiihtäjäntie muodostuu kahdesta yksikerroksisesta rivitalosta

Lisätiedot

172,0 m², 7h, 2x k, 2x...,

172,0 m², 7h, 2x k, 2x..., Kohteen ilmoittaja Nimi: Samu Saarnio Puh: 0407215991 Aurea LKV Kempeleentie 7 B 90400 Oulu Puh: 08 370 900 Tämä kodikas puutalokoti sijaitsee rauhallisella Yläsiirtolan alueella kaupungin välittömässä

Lisätiedot