Uudenmaan CP-yhdistys Nylands CP-förening ry. Lauranmökki. Käyttöohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Uudenmaan CP-yhdistys Nylands CP-förening ry. Lauranmökki. Käyttöohjeet"

Transkriptio

1 Uudenmaan CP-yhdistys Nylands CP-förening ry. Lauranmökki Käyttöohjeet

2 Lauranmökki Saimaalla, Louhiveden rannalla Osoite: Turkinniementie 70, Ristiina/Mikkeli. Mökki on n. 20 m², tupa ja keittokomero. Mökin yhteydessä on sauna. Yhdistyksen toimisto: Uudenmaan CP-yhdistys Kauppamiehentie 6, Espoo. puhelin sähköposti: toiminnanjohtaja Gun Ainamo puhelin Pankkiyhteys: Helsingin Seudun Osuuspankki IBAN: FI BIC: OKOYFIHH

3 Jotta lomasi sujuisi mukavasti, tässä muutamia vinkkejä Lauranmökin käyttöön. SISÄLLYSLUETTELO: Saapuminen Lähtiessä Majoitus Sähkö Takka Ulkogrilli Keittiö Sauna Uiminen Varastorakennus Juomavesi/kaivo Vene Sekalaista Palvelut Siivous Lähtiessä Tärkeitä yhteystietoja Vinkkejä puunpolttoon

4 SAAPUMINEN Tervetuloa Lauranmökille! Mökin sisäänkäynti on terassin puolella. Keittiön oven avain löytyy tuvan avainkaapista. Tupaan ja vierasmajaan sopii sama avain. Tuvasta löytyy: - Ensiapulaukku - Sammutuspeite - Vaahtosammutin LÄHTIESSÄ Lähtiessä muista sulkea keittiön ovi sisäpuolelta ja jätä ko. avain mökkiin. Irrota kaikkien laitteiden sähköjohdot pistorasioista. Mikäli käytät venettä, muista irrottaa veneestä pohjatulppa vuokra-aikasi päätyttyä! Tyhjennä saunan kiukaan pata, saavi, ämpärit sekä vadit ja jätä kuivumaan. Vie roskat mennessäsi. Sipiläntien ja Sydänmaantie tienhaarassa on jätepiste, jossa on keräysastiat sekajätteelle, metallille, kartongille ja paperille.

5 MAJOITUS Tuvassa on makuupaikkoja 2 sekä saunan pukuhuoneessa 2. Vierasmajassa on myös 2 makuupaikkaa. Peitot ja tyynyt löytyvät, mutta omat liinavaatteet otetaan mukaan (lakanat, tyynyliinat ja pyyhkeet). Tuvan sohva on sivusta levitettävä taittopatjalla varustettu sänky. Sängyn alla on vuodevaatelaatikoissa peitot ja tyynyt. Saunan avain löytyy tuvan avainkaapista. Saunan pukuhuoneessa on sivustalevitettävä sänky. Peitot ja tyynyt löytyvät sängyn alta. Vierasmökin oveen käy sama avain kuin tuvan riippulukkoon. Vierasmökissä ei ole sähköä. Tupa Saunan pukuhuone Vierasmaja

6 SÄHKÖ Mökissä on sähköt. Sähkötaulu, jossa on pääkatkaisija ja sulakkeet, löytyy keittiöstä. Jos sähköt ei toimi, tarkista sulakkeet. Varasulakkeita löytyy kulmakaapista. Pääsähkökaappi: Koko mökin pääsähkö on sähkökaapissa, joka löytyy varastorakennuksen takaa pylväässä. Pääsähkökaapin avain on avainkaapissa. TAKKA Tuvassa on avotakka. Käytä kipinäsuojaa! Avaa takan pelti takan päältä. Puita on puuliiterissä (varastorakennuksen vasemmanpuoleinen ovi). Tuvassa on irtosähköpatteri lisälämmitykseen. Takan, ulkogrillin ja saunan tuhkat tyhjennetään ulkona olevaan, kannelliseen peltitynnyriin. ULKOGRILLI Pihalla on ulkogrilli. Käytä ulkona pinoissa olevia puita.

7 KEITTIÖ Keittiössä on jääkaappi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, kaksipaikkainen induktioliesi, sähkövispilä sekä perusastioita. Astioita löytyy keittiön kaapeista sekä tuvan kulmakaapista (jossa myös silitysrauta ja hiustenkuivain). Keittiönkaapissa on tilaa säilyttää omia ruokatarvikkeita. Älä jätä mökille mitään ruokaa lähtiessäsi!

8 Induktioliesi: Älä jätä tai säilytä kattiloita, pannuja tai muuta tavaraa liesitason päällä! Lue käyttöohjeet. Jääkaappi: Laita jääkaapin virtajohto pistorasiaan. Viileneminen kestää muutaman tunnin. Poislähtiessäsi irrota jääkaapin johto pistorasiasta ja jätä ovi hieman raolleen, laita vaikka pyyhe oven väliin. Mikroaaltouuni: Kiinnitä virtajohto. Lue käyttöohjeet. Tiskaus: Tiskaa jos mahdollista ulkona. Tiskivadit (kaksi valkoista vatia) sekä tiskiaine, harja ja kuivaustelineet löytyvät tiskipöydän alta. Tiskipaikka on terassin vieressä omenapuun luona. Heitä tiskivedet metsään. Ruokajätteitä ei saa heittää luontoon!

9 SAUNA Sauna on puulämmitteinen. Saunapuita löytyy varastosta. Tarkista aina ennen kiukaan lämmittämistä, että vesisäiliössä on vettä! Voit ottaa saunavedet joko kaivosta tai järvestä. Sauna lämpiää noin tunnissa. Käytä saunan lauteilla laudeliinoja (omat mukaan). Saunomisen jälkeen tuuleta ja kuivata sauna avaamalla saunan ikkuna. UIMINEN Veneen vieressä on tasaisesti syvenevä hiekkaranta. Heinä-elokuussa saattaa vedenpinnassa esiintyä ruskeaa siitepölyltä näyttävää suopursuruostetta. Se on vaaratonta (lue lisää internetistä). Louhiveden vesi on kirkasta ja puhdasta.

10 Varasto VARASTORAKENNUS Sähköpääkaappi Puuliiteri Puucee Varasto: Mm. Vesipumpun sähköjohto sekä veneen moottori löytyvät täältä. Puuliiteri: Täältä voi ottaa kuivia puita sisätakkaan ja saunaan. WC Biolan Kompostikäymälä Eco: Käymälä on hajuton, siisti ja ympäristöystävällinen, mikäli käytät joka kerta kauhallisen kuiviketta peittämiseen. Kuiviketta löytyy lisää varastosta. Älä laita käymälään mitään mikä ei kompostoidu, kuten esim. tamponit ja terveyssiteet.

11 JUOMAVESI/KAIVO Kaivossa on juomakelpoista vettä. Kaivo on huollettu 06/2016. Pumppu: Pumppu on kaivossa. Se toimii sähköllä ja käynnistyy heti kun sähkö on kytketty. Sähköjohto löytyy varastosta. Sähköpistorasia on ulkoseinällä keittiön oven vieressä. Pistorasiaan tulee sähkö mökin sisäpuolelta (keittiön oven vieressä katkaisija). Liitä jatkojohto pumpun sähköjohtoon, joka löytyy kaivon kannen reunan alta. Veden pumppaus alkaa heti. Sammuta veden tulo irrottamalla sähköjohdon. Ole huolellinen, että vettä ei pääse johtoihin Voit ottaa juomavettä esimerkiksi keittiössä olevaan Plastexvesisäiliöön. Muista huuhdella säiliö ennen käyttöönottoa ja tyhjentää se poislähtiessäsi.

12 VENE Vene on lukittu. Veneen lukkoon sopii sama avain kuin mökin riippulukkoon. Veneen pohjatulppa roikkuu veneen kiinnitysvaijerissa. Mikäli käytät venettä, muista irrottaa veneestä pohjatulppa vuokraaikasi päätyttyä! Moottori löytyy varastosta. Vuokra-aikasi päätyttyä, palauta moottori varastoon. Veneen moottori on Suzuki 2 hv, 2-tahti kone, joka käyttää % bensaa. Sekoitussuhde on esim. 5 litraa 98 E bensaa ja 0.5 dl kaksitahtiöljyä. Öljy löytyy varastosta ja 98E bensan jokainen tuo mukanaan.

13 SEKALAISTA Hyönteiskarkotteita löytyy saunan pukuhuoneesta pikkukaapista. Mökillä on myös kaasulla toimiva Thermocell-hyönteiskarkoitin ulkokäyttöön (muista lukea käyttöohjeet jos laite ei ole tuttu). Tuvan sisällä voi käyttää pistorasiaan laitettavaa hyönteiskarkotinta (tuvan kulmakaapissa). Kirjoita lyhyt tervehdys vieraskirjaan. PALVELUT Anttolan keskustaan on matkaa noin 10 km. Siellä on ruokakaupat, veneily- ja kalastustarvikeliike, muutama ravintola ja kahvila. Lähimmälle huoltoasemalle, SEO:lle, pääset Anttolantietä pitkin, Sipiläntienhaarasta oikealle n. 500 m. Mikkeliin on matkaa n. 35 km. Leipomo/kahvila Agassi: Leipomo-konditoria Anttolassa. Myynnissä käsintehdyt, uunituoreet, monipuoliset leipomo-ja konditoriatuotteet. Kahvilassa voi herkutella esim. pullakahvilla. Leipomon yhteydessä on ravintola, jossa voit tilata vaikkapa pizzan tai nakkiperuna annoksen. Matkaa mökiltä on n. 8,5 km. Puh: Osoite: Pajatie 1, Anttola. (kts. yllä oleva kartta)

14 Anttolanhovi: Anttolanhovissa voit syödä hyvin, harrastaa ja hemmotella itseäsi ympäri vuoden. Allasosasto, saunat sekä Day Spa:n hemmottelevat hoidot virkistävät kehoa ja mieltä. Hyvät liikuntapaikat ja harrastevälineet. Ympäröivä luonto ja Saimaa tarjoavat hyvät puitteet retkeilyyn. Matka mökiltä n. 12,5 km. Puh: Osoite: Hovintie 224, Anttola

15 SIIVOUS Jätä mökki siistiksi lähtiessäsi, mökillä ei ole erillistä siivouspalvelua. Jos jätät mökin siivoamatta, yhdistys perii 150 euron siivouskulun. Jos huomaat puutteita tai jotain rikkoutuu, ilmoita asiasta pikimmiten yhdistyksen toimistoon: Siivoukseen löytyy pölynimuri, mikrokuitumoppi ja pölyliinoja, jotka sijaitsevat saunan pukuhuoneessa. Imuroi huoneet, puistele matot ja petivaatteet kevyesti ulkona. Tiskaa ja kuivaa astiat ja laita ne kaappiin takaisin. Vie roskat mukanasi. Jätepiste, jossa on keräysastiat sekajätteelle, metallille, kartongille ja paperille, sijaitsee Sipiläntien ja Sydänmaantie tienhaarassa. VIE MYÖS BIOJÄTTEET! LÄHTIESSÄ - Irrota kaikki sähköjohdot pistorasioista - Vie kaikki tuomasi ruoat, tyhjät pullot ja roskat pois - Irrota veneen pohjatulppa ja lukitse vene - Tarkista, että kaikki tulipesät ovat sammuneet - Lukitse keittiön ovi sisäpuolelta - Tyhjennä kaikki vesiastiat (mökki ja sauna) - Sulje saunan ikkuna - Lukitse kaikki muut ovet (mökki, sauna, varasto) Hyvää kotimatkaa! Toivottavasti lomanne oli mukava.

16 TÄRKEITÄ YHTEYSTIETOJA: Juhani Tikkunen, naapuri Puh Osoite: Turkinniementie 100 B Marja Pitkämäki, Turkinniementien tiehoitokunnan sihteeri Puh Gun Ainamo, toiminnanjohtaja Uudenmaan CP-yhdistys ry Puh Etelä-Savon Pelastuslaitos, ESPL: Päivystävä palomestari, Mikkelin paloasemaryhmä Puh Kiireellisissä hätätapauksissa soita 112. Ilmoitus tehtävä aina kun aikoo polttaa roskia. Lomakkeet: Lomakkeessa kysytään polttopaikan koordinaatit, joita ei tarvitse täyttää, tarkka osoite riittää Turkinniementie 70, Ristiina. Mikkelin poliisiasema: Vaihde, puh Päivystys, puh Yleinen hätänumero puh. 112

17

Tervetuloa Lauranmökille

Tervetuloa Lauranmökille Uudenmaan CP-yhdistys Nylands CP-förening ry:n lomakohde. Tervetuloa Lauranmökille Käyttöohjeet Mökki on saanut nimensä lahjoittajan, Laura Kurosen, mukaan. Lauranmökki Saimaalla, Louhiveden rannalla Osoite:

Lisätiedot

Tervetuloa Lauranmökille

Tervetuloa Lauranmökille Uudenmaan CP-yhdistys Nylands CP-förening ry:n lomakohde. Tervetuloa Lauranmökille Käyttöohjeet Mökki on saanut nimensä lahjoittajan, Laura Kurosen, mukaan. Lauranmökki on Louhiveden rannalla Osoite: Turkinniementie

Lisätiedot

TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA!

TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA! TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA! Yhteydenotot: Ma-Pe klo 08.00-16.00 puh. 040-6875508 (toimisto) Muina aikoina puh. 0400-395056 (toiminnanjohtaja) HÄTÄNUMERO: 112 Sisältö Ajo-ohjeet...

Lisätiedot

PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS

PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS Sisältö 1. Tervetuloa 2. Turvallisuus 2.1. Päärakennus 2.2. Keittiörakennus 2.3. Sauna 2.4. Muut rakennukset/alueet 3. Alueen kartta 4. Järjestyssäännöt 5. Siivous ja roskat

Lisätiedot

TERVETULOA TERVASTUVALLE OLAVIN RETKEILIJÄT RY

TERVETULOA TERVASTUVALLE OLAVIN RETKEILIJÄT RY TERVETULOA TERVASTUVALLE OLAVIN RETKEILIJÄT RY NEUVOJA TERVASTUVAN KÄYTTÄJÄLLE Tervastuvan osoite: Pihlajaniementie 705 AVAIMET Tuvan avaimella avautuu: puuvajan vieressä oleva varasto puuvajan päädyssä

Lisätiedot

KARHUKOLON KÄYTTÖOHJEET KÄMPPÄSÄNTÄ ANGELICA PAX 0503738963 KANTOHAKA 4H31 02410 K.NUMMI

KARHUKOLON KÄYTTÖOHJEET KÄMPPÄSÄNTÄ ANGELICA PAX 0503738963 KANTOHAKA 4H31 02410 K.NUMMI KARHUKOLON KÄYTTÖOHJEET KÄMPPÄSÄNTÄ ANGELICA PAX 0503738963 KANTOHAKA 4H31 02410 K.NUMMI KUN SAAVUT KÄMPÄLLE (KARHUKOLO) -Kytke palovaroittimien patterit ja tarkista että ne toimivat -tarkista että sammuttimet

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Nuuksion partiokämpät. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Nuuksion partiokämpät. Yleiset käyttöohjeet Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Yleiset käyttöohjeet Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3. Palvelut... 4 3.1. Pysäköinti...

Lisätiedot

Kiinteistöön liittyvissä hätätapauksissa Palmian päivystys palvelee teitä 24h, puh

Kiinteistöön liittyvissä hätätapauksissa Palmian päivystys palvelee teitä 24h, puh TALOON PEREHDYTYS Osoite: Knutersintie 915 00890 Helsinki Puhelinnumero: 09 310 79784 Sähköposti: ostersundom.leirikeskus@hel.fi Kotisivut: ostersundom.munstadi.fi Facebook: ostersundominleirikeskus KOORDINAATIT:

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kuusituvan partiokämppä. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kuusituvan partiokämppä. Yleiset käyttöohjeet Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kuusituvan partiokämppä Yleiset käyttöohjeet Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3. Palvelut...

Lisätiedot

MAJA- KANSIO. Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille

MAJA- KANSIO. Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille MAJA- KANSIO Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille SIJAINTI Linkki Google Maps palveluun: https://goo.gl/maps/gvyk9nvxuqm2 Linkki Kansalaisen karttapaikkapalveluun: http://bit.ly/2cjallm

Lisätiedot

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje. 18.7.2011 Tuija Poutanen, Anne Vasko, Matti Ojala ja Petri Linna

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje. 18.7.2011 Tuija Poutanen, Anne Vasko, Matti Ojala ja Petri Linna Rauhaniemen saunan talkoo-ohje Tuija Poutanen, Anne Vasko, Matti Ojala ja Petri Linna Sisältö Yleistä Saunan aamusiivous Saunan iltasiivous Saunanhoitajan tehtävät Yleistä Avain haetaan Rauhaniemestä saunanhoitajalta

Lisätiedot

Tervetuloa Villa Hillaan!

Tervetuloa Villa Hillaan! Villa Hilla Tervetuloa Villa Hillaan! Olet lämpimästi tervetullut lomailemaan YTYn Villa Hillaan Kittilän Leville. Tutustuthan ohjeisiin huolella ja muista ilmoittaa tuloaikasi avainpalveluumme. Perustiedot

Lisätiedot

TERVETULOA KUUSI-RUKA 6:n VIERAAKSI

TERVETULOA KUUSI-RUKA 6:n VIERAAKSI TERVETULOA KUUSI-RUKA 6:n VIERAAKSI Tähän mökkikansioon on kerätty hyödyllistä tietoa ja toimintaohjeita, jotta lomasi sujuisi turvallisesti ja parhaissa mahdollisissa tunnelmissa. Toivomme, että viihdytte

Lisätiedot

Tervetuloa Lahtelaan!

Tervetuloa Lahtelaan! Tervetuloa Lahtelaan! Viihdyt paremmin, kun otat huomioon tämän kansion ohjeet. Samalla teet mökkeilystä mukavampaa myös seuraaville. Kuviohan toimii täällä yhteisvastuullisesti. Jos jätät paikat samaan

Lisätiedot

JUUAN KUNTA 1 KANNAKSEN LEIRIKESKUS KÄYTTÄJÄN OPAS

JUUAN KUNTA 1 KANNAKSEN LEIRIKESKUS KÄYTTÄJÄN OPAS JUUAN KUNTA 1 KANNAKSEN LEIRIKESKUS KÄYTTÄJÄN OPAS JUUAN KUNTA 2 Sisällysluettelo Käyttötarkoitus ja yleiset ohjeet... 4 Leirikeskuksen käytön varaaminen... 4 Vahingon sattuessa... 4 Varauksen vahvistaminen/peruutus...

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Asukkaan puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä lehtinen näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin

Lisätiedot

Kyöpelin käyttöohjeet

Kyöpelin käyttöohjeet Kyöpelin käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Majoittuminen... 3 3 Sähkö... 3 4 Polttopuut... 3 Kamiina ja takka... 3 Nuotiopaikka... 3 5 Piirin rakennukset... 3 Vessa... 3 Sauna... 3 6 Turvallisuus...

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Oma puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä esite näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin kattoon.

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kiljavan Leirikeskus. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kiljavan Leirikeskus. Yleiset käyttöohjeet Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Yleiset käyttöohjeet Ohjeistus päivitetty: Elokuu 2014 Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3.

Lisätiedot

Tervetuloa Putti Torppaan!

Tervetuloa Putti Torppaan! Putti Torppa Tervetuloa Putti Torppaan! Olet lämpimästi tervetullut lomailemaan YTYn Putti Torppaan Jämsän Himokselle. Perustiedot Putti Torpasta Osoite: Kivistönkatu 5, 42100 Jämsä Tyyppi: hirsirakenteinen

Lisätiedot

TURVALLISESTI OMASSA KODISSA

TURVALLISESTI OMASSA KODISSA TURVALLISESTI OMASSA KODISSA ASUKKAALLE: Turvallisesti omassa kodissa -oppaasta löydät ohjeita, joiden avulla voit lisätä kotisi paloturvallisuutta. Oppaassa on myös ohjeita, kuinka toimia hätätilanteessa.

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Peurantuvan partiokämppä. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Peurantuvan partiokämppä. Yleiset käyttöohjeet Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Peurantuvan partiokämppä Yleiset käyttöohjeet Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3. Palvelut...

Lisätiedot

DALASKOGIN VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA

DALASKOGIN VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA DALASKOGIN VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA Tervetuloa Dalaskogiin! Dalaskogin nuorisotaloa ylläpitää De Ungas Vänner på Ålön r.f. (DUV) ja sen hallitus. Olemme kirjoittaneet tämän käsikirjan jotta käytännön asiat

Lisätiedot

Tervetuloa Villa Hillaan!

Tervetuloa Villa Hillaan! Villa Hilla Tervetuloa Villa Hillaan! Olet lämpimästi tervetullut lomailemaan YTYn Villa Hillaan Kittilän Leville. Tutustuthan ohjeisiin huolella ja muista ilmoittaa tuloaikasi avainpalveluumme. Perustiedot

Lisätiedot

TUISKULAN SEURATALON VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA 22.3.2010

TUISKULAN SEURATALON VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA 22.3.2010 TUISKULAN SEURATALON VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA 22.3.2010 Seuratalon osoite: Ilmiintie 34, 27730 Tuiskula Taloesittelyt ja vuokrasopimusten teko: Henna Ryömä puh. 050-324 5492, sähköposti: seuratalo@tuiskula.info

Lisätiedot

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje Rauhaniemen saunan talkoo-ohje Laadittu 18.7.2011/Päivitetty Sisältö Yleistä Saunan aamusiivous Saunan iltasiivous Saunanhoitajan tehtävät Yleistä Avain haetaan Rauhaniemestä saunanhoitajalta ennen omaa

Lisätiedot

TERVETULOA PEURANTUVALLE

TERVETULOA PEURANTUVALLE PEURANTUPA SAAPUMISOHJE 25.6.2018 1 (5) TERVETULOA PEURANTUVALLE TIEDOT: Peurantuvan osoite on Koivuharjuntie 78, 03100 Nummela Avainten haku ja palautus Toimisto (09) 8865 1200, Partioasema, 2. krs Töölönkatu

Lisätiedot

Vapaa-ajan asunto. Raasepori, Tammisaari Kohdenumero h, kk, s, ph, 46,8 m²/56,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh.

Vapaa-ajan asunto. Raasepori, Tammisaari Kohdenumero h, kk, s, ph, 46,8 m²/56,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh. Vapaa-ajan asunto Raasepori, Tammisaari Kohdenumero 589602 2h, kk, s, ph, 46,8 m²/56,0 m² Kov. 1990 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 269 000,00 Trollshovdantie 1314. Mahdollisuuksien kohde! Tämä on paikka sinulle,

Lisätiedot

Keto-Mökit. www.kouvolanmatkatoimisto.fi. Mökit

Keto-Mökit. www.kouvolanmatkatoimisto.fi. Mökit Keto-Mökit Mökit KELO - 1,5-kerroksinen kelohirsinen mökki, jonka pinta-ala on 78 m². Mökissä on tilaa 6-8 henkilölle. Alakerrassa olohuone, makuuhuone, keittiö, sähkösauna, wc ja veranta. Tulikivitakka.

Lisätiedot

Vuokrattavia savusaunoja

Vuokrattavia savusaunoja Sivu 1/5 Vuokrattavia savusaunoja HANGASLAHDEN SAUNA/Tampereen Saunasäätiö Pirkankatu 10-12, 33230 Tampere Internet: www.saunasaatio.fi Varaukset Hotelli Victoria Itsenäisyydenkatu 1, 33100 Tampere puh.

Lisätiedot

1 kpl 50 cm levykehysmoppi 1 kpl kostutettu mopin lankaosa (vihreä 50cm kokoinen) 1 kpl lakaisulasta + rikkalapio 1 kpl pölynimuri 2 kpl siivousliina

1 kpl 50 cm levykehysmoppi 1 kpl kostutettu mopin lankaosa (vihreä 50cm kokoinen) 1 kpl lakaisulasta + rikkalapio 1 kpl pölynimuri 2 kpl siivousliina Kassun takkahuoneen siivous AKKAHUONEEN SIIVOUS + PUKUHUONE + KÄYÄVÄ 1 vähintään 16 vuotias + 2 muuta henkilöä 1 kpl 50 cm levykehysmoppi 1 kpl kostutettu mopin lankaosa (vihreä 50cm kokoinen) 1 kpl lakaisulasta

Lisätiedot

NORRVIK Info 2015. Saari-isäntä (v. 2015) Veli-Matti Laakso +358 500 486 538

NORRVIK Info 2015. Saari-isäntä (v. 2015) Veli-Matti Laakso +358 500 486 538 NORRVIK Info 2015 Saari-isäntä (v. 2015) Veli-Matti Laakso +358 500 486 538 T E R V E T U L O A Lohjan Laivureiden Norrvikin saaritukikohtaan Ole ystävällinen ja merkitse yöpymisesi saunatuvassa olevaan

Lisätiedot

YLEISET KÄYTTÖOHJEET

YLEISET KÄYTTÖOHJEET 6.3.2018 1 (10) PÄÄKAUPUNKISEUDUN PARTIOSÄÄTIÖ NUUKSION PARTIOKÄMPÄT YLEISET KÄYTTÖOHJEET (14.4.2017 - Pääisännistö) 6.3.2018 2 (10) SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 3 2 ALUEELLE SAAPUMINEN JA POISTUMINEN... 3 2.1

Lisätiedot

Mikkeli, Kantala Kohdenumero h,tupa-keittiö,veranta, 65,0 m²/80,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00

Mikkeli, Kantala Kohdenumero h,tupa-keittiö,veranta, 65,0 m²/80,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vapaa-ajan asunto Mikkeli, Kantala Kohdenumero 618885 3h,tupa-keittiö,veranta, 65,0 m²/80,0 m² Kov. 1950-1950 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 38 000,00 Eteläkankaantie 84. Sähköistetty kuivanmaan mökki, vaikka

Lisätiedot

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa.

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. ASUNTO JA ASUMINEN ASUMINEN 1. Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. 2. Missä kaupungissa sinä asut? Asun Lahdessa.

Lisätiedot

YYTERI RESORT & CAMPING HINNASTO 2017

YYTERI RESORT & CAMPING HINNASTO 2017 YYTERI RESORT & CAMPING HINNASTO 2017 Hintojen muutokset mahdollisia. Tarjoukset sekä kulloinkin voimassa olevan hinnan näet varausjärjestelmästä. Kysy en viikkohintoja! LOMAMÖKIT Talvi, Kevät, Syksy Alku-

Lisätiedot

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 TILOJEN VARAAMINEN... 3 2 LUKEMAN HINNASTO 1.1.2017 LÄHTIEN... 4 3 LUKEMAN VUOKRAUSKÄYTÄNNÖT JA OHJEET KÄYTTÄJILLE... 5 4 SIIVOUSOHJEET... 6 5 LUKEMAN SIIVOUSHINNASTO...

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

OHJEITA RATSASTAJILLE

OHJEITA RATSASTAJILLE OHJEITA RATSASTAJILLE TALLILLE SAAPUMINEN Saavuthan tallille viimeistään 30 minuuttia ennen tunnin alkua. Maneesin vieressä on parkkipaikka, minne jätetään autot. Pihaan ei ajeta autoilla! Polkupyörän

Lisätiedot

PIHARAKENNUKSET PIHASAUNAT - LEIKKIMÖKIT - VARASTOT. Leikkimökit ja vierasmajat. Pihasaunat. Varastot. Muunneltavat PRE-CUT pihasaunat

PIHARAKENNUKSET PIHASAUNAT - LEIKKIMÖKIT - VARASTOT.   Leikkimökit ja vierasmajat. Pihasaunat. Varastot. Muunneltavat PRE-CUT pihasaunat PIHARAKENNUKSET PIHASAUNAT - LEIKKIMÖKIT - VARASTOT Asiakaspalvelu: 010 574 5500 / info@smartia.fi www.smartia.fi Pihasaunat Muunneltavat PRE-CUT pihasaunat Leikkimökit ja vierasmajat Varastot 1 Smartian

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö Kavalahden retkeily- ja leirialue. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö Kavalahden retkeily- ja leirialue. Yleiset käyttöohjeet Yleiset käyttöohjeet Ohjeistus päivitetty: Elokuu 2014 Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3. Palvelut... 4 3.1. Isäntä... 4 3.2.

Lisätiedot

YYTERI RESORT & CAMPING HINNASTO 2016

YYTERI RESORT & CAMPING HINNASTO 2016 YYTERI RESORT & CAMPING HINNASTO 2016 Hintojen muutokset mahdollisia. Tarjoukset sekä kulloinkin voimassa olevan hinnan näet varausjärjestelmästä. Kysy en viikkohintoja! LOMAMÖKIT Kevät Alku- ja loppukesä

Lisätiedot

Asuinpinta-ala 170 m2 (200 m2). Alakerran tilat n. 100 m2, yläkerrassa asuintilaa n. 70 m2. Lisäksi pesutilat, tekninen tila ja lasitettu terassi.

Asuinpinta-ala 170 m2 (200 m2). Alakerran tilat n. 100 m2, yläkerrassa asuintilaa n. 70 m2. Lisäksi pesutilat, tekninen tila ja lasitettu terassi. 1 (8) LIIKE- / ASUINTILA 170 m2 Sääksniemi, Sydänmaantie 1147, 61170 Sääksniemi, Alavus Yläkerta keittiö, olohuone / makuuhuone Alakerta oleskelutila, keittiö, pesuhuone, wc, aula Rakennusvuosi aloitettu

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN VAPAA-AIKAKESKUKSEN JA VANHAN SAUNARAKENNUKSEN/UIMARANNAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT (taksamuutos siv.ltk 3.11.2010 87)

KIVIJÄRVEN VAPAA-AIKAKESKUKSEN JA VANHAN SAUNARAKENNUKSEN/UIMARANNAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT (taksamuutos siv.ltk 3.11.2010 87) KIVIJÄRVEN VAPAA-AIKAKESKUKSEN JA VANHAN SAUNARAKENNUKSEN/UIMARANNAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT (taksamuutos siv.ltk 3.11.2010 87) 1 Vapaa-aikakeskusalue on sivistyslautakunnan / liikuntatoimen hallinnassa. Sen

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö Kavalahden leirikeskus. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö Kavalahden leirikeskus. Yleiset käyttöohjeet Yleiset käyttöohjeet Ohjeistus päivitetty: elokuu 2016 Sisällys 1. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 1.1. Saapuminen... 3 1.2. Poistuminen... 3 2.1. Isäntä... 4 2.2. Pysäköinti... 4 2.3. Tiskipiste

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Biomaja Nordic Oy Töyrykatu 11 FI RIIHIMÄKI

Biomaja Nordic Oy Töyrykatu 11 FI RIIHIMÄKI BIOMAJA WCL -yleisövessa Luettava ennen Biomajan käyttöönottoa Sisällysluettelo s. Paikoitus 2 Portaiden asennus 3 Sähköjärjestelmä 4 Audiojärjestelmä 5 Kuivikekäymälä 6 Ajovalmius 7 Biomaja Nordic Oy

Lisätiedot

Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA

Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA Omaa tilaa. Hengittää, olla, nauttia. Seitsemäs taivas -vиkonlo u Seitsemäs taivas -viikonloppulomaan

Lisätiedot

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS SIIVOUSVÄLINEET 1. siivousvaunu 2. sanko (siivoussanko) 3. jätesäkki 4. kuivain - Voit kuivata ikkunat, peilit ja lattiat. 5. lattiamoppi ja pyyhe 6. ikkunanpesin - Voit pestä

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ja SÄÄNNÖT PANELIAN VPK HUVILA

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ja SÄÄNNÖT PANELIAN VPK HUVILA TARKOITUS TURVALLISUUSSUUNNITELMA ja SÄÄNNÖT PANELIAN VPK HUVILA Tämän turvallisuussuunnitelman tarkoituksena on antaa ohjeita Panelian VPK:n huvilalla vierailevien ja majoittuvien omatoimiseen varautumiseen,

Lisätiedot

OHJEITA SUVAS KOKOUS- JA SAUNATILAN KÄYTTÄJILLE

OHJEITA SUVAS KOKOUS- JA SAUNATILAN KÄYTTÄJILLE OHJEITA SUVAS KOKOUS- JA SAUNATILAN KÄYTTÄJILLE SISÄLLYSLUETTELO 1 Hinnasto... 3 2 Suvaksen vuokrauskäytännöt ja -ehdot... 4 3 Tilojen varaaminen... 5 4 Käyttöohjeita... 6 5 Siivousohjeita... 6 6 Tilat...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

ESPOON PARTIOTUKI RY TÖÖLÖNKATU 55, 00250 HELSINKI EPT@PARTIO.FI, 09 8865 1212 WWW.EPT.FI

ESPOON PARTIOTUKI RY TÖÖLÖNKATU 55, 00250 HELSINKI EPT@PARTIO.FI, 09 8865 1212 WWW.EPT.FI Myllis Espoon Nuuksiossa Myllyjärven rannalla Pakankylässä os. Velskolantie 90, 02740 ESPOO (osoite ohjaa risteykseen, josta kämpälle käännytään, kämppätiellä ei ole nimeä, Saab-tietä vastapäätä) Majan

Lisätiedot

Nuorkami. Sähkösavustin 1100W

Nuorkami. Sähkösavustin 1100W Nuorkami Sähkösavustin 1100W TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA - Ennen laitteen käyttöönottoa, lue käyttöohjeet huolellisesti. Säilytä ohjeet myöhempää käyttöä varten. - Laitteen osat voivat olla teräviä, käytä

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 Yli-Vallintie (856), 61720 Yli-Valli Vapaa-ajan asunnon kuntokartoitus 25.11.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 2/8 Tilaus 12.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

Käytä tulisijaasi oikeinkampanja

Käytä tulisijaasi oikeinkampanja Käytä tulisijaasi oikeinkampanja Nuohoojien opintopäivä 2012 29.11.2012 Maria Myllynen 1 Käytä tulisijaasi oikeinkampanja Nuohoojat opastavat käyttämään oikein tulisijaa. Vanhaakin tulisijaa voi käyttää

Lisätiedot

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA.

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? MISTÄ? MIHIN? SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? Missä laiva on? Missä sinun paperit ovat? Missä sinun kansio on? Missä rikas nainen istuu? Missä ruoat

Lisätiedot

Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla. Kanneljärven Opisto

Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla. Kanneljärven Opisto Kanneljärven Opisto Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla Meillä kokoonnutaan ja viihdytään Tervehdys Kanneljärven Opistolta Kanneljärven Opisto on toisen asteen oppilaitos,

Lisätiedot

Tervetuloa Putti Torppaan!

Tervetuloa Putti Torppaan! Putti Torppa Tervetuloa Putti Torppaan! Olet lämpimästi tervetullut lomailemaan YTYn Putti Torppaan Jämsän Himokselle. Perustiedot Putti Torpasta Osoite: Liuskekuja 5 A (ent. Kivistönkatu 5), 42100 Jämsä

Lisätiedot

Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA

Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA Rantahotelli Art&Design Rantahuvilat Art&Design Rinnehuvilat Omaa tilaa. Hengittää, olla, nauttia.

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Pikaohjeet Adria Twin 600Spt Family

Pikaohjeet Adria Twin 600Spt Family Ajokiilojen käyttö Retkeilyautolla kannataa aina leiriytyä tasaiselle alueelle. Mikäli se ei ole täysin mahdollista, autoa saa suoristetua ajokiilojen avulla tetyissä rajoissa. Kun saat auton pyörän sopivaan

Lisätiedot

KERROSTALO. A. Katso kuvaa numero 1. Mikä kuvassa on? Kuvassa on. B. Katso kuvaa numero 1. Missä kuvassa ovat nämä tilat? Lisää kuvaan numero.

KERROSTALO. A. Katso kuvaa numero 1. Mikä kuvassa on? Kuvassa on. B. Katso kuvaa numero 1. Missä kuvassa ovat nämä tilat? Lisää kuvaan numero. KERROSTALO A. Katso kuvaa numero 1. Mikä kuvassa on? Kuvassa on B. Katso kuvaa numero 1. Missä kuvassa ovat nämä tilat? Lisää kuvaan numero. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. uima-allas

Lisätiedot

Dåvarin Käyttöohje 2014

Dåvarin Käyttöohje 2014 Dåvarin Käyttöohje 2014 Dåvitsin majan omistaa Tellervoiset ja sitä hallinnai Espoon Partiotuki. Majan ylläpidosta vastaava kämppäryhmä suorittaa säännöllistä valvontaa. Kerran vuodessa järjestettävissä

Lisätiedot

HEPAKKA. Huippuhuvila Rukalla

HEPAKKA. Huippuhuvila Rukalla HEPAKKA Huippuhuvila Rukalla TALOKIRJA Tervetuloa huvila Hepakkaan viettämään lomaasi Toivomme lomasi sujuvan mukavasti. Hepakka Oy:n varusteet on käytettävissä koko lomasi ajan. Ilmoita tullessasi vuokraajalle

Lisätiedot

ELINTARVIKKEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET

ELINTARVIKKEIDEN VASTAANOTTOTARKASTUKSET OMAVALVONTASUUNNITELMA Tämän suunnitelman teossa on käytetty toimintakeskuksen ja sosiaalipalvelujen omavalvontasuunnitelmia. TOIMINNANKUVAUS Asuntola Aamurusko sijaitsee osoitteessa Koulutie 1, 69950

Lisätiedot

kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta!

kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta! Paloturvallisuustietoa kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta! Ohjeet asukkaalle Palovaroitin Asunnon jokainen kerros sekä niihin yhteydessä olevat kellarikerrokset ja ullakot on varustettava

Lisätiedot

Piharakennukset. Varastot, käymälät ja saunat. Kestää sukupolvelta toiselle

Piharakennukset. Varastot, käymälät ja saunat. Kestää sukupolvelta toiselle Piharakennukset Varastot, käymälät ja saunat Kestää sukupolvelta toiselle Laadukasta puurakentamista 30 vuoden kokemuksella Kortesniemi on vuonna 985 perustettu eteläpohjalainen perheyritys. Yli 30 vuoden

Lisätiedot

Saadaksesi suurimman hyödyn tästä laitteesta tutustu huolellisesti tähän käyttöohjeeseen ennen laitteen käyttöönottoa sekä noudata huolellisesti

Saadaksesi suurimman hyödyn tästä laitteesta tutustu huolellisesti tähän käyttöohjeeseen ennen laitteen käyttöönottoa sekä noudata huolellisesti Saadaksesi suurimman hyödyn tästä laitteesta tutustu huolellisesti tähän käyttöohjeeseen ennen laitteen käyttöönottoa sekä noudata huolellisesti annettuja ohjeita. Johdanto MH-943 Ei-pumpattava pöytämallinen

Lisätiedot

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE Onnittelemme uuden tuotteen valinnasta. Noudata käytössä näitä ohjeita ja säilytä ohjeet aina tuotteen mukana. Huom! 1.Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan, jonka

Lisätiedot

cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje

cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje 1 cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje 1 Pesukoneen kuori kestävää muovia 2 Likavesisäiliö (17) 3 Kantokahvasyvennys 4 Johto 5 Painemittari 6 Pidike likavesisäiliölle 7 Varoitusvalo

Lisätiedot

BAARIKYLMÄKALUSTE BARCOOLER. Asennus- ja käyttöohjeet

BAARIKYLMÄKALUSTE BARCOOLER. Asennus- ja käyttöohjeet BAARIKYLMÄKALUSTE BARCOOLER Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 1 LAITTEEN TOIMITUS... 1 YKSIKÖIDEN MITAT... 2 ASENNUS... 3 Ohjeita asentajalle... 3 Asennus... 3 Ovien avautumissuunnan

Lisätiedot

PYSTYTYSOHJEET Turvaohjeet

PYSTYTYSOHJEET Turvaohjeet POMPPULINNA Tässä ovat ohjeet pomppulinnan pystytykseen ja pakkaamiseen sekä säännöt pomppulinnan käyttöön. Lue ohjeet huolella läpi ennen kuin alat pystyttämään pomppulinnaa. Muista noudattaa sääntöjä,

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

Myös järjestävän seuran sivuilla on tietoa:

Myös järjestävän seuran sivuilla on tietoa: Ensi vuoden Jukolan viesti juostaan Harpatinvaaran maastoissa Joensuun Enossa 17.- 18.6.2017. Kaikilla Rasti-Nokian jukola- ja venlajoukkueiden juoksijoilla, heidän tukijoukoillaan sekä kisaturisteilla

Lisätiedot

KOTITYÖT. Sanasto ja lämmittely

KOTITYÖT. Sanasto ja lämmittely Sanasto ja lämmittely 1. Teitkö kotitöitä, kun olit lapsi? 2. Saitko viikkorahaa? 3. Miksi siivoat? 4. Onko sulla kengät jalassa sisällä? 5. Tuuletatko kotona? 6. Mihin viet paperiroskat ja lehdet? 7.

Lisätiedot

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu.

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu. Lain mukaan joka kodissa täytyy olla palovaroitin. Tulipalo alkaa usein keittiöstä. Jos rasva syttyy palamaan, laita kansi päälle. Älä koskaan käytä vettä. Huolehdi palavasta kynttilästä. Älä tupakoi sängyllä

Lisätiedot

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Hankkimallasi Lava vakuumipakkauslaitteella on 2 vuoden takuu. Takuu ei kata vahinkoa, mikäli ilmapumppuun on päästetty nestettä. On tärkeä tietää,

Lisätiedot

www.rukajarvenkoulu.fi Sijainti

www.rukajarvenkoulu.fi Sijainti www.rukajarvenkoulu.fi Sijainti 66 7'47.50"N, 29 12'35.63"E Rukajärventie 51, Kuusamo Kitka n. 10 km Kiutaköngäs n. 40 km Karhunkierros n. 25 km Ruokakaupat Rukakeskus RUKA Vuosseli Kuusamon luonto on

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

Pöytyä, Yläne Kohdenumero mökki: veranta, huone ja tupakeittiö, 40,0 m²/203,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh.

Pöytyä, Yläne Kohdenumero mökki: veranta, huone ja tupakeittiö, 40,0 m²/203,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh. Vapaa-ajan asunto Pöytyä, Yläne Kohdenumero 653597 mökki: veranta, huone ja tupakeittiö, 40,0 m²/203,0 m² Kov. 1943 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 39 000,00 Kannistontie 72. Viehättävä hyvin hoidettu vapaa-ajan

Lisätiedot

DALASKOGIN VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA

DALASKOGIN VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA DALASKOGIN VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA Tervetuloa Dalaskogiin! Dalaskogin nuorisotaloa ylläpitää De Ungas Vänner på Ålön r.f. (DUV) ja sen hallitus. Olemme kirjoittaneet tämän käsikirjan jotta käytännön asiat

Lisätiedot

SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO OHJE 1 (5) Johtokunta Suomenlinna C53

SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO OHJE 1 (5) Johtokunta Suomenlinna C53 SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO OHJE 1 (5) SUOMENLINNAN UPSEERIKERHON SAUNAN SÄÄNNÖT 1. YLEISTÄ Suomenlinnan upseerikerhon saunalla on käytössä jäsenten yhteisvuoro, tilaussauna sekä perhesauna. Arkiviikon maanantait

Lisätiedot

SÄRKIJÄRVEN KÄMPÄN KÄYTTÖOHJEET

SÄRKIJÄRVEN KÄMPÄN KÄYTTÖOHJEET SÄRKIJÄRVEN KÄMPÄN KÄYTTÖOHJEET Kuilun Kulkijat ry Siilinjärvi 2(12) Kuilun Kulkijat ry Särkijärven kämppä Kehvontie 909 71800 SIILINJÄRVI Päivitetty 30.8.2014 KÄYTTÖOHJEET Nämä ohjeet on laadittu selkeyttämään

Lisätiedot

KEIKALLA KYLÄTILASSA. Ohjeet talkoisiin

KEIKALLA KYLÄTILASSA. Ohjeet talkoisiin KEIKALLA KYLÄTILASSA Ohjeet talkoisiin Ilmari Mansikkamäki 2014 Salin järjestys Kuusi (vain joulukonsertit) Äänityslaitteet Naulakko Käsiohjelmien mynti Luiska Nuottiteline Kaiutin Lavat Sohva Arpajaispöytä

Lisätiedot

PALOASEMIEN YLLÄPITOSIIVOUS

PALOASEMIEN YLLÄPITOSIIVOUS TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 H 1 1 (8) PALOASEMIEN YLLÄPITOSIIVOUS KÄYTÄVÄT, KOPIOINTIHUONE, HISSIT, PORTAAT, TASANTEET, AULAT JA TUULIKAAPIT Puhdistetaan t ja matot pöydät ulottuvuuskorkeudella olevat tasopinnat

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin!

Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin! Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin! Tilat: Yhdistyksen toimistohuoneiden lisäksi Kotolasta löytyy kaksi koulutustilaa; suurempi

Lisätiedot

Sähkölaitteiden palot

Sähkölaitteiden palot Sähkölaitteiden palot 00:40 01:35 02:20 03:53 Kuvasarja television polttokokeesta, kuvattu VTT:n palolaboratoriossa 2000 Palojen vähentämisessä tehtävää!!! noin 2000 sähköpaloa* vuodessa sähköpalot 1/3

Lisätiedot

Loppi, Loppi Kohdenumero tupa, kk, 24,5 m²/34,4 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00

Loppi, Loppi Kohdenumero tupa, kk, 24,5 m²/34,4 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Mökki tai huvila Loppi, Loppi Kohdenumero 629033 tupa, kk, 24,5 m²/34,4 m² Kov. 1986 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 69 000,00 Kettukallionkuja 32. Loma-asunto kokonaisuus mäen laella omalla 2940 m2 tilalla.

Lisätiedot

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä.

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä. Mari Kyngäs OuLUMA, sivu 1 ENERGIANSÄÄSTÖVISA Avainsanat: energia, energiansäästö, energiankulutus Luokkataso: 5.-7. luokat Tavoitteet: Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten

Lisätiedot

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE SISÄLLYSLUETTELO 1 Hinnasto... 3 2 Lukeman vuokrauskäytännöt ja ohjeistukset... 5 3 Tilojen varaaminen... 6 4 Siivousohjeet:... 7 5 Muita ohjeita... 10 6 Tilat... 11 7 Lukeman

Lisätiedot

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W Kok 1,3 Water kettle Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. WK13W S.

Lisätiedot

Home of White Nights Golf

Home of White Nights Golf 1 Majoitus GORKI Golf Clubilla Golf bungalowit: - 4 standard 2+2 hlöä (1 makuuhuone) alkaen 104 /yö - 2 family 4+2 hlöä (2 makuuhuonetta) alkaen 174 /yö - 1 camp 5+2 hlöä (5 makuuhuonetta) alkaen 320 /yö

Lisätiedot

TURVALLISESTI KODISSANI. Oma turvallisuuteni. Valitse kyllä tai ei. Tiedän hätänumeron. Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti.

TURVALLISESTI KODISSANI. Oma turvallisuuteni. Valitse kyllä tai ei. Tiedän hätänumeron. Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti. Oma turvallisuuteni Valitse kyllä tai ei. TURVALLISESTI Tiedän hätänumeron. kyllä ei KODISSANI Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti. Huoneessani on toimiva palovaroitin. Tiedän, mitä

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

Hajajätevesi risteily Tj. Matti Hakala Biolan Ekoasuminen Oy

Hajajätevesi risteily Tj. Matti Hakala Biolan Ekoasuminen Oy Hajajätevesi risteily 20-21.11 2018 Tj. Matti Hakala Biolan Ekoasuminen Oy aurinkoenergiajärjestelmät kompostorit pakastavat ja kompostoivat kuivakäymälät Biolan Ekoasuminen Oy: Skaalautuva Kiertotalouskonsepti

Lisätiedot